ÉRTÉKELŐLAP SZÓBELI VIZSGATEVÉKENYSÉG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉRTÉKELŐLAP SZÓBELI VIZSGATEVÉKENYSÉG"

Átírás

1 Szemfenék vizsgálatnál segédkezik 1. feladat: Felnőtt szemészeti rendelőbe érkezik egy beteg a háziorvosától hipertónia miatt szemfenék vizsgálatra. Az orvos megkéri Önt, hogy ismertesse a beteggel az esettel kapcsolatos tudnivalókat. Tájékoztassa a beteget! a hipertónia okai életmódbeli összefüggések a megelőzés lehetőségei szemészeti szövődmények szemészeti kontrollvizsgálatok jelentősége alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem kórélettana A szem klinikuma szakmai ismeretek tájékoztatást ad a következőkről: a hipertónia okai életmódbeli összefüggések a megelőzés lehetőségei szemészeti szövődmények szemészeti kontrollvizsgálatok jelentősége vizsgakövetelmény Dátum:

2 Szembetegek rehabilitációjában részt vesz Gyógyászati segédeszköz, illetve látásrehabilitációs eszközök használatát betanítja 2. feladat: Szemészeti rendelőbe műszemet viselő beteg érkezik. A rendelőben új kolléganő dolgozik. Az orvos azt a feladatot adja Önnek, hogy mondja el a kolléganőnek, mi a teendő a beteg műszemviseléssel kapcsolatos felvilágosításában. Tájékoztassa munkatársát! - a műszemviselés veszélyei - a műszem behelyezésének gyakorlata - a műszem tisztántartása - a műszem tárolása C alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény Szemészeti rehabilitáció tájékoztatást ad a következőkről: - a műszemviselés veszélyei - a műszem behelyezésének gyakorlata - a műszem tisztántartása - a műszem tárolása vizsgakövetelmény Dátum:

3 Szemüvegrendelésnél segédkezik Gyógyászati segédeszköz, illetve látásrehabilitációs eszközök használatát betanítja 3. feladat: A rendelőbe kisgyermekes anyuka érkezik. Az orvos szemüveget rendel a gyermeknek. Ön azt a feladatot kapja az orvostól, hogy tájékoztassa a szülőt a szemüvegviseléssel kapcsolatos tudnivalókról. Tájékoztassa az édesanyát! - a szemüvegviselés fontossága - a szemüvegviselés veszélyei kisgyermekkorban, balesetek elkerülésének lehetőségei - a szemüveg tisztántartása - a szemüveg tárolása alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény Optometriai ismeretek tájékoztatást ad a következőkről: - a szemüvegviselés fontossága - a szemüvegviselés veszélyei kisgyermekkorban, balesetek elkerülésének lehetőségei - a szemüveg tisztántartása - a szemüveg tárolása vizsgakövetelmény Dátum:

4 Kontaktlencse illesztésnél segédkezik Gyógyászati segédeszköz, illetve látásrehabilitációs eszközök használatát betanítja 4. feladat: A rendelőbe 45 éves férfibeteg érkezik. A páciens eddig szemüveget viselt, de szeretne kontaktlencsét. Ön azt a feladatot kapja az orvostól, hogy tájékoztassa a beteget a kontaktlencse viseléssel kapcsolatos tudnivalókról. Tájékoztassa a beteget! a kontaktlencse viselésével kapcsolatos előírások a kontaktlencse tárolása a kontaktlencse viselés veszélyei alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény Optometriai ismeretek szakmai ismeretek tájékoztatást ad a következőkről: a kontaktlencse viselésével kapcsolatos előírások a kontaktlencse tárolása a kontaktlencse viselés veszélyei vizsgakövetelmény Dátum:

5 Látótér vizsgálatot végez, eredményt feljegyez 5. feladat: A rendelőbe fejfájásos panaszok miatt érkezik egy 35 éves nőbeteg. Az orvos Goldmann-látótérvizsgálatot kér. Magyarázza el a betegnek a vizsgálat lényegét, az esetlegesen várható eredményeket! A alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem kórélettana A szem klinikuma Diagnosztikai eszköz- és műszerismeret tájékoztatást ad a vizsgálat lényegéről, az esetlegesen várható eredményekről Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

6 Ambuláns szemészeti műtéteknél részt vesz, segédkezik 6. feladat: Ön szemészeti ultrahang laborban dolgozik. Cataracta műtét előtt álló beteg érkezik. Az orvos műlencse tervezést végez. A beteg hozzátartozója jelen van. Az Ön feladata, hogy a beavatkozás során segédkezzen az orvosnak, illetve tájékoztassa a hozzátartozót a vizsgálatról. Tájékoztassa a beteget és hozzátartozóját! A tájékoztatás során az alábbiakra térjen ki: - az érzéstelenítés formái, kivitelezése - a vizsgálathoz szükséges eszközök - a vizsgálat utáni teendők alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem kórélettana A szem klinikuma A szemészet sebészete, sürgősségi ellátása tájékoztatást ad a következőkről: - az érzéstelenítés formái, kivitelezése - a vizsgálathoz szükséges eszközök - a vizsgálat utáni teendők Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

