bibliai felfedező 1. Rész: Az Úr Jézus A kihallgatás és a keresztre feszítés Bibliatanulmányozó Feladatlap

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "bibliai felfedező 1. Rész: Az Úr Jézus A kihallgatás és a keresztre feszítés Bibliatanulmányozó Feladatlap"

Átírás

1 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. Rész: Az Úr Jézus A kihallgatás és a keresztre feszítés Olvasd el: Lukács 23:1-33 Kulcsvers: Róma 5:8 C4 Ajánlott további olvasásra: Máté 5:43-48 Márk 15:6-15 János 18:39-40 Pilátus volt Júdea kormányzója. Jézus ellenségei meggyőzték Pilátust arról, hogy Jézus megérdemli a halált. K: Írd le a vádakat, amelyeket felhoztak Jézus ellen! Ma is vannak olyan emberek, akik másokról hazugságot terjesztenek azért, hogy ártsa - nak nekik. Jézus Galileából származott, ezért Pilátus Heródeshez küldte Őt, aki annak a területnek a kormányzója volt. Ahogyan Pilátus, Heródes is tudta, hogy Jézus ártatlan volt azokban a bűntettekben, amelyekkel vádolták. Heródes király szerette volna, ha Jézus csodát tesz az ő szórakoztatására. Jézus azonban nem állt szóba Heródessel! K: Hogyan bántak Heródes és az emberei Jézussal? Pilátusnál egy másik fogoly is raboskodott. K: Hogy hívták? K: Milyen bűntett miatt volt börtönben? A rómaiak leigázták a zsidó nemzetet, és ezért nagyon sok zsidó gyűlölte őket. Itt azt olvassuk, hogy ez az ember lázadó volt, így nem lehetetlen, hogy megölt egy rómait, aminek nagyon sok zsidó örülhetett. 4. szint

2 2. oldal Bár Heródes és Pilátus mindketten tudták, hogy Jézus ártatlan, Pilátus félt szabadon engedni Őt. Ehelyett megkérte az embereket, hogy válasszanak ők, kit engedjen el: Jézust vagy Barabbást. K: Amikor az emberek Barabbás szabadon bocsátásáért kiáltottak, mit választottak? Húzd alá a helyes választ! K: A döntés kapcsán: Mi történt Barabbással? Mi történt Jézussal? Békét Erőszakot szeretetet Gyűlöletet Örömöt Az Úr Jézus ellenségei örültek, amikor látták, hogy keresztre feszítik Őt. K: Kiket szomorított el ennek a látványa? Nem Jézus volt az egyetlen, akit keresztre feszítettek. K: Kiket ítéltek még halálra Vele együtt? Aznap az emberek azt láthatták, hogy a bűnözőt, Barabbást szabadon bocsátották, Jézust, az ártatlan Emberfiát viszont keresztre feszítették. Jézus nemcsak hogy ártatlan volt azokban a bűnökben, amelyekkel ellenségei vádolták, hanem Ő volt az egyetlen ember, aki soha nem vétkezett Isten ellen. A kereszten meghalt az ellenségeiért és értünk is, azért hogy örök életet kaphassunk. K: Írd le a kulcsverset és karikázd be azt a szót, amely Barabbást és minket is legjobban jellemez! K: KEREszTREJTVéNY Vízszintes 1. Krisztus ezt tette értünk, amikor még bűnösök voltunk. (lásd: Kulcsvers) 2. Pilátus tisztában volt azzal, hogy Jézus... volt (azaz: nem bűnös). 3. Barabbást ezzel a bűntettel is vádolták Függőleges 4. Jézus azt mondta, hogy szeretnünk kell ezeket az embereket is. (Máté 5:44). 5. Jézus azért halt meg, hogy ez legyen nekünk örökké. /5 Nincs leírva, hogyan érezte magát Barabbás, amikor látta, hogy az Úr Jézust elvezetik, hogy helyette haljon meg, és azt sem tudjuk, hogy megváltozott-e az élete. Azt azonban tudjuk, hogy az Úr Jézus a mi bűneinkért meghalt, ezért nekünk el kell fordulnunk azoktól és oda kell szánnunk az életünket az Ő vezetése alá. Odaszántad már az életedet Neki? Ha igen, megírhatod nekünk! ÖsszEsEN:

3 bibliai felfedező Bibliatanulmányozó Feladatlap 4. szint C4 NEVED: 2. Rész: Az Úr Jézus Eltemették és feltámadt! Ajánlott további olvasásra: Máté 27:57-61 Márk 16:1-7 János 19:38-42 Olvasd el: Lukács 23:44-56 és 24:1-12 Kulcsvers: 2 Timóteus 2:8 Az Úr Jézus halálát követően egy olyan emberrel ismerkedhetünk meg, akiről korábban nem hallottunk. A János 19:38 szerint ő Jézus titkos tanítványa volt. K: Mi volt a neve? K: Miért csak titokban volt Jézus tanítványa? (Lásd János 19:38) K: Az alábbi állítások erre a titkos tanítványra vonatkoznak. írd mögéjük, hogy IGAz vagy HAMIs! Antiókiában lakott. Jó és igaz ember volt. Várta Isten országát. Ács volt. Elkérte Jézus testét Heródestől. Gyolcsba göngyölte Jézus testét. /3 Közel ahhoz a helyhez, ahol az Úr Jézust keresztre feszítették, volt egy sír, amelybe még senkit nem temettek. Ez egy barlang volt, amit korábban József temetkezés céljából megvett és most ide helyezte el az Úr Jézus testét. K: Kik nézték végig, amit József tett, és készítettek azután illatszereket és kenetet? Ez maradt az egyetlen mód arra, hogy a barátai kimutassák szeretetüket Jézus iránt. K: Hogyan mutatták ki ugyanezt a szeretetet az asszonyok a hét első napján kora reggel? Az asszonyok aggódtak amiatt, hogyan fogják elhengeríteni a sírbolt bejáratát takaró követ. K: Hogyan érezték magukat, amikor látták, hogy Jézus teste nincs a sírban? K: Mit tettek, amikor meglátták a két férfit? A férfiak, akik valójában angyalok voltak, csodálatos üzenetet hoztak az asszonyoknak. K: Mit mondtak, miért tévedtek, amikor Jézust a sírboltban keresték?

4 4. oldal K: Mi volt az a három dolog, amiről Jézus korábban beszélt a tanítványainak, hogy történni fog Vele? /3 K: Kihez mentek az asszonyok, amikor meghallották, hogy az Úr Jézus feltámadt a halálból? Az asszonyok nem tartották magukban a jó hírt. Nekünk is el kell mondanunk a Jézus Krisztusról szóló jó hírt a barátainknak. A tanítványok azonban nem örültek együtt az asszonyokkal. K: Miért nem? sokan napjainkban sem hiszik el a jó hírt, hogy az Úr Jézus meghalt és feltámadt. K: Mit tett Péter? K: Hogyan reagált, amikor kijött a sírból? Jézus halála után József és az asszonyok azt tették, amivel kimutathatták Jézus iránti szeretetüket. Az asszonyok nagyon örültek, amikor meghallották és elhitték a jó hírt, amit az angyalok mondtak nekik. Minket is öröm fog eltölteni, ha hiszünk abban, hogy az Úr Jézus ugyan meghalt értünk de feltámadt. K: Írd le a kulcsverset és ne felejtsd el, hogy ez igaz! K: Keresd meg az öt szót, amely a történettel kapcsolatosan van elrejtve az alábbi szókereső-ben! s L M Ü é A s Í R K U é L E P E D Ő L B R Y G H s Ő C Ü A I R Á M ÖsszEsEN:

5 bibliai felfedező Bibliatanulmányozó Feladatlap 4. szint C4 NEVED: 3. Rész: Az Úr Jézus Látták és hallották Olvasd el: Lukács 24:13-35 Kulcsvers: Lukács 24:26 Ajánlott további olvasásra: Apostolok Cselekedetei 1:1-3; 3:11-19; 10:39-43 Azt a napot, amelyen az Úr Jézus feltámadt a halálból, az első húsvét vasárnapnak nevezzük. Ez egy nagyon izgalmas nap volt! Az olvasott történet is egy aznapi eseményről szól. K: KEREszTREJTVéNY Vízszintes: 1. A tanítványok nem... fel az idegent. 2. Az idegen egyik neve. 3. A helység, ahová a két tanítvány igyekezett. 4. Egy tanítvány, akinek a feltámadott Úr szintén megjelent. Függőleges: 5. Ennek a megtöréséről ismerték fel az Urat. 6. Annak az embernek a neve, akinek az írásait az Úr magyarázta a tanítványoknak. 7. Az idegen másik neve. 8. Az egyik ember neve, aki útközben találkozott az Úrral /8 Az előző történetből kiderült, hogy az asszonyok, amikor hallották az angyalok üzenetét, elhitték, hogy az Úr Jézus él. Kleopás és társa valóban találkozott a feltámadt Krisztussal, ám először fel sem ismerték Őt. K: A 17. verstől olvasva, mit mondhatunk, hogyan érezte magát ez a két tanítvány? K: Írd le egy mondatban a 17. vers alapján, mit válaszolt Kleopás Jézus kérdésére! Amint az idegennel a Jeruzsálemben történtekről beszélgettek, elmondták neki, hogy azt remél - ték, a názáreti Jézus majd megszabadítja az országukat az ellenségeitől. K: Melyik versben beszélnek erről a reményről? K: Milyen esemény rombolta le Kleopás és társa ebben való reményét? Időnként a mi álmaink sem válnak valóra!

6 6. oldal Ez a két ember Jézus tanítványai közül való volt, akiknek az asszonyok vitték a hírt a feltámadt Jézusról. K: Hogyan reagált Kleopás és barátja erre a hírre? Ahogy mentek, az Úr Jézus elmagyarázta és segített nekik megérteni, miért kellett neki szenvednie és meghalnia. K: Egészítsd ki az alábbi mondatokat a következő szavak segítségével. próféták Mózes megdicsőülnie hinni Krisztusnak Rest volt a szívük szenvednie kellett és így.... Jézus... és a... írásai alapján tanította őket önmagáról. /5 Kleopás és társa arra kérték az idegent, hogy maradjon velük. K: Mit tett Jézus amikor a házukban volt, ami alapján felismerték? Az étkezésekkor az akkori szokásnak megfelelően általában a házigazda, a család feje törte meg a kenyeret. Ha az Úr Jézus jelen van valakinek az életében, mindig Neki kell a házigazdának lennie. Most, hogy már tudták, valójában ki is az idegen, a szívük örömmel telt meg. K: Mit tettek azonnal, hogy másokkal is megosszák az örömüket? É A két tanítvány hatvan futamnyit (kb. 11 km) gyalogolt vissza felé a sötétben azért, hogy elmondják a jó hírt barátaik nak, miszerint Jézus feltámadt. Kövessük a példájukat és mondjuk el mi is barátainknak mindazt, amit tudunk az Úr Jézusról! I Z R Á E L Emmaus Jeruzsálem Földközitenger Galileaitenger Holttenger ÖsszEsEN:

7 bibliai felfedező Bibliatanulmányozó Feladatlap 4. szint C4 NEVED: 4. Rész: Az Úr Jézus Kételkedett, majd hitt Olvasd el: János 20:19-31 Kulcsvers: János 20:29 Ajánlott további olvasásra: János 11: Korinthus 15:3-7 1 János 5:10-13 K: Miért tartózkodtak a tanítványok zárt ajtók mögött azon a napon, amelyen az Úr Jézus feltámadt a halálból? K: Mi volt az Úr Jézus első szava hozzájuk? K: Hogy viselkedtek, amikor meglátták Őt? Tamás, az egyik tanítvány épp nem volt ott, amikor Jézus megjelent. K: Egy korábbi alkalommal, amikor Tamás úgy vélte, hogy Jézus élete veszélyben forog, mit javasolt a többi tanítványnak, hogy mit tegyenek? (János 11:16) K: Ám amikor Jézust letartóztatták, mit tett mégis Tamás a többi tanítvánnyal együtt? (Márk 14:50) K: Mivel épp nem volt együtt a többi tanítvánnyal, miről maradt le Tamás az első húsvét vasárnap estéjén? A többi tanítvány alig várta, hogy megoszthassa a jó hírt Tamással. K: Karikázd be a szókeresőben a válaszokat a következő kérdésekre! A szavak vízszintesen, függőlegesen és átlósan, előre vagy visszafelé is lehetnek. Az elsőt megcsináltuk neked. é s z E G E K G N Ő T U N R E é 1. Tamás másik neve. 2. A többi tanítvány őt látta. A T s M Y é z s 3. Ezek helyét akarta látni és érinteni Tamás. s T U é O N é s 4. Ezt akarta Tamás Jézus oldalára tenni. I E z s L T V E 5. Ezzel akarta megérinteni Jézust. 6. Ennyi nap múlva voltak mindannyian együtt a tanítványok. E K é N C E E K 7. Ezt mondta Jézus a tanítványoknak. (két szó) U J J Á V A L é M K E T K E N B K: A maradék betűket felhasználva írd le Tamás szavait! /7

