A Forgószél hadművelet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Forgószél hadművelet - 1956"

Átírás

1 A Kunszállási KIKI Tóth Pál Általános Iskolája Diákönkormányzatának havilapja VII. évfolyam 8. szám október 31. A Forgószél hadművelet Az 1956-os forradalom kirobbanásakor a fős Magyar Néphadseregnek Budapesten katonája volt, a közelben további A hadsereg vezérkara a kritikus októberi napokban szakmai és emberi értelemben teljes csődöt mondott. Nem katonai vezetőkként, hanem állami hivatalnokokként működtek. Az utcákon és a politikai vezetők fejében levő káosz miatt a csapattisztek tétovák és tanácstalanok voltak. Ezt tapasztalva Gerő Ernő az MDP első titkára Ny. Sz. Hruscsovtól telefonon kérte a szovjet csapatok fegyveres beavatkozását, melyet levélben október 28-án (visszadátumozva 24- ére) Hegedűs András miniszterelnök megismételt. Magyarországon a szovjet Vörös Hadsereg (jogcím nélkül) a Különleges Hadtesttel volt jelen, Budapesten 6 000, másik négy helyőrségben további fővel. Velük és a magyar haderővel szemben a fővárosban pár ezer felfegyverzett, kiképzetlen civil és néhány átállt katonai egység volt. Hruscsovék azt feltételezték, hogy a szovjet T 54-es harckocsik (az AK 47-es géppisztollyal együtt ekkor használták őket először harci körülmények között) puszta megjelenése Budapest utcáin elegendő lesz a forradalmi tömegek lecsendesítésére, a fegyveres ellenállás letörésére. Ebben (is) tévedtek. Október 28-án 22 órakor a szovjet csapatok beszüntették a harci cselekményeket és én kivonultak Budapestről, látszólag a tárgyalásos, politikai megoldást helyezve előtérbe, valójában azért, hogy időt nyerve nagyobb haderőt vonultathassanak fel. Október 31-én Moszkvában a kommunista párt központi bizottságának elnökségi ülésén, a hadseregnek szabad kezet adva, döntöttek a második intervenció mellett. Az október 24-e óta Magyarországra folyamatosan érkező

2 szovjet csapatok létszáma november 4-re főre nőtt. Ezen a napon 04:15 órakor megkezdődött az I. SZ. Konyev marsall által irányított Forgószél hadművelet. Babadzsanjan és Mamszurov tábornokok seregtestei vidéken, P. Ny. Lascsenko altábornagy Különleges Hadteste Budapesten támadott. Körülvették a Magyar Néphadsereg legfontosabb helyőrségeit, félve hogy a magyar katonák átállnak a felkelők oldalára, a laktanyákat, repülőtereket, stratégiai pontokat megtámadták, elfoglalták. A KGB akit szükségesnek ítélt, letartóztatott. (sokak mellet Nagy Imre miniszterelnököt, Maléter Pál honvédelmi minisztert).a magyar felkelők fegyveres ellenállását november 11-re Budapesten, november 22-re az egész országban megtörték. A harcokban, sortüzekben több mint két és fél ezer civil (Budapesten 1945 fő), a magyar erőszakszervezetek állományából összesen 428 személy halt meg. A szovjetek katonai vesztesége 720 fő volt. Elhagyta hazáját mintegy honfitársunk (ötvenezren a következő hónapokban büntetlenséget kapva hazatértek).1959-ig mintegy 500 embert végeztek ki, főt ítéltek el, 10 ezer főt internáltak, mindezt az amnesztia ígérete után. A szovjet hadsereg által elfogottak közül további több száz főt szovjet hadbírósági eljárás után végeztek ki, mintegy 860 embert a Szovjetunió kényszermunkatáboraiba deportáltak. A re növelt szovjet Vörös Hadsereg katonáit 1989-től vonták ki az országból, az utolsó június 19-én hagyta el Magyarországot. Grafl Rezső Halottak napja és a halloween Halottak napja A keresztény vallás szerint a halottak napja november másodikán van, a mindenszentek napja elsején. Ezeken a napokon a küzdő egyház a szenvedő egyházról emlékezik meg. Általános szokás szerint halottak napja előtti délutánon, a halottak estéjén rendbe hozzák a sírokat, virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtekor gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják, hogy az örök világosság fényeskedjék az elhunytak lelkének. Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékének a temetőkereszt vagy más közösségi temetőjel körül gyújtanak gyertyát. Régente néhol egyenesen máglyát gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak.elterjedt szokás szerint ezen az estén otthon is égett a gyertya, mégpedig annyi szál, ahány halottja volt a családnak.

3 Halloween Az angolszász országokban október 31-e az (angolul All Hallows Eve, rövidítve: halloween) a kóbor lelkek, a kelták halotti istenének éjszakája. Halloween azonban az egyik legrégibb ünnep, melynek évszázados történetisége kevéssé ismert. Évszázadokkal ezelőtt a mai Nagy- Britannia és észak- Franciaország területén éltek a kelták. A kelták a természetet magasztalták, és sok istent imádtak, de a napisten volt a legfontosabb, aki a munkát és pihenést jelképezte, és tette gyönyörűvé a földet és növesztette a termést. A kelta újévet november 1-jén ünnepelték egy nagy fesztivállal, mely a nap-szezon végét, a sötétség és hideg kezdetét jelezte. A halloween eredete a római időkre nyúlik vissza, amikor a rómaiak elfoglalták a Britsziget jelentős részét. A római hódítások során Gallia integrálódott a Római Birodalomba, így a kelta kultúra ünnepeinek elemei kezdtek a római ünnepek hagyományaival összemosódni. A pogány kelta hagyományok közt szerepelt az őszi samhain ünnep, amit a kelta napisten tiszteletére rendeztek. Ekkor a mai Nagy-Britannia és Észak-Franciaország területén élő kelták megünnepelték a kelta újévet, amely október 31. éjszakájára esett és megköszönték a napistennek, hogy a földet és a termést gazdaggá tette. Ezen az éjszakán, úgy hitték, hogy az elmúlt évben meghaltak lelkei összezavarhatják az élők életét, mivel a lelkek ezen az éjjel vándorolnak a holtak birodalmába. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék a vándorlásukat. A kereszténység elterjedésével később halloweennek nevezett pogány kelta ünnep napjának éjszakája jelentette a sötétség kezdetét, mert a kelták úgy hitték, hogy a napisten, Crom Cruach a halál és a sötétség istenének fogságába került. Október 31-én, az újév előestéjén samhain ünnepén összehívta a halottakat, amelyek különböző formákban jelentek meg, ezek rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra. A kelta papok egy hegytetőn a szent tölgy alatt gyülekeztek, tüzet gyújtottak és termény és állatáldozatokat mutattak be, majd a tűz körül táncoltak. Reggel a papok minden családnak adtak ebből a parázsból, hogy új tüzeket gyújthassanak velük, melyek elűzik a gonosz szellemeket és melegen tartják az otthonokat. Hungaricum Bistro Dósa Gréta Én és a barátom nemrég jártunk itt, Kunszálláson a Kossuth utca új vendéglátó helyén, és azonnal megszerettük ezt a kis bisztrót. Mi a véleményünk róla? Első véleményünk, még fizetnénk is azért, hogy leülhessünk és élvezzük azt a csodálatos otthonias hangulatot. A tulajdonoshoz, Csíkos Ernőhöz pár kérdéssel fordultunk, amikre válaszokat is kaptunk.

4 - Mennyi időt töltenek itt naponta? - A nap nagy részét itt töltjük. Foglalkozunk a vendégekkel, alakítgatjuk, csinosítgatjuk a helyiséget. - Hogyan képzeli el a bisztrót egy év múlva? - Szeretném, és remélem, hogy még akkor is működik a bisztró. Szerintem nagy jövő áll e hely előtt! - Honnan jött az ötlet, hogy új vendéglátóhelyet nyisson, hiszen a faluban már van jó néhány? - Mindig is terveztük, hogy nyitunk egy ilyen barátságos helyet, ahol mindenki kedvét leli valamiben. Ráadásul üres volt a hely, szóval kihasználtuk a lehetőséget. - Mi adja a hely egyediségét? - Nekem mindig is tetszettek a régiségek, apáink, nagyapáink használati tárgyai, ezért gyűjtöm őket. Ahogy említettem a pince üres volt, így kihasználtam a lehetőséget és a régiségeimet felhasználva megalkottam a Hungaricum Bistrot. - Mi lenne az Ön véleménye, ha vendégként jönne be ide? - Meglepődnék, de örülnék neki, hogy van egy ilyen hely Kunszálláson. Egyszerű süteményreceptek Sok szerencsét kívántam az üzleti vállalkozáshoz Csíkos úrnak. Persze kissé öncélúan, mert biztos vagyok benne, hogy sokszor megfordulok itt barátaimmal, osztálytársaimmal. Zenegép, csocsó és rex is található itt. Finom a házi jellegű pizza, ezt tapasztaltam, mindenkinek ajánlom, jó étvágyat hozzá. Nagy Antal és Nemes László 5 perces csokis süti Hozzávalók 4 evőkanál liszt 4 evőkanál cukor 2 evőkanál kakaó 1 tojás 3 evőkanál tej 3 evőkanál étolaj, vagy olvasztott Rama 3 evőkanálnyi csokidarabkák egy csepp vanília aroma egy kisebb mikróba való tál, vagy egy nagy bögre Elkészítés Tegyük a száraz hozzávalókat a tálba, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást, és ezzel is jól keverjük el, majd öntsük hozzá a tejet és az étolajat, majd ismét keverjük össze. Tegyük hozzá a csokoládédarabokat, a vanília aromát, és még egyszer jól gyúrjuk át. Tegyük a tálat a mikrohullámú sütőbe, kapcsoljuk be 3 percre, 1000 wattra (magas fokozat). A süti kissé meg fog emelkedni, és 3 perc alatt megsül. Tejszínhabbal, csokiöntettel nagyon finom.

5 Pudingtorta Hozzávalók 2. Keverjük ki és főzzük meg a puncspudingot 1 csomag omlós keksz (250 g) Vaníliás pudinghoz: 1 tasak vaníliás pudingpor 4 evőkanál cukor 3 dl tej 3. Ha a pudingokat megfőztük, hagyjuk őket kihűlni Puncspudinghoz: 1 tasak puncs ízű pudingpor 4 evőkanál cukor 3 dl tej Elkészítés 4. Egy mély edénybe, felváltva rendezzük bele a kekszet és a kétféle pudingot. Ezután tegyük hűtőbe, fél órára 1. Keverjük ki és főzzük meg a vaníliás pudingot 5. A hűtőből kivéve fordítsuk rá egy tálra és kész is a pudingtorta Málnás, fehércsokis muffin Hozzávalók 150 gr cukor 300 gr liszt 50 gr Rama 225 ml tej 1 tojás 2 teáskanál sütőpor 1 teáskanál vanília eszencia 100 gr friss málna 100 gr fehér csoki, apróra törve Elkészítés A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük. Ha nagy szemű, félbevágjuk. A csokit apróbb darabokra törjük. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral és a cukorral. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a Ramával, hozzáadjuk a tejet és a vanília eszenciát. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez. Végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a málnát és a csokit. 12 db szilikonos muffin formába, vagy kapszlival

6 kibélelt muffin sütőbe kanalazzuk a masszát és 30 perc alatt készre sütjük. Jó sütkérezést! Jó Fekete Olga étvágyat! Október 6-ai ünnepség iskolánkban Idén is a hetedik osztályosok készültek ünnepi műsorral az október 6-ai aradi vértanúk emléknapjára. Az előadás nagyon színvonalas és érdekes volt. Bár a kisebbek még nem érthették meg úgy, mint mi, mert még nem tanultak róla. Ettől függetlenül számukra is látványos volt az előadás. Megkérdeztem egy 7. osztályos tanulót, aki ezt nyilatkozta: - Mindenki nagyon izgult, de a végén szerencsére nagyon jól sikerült minden! Feltettem körkérdésnek azt, hogy szerintetek miről szól az október 6-a? Íme a válaszok. Mihálovics Kitti: 13 aradi vértanú kivégzéséről. Egy lány: az aradi vértanúkról szól. Arról, hogy milyen hűek voltak a hazához. Anonimus: forradalomról. Névtelen lány: aradi vértanúkra emlékezünk meg. Úgy tűnik, Kunszálláson a legtöbb diák tudja mi az október 6-ai megemlékezés lényege. Szabó Henrietta Krisztina Családi kirándulás ősszel BIZONYÁRA MINDENKI SZERET KIRÁNDULNI. HISZEN EZ KIVÁLÓ IDŐTÖLTÉS. GONDOLD CSAK MEG, KEDVES OLVASÓ. SZABAD LEVEGŐN VAGY, SZALADGÁLHATSZ, NÉZELŐDHETSZ, CSALÁDODDAL LEHETSZ. MÉG AZ ISKOLACSENGŐ SEM ZAVAR ILYENKOR. MOST, AZ ŐSZI SZÜNETBEN MINDEZT MEGTEHETED, MENJETEK EL KIRÁNDULNI ÉS LAZÍTSATOK! VEDD RÁ A SZÜLEIDET, HOGY HA SOK IDŐRE NEM IS, DE NÉHÁNY NAPRA, VAGY AKÁRCSAK NÉHÁNY ÓRÁRA MENJETEK EL KÖZÖSEN. HA VONAKODNAK, MONDD AZT, HOGY EZ NEKIK IS JÁR! AZ ŐSZI ERDŐK GYÖNYÖRŰEK SÉTÁLJATOK, TÚRÁZZATOK!

7 ÚSSZATOK EGYET! EZ CSAK PÁR TIPP VOLT. A SZÜNETBEN SOKAT ALUDJATOK, TOVÁBB LEHETTEK FENT, MINT A TANÍTÁSI NAPOKON, SZÓRAKOZZATOK A BARÁTAITOKKAL, SÉTÁLJATOK, KIRÁNDULJATOK, DE NE NAGYON TANULJATOK! REJTSD EL A TANKÖNYVEKET ÉS LAZÍTS! ERRŐL SZÓL AZ ŐSZI SZÜNET! JÓ PIHENÉST! HOTELEKBEN PIHENJETEK! SZÉCSÉNYI IZABELLA Jövőd a tét pályaválasztási kiállítás A 7. és 8. osztályos tanulók október 11-én, pénteken délután Kecskemétre látogattak. A pályaválasztási kiállítás, egy nagyon fontos kérdésben segített döntést hozni, a továbbtanulásban. Sokadik éve tartották meg a kiállítást a Lánchíd Utcai Általános Iskola tornatermében. Ebéd után indultunk, külön busszal. Odaértünk, és volt körülbelül 2 óránk szétnézni a standok között. Kecskemét és környékének középiskolái, szakiskolái és gimnáziumai állítottak standokat a teremben. A 8. osztályos tanulók így könnyebben tudnak választani a rendelkezésükre álló iskolák közül. Minden iskolából volt ott néhány diák is, akik tudtak a kíváncsiskodók kérdésére válaszolni. Bemutatták nekünk röviden az iskolákat. Elmondták, hogy mikor lesznek látogathatóak a tanórák, érdekességeket és a szakok jellemzőit tudatták velünk. Köszönjük a tanárainknak, hogy elvittek minket erre a kiállításra, ami sokat segített életünk jelenlegi nagy dilemmájának megoldásában. Tóth Eszter

8 E havi körkérdésünk: Mit vársz ettől a tanévtől? Witt Krisztián Gábor, 7. osztály: - Sok jó jegyet és kevesebb szidást a tanároktól. Szomora Zsolt, 8. osztály: - Több szünetet. Ne legyen kémia óra. Egy felsős fiú: - Csak ötösöket kapjunk. Lehessen az iskolában telefonozni és wifizni. Minden osztálynak legyen egy háziállata, amit a hetesek gondoznak. Krék Evelin, 6. osztály: - Ne legyen 4 óráig suli. Zsitva Erika, 8. osztály: - Ne legyenek szigorúak a tanárok és ne legyenek röpdolgozatok. Deák Dénes, 6. osztály: - A tanárok hallgassák meg a gyerekeket. Cseh Adrienn, 6. osztály: - Kevesebb leckét kapjunk. udit néni: - Az énekkarosokkal és a szakköröseimmel olyan különleges dolgokat csináljunk, amit idáig még nem. Találkozzak sok vidám gyerekkel. Szeretném idén megírni a Diákhumor című könyvemet. Zsitva Attila, 2. osztály: - Kicsit könnyebb legyen a tanulás. Tapodi Rebeka, 2. osztály: - Tanítsanak a gyerekeknek jó viselkedést, illemet. Bóna Fruzsina, 2. osztály: - Többet játszunk a napköziben! Gáspár Bettina, 7. osztály: - Fejlesszék az iskolát. Szeretném, hogy jobb legyen az osztályközösségünk. Rudi bácsi: - Alkotó légkört, türelmet egymás iránt. Sok ötöst a gyerekeknek. Gáspár Bettina, Tok Natália Filmbemutató - új animációs film Nemsokára bemutatják a hazai mozikban a DreamWorks legújabb animációs filmjét, a Turbót, ráadásul 3D-ben. Szerintem, ha van lehetőségetek rá, nézzétek meg! Nagyon vicces és aranyos kis film. Turbó (3D) amerikai animációs film, 2013 amerikai bemutató: július 19. magyar bemutató: október 17. magyar DVD és Blu-ray megjelenés: február rendező: David Soren főszereplők (angol) hangjai: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Ken Jeong, Maya Rudolph, Ben Schwartz, Snoop Lion, Samuel L. Jackson gyártó stúdió: 20th Century Fox, DreamWorks Animation A DreamWorks második, 2013-as animációs nagy mesefilmje, ami David Soren alapötletén alapszik, aki eddig többnyire a korábbi DreamWorks mesékben, mint animátor vett részt. A történet egy csigára fókuszál, aki a leggyorsabb szeretne lenni, és az álma egyszer csak valóra is válik Jó szórakozást! Fekete Olga

9 E havi sztárunk: Halit Ergenc Szulejmán A népszerű, magyar televízióban jelenleg vetített Szulejmán című sorozat címszereplője Halit Ergenç. Isztambulban látta meg a napvilágot szülei a Boszporuszra nyíló panorámát nyújtó otthonában, április 30-án. Édesapja a szintén színész Mehmet Sait Ergenç volt, aki 2009 februárjában hunyt el. Szülei még általános iskolás korában elváltak egymástól, amit nagy teherként élt meg gyermekként. Középiskolai tanulmányait a Beşiktaş Atatürk Gimnáziumban abszolválta ben érettségizett, majd ezt követően felvételt nyert az Isztambuli Műszaki Egyetemre, ahol tengerészmérnöknek tanult. Egy évvel később azonban otthagyta a szakot, helyette operát tanult a Mimar Sinan Egyetem falai között, közben pedig a megélhetésére szánt összeget úgy szedte össze, hogy számítógép-kezelőként és forgalmazóként tevékenykedett. Még középiskolás diákként lett a zene és az éneklés szerelmese, aktív tagja volt az iskolai zenekarnak, ahol ő volt az egyik énekes. Három éven keresztül vokalistaként és táncosként dolgozott együtt többek között Ajda Pekkan és Leman Sam társaságában. Még ugyanebben az időszakban tánctanárként is bizonyított, diákjaival ő maga is fellépett Ajda Pekkan koncertjein.1996-ban az úriember új oldaláról is megmutatkozott: ekkor kezdte el ugyanis színészi pályáját, első feladatait a Dormen Színház falai között kapta. Itt érte az a megtiszteltetés is, hogy főszerepet alakíthatott A király és én című musicalben. Később feltűnt a Kara Melek című televíziós sorozatban. Munkáit folytatta a színházban, közben pedig olyan nagysikerű előadásokban léphetett színpadra, mint például a Csókolj meg, Katám!, Sweet Charity, Amphitrion 2000, Beni Seviyor, Kral ve Ben, Evita, Hayalet ve Ötekiler, Şarkılar Susarsa. New Yorkba utazott, és játszott a The Adventures of Zak című musicalben.ezt követően 2011-ben érte az a megtiszteltetés, hogy egy újabb jelentős és méltán nagy történelmi személyiséget kelthetett életre: megkapta a Szulejmán címszerepét. A főhőst alakító szultán az Oszmán uralkodóház tagja, között élt. Trónra I. Szulejmán néven 1520-ban lépett. Történelmi érdekesség, hogy kétszer járt Magyarországon ban Mohácsnál legyőzte a magyarokat ban Szigetvár ostroma közben természetes halállal meghalt. Ekkor is a törökök győztek. A magánéletben Halit Ergenç 2007-ben vette feleségül Gizem Soysaldı színésznőt, ám másfél évvel később frigyük válással végződött augusztus 8- án újra megházasodott, ezúttal a Binbir Gece (Seherezádé)-beli partnernőjét, a csodaszép, nála 12 esztendővel fiatalabb Bergüzar Korelt választotta, aki február 8-án egy gyönyörű kisfiúval, Alival ajándékozta meg a népszerű színészt. Kovács Tünde

10 Budapest nappal-éjjel Október 19-én, szombat reggel, egy csapat felsős és negyedikes diák indult Budapestre kirándulni. 7 órakor az iskola elől gördült ki a busz. Korán volt, főleg így szombat lévén. Mindenki bambult, nem voltunk teljesen ébren. Mire Budapest közelébe értünk a csapat felélénkült, izgatottak lettünk. Első úti célunkat a parkolóhelytől egy rövid séta után értük el. Megérkeztünk a Babilon Center nevű kiállítóhelyre. Két csoportra váltunk. Egyik csapat az ókori Római Birodalom fővárosába, Rómába indult. Másik csoport pedig elutazott a Holdra. Nem, kedves olvasó, nem őrültem meg! Mert mindezt csupán a képzeletünk játéka és a kiállítóhely berendezése tette lehetővé. Kalauzunk Ricsi, a pedagógosz rabszolga volt, aki nagyon kíváncsi természetű lehetett, mert állandóan a rómaiak életéről, szokásairól, cirkuszi játékairól faggatott minket. Nem hoztunk szégyent az iskolára, válaszoltunk neki, legyen meg az öröme. Kisvártatva rátérhettünk az izgalmasabb szituációs játékokra. Megjelenítettük Julis Caesart, Kleopátrát, a légionáriusokat, és kezdődhetett a kemény katonai kiképzés. Felvettük a teknősbéka alakzatot, meg tanultunk dobszóra támadni, lábra kiszúrni, és pajzzsal védekezni. A kiképzést végignézte az isteni Caesar (akit politikai ellenfelei Kr. e. 44- ben meggyilkoltak) és elégedett volt a látottakkal. Azután császárt váltottunk, máris Marcus Aurelius (uralkodott ) korában találtuk magunkat. Korabeli mesterségek képviselői és földművesek vittek ajándékot a császárnak, és fogadalmat tettek, hogy hűen szolgálják. Ő köszönte szépen. Így már valahogy eltengette életét. Meglepetésünk szó szerint határtalan volt. Mikor felocsúdtunk második helyszínünkön a világűrben tértünk magunkhoz. Megnéztünk egy filmet a Naprendszerről, rövid ismertetőt kaptunk az itt levő égitestekről. A film végén néhány egyszerű kérdésre kért választ második kalauzunk. Simán ment. Jutalmul felölthettük az űrruhákat és sikeres kilövés után leszállhattunk a Holdra, amely kis lépés volt nekünk, de nagy ugrás az emberiség számára. Ezután csapataink egyesültek és a harmadik helyszínt az interaktív fizikai eszközöket, játékokat már együtt próbálhattuk ki. Jó kiegészítés volt a fizika órákhoz. Ajándékboltbeli pénzköltés után a buszról lehoztuk az elemózsiás tarisznyáinkat és egy közeli parkban jóízűen és jókedvűen ebédelni kezdtünk. Tudjátok: egy szendvics, egy vicc. Teli hassal indultunk a Petőfi Csarnokba, a Városligetbe. Itt volt ugyanis egy kisállat- és növénykiállítás és vásár. Másfél órát kaptunk, ez alatt nem győztük a fejünket kapkodni. Volt itt minden. Pókok, kígyók, sünik, csigák, kukacok, görények egerek, kutyák, macskák papagájok, teknősök, kecskék, törpe disznók és még ki tudja mi minden állati fura szerzet. Az ugató, röfögő, mekegő, csivitelő lényeket kiegészítette az ezernyi hallgatag, de annál szebb növény. Kaktuszok, sivatagi rózsák, húsevő növények, virágos és nem virágos növények. Mi körülnéztünk az ékszerpiacon, fülbevalókban és gyűrűkben gyönyörködtünk. Hazafelé a buszon volt miről élmény beszámolni egymásnak. A hosszas beszélgetést és a negyedikesek éneklését csak a kecskeméti McDonald s étteremben elfogyasztott vacsora törte meg. Ezután sajnos be kellett fejeznünk a viccelődést és egymás ugratását, mert hazaértünk Kunszállásra és fel kellett vennünk a jól nevelt gyerek-pózt. Elköszöntünk és azzal a jó érzéssel hajtottuk álomra a fejünket, hogy megint egy remekül sikerült napon vagyunk túl. Ha legközelebb lesz hasonló kirándulás, rám biztos számíthatnak a szervezők. Köszönjük Erika néninek és Rudi bácsinak ezt az emlékezetes napot! Tóth Eszter

11 Fornetti Rengeteg gyerek jár reggelente a Fornettibe, hogy reggelit vegyen magának. Hétköznap is sokan meglátogatják a finom pizzák, hamburgerek és péksütemények miatt. Mi is ezt tettük, de nemcsak ezért, hanem azért is, hogy riportot készíthessünk az eladóval. - Az édesekből a barackos süti és a kakaós girella fogy a legjobban. A sós sütemények közül pedig a sima és a sajtkrémmel töltött pogácsa. - Mikor érkezik a friss áru a boltba? - Nem szállítják. Mindent itt sütünk meg. - Mikor kell felkelni reggel a dolgozóknak? - Reggel 4 órakor, hiszen nyitásra még a reggeli adagot ki kell sütnünk. - Hánykor zárnak be? - Ilyenkor téli időszakban este 7-kor. - Melyik áruból vásárolnak legtöbbet hétköznap? - Délelőtt a péksüti, délután és estefelé pedig a pizza és a hamburger. - Hányfajta fagyit árulnak nyáron? - Minimum 11 félét. - A fagyit is itt készítik? - Igen! Ugyanúgy, mint a péksüteményeket. - Reggelente hány diák jár a Fornettibe? - Pontosan még sosem számoltam, de nagyon sokan. - Melyik péksüteményből vesznek a gyerekek reggelente legtöbbet? Nagyon finom péksütiket árulnak, már mi is sokszor kóstoltuk, most is ezt tettük. Mindenkinek ajánljuk! Gáspár Bettina és Tok Natália

12 Való Világ 6 Jó hírünk van: az RTL Klub úgy döntött, csak elindítja a valóságshow hatodik szériáját. A műsor viszont valószínűleg csatornát vált, és az RTL Klub helyett az RTLII-n kerül majd adásba. Igaz, azt egyelőre nem tudni, mikor, mert még csak a szereplőválogatást kezdték meg.a hírt egyébként az RTL Sajtóklubja tette közzé, nem egészen két héttel azt követően, hogy az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a VV6 túl drága ahhoz, hogy az RTLII-n indítsák el. Az Index megkereste Kolosi Pétert, az RTL Klub programigazgatóját, hogy kommentálja a bulvárlap értesüléseit. Kolosi azt mondta, hogy nem tudja sem megerősíteni, sem cáfolni" a hatodik széria indulását. Ugyanakkor szerinte érdemes végiggondolni azt, hogy az Éjjelnappal Budapest széria komoly nézettségi eredményeket ért el, piacvezető műsornak számít, a Való Világnak viszont hasonló műsorsávban lenne helye az RTL Klubon". Kolosi Péter arra a kérdésre, hogy a VV6-ot az RTLII-n kívánják-e elindítani, úgy felelt, hogy a Való Világ sok százmilliós költségvetésből készül, így nem lenne feltétlenül logikus elindítani az RTLII-n. Szabó Henrietta Rövid hírek Az októberben lezajlott programok: 6. Az aradi vértanúk emléknapja - a 7. osztályosok műsora 7. Az állatok világnapja. Vetélkedő, rajzpályázat Papírhulladék-gyűjtés. 11. A 6. osztályosok kirándulása Kecskemétre, az Arborétumba. 11. A magyar diáksport napja 2013 méter futás és sportjátékok. 11. "Jövőd a tét" pályaválasztási kiállítás Kecskeméten 7-8. osztályosoknak. 12. Mesemondóverseny az 5. osztályos tanulók részvételével. 19. A 4. osztályosok és a felső tagozatosok kirándulása Budapestre. 21. Iskolai fényképezés. 22. Az 1956-os forradalom és szabadságharc - a 8. osztályosok műsora.22. Alsó tagozat színházlátogatása Kecskeméten: Lúdas Matyi. 23. Az 1956-os forradalom a 8. osztályosok műsora. 24. Emlékfát ültettek a 8. osztályosok és a tavalyi végzősök is osztályosok bábszínház-látogatása Kecskeméten. 25. A Nagycsaládosok Kunszállási Egyesületének halloween-partija. 28. A 7. osztály mozi látogatása Kecskeméten. 28-tól 31-ig: Őszi tanítási szünet. A hó folyamán az osztályos tanulóknak több alkalommal történő úszásoktatása Kkfélegyházán. Papírhulladék-gyűjtés eredménye: az alsó tagozatban a 4. osztályosok, a felsőben a 7. osztályosok gyűjtötték a legtöbbet. Az iskolai eredmény mintegy 18 tonna lett, melynek bevételéből a diákönkormányzat és az osztályok is részesednek. Novemberi előzetes: 11.Fogadóórák 30.SZK-bál

13 Impresszum Főszerkesztő: Grafl Rezső tanár Főszerkesztő-helyettes: Hegedűs Rózsa diákönkormányzatot segítő pedagógus Diákfőszerkesztő: Tóth Eszter Tördelőszerkesztő, technikai munkatárs: Görgei Károly tanár, Bali Kinga rendszergazda Diákújságírók: Beták Máté, Dósa Gréta, Fekete Olga, Ficsór Krisztián, Gáspár Bettina, Kovács Tünde, Nagy Antal, Nemes László, Posztós Márton, Szécsényi Izabella, Tok Natália Felelős kiadó: Ádámné Vereb Annamária iskolaigazgató

tökfaragás MANO

tökfaragás MANO Halloween története A halloween eredete a római időkre nyúlik vissza, amikor a rómaiak elfoglalták a Brit-sziget jelentős részét. A római hódítások során Gallia integrálódott a Római Birodalomba, így a

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév Dátum szept. 01. szombat szept. 02. vasárnap szept. 03. hétfő szept. 04. kedd szept. 05. szerda szept. 06. csütörtök szept. 07. péntek szept. 08. szombat szept. 09. vasárnap szept. 10. hétfő szept. 11.

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22.

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Hunyadi János és Kapisztrán János seregei 558 évvel ezelőtt, 1456. július 22-én állították meg a Nándorfehérvárt ostromló oszmán hadat. A győztes csata emlékére

Részletesebben

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018.

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. IDŐ MUNKATERVI PROGRAMOK SZERVEZÉSI KOORDINÁTOR VIII. 22. 9:00 VII. 23. 9:00 VIII.22.- 31. VIII. 24. VIII. 28. 8:00-17:00 VIII. 29. 8:00-17:00

Részletesebben

Eseménynaptár 2013-14-es tanév Augusztus. Szeptember

Eseménynaptár 2013-14-es tanév Augusztus. Szeptember Augusztus 27-28-én 9-11 Gólyatábor az elsősöknek Szeptember 2.( hétfő) 8 00 Évnyitó ünnepély 4. 17 00 Szülői értekezletek 1. osztály 5. 17 00 18 00 Szülői értekezletek 4. osztály Lovaglós szülői ért. 5.6.

Részletesebben

ÜTEMTERV A 2014/2015. TANÉVRE Felelős: Kovács Istvánné igazgató

ÜTEMTERV A 2014/2015. TANÉVRE Felelős: Kovács Istvánné igazgató ÜTEMTERV A 2014/2015. TANÉVRE Felelős: Kovács Istvánné igazgató SZEPTEMBER 1. h Az első tanítási nap 8.00 - Ünnepélyes tanévnyitó. utána: Iskolai Sportkör gyűlés Alsó tagozat: 1-4.óra: osztályfőnöki óra

Részletesebben

2018 Szeptember HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

2018 Szeptember HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP 2018 Szeptember 27 28 29 30 31 01 02 03 04 05 06 07 08 09 8.00 Évnyitó a Sportcsarnokban Schultüte Első tanítási nap Szülői értekezlet az első osztályos szülőknek 17 h Szülői értekezlet 2-4. évf. 17 óra

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

A TANÉV HELYI RENDJE ügyelet (síszünet. ügyelet (síszünet 02. ügyelet munkanap

A TANÉV HELYI RENDJE ügyelet (síszünet. ügyelet (síszünet 02. ügyelet munkanap A TANÉV HELYI RENDJE A ok jai, felhasználása sz. esemény / téma tanulók felének ellátása 1. (szombat) 2016. 10. 15. 2. (szerda) 2016. 12. 21. 2017. 3. 02. (síszünet 24. péntek) 2017. 4. 02. (síszünet 27.

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2018/19.

A tanév helyi rendje 2018/19. A tanév helyi rendje 2018/19. Szeptember 03. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyamos szülői értekezlet 03-06. 2-8. évfolyamos szülői értekezlet 05. 06. 17. Tűzriadó próba Bombariadó próba Tanmenetek leadása

Részletesebben

5. A tanév helyi rendje 2017/18.

5. A tanév helyi rendje 2017/18. 5. A tanév helyi rendje 2017/18. Az énekkari próbák rendje: kedd: 50-14-30 : 50-30. Szeptember 1. 4-8. 6. 7. 18. 22. 23. 30. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1-8. évfolyamos szülői értekezlet Tűzriadó próba Bombariadó

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA

RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA KÉSZÍTETTE: KOVÁCS JUDIT 2017/2018 FEKETE ISTVÁN - VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM AJKA SZEPTEMBER Tanévnyitó ünnepély augusztus 31. Némethné Horváth Andrea Némethné

Részletesebben

ÜTEMTERV tanév

ÜTEMTERV tanév ÜTEMTERV 2013 2014. tanév SZEPTEMBER 2. h Az első tanítási nap 8.00 Ünnepélyes tanévnyitó Iskolai Sportkör gyűlés Alsó tagozat: 1-4.óra: osztályfőnöki óra Felső tagozat: 1-5.óra: osztályfőnöki óra Ebéd

Részletesebben

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2016/2017.

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2016/2017. MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2016/2017. IDŐ MUNKATERVI PROGRAMOK SZERVEZÉSI KOORDINÁTOR AUGUSZTUS VIII. 22. 9:00 Alakuló értekezlet VII. 23. Tűz-és balesetvédelmi oktatás VIII.22.-31.

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve A SZEGEDI ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA 2014/2015. évi munkaterve Feladat Határidő Alakuló éretekezlet 2014. augusztus 21. 08.30 Javítóvizsga 2014. augusztus

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP. Tanévnyitó ünnepély Schultüte Elsős szülői értekezletek. Német Nemzetiségi kirándulás

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP. Tanévnyitó ünnepély Schultüte Elsős szülői értekezletek. Német Nemzetiségi kirándulás 2016 szeptember 01 02 03 04 Tanévnyitó ünnepély Schultüte Elsős szülői értekezletek 8.b Tanulmányi Német Nemzetiségi Német Nemzetiségi 05 06 07 08 09 10 11 Német Nemzetiségi Német Nemzetiségi Német Nemzetiségi

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2016/17.

A tanév helyi rendje 2016/17. A tanév helyi rendje 2016/17. Az énekkari próbák rendje: : 13.50-14-30 : 13.50-14.30. Szeptember 1. 7. 6. 5-8. 12. 17. 24. 26. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek:17.00 Tűzriadó próba

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus 27-30 Augusztus 30.

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Vezetőségi értekezlet Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

Közösségi programok az intelligens Ruzsáért

Közösségi programok az intelligens Ruzsáért Közösségi programok az intelligens Ruzsáért TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013-0046 Projektzáró kiadvány A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága az Új Széchenyi Terv keretében

Részletesebben

ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN

ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN SZEPTEMBER 1. a 2014/2015-ös tanév első tanítási napja Tankönyvosztás 3-5. Erdei iskola (Tihany) 8. naplók, ellenőrzők, anyakönyvek, adminisztrációs feladatok befejezése

Részletesebben

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax:

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 2018/2019 ISKOLAI KISOKOS Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 340-2556 Email: gyongyosi@chello.hu Web: www.gyongyosisk.hu Iskolai

Részletesebben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben 6.1 A tanév rendje: 6.1.2. A szorgalmi idő az általános iskolában és a művészeti oktatásban: 2014. szeptember 1. (hétfő) 2015. június 15. (hétfő) Az első tanítási

Részletesebben

es tanév helyi rendje

es tanév helyi rendje 2016-2017-es tanév helyi rendje Dátum Esemény Tanítási nap 22 hétfő 23 kedd 24 szerda Javítóvizsga 09:00 óra Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 12.00-18.00 25 csütörtök Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 08.00-12.00

Részletesebben

Különös közzétételi lista. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája

Különös közzétételi lista. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája Különös közzétételi lista Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége: Végzettség Szakképesítés 1. Főiskola, tanár matematika-technika,

Részletesebben

2. A TANÍTÁSI ÉV. A tanítási év első féléve január 26-ig tart. A félévi értesítők kiosztásának határideje: február 2.

2. A TANÍTÁSI ÉV. A tanítási év első féléve január 26-ig tart. A félévi értesítők kiosztásának határideje: február 2. 2. A TANÍTÁSI ÉV első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) a gimnázium utolsó, befejező évfolyamán az utolsó tanítási nap: 2018. május 03. A tanítási

Részletesebben

Bocskai István Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Eseménynaptár os tanév. Szeptember

Bocskai István Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Eseménynaptár os tanév. Szeptember 1. 6-12-ig 7. 8. 15. Szeptember Első tanítási nap Szülői ért. összevont is az 1. évf.-on Szülői ért. összevont is az 5. évf.-on Német erdei iskola 3.-4. oszt. Szülői értekezletek a 2. évfolyamnak Szülői

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

European Accountancy Week

European Accountancy Week European Accountancy Week Riga, 2016. március 13. március 19. Edutus delegáció: Medve Ivett, Mónus Ádám, Korondy Tamás Felkészítő tanár: Dr. Melles Hagos Tewolde Tartalomjegyzék Előkészületek... 3 2016.

Részletesebben

Eseménynaptár a 2017/2018-as tanévre

Eseménynaptár a 2017/2018-as tanévre Eseménynaptár a 2017/2018-as tanévre 2017. szeptember Első tanítási nap 1. p 1. óra Tanévnyitó ünnepély 2 4. óra Osztályfőnöki órák 2017. szeptember 4. 2018. március 11. szeptember 4 29. Fotópályázat Időjárási

Részletesebben

EJOI 2018 Programozás a Volgánál

EJOI 2018 Programozás a Volgánál SIKERESEN SZEREPELTEK ISKOLÁNK TANULÓI AZ EJOI 2018 NEMZETKÖZI PROGRAMOZÓ VERSENYEN Magyarországot négyfős csapat képviselte, közöttük két fazekasos diák: Fekete Richárd és Görömbey László, mindketten

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS 17. (hétfő) 9:00 alakuló értekezlet 18-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 24-26. DIFER mérés 26. tankönyvek átvétele 27. 7:00 szakmai

Részletesebben

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP SZEPTEMBER 1 2 3 Első tanítási nap; Tanévnyitó ünnepély 1, 5, 9. évfolyamon; Résziskolai gyűlések 4 5 6 7 8 9 10 1. évfolyam 11 12 13 14 15 16 17 2-12. évfolyam 2-12. évfolyam 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Részletesebben

Nemzetiségi nap az első osztályban

Nemzetiségi nap az első osztályban Nemzetiségi nap az első osztályban November 10-én ismét nemzetiségi napot tartottunk az alsó tagozaton. Az első osztályosok közös programot szerveztek. Két vendéget hívtunk. A nap mesehallgatással kezdődött.

Részletesebben

A tanév rendje. Az első félév január 24-ig tart, a bizonyítványosztás ideje január 31.

A tanév rendje. Az első félév január 24-ig tart, a bizonyítványosztás ideje január 31. A tanév rendje Első tanítási nap: 2019. szeptember 2. Utolsó tanítási nap: 2020. június 15. Tanítási napok száma: 180 nap /36 hét/ Az első félév 2020. január 24-ig tart, a bizonyítványosztás ideje 2020.

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR TANÉV és kor szülői értekezletek első és ötödik évfolyam(5.a, 5.b)

ESEMÉNYNAPTÁR TANÉV és kor szülői értekezletek első és ötödik évfolyam(5.a, 5.b) 08.31. 9-11 óráig gólyafoglalkozás 09.03. 8 óra tanévnyitó ünnepély 09.07. Lovasoktatás foglakozások beindítása, szülői értekezlet megszervezése 09.07. bizonyítványok leadása 09.07. étkezési igények pontosítása

Részletesebben

ISB 7. hírlevél. Üdvözöljük Önöket! Fontos információ

ISB 7. hírlevél. Üdvözöljük Önöket! Fontos információ 2015. 12. 11. Fontos információ Karácsonyi vásár - december 12. szombat Bethlehem - december 17. csütörtök Karácsonyi műsor - december 18. péntek Téli szünet - december 19-2016. január 4. Első tanítási

Részletesebben

A 2017/18-as tanév helyi rendje

A 2017/18-as tanév helyi rendje A 2017/18-as tanév helyi rendje Az első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Az utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Tanítási szünetek: Őszi szünet: 2017. október 30-tól november 3-ig tart.

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

Az éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvénye, események időpontjai

Az éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvénye, események időpontjai Az éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvénye, események időpontjai Dátum Feladat I. félév Szeptember 1. Első tanítási nap (1-6. 4 of. óra, 7-12. 5. óra szaktárgyi)

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

Helytörténeti vetélkedő középiskolások számára 2.online forduló Közzététel: szeptember 19. Beküldési határidő: szeptember 25.

Helytörténeti vetélkedő középiskolások számára 2.online forduló Közzététel: szeptember 19. Beküldési határidő: szeptember 25. http://1956.vfmk.hu Helytörténeti vetélkedő középiskolások számára 2.online forduló Közzététel: 2016. szeptember 19. Beküldési határidő: szeptember 25. Irodalom: Cseh Géza: A Damjanich Rádió hullámhosszán.

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Bonifert Domonkos matematika verseny I. forduló feladatai és kor szülői értekezletek 1. és 5. évfolyam

Bonifert Domonkos matematika verseny I. forduló feladatai és kor szülői értekezletek 1. és 5. évfolyam időpont esemény 09. 01. 8.00 óra évnyitó 09.01. Bonifert Domonkos matematika verseny I. forduló feladatai 09. 02. 17 és 17.30-kor szülői értekezletek 1. és 5. évfolyam 09. 05. 17 és 17 30 szülői értekezletek

Részletesebben

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK:

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: Tanítási napok száma: 180 Első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Az első félév 2018. január 26-ig

Részletesebben

A Drezdai Kórusakadémia látogatása Budapesten

A Drezdai Kórusakadémia látogatása Budapesten A Drezdai Kórusakadémia látogatása Budapesten 2015. október 21-25-e között Magyarországra látogatott A Drezdai Kórusakadémia Gyermekkara. A Singakademie Dresden 130 éves tradiciójával a németországi Szászország

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Aki az interjút készítette: Farkasfalvi Dominik, Fehér Krisztián, Murányi Márk

Aki az interjút készítette: Farkasfalvi Dominik, Fehér Krisztián, Murányi Márk Aki az interjút készítette: Farkasfalvi Dominik, Fehér Krisztián, Murányi Márk Aki válaszolt: Mika Ági néni 1. Mikor járt a sulinkba? 1976-tól 1984-ig. 2. Melyik teremben volt az osztálya? Az info. 3.

Részletesebben

a magyar szovjet és a magyar jugoszláv kapcsolatok felülvizsgálatát és rendezését;

a magyar szovjet és a magyar jugoszláv kapcsolatok felülvizsgálatát és rendezését; Magyarország 1944/45 és 1989 között Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc főbb eseményei, célkitűzése, nemzetközi jelentősége Az 1956-os forradalom 1956 őszén megélénkülő politikai élet: felújítja

Részletesebben

KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA as TANÉV (Napokra lebontva tanítási nap)

KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA as TANÉV (Napokra lebontva tanítási nap) KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA 201819as TANÉV (Napokra lebontva 181 tanítási nap) HÓNAP NAP TANÍTÁSI NAP 2018 AUGUSZTUS ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV 2017/2017

RENDEZVÉNYTERV 2017/2017 RENDEZVÉNYTERV 2017/2017 SZEPTEMBER VIII. 31. - Tanévnyitó ünnepély (csütörtök 17 00 óra) 1. - Első tanítási nap (péntek) elején - Első évfolyamos szülői értekezlet 17 00 -órakor 8 10. - Halasi Szüret

Részletesebben

A Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola alsós Diákönkormányzatának. munkaterve. 2018/2019. tanévre

A Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola alsós Diákönkormányzatának. munkaterve. 2018/2019. tanévre A Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola alsós Diákönkormányzatának munkaterve 2018/2019. tanévre Készítette: Hársfalviné Balázsi Katalin - alsós Diákönkormányzatot segítő tanára A munkatervet

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

4. A tanév helyi rendje 2015/2016.

4. A tanév helyi rendje 2015/2016. 4. A tanév helyi rendje 2015/2016. Szeptember 1. Tanévnyitó ünnepély 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek 17.00 3. Tűzriadó próba 2. óra 4. Bombariadó próba 2. óra 7-10. Szülői értekezletek 2-4. és 5-8.

Részletesebben

2017. júniusi programbeszámoló Bácsalmási Gyermekotthon

2017. júniusi programbeszámoló Bácsalmási Gyermekotthon 2017. júniusi programbeszámoló Bácsalmási Gyermekotthon Végre itt a várva várt nyár és a gyerekek nagy örömére eljött az iskolai tanév vége. A 8. osztályos tanulók elballagtak, megkezdődött a nyári szünidő.

Részletesebben

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21.

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21. -1- A TANÉV RENDJE A 2010/2011. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2010. szeptember 1. (szerda) Utolsó tanítási nap: 2011. június 15. (szerda) Az I. félév vége: 2011. január 14. A tanulók

Részletesebben

dátum nap mettől meddig 4. péntek 8:30 10: hétfő 17:00 18: csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 25. csütörtök 8:30 9:30 28.

dátum nap mettől meddig 4. péntek 8:30 10: hétfő 17:00 18: csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 25. csütörtök 8:30 9:30 28. 2017. AUGUSZTUS dátum nap mettől meddig 4. péntek 8:30 10:30 21. hétfő 17:00 18:00 24. csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 25. csütörtök 8:30 9:30 28. hétfő 8:00 11:00 29. kedd 8:00 10:00 30. szerda 8:00

Részletesebben

Aranyosok Arany-hete

Aranyosok Arany-hete Aranyosok Arany-hete Arany János születésének 197. évfordulója alkalmából március másodikától egy teljes tanítási héten keresztül változatos programokon idéztük meg iskolánk névadójának szellemét, tudtunk

Részletesebben

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26.

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26. HITTANOS TÁBOR 2009. jún. 22-26. 2009. június 22-én, egy borús hétfői napon a templom udvarán gyülekeztünk, de az idő senkinek nem rontotta el a kedvét. Vártuk, hogy a névjegykártyánkat megkapjuk. Amint

Részletesebben

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE 2014-2015-ös TANÉV KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014-2015-ös TANÉV HÓNAP NAP ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolája és Szakiskolája. esemény

Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolája és Szakiskolája. esemény dátum tanítási nap sorszáma tanítás nélküli munkanap sorszáma Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolája és Szakiskolája nap egyéb esemény időpont (óra:perc) felelős 2015. augusztus

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva.

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola nyitvatartása: Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola szombaton, vasárnap és egyéb munkaszüneti napokon zárva tart, kivételt képez

Részletesebben

Pápai Petőfi Sándor Gimnázium

Pápai Petőfi Sándor Gimnázium A tanév rendje, a 2018/19-es tanév feladatainak ütemezése augusztus 24. péntek augusztus 25. szombat augusztus 26. vasárnap augusztus 27. hétfő augusztus 28. kedd augusztus 29. szerda augusztus 30. csütörtök

Részletesebben

VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM GÖNCZY PÁL SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA MUNKATERV TANÉV

VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM GÖNCZY PÁL SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA MUNKATERV TANÉV VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM GÖNCZY PÁL SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA MUNKATERV 2016-17 TANÉV 2016-17-es tanév rendje Első tanítási nap: 2016. szeptember 01. (csütörtök) Utolsó tanítási nap: 2017.

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja

A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja A tanév rendjét és munkatervét a 13/2018. (VI.14) EMMI rendelet, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum éves keretmunkaterve és az iskola Pedagógiai Programja

Részletesebben

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának Október első napján Énekel az iskola, elnevezésű programmal emlékeztünk meg a zenei világnapról. Elsősorban Bodoki Györgyné Betti néni volt segítségünkre ebben, ő volt az, aki megénekeltette az iskola

Részletesebben

Felsős Diákönkormányzat 2008/2009

Felsős Diákönkormányzat 2008/2009 Felsős Diákönkormányzat 2008/2009 A DÖK fő céljai ebben a tanévben a következők: - Az alsós programok és a felsős DÖK munkáját lehetőség szerint összehangolni, együttműködni az önkormányzat ifjúsági irodájával.

Részletesebben

A 2017/2018. tanév rendje

A 2017/2018. tanév rendje A 2017/2018. tanév rendje A 2017/2018. tanévben a szorgalmi idő első tanítási napja 2017. szeptember 1. (péntek) és utolsó tanítási napja 2018. június 15. (péntek). A tanítási napok száma: 180 nap. A szorgalmi

Részletesebben

Beköszöntő 5 Névadónkról 6 Miért éppen Dankó Pista? 6 Történeti visszapillantás avagy Közös Kincs és Dankó Pista Biriben 8

Beköszöntő 5 Névadónkról 6 Miért éppen Dankó Pista? 6 Történeti visszapillantás avagy Közös Kincs és Dankó Pista Biriben 8 Beköszöntő 5 Névadónkról 6 Miért éppen Dankó Pista? 6 Történeti visszapillantás avagy Közös Kincs és Dankó Pista Biriben 8 2004 az alapítás éve 8 2005/2006-os tanév az első bővülés 9 2006/2007 a tanulói

Részletesebben

Dátum t.n.s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf.

Dátum t.n.s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf. Szeptember Dátum s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf. szülői értekezlet 8 00 17 00 17 30 17 00 BCSH, KGB, SzSzR ig. PI SZM 2.

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

2017 Szeptember HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP Évnyitó a Sportcsarnokban Schultüte Első tanítási nap

2017 Szeptember HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP Évnyitó a Sportcsarnokban Schultüte Első tanítási nap 2017 Szeptember 28 29 30 31 01 02 03 8.00 Évnyitó a Sportcsarnokban Schultüte Első tanítási nap 04 05 06 07 08 09 10 Szülői értekezlet 1. évf. 17 óra Szülői értekezlet 2-4. évf. 17 óra Szülői értekezlet

Részletesebben

A 2016/2017. TANÉV RENDJE

A 2016/2017. TANÉV RENDJE A 2016/2017. TANÉV RENDJE Szorgalmi idő Az első tanítási nap 2016. szeptember 1. (csütörtök), az utolsó tanítási nap 2017. június 15. (csütörtök). Tanítási napok száma az általános iskolában száznyolcvankettő

Részletesebben

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!!

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! A VAJDA PÉTER ÉNEK- ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA LAPJA 18. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2012. JÚNIUS Botos Auróra 3.s JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! tartalom JÚNIUS 3 Kiváló Vajdások 4 Pedagógusnapra 5 Németországban Comeniussal

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK Első osztályosok köszöntése-évnyitó Szülői értekezlet o 4. Szülői értekezletek o. 7. Veni Sancte 8. 10. Szülői értekezlet --4.--7.- 8. o Az iskolakertek rendbetétele, szelektív

Részletesebben

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban ezen a pénteki napon került megrendezésre a Gyerek-Faktor. Az előző években elkezdett Csillag Születik vetélkedőt folytattam, csak a nevét

Részletesebben

értekezlet a tanév feladatai

értekezlet a tanév feladatai dátum Augusztus 24. Augusztus 25. esemény Nevelőtestületi alakuló Javítóvizsgák (külön kiírás szerint) Augusztus 25.- 27. Munkaközösségi ek a tanév feladatai Augusztus 26. szerda 10.00 Előadás munka- és

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2013-2014

ESEMÉNYNAPTÁR 2013-2014 ESEMÉNYNAPTÁR 2013-2014 08. 26. hétfő Az első munkanap 08. 27 kedd Munkaközösségi értekezlet 08. 28 szerda Pótvizsgák 08. 29. csütörtök Tagozatos értekezlet 08. 30. péntek Tanévnyitó értekezlet 08.31.

Részletesebben

PROGRAMNAPTÁR. Időpont E sem ény Felelős. Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap

PROGRAMNAPTÁR. Időpont E sem ény Felelős. Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap 1. 3. Hétfő Tanévnyitó ünnepély - A szorgalmi idő első tanítási napja 2. 4. Kedd 3. 5. Szerda 4. 6. Csütörtök 5. 7. Péntek 8. Szombat 9. Vasárnap 6. 10. Hétfő 7. 11.

Részletesebben

Vaníliás kifli sütőlapok

Vaníliás kifli sütőlapok hu Termékismertető és recept Vaníliás kifli sütőlapok Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú vaníliás kiflik sütése! A szilikon sütőlapok nagyon rugalmasak és felületük tapadásmentes.

Részletesebben

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Művészetek hete a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Reneszánsz Iskolánkban október 1. és 5. között rendeztük meg a Művészetek hetét. A diákok és a tantestület tagjai ezáltal kicsit visszacsöppentek

Részletesebben

Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. munkanap. nélküli augusztus

Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. munkanap. nélküli augusztus Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája dátum i 2017. augusztus 2017. augusztus 28., hétfő hétfő Alakuló értekezlet Javító- és különbözeti vizsgák 9.00 13.00

Részletesebben

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned Iskolánk felsős énekkara és gregorián kórusa az őszi szünetben (2014.10.24 10.30-ig) egy hetet töltött Lengyelországban a prezentációs nővérek által fenntartott

Részletesebben