7 Szemnyomás mérés előtt előkészít, szemnyomás mérésnél segédkezik 7. feladat: A rendelőbe glaucomás beteg érkezik. A beteg vizsgálata előtt készítse fel új kollégáját a vizsgálatnál történő segédkezés feladataira és foglalja össze, amit a betegségről tudnia kell! A megbeszélés során az alábbi szempontokra térjen ki: a szem eredetű fájdalom típusai kóreredet a glaucoma kezelése, gyógyszerei a glaucomában rendszeresen végzett vizsgálatok és azok jelentősége speciális érzéstelenítés és annak veszélyei, a beteg feladatai a szövődmények elkerülése érdekében alkalmazása a szakmai szakmai és ismeretek vizsgakövetelmény tájékoztatást ad a következőkről: a szem eredetű fájdalom típusai kóreredet a glaucoma kezelése, gyógyszerei a glaucomában rendszeresen végzett vizsgálatok és azok jelentősége speciális érzéstelenítés és annak veszélyei, a beteg feladatai a szövődmények elkerülése érdekében Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

8 MUNKAPÉLDÁNY Szemsérültek ellátásában segédkezik 8. feladat: 12 éves leánygyermek elesett, jobb oldalon felső szemhéját beütötte. A szemhéj duzzadt, érzékeny. Az Ön feladata, hogy mondja el új munkatársának az esettel kapcsolatos teendőket. Tájékoztassa munkatársát! a traumatizált szemhéj ellátásának lépései a szülő és a gyermek megnyugtatásának lehetőségei az érzéstelenítés módja az ellátáshoz szükséges eszközök alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem és a szem járulékos szerveinek anatómiája, élettana Traumatológiai ismeretek szakmai ismeretek tájékoztatást ad a következőkről: a traumatizált szemhéj ellátásának lépései a szülő és a gyermek megnyugtatásának lehetőségei az érzéstelenítés módja az ellátáshoz szükséges eszközök Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

9 Idegentest eltávolításánál segédkezik, eredményt dokumentál 9. feladat: Az iskolából gyermeket hoznak be a szemészeti szakrendelőbe, akinek a szemében idegentest van. Az Ön feladata, a gyakorlatukat töltő tanulók mentorálása. Foglalja össze a tanulóknak, amit a fenti esetben tudniuk kell! A megbeszélés során az alábbi szempontokra térjen ki: a gyermek megnyugtatásának lehetőségei az érzéstelenítés módja teendők a sérülések és az ellátásuk között eltelt időben az ellátáshoz szükséges eszközök az ellátás utáni teendők alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény Traumatológiai ismeretek tájékoztatást ad a következőkről: a gyermek megnyugtatásának lehetőségei az érzéstelenítés módja teendők a sérülések és az ellátásuk között eltelt időben az ellátáshoz szükséges eszközök az ellátás utáni teendők vizsgakövetelmény Dátum:

10 MUNKAPÉLDÁNY Könnyelvezető utak szondázásánál, átfecskendezésénél segédkezik 10. feladat: Tanuló szemészeti szakasszisztens van Önöknél szakmai gyakorlaton. 3 hónapos gyermeknél a könnyelvezető utak szondázását, átfecskendezését végzik. Ebben való segédkezés lesz a tanuló feladata. Készítse fel a tanuló kollégát erre a feladatra, és foglalja össze, amit ebben az esetben tudnia kell! A felkészítés során az alábbi szempontokra térjen ki: - a csecsemő testhelyzetének kialakítása - a könnyelvezető utak szondázásához, átfecskendezéséhez szükséges eszközök - a kivitelezés lehetőségei - vizsgálat utáni teendők alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem és a szem járulékos szerveinek anatómiája, élettana A szemészet sebészete, sürgősségi ellátása tájékoztatást ad a következőkről: - a csecsemő testhelyzetének kialakítása - a könnyelvezető utak szondázásához, átfecskendezéséhez szükséges eszközök - a kivitelezés lehetőségei - vizsgálat utáni teendők vizsgakövetelmény Dátum:

11 MUNKAPÉLDÁNY Idegentest eltávolításánál segédkezik, eredményt dokumentál 11. feladat: A rendelőbe idegentest eltávolításra érkezik egy beteg. A vizsgálat megkezdésekor rosszullétre panaszkodik, elsápad és elájul. Az Ön feladata a kollapszus ellátásánál segédkezni. Az Önöknél gyakorlaton levő tanulónak mondja el a teendőket! a kollapszus lehetséges okai a beteg testhelyzetének kialakítása a pulzus és légzés megfigyelésének, követésének módja az allergiás túlérzékenységi reakció és a kollapszus elkülönítésének szempontjai alkalmazása a szakmai szakmai és vizsgakövetelmény ismeretek A szemészet sebészete, sürgősségi ellátása tájékoztatást ad a következőkről: a kollapszus lehetséges okai a beteg testhelyzetének kialakítása a pulzus és légzés megfigyelésének, követésének módja az allergiás túlérzékenységi reakció és a kollapszus elkülönítésének szempontjai vizsgakövetelmény Dátum:

12 Látótér vizsgálatot végez, eredményt feljegyez 12. feladat: A rendelőbe automata perimetriás vizsgálatra érkezik a beteg. Készítse fel új kolléganőjét a vizsgálat elvégzésére, és foglalja össze, amit tudnia kell! A felkészítés során az alábbi szempontokra térjen ki: a látótér fogalma a látótérvizsgálat típusai, dokumentálásuk a látótérvizsgálat jelentősége glaucomás beteg esetén alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A A szem kórélettana A szem klinikuma Diagnosztikai eszköz- és műszerismeret Kompetenciájának megfelelően szakszerű, közérthető, pontos tájékoztatást ad a következőkről: a látótér fogalma a látótérvizsgálat típusai, dokumentálásuk a látótérvizsgálat jelentősége glaucomás beteg esetén Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Személyes Pontosság Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

13 Speciális vizsgálatoknál segédkezik, elvégzi, és az eredményt rögzíti (, A, Doppler, UM vizsgálatnál segédkezik, ultrahangos bulbushossz vizsgálatot elvégez EMG vizsgálatnál segédkezik VEP, ERG, EOG vizsgálatot elvégez, eredményt technikailag értékeli, kritikus fúziós frekvencia vizsgálatot elvégez, eredményt dokumentál) 13. feladat: A rendelőbe érkező beteg arról számol be, hogy sötétben nehezen tud tájékozódni. Az orvos ERGvizsgálatot rendel. Az Önöknél gyakorlaton levő tanulónak mondja el a vizsgálat menetét, és a várható eredményeket! alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény Elektrofiziológiai alapok Kompetenciájának megfelelően szakszerű, közérthető, pontos tájékoztatást ad a vizsgálat menetéről és a várható eredményekről Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Személyes Pontosság Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

14 MUNKAPÉLDÁNY Speciális vizsgálatoknál segédkezik, elvégzi, és az eredményt rögzíti (, A, Doppler, UM vizsgálatnál segédkezik, ultrahangos bulbushossz vizsgálatot elvégez EMG vizsgálatnál segédkezik VEP, ERG, EOG vizsgálatot elvégez, eredményt technikailag értékeli, kritikus fúziós frekvencia vizsgálatot elvégez, eredményt dokumentál) 14. feladat: Jelentős látásromlásról panaszkodó betegnek az orvos VEP-vizsgálatot rendel. Tájékoztassa a beteget a VEP-vizsgálattal kapcsolatos tudnivalókról! a vizsgálat jelentősége a vizsgálat menete a kapott eredmény technikai értékelése alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény Elektrofiziológiai alapok Kompetenciájának megfelelően szakszerű, közérthető, pontos tájékoztatást ad a következőkről: a vizsgálat jelentősége a vizsgálat menete a kapott eredmény technikai értékelése Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Személyes Pontosság Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

15 Cornea vizsgálatokat (cornea topográfia, pachymetria) végez, eredményt dokumentál 15. feladat: Nehezen korrigálható látásromlás miatt érkezik a beteg a rendelőbe. Az orvos cornea topográfiás vizsgálatot rendel. Tájékoztassa új kollégáját a vizsgálatról! a vizsgálat célja, előkészítése a vizsgálat menete a vizsgálattal kapcsolatos dokumentációs feladatok alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem és a szem járulékos szerveinek anatómiája, élettana Kompetenciájának megfelelően szakszerű, közérthető, pontos tájékoztatást ad a következőkről: a vizsgálat célja, előkészítése a vizsgálat menete a vizsgálattal kapcsolatos dokumentációs feladatok Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Személyes Pontosság Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

16 Szemészetben használatos kötések felhelyezését végzi 16. feladat: A rendelőbe érkező beteg duzzadt felső szemhéját megvizsgálva az orvos párakötést rendel. Tájékoztassa a beteget a kötés felhelyezésével kapcsolatos tudnivalókról! - a párakötés célja, jelentősége - a szükséges anyagok - a kötés felhelyezésének veszélyei - a beteg teendői a kötés felhelyezése után alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szemészet sebészete, sürgősségi ellátása Kompetenciájának megfelelően szakszerű, közérthető, pontos tájékoztatást ad a következőkről: - a párakötés célja, jelentősége - a szükséges anyagok - a kötés felhelyezésének veszélyei - a beteg teendői a kötés felhelyezése után Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Személyes Pontosság Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

17 Gonioscopia elvégzéséhez előkészít 17. feladat: A szemészeti rendelőbe a beteg gonioszkópiás vizsgálatra érkezik. Tájékoztassa az Önöknél gyakorlaton levő szemészeti szakasszisztens tanulókat a vizsgálatról! a vizsgálat célja, menete az érzéstelenítés kivitelezése a szükséges eszközök a vizsgálat utáni teendők alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A Diagnosztikai eszköz- és műszerismeret Kompetenciájának megfelelően szakszerű, közérthető, pontos tájékoztatást ad a következőkről: a vizsgálat célja, menete az érzéstelenítés kivitelezése a szükséges eszközök a vizsgálat utáni teendők Szakmai készségek és egyéb kompetenciák a szakmai és vizsgakövetelmény Személyes Pontosság Módszer Logikus gondolkodás Dátum:

18 Fluorescein angiografiánál segédkezik, eredményt dokumentál 18. feladat: A rendelőbe, ahol Ön dolgozik a beteg Fluorescein angiográfiás vizsgálatra érkezik. Tájékoztassa a beteget a vizsgálatról! a vizsgálat menete a vizsgálat szükségessége a vizsgálat utáni teendők alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem és a szem járulékos szerveinek anatómiája, élettana szakmai ismeretek tájékoztatást ad a következőkről: a vizsgálat menete a vizsgálat szükségessége a vizsgálat utáni teendők A Diagnosztikai eszköz- és műszerismeret megnevezés e vizsgakövetelmény Dátum:

19 Könnytermelés meghatározását elvégzi, eredményt dokumentál 19. feladat: A rendelőbe érkező beteg könnyezésről panaszkodik, szeme érágas. Az orvos könnytermelés vizsgálatot rendel. Tájékoztassa a beteget a vizsgálattal kapcsolatos feladatokról! - a panasz lehetséges okai - a vizsgálat menete - a vizsgálat szükségessége A alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem és a szem járulékos szerveinek anatómiája, élettana Diagnosztikai eszköz- és műszerismeret tájékoztatást ad a következőkről: - a panasz lehetséges okai - a vizsgálat menete - a vizsgálat szükségessége megnevezés e vizsgakövetelmény Dátum:

20 Hess ernyős vizsgálatot végez, eredményt dokumentál. feladat: Az orvos Hess-ernyős vizsgálat elvégzését rendeli a betegnél. A vizsgálatnál való segédkezése után mondja el a gyakorlaton lévő tanulóknak, amit tudniuk kell a vizsgálatról! - a vizsgálat menete - a vizsgálat szükségessége - a kapott eredmény értékelése A alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem és a szem járulékos szerveinek anatómiája, élettana Diagnosztikai eszköz- és műszerismeret tájékoztatást ad a következőkről: - a vizsgálat menete - a vizsgálat szükségessége - a kapott eredmény értékelése megnevezés e vizsgakövetelmény Dátum:

21 MUNKAPÉLDÁNY Synptophor vizsgálatot végez, eredményt dokumentál 21. feladat: Az orvos synoptophor vizsgálat elvégzését rendeli a betegnél. Tájékoztassa a gyakorlaton levő szemészeti szakasszisztens tanulókat a vizsgálatról! - a vizsgálat menete - a vizsgálat szükségessége - a kapott eredmény értékelése alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A A szem és a szem járulékos szerveinek anatómiája, élettana Diagnosztikai eszköz- és műszerismeret Kompetenciájának megfelelően szakszerű, közérthető, pontos tájékoztatást ad a következőkről: - a vizsgálat menete - a vizsgálat szükségessége - a kapott eredmény értékelése megnevezés e vizsgakövetelmény Dátum:

22 MUNKAPÉLDÁNY 22. feladat: A rendelőbe pachymetriás vizsgálatra beteg érkezik. Tájékoztassa a beteget a vizsgálatról! - a vizsgálat célja - a vizsgálat előkészítése, menete - a várható eredmények - a szemnyomás változás okai A alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény A szem és a szem járulékos szerveinek anatómiája, élettana A szem kórélettana Diagnosztikai eszköz- és műszerismeret tájékoztatást ad a következőkről: - a vizsgálat célja - a vizsgálat előkészítése, menete - a várható eredmények - a szemnyomás változás okai megnevezés e vizsgakövetelmény Dátum:

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2436-06 Szemészeti eljárások elmélete és gyakorlata követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2436-06 Szemészeti eljárások elmélete és gyakorlata követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Felnőtt szemészeti rendelőbe érkezik egy beteg a háziorvosától hipertónia miatt szemfenék vizsgálatra. Az orvos megkéri Önt, hogy ismertesse a beteggel az esettel kapcsolatos tudnivalókat. Tájékoztassa

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: Hat éves kisfiú édesanyjával érkezik a rendelésre, ahol Ön gyakorlatát tölti. A gyermek tej kisőrlője szuvas. Az orvos töméssel kívánja ellátni a fogat. Megkéri Önt, hogy foglalja össze a tudnivalókat

Részletesebben

2367-06 Vizsgálatok-terápiás eljárások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2367-06 Vizsgálatok-terápiás eljárások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Betegének vércukorszint ellenőrzést rendeltek el. Tájékoztassa a beteget a vércukorteszt elvégzéséről! - a vércukorszint mérésének módja, menete - az ápolásetika fontossága az eljárásban tájékozott

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2438-06 Angiológia követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2438-06 Angiológia követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Munkahelyére kardiológiai és angiológiai szakasszisztens tanulók érkeznek. Az a feladatuk, hogy az arteriosclerosis témáját dolgozzák fel megadott szempontok szerint. Segítséget kérnek Öntől.

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGATEVÉKENYSÉGHEZ. Audiológiai szakasszisztens szakképesítés Audiológia modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGATEVÉKENYSÉGHEZ. Audiológiai szakasszisztens szakképesítés Audiológia modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2422-06 Ultrahang-diagnosztikai eljárások kivitelezése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2422-06 Ultrahang-diagnosztikai eljárások kivitelezése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Intézménye szakdolgozói részére továbbképzést szervez. Munkahelyi vezetője Önt bízza meg a Hasi ultrahang diagnosztika a mindennapokban című előadás megtartásával. A felkészülés során folyamatosan

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: A rendelőben a gyakorlat vezető fogorvos felkéri Önt, hogy készítsen előadást a konzerváló fogászati beavatkozásokról. Referáljon a gyakorlatvezetőnek az elkészült előadás tartalmáról! - a

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Engedélyszám: 10023-1/2011-EAHUF. 2398-10 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások követelménymodul szóbeli feladatai

Engedélyszám: 10023-1/2011-EAHUF. 2398-10 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások követelménymodul szóbeli feladatai 1. feladat Hét éves kisfiú édesanyjával érkezik a rendelésre, ahol Ön gyakorlatát tölti. A fogorvos a vizsgálat során bal alsó premoralis fogán occlusális cariest diagnosztizál. Az orvos töméssel kívánja

Részletesebben

2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: Hat éves kisfiú édesanyjával érkezik a rendelésre, ahol Ön gyakorlatát tölti. A gyermek tej

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés Betegmegfigyelés - tünetfelismerés modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés Betegmegfigyelés - tünetfelismerés modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés Csecsemő és gyermek szakápolás modul. 1. vizsgafeladat május 22.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés Csecsemő és gyermek szakápolás modul. 1. vizsgafeladat május 22. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Audiológiai szakasszisztens szakképesítés. 2372-06 Audiológia modul. 1. vizsgafeladat. 2011. február 04.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Audiológiai szakasszisztens szakképesítés. 2372-06 Audiológia modul. 1. vizsgafeladat. 2011. február 04. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat július 6.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat július 6. Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. április 18.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. április 18. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

2461-06 Műtőszolgálat biztosítása követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2461-06 Műtőszolgálat biztosítása követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: A műtéti program kiírásában laparoscopos cholecystectomia műtét szerepel. A gyakorlatát töltő műtőssegéd kollegájának ismertesse milyen feladatai vannak a műtét előkészítésében! - a technikai

Részletesebben

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Név : Születési név: Születési hely: Születési dátum Anyja neve: Lakcím: Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Teljesítendő gyakorlatok: Óraszám: Szociális

Részletesebben

6. ÁLTALÁNOS ÉS ELEKTROFIZIOLÓGIAI ASSZISZTENCIA SZAKMACSOPORT

6. ÁLTALÁNOS ÉS ELEKTROFIZIOLÓGIAI ASSZISZTENCIA SZAKMACSOPORT 6. ÁLTALÁNOS ÉS ELEKTROFIZIOLÓGIAI ASSZISZTENCIA SZAKMACSOPORT 6.A. Audiológia 6.. Audiológiai asszisztens 6.. Audiológiai szakasszisztens (54) 6.7. Audiológiai szakasszisztens és hallásakusztikus (54)

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Szonográfus szakasszisztens szakképesítés Ultrahang-diagnosztikai eljárások modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Szonográfus szakasszisztens szakképesítés Ultrahang-diagnosztikai eljárások modul. 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat március 09.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat március 09. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Foglalkozási napló. Fogászati asszisztens 14. évfolyam

Foglalkozási napló. Fogászati asszisztens 14. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Fogászati asszisztens 14. évfolyam (OKJ száma: 54 720 02) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2464-06 Műtét előkészítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2464-06 Műtét előkészítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: Medikusok érkeznek műtői gyakorlatra a műtőbe. A műtővezető főorvos megkéri Önt, hogy tartson számukra bemosakodási gyakorlatot. - Mondja el a medikusoknak a bemosakodás menetét, a felhasználható

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1962-06 Ultrahang diagnosztikai eljárások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1962-06 Ultrahang diagnosztikai eljárások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Egy tanuló asszisztens van Ön mellé beosztva az ultrahang laboratóriumban. Két napja jobb oldali alhasi görcsökkel küzdő beteg jelentkezik ügyeletben ultrahangvizsgálatra. Magyarázza el a tanulónak,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat február 8.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat február 8. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

2346-06 Radiofarmakológiai vizsgálatok követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2346-06 Radiofarmakológiai vizsgálatok követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: Munkabeosztása szerint hétfőtől Ön a meleglaboratóriumban fog dolgozni. Vegye át a meleglaboratóriumot a munkatársától! Az ellenőrzésnél térjen ki a dokumentációra és a radiofarmakonok leltározására

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés. 2376-06 Beavatkozás - asszisztálás - dokumentálás modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés. 2376-06 Beavatkozás - asszisztálás - dokumentálás modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. július 17.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. július 17. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2420-06 Intervenciós radiológiai diagnosztika és terápia követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2420-06 Intervenciós radiológiai diagnosztika és terápia követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Lágyéki behatolásból végzett intervenciós radiológiai beavatkozás után kötést alkalmaz a punkciós nyíláson. Mondja el az Ön mellé beosztott tanuló asszisztensnek, hogy, milyen sebfedési lehetőségek

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés. 2330-06 Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2011. augusztus 10.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés. 2330-06 Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2011. augusztus 10. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Kovács Tünde A minősítő beosztása: mb. főosztályvezető

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyakorló Ápoló, Ápoló szakképesítés Diagnosztika-terápia modul. 1. vizsgafeladat október 06.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyakorló Ápoló, Ápoló szakképesítés Diagnosztika-terápia modul. 1. vizsgafeladat október 06. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés. 2330-06 Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. február 03.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés. 2330-06 Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. február 03. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat január 11.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat január 11. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

2353-06 Citotechnológia követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2353-06 Citotechnológia követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Vendég érkezik a munkahelyére. Az Ön feladata, hogy megismertesse az osztályon használt mikroszkópokkal (fénymikroszkóp, polarizációs, fáziskontraszt és fluorescensz mikroszkóp) alkalmazási

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. április 10.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. április 10. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2376-06 Beavatkozás asszisztálás - dokumentálás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2376-06 Beavatkozás asszisztálás - dokumentálás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Idős betegének szemébe kell cseppenteni naponta kétszer egy héten keresztül. Egyedül él, de a lánya minden nap meglátogatja. Magyarázza el a betegnek és hozzátartozójának, milyen teendők vannak

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés Csecsemő és gyermek monitorozása modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés Csecsemő és gyermek monitorozása modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

2465-06 Műtét lebonyolítása követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2465-06 Műtét lebonyolítása követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2465-06 Műtét lebonyolítása követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat gastrostomia műtéthez, és közben tájékoztassa őt a műtéti megoldás lehetőségeiről! - lehetséges műtéti megoldások - a laparoszkópos

Részletesebben

1.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai:

1.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai: 1.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai: A Kórház szervezeti felépítését és egységeinek felsorolását az Organogram

Részletesebben

2465-06 Műtét lebonyolítása követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2465-06 Műtét lebonyolítása követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2465-06 Műtét lebonyolítása követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat gastrostomia műtéthez, és közben tájékoztassa őt a műtéti megoldás lehetőségeiről! A tájékoztatás során az alábbiakra térjen

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Onkológiai szakápoló szakképesítés. 3155-10 Onkológiai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. szeptember 11.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Onkológiai szakápoló szakképesítés. 3155-10 Onkológiai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. szeptember 11. Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Onkológiai szakápoló szakképesítés. 2412-06 Onkológiai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. március 06.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Onkológiai szakápoló szakképesítés. 2412-06 Onkológiai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. március 06. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig minősítő neve: Rauh Edit minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTTÓ

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló szakképesítés. 2335-06 Általános és regionális anesztézia modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló szakképesítés. 2335-06 Általános és regionális anesztézia modul Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés Diagnosztizálás - monitorozás- előkészítés modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés Diagnosztizálás - monitorozás- előkészítés modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés Fogászati beavatkozások, kezelések modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés Fogászati beavatkozások, kezelések modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGATEVÉKENYSÉGHEZ. Általános asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGATEVÉKENYSÉGHEZ. Általános asszisztens szakképesítés Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig minősítő neve: Vízvári László minősítő beosztása: főigazgató JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS:

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: : Kedd: : Csütörtök: : Szombat: Vasárnap: CSAK sürgős műtéti esetek, előzetes telefonos egyeztetés után 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig CSAK

Részletesebben

BIZONYLATI ALBUM SZEMÉSZETI KLINIKA. Dr. Dunai Árpád minőségirányítási vezető. Dr. Nagy Zoltán Zsolt igazgató. A dokumentáció kódja:

BIZONYLATI ALBUM SZEMÉSZETI KLINIKA. Dr. Dunai Árpád minőségirányítási vezető. Dr. Nagy Zoltán Zsolt igazgató. A dokumentáció kódja: SEMMELWEIS EGYETEM 1 0 8 5 B u d a p e s t, M á r i a u. 3 9. BIZONYLATI ALBUM Összeállította: Jóváhagyta: Dr. Dunai Árpád minőségirányítási vezető Dr. Nagy Zoltán Zsolt igazgató 2016. 04. 01. Dátum 2016.

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: Felnőtt beteg C-vitamin tartalmú készítményt szeretne kérni Öntől. Tájékoztassa a beteget a vízben oldódó vitaminkészítményekről és a rendelkezésre álló C- vitamin tartalmú termékekről! A tájékoztatás

Részletesebben

Foglalkozási napló. Fogászati asszisztens

Foglalkozási napló. Fogászati asszisztens Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Fogászati asszisztens (OKJ száma: 54 720 02) szakma gyakorlati oktatásához 13. évfolyam A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. október 10.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. október 10. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS:

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: : Kedd: : Csütörtök: : Szombat: Vasárnap: CSAK sürgős műtéti esetek, előzetes telefonos egyeztetés után 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig CSAK

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápolási asszisztens szakképesítés Elsı ellátás-elsısegélynyújtás modul. 1. vizsgafeladat január 18.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápolási asszisztens szakképesítés Elsı ellátás-elsısegélynyújtás modul. 1. vizsgafeladat január 18. Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Az autoimmun betegség kezelése során fellépő szemészeti betegségek. Dr. Őri Zsolt Esztergom

Az autoimmun betegség kezelése során fellépő szemészeti betegségek. Dr. Őri Zsolt Esztergom Az autoimmun betegség kezelése során fellépő szemészeti betegségek Dr. Őri Zsolt Esztergom 2014.11.08. Autoimmunbetegségekkezelésére alkalmazottgyógyszerek Szteroidok Nonszteroidok Immunszupresszív gyógyszerek

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 0 /0. tanévre Csecsemő és gyermekápoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 3 0 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

ÉRTÉKELŐLAP SZÓBELI VIZSGATEVÉKENYSÉG

ÉRTÉKELŐLAP SZÓBELI VIZSGATEVÉKENYSÉG Modul száma,. Vizsgafeladat és vizsgatevékenység ÉRTÉKELŐLP SZÓBELI VIZSGTEVÉKENYSÉG z ultrahang gépeket, technikai eszközöket szakszerűen működteti Betegadatokat rögzít az ultrahang-berendezésben Készülék

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat június 19.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat június 19. Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS:

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: Hétfő: : : : : Szombat: Vasárnap: CSAK sürgős műtéti esetek, előzetes telefonos egyeztetés után 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig CSAK sürgős

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGAFELADATHOZ. Felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGAFELADATHOZ. Felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló szakképesítés Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat július 6.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat július 6. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2348-06 Klinikai sugárterápia kivitelezése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2348-06 Klinikai sugárterápia kivitelezése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Sugárterápiás kezelésre érkezik egy 18 éves agydaganatos fiatalember. A pácienst és szüleit világosítása fel a sugárkezelés menetéről, a kezelés várható mellékhatásairól! A tájékoztatójában

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. október 09.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. október 09. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Engedélyszám: 6195-11/2009-0003EGP Verziószám: 1.

Engedélyszám: 6195-11/2009-0003EGP Verziószám: 1. 1. feladat Új dolgozó kollégájának magyarázza el a beteg felvétel rendjét a sürgősségi osztályon, a triage kategória jelentőségét, megállapításának módját, mutassa be az első állapot felmérés során alkalmazható

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2410-06 Fogászati higiénikus tevékenysége fogászati kezeléseknél modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2410-06 Fogászati higiénikus tevékenysége fogászati kezeléseknél modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló szakképesítés Általános és regionális anesztézia modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló szakképesítés Általános és regionális anesztézia modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS:

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: Hétfő: Kedd: Szerda: Csütörtök: Péntek: Szombat: Vasárnap: CSAK sürgős műtéti esetek, előzetes telefonos egyeztetés után 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig 16:00-tól másnap reggel

Részletesebben

2373-06 Hallásakusztika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2373-06 Hallásakusztika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2373-06 Hallásakusztika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Idős férfibeteg feleségével érkezik a rendelésre. A páciens szerint nincs halláscsökkenése, csak a felesége panaszkodik, hogy

