Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez"

Átírás

1 Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Készítette: Informatikai Főosztály 1. változat kiadásának időpontja: május

2 Tartalom 1. Hardver és szoftver feltételek IP cím ellenőrzése A Java program ellenőrzése, ill. telepítése Az Internet Explorer ellenőrzése, ill. telepítése A Mozilla Firefox program telepítése Az Acrobat Reader ellenőrzése, ill. telepítése Belépés a KÖKIR programba Belépés az NKH hibabejelentő oldalára Dokumentumkezelő rendszer Vizsgasor illesztése a KÖKIR programhoz A KÖKIR programba való belépés folyamata Hibajelenségek... 32

3 Útmutató a telepítéshez Ez a dokumentum a KÖKIR (Közúti Központi Információs Rendszer) programhoz tartozó beállításokat, valamint telepítéseket taglalja. A KÖKIR alkalmazást külön nem kell telepíteni, az a belépés után automatikusan a böngészőn keresztül fut. A KÖKIR bevezetésével egyidejűleg a KIV-GJM programok elérhetősége megszűnik, a VPN kliens használatára nincs szükség és lehetőség az NKH irányában. 1. Hardver és szoftver feltételek 1 GHz CPU (processzor) 40 GB HDD (merevlemez) 1 GB RAM (memória) SVGA monitor (1280 x 1024 pixel felbontás) Windows XP SP2, ill. SP3 futtatására alkalmas számítógép Java 1.6.0_11 ill. újabb Internet Explorer 7.x vagy Mozilla Firefox 3.x Acrobat Reader 8.x ill. 9.x Internet felől nézve statikus, publikus IP cím A Windows Vista operációs rendszer, valamint az Internet Explorer 8.x szoftver használata nem támogatott, üzemeltetésük során előre nem látható hibák adódhatnak. 2. IP cím ellenőrzése A KÖKIR program futtatásának alapfeltétele az Internet felől nézve, telephelyenként eltérő, statikus, publikus IP cím megléte. Az NKH tűzfalrendszere csak azokról számítógépekről engedi a KÖKIR programba bejelentkezni a felhasználókat, amelyek a fenti IP címmel rendelkeznek és regisztrálva vannak az NKH hálózatában. Figyelem! A jelenleg a KIV-GJM programokat futtató kijelölt vizsgálóállomás rendelkezik a fenti IP címmel, ennek bejelentése a KÖKIR kapcsán nem szükséges! Az IP cím megváltozását be lehet jelenteni a oldalon, ben a hibajelento@nkh.gov.hu, vagy a (06) ill. a (06) telefonszámon.

4 Az IP cím leellenőrizhető pl. a Internet oldalon. (Az IP cím 4, egymástól pontokkal elválasztott mezőből áll. A számok értéke egyik mezőben sem haladhatja meg a 255-öt.)

5 Annak ellenőrzése, hogy a fix IP cím rögzítésre került-e az NKH rendszerén belül A böngészőben meg kell nyitni a oldalt. (Az esetlegesen megjelenő A webhely tanúsítványa hibás üzenetet figyelmen kívül lehet hagyni a Továbblépés erre a webhelyre pontra való kattintással.) Amennyiben a fenti üzenet megjelenik a böngészőben a munkaállomás probléma nélkül tud csatlakozni az NKH rendszeréhez. Ennek hiánya esetén kérem vegye fel a kapcsolatot az NKH hibabejelentővel (lásd fent).

6 3. A Java program ellenőrzése, ill. telepítése A KÖKIR program futtatásához szükséges Java program verziószáma , ill. ennél újabb. Figyelem! A KIV programot működtető számítógépekre már telepítve van a Java, azonban ennek verziószáma nem feltétlenül éri el a szükséges verziót. A Java verzió ellenőrzése A Windows Start gombra kattintva meg kell nyitni a Vezérlőpultot, majd ezen belül a Java ikont.

7 A General fül About gombjára kell kattintani. A verziószám a bekeretezett részen látható. Az ezzel megegyező, ill. nagyobb verziószám megfelelő a KÖKIR futtatásához.

8 Java telepítése nem megfelelő verzió esetén A böngészőben meg kell nyitni a weboldalt, majd ott a Free Java Download gombra kell kattintani. A megjelenő ablakban a Telepítés gombra kell kattintani. (A felajánlott verzió már újabb a szükségesnél.)

9 Az Accept gombra kattintva el kell fogadni a licensz megállapodást. (A Java program ingyenesen használható.) A telepítés befejeztével meg kell nyomni a Finish gombot.

10 A feltelepített verzió a fent leírt módon ellenőrizhető. Amennyiben a számítógépre több Java verzió is telepítve van, akkor a Vezérlőpult Java ikonjának megnyitása után a Java fülön található Java applet runtime setting blokk View gombjának megnyomása után a megjelenő felületen kell kipipálni, hogy csak 1.6 verzió legyen használva a programok futtatására. A befejezéshez az OK gombot kell megnyomni. (A gépjárművek vizsgáztatására jelenleg használt KIV-GJM program hibamentesen üzemel a Java legfrissebb verziójával.) 4. Az Internet Explorer ellenőrzése, ill. telepítése A KÖKIR futtatásához az Internet Explorer 7.x verziójú változata. Az Internet Explorer 6.x, ill. 8.x változata nem támogatott, üzemeltetésük során előre nem látható hibák adódhatnak. A verzió ellenőrzése Az Internet Explorer elindítása után a Súgó menüre kell kattintani, majd az Internet Explorer névjegye menüpontra. (A képen látható verzió nem megfelelő a bekeretezett rész alapján.)

11 Az Internet Explorer telepítése A böngészőben meg kell nyitni a oldalt, majd a Letöltések és próbaváltozatok menüre, ill. az abban megnyíló Letöltő központra kell kattintani.

12 Itt ki kell választani a Windows Internet Explorer 7 a Windows XP rendszerhez menüpontot.

13 A megjelenő ablakban a Letöltés gombra kell kattintani. A megjelenő ablakban célszerű a Mentés gombra kattintani, így az esetleges Internet kapcsolat megszakadása nem okoz telepítési problémát.

14 A sikeres letöltés befejezése után a letöltött fájlt el kell indítani (dupla katt), majd a Futtatás gombra kattintani. A megjelenő ablakban a Tovább gombra kell kattintani.

15 El kell fogadni a Licencfeltételeket. Útmutató a KÖKIR telepítésekhez

16 A megjelenő ablakban a Tovább gombra kell kattintani. Útmutató a KÖKIR telepítésekhez

17 A telepítés befejezése után célszerű az Újraindítás most (ajánlott) gombra kattintani, mivel a számítógép újraindítása nélkül az Internet Explorer nem üzemképes.

18 A számítógép újraindítása és az Internet Explorer elindítása után megjelenő ablakban a beállítások megváltoztathatók. Az Internet Explorer 6.x verziójában lévő beállítások a Beállítások mentése gomb megnyomása nélkül átörökíthetőek a 7.x verzióra is. A feltelepített verzió a fent leírt módon ellenőrizhető. (A KÖKIR a Mozilla Firefox 3.x verziójával is működőképes.)

19 5. A Mozilla Firefox program telepítése A program letölthető a oldalról. A telepítés a program leírása alapján végezhető. 6. Az Acrobat Reader ellenőrzése, ill. telepítése Az Acrobat Reader programra a KÖKIR program által generált dokumentumok böngészőben, valamint az eljárásokhoz csatolt PDF állományoknak a rendszer moduljai által történő megjelenítése miatt van szükség. Az Acrobat Reader programnak a 8.x, ill. a 9.x verziói megfelelőek, az ez alatti verziók frissítése szükséges. Verzió ellenőrzése A program elindítása után a Súgó menü Adobe Reader névjegye menüpontra kell kattintani. Az ablakból kilépni a piros mezőre való kattintással lehetséges.

20 Az Acrobat Reader program telepítése A böngészőben meg kell nyitni a oldalt, majd ott a Get ADOBE READER gombra kell kattintani.

21 A felajánlott program az angol nyelvű verzió, ennek megváltoztatásához a Different language or operating system menüpontra kell kattintani.

22 A megjelenő ablakban be kell állítani a számítógép operációs rendszerét, valamint a telepítésre kerülő nyelvet (Hungarian), majd a Continue gombra kell kattintani.

23 Az új ablakban a Download now gombra kell kattintani. Útmutató a KÖKIR telepítésekhez

24 A megjelenő ablakban kiválasztható, hogy a böngésző program rendelkezzen-e a Free Google Toolbar elnevezésű menüsorral. Aki nem szeretné ezt az eszközt feltelepíteni, annak el kell távolítania a pipát a szöveg elől. A folytatáshoz a Download gombra kell kattintani.

25 Amennyiben a megjelenő ablakban nem jelenik meg a Fájl letöltése lehetőség, úgy a click here to download menüpontra kell kattintani. A megjelenő ablakban célszerű a Mentés gombra kattintani, így a letöltés esetleges megszakadása nem okozza az Acrobat Reader működésképtelenségét.

26 A letöltött fájlt el kell indítani (dupla katt), majd a Futtatás gombra kattintani, majd a megjelenő ablakban a Tovább-ra,

27 valamint a Telepítés gombra. A telepítés befejeztével meg kell nyomni a Vége gombot.

28 Az Acrobat Reader program elindítása után el kell fogadni Licencszerződést. A program ingyenesen használható. A feltelepített verzió száma a fent leírt módon ellenőrizhető. 7. Belépés a KÖKIR programba A programba való belépés a böngésző elindítása után a oldalon lehetséges. A teszt rendszer elérhető a oldalon. A belépési név megegyezik a KIV-ben lévővel, kiegészítve taggal. Pl.: a KIV programba jkiss (Kiss János) belépési névvel rendelkező felhasználó a KÖKIR programba a jkiss@ext.dmz névvel tud belépni. Jelszava megegyezik a KIV-be történő belépés jelszavával. A programon belül a Navigáció gomb megnyomásával ellenőrizhető a felhasználó adott telephelyhez való jogosultsága, valamint innen indíthatók a használni kívánt modulok.

29 8. Belépés az NKH hibabejelentő oldalára A hibabejelentő oldalra történő belépés a böngésző elindítása után a oldalon lehetséges. A KÖKIR felhasználói a programba történő belépési nevükkel és jelszavukkal (pl.: jkiss@ext.dmz) léphetnek fel a hibabejelentőoldalra. (Az esetlegesen megjelenő A webhely tanúsítványa hibás üzenetet figyelmen kívül lehet hagyni a Továbblépés erre a webhelyre pontra való kattintással.) A hiba bejelentése a Feladat létrehozása pontra való kattintással lehetséges.

30 A megjelenő ablakban ki kell választani a megfelelő projektet és feladattípust, majd a Következő gombra kell kattintani. A Projekt mezőben a KOKIR-V3 mezőtartalmat kell kiválasztani. A Feladattípus mezőben választható mezőtartalmak: Feladat Hiba Javítás Kérdés Új funkció

31 A megjelenő oldalon ki kell választani hiba komponenseit és prioritását. A részletes leírás mezőben lehet felvinni a hibajelenséget. A Létrehozás gombra kattintva a hibajelenség felvitelre került. A feladattal kapcsolatos változásokról a hiba bejelentője automatikus ben értesítést kap, amennyiben a hibabejelentő programban helyesen szerepel az címe.

32 9. Dokumentumkezelő rendszer A KIV-GJM programokkal párhuzamosan használt dokumentumkezelő rendszer, mely a Internet oldalon keresztül elérhető, a KÖKIR bevezetését követően az NKH által felülvizsgálatra, majd áthelyezésre kerül.. A rendszer által kezelt dokumentumok a KÖKIR programba való belépés után elérhetőek. 10. Vizsgasor illesztése a KÖKIR programhoz A járművek mérésére, vizsgáztatására alkalmazott vizsgasor szoftverét a kommunikáció zavartalan működése érdekében illeszteni kell a KÖKIR programhoz. Az illesztés felelőssége a Kijelölt Vizsgálóállomásé. (A KIV-GJM programokhoz használt illesztőprogram a KÖKIR rendszer alatt nem üzemképes.) 11. A KÖKIR programba való belépés folyamata 1. A számítógép bekapcsolása 2. A számítógépen használatos belépési név és jelszó megadása 3. Böngésző program indítása (Internet Explorer, vagy Mozilla Firefox) 4. Belépés a oldalra (a program egyéb telepítést nem igényel) 5. A felhasználói név és jelszó megadása 12. Hibajelenségek A KÖKIR program futása során előfordulhat, hogy a program a hibamentes használatot követően nem tudja kezelni a szkennert, ill. a festékréteg vastagságmérőt. A hiba minden esetben visszavezethető a Java automatikus frissítésére. A hiba megoldása: A festékréteg vastagságmérő szoftverét ismét telepíteni kell. Egyéb hibaüzenet esetén (tipikus pl.: hiba az osztály betöltésekor) A hiba megoldása: 1. Ki kell lépni a KÖKIR programból, bezárni a böngészőt. 2. Ki kell törölni a Windows Intéző segítségével (ill. egyéb módon) a c:\documents and Settings\ felhasználónév alatt található.java mappát, és a benne található összes fájlt. A könyvtár, ill. a fájlok törlése probléma nélkül megtehető, a KÖKIR program újbóli indítása után a mappa és a fájlok is újra létrejönnek. EGYÉB MAPPA VAGY FÁJL NEM TÖRÖLHETŐ!!! AZ NKH NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZ EBBŐL ADÓDÓ KÁROKÉRT!!!

33 Nem megfelelő Java verzió az alábbi hibaleírást jeleníti meg a java console-ban: java.lang.unsupportedclassversionerror: Bad version number in.class file at java.lang.classloader.defineclass1(native Method) at java.lang.classloader.defineclass(unknown Source) at java.security.secureclassloader.defineclass(unknown Source) at java.net.urlclassloader.defineclass(unknown Source) at sun.reflect.nativemethodaccessorimpl.invoke0(native Method) at sun.reflect.nativemethodaccessorimpl.invoke(unknown Source) at sun.reflect.delegatingmethodaccessorimpl.invoke(unknown Source) at java.lang.reflect.method.invoke(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader.defineclasshelper(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader.access$100(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader$2.run(unknown Source) at java.security.accesscontroller.doprivileged(native Method) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader.findclasshelper(unknown Source) at sun.plugin2.applet.applet2classloader.findclass(unknown Source) at java.lang.classloader.loadclass(unknown Source) at java.lang.classloader.loadclass(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader.loadcode(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2manager.createapplet(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2manager$appletexecutionrunnable.run(unknown Source) at java.lang.thread.run(unknown Source) Exception: java.lang.unsupportedclassversionerror: Bad version number in.class file Megoldás: a Java program újratelepítése, ill. a megfelelő verzió kiválasztása a 3. pont alapján.

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. A CAPICOM ACTIVEX KOMPONENS TELEPÍTÉSE...3

Részletesebben

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása 15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! A laborgyakorlat során a Microsoft Internet Explorer beállításait fogjuk konfigurálni. Az

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk. Az internet beállítások kinézete. Itt a Speciális fülre kell kattintani.

Tisztelt Ügyfelünk. Az internet beállítások kinézete. Itt a Speciális fülre kell kattintani. Tisztelt Ügyfelünk. Október 8-án reggeltől a KÖKIR kapcsolat nem mindenhol működik. Jelenleg a hatóság is vizsgálja a jelenséget. A hibaüzenet amit KÖKIR adatbázistól visszakapunk a következő: Az alapprobléma

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

PDF. Tartalomjegyzék 1/21

PDF. Tartalomjegyzék 1/21 PDF Napjainkban a publikálás elterjedt formája a PDF dokumentumok előállítása. A weben ez szinte szabvánnyá vált hosszú dokumentumok esetén. Akkor is nagyon hasznos lehet, ha a gondosan megformázott word

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

E-per ÁNYK és KAÜ használati útmutató és tájékoztató ügyvédek részére 2018

E-per ÁNYK és KAÜ használati útmutató és tájékoztató ügyvédek részére 2018 E-per ÁNYK és KAÜ használati útmutató és tájékoztató ügyvédek részére 2018 1.... 2.... 3.... 3.1...3 3.2...... 4. JAVA letöltése, telepítése és beállítása E-perben...3 4.1 JAVA letöltése...3 4.2 JAVA telepítése...3

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Elektronikus aláírás ellenőrzése PDF formátumú e-számlán

Elektronikus aláírás ellenőrzése PDF formátumú e-számlán Elektronikus aláírás ellenőrzése PDF formátumú e-számlán Az elektronikus aláírással ellátott dokumentumok esetében az aláírás hitelességének ellenőrzését minden dokumentumnál el kell végezni a befogadás

Részletesebben

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése A Java kliensprogram telepítése, és megfelelő beállítása szükséges az FMH weblap megfelelő működéséhez. Ha nincs telepítve vagy

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv a REINER SCT cyberjackr RFID standard HUN eszig kártyaolvasók garanciális hibabejelentő weboldalához I. A hibabejelentő weboldal elérhetősége Az alábbi URL címek egyikének internetes

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány

Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány Az alábbi dokumentum a Baár-Madas Református Gimnázium és Kollégium által használt Elektronikus tanúsítvány telepítéséhez ad útmutatót, Microsoft Windows 7 és Microsoft

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

NLToken webes aláíró modul telepítése és használata a. Magyar Államkincstár weboldalán. Verzió 1.4

NLToken webes aláíró modul telepítése és használata a. Magyar Államkincstár weboldalán. Verzió 1.4 NLToken webes aláíró modul telepítése és használata a Magyar Államkincstár weboldalán Verzió 1.4 Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 3 2 Rendszerkövetelmények... 3 2.1 Támogatott operációs rendszerek... 3 2.2

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához. ERA - MNBSigner. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához. ERA - MNBSigner. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció ERA - MNBSigner Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 1.1. Általános információk... 3 2. MNBSigner kliens alkalmazás... 3 2.1. Általános információk... 3 2.2.

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/24 A PÁGISZ WIFI hálózathoz kétféle

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

Magyar Telekom WFMS Light KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. MAGYAR TELEKOM 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.

Magyar Telekom WFMS Light KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. MAGYAR TELEKOM 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36. 2019 Magyar Telekom WFMS Light KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR TELEKOM 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36. Tartalom Bevezetés... 2 A felület kezelése... 2 Bejelentkezés... 2 Felhasználó kezelés... 3 Jogosultság

Részletesebben

Telepítési Kézikönyv

Telepítési Kézikönyv Intelligens Dokumentum Kezelő Rendszer Telepítési Kézikönyv 1/15. oldal Dokumentum áttekintés Dokumentum címe: doknet telepítési kézikönyv Dokumentum besorolása: szoftver telepítési leírás Projektszám:

Részletesebben

OCSP Stapling. Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10)

OCSP Stapling. Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10) OCSP Stapling Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. OCSP Stapling támogatással rendelkező webszerverek...

Részletesebben

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger)

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) szoftveres, PKCS#12 formátumú tanúsítvány átalakításához 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. CSPChanger

Részletesebben

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése A digitális aláírásból (tanúsítványból) két fajta létezik! Egyik az úgynevezett hardveres tanúsítvány, amelynél az ügyfél rendelkezik fizikailag egy

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és

Részletesebben

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőt. (Start menü > Internet

Részletesebben

PDF DOKUMENTUMOK LÉTREHOZÁSA

PDF DOKUMENTUMOK LÉTREHOZÁSA PDF DOKUMENTUMOK LÉTREHOZÁSA A Portable Document Format (PDF) az Adobe Systems által kifejlesztett bináris fájlformátum. Ebben a formátumban dokumentumok tárolhatók, amelyek különbözı szoftverekkel, hardverekkel

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

2008-2009 VECTRUM Kft. VECTRUM e-számla Felhasználói útmutató 1.2 verzió

2008-2009 VECTRUM Kft. VECTRUM e-számla Felhasználói útmutató 1.2 verzió 2008-2009 VECTRUM Kft. VECTRUM e-számla Felhasználói útmutató 1.2 verzió Tartalomjegyzék Első használat... 3 Felhasználói regisztráció... 8 Szolgáltatói ügyfél regisztráció... 10 Számlalista... 12 2008

Részletesebben

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program A Kulcs-Soft programok telepítése (újratelepítése) előtt javasolt Adatmentést készíteni a számítógépen található összes

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger)

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) szoftveres, PKCS#12 formátumú tanúsítvány átalakításához 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. CSPChanger

Részletesebben

ÜGYFÉL OLDALI BEÁLLÍTÁSOK KÉZIKÖNYVE

ÜGYFÉL OLDALI BEÁLLÍTÁSOK KÉZIKÖNYVE ÜGYFÉL OLDALI BEÁLLÍTÁSOK KÉZIKÖNYVE Felhasználói leírás E-HATÁROZAT 2012 - verzió 1.2 Érvényes: 2012. május 24-től. Azonosító: ehatarozat_ugyfél_ beallitasok_kezikonyv_felh_v1.2_20120524_tol 1/15 1 Tartalom

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása

Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása Szakterület: Értékesítés Támogatás Terület Értékesítési csatorna: Exkluzív Szerző: Horváth Lajosné infomanager +36 70 370-7850 / +36 72 513-871 gyongyi.horvath@uniqa.hu

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára Norton Family TM Getting Started 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára A Norton Family használatához először szokásos felhasználói fiókokat kell létrehozni a gyereknek minden általa használt

Részletesebben

Energoline 4. rendeleti módosításokat tartalmazó verzió

Energoline 4. rendeleti módosításokat tartalmazó verzió Energoline 4. rendeleti módosításokat tartalmazó verzió Kiadva 2018.05.16. Akiknek még nincs szoftverkövetésük vagy még nem aktiválták azt (nem regisztrálták a munkaállomásokat) a letöltött és telepített

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

MEGÚJÍTOTT GIROLOCK_CA TANÚSÍTVÁNYCSERE

MEGÚJÍTOTT GIROLOCK_CA TANÚSÍTVÁNYCSERE MEGÚJÍTOTT GIROLOCK_CA TANÚSÍTVÁNYCSERE Technikai segédlet webes alkalmazás használata esetén 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu Készítette

Részletesebben

BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra

BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra 1 BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra A BioAdmin 4.1 programot szerver-kliens működésre fejlesztették, de ennek a leírásnak a használatával feltelepíthető a számítógépre normál (csak

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Apache OpenOffice telepítési útmutató

Apache OpenOffice telepítési útmutató Apache OpenOffice telepítési útmutató 1. Az OpenOffice magyar nyelvű verziójának telepítését az alábbi oldalról tudod elkezdeni. Katt a linkre: http://www.openoffice.org/download/ Mindig a legfrissebb

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

eszemélyi Kliens Szoftvercsomag Telepítési Útmutató

eszemélyi Kliens Szoftvercsomag Telepítési Útmutató Szoftvercsomag Telepítési Útmutató 1 Bevezetés 1.1 Jelen dokumentum célja Az alábbi dokumentum írja le, hogy hogyan kell telepíteni az eszemélyi Kliens szoftvercsomagot. 2 Telepítés Menete Az alkalmazás

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben