KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Verziószám: 1.0

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Verziószám: 1.0"

Átírás

1 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Az átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás és a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatás kérelmek évi E-kérelem benyújtásához valamint az elektronikus felület használatához Verziószám: 1.0

2 Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók... 3 Támogatási kérelem benyújtás menete:... 4 Kitöltés előtt A Portál használata... 5 Belépés a kérelembenyújtó felületre... 5 Kérelem kitöltésének megkezdése... 8 A kitöltő felület felépítése Alapvető műveletek a felületen Kérelem kitöltése Általános tudnivalók Kérelem benyújtó elektronikus felület Általános adatok Anyajuh panel Alapadatok Tenyészetkód adatok Tartási hely adatok Nyilatkozatok Fájlok csatolása Kérelem benyújtása... 23

3 Fontos tudnivalók A termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) FM rendelet szerint a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatás kérelmet és az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás, valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatás igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2015. (II. 19.) FM rendelet szerint az átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás kérelmet kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, ügyfélkapun keresztül. Az elektronikus benyújtásból fakadóan kérelmet csak azok az ügyfelek tudnak benyújtani: akiket a Magyar Államkincstárnál (továbbiakban: Kincstár) vezetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben már nyilvántartásba vettek (ügyfélazonosítóval rendelkeznek). Ügyfél-azonosító: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, valamint december 31-ét követően a Magyar Államkincstár által a évi XVII. törvény alapján az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer keretében megállapított egyedi azonosítót (a regisztrációs igazoláson/ nyilvántartásba vett adatokról szóló igazoláson szereplő 10 számjegyű azonosító). akik rendelkeznek Ügyfélkapus hozzáféréssel (az ügyfélkapuról további információt weboldalon talál). Az ügyfélkapuban megadott alapadatainak (születési név, hely, idő és anyja neve) meg kell egyeznie az Kincstárhoz benyújtott, nyilvántartásba vételi kérelemben megadott adatokkal, ugyanis az első belépéskor meg kell adni az ügyfél-azonosítót. Eltérés esetén hibaüzenetet küldünk és az ügyintézési felületre nem lehet belépni! Ebben az esetben kérjük telefonon vagy portálkérdés útján kérjen segítséget az Kincstár ügyfélszolgálatától a hiba elhárítása érdekében. Amennyiben az ügyfél támogatási kérelmét nem saját maga, hanem képviselő útján kívánja benyújtani, úgy a kérelem meghatalmazott vagy elsődleges képviselő általi elektronikus úton való benyújtásának feltétele a meghatározott képviseleti forma előzetes bejelentése és annak Kincstár általi nyilvántartásba vétele! Az elektronikus felület a Mozilla Firefox böngésző Firefox Portable 40.0 verziójára lett optimalizálva! Ennek a Kincstár által ajánlott (40.0-ás) aktuális változata a Kincstár weboldaláról ingyenesen letölthető. Ezzel az alkalmazással mindig a megfelelő Firefox verzióval tudja a kérelmeket kitölteni. Más böngészőkkel előfordulhat hibás megjelenítés, megnyitás, mentés! Az ajánlott böngészőt a weboldalon a Kiemelt dokumentumok, Ajánlott Böngésző, menüpontban található meg.

4 Internet adatforgalom becsült mértéke: első induláskor kb. 850 KB töltődik le a munka során kb KB-s csomagok mozognak le és fel az ügyfélkapus beadáskor egy kb. 850 KB-s csomag kerül titkosításra és feltöltésre HTTPS forgalom (443 port) engedélyezése FONTOS, hogy soha ne halassza a kérelem benyújtását az utolsó pillanatra, tekintettel az internet kapcsolatban esetlegesen felmerülhető kimaradásokra! Rendszeresen mentsen! A támogatási kérelem kitöltését megelőzően az alábbi adatokra, dokumentumokra lesz szüksége: 1. Amennyiben saját nevében adja be a kérelmet: ügyfél azonosító szám a támogatási kérelem mellékletei feltöltésre alkalmas (pl.:szkennelt, kizárólag jpg vagy pdf) formában a támogatási kérelem kitöltő felületével kapcsolatos útmutató, amit a Kérelem kitöltése pontban ér el. 2. Amennyiben meghatalmazott útján kívánja a kérelmet beadni: a meghatalmazó ügyfél-azonosító száma a meghatalmazott ügyfél-azonosító száma érvényes meghatalmazás, amelyről részleteket a Meghatalmazás használata pontban talál a támogatási kérelem mellékletei feltöltésre alkalmas (pl.:szkennelt, kizárólag jpg vagy pdf) formában a támogatási kérelem kitöltő felületével kapcsolatos útmutató, amit a Kérelem kitöltése pontban éri el. Támogatási kérelem benyújtás menete: 1. Meghatalmazás beállítása (amennyiben releváns) - bővebb információt a Meghatalmazás használata pontban talál. 2. Elsődleges képviselet beállítása (amennyiben releváns) bővebb információt a Elsődleges képviselet pontban talál. 3. Belépés a kérelembenyújtó felületre bővebb információt a Belépés a kérelembenyújtó felületre pontban talál. 4. Támogatási kérelem adatainak feltöltése bővebb információt a Kérelem kitöltése pontban talál. 5. Támogatási kérelem benyújtása bővebb információt a Kérelem benyújtása pontban talál. A támogatási kérelem összeállítását, benyújtását segítő egyéb funkciók:

5 1. Portál használata bővebb információt a Kitöltés előtt A Portál használata pontban talál. 2. A kérelem benyújtó felület felépítésével, használatával kapcsolatos általános információkat a - A kitöltő felület felépítése és az Alapvető műveletek a felületen pontokban talál. 3. Kérdés feltevéssel kapcsolatban bővebb információt a Kérdés feltevés pontban talál. 4. Hibabejelentéssel kapcsolatos információt a Hibabejelentés pontban talál. Kitöltés előtt A Portál használata A Portál elérhetősége: A Kincstár internetes portálján keresztül többek közt az alábbiakban felsorolt, a támogatási kérelem összeállítását és benyújtását támogató alkalmazás és szolgáltatás érhető el: elektronikus ügyintézés felülete, amelyen keresztül lehetőség van a támogatási kérelem elektronikus benyújtására; általános illetve a támogatási kérelemmel kapcsolatos kérdések feltevését támogató felület; a támogatási kérelemmel kapcsolatos hírek, közlemények, jogszabályok; gyakori kérdések listája; ügyfél-tájékoztatási rendszer felülete. A Portál főoldalán az Elektronikus ügyintézés gombot megnyomva jutunk el az e-ügyintézés oldalra, ahonnan ügyfélkapus belépést követően érhetőek el az egyes felhívások speciális kérelembenyújtó felületei, illetve az ügyfél-tájékoztató és ügyfél-nyilvántartással kapcsolatos menüpontok. Belépés a kérelembenyújtó felületre FONTOS! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elektronikus felület a Firefox Portable 40.0 böngészőre lett optimalizálva! Más böngészőkkel előfordulhat hibás megjelenítés! 1. Kérelem benyújtásához látogasson el a weboldalara, és kattintson az Elektronikus ügyintézés gombra

6 2. A megnyíló E-ÜGYINTÉZÉS oldalon kattintson a bejelentkezés gombra: 3. Majd válassza ki az ügyfélkapunk keresztül menüpontot: 4. A megjelenő oldalon adja meg az ügyfélkapus regisztrációnál választott felhasználói nevét és jelszavát:

7 Sikeres bejelentkezéskor az alábbi üzenet jelenik meg rövid időre: A megjelenő oldalon válassza ki, hogy saját nevében vagy meghatalmazottként kíván-e kérelmet benyújtani. Ha most kíván új meghatalmazást rögzíteni, akkor a saját nevében opciót válassza. Ha már van előzőleg rögzített meghatalmazása, akkor kiválaszthatja a listából Meghatalmazóit.

8 A keresési/ szűrési feltételnek a Szűrés gomb előtti szöveges mezőbe történő megadásával, majd a Szűrés gomb megnyomásával lehet a képviselt ügyfelek listájában keresni illetve a megjelenítésre kerülő képviseltek között szűrni. A Töröl gomb megnyomásával törlődnek a megadott szűrési/keresési feltételek. A képviseltek listájának frissítése a Képviseltek frissítése gomb megnyomásával történik. A Tovább gombot megnyomva tud továbblépni. Kérelem kitöltésének megkezdése Mielőtt megkezdi a kitöltést, tanulmányozza a kitöltési útmutatót, továbbá ellenőrizze, hogy a megfelelő személy neve szerepel-e a Képviselt cég vagy személy megnevezést követően. Ha nem, akkor a Képviselt választás pontra kattintva megváltoztathatja képviselt személyt vagy szervezetet. 1. Válassza ki a menülistából az Elektronikus kérelemkezelés/egységes Kérelem alatt az Anyajuhtartás támogatásával összefüggő kérelmek/anyajuhtartás támogatási kérelem 2017 menüpontot:

9 Ezt követően az ETK bizonylat előválasztó felület jelenik meg, amin lehetősége van: a. új kérelem kitöltésének indítására az gomb megnyomásával b. megkezdett kérelem kitöltésének folytatására a Rögzítés alatt álló kérelmek blokkban található gomb megnyomásával. c. a Menü gombbal a főmenübe léphet vissza. Fontos! A már benyújtott kérelem nem módosítható. Kizárólag új kérelem benyújtásra van lehetőség ig.

10 Az gombra kattintva ez az információ felugró ablakban jelenik meg: A gombra kattintva lehet a már benyújtott kérelmet exportálni, megtekinteni. Az exportálás PDF vagy EXCEL fájlformátumban lehetséges naptól lehetséges a már benyújtott kérelmekhez módosító kérelmet benyújtani illetve új kérelem benyújtására is van lehetősége annak az ügyfélnek, aki ezt a közötti időszakban még nem tették meg. Felhívjuk figyelmét, hogy a közötti időszakban mind a módosítások, mind az új kérelmek esetében késedelmi szankció kerül alkalmazásra. Az Új kérelem gomb megnyomását követően az alábbi figyelmeztető üzenet jelenik meg: A Kitöltő felület megnyitása gomb megnyomásával tud továbblépni a felületre.

11 A kitöltő felület felépítése 1. Menüsáv 2. A felületen mindig megjelenő Általános adatok blokk 3. Az egyes specifikus adatokat tartalmazó Fülek és azok adattartalma 4. Hibalista Alapvető műveletek a felületen Kilépés visszalépés a főmenübe Hibák a felületen található összes hibaüzenet megjelenítését szolgálja, a hiba súlyának megfelelő jelzéssel. Kitöltés menete tájékoztató adatok az űrlap kitöltéséről, mikor, ki és milyen folyamatot kezdeményezett az űrlapon. Ellenőrzés hatására lefutnak a beépített ellenőrzések (Javasoljuk gyakori használatát!)

12 Mentés a kérelem adatai benyújtás nélkül tárolásra kerülnek (kilépés után is), később a kitöltés bármikor folytatható. Javasoljuk gyakori használatát! Beadás hibátlan kérelem esetén aktív, funkciója a kérelem benyújtása a Kincstárhoz Nyomtatás a kitöltés közben kinyomtathatja a kérelem aktuális állapotát. A kinyomtatott kérelem nem benyújtható, csupán tájékoztató jellegű! Az egyes adatmezőkhöz tartozó cellák színe jelöli az adott cella állapotát. - Fehér háttérszín a cella megfelelően kitöltött, vagy nem kell kitölteni - Sárga háttérszín a cella kitöltése nem kötelező, vagy figyelmeztető hibát tartalmaz. A cellára állva megjelenítésre kerül a hiba oka. - Piros háttérszín a cella kitöltendő, vagy hibás. A cellára állva megjelenítésre kerül a hiba oka. A hiba lehet adatmegadás hiánya, hibás adat, vagy másik megadott adattal ellentétes adat. A hiba oka megjelenik a hibaüzenetek között. A hiba súlyossága szerint lehet: - Súlyos, a kérelem beadását gátló hiba - - Figyelmeztető hiba, ami nem gátolja a kérelem benyújtását - A hibás (piros vagy sárga háttérszínnel jelölt) cellára állva az egérmutatóval megjelenik a hiba oka. FONTOS! Az internetkapcsolatból fakadó esetleges adatvesztés elkerülése érdekében a kitöltés közben használja gyakran a mentés gombot! Sikeres mentés esetén az alábbi üzenet jelentkezik.

13 Kérelem kitöltése Általános tudnivalók 1. A kérelem kitöltése előtt figyelmesen olvassa el a kitöltési útmutatókat és a vonatkozó Közleményt! 2. A támogatási kérelemhez elektronikusan, szkennelés útján előállított formában (kizárólag pdf vagy jpg) kell csatolni a Felhívásban előírt mellékleteket, dokumentumokat. FIGYELEM! A Kincstár a kérelmet elutasítja, ha a kérelmet nem elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül nyújtották be, vagy elkésett. FONTOS! Mielőtt a kérelmet benyújtaná, bizonyosodjon meg arról, hogy minden Önre vonatkozó rovatot kitöltött és minden szükséges dokumentumot csatolt! Az Ügyfélkapun történő bejelentkezést követően javasoljuk gyakori mentés alkalmazását, mivel az ügyfélkapu által alkalmazott időkorlát következtében a rendszer automatikusan kiléptetheti a felhasználót. Az ilyen kiléptetés következtében a nem mentett adatok elvesznek!