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápolási asszisztens szakképesítés Megfigyelés-tünetfelismerés modul. 1. vizsgafeladat május 19.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápolási asszisztens szakképesítés Megfigyelés-tünetfelismerés modul. 1. vizsgafeladat május 19. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés Fogászati beavatkozások, kezelések modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés Fogászati beavatkozások, kezelések modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig minősítő neve: Vízvári László minősítő beosztása: főigazgató JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló szakképesítés Általános és regionális anesztézia modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló szakképesítés Általános és regionális anesztézia modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Kardiológiai és angiológiai szakasszisztens szakképesítés Angiológia modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Kardiológiai és angiológiai szakasszisztens szakképesítés Angiológia modul. 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés Betegmegfigyelés - tünetfelismerés modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés Betegmegfigyelés - tünetfelismerés modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGAFELADATHOZ. Ápoló szakképesítés. 2330-06 Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. szeptember 12.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGAFELADATHOZ. Ápoló szakképesítés. 2330-06 Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. szeptember 12. Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Pszichiátriai szakápoló szakképesítés. 3722-10 Pszichiátriai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. június 12.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Pszichiátriai szakápoló szakképesítés. 3722-10 Pszichiátriai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. június 12. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Engedélyszám: /2011-EAHUF Körzeti közösségi szakápolás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: /2011-EAHUF Körzeti közösségi szakápolás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Körzetében élő 76 éves nőbetege csípőtáji törést szenvedett. A traumatológiai osztályról a tegnapi nap során érkezett haza. Idős férjével él együtt komfort nélküli lakásukban. Tájékoztassa betegét

Részletesebben

2395-10 Körzeti közösségi szakápolás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2395-10 Körzeti közösségi szakápolás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2395-10 Körzeti közösségi szakápolás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Körzetében élő 76 éves nőbetege csípőtáji törést szenvedett. A traumatológiai osztályról a tegnapi nap során érkezett

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés. 2374-06 Betegmegfigyelés - tünetfelismerés modul. 1. vizsgafeladat. 2011. május 19.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés. 2374-06 Betegmegfigyelés - tünetfelismerés modul. 1. vizsgafeladat. 2011. május 19. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés Egészségügyi Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Radiográfus szakképesítés. 2424-06 A képalkotás folyamata és eszközei modul 1. vizsgafeladat. 2010. október 06.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Radiográfus szakképesítés. 2424-06 A képalkotás folyamata és eszközei modul 1. vizsgafeladat. 2010. október 06. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS:

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS: Hétfő: Kedd: : Csütörtök: : Szombat: Vasárnap: CSAK sürgős műtéti esetek, előzetes telefonos egyeztetés után 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig 16:00-tól másnap reggel 8:00-ig

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2484-06 Sürgősségi ellátás szervezése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2484-06 Sürgősségi ellátás szervezése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Az intézetbe érkező külföldi ápoló tanulóknak mutassa be a sürgősségi betegellátás magyarországi rendszerét, ismertesse a progresszív ellátás elméletét! Az ismertetés során az alábbi szempontokra

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Mentőápoló szakképesítés Mentés mentéstechnika modul. 1. vizsgafeladat szeptember 5.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Mentőápoló szakképesítés Mentés mentéstechnika modul. 1. vizsgafeladat szeptember 5. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések. 1. vizsgafeladat. 2011. január 11.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések. 1. vizsgafeladat. 2011. január 11. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat április 18.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés Szakápolás modul. 1. vizsgafeladat április 18. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGAFELADATHOZ. Általános asszisztens, Ortopédiai műszerész szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ÍRÁSBELI VIZSGAFELADATHOZ. Általános asszisztens, Ortopédiai műszerész szakképesítés Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Pszichiátriai szakápoló szakképesítés Pszichiátriai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Pszichiátriai szakápoló szakképesítés Pszichiátriai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés Csecsemő és gyermek szakápolás modul. 1. vizsgafeladat május 11.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés Csecsemő és gyermek szakápolás modul. 1. vizsgafeladat május 11. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

2329-06 Betegmegfigyelés/monitorozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2329-06 Betegmegfigyelés/monitorozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2329-06 Betegmegfigyelés/monitorozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat 38 éves férfi érkezik a bőrgyógyászatra. Lázas, jobb lábszára duzzadt, hyperaemiás, fájdalmas. Erysipelas megbetegedésben

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Radiográfus szakképesítés A képalkotás folyamata és eszközei modul. 1. vizsgafeladat április 18.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Radiográfus szakképesítés A képalkotás folyamata és eszközei modul. 1. vizsgafeladat április 18. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés. 2399-06 Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés. 2399-06 Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápolási asszisztens szakképesítés. 2369-06 Megfigyelés-tünetfelismerés modul. 1. vizsgafeladat. 2014. május 14.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápolási asszisztens szakképesítés. 2369-06 Megfigyelés-tünetfelismerés modul. 1. vizsgafeladat. 2014. május 14. Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

33 815 02 0010 33 02 Lábápoló Kéz- és lábápoló, műkörömépítő

33 815 02 0010 33 02 Lábápoló Kéz- és lábápoló, műkörömépítő A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

2355-06 Egyéb citológiai vizsgálatok követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2355-06 Egyéb citológiai vizsgálatok követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Tájékoztassa a munkahelyére érkező vendégeket a különféle szervekből nyert citológiai anyagok feldolgozásáról, diagnosztikára való előkészítéséről! Tájékoztatója során az alábbi szempontokra

Részletesebben