8 4. szint Tamás számára ez túl szép volt, hogy igaz legyen! Ezért nem tudta elhinni. Ám nagy meglepetés várt rá! K: Milyen módon tapasztalta meg Tamás az Úr Jézus hatalmát, amikor Jézus a következő héten belépett a szobába? (26. vers) Tamás korábban azt mondta, hogy meg akarja érinteni Jézust és az Úr Jézus most odahívta őt, hogy tegye meg. A történet viszont azt nem említi, hogy Tamás valójában meg is érintette-e Jézust, neki valószínű már ennyi is elég volt. K: Mit mondott Tamás most, hogy már látta, hogy Jézus valóban él? K: Olvasd el a kulcsverset és írd le, mit mondott az Úr Jézus Tamásnak! Tamás örült annak, hogy az Úr Jézus él. Ő valóban hitte, hogy Jézus Isten, és Urának tartotta Őt. Ha te is így teszel, megmenekülsz és valódi örömöt fogsz tapasztalni. Olvasd el a Róma 10:9-et! K: Fejtsd meg a kódot, hogy megtudd, mit tanultunk az első Húsvétról! A Á B D E é F G H I Í J K L z Y V Ü Ú U T s R Ö Ó O N M O u a é g t ú m f y l z ü f z r z m y m v í m., V ú g a u m f n u f ú l v ú h h ú m z a ú l l z é g ö e f j k. L ö k ü ú k f z k ó f b y k á k z n l ú s o ú m ú k f ü ú F z l y g k z n n d m i k l ú s l é f z f f z r j s á u m.. /3 Pontszámok (a javító tanár tölti ki) 1. RÉSZ: 2. RÉSZ: 3. RÉSZ: 4. RÉSZ: Írásos értékelés / üzenet: ÖsszEsEN: Ide küldd vissza a kitöltött lapot: Összesen: Eddigi összes pontod: 4. szint C4 Bibliai Felfedező Új Bibliafordítású (Magyar Bibliatanács) változat Bible Educational services Registered Charity UK

bibliai felfedező 1. TörTéneT: A húsvéti történet Júdás Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTéneT: A húsvéti történet Júdás Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéneT: A húsvéti történet Júdás Olvasd el:

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TÖrTéneT: Péter élete Bibliatanulmányozó Feladatlap Jézus elhívja Pétert 4. Simon

bibliai felfedező 1. TÖrTéneT: Péter élete Bibliatanulmányozó Feladatlap Jézus elhívja Pétert 4. Simon Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TÖrTéneT: Péter élete Jézus elhívja Pétert

Részletesebben

bibliai felfedező Dorkász szerette az Úr Jézust, és ezért mindent megtett, amit csak tudott, hogy másokon segít sen.

bibliai felfedező Dorkász szerette az Úr Jézust, és ezért mindent megtett, amit csak tudott, hogy másokon segít sen. Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Péter meggyógyítja Dorkászt Péter sok

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TÖRTÉNET: Krisztus halála Az áruló csókja Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TÖRTÉNET: Krisztus halála Az áruló csókja Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TÖRTÉNET: Krisztus halála Az áruló csókja

Részletesebben

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni.

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Olvasd el: Lukács

Részletesebben

bibliai felfedező A12 1. TörTénET: Az első karácsony A lehetetlen Bibliatanulmányozó Feladatlap Cézár Fáraó Heródes Jakab

bibliai felfedező A12 1. TörTénET: Az első karácsony A lehetetlen Bibliatanulmányozó Feladatlap Cézár Fáraó Heródes Jakab Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Az első karácsony A lehetetlen Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező B12 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Bibliai Feladatlap Haladóknak

bibliai felfedező B12 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Bibliai Feladatlap Haladóknak Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliai Feladatlap Haladóknak bibliai felfedező 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező C12 1. történet: Isten elküldi az Ő Fiát, Jézust Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező C12 1. történet: Isten elküldi az Ő Fiát, Jézust Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Isten elküldi az Ő Fiát, Jézust Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Olvasd el:

Részletesebben

bibliai felfedező B2 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-12 Lukács 11:1-13 János 15:9-14 1. rész: Az Úr Jézus csodái A vízből bor lesz

bibliai felfedező B2 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-12 Lukács 11:1-13 János 15:9-14 1. rész: Az Úr Jézus csodái A vízből bor lesz Írd ide az adataidat! neved: Korod: születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Az Úr Jézus csodái A vízből bor lesz

Részletesebben

bibliai felfedező B12 1. TörTÉneT: Karácsony öröme Bibliatanulmányozó Feladatlap Isten ígéretei

bibliai felfedező B12 1. TörTÉneT: Karácsony öröme Bibliatanulmányozó Feladatlap Isten ígéretei Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTÉneT: Karácsony öröme Isten ígéretei Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TöRTéNET: Az Úr Jézus - halála Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TöRTéNET: Az Úr Jézus - halála Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: ki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TöRTéNET: z Úr Jézus - halála Olvasd el: ukács

Részletesebben

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

Részletesebben

bibliai felfedező B1 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-7 Apostolok Csel. 13:38-39 Efézus 4:25-32 /10

bibliai felfedező B1 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-7 Apostolok Csel. 13:38-39 Efézus 4:25-32 /10 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Az Úr Jézus példázatai A két adós Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező B12 Ajánlott további olvasásra: Ézsaiás 7:14 és 9:6 János 1:6-14 2. Korinthus 8:9 1. RÉSz: Egy Fiú születik

bibliai felfedező B12 Ajánlott további olvasásra: Ézsaiás 7:14 és 9:6 János 1:6-14 2. Korinthus 8:9 1. RÉSz: Egy Fiú születik Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSz: Egy Fiú születik Olvasd el: Lukács 1:26-38;

Részletesebben

bibliai felfedező Olvasd el: 1. Sámuel 16:1-13

bibliai felfedező Olvasd el: 1. Sámuel 16:1-13 Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Királyválasztás Olvasd el: 1. Sámuel

Részletesebben

bibliai felfedező B12 1. történet: József és az angyal Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező B12 1. történet: József és az angyal Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: József és az angyal Olvasd el: Máté

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Péter élete Bibliatanulmányozó Feladatlap Péter prédikál

bibliai felfedező 1. TörTénET: Péter élete Bibliatanulmányozó Feladatlap Péter prédikál Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Péter élete Péter prédikál Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. RÉSZ: Betánia - vendégségben Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. RÉSZ: Betánia - vendégségben Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Betánia - vendégségben Ajánlott további

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Bibliatanulmányozó Feladatlap 1. 2.

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Bibliatanulmányozó Feladatlap 1. 2. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Találkoztál

Részletesebben

bibliai felfedező 1 TörTéneT: nóé és az özönvíz Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1 TörTéneT: nóé és az özönvíz Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1 TörTéneT: nóé és az özönvíz A bárka építése

Részletesebben

bibliai felfedező 1. rész: Péter - elhívása Bibliatanulmányozó Feladatlap Ajánlott további olvasásra: 1.Péter 1:15, 2:9-10 és 5:10

bibliai felfedező 1. rész: Péter - elhívása Bibliatanulmányozó Feladatlap Ajánlott további olvasásra: 1.Péter 1:15, 2:9-10 és 5:10 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Péter - elhívása Olvasd el: Máté 4:17-22

Részletesebben

bibliai felfedező 1. rész: Az Úr Jézus halála Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. rész: Az Úr Jézus halála Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Az Úr Jézus halála Olvasd el: Lukács

Részletesebben

bibliai felfedező 1. rész: Jézus tanításai A bűnről Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. rész: Jézus tanításai A bűnről Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Jézus tanításai A bűnről Olvasd el:

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Olvasd el: 1. Mózes

Részletesebben

bibliai felfedező A12 Ajánlott további olvasásra: 1. Timóteus 1:15 Zsidók 1:1-3 1 János 4:14 1. rész: A Megváltó születése Az angyal üzenete

bibliai felfedező A12 Ajánlott további olvasásra: 1. Timóteus 1:15 Zsidók 1:1-3 1 János 4:14 1. rész: A Megváltó születése Az angyal üzenete Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: A Megváltó születése Az angyal üzenete

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Péter élete Bibliatanulmányozó Feladatlap A szeretet példája.

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Péter élete Bibliatanulmányozó Feladatlap A szeretet példája. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Péter élete A szeretet példája.

Részletesebben

bibliai felfedező Isten Izsák Sára 1. történet: Ábrahám hallgat Istenre Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező Isten Izsák Sára 1. történet: Ábrahám hallgat Istenre Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Ábrahám hallgat Istenre Olvasd el: 1.

Részletesebben

bibliai felfedező /3 /2 1. RÉSZ: Sámuel Imádság Istenhez Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező /3 /2 1. RÉSZ: Sámuel Imádság Istenhez Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Sámuel Imádság Istenhez Ajánlott további

Részletesebben

bibliai felfedező Jöjjetek u _, és én e h _ t t! 1. történet: Jézus elhívja Pétert Bibliaismereti Feladatlap S P és A. K: Mi volt a két halász neve?

bibliai felfedező Jöjjetek u _, és én e h _ t t! 1. történet: Jézus elhívja Pétert Bibliaismereti Feladatlap S P és A. K: Mi volt a két halász neve? Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Jézus elhívja Pétert Olvasd el: Máté

Részletesebben

bibliai felfedező 1. történet: Péter elalszik tamás Júdás Péter János András Jakab Bibliaismereti Feladatlap Jézus elment egy kertbe, hogy i az A _.

bibliai felfedező 1. történet: Péter elalszik tamás Júdás Péter János András Jakab Bibliaismereti Feladatlap Jézus elment egy kertbe, hogy i az A _. Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Péter elalszik Olvasd el: Máté 26:36-46

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Péter prédikál Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Péter prédikál Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Péter prédikál Olvasd el: 2:1-14, 36-39

Részletesebben

bibliai felfedező A11 1. RÉSZ: Pál apostol megpróbáltatásai Jeruzsálem és a fellázadt nép Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező A11 1. RÉSZ: Pál apostol megpróbáltatásai Jeruzsálem és a fellázadt nép Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Pál apostol megpróbáltatásai Jeruzsálem

Részletesebben

bibliai felfedező A10 1. TörTéNET: István meghal az Úr Jézusért Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező A10 1. TörTéNET: István meghal az Úr Jézusért Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: István meghal az Úr Jézusért Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Józsué Bibliatanulmányozó Feladatlap A nép vezetése L A P A D A T

bibliai felfedező 1. TörTénET: Józsué Bibliatanulmányozó Feladatlap A nép vezetése L A P A D A T Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Józsué A nép vezetése Olvasd el:

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

bibliai felfedező A6 Ajánlott további olvasásra: Józsué 24: 2-3 zsidók 11: 8-10 1. rész: Ábrahám elhívása Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező A6 Ajánlott további olvasásra: Józsué 24: 2-3 zsidók 11: 8-10 1. rész: Ábrahám elhívása Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Ábrahám elhívása Olvasd el: 1. Mózes

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Akik találkoztak Jézussal A beteg asszony Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Akik találkoztak Jézussal A beteg asszony Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Akik találkoztak Jézussal A beteg asszony

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TöRTéNET: Egy vak ember lát Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. TöRTéNET: Egy vak ember lát Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TöRTéNET: Egy vak ember lát Olvasd el: Lukács

Részletesebben

bibliai felfedező 1. történet: Isten elhívja Abrámot M el a földedről, arra a f, amelyet Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. történet: Isten elhívja Abrámot M el a földedről, arra a f, amelyet Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Isten elhívja Abrámot Olvasd el: Kulcsvers:

Részletesebben

A tanítványok megtöltöttek 12 kosarat a maradékkal.

A tanítványok megtöltöttek 12 kosarat a maradékkal. 3. szint Milyen csodálatos, hogy ilyen kevés étel képes volt jóllakatni olyan sok embert és ráadásul még maradt is belőle! Az Úr Jézusnak volt hatalma arra is, hogy csodát tegyen megsokasítva az ételt.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja

A Biblia gyermekeknek. bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Lázár Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

bibliai felfedező 1. rész: Péter élete Bibliatanulmányozó Feladatlap A Pünkösd

bibliai felfedező 1. rész: Péter élete Bibliatanulmányozó Feladatlap A Pünkösd Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Péter élete A Pünkösd Olvasd el: 2:1-42

Részletesebben

bibliai felfedező Olvasd el: Lukács 2:22-38

bibliai felfedező Olvasd el: Lukács 2:22-38 Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Mária és József a templomban Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Pál kalandjai Az üldöző Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Pál kalandjai Az üldöző Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Pál kalandjai Az üldöző Akartak

Részletesebben

bibliai felfedező 1. történet: nóé engedelmeskedik Istennek Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. történet: nóé engedelmeskedik Istennek Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: nóé engedelmeskedik Istennek Olvasd

Részletesebben

Vetélkedő kérdések és válaszok. A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk?

Vetélkedő kérdések és válaszok. A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk? Vetélkedő kérdések és válaszok 1. feladat A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk? 1. Jézus születése, a napkeleti bölcsek látogatása 2. Menekülés

Részletesebben

bibliai felfedező Olvasd el: Lukács 23:1-26, és 32-43

bibliai felfedező Olvasd el: Lukács 23:1-26, és 32-43 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus halála Olvasd el: Lukács 23:1-26,

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TöRTénET: Pál apostol kalandjai Elmondani másoknak Bibliatanulmányozó Feladatlap Korinthus Alexandria Róma

bibliai felfedező 1. TöRTénET: Pál apostol kalandjai Elmondani másoknak Bibliatanulmányozó Feladatlap Korinthus Alexandria Róma Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TöRTénET: Pál apostol kalandjai Elmondani

Részletesebben

bibliai felfedező 1. RéSZ: Illés Bibliatanulmányozó Feladatlap Isten büntetése

bibliai felfedező 1. RéSZ: Illés Bibliatanulmányozó Feladatlap Isten büntetése Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RéSZ: Illés Isten büntetése Olvasd el: 1.

Részletesebben

bibliai felfedező 1. történet: Zákeus Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. történet: Zákeus Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Zákeus Olvasd el: Lukács 19:1-10 Kulcsvers:

Részletesebben

bibliai felfedező C1 Kérj meg valakit, hogy segítsen megtalálni! 1. történet: Dániel A különös ország Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező C1 Kérj meg valakit, hogy segítsen megtalálni! 1. történet: Dániel A különös ország Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Dániel A különös ország Olvasd el: Dániel

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTÉnET: Ábrahám vándorlásai Bibliatanulmányozó Feladatlap Bízni Istenben

bibliai felfedező 1. TörTÉnET: Ábrahám vándorlásai Bibliatanulmányozó Feladatlap Bízni Istenben Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTÉnET: Ábrahám vándorlásai Bízni Istenben

Részletesebben

bibliai felfedező C12 1. RÉSZ: Krisztus születése Bibliatanulmányozó Feladatlap A korábbi ígéretek

bibliai felfedező C12 1. RÉSZ: Krisztus születése Bibliatanulmányozó Feladatlap A korábbi ígéretek Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Krisztus születése A korábbi ígéretek

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

bibliai felfedező A10 1. TörTéneT: Pál apostol kalandjai Szenvedni az Úrért Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező A10 1. TörTéneT: Pál apostol kalandjai Szenvedni az Úrért Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéneT: Pál apostol kalandjai Szenvedni

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet.

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet. A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : E. Frischbutter; Sarah S. 60/36. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Jézus találkozása egy emberrel Jerikóban Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Jézus találkozása egy emberrel Jerikóban Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Jézus találkozása egy emberrel Jerikóban

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: József élete Kémek Egyiptomban Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTéNET: József élete Kémek Egyiptomban Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: József élete Kémek Egyiptomban Olvasd

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Forduló: I.

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Forduló: I. HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 4. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Elérhető pontszám: 70p. 2015. január 9. 1. Fejtsd meg a

Részletesebben

bibliai felfedező /2 /1 1. RÉsZ: Jákób Bibliatanulmányozó Feladatlap A csaló

bibliai felfedező /2 /1 1. RÉsZ: Jákób Bibliatanulmányozó Feladatlap A csaló Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉsZ: Jákób A csaló Ajánlott további olvasásra:

Részletesebben

bibliai felfedező A11 TARZUSZ 1. TöRTéNET: Pál (Saul) Antiókhiában Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező A11 TARZUSZ 1. TöRTéNET: Pál (Saul) Antiókhiában Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TöRTéNET: Pál (Saul) Antiókhiában Olvasd el: 11:19-30

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR. MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9.

2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR. MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. 2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. Kedves Olvasó! Sok szeretettel adjuk közre a 2015. évi bibliaolvasó útmutatót. A közösen

Részletesebben

bibliai felfedező A8 Ajánlott további olvasásra: Lukács 18: Timóteus 2:1-6 Filippi 4: rész: A keresztyén élet Az imádkozás

bibliai felfedező A8 Ajánlott további olvasásra: Lukács 18: Timóteus 2:1-6 Filippi 4: rész: A keresztyén élet Az imádkozás Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: A keresztyén élet Az imádkozás Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. rész: Pál apostol Bibliatanulmányozó Feladatlap Megtérése

bibliai felfedező 1. rész: Pál apostol Bibliatanulmányozó Feladatlap Megtérése Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Pál apostol Megtérése Ajánlott további

Részletesebben

bibliai felfedező Olvasd el: János 2:1-11

bibliai felfedező Olvasd el: János 2:1-11 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az Úr Jézus csodái A víz borrá válik

Részletesebben

bibliai felfedező C12 M Á A D É Á V 1. TörTÉnET: Karácsony története Bibliatanulmányozó Feladatlap A kezdet

bibliai felfedező C12 M Á A D É Á V 1. TörTÉnET: Karácsony története Bibliatanulmányozó Feladatlap A kezdet Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTÉnET: Karácsony története A kezdet Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TöRTénET: Ruth Rossz döntések Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TöRTénET: Ruth Rossz döntések Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TöRTénET: Ruth Rossz döntések Olvasd el: Ruth

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: József élete A fiatal álmodozó Bibliatanulmányozó Feladatlap Ez itt József igazolványa.

bibliai felfedező 1. TörTéNET: József élete A fiatal álmodozó Bibliatanulmányozó Feladatlap Ez itt József igazolványa. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: József élete A fiatal álmodozó Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. RÉSZ: Jákób és a családja Háránban Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. RÉSZ: Jákób és a családja Háránban Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Jákób és a családja Háránban Ajánlott

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTÉneT: Kezdetben Isten megteremtette a világot Bibliatanulmányozó Feladatlap Genesis azt jelenti, hogy Kezdetek

bibliai felfedező 1. TörTÉneT: Kezdetben Isten megteremtette a világot Bibliatanulmányozó Feladatlap Genesis azt jelenti, hogy Kezdetek Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTÉneT: Kezdetben Isten megteremtette a

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

TAKI! (Találd ki!) 2014. 10. 05. ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP 2014.09.21. ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP

TAKI! (Találd ki!) 2014. 10. 05. ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP 2014.09.21. ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP TAKI! (Találd ki!) 2014.09.21. ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP Keresd meg a megadott szavakat a táblázatban és húzd ki: ÁCSORGÓ, MUNKÁS, DÉNÁR, SZŐLŐ, PIAC, INTÉZŐ, BÉR, GAZDA, UTOLSÓ, ELSŐ, BARÁTOM, ROSSZ, SZEM A

Részletesebben

bibliai felfedező /6 /1 1. rész: Péter Bibliatanulmányozó Feladatlap Leckék az alázatról

bibliai felfedező /6 /1 1. rész: Péter Bibliatanulmányozó Feladatlap Leckék az alázatról Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Péter Leckék az alázatról Olvasd el:

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TöRTénET: Példázatok Bibliatanulmányozó Feladatlap Ki a felebarátom?

bibliai felfedező 1. TöRTénET: Példázatok Bibliatanulmányozó Feladatlap Ki a felebarátom? Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TöTénT: Példázatok Ki a felebarátom? Olvasd

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus, a nagy Mester

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus, a nagy Mester A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus, a nagy Mester Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible

Részletesebben

bibliai felfedező 1 történet: Isten megteremti a világot Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet, 1 Mózes 1:1 Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1 történet: Isten megteremti a világot Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet, 1 Mózes 1:1 Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1 történet: Isten megteremti a világot Szeretsz különféle

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTÉNET: Az Úr szolgái Bibliatanulmányozó Feladatlap ZNESTÉLKEL Isten által felkészítve

bibliai felfedező 1. TörTÉNET: Az Úr szolgái Bibliatanulmányozó Feladatlap ZNESTÉLKEL Isten által felkészítve Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTÉNET: Az Úr szolgái Isten által felkészítve

Részletesebben

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57.

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Tanítók Fekete István Egyesülete 2016/17. tanév Feladási határidő: 2017. január 13. (péntek) HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Forduló: II. Évfolyam: 3. Az iskola kódja: H- A versenyző

Részletesebben

bibliai felfedező Olvasd el: Lukács 10:38-42

bibliai felfedező Olvasd el: Lukács 10:38-42 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTÉNET: Jézustól tanulni Olvasd el: Lukács 10:38-42

Részletesebben

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11.

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11. 2. tanulmány A Fiú július 5 11. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 7:13-14; Máté 11:27; 20:28; 24:30; Lukács 5:17-26; János 8:58 Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Gedeon kis hadserege

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Gedeon kis hadserege A Biblia gyermekeknek bemutatja Gedeon kis hadserege Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

bibliai felfedező B11 1. rész: A Törvény Bibliatanulmányozó Feladatlap Egy Isten

bibliai felfedező B11 1. rész: A Törvény Bibliatanulmányozó Feladatlap Egy Isten Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: A Törvény Egy Isten Olvasd el: 2. Mózes

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus és Nikodémusz

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus és Nikodémusz A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Nikodémusz Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

bibliai felfedező 1. történet: A Úr Jézus borrá változtatja a vizet Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. történet: A Úr Jézus borrá változtatja a vizet Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: A Úr Jézus borrá változtatja a vizet

Részletesebben

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába Kenneth E. Hagin Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak:

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TöRTÉNET: Illés Bibliatanulmányozó Feladatlap Isten parancsa

bibliai felfedező 1. TöRTÉNET: Illés Bibliatanulmányozó Feladatlap Isten parancsa Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TöRTÉNET: Illés Isten parancsa Olvasd el:

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A gazdag ember és a szegény ember

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A gazdag ember és a szegény ember A Biblia gyermekeknek bemutatja A gazdag ember és a szegény ember Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta :

Részletesebben

EGYSZER VOLT AZ EUCHARISZTIA

EGYSZER VOLT AZ EUCHARISZTIA EGYSZER VOLT AZ EUCHARISZTIA A szentmisében a kenyér és a bor Jézus Testévé és Vérévé válik. Lehetséges ez? Nézzük meg először Jézus szavait. János evangéliumának hatodik fejezetében hosszan beszélget

Részletesebben

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk:

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk: Mi az evangélium? Jó az, ha időt tudunk áldozni arra, hogy átgondoljuk mi a Biblia üzenete. Bizonyára sokan óvatosak a vallásokkal, a templomba járással, az egyházi rituálékkal, és a hagyományok követésével.

Részletesebben

bibliai felfedező /6 /1 1. rész: Dávid élete Bibliatanulmányozó Feladatlap Királyválasztás Dávid Izráel első királyának uralkodása alatt nőtt fel.

bibliai felfedező /6 /1 1. rész: Dávid élete Bibliatanulmányozó Feladatlap Királyválasztás Dávid Izráel első királyának uralkodása alatt nőtt fel. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Dávid élete Királyválasztás Ajánlott

Részletesebben

A gazdag ember és a szegény ember

A gazdag ember és a szegény ember A Biblia gyermekeknek bemutatja A gazdag ember és a szegény ember Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta :

Részletesebben

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7 Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTEN IGAZI CSODÁJA Lekció: 2Királyok 4,1-7 Alapige: 2Királyok 4,1-2 Egyszer egy prófétatanítvány felesége így kiáltott

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org 2012

Részletesebben

bibliai felfedező 1. rész: Dániel istent szolgálni Bibliatanulmányozó feladatlap

bibliai felfedező 1. rész: Dániel istent szolgálni Bibliatanulmányozó feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Dániel istent szolgálni Olvasd el: Dániel

Részletesebben