Beszámoló JKHK Egyesülete 2012 évi tevékenységéről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló JKHK Egyesülete 2012 évi tevékenységéről"

Átírás

1 Beszámoló JKHK Egyesülete 2012 évi tevékenységéről 5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2. A munkatervben meghatározott feladatok ellátása október 1-étől két részre oszlik. Az IH által megadott munkaterv feladatainak teljesítésével mindösszesen 60% érhető el. A fennmaradó 40% az MVH által a delegálási szerződés alapján meghatározott feladatok teljesítésével szerezhető meg a 30/2012. (III. 24.) VM rendeletben meghatározottak szerint. A delegálási szerződés alapján ellátandó feladatokat az MVH határozza meg, valamint teljesítésüket értékeli. A maradék 60% feladat egy munkaterv alapján összeállított, erre létrehozott elektronikus beszámolói felület értékelése alapján történik. A beszámolásokat háromhavonta kell elvégezni. Az egyesület munkaszervezete minden beszámolót 100%- ban teljesített. A delegált és egyéb munkaszervezeti feladatokat 4 főállású munkavállaló látta el szeptember 12-ig, majd 3 főállású az egyesület akkreditált irodájában (5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2.). Ügyfélfogadás munkanapokon hétfőn 8-12 és óra, keddtől péntekig naponta 8-12 és óráig van. Az Egyesület céljainak megvalósítása érdekében együttműködik a Vidékfejlesztési Minisztérium Irányító Hatóságával (VM IH) és illetékes szervezeti egységeivel, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) illetékes szervezeti egységeivel. Az egyesület munkaszervezete 10 alkalommal tartott saját szervezésű tájékoztató fórumot. A fórumok témái az aktuális támogatási és kifizetési kérelmek, valamint egyéb monitoring és tájékoztatási jellegű adatszolgáltatásról szóltak. Mind a tíz fórum Jászapátin került megrendezésre, melyeken a civil- és közszféra mellett az üzleti szféra képviselői is nagy számban képviseltették magukat. Az egyesület együttműködési megállapodás alapján szakmai egyeztetéseket tartott az év első felében, minden hét pénteki napján a Közép-Tisza- Zagyva Vidékfejlesztési Egyesülettel. A szakmai egyeztetések során a két egyesület a mindennapi aktualitások mellett a tapasztalatokról is beszélgettek. Összesen 23 alkalommal került sor a megbeszélésekre, melyekre részben Szolnokon részben Jászapátin került sor. Az egyesület folyamatosan együttműködik a Széchenyi Programiroda munkatársaival is. Összesen 7 alkalommal került sor szakmai egyeztetésre. Öt alkalommal Szolnokon egy-egy alkalommal Jászapátin és Jászberényben került megrendezésre a találkozó.

2 Az egyesület együttműködési megállapodás alapján minden hónap utolsó keddjén fogadóórát tart a Jánoshidai IKSZT-ben. 12 alkalommal került sor a fogadóórára, ahol az aktuális pályázati kiírásokról tájékoztatta a munkaszervezet tagja az érdeklődőket. Kötelező feladatok közé tartozik, a regionális értekezlet megszervezésének célja a partnerség erősítése. A regionális értekezlet lehetőséget ad a régió területén működő HACS-oknak a közös problémák megbeszélésére, a tapasztalatcserére. Az értekezlet megszervezése és lebonyolítása a HACS-ok feladata. Az IH, a NAKVI és az MVH részvétele az értekezleten opcionális. Az értekezlet szervezése és lebonyolítása tekintetében az IH külön iránymutatást nem ad, megszervezésének módját az adott régió területén működő HACS-okra bízza. Öt alkalommal került megszervezésre régiós értekezlet. Az egyesület Jászladányon 3 alkalommal tartott fogadóórát április és június között, minden hónap utolsó hétfőjén. A fogadóórán a pályázati aktualitások kerültek bemutatásra az érdeklődők számára. Az ügyfélregisztrációs lap kitöltésének alapja a LEADER HACS-ot felkereső ügyfél érdeklődésének célja/témája. Az egyesület 94 darab ügyfélregisztrációs lapot töltött ki, melyből 84 darab személyes megkeresés volt. Az egyesület folyamatosan megjelent a médiában. Összesen 38 média megjelenés volt. Három alkalommal jelent meg az egyesület a térségi televízióban, hat alkalommal megjelent az írott sajtóban, valamint 29 alkalommal az elektronikus sajtóban. Emellett 21 alkalommal került kiküldésre az aktualitásokat tartalmazó hírlevél. Az egyesület a saját honlapot ( folyamatosan frissítette). Elnökségi ülés 12 alkalommal, Közgyűlés 4 alkalommal, Felügyelő Bizottsági ülés 3 alkalommal került megrendezésre. A térség hírei és eseményei 23 alkalommal került megküldésre a NAKVI felé, melyek az oldalon kerültek feltűntetésre. Az egyesület egyéb szakmai rendezvényen 9 alkalommal vett részt. Jogszabályi véleményezés 5 alkalommal került megküldésre az illetékes szervek felé. A Zagyva Projekttel kapcsolatban 3 megbeszélésen vett részt az egyesület. Szeptember 14-én, pénteken, nyílt meg az első Márminálunk Organikus Delikátesz egyelőre Újpesten, ha sikeres, akkor a fővárosban több helyen is itt közvetlenül elérhetővé válnak a vidék hagyományos, egészségmegőrző, organikus ízei, illetve hagyományőrző

3 programjai, ismertebbé válnak a vidéki térségek helyi termékei és hagyományőrző kultúrája. Az egyesület három alkalommal vett rész különböző eseményű rendezvényen a mintabolt területén. Kérelmek feldolgozása ÚMVP III. tengely rendelkezésre álló forrás (2012. évre) A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport 2012-ben megnyíló pályázataira rendelkezésre álló források ÚMVP III. tengely jogcímei Turisztikai tevékenységek ösztönzése Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése Falumegújítás- és fejlesztés Vidéki örökség megőrzése, korszerűsítése euró euró euró euró Mikrovállalkozás Összesen 22 db támogatási kérelem érkezett be a 47/2012. (V. 11.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről felhívásra. A támogatási kérelmek által megfogalmazott fejlesztési forrásigénye több közel 455 millió forint. 15 darab kérelem került támogatásra.

4 Mikro TK4 nyertes kérelmek száma megvalósítási hely szerint (db) Turisztika Az 52/2012. (VI. 8.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről felhívásra összesen 10 db támogatási kérelem érkezett be A támogatási kérelmek által megfogalmazott fejlesztési forrásigénye több közel 273 millió forint. 6 darab kérelem került támogatásra.

5 A beérkezett támogatási kérelmekben megfogalmazott fejlesztés megvalósulási helyszín szerint (db) Turiznus TK4 nyertes kérelmek száma megvalósítási hely szerint (db) Az EMVA III. tengelyen belül falumegújításra-és fejlesztésre, valamint vidéki örökség megőrzésére, jogcímekre 2012-ben október 15. és november 30. között lehetett támogatási kérelmeket benyújtani a beruházás helye szerint illetékes LEADER HACS munkaszervezeti irodájához. A 102/2012. (X. 1.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból falumegújításra és -fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok

6 közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről felhívásra 13, míg a 103/2012. (X. 1.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból vidéki örökség megőrzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről felhívásra 3 pályázat érkezett be. A két célterületre beérkezett támogatási kérelmek által megfogalmazott fejlesztési forrásigénye közel 308 millió forint. A beérkezett kérelmek jelenleg feldolgozás alatt vannak. A döntési határozatok várhatóan májusban lesznek kipostázva. LEADER - ÚMVP IV. tengely 2. kör pályázatai A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesületéhez, LEADER 2. körben beérkezett 2. körben beérkezett 84 darab pályázat ügyintézése megfelelő ütemben haladt. A pályázatokat december 05-i határidővel lehetett módosítani, ez volt a végső beadási határidő. A vártnál kevesebb kérelem került benyújtásra a meghirdetett 10 célterület esetében. 104 projektgazda volt jogosult pályázatot beadni a mostani kiírásra. A pályázatok alapjogosultságának vizsgálata december 23-ával lezárult. A vizsgálat során 5 db kérelem került elutasításra, melyek nem feleltek meg az alapjogosultsági előírásoknak (HBB nyilatkozat nem került becsatolásra). A munkaszervezet január 30-ig, határidőre teljesítette az érintett pályázatok hiánypótló végzéseinek kipostázását február 27-ig az A1-es ügyintézés keretén belül, minden érintett pályázat hiánypótlása feldolgozásra került. Az adminisztratív ellenőrzést követően újabb 9 kérelem került elutasításra, 2 kérelem esetében nem érkezett be hiánypótlás. A többi 7 kérelem kisértékű pályázat volt, melyeknél formai, tartalmi hibák miatt kerültek elutasításra a pályázatok. Kisértékű kérelmek esetében nem küldhető ki hiánypótlás. Összesen 14 kérelem került elutasításra. A kérelmek A2-es, értékelési szintre kerültek át. Ez időpontig minden érintet kérelem előzetes helyszíni szemléje megtörtént. A kérelmek értékelését, A2-es ügyintézését március 08-ig el kellett végezni egyesületünknek. A határidőt a munkaszervezet tartotta. 70 db kérelem esetében kerültek kipostázásra a befogadó nyilatkozatok. A kérelmeket án Igazgatóilag jóváhagyták. Ez azt jelenti, hogy az egyesület elkezdhette az kérelmek előzetes rangsorolását. Ez án megtörtént, az IIER-ben rangsorolásra kerültek a kérelmek célterületenként. Ennek érdekében án elnökségi ülés került megrendezésre, melyen célterületenként megállapította az elnökség a minimális pontszámokat, mely pontszámok feletti kérelmek kerültek támogatásra.

