KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAM (KEHOP) A PROGRAM VÁLLALKOZÁSI VETÜLETEI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAM (KEHOP) A PROGRAM VÁLLALKOZÁSI VETÜLETEI"

Átírás

1 KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAM (KEHOP) A PROGRAM VÁLLALKOZÁSI VETÜLETEI

2 ELŐADÁSVÁZLAT I. EU 2020-as stratégia irányelvei és a partnerségi megállapodás II. A környezeti és energiahatékonysági operatív program (KEHOP) a PM tükrében III. 3 fő Nemzeti fejlesztési prioritás az energia- és erőforrás hatékonyság növelése érdekében IV. KEHOP kapcsolódása az EU tematikus célok megvalósításához V. KEHOP prioritás struktúrája, prioritások keretösszegei VI. KEHOP pályázatok VII. A KEHOP és a vállalkozások VIII.A GINOP energetikai pályázatai vállalkozásoknak IX. AAI Tender Kft. bemutatása X. AAI Tender Kft. elérhetősége

3 I. EU 2020-AS STRATÉGIA IRÁNYELVEI ÉS A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁS Az Európai Unió 2020-ig tartó stratégiájának alapvető célkitűzése az intelligens, fenntartható és befogadó (inkluzív) növekedés és a gazdasági, társadalmi és területi kohézió megvalósítása. Partnerségi Megállapodás (PM) Az Európai Unió 2020-ig tartó stratégiájában megfogalmazott célkitűzésekhez Magyarország a Partnerségi Megállapodásban lefektetett módon járul hozzá. Partnerségi Megállapodás (PM) alapvető célja A fenntartható, magas hozzáadott értékű termelésre és foglalkoztatás bővülésére épülő gazdasági növekedés elősegítése. Ennek elérése érdekében a gazdaságfejlesztést célzó programokat is lehetőleg úgy kell megtervezni, hogy azok közvetve járuljanak hozzá növekedés elősegítéséhez. FENNTARTHATÓSÁG 3 DIMENZIÓJA: A GAZDASÁGI, TÁRSADALMI ÉS KÖRNYEZETI. Bármelyik fejlődése magával húzza a másik kettőt is.

4 II. A KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAM (KEHOP) A PM TÜKRÉBEN A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) beavatkozásai elsősorban és közvetlenül a fenntarthatóság dimenziójának erősítését szolgálják, ugyanakkor áttételesen hozzájárulnak a gazdasági növekedés elősegítéséhez is. A KEHOP feladata a Partnerségi Megállapodás szerint A PM-ban rögzített fejlesztési prioritások között a KEHOP elsősorban és közvetlenül az energia- és erőforrás hatékonyság növeléséhez járul hozzá. Az energiahatékonyság javításának ösztönzése egyben a Program specifikus, és legfőbb célkitűzése is.

5 III. 3 FŐ NEMZETI FEJLESZTÉSI PRIORITÁS AZ ENERGIA- ÉS ERŐFORRÁS HATÉKONYSÁG NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN I. Az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés támogatása minden ágazatban (EU Tematikus cél 4.), II. Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázat megelőzés- és kezelés előmozdítása (EU Tematikus cél 5.), III. A környezetvédelem és az erőforrásfelhasználás hatékonyságának előmozdítása (EU Tematikus cél 6.).

6 IV. KEHOP KAPCSOLÓDÁSA AZ EU TEMATIKUS CÉLOK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ A KEHOP átfogó célja, hogy magas hozzáadott értékű termelésre és a foglalkoztatás bővülésére épülő gazdasági növekedés az emberi élet és a környezeti elemek védelmével összhangban valósuljon meg! Az átfogó cél elérése érdekében a KEHOP által lefedett valamennyi fejlesztési terület és beavatkozási irány esetében az alábbi, egymással szoros kapcsolatban lévő horizontális céloknak kell érvényesülniük: - Klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak megelőzése és mérséklése, az alkalmazkodóképesség javítása; - Erőforrás-felhasználás hatékonyságának fokozása; - Szennyezések és terhelések megelőzése és mérséklése; - Egészséges és fenntartható környezet biztosítása.

7 V. KEHOP PRIORITÁS STRUKTÚRÁJA, PRIORITÁSOK KERETÖSSZEGEI PRIORITÁSI TENGELY MEGNEVEZÉSE 1. A klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás 2. Települési vízellátás, szennyvíz-elvezetés és tisztítás, szennyvízkezelés fejlesztése 3. Hulladékgazdálkodással és kármentéssel kapcsolatos fejlesztések 4. Természetvédelmi és élővilág-védelmi fejlesztések ALAP KA KA KA ERFA Teljes összeg EUR + HUN (Mrd Ft) A teljes keret %- ában 309,8 27,74 318,8 28,55 68,7 6,15 31,3 2,81 5. Energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása 6. Az energiahatékonyság növelését és a megújuló energiaforrások használatát ösztönző pénzügyi eszközök KA ERFA 300,9 26,95 59,1 5,29 7. Technikai segítségnyújtás KA 28,1 2,52 ÖSSZESEN: 1116,8 100

8 VI. KEHOP PÁLYÁZATOK 1. Prioritás: A klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás: Vízgazdálkodással és az éghajlatváltozás hatásaival kapcsolatos tervezés, informatikai és monitoring fejlesztés (KEHOP ) Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás (KEHOP ) Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás (KEHOP ) Fenntartható vízgazdálkodás infrastrukturális feltételeinek javítása (KEHOP-1.3.0) Fenntartható vízgazdálkodás infrastrukturális feltételeinek javítása szakaszolt projektek (KEHOP ) Árvízvédelmi fejlesztések (KEHOP ) Árvízvédelmi fejlesztések szakaszolt projektek (KEHOP ) Dombvidéki vízgazdálkodás fejlesztése (KEHOP-1.5.0) Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése (KEHOP-1.6.0) Önkéntes polgári védelmi szervezetek képzése (KEHOP )

9 VI. KEHOP PÁLYÁZATOK 2. Prioritás: A települési vízellátás, szennyvízelvezetés és tisztítás, szennyvízkezelés fejlesztése Felhívás az ivóvízminőség-javító projektek megvalósítására (KEHOP ) Felhívás az előkészített ivóvízminőség-javító projektek megvalósítására (KEHOP ) Felhívás az elő nem készített ivóvízminőség-javító projektek megvalósítására (KEHOP ) Felhívás a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása egyedi, illetve térségi ivóvízminőség-javító rendszerek kiépítésével (KEHOP ) Felhívás ivóvízellátó hálózatok rekonstrukciójának megvalósítására (KEHOP-2.1.5) Felhívás szennyvízelvezetés és - tisztítás, szennyvízkezelés megvalósítására (KEHOP ) Felhívás az előkészített szennyvízelvezetéssel és - kezeléssel kapcsolatos fejlesztések megvalósítására (KEHOP ) Felhívás az elő nem készített szennyvízelvezetéssel és - kezeléssel kapcsolatos fejlesztések megvalósítására (KEHOP ) Felhívás szennyvízelvezetés és - tisztítás, szennyvízkezelés megvalósítására (KEHOP ) Felhívás a szennyvíziszap optimális hasznosítása érdekében szükséges beruházások, fejlesztések megvalósítására, energiahatékonysági elemekkel (KEHOP )

10 VI. KEHOP PÁLYÁZATOK 3. Prioritás: A hulladékgazdálkodással és kármentesítéssel kapcsolatos fejlesztések A települési hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerek fejlesztése (KEHOP ) A biológiailag lebomló hulladék eltérítése a hulladéklerakóktól (KEHOP ) A háztartásokból származó elektromos és elektronikus hulladékok, elem és akkumulátor, egyéb veszélyes hulladékok gyűjtésének és előkezelésének fejlesztése (KEHOP ) Szemléletformálás a hulladékképződés megelőzésére (KEHOP ) Az előkezelés, a hasznosítás és az ártalmatlanítás alrendszereinek fejlesztése a települési hulladék vonatkozásában (KEHOP ) Települési hulladékkezelő létesítmények hálózatának rendszerszerű fejlesztése (KEHOP ) A fővárosi hulladékhasznosítás komplexitásának fejlesztése (KEHOP ) Szennyezett területek kármentesítése (KEHOP )

11 VI. KEHOP PÁLYÁZATOK 4. Prioritás: A természetvédelmi és élővilág-védelmi fejlesztések Élőhelyek és fajok természetvédelmi helyzetének javítása, a természetvédelmi kezelés és bemutatás infrastruktúrájának fejlesztése (KEHOP ) Élőhelyek és fajok természetvédelmi helyzetének javítása, a természetvédelmi kezelés és bemutatás infrastruktúrájának fejlesztése szakaszolt projektek (KEHOP )

12 VI. KEHOP PÁLYÁZATOK 5. Prioritás: Az energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása Megújuló alapú zöldáram-termelés elősegítése (KEHOP ) Kormányhivatalok épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével (KEHOP ) Rendvédelmi szervek épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével (KEHOP ) Igazgatási szervek épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével (KEOP ) Központi költségvetési szervek tulajdonában álló oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével (KEHOP ) Egészségügyi intézmények épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével (KEHOP ) Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével (KEHOP ) Egyházi fenntartású kórházak, valamint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ épületenergetikai fejlesztése (KEHOP ) Távhő-szektor energetikai korszerűsítése megújuló energiaforrás felhasználásának lehetőségével (KEHOP ) Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal (KEHOP ) Szemléletformálási programok (KEHOP ) Önkormányzati tulajdonú középületek energetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével a Közép-magyarországi régióban (KEHOP )

13 VII. A KEHOP ÉS A VÁLLALKOZÁSOK A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében elérhető pályázati kiírások kedvezményezettjei ahogy azt már a kiírások megfogalmazásából is láthatjuk - főként: közintézmények, közigazgatási- és igazgatási szervek, bölcsődék, óvodák, alapfokú-középfokú-, és felsőoktatási intézmények, egészségügyi intézmények, egyházi intézmények, rendvédelmi szervek, önkormányzatok, az állam kizárólagos, vagy többségi tulajdonában álló szervezetek, szolgáltató szektor (távhő, víz, stb..), Nemzeti parkok, tájvédelmi körzetek, természetvédelmi szervek, erdőgazdaságok, stb... nyújthatnak majd be energetikai korszerűsítést eredményező projektjavaslatokat!

14 VII. A KEHOP ÉS A VÁLLALKOZÁSOK KÉZENFEKVŐ KÉRDÉS: HOGYAN, ÉS HOL VAN A KEHOP-NAK VÁLLALKOZÁSI VONATKOZÁSA? HOL TUDNAK A VÁLLALKOZÁSOK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSRE, MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK BESZERZÉSÉRE PÁLYÁZNI (mint korábban a KEOP keretében)? VÁLASZ: KÖZVETLENÜL SEHOL KÖZVETLENÜL A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM KERETÉBEN LESZ ERRE LEHETŐSÉGÜK!

15 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK Októberében jelenik meg 3 energetikai korszerűsítést célzó pályázati felhívás vállalkozások számára: 1. GINOP Épületenergetikai fejlesztések 2. GINOP Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva 3. GINOP Helyi hő- és villamosenergiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című pályázati kiírások jönnek!

16 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Épületenergetikai fejlesztések Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Pályázat célja Keretösszeg és támogatási összeg szeptember november 30. (a benyújtás várhatóan novemberre tolódik) Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió A konstrukció hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására irányuló beruházások megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Keretösszeg: 6 Mrd Ft. Támogatás összege min Ft, max Ft.

17 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK Támogatási intenzitás és önerő GINOP Épületenergetikai fejlesztések Maximálisan 40% támogatás igényelhető, tehát a projekt összköltségének 60 %-át kitevő önrésszel rendelkezni kell. Előleg Kik pályázhatnak A megítélt támogatás max. 25%-a igényelhető Kifizetési kérelemnek számít, tehát amennyiben előleget igénylünk itt már igazolni kell az önerő rendelkezésre állását! Mikro-, kis-, és középvállalkozások (gazdasági társaságok, egyéni vállalkozások): - melyek éves átlagos statisztikai létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó két lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt Jogi forma szerint: - kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű vagy anélküli gazdasági társaságok - SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók

18 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK Kik nem pályázhatnak GINOP Épületenergetikai fejlesztések amely GINOP ill pályázat keretében már részesült támogatásban amely olyan munkálatot akar megvalósítani az adott épületen, amely a ciklusban, államháztartási vagy uniós támogatásból valósult meg amelynek 100%-os tulajdonrésszel rendelkező anyavállalata nem rendelkezik legalább két lezárt üzleti évvel amely jelen projekt elszámolható összköltsége, meghaladja az előző, lezárt üzleti év szerinti árbevételét és mérlegfőösszegét amely partner vagy kapcsolt vállalkozása jelen pályázat keretében már támogatásban részesült amely nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak minősül amelynek partner vagy kapcsolt vállalkozása ezen Felhívás keretében már részesült támogatásban amely nem felel meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének amely nem átlátható szervezet amely felszámolási, csőd-, végelszámolási vagy egyéb a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott - eljárás alatt áll

19 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK Támogatható tevékenységek GINOP Épületenergetikai fejlesztések I. Épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségek csökkentése: 1. Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése, 2. Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje és megtakarítást eredményező korszerűsítése II. Épületek nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése (csak olyan gépészeti korszerűsítés támogatható, amely megakadályozza a szénmonoxid mérgezés veszélyt): Fűtési és/vagy használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése: hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje hőleadó berendezések korszerűsítése vagy cseréje szükséges kéménytechnikai fejlesztések elvégzése automatikus központi szabályozások kiépítése egyedi mérési lehetőségek kialakítása energiatakarékossági megoldások alkalmazása gőz hőhordozó közeg váltása forró vízre távhőrendszerre való csatlakozás feltételeinek megteremtése

20 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK Támogatható tevékenységek GINOP Épületenergetikai fejlesztések III. Központi szellőző-, hűtési rendszerek energiatakarékos korszerűsítése, kialakítása: Meglévő központi szellőző- és hűtő berendezések cseréje korszerűbb rendszerre Hővisszanyerő berendezés korszerűsítése, létesítése (létesítés kizárólag gépi szellőztetéssel rendelkező épületrészekben támogatható); VRV típusú hűtési rendszer kiépítése (kizárólag korábban is hűtött épületrészekben) - Kisléptékű, helyi kogeneráció és trigeneráció kiépítése - Hulladékhő hasznosítási lehetőségek kiaknázása - Hőelosztó rendszerek korszerűsítése, veszteségeinek csökkentése IV. Meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása (önállóan nem, csak I., vagy II. tevékenység megvalósulásával együtt támogatható): - Fényforrások, világítótestek és előtétek cseréje - Meglévő kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése

21 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva Pályázat benyújtása október 1-től január 12-ig(a benyújtás várhatóan novemberre tolódik) Projekt helyszíne Pályázat célja Keretösszeg és támogatási összeg Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió A konstrukció hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására irányuló beruházások megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Keretösszeg: 6 Mrd Ft. Támogatás összege min Ft, max Ft.

22 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva Támogatási intenzitás és önerő Előleg Maximálisan 45% támogatás igényelhető. Napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából megvalósuló projektelem esetén az összes elszámolható költségek támogatási mértéke: 40% A projekt elszámolható összköltségének 25 %-át kitevő önrésszel rendelkezni kell. Támogatási kérelem benyújtásakor nyilatkozni kell róla, igazolni legkésőbb 1. kifiz. benyújtásáig. A megítélt támogatás max. 25%-a igényelhető Kifizetési kérelemnek számít, tehát amennyiben előleget igénylünk igazolni kell az önerő rendelkezésre állását! Kik pályázhatnak Mikro-, kis-, és középvállalkozások (gazdasági társaságok, egyéni vállalkozások): - melyek éves átlagos statisztikai létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó két lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt Jogi forma szerint: - kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű vagy anélküli gazdasági társaságok - SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók

23 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva Kik nem pályázhatnak amely GINOP ill pályázat keretében már részesült támogatásban amely olyan munkálatot akar megvalósítani az adott épületen, amely a ciklusban, államháztartási vagy uniós támogatásból valósult meg amelynek 100%-os tulajdonrésszel rendelkező anyavállalata nem rendelkezik legalább két lezárt üzleti évvel amely jelen projekt elszámolható összköltsége, meghaladja az előző, lezárt üzleti év szerinti árbevételét és mérlegfőösszegét amely partner vagy kapcsolt vállalkozása jelen pályázat keretében már támogatásban részesült amely nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak minősül amelynek partner vagy kapcsolt vállalkozása ezen Felhívás keretében már részesült támogatásban amely nem felel meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének amely nem átlátható szervezet amely felszámolási, csőd-, végelszámolási vagy egyéb a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott - eljárás alatt áll

24 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva Támogatható tevékenységek Kizárólag olyan projekt támogatható, amelyben a megújuló energiafelhasználásra vonatkozó projektrész is kizárólag az energiahatékonysági korszerűsítésre kerülő épület(ek) hő- és/vagy villamosenergia-rendszer ellátását szolgálja. A benyújtott pályázatok esetében az energiahatékonyság fokozására irányuló projektrész aránya alátámasztottan el kell, hogy érje legalább az 10%-ot a projekt elszámolható költségén belül. A projekt esetén a megújuló energia felhasználásra irányuló projektrész aránya alátámasztottan el kell, hogy érje legalább az 10%-ot a projekt elszámolható költségein belül. 1. Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek: Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése Épületek nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése ezen belül a: helyi kogeneráció vagy trigeneráció kiépítésére, hulladékhő hasznosítására illetve a meglévő hőelosztó rendszerek korszerűsítésére összesen 20 millió forint támogatás igényelhető. Meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

25 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva Támogatható tevékenységek 2. Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek: Csak és kizárólag a fejlesztéssel érintett épület teljes releváns villamos- és/vagy fűtési és/vagy HMV előállítási hő energiaigényének minimum 20 százalékának fedezésére szolgáló rendszerek beépítése támogatható. Csak és kizárólag a hő- és/vagy villamos energia termelői oldal támogatható (biomassza kazán-rendszer esetén: a biomassza kazán szekunder csonkjáig, napkollektoros rendszer esetén: a hőtároló kimenő csonkjáig, továbbá a szabályzáshoz szükséges eszközök; napelemes rendszer esetén az inverter kimeneti részéig). Támogathatóak továbbá a szabályozáshoz és méréshez szükséges eszközök. Napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésére Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából Napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához Hőszivattyú rendszerek alkalmazása alapfűtésre és/vagy használati melegvíztermelésre és/vagy fűtésrásegítésre Geotermikus energia hasznosítása fűtésre, vagy fűtésrásegítésre, és/vagy használati melegvíz-termelésre

26 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Pályázat benyújtása október január 5-ig(a benyújtás várhatóan novemberre tolódik) Projekt helyszíne Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió Pályázat célja A pályázat célja az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítására irányuló beruházások megvalósítása. (Egy támogatási kérelem maximum 10 db külön álló épület és/vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoport energetikai fejlesztésére irányulhat.) Keretösszeg és támogatási összeg Keretösszeg: 6 Mrd Ft. Támogatás összege min Ft, max Ft.

27 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Támogatási intenzitás és önerő Előleg Maximálisan 45% támogatás igényelhető. Napelemes rendszer esetén 40%-os az intenzitás. A projekt elszámolható összköltségének 25 %-át kitevő önrésszel rendelkezni kell. Támogatási kérelem benyújtásakor nyilatkozni kell róla, igazolni legkésőbb 1. kifiz. benyújtásáig. A megítélt támogatás max. 25%-a igényelhető Kifizetési kérelemnek számít, tehát amennyiben előleget igénylünk igazolni kell az önerő rendelkezésre állását! Kik pályázhatnak Mikro-, kis-, és középvállalkozások (gazdasági társaságok, egyéni vállalkozások): - melyek éves átlagos statisztikai létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó két lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt Jogi forma szerint: - kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű vagy anélküli gazdasági társaságok - SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók

28 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Kik nem pályázhatnak amely GINOP ill pályázat keretében már részesült támogatásban amelynek 100%-os tulajdonrésszel rendelkező anyavállalata nem rendelkezik legalább két lezárt üzleti évvel amely jelen projekt elszámolható összköltsége, meghaladja az előző, lezárt üzleti év szerinti árbevételét és mérlegfőösszegét az elmúlt 3 évben más épületenergetikai pályázaton az adott épületre támogatásban részesült

29 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Támogatható tevékenységek Csak és kizárólag a fejlesztéssel érintett épület / azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoport teljes releváns villamos- és/vagy fűtési és/vagy HMV előállítási hő energiaigényének minimum 20 százalékának fedezésére szolgáló megújuló energiaforrást felhasználására alkalmas rendszerek beépítése támogatható. 1. Napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület HMV igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre: napsugárzás energiatartalmát felvevő berendezés és kapcsolódó szerkezetiés tartóelemek beszerzése és telepítése, szükséges tetőszerkezeti teherhordó elemek megerősítése; épületgépészeti rendszerhez való kapcsolódáshoz, rendszerben működéshez szükséges eszközök, berendezések vásárlása és telepítése. 2. Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából: mezőgazdasági fő és melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes felhasználására alkalmas rendszer beszerzése és telepítés épületgépészeti rendszerhez való kapcsolódás esetén a rendszer működéséhez szükséges eszközök, berendezések vásárlása és telepítése, az épületgépészeti rendszerhez való kapcsolódás költségei.

30 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Támogatható tevékenységek 3. Napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergiaellátásához: napelemes rendszerek beszerzésének és telepítésének költségei, kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, szükséges tetőszerkezeti teherhordó elemek megerősítése, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítésének költségei; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelési költsége. 4. Hőszivattyú rendszerek alkalmazása alapfűtésre és/vagy használati melegvíz - termelésre és/vagy fűtésrásegítésre: talajkollektoros hőszivattyús rendszer, talajszondás hőszivattyús rendszer, víz-víz hőszivattyús rendszer, levegő-víz hőszivattyús rendszer.

31 VIII. GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATAI VÁLLALKOZÁSOKNAK GINOP Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Támogatható tevékenységek Geotermikus energia hasznosítása fűtésre, vagy fűtésrásegítésre, és/vagy használati melegvíz-termelésre: hőigényt kielégítő, meglévő, közepes vagy alacsony entalpiájú termálvizes rendszerek bővítése, többlépcsőssé alakítása, meglévő geotermikus hőhasznosító rendszer változatlan vízkontingens kivételével járó (termelés oldali) hatékonyságnövelése, új felhasználók bekapcsolása és/vagy kaszkád rendszer kialakítása, kapcsolódó előírás szerinti vízelhelyező rendszer kialakítása, amennyiben a hazai megújuló energia felhasználás növelésével jár, meglévő geotermikus hőhasznosító rendszer kapacitás, vagy hatékonyságnövelésével új fogyasztók bekapcsolása és/vagy kaszkád rendszer kialakítása, amennyiben az a hazai megújuló energia felhasználás növelésével jár. Mindhárom pályázat fenntartási időszaka 3 év, és a projektek megvalósítására rendelkezésre álló időtartam 12 hónap!

32 IX. AAI TENDER KFT. BEMUTATÁSA Az AAI Tender Kft ben alakult, 100%-osan magyar tulajdonban lévő vállalkozás. Több éves tapasztalattal és több száz sikeresen lebonyolított pályázattal bír a fejlesztési projektek teljes életciklusát végigkísérő menedzsment tevékenység terén. Az AAI Tender Kft. gyakorlatias munkamódszerei, kiegészülve a gyors és ügyfélbarát megoldásaival eredményezték azt a sikert, hogy indulása óta az ügyfelei részére elnyert európai uniós- és hazai támogatási források összértéke megközelíti a 10 milliárd forintot. Pályázati mérlegünk makulátlan, az eddig eltelt időszakban nem volt sem elutasított, sem pedig meghiúsult projektünk, melyben közreműködőként szerepet vállaltunk, legyen az gazdaságfejlesztési-, energetikai-, kulturális-, településfejlesztési- vagy turisztikai projekt. Az AAI Tender Kft. maga is aktív pályázó, több, sikeresen lezárt gazdaságfejlesztési pályázattal rendelkezik, emiatt tapasztalt és hiteles információkkal látja el ügyfeleit kikerülve a pályázati rendszer gyakori buktatóit. Menedzsment szervezete a Nemzetközi Energetikai és Megújuló Energiaforrás Klaszternek. Célunk, hogy minden pályázóra személyre szabottan felkutassuk, valamint gyorsan, hatékonyan, az ügyfél lehető legkisebb energia- és időráfordításával megszerezzük a legmegfelelőbb fejlesztési, pályázati forrásokat, támogatva ezzel jövőjüket, üzleti gyarapodásuk, sikereik elérését.

33 X. AAI TENDER KFT. ELÉRHETŐSÉGE AAI TENDER KFT Veszprém, Ádám Iván u. 7. Sándor-Weisz Tímea, ügyvezető Horváth Réka, pályázati szakértő Tel.: +36/ ; Tel.: +36/ Web:

34 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! HORVÁTH RÉKA PÁLYÁZATI SZAKÉRTŐ AAI TENDER KFT.

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című, GINOP-4.1.2-17 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak:

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című,

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, GINOP-4.1.1-8.4.4-16 számú felhívásról A pályázati kiírás keretében a

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel portfólió Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 A pályázat célja Jelen pályázat célja, hogy hozzájáruljon az

Részletesebben

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.4.1-8.8.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel A pályázat keretében a következő tevékenységek megvalósítására lesz lehetőség:

Részletesebben

GINOP MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA

GINOP MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GINOP-4.1.2-18 MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE, ÖSSZEGE Az igényelhető vissza nem

Részletesebben

Épületenergetikai fejlesztések Varga Zoltán szakközgazdász

Épületenergetikai fejlesztések Varga Zoltán szakközgazdász Épületenergetikai fejlesztések Varga Zoltán szakközgazdász 2016.11.04. Vállalkozói költségek csökkentése A vállalkozás energia felhasználásának csökkentése beruházással A vállalkozás energia felhasználásának

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen 12 ezer milliárd forintos keret 513 Mrd Ft kapacitásbővítés 146 Mrd Ft informatika 581 Mrd Ft innováció 160 Mrd Ft energetika

Részletesebben

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat melléklete 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat

Részletesebben

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/ Fax: 76/

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/ Fax: 76/ Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel A felhívás kódszáma: GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Támogatást igénylők köre: Jelen felhívásra támogatási

Részletesebben

Aktuális pályázati konstrukciók a KEOP-on belül. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális pályázati konstrukciók a KEOP-on belül. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális pályázati konstrukciók a KEOP-on belül Zöldgazdaság-fejlesztési program 1. prioritás: Egészséges, tiszta települések 2. prioritás: Vizeink jó kezelése 3. prioritás: Természeti értékeink jó kezelése

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-4.1.2-18 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása

Részletesebben

ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS HASZNOSÍTÁSSAL KOMBINÁLVA KEOP-2012-5.5.0/B

ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS HASZNOSÍTÁSSAL KOMBINÁLVA KEOP-2012-5.5.0/B ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS HASZNOSÍTÁSSAL KOMBINÁLVA KEOP-2012-5.5.0/B Jelen konstrukció célja: ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító

Részletesebben

TÁMOP 2.5.3.B-12/1. Jogsegély-szolgálat fejlesztése a konvergencia régiókban

TÁMOP 2.5.3.B-12/1. Jogsegély-szolgálat fejlesztése a konvergencia régiókban TÁMOP 2.5.3.B-12/1 Jogsegély-szolgálat fejlesztése a konvergencia régiókban Pályázók köre: szakszervezet, egyéb munkavállalói érdekképviselet, munkáltatói, tulajdonosi érdekképviselet, egyéb egyesület,

Részletesebben

AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ)

AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ) SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ) BEMUTATÁSRA KERÜLŐ PÁLYÁZATOK Pályázati kód GINOP-4.1.1-8.4.4-16 GINOP-5.2.4-16

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (Tervezet) A Felhívás Kódszáma: GINOP-4.1.1-8.4.4-16

Részletesebben

Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül

Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül 2010. február1. KEOP-2009-4.2.0/A: Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal A konstrukció ösztönözni és támogatni

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A Fejlesztési program eszközrendszere: Energiahatékonyság Zöldenergia megújuló energiaforrások

Részletesebben

Energetikai pályázatok 2012/13

Energetikai pályázatok 2012/13 Energetikai pályázatok 2012/13 Összefoglaló A Környezet és Energia Operatív Program keretében 2012/13-ban 8 új pályázat konstrukció jelenik meg. A pályázatok célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása GINOP-4.1.2-18 Jelen Felhívás keretében csak energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel A Felhívás kódszáma: GINOP-4.1.1-8.4.4-16 A felhívás indokoltsága és célja Magyarország Kormányának

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Pályázat kódja GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás Pályázók köre

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Fejlesztési

Részletesebben

Szakmai hozzáértés, hatékony megoldás, forrásszervezés és projektmenedzsment az ötlettől a megvalósulásig.

Szakmai hozzáértés, hatékony megoldás, forrásszervezés és projektmenedzsment az ötlettől a megvalósulásig. Szakmai hozzáértés, hatékony megoldás, forrásszervezés és projektmenedzsment az ötlettől a megvalósulásig. Társaságunk 1996 nyarán alakult német szakmai tulajdonosi háttérrel, elsősorban az Önkormányzatok

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 A felhívás keretében csak az energiahatékonyság fokozását megújuló energiaforrás

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2017. február

Részletesebben

Civil környezetvédelmi programok a KEOP-ban Budapest, 2009.06.22.

Civil környezetvédelmi programok a KEOP-ban Budapest, 2009.06.22. Civil környezetvédelmi programok a KEOP-ban Budapest, 2009.06.22. Szabó Gábor Dávid (tanácsadó projekt menedzser, KvVM FI) Prioritás HÁTTÉR KEOP 2007-13 Keret Keret Mrd Ft (260Ft/ ) Százalékos megoszlás

Részletesebben

Kódszám: KEOP-2012-5.5.0/D

Kódszám: KEOP-2012-5.5.0/D Kódszám: KEOP-2012-5.5.0/D 1. A támogatás célja: Jelen pályázati felhívás kiemelt célkitűzése összhangban a hazai és EU stratégiával ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást

Részletesebben

2010. Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva 2010.02.22.

2010. Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva 2010.02.22. 2010. Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva 2010.02.22. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14.

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14. Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energiaforrást támogató pályázati lehetőségek Havasi Patrícia Energia Központ Szolnok, 2011. április 14. Zöldgazdaság-fejlesztési

Részletesebben

Pályázati tájékoztató

Pályázati tájékoztató Pályázati tájékoztató GINOP-4.1.2-18 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása Támogatható tevékenységek: Projekt előkészítési tevékenység (max. 5%) - de minimis

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM GINOP: Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatások kombinációjával Gazdaságfejlesztési Programok

Részletesebben

Energia Akadémia Pályázati források. CAM Consulting Kft.

Energia Akadémia Pályázati források. CAM Consulting Kft. Energia Akadémia Pályázati források Budaörs, 2016. május 17. Boza Pál, Virág Emese CAM Consulting Kft.. Áttekintésre kerülő operatív programok - Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) -

Részletesebben

ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK ÉS KÖZVILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉSE KEOP-2012-5.5.0/A

ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK ÉS KÖZVILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉSE KEOP-2012-5.5.0/A ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK ÉS KÖZVILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉSE KEOP-2012-5.5.0/A A konstrukció célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása, azaz az energia termelése, elosztása, szállítása

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Pályázat kódja GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás Pályázók köre

Részletesebben

Vissza nem térítendő támogatás Kölcsön keretösszege Támogatási kérelmek várható száma 5,88 Mrd Ft 5,88 Mrd Ft db

Vissza nem térítendő támogatás Kölcsön keretösszege Támogatási kérelmek várható száma 5,88 Mrd Ft 5,88 Mrd Ft db Vállalkozások megújuló energia felhasználásával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Vissza nem térítendő

Részletesebben

Támogatási intenzitás: Mikro- és kisvállalkozások esetében maximum 55% Középvállalkozások esetében maximum 45%

Támogatási intenzitás: Mikro- és kisvállalkozások esetében maximum 55% Középvállalkozások esetében maximum 45% Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a középmagyarországi régióban kombinált hiteltermékkel VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Jelen Felhívás hozzájárul

Részletesebben

Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva. Kódszám: KEOP-2011-4.9.0

Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva. Kódszám: KEOP-2011-4.9.0 Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva Pályázók köre: - KKV-nek minősülő vállalkozás - költségvetési szervek és intézményeik - nonprofit szervezetek Kódszám: KEOP-2011-4.9.0

Részletesebben

Pályázat kódja. Keretösszeg. Támogatási összeg. Intenzitás. Pályázók köre. Területi szűkítés. Beadás kezdete február 8.

Pályázat kódja. Keretösszeg. Támogatási összeg. Intenzitás. Pályázók köre. Területi szűkítés. Beadás kezdete február 8. Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel Pályázat kódja VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Keretösszeg

Részletesebben

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 KEOP Beérkezett pályázatok Energetikai pályázati

Részletesebben

2017. június november március 27.

2017. június november március 27. A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztése: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése,

Részletesebben

A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon

A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon Dr. BALOGH Zoltán Ph.D. nemzetközi ügyek csoport vezetője Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/8/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 25-i ülésére Tárgy: Döntés az Önkormányzatok és intézményeik

Részletesebben

Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Nyíregyháza, 2012.11.29

Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Nyíregyháza, 2012.11.29 Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Nyíregyháza, 2012.11.29 Mi várható 2012-ben? 1331/2012. (IX. 7.) Kormányhatározat alapján Operatív programok közötti

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP

MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP5-4.1.6-4.2.3-17 A felhívás lehetőséget teremt kertészeti termesztésre, állattartásra, továbbá élelmiszer-feldolgozásra és borászati

Részletesebben

KEOP-2014-4.10.0/F- napelem pályázat 2014

KEOP-2014-4.10.0/F- napelem pályázat 2014 KEOP-2014-4.10.0/F- napelem pályázat 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/F Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás

Részletesebben

Aktuális pályázati lehetőségek vállalkozóknak március

Aktuális pályázati lehetőségek vállalkozóknak március Aktuális pályázati lehetőségek vállalkozóknak 2018. március Gyakornoki program pályakezdők támogatására (GINOP-5.2.4-16) A kiírás célja: fiatalok munkaerő-piaci integrációjának segítése Kötelezően megvalósítandó,

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft.

Részletesebben

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel.

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel. GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel. 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály

J a v a s l a t. Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály J a v a s l a t a Bolyky Tamás Általános Iskola, Vasvár Úti Általános Iskola és a Katona József Úti Óvoda energia megtakarítást eredményező KEOP pályázatok benyújtására Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel pályázat rövid összefoglaló

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.

Hajdúhadház Város Önkormányzata Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz. Hajdúhadház Város Önkormányzata Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzat

Részletesebben

A támogatási kérelmek benyújtása március 16-tól március 18- ig lehetséges. Pályázat benyújtása

A támogatási kérelmek benyújtása március 16-tól március 18- ig lehetséges. Pályázat benyújtása VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a középmagyarországi régióban kombinált hiteltermékkel Pályázat benyújtása Projekt

Részletesebben

Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara A megújuló energiák alkalmazásának szerepe és eszközei a vidék fejlesztésében, a Vidékfejlesztési Program 2014-20 energetikai vonatkozásai Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági

Részletesebben

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser 2016. november 4. Újonnan megjelent pályázati felhívások Kis összegű eszközbeszerzés - GINOP 1.2.2-16 Nagy összegű eszközbeszerzés

Részletesebben

2014-2020 KEHOP FORRÁSOK AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG FINANSZÍROZÁSÁBAN

2014-2020 KEHOP FORRÁSOK AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG FINANSZÍROZÁSÁBAN 2014-2020 KEHOP FORRÁSOK AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG FINANSZÍROZÁSÁBAN KEOP 2007-2013 KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM (KEOP) Fejlesztési célok, prioritási tengelyek: 1. Az életminőség javítása a szennyezések

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Vissza nem térítendő támogatás Kölcsön keretösszege Támogatási kérelmek

Részletesebben

Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva

Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva KEOP-2012-5.5.0/B Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva 1. Alapvető cél és háttér információ Jelen Pályázati Felhívás kiemelt célkitűzése összhangban a hazai és

Részletesebben

GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK GINOP-4.1.1-8.4.4-16 MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT

Részletesebben

Távhőfejlesztések KEOP 2007-2013 - KEHOP 2014-2020

Távhőfejlesztések KEOP 2007-2013 - KEHOP 2014-2020 Távhőfejlesztések KEOP 2007-2013 - KEHOP 2014-2020 Dr. Nemcsok Dénes Helyettes államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.11.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló beruházások esetében:

Részletesebben

Aktuális és várható pályázati konstrukciók a KEOP-on belül Gáspárné Hasznosi Krisztina 2013.04.26. Makó

Aktuális és várható pályázati konstrukciók a KEOP-on belül Gáspárné Hasznosi Krisztina 2013.04.26. Makó Aktuális és várható pályázati konstrukciók a KEOP-on belül Gáspárné Hasznosi Krisztina 2013.04.26. Makó Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Széchenyi Programirodák létrehozása,

Részletesebben

Támogatási intenzitás: Nem besorolt járás. Kedvezményezett járás. Támogatható tevékenységek. Önállóan támogatható tevékenységek:

Támogatási intenzitás: Nem besorolt járás. Kedvezményezett járás. Támogatható tevékenységek. Önállóan támogatható tevékenységek: Pályázati felhívás: Rendelkezésre álló forrás: Támogatott projektek száma: Igényelhető támogatás: VP67.4.1.116 A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére

Részletesebben

2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK

2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK 2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK Róka László területfejlesztési szakértő Téglás, 2014.09.24. www.megakom.hu Európai Uniós keretek EU 2020 stratégia: intelligens, fenntartható és befogadó növekedés feltételeinek

Részletesebben

Energetikai fejlesztésekhez kapcsolódó pályázati lehetőségek. Farkas Norbert Europatender Consulting Kft.

Energetikai fejlesztésekhez kapcsolódó pályázati lehetőségek. Farkas Norbert Europatender Consulting Kft. Energetikai fejlesztésekhez kapcsolódó pályázati lehetőségek. Farkas Norbert Europatender Consulting Kft. Az energetikai pályázatok az épületek, azok gépészetének, elektromos rendszerének, és technológiai

Részletesebben

Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energia forrást támogató pályázati lehetőségek az Észak-Alföldi régióban

Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energia forrást támogató pályázati lehetőségek az Észak-Alföldi régióban Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energia forrást támogató pályázati lehetőségek az Észak-Alföldi régióban Kiss Balázs Energia Központ Debrecen, 2011. április

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-4.1.1-8.4.4-1 ) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2016. november 15-től 2018. november

Részletesebben

Legnépszerűbb pályázatok listája év

Legnépszerűbb pályázatok listája év Legnépszerűbb pályázatok listája 2017. év Tartalomjegyzék 1) GINOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című felhívás... 3 2) GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások

Részletesebben

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL Keretösszeg: 105,2 milliárd Ft Kölcsön összege: TERMÉSZETES SZEMÉLY KÖLCSÖNFELVEVŐ ESETÉN: minimum 500.000 forint,

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

2010. Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése 2010.02.17.

2010. Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése 2010.02.17. 2010. Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése 2010.02.17. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött pályázati anyag

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 27-i ülésére. Energetikai pályázaton való részvétel

ELŐTERJESZTÉS. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 27-i ülésére. Energetikai pályázaton való részvétel Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fő u. 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám: 41- /2012. ELŐTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 2014-20-as tervezési időszak pályázati rendszerének energetikai fejlesztési vonatkozásai

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 2014-20-as tervezési időszak pályázati rendszerének energetikai fejlesztési vonatkozásai A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 2014-20-as tervezési időszak pályázati rendszerének energetikai fejlesztési vonatkozásai Dr. Nemcsok Dénes környezeti és energiahatékonysági

Részletesebben

KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL - GINOP TERVEZET

KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL - GINOP TERVEZET PÁLYÁZAT MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL - GINOP-4.1.1-8.4.4-16 TERVEZET A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A Felhívás célja az épületek

Részletesebben

Investitionen aus den Struktur- und Investitionsfonds der EU im Programmplanungszeitraum 2014-2020

Investitionen aus den Struktur- und Investitionsfonds der EU im Programmplanungszeitraum 2014-2020 Investitionen aus den Struktur- und Investitionsfonds der EU im Programmplanungszeitraum 2014-2020 PAs / Ops im Zeitraum 2014-2020 Partnerschaftsvereinbarungen und operationelle Programme Stand der Dinge

Részletesebben

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP Sertéstartó telepek korszerűsítése VP2-4.1.1.5-16 A felhívás a mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők részére az állattartó gazdaságokban a

Részletesebben

Tartalom. Nagykanizsa, Társadalmi egyeztetésre bocsátott nem végleges pályázati felhívás alapján

Tartalom. Nagykanizsa, Társadalmi egyeztetésre bocsátott nem végleges pályázati felhívás alapján Társadalmi egyeztetésre bocsátott nem végleges pályázati felhívás alapján Pályázati Összefoglaló Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Részletesebben

MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA

MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fenntartható gazdaság szempontjai

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Közép-Magyarországi Operatív Program Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése. Kódszám: KMOP-3.3.3-13.

Közép-Magyarországi Operatív Program Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése. Kódszám: KMOP-3.3.3-13. Közép-Magyarországi Operatív Program Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése Kódszám: KMOP-3.3.3-13. Támogatható tevékenységek köre I. Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő- és villamosenergia-,

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege:

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege: GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termelő abban az esetben jogosult a támogatásra, amennyiben:

VP Mezőgazdasági termelő abban az esetben jogosult a támogatásra, amennyiben: BORÁSZAT TERMÉKFEJLESZTÉSÉNEK ÉS ERŐFORRÁS-HATÉKONYSÁGÁNAK TÁMOGATÁSA VP3-4.2.2-16 A Felhívás célja hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelőnek minősülő, továbbá a nem mezőgazdasági termelőnek

Részletesebben

Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal

Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10.0/A Célja Jelen pályázati felhívás kiemelt célkitűzése ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást

Részletesebben

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Zöldségtermesztés a homokon szakmai konferencia Nyíradony, 2015.09.25. Tartalom

Részletesebben

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17.

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Bozzay Balázs Pannon Megújuló Energia Klaszter www.bfh.hu, 30/226 77 55 Környezetileg minimum

Részletesebben

Vidékfejlesztési Minisztérium

Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési Minisztérium Mezőgazdasági termékek (EU) belső piacon és harmadik országokban történő megismertetése és promóciója Pályázók köre: Szakmai és szakmaközi szervezetek PR tevékenység, promóció

Részletesebben

KEOP - Zöldgazdaság-fejlesztési program. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

KEOP - Zöldgazdaság-fejlesztési program. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 KEOP - Zöldgazdaság-fejlesztési program Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Széchenyi Programiroda feladatai Új Széchenyi Terv forrásainak népszerűsítése a pályázati

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-4.1.1-8.4.4-1) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2016. november 15-től 2018. november

Részletesebben

Hatékony energiafelhasználás Vállalkozási és önkormányzati projektek Kohéziós Alap támogatás Költségvetés kb. 42 md Ft

Hatékony energiafelhasználás Vállalkozási és önkormányzati projektek Kohéziós Alap támogatás Költségvetés kb. 42 md Ft Környezetvédelemi és Energetikai fejlesztések támogatási lehetőségei 2007-13 KEOP Energia prioritások Megújuló energiaforrás felhasználás Vállalkozási és önkormányzati projektek ERFA alapú támogatás KMR

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

2014-20-as tervezés A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program fejlesztési irányai

2014-20-as tervezés A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program fejlesztési irányai 2014-20-as tervezés A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program fejlesztési irányai Mizák József főosztályvezető-helyettes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, KEHOP HÁT Operatív programok 2014-2020

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt.

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. szeptember Kombinált hiteltermékek társadalmi egyeztetésen Az Irányító Hatóság szeptember elején társadalmi egyeztetésre bocsátott két, részben

Részletesebben

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul.

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul. Tájékoztató Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, Ügyfeleinket, hogy megjelent a Baromfitartó telepek korszerűsítése pályázati felhívás! A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek

Részletesebben

Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása

Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg VP3-4.2.2-16 40 Mrd Ft Maximum 200 millió Ft Intenzitás 40 50% Pályázók köre Területi

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.09.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben