A mérőeszközöket szakértők, szaktanácsadók, szaktanárok, mérésmetodikusok alkotta munkacsoportok fejlesztették.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A mérőeszközöket szakértők, szaktanácsadók, szaktanárok, mérésmetodikusok alkotta munkacsoportok fejlesztették."

Átírás

1 Nyugat-magyarrszági Egyetem Reginális Pedagógiai Szlgáltató és Kutató Közpnt 9700 Szmbathely, Kárlyi Gáspár tér 4. MÉRŐESZKÖZTÁR (ORTOTÉKA) - ISKOLAI MÉRÉSI RENDSZERHEZ A mérőeszköztárat egyrészt az iskla értékelési és mérési rendszerének - egy lehetséges eszköztáraként, másrészt az rszágs kmpetenciamérés kmplementereként definiáljuk. Az rttéka az általáns iskla 2. évflyamától a középiskla 10. (11.) évflyamáig kínál bemeneti, frmatív és kimeneti mérőeszközöket, melyek egy része a tantervi követelményekhez, másik része kmpetenciákhz kapcslódik. Fejlesztése nem lezárt, jelenleg az alábbi táblázatban megjelölt évflyamkra és területekre tartalmaz mérőeszközöket. TANTÁRGYI MÉRŐESZKÖZ SPECIÁLIS MÉRŐESZKÖZ MÉRŐESZKÖZTÁR TÉRKÉP Általás iskla Középiskla évflyam: Matematika Fizika Kémia Bilógia Infrmatika Magyar irdalm Magyar nyelvtan Történelem Német szövegértés Német nyelvtan Angl Technika Mzgóképkultúra Szövegértés Matematikai eszköztudás a t.tudmánys tantárgyakhz Szövegértés a természettudmánys tantárgyakhz Szövegértés a humán tantárgyakhz Természettudmánys ismeretek Humán ismeretek A mérőeszközöket szakértők, szaktanácsadók, szaktanárk, mérésmetdikusk alktta munkacsprtk fejlesztették.

2 Nyugat-magyarrszági Egyetem Reginális Pedagógiai Szlgáltató és Kutató Közpnt 9700 Szmbathely, Kárlyi Gáspár tér 4. A szummatív tantárgyi mérőeszközeink a munkacsprtk által priritást kaptt tantervi követelmények teljesítésének mérésére irányulnak. A 4. és a 8. évflyamra fejlesztett ilyen mérőeszközök a kimenet mérésével a következő képzési szint (felső tagzat, középiskla) pedagógusai számára is releváns adatkat szlgáltatnak. Az rttékában több lyan mérőeszköz is található, mely egy-egy tantárgy, vagy tantárgycsprt taníthatóságáhz, tanulhatóságáhz kapcslódó eszköz jellegű ismeretet, képességet mér. Az eszköz jellegű ismeretre példa a Matematikai eszköztudás a természettudmánys tantárgyakhz című mérőeszköz, amely fizika, kémia, bilógia, földrajz (és matematika) szaks pedagógusk igényeinek, elvárásainak metszete alapján készült. A mérőeszköztár (mintaként) bemutat lyan mérőeszköz-párt, melynek egyik váltzata a tanterv tananyagtartalmának ismeretét, másik váltzata ugyanezen ismeretek alkalmazni tudását mérik. A mérőeszköztárban szerepelnek általunk érettségi típusúnak definiált mérőeszközök. Ezek egyrészt az általáns iskla 8. évflyamára, másrészt a tantárgy középisklai tanításának félidejére készültek. Ezen mérőeszközök az írásbeli érettségi feladatlapk mintáját követik, tananyag és követelménytartalmuk aznban az adtt évflyam tantervi előírásaihz igazdnak. Az rttéka legfőbb jellemzői: a szakmai kritériumknak való megfelelés, az iskla mérési rendszerébe való beilleszthetőség, az iskla nrmál munkarendjéhez történő illeszthetőség, a tankönyv-függetlenség, a gyakrlatrientáltság, a mérőeszköz-csmagk azns felépítettsége, adatlap mérési útmutató mérőeszköz javítókulcs, javítási útmutató mérőeszközönként egyedi Excel-elemző A mérőeszköztárat CD frmátumban jelentetjük meg, ezzel csökkentve az árat, növelve a felhasználhatóságt.

