Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás területén

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás területén"

Átírás

1 Kohéziós Alap Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás területén (KEOP-1.1.1/B/ )

2 A TÁRSULÁS BEMUTATÁSA A PROJEKT BEMUTATÁSA A Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás június 17-én alakult meg, jelenleg 81 tagönkormányzata van, 230 ezer lakos összefogását testesíti meg. A Társulás tagönkormányzatai között Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyei települések találhatók, amelyek az alábbiak: Aldebrő Andornaktálya Apc Ároktő Bodony Boldog Buják Bükkábrány Bükkszék Bükkszenterzsébet Csány Demjén Ecséd Eger Egerbakta Egercsehi Egerszalók Egerszólát Egyházasdengeleg Erdőkövesd Erdőkürt Erdőtarcsa Fedémes Feldebrő Felsőtárkány Hatvan Héhalom Hejőkürt Heréd Hevesaranyos Hort Istenmezeje Ivád Jászfényszaru Kál Kálló Kápolna Kerecsend Kerekharaszt Kisbágyon Kisfüzes Kisköre Kompolt Lőrinci Maklár Mátraballa Mátraderecske Mezőkeresztes Nagykökényes Nagytálya Nagyút Nagyvisnyó Noszvaj Novaj Ostoros Palotás Parád Pétervására Recsk Rózsaszentmárton Sajóhídvég Sirok Szirák Szajla Szarvaskő Szentdomonkos Szilvásvárad Szúcs Taktaharkány Tarnalelesz Tarnaméra Tarnaszentmária Terpes Tibolddaróc Tiszaújváros Tófalu Vanyarc Vámosgyörk Váraszó Verpelét Zagyvaszántó Székhely: 3300 Eger, Dobó tér 2. Hivatalos képviselő: Habis László, a Társulás elnöke, Eger gesztor önkormányzat polgármestere A Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Környezet és Energetikai Operatív Program keretében a Települési Szilárdhulladék-gazdálkodási Rendszerek Továbbfejlesztése tárgyú felhívásra. A projekt összköltsége mintegy 4,5 milliárd forint volt, ebből a pályázaton több mint 4,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Társulás, az önerőt a Miniszterelnökség biztosítja. A Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás 81 tagönkormányzat összefogását testesíti meg, melynek hulladékgazdálkodási rendszere 2009-től működik. A társulás az elmúlt időszakban jelentős beruházásokat hajtott végre, azonban ahhoz, hogy a hulladékgazdálkodási rendszer megfeleljen a jövő kihívásainak, a hazai és Európai Uniós jogszabályi előírásokban megfogalmazott hulladékgazdálkodási céloknak (szelektív gyűjtés aránya, szerves hulladék eltérítése, lerakási hányad csökkentése), valamint a társadalmi és gazdasági igényeknek, alapvetően szükség volt erre a projektre. A projekt célja a Társulás települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének közös és egységes fejlesztése, az országos és Európai Uniós előírások teljesítése a települési környezet javítása érdekében. Kiemelt cél a megelőzés, a program ezért kiterjedt a szelektív hulladék-begyűjtő kapacitás növelésére, a begyűjtött hulladék előkezelésére és a meglévő hulladéklerakó bővítésére is. A Társulás tagjai közül jelen pályázat megvalósításában 57 települési önkormányzat vesz részt, melyek mind az Észak-magyarországi régióban helyezkednek el: Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye területén. A beruházás így megközelítőleg polgárt érint.

3 A FEJLESZTÉS HELYSZÍNEI HEJŐPAPI KAPACITÁSBŐVÍTÉS HEJŐPAPI KOMPOSZTÁLÓ TÉR KIALAKÍTÁSA A hulladékkezelő központ fejlesztésével (miután az I. ütemben, 2009-ben létesült hulladéklerakó kapacitása kimerülőben volt) jelen pályázat keretében megépült a II. ütem, vagyis kapacitásbővítés valósult meg. A munkálatok során kialakítottak egy, a zöldhulladékok komposztálásra szolgáló, nyitott rendszerű, forgatásos, prizmás komposztáló teret.

4 A FEJLESZTÉS HELYSZÍNEI HEJŐPAPI SZELEKTÍV VÁLOGATÓCSARNOK HEJŐPAPI MECHANIKAI HULLADÉK-ELŐKEZELŐ Elkészült egy szelektív válógatócsarnok, egy régi meglévő gépszín átalakításával jött létre, melyben a szelektíven gyűjtött (PET natúr, PET halványkék, PET szí nes, PE fólia, karton, vegyes papír, fémek stb.) hulladékfrakciók elkülönítése és szelektív bálázása zajlik. Megépül egy mechanikai hulladék-előkezelő mű, mely a kézi és gépi hulla dékválogatáshoz szükséges technológia elemek elhelyezését szolgálja. Az épület a vegyesen gyűjtött kommunális hulladék mechanikai kezelését biz tosítja.

5 A FEJLESZTÉS HELYSZÍNEI EGER SZOCIÁLIS ÉPÜLET, LÁTOGATÓKÖZPONT EGER KOMPOSZTÁLÓ TÉR Kialakítottak egy szociális épületet, amely egyaránt szolgál majd irodai funk ciókat és szociális blokként is működik, illetve egyfajta látogatóközpontként is üzemel. Egy új komposztáló is készült, mely tonna/év kapacitással rendelkezik, nyitott, forgatásos prizmás rendszerű.

6 A FEJLESZTÉS HELYSZÍNEI EGER HULLADÉKUDVAR KIALAKÍTÁSA EGER SZELEKTÍV VÁLOGATÓMŰ Az új hulladékudvarban hamarosan a lakosok a háztartásban keletkező hulladék egy részét díjfizetés nélkül adhatják majd le, ezzel csökkenthetik a szemétdíjjal terhelt hulladék mennyiségét. Ezen túlmenően egy szelektív válogatóművet is létesítettek, mely a szelektív válo gató üzem és tároló szín a kézi és gépi hulladékválogatáshoz szükséges techno lógia elemek elhelyezését biztosítja, itt történik a szelektíven gyűjtött hulladékok tovább válogatása és bálázása.

7 A FEJLESZTÉS HELYSZÍNEI ESZKÖZBESZERZÉS A projekt megvalósítása során a fent felsoroltak működtetéséhez használandó gépeken túl sikerült beszerezni egyéb eszközöket, melyek a hulladék begyűjtését és mozgatását szolgálják a jövőben, valamint a résztvevő települések háztartásainak a szelektív hulladékgyűjtés megkönnyítése érdekében tárolóedények beszerzése is megtörtént. SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS A HÁZTARTÁSOKBAN A házhoz menő szeletív hulladékgyűjtés során az alábbi hulladékok kerülhetnek ömlesztetten az edénybe: papír (újság, hullámpapír, csomagolópapír, karton, italos kartondoboz stb.) műanyag flakonok (ásványvizes, üdítős, kiöblített mosószeres stb.) műanyag fóliák (csomagolóanyagok, reklámtáska stb.) háztartási fémek (italos és konzervdoboz stb.) Az üveghulladékot a szelektív szigetekben kell elhelyezni! A háztartási szelektív kukákba tilos üveget dobni, mert a törött üveg balesetveszélyes!

8 A HULLADÉK IS LEHET ÉRTÉK A HULLADÉK NEM SZEMÉT! A hulladék nem azonos a szeméttel, mert a hulladék fontos alapanyag, amely használat után a megfelelő kezeléssel újrahasznosítható, míg a szemét haszon talan és az újrafelhasználásra alkalmatlan. A megfelelően gyűjtött és kezelt hul ladékok újra nyersanyaggá alakíthatók, ezzel csökkenthető a környezetterhelés, kímélhetők a Föld erőforrásai. A KÖRNYEZETTUDATOS MAGATARTÁS Az egyik legfontosabb tényező a hulladékkezelésenél a megelőzés, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. Ehhez szükséges a környezettudatos magatartás, például vásároljunk tudatosan: válasszunk olyan termékeket, amelyek kevesebb csomagolóanyagot tartalmaznak, vagy újrahasznosított anyagba vannak csoma golva, vagy abból készültek. Gyűjtsük szelektíven a műanyagot, papírt, üveget és fémet, a konyhában keletkező szerves hulladékot pedig komposztáljuk! KOMPOSZTÁLÁS Mit lehet komposztálni? konyhai hulladékokat (zöldség- és gyümölcshéj, magvak, növényi szárak stb.) romlott, fogyasztásra már nem alkalmas zöldségek és gyümölcsök növényi ételmaradékok (rizs, krumplipüré stb.), tojáshéj a kerti munka hulladékai (levágott fű, összegerebléyzett falevél, lemetszett ágak és növényi részek) faforgács növényevő állatok (nyúl, hörcsög és egyéb rágcsálók) alóli alom és azok ürüléke. Eredmény: humuszban és szerves anyagokban gazdag termőföldszerű anyag, amelyet természetes trágyaként használhatunk a kertben. HA A VÁLOGATÁS A MÉRTÉK

9 A Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás területén című projekt megvalósításával tervezetten 35 új munkahely jön létre. A pályázat megvalósítása egyaránt pozitív hatást gyakorolt a természeti környezetre és a társadalomra: az újrahasznosítás arányának növelése, az újrahasznosított hulladék mennyiségének jelentős emelkedése, valamint a komposztálás által csökken a lerakóra kerülő hulladékmennyiség. A projekt pozitív hatása továbbá, hogy a bevont területen keletkezett hulladék ártalmatlanítása teljes mértékben a jogszabályoknak megfelelően, európai színvonalon történik. A pályázati program nemcsak a ténylegesen megvalósuló beruházások révén fejti ki hatását Eger térségében és a régióban, hanem jelentős szemléletformáló erővel bírhat, nagymértékben elősegítheti azt, hogy a lakosok környezettudatosabban éljék mindennapjaikat. Kérjük, óvja környezetét, a háztartásában keletkezett hulladékokat gyűjtse szelektíven! A jövő generáció számít ránk, őrizzük meg együtt környezetünket! A kiadvány a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás megbízásából a Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás területén című, KEOP-1.1.1/B/ azonosító számú projekt keretében készült. Kiadja a Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft., 3300 Eger, Törvényház utca 15. Tel.: (+36) , mediaeger@mediaeger.hu. A kiadásért felel: Antal Anett ügyvezető. ISBN A kiadvány 100%-ban újrahasznosított papírra készült. Példányszám: db.

Heves megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó 1 Abasár Lakás: 150 Ft/nap 1,8% Telek: 2 Adács 0,8% 500 Ft/nap 3 Aldebrő 8000 Ft/év 2000 Ft/fő 4 Andornaktálya Beépítetlen telek:

Részletesebben

Lakásbérleti jogonként: 6000 Ft/év. Külterületi építményenként:

Lakásbérleti jogonként: 6000 Ft/év. Külterületi építményenként: Heves megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó 1 Abasár 7000 Ft/év 200 Ft/nap 1,8% 2 Adács 11000 Ft/év 0,8% 500 Ft/nap 3 Aldebrő 8000 Ft/év 2000 Ft/fő 4 Andornaktálya Beépítetlen

Részletesebben

Heves

Heves Engedélyezési terv beadásának tervezett Kivitelezés megkezdés Kivitelezés befejezés Járás Település Nyertes pályázó Közintézményi IH Üzleti IH Lakossági IH határideje tervezett határideje tervezett határideje

