CFA DEFENDER TERMÉKHITELESSÉGI LAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CFA DEFENDER TERMÉKHITELESSÉGI LAP"

Átírás

1 CFA DEFENDER TERMÉKHITELESSÉGI LAP A szoftver kifejlesztője: CFA Defender termékünk gyártója egy New York-i tőzsdén jegyzett nyílt részvénytársaság a Strike Force Technologies Inc. (SFOR) A Strike Force egy biztonságtechnikai szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalat, amely számos integrált számítógépes hálózatbiztonsági terméket fejlesztett ki. A vállalat évtizedes múltra tekint vissza, központja New Jersey államban, Edisonban található. A Strike Force szabadalmazott biztonságtechnikai megoldásokat hozott létre mind lakossági fogyasztók, mind vállalatok és kormányügynökségek számára. A Strike Force már sok évvel ezelőtt fejleszteni kezdte legújabb biztonságtechnikai termékeit, messze megelőzve a piaci igény kialakulását. Az általunk CFA Defender márkanéven forgalmazott termékükkel 18 hónappal ezelőtt robbantak be az amerikai piacra. Nevükhöz fűződik a valós idejű billentyűzet-titkosító technológia feltalálása, és van egy ehhez kapcsolódó szabadalmuk is az Egyesült Államokban. A CyberWealth 7 programot működtető vállalat, a Cyber Wealth Alliance Inc. valamint a Strike Force Technologies Inc. között szerződés jött létre a CFA Defender, valamint a jövőben más StrikeForce termékek hálózati marketing rendszerben történő nemzetközi forgalmazásáról, elsősorban a lakossági, valamint a kis- és középvállalkozói piacon.

2 Napjainkban óriási igény és szükség van erre a billentyűzet-titkosító technológiára, mely tökéletes védelmet nyújt a rosszindulatú kémvírusok ellen. A Microsoft szerint minden 14 letöltésből 1 során rosszindulatú vírus kerül a felhasználók számítógépére (7%). Ez egy globális probléma, és úgy tűnik, hogy leginkább Oroszországból és Kínából ered. Tavaly a Symantec IT biztonságtechnikai vállalat Shanghajt nevezte meg a világ vírusfővárosának. A piacon ma használatban lévő hagyományos vírusirtó szoftver megoldások azt állítják ugyan, hogy védelmet nyújtanak a rosszindulatú vírusok ellen, de ezek az állítások félrevezetőek, tekintve a vírusok virulens természetét és sokféleségét. A tény az, hogy a piacon lévő népszerű vírusirtó szoftver termékek többsége, ha nem az összes, gyakorlatilag hatástalan egy nagyon ártalmas és költséges vírusfajta, a billentyűzet leütéseit naplózó (keylogging) kémvírusok ellen. Nem tudják megvédeni a felhasználókat, különösen nem a valós idejű (zero day) támadásokkal szemben. A kémvírus egy nagyon gonosz vírusfajta. Gyakran láthatatlan a felhasználó számára, miközben létfontosságú információkat (pl. jelszavak és hitelkártya számok) továbbít a gazdájának, akinek a fő szándéka az adatlopás. A kémvírus ezen kívül képes naplózni chat beszélgetéseket, üzeneteket, és bármilyen információt, amit a felhasználó a billentyűzeten keresztül a számítógépbe juttat. Tekintve, hogy ma a kémvírusok jelentik a legnagyobb online biztonsági fenyegetést, egyre gyorsabban növekvő igény van a StrikeForce által kifejlesztett billentyűzet-titkosító termékre. Elérhetőség A CyberWealth 7 két változatban értékesíti a szoftvert: Standard és Prémium. A Standard változat az egyéni felhasználókat célozza. Teljes biztonságot nyújt az internetezés során. Ehhez a változathoz le kell tölteni és telepíteni a szoftver eszközsávját. A szoftver automatikusan működésbe lép minden alkalommal, amikor a felhasználó megnyitja az Internet Explorer vagy a Firefox böngészőket bármilyen online tevékenység céljából. A Prémium változat teljes biztonságot nyújt az internetezés során, plusz majdnem minden Windows alkalmazásra (pl. MS Office, Google Chrome, IM/chat, pénzügyi/számlázó programok és sok más alkalmazásra i), és védelmet nyújt mindenfajta dokumentumra, chat üzenetekre, ekre, stb. Nagyobb vállalatok számára van egy Enterprise verzió is, amely lehetővé teszi, hogy csoportosan legyen védve egy nagyobb számítógéppark.

3 A CFA Defender adatvédelmi szoftver A CFA Defender egy nagyon fontos űrt tölt be az információs biztonságtechnikai piacon. A vírusirtó szoftverekkel ellentétben, ez az egyetlen termék, amely tartalmaz 3 kritikus biztonsági funkciót, amelyek szükségesek egy biztonságos számítógépes környezethez. A CFA Defender ellátja a felhasználókat: Biztonságos billentyűzet-titkosítással Az identitásvédelem érdekében történő sávon kívüli adatfeldolgozással Valós idejű védelemmel és megelőzéssel a kémvírusokkal szemben A Strike Force 2006 végén kezdte meg a termék alapjainak fejlesztését, és a szabadalom benyújtását, mely jelenleg elbírálás alatti (patent pending) fázisban van. A patent száma: US 7,870,599. Mivel a termék utolsóként kifejlesztett funkciója, a Crypto-Color színjelző technológia szabadalma még nem lett elbírálva, ennek bejegyzéséig a teljes technológia az elbírálás alatti fázisban tartózkodik az Amerikai Szabadalmi Hivatalnál. A CFA Defender nem elsősorban a kémvírusok felfedezésére koncentrál, hanem megelőző taktikát alkalmaz. A kernel lehetséges legalacsonyabb szintjén veszi át a kontrollt a billentyűzet felett. Ezt követően titkosítja a leütéseket, és így küldi tovább őket a böngészőbe, egy sávon kívüli (Out-of-Band) csatornán keresztül a kliens számítógépben, kihagyva a Windows üzenetsor-kezelőt. Valós idejű titkosítás A termék egyik kulcsfontosságú tulajdonsága az önellenőrző képessége. Minden bevitt billentyűkaraktert valós időben, azonnal titkosít, megakadályozva a felhasználó adatainak ellopását. Létrehoz egy különálló csatornát a billentyűzet adatainak eljuttatására az alkalmazás üzenetkezelőhöz. Ezzel azt is meghiúsítja, hogy egy másik szoftver meg tudja szerezni a billentyűzet adatokat. Ha egy hacker bármilyen módon megpiszkálja a CFA Defendert, az azonnal figyelmezteti a felhasználót a potenciális betörési kísérletre.

4 CryptoColor színtechnológia A szoftver másik fontos tulajdonsága a CryptoColor egyedi színtechnológia, amely jelzi a felhasználónak, hogy a szoftver működik, a védelem éles, és a felhasználói adatbevitel biztonságos. A szövegdoboz színes háttere erős vizuális visszajelzést ad a felhasználó számára arról, hogy biztonságos környezetben dolgozik. Azokban az esetekben pedig, amikor a szoftver nem tudja biztonságossá tenni az adatbevitelt, az eszközsávban a státuszgomb színének vörösre változtatásával figyelmezteti a felhasználót arra, hogy a titkosítás kikapcsolt állapotban van. Klikkeltérítés ellen A CFA Defender ezen kívül hatékonyan véd egy új biztonsági sebezhetőség, a klikkeltérítéses támadások, a clickjacking ellen is. A web kódolás lehetővé teszi azt, hogy egy adott weboldalon különböző dolgok (hirdetések, képek, linkek, stb.) szerepeljenek keretben. Tipikusan, a keretek mind egy adott domain-ről származnak, de származhatnak más domain-ekről is. (reklám- bvagy médiaszerverekről, stb.) A klikkeltérítés ezt az általában segítő tulajdonságot használja fel a felhasználó átverésére, mert ugyan megmutatja a várt weboldalt, de belecsempész egy másik, nemkívánt oldalt egy másik domain-ről, általában pénz- vagy adatlopási céllal. Ennek eredményeként a weboldal tartalmazhat egy rejtett keretet, benne egy rákattintható gombbal, amely láthatatlanul a felhasználó egere alá tud kerülni. Így, amikor a felhasználó kattint az egérrel, akaratán kívül rákattinthat a láthatatlan gombra. Ez elindít egy nem-kívánt folyamatot, pl. vírus letöltését, pénz átutalását, vagy valaminek az akaratlan megvásárlását. Az egyik megoldás a klikkeltérítés kivédésére a JavaScript kikapcsolása. De ez drasztikusan lecsökkenti a számítógép használhatóságát, és megzavarja az internetezés élményét. A CFA Defender más megoldást alkalmaz arra, hogy megvédje a felhasználót a támadásoktól. Egyszerűen figyelmeztet, amikor egy tartalom nem ugyanarról a domain-ről származik. Ha a hamis tartalom rejtve van, a CFA Defender láthatóvá teszi. Ha a rejtett tartalom egy másik alatt van elhelyezve, akkor a szoftver megjelöli, vörös kerettel behatárolva a helyét. A CFA Defender használatával a felhasználó teljesen tudatában van a weboldal minden tartalmának, s így figyelmeztetést kap bármilyen potenciális klikkeltérítő tevékenységről.

5 Versenytársak? Több vállalat is van a piacon, amelyek a CFA Defenderhez hasonló termékeket árulnak. Amint az alábbi táblázat bemutatja, a CFA Defender versenytársaihoz képest teljes biztonságot nyújt a rosszindulatú kémvírusok ellen. A CFA Defender az egyetlen termék, amely képes megvédeni minden alkalmazást a számítógépen folyamatos vizuális megerősítéssel, amiről nagyon pozitív visszajelzéseket adnak a felhasználók. A Research 2.0 nevű, független piackutató cég felmérése alapján a vásárlók kivételesen nagy arányban elégedettek a szoftverrel. A CFA Defender és a konkurrencia

6 A StrikeForce partnerei: Az IT technológiai iparág és az üzleti világ számos óriáscége használja ezt a szoftvert saját belső biztonsági rendszerében. Példaként szerepel itt néhány közülük: A Sallie Mae az USA 1. számú pénzügyi szolgáltató cége, amely oktatással foglalkozik. Közel négy évtizede történt megalapítása óta a vállalat megtakarítási programjai, és pénzügyi megoldásai több mint 31 millió embernek segítettek abban, hogy magasabb szintű oktatásban részesülhessenek. A Trend Micro két évtizede nemzetközi piacvezető az információs technológia cégek között, elsősorban az üzenetkezelés és a biztonságtechnika területén. Az Oracle szolgáltatja a világ legteljesebb, nyílt és integrált üzleti szoftverét, több mint vásárlóval beleértve a Fortune 100 lista 100 cégét, és több mint 145 országban van jelen, különböző méretben és iparágakban szerte a világon. A White Sky, Inc. számos biztonsági rendszert fejlesztett ki, amelyek lehetővé teszik a cégek számára, hogy többszörös biztonsági megoldásokkal védjék vásárlóikat. Az IDENTITY GUARD -ot az Intersections Inc. hozta létre, amely vezető szolgáltató a vállalati management szolgáltatások területén. A Veratad Technologies virtuális azonosító és ellenőrző szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. A Lavasoft az Ad-Aware gyártója. Több mint 400 millió letöltéssel, az Ad- Aware a világ egyik legjobb vírusirtója. A Secure Access Technologies egészségügyi és pénzügyi cégeknek, kormányügynökségeknek és Cloud vállalatoknak szolgáltat az USA-ban.

7 Mit mond róla a sajtó... Mindent lekódol, amit a felhasználó begépel a számítógépen, és ezzel levédi az adatokat. A böngésző eszköztár (browser toolbar) egyszerűvé varázsolja az en és az internet oldalakon történő kommunikációkat. PC Magazin Billentyűzet titkosítás A Kilenc Elhallgatott Technológiai Fejlesztés egyike. CIO Magazin Ha fel akarja fejleszteni adatbiztonságát, akkor lépjen tovább a hagyományos biztonsági megoldásoknál (amelyekre persze még mindig szüksége lesz), és turbózza fel biztonsági arzenálját a billentyűzet-titkosítással és a kéttényezős azonosítással. SmallBiz Technology A billentyűzet-titkosítás annyira megelőzte a korát, hogy ma még nagymértékben észrevétlenül terjeszkedik. Computerworld Mivel a szoftver offline is működik, a felhasználó akkor is védve van, ha nem biztos abban, vajon a gépen van-e már vírus. PC Magazin A StrikeForce Technologies egy billentyűzet-titkosító megoldással rendelkező vállalat. A termékük eleve nem engedi, hogy az információ kiszivárogjon, ahelyett, hogy csak érzékelni próbálná az kémvírusok jelenlétét. Network World Ismeri Ön a billentyűzetfigyelő kémvírusokat? Ha nem tudja, hogy mit jelent ez a szó, viszont sokat használja az internetet, akkor a StrikeForce elmagyarázza Önnek, hogyan védje meg magát a hackerek-től. Into Tomorrow

8 A StrikeForce Technologies a hardver szintjén hozott létre titkosító technológiát, amellyel a cégek a biztonsági és felderítési módszereiket ki tudják egészíteni. Ma már 4 millió számítógépen használják, és óriási potenciál mutatkozik a terjesztésre. PC Today Egyszerű eszköz, könnyű a használata, és nem akadályozza a felhasználót a munkavégzésben. PC Magazin A felhasználót meg lehet téveszteni gondosan megszerkesztett grafikával, iframek-kel és szövegdobozokkal, hogy például azt higgye, épp az fiókjának vagy a banki hozzáférési terminálnak adja meg a jelszavait és adatait. Ehelyett a valóságban éppen a támadó által működtetett láthatatlan keretbe írja be az adatait. A Strike Force Technologies terméke éppen ezt a sebezhető pontot küszöböli ki azzal, hogy átvizsgálja a weboldalt és figyelmezteti a felhasználót, ha az oldal tartalma nem a hiteles domain-ről származik. Essential Solutions A StrikeForce gyártja a szoftvert, ami egész különleges módon véd az adattolvajok ellen. Nem észlelni próbálja a kémvírusokat, hanem eleve megelőző intézkedéssel védi ki őket. Computer America A cégek számára ez egy hasznos eszköz az adatvédelemben, mert kiküszöböli az adathalászokat, akik beférkőztek a billentyűzet és a képernyő közé. PC Magazin A StrikeForce Technologies a mobil biztonságra, a billentyűzet-titkosításra, és a hitelességellenőrzésre kialakított termékek specialistája. SpamFighter News

Összefoglaló. Bevezető

Összefoglaló. Bevezető CFA DEFENDER Összefoglaló A billentyűzetfigyelők komoly biztonsági fenyegetést jelentenek, ami rendkívül káros lehet mind a vállalatoknak, mind az egyéni felhasználóknak. A jelenlegi mechanizmusok nem

Részletesebben

Biztonság és Siker Szoftverrel

Biztonság és Siker Szoftverrel a Biztonság és Siker Szoftverrel EBBŐL A BEMUTATÓBÓL MEGTUDHATOD: MI A LEGNAGYOBB VESZÉLY MA AZ INTERNETEN HOGYAN TUDSZ VÉDEKEZNI ELLENE HOGYAN SEGÍTHETSZ MÁSOKNAK VÉDEKEZNI ELLENE HOGYAN SZÁRMAZHAT EBBŐL

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató ALKALMAZÁS VERZIÓJA: 16.0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában, és választ

Részletesebben

IT hálózat biztonság. A hálózati támadások célpontjai

IT hálózat biztonság. A hálózati támadások célpontjai 6. A hálózati támadások célpontjai Smart TV Számítógépes technológia (4K, wifi, ) Legtöbbször Android operációs rendszerű Wifi, DirectWifi, Bluetooth kapcsolatra képes Átjáróként használható más hálózati

Részletesebben

Számítógépes vírusok. Barta Bettina 12. B

Számítógépes vírusok. Barta Bettina 12. B Számítógépes vírusok Barta Bettina 12. B Vírusok és jellemzőik Fogalma: A számítógépes vírus olyan önmagát sokszorosító program,mely képes saját magát más végrehajtható alkalmazásokban, vagy dokumentumokban

Részletesebben

Információbiztonsági kihívások. Horváth Tamás & Dellei László 2010. 11. 23.

Információbiztonsági kihívások. Horváth Tamás & Dellei László 2010. 11. 23. Információbiztonsági kihívások Horváth Tamás & Dellei László 2010. 11. 23. Bemutatkozás Miről lesz szó Aktualitások, veszélyek az IT biztonság területén Megoldások Elő bemutató WIFI Hack Nádor Rendszerház

Részletesebben

Alapfogalmak. Biztonság. Biztonsági támadások Biztonsági célok

Alapfogalmak. Biztonság. Biztonsági támadások Biztonsági célok Alapfogalmak Biztonság Biztonsági támadások Biztonsági célok Biztonsági szolgáltatások Védelmi módszerek Hálózati fenyegetettség Biztonságos kommunikáció Kriptográfia SSL/TSL IPSec Támadási folyamatok

Részletesebben

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon Marketing Marketinget gyakran tekintik mint a munka létrehozása, a termékek és szolgáltatások promóciója és szállítása az egyéni fogyasztók vagy más cégek, az úgynevezett üzleti ügyfelek számára. (A legrövidebb

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal

Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal Tájékoztatjuk, hogy a weboldal sütiket használ a weboldal (valtsfel.hu) működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az elektronikus ajánlat-kitöltési (elak) programhoz

Felhasználói kézikönyv az elektronikus ajánlat-kitöltési (elak) programhoz Felhasználói kézikönyv az elektronikus ajánlat-kitöltési (elak) programhoz Oktatási anyag Hatályos 2015. április 1-tôl Fundamenta Akadémia Szakmai felelôs: Molnár Emese fejlesztési menedzser Minden jog

Részletesebben

Sütik (cookie) kezelése

Sütik (cookie) kezelése Sütik (cookie) kezelése A Simaliba Játszóház weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése

Részletesebben

Tartalom. Google szolgáltatásai. Googol Google. Története. Hogyan működik? Titka

Tartalom. Google szolgáltatásai. Googol Google. Története. Hogyan működik? Titka Tartalom Google szolgáltatásai - A keresésen túl - Tarcsi Ádám adam.tarcsi@gmail.com 2006. november 17. Google név eredete Története Titka PageRank Google trükkök Szolgáltatások Jövője InfoÉRA 2006 Tarcsi

Részletesebben

GDPR az EU Általános Adatvédelmi Rendelete - minden vállalkozás életét érintő jogszabály -

GDPR az EU Általános Adatvédelmi Rendelete - minden vállalkozás életét érintő jogszabály - 1 GDPR az EU Általános Adatvédelmi Rendelete - minden vállalkozás életét érintő jogszabály - 2018. február 5. Debrecen Keczán Attila rendszergazda 2 GDPR informatikus szemmel Bemutatkozás Adminisztratív

Részletesebben

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket?

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? Egy email szövegében elhelyezet információ annyira biztonságos, mintha ugyanazt az információt

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

Milyen sütiket és mire használ az OTP Bank?

Milyen sütiket és mire használ az OTP Bank? Sütik (cookie) kezelése Az OTP Bank weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Részletesebben

Vezető Kedvezményezetti Szeminárium IMIR 2007-2013

Vezető Kedvezményezetti Szeminárium IMIR 2007-2013 Vezető Kedvezményezetti Szeminárium IMIR 2007-2013 A Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program közös monitoring és információs rendszere Pécs, 2010. július 15. Napirend 11:00-12:00

Részletesebben

Portfóliónk áttekintése

Portfóliónk áttekintése Accelerating Your Success Portfóliónk áttekintése 2012. szeptember Az Avnet Technology Solutions vállalati számítástechnikai megoldások, szolgáltatások, szoftver és hardver globális ITmegoldásdisztribútora.

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Íme néhány tanács az általános feladatok használatának megkezdéséhez. Első lépések sorozat

Íme néhány tanács az általános feladatok használatának megkezdéséhez. Első lépések sorozat Íme néhány tanács az általános feladatok használatának megkezdéséhez. Első lépések sorozat 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 és Microsoft Dynamics CRM Online 2013 ősze Először is érdemes a megfelelő munkaterületet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Központi Jogosultsági Rendszer Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. július 23. Verziószám: 1.0 Végleges Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 1 2 A Központi Jogosultsági Rendszer

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL. Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő

ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL. Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő Magunknak állítjuk elő: kapacitáshiány, vagy kapacitástöbblet Közműhálózatok:

Részletesebben

Cloud Computing a gyakorlatban. Szabó Gyula (GDF) Benczúr András (ELTE) Molnár Bálint (ELTE)

Cloud Computing a gyakorlatban. Szabó Gyula (GDF) Benczúr András (ELTE) Molnár Bálint (ELTE) Cloud Computing a gyakorlatban Szabó Gyula (GDF) Benczúr András (ELTE) Molnár Bálint (ELTE) Az el adás felépítése CLOUD ALKALMAZÁSI FELMÉRÉSEK CLOUD COMPUTING DEFINICIÓK CLOUD SZOLGÁLTATÁSI ÉS ÜZEMEL-

Részletesebben

Budapest Főváros Kormányhivatala. Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály. Általános Szerződési Feltételek.

Budapest Főváros Kormányhivatala. Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály. Általános Szerződési Feltételek. BUDAPEST FövÁROS KORMÁNYHIvATAIA Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály B melléklet Műszaki, szolgáltatási melléklet ggb melléklet A szolgáltatás leírása 1.1

Részletesebben

Sütik (cookie) kezelése

Sütik (cookie) kezelése Sütik (cookie) kezelése A Magyar Telekom Nyrt. weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése

Részletesebben

Útmutató a hálózati és internetes kommunikációhoz

Útmutató a hálózati és internetes kommunikációhoz Útmutató a hálózati és internetes kommunikációhoz Üzleti célú asztali számítógépek Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft

Részletesebben

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT A GrandVision Hungary Kft. (székhely: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. cégjegyzékszám: 01-09-468765.) (továbbiakban: Adatkezelő) által üzemeltetetett www.ofotert.hu oldalon (továbbiakban:

Részletesebben

Vezető Partner Szeminárium IMIR

Vezető Partner Szeminárium IMIR Vezető Partner Szeminárium IMIR 2007-2013 A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program közös monitoring és információs rendszere Budapest, 2012. október 30. www.husk-cbc.eu Napirend

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat tájékoztató

Adatvédelmi szabályzat tájékoztató Adatvédelmi szabályzat tájékoztató Mi a Royal Delicatesse Hungary Kft-nél azon dolgozunk, hogy napról napra többet nyújthassunk vásárlóinknak. Az Ön által megadott személyes adatok kezelése kiemelt fontosságú

Részletesebben

Kétcsatornás autentikáció

Kétcsatornás autentikáció Kétcsatornás autentikáció Az internet banking rendszerek biztonságának aktuális kérdései Gyimesi István, fejlesztési vezető, Cardinal Kft. Az előző részek tartalmából... E-Banking Summit 2012, Cardinal

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM. Készítette: Szabó Hangya Csilla

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM. Készítette: Szabó Hangya Csilla KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM Készítette: Szabó Hangya Csilla Google társalgó (Hangouts) Csoportos videóbeszélgetésre is lehetőséget teremt Egy adott törzshelyen egyszerre legfeljebb 10 személy vehet részt

Részletesebben

Win 8 változatok. 2. sz. melléklet 2014.02.18. 2013.felnottkepzes@gmail.com. Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot!

Win 8 változatok. 2. sz. melléklet 2014.02.18. 2013.felnottkepzes@gmail.com. Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot! 2 sz melléklet 20140218 Bemutatkozás Horváth Zoltán informatika tanár vagyok Az Inczédy György középiskolában tanítok Tudásszint felmérés Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot! Tananyag elérhető:

Részletesebben

A vírusok Végi András¹, Antal Krisztina¹, Kiss Zsófia¹, Szécsényi Hajnalka¹, Demeter Lehel²

A vírusok Végi András¹, Antal Krisztina¹, Kiss Zsófia¹, Szécsényi Hajnalka¹, Demeter Lehel² A vírusok Végi András¹, Antal Krisztina¹, Kiss Zsófia¹, Szécsényi Hajnalka¹, Demeter Lehel² ¹Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar, ²Babes-Bolyai Tudományegyetem Természettudományi Kar, Kolozsvár

Részletesebben

Symantec Endpoint Protection

Symantec Endpoint Protection Adatlap: Védelem a végpontokon A vírusvédelmi technológia új generációja a Symantec-től Áttekintés Speciális, fenyegetések elleni védelem A a Symantec AntiVirus és a fejlett fenyegetésmegelőző technológia

Részletesebben

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal. Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.hu. 1 Tartalom 1. BEVEZETŐ... 3 1.1 Architektúra (terv) felülvizsgálat...

Részletesebben

Szoftver, szabadalom, Európa

Szoftver, szabadalom, Európa Szoftver, szabadalom, Európa szerző: Karsai Róbert verziószám: 3 utolsó módosítás: 2003.05.29. webcím: http://magyar-irodalom.elte.hu/robert/szovegek/ e-mail: robert@magyar-irodalom.elte.hu Tartalomjegyzék

Részletesebben

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió Új jelszó beállítása Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió 2018. 03. 01. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Cookie kezelési nyilatkozat Cookie kezelési nyilatkozat Az Üzemeltető a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. cookie -t) helyez el.

Részletesebben

Ismerkedés a MyPal készülékkel. Kezelőszervek a hátlapon

Ismerkedés a MyPal készülékkel. Kezelőszervek a hátlapon Ismerkedés a MyPal készülékkel Kezelőszervek az előlapon Kezelőszervek az oldalon Kezelőszervek a hátlapon Kezelőszervek a készülék tetején Kezelőszervek a készülék alján A MyPal készülék beüzemelése Mielőtt

Részletesebben

Hogy miért akarnak lehallgatni minket az lehallgatónként változik.

Hogy miért akarnak lehallgatni minket az lehallgatónként változik. 1 2 Hogy miért akarnak lehallgatni minket az lehallgatónként változik. Az NSA (az USA nemzeti biztonsági szolgálata) azért kívánja csökkenteni az emberek privátszféráját, mert minél többet tudnak az emberekről,

Részletesebben

A GDPR FELKÉSZÜLÉS INFORMATIKAI KÉRDÉSEI. Az audit gyakorlati szempontjai. Sipos Győző CISA IT biztonságtechnikai auditor

A GDPR FELKÉSZÜLÉS INFORMATIKAI KÉRDÉSEI. Az audit gyakorlati szempontjai. Sipos Győző CISA IT biztonságtechnikai auditor A GDPR FELKÉSZÜLÉS INFORMATIKAI KÉRDÉSEI { Az audit gyakorlati szempontjai Sipos Győző CISA IT biztonságtechnikai auditor Mobil: +36 20 916 3541 E-mail: sipos.gyozo@nador.hu SZÁMSZERŰSÍTETT KOCKÁZATOK

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Kedves Jelentkezők! A tanfolyamból kizárható továbbá:

Kedves Jelentkezők! A tanfolyamból kizárható továbbá: Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani hamarosan induló webes alapú továbbképzésünkről, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében. - Az előadások időtartama 90 perc, a terem

Részletesebben

A Távmenedzsment szolgáltatás használata

A Távmenedzsment szolgáltatás használata A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére 2018. február 09. A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére Tartalomjegyzék I. Általános tájékoztató...

Részletesebben

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS A jövő üzleti telefon rendszere 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés és jelenlét Összhang az IT-vel Olvassa el! Ajánlatkérő

Részletesebben

Exchange tájékoztató

Exchange tájékoztató Exchange tájékoztató Rövid tájékoztató a Microsoft Exchange alapú levelezõrendszer használatáról A Pécsi Tudományegyetem Informatikai Igazgatósága Microsoft Exchange Server 2010 alapú levelezési szolgáltatást

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Az RDC támogatási webhely elérése

Az RDC támogatási webhely elérése Az RDC támogatási webhely elérése Az RDC elérésével kapcsolatos információk és támogatás az RDC támogatási webhelyén érhető el: http://rdcsupport.biogenidec.com A webhely tartalma: 1) Hírek Az RDC honlappal

Részletesebben

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel A jövő üzleti telefon rendszere A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés Összhang az IT-vel É rdemes elolvasni! Ajánlatkérés Kérem, töltse ki az űrlapot,

Részletesebben

www.njszt.hu, www.ecdl.hu Lukács Péter Pannon Egyetem, Keszthelyi vizsgaközpont

www.njszt.hu, www.ecdl.hu Lukács Péter Pannon Egyetem, Keszthelyi vizsgaközpont Lukács Péter Pannon Egyetem, Keszthelyi vizsgaközpont IT biztonság A modul célja: hogy a vizsgázó megértse az IKT (infokommunikációs technológiai) eszközök mindennapos biztonságos használatának, a biztonságos

Részletesebben

Fejlesztési tapasztalatok multifunkciós tananyagok előállításával kapcsolatban Nagy Sándor

Fejlesztési tapasztalatok multifunkciós tananyagok előállításával kapcsolatban Nagy Sándor Fejlesztési tapasztalatok multifunkciós tananyagok előállításával kapcsolatban Nagy Sándor VE GMK Statisztika és Informatika Tanszék nagy-s@georgikon.hu Összefoglaló Világszerte tanúi lehettünk a mobilkommunikációs

Részletesebben

COOKIE KEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ. A HTTP-cookie (köznyelvben csak cookie, vagy süti) egy olyan fájl, (egy adatsor)

COOKIE KEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ. A HTTP-cookie (köznyelvben csak cookie, vagy süti) egy olyan fájl, (egy adatsor) COOKIE KEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Általános információ A HTTP-cookie (köznyelvben csak cookie, vagy süti) egy olyan fájl, (egy adatsor) amit - a weboldal látogatójának számítógépén, mobiltelefonján vagy egyéb,

Részletesebben

1 IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira

1   IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 1 www.businesstemplates.com IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 2 www.businesstemplates.com TODAY S AGENDA Rólunk Központi jogosultság kezelés Az Innomatrix Services Kft. saját fejlesztésű

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

1. Szolgáltatásaink. Adatok feltöltése és elemzése. Digitális feltöltés. Analóg korong feltöltés

1. Szolgáltatásaink. Adatok feltöltése és elemzése. Digitális feltöltés. Analóg korong feltöltés v 1.1 1. Szolgáltatásaink Adatok feltöltése és elemzése A Tacho-X rendszer képes a digitális, valamint analóg tachográfból korongokból származó adatokat beolvasni, és elemezni azokat. Az beolvasott adatokat,

Részletesebben

Kezdő lépések Outlook Web Access

Kezdő lépések Outlook Web Access Kezdő lépések Outlook Web Access A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. ügyfelei részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója Tartalom Bevezetés... 3 Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

Informatika. 3. Az informatika felhasználási területei és gazdasági hatásai

Informatika. 3. Az informatika felhasználási területei és gazdasági hatásai Informatika 1. Hírek, információk, adatok. Kommunikáció. Definiálja a következő fogalmakat: Információ Hír Adat Kommunikáció Ismertesse a kommunikáció modelljét. 2. A számítástechnika története az ENIAC-ig

Részletesebben

ELEKTRONIKUS MUNKABÉRJEGYZÉK MODUL

ELEKTRONIKUS MUNKABÉRJEGYZÉK MODUL ELEKTRONIKUS MUNKABÉRJEGYZÉK MODUL nexonbér elektronikus munkabérjegyzék modul Kiszámolta már valaha, hogy mennyibe kerül egyetlen munkavállaló egyetlen havi munkabérjegyzéke (a nyomtatás, a borítékolás

Részletesebben

Google Cloud Print útmutató

Google Cloud Print útmutató Google Cloud Print útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a Használati útmutatóban a megjegyzéseket végig a következő módon használjuk: A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző

Részletesebben

Internet piaci trendek első félév

Internet piaci trendek első félév Internet piaci trendek 2011. első félév. gemiusranking adatokon alapuló jelentés 2011. augusztus http://rankingcee.com/ Bevezetés Az adatok forrása a Gemius webanalitikai eszköze: a gemiusranking, mely

Részletesebben

Ú J B E L É PŐK RÉSZÉRE NYÚJTOTT

Ú J B E L É PŐK RÉSZÉRE NYÚJTOTT Informatikai Igazgatóság: Ú J B E L É PŐK RÉSZÉRE NYÚJTOTT I N F O R M A T I K A S Z O L G Á L T A T Á S O K Az Igazgatóság felelős az informatikai szolgáltatások biztosításáért, kiemelten a központi gazdálkodási

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZEGED VÁROS KÖZLEKEDÉSE 1.00 verzió Dátum: 2012.02.29. Tartalom 1. Rendszerigény... 3 2. Bevezető... 3 3. Az alkalmazás indítása... 3 4. Az oldal felépítése... 4 4.1. Főképernyő...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SCHEDULEDETAIL KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (TATABÁNYA VÁROS KÖZLEKEDÉSE) 1.00 verzió Dátum:

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SCHEDULEDETAIL KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (TATABÁNYA VÁROS KÖZLEKEDÉSE) 1.00 verzió Dátum: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV (TATABÁNYA VÁROS KÖZLEKEDÉSE) 1.00 verzió Dátum: 2012.02.16 Tartalom 1. Rendszerigény... 3 2. Bevezető... 3 3. Az alkalmazás indítása... 3 4. Az oldal felépítése... 4 4.1. Főképernyő...

Részletesebben

Elektronikus kereskedelem

Elektronikus kereskedelem Elektronikus kereskedelem (m-kereskedelem) A jelen és közeljövő mobil információs technológiái és kereskedelmi alkalmazásai http://uni-obuda.hu/sers/kutor/ EK-2/17/1 Mobil elektronikus kereskedelem m-kereskedem

Részletesebben

Tartalom. I. Rész A számítógép megosztása 5. Bevezetés 1. 1 n Saját profilt mindenkinek 7. Biztonsági programok 3 A könyvben használt jelek 4

Tartalom. I. Rész A számítógép megosztása 5. Bevezetés 1. 1 n Saját profilt mindenkinek 7. Biztonsági programok 3 A könyvben használt jelek 4 Bevezetés 1 A könyv felépítése 2 Biztonsági programok 3 A könyvben használt jelek 4 I. Rész A számítógép megosztása 5 1 n Saját profilt mindenkinek 7 Alapfogalmak 8 Hogyan mûködik? 8 Biztonság 9 Felhasználói

Részletesebben

A NetSupport School oktatást támogató rendszer

A NetSupport School oktatást támogató rendszer A NetSupport School oktatást támogató rendszer 1. Célcsoport A NetSupport School oktatást támogató rendszer alkalmas valamennyi tanár-diák, oktatóhallgató kapcsolatot igénylő oktatási folyamat támogatására.

Részletesebben

AVG. vírusirtó programok

AVG. vírusirtó programok vírusirtó programok leírása 1 TARTALOM AVG AVG Identity Protection 8.5... 3 AVG Anti-Virus 8.5... 4 AVG Anti-Virus+Tűzfal 8.5... 6 AVG Internet Security 8.5... 8 AVG Internet Security Home3 8.5... 10 2

Részletesebben

Felhasználói leírás v1.0

Felhasználói leírás v1.0 1 Felhasználói leírás v1.0 A Lakás Expressz Szolgáltatás Elemző rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: v1.0 Készült: 2013.március 27. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 2 Tarifálás... 4 2.1 Navigáció

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS AX ÜGYFÉLKAPCSOLAT-KEZELÉS (CRM)

MICROSOFT DYNAMICS AX ÜGYFÉLKAPCSOLAT-KEZELÉS (CRM) MICROSOFT DYNAMICS AX ÜGYFÉLKAPCSOLAT-KEZELÉS (CRM) A Microsoft Dynamics AX rendszer CRM modulja segítségével a vállalat maximálisan kiaknázhatja ügyfélkapcsolatait, és növelheti eredményességét. Minden

Részletesebben

A biztonság már közvetlen üzleti előnyt is jelent

A biztonság már közvetlen üzleti előnyt is jelent SAJTÓKÖZLEMÉNY AZONNAL KÖZÖLHETŐ 2014. november 4. A biztonság már közvetlen üzleti előnyt is jelent A Google friss, SSL-hez kapcsolódó változtatásaira hívja fel a figyelmet a NETLOCK Az SSL tanúsítvány

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Kalumet Számlázó. Termék leírás

Kalumet Számlázó. Termék leírás Kalumet Számlázó Termék leírás Rendszerünk potenciális felhasználói Olyan vállalkozások, akiknél fontos cél, szempont, ügyfeleik kiemelt szintű kiszolgálása. Akik szeretnék, hogy a tevékenységeik, ügyfél

Részletesebben

Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat

Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Kiadási megjegyzések GI22-0068-02 Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Kiadási megjegyzések GI22-0068-02 Megjegyzés Az információk és a tárgyalt termék használatba vétele

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al

Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Végponti biztonsági kihívások... 3 A biztonsági kockázatmenedzsment

Részletesebben

OSINT. Avagy az internet egy hacker szemszögéből

OSINT. Avagy az internet egy hacker szemszögéből OSINT Avagy az internet egy hacker szemszögéből Nyílt Forrású Információszerzés OSINT - Open Source Intelligence Definíció: minden egyén számára nyilvánosan, legális eszközökkel megszerezhető, vagy korlátozott

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 2.

