Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések"

Átírás

1 Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések Tartalmjegyzék 1. Milyen feltételek szükségesek a szlgáltatás igénybevételéhez? Milyen bejelentkezési jelszót célszerű választanm saját biztnságm érdekében? Mi az adathalászat (phishing), mire kell ügyelnem nehgy adathalász-támadás támadás áldzatává váljak? Mit tehetek, ha ilyen adathalász t vagy megkeresést kapk a Sberbank Online Banking adataimra vnatkzóan? Mit tehetek a megelőzés érdekében? Hnnan lehetek bizts abban, hgy a Sberbank Online Banking ldalán vagyk és nem egy rsszindulatú ldaln? Haszns tanácsk a Sberbank Online Banking első használatáhz Jelszó biztnsági krlátzása hibás belépés esetén: A Tken használata Haszns tanácsk az első ő lépésekhez Milyen feltételek szükségesek a szlgáltatás igénybevételéhez? Javaslatunk a szlgáltatási környezetre Milyen biztnsági elemek teszik titkssá és sérthetetlenné a Sberbank Online Banking szlgáltatást, mi az a Tken? Az első szint: szabványs SSL-csatrna A másdik szint: a bejelentkezési kód A harmadik szint: a Tken Mire kell ügyelnem, ha biztnságs környezetből szeretném elérni a Sberbank Online Banking szlgáltatást? Milyen megbízásk érhetőek el a Sberbank Online Banking szlgáltatásban? Hgyan tudm összekapcslni a könyvelési rendszeremet a Sberbank Online Banking szlgáltatással?... 7

2 1. Milyen feltételek szükségesek a szlgáltatás igénybevételéhez? Sberbankban nyittt bankszámla, Sberbank Online Banking szlgáltatási szerződés aláírása, amelyet az Infrmáció gmb alól letölthet Javaslatunk a szlgáltatási környezetre: Windws XP/Vista/7/8 perációs rendszert futtató számítógép, amelyen Internet Explrer 6.0 vagy magasabb illetve Mzilla Firefx 1.5 vagy magasabb verziószámú böngésző prgram fut. Windws 98/NT/2000 perációs rendszereken a fenti böngészőkkel Ön szintén használhatja a szlgáltatást, aznban az perációs rendszerek támgatásának hiánya miatt ez nem javaslt. A szlgáltatás eléréséhez feltétlenül szükséges a böngészőben ben a Javascript futtatás, az SSL kapcslat létesítésének és a ckie-k telepítésének engedélyezése. A képernyőfelbntást minimálisan 800*600 képpntra és szín felbntásra állítsa, az ptimális használathz aznban 1024*768-as felbntást javasljuk. 2. Milyen bejelentkezési jelszót célszerű választanm saját biztnságm érdekében? A megfelelő jelszó jellemzői: vegyesen tartalmaz kis és nagybetűt, számt, nem köthető a számlatulajdnshz legalább hat karakter hsszúságú A nem megfelelő jelszó jellemzői: a számlatulajdnshz köthető, jellemző adat (becenév, családtag neve, születési ideje ) könnyen megtippelhető ő (számsrzat: , betűsr: qwerty) nem megfelelő hsszúságú lyan karaktereket is tartalmaz, amelyek nem bizts, hgy minden környezetben elérhetőek (pl.ékezetes karakterek), egyszerű szótári szó, bármilyen nyelven 3. Mi az adathalászat (phishing), mire kell ügyelnem nehgy adathalász-támadás áldzatává váljak? Adathalászatnak (phishing) összefglalóan azt az eljárást nevezzük, amikr egy internetes csaló ldal egy jól ismert cég hivatals ldalának láttatja magát és megpróbál biznys személyes adatkat, például aznsítót, jelszót, bankkártyaszámt stb. illetéktelenül megszerezni. Ennek leggyakribb eszköze egy -en érkező felhívás, ami egy lyan webldalra irányítja a gyanútlan ügyfelet, ahl a személyes adatainak megadására kérik, beleértve eértve a titks jelszavakat is, ezek az ldalak általában megtévesztésig hasnlítanak valamelyik bank vagy pénzintézet hnlapjára, így elaltatva az alapján még gyanakvó ügyfél éberségét. A Sberbank Magyarrszág sha nem várja el ügyfeleitől, hgy a Sberbank Online Banking felületén kívül bárhl használják az aznsítókat és erre vnatkzó közvetlen megkeresést shasem kezdeményez eményez semmilyen csatrnán! A Bank az Ön aznsítására használt jelszavakat vagy kódkat NEM ISMERI (azt csak a szlgáltatás prgramjai tudják ellenőrizni) és azk ismerete SEMMILYEN MÓDON nem köthető a bankldali adatbázisk bármilyen jellegű meghibásdásáhz. A banki adatbázisk esetleges sérülése esetén Ön hzzáférése letiltásra kerül, ebben az esetben a banktól kaptt újabb jelszavak és kódk alapján válik lehetővé ismételten a bejelentkezés. Ilyen esetben az Ön krábbi jelszavai érvényüket vesztik, a Bank pedig semmilyen esetben nem fgja azkat Öntől kérni Mit tehetek, ha ilyen adathalász t vagy megkeresést kapk a Sberbank Online Banking adataimra vnatkzóan?

3 Kérjük, ne látgassn el az -ben vagy más módn kért webldalra és aznsítóit semmiképpen NE ADJA MEG,, bármilyen magyarázat kíséretében is kérné azt az adathalász webldal! A történtekről aznnal értesítse telefns ügyfélszlgálatunkat, a Sberbank Telebankt a as telefnszámn! 3.2. Mit tehetek a megelőzés érdekében? A 2.1. pntban felsrlt ajánlásk betartásával könnyen kivédhetőek az adathalász jellegű próbálkzásk. A Sberbank Online Banking szlgáltatás használata srán mindig győződjön meg arról, hgy a Sberbank Magyarrszág szerverével áll kapcslatban, még mielőtt megadná személyes adatait! (lsd. következő kérdés) A szlgáltatást ne a Sberbank hnlapján keresztül, hanem az alternatív elérési út begépelésével érje el. Az alternatív elérési mód: Hnnan lehetek bizts abban, hgy a Sberbank Online Banking ldalán vagyk és nem egy rsszindulatú ldaln? A Sberbank Magyarrszág nemzetközileg elismert, szabványs SSL-technlógia segítségével biztsítja azt, hgy Ön egyértelműen aznsítani tudja az Internet Bank szlgáltatás ldalát. Ez a megldás lehetővé teszi, hgy egy, a banki ldalt hitelesítő tanúsítvány segítségével Ön meggyőződjön arról, hgy a Sberbank Online Banking kiszlgáló szerverével áll kapcslatban. Amennyiben Ön Internet Explrer böngészőt használ, az első belépés előtt a következő kérdés jelenik meg a böngészőjében, ahl az Igen gmbra kattintva elfgadhatja ezt a tanúsítvány:

4 A Tanúsítvány megtekintése gmbra kattintva ellenőrizheti a tanúsítvány adatait: A flyamats használat srán a böngésző jbb alsó sarkában látható lakat jelzi a biztnságs kapcslatt: Amennyiben nem látja ezt a jelet, Ön nem biztnságs kapcslatn keresztül és/vagy nem a Sberbank Online Banking szlgáltatás szerverével áll kapcslatban. Ebben az esetben kérjük, ne adja meg személyes adatait (felhasználói név, bejelentkezési kód) és értesítse ügyfélszlgálatunkat! Mzilla Firefx böngésző ő használata esetén, a böngésző jbb alsó sarkában a következő ábra jelzi a biztnságs kapcslatt: 4. Haszns tanácsk a Sberbank Online Banking első használatáhz A Sberbank Online Banking használatának tapasztalatai alapján az alábbiakra szeretnénk szíves figyelmét felhívni: 4.1. Jelszó biztnsági krlátzása hibás belépés esetén: Hárm próbálkzás után a prgram letiltja hzzáférését A krlátztt hzzáférés felldására az alábbi lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére: amennyiben rendelkezik Sberbank Telebank szlgáltatással és T-PIN2 kóddal, kérjük, hívja ügyfélszlgálatunkat a telefnszámn, n, ahl kllégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére. Amennyiben nem rendelkezik a Sberbank Telebank szlgáltatással, kérjük, fáradjn be személyesen bármelyik bankfiókunkba.

5 4.2. A Tken használata Részletesen lsd pnt 4.3. Haszns tanácsk az első lépésekhez A számlakivnatkat az Egyenlegek menüben a számla adatainak srára kattintva lehet megtalálni: Belföldi, illetve Devizás utalás esetén ne felejtse el kiválasztani a Partner adatainak mentését, illetve első alkalmmal a Megbízó mentését (lásd az ábrákn) A banktól kaptt üzenetek részleteit a mellékelt ábrán látható négyzet jelre kattintva tekintheti meg. Az ellvastt üzenetet a kuka iknra kattintva törölheti. 5. Milyen feltételek szükségesek a szlgáltatás igénybevételéhez?

6 Sberbank Magyarrszágnál nyittt bankszámla Sberbank Online Banking szlgáltatási szerződés aláírása 5.1. Javaslatunk a szlgáltatási környezetre Windws XP/Vista/7/8 perációs rendszert futtató számítógép, amelyen Internet Explrer 6.0 vagy magasabb illetve Mzilla Firefx 1.5 vagy magasabb verziószámú böngésző prgram fut A szlgáltatás eléréséhez feltétlenül szükséges a böngészőben ben a Javascript futtatás, az SSL kapcslat létesítésének és a ckie-k telepítésének engedélyezése A képernyőfelbntás minimálisan 800*600 képpnt szín megjelenítése szükséges, az ptimális használathz javaslt a 1024*768-as felbntás. 6. Milyen biztnsági elemek teszik titkssá és sérthetetlenné a Sberbank Online Banking szlgáltatást, mi az a Tken? Bankunk egy hármszintű biztnsági architektúrával igyekszik maximálisan megakadályzni ügyfeleink adatainak jgsulatlan használatát Az első szint: szabványs SSL-csatrna A nemzetközileg elismert szabványs technlógia nagy biztnságt nyújt az Ön által használt számítógép és Bankunk Sberbank Online Banking szlgáltató szervere között A másdik szint: a bejelentkezési kód A titks bejelentkezési kóddal, amit a Sberbank Online Banking szlgáltatási szerződés aláírásakr egy lezárt PIN-brítékban vehet át, Ön egy egyszer használats jelszóhz jut. Ezt az első bejelentkezéskr kötelezően meg kell váltztatnia, ezzel biztsítva, hgy Önön kívül senki ne ismerhesse a bejelentkezési kódt A harmadik szint: a Tken A biztnságs tranzakció aznsításhz és aláíráshz mindig szükséges egy, a tranzakciók átviteli közegétől (jelen esetben ez az Internet) teljesen független, egyedi aznsítót biztsító eszköz. Az eszköz egy rövid ideig érvényes és szigrúan csak egyszer használható jelszót generál, amit az előállítás pillanatában csak és kizárólag az adtt Tken állíthat elő. Ezt a jelszót, az úgynevezett Tken PIN-t együtt használva a Sberbank Online Banking szlgáltatási szerződés aláírásakr egy lezárt PIN-brítékban átvett és kötelezően megváltztatandó, úgynevezett Állandó PIN-nel nagyn erős hitelesítő aláírás biztsítható az Ön megbízásainak biztnságáért. 7. Mire kell ügyelnem, ha biztnságs környezetből szeretném elérni a Sberbank Online Banking szlgáltatást? Frissítse az perációs rendszerét és a böngészőjét az elérhető legfrissebb biztnsági javításkkal! Használjn megbízható vírus- és kémprgram-irtó szftvert és ami különösen fnts, a prgram adatbázisát frissítse a legújabb vírusmintákat tartalmazó adatkkal! Ezt legritkábban hetente, de ha lehet, napnta meg kell tenni a fkztt biztnságért! Lehetőség szerint használjn lyan tűzfal szftvert is, ami nem része az perációs rendszernek. Jelszavait, aznsítóit mindig tartsa titkban, lehetőség szerint lyan megjegyezhető, de nem kitalálható titks jelszavakat használjn, amit nem kell felírnia! Ellenőrizze, hgy senki sem figyeli a jelszavak megadásakr! Ha úgy gndlja, hgy illetéktelen tudmására juttt a jelszava, aznnal váltztassa meg vagy tiltassa le hzzáférését.

7 Sha ne adja meg a felhasználó aznsítóit, jelszavait lyan ldalakn, amelyek valódiságáról nincs meggyőződve! A Sberbank a Sberbank Online Banking szlgáltatás ldalain kívül sha és semmilyen módn nem kéri Öntől a bejelentkezéshez és tranzakciók aláírásáhz szükséges titks adatait. Amennyiben ilyen infmációkérés eljut Önhöz, kérjük, hgy aznnal jelezze ügyfélszlgálatunkn! Lehetőség szerint a Sberbank Online Banking használata közben ne futtassn más alkalmazást, különösen nyilváns helyen történő használat esetén. A Hnlapról történő ő elérés helyett használja az alternatív elérési módt (a megjelölt útvnalat saját gépén felveheti a Kedvencek közé), így bizts lehet abban, hgy a Sberbank szlgáltatását használja és nem egy adathalász ldalra tévedt. Az alternatív cím az alábbi: 8. Milyen megbízásk érhetőek el a Sberbank Online Banking szlgáltatásban? Kényelmesen az irdájából, tthnából vagy nyilváns Internet-hzzáférést biztsító szlgáltatótól (pl.: Internet kávézó) biztnságsan elérheti az alábbi szlgáltatáskat: belföldi GIRO megbízásk küldése deviza megbízásk küldése kivnat lekérdezése, nymtatása mzgásk lekérdezése, nymtatása, 8.1. Hgyan tudm összekapcslni a könyvelési rendszeremet a Sberbank Online Banking szlgáltatással? Fnts szlgáltatás az adat-feltöltés, illetve a letöltés lehetősége: imprt a Sberbank Online Banking prgramba: a belföldi és deviza megbízásk esetében lehetősége van több megbízást tartalmazó megbízás fájl a Sberbank Online Banking rendszerbe történő imprtjára és a bankba történő ő beküldésére (feltöltés a bank szerverére), exprt: Önnek lehetősége van a kivnatait a Sberbank Online Banking rendszerből fájlba exprtálni, a bankszámlával kapcslats pénzügyi infrmációk tvábbi feldlgzása (pl.: könyvelés) céljából (letöltés a bank szerveréről).

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A MOL NYRT. VIRTUÁLIS KÁRTYA KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSÁHOZ MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató

ESET Smart Security. telepítési útmutató ESET Smart Security telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

ALAP CSOMAGOK TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA

ALAP CSOMAGOK TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA ALAP CSOMAGOK TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK Mielőtt tanúsítványkérelmét beadja a rendszerünkbe, a következőkkel fontos, hogy tisztában legyen: A tanúsítvány kérelem beadása során generálódik

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 5

ESET SMART SECURITY 5 ESET SMART SECURITY 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET SMART SECURITY

Részletesebben

(a továbbiakban: Bank),

(a továbbiakban: Bank), Szolgáltatási szerződés Takarék NetBróker szolgáltatás nyújtásáról Amely létrejött a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (székhely: 1122 Budapest, Pethényi köz 10.; Cégjegyzékszám: Fővárosi Bíróság mint

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató we protect your digital worlds 1. ESET NOD32 Antivirus A sokszorosan díjnyertes ESET NOD32 Antivirus egy gyors és hatékony vírusirtó. Az AV-Comparatives víruslaboratórium

Részletesebben

NetLock Ügyfél Tájékoztató (ÜT)

NetLock Ügyfél Tájékoztató (ÜT) NetLock Ügyfél Tájékoztató (ÜT) 1 FELHASZNÁLÓ ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁSA 2 1.1 NYILVÁNOS KULCSÚ TITKOSÍTÁS 2 1.2 A NYILVÁNOS KULCSÚ TITKOSÍTÁS MÜKÖDÉSE 2 1.3 TANÚSÍTVÁNYOKKAL KAPCSOLATOS ALAPOK 2 1.4 PUBLIKUS

Részletesebben

Felhaszna ló i ke zikó nyv

Felhaszna ló i ke zikó nyv Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Felhaszna ló i ke zikó nyv A Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer használatához, A magyar kultúráért és oktatásért program pályázói részére Verziószám: v1.0 Kiadás dátuma:

Részletesebben

A NETELLER-számla használata

A NETELLER-számla használata A NETELLER-számla használata Köszönjük, hogy érdeklődik a NETELLER-számla iránt! Ez az útmutató a NETELLER-számla leghasznosabb és legnépszerűbb funkcióinak használatához nyújt segítséget. Megpróbáltunk

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató. we protect your digital worlds

ESET Smart Security. telepítési útmutató. we protect your digital worlds ESET Smart Security telepítési útmutató we protect your digital worlds 1. ESET Smart Security Az ESET Smart Security egy megbízható, integrált és gyors biztonsági programcsomag, melynek vírus- és kémprogramvédelme

Részletesebben

1. Mi az internet? Az egész világot körülölelő számítógép-hálózat. 2. Az alábbiak közül melyik tartománynév (domain)? -.sk szervezeti típusú:.org 3.

1. Mi az internet? Az egész világot körülölelő számítógép-hálózat. 2. Az alábbiak közül melyik tartománynév (domain)? -.sk szervezeti típusú:.org 3. 1. Mi az internet? Az egész világot körülölelő számítógép-hálózat. 2. Az alábbiak közül melyik tartománynév (domain)? -.sk szervezeti típusú:.org 3. Mely tényezők határozzák meg egy weboldal hitelességét?

Részletesebben

1. oldal, összesen: 12

1. oldal, összesen: 12 Kérdés Válasz 1) Mi az az szám és miért van erre szükség? 2) Milyen okmányok/ adatok szükségesek az igényléshez? 3) A Vám- és Pénzügyőrség mely szerve adja ki az számot? 4) Vámügynök vagyok, és ügyfelem

Részletesebben

Az interjú. Az interjúk során az először a bakonyi térségben feltett kérdésekkel mozgósítunk (1983, Varga):

Az interjú. Az interjúk során az először a bakonyi térségben feltett kérdésekkel mozgósítunk (1983, Varga): Az interjú A kezdeményezés, a laksság megszólításának egyik fnts módszere az interjúkészítés. Egyszerűbben úgy is fgalmazhatunk, hgy kezdeményező beszélgetéseket flytatunk a helybeli lakskkal, azkkal,

Részletesebben

Az elektronikus aláírásról, egyszerűen

Az elektronikus aláírásról, egyszerűen Az elektronikus aláírásról, egyszerűen Röviden összefoglaljuk, amit minden felhasználónak érdemes tudnia az elektronikus aláírásról. Dr. Berta István Zsolt Microsec Kft. Copyright Microsec Kft., 2011.

Részletesebben

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom?

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? REGISZTRÁCIÓ Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? A Kártya regisztráció nélkül is használható, azonban a regisztráció növeli a kártyahasználat biztonságát, hiszen a regisztrált

Részletesebben

MetaTrader 5 Kézikönyv

MetaTrader 5 Kézikönyv MetaTrader 5 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalata fokozása érdekében

Részletesebben

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon? Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?...gyakorlati útmutató azoknak, akik nem akarják, hogy leveleik ártatlanul a Spam mappában vagy a

Részletesebben

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára A belső piaci információs rendszer Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára HU A Europe Direct szolgáltatás az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseire segít Önnek választ

Részletesebben

Mi alapján fogadhatunk el egy elektronikus aláírást? 1

Mi alapján fogadhatunk el egy elektronikus aláírást? 1 Mi alapján fogadhatunk el egy elektronikus aláírást? 1 Dr. Berta István Zsolt istvan.berta@microsec.hu Microsec Kft. Az elektronikus aláírás elméleti alapjai régóta ismertek. E matematikai, kriptográfiai

Részletesebben

VERZIÓSZÁM: V.2.0 KIADÓ: 2006.

VERZIÓSZÁM: V.2.0 KIADÓ: 2006. A MINŐSÍTETT ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁSSAL ÉS IDŐBÉLYEGZŐVEL ELLÁTOTT MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGDÍJBEVALLÁSOK ÖSSZEÁLLÍTÁSÁVAL, ELKÜLDÉSÉVEL, FOGADÁSÁVAL, FELDOLGOZÁSÁVAL ÉS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYRENDSZER

Részletesebben

Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve. v.1.0

Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve. v.1.0 Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve v.1.0 1 Tartalom Általános információk... 4 Bejelentkezés... 4 Kilépés... 5 Főoldal... 5 Számlák... 5 Számlák Számlamozgások

Részletesebben

BEVEZETŐ A SZEMÉLYES ADATOK ÉS A BANKTITOK VÉDELME

BEVEZETŐ A SZEMÉLYES ADATOK ÉS A BANKTITOK VÉDELME BEVEZETŐ Köszönjük, hogy a www.omegacredit.hu oldalra látogatott. Jelen Jogi Nyilatkozatban foglalt feltételek elfogadását jelenti még azon eset is, amennyiben Ön nem igénybe vevője az Omega Credit Pénzügyi

Részletesebben

TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv

TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv Oldal 1 / 82 Az eszköz biztonságos használata Biztonsági előírások Ezt a terméket az európai és a helyi biztonsági előírások alapján gyártották,

Részletesebben