3 Nyugat-magyarrszági Egyetem Reginális Pedagógiai Szlgáltató és Kutató Közpnt 9700 Szmbathely, Kárlyi Gáspár tér 4. Feladatgyűjteményeink támgatják a különböző tantárgyak ismereteinek az integrálását, a képességeknek és az ismereteknek az integrált fejlesztését. Lehetőséget teremtenek az együttműködési technikák tanulásban, prblémamegldásban történő alkalmazására. A feladatk egy része adaptálható digitális táblára. KOMPLEX TERMÉSZETTUDOMÁNYOS FELADATOK GYŰJTEMÉNYE A feladatgyűjteményben egy-egy feladat lyan kérdéseket, prblémákat tartalmaz, melyek megválaszlása, megldása egyszerre mzgósítja a tanulók matematikai, kémiai, bilógiai, fizika ismereteit, tudását, fejleszti a prblémamegldó képességét. Így a természettudmánys tantárgyakat tanító kllégák multifunkcinálisan alkalmazhatják a feladatkat. A mézes bödönök címkézése nem teljes. Az ldalukn található címkében annak kellene szerepelnie, hgy magas vagy alacsny a szőlőcukr tartalma. A tetejükön található címkéből pedig az marad le, hgy milyen vízben ldódó vitamint tartalmaznak. (Ez például a tea mézzel történő ízesítésekr lehet fnts.) Legyen a magas szőlőcukr tartalm jele a fölfelé mutató nyíl ( ), az alacsny szőlőcukr tartalm jele a pedig a lefelé mutató nyíl ( ). Rajzld be ezeket a jeleket a címkékbe! Mindegyik bödön tetejére írj egy-egy vízben ldódó vitamint! Tedd szemléletesebbé a könyvet a mlekula rajzával! SZŐLŐCUKOR SZERKEZETE. A mlekula hatszög alakú. A hatszög egyik csúcspntjában xigénatm van, a többi csúcspntban szénatmk találhatók. Öt HO- csprt, öt H és egy CH2- csprt kapcslódik a hatszög csúcspntjaiban lévő szénatmkhz!. SZŐLŐCUKOR MOLEKULA

4 Nyugat-magyarrszági Egyetem Reginális Pedagógiai Szlgáltató és Kutató Közpnt 9700 Szmbathely, Kárlyi Gáspár tér 4. TÖRTÉNELEM TANULÁSFEJLESZTŐ FELADATOK GYŰJTEMÉNYE A feladatgyűjteményben egy-egy feladat lyan kérdéseket, prblémákat fgalmaz meg, amelyek megválaszlása, megldása azkat a képességeket aktivizálja, - például a nyelvi, a vizuális, a frmális kmmunikációs képesség, a knvertáló-, képesség -, amelyek jelentős hatással vannak a tantárgy tanulásának eredményességére. A feladatk alkalmazásával pzitív tantárgyi-, tanulási attitűdöt, mtivációs bázis építhető. Ókri versenyszámk krabeli ábrázláskn Az elsô játékkat a hagymány szerint ie ban tarttták, de ekkr még csak egyetlen versenyszám szerepelt a 200 méteres futás. A játékk klasszikus frmája csak a hatszázas évekre alakult ki. A klasszikus krban a kcsiversennyel kezdôdtek a játékk. A lvasversenyt a kcsiverseny után tarttták, azn a terepen, amelyet nem skkal elôbb a kcsik alapsan felszántttak. A harmadik napn a pentatln (az öttusa) számaival flytatódtt a verseny: a diszkszvetéssel, gerelyhajítással, távlugrással, 200 méteres futással és birkózással. Az utlsó nap délelőttjén a hárm futószám szerepelt, a 200, 400, 48 méteres hsszútávfutás. Délután rendezték a legkedveltebb versenyszámkat, a birkózást, az ökölvívást és a pankratint. 3. A képek betűjelével válaszlj! a) a pentatln versenyszámai: A B C D E F G H b) az öttusa önállóan is megrendezett versenyszámai: ( A feladatgyűjteményeket CD frmátumban jelentetjük meg, ezzel csökkentve az árat, növelve a felhasználhatóságt.

5 Nyugat-magyarrszági Egyetem Reginális Pedagógiai Szlgáltató és Kutató Közpnt 9700 Szmbathely, Kárlyi Gáspár tér 4. OKM FEJLESZTŐ FELADATBANK SZOFTVER - KOMPETENCIAFEJLESZTŐ FELADATBANK MATEMATIKÁBÓL 5-9. ÉS 11. OSZTÁLYOSOK SZÁMÁRA A mért eredményekre alapztt fejlesztéshez alkalmazható az a feladatbank, melynek célja az alapszint alatt teljesítő tanulók fejlesztése. Az egyéni fejlesztési prfil készítő szftver minden tanulóra vnatkzóan bemutatja a mérés tartalmi keretében a fejlesztendő területeket. A fejlesztést pedig többek között a mérés tartalmi keretét lefedő fejlesztő feladatbank feladataival lehetséges. A fejlesztő munkát támgatja rendszerünkben a kmplex természettudmánys feladatbank, illetve a tanulásfejlesztő történelem feladatk bankja. A fejlesztő feladatbank szftver a fejlesztő munka srán alkalmazandó feladatk kiválasztását és kivetítését, vagy kinymtatását támgatja. Tartalmát az ábra mutatja be.

6 Nyugat-magyarrszági Egyetem Reginális Pedagógiai Szlgáltató és Kutató Közpnt 9700 Szmbathely, Kárlyi Gáspár tér 4. A szövegértés feladatinak kiválasztása.

7 Nyugat-magyarrszági Egyetem Reginális Pedagógiai Szlgáltató és Kutató Közpnt 9700 Szmbathely, Kárlyi Gáspár tér 4. A matematikai eszköztudás feladatinak kiválasztása.

8 Nyugat-magyarrszági Egyetem Reginális Pedagógiai Szlgáltató és Kutató Közpnt 9700 Szmbathely, Kárlyi Gáspár tér 4. TANULMÁNYI VERSENYEKFELADATSOROK Fejlesztő munkánkban kiemelt figyelmet és jelentős erőfrrást frdítunk a tanulmányi versenyek feladatsrainak kimunkálására. A több évnyi fejlesztő munka eredményét összegyűjtve adjuk közre, ezzel is támgatva az isklák tehetségkiválasztó és tehetségfejlesztő tevékenységét. A gyűjtemény több mint száz, isklai-, területi-, megyei- és rszágs frdulóra fejlesztett feladatsrt tartalmaz. Az alábbi táblázat az isklafkk és a tantárgyak szerint mutatja be a tanulmányi verseny feladatsrk fejlesztését. Általás iskla Középiskla TANTÁRGY alsó tagzat felső tagzat Anyanyelv Matematika Fizika Kémia Bilógia Földrajz Infrmatika Magyar nyelv és irdalm Történelem Angl nyelv Német nyelv Könyvtár A versenyfeladatk gyűjteményét is CD frmátumban jelentetjük meg, ezzel csökkentve az árat, növelve a felhasználhatóságt. Egy-egy verseny mappája tartalmazza a verseny útmutatóját, feladatlapját, javítókulcsát.

FELADATGYŐJTEMÉNYEK KOMPLEX T.TUDOMÁNYOS TÖRTÉNELEM TANULÁSFEJLESZTİ TANULMÁNYI VERSENYEK FELADATSORAI

FELADATGYŐJTEMÉNYEK KOMPLEX T.TUDOMÁNYOS TÖRTÉNELEM TANULÁSFEJLESZTİ TANULMÁNYI VERSENYEK FELADATSORAI ÉRTÉKELÉSI MODELLEK INTÉZMÉNY ÉRTÉKELÉS VEZETİ ÉRTÉKELÉS PEDAGÓGUS ÉRTÉKELÉS TANULÓ ÉRTÉKELÉS MÉRİESZKÖZTÁR - ORTOTÉKA TANTERVI KÖVETELMÉNY ESZKÖZ JELLEGŐ ISMERET KÉPESSÉG FELADATGYŐJTEMÉNYEK KOMPLEX T.TUDOMÁNYOS

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ

Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ A Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ saját fejlesztésű értékelési modellekkel, vizsgálati- és mérőeszközökkel, mérőeszköztárral, valamint ezek alkalmazásához

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ

Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ A Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ saját fejlesztésű értékelési modellekkel, vizsgálati- és mérőeszközökkel, mérőeszköztárral, valamint ezek alkalmazásához

Részletesebben

Közzétételi lista. 2016/17-es tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2016/17-es tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2016/17-es tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatkat nem sértve) kapcslódó infrmációkról a szülőket tájékztatni szükséges, melynek

Részletesebben

A KŐBÁNYAI FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA tájékoztatója

A KŐBÁNYAI FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA tájékoztatója A KŐBÁNYAI FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA tájékztatója 1 2 Specialitásk Úszó sztályk (1-4. évflyam) Nrmál óratervű (1-8. évflyam) Lgpédiai sztályk (1-8. évflyam) Évflyamk heti óraszáma Ú Műveltségi terület

Részletesebben

Taneszközök a földrajz, a biológia és a kémia tanításához

Taneszközök a földrajz, a biológia és a kémia tanításához Taneszközök a földrajz, a bilógia és a kémia tanításáhz BIOLÓGIA Taneszközök Minden évflyamra elkészült Kipróbálás zajlik Már mst megfgadtuk Tankönyv Munkafüzet Tanmenet Témazáró Digitális anyagk Évflyamnként

Részletesebben

ISMERTETŐ. TANULÓMEGISMERÉSI MODELL A tanulómegismerés módszer, eszköz és elemző tára

ISMERTETŐ. TANULÓMEGISMERÉSI MODELL A tanulómegismerés módszer, eszköz és elemző tára ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. Tel: 94/504-495 Fax: 94/504-496 e-mail: fejlesztes@srpszkk.elte.hu ISMERTETŐ Az ELTE SRPSZKK (Savaria

Részletesebben

Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás

Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Tanító Közoktatás vezetői szak Közoktatási

Részletesebben

AP A mi világunk AP A mi világunk környezetismeret munkafüzet FI /1 Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak 500

AP A mi világunk AP A mi világunk környezetismeret munkafüzet FI /1 Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak 500 1. évfolyam 4 680 Ft AP-010910 A mi világunk 1. 650 AP-010911 A mi világunk környezetismeret munkafüzet 1. 440 FI-501020101/1 Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak 500 AP-012005 Első daloskönyvem 1. 540

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Nevelési-Oktatási Központ Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

tanév tankönyvei. 1.a, 1.b osztály

tanév tankönyvei. 1.a, 1.b osztály 2019-2020. tanév tankönyvei 1.a, 1.b osztály NT-11190/M/I NT-11190/M/II NT-11189/I NT-11189/II NT-11188 FI-505010101/1 FI-505010102/1 FI-503010101/1 FI-503010102/1 FI-503010103/1 FI-503010104/1 MS-1541V

Részletesebben

Helyi tanterv melléklete

Helyi tanterv melléklete Helyi tanterv melléklete 1. Az iskola egyes évfolyamain tanított tantárgyak, a kötelező és választható tanórai foglalkozások, óraszámaik, tananyag és követelmény 1.1. Az 1-4. évfolyamon tanított tantárgyak

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához végzettség szintje szakképzettség tanított tantárgy 14 főiskola tanító alsó tagozat 10 főiskola