7 A Döntési Határozatokat a pontszámokat kihirdető IH közlemény megjelenését követően kerültek postázásra május 11-én. A pontszámokat az Irányító Hatóság 51/2012. (V. 10.) közleménye tartalmazta. A beérkezett pályázatok településenkénti bontásban A beérkezett pályázatok településenkénti bontásban A i határidőig beérkezett és a munkaszervezet és az MVH által ellenőrzött 84 db pályázatból 70 db nyertes pályázat született, a megítélt összes támogatás Ft.

8 A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER HACS Döntéshozó Testülete április 26-i ülésén az összes LEADER pályázatok támogatási rangsorát elfogadta, így valamennyi célterületen döntés született a nyertesekről. A fejlesztési források célterületek közötti átcsoportosítása után valamennyi befogadott pályázat támogatásban részesült! Ennek alapján 9 db civil szervezet működését segítő eszközbeszerzésre, ebből 8 pályázó megvalósította a projektet, 1 pályázó visszalépett, 7 db pályázat érkezett be turisztikai tevékenységek ösztönzésére, melyből 6 esetben került kifizetési kérelem beadásra, 1 esetben támogatási kérelem elutasításra került. 6 db belvízvédelmet elősegítő támogatási kérelemből, minden esetben megkezdésre került, illetve már megvalósult a projekt, 6 db szabadidő- és sporttevékenységre irányulónál 1 visszalépés volt. 1 db helyi megújuló energia fejlesztését célzó pályázat megvalósult, 9 db helyi vállalkozás fejlesztésére benyújtott támogatási kérelem vonatkoztatásában 1 pályázó visszalépett, a többi esetben kifizetési kérelmek beadása, illetve végelszámolások megtörténtek. 7 db természeti- és kulturális örökséget megőrző támogatási kérelmeknél 5 pályázó megvalósította a projektjét, 10 db köz- és településbiztonságot célzó tevékenységnél mind a 10 esetben sor került a pályázat megkezdésére, illetve több esetben végleges kifizetési kérelem is került benyújtásra. 15 db rendezvény célú fejlesztés kapcsán kezdhetnek hozzá a fejlesztéshez a pályázók. A LEADER második körben rendelkezésre álló fejlesztési forrásból több mint 250 millió forint került felhasználásra. A nyertesek névsora megtalálható a honlapon is. Jászapáti, május 10. Barta Ágnes mb. munkaszervezet vezető

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan Hírlevél Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu LEADER

Részletesebben

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum:

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2013.05.30. Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlése részére tájékoztatás a 2013. május hó 30-i ülés 1. napirendi pontjához az 54/2011.

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24.

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24. KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24. Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlése részére előzetes tájékoztatás a 2012. május hó 24-i ülés 1. napirendi pontjához

Részletesebben

Helyi Fejlesztési Stratégia Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete február 03.

Helyi Fejlesztési Stratégia Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete február 03. Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020 2016.február 03. A 2007 2013 as időszak eredményei: Közel 260 db nyertes pályázat, melynek támogatási összege több mint 6 millió euró! Támogatási döntéssel lekötött

Részletesebben

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület 4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 25. Tájékoztató

Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület 4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 25. Tájékoztató Tájékoztató A Vidékfejlesztési Minisztérium, mint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (IH) a Bihar

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Hírlevél 2012. július-augusztus

Hírlevél 2012. július-augusztus Hírlevél 2012. július-augusztus ÚMVP III. tengely mikrovállalkozások fejlesztése aktuálitások 1.o ÚMVP III. tengely Falumegújítás és fejlesztés 3.kör 2.o ÚMVP IV. tengely LEADER újbóli megnyitása 3.o Megjelentek

Részletesebben

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE 1. Napirendi pont előterjesztése Dátum:

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE 1. Napirendi pont előterjesztése Dátum: KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE 1. Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2014.05.30. Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlése részére tájékoztatás az 1. napirendi ponthoz az 54/2011. (VI. 10.) VM rendelet

Részletesebben

Bábolna 2013. december 10.

Bábolna 2013. december 10. Bábolna 2013. december 10. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 (uniós tervezési időszakhoz igazodva) tengelyek (I., II., III., és IV. LEADER) LEADER Helyi Akciócsoportok kiemelt feladata:

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2014/07. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Pázmánd Községi Önk.

Pázmánd Községi Önk. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program januárban beadott pályázatainak elbírálása megtörtént, a Velencei-tó LEADER Helyi Akciócsoport területén a 21 beadott pályázatból 12 pályázat felelt meg a formai,

Részletesebben

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 6/2011 (II.4.) közleménye

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 6/2011 (II.4.) közleménye Az ÚMVP Irányító Hatóságának 6/2011 (II.4.) közleménye a 93/2007. (VII. 29.) FVM rendelet, valamint a 147/2007. (XII. 4.) FVM rendelet alapján elkészült a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (HVS) felülvizsgálatáról,

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2014/08. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

A NAKVI és az MNVH feladata és lehetőségei. Amiről szó lesz

A NAKVI és az MNVH feladata és lehetőségei. Amiről szó lesz A NAKVI és az MNVH feladata és lehetőségei Vágó Ilona mb. osztályvezető MNVH Hálózati és Projektkoordinációs Igazgatóság Karcag, 2012. November 9. Amiről szó lesz 1. Röviden a Nemzeti Agrárszaktanácsadási,

Részletesebben

AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI

AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI LEADER (TK3) AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI Korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok. Helyi döntési kompetencia erősítése: HBB dönt a projektek támogatásáról, MVH csak

Részletesebben

Civil képviselet és érdekegyeztetés a területi tervezésben

Civil képviselet és érdekegyeztetés a területi tervezésben Civil képviselet és érdekegyeztetés a területi tervezésben Balogh Nóra vezető tanácsos Vidékfejlesztési Főosztály Vidékfejlesztési Minisztérium 2011. június 22. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Részletesebben

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

Összefoglaló a LEADER program végrehajtásának megújításáról

Összefoglaló a LEADER program végrehajtásának megújításáról Összefoglaló a LEADER program végrehajtásának megújításáról Arnóczi Rozália tanácsos Vidékfejlesztési Főosztály 2011. február 16. Összefoglaló a LEADER program végrehajtásának megújításáról A főbb probléma

Részletesebben

Postázási cím és név:

Postázási cím és név: 2009. november 17-én a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület ünnepélyes keretek között köszöntötte a kisapostagi Bárka Vendéglőben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely 4 intézkedésének

Részletesebben

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL

2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL BIHAR-SÁRRÉT VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4100 BERETTYÓÚJFALU, KOSSUTH UTCA 25 WWW.BSVE.HU INFO@BSVE.HU 2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL Tisztelt Érdeklődők! Szeretettel köszöntjük a Bihar -Sárrét Vidékfejlesztési

Részletesebben

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan Hírlevél Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu Ezúton felhívjuk

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10.

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve

Részletesebben

Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum

Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum Kimle, 2014.12.15. 12 15 A Miniszterelnökséget vezető miniszter 1/2014. (IX. 15.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési i Alapból finanszírozott egyes

Részletesebben

Az MNVH céljai, feladata és felépítése

Az MNVH céljai, feladata és felépítése Az MNVH céljai, feladata és felépítése Tóth Márta MNVH Bács-Kiskun megyei referens Szarvas, 2013. április 29. MNVH megalakulása, jogszabályi háttér 1698/2005 EK rendelet - az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési

Részletesebben

HÍRLEVÉL/2014/2 MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE HELYSZÍN:

HÍRLEVÉL/2014/2 MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE HELYSZÍN: MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében 2014. MÁRCIUS 11-ÉN, KEDDEN 17.30-KOR TARTANDÓ LEADER ÜNNEP A VELENCEI-TÓNÁL, PARTNER TALÁLKOZÓ CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések 2014. évi kiegészítő monitoring adatszolgáltatás

Részletesebben

Hírlevél december

Hírlevél december Hírlevél 2012. december EMVA III. tengely Falumegújítás és fejlesztés 3.kör aktualitások 1.o Nyertes támogatási kérelmek (mikrovállalkozás) 2.o LEADER 2013-ban 3.o Kötelezö arculati elemek 4.o Pályázat

Részletesebben

LEADER pályázatok, projekt adatlapok bírálata

LEADER pályázatok, projekt adatlapok bírálata LEADER pályázatok, projekt adatlapok bírálata Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához 2. évfolyam 18. szám 2013. november 18. Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó

Részletesebben

az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete január 1.-március 31. időszak tevékenységéről

az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete január 1.-március 31. időszak tevékenységéről NEGYEDÉVES BESZÁMOLÓ az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete 2018. január 1.-március 31. időszak tevékenységéről 1. Kérjük, mutassa be a negyedévben a HFS megvalósításával kapcsolatos tevékenységeket!

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2015/01. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

Tárgyidőszakban 1 db kifizetési kérelem érkezett be, mely összesen 434 894 936 Ft támogatási igényt tartalmazott.

Tárgyidőszakban 1 db kifizetési kérelem érkezett be, mely összesen 434 894 936 Ft támogatási igényt tartalmazott. TÁJÉKOZTATÓ RÉSZANYAG A MONITROING BIZOTTSÁG RÉSZÉRE A 2007-2013 KÖZÖTTI VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM EGYES INTÉZKEDÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSÁRÓL BESZÁMOLÓ IDŐSZAKA: 2012. JANUÁR 1-31. I. tengely 111.

Részletesebben

Kisértékű célterületek esetén. Egyéb célterületek esetén

Kisértékű célterületek esetén. Egyéb célterületek esetén Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 55/2012. (V. 17.) számú közleménye a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet alapján a Helyi Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től

Részletesebben

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI FELÜLVIZSGÁLAT (HVS) 2013! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága 16/2013. (III.6.) közlemény értelmében elrendelte

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

KIVONAT. Letöltés. Letöltés

KIVONAT. Letöltés. Letöltés Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések 2015. évi kiegészítő monitoring adatszolgáltatás

Részletesebben

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 63/2011 (V. 2.) számú Közleménye

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 63/2011 (V. 2.) számú Közleménye Az ÚMVP Irányító Hatóságának 63/2011 (V. 2.) számú Közleménye A 135/2008 (X. 18.), 136/2008 (X. 18.), 160/2009 (XI. 19.) és a 138/2008 (X. 18.) FVM rendeletek keretében benyújtott támogatások minimum ponthatáráról

Részletesebben

szakpolitikai kérdései V. Németh Zsolt Vidékfejlesztésért felelős államtitkár

szakpolitikai kérdései V. Németh Zsolt Vidékfejlesztésért felelős államtitkár A vidékfejlesztés aktuális közpolitikai és szakpolitikai kérdései V. Németh Zsolt Vidékfejlesztésért felelős államtitkár Paradigmaváltás Vidékfejlesztési Minisztérium: - Agrárium - Vidékfejlesztés - Környezetvédelem

Részletesebben

Hírlevél. 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu

Hírlevél. 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu Hírlevél Tájékoztató LEADER pályázatokkal kapcsolatos aktualitások Sikeresen megvalósult térségi projektek (EMVA) ÚMVP kifizetési kérelem benyújtási időszak Felhívás civil és vállalkozói adatbázis összeállításáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének évben elvégzett feladatairól

E L Ő T E R J E S Z T É S. - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének évben elvégzett feladatairól E L Ő T E R J E S Z T É S - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének 2015. évben elvégzett feladatairól Előterjesztő: Dr. Péter Csaba, elnök Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

A Helyi Bíráló Bizottság

A Helyi Bíráló Bizottság Mellékletek 1. számú melléklet: A HBB eljárása I. Háttér A Helyi Bíráló Bizottság A LEADER Helyi Akciócsoportok (a továbbiakban LEADER HACS-ok) javaslata alapján helyi bíráló bizottság létrehozása vált

Részletesebben

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület 8181 Berhida, Veszprémi u.1-3. KIEGÉSZÍTŐ SZÖVEGES SZAKMAI BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSHEZ

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület 8181 Berhida, Veszprémi u.1-3. KIEGÉSZÍTŐ SZÖVEGES SZAKMAI BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSHEZ Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület 8181 Berhida, Veszprémi u.1-3. KIEGÉSZÍTŐ SZÖVEGES SZAKMAI BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSHEZ 2012. január 1. - 2012. december 31. 2012. Kelt: Berhida,

Részletesebben

A NAKVI szerepe a Tanyafejlesztési Programokban

A NAKVI szerepe a Tanyafejlesztési Programokban A NAKVI szerepe a Tanyafejlesztési Programokban Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató NAKVI Tanyák és aprófalvak Magyarországon Budapest, 2014. 12. 16. Amiről szó lesz 1. A NAKVI feladatairól 2. Tanyafejlesztési

Részletesebben

2014. év. Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport ELNÖKSÉGI ÉVES BESZÁMOLÓ. Kelt: 2015. május J8.

2014. év. Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport ELNÖKSÉGI ÉVES BESZÁMOLÓ. Kelt: 2015. május J8. !'i"'ló -!'taju J\U'J.:l'TII-lI.!UI~ LrA l:lllulclóc5pht. - -,. - - -..". ~0 1 5 M' J 2B IktaIÓSÜDIl A. l{f r ~ S-9-';1hDIS EI6Irz

Részletesebben

A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja

A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja 2015. augusztus MEGVÁLTOZTAK A HATÁRIDŐK AZ EMVA ALAP KÜLÖNBÖZŐ JOGCÍMEIRE VO- NATKOZÓAN: Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus

Részletesebben

Kisértékű célterületek esetén. Célterület megnevezése. Helyi termékeket előállító kistermelők, kézművesek támogatása

Kisértékű célterületek esetén. Célterület megnevezése. Helyi termékeket előállító kistermelők, kézművesek támogatása Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 58/2012. (V. 24.) számú közleménye a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet alapján a Helyi Stratégiák fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó

Részletesebben

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10.

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve

Részletesebben

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves hírlevél olvasónknak!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves hírlevél olvasónknak! 2013. december V. évf. 12. szám ünnepi kiadás Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves hírlevél olvasónknak! Egyesületi hírek Döntés a 2013-ban benyújtott

Részletesebben

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24.

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24. KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24. Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlése részére tájékoztatás a 2012. május hó 24-i ülés 4. napirendi pontjához az 54/2011.

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2015/04. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

Kedves leendő Pályázóink!

Kedves leendő Pályázóink! Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. (LEADER) tengely jogcímei keretében pályázatot benyújtani kívánó ügyfeleink figyelmébe ajánljuk! Kedves leendő Pályázóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket,

Részletesebben

HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET 2012/I

HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET 2012/I HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET ÚJ ÉV ÚJ PÁLYÁZATOK 2012 első félévében újra pályázhatók az UMVP III. tengely két programja, az 5000 fő alatti települések vállalkozásai, magánszemélyei pályázhatnak.

Részletesebben

Az MNVH és a NAKVI szerepe az IKSZT program lebonyolításában. Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató. Budapest, 2013. március 5.

Az MNVH és a NAKVI szerepe az IKSZT program lebonyolításában. Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató. Budapest, 2013. március 5. Az MNVH és a NAKVI szerepe az IKSZT program lebonyolításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató Budapest, 2013. március 5. Az Intézet munkájának rövid bemutatása Sokrétű és szerteágazó feladatok a vidékfejlesztés

Részletesebben

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport 2015. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ - Kiegészítő melléklet - PK-142 egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet A könyvvizsgálói záradék/jelentés

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A közhasznú nonprofit gazdasági társaságok egyszerűsített éves beszámolójához 2012. év 6000 Kecskemét, Vörösmarty u. 12. www.homokhatsag-leader.hu homokhatsag.leader@gmail.com A

Részletesebben

Zala Termálvölgye Egyesület

Zala Termálvölgye Egyesület Zala Termálvölgye Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport 2013. július 19., Zalaszentlászló Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER Helyi Akciócsoport - címbirtokos szervezet

Részletesebben

A Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetének évi beszámolója

A Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetének évi beszámolója A Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetének 2013. évi beszámolója 2013. Beszámolók készítése Jelen beszámoló elkészítését és az egyesület Közgyűlése általi elfogadását a vidékfejlesztési

Részletesebben

NEGYEDÉVES BESZÁMOLÓ. a Vasi Hegyhát Rábamente Egyesület január 1. március 31. nap. időszak tevékenységéről

NEGYEDÉVES BESZÁMOLÓ. a Vasi Hegyhát Rábamente Egyesület január 1. március 31. nap. időszak tevékenységéről NEGYEDÉVES BESZÁMOLÓ a Vasi Hegyhát Rábamente Egyesület 2018. január 1. március 31. nap. időszak tevékenységéről 1. Kérjük, mutassa be a negyedévben a HFS megvalósításával kapcsolatos tevékenységeket!