14 Kérelem benyújtó elektronikus felület Általános adatok Ezen adatok mindig megjelenítésre kerülnek a felületen. Azonosítási információ Ügyfél azonosító: Automatikusan töltődik, kitöltése nem szükséges. FONTOS! Az intézkedésekben való részvétel feltétele, hogy az ügyfél a kérelem benyújtásakor (támogatást igénylő ügyfélként) ügyfél-azonosító számmal rendelkezzen az Kincstár ügyfél-nyilvántartási rendszerében. Ügyfél adatai Előtag: Automatikusan töltődik, kitöltése nem szükséges. Név: Automatikusan töltődik, kitöltése nem szükséges. Cégforma: Automatikusan töltődik, kitöltése nem szükséges.

15 Meghatalmazott Az ügyfél meghatalmazottjára akinek segítségével a kérelmet benyújtja vonatkozó adatok. Ügyfél azonosító: Automatikusan töltődik, kitöltése nem szükséges. Előtag: Automatikusan töltődik, kitöltése nem szükséges. Név: Automatikusan töltődik, kitöltése nem szükséges. Cégforma: Automatikusan töltődik, kitöltése nem szükséges. Kapcsolattartási információ A Név és a Telefonszám mezőt kötelező kitölteni. Ebbe az adatblokkba írja be a kapcsolattartó személy nevét beosztását, elérhetőségét a telefonszám, fax-szám és cím feltüntetésével. Az cím megadása kötelezően elvárt annak érdekében, hogy a kapcsolattartás elektronikus levél útján is biztosított lehessen. Célszerű olyan személy telefonszámát megadni, aki a támogatás igénylővel fel tudja venni a kapcsolatot a Kincstár esetleges megkeresése esetén, illetve rendszeresen figyeli az elektronikus levelezését. Ez az információ segít ügyintézőinknek kérelme gyorsabb és hatékonyabb kezelésében. A támogatást igénylővel történő hivatalos levelezést a Kincstár az Ügyfél-nyilvántartásban megadott levelezési címen bonyolítja. Ha a levelezést más címre kéri, akkor a levelezési címet kizárólag az Ügyfél-nyilvántartásban módosíthatja a Kincstár honlapjáról ( letölthető G (Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára) vagy G számú formanyomtatvány (Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - nem természetes személyek számára) segítségével.

16 Anyajuh panel Az Anyajuh panelen az Alapadatokat, a Tenyészetkód adatokat és a Tartási hely adatokat kell kitölteni. Alapadatok Az anyajuh panelen minden mező kitöltése köztelező. Kérelmezett létszám EU: a mezőbe azt a létszámot kell beírni, amelyet a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatás jogcímen kíván igényelni. A legkisebb igényelhető létszám 1 egyed. Amennyiben ezen a jogcímen NEM kíván támogatást igényelni akkor a mezőbe a 0 karaktert kell beírni. Kérelmezett létszám ÁNT: a mezőbe azt a létszámot kell beírni, amelyet az átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás jogcímen kíván igényelni. A legkisebb igénylehető létszám 10 egyed. Amennyiben ezen a jogcímen NEM kíván támogatást igényelni akkor a mezőbe a 0 karaktert kell beírni. Instruktor neve: az instruktori igazolást kiállító instruktor nevét kell kiválasztani a legördülő menüből Instruktor bélyegző száma: a kiválasztott név alapján automatikusan töltődik Instruktor által igazolt létszám: az instruktori igazolás 3-Igazolás blokkjában lévő egyedszámot kell beírni Instruktori igazolás dátuma: a mezőbe kattintva dátumválasztó felület jelenik meg, amelyen kiválasztható az igazolás kiállításának dátuma.

17 Amennyiben a dátum hibásan kerül megadásra, akkor a törlés gomb megnyomásával lehet a dátum mezőt kiüríteni, majd ismételten kiválasztani az igazolás dátumát. Értékesít-e juhtejet vagy juhtej-tejterméket: a legördülő mezőből kell kiválasztani a kérelmezőre megfelelő választ, amely igen vagy nem lehet. Tenyészetkód adatok A kérelem benyújtása tenyészetkód megadása nélkül nem lehetséges. Legalább egy tenyészetkód megadása kötelező, azonban több tenyészetkód is megadható. Annak a kérelmezőnek, aki több tenyészetben tartja a juhállományát javasolt az összes (juhtartó) tenyészetkódját megadni.

18 Tenyészetkódot a gomb megnyomásával lehet felvenni. A gomb megnyomása után megjelenik a kitöltendő sor: A megjelenő sorban egyetlen kitöltendő mező található. Ide kell beírni a tenyészetkódot. A beírt tenyészetkód a kérelem ellenőrzésekor a NÉBIH által szolgáltatott adatokkal keresztellenőrzésre kerül, és ha a tenyészetkód nem létezik (pl. elírás miatt) vagy ha a tenyészetkód nem a kérelmező ügyfélhez tartozik, akkor hibaüzenet jelenik meg. A megjelenő figyelmeztető hibaüzenet mellett a kérelmet be lehet nyújtani, de mindenképpen szükséges a tenyészetkód ellenőrzése az ENAR ügyfélszolgálatán keresztül (Az ENAR ügyfélszolgálat központi száma: ). Amennyiben egy tenyészetkódot törölni kíván, azt a következőképpen teheti meg: 1. Jelölje ki az adott sorban a Töröl oszlopban a jelölőnégyzetet: 2. A gombbal törölje a kívánt sort. 3. Amennyiben minden tenyészetkódot törölni szeretne, az gombbal mindegyiket ki tudja jelölni. 4. Ha mégsem szeretné törölni a kijelölt tartási helyeket, akkor a jelöléseket a gombbal szüntetheti meg. Amennyiben több tartási helyet vitt fel, mint amennyit a felület meg tud jeleníteni, akkor az oldalak között a következő gombokkal tud lapozni: A felvitt tartási hely adatokat a beadás során bármikor exportálhatja *.csv, *.xls formátumban a következő gombok segítségével:. A táblázatokban minden felvitt sor megjelenik függetlenül a beadó felületen megjelenített sorok számától.

19 Tartási hely adatok A kérelem benyújtása tartási hely megadása nélkül nem lehetséges. A tartási hely adatok megadása kötelező. Több tartási helyet is meg lehet adni. Annak a kérelmezőnek, aki több tenyészetben (több tenyészetkóddal rendelkezik) tartja a juhállományát javasolt az összes tenyészetkódjához tartozó tartási helyek megadása. Tartási helyet a gomb megnyomásával lehet felvenni. A gomb megnyomása után megjelenik a kitöltendő sor: Irányítószám: a mezőbe a felvinni kívánt tartási hely irányítószámát kell beírni. Az irányítószám megadása kötelező. Város: amennyiben valós irányítószám kerül megadásra, akkor automatikusan töltődik. Egy irányítószámhoz több település is tartozhat ezért az automatikusan beírt megnevezést minden esetben ellenőrizni kell, és ha nem megfelelő, akkor a Város mezőbe kattintva kitörölni, majd a helyes település nevet beírni. Közterület megnevezése: a mezőbe a közterület nevét (pl. Deák Ferenc), jellegét (út, utca stb.), házszámot lehet beírni. Amennyiben a tartási hely megnevezése egyéb formátumú vagy helyrajzi száma van akkor annak a beírása szükséges (pl.: Külterület helyrajzi szám 7187/8, Tanya 5 helyrajzi szám 11987/38 stb.) Amennyiben egy tartási helyet törölni kíván, azt a következőképpen teheti meg: 5. Jelölje ki az adott sorban a Töröl oszlopban a jelölőnégyzetet:

20 6. A gombbal törölje a kívánt sort. 7. Amennyiben minden tartási helyet törölni szeretne, az gombbal mindegyiket ki tudja jelölni. 8. Ha mégsem szeretné törölni a kijelölt tartási helyeket, akkor a jelöléseket a gombbal szüntetheti meg. Amennyiben több tartási helyet vitt fel, mint amennyit a felület meg tud jeleníteni, akkor az oldalak között a következő gombokkal tud lapozni: A felvitt tartási hely adatokat a beadás során bármikor exportálhatja *.csv, *.xls formátumban a következő gombok segítségével:. A táblázatokban minden felvitt sor megjelenik függetlenül a beadó felületen megjelenített sorok számától. Nyilatkozatok A kérelem benyújtása az Anyajuh nyilatkozat elolvasása és elfogadása nélkül nem lehetséges. A nyilatkozat az gombra kattintva felugró ablakban kerül megjelenítésre.

21 A nyilatkozat szövegét jobb oldali gördítő sáv lefelé húzásával lehet teljes terjedelmében végigolvasni. A nyilatkozat végigolvasása után el lehet fogadni (,) vagy az elfogadást visszautasítani ( ). Fájlok csatolása A kérelem benyújtása fájl csatolása nélkül nem lehetséges. FONTOS! A beszkennelt instruktori igazolást a csatolás előtt minden esetben nyissa meg! Ellenőrizze, hogy a csatolni kívánt instruktori igazolás valóban a kérelmező nevére lett-e kiállítva, illetve, hogy az igazolás kitöltése a szkennelés után látható, olvasható-e (különösen aláírások, instruktori bélyegző lenyomat). Amennyiben a szkennelés minősége nem megfelelő (a kitöltés vagy a bélyegző lenyomata olvashatatlan vagy nem látszik) ismételje meg a szkennelést nagyobb felbontással. Fájlt a gombra kattintva lehet kiválasztani. A gomb megnyomása után a felugró ablakban ki kell választani a csatolni kívánt fájlt, majd a megnyitás gombra kell kattintani.

22 FONTOS! A kérelemhez kizárólag PDF vagy JPG formátumú fájlt lehet csatolni. Amennyiben a fájl csatolása sikeres, akkor a benyújtó felületen pedig láthatóvá válik a feltöltött fájl. A Letöltés oszlopban a fájl nevére kattintva a csatolt fájl megnyitható és ellenőrizhető. A Feltöltött dokumentum ellenőrzése kérdésre kötelező válaszolni! A feltöltött dokumentumot minden esetben meg kell nyitni és ellenőrizni kell, hogy a kérelmező nevére kiállított igazolás került-e csatolásra. Amennyiben a csatolt igazolás nem a kérelmező nevére lett kiállítva, vagy a csatolt dokumentum nem igazolás a kérelem elutasításra kerül! Amennyiben egy csatolt fájlt törölni kíván, azt a következőképpen teheti meg: 1. Jelölje ki az adott sorban a Töröl oszlopban a jelölőnégyzetet:

23 2. A gombbal törölje a kívánt sort. 3. Amennyiben minden csatolt fájlt törölni szeretne, az gombbal mindegyiket ki tudja jelölni. 4. Ha mégsem szeretné törölni a kijelölt csatolt fájlokat, akkor a jelöléseket a gombbal szüntetheti meg. Amennyiben több fájlt csatolt, mint amennyit a felület meg tud jeleníteni, akkor az oldalak között a következő gombokkal tud lapozni: A felvitt csatolt fájlok listáját a beadás során bármikor exportálhatja *.csv, *.xls formátumban a következő gombok segítségével:. A táblázatokban minden felvitt sor megjelenik függetlenül a beadó felületen megjelenített sorok számától. Kérelem benyújtása A kérelem kitöltése során javasolt a gyakori mentés és az egyes blokkok kitöltése után az ellenőrzés. Ameddig benyújtást akadályozó hiba áll fenn a Menüsávban a Hibák menüpont piros háttérrel látható: A kérelem benyújtható, a Hibák menüpont sárga, vagy zöld háttérrel kerül megjelenítésre.

24 A kérelem benyújtásához a Beadás gombra kell kattintani. Sikertelen beadás esetén az alábbi üzenetet kapjuk: Ebben az esetben a Vissza a menüre gombra kell kattintani, majd kiválasztani az Elektronikus kérelemkezelés/egységes Kérelem alatt az Anyajuhtartás támogatásával összefüggő kérelmek/anyajuhtartás támogatási kérelem 2017 menüpontot. Itt a Rögzítés alatt álló kérelmeknél a Folytatás gombra kell kattintani, majd ismételten megnyomni a Beadás gombot. Sikeres beadás esetében az alábbi üzenet lesz látható a képernyőn:

25 Amennyiben több K0171 kérelem is beadásra kerül, akkor mindegyik látható a felületen, azonban mindig a benyújtási határidőn belül ( ) legutoljára benyújtott kérelem kerül figyelembe vételre:

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS TÁMOGATÁSI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS TÁMOGATÁSI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS TÁMOGATÁSI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Termeléshez kötött közvetlen, valamint átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás 2018 Verziószám: 1.0 1 1. Általános

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató

Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű támogatás (méhegészségügyi csekély összegű támogatás) iránti

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ kifogás benyújtásához

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ kifogás benyújtásához KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ kifogás benyújtásához Verziószám: 0.1 2016. május 19. Tartalom Fontos tudnivalók... 3 Belépés a benyújtó felületre... 4 Kitöltés megkezdése... 6 A kitöltő felület felépítése... 7 Alapvető

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem 2015. február 24. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Tartalomjegyzék 1. Firefox portable... 3 1. Belépés a felületre... 4 1.1 Meghatalmazás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági termékek értéknövelése (VP-ÉLIP) felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP-3-4.2.1-15 Verziószám: 0.1 2016. január

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Gyógy- és fűszernövény termesztés (Kertészet - gyógynövény (VP)) felhíváshoz Felhívás kódszáma:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2015. február 17. Budapest I. Fontos tudnivalók A rendszer használatához kétféle regisztráció szükséges: 1. Ügyfélkapus

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálás Támogatási kérelem Verziószám: 1 2013. február 4. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Firefox portable...

Részletesebben

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ VERZIÓ SZÁM : 1.0 2013. július 17. 1 Tartalom I. Fontos tudnivalók... 3 II. Portál használata... 4 III.

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 2.0 2011. március 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Belépés a felületre... 3 Meghatalmazás használata... 5 Kérelem kitöltésének

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem 2013. január 24. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Tartalomjegyzék 1. Firefox portable... 3 1.1. Telepítés:... 4 1. Belépés a felületre...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01 Általános

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP2-6.3.1-16 Verziószám: 0.1 2016. március 30. Tartalom

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás 3. sz. melléklet: Segédlet elektronikus felület használatához SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2013. február 01. Budapest I. Fontos tudnivalók

Részletesebben

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Benyújtási időszak: 2011. szeptember 30. 2011. október 31. (nov.

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Óvoda- és iskolatej program Véglegesítés dátuma: 2017. január 31. Oldal: 1 / 9 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Ültetvénytelepítés támogatása öntözés kialakításának lehetőségével felhíváshoz Felhívás kódszáma:

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2014. február 17. Budapest I. Fontos tudnivalók Az elektronikus kérelembenyújtás módjai: 1. saját nevében, 2.

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.127.08.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Iskolatej program Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015. július 9. Oldal: 1 / 10 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEK TRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA III. tengely

SEGÉDLET ELEK TRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA III. tengely SEGÉDLET ELEK TRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA III. tengely Verziószám: 2.0 2008. november 6. Budapest FONTOS! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elektronikus felület a Mozilla Firefox böngészőre

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.131.01.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen Kitöltési útmutató Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1. SZÁMÚ MELLÉKLET FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A beszállított nyerstej mennyiségének csökkentéséért megállapítható támogatási kérelem elektronikus benyújtása 2016 2016. szeptember 16. Tartalomjegyzék 1 A dokumentum

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS KIFIZETÉS IGÉNYLÉS BENYÚJTÁSÁHOZ Helyi Fejlesztési Stratégiák megvalósítása (LEADER) VP6-19.2.1.-XXX-YY-ZZ Verziószám: 1.0 2019. május 21. 1.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET VÁLTOZÁS BEJELENTÉS BENYÚJTÁSÁHOZ

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET VÁLTOZÁS BEJELENTÉS BENYÚJTÁSÁHOZ FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET VÁLTOZÁS BEJELENTÉS BENYÚJTÁSÁHOZ Vidékfejlesztési Program (2014-2020) Verziószám: 0.2 2017. január 2. Tartalom A jogszabályi háttér... 3 Fontos tudnivalók... 3 A változás bejelentése

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ A pályázat weboldalra való feltöltésének menete,

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01

Részletesebben

Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez.

Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez. Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály 2018.04.05 Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez. Hol találja a kitöltendő bevallás űrlapot? Amennyiben Ön elektronikus szolgáltatásainkra regisztrált

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER pályázat Verziószám: 1.0 2013. június 6. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Kitöltés előtt A Portál használata... 4 Belépés a felületre... 6 Meghatalmazás

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás 3. sz. melléklet: Segédlet az elektronikus felület használatához SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2016. január 21. Budapest I. Fontos tudnivalók

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ Az akadémiai kutatóhelyek által szervezett nemzetközi tudományos rendezvényekhez nyújtott akadémiai támogatásokra

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Az előleg kérelmek benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez

Az előleg kérelmek benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET Az előleg kérelmek benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER pályázat Verziószám: 1.0 2011. szeptember 19. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Kitöltés előtt - Célterület kiválasztása... 3 Belépés a felületre... 5 Meghatalmazás

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató Önkormányzati Hivatali Portál használata Általános Kitöltési útmutató Tisztelt Ügyfelünk! Az Önkormányzati ASP rendszernek köszönhetően Ön kényelmesen, áttekinthetően, elektronikus úton, akár otthonából

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elszámolás benyújtása abban az esetben lehetséges, amennyiben már minden, a pályázat keretein belül, illetve önerőből vállalt korszerűsítés befejeződött

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI KONFERENCIASZERVEZÉSHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI KONFERENCIASZERVEZÉSHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI KONFERENCIASZERVEZÉSHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ Az akadémiai kutatóhelyek által szervezett nemzetközi tudományos rendezvényekhez nyújtott akadémiai támogatásokra 2015-től

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ az MTA támogatott kutatócsoportok létesítésére meghirdetett pályázathoz Az MTA támogatott kutatócsoportok

Részletesebben

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ VERZIÓ SZÁM : 3.0 2015. május 12. 1 Tartalom I. Fontos tudnivalók... 3 II. Benyújtásra szolgáló felület...

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Egységes Kérelem Keresztellenőrzéshez kapcsolódó Adategyeztetés(W0139) elektronikus kitöltése és benyújtása 1.kör

Egységes Kérelem Keresztellenőrzéshez kapcsolódó Adategyeztetés(W0139) elektronikus kitöltése és benyújtása 1.kör Felhasználói kézikönyv Egységes Kérelem Keresztellenőrzéshez kapcsolódó Adategyeztetés(W0139) elektronikus kitöltése és benyújtása 1.kör 2013. Verzió 01. 1 Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezés... 3 2 Egységes

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz

Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz Az űrlapot annyi példányban kell kitölteni és beküldeni, amennyi megállapodást

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Lendület pályázat beadásához. A pályázat feltöltésének módját a mellékelt lépésenkénti útmutató tartalmazza.

ÚTMUTATÓ. Lendület pályázat beadásához. A pályázat feltöltésének módját a mellékelt lépésenkénti útmutató tartalmazza. MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ Lendület pályázat beadásához A Lendület 2014

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvényben (Ket.) foglaltak

Részletesebben

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tisztelt hallgató mielőtt belekezd a szakdolgozata feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassa el a tájékoztatót. Csak akkor

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Az elszámolási felülethez való hozzáféréshez kérjük, nyissa meg a Pályázati portálthttps://csaladihaz2016.nfsi.hu/ majd a Lakosságnak BELÉPÉS gombra kattintva, az ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 02 2012. február 17. Budapest I. Fontos tudnivalók A rendszer használatához kétféle regisztráció szükséges: 1. Ügyfélkapus

Részletesebben

Kitöltési útmutató. - Szaktanácsadás és a szakképzés jogcím tekintetében csak jogutódlás lehetséges.

Kitöltési útmutató. - Szaktanácsadás és a szakképzés jogcím tekintetében csak jogutódlás lehetséges. 2. számú melléklet Kitöltési útmutató a Jogutódlás megállapítása/kötelezettség átadás jóváhagyása iránti kérelem egyes ÚMVP és HOP beruházási jogcímek esetében c. formanyomtatvány kitöltéséhez Fontos tudnivalók:

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Verziószám: 03 2010. február 12. Budapest Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...3 Meghatalmazás

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KIESÉS-PÓTLÁS ELEKTRONIKUS BEJELENTÉSÉHEZ

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KIESÉS-PÓTLÁS ELEKTRONIKUS BEJELENTÉSÉHEZ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KIESÉS-PÓTLÁS ELEKTRONIKUS BEJELENTÉSÉHEZ A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése (Őshonos állatok-in situ (VP)) felhíváshoz

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ Lendület pályázat beadásához A Lendület pályázat weboldalára belépni az Akadémiai Adattárban (AAT) meglévő

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához

ÚTMUTATÓ. a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához ÚTMUTATÓ a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához A Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT) való regisztráció birtokában lehet belépni. Amennyiben

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP6-6.2.1-16

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez 1. Bevezetés 2 2. A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezésének előfeltételei... 2 3. A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer indítása...

Részletesebben

K5600/K5601Támogatási kérelem Főlap

K5600/K5601Támogatási kérelem Főlap KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 2005-ös támogatási évi anyatehéntartás támogatás igényléséhez szükséges K5600/K5601 Támogatási kérelem Főlaphoz és K5602 Támogatási kérelem Betétlaphoz Fontos! Anyatehéntartás támogatási

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ LEADER Helyi Felhívások Verziószám: 1 2017. december 20. Tartalom Fontos tudnivalók... 4 Portál használata... 5 Belépés

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET az állandó meghatalmazás és az elsődleges képviselet elektronikus úton történő létesítéséhez és visszavonásához

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET az állandó meghatalmazás és az elsődleges képviselet elektronikus úton történő létesítéséhez és visszavonásához FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET az állandó meghatalmazás és az elsődleges képviselet elektronikus úton történő létesítéséhez és visszavonásához 2015. 1 Tartalom Belépés az elektronikus ügyintézési felületre...4

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

ORSZÁGKÉPI- ÉS TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ORSZÁGKÉPI- ÉS TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÜGYFELEK SZÁMÁRA ORSZÁGKÉPI- ÉS TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2018-01-05 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek

Részletesebben

Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben

Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben Dr. Hegedűs Annamária Az ÉTDR bevezetése nagyban megkönnyíti az építési adminisztrációt. Írásunk a rendszer használatához nyújt gyakorlati útmutatót: Hogyan regisztrálhatunk

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ Az MTA kétoldalú együttműködési megállapodásai keretében megpályázható mobilitási támogatásokra

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben