Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Katona József képviselők.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Katona József képviselők."

Átírás

1 J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének június 3. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés helye: TOT Sásdi Általános Iskola Aulája Sásd, Szent Imre u. 29. Jelen vannak: Székely Szilárd polgármester, Rabb Győzőné alpolgármester, Szíjártó Csaba, Jusztinger Krisztina és Skoda Dénes, Keresztes Richárd, Hausmann Mária, Dr. Jusztinger János, Pál Csaba, Dr. Földi-Deutsch Eszter, Galambosné Wágner Éva képviselők, Dr. Kajdon Béla jegyző, Koszorús Tímea aljegyző, Nagy Lajos László pénzügyi irodavezető, Tollár Mónika jegyzőkönyvvezető. Igazoltan távol: Juhász Melinda képviselő. Igazolatlan távollét nem volt. Felsőegerszeg: Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Katona József képviselők. Igazoltan távol: Szabó Lajosné képviselő. Igazolatlan távollét nem volt. Meződ: Dr. Kóbor Gyula polgármester, Illés Ferencné alpolgármester, Görföl Róbert, Balog Jánosné, Kovács Viktor, Bogdán János képviselők. Igazolatlan távollét nem volt. Oroszló: Szabó József polgármester, Jager Ferencné alpolgármester, Szabó Józsefné, Török Imre Miklósné, Jusztingerné Hír Szilvia, Kázmér Miklósné képviselők. Igazolatlan távollét nem volt. Palé: Pintérné Magyar Mária polgármester, Salamon Tiborné alpolgármester, Fekete Ferenc, Szabó Tamás és Kalányos István képviselők. Igazoltan távol: Nemes Gábor képviselő. Igazolatlan távollét nem volt.

2 2 Varga: Márhoffer Tibor polgármester, Cseh Kamilla alpolgármester, Szilágyi János és Orsós Lajos képviselők. Igazoltan távol: Kovács Roland képviselő. Igazolatlan távollét nem volt. Vázsnok: Fazekas Tibor polgármester, Árki Tiborné, Tóth Sándor és Lukács Mónika képviselők. Igazoltan távol: Kiss Ervin alpolgármester és Icha Róbertné képviselő. Igazolatlan távollét nem volt. Székely Szilárd Sásd város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy valamennyi megjelent képviselőtestület határozatképes, mivel a sásdi 12 képviselőből 11, a felsőegerszegi 6 képviselőből 5, a meződi 6 képviselőből 6, az oroszlói 6 képviselőből 6, a paléi 6 képviselőből 6, a vargai 5 képviselőből 4 és a vázsnoki 6 képviselőből 4 fő megjelent. Javasolta, hogy az együttes testületi ülésen a meghívóban közölt napirendi pontokon kívül az alábbi napirendi pontot tárgyalják meg: - körjegyzőségbe tartozó önkormányzatok évi költségvetési rendelet módosítását. Megkérdezte, van-e ettől eltérő más napirendi javaslat? Mivel más javaslat nem hangzott el, az együttes testületi ülés egyhangúlag a következő napirendi pontok megtárgyalása mellett döntött: 1.) Közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálata, körjegyzőségbe tartozó önkormányzatok évi költségvetési rendeletének módosítása Előadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezető 2.) Beszámoló az önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről Előadó: Illés Józsefné a Hegyháti Szociális Alapellátási Központ vezetője 3.) Élelmezési nyersanyagnormák, szociális rendeletek módosítása Előadó: Nagy Róbert a TOT. Hivatal vezetője N a p i r e n d t á r g y a l á s a : 1.) Közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálata, körjegyzőségbe tartozó önkormányzatok évi költségvetési rendeletének módosítása Előadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezető

3 3 Írásbeli előterjesztések a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. Székely Szilárd polgármester elmondta, hogy a kiadott anyagot az eredeti költségvetési rendeletek tárgyalásánál is előrevetítették. Szinte minden önkormányzat adott be ÖNHIKI-s pályázatot, emiatt olyan költségek is belekerültek a közös intézményeik költségvetéseibe, amelyeket zárolni lehetett és ezeket a zárolt tételeket a most kiadott anyagban eltörölnék. Ezért a 13. sz. mellékletben látszik a % körüli szintre való csökkenése az egy főre jutó különbözeteknek, kivéve az óvodát, ahol 66,76 %-ra csökkent. A közös intézmények rendelet módosítása ebben az anyagban csak ezt tartalmazza, amiről már év elején is beszéltek, hogy ezt a csökkenést végre kell hajtani. Júliusban lesz normatív változtatási lejelentési lehetőség, itt plusz normatívát is el lehet ismerni és lemondási lehetőség is nyílik. Az általános iskolánál a baranyajenői iskolásokra számítva valószínűleg többletnormatívára is igényt tarthatnak. Ugyanakkor minden községnél az intézményekbe járó gyermekek létszáma is változhat a mostani anyagban szereplő gyermekekhez képest, itt még várható változás, illetve a féléves beszámolót ismerve majd egy féléves tényadatok közlésével lesz majd olyan rendeletmódosítás, ami teljes egészében átvizsgálja majd a közös intézményeket. A kiadott anyag most a zárolt tételek elvonásait tartalmazza. A községeknél is változik a költségvetési rendelet, Felsőegerszeget és Vázsnokot érintően olyan okai is vannak, hogy a LEKI, TEKI, CÉDE pályázatokban változások történtek és ezeket kell a költségvetésben beállítani, a többieknél pedig Közigazgatási Hivatali vizsgálati megállapítás szerint csekély arányú, ,-Ft körüli mértékben általános működési tartalékot képeznek, más változást nem tartalmaz, teljesen technikai jellegű dolog. Az Állami Számvevőszék ezzel kapcsolatban teljesen másképp nyilatkozott, így terveztek 3000,-Ft összegű tartalékot. A Közigazgatási Hivatal vizsgálata alapján a likviditási ütemterv nincs elkészítve a községek esetében, most pótolják majd. Ez a melléklet majd most kerül be a költségvetési rendeletbe. Kérte a testületeket, hogy fogadják el a közös intézmények költségvetéséről szóló beszámolót és a kiadott költségvetési rendelet tervezeteket. Székely Szilárd polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a polgármesteri koordinációs értekezleten a polgármesterek megtárgyalták a napirendi pontot, egyhangúlag elfogadásra javasolták a testületeiknek. Javasolta a testületeknek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a sásdi képviselőtestületet, hogy Sásd Város Önkormányzati Képviselőtestülete 11 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta:

4 4 64/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Székely Szilárd polgármester Papp Magdolna Felsőegerszeg polgármestere javasolta a felsőegerszegi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsőegerszegi képviselőtestületet, hogy Felsőegerszeg Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Felsőegerszeg Község Képviselőtestületének 34/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Felsőegerszeg Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Papp Magdolna polgármester Dr. Kóbor Gyula Meződ község polgármestere javasolta a meződi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a meződi képviselőtestületet, hogy Meződ Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta:

5 5 Meződ Község Képviselőtestületének 17/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Meződ Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Dr. Kóbor Gyula polgármester Szabó József Oroszló polgármestere javasolta az oroszlói képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a oroszlói képviselőtestületet, hogy Oroszló Község Önkormányzati Képviselőtestülete 6 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Oroszló Község Képviselőtestületének /2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Oroszló Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Szabó József polgármester Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselőtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta:

6 6 Palé Község Képviselőtestületének 26/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Palé Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Pintérné Magyar Mária polgármester Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselőtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Varga Község Képviselőtestületének 29/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Varga Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Márhoffer Tibor polgármester Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselőtestületet, hogy Vázsnok Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta:

7 7 Vázsnok Község Képviselőtestületének 55/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Vázsnok Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények költségvetésének felülvizsgálatáról szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Fazekas Tibor polgármester Székely Szilárd polgármester elmondta, hogy a sásdi képviselőtestület most nem alkot rendeletet, mert az együttes testületi ülés után folytatja ülésezését és ott önálló napirendi pontként szerepel. Kérte a testületeket, hogy Papp Magdolna Felsőegerszeg polgármestere javasolta a felsőegerszegi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsőegerszegi képviselőtestületet, hogy Felsőegerszeg Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Felsőegerszeg Község Képviselőtestületének 4/2008. (VI.04.) Ökr. számú rendelete Felsőegerszeg Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II.29.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Dr. Kóbor Gyula Meződ község polgármestere javasolta a meződi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a meződi képviselőtestületet, hogy Meződ Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta:

8 8 Meződ Község Képviselőtestületének 4/2008. (VI.04.) Ökr. számú rendelete Meződ Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II.29.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Oroszló Község Önkormányzata a költségvetési rendelet módosításáról szóló rendelet elfogadását külön testületi ülésen tárgyalja meg és fogadja el. Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselőtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Palé Község Képviselőtestületének 4/2008. (VI.04.) Ökr. számú rendelete Palé Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II.29.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselőtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Varga Község Képviselőtestületének 4/2008. (VI.04.) Ökr. számú rendelete Varga Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II.29.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.)

9 9 Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselőtestületet, hogy Vázsnok Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Vázsnok Község Képviselőtestületének 5/2008. (VI.04.) Ökr. számú rendelete Vázsnok Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 1/2008. (III.03.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) 2.) Beszámoló az önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről Előadó: Illés Józsefné a Hegyháti Szociális Alapellátási Központ vezetője Írásbeli előterjesztés a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. Illés Józsefné a Hegyháti Szociális Alapellátási Központ vezetője elmondta, hogy a kiadott anyagot mindenki kézhez kapta, kiegészítésként elmondta, hogy minden szakmai egységük a családsegítő szolgálat, a gyermekjóléti szolgálat és a házi segítségnyújtás és a törvényben és jogszabályban foglaltak szerint működött. A Közigazgatási Hivatal minden évben ellenőrzi őket, a szakmai, törvényességi és módszertani vizsgálatok megtörténtek, idén sem és az elmúlt évben sem volt szakmai kifogás. A gyermekjóléti szolgálatnak az ellátásánál elmondta, hogy egy családgondozó 45 gyermeket és 25 családot képes ellátni és láthat el a jogszabály szerint. Ez az ő esetükben a 3 családgondozó aki a 6 kistelepülést ellátta még a tavalyi évben, ez 135 főt gondozhatott volna, ennek ellenében 253 fő gyermeket gondozott, ami nagyon magas. Az eddigi ellátási területükön is majdnem dupla az a gyermekszám, mint amit a jogszabályban előírtak. Kérte a testületeket, hogy a beszámolóját fogadják el. Székely Szilárd polgármester javasolta a testületeknek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a sásdi képviselőtestületet, hogy

10 10 Sásd Város Önkormányzati Képviselőtestülete 11 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: 65/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Székely Szilárd polgármester Papp Magdolna Felsőegerszeg polgármestere javasolta a felsőegerszegi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsőegerszegi képviselőtestületet, hogy Felsőegerszeg Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Felsőegerszeg Község Képviselőtestületének 35/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Felsőegerszeg Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Papp Magdolna polgármester Dr. Kóbor Gyula Meződ község polgármestere javasolta a meződi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a meződi képviselőtestületet, hogy

11 11 Meződ Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Meződ Község Képviselőtestületének 18/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Meződ Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Dr. Kóbor Gyula polgármester Szabó József Oroszló polgármestere javasolta az oroszlói képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a oroszlói képviselőtestületet, hogy Oroszló Község Önkormányzati Képviselőtestülete 6 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Oroszló Község Képviselőtestületének /2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Oroszló Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Szabó József polgármester Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselőtestületet, hogy

12 12 Palé Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Palé Község Képviselőtestületének 27/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Palé Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Pintérné Magyar Mária polgármester Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselőtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Varga Község Képviselőtestületének 30/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Varga Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Márhoffer Tibor polgármester Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselőtestületet, hogy

13 13 Vázsnok Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Vázsnok Község Képviselőtestületének 56/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Vázsnok Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységéről és a Családsegítő Szolgálat működéséről szóló beszámolót elfogadta. Felelős : Fazekas Tibor polgármester 3.) Élelmezési nyersanyagnormák emelése, szociális rendeletek módosítása Előadó: Nagy Róbert a TOT. Hivatal vezetője Írásbeli előterjesztés a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. Nagy Róbert a TOT. Hivatal vezetője szóbeli előterjesztésében elmondta, hogy folyamatosan emelkedik az élelmiszerek nyersanyag árai és a beszerzési áraik most már túllépték a normatívának azt a részét, hogy kigazdálkodható legyen a meglévő összegből. Ahhoz, hogy ne keljen hozzátenni a költségvetési kerethez, ezért mindenképpen meg kell növelni az árakat. Az utolsó hónapban például a húsárak % közötti emelkedést mutatott, ezt sem lehet az eddigi normákból kigazdálkodni. A szociális étkezésnél, ahol nem változtattak árakat, az új térítési díjakat majd január 1-én fogják meghatározni az új jogszabályok szerint. A többi áraknál viszont 15-18, esetekben 20 % emelésre tett javaslatot. Skoda Dénes képviselő megkérdezte, hogy az anyagban szereplő vendégebédre meghatározott 500,-Ft fedezi-e a költséget? Nagy Róbert a TOT. Hivatal vezetője a kérdésre válaszolva elmondta, hogy igen. Ez biztosan fedezi, 100 %-os rezsit tartalmaz és 100 % normát tartalmaz a vendégebéd. Jelenleg nincs olyan személy, aki vendégebédként étkezne. Kérte a testületeket, hogy az élelmezési nyersanyagnormák emelésével értsen egyet. Székely Szilárd polgármester elmondta, hogy a polgármesteri koordinációs értekezleten megtárgyalták ezt a napirendi pontot, a polgármesterek egyhangúlag elfogadták, javasolják testületeiknek elfogadásra. Sajnos felemelkedtek a nyersanyag árai, veszteséget nem tudnak felvállalni. Javasolta a testületeknek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a sásdi képviselőtestületet, hogy

14 14 Sásd Város Önkormányzati Képviselőtestülete 11 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: 66/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal elfogadta. Felelős : Székely Szilárd polgármester Papp Magdolna Felsőegerszeg polgármestere javasolta a felsőegerszegi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsőegerszegi képviselőtestületet, hogy Felsőegerszeg Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Felsőegerszeg Község Képviselőtestületének 36/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Felsőegerszeg Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal elfogadta. Felelős : Papp Magdolna polgármester Dr. Kóbor Gyula Meződ község polgármestere javasolta a meződi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a meződi képviselőtestületet, hogy Meződ Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta:

15 15 Meződ Község Képviselőtestületének 19/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Meződ Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal elfogadta. Felelős : Dr. Kóbor Gyula polgármester Szabó József Oroszló polgármestere javasolta az oroszlói képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a oroszlói képviselőtestületet, hogy Oroszló Község Önkormányzati Képviselőtestülete 6 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Oroszló Község Képviselőtestületének /2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Oroszló Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal elfogadta. Felelős : Szabó József polgármester Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselőtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta:

16 16 Palé Község Képviselőtestületének 28/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Palé Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal elfogadta. Felelős : Pintérné Magyar Mária polgármester Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselőtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Varga Község Képviselőtestületének 31/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Varga Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal elfogadta. Felelős : Márhoffer Tibor polgármester Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselőtestületet, hogy Vázsnok Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta:

17 17 Vázsnok Község Képviselőtestületének 57/2008. (VI.3.) KTH. számú határozata Vázsnok Község Önkormányzat Képviselőtestülete az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt élelmiszer nyersanyagnormák módosítását szeptember 1-i hatállyal elfogadta. Felelős : Fazekas Tibor polgármester Koszorús Tímea aljegyző elmondta, hogy a térítési díjakat minden település a saját szociális rendeletében szabályozza, ezért ez most módosításra kerül. Székely Szilárd polgármester javasolta a képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt szociális rendelet módosítására vonatkozó tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselőtestületet, hogy Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete 11 szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta: 8/2008. (VI.05.) Ökr. számú rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 2/2007. (III.06.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Papp Magdolna Felsőegerszeg polgármestere javasolta a felsőegerszegi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt szociális rendelet módosítására vonatkozó tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsőegerszegi képviselőtestületet, hogy Felsőegerszeg Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta:

18 18 Felsőegerszeg Község Képviselőtestületének 5/2008. (VI.05.) Ökr. számú rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 8/2002. (VI.26.) Ökr. számú rendelet módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról szóló 1/2006. (I.31.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Dr. Kóbor Gyula Meződ község polgármestere javasolta a meződi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt szociális rendelet módosítására vonatkozó tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a meződi képviselőtestületet, hogy Meződ Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Meződ Község Képviselőtestületének 5/2008. (VI.05.) Ökr. számú rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 1/2006. (II.10.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Oroszló Község Önkormányzata a szociális rendelet módosításáról szóló rendelet elfogadását külön testületi ülésen tárgyalja meg és fogadja el. Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt szociális rendelet módosítására vonatkozó tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselőtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselőtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta:

19 19 Palé Község Képviselőtestületének 5/2008. (VI.05.) Ökr. számú rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 3/2002. (VI.10.) Ökr. számú rendelet módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról szóló 1/2006. (III.06.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt szociális rendelet módosítására vonatkozó tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselőtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Varga Község Képviselőtestületének 5/2008. (VI.05.) Ökr. számú rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 7/2002. (VI.12.) Ökr. számú rendelet módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról szóló 1/2006. (II.24.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselőtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzőkönyv mellékleteként csatolt szociális rendelet módosítására vonatkozó tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselőtestületet, hogy Vázsnok Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta:

20 20 Vázsnok Község Képviselőtestületének 6/2008. (VI.05.) Ökr. számú rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 5/2000. (VI.23.) Ökr. számú rendelet módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról szóló 2/2006. (III.10.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.) Székely Szilárd polgármester bemutatta a Művelődési Központ és Könyvtár megbízott igazgatóját, Szeifer Csaba Urat, aki a pécsi egyetemen tanított egyetemi tanársegédként, illetve ügyvivő szakértője volt az egyetemi könyvtárnak, jelenleg doktorál. Mivel más napirend, kérdés, hozzászólás nem hangzott el, Székely Szilárd polgármester minden képviselőtestületnek megköszönte a megjelenését és az együttes testületi ülést bezárta, Sásd Város Képviselőtestülete folytatta tovább ülésezését. Kmft. Székely Szilárd Papp Magdolna Dr. Kóbor Gyula Sásd polgármestere Felsőegerszeg polgármestere Meződ polgármestere Szabó József Pintérné Magyar Mária Márhoffer Tibor Oroszló polgármestere Palé polgármestere Varga polgármestere Fazekas Tibor Dr. Kajdon Béla Dr. Babits András Vázsnok polgármestere jegyző Sásd körjegyző Magyarhertelend, Bodolyabér

21 21 J e g y z ő k ö n y v : Folytatólagosan felvéve Sásd Város Önkormányzati Képviselőtestületének június 3. napján megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: TOT Sásdi Általános Iskola Aulája Sásd, Szent Imre u. 29. Jelen vannak: Székely Szilárd polgármester, Rabb Győzőné alpolgármester, Szíjártó Csaba, Jusztinger Krisztina és Skoda Dénes, Keresztes Richárd, Hausmann Mária, Dr. Jusztinger János, Pál Csaba, Dr. Földi-Deutsch Eszter, Galambosné Wágner Éva képviselők, Dr. Kajdon Béla jegyző, Koszorús Tímea aljegyző, Nagy Lajos László pénzügyi irodavezető, Tollár Mónika jegyzőkönyvvezető. Igazoltan távol: Juhász Melinda képviselő Igazolatlan távollét nem volt. Székely Szilárd polgármester javasolta, hogy a testületi ülésen a meghívóban közölt napirendi pontokon kívül az alábbi napirendi pontot tárgyalják meg: - LEKI, TEKI pályázatok módosítását, - Alapellátást végző háziorvosok támogatását. Megkérdezte, van-e ettől eltérő más napirendi javaslat? Mivel más javaslat nem hangzott el, Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete 11 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi napirendi pontok megtárgyalása mellett döntött: 4.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, a két testületi ülés között történt fontosabb eseményekről Előadó: Székely Szilárd polgármester 5.) Sásd Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének felülvizsgálata Előadó: Székely Szilárd polgármester Nagy Lajos László pénzügyi irodavezető 6.) Fejlesztési célú hitel felvétele Előadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezető 7.) LEKI, TEKI pályázatok módosítása Előadó: Székely Szilárd polgármester 8.) Alapellátást végző háziorvosok támogatása Előadó: Székely Szilárd polgármester 9.) Az önkormányzat képviselőinek évi tiszteletdíjának megállapítása Előadó: Dr. Kajdon Béla jegyző

22 22 10.) Sásdi Sportegyesület beszámolója a évi költségvetés zárásáról és a évi költségvetés ismertetése Előadó: Nagy István a Sportegyesület elnöke 11.) A II. számú fogorvosi körzet ellátása Előadó: Koszorús Tímea aljegyző 12.) Az önkormányzat közművelődési feladatellátásának általános, részletes szakfelügyeletéről szóló jelentés megtárgyalása Előadó: Koszorús Tímea aljegyző 13.) Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület Alapszabályának elfogadása Előadó: Székely Szilárd polgármester 14.) Művelődési Központ és Könyvtár nyári zárva tartása Előadó: Szeifer Csaba mb. igazgató 15.) Sásd Környezetfejlesztő és Fenntartó Kht. kérelme közösségi busz igénybevételére Előadó: Sohonyai István KHT. ügyvezetője 16.) Sásd Környezetfejlesztő és Fenntartó KHT. mérlegbeszámolója évről, és a évi munkaterv ismertetése Előadó: Sohonyai István KHT. ügyvezetője Székely Szilárd polgármester javasolta a képviselőtestületnek, hogy a 11./ napirendi pontot első napirendi pontként tárgyalják meg. Képviselőtestület a javaslattal egyhangúlag egyetértett. Székely Szilárd polgármester javasolta továbbá a képviselőtestületnek, hogy a 16./ napirendi pontot zárt ülés keretében tárgyalják meg. Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete 11 szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: N a p i. r e n d t á r g y a l á s a : 67/2008. (VI.03.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete úgy döntött, hogy a 16./ napirendi pontot zárt ülés keretében tárgyalja gazdasági érdekekre való hivatkozással. 4.) A II. számú fogorvosi körzet ellátása Előadó: Koszorús Tímea aljegyző

23 23 Írásbeli előterjesztés a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. Dr. Kajdon Béla jegyző az elmúlt testületi ülésen kiosztásra került Dr. Klitzsch Günter fogorvos levele, melyben leírta, hogy szeretne nyugdíjba vonulni és a praxisjogot eladná. A praxis jogot Dr. Simon Tibor fogorvos szeretné megvásárolni. A TB-vel meg kellene kötni a szerződést, a testületnek hozzá kell járulnia ahhoz, hogy Dr. Simon Tibor fogorvos lássa el ebben a körzetben is. Székely Szilárd polgármester javasolta a testületnek, hogy Dr. Simon és Társa Fogászati Bt-vel feladatátvállalási szerződést kössön a Sásdi II. számú fogorvosi körzet fogászati alapellátási feladatainak ellátására. A képviselőtestület hatalmazza fel polgármestert a mellékelt szerződés aláírására. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a sásdi képviselőtestületet, hogy Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete 11 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 68/2008. (VI.03.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzat Képviselőtestülete a Dr. Simon és Társa Fogászati Bt-vel feladatátvállalási szerződést köt a Sásdi II. számú fogorvosi körzet fogászati alapellátási feladatainak ellátására. A képviselőtestület felhatalmazza polgármestert a mellékelt szerződés aláírására. Határidő: szerződéskötésre június 5. Felelős : Székely Szilárd polgármester Juhász Melinda képviselő megérkezett a testületi ülésre. 5./ Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, a két testületi ülés között átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint a fontosabb eseményekről szóló tájékoztató Előadó: Székely Szilárd polgármester Írásbeli előterjesztés a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. Székely Szilárd polgármester tájékoztatta a testületi tagokat, hogy a sásdi kórus Raaba-ban vendégszerepelt, nagysikert arattak, a raaba-i kórus 25 éves évfordulóját ünnepelte és ebből az alkalomból kaptak meghívást. Sajnos problémák adódtak a busszal az odaúton a szállítással a vállalkozóval.

24 24 A buszt Baláti Ferenc vállalkozótól rendelte meg a kórus vezetője, sajnos a vállalkozó anélkül, hogy tájékoztatta volna a kórust, átadta a megrendelést Forró Ferencnének. Újabb problémák merültek fel, hogy a buszban nem működött a klímaberendezés, ablakot nem lehetett nyitni és nagyon meleg volt. Szóltak a busz vezetőjének, megjavította, újra elromlott és kérték, hogy Kaposváron álljon meg egy szerviznél, megjavították és újra elromlott a berendezés. Ezek után felhívták a tulajdonost, illetve a vállalkozót, akkor derült ki, hogy nem is vele tárgyaltak. A vállalkozót kérték a telefonba, hogy gondoskodjék másik busz biztosításáról. Azt vállalta, hogy este 18 órára küld egy másik buszt, akkor újra rátelefonáltak, akkor azt mondta, hogy fél 9-re érkezik a busz, majd 10 perc múlva ő telefonált és azt kérdezte mi az a 20 km, ő ezzel nem tud foglalkozni. Erre azt reagálta, hogy ez nem megfelelő hozzáállás és kérte, hogy biztosítson másik buszt, amilyent rendeltek. Az ismerősi körben felhívták azon helyeket, ahol kisbuszok vannak, de minden busz foglalt volt. A végén abban maradtak, hogy megpróbálnak ezzel a busszal elmenni, de kérték a vállalkozót, hogy akár Ausztriába is küldhet egy buszt, mert kibírhatatlan a hőség a buszban. Erre ő azt mondta, hogy ez 150 eft-ba kerül és ez részéről vállalhatatlan költség, döntsék el, hogy akarnak-e menni vagy nem. A kórus az esti fellépését kénytelen volt lemondani. A visszafelé úton ugyanilyen meleg volt. Amikor hazaérkeztek, akkor a busz vezetője kérte, hogy fizessenek, erre ő azt mondta, hogy jöjjön el Sásdra és itt beszéljék meg. Ez ügyben beszélt már ügyvédekkel. A vállalkozók még nem jelentkeztek, ő várja őket a megbeszélésre. Ez a pénzösszeg, amit a polgármester Ausztriában kifizetett, a kórus költségvetésében benne marad. A Pénzügyi Bizottság tegnapi napon ülésezett, ahol a gyermekkórus kérelmét megtárgyalta, miután az eredeti előirányzat megmaradt, továbbra is megtartják továbbra is a mogilányi útjára a gyermekkórusnak. A vízügyi pályázattal kapcsolatban elmondta, újabb fejlemények történtek. Az Országos Közegészségügyi Intézetnek kell egy szakvéleményt kibocsátania arra vonatkozóan, hogy az elmúlt 3 évben megfelelő minőségű volt a rendelet mellékletében szereplő településeken az ivóvíz minősége, így 4 település kiesett. A 8 település koordinációs megbeszélést tartott hétfőn, augusztus 2. napjára tették át a pályázat benyújtási határidejét. Vásárosdombó Község Önkormányzata közölte, hogy az ÁNTSZ ellen lehet perre fog menni, ő ezt nem fogadja el, ugyanis ők drágább megoldással biztosítják jelenleg az ivóvíz minőségét. Az önrészt a Pécsi Vizmü Zrt. biztosítja. Nagyon kevesen pályáztak eddig, nagy konzorciumok álltak össze. A BM önerőalap is rendelkezésre áll, amit ezzel párhuzamosan is megpályáznak. Az I tényezőből származó halmozott összeg a vizmünél vezetett számlájukon remélhetőleg kevesebb mértékben csökken. Az útpályázattal kapcsolatban elmondta, hogy múlt pénteken a forgalmi csomópontra vonatkozó közlekedési pályázatot a város benyújtotta a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségre, eft volt a bruttó főösszege a fejlesztésnek, ez nem tartalmazza teljes összegben a kisajátítást. Eltérés adódott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, ugyanis ők a kisajátítás határidejét nem akarják elfogadni benne, most 4 hónapot adtak, hogy bonyolítsák le a támogatási határozat befogadásától számítva. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezetője levelet kapott a Közlekedési Fejlesztési Koordinációs Központ vezetőjétől, amit tudni kell, hogy a tulajdonosi jogokat a magyar közutak felett a Közlekedési Fejlesztési Koordinációs Központ gyakorolja. Az infrastruktúra fejlesztést az utak felett pedig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bonyolítja. További kezelésével viszont a Regionális Közútkezelő Kht. van megbízva. A Közlekedési Fejlesztési Koordinációs Központ biztosítaná a város útjának az önrészét. A NIFT Zrt. ilyen gyorsan nem tudott lépni az ügyben, beadhatta volna a pályázatot, de egy héttel a pályázat benyújtása előtt tudta meg, sem terve, sem pályázata nem volt, továbbá üléseznie kellett volna, de a szabadságok miatt nem lehetett ülést tartani.

25 25 Azt mondták nyújtsák be a pályázatot, később a megvalósításnál ők konzorciumi partnerként belépnek és átveszik az önrészt. Ennek még a háttérben a szakmai és politikai egyeztetése folyik. Szeretné elérni, hogy az ingatlan kisajátítását is végezzék el. A belterületi csapadékvizrendezési pályázatnak jelenleg folyik a hiánypótlása, a hiánypótlást benyújtották, várják, hogy a belterületi vízrendezéses pályázat 49,5 mft értékben, amit benyújtottak, formailag befogadásra kerüljön, így remélhetőleg, ha nem is az első körben, de a másodikban elfogadható lesz. A városrehabilitációs pályázattal kapcsolatban elmondta, megkapták a hiánypótlásra a felszólítást, összességében jó minősítésben került benyújtásra a pályázat, három hibát kellett az egész pályázatban pótolni. Az iskolapályázattal kapcsolatban elmondta, hogy a pályázat befogadásra került, továbbiakban a Regionális Fejlesztési Tanács tárgyalta a pályázat támogatását. A kb. 50 beérkezett pályázatból 30 db pályázatot fogadtak be hivatalosan, formai felülvizsgálat után. Majd a Regionális Tanács megyénként 3 db pályázatot emelt ki, amit kiemelten támogathat. A szigetvári, a mohácsi és sásdi pályázatok kiemelten támogatott pályázat kategóriába kerültek bele. A döntőbizottság júliusban fog ülésezni, ahol végleges döntést hoznak majd. Szigetváron járta a kistérségi társulási tanács részéről, ugyanis megkereste a kistérségi társulást határozatával Mindszentgodisa, hogy vizsgálják meg az integráció kérdését. Szigetváron Török Zsolt kistérségi iroda vezetője tájékoztatta őket az integrációs folyamatokról. Ők már az összes intézményüket kistérségi fenntartásban működtetik. Minden tagintézmény szeretett volna lenni, ugyanis a tagintézményi normatíva 75 eft. Rendelkeznek a teljes ütemtervvel, ami ennek a lebonyolításával kapcsolatos. Ők azt szerették volna, ha a mindszentgodisai iskola elsőként Sásdhoz társult volna be tagintézménynek, ugyanis a mindszentgodisai iskolának nincs önálló gazdasági szervezete, mint a jelenlegi sásdi oktatási intézményeknek. A kistérségi társulásnak viszont létszáma nincs arra, hogy egy gazdasági iroda nélküli intézményt átvegyen. Ha a mindszentgodisai iskola integrálódott volna a sásdi iskolához, akkor a magasabb normatívát is igénybe vehette volna, a kistérségi kiegészítő normatíva 25 eft, viszont a tagintézményi normatíva 75 eft. A hivatalos tájékoztatást az integrációs módokról jövő csütörtökön fogja megtartani a kistérség felé. Szigetváron már az összes intézmény kistérségi fenntartásúvá vált és egy kivételével az összes tagintézménnyé vált. Erre vonatkozóan a pénzügyminiszter úr küldött egy állásfoglalást is. A Baranya megye kistérségi elnökei levelet az ÖNHIKI-s finanszírozás elismerésére, illetve a jövedelemkülönbség mérséklésére vonatkozóan a pénzügyminiszter úrnak, nem túl pozitív választ adott. A holnapi nap folyamán találkozik majd a pénzügyminiszter úrral, erről a levélről is szeretne majd vele konzultálni. A városuk progresszíven csökkentette minden évben a hiányát, nagyon nehéz döntéseket hoztak ez ügyben. Dr. Kajdon Béla jegyző tájékoztatta a testületet, hogy a hivatalban megtörtént az ÁSZ vizsgálat, a Közigazgatási Hivatal is vizsgálatot tartott. Az ÁSZ két vizsgálatot is tartott, majd ősszel a testület tárgyalni fogja. Az egyik vizsgálat az intézményi normatíva igénylésének szabályossága, a másik vizsgálat pedig a központosított támogatások szabályszerű felhasználásáról, törvényességéről volt szó, itt jól zárult a vizsgálat, kb. 200 eft-ot kell visszafizetni, viszont ezzel szemben kiderült, hogy pótnormativaigénylésre van lehetőségük. Összességében az egyenlegük pozitív lesz. Felhívták a figyelmüket arra, hogy jövőre a belső ellenőrzés ezt a támogatási formát is ellenőrizni fogja. A Közigazgatási Hivatal évben tartott átfogó törvényességi vizsgálatot a hatósági munkát illetően.

26 26 Ebben az évben is újabb ellenőrzéseket tartottak, most zárult le, két részletben történt, az egyik a testületi munka előkészítésének törvényességi előkészítése és az ezzel összefüggő adminisztráció, jogalkalmazás, jogalkotás, szabályzatok, stb., a másik fő vizsgálati szempont az pedig az iratkezelés, irattározás, adatvédelem és ezzel összefüggő feladatok. Ha megérkeznek a jegyzőkönyvek, akkor szeretné majd, ha a testület részére ez kiosztásra kerülne. Székely Szilárd polgármester elmondta, hogy a Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója Szeifer Csaba 8 órában lesz foglalkoztatva az eddigi 4 óra helyett, vezetői megbízatása meghatározott ideig szól, közalkalmazotti megbízatása viszont határozatlan időre módosul mostantól, így fogják a megbízási szerződést elkészíteni. Dr. Kajdon Béla jegyző elmondta, hogy a vizsgálati jelentés kifogásolja, hogy közművelődési végzettségű szakember nem dolgozik az intézményben, a megbízott igazgatónak ez a végzettsége rendelkezésre áll. Székely Szilárd polgármester elmondta, hogy az elmúlt testületi ülésen a testület jóváhagyta a Mecsek-Völgység-Hegyhát Lieder Egyesület székhelye: Sásd városát, benyújtották a cégbíróság felé az egyesület alapítását, ehhez minden társtulajdonosnak hozzá kellett járulnia, így a körjegyzőséget alkotó községek és Oroszló község polgármestere is hozzájárult ehhez. Ez nem azt jelenti, hogy az egyesület itt fog működni, azt szerették volna, hogy Sásd legyen a székhelye. A munkaszervezet központja Sásdon lesz, hiszen vannak üres irodák a városban. Bankszámláját a sásdi Takarékszövetkezetben fogja vezetni. A Hősök terén megtartották a Hősök napi ünnepséget, nagyon szép műsor volt, a kopjafánál megtörtént a koszorúzás. A Sásdi Sportkör elnökének már gratulált az elért sporteredményeikért, a szakosztályvezetőnek, illetve a sportolóknak is. A fonyódligeti tábor gondnoki feladataival Nagy Zoltán sásdi lakost bízták meg, a Munkaügyi Központ őt támogatta, az ő bérét átvállalta Sásd városától. Előzetesen volt egy személyes ígérete a tavalyi évben lent dolgozónak, de a Munkaügyi Központ nem vállalta a bérét. A városban a majális ünnepség jól sikerült, 14 település nevezett a főzőversenyen. Mogilányból itt volt a küldöttség, nagyon jól szerepeltek, köszönetet mondott alpolgármester asszonynak, a sásdi zenekarnak is a vendéglátásban nyújtott munkájukért. A majális elszámolását alpolgármester asszony a rendezvényt követő hétfőn benyújtotta, a teljes elszámolás pontos és hibátlan volt. Az ÖNHIKI-vel kapcsolatban elmondta, hogy előzetesen a pályázatukat 40 mft-ra benyújtották, az ottani hivatali ügyintéző úgy látta, hogy el kell utasítani, ezt követően a pénzügyi irodavezető úrral látogatást tettek és megtárgyalták, ezt követően 21 mft-ban állapodtak meg. Az ügyintéző úr ezt leredukálta utólag, bár a felettese azt mondta, hogy itt álljon meg, mert szakmailag helytálló, mégis leredukálta 15 mft-ra. Bízik abban, hogy a holnapi tárgyalás eredménnyel fog járni. Nagyné Mayer Ágnes levelet irt az önkormányzat felé, melyben azt kérte, hogy helyezzék őt vissza az állásába, folytassa a fegyelmi eljárást, ugyanis nem szerepel nyilvántartott bűnözőként és nem folyik ellene konkrétan eljárás semmiféle hatóságnál. A testület határozata ezzel ellentétes, kikérték a VPOP állásfoglalását, jelenleg szakértőnél van az ügy, június 10. után adatot bocsátanak ki.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. március 1. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Jegyzőkönyv Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Felsőegerszeg. Faluház 7370 Felsőegerszeg. Fő utca 7. Jelen

Részletesebben

Virág Anett polgármester, Szelle Gyöngyi alpolgármester, Nagy Gál Andrásné, Rab Árpád, Eizemann János képviselők

Virág Anett polgármester, Szelle Gyöngyi alpolgármester, Nagy Gál Andrásné, Rab Árpád, Eizemann János képviselők J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Baranyaszentgyörgy, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületeinek 2012. március 8-án tartott együttes testületi

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Szabó Lajosné, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Szabó Lajosné, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. december 17. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés

Részletesebben

Testületi ülés helye: Sásd Város Polgármesteri Hivatal Díszterme 7370 Sásd, Dózsa Gy. u. 32.

Testületi ülés helye: Sásd Város Polgármesteri Hivatal Díszterme 7370 Sásd, Dózsa Gy. u. 32. J e g y zőkönyv Folytatólagosan felvéve 2011. december 14. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Sásd Város Polgármesteri Hivatal Díszterme 7370 Sásd, Dózsa Gy. u. 32. Jelen vannak:

Részletesebben

Készült Sásd Város Német Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. október 21. napján tartott alakuló üléséről.

Készült Sásd Város Német Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. október 21. napján tartott alakuló üléséről. 1 Jegyzőkönyv Készült Sásd Város Német Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. október 21. napján tartott alakuló üléséről. Ülés helye: Jelen vannak: Városháza Tanácskozóterme Sásd, Dózsa

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. január 9-én megtartott ülésének

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. január 9-én megtartott ülésének ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. január 9-én megtartott ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 1-3. D./ RENDELETEI: - Száma: 1-6/2014. T Á R G Y S O R O Z A T

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2012.

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 8/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 18/2014. (III.17.) 19/2014. (III. 17.) 20/2014. (III.17.) 21/2014. (III.17.) A lejárt határidejű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről 170/21/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről Rendeletek: 14/2014 (XII.31.

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 3-án megtartott soron következő üléséről. Az ülés helye: Mártírok u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év április hó 18. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 11/2016.(IV.18.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 182-4/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Szabó Lajosné képviselık.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Szabó Lajosné képviselık. J e g y z ı k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsıegerszeg, Mezıd. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselıtestületének 2008. szeptember 25. napján megtartott együttes ülésérıl. Az

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. április 26-án 17, 30 órakor megtartott soron következő nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Vuk István Lengyel Attiláné Kanizsai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről.

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. 32/10/2013 Zala Megye Ortaháza Község Önkormányzata Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 69/2013.(VIII.13.) kt.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Baranyaszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 15. napján tartott testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Baranyaszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 15. napján tartott testületi üléséről. Jegyzőkönyv Készült Baranyaszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal Baranyaszentgyörgy, Petőfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület október 30-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület október 30-án megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 17/2014. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. október 30-án megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 72-73. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 72/2014.(X.30.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 3 - án megtartott nyílt ülésről. 39/2015.(VI.3.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 3 - án megtartott nyílt ülésről. 39/2015.(VI.3.) kt. határozat. 264/6/2015. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3 - án megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 36/2015.(VI.3.) kt. határozat. 37/2015.(VI.3.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 373-1/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2014. január 30-án /csütörtökön/ 18.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2014. október 21-én 14 30 órai kezdettel megtartott a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Móricgát Faluház

Részletesebben

FEJÉR MEGYE CSÁKVÁRI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS

FEJÉR MEGYE CSÁKVÁRI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS FEJÉR MEGYE CSÁKVÁRI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS Ikt. szám: J e g y z ő k ö n y v a Csákvári Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2015. április 14-én megtartott nyilvános üléséről Határozatok: 13/2015.

Részletesebben

108-15/2012.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV

108-15/2012.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV 108-15/2012.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének, és Kertészsziget Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. ÁPRILIS 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. ÁPRILIS 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. ÁPRILIS 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 5/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet A képviselő-testület egyes hatásköreinek átruházásáról

Részletesebben

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. február 17. napján 16.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. december 16. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. október 29-én (szerda) 13:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/1/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 57-58. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 57/2015.(VIII.7.)

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. 1 J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületeinek 2013. május 23. napján tartott együttes testületi üléséről.

Részletesebben

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 640-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lesencetomaj Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete november 29-én órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete november 29-én órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. NÓRÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8591 Nóráp Kossuth u 48. Szám: 9-12/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete 2011. november 29-én 18.00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

MEGHÍVÓ! JÁK KÖZSÉG POLGÁRMESTERE

MEGHÍVÓ! JÁK KÖZSÉG POLGÁRMESTERE JÁK KÖZSÉG POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ! Ják község Képviselő-testülete 2012. október 25-én (csütörtök) 14,00 órai kezdettel a jáki Polgármesteri Hivatalban testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja JEGYZŐKÖNYV Kissziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év június hó 5. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 19/2015.(VI.05.) 20/2015.(VI.05.) Rendeletek: Sorszáma

Részletesebben

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi 12. számú Jegyzőkönyve

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi 12. számú Jegyzőkönyve Legénd Községi Önkormányzat 2011. évi 12. számú Jegyzőkönyve Készült: 2011. április 27-én a legéndi önkormányzat hivatalában megtartott rendkívüli -testületi ülésről 2 Jelen vannak: Szavlik Zoltán Antal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2014. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 29-30. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 29/2014.(V.08.)

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 6/2012. (IV. 13.) A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 10/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. december 16-án 17. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Czövekné Duduma Ildikó. Zsobrákné Balogh Mária. Távol vannak: Krausz Balázs képviselő (Isztimér) Napirend előtti esemény

Jegyzőkönyv. Czövekné Duduma Ildikó. Zsobrákné Balogh Mária. Távol vannak: Krausz Balázs képviselő (Isztimér) Napirend előtti esemény Jegyzőkönyv Készült: Isztimér és inek 2012. szeptember 17-én 16 órakor megtartott együttes üléséről. Az ülés helye: Községháza 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Isztimér: Orbán Tibor Nesztor

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén. Szakáld Közésg Önkormányzata Képviselő testülete 3596 Szakáld, Aradi u. 4 Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/132-4/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 30. napján 15,00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 6-án 9 óra 15 perces kezdettel a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

1.) A DDOP-3.1.2/2F

1.) A DDOP-3.1.2/2F J e g y z ő k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. december 10. napján megtartott rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza tanácskozóterme

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. SZEPTEMBER 27-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. SZEPTEMBER 27-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. SZEPTEMBER 27-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 12/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelet az állattartásról szóló 9/2004. (IV. 19.) önkormányzati

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 13/2012. (XI.30.) A helyi iparűzési adóról szóló 12/2003. (XII. 22.) önkormányzati E4 önkormányzati

Részletesebben

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól.

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Község Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 9-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 9-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 9-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e A L S Ó N E M E S A P Á T I Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 149-7/2013/ANA. Tartalom: HATÁROZATOK KÓD 60/2013.(VI.28.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2011. december 15-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somogyzsitfa Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyszombathely Község Polgármesterétől Bakonyszombathely 175-5/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyszombathely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. április 24-én 16.00 órától megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 386-3/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete december 21.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete december 21.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 16/2012. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. december 21.-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Az ülés napirendje: Jegyzőkönyve Jegyzői

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről. 32/15/1/2013 Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről. Rendelet: 8/2013.(XII.1.)önkormányzati rendelet szociális tűzifa

Részletesebben

Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 27-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 27-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v FELSŐSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12-én 14 00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 11/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. november 12-én 17. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 17-én 15 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÚJRÓNAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. február 16-án megtartott nyilvános testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Újrónafő

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8478. Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: 229-3/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. április 26-án

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. február 27-én megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. február 27-én megtartott üléséről Iktatószám: 235-3/2009. J e g y z ő k ö n y v Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 27-én megtartott üléséről Határozatok: 3 db Rendeletek: 3 db Kisgörbő Községi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről 170/17/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről Határozatok: 110/2014. (IX.30.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel)

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v A 2013. február 20-án Zalabaksa községben, a Zalabaksai Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében 17.30 órakor megtartott Együttes Képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 25 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. február 18-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése A L S Ó N E M E S A P Á T I és N E ME S A P Á T I Községek ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2013. augusztus 9-ei együttes ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 151-2/2013/ANA. Tartalom:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én 8 órai kezdettel megtartottrendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én 8 órai kezdettel megtartottrendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én 8 órai kezdettel megtartottrendkívüli üléséről. Az ülés helye: Jegyzői iroda Jelen vannak: Ablonczy Dániel alpolgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 7/2015. JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről Határozatok száma: 33-38. 1 TARTALOMJEGYZÉK 33/2015.(V.26.) PBH.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma. JEGYZŐKÖNYV Ki ssziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év május hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 16/2016.(V.30.) 17/2016.(V:30.) 18/2016.(V.30.) 19/2016.(V.30.)

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 155-8/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete, valamint Hegyesd község Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távollévő önkormányzati képviselők neve: Dorkó György képviselő Kelemen Tünde képviselő Pallagi László képviselő

Jegyzőkönyv. Távollévő önkormányzati képviselők neve: Dorkó György képviselő Kelemen Tünde képviselő Pallagi László képviselő Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. június 25. 15.15 órától 16.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M. /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 172/2015. (VI.16.) határozata a Dédes Szolgáltató Nonprofit Kft. VA és az Önkormányzat

Részletesebben

mely készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott nyílt ülésén

mely készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott nyílt ülésén KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV mely készült 2012. szeptember 13-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott nyílt ülésén HATÁROZATOK: RENDELETEK: 81-83/2012. (IX.13.) 12-13/2012.(IX.14.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 145/4/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 20-án délután

Részletesebben

MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE

MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2-5/2013. JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. május 29-én MEGTARTOTT SORON KÖVETKEZŐ NYILT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL Határozatok: Sorszáma: Kódja: 45/2013. C 1 46/2013. C 1 47/2013.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Berzék Község Önkormányzat. Képviselő-testület. 2013. június 21-én megtartott. rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Berzék Község Önkormányzat. Képviselő-testület. 2013. június 21-én megtartott. rendkívüli üléséről 443-6/2013. Jegyzőkönyv Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testület 2013. június 21-én megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Berzék Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. június

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 7/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. április 25-én 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 187-10/2008. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek NÓRÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8591 Nóráp Kossuth u 48. Szám: 9-3/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. május 2-án 18.30 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2018. január 25-én a Kéthelyi Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános üléséről. Jelen vannak: Németh Lajos al Bartis László Imre képviselő

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A

T Á R G Y S O R O Z A T A NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2015. április 30-án megtartott testületi ülésének a) jegyzőkönyve b) határozata c) előterjesztése d) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A Napirendi

Részletesebben