Számítógépes alapismeretek 2. Számítógépes alapismeretek 2. 1/7 Kitöltő adatai: Név: Osztály: E-mail cím: 2/7 Kérdések: Mire szolgál az asztal? Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. A telepített alkalmazások tárolására. A telepített

Részletesebben

Rohamosan terjed az online vásárlás Könyv, számítógép és ruházati cikk a magyar toplista élén

Rohamosan terjed az online vásárlás Könyv, számítógép és ruházati cikk a magyar toplista élén Rohamosan terjed az online vásárlás Könyv, számítógép és ruházati cikk a magyar toplista élén Budapest, 2008. január 29. A magyar internet-használók 82 százaléka vásárolt már valamit a világhálón. Legtöbben

Részletesebben

Kezdő lépések. Céges email. Tartalom

Kezdő lépések. Céges email. Tartalom Kezdő lépések Céges email Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és alapbeállításai...3 3. Ismerkedés a levelezővel...6 4. A levelező beállításai...8 5. Naptár... 10 6. Névjegyek... 11 7.

Részletesebben

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Minimális követelmények a K&H távbankár híradó megtekintéséhez Adobe Flash lejátszó Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval vagy túlzottan

Részletesebben

Google Cloud Print útmutató

Google Cloud Print útmutató Google Cloud Print útmutató 0 verzió HUN ek meghatározása Ebben a Használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: A ek útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére, továbbá javaslatokat

Részletesebben

Cloud Security. Homo mensura november Sallai Gyorgy

Cloud Security. Homo mensura november Sallai Gyorgy Cloud Security Homo mensura 2018. november Sallai Gyorgy Adatkezelés számokban Felhasználókra vonatkozó statisztikák 9,9 M KSH-adat szerint 2016-ban Magyarország 7,2 millió aktív internet-felhasználót

Részletesebben

BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv?

BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv? BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv? Készítették: Névery Tibor és Széll Ildikó PPKE I. évf. kiadói szerkesztő hallgatók, közösen 1 BEVEZETŐ Az elektronikus könyv valamilyen

Részletesebben

szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat

szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani 2015. április 13-án (hétfőn) induló Kutya szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében.

Részletesebben

Bízzunk a felhőben! Spilák Viktor termékmenedzser KÜRTCloud Felhő kockázatok nélkül. viktor.spilak@kurt.hu 2014. június 18.

Bízzunk a felhőben! Spilák Viktor termékmenedzser KÜRTCloud Felhő kockázatok nélkül. viktor.spilak@kurt.hu 2014. június 18. Bízzunk a felhőben! Spilák Viktor termékmenedzser KÜRTCloud Felhő kockázatok nélkül viktor.spilak@kurt.hu 2014. június 18. Budaörs Miről lesz szó? 1. Felhő, mint új trend 2. Mi a felhő technológia? 3.

Részletesebben

IV. Számítógépes vírusok és védekezési módszerek

IV. Számítógépes vírusok és védekezési módszerek IV. Számítógépes vírusok és védekezési módszerek Mi is az a VÍRUS? A számítógépes vírusok olyan programok, amelyek képesek önmagukat reprodukálni, s így szaporodni. Hogyan aktiválódnak? program használat

Részletesebben

Sütik kezelése (cookie)

Sütik kezelése (cookie) Utolsó módosítás 2018.09.07. Sütik kezelése (cookie) A(z) Xtreme Lashes weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és

Részletesebben

Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak:

Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak: ADATVÉDELEM Felhasználói feltételek Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak: tilos a biztositasonline24.hu

Részletesebben

Google Cloud Print útmutató

Google Cloud Print útmutató Google Cloud Print útmutató A verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a Használati útmutatóban a megjegyzéseket végig a következő módon használjuk: A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

VALUTAISMERTETŐ FUNKCIÓNÁLIS SPECIFIKÁCIÓ

VALUTAISMERTETŐ FUNKCIÓNÁLIS SPECIFIKÁCIÓ VALUTAISMERTETŐ FUNKCIÓNÁLIS SPECIFIKÁCIÓ Tartalomjegyzék. Áttekintés Rendszerkövetelmények A szoftver funkciói Interfészek Képernyőképek Főképernyő Általános ismertető Valuta nézet Bankjegy nézet Csekkek

Részletesebben

Csizmazia-Darab István Sicontact Kft. az ESET magyarországi képviselete

Csizmazia-Darab István Sicontact Kft. az ESET magyarországi képviselete Baptista Szeretetszolgálat VII. Oktatási konferencia 2015.03.19. Csizmazia-Darab István Sicontact Kft. az ESET magyarországi képviselete Szakmai tapasztalat: - 1979-1980: FÜTI, R20/R40 nagygépes operátor

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

A mobilitás biztonsági kihívásai

A mobilitás biztonsági kihívásai A mobilitás biztonsági kihívásai Dr. Krasznay Csaba HP Magyarország Hírek az elmúlt hetekből Forrás: Help-Net Security, CIO.com 2 Növekvő biztonsági és adatvédelmi fenyegetések Az egymással együttműködő

Részletesebben