VÁLTOZÁSKÖVETÉSI TÁJÉKOZTATÓ november 1-tıl TARTALOMJEGYZÉK:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VÁLTOZÁSKÖVETÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2009. november 1-tıl TARTALOMJEGYZÉK:"

Átírás

1 TARTALOMJEGYZÉK: 01_Megbízások befogadása 2 02_Megbízások jóváhagyása 3 03_Megbízások teljesítése 5 04_Fizetési módok / új nyomtatványok és annak változásai 6 05_Fizetési megbízások sorbaállítása 7 06_Deviza és valuta megbízások forintszámlán 8 07_Fizetési megbízások utólagos helyesbítése (REFUND) 9 08_A Számlatulajdonos tájékoztatása 10 09_A Pénzforgalmi Keretszerzıdés módosítása 11 10_A Pénzforgalmi Keretszerzıdés felmondása 13 11_Kiegészítı jegyzetek 14 12_Kiegészítı jegyzetek_2 15

2 01_Megbízások befogadása Ügyfeleink kérdezik! Milyen sorrendben teljesítik a megbízásaimat? Ügyfeleink fizetési megbízásait az átvétel sorrendjében teljesítjük. Van-e lehetıségem a sorrend módosítására? Természetesen, a Számlatulajdonos ettıl eltérıen is rendelkezhet! Ennek hiányában a készpénzfizetési megbízásokat amennyiben nincs a hatályos pénzforgalmi jogszabályok által kötelezıen sorba állított fizetési megbízás (hatósági átutalás, átutalási végzés) a Számlavezetı hely azonnal lekönyveli. A fizetési megbízások átvétele a beérkezés sorrendjében, teljesítésük az átvétel sorrendjében történik. A fizetési megbízás átvételének idıpontja az, amikor a megbízás a számlavezetıhöz beérkezett. Ha a megbízását sorba kell állítanunk (pl. keretszerzıdés alapján), akkor az átvétel idıpontja a fedezet részbeni vagy teljes rendelkezésre állásának idıpontja. Átutalási végzés esetén az átvétel idıpontja, amikor a fizetı számlavezetıje a végzés jogerıre emelkedésérıl szóló értesítést átvette ÉS a fedezet részben vagy egészben rendelkezésre áll. A megbízások befogadásának határidejét a hatályos Hirdetmény tartalmazza. A fizetési megbízás befogadásának feltétele: a fizetési megbízás teljesítéséhez szükséges valamennyi adat és a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll. Fizetési megbízás visszautasítása: Hiányos adattal, más szolgáltatótól elektronikus úton érkezett fizetési megbízás visszautasítása belföldi Ft és egyéb fizetési forgalom esetén Sorbaállítás esetén, a teljesítési határidık szempontjából a fedezetbiztosítást tekintjük az átvétel idıpontjának.

3 02_Megbízások jóváhagyása Ügyfeleink kérdezik! Minek kell újra megadnom a felhatalmazást, amikor már több éve így fizetem a villanyszámlát? / több éve üzleti kapcsolatban vagyok a szolgáltatómmal / üzleti partneremmel? Korábban nem kellett várni napokat arra, hogy befogadják a felhatalmazó levelet a beszedésre. Most mi ennek az oka? Hogyan fordulhat elı, hogy a Takarékszövetkezet a saját díjaira és költségeire elviszi a fedezetet a benyújtott megbízásaim teljesítése elıl? A befogadó, illetve elutasító döntés meghozataláig a Számlavezetı hely nem teljesíti a szóban forgó Felhatalmazó levél alapján benyújtott fizetési megbízásokat. A november 1-jét megelızıen a teljesítés felsı értékhatárára vonatkozó adat hiányában benyújtott, már nyilvántartásba vett Felhatalmazást az adatpótló rendelkezés módosítás befogadásáig érvényes Felhatalmazásként kezeljük. A Számlatulajdonos külön, eseti rendelkezése nélkül, de a Számlatulajdonos Pénzforgalmi Keretszerzıdésben rögzített felhatalmazása alapján a Számlavezetı hely beszámítási jogával élve megterhelheti a Számlatulajdonos nála vezetett pénzforgalmi számláját a számlavezetési tevékenysége körében keletkezett esedékes követelésével. A korábban megadott felhatalmazásán nem szerepelt limit összeg a beszedés felsıértékhatárára és sajnos esetenként elıfordulhat, hogy egy szolgáltató vagy az Ön partnere olyan összegő beszedési megbízást nyújt be, ami nem mondható szokványosnak. Mivel ez jellemzıen túlszámlázást jelentett, ezt a változást Ügyfeleink biztonsága érdekében vezettük be. Ez a változás is Ügyfeleink érdekében történt. A Takarékszövetkezet, Ügyfeleink érdekeit is figyelembe véve, körültekintıen mérlegeli annak a kockázatát, hogy vállalható-e az adott partner esetében egy, a szokásostól eltérı összegő megbízás teljesítése. Ez a normál pénzintézeti ügymenet, mely a Keretszerzıdés kölcsönösen elfogadott pontjainak egyikére épül. Ha ez a lehetıség fennáll, javaslom, hogy kérjen rendszeresen tájékoztatást az aktuális egyenlegérıl. Az Ön naprakészsége segít a véletlen kellemetlenségeket elkerülni. Felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás teljesítése: Számlavezetı hely kizárólag olyan Felhatalmazó levelet fogad be a Számlatulajdonostól, amelyen a teljesítés felsı értékhatára is rögzítésre került. Csoportos beszedési megbízás teljesítése: A Számlavezetı hely kizárólag olyan Felhatalmazást fogad be a Számlatulajdonostól, amelyen a teljesítés felsı értékhatára is rögzítésre került.

4

5 Meddig hozhatom / küldhetem be azt a megbízásomat, amit még aznap szeretnék teljesíteni és meddig vehetek fel/fizethetek be készpénzt? 03_Megbízások teljesítése A Takarékszövetkezet a hatályos Hidetményében ad tájékoztatást a különbözı csatornák o nyitva tartás idıszakairól, o megbízások befogadásának idıszakairól, o tárgynapi teljesítéső megbízások befogadási idıszakáról ami legfeljebb két órával lehet korábbi a zárás idıpontjánál Miért szerepel a kivonaton ugyanaz az összeg kétszer is, egyszer jóváírva, egyszer terhelésként? És miért azt könyvelték elıbb és nem az általam benyújtott megbízást A gyermekemnek szerettem volna pénzt küldeni 14-én. Miért nem teljesítették? Lekérdeztem az egyenlegemet és volt rá fedezet? A helyesbítésrıl a Számlavezetı hely az ok megjelölésével utólag tájékoztatja a Számlatulajdonost. Egy helyesbítésrıl lehet szó, ami, természetesen, nem számít fizetési mőveletnek. Gyakorlatilag egy korrekciós, technikai sorról van szó mindössze, ami téves könyvelésbıl ered. Ezeket a mőveleteket az Ön megbízásai elıtt teljesítjük, mert ezt Ön az Általános Szerzıdési Feltételekben elfogadta. Sajnos, ilyen valóban elıfordulhat. Akkor történhet, ha a számlára kötelezıen sorba állított hatósági átutalás vagy átutalási végzés megbízás érkezett, amelyek teljesítése prioritást élvez az egyéb megbízásokkal szemben. A fizetési megbízás teljesülésének idıpontja az a nap, amikor a pénzösszeget az átutalás, illetve a beszedési megbízás kedvezményezettjének a fizetési számláján jóváírják. A pénzforgalmi bankszámlára történı készpénzbefizetés vagy a pénzforgalmi bankszámláról történı készpénzkifizetés akkor teljesül, amikor a készpénzt a kifizetı hely pénztáránál vagy a Postán bevagy kifizetik, illetve a kifizetendı összeg átvételének lehetıségét a Posta biztosítja. A készpénzátutalás akkor teljesül, amikor a jogosult számára a készpénz az átutalásban megjelölt helyen rendelkezésre áll.

6 04_Fizetési módok / új nyomtatványok és annak változásai Láttam egy/két új, eddig nem használt terhelést a számlámon. Mi(k) ez(ek)? A számláján két új fizetési móddal találkozhatott, gyakorlatilag mindkettı két korábbi helyett került bevezetésre, új jogszabályok alapján: A hatósági átutalás az azonnali beszedés jogszabály alapján helyébe lépett, Az átutalási végzés pedig az okmányos beszedés helyett lett bevezetve. Korábban nem találkoztam fizetési rendszer rovattal az átutaláson. Ide mit kell írnom? Pénzforgalmi nyomtatványok változásai: a) Átutalási megbízás (PFNY11) - Megbízó/Kötelezett Fizetı fél - Jogosult Kedvezményezett - új mezı: Fizetési rendszer - megszőnı adatok: országkódok és jogcímkód b) Hatósági átutalási megbízás (PFNY71) - Teljesen új nyomtatvány c) Beszedési megbízás (korábban azonnali beszedési megbízás) A benyújtás indoka mezıben három okot lehet feltüntetni: - felhatalmazó levél alapján 1 - váltóbeszedés 4 - csekkbeszedés 5 Ez egy új lehetıség az Ügyfeleink számára. Ha sürgıs és azt szeretné, hogy még ma jóvá legyen írva az átutalás a címzettnél, akkor, kérem, írja be a VIBER szót, de ennek teljesítése a Hirdetményünk szerint drágább, mint ha normál úton teljesítjük a megbízását. Ha hagyományosan kívánja teljesíteni, akkor, kérem, hagyja üresen. A Hatósági átutalás és az átutalási végzés megbízások teljesítése megelızi az ügyfél egyéb megbízásainak teljesítését. Fedezethiány esetén 35 napig kell sorbaállítani. A sorbaállításról a jogosultat értesíteni kell. Fedezethiány esetén a sorbaállítás a befogadást követı napon kezdıdik. ez a 05ben is szerepel, inkább akkor itt hagyjuk el (k-m)

7 Hogy lehet az, hogy még a betétemet is feltörték az átutalási végzés/hatósági átutalás teljesítése miatt? 05_Fizetési megbízások sorbaállítása A hatósági átutalás és átutalási végzés alapján teljesítendı megbízások teljesítése szempontjából valamennyi számlája egy fizetési számlának minısül, így abban az esetben, ha a megjelölt számlán nem áll rendelkezésre elegendı fedezet, akkor elıször az azonos devizanemő számlák, majd az egyéb devizanemő számlák fedezete kerül bevonásra az ilyen megbízások teljesítésébe. Kaptam egy átutalási végzést a számlám ellen? Meddig fog ez még sorbanállni és közben miért nem teljesítik a megbízásaimat? Hatósági átutalás és átutalási végzés esetében a sorbaállítási idı a teljesítéshez szükséges fedezet biztosításáig - de legfeljebb 35 (harmincöt) napig tart. Üzleti partnerem inkasszót kíván benyújtani a számlám ellen. Mit kell tennem ahhoz, hogy ez tejesítésre kerüljön és meddig állítják sorba, ha nincs a benyújtás napján fedezet a számlámon? A felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízásokat ugyancsak maximum 35 napig állítjuk sorba. Nem tudtak volna várni a gázszámla kifizetés teljesítésével, amíg meg nem jön a nyugdíjam/fizetésem? Beadhatom úgy a megbízásomat, hogy csak késıbb tudok rá fedezetet biztosítani? Mennyi idım van a fedezet biztosításra? Folyószámla hitelkeretbıl is teljesítik a megbízásaimat? Külön-megállapodás, Sorbaállítási szerzıdés esetén a sorba állítás határideje a fizetési megbízás átvételét követı munkanapon kezdıdik. A fedezethiány miatt nem teljesíthetı csoportos beszedési megbízást a Számlavezetı hely a terhelési naptól számított négy munkanap idıtartamra állítja sorba. A sorba állítási idı alatt részfizetés nem történik. A sorba állítási idıszak lejártát követıen a megbízás teljesítése visszautasításra és törlésre kerül. A kötelezıen sorbaállítandó megbízások esetén a sorbaállítás idıszaka alatt részteljesítést végzünk a rendelkezésre álló fedezet erejéig. Sorbaállítottuk a gázszámla kiegyenlítését, de a szolgáltató által megjelölt terhelési napot követı 4 napig sem érkezett a számlára elegendı fedezet, ezért kellett visszautasítani a teljesítést. Igen, erre van lehetıség! Amennyiben kívánja, külön-megállapodás, Sorbaállítási szerzıdés alapján a pénzforgalmi számlája terhére befogadott, Ön által kezdeményezett fizetési megbízásokat max. 35 (harmincöt) napig sorba állítjuk és a meghatározott módon teljesítjük. Fedezethiány esetén a Számlatulajdonossal kötött külön-megállapodás alapján a Számlavezetı hely a fizetési számla terhére befogadott fizetési megbízásokat, a számlavezetı hely téves bejegyzése miatt keletkezett helyesbítı tételeket, valamint egyéb szerzıdéses viszonyból származó számlavezetıi követeléseket a kapcsolódó hitelkeret terhére is teljesítheti.

8 06_Deviza és valuta megbízások forintszámlán Mi történik, ha devizában érkezik átutalás a forint számlámra? Milyen árfolyamon fogják elszámolni, átváltani? Terhelhetı-e devizában a forintszámlám? Ha igen, mit kell róla tudnom? A Számlavezetı hely azon pénznemekben teljesít átutalást, amelyekben valamely pénzforgalmi szolgáltatónál nostro számlát vezet. A Bank aznapi feldolgozásra mindenkor az aktuális Hirdetményében közzétett idıpontig beadott átutalási megbízásokat veszi át. Ezen idıpont után benyújtott átutalási megbízásokat a következı banki munkanapon beérkezettnek tekinti és a teljesítési határidıket attól a naptól számítja. A fizetési számlára érkezı devizaösszegeket mindenkor az aktuális Hirdetményben meghatározott árfolyamok alkalmazásával és értéknappal, forintban számoljuk el. Automatikusan, konverziós tranzakcióként írjuk jóvá az összeget a bankszámlán. Igen, van lehetıség deviza terhelésre forintszámlán. Amire szeretném felhívni a figyelmét: Akkor teljesülhet a megbízás, ha a fedezet a bankszámlán biztosított. Fedezetlen átutalási megbízás esetén részteljesítést nem végzünk. Ilyen esetben ismételten rendelkeznie kell. Az átutalási megbízást mindenkor az aktuális Hirdetményben meghatározott árfolyam alkalmazásával és értéknappal teljesítjük. A Számlatulajdonos pénzforgalmi számláján történı jóváírás értéknapja nem lehet korábbi, mint a küldı pénzforgalmi szolgáltató által megadott terhelési nap, azaz a Számlavezetı hely nostro számláján történı jóváírás értéknapja, ez esetben a Számlatulajdonos számláján a fedezetbiztosítás napjával kerül jóváírásra az összeg.

9 07_Fizetési megbízások utólagos helyesbítése Szeretném ezt a 140ezer forintos gázszámla teljesítést megreklamálni, mert havonta nem fizetek többet 28 ezer forintnál még télen sem/vagy a partner által benyújtott inkasszó teljesítését, és követelem, hogy a Takarékszövetkezet fizesse meg a terhelés összegét. A fentiekben rögzített feltételek együttes fennállása tekintetében a bizonyítási kötelezettség kizárólag a fizetı fél Számlatulajdonost terheli. Általános szabály: A Számlatulajdonos a fizetési megbízás teljesítését követıen haladéktalanul, de legfeljebb a fizetési megbízás teljesítését követı 13. hónap terhelési nappal megegyezı napjáig kezdeményezheti az általa elızetesen jóvá nem hagyott, vagy a jóváhagyott, de hibásan teljesített fizetési megbízás utólagos helyesbítését. A Számlavezetı hely a visszatérítési igény elbírálása során a Számlatulajdonos által benyújtott, a vitatott fizetési megbízás kedvezményezettje által kiállított nyilatkozat alapján jár el, melynek tartalma részletesen kiterjed: - a fizetı fél Számlatulajdonos és a Szolgáltató/Partner közötti megállapodásban rögzített fizetési gyakoriságra; - a Számlatulajdonos fizetési szokásaira, - a vitatott fizetési kötelezettség kiszámítása során a kedvezményezett által alkalmazott számítási módra/követelés elemekre. A fizetı fél Számlatulajdonos továbbá nem jogosult a visszatérítésre, ha az elızetes jóváhagyást közvetlenül a Számlavezetı helynek adta meg, és a fizetési megbízás benyújtására vonatkozó elızetes tájékoztatási kötelezettséget a Számlavezetı hely vagy a kedvezményezett a fizetési megbízás teljesítésének esedékességét megelızıen 28 (huszonnyolc) nappal teljesítette. Amennyiben a Számlatulajdonos a fizetési megbízáson hibás pénzforgalmi jelzıszámot tüntet fel, akkor ezen megbízás nem teljesítéséért vagy hibás teljesítéséért a Számlavezetı helyet nem terheli felelısség. A Számlavezetı hely a megbízás nem teljesítése vagy hibás teljesítésébıl adódó felelısségének fennállása esetén a nem teljesített vagy hibásan teljesített fizetési megbízás összegét haladéktalanul visszatéríti a Számlatulajdonos részére, és a pénzforgalmi számlát olyan állapotba hozza, mintha a hibásan teljesített fizetési megbízásra nem került volna sor. Abban az esetben tudjuk Önnek visszatéríteni az Ön által elızetesen jóváhagyott fizetési megbízás összegét, ha: a) a jóváhagyás idıpontjában Ön a fizetési megbízás összegét nem ismerte, és b) a fizetési megbízás összege meghaladta azt az összeget, amely az adott helyzetben ésszerően elvárható volt. A Számlatulajdonos a fizetési megbízás teljesítését követıen haladéktalanul, de legfeljebb a fizetési megbízás teljesítését követı 13. hónap terhelési napjával megegyezı napig kezdeményezheti az általa elızetesen jóvá nem hagyott vagy a jóváhagyott, de hibásan teljesített fizetési megbízás utólagos helyesbítését. A helyesbítés iránti kérelem esetén a Számlavezetı hely köteles bizonyítani, hogy a kifogásolt fizetési megbízást a Számlatulajdonos, mint fizetı fél elızetesen jóváhagyta, a fizetési megbízás a Számlatulajdonos által benyújtott megbízásnak megfelelıen került rögzítésre, teljesítésre és a teljesítést mőszaki hiba vagy üzemzavar nem akadályozta. A Számlatulajdonos által elızetesen jóvá nem hagyott fizetési megbízás teljesítése esetén a Számlavezetı hely haladéktalanul megtéríti a fizetı fél Számlatulajdonos részére a fizetési megbízás összegét, helyreállítja a pénzforgalmi számla megterhelés elıtti állapotát, valamint megtéríti a Számlatulajdonos jogosnak minısített kártérítési követelését. A kedvezményezett által vagy rajta keresztül kezdeményezett, és a fizetı fél Számlatulajdonos által elızetesen jóváhagyott fizetési megbízás visszatérítésére vonatkozó igényét a Számlatulajdonos a terhelés napjától számított 56 (ötvenhat) napig érvényesítheti. A Számlavezetı hely a visszatérítés elbírálását csak akkor kezdi meg, ha a Számlavezetı hely a Számlatulajdonostól a visszatérítési igény jogosságát bizonyító, a Szolgáltató / Partner által kiállított, a Számlavezetı hely által elıírt tartalmi követelményeknek megfelelı nyilatkozatot befogadta. A Számlavezetı hely a Számlatulajdonos visszatérítésre vonatkozó igényének benyújtásától számított 10 (tíz) munkanapon belül a fizetési megbízás összegét visszatéríti vagy az igényt indokolással ellátva elutasítja.

10 Hogyan tájékozódhatok az engem is érintı változásokról? Mindenrıl utólag értesülök majd? 08_A Számlatulajdonos tájékoztatása Minden esetben, Üzletszabályzatban, az Általános Szerzıdési Feltételekben és Hirdetmény útján, elıre tájékoztatjuk Ügyfeleinket a változásokról. A megbízási díjak, jutalékok mértékének, az egyes fizetési módoknál alkalmazott teljesítési határidıknek, egyes egyéb számlavezetési feltételeknek a változásáról a módosítás hatályba lépését megelızıen, az ügyfelek részére nyitva álló helyiségeinkben Hirdetmény formájában, valamint a honlapunkon tesszük közzé. A változásokról rövid értesítést küldünk ügyfeleinknek. A Számlavezetı hely - a pénzforgalmi jogszabályokban elıírt kivételekkel általában nem köteles a Számlatulajdonosnak szóló iratokat ajánlott, tértivevényes, illetve értékküldeményként postára adni. A Számlavezetı hely a fizetési megbízások teljesítésérıl, a fizetési megbízás azonosítását lehetıvé tevı adatokról, a pénzforgalmi számla egyenlegének ezzel összefüggı változásairól, valamint tételesen a Számlavezetı hely részére fizetendı díjról, költségrıl utólag, a Számlatulajdonost az általa megadott címre postai úton továbbított ügyfélforgalmi értesítıvel tájékoztatja vagy az elkészített ügyfélforgalmi értesítıt a Számlatulajdonos külön nyilatkozatára annak személyes átvételig visszatartja ( visszatartott levelezés ). A Számlavezetı hely a Számlatulajdonos kérésére és költségére másolatot ad az általa küldött értesítésrıl. A Számlavezetı hely a Számlatulajdonosnak szóló írásbeli értesítéseket és okmányokat a Számlatulajdonos által e célra megadott címre postai úton küldi meg.

11 09_A Pénzforgalmi Keretszerzıdés módosítása Jogosult-e a Takarékszövetkezet egyoldalúan módosítani a szerzıdési feltételeket? Állandóan figyeljem a Hirdetményt, vagy kaphatok más módon is tájékoztatást a módosításokról? Igen, a Számlavezetı hely jogosult a szerzıdési feltételeket, valamint a Hirdetményben meghatározott kamatot, díjat vagy költséget, illetve árfolyamot - a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével - egyoldalúan módosítani. Azonban, az Ügyfelek védelmében, köteles az Ügyfél számára kedvezıtlen módosítást a hatálybalépést legalább 60 (hatvan) nappal megelızıen Hirdetmény formájában közzétenni! (Megj.: jogszabály (Hpt.) szerint 15 nappal megelızıen.) Természetesen, erre van lehetıség. Az Ön külön ezirányú kérelme alapján a módosítások(ok)ra vonatkozó Hirdetményt postai vagy elektronikus úton, vagy egyéb tartós adathordozón az Ön rendelkezésére bocsátjuk.

12 Egyoldalú módosításra az alábbi feltételek valamelyikének bekövetkezése esetén kerülhet sor o a jogi, szabályozói környezet változása; o a Számlavezetı hely tevékenységére, mőködési feltételeire vonatkozó vagy azt érintı jogszabály, jegybanki rendelkezés vagy a Számlavezetı helyre kötelezı egyéb szabályozók megváltozása; o a Számlavezetı hely közteher- (pl. adó-) fizetési kötelezettségének növekedése; o a kötelezı tartalékolási szabályok kedvezıtlen változása; o a pénzpiaci feltételek, makrogazdasági környezet módosulása; o a Számlavezetı hely forrásköltségeinek változása; o a jegybanki alapkamat, a jegybanki repo- és betéti kamatlábak változása; o a pénzpiaci forrásszerzési lehetıségek változása; o a tıke- és pénzpiaci kamatlábak változása; o a Számlavezetı hely mőködési feltételeinek megváltozása. Megj: Magatartás Kódex alapján bıvíthetı, módosítható A Számlavezetı hely jogosult a kamatlábak és átváltási árfolyamok azonnali módosítására a Számlatulajdonos elızetes értesítése nélkül is. A Számlavezetı hely a Számlatulajdonost a kamatlábak és átváltási árfolyamok módosulásáról legkésıbb a hatályba lépés idıpontjában a honlapon közzétett, valamint az ügyféltérben kifüggesztett aktuális Hirdetmény formájában tájékoztatja. Amennyiben a módosítást a Számlatulajdonos nem fogadja el, azt a Felek a Pénzforgalmi Keretszerzıdés a Számlatulajdonos általi, a módosítás hatálybalépésének napjával történı felmondásnak tekintik. Ha a Számlatulajdonos a módosítás hatálybalépéséig írásban a Pénzforgalmi Keretszerzıdést nem mondja fel, úgy a Számlavezetı hely a módosítást általa elfogadottnak tekinti.

13 Bármikor megszüntethetem a Pénzforgalmi Keretszerzıdésemet? Elıfordulhat-e, hogy a Takarékszövetkezet mondja fel a Pénzforgalmi Keretszerzıdést? 10_A Pénzforgalmi Keretszerzıdés felmondása Természetes, amennyiben Ön a számla tulajdonosa, bármikor írásban kezdeményezheti a Pénzforgalmi Keretszerzıdés azonnali felmondását. Ennek egyetlen feltétele, hogy a Számlavezetı hellyel szemben ne legyen fennálló tartozása. Igen, a Pénzforgalmi Keretszerzıdést bármelyik Fél írásban felmondhatja. A Keretszerzıdés megszőnése esetén a Betéti Keretszerzıdésem is automatikusan megszőnik? (Megj.: feltételezve, hogy a tagintézmény alkalmazza a Betéti elszámolási számla / Betéti keretszerzıdés konstrukciót.) A Betéti keretszerzıdés érvényben marad, amennyiben Ön másképp nem dönt! A Pénzforgalmi Keretszerzıdés felmondása nem vonja maga után a Betéti Keretszerzıdés felmondását. A Számlavezetı hely a Pénzforgalmi Keretszerzıdés felmondása esetén a vonatkozó pénzforgalmi számla/számlák, valamint a kapcsolódó elkülönített számlák egyenlegét, valamint a megszolgált kamat összegét a számlavezetéssel és a pénzforgalom lebonyolításával kapcsolatos, az aktuális Hirdetményben rögzített jutalékok, díjak és költségek kiegyenlítését követıen a Számlatulajdonos kérése szerint készpénzben kifizeti, vagy átutalási megbízás formájában a Számlatulajdonos által írásban közölt fizetési számlára átutalja. A Számlavezetı hely a pénzforgalmi számlán fennálló esetleges hiteltartozást a kapcsolódó szerzıdésben foglaltak szerint rendezi. A Számlavezetı hely két hónap felmondási idı mellett kezdeményezheti a Pénzforgalmi Keretszerzıdés felmondását. Kivételt képez, ha a Számlatulajdonos a Pénzforgalmi Keretszerzıdésben rögzített kötelezettségét súlyosan vagy ismételten megszegte. Ebben az esetben a felmondási idıt a Számlavezetı hely a Számlatulajdonos részére megküldött felmondó levélben rögzíti. A Felek kötelesek egymással szemben a felmondási idı utolsó napjáig elszámolni.

14 11_Kiegészítı jegyzetek a. b. c. d.

15 12_Kiegészítı jegyzetek_2 a. b. c. d.

ÜGYFELEINK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

ÜGYFELEINK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK Általános tájékoztató A 2009. november 1-jétıl hatályba lépı a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására, lebonyolítására vonatkozó irányadó jogszabályok: 2009. évi LXXXV. törvény 18/2009. (VIII.6) MNB rendelet

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerzıdés részét képezı Általános Szerzıdési Feltételeink

Részletesebben

ÜGYFELEINK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

ÜGYFELEINK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK Általános tájékoztató A 2009. november 1-jétől hatályba lépő a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására, lebonyolítására vonatkozó irányadó jogszabályok: 2009. évi LXXXV. törvény 18/2009. (VIII.6) MNB rendelet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2012.07.02-től 3. sz. függelék A Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink 2012.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAGOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAGOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Keretszerzıdés melléklete ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAGOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A PÁTRIA Takarékszövetkezet (székhelye: 2230 Gyömrı,

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. A jogelıd Dél-pest megyei Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez

H I R D E T M É N Y. A jogelıd Dél-pest megyei Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez H I R D E T M É N Y A jogelıd Dél-pest megyei Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez Hatályos: 2012. október 1-jétıl HIRDETMÉNY TERMÉSZETES

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Tájékoztató a pénzforgalmi megbízások és betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018.

HIRDETMÉNY. Tájékoztató a pénzforgalmi megbízások és betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018. betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018. április 18-tól A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. (továbbiakban: Bank) a fizetési számlával rendelkező ügyfelek pénzforgalmi megbízásait a jelen

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a fizetési megbízások átvételéről, teljesítési idejéről

HIRDETMÉNY. a fizetési megbízások átvételéről, teljesítési idejéről HIRDETMÉNY a fizetési megbízások átvételéről, teljesítési idejéről teljesítési idejéről 1 TARTALOMJEGYZÉK Hatályos: 2014.04.01-től 1. BELFÖLDI FORINT FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK HUF SZÁMLÁRÓL... 3 1. Készpénzes

Részletesebben

Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek

Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek Á L T A L Á N O S S Z E R Z Ő D É S I F E L T É T E L E K Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek 1. A Számlatulajdonosok köre,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK KÜLFÖLDI, KONVERTIBILIS PÉNZNEMBEN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A Polgári Takarékszövetkezet (székhelye: 4090, Polgár Hısök

Részletesebben

1) Fogalom meghatározások

1) Fogalom meghatározások ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére A Borotai Takarékszövetkezet (székhelye:

Részletesebben

A visszautasított illetve visszautalt tételek feldolgozására a beérkezett megbízások teljesítési rendje az irányadó.

A visszautasított illetve visszautalt tételek feldolgozására a beérkezett megbízások teljesítési rendje az irányadó. Tájékoztató a pénzforgalmi ok és betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: A 23/2019 (VI.5.) MNB rendelet alapján a 2019. július 1i hatályba lépés visszavonva 2019. 06.18ával A DUNA

Részletesebben

A lakossági bankszámlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

A lakossági bankszámlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A lakossági bankszámlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Fogalommeghatározások: Papír alapú fizetési megbízás: Az ügyfél által személyesen vagy postai úton keresztül benyújtott fizetési megbízás.

Részletesebben

Lakossági bankszámla/polgári Takarékszámla és ahhoz kapcsolódó lekötött betétek Általános Szerzıdési Feltételei Hatályos: 2012. augusztus 3.

Lakossági bankszámla/polgári Takarékszámla és ahhoz kapcsolódó lekötött betétek Általános Szerzıdési Feltételei Hatályos: 2012. augusztus 3. Lakossági bankszámla/polgári Takarékszámla és ahhoz kapcsolódó lekötött betétek Általános Szerzıdési Feltételei Hatályos: 2012. augusztus 3. A Polgári Takarékszövetkezet (székhelye: 4090 Polgár, Hısök

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Fegyvernek és Vidéke Körzeti

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 9.sz.melléklet FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI BANKSZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 9.sz.melléklet FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI BANKSZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 9.sz.melléklet FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI BANKSZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet (székhelye: 5540 Szarvas,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2. sz. függelék FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Hatályos: 2015. szeptember 07-től A Főnix Takarékszövetkezet (székhelye:

Részletesebben

ÜGYFÉL ÁLTAL BENYÚJTOTT MEGBÍZÁSOK (KIMENİ)

ÜGYFÉL ÁLTAL BENYÚJTOTT MEGBÍZÁSOK (KIMENİ) 1. Sz. melléklet a Hanwha Bank Általános Üzleti Feltételek Szabályzatához HIRDETMÉNY A MEGBÍZÁSOK ÁTVÉTELI ÉS TELJESÍTÉSI RENDJÉRİL hatályos: 2013. február 07. közzétéve: 2012. december 06. Munkanap kezdı

Részletesebben

Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek

Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek Á L T A L Á N O S S Z E R Z Ő D É S I F E L T É T E L E K Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek 1. A Számlatulajdonosok köre,

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Devizaszámla-vezetés és valutaváltás

HIRDETMÉNY. Devizaszámla-vezetés és valutaváltás HIRDETMÉNY számla-vezetés és valutaváltás Általános feltételek 1. A Takarékszövetkezet csak tartalmi, nyelvi és alaki szempontból pontos, a Takarékszövetkezetnél bejelentett módon aláírt deviza átutalási

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére Hatályos: 2015. április 10. napjától 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások

Részletesebben

1) Fogalom meghatározások

1) Fogalom meghatározások Keretszerzıdés melléklete ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK, DEVIZA ELKÜLÖNÍTETT SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A PÁTRIA Takarékszövetkezet

Részletesebben

Hatályos: 2014.május 29-től 1.sz.melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Hatályos: 2014.május 29-től 1.sz.melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1.sz.melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Az Bakonyvidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 2870 Kisbér, Kossuth

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 2012.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 2012. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 2012. július 02-től 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Rakamaz

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Főnix Takarékszövetkezet. kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ. Közzététel: december 30. Hatályos : január 01.

HIRDETMÉNY. Főnix Takarékszövetkezet. kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ. Közzététel: december 30. Hatályos : január 01. HIRDETMÉNY Főnix Takarékszövetkezet kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ Közzététel: 2016. december 30. Hatályos : 2017. január 01. A módosítás oka: Akciós időszak meghosszabbítása A Takarék Gazda

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2. sz. függelék ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Hatályos 2016. június 01-jétől a jogelőd Forró és Vidéke

Részletesebben

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ HIRDETMÉNY Főnix Takarékszövetkezet a kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ Hatályos: 2015. február1-től I. Forint pénzforgalmi és elszámolási számlák kondíciói Az alábbiakban részletezett díjak,

Részletesebben

HIRDETMÉNY A MEGBÍZÁSOK BEFOGADÁSI ÉS TELJESÍTÉSI RENDJÉRİL

HIRDETMÉNY A MEGBÍZÁSOK BEFOGADÁSI ÉS TELJESÍTÉSI RENDJÉRİL megbízások átvétele tárgynapi (T) feldolgozásra 1. Sz. melléklet a Hanwha Bank Általános Üzleti Feltételek Szabályzatához HIRDETMÉNY A MEGBÍZÁSOK BEFOGADÁSI ÉS TELJESÍTÉSI RENDJÉRİL hatályos: 2012. július

Részletesebben

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ HIRDETMÉNY Főnix Takarékszövetkezet kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ Hatályos: 2016. július 01-től 1 / 5 A Takarék Gazda Számlacsomag igénybevételével összefüggő szolgáltatások jelen Hirdetményben

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 11. sz. melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére (Hatályos: 2014. március 15-től) 1. A Számlatulajdonosok köre,

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAGOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAGOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Keretszerzıdés melléklete ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAGOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A PÁTRIA Takarékszövetkezet (székhelye: 2230 Gyömrı,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 12. sz. melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számla és lekötött betétszámla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére (Hatályos: 2014.

Részletesebben

forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 2014. március 15-ét követően megkötött szerződések esetében

forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 2014. március 15-ét követően megkötött szerződések esetében ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 2014. március 15-ét követően megkötött szerződések esetében Üzletszabályzat melléklete

Részletesebben

Időszak VIBER-tagok ügyletei Egyéb ügyfelek ügyletei

Időszak VIBER-tagok ügyletei Egyéb ügyfelek ügyletei A Magyar Nemzeti Bank által vezetett bankszámlákra, valamint a forint és devizaforgalmi elszámolásokra vonatkozó üzleti feltételek 2. számú melléklete Budapest, 2015.08.03. Tájékoztató a bankszámlát érintő

Részletesebben

A lakossági fizetési számlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

A lakossági fizetési számlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A lakossági fizetési számlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 8945 Bak, Széchenyi tér 2., cégjegyzékszáma: 20-02-050064, tevékenységi engedély

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet. a kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ

HIRDETMÉNY. Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet. a kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ HIRDETMÉNY Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet a kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ - aktuális látra szóló betéti kamat külön hirdetmény szerint (pénzforgalmi számlák kamatmértéke) - Hatályos:

Részletesebben

ÜGYFÉL ÁLTAL BENYÚJTOTT MEGBÍZÁSOK (KIMENİ)

ÜGYFÉL ÁLTAL BENYÚJTOTT MEGBÍZÁSOK (KIMENİ) 1. Sz. melléklet a Hanwha Bank Általános Üzleti Feltételek Szabályzatához HIRDETMÉNY A MEGBÍZÁSOK BEFOGADÁSI ÉS TELJESÍTÉSI RENDJÉRİL hatályos: 2011. július 01tıl ÜGYFÉL ÁLTAL BENYÚJTOTT MEGBÍZÁSOK (KIMENİ)

Részletesebben

külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számla és lekötött betétszámla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számla és lekötött betétszámla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére B. melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számla és lekötött betétszámla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 6.számú melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Nyírbélteki

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A TISZA Takarékszövetkezet (továbbiakban: Számlavezetı hely) - tevékenységi engedély száma 897/1997/F- a Polgári Törvénykönyv 685. c.) pontjában meghatározott gazdálkodó szervezetek, egyéb jogi és nem

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A TISZA Takarékszövetkezet (továbbiakban: Számlavezetı hely) - tevékenységi engedély száma 897/1997/F- a Polgári Törvénykönyv 685. c.) pontjában meghatározott gazdálkodó szervezetek, egyéb jogi és nem

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK LAKOSSÁGI BANKSZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK LAKOSSÁGI BANKSZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ 1. Általános rendelkezések A szerzıdı felek megállapodnak, hogy a TISZA Takarékszövetkezet (továbbiakban Takarékszövetkezet) a devizabelföldi vagy devizakülföldi magánszemély Számlatulajdonos részére bankszámlát

Részletesebben

Megbízások benyújtásának, visszavonásának és teljesülésének időpontjai. benyújtás határideje T nap (banki munkanap záróidőpontja)

Megbízások benyújtásának, visszavonásának és teljesülésének időpontjai. benyújtás határideje T nap (banki munkanap záróidőpontja) HIRDETMÉNY hatályos 2013. június 29-től a hivatalosan közzétett változtatásig Megbízások benyújtásának, befogadásának, visszavonásának és teljesítésének időpontjai az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepénél,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számla és lekötött betétszámla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére (Hatályos: 2014. március 15-től)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Általános Üzletszabályzat 15. sz. melléklete. 1

TÁJÉKOZTATÓ. Általános Üzletszabályzat 15. sz. melléklete.  1 TÁJÉKOZTATÓ a fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjérıl Hatályos: 2016.08.30.-tól* * A Tájékoztató kiegészítésre került a postai kifizetési megbízások benyújtására és teljesítésére

Részletesebben

A pénzforgalmi bankszámlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

A pénzforgalmi bankszámlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A pénzforgalmi bankszámlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Fogalommeghatározások: Papír alapú fizetési megbízás: Az ügyfél által személyesen vagy postai úton keresztül benyújtott fizetési megbízás.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

HIRDETMÉNY. a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről HIRDETMÉNY a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2016. november 1-től A Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet (továbbiakban:

Részletesebben

Lakossági Fizetési Számla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek Általános Szerződési Feltételei

Lakossági Fizetési Számla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek Általános Szerződési Feltételei Lakossági Fizetési Számla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek Általános Szerződési Feltételei I. Általános rész A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a Takarékszövetkezet a nevezett részére a

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ. Érvényes: 2014. június 10.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ. Érvényes: 2014. június 10. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Érvényes: 2014. június 10. A Téti Takarékszövetkezet (székhelye: 9100 Tét, Fő u.86.,

Részletesebben

1) Kedvezményes TAKARÉK GAZDA számlacsomag kondíciói. jutalék-és díjtételek. Tétel megnevezése

1) Kedvezményes TAKARÉK GAZDA számlacsomag kondíciói. jutalék-és díjtételek. Tétel megnevezése 1) Kedvezményes TAKARÉK GAZDA számlacsomag kondíciói jutalék-és díjtételek Számlanyitás díja díjmentes Számlán tartandó minimális összeg 0,- Számlavezetési díj (minden megkezdett hónap után): Havi zárlati

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forint lakossági fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forint lakossági fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forint lakossági fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére A Sajóvölgye Takarékszövetkezet (székhelye: 3700 Kazincbarcika Egressy

Részletesebben

Lakossági bankszámla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek általános szerződési feltételei

Lakossági bankszámla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek általános szerződési feltételei Bankszámla Keretszerződés 1. sz. mellléklete Lakossági bankszámla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek általános szerződési feltételei A Veresegyház és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 2112 Veresegyház,

Részletesebben

IV. Általános Szerződési Feltételek Fogyasztó ügyfelek részére forintban nyilvántartott fizetési számlák vezetésére

IV. Általános Szerződési Feltételek Fogyasztó ügyfelek részére forintban nyilvántartott fizetési számlák vezetésére IV. Általános Szerződési Feltételek Fogyasztó ügyfelek részére forintban nyilvántartott fizetési számlák vezetésére 1. Alapfogalmak, értelmező rendelkezések 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek

Részletesebben

forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások

forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére Általános Üzletszabályzat 2. sz. melléklete 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet (székhelye: 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.,

Részletesebben

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet TÁJÉKOZTATÓ A devizában végzett műveletek teljesítési rendjéről Hatályos: 2012. január 2-től 1 I. Általános feltételek A Takarékszövetkezet csak tartalmi, nyelvi és alaki

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK B melléklet (TKSZ) ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére Jelen Általános

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Hatályos: 2015.04.15 től. I. Kamatmértékek:

H I R D E T M É N Y. Hatályos: 2015.04.15 től. I. Kamatmértékek: H I R D E T M É N Y Vállalkozók, kisvállalkozók és egyéb szervezetek részére vezetett bankszámlák kamat -, jutalék és költségkondícióiról, valamint a vonatkozó betétbiztosítási feltételekről Hatályos:

Részletesebben

1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások

1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2014.03.15. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Somogy

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK 1. sz. függelék ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A PÁTRIA Takarékszövetkezet (székhelye: 2230 Gyömrı, Szent István u.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 2016. január 23-tól Közzétéve: 2015. november 23. 1. A Számlatulajdonosok köre,

Részletesebben

SZENTLİRINC-ORMÁNSÁG TAKARÉKSZÖVETKEZET ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

SZENTLİRINC-ORMÁNSÁG TAKARÉKSZÖVETKEZET ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ SZENTLİRINC-ORMÁNSÁG TAKARÉKSZÖVETKEZET ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A Szentlırinc-Ormánság Takarékszövetkezet - továbbiakban Takarékszövetkezet - a pénzmosás és a terrorizmus

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére B melléklet Hatályos: Hitelszövetkezettel fennálló szerződések esetében 2014. 06.15., új ügyfelek esetében 2014.04.01. napjától ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉTSZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A Rábaközi Takarékszövetkezet (székhelye: 9300 Csorna, Szent István tér 23., cégjegyzékszáma

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla és lekötött betétszámla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A

Részletesebben

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ HIRDETMÉNY Bácska Takarékszövetkezet a kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ Hatályos: 2015. augusztus 01-től 1 I. Forint pénzforgalmi és elszámolási számlák kondíciói Az alábbiakban részletezett

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások Az AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK, DEVIZA ELKÜLÖNÍTETT SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK, DEVIZA ELKÜLÖNÍTETT SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Keretszerzıdés melléklete ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK, DEVIZA ELKÜLÖNÍTETT SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A PÁTRIA Takarékszövetkezet (székhelye:

Részletesebben

"STANDARD" pénzforgalmi számlacsomag

STANDARD pénzforgalmi számlacsomag "STANDARD" pénzforgalmi számlacsomag 1201-0000 P10050 Új számla nyitásra nincs lehetőség. A hirdetmény a meglévő számlák kondícióit tartalmazza. Érvényes: Számlavezetési díj (minden megkezdett hónap után)

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számlák és az ahhoz kapcsolódó lekötött betét számlák vezetéséhez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számlák és az ahhoz kapcsolódó lekötött betét számlák vezetéséhez E melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számlák és az ahhoz kapcsolódó lekötött betét számlák vezetéséhez 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Szendrő

Részletesebben

Időszak VIBER-tagok ügyletei Egyéb ügyfelek ügyletei

Időszak VIBER-tagok ügyletei Egyéb ügyfelek ügyletei A Magyar Nemzeti Bank által vezetett bankszámlákra, valamint a forint és devizaforgalmi elszámolásokra vonatkozó üzleti feltételek 2. számú melléklete Budapest, 2017.05.01. Tájékoztató a bankszámlát érintő

Részletesebben

Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett fizetési számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek

Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett fizetési számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek Á L T A L Á N O S S Z E R Z Ő D É S I F E L T É T E L E K Forintban nyilvántartott, természetes személy ügyfelek részére vezetett fizetési számla és a hozzá kapcsolódó lekötött betétek Hatályos: 2016.

Részletesebben

LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ LEKÖTÖTT BETÉTEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ LEKÖTÖTT BETÉTEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Általános szerződési Feltételek a forintban nyilvántartott fizetési és lekötött betét számlák vezetéséhez 1. sz. melléklet Kevermes és Vidéke Takarékszövetkezet Tevékenységi engedély száma: 416/1998 ÁPTF

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére A KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet (székhelye: 3525 Miskolc, Széchenyi u 70.,

Részletesebben

DEVIZA SZÁMLA ÉS BETÉT HIRDETMÉNY

DEVIZA SZÁMLA ÉS BETÉT HIRDETMÉNY DEVIZA SZÁMLA ÉS BETÉT HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI (fogyasztónak minősülő) ÜGYFELEK RÉSZÉRE Érvényes: 2015. március 21-től A Takarékszövetkezet új Hirdetményt tesz közzé a lakossági (fogyasztónak minősülő) ügyfelek

Részletesebben

A fizetési számla a Számlatulajdonos devizaállományának kezelésére szolgál.

A fizetési számla a Számlatulajdonos devizaállományának kezelésére szolgál. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Üzletszabályzat 9b sz melléklete külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére A

Részletesebben

Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet H I R D E T M É N Y

Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet H I R D E T M É N Y -------------------------------------------------------------------- Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet H I R D E T M É N Y (Forintban végzett műveletek) FIZETÉSI SZÁMLA VEZETÉS KONDÍCIÓI Lakosság és

Részletesebben

HIRDETMÉNY Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói

HIRDETMÉNY Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói HIRDETMÉNY Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói Aktualizálva 2015.06.11-től a IV., VI., és VIII. pont. I. Általános feltételek A Takarékszövetkezet

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére (Hatályos: 2014. március 15-től) 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. 1. Forint forgalomhoz kapcsolódó megbízások benyújtásának és teljesítésének rendje

TÁJÉKOZTATÓ. 1. Forint forgalomhoz kapcsolódó megbízások benyújtásának és teljesítésének rendje TÁJÉKOZTATÓ A fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjérıl 1. Forint forgalomhoz kapcsolódó megbízások benyújtásának és teljesítésének rendje A Mohácsi Takarék Bank Zrt. (továbbiakban:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéshez természetes ügyfelek részére A PARTISCUM XI Takarékszövetkezet (székhelye:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számla és lekötött betétszámla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK a forintban és külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák és lekötött betét számlák vezetéséhez I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A jelen Általános Szerzıdési

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Hatályos: 2012.07.02-től A Főnix Takarékszövetkezet (székhelye: 4025 Debrecen,

Részletesebben

A pénzforgalmi számlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

A pénzforgalmi számlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A pénzforgalmi számlákra vonatkozó ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 8945 Bak, Széchenyi tér 2., cégjegyzékszáma: 20-02-050064, tevékenységi engedély száma:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ LEKÖTÖTT BETÉTEK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ LEKÖTÖTT BETÉTEK VEZETÉSÉHEZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ LEKÖTÖTT BETÉTEK VEZETÉSÉHEZ 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Ricse és Vidéke

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Forintban nyilvántartott lakossági bankszámlák és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétszámlák vezetéséhez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Forintban nyilvántartott lakossági bankszámlák és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétszámlák vezetéséhez ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Forintban nyilvántartott lakossági bankszámlák és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétszámlák vezetéséhez A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 7754 Bóly, Rákóczi

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: április 1-tıl visszavonásig

HIRDETMÉNY. Érvényes: április 1-tıl visszavonásig HIRDETMÉNY Az ÁLTALÁNOS HITEL ÉS FINANSZÍROZÁSI ZRt. hivatalos tájékoztatója az ügyfeleknél alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról és a fizetések teljesítési rendjérıl egységes szerkezetben

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére HATÁLYOS: 2015. JÚLIUS 03-TÓL A BORSOD TAKARÉK Takarékszövetkezet (székhelye: 3441

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére E melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Magyar Takarékszövetkezeti

Részletesebben

Lakossági bankszámla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek általános szerződési szabályai

Lakossági bankszámla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek általános szerződési szabályai Bankszámla Keretszerződés 1. sz. mellléklete Lakossági bankszámla és az ahhoz kapcsolódó lekötött betétek általános szerződési szabályai A Veresegyház és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 2112 Veresegyház,

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

HIRDETMÉNY. a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről HIRDETMÉNY I.1. sz. melléklet a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2015.szeptember 7.-től A Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2012. július 2-tól A Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet

Részletesebben

A Borotai Takarékszövetkezet. Általános Szerzıdési Feltételei a bankszámlák vezetésérıl

A Borotai Takarékszövetkezet. Általános Szerzıdési Feltételei a bankszámlák vezetésérıl A Borotai Takarékszövetkezet Általános Szerzıdési Feltételei a bankszámlák vezetésérıl Jelen ÁSZF a takarékszövetkezet által kezelt bankszámlaszerzıdések, mint a takarékszövetkezet által nyújtott pénzforgalmi

Részletesebben

Ügyféltájékoztató a CIB Malacpersely Számláról

Ügyféltájékoztató a CIB Malacpersely Számláról Információk a Bankról: Ügyféltájékoztató a CIB Malacpersely Számláról CIB Bank Zrt. H-1027 Budapest, Medve utca 4 14. H-1995 Budapest Telefon: (06 1) 423 1000 Fax: (06 1) 489 6500 CIB Malacpersely Számla

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A melléklet (TKSZ) ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott pénzforgalmi számlák és lekötött betét számlák vezetéséhez A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörően

Részletesebben

I. BELFÖLDI FORINT FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK 2

I. BELFÖLDI FORINT FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK 2 Hatályos 2016. november 1-től (1603), közzététel napja 2016. október28. Jelen dokumentum a Lakossági Kondíciós Lista elválaszthatatlan részét képzi. A Bank az alábbiak szerint rögzíti, hogy a fizetési

Részletesebben

GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ

GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ HIRDETMÉNY Kiszombor és Vidéke Takarékszövetkezet a kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ Hatályos: 2015. február 1-tıl I. Forint pénzforgalmi és elszámolási számlák kondíciói Az alábbiakban részletezett

Részletesebben