Részletesebben

Közzétételi lista. Szakképzettségek

Közzétételi lista. Szakképzettségek Közzétételi lista I. Felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató Lásd: Pedagógiai program 1.11 Az iskolába jelentkező tanulók felvételének és átvételének elvei + Nkt. 50, 51. II. III. IV. Beiratkozásra

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére. Szilvási Általános Iskola

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére. Szilvási Általános Iskola Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A nevelő

Részletesebben

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Tanító Közoktatás vezetői szak Közoktatási

Részletesebben

1. ÉVFOLYAM TÉRÍTÉSMENTES KIADÓI KÓD CÍM ÉRTÉKE/FT

1. ÉVFOLYAM TÉRÍTÉSMENTES KIADÓI KÓD CÍM ÉRTÉKE/FT A 2017/18. tanévre a hatályos jogszabályok; a pedagógusok, a szülők és a tanulók véleményének figyelembevételével az alábbi tankönyveket rendeljük meg: 1. ÉVFOLYAM TÉRÍTÉSMENTES AP-010910 A mi világunk

Részletesebben

Műszaki Könyvkiadó Kft. A 2014/15-ös tanév tankönyvjegyzékére kérvényezett közismereti tankönyvek listája

Műszaki Könyvkiadó Kft. A 2014/15-ös tanév tankönyvjegyzékére kérvényezett közismereti tankönyvek listája A 2014/15-ös tanév tankönyvjegyzékére kérvényezett közismereti tankönyvek listája Cikkszám Cím CA 0230 MATEMATIKA 2. TANKÖNYV, elsõ kötet CA 0231 MATEMATIKA 2. TANKÖNYV; második kötet CA 0501B-K MATEMATIKA

Részletesebben

Kompetenciamérések eredményei a Mátyás Király Általános Iskolában. Kompetenciamérés

Kompetenciamérések eredményei a Mátyás Király Általános Iskolában. Kompetenciamérés Kompetenciamérések eredményei a Mátyás Király Általános Iskolában 2010-2017 1656 1581 1618 1628 1573 1476 1568 1587 1544 1592 1495 1418 1520 1532 1561 1529 1645 1595 1705 1721 1608 1596 1604 1635 1502

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018. OKTÓBER 1. Aktív pedagógusok munkakör szakképzettség létszám tanító tanító 11 angol műveltségi terület 1 ember- és társadalom műveltségi terület 1 ének műveltségi terület 6 fejlesztő

Részletesebben

1. ÉVFOLYAM 2. ÉVFOLYAM. Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak. AP Első daloskönyvem 1. AP Ének-zenemunkafüzet 1-2.

1. ÉVFOLYAM 2. ÉVFOLYAM. Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak. AP Első daloskönyvem 1. AP Ének-zenemunkafüzet 1-2. 1. ÉVFOLYAM FI-501020101/1 Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak AP-012005 Első daloskönyvem 1. AP-012006 Ének-zenemunkafüzet 1-2. FI-501020105/1 FI-501020107/1 Írás munkafüzet 1. osztályosoknak 1. kötet

Részletesebben

Soproni Széchenyi István Gimnázium

Soproni Széchenyi István Gimnázium Soproni Széchenyi István Gimnázium AZ ISKOLA EGYES ÉVFOLYAMAIN TANÍTOTT TANTÁRGYAK ÉS EZEK ÓRASZÁMAI A Soproni Széchenyi István Gimnázium Pedagógiai Programjának 5. sz. melléklete Elfogadta a Soproni Széchenyi

Részletesebben

OKM ISKOLAI EREDMÉNYEK

OKM ISKOLAI EREDMÉNYEK OKM ISKOLAI EREDMÉNYEK Statisztikai alapfogalmak Item Statisztikai alapfogalmak Átlag Leggyakrabban: számtani átlag Egyetlen számadat jól jellemzi az eredményeket Óvatosan: elfed Statisztikai alapfogalmak

Részletesebben

Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A pedagógusok iskolai végzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tanított tárgyak

Részletesebben

5. számú melléklet. Az iskola egyes évfolyamain tanított tantárgyak és ezek óraszámai

5. számú melléklet. Az iskola egyes évfolyamain tanított tantárgyak és ezek óraszámai 5. számú melléklet Az iskola egyes évfolyamain tanított tantárgyak és ezek óraszámai Óraterv a 006 szeptemberétől (7.A; 7.B; 9.C) induló reál és humán osztályok számára (hat-és négyosztályos), Utoljára

Részletesebben

EFOP Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel

EFOP Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel EFOP-3.3.7-17-2017-00027 Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel A projektben részt vevő intézmények Szandaszőlősi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Damjanich

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre, iskolai végzettsége

Részletesebben

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA A SZONEK Bükkösdi Általáns Iskla és Óvda Tagintézménye helyi tantervének 16. sz. melléklete SZENTLŐRINCI KISTÉRSÉGI OKTATÁSI NEVELÉSI KÖZPONT BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYÉNEK INTEGRÁCIÓS

Részletesebben

Tájékoztató a. munkájáról. Református Tananyagfejlesztő Csoport. Pompor Zoltán. szakmai vezető

Tájékoztató a. munkájáról. Református Tananyagfejlesztő Csoport. Pompor Zoltán. szakmai vezető Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról Pompor Zoltán szakmai vezető Megvan az ideje az ültetésnek (Préd 3,2) Pénz Szakember Új tartalmi keretek 21. századi tanulási környezet Létezik

Részletesebben

Személyi feltételek Pedagógusok által ellátott tantárgyak, szolgáltatások Tanítók

Személyi feltételek Pedagógusok által ellátott tantárgyak, szolgáltatások Tanítók A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú melléklete Különös közzétételi listát határoz meg a nevelési - oktatási intézmények részére. A fenti rendelkezésnek az alábbi a dokumentummal kívánunk eleget

Részletesebben

TÁMOP : ÁTFOGÓ MINŐSÉGFEJLESZTÉS A KÖZOKTATÁSBAN

TÁMOP : ÁTFOGÓ MINŐSÉGFEJLESZTÉS A KÖZOKTATÁSBAN TÁMOP-3.1.8 : ÁTFOGÓ MINŐSÉGFEJLESZTÉS A KÖZOKTATÁSBAN TÁMOP-3.1.8 Az intézményi külső és belső értékelési rendszerek fejlesztése A tanulói teljesítménymérés rendszerének fejlesztése A Magyar Képesítési

Részletesebben

Kedves Szülők! Ez úton tájékoztatjuk Önöket a 2019/2020-as tanév tankönyvellátásáról.

Kedves Szülők! Ez úton tájékoztatjuk Önöket a 2019/2020-as tanév tankönyvellátásáról. Kedves Szülők! Ez úton tájékoztatjuk Önöket a 2019/2020-as tanév tankönyvellátásáról. A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében a 2019/2020-as tanévtben is az 1-9. évfolyamokon minden tanuló térítésmentesen

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Lucfalvi Általános Iskola 116002, 3129 Lucfalva Rákóczi út 36. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógus

Részletesebben

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények HELYI TANTERV Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények A különböző tantervek bevezetési ütemezése Az osítása

Részletesebben

Közzétételi lista 2014/2015

Közzétételi lista 2014/2015 Közzétételi lista 2014/2015 10. számú melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához VÉGZETTSÉG

Részletesebben

Képzési rend 2016-2017. tanév. Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban

Képzési rend 2016-2017. tanév. Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban Képzési rend 2016-2017. tanév Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban 9. A humán tantervű osztály magyar nyelv és irodalom csoport (17 fő) Tagozatkód: 001 1. : angol nyelv, német

Részletesebben

NT 11189/1 Játékház feladatlapok I. FI 503010102 Matematika 1/2. FI 503010104 Matematika munkafüzet 1/2

NT 11189/1 Játékház feladatlapok I. FI 503010102 Matematika 1/2. FI 503010104 Matematika munkafüzet 1/2 1. évfolyam NT 11189/2 Játékház feladatlapok II. FI 503010101 Matematika 1/1 FI 503010102 Matematika 1/2 FI 503010103 Matematika munkafüzet 1/1 FI 503010104 Matematika munkafüzet 1/2 NT 11190/M/I Játékház

Részletesebben

A kormány 229/2012. (VIII.28) Korm. r. 23. (1) és (3) bekezdése alapján

A kormány 229/2012. (VIII.28) Korm. r. 23. (1) és (3) bekezdése alapján KÖZZÉTÉTELI LISTA A kormány 229/2012. (VIII.28) Korm. r. 23. (1) és (3) bekezdése alapján 1. Felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató 2. Beiratkozás ideje, a fenntartó által engedélyezett osztályok száma

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. 2004.

PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. 2004. PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általáns Iskla 5932 Gádrs, Iskla u. 4. 2004. 2 TARTALOMJEGYZÉK NEVELÉSI PROGRAM I. Pedagógiai alapelvek...3 II. Az isklában flyó nevelő és ktató munka céljai feladatai,

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Besnyői Arany

Részletesebben

Ssz Kiadói kód Megnevezés Tankönyvjegyzékes árak

Ssz Kiadói kód Megnevezés Tankönyvjegyzékes árak Osztály: 1. osztály Tanév: 2017-18. Ssz Kiadói kód Megnevezés Tankönyvjegyzékes árak 1. MS-1411U Környezetünk titkai mtk 1 210 2. MS-1711U Sokszínű matematika 1.o. I. félév 1 070 3. MS-1712U Sokszínű matematika

Részletesebben

Követő vizsgálat a Sólyom 8.b Naspolya. A tanévet vizsgálva (9. évfolyam)

Követő vizsgálat a Sólyom 8.b Naspolya. A tanévet vizsgálva (9. évfolyam) Követő vizsgálat 6. 8.a Sólyom 8.b Naspolya A. tanévet vizsgálva (9. évfolyam) Visszaérkezett kérdőívek száma: 7 db Százalékos visszajelzés: Osztály Létszám Visszaküldött adatlap Tanulótól kért adat Százalék

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai 1. egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

A 2018/2019-es tanévben használt tankönyvek

A 2018/2019-es tanévben használt tankönyvek A 2018/2019-es tanévben használt tankönyvek Nyergesújfalui Kernstok Károly Általános Iskola (Bármilyen tankönyvrendeléssel kapcsolatos kérdésről a könyvtárban lehet érdeklődni.) 1. évfolyam AP-011801 Az

Részletesebben

SZENT ISTVÁN KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

SZENT ISTVÁN KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Tá jé kztát 2015/2016. tanév SZENT ISTVÁN KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Nyílt nápk: 2014. któbér 15. 2014. nvember 11., 12 2015. jánuár 8. 9 órától Mindén érdéklődőt szérététtél várunk! Tártálmjégyzé

Részletesebben

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája Az iskola pedagógusainak végzettsége, szakképzettsége: Sorszám végzettség Tantárgyfelosztás

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2600 Vác Báthori u. 17-19 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008 (XI.24.) OKM rendelet alapján JUHÁSZ

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1, A pedagógusk isklai végzettsége és szakképzettsége hzzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelsztásáhz Egyetemet végzett pedagógus Szakvizsgáztt pedagógus Tanár Tanító Napközis

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér:

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér: A PEDAGÓGIAI PROGRAM Törvényi háttér: ÁTDOLGOZÁSA 2011. évi CXC törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról

Részletesebben

Digitális tartalomfejlesztés természettudományos tantárgyak

Digitális tartalomfejlesztés természettudományos tantárgyak Digitális tartalomfejlesztés természettudományos tantárgyak Készítette: Neumann Viktor A digitális tartalomfejlesztés szervezeti keretei Az (OFI) által gondozott, 2013-ban indult TÁMOP 3.1.2-B kiemelt

Részletesebben

Kelemen Gabriella pedagógiai szakértő RPI

Kelemen Gabriella pedagógiai szakértő RPI Kelemen Gabriella pedagógiai szakértő RPI Református helyzetkép 2014/2015 tanév 8 fenntartó 25 intézmény 9065 tanuló 16 fenntartó 22 intézmény 4040 tanuló 40 fenntartó 55 intézmény 18965 tanuló Forrás:

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

Kedves Szülők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket a 2018/2019-es tanév tankönyvellátásáról.

Kedves Szülők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket a 2018/2019-es tanév tankönyvellátásáról. Kedves Szülők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket a 2018/2019-es tanév tankönyvellátásáról. A Kormány 1265/2017.(V.29.) határozata értelmében a 2018/2019-es tanévben is 1-9. évfolyamokon minden tanuló térítésmentesen

Részletesebben

Mi az etwinning Program? - Presentation Transcript

Mi az etwinning Program? - Presentation Transcript Mi az etwinning Prgram? - Presentatin Transcript 1. e Twinning -Testvérisklák Európában 2. Mi az etwinning? Az Európai Bizttság kezdeményezésére indult 2004-ben. A Lifelng Learning prgram legfőbb alprgramja,

Részletesebben

2010-2011 TANÉVI TANKÖNYVRENDELÉS, - ÁRJEGYZÉK (2010. 02. 28.) könyvtári készlet Megrendelés tanuló. Tanulói össz. igény. Csomag

2010-2011 TANÉVI TANKÖNYVRENDELÉS, - ÁRJEGYZÉK (2010. 02. 28.) könyvtári készlet Megrendelés tanuló. Tanulói össz. igény. Csomag Tanulói össz. Meg Tanulói össz. Meg Ingyenes/fő 2010-2011 TANÉVI TANKÖNYVRENDELÉS, - ÁRJEGYZÉK (2010. 02. 28.) Tartós tk. Tervezett ingyenes tk. össz. magyar Az én ábécém 1A-B AP-010100 38 38 0 2 930 Ft

Részletesebben

A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) 4. ÉVFOLYAM

A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) 4. ÉVFOLYAM A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) A meglévő iskolai könyvtári állomány további használhatósága A 2014-ben életbe lépett jogszabályi változások miatt a 4., 8. és 12. évfolyamos

Részletesebben

Munkalap1. Oldal 1. 5.osztályos, atlaszokkal. MS-2345U Sokszínű irodalom tk Kiadó adja ingyen

Munkalap1. Oldal 1. 5.osztályos, atlaszokkal. MS-2345U Sokszínű irodalom tk Kiadó adja ingyen A táblázatban árral megjelölt kiadványokat kell a Kellón keresztül megrendelniük, a nullás összeggel szereplőket ingyenesen biztosítjuk! 5. osztályos csomag MS-2345U Sokszínű irodalom tk. 5. 1 210 Kellótól

Részletesebben

Követő vizsgálat 9. évfolyam a Vidra 8.b Levendula 8.c Borostyán. A tanévet vizsgálva (9. évfolyam)

Követő vizsgálat 9. évfolyam a Vidra 8.b Levendula 8.c Borostyán. A tanévet vizsgálva (9. évfolyam) Követő vizsgálat 9. évfolyam 7. 8.a Vidra 8.b Levendula 8.c Borostyán A 6 7. tanévet vizsgálva (9. évfolyam) - - Visszaérkezett kérdőívek száma: 6 db Osztály Létszám Visszaküldött adatlap Tanulótól kért

Részletesebben

Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói

Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói Szakszolgálati feladatellátásunk a számadatok tükrében Baranya Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és

Részletesebben

pedagógusok Iskolai végzettség Főiskola matematika-testnevelés tanár Oktatási azonosító szakos Szakképzettség Szakvizsga Szakkollégium S.sz.

pedagógusok Iskolai végzettség Főiskola matematika-testnevelés tanár Oktatási azonosító szakos Szakképzettség Szakvizsga Szakkollégium S.sz. S.sz. 1 Iskolai végzettség matematika-testnevelés tanár Egyetem gyógytestnevelő tanár szakos Szakképzettség Szakvizsga Szakkollégium Oktatási azonosító 74911947817 2 magyar nyelv és irodalom tanító 76788670402

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

Különös közzétételi lista Görgetegi Általános Iskola

Különös közzétételi lista Görgetegi Általános Iskola Különös közzétételi lista Görgetegi Általános Iskola 2016/2017 1.A pedagógusok végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tantárgyfelosztáshoz Szám Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tantárgyfelosztás

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KASZAP NAGY ISTVÁN REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA OM: 035917 5420 TÚRKEVE, KOSSUTH L. U. 15. Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez

Részletesebben

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola OM azonosító: 201584 4254 Nyíradony, Árpád tér 10. K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a 10. számú melléklet a 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére 10.sz. melléklet 11/1994.(06.08.)MKM rendelethez

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére 10.sz. melléklet 11/1994.(06.08.)MKM rendelethez D Ó Z S A G Y Ö R G Y Á L T A L Á N O S I S K O L A 2400 DUNAÚJVÁROS, KÖZTÁRSASÁG U. 14. TELEFON: 25/413-035, 411-035, 410-021, FAX:25/410-021 www.dozsa-duj.sulinet.hu dozsaduj@freemail.hu Különös közzétételi

Részletesebben

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása NYITOK Hálózat a Társadalmi befgadásért prgram bemutatása A Nyittt Tanulási Közpntk (NYITOK) kncepciójának kidlgzója, a prgram szakmai fejlesztő- és támgató partnere: A SZETT bemutatása A 20 éves múltra

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

BEVEZETŐ. Grúber György igazgató

BEVEZETŐ. Grúber György igazgató BEVEZETŐ 2015. május 25-én került sor az Országos Kompetenciamérésre a 10. évfolyamos tanulók csoportjának körén. A felmérés célja a tanulók szövegértési képességének és matematikai eszköztudásának felmérése

Részletesebben

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről alapján. 1. A TANÉV A tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. A tanítási év első féléve

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Rábatamási Móra

Részletesebben

2.a osztályos tankönyvcsomag 2013/2014-es tanév

2.a osztályos tankönyvcsomag 2013/2014-es tanév 2.a osztályos tankönyvcsomag Cikk- szám AP 020116 Hétszínvarázs olvasókönyv 1120 AP 020118 Szövegértést fejlesztő gyakorlatok 810 AP 020119 Hétszínvarázs munkafüzet 780 AP 020304 Anyanyelvi gyakorló 940

Részletesebben

A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2018/2019) 3. ÉVFOLYAM

A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2018/2019) 3. ÉVFOLYAM A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2018/2019) A meglévő iskolai könyvtári állomány további használhatósága A 2014-ben életbe lépett jogszabályi változások miatt a 3., 7. és 11. évfolyamos

Részletesebben

Soproni Egyetem. Erdőmérnöki Kar. emk.uni-sopron.hu

Soproni Egyetem. Erdőmérnöki Kar. emk.uni-sopron.hu Sprni Egyetem Erdőmérnöki Kar emk.uni-sprn.hu Prgram Dékáni köszöntő Miért éppen Sprn? Néhány szó a felvételi flyamatról Szakfelelősök bemutatása Szakk bemutatkzása erdőmérnök földmérő és földrendező mérnök

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai 1. egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

EPSZTI és RPI Szaktanácsadói értekezlet Budapest, február 21.

EPSZTI és RPI Szaktanácsadói értekezlet Budapest, február 21. EPSZTI és RPI Szaktanácsadói értekezlet Budapest, 2017. február 21. Szaktanácsadás segítség, támogatás, támasz, segítségnyújtás, (be)biztosítás közreműködés, segédeszköz, megsegítés Nem alá-főlé rendelt

Részletesebben

Tematika NTP-TM-14-0133. Az érzelmek birodalma. Megvalósító: Körös Tehetséggondozó Egyesület

Tematika NTP-TM-14-0133. Az érzelmek birodalma. Megvalósító: Körös Tehetséggondozó Egyesület Tematika NTP-TM-14-0133. Az érzelmek birdalma Megvalósító: Körös Tehetséggndzó Egyesület Cél: Különböző speciális területeken fejlesztésben részesülő tehetséges tanulók teljes személyiség fejlesztése,

Részletesebben

Továbbképzés megnevezése Szervező neve Alapítási eng. sz.

Továbbképzés megnevezése Szervező neve Alapítási eng. sz. Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Melléklet B. Tanulói tevékenységek támogatása interaktív IKT eszközökkel A digitális tábla alkalmazása a tanítás-tanulás folyamatában ÖNKONET Szolgáltató és Tanácsadó

Részletesebben

SZÉKELY ERIKA. Szaktanácsadás támogatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában. Kecskemét, 2014. 05.16.

SZÉKELY ERIKA. Szaktanácsadás támogatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában. Kecskemét, 2014. 05.16. SZÉKELY ERIKA Szaktanácsadás támgatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában Kecskemét, 2014. 05.16. Hangsúlyban a tudásátadás és az innváció A VP 2014-2020-ban a tudásátadás és az innváció előmzdítása

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 11/1994. (VI. 8.) MKM r. 8. (6) bekezdés kötelezi az intézményeket az ún. különös közzétételi lista megjelentetésére. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége

Részletesebben

sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz főiskola horvát 2. horvát, orosz főiskola horvát

sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz főiskola horvát 2. horvát, orosz főiskola horvát A pedagógusok iskolai végzettsége és az általuk tanított tantárgyak a 2016/2017-es tanévben: sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz horvát 2. horvát, orosz horvát 3. tanító

Részletesebben

A Vaszary János Általános Iskola pedagógusainak adatai

A Vaszary János Általános Iskola pedagógusainak adatai Pedagógus 01 felsőfokú egyetem matematika, számítástechnika Pedagógus 02 felsőfokú főiskola magyar, orosz szakos általános iskolai gyógypedagógus, tanulásban akadályozottak pedagógiája Pedagógus 03 felsőfokú

Részletesebben

Sorszám Szakképzettségek Tanított tantárgyak. osztályfőnök

Sorszám Szakképzettségek Tanított tantárgyak. osztályfőnök 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához általános iskolai tanító művelődésszervező és könyvtár rajz, technika, testnevelés, 2. általános

Részletesebben

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola A 146/2011.(VI.23.) KT határozat melléklete SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA Lévay József Tagiskola A 2010. évi országos kompetenciamérés eredményeihez viszonyítva a Lévay József Tagiskola eredményei

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Végzettség Szakképzettsége Tanított tantárgyai 1 főiskola tanító ének műveltségterület 2 főiskola

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége és továbbképzései

A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége és továbbképzései A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége és továbbképzései SÁRBOGÁRDI MÉSZÖLY GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA Sorszám: Tanított tantárgy: Végzettség: Továbbképzés: 1 tanító, rajz tanító, rajz szak 2 angol

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola A közoktatási intézmény eredményességéről, személyi és tárgyi feltételeihez kapcsolódó információkról szükséges a szülőket tájékoztatni.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A as TANÉVRE

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A as TANÉVRE FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2019 2020-as TANÉVRE Tagintézményünkben, a szakgimnáziumi osztályokban a 9-12. évfolyamokon szakmai érettségire, majd egy éves képzéssel technikusi OKJ-s vizsgára készítjük fel

Részletesebben

NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2014/2015-ös tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2014/2015-ös tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2014/2015-ös tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. A pedagógiai program jogszabályi alapjai 2. 2. Iskolánkról 3. 3. Pedagógiai alapelveink 5. 4. Pedagógiai hitvallásunk 6

TARTALOMJEGYZÉK. A pedagógiai program jogszabályi alapjai 2. 2. Iskolánkról 3. 3. Pedagógiai alapelveink 5. 4. Pedagógiai hitvallásunk 6 TARTALOMJEGYZÉK Elıszó 2 A pedagógiai prgram jgszabályi alapjai 2 1. Bevezetı 3 2. Isklánkról 3 3. Pedagógiai alapelveink 5 4. Pedagógiai hitvallásunk 6 5. Az iskla legfntsabb céljai 6 6. Várható eredmények

Részletesebben

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018/2019

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018/2019 KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018/2019 Az intézmények sségéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás. 2. Tantervtípusok; NAT-ok

Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás. 2. Tantervtípusok; NAT-ok Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás 2. Tantervtípusok; NAT-ok TANTERV: Az iskolai műveltség foglalata, közvetítő eszköz a kultúra és az iskola, a kultúra képviselői és a tanárok között (. o (Báthory

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ZSIRAI ÁLTALÁNOS ISKOLA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ZSIRAI ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ZSIRAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2016/2017-ES TANÉV 1 Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére (A lista személyes adatokat nem tartalmazhat) 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

A TÁMOP PROJEKT CÉLJAI ÉS EREDMÉNYEI

A TÁMOP PROJEKT CÉLJAI ÉS EREDMÉNYEI XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 A TÁMOP 3.1.1 PROJEKT CÉLJAI ÉS EREDMÉNYEI A projekt általános bemutatása A projekt céljai: az oktatás tartalmi

Részletesebben

Idegen nyelvi mérés eredményei év

Idegen nyelvi mérés eredményei év Idegen i mérés eredményei - 2017. év srsz. Mérési azonosító Évfolyam Idegen Mérési eredmény (százalék) 1. X443-W859 6 angol 70% 2. J147-U624 6 angol 76% 3. U159-A876 6 angol 56% 4. F393-P633 6 angol 100%

Részletesebben

Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelete a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény. végrehajtásáról

Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelete a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény. végrehajtásáról Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelete a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény végrehajtásáról 10. A tájékoztató rendszer és a köznevelési intézmények közzétételi listája 23. (1) A nevelési-oktatási

Részletesebben

Felvétel: o. szükséges. Egyéb. o o

Felvétel: o. szükséges. Egyéb. o o Nyílt nap: 2018. nvember 10. 08:00 órától 12:00 óráig Közpnti írásbeli felvételi: 2019. január 19. Helyszín: 5000 Szlnk, Áchim András utca 12-14. Szlnki Szlgáltatási SZC Ruhaipari Középisklája és Általáns

Részletesebben

4 évfolyamos képzés. Induló osztályok száma: 2

4 évfolyamos képzés. Induló osztályok száma: 2 2018/2019. tanévre 4 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Fél osztály négy évfolyamos kerettantervre épülő, helyi tantervű, matematikából emelt óraszámú Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0003

Részletesebben