HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYLALTGÉP

Hasonló dokumentumok
DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYLALTGÉP

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ JÉGKOCKAKÉSZÍTŐ GÉP

DOMO befőzőautomata csappal

DOMO DO8124 Használati útmutató Oszlop ventilátor

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Klarstein konyhai robotok

Popcorn készítő eszköz

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

KLARSTEIN CREAMBERRY

Heizsitzauflage Classic

Bella Konyhai robotgép

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A

Mini-Hűtőszekrény

TORONYVENTILÁTOR

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OLAJSÜTŐ DO464FR. LINEA Dompel Herentals Belgium - Tel 014/ Fax : 014/

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art

Zitruspresse orange. Kenyérpirító

Főzőlap

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ

Klarstein Herakles

Ultrahangos párásító

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

Elektromos grill termosztáttal

Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Beltéri kandalló

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

Aroma diffúzor

Konyhai robotgép

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el!

CITRUS JUICER CJ 7280

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK

Royalty Line PKM-1800BG konyhai robotgép 1800W

R-276. Használati útmutató SZENDVICSSÜTŐ. Szendvicssütő R-276

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés

Ultrahangos tisztító

Raclette grillsütő

Használati útmutató RACLETTE GRIL R-274

Electric citrus fruits squeezer

Dupla főzőlap

Száraz porszívó vizes szűrővel

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

Quickstick Free Sous-vide

2 TARTÁLYOS ELEKTROMOS FAGYLALTKÉSZÍTŐ

Flex Stream ventilátor

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ APRÍTÓGÉP DO9171SP-DO9172SP PRODUCT OF

Használati útmutató jégkásakészítő géphez

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót!

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Felhasználói kézikönyv

FAGYLALTKÉSZÍTŐ GÉP

Mini mosógép

Q80 ventilátor használati útmutató

Használati utasítás MS 701 / MS 702

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

KLARSTEIN MONACO, DIGITÁLIS ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ. Használati utasítás

Season Omnis Omnis Manual HU.RO.indd 1 16/04/

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

MILK FROTHER MF 5260 MAGYAR

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

Teljesen automatikus rizsfőző Használati útmutató

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató

IPARI PORSZÍVÓ

R-332. Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ. Gőzölős vasaló R-332

Hairdryer. Register your product and get support at HP4996. HU Felhasználói kézikönyv

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MELEGLEVEGŐS FRITŐZ R-286

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HALOGÉN MELEGÍTŐ TÍPUS: HM8150A

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

Grillbegyújtó. Cikk sz.: GA 500

Álló porszívó. Használati utasítás

T80 ventilátor használati útmutató

OLAJSÜTŐ DF-2003A. Használati utasítás A termék kizárólag háztartási használatra való. Kérjük, olvassa el az alábbi útmutatót használat előtt.

PÁRAELSZÍVÓ

Ultraviola cipő fertőtlenítő. Használati utasítás. H-2151 Fót József Attila u

Klarstein Steelwave Mikrohullámú sütő Használati útmutató

LÉGHŰTŐ

Hairdryer. Register your product and get support at HP4935/00. Felhasználói kézikönyv

ÁLLÓ VENTILÁTOR R-839

Használati útmutató Kenyérpirító TOASTER

FIGYELEM: NE HASZNÁLJA A KÉSZÜLÉKET FÜGGÖNY VAGY EGYÉB MÁS GYÚLÉKONY ANYAG MELLETT.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Használati utasítás 741 BASE A60

Ostyasütő Használati útmutató. Ostyasütő

Fagylaltkészítő gép Használati útmutató

Külső akváriumszűrő

Használati útmutató ICE40BCE

PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL

Klarstein konyhai robotgép ID: /

Pálcikás jégkrémkészítő

Nutribullet turmixgép 600W

Átírás:

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYLALTGÉP

JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják vagy szükség esetén kicserélik. A garancia nem érvényes a helytelen használatból fakadó meghibásodásra, amennyiben a használó nem követi a használati utasításban leírtakat, illetve amennyiben a készülék harmadik fél által lett javítva. A jótállás az eredeti pénztárblokkal érvényes. Minden, a kopásnak kitett alkatrészre nincs érvényben a garancia. Amennyiben a készülék a garanciális két éven belül elromlik, a készüléket a pénztárblokkal együtt hozza vissza a boltba, ahol vette. Készülék típusszáma Modell DO2309I Név... Cím... Vásárlás dátuma... HULLADÉKKEZELÉS Ha az itt látható jel fel van tüntetve a terméken, illetve a csomagolásán, akkor a termék nem kezelhető háztartási hulladékként. A készüléket el kell vinni az elektromos és elektronikus berendezések újrahasznosítására alkalmas gyűjtőhelyre. A termék helyes hulladékkezelésével segíti megakadályozni a környezetre és az emberek egészségére gyakorolt lehetséges negatív hatásokat, amelyeket a termék nem megfelelő hulladékkezelése okozhat. A termék újrahasznosításáról további információkért, kérem keresse fel a helyi illetékes irodát, a háztartási hulladék ártalmatlanítási szolgálatot, illetve azt az üzletet ahol vásárolta a terméket. A csomagolás újrahasznosítható. Kérem, kezelje a csomagolást környezettudatosan. Amennyiben a tápkábel sérült, azt ki kell cseréltetni a gyártóval, a szolgáltatóval vagy hasonlóan képzett személlyel a kockázat elkerülése érdekében. Amennyiben a tápkábel sérült, azt ki kell cseréltetni a gyártóval, a szolgáltatóval vagy hasonlóan képzett személlyel a kockázat elkerülése érdekében.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ A készüléket 8 éves kor feletti gyerekek, illetve csökkentett fizikai, érzékszervi vagy szellemi képességekkel rendelkező személyek használhatják, abban az esetben, ha megértik a termék biztonságos használatát és tudomásul veszik a használattal járó kockázatot. Gyerekek nem játszhatnak a készülékkel. A termék tisztítása és karbantartása nem végezhető el 8 évnél fiatalabb, felügyelet nélküli gyerekek által. Tartsa a készüléket távol a 8 évnél fiatalabb gyerekektől. Ezt a készüléket háztartásban és hasonló környezetbe kell használni, például: Boltok, irodák és munkahelyek személyzeti konyháján. Tanyaházakban. Hotelekben, motelekben és egyéb szállóhelyeken. Panziókban. Figyelem: Ez a készülék nem használható külső időzítővel vagy külön távirányítóval. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót a készülék használata előtt. Ne dobja ki ezt az útmutatót. Abban az esetben, ha a készüléket továbbadja másvalakinek, az útmutatót is mellékelje. Az eszközt csak rendeltetésszerűen használja. Ez jeleni: csak jégkrém készítésére használja és csak belső háztartásban. A csomagolási anyag nem játék. Győződjön meg róla, hogy a gyerekek nem játszanak a műanyag zsákokkal. Fennáll a fulladás veszélye. Győződjön meg róla, hogy a gyerekek felügyelet alatt vannak és nem játszhatnak a készülékkel. Győződjön meg róla, hogy a gyerekek nem tudják elérni a kábelt és ezáltal lerántani a készüléket a helyéről. A készüléket gyerekektől távol kell tartani. Védje a készüléket a nedvességtől, fröccsenő víztől: fennáll az áramütés veszélye. Ne használja a készüléket a szabadban vagy vizet tároló termékek környezetében (ilyen például a mosogató). Győződjön meg róla, hogy a készülék alatti felület száraz. Ne használja a készüléket, ha a kábel láthatóan sérült vagy le van szakadva. Ne szerelje saját maga a készüléket. Ne cserélje ki saját maga a tápkábelt otthont. A javítási munkákat csak szakember vagy szervízközpont végezheti. Ha víz vagy idegen tárgy kerül a motorblokk házba, azonnal húzza ki a tábkábelt az aljazból. Nézze át alaposan a készüléket, mielőtt újra használja. A motorblokk, a tápkábel és a villásdugó nem érintkezhet vízzel vagy bármilyen más folyadékkal.

Ha a készülék beleesik a vízbe, azonnal húzza ki a tápkábelt az aljzatból. Ne használja ilyenkor ismételten a készüléket, nézesse át egy szakemberrel. Soha ne használja a készüléket vizes kézzel. A készüléket csak megfelelően felszerelt aljzathoz csatlakoztassa, ami könnyen elérhető és ahol a hálózati tápfeszültség megfelel a készülék címkéjén feltüntetett jelzéseknek. Miután a készüléket az elektromos hálózathoz csatlakoztatta, a kimenetnek továbbra is könnyen hozzáférhetőnek kell lennie. Győződjön meg róla, hogy a kábel nem sérülhet meg éles és forró felületek által. Mikor kikapcsolja a készüléket, az attól még nincs teljesen lekapcsolva az elektromos hálózattól. Ahhoz, hogy teljesen lekapcsolja húzza ki a kábelt az aljaztból. Győződjön meg róla, hogy a kábelt nem rángatják és nincs lelapítva. Mindig magát a villásdugót húzzuk ki és soha ne rángassuk a tápkábelt a villásdugó, aljzatból való eltávolításához. Húzza ki a villásdugót az aljaztból, ha bármilyen problémát észlel, ha nem használja a készüléket, tisztítás előtt és vihar ideje alatt. Soha ne nyúljon bele a működő készülékbe, és győződjön meg róla a sérülések elkerülése érdekében, hogy haj, ruha vagy bármilyen tárgy kellően távol van a készüléktől Soha ne nyúljon vizes kézzel a befagyott tálhoz! Mit tegyen, hogy elkerülje az egészégre való veszélyt. A jégkrém a szalmonella melegágya lehet. Ezért különleges higiénia szükséges a fagylalt készítéskor. A nyers tojásokat megfelelően kell hűteni és nem tárolhatóak túl sok ideig. A fagyasztás nem öli meg a szalmonella baktériumokat, ezért kérem a következő ajánlatokat fogadja meg: Ne használjon nyers tojást tartalmazó recepteket, amikor gyenge immunrendszerrel rendelkező embereknek készíti a jégkrémet (például: kisbabáknak, idős embereknek vagy beteg embereknek). Ha nyers tojást tartalmazó receptet használ, győződjön meg róla, hogy a tojások frissek és hűtőszekrényben voltak tárolva. Győződjön meg róla, hogy minden alkatrész megfelelően van megtisztítva. Tegye az elkészített jégkrémet azonnal a hűtőszekrénybe és ne tárolja 24 óránál tovább. A jégkrémet el kell fogyasztani azonnal. A friss alapanyagokból készített jégkrém maximum 1 hétig tárolható -18 C -on. A megolvadt jégkrémet akkor is, ha csak kis mértkében olvadt meg ne fagyassza le újra. Használat után a jégkrém készítő gépet és minden alkatrészét alaposan meg kell tisztítani.