Részletesebben

Bevezetett helyi adók Heves megye 2009. január 1-jei állapot

Bevezetett helyi adók Heves megye 2009. január 1-jei állapot Bevezetett helyi k Heves megye 2009. január 1-jei állapot Vagyoni típusú k Kommunális jellegű k Helyi iparűzési lakás nem lakás Telek kommunális ja kommunális idő utáni idegenforgalmi utáni árbevétel átalány

Részletesebben

Bevezetett helyi adók Heves megye január 1-jei állapot

Bevezetett helyi adók Heves megye január 1-jei állapot Bevezetett helyi adók Heves megye 2008. január 1-jei állapot Vagyoni típusú adók Kommunális jellegő adók Helyi iparőzési adó Ft/fı Ft/nap %-a Ft/m2 %-a Ft/nap 1 ABASÁR 1998.01.01 1,9% 1999.01.01 7000 2001.01.01

Részletesebben

HÍRDETMÉNY. A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR Heves Megyei Területi Igazgatóság Állampénztári Iroda kérelmére kiadott hatósági bizonyítványokról

HÍRDETMÉNY. A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR Heves Megyei Területi Igazgatóság Állampénztári Iroda kérelmére kiadott hatósági bizonyítványokról Egyenlő Bánásmód Hatóság Ügyiratszám: EBH/10245/57/2006 HÍRDETMÉNY A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR Heves Megyei Területi Igazgatóság Állampénztári Iroda kérelmére kiadott hatósági bizonyítványokról Az ügy tárgya:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.június 23-án du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.június 23-án du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.június 23-án du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál

Részletesebben

A január 1-jével működésüket megkezdő járási hivatalokkal a Kormány 2010-ben elindított közigazgatási reformja mérföldkőhöz érkezik.

A január 1-jével működésüket megkezdő járási hivatalokkal a Kormány 2010-ben elindított közigazgatási reformja mérföldkőhöz érkezik. A járási rendszerről általában A 2013. január 1-jével működésüket megkezdő járási hivatalokkal a Kormány 2010-ben elindított közigazgatási reformja mérföldkőhöz érkezik. A járások kialakításáról szóló

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. július 9-én megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. július 9-én megtartott rendkívüli üléséről. 11-13/2009. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. július 9-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: Tárgy: 107/2009.(VII.9.) Ált. Iskola és Óvoda gazdálkodási megállapodásokról

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2015. március 26. 5. szám R E N D E L E T E K 10/2015.(III.27.) önk. rendelet az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012.

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2010. augusztus 27. XX. évfolyam 5. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Önkormányzati rendeletek 2 II. Közgyűlési határozatok 7 III. Közlemények, hirdetmények 9 2 I. Önkormányzati rendeletek

Részletesebben

Szolgáltató adatlap - Összes szakma

Szolgáltató adatlap - Összes szakma Szolgáltató adatlap - Összes szakma Általános adatok: Szolgáltató kódja : 103500 Szolgáltató megnevezése : Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet Szolgáltató címe : 3000 Hatvan Balassi Bálint út 16 Telefon

Részletesebben

Heves megyében mőködı gyermekjóléti szolgálatok címlistája 2008. 10. 01. 3261 Abasár, Ságvári E. út 11. tel: 37/360 896 baloghne.heni@vipmail.

Heves megyében mőködı gyermekjóléti szolgálatok címlistája 2008. 10. 01. 3261 Abasár, Ságvári E. út 11. tel: 37/360 896 baloghne.heni@vipmail. Heves megyében mőködı gyermekjóléti szolgálatok címlistája 2008. 10. 01. Település neve Intézmény neve Címe, telefonszáma, faxszáma, e-mail címe ABASÁR Családsegítı és 3261 Abasár, Ságvári E. út 11. tel:

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása A fejlesztés

Részletesebben

0100 : belgyógyászat általános belgyógyászat ellátás Címe: 3000 Hatvan Balassi Bálint út 16 2170 Aszód Baross u. 4.

0100 : belgyógyászat általános belgyógyászat ellátás Címe: 3000 Hatvan Balassi Bálint út 16 2170 Aszód Baross u. 4. Járó-TEK 2014-09-24 Szolgáltató adatlap - Összes szakma Általános adatok: Szolgáltató kódja : 103500 Szolgáltató megnevezése : Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet Szolgáltató címe : 3000 Hatvan Balassi

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2008 október 31 XVIII ÉVFOLYAM 7 SZÁM HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I Személyi rész 2 II Önkormányzati rendeletek 2-7 III Közgyűlési határozatok 7-9 IV Tájékoztató 9 2 I Személyi rész Heves Megye

Részletesebben

M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S

M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S AV-7/2013. 3300 E G E R : 06 / 36-521-100 Mátyás király út 134. fax: 06 / 36-521-110 M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S a Hivatalos Volán Autóbusz Menetrend Heves megyei ( 4 sz. ) kötetéhez Érvényes:

Részletesebben

Heves Megye Önkormányzatának 16/1995. (XII. 15.) HMÖ rendelete

Heves Megye Önkormányzatának 16/1995. (XII. 15.) HMÖ rendelete 82 Heves Megye Önkormányzatának 16/1995. (XII. 15.) HMÖ rendelete a kéményseprőipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Heves Megye Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

A karácsonyi és újévi ünnepek időszakában a meghírdetett közlekedési rendtől eltérően közlekedő járatok 1.oldal / összesen 5 oldal

A karácsonyi és újévi ünnepek időszakában a meghírdetett közlekedési rendtől eltérően közlekedő járatok 1.oldal / összesen 5 oldal 1.oldal / összesen 5 oldal 1. December 24-én és 31-én 1.1 A viszonylatonként közlekedő utolsó járatok: vonal járat indulási idő érkezési idő honnan hová szám 1039 303 Budapest, Stdion aut.pu. 17 0 Ecséd,

Részletesebben

Heves Megye Önkormányzatának 16/1995. (XII. 15.) HMÖ rendelete

Heves Megye Önkormányzatának 16/1995. (XII. 15.) HMÖ rendelete 82 Heves Megye Önkormányzatának 16/1995. (XII. 15.) HMÖ rendelete a kéményseprőipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Heves Megye Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

2015. február hónapra tervezett sebességmérések Nap Mérés tervezett ideje Mérés tervezett helye

2015. február hónapra tervezett sebességmérések Nap Mérés tervezett ideje Mérés tervezett helye 2015. február hónapra tervezett sebességmérések Nap Mérés tervezett ideje Mérés tervezett helye 07.00-09.00 Novaj, Hunyadi M. út 09.00-11.00 Ostoros, Egri út 11.00-13.00 Eger, Bervai út 14.00-16.00 Eger,

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata és az FKF Zrt. házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása. FKF Zrt.

Budapest Főváros Önkormányzata és az FKF Zrt. házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása. FKF Zrt. Budapest Főváros Önkormányzata és az házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása A fejlesztés céljainak meghatározása Az Európai Uniós pályázat 2011 októberében került benyújtásra A

Részletesebben

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0 KEOP-1.1.1 Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0 Rekultivációs programok Huba Bence igazgató Szombathely, 2010. 05. 11.

Részletesebben

Az Agria Volán Zrt. közös üzemeltetésű vonalai/vonalszakaszai 3/B számú melléklet

Az Agria Volán Zrt. közös üzemeltetésű vonalai/vonalszakaszai 3/B számú melléklet Agria 1036 Budapest, Stadion aut. pu. - Bükkszék, sz.ib. Agria 1036 Budapest, Stadion aut. pu. - Budapest, Szerencs u. Borsod,Hatvani,Kunság,Mátra Agria 1036 Nógrád,Szabolcs,Volánbusz Agria 1036 Budapest,

Részletesebben

Az Agria Volán Zrt. kizárólagos üzemeltetésű vonalszakaszai 3/A számú melléklet/2

Az Agria Volán Zrt. kizárólagos üzemeltetésű vonalszakaszai 3/A számú melléklet/2 Agria 1067 Budapest - Heves - Agria 1067 Budapest, Szerencs u. - Tenk, aut.vt. - Agria 3400 Eger - Bekölce - Agria 3400 Egercsehi elág. - Bekölce, aut.vt. - Agria 3400 Egercsehi, btp.aut.vt. - Bekölce,

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása A fejlesztés céljainak meghatározása Az Európai Uniós pályázatot 2011 októberében nyújtottuk be A fővárosi

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Történelmi áttekintés A világ első ismert hulladéklerakója: ókori Athén Krisztus kora: Gyehenna hulladékégetője

Részletesebben

M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S

M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S AV-8/2013. 3300 E G E R : 06 / 36-521-100 Mátyás király út 134. fax: 06 / 36-521-110 M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S a Hivatalos Volán Autóbusz Menetrend Heves megyei ( 4 sz. ) kötetéhez Érvényes:

Részletesebben

KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető

KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető NKEK Nonprofit Kft. Vízügyi, Hulladékgazdálkodási és KA Divízió Hulladékgazdálkodási Osztály KEOP-1.1.1 Települési szilárdhulladékgazdálkodási

Részletesebben

Egyszerűsített tűzvédelmi terv készítésére kötelezett gazdálkodók köre

Egyszerűsített tűzvédelmi terv készítésére kötelezett gazdálkodók köre (A 10 hektár erősen vagy 20 hektár közepesen et kezelők listája) 10002012 FAUNA ZRT. 3375 Mezőtárkány Tepély-puszta 4001 Besenyőtelek 17,30 5,50 4009 Füzesabony 1,40 4014 Mezőtárkány 20,40 Gazdálkodó :

Részletesebben

A szerves hulladékok kezelése érdekében tervezett intézkedések

A szerves hulladékok kezelése érdekében tervezett intézkedések A szerves hulladékok kezelése érdekében tervezett intézkedések A települési szilárdhulladék-fejlesztési stratégiában (20072016) meghatározottak szerint Farmasi Beatrix tanácsos KvVM Környezetgazdasági

Részletesebben

szeptember.01 vasárnap

szeptember.01 vasárnap Nap szeptember.01 vasárnap 2013.szeptember hónapra tervezett sebességmérések Mérés tervezett helye 09.00-11.00 Parád belterülete 11.00-13.00 Sirok belterülete 13.30-15.00 Egerbakta belterülete szeptember.02

Részletesebben

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014.november 20-i ülésének jegyzőkönyvéből 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadja a Polgármesteri Hivatal Alapító

Részletesebben

Heves Megye Családsegítés. Szolgáltatás/Intézmény telephelyei és ellátott települések

Heves Megye Családsegítés. Szolgáltatás/Intézmény telephelyei és ellátott települések 3.2 Heves megye Település neve címe telephelyei és ellátott települések vezető neve Bélapátfalva Bélapátfalva Kistérség Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ 3346 Bélapátfalva, József A. 19. Bélapátfalva,

Részletesebben

TISZTELT KÖZÖS KÉPVISELŐ!

TISZTELT KÖZÖS KÉPVISELŐ! TISZTE LT KÖZÖ S KÉPV ISELŐ Kérjük,e! Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Pécs város területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre (KEHOP-3.2.1-15-2017-00021)

Részletesebben

HASZONANYAG NÖVELÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI AZ ÚJ KÖZSZOLGÁLTATÁSI RENDSZERBEN

HASZONANYAG NÖVELÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI AZ ÚJ KÖZSZOLGÁLTATÁSI RENDSZERBEN HASZONANYAG NÖVELÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI AZ ÚJ KÖZSZOLGÁLTATÁSI RENDSZERBEN Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S

M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S AV-5/2012. 3300 E G E R : 06 / 36-521-100 Mátyás király út 134. fax: 06 / 36-521-110 M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S a Hivatalos Volán Autóbusz Menetrend Heves megyei ( 4 sz. ) kötetéhez Érvényes:

Részletesebben

Közszolgáltatói Hulladékgazdálkodási Terv Békési Kommunális és Szolgáltató Kft.

Közszolgáltatói Hulladékgazdálkodási Terv Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. Közszolgáltatói Hulladékgazdálkodási Terv Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. 2013. Bevezetés A Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. 2012. június 1-én alakult, azzal a céllal, hogy a békési és más települések

Részletesebben

Fejlesztési stratégia a nemzeti célok elérésére

Fejlesztési stratégia a nemzeti célok elérésére Fejlesztési stratégia a nemzeti célok elérésére Előadó: Kövecses Péter fejlesztési igazgató 2016. november 23. Globális problémák a hulladékgazdálkodásban Globális hulladékáram Növekvő hulladékmennyiség

Részletesebben

387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat

387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014. augusztus 28-i ülésének jegyzőkönyvéből 387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadja a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Egyszerűsített tűzvédelmi terv készítésére kötelezett gazdálkodók köre

Egyszerűsített tűzvédelmi terv készítésére kötelezett gazdálkodók köre 10002012 Fauna Zrt. 3375 Mezőtárkány Tepély-puszta 4001 Besenyőtelek 9,55 4009 Füzesabony 6,08 4014 Mezőtárkány 20,97 Gazdálkodó összesen: 20,97 15,63 10003902 Ök. Parád 3240 Parád Kossuth L. u. 91. 4053

Részletesebben

I. A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet (székhely: 3300 Eger, Széchenyi út 27-29.) fekvőbetegszakellátási

I. A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet (székhely: 3300 Eger, Széchenyi út 27-29.) fekvőbetegszakellátási FELVEVŐTERÜLET (fekvő) SZMSZ 7. MELLÉKLETE I. A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet (székhely: 3300 Eger, Széchenyi út 27-29.) fekvőbetegszakellátási kapacitása: 1. Aktív fekvőbeteg-szakellátási

Részletesebben

Nemzetközi tapasztalatok a szelektív hulladékgyűjtés és hasznosítás témakörében. Előadó: Uhri László 2015. április 22.

Nemzetközi tapasztalatok a szelektív hulladékgyűjtés és hasznosítás témakörében. Előadó: Uhri László 2015. április 22. Nemzetközi tapasztalatok a szelektív hulladékgyűjtés és hasznosítás témakörében Előadó: Uhri László 2015. április 22. A Hulladék Keretirányelv előírja, hogy 2020-ig a háztartásokból származó papír-, fém-

Részletesebben

Szemléletformálás a környezetvédelemben, zöld projektek

Szemléletformálás a környezetvédelemben, zöld projektek Szemléletformálás a környezetvédelemben, zöld projektek 2018. április 4. Lits László Ügyvezető igazgató Környezetvédelem Hulladékgazdálkodás - Versenyképesség KÖRNYEZETVÉDELEM SZEMLÉLETFORMÁLÁS HULLADÉK-

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatásban részesült Heves megyei projektek (2017. május 15-ig)

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatásban részesült Heves megyei projektek (2017. május 15-ig) Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatásban részesült Heves megyei projektek (2017. május 15-ig) TOP-1.1.1-15-HE1 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése Projekt település:

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatásban részesült Heves megyei projektek (2017. június 30-ig)

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatásban részesült Heves megyei projektek (2017. június 30-ig) Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatásban részesült Heves megyei projektek (2017. június 30-ig) TOP-1.1.1-15-HE1 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése Projekt település:

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Heves Megyei Igazgatósága

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Heves Megyei Igazgatósága KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Heves Megyei Igazgatósága AZ OTTHONT KÍÍNÁLÓ HEVES MEGYE GAZDASÁGII--TÁRSADALMII JELLEMZŐK Nagyvisnyó Váraszó Balaton Istenmezeje Bükkszenterzsébet Tarnalelesz Bekölce Szilvásvárad

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (IV.8.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK GAZDÁLKODÁSRÓL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (IV.29.)

Részletesebben

Környezet és Energia Operatív Program. Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése. tárgyú pályázat ÖSSZEFOGLALÓ

Környezet és Energia Operatív Program. Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése. tárgyú pályázat ÖSSZEFOGLALÓ Környezet és Energia Operatív Program Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése tárgyú pályázat ÖSSZEFOGLALÓ KEOP-1.1.1/B/10-11 2011. május Pályázati kiírás címe Pályázati konstrukció

Részletesebben

Ellátási terület Idıbeli típusa* hatály*** ágazat** 1. vagyonkezelés Ivóvíz Eger határozatlan

Ellátási terület Idıbeli típusa* hatály*** ágazat** 1. vagyonkezelés Ivóvíz Eger határozatlan ELLÁTÁSÉRT FELELŐSÖKKEL KÖTÖTT SZERZŐDÉSEK Víziközmőszolgáltatási Szerzıdés Ellátási terület Idıbeli típusa* hatály*** ágazat** 1. vagyonkezelés Ivóvíz Eger határozatlan Sorszám 2. vagyonkezelés Szennyvíz

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2011. november 24. 11. szám RENDELETEK 43/2011. (XI. 25.) önk. rendelet a menetrend szerinti autóbusz közlekedési díjáról és az utazási feltételekről

Részletesebben

Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer 2006 végén

Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer 2006 végén Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer 2006 végén Az eddigiekben felhasznált 2000 millió Ft fejlesztési forrás eredménye képekben és a tervek Abaúj Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási

Részletesebben

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő aktuális kérdések

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő aktuális kérdések A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő aktuális kérdések Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

Hermann Ottó Intézet és Tatabánya Önkormányzata Levegőtisztasági lakossági fórum November 15.