Részletesebben

A NAKVI és az MNVH törekvései a helyi gazdaságfejlesztésben

A NAKVI és az MNVH törekvései a helyi gazdaságfejlesztésben A NAKVI és az MNVH törekvései a helyi gazdaságfejlesztésben Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) Budapest, 2013. február 27. Amiről

Részletesebben

I. tengely - A mezőgazdasági és erdészeti ágazat versenyképességének javítása. 111. Mezőgazdasághoz és erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó szakmai képzések

I. tengely - A mezőgazdasági és erdészeti ágazat versenyképességének javítása. 111. Mezőgazdasághoz és erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó szakmai képzések Tájékoztató részanyag a Monitoring Bizottság részére a 2007-2013 közötti vidékfejlesztési program egyes intézkedés végrehajtásának előrehaladásáról Beszámoló időszaka: 2012. június 1-30. I. tengely - A

Részletesebben

Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL

Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL A Borsod-Torna-Gömör Egyesület ingyenes kiadványa IX. évfolyam/1. szám, 2018. január JANUÁRI HÍREK Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2018. PÁLYÁZATI

Részletesebben

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Az új LEADER (TK3) koncepciója 1

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Az új LEADER (TK3) koncepciója 1 Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata 2013 Az új LEADER (TK3) koncepciója 1 Az Egyszerősítés fı irányai korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok helyi

Részletesebben

Beszámoló a Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület működéséről Tartalom:

Beszámoló a Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület működéséről Tartalom: Beszámoló a Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület működéséről Tartalom: 1. Alakulás 2. Felépítés, tevékenység 2.1. Közgyűlés 2.2. Elnökség 2.3. Felügyelő Bizottság 2.4. Munkaszervezet 3. Működésre fordítható

Részletesebben

6200 Kiskőrös, Luther tér 1. Tel.: 78/ január 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS!

6200 Kiskőrös, Luther tér 1. Tel.: 78/ január 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS! 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS! Tisztelt Ügyfeleink! A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja jelenlegi ügyfelei szíves figyelmét, hogy minden új elektronikus kérelem benyújtás

Részletesebben

HVS Forrásallokációja Forrásallokáció a III. tengelyre (Ft)

HVS Forrásallokációja Forrásallokáció a III. tengelyre (Ft) 1.2.1 HVS Forrásallokációja Forrásallokáció a III. tengelyre (Ft) 2007-2013 Falufejlesztés (322) Vidéki örökségmegőrzés (323B) Turisztikai tevékenységek ösztönzése (313) Mikrovállalkozások fejlesztése

Részletesebben

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV., LEADER tengelyében pályázatot benyújtani kívánók figyelmébe ajánljuk

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV., LEADER tengelyében pályázatot benyújtani kívánók figyelmébe ajánljuk Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV., LEADER tengelyében pályázatot benyújtani kívánók figyelmébe ajánljuk I. A LEADER program célja: A LEADER program célja a helyi igényekhez és sajátosságokhoz

Részletesebben

támogatási rendeletek módosításáról szóló 7/2015. (II. 17.) MvM rendelettel [a továbbiakban: 7/2015. (II. 17.) MvM rendelet]

támogatási rendeletek módosításáról szóló 7/2015. (II. 17.) MvM rendelettel [a továbbiakban: 7/2015. (II. 17.) MvM rendelet] Kivonat a 7/2015. (II. 17.) MvM rendeletből 12. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 135/2008. (X.

Részletesebben

HÍRLEVÉL. valamint a. A két jogcímhez az alábbi formanyomtatványokon lehet támogatási kérelmet benyújtani:

HÍRLEVÉL. valamint a. A két jogcímhez az alábbi formanyomtatványokon lehet támogatási kérelmet benyújtani: Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Tisza-menti LEADER Közhasznú Egyesület június december 31. időszak tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. a Tisza-menti LEADER Közhasznú Egyesület június december 31. időszak tevékenységéről BESZÁMOLÓ a Tisza-menti LEADER Közhasznú Egyesület 2016. június 10 2016. december 31. időszak tevékenységéről 1. Kérjük, mutassa be a negyedévben a HFS megvalósításával kapcsolatos tevékenységeket! (minimum

Részletesebben

Hírlevél 2015. február

Hírlevél 2015. február Hírlevél 2015. február Kötelezö az e-monitoring adatszolgáltatás 2015-ben is! 2.o Pályázóink figyelmébe! Rendeletek módosításai 3.o Újra indul a kifizetési kérelmek beadási idöszaka 5.o Aktuális kifizetési

Részletesebben

28/2015. (VI. 9.) MvM rendelet

28/2015. (VI. 9.) MvM rendelet 1. oldal 28/2015. (VI. 9.) MvM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és az Európai Halászati Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrár-vidékfejlesztési támogatási rendeletek

Részletesebben

1. 23/2007. (IV. 17.) FVM

1. 23/2007. (IV. 17.) FVM A Miniszterelnökséget vezető miniszter 48/2015. (XI. 2.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és az Európai Halászati Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrár-vidékfejlesztési

Részletesebben

2013. évi Stratégia felülvizsgálat

2013. évi Stratégia felülvizsgálat 2013. évi Stratégia felülvizsgálat Zala Termálvölgye LEADER Helyi Akciócsoport Tájékoztató fórum 2013. március 21. Zalaszentgrót Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER

Részletesebben

Székhely: 5130 Jászapáti, Velemi Endre út 4-6. Iroda: 5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2.

Székhely: 5130 Jászapáti, Velemi Endre út 4-6. Iroda: 5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2. Készítette: Mihályi Mónika munkaszervezet vezetı Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete Székhely: 5130 Jászapáti, Velemi Endre út 4-6. HACS akkreditált iroda: 5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2.

Részletesebben

Velencei tó Térségfejlesztő Egyesület HVS 2011 LEADER Kritériumok

Velencei tó Térségfejlesztő Egyesület HVS 2011 LEADER Kritériumok A LEADER program a társadalmi-gazdasági szereplők együttműködését ösztönzi az olyan javak és szolgáltatások létrejötte, fejlesztése érdekében, amelyek a lehető legnagyobb hozzáadott értéket biztosítják

Részletesebben

(TK3) koncepciója. dr. Illés Viktória

(TK3) koncepciója. dr. Illés Viktória Az új LEADER (TK3) koncepciója dr. Illés Viktória Struktúra LEADER rendelet HVS (LEADER terv) 2 Az Egyszerűsítés fő irányai korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok

Részletesebben

a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete 2012. évi költségelıirányzatának módosítására

a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete 2012. évi költségelıirányzatának módosítására HACS akkreditált iroda: 5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2. a 2012. évi költségelıirányzatának módosítására 2011. május 12-én jelent meg a 37/2011. (V.12) VM rendelet, mely tartalmazza a LEADER HACS-ok

Részletesebben

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg:

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg: LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület Helyi Akciócsoport év első negyedév (2017. január március 31.

BESZÁMOLÓ. a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület Helyi Akciócsoport év első negyedév (2017. január március 31. BESZÁMOLÓ a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület Helyi Akciócsoport 2017. év első negyedév (2017. január 1. 2017. március 31.) tevékenységéről 1. Kérjük, mutassa be a negyedévben a HFS megvalósításával

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPAI MEZŐGAZDASÁGI VIDÉKFEJLESZTÉSI ALAPBÓL A HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK LEADER FEJEZETÉNEK VÉGREHAJTÁSÁHOZ 2011.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPAI MEZŐGAZDASÁGI VIDÉKFEJLESZTÉSI ALAPBÓL A HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK LEADER FEJEZETÉNEK VÉGREHAJTÁSÁHOZ 2011. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPAI MEZŐGAZDASÁGI VIDÉKFEJLESZTÉSI ALAPBÓL A HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK LEADER FEJEZETÉNEK VÉGREHAJTÁSÁHOZ 2011. 2 Tartalomjegyzék Az ÚMVP Irányító Hatóságának./2011 ()

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 165. szám 21367 V. A Kormány tagjainak rendeletei A Miniszterelnökséget vezető miniszter 47/2015. (XI. 2.) MvM rendelete a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit

Részletesebben

Az MNVH céljai, feladata és felépítése

Az MNVH céljai, feladata és felépítése Az MNVH céljai, feladata és felépítése MNVH megalakulása, jogszabályi háttér 1698/2005 EK rendelet 1060/2008. (IX.19.) Korm. határozat 131/2008. (X. 1.) FVM rendelete 36/2010. (XI.30.) VM rendelete Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 10-i ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása a Leader 2013. évi pályázati kiírásra Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE

PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM IV. TENGELY (LEADER) PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE A pályázatokat 2011. szeptember 30. és október 31. között elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül a Mezőgazdasági

Részletesebben

Az ÚMVP augusztusi előrehaladási jelentése

Az ÚMVP augusztusi előrehaladási jelentése Az ÚMVP augusztusi előrehaladási jelentése Közös Agrárpolitika - KAP [1] Közös Agrárpolitika - KAP [2] Új hozzászólás [3] Az Monitoring Bizottság számára készült összefoglaló az ÚMVP végrehajtásáról. Ebből

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület. Helyi Akciócsoport év tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület. Helyi Akciócsoport év tevékenységéről BESZÁMOLÓ a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület Helyi Akciócsoport 2016. év tevékenységéről 1. Kérjük, mutassa be a negyedévben a HFS megvalósításával kapcsolatos tevékenységeket! (minimum 3000

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.. MNVH. megyei területi felelős 2015. szeptember Az MNVH célja, feladatai Az MNVH célja: Az MNVH feladata a vidékfejlesztésben érdekelt összes szereplő együttműködési hálózatba

Részletesebben