Ami tudnia kell a készülék meghibásodásának elkerülése érdekében. A tálnak száraznak kell lennie mielőtt a fagyasztóba helyezi. Ne melegítse 40 C fölé a tálat. Kemény vagy éles tárgyak (például a fém kanál) megsebezhetik a fagyasztó tál belsejét. Kizárólag gumi spatulát használjon és fa felszereléseket amikor a jégkérmet a tálból kiszedi. Csak akkor tegye bele a tálba az elkészített keveréket, amikor a gépezet be van kapcsolva. A fagylalt kavarása közben ne kapcsolja ki és be a készüléket. A jégkrém ilyenkor hozzáfagyhat a tálhoz és blokkolhatja a keverő karokat. Soha ne tegye a készüléket forró felületre, hőforrások vagy nyílt láng közelébe. Csak a mellékelt alkatrészeket használja. A készülék csúszásgátló lábakkal van ellátva. Ha úgy látja, hogy a csúszásgátló lábak már nem megfelelőek, tegyen egy csúszásgátló törlőt a készülék alá. Ne használjon súrolószereket a termék tisztításához. Minden alkatrészt kézzel kell elmosni. Csak a műanyag keverő kart lehet mosogatógépben mosni. Ha azt látja, hogy folyadék szivárog a fagyasztó tálból, a tálat nem lehet tovább használni. Abban az esetben is, ha a folyadék nem mérgező, sem alkalmas fogyasztásra. A készülékben van túlmelegedés elleni védelem. Ez a funkció lekapcsolja a készülkéket, ha a motort túlmelegedés fenyegeti. Ilyenkor mindig húzza ki a kábelt az aljaztból és várjon legalább 15 percet, hogy a motor teljesen kihűljön. ALKATRÉSZEK 1. Motorblokk tápkábellel 2. On/Off gomb 3. Fedél töltő nyílással 4. Konnektor 5. Keverő kar 6. Fagyasztó tál 7. Gyűrű fogantyúkkal 8. Konténer

ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT Figyelmeztetés: Soha ne merítse a motorblokkot vízbe! A készülék használatakor egy különös szag szabadulhat fel. Ez normális. Bizonyosodjon meg róla, hogy megfelelő a szellőztetés a szobában. 1. Vegyen ki minden alkatrészt a csomagolásból. 2. Győződjön meg róla, hogy minden alkatrész teljes és ép. 3. Tisztítsa meg a motorblokkot enyhén nedves ruhával. 4. Tisztítsa meg a fagyasztó tál belsejét nedves ruhával. 5. Alaposan öblítse ki a többi alaktrészt meleg vízzel. 6. Szárítsa meg az összes alkatrészt. ALAPANYAGOK: ÖTLETEK A legjobb fagylalt készítéséhez minőségi alapanyagokat használjon. A magas zsírtartlamű tejtermékek ( tejszín, tejszínhab, mascarpone,...) krémes összetételt és teljes ízvilágot biztosítanak. Ha olyan receptet használ, ahol a cukor nincs feloldva, nagyon finom cukrot használjon. A cukor teszi a fagylaltot keménnyé, illetve megakadályozza a nagy jégkristályok képződését. Amikor fagyasztott gyümölcsöket használ, nem szükséges a gyümölcsöket felengednie. Egyszerűbb félig fagyott gyümölcsöket pürésíteni. Alkohol hozzáadásával a jégkrém puhább lesz. OPTIMÁLIS EREDMÉNY ELÉRÉSÉRE VONATKOZÓ AJÁNLAT Az optimális eredményért ajánlott előfagyasztani a fagyasztó tálat és a keverőt. A készülék által készített jégkrém puha és kanalazható. Azonal szolgálja fel a jégkrémet. Ekkor lesz a legfinomabb. Ha a jégkrémet 40 perc után sem szolgálja fel, tegye be a fagyasztóba, amíg még elég kemény. 24 ÓRÁVAL ELŐTTE: FAGYASZTÓ TÁL 1. A tálnak teljesen száraznak kell lenni, amikor a fagyasztóba teszi. 2. Tegye a tálat fagyasztó zsákba és zárja be a jégképződés elkerülése érdekében. 3. Tegye a tálat a fagyasztóba legaláb 24 órára (min. -18 C-on). 4. A tálat csak akkor vegye ki a hűtőből, mikor a fagylaltot kavarni kell, annak érdekében, hogy a tál olyan hideg legyen, amilyen csak lehet. 4 ÓRÁVAL ELŐTTE: A KEVERÉK ELKÉSZÍTÉSE 1. A recept alapján készítse el a keveréket. 1000 ml-ig tölthető meg a jégkrém készítő gép. 2. Tegye a keveréket a hűtőbe 4 órára.

FAGYLALT KÉSZÍTÉS A FAGYLALTGÉPBEN A keveréket csak akkor tegye a készülékbe, ha a gép elő van készítve és be van kapcsolva. Máskülönben a keverék a tál belső falára fog fagyni. Dolgozzon gyorsan, hogy a tál és a keverék olyan hideg maradjon, amilyen csak lehet. 1. Tegye a motorblokkot a fedőbe, hogy a helyére essen. 2. Tegye a konnektrot a motorblokk alsó részébe. 3. Tegye a keverő kart a konnektroba. 4. Vegye ki a tálat a fagyasztóból és a zsákból és tegye a gyűrűkbe. 5. Helyezze el a gyűrűt a konténer fogantyúinak segítségével. 6. Helyezze a fedelet a gömbökbe a gyűrű mélyedéseiben majd fordítsa el a fedelet, hogy rögzítse a gyűrűt. 7. Csatlakoztassa a kábelt az aljazthoz majd nyomja meg a motorblokk tetején lévő on/off gombot. Figyelmeztetés: Ne kapcsolja ki a készüléket a fagylalt készítési folyamat közben 8. Ekkor öntse a keveréket a tálba a fedőn lévő töltő nyíláson keresztül. 9. Hagyja a készüléket keverni a jégkrém kívánt állagának eléréséig. Ez általában 30 percet vesz igénybe. Ha a jégkrém 40 perc elteltével sem elég kemény, kapcsolja ki a gépet és tegye a fagylaltot a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. 10. Nyomja meg az on/off gombot a készülék leállításához. 11. Húzza ki a tápkábelt az aljzatból. 12. Csavarja el a fedelet, hogy le tudja venni és el tudja távolítani. 13. Vegye ki a jégkrémet a tálból egy gumi spatula vagy fakanál segítségével. A fagylalt evésre készen áll. Ha szeretné, hogy keményebb állagú legyen tegye a fagyasztóba. Ebben az esetben, mindenképpen vegye ki a fagylaltot a tálból. TISZTÍTÁS Figyelmeztetés: Karbantartás előtt mindig húzza ki a kábelt az aljaztból. Figyelmeztetés: Ne használjon súrolószert a termék tisztításához. 1. Vegye ki a keverő kart és a konnektort a motorblokkból. 2. Vegye ki a motorblokkot a fedélből. 3. Fogja meg a gyűrű fogantyúját és vegye ki a tálat a konténerből. 4. Tisztítsa meg a motorblokkot enyhén nedves ruhával. 5. Hagyja kihűlni a tálat legalább szobahőmérsékletre, majd mossa ki 40 C -nál alacsonyabb hőmérsékletű meleg, enyhe tisztítószeres vízzel. 6. A többi alkatrészt kézzel mossa le, használjon hozzá meleg vizet egy kevés tisztószerrel. (Kizárólag a keverő kart lehet mosogatógépben mosni). Szárítsa meg az összes alkatrészt teljesen. ELLENŐRZŐ LISTA PROBLÉMÁKHOZ Ha a gép nem úgy működik, ahogy annak kéne, elsőnek ellenőrizze az ellenőrző listát, hátha a problémát könnyedén meg tudja oldani. Figyelmeztetés: Soha ne próbálja saját maga megjavítani a készüléket. Probléma A készülék nem indul el. Jégkristályok vannak a tálon. Lehetséges Ok/Megoldás Csatlakoztassa a villásdugót az aljzathoz. Teljesen szárítsa ki a tálat és tegye fagyasztó zsákba

A jégkrém kijön a tálból keverés közben. A jégkrém nagyon folyós. sa gép magától kikapcsol mielőtt a fagyasztóba helyezné. A keverék felfelé dolgozik keverés közben. Használjon kevesebb mennyiségű keveréket. A tál és a keverék elég hideg? Tegye a jégkrémet a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Valószínűleg a túlmelegedés biztonsági kapcsolója bekapcsolt. Húzza ki a tápkábelt és várjon míg a motor kihűl.