Hermann Ottó Intézet és Tatabánya Önkormányzata Levegőtisztasági lakossági fórum November 15. Korszerű hulladékgazdálkodás Tatabányán Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Program Hermann Ottó Intézet és Tatabánya Önkormányzata Levegőtisztasági lakossági fórum 2017. November 15. Intézet

Részletesebben

Az adatszolgáltatás, és nyilvántartás tapasztalatai. Fekete Katalin 2009. április 22.

Az adatszolgáltatás, és nyilvántartás tapasztalatai. Fekete Katalin 2009. április 22. Az adatszolgáltatás, és nyilvántartás tapasztalatai Fekete Katalin 2009. április 22. A hulladékkezelési adatszolgáltatás,- és nyilvántartás tapasztalatai a települési szilárd hulladék fogalma TSZH-t érintő

Részletesebben

ELKÜLÖNÍTETT BEGYŰJTŐ ÉS KEZELŐ RENDSZEREK KIÉPÍTÉSE, A HASZNOSÍTÁS ELŐSEGÍTÉSE

ELKÜLÖNÍTETT BEGYŰJTŐ ÉS KEZELŐ RENDSZEREK KIÉPÍTÉSE, A HASZNOSÍTÁS ELŐSEGÍTÉSE ELKÜLÖNÍTETT BEGYŰJTŐ ÉS KEZELŐ RENDSZEREK KIÉPÍTÉSE, A HASZNOSÍTÁS ELŐSEGÍTÉSE Célok a települési szilárd hulladék 40%-ának hasznosítása 2009ig, 50%-ának hasznosítása 2013 végéig a lerakott hulladék biológiailag

Részletesebben

A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP

A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP Huba Bence igazgató KvVM Fejlesztési Igazgatóság KEOP Operatív Program szintű forrásallokációja Természetvédelem 3% Energiahatékonyság 3% MEF 4% Fenntartható

Részletesebben

Fejlesztési Stratégia a Nemzeti Célok elérésére

Fejlesztési Stratégia a Nemzeti Célok elérésére Fejlesztési Stratégia a Nemzeti Célok elérésére Előadó: Weingartner Balázs elnök-vezérigazgató Nyíregyháza, 2017. május 9. Globális problémák a hulladékgazdálkodásban Globális hulladékáram Növekvő hulladékmennyiség

Részletesebben

Mecsek-Dráva: Múlt- jelen- JÖVŐ

Mecsek-Dráva: Múlt- jelen- JÖVŐ Mecsek-Dráva: Múlt- jelen- JÖVŐ Érintett terület: 313 önkormányzat (Baranya-Somogy Tolna megyék) Érintett lakosság: 426 022 fő Általános adatok Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program- Települési Szintű

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ AGRIA VOLÁN Zrt. AUTÓBUSZJÁRATAINAK ÜNNEPI KÖZLEKEDÉSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ AGRIA VOLÁN Zrt. AUTÓBUSZJÁRATAINAK ÜNNEPI KÖZLEKEDÉSI RENDJÉRŐL 1 TÁJÉKOZTATÓ AZ AGRIA VOLÁN Zrt. AUTÓBUSZJÁRATAINAK ÜNNEPI KÖZLEKEDÉSI RENDJÉRŐL T. Utasaink, értesítésünk elsősorban a karácsonyi és újévi Ünnepek környéki közlekedési rendjéről ad tájékoztatást, a korlátozások

Részletesebben

Dabason 10 helyszínen található szelektív hulladékgyűjtő sziget:

Dabason 10 helyszínen található szelektív hulladékgyűjtő sziget: Dabason 10 helyszínen található szelektív hulladékgyűjtő sziget: 1. Örkényi út Buszforduló (Gyón) 2. Vasút út Halász Jenő u. (Gyón) 3. Szőlő u. Iskola előtt (Gyón) 4. Szent István út Halász Kúria környéke

Részletesebben

Települési hulladékból tüzelőanyag előállítása a gyakorlatban

Települési hulladékból tüzelőanyag előállítása a gyakorlatban Települési hulladékból tüzelőanyag előállítása a gyakorlatban Hulladékból tüzelőanyag előállítás gyakorlata 2016 őszén c. Konferencia 2016. November 30. Előzmények 2000-es évek elején látható volt a megyében

Részletesebben

MENETRENDI HIRDETMÉNY

MENETRENDI HIRDETMÉNY MENETRENDI HIRDETMÉNY Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2019. április 7.-től az alábbi menetrend módosításokat vezetjük be: KMKK Középkelet-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Helyközi autóbusz

Részletesebben

Újrahasznosítási logisztika. 1. Bevezetés az újrahasznosításba

Újrahasznosítási logisztika. 1. Bevezetés az újrahasznosításba Újrahasznosítási logisztika 1. Bevezetés az újrahasznosításba Nyílt láncú gazdaság Termelési szektor Természeti erőforrások Fogyasztók Zárt láncú gazdaság Termelési szektor Természeti erőforrások Fogyasztók

Részletesebben

Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Települési Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése

Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Települési Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program KÖSZÖNTŐ Köszönjük érdeklődését a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program iránt! Kiadványunkban böngészve remélem, részletesen képet kap erről a jövőbe mutató

Részletesebben

Pénzügyi- és Fejlesztési Bizottság Melléklet: - Tárgyalás módja: Nyílt ülés Döntéshozatal módja: Egyszerű többség sz.

Pénzügyi- és Fejlesztési Bizottság Melléklet: - Tárgyalás módja: Nyílt ülés Döntéshozatal módja: Egyszerű többség sz. Bácsalmás Város Polgármesterétől... / 2018. Véleményező Bizottság: Témafelelős: Tóth Attila megbízott Pénzügyi- és Fejlesztési Bizottság Melléklet: - Tárgyalás módja: Nyílt ülés Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

MENETRENDI HIRDETMÉNY

MENETRENDI HIRDETMÉNY MENETRENDI HIRDETMÉNY Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2018. június 16-tól az alábbi menetrend módosításokat vezetjük be: KMKK Középkelet-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Helyközi autóbusz

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése

Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése (KEOP-1.1.1./2F/09-11-2013-0003) TÁJÉKOZTATÓ GYEREKEKNEK (Oktatási segédanyag) Kohéziós

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

HEVES MEGYE FEHÉR FOLTJAINAK FELSZÁMOLÁSI LEHETŐSÉGEI

HEVES MEGYE FEHÉR FOLTJAINAK FELSZÁMOLÁSI LEHETŐSÉGEI VIII. Évfolyam 2. szám - 2013. június Mátyás Dániel matyasdani@gmail.com HEVES MEGYE FEHÉR FOLTJAINAK FELSZÁMOLÁSI LEHETŐSÉGEI Absztrakt Országunk tűzvédelmi biztosításához számos tűzoltóságra van szükség,

Részletesebben

1. melléklet a 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet a 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelethez FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Nyilvántartó cégbíróság: Kecskeméti Törvényszék Cg.: 03-09-126039 Adószám: 24290054-2-03

Részletesebben

A KvVM célkitűzései a környezetvédelemben, különös tekintettel a hulladékgazdálkodásra. Dióssy László KvVM szakállamtitkár

A KvVM célkitűzései a környezetvédelemben, különös tekintettel a hulladékgazdálkodásra. Dióssy László KvVM szakállamtitkár A KvVM célkitűzései a környezetvédelemben, különös tekintettel a hulladékgazdálkodásra Dióssy László KvVM szakállamtitkár A fenntartható fejlődés és hulladékgazdálkodás A fenntartható fejlődés biztosításának

Részletesebben

Szeméthegyeken túl. szemétszedé s Dezsővel. Cihat Annamária Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

Szeméthegyeken túl. szemétszedé s Dezsővel. Cihat Annamária Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Szeméthegyeken túl. szemétszedé s Dezsővel Cihat Annamária Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Hulladék vagy szemét? Segíts eldönteni! EZT NE! Hulladékok csoportosítása Keletkezés helye

Részletesebben

11-15/2015/222. Heves Megye Közgyűlése. Helyben JAVASLAT

11-15/2015/222. Heves Megye Közgyűlése. Helyben JAVASLAT 11-15/2015/222 Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT Javaslat a megszűnt Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések

Részletesebben

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások KOVÁCS LÁSZLÓ főosztályvezető-helyettes 2017. október

Részletesebben

Európa szintű Hulladékgazdálkodás

Európa szintű Hulladékgazdálkodás Európa szintű Hulladékgazdálkodás Víg András Környezetvédelmi üzletág igazgató Transelektro Rt. Fenntartható Jövő Nyitókonferencia 2005.02.17. urópa színtű hulladékgazdálkodás A kommunális hulladék, mint

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter 28/2013. (IV. 30.) VM rendelete az egyes agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

A vidékfejlesztési miniszter 28/2013. (IV. 30.) VM rendelete az egyes agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 71. szám 50747 A vidékfejlesztési miniszter 28/2013. (IV. 30.) VM rendelete az egyes agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS JELENE ÉS JÖVŐJE SALGÓTARJÁNBAN ÉS A KELETNÓGRÁD TÉRSÉGBEN

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS JELENE ÉS JÖVŐJE SALGÓTARJÁNBAN ÉS A KELETNÓGRÁD TÉRSÉGBEN HULLADÉKGAZDÁLKODÁS JELENE ÉS JÖVŐJE SALGÓTARJÁNBAN ÉS A KELETNÓGRÁD TÉRSÉGBEN Előadó: Nagy László VGÜ Nonprofit Kft. vállalkozási igazgatóhelyettes 2014.03.05.. VGÜ Salgótarjáni Hulladékgazdálkodási és

Részletesebben

Együttműködő Szervezet neve, település Területek Tevékenységi körök Andornaktályai Mesevár Óvoda (Andornaktálya)

Együttműködő Szervezet neve, település Területek Tevékenységi körök Andornaktályai Mesevár Óvoda (Andornaktálya) Közösségi szolgálat Területek Tevékenységi körök Együttműködési megállapodások az Egri SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával 1. az egészségügyi

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

Most legyél válogatós!

Most legyél válogatós! Jó helyen járok, mik ezek a színek? Hová lettek a régi kukák? És miért ilyen szépek az újak? Mert 2012. szeptemberétõl a Corvinuson is bevezetésre került a szelektív hulladékgyûjtés! Ne a tanulnivalót,

Részletesebben

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés Urbánné Lazák Emese Közszolgáltató Konferencia Balatonalmádi, 2017. október 18-20.

Részletesebben

Mit kezdjünk a mechanikailag-biológiailag előkezelt hulladékkal? Előadó: Kövecses Péter városgazdálkodási igazgató GYŐR-SZOL Zrt

Mit kezdjünk a mechanikailag-biológiailag előkezelt hulladékkal? Előadó: Kövecses Péter városgazdálkodási igazgató GYŐR-SZOL Zrt Mit kezdjünk a mechanikailag-biológiailag előkezelt hulladékkal? Előadó: Kövecses Péter városgazdálkodási igazgató GYŐR-SZOL Zrt Egységes vállalatba beolvadó társaságok INSZOL Győri Vagyongazdálkodó és

Részletesebben

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése, továbbá az OHKT-nak történő megfelelés

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése, továbbá az OHKT-nak történő megfelelés Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése, továbbá az OHKT-nak történő megfelelés Juhász Zoltán Közszolgáltató Konferencia Balatonalmádi, 2017. október 18-20.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5./Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2015. 5. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez a hulladékgazdálkodási

Részletesebben

A Mecsek-Dráva projekt szerepe a térség versenyképességének növelésében. Dr. Kiss Tibor ügyvezető igazgató BIOKOM Kft.

A Mecsek-Dráva projekt szerepe a térség versenyképességének növelésében. Dr. Kiss Tibor ügyvezető igazgató BIOKOM Kft. A Mecsek-Dráva projekt szerepe a térség versenyképességének növelésében Dr. Kiss Tibor ügyvezető igazgató BIOKOM Kft. Hulladékgazdálkodási fejlesztések indokoltsága A 2000 évi Hgt. és végrehajtási rendeletei

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése

Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése (KEOP-1.1.1./2F/09-11-2013-0003) TÁJÉKOZTATÓ FELNŐTTEKNEK (Oktatási segédanyag) Kohéziós

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a köztisztasággal kapcsolatos egyes kérdésekről és a közszolgáltatás

Részletesebben

É R T E S Í T É S. a Hivatalos Autóbusz Menetrend 4 sz. kötetéhez Érvényes: 2009. szeptember 1-tıl

É R T E S Í T É S. a Hivatalos Autóbusz Menetrend 4 sz. kötetéhez Érvényes: 2009. szeptember 1-tıl 1 AV-3/2009. 3300 E G E R : 06 / 36-521-100 Mátyás király út 134. FAX: 06 / 36-521-110 É R T E S Í T É S a Hivatalos Autóbusz Menetrend 4 sz. kötetéhez Érvényes: 2009. szeptember 1-tıl A menetrendben meghirdetett

Részletesebben

2019. első negyedév szelektív hulladékszállításának időpontjai:

2019. első negyedév szelektív hulladékszállításának időpontjai: 2019. első negyedév szelektív hulladéknak időpontjai: ÁTÁNY Srga zskos 28. 25. 25. fenyő 11. és 28. szünetel szünetel BOCONÁD Srga zskos 30. 27. 27. fenyő ERDŐTELEK Srga zskos 28. 25. 25. fenyő 11. és

Részletesebben

Klug Lajos vezérigazgató

Klug Lajos vezérigazgató A lakossági szelektív hulladékgyűjtés helyzete és lehetőségei Klug Lajos vezérigazgató Szelektíven a múltban Az hulladékgazdálkodására ható tényezők Jogi környezet Az Európai Parlament és a Tanács 2008/98/EK

Részletesebben

Telefonszám: +36 (36) Határozat

Telefonszám: +36 (36) Határozat HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL EGRI JÁRÁSI HIVATALA Ügyintéző szervezeti Agrárügyi és Környezetvédelmi egység: Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági, Állategészségügyi Osztály Iktatószám: HE-02/EBA/333-1/2019.

Részletesebben

Bemutató oktatási anyag. PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Nonprofit Kft. (36)

Bemutató oktatási anyag. PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Nonprofit Kft. (36) Bemutató oktatási anyag PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Nonprofit Kft 3250 Pétervására, tiszti sor 29. (36)368-445 www.pevik.hu info@pevik.hu (36)368-445 www.pevik.hu info@pevik.hu C sak a szemetet teg ye

Részletesebben

Kezelési technológia (helyszín)

Kezelési technológia (helyszín) Zöld Híd B.I.G.G. NKft. technológiája A hulladékok kezelését a környezetvédelmi és műszaki igazgatóság alá tartozó telephelyeken végezzük közel 100 munkatárs segítségével. A két telephely technológiája

Részletesebben

NEMZETI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

NEMZETI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA JOGSZABÁLYI KÖRNYEZET: NEMZETI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA Magyarország Alaptörvénye; A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény; A nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény,

Részletesebben

Iktatószám: HEB1OKT131-261201 5.

Iktatószám: HEB1OKT131-261201 5. HEVES MEGYE KORMÁNYHIVATAL DR. PAYrÓK GÁBOR Komiáriymegblzott Iktatószám: HEB1OKT131-261201 5. Ügyintéző: Darvas Attila Tárgy: tájékoztató a Heves megyei általános iskolai körzetek kijelöléséröl. Tisztelt

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

Fogyasszunk tudatosan, szelektáljunk okosan. Hogyan tehetjük meg mindezt? Ehhez nyújt segítséget ez az összefoglaló

Fogyasszunk tudatosan, szelektáljunk okosan. Hogyan tehetjük meg mindezt? Ehhez nyújt segítséget ez az összefoglaló Veled zöldebb lesz Zemplén! Fogyasszunk tudatosan, szelektáljunk okosan Hogyan tehetjük meg mindezt? Ehhez nyújt segítséget ez az összefoglaló Az Európai Unió és a Magyar Állam segítségével az Abaúj-Zempléni

Részletesebben

MENETRENDI HIRDETMÉNY

MENETRENDI HIRDETMÉNY MENETRENDI HIRDETMÉNY Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2017. szeptember 1.-től az alábbi menetrend módosításokat vezetjük be: KMKK Középkelet-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Helyközi

Részletesebben

Tájékoztató a szelektív hulladékszállítás évi rendjéről GYŰJTSÜNK EGYÜTT SZELEKTÍVEN 2018-BEN IS! Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Tájékoztató a szelektív hulladékszállítás évi rendjéről GYŰJTSÜNK EGYÜTT SZELEKTÍVEN 2018-BEN IS! Tisztelt Ingatlantulajdonos! GYŰJTSÜNK EGYÜTT SZELEKTÍVEN 2018-BEN IS! Házhoz menő lomtalanítás Társaságunk 2013-ban bevezette az évente egy alkalommal, az ingatlantulajdonossal előre egyeztetett időpontban a háztartásban keletkezett

Részletesebben