1971; Ray Tomlinson Multimédia tartalom Csatolt állomány Internet szükséges Fajlagos költsége kisebb Hitelesítés megoldott: elektronikus

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Email: 1971; Ray Tomlinson Multimédia tartalom Csatolt állomány Internet szükséges Fajlagos költsége kisebb Hitelesítés megoldott: elektronikus"

Átírás

1

2 1971; Ray Tomlinson Multimédia tartalom Csatolt állomány Internet szükséges Fajlagos költsége kisebb Hitelesítés megoldott: elektronikus aláírás ISP fiók vs. Webmail (Hotmail az első ban)

3

4

5

6

7

8 MS Szolgáltatási Szerződés:

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Felhasználó - szabványos elválasztó jel (Magyarország európai uniós tagságának kezdetétől a KRESZ-táblákon ez jelzi a közösségi internetelérési pontokat az országban.) Levelezőszerver neve, ahol regisztrálva van a címhez tartozó postafiók

23 Postafiók tartalmához való hozzáférés, a Beérkezett üzenetek letöltésének módjai: POP3 személyes használatra találták ki IMAP csoportos, üzleti használatra HTTP olyan webmail-es postafiókoknál használandó, ahol az üzenetek küldése nem megoldott SMTP-vel, vagy csak térítéssel hozzáférhető ez a szolgáltatás (pl.: Hotmail)

24 A POP3 előnye: Offline (internet kapcsolat nélkül) is olvashatók a levelek letöltés után A levelek szöveg részében gyorsabban kereshetünk, mint IMAP használatakor, mert a levelek helyben (saját gépünkön) tárolódnak és a számítógépünk gyorsan előbányássza amire szükségünk van. A POP3 hátránya: A levelek olvasása korlátozott arra a gépre, ahova letöltjük. Tehát, ha egy levelet letöltöttünk pl. egy Outlook Expressbe, akkor az fizikailag ott tárolódik és, ha másik számítógépen szeretnék azt a levelet elolvasni, nem tudjuk elérni. Az elküldött levelek, a piszkozatok és a kuka tartalma is az adott gépre korlátozódik. A levelezőprogramok gyakran omlanak össze a sok levél miatt. Ez adatvesztéshez vezet. Ha a szerveren tároljuk a leveleket IMAP beállítás esetén, akkor a szolgáltatás részét képezheti biztonsági mentés használata (ez szolgáltatás függő funkció)

25

26 A levelek bármilyen levelezőprogramból, bármilyen számítógépről, vagy mobil eszközről elérhetők és akár egyszerre is használhatók. A levelezés teljes szinkronban van az összes levelezőkliensben. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Ha van egy asztali számítógépünk, egy laptopunk és egy mobiltelefonunk, akkor a levelezés IMAP-os beállítása után mindhárom eszközön ugyanúgy levelezhetünk, ugyanúgy látjuk a fiókunk összes mappájának tartalmát. A levelezés teljes szinkronban fog működni.

27 Nem kell fiók összeomlástól tartani. A levelező szerverek kapacitása folyamatosan bővül a terhelés függvényében, míg a saját számítógép esetén korlátozottabb egy adott fiók méretének megfelelő kezelése. Gyakran szembesülnek a POP3 fiókot használó ügyfelek azzal, hogy a levelezőprogram fiók betelésre figyelmeztet és mappatömörítést ajánl fel. Ilyenkor nem minden esetben 100%-osan történik a tömörítés és a fiók automata karbantartása. Az IMAP fiókokat a szolgáltató rendszeresen figyeli, karbantartja, gondoskodik a folyamatos rendelkezésre állásról az év minden napján.

28 Sok levél esetén a levél törzsében történő keresés lassabb, mint a POP3 esetén. Erre a funkcióra ritkán vagy akár soha sincs szükség, ez felhasználás függvénye. A levél tárgya, feladó, címzett és az összes levélfejléchez köthető mezőre villámgyors a keresés, csak a levél törzsében keres lassan az IMAP szerver.

29

30 Levél küldését szabályozó, lebonyolító szerverek protokollja 1982 óta Az esetek jelentős részében az internetszolgáltató biztosítja (szerződésben adják meg a címét és a használatához szükséges azonosítót, jelszót) Webmail esetén lehet ingyenesen használható, HTTP-s rendszer; vagy a felhasználó internetszolgáltatójától vett SMTP szerver áll rendelkezésre

31

32 A felhasználó a levelező kliensekkel áll közvetlen kapcsolatban. Ezekkel végzi a levelek szerkesztését, küldését, a levelek lehívását a levelező szerverről, a levelek rendezését, stb. Az ábrán ezek "User Agent"-ként vannak jelölve. Ugyanavval a klienssel lehet lebonyolítani mind a levelek küldését, mind pedig elolvasását is. A levelek továbbítását a levél továbbító gépek, "Message Transfer Agent" komponensek végzik, amelyek ezt az SMTP protokollal bonyolítják le. Két levéltovábbító géphez van az küldőjének és olvasójának közvetlen kapcsolata. Az egyik az, amelyik átveszi tőle a levelet továbbításra, ez az ő SMTP szerver-e. Az SMTP szervernek a leveleket szintén az SMTP protokollal lehet elküldeni. A másik az, ahova a neki küldött levelek megérkeznek, és tárolódnak mindaddig, amíg el nem olvassa, ill. el nem kéri őket. Ez az ő Mail Server-e, aminek két komponense van, egy Message Transfer Agent és a Póstahivatal, vagy Post Office. A leveleket a Mail szerver az INBOX nevű lemezterületen tárolja. Minden felhasználónak külön saját INBOX-a van. Az INBOX formátuma, belső szerkezete a szerver "magánügye", a felhasználók a levelező kliens segítségével férhetnek hozzá. A levelező kliens a postahivatallal a POP3 vagy IMAP protokollal veszi fel a kapcsolatot.

33 Az kliensek konfigurálása Az kliensek konfigurálása lényegében abból áll, hogy meg kell nevezni az SMTP szervert és a Mail szervert, valamint azt, hogy POP3 vagy IMAPprotokollal akarunk-e kommunikálni a Mail szerverrel. A POP3 esetében a levelek a saját munkaállomásunkra kerülnek, azonban kivételesen a Mail szerveren is hagyhatók ideiglenesen, abból a célból, hogy máshonnan is elolvashassuk őket, de inkább előbb mint utóbb le kell a leveleket onnan törölni. Az IMAPesetében a levelek tárolhatók a Mail server (Postahivatal) gépen is, az IMAP szerveren az INBOX mellett még saját mail folder-eket is tarthat a felhasználó, amelyeket ugyanúgy lehet kezelni, mint a saját gépen levő mail foldereket, a saját gépen levő folderek és a szerveren levő folderek között a levelek tetszés szerint ide-oda mozgathatók. A levéltovábbítás megbízhatósága, visszaigazolás Bár a levéltovábbítást végző gépek egymásnak nyugtázzák a hibátlanul átvett leveleket, a címzett Mail szervere nem küld visszaigazolást sem a levél küldőjének, sem az ő SMTP szerverének. Viszont a Levelező kliensek egy része utasítható arra, hogy kérjen a címzett levelező kliensétől nyugtát egy levél elolvasásáról, ill. a levelező kliens konfigurálható úgy, hogy az elolvasáskor automatikusan küldjön visszaigazolást, ha a levél küldője ezt kérte. (Ez a lehetőség nem kötelező, ezért nem minden levelező kliens képes erre.) Ha a levél továbbítása bárhol elakad, arról a feladónak visszajelzés megy. Tehát negatív nyugta van, ami a levél kézbesít(het)etlenségéről tudósít, bár a negatív nyugta érkezhet egy-két nap múlva is, ha az ismételt továbbítási kísérletek sem sikerültek és a levél kézbesítése végleges kudarcot szenvedett. Az automatikus nyugta ezt a bizonytalansági időt rövidíti le.

34 Eredete Jelentése tömeges, azonos tartalmú kéretlen levél; Kártékony (csalás, vírus); üzleti célú; pornó Védekezés: szűrés

35

36 1978. május 3-án küldték el az első internetes kéretlen reklámlevelet, melyre manapság a DEC spam elnevezéssel szoktak hivatkozni. A levelet, mely egy meghívó volt az új DEC-20 számítógép bemutatására, a DEC egyik marketinges munkatársa küldte szét az Egyesült Államok nyugati partján élő embereknek. A címeket az ARPANET címtárából nyerte ki az illető, és hatalmas botrány tört ki az ARPANET szabályzatának megsértése miatt.

37 A spam levelek nagy részét regisztrálatlan gépekről, hamisított "From" címekkel küldik. Ezért a spam elleni küzdelem érdekében az SMTP szerverek sok helyen nem fogadnak el továbbításra leveleket valamilyen autentikáció nélkül. Az autentikáció lehet a küldő IP cime szerint (csak a saját hálózatban levő gépektől fogadnak el továbbításra leveleket), vagy történhet szokásos módon felhasználói azonosító és jelszó párral.

38 Napi 379 milliárdról körülbelül napi 124 milliárdra csökkent a spamek száma 2010 augusztusa és 2011 novembere között a Cisco felmérése szerint. Az internetes bűnözők által a hagyományos, tömeges spameken alapuló támadásokkal szerzett haszon éves szinten több mint 50 százalékkal, egymilliárd dollárról félmilliárdra esett vissza.

39 MS Outlook Windows Live Mail Mozilla Thunderbird Incredimail

40

41

42

43

44

45

46 A hírcsoportok internetes vitafórumok, ahol a közös érdeklődésű felhasználói csoportok megbeszélhetnek mindent, a szoftverektől kezdve, a képregényeken keresztül, egészen a politikáig. Ellentétben az üzenetekkel, amik csak a feladó és meghatározott címzettek számára láthatóak, a hírcsoportok üzenetei mindazok számára olvashatóak, akik azt a csoportot megtekintik = előfizetik, ahová az üzeneteket postázták.

47 A hírüzenetek megtekintéséhez szüksége lesz egy hírolvasó programra, amilyen például a Windows Mail. A hírolvasó programot az üzenetek hírkiszolgálóról való letöltéséhez használják. Számos internetszolgáltató kínálja felhasználói számára a hírkiszolgálók használatát. Ezek a kiszolgálók általában a különböző témakörök széles skáláján mozgó csoportok ezreit tartalmazzák. A news.microsoft.com webhelyen található Microsoft Help Groups hírkiszolgáló például a Microsoft termékekkel kapcsolatos hírcsoportokat kínál.

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59 A legsikeresebb próbálkozás talán a Facebook húzása: a felhasználók kaptak egy.@facebook.com végződésű címet, az erre küldött üzenetek pedig a portál belső üzenetkezelő rendszerében jelennek meg, elmosva az és a közösségi oldalon belüli üzenet határait.

60

61

62

63

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Információ és kommunikáció

Információ és kommunikáció Információ és kommunikáció Tanmenet Információ és kommunikáció TANMENET- Információ és kommunikáció Témakörök Javasolt óraszám 1. Hálózati alapismeretek 20 perc 2. Az internet jellemzői 25 perc 3. Szolgáltatások

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

egy postafiókra, amit azonosítóval és jelszóval érünk el internetkapcsolat levelező alkalmazás (levelező-kliens program vagy web-es felület)

egy postafiókra, amit azonosítóval és jelszóval érünk el internetkapcsolat levelező alkalmazás (levelező-kliens program vagy web-es felület) Az elektronikus posta (e-mail) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára fájlokat vagy üzeneteket küldhetünk, fogadhatunk. Elektronikus levelezéshez szükség van: egy postafiókra, amit

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak Tartalomjegyzék Outlook Express e-mail fiók beállítása... 2 Outlook Express e-mail fiók módosítása.... 5 Outlook 2003 e-mail fiók beállítása... 7 Outlook 2003 e-mail fiók módosítása.... 10 Outlook 2007

Részletesebben

Levelezési beállítások

Levelezési beállítások Levelezési beállítások Tartalomjegyzék 1 2 2.1 2.2 2.3 2.4 3 Általános információk...2 Beállítások Windows alatt...2 Thunderbird beállítások...2 Microsoft Outlook 2010 beállítások...6 Androidos beállítások...10

Részletesebben

1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. http://www.uzletitelekom.hu. Faxszám: 06-80/430-043

1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. http://www.uzletitelekom.hu. Faxszám: 06-80/430-043 1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. 1435 http://www.uzletitelekom.hu Faxszám: 06-80/430-043 Levelezési szolgáltatások megrendelése Levelezési szolgáltatások Új megrendelés Csoportos e-mail Csoportos e-mail

Részletesebben

Információ és kommunikáció

Információ és kommunikáció Információ és kommunikáció Tanmenet Információ és kommunikáció TANMENET- Információ és kommunikáció Témakörök Javasolt óraszám 1. Az internet jellemzői 25 perc 2. Szolgáltatások az interneten 20 perc

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

Microsoft Windows XP. Feladatgyűjtemény

Microsoft Windows XP. Feladatgyűjtemény Információ és kommunikáció Microsoft Windows XP Feladatgyűjtemény Útmutató a feladatok megoldásához: A feladatok megoldásához szükség van az Internet Explorer és az Outlook Express programokra. A megoldott

Részletesebben

Elektronikus levelek. Az informatikai biztonság alapjai II.

Elektronikus levelek. Az informatikai biztonság alapjai II. Elektronikus levelek Az informatikai biztonság alapjai II. Készítette: Póserné Oláh Valéria poserne.valeria@nik.bmf.hu Miről lesz szó? Elektronikus levelek felépítése egyszerű szövegű levél felépítése

Részletesebben

A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP. Webmail (levelező)

A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP. Webmail (levelező) A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP Bejelentkezés Explorer (böngésző) Webmail (levelező) 2003 wi-3 1 wi-3 2 Hálózatok

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát.

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 1. Létező postafiók megadása ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 2. Fióktípus megadása Rendszerünkben található postafiókjainak beállításához

Részletesebben

Levelező kliensek beállítása

Levelező kliensek beállítása Levelező kliensek beállítása Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Bevezető...1 Eléréshez szükséges adatok...1 Mozilla Thunderbird beállítása...2 Microsoft Outlook 2013 beállítása...7 Bevezető A SinusLink

Részletesebben

kommunikáció Feladatgyűjtemény

kommunikáció Feladatgyűjtemény Információ és kommunikáció Feladatgyűjtemény Feladatok Információ és kommunikáció Útmutató a feladatok megoldásához A feladatok megoldásához szükség van az Internet Explorer és az Outlook Express programokra.

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt.  postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Felhasználói útmutató ver. 2.0 Budapest, 2018. január 26. Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 3 2 E-mail

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver)

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) Vezérlőpult A webhosting szolgáltatáshoz a világ egyik vezető vezérlőpultját biztosítjuk. A vezérlőpult

Részletesebben

A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása

A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása 1. Program Megnyitás Nyissa meg a Mozilla Thunderbird-öt, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Mozilla Thunderbird menüben megtalálható.

Részletesebben

Hálózati alapismeretek

Hálózati alapismeretek Hálózati alapismeretek 1. Mi a hálózat? Az egymással összekapcsolt számítógépeket számítógép-hálózatnak nevezzük. (minimum 2 db gép) 2. A hálózatok feladatai: a. Lehetővé tenni az adatok és programok közös

Részletesebben

LEVELEZÉS BEÁLLÍTÁSA

LEVELEZÉS BEÁLLÍTÁSA LEVELEZÉS BEÁLLÍTÁSA Levelező rendszerünk lehetővé teszi önnek a biztonságos, un. SSL protokollon keresztüli levelezést, így a beállítások illusztrálása ezt a biztonságos levelezéshez szükséges tennivalókat

Részletesebben

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Tartalomjegyzék 1. MS Outlook Express... 3 2. MS Outlook 2003... 7 3. Mozilla Thunderbird... 10 Bevezetés Ez a dokumentum az e-szignó archívum

Részletesebben

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket?

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? Egy email szövegében elhelyezet információ annyira biztonságos, mintha ugyanazt az információt

Részletesebben

ECDL Információ és kommunikáció

ECDL Információ és kommunikáció 1. rész: Információ 7.1 Az internet 7.1.1 Fogalmak és szakkifejezések 7.1.2 Biztonsági megfontolások 7.1.3 Első lépések a webböngésző használatában 7.1.4 A beállítások elévégzése 7.1.1.1 Az internet és

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása

1. Létező postafiók megadása A Microsoft Office Outlook (korábban Microsoft Outlook) egy személyesinformáció-kezelő és e-mail ügyfél program a Microsoft-tól, valamint része a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagnak Habár leginkább

Részletesebben

TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7

TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7 TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7 1. FELADAT 1. Továbbküldés esetén milyen előtaggal egészül ki az e-mail tárgysora? Jelölje a helyes választ (válaszokat)! [1 pont] a) From: b) Fw: c) To: d) Vá: 2. Melyik

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Office 365 bevezetés 0.2 (3) verzió Állatorvostudományi Egyetem AB.ATE.O365 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ ÚJ LEVELEZŐRENDSZER WEBES FELÜLETE... 3 2.1.1. Beállítások...

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

applikációs protokollok

applikációs protokollok Applikációs protokollok Hálózati szolgáltatások 2. applikációs protokollok: HTTP, HTTPS, FTP, SFTP, POP3, IMAP, SMTP Informatikus (rendszerinformatikus) Az OSI modell viszony-, megjelenítési és alkalmazási

Részletesebben

Elektronikus levelezés

Elektronikus levelezés Elektronikus levelezés Répási Tibor Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem Mai program Elektronikus levelezés alapfogalmai Levélkezelési folyamatok Levéltovábbító rendszerek Sendmail Postfix Postafiók

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása

1. Létező postafiók megadása A Mozilla Thunderbird levelezőprogram (e-mail kliens), amely a Mozilla projektből fejlődött ki. Ellentétben az eredeti Mozillával, amely egy többfunkciós alkalmazás (webböngésző, e-mail kliens, HTML-szerkesztő,

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg a Microsoft Outlook 2003-at, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Microsoft Office menü listájában megtalálható.

Részletesebben

Levelezés A kar levelezését a webmail.szie.hu szerver szolgáltatja. Jelen leírásban nem törekszünk teljes körű felhasználói kézikönyv készítésére, csak segíteni szeretnénk, hogy a felhasználók megtalálják

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára.

web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára. web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára. Ebben a tájékoztatóban több helyen hivatkozunk különböző azonosítókra

Részletesebben

2 Outlook 2016 zsebkönyv

2 Outlook 2016 zsebkönyv 2 Outlook 2016 zsebkönyv BBS-INFO Kiadó, 2016. 4 Outlook 2016 zsebkönyv Bártfai Barnabás, 2016. Minden jog fenntartva! A könyv vagy annak oldalainak másolása, sokszorosítása csak a szerző írásbeli hozzájárulásával

Részletesebben

Az Internet felépítése

Az Internet felépítése Digitális kapcsolattartás Az Internet felépítése Az Internet egy világméretű számítógépes hálózat sok összekapcsolt számítógépet tartalmaz a számítógépek egyenrangúak, nincs központi számítógép nincs központja,

Részletesebben

Hargitai Zsolt Novell Mo.

Hargitai Zsolt Novell Mo. NetMail skálázható, szabványos levelezőrendszer Hargitai Zsolt Novell Mo. zhargitai@novell.hu Mi a NetMail? A NetMail egy szabványos levelező rendszer naptárkezeléssel. A NetMail az alábbi szabványokat

Részletesebben

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0 E-mail beállítása Outlook kliensen Magyar verzió 1.0 1 Tartalom Általános info... 3 MAPI postafiók bállítása Outlook 2010-ben, Autodiscovery szolgáltatással... 4 MAPI postafiók kézi bállítása Outlook 2010-ben...

Részletesebben

Az elektronikus levelezés

Az elektronikus levelezés Az elektronikus levelezés Alapfogalmak... 2 Elektronikus levél... 2 Levelezőprogram... 2 Az e-mail cím... 2 Működés... 2 Az e-mail előnyei... 3 Webalapú ingyenes levelezők(pl.freemail)... 3 Az e-mail fő

Részletesebben

. Dr. Nyéki Lajos 2019

. Dr. Nyéki Lajos 2019 E-mail Dr. Nyéki Lajos 2019 Bevezetés E-mail: elektronikus posta. Snail mail: a hagyományos (csiga) posta. Az e-mail feltalálása (ARPANET): - Ray Tomlinson, 1972 az @ szimbólum használata címzésben - Larry

Részletesebben

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Több, mint levelező szerver Címlisták Határidőnaplók Több féle üzenetküldési rendszer (Mail, hang, azonnali, FAX ) Megosztott erőforrások Protokollok: POP3, IMAP, SMTP,

Részletesebben

Az e-mail az internet elektronikus levelezési rendszere, amely segítségével percek alatt küldhetünk üzenetet a világ bármely pontjára.

Az e-mail az internet elektronikus levelezési rendszere, amely segítségével percek alatt küldhetünk üzenetet a világ bármely pontjára. E-mail Az e-mail az internet elektronikus levelezési rendszere, amely segítségével percek alatt küldhetünk üzenetet a világ bármely pontjára. Ma már szinte minden internetfelhasználó rendelkezik egy vagy

Részletesebben

XI. el oad as: Webes eszk oz ok es szolg altat asok 2012. november 16. XI. el oad as: Webes eszk oz ok es szolg altat asok

XI. el oad as: Webes eszk oz ok es szolg altat asok 2012. november 16. XI. el oad as: Webes eszk oz ok es szolg altat asok XI. előadás: Webes eszközök és szolgáltatások 2012. november 16. Miről lesz szó? Email kliensek Domain regisztrálása Blog létrehozása RSS kezelése Creative Commons (CC) anyagok használata Email kliensek

Részletesebben

22. témakör. Elektronikus levelezés társalgás. Opciók, lehetőségek

22. témakör. Elektronikus levelezés társalgás. Opciók, lehetőségek Történet: 22. témakör Elektronikus levelezés társalgás. Opciók, lehetőségek 1965-ben kezdődött, az e-mail története, amikor egy időosztásos nagyszámítógép (mainframe) több felhasználója közötti kommunikációt

Részletesebben

Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal

Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal Az ismertető megírásához a Thunderbird 2.0.0.9-es verzióját használtuk, magyar nyelvű Windows XP Professional operációs rendszerre telepítve

Részletesebben

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

Az Evolution levelezés beállítása

Az Evolution levelezés beállítása Az Evolution levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg az Evolution-t. Amennyiben a telepítést követő első indításkor a program felajánlja az új postafiók készítését, válassza a Nem lehetőséget.

Részletesebben

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz

Felhasználói kézikönyv Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz MOLEHAND Kft. Verzió Dátum Módosította Változás 1 2009-06-11 Simkó Benedek Dokumentum létrehozása 1.1 2009-08-12 Halász István VPN kapcsolódás fejezet létrehozása

Részletesebben

A KMail levelező program beállítása és használata

A KMail levelező program beállítása és használata A KMail levelező program beállítása és használata A KMail levelező program (a KDE részét képezi), ahogy neve is utal rá elektronikus levelek küldésére és fogadására szolgál. Működése, kinézete hasonlatos

Részletesebben

INTERNET. internetwork röviden Internet /hálózatok hálózata/ 2010/2011. őszi félév

INTERNET. internetwork röviden Internet /hálózatok hálózata/ 2010/2011. őszi félév INTERNET A hatvanas években katonai megrendelésre hozták létre: ARPAnet @ (ARPA= Advanced Research Agency) A rendszer alapelve: minden gép kapcsolatot teremthet egy másik géppel az összekötő vezetékrendszer

Részletesebben

Tartalom. I. Rész A számítógép megosztása 5. Bevezetés 1. 1 n Saját profilt mindenkinek 7. Biztonsági programok 3 A könyvben használt jelek 4

Tartalom. I. Rész A számítógép megosztása 5. Bevezetés 1. 1 n Saját profilt mindenkinek 7. Biztonsági programok 3 A könyvben használt jelek 4 Bevezetés 1 A könyv felépítése 2 Biztonsági programok 3 A könyvben használt jelek 4 I. Rész A számítógép megosztása 5 1 n Saját profilt mindenkinek 7 Alapfogalmak 8 Hogyan mûködik? 8 Biztonság 9 Felhasználói

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - Thunderbird levelező www.titkositott.email 2 Bevezető Thunderbird levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

Alkalmazás rétegbeli protokollok:

Alkalmazás rétegbeli protokollok: Alkalmazás rétegbeli protokollok: Általában az alkalmazásban implementálják, igazodnak az alkalmazás igényeihez és logikájához, ezért többé kevésbé eltérnek egymástól. Bizonyos fokú szabványosítás viszont

Részletesebben

A profi céges levelezés alapszabályai

A profi céges levelezés alapszabályai A profi céges levelezés alapszabályai Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Központi e-mail címek... 3 Nálunk SMTP szolgáltatás is jár... 3 Így tudod beállítani a levelezésedet... 3 E-mailezés okostelefonról...

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

DHA VÉDELMI RENDSZER EREDMÉNYEINEK STATISZTIKAI VIZSGÁLATA

DHA VÉDELMI RENDSZER EREDMÉNYEINEK STATISZTIKAI VIZSGÁLATA DHA VÉDELMI RENDSZER EREDMÉNYEINEK STATISZTIKAI VIZSGÁLATA Laboratory of Cryptography and System Security (CrySyS) Híradástechnika Tanszék Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (szabog@crysys.hu)

Részletesebben

kommunikáció Megoldások

kommunikáció Megoldások Információ és kommunikáció Megoldások Megoldások Információ és kommunikáció 1. A címsorba gépelje be a http://www.nbc.com címet! A Kedvencek hozzáadása panelen kattintunk a létrehozás gombra! Kattintsunk

Részletesebben

Az elektronikus levelezés

Az elektronikus levelezés Az elektronikus levelezés A levelezés működése A levelezés, mint kommunikációs forma az offline kommunikáció körébe tartozik, mert nem szükséges egyszerre mindkét fél együttes jelenléte. Az elektronikus

Részletesebben

1. számú melléklet. Etikai Kódex. 1. Az el fizet személyes adatai

1. számú melléklet. Etikai Kódex. 1. Az el fizet személyes adatai 1. számú melléklet Etikai Kódex 1. Az el fizet személyes adatai Amennyiben az el fizet személyes adatai (bejelentkezési azonosító, jelszó) nem a szolgáltató hibájából kerülnek illetéktelen személyhez,

Részletesebben

Összeállította: Sallai András. Levelezőszerver egyszerűen

Összeállította: Sallai András. Levelezőszerver egyszerűen Összeállította: Sallai András Levelezőszerver egyszerűen A levelezés eszközei Mail User Agent levél írása MUA MSA MTA MDA MS Mail Submission Agent - fogad Mail Transfer Agent - továbbít Mail Delivery Agent

Részletesebben

Allianz Titkosított Szolgáltatási Rendszer FAQ - Segítség a rendszer használatához

Allianz Titkosított  Szolgáltatási Rendszer FAQ - Segítség a rendszer használatához Allianz Titkosított E-mail Szolgáltatási Rendszer FAQ - Segítség a rendszer használatához V2.05 Tartalomjegyzék Általános hibák... 2 Nem találom a kezdeti jelszavamat tartalmazó levelet... 2 Elfelejtettem

Részletesebben

UNIX / Linux rendszeradminisztráció III. előadás

UNIX / Linux rendszeradminisztráció III. előadás UNIX / Linux rendszeradminisztráció III. előadás Elektronikus levelezés Alapfogalmak Levelezés hagyományosan: levél írás, fejléc(?), boríték, címzés, feladás, továbbítás, kézbesítés Levelezés elektronikusan:

Részletesebben

A The Bat levelezés beállítása

A The Bat levelezés beállítása A The Bat levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg a The Bat-et, mely általában a Start menü Minden program/programok listájában megtalálható. Amennyiben a telepítést követő első indításkor

Részletesebben

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam Operáció rendszer ECDL tanfolyam Alapok A Windows áttekintése Asztal Tálca Start menü Lomtár használata Súgó használata Felhasználói fiókok kezelése Kijelentkezés, felhasználóváltás Fájlok és mappák Sajátgép

Részletesebben

KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató

KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató Bemutató Az UMS Egységes Üzenetkezelő Rendszer hang- és faxüzenetek fogadására és faxüzenetek küldésére alkalmas. Felhasználói weboldal Elérhetőség

Részletesebben

Hálózati architektúrák és Protokollok GI Kocsis Gergely

Hálózati architektúrák és Protokollok GI Kocsis Gergely Hálózati architektúrák és Protokollok GI - 10 Kocsis Gergely 2015.11.30. FTP File Transfer Protocol Legegyszerűbb FTP parancsok: USER name PASS jelszo CD, RETRIEVE, STORE, MKDIR, RMDIR, HELP, BYE Feladat:

Részletesebben

Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy hogyan és hol tudják az e-mailjeiket megkapni.

Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy hogyan és hol tudják az e-mailjeiket megkapni. E-mail címeink beállítása a saját gépünkön: Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy hogyan és hol tudják az e-mailjeiket megkapni. Forrás: promox Saját e-mail címünket be lehet bármelyik gépen állítani,

Részletesebben

Integrált spam, vírus, phishing és hálózati védelem az elektronikus levelezésben. Börtsök András Projekt vezető. www.nospammail.hu

Integrált spam, vírus, phishing és hálózati védelem az elektronikus levelezésben. Börtsök András Projekt vezető. www.nospammail.hu Integrált spam, vírus, phishing és hálózati védelem az elektronikus levelezésben Börtsök András Projekt vezető www.nospammail.hu Email forgalom 2010 2010. májusában Magyarország az egy főre jutó spamek

Részletesebben

2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver. Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner

2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver. Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner 2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner 1 Tartalom A Barracuda Networks Termékportfólió IT üzemeltetés

Részletesebben

Kihez szól ez a könyv?... xxvii A könyv felépítése... xxviii A könyvben használt jelölések... xxxi Terméktámogatás... xxxi

Kihez szól ez a könyv?... xxvii A könyv felépítése... xxviii A könyvben használt jelölések... xxxi Terméktámogatás... xxxi Köszönetnyilvánítás xxv Bevezetés Kihez szól ez a könyv?... xxvii A könyv felépítése... xxviii A könyvben használt jelölések... xxxi Terméktámogatás... xxxi I. rész: A Microsoft Exchange Server 2007 felügyeletének

Részletesebben

Levelező szerverek. Hargitai Gábor higany@sch.bme.hu 2005. november 28.

Levelező szerverek. Hargitai Gábor higany@sch.bme.hu 2005. november 28. Levelező szerverek Hargitai Gábor higany@sch.bme.hu 2005. november 28. Miről lesz szó? Protokollok SMTP POP3 IMAP4 Szerverek Bevezető Postfix Courier Hula Sympa SMTP Simple Mail Transfer Protocol 1982-ben

Részletesebben

A rendszer célja. Funkciók

A rendszer célja. Funkciók A rendszer célja A Megrendelő fejleszteni kívánja a kommunikációját. A mindennapi munka során egyre nagyobb igény jelentkezik az üzenetváltások pontos kezelésére, naplózására, nagyméretű, illetve sok címzettet

Részletesebben

Mobiline email-sms gateway

Mobiline email-sms gateway Mobiline email-sms gateway Rövid ismertető A Mobiline Email-SMS gateway olyan berendezés, mely lehetővé teszi a vállalatok helyhez kötött, irodai munkatársainak és az irodától távol lévő, mobil telefonnal

Részletesebben

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban Felhőalkalmazások a könyvvizsgálatban Bevezetés cloud computing google keresés Nagyjából 247 000 000 találat (0,39 másodperc) Felhő alapú szolgáltatások jellemzője: bárhonnan (ahol Internet elérés biztosított),

Részletesebben

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Az ARPANET hálózat legnépszerűbb szolgáltatása Azonnali üzenetküldés és érkezés Store and Forward rendszer Offline kapcsolat esetén is működik Levélküldő kliens Levél fogadó

Részletesebben

Microsoft Outlook beállítása POP3-as típusú levelezéshez.

Microsoft Outlook beállítása POP3-as típusú levelezéshez. Microsoft Outlook beállítása POP3-as típusú levelezéshez. A Microsoft Outlook elsősorban céges felhasználók számára, céges belső levelezések kiszolgálására kialakított levelezőkliens, de alkalmas internetes

Részletesebben

Üzleti Általános Szerződési Feltételek 10. sz. melléklet A Magyar Telekom Nyrt. Üzleti Általános Szerződési Feltételeinek

Üzleti Általános Szerződési Feltételek 10. sz. melléklet A Magyar Telekom Nyrt. Üzleti Általános Szerződési Feltételeinek Üzleti Általános Szerződési Feltételek 10. sz. melléklet A Magyar Telekom Nyrt. Üzleti Általános Szerződési Feltételeinek 10. sz. melléklete Nem Eht. hatálya alá tartozó kiegészítő szolgáltatások A jelen

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (4.2)

POSZEIDON dokumentáció (4.2) POSZEIDON dokumentáció (4.2) E-mail iktatása I. MICROSOFT OUTLOOK LEVELEZŐT HASZNÁLÓKNAK ELSŐ BEJELENTKEZÉS: 1.) Az Outlook programban jobb egérgombbal kattintok valamelyik levélen. (Ha elsőre nem jelenik

Részletesebben

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE SPECIFIKUS IT ISMERETEK ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE A feladat megoldása során valamely Windows Operációs rendszer használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk

Részletesebben

BlackBerry Internet Service. Felhasználói útmutató

BlackBerry Internet Service. Felhasználói útmutató BlackBerry Internet Service Felhasználói útmutató Kiadva: 2014-01-08 SWD-20140108163545958 Tartalomjegyzék 1 Kezdő lépések... 7 Tudnivalók a BlackBerry Internet Service üzenetkezelési szolgáltatási terveiről...7

Részletesebben

Útmutató céges levelezéshez

Útmutató céges levelezéshez Útmutató céges levelezéshez Nincs saját végződésű üzleti email címed stabil, üzleti szintű levelező szolgáltatással a hátad mögött? Ejnye, kezdd el használni most, mert így még egy csipcsup űrkópé sem

Részletesebben

Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat.

Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat. Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat. A mai internet elődjét a 60-as években az Egyesült Államok hadseregének megbízásából fejlesztették ki, és ARPANet-nek keresztelték. Kifejlesztésének

Részletesebben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet -

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejlécek előhívása...3 1. Webmail...4 1.1. freemail.hu...4 1.2. vipmail.hu...5 1.3. yahoo.com...6 1.4. gmail.com...7 1.5.

Részletesebben

ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS

ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus levelezés a legrégebbi Internet-szolgáltatás. Segítségével percek alatt küldhetünk szöveges üzenetet akár egy másik földrészre. Az üzenetekhez különféle állományokat

Részletesebben

CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása

CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása Az OTRS egy nagyon jól használható hibajegykezelő rendszer. Az IBM cég áll a szoftver mögött, ami Perl nyelven íródott. A közösségi verziót a https://www.otrs.com/try/

Részletesebben

Mobilkommunikáció. Hargitai Zsolt Novell Kft. March 25, 2008

Mobilkommunikáció. Hargitai Zsolt Novell Kft. March 25, 2008 Mobilkommunikáció Hargitai Zsolt Novell Kft. March 25, 2008 Tartalom 2 A GroupWise legfontosabb szolgáltatásai GroupWise Mobile Server Demo Biztonságos és megbízható együttműködés: GroupWise 7 GroupWise

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához. Szkennelés e-mailbe beállítása

Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához. Szkennelés e-mailbe beállítása Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához XE3024HU0-2 Jelen útmutató a következőkhöz tartalmaz információkat: Szkennelés e-mailbe beállítása a következő oldalon: 1 A szkennelés postafiókba funkció

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység

Gyakorlati vizsgatevékenység -06 3-06 68-06 Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 8 03 0000 00 00 Informatikai rendszergazda Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 68-06

Részletesebben

Első lépések. A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését.

Első lépések. A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Első lépések A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Személyre szabás Az Outlookot testre szabhatja. Másik

Részletesebben

Nokia 9500 GPRSWap Beállítás

Nokia 9500 GPRSWap Beállítás Nokia 9500 GPRSWap Beállítás Új (Elindul a varázsló, aminek a nyitóoldalán a következő funkciógombot kell megnyomni) ok neve: tetszőleges (pl.: Vodafone LIVE!) Hálózati azonosító: Internet Internetbeállítások

Részletesebben

Beállítási útmutató Szkennelés

Beállítási útmutató Szkennelés Beállítási útmutató Szkennelés WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_HU 2004. Minden jog fenntartva. A szerzői jogvédelem a védett anyag és információ minden formájára és tartalmára kiterjed

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Internet szerver felhasználói dokumentáció

Tartalomjegyzék. Internet szerver felhasználói dokumentáció jacsa.net Informatikai Fejlesztő Bt. 2065 Mány, Deák F. u. 5. TEL.: +36 22 565343, +36 70 384 6242, E-mail: info@jacsanet.hu Internet szerver felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék 1. Kiknek készült

Részletesebben

Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver

Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver A hardver és a felhasználó közötti kapcsolat Szoftverek csoportosítása Számítógép működtetéséhez szükséges szoftverek Operációs rendszerek Üzemeltetési segédprogramok

Részletesebben

é rtésí té sék szű ré sé

é rtésí té sék szű ré sé E-mail é rtésí té sék szű ré sé Szűrési beállítások 2019. 01. 03. Tartalom E-mail értesítések szűrése...2 Gyakorlati példák szűrési feltételek megadására...2 Szűrés beállítása a levelezőrendszerben...2

Részletesebben

PC Connect. Unique ewsletter. program leírás

PC Connect. Unique ewsletter. program leírás PC Connect Unique ewsletter program leírás Tartalomjegyzék Bevezető...- 1 - Előkészületek...- 2 - Alap adatok, alap fájlok...- 2 - A program használata...- 3 - E-mail files...- 3 - Swich text...- 4 - Settings...-

Részletesebben