Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése"

Átírás

1 Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Az adatbázisban lévő publikációk illetve idéző közlemények között található duplumok keresése, jelölése illetve kezelése jelentős részben adminisztrátori feladat. A program duplumként kezel minden, definiált mezőtartalomban (pl. Folyóirat címe, megjelenés éve, DOI stb.) vagy mezők tartalmában megegyező rekordot. A rendszer a kijelölt mezők segítségével dokumentum típusonként duplum kulcsokat generál, lényegében a duplumok detektálásakor ezek összehasonlítását végzi el a program. A duplumok keresésének legfontosabb szempontjai: - a program duplum kulcsok illetve egyedi mezőtartalmak (pl. DOI) alapján keres - a duplumok keresésében csak a nyilvános tételek vesznek részt, a duplum kulcsban azonos de még nem nyilvános tétel(ek) az intézményi adminisztráció számára nem láthatóak A duplum vizsgálat eredménye lehet - Duplum - Nem duplum - Nem megállapítható, azaz fontos mezőben hiányos rekord Közlemények duplum vizsgálata A közlemények rendszer általi automatikus duplum vizsgálatára három esetben kerül sor - közlemény(ek) importja során - nem nyilvános vagy feldolgozás alatt lévő rekordok jóváhagyásakor - közlemények kézi felvitele esetén Mentéskor A közlemények manuális duplum ellenőrzésére, jelölésére is van mód - tételenkénti duplum vizsgálat - egy adott halmazban, keresési listában, csoportosan vagy szelektált elemekkel Közlemények duplum vizsgálata, kezelése import során Közlemények importja (WOS, PubMed stb.) folyamán a program a beolvasott tételeket összehasonlítja az adatbázisban már megtalálható nyilvános rekordok adataival. Amennyiben duplum kulcsban, vagy meghatározott mező tartalmában azonos tételt/tételeket talál, ezt az import felületen jelzi (10.1 ábra)

2 10.1 ábra A Duplum feliratra kattintva a felületen látható rekord nyilvános párja is megtekinthető (10.2 ábra) 10.2 ábra A program lehetőséget ad a duplum nem nyilvános rekordként történő elmentésére is, de az így elmentett adatok nem lesznek jóváhagyhatók, mivel már létezik jóváhagyott, nyilvános párja is a rendszerben. Az importálásra szolgáló felületen beállítható, hogy a program beolvasás során mellőzze a duplumok keresését, ebben az esetben a rendszer minden beolvasott tételt importál, beleértve az esetleges duplikátumokat is. Duplum ellenőrzés az import során Duplum ellenőrzés mellőzése

3 Közlemények duplum vizsgálata azok jóváhagyása esetén Az importált, elmentett rekord jóváhagyása során, a program duplum ellenőrzést végez. Amennyiben a jóváhagyandó tétel már rendelkezik duplum kulcsban illetve más definiált mező tartalomban vele megegyező nyilvános párral, azt duplumként kezeli és ezt jelzi számunkra (10.3 ábra) 10.3 ábra A Duplum! feliratra kattintva a rendszer megjeleníti a duplumok azonosítóit (10.4 ábra) 10.4 ábra A feliratra kattintva a duplumok kezelésére szolgáló felületre jutunk (10.5 ábra)

4 10.5 ábra Az összevonást követően a megmaradó közlemény és az idézet a kezelő felületen szerkeszthető vagy jóváhagyható (10.5a ábra). 10.5a ábra Duplumok jelzése, jelölése közlemények kézi felvitele esetén A manuális felvitelű rekordok esetében, azok elmentésekor, amennyiben rendelkeznek vele megegyező (duplum kulcsban azonos) nyilvános párral, a program azt jelzi. (10.6a ábra)

5 10.6a ábra A Duplum feliratra kattintva a felületen látható rekord nyilvános párja is megtekinthető illetve az Elmentés ezekkel az adatokkal gombra klikkelve a tétel elmenthető. A duplum jelzés ellenére elmentett rekord nem lesz jóváhagyható! Esetenként előfordul, hogy az ellenőrzött rekord valójában nem duplum, de valamely mezőjében hiányos (Hiányzó adatok), ezért a duplum ellenőrzés sem végezhető el. (10.6b ábra) 10.6b ábra Könyvfejezet, Konferenciaközlemény duplum vizsgálata esetén amennyiben a befoglaló kötet duplum, azok megszüntetéséig a tételek szintén nem hagyhatók jóvá.

6 Tételenkénti, manuális duplum keresés A program lehetőséget ad az egyes közlemények tételenkénti duplum ellenőrzésére. A művelet a Duplum vizsgálat gombra kattintva indítható (10.7 ábra) 10.7 ábra Amennyiben a tétel nem rendelkezik nyilvános duplum párral, úgy a Nem duplum felirat jelenik meg a rekord alatt. Duplum észlelése esetén Duplum! felirat olvasható, melyre kattintva a duplikátumok azonosítóit tartalmazó információ jelenik meg. (10.8a; 10.8b ábra) 10.8a ábra

7 10.8b ábra Tételenkénti duplum jelölés, jelentés Lekeresett listákban mód van arra is, hogy annak tételeit, az erre a célra szolgáló jelölő ablakocskák ( Duplumnak jelölöm) segítségével duplumnak jelentsük. A kiválasztott jelölőnégyzetre kattintva megjelenik egy lap, ahol bal oldalon az első megjelölt rekord szerepel. A listában egy másik jelölőnégyzetre (az első tétel párja) kattintva mindkét megjelölt rekord megjelenik egy összehasonlító, kezelő lapon. (10.9 ábra) 10.9 ábra

8 Lehetőség van a jelentés elutasítására és elfogadására egyaránt. Az elfogadott jelentések a rendszerben megoldásukig, mint jelentett duplumok jelennek meg, míg elutasítás esetén a jelölés érvényét veszti. Közlemények duplum jelölése egy adott halmazban, keresési listában, csoportosan vagy szelektált elemekkel Az adminisztrátori felületen mód van egy lekeresett listára vagy annak kiválasztott elemeire vonatkozóan csoportos duplum vizsgálatot végezni. A jelölés a 6. Szerkesztés menüpont alatt a csoportosan végezhető műveletek közül a Duplum vizsgálat menüpontot választva végezhető el. (10.10 ábra) ábra A duplum vizsgálat végezhető az egész halmazon vagy kijelölt közlemények csoportján (egész halmaz kijelölt közlemények ) A keresés a Duplum vizsgálat indítása gombra kattintva futtatható. A keresés folyamatáról a rendszer rövid táblázatban tájékoztat (10.11 ábra) ábra

9 A duplum vizsgálat lefuttatását követően, amennyiben a lista tartalmaz korábbi vagy új jelölésű duplum tételeket, azok párban megjelennek a képernyőn és a rekordok szerkesztési jogosultságától függően kezelhetők (Importáltak kijelölése, Kijelölt publikációk törlése, Gyors kezelés). (10.12 ábra) Közlemény duplumok kezelése ábra A duplum kezelésének legegyszerűbb és leggyorsabb módja, a duplum rekord saját hatáskörben történő törlése. E célra szolgál a tételek melletti jelölő ablakocska illetve a Kijelölt publikációk törlése gomb. Bonyolultabb, több hozzárendelést, azonosítókat, szerzői hozzárendeléseket stb. tartalmazó rekordok esetében célszerű a Gyors kezelés opciót választani. (10.13 ábra) ábra Megjelennek a duplum rekordok azonosítói, a feliratra kattintva a duplumok kezelésére, összevonására szolgáló felületre jutunk (10.14 ábra)

10 10.14 ábra A felületen megjelennek a rekordokhoz tartozó szerkesztési jogosultságra vonatkozó információk (pl. törölhető, szerkeszthető stb.). Minden esetben a bal oldali rekord a megmaradó a jobb oldali tétel törlődik az összevonás során! Végezhető műveletek a kezelő lapon: Jelentés elfogadása jelölés megerősítése Jelentés elutasítása jelölés törlése Oldal csere a <-> jelre kattintással A két rekord összefésülése, a jobb oldali rekord törlődik a <= Kijelölt adatok átvitele és törlés gombbal A tételek összefésülése során a bal oldali, megmaradó tétel átveszi a jobb oldali lapon feltüntetett, jelölő négyzetecskében pipával megjelölt adatokat: - Szerzői hozzárendelések - Idézetek - WOS, SCOPUS, PubMed azonosítók - Fejezetek (Könyvek, Konferenciakötetek esetén) - Intézmények - Adatgazda - Kulcsszavak Jogosultság birtokában a tétel illetve idézői szerkeszthetők, Közlemény szerkesztése illetve Idézők szerkesztése feliratra kattintással. A megfelelő beállításokat követően a duplumok összefésülése, összevonása elvégezhető <= Kijelölt adatok átvitele és törlés. (10.15 ábra)

11 Sikeres összevonás esetén az alábbi üzenet olvasható: ábra Duplumok összefésülése során előfordul, hogy a törölt tétel szerzői hozzárendeléseit nem veszi át a megmaradó rekord. Ebben az esetben a szerző illetve részleg hozzárendelések a megmaradó tételben utólag pótlandók. Amennyiben a duplumok kezeléséhez nem rendelkezik megfelelő jogosultsággal, Nincs joga törölni ezt a közleményt vegye igénybe magasabb szintű intézményi illetve szükség esetén MTMT központi adminisztráció segítségét (Admin fórum). (10.16 ábra) ábra Idézők összefésülése Az összefésülendő közlemények idézői megfelelő jogosultság birtokában szerkeszthetők Idézők szerkesztése illetve beállítástól függően Idézők átvihetők a megmaradó közleményhez (10.17 ábra).

12 10.17 ábra Az összefésülés során megmaradó rekord a megfelelő beállítás esetén átveszi a törölt tételhez tartozó, duplumként nem felismert idéző tételeket (a duplumként felismert idézők nem kerülnek át a megmaradó közleményhez), melyek Összevont státuszba kerülnek, ebben a státuszban a nyilvános felületen nem jelennek meg. Ellenőrzést követően Jóváhagyással láthatóvá tehetőek ezek a hivatkozások. Idéző közlemények duplum kezelése Az idéző közlemények rendszer általi automatikus duplum vizsgálatára három esetben kerül sor - idéző közlemény(ek) importja során - nem nyilvános vagy feldolgozás alatt lévő rekordok jóváhagyásakor - idéző közlemények kézi felvitele esetén Az idéző közlemények manuális duplum ellenőrzésére, jelölésére is van mód - tételenkénti duplum vizsgálat - egy adott halmazban, keresési listában, csoportosan vagy szelektált elemekkel Idéző közlemények duplum vizsgálata, kezelése import során Az idézők importjára szolgáló felületen választható, hogy az import során legyen-e duplum ellenőrzés illetve annak mellőzésével történjék. import során Duplum ellenőrzés mellőzése Duplum ellenőrzés az Idéző közlemények importja (WOS, SCOPUS.) folyamán a program a beolvasott tételeket összehasonlítja az adatbázisban már megtalálható, az idézett közleményhez tartozó idéző rekordok adataival. Amennyiben duplum kulcsban azonos tételt/tételeket talál, ezt az import felületen jelzi. (10.18 ábra)

13 10.18 ábra A Duplum feliratra kattintva a duplumok adatai megtekinthetők egy új ablakban (10.19 ábra) ábra A duplum jelzésű tételek kihagyhatók illetve Menthetők is, emellett a Kiegészít opciót választva a meglévő tételek egyes mezőit (WOS, SCOPUS, DOI stb.) egészíti ki a program. Idéző közlemények manuális ellenőrzése Idéző közlemény kézi felvitelekor, egyező duplum kulcsok esetén a rendszer duplum jelzést küld (10.20 ábra)

14 10.20 ábra A duplum elmenthető, jóváhagyható, de a listában Duplum! megjelöléssel szerepel. (10.20a ábra) 10.20a ábra

15 A Duplum! feliratra kattintva, felugró ablakban megjelenik a duplumra vonatkozó információ (10.20b ábra) 10.20b ábra Az idéző közlemények szerkesztése során, jogosultság birtokában egyedi duplum szűrés is végezhető, Duplum vizsgálat gomb illetve a keresés eredménye is megjelenik az idéző közlemény adatai alatt (pl. Nem duplum) A szerkesztésre szolgáló oldalon csoportos duplum ellenőrzés is indítható, a lista jobb felső sarkában található Duplum vizsgálat gombra kattintva. A szűrés eredménye a kézi kereséshez hasonlóan az idéző tételek alatt látható (pl. Duplum!) (10.20c ábra) c ábra

16 Idéző duplumok kezelése A duplum idézetek megfelelő jogosultság birtokában törölhetők a listából. Jóváhagyott idéző tételek az adminisztrátori felület szerkesztés menüpontja alatt csoportosan is törölhetők (10.21 ábra) ábra Az Idézők szerkesztésére szolgáló felületen egyedileg törölhetőek a duplum idézetek. Itt mód van a tételek rendezésére is (pl Év, Cím stb.). (10.22 ábra) Illetve a hivatkozás alatti Duplum feliratra kattintva a nem egymás alatt elhelyezkedő duplum hivatkozások kiemelhetőek egy új lapra, melyen az összevetés könnyebb, törlési és duplum elvetési lehetőséggel (Nem duplum felirat) (10.23 ábra) ábra

17 10.23 ábra Amennyiben a duplumok kezeléséhez nem rendelkezik megfelelő jogosultsággal, vegye igénybe magasabb szintű intézményi illetve szükség esetén MTMT központi adminisztráció segítségét (Admin fórum). Import láthatatlan státuszú rekordok és kezelésük A közlemények illetve idéző közlemények importja során lehetőség van olyan rekord állapot létrehozására, mely biztosítja azok elrejtését illetve azok láthatósága csak korlátozott körben érvényesíthető. A bevezetett új rekord állapotot (Import láthatatlan) jellemzői a következők: A rekord állapota Import-láthatatlan, közlemény és idéző rekordban egyaránt. A mycite import során importált közlemény "Import-láthatatlan" állapota esetén az idézők is "Import-láthatatlanok" státuszúak lesznek Az Import-láthatatlan rekord csak az adatgazda és a 3-as adminisztrátorok számára látható Az Import-láthatatlan közleményrekord idézői sem láthatók másnak Az {} üres adatgazdájú rekordok a 3-as adminisztrátorok számára láthatók, és ezeket a rekordokat egy 3-as adminisztrátor adhatja át feldolgozást végző adatgazdának. Az adatgazda - az eddigiek szerint is - lehet szerző vagy adminisztrátor Az Import-láthatatlan rekord az adatgazda és a 3-as adminisztrátor által törölhető, szerkeszthető és hozzárendelhető. Az Import-láthatatlan rekord duplum kezelés során összevonható más rekorddal. Összevonás után a maradó rekord állapota Import-láthatatlan lesz, kivéve, ha az Import-láthatatlan rekorddal összevont rekord nyilvános volt, ekkor az összevonás utáni rekord állapota feldolgozás alatt Az Import-láthatatlan rekord jóváhagyható. Az Import-láthatatlan rekordot a duplum keresés nem látja (bárki indítja), kivéve, ha az Import-láthatatlan rekordból indul el a duplum keresés. Az új állapot csak import során jön létre, ha a "Csak adatgazdának látható:" jelölőnégyzetet megjelöljük az importálás előtt. A jelölőnégyzet minden import indító lapon megtalálható. (1.a ábra) (1.b ábra)

18 Publikáció import felület (1.a ábra) Idéző import felület (1.b ábra) A megfelelő beállítást követően az importált közlemény illetve a hozzá tartozó idéző közlemény Import nem látható státuszt kap, mely a felületen látható is. (2.a ábra) (2.b ábra) 2.a ábra

19 2.b ábra

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Közlemények kézi felvitele

Közlemények kézi felvitele MTMT2 lépésről lépésre Közlemények kézi felvitele MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Kézi közleményfelvitel külső azonosítók segítségével Közlemény kézi felvitele Közlemény adattípusban a felső menüsor új gombjára

Részletesebben

Forrás és idéző közlemények felvitele importtal

Forrás és idéző közlemények felvitele importtal MTMT2 lépésről lépésre Forrás és idéző közlemények felvitele importtal MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Közlemények importálási lehetősége Az MTMT1-ben bevált módon továbbra is lehetőség van a nagy nemzetközi

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis az arra jogosult intézmények és felhsználói kör számára a http://eisz.om.hu

Részletesebben

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja A PubMed Medline adatbázis internet címe: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed

Részletesebben

Útmutató. duplum befoglaló művek összevonásához

Útmutató. duplum befoglaló művek összevonásához Útmutató duplum befoglaló művek összevonásához Az Adminisztrátori felületeken a lekeresett listák 6. Szerkesztés és 7. Duplumok opciói bővültek a befoglaló művek (Könyv, Konferenciakiadvány típusok) összevonására

Részletesebben

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor Duplum az MTMT2-ben Makara B. Gábor Témák A duplum fogalma Miért kell kerülni a duplumot? Hogyan akadályozzuk létrejöttét? Migrálási duplum-keletkezés Duplum felismerés (azonosítás) Duplum keresés Duplum

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár MTMT adminisztrátori felület és teendők Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár Tartalom Az adminisztrátori kezdőoldal Szerzők adatainak kezelése Közlemények keresése Adminisztrátori

Részletesebben

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor 2018 október 18

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor 2018 október 18 Duplum az MTMT2-ben Makara B. Gábor 2018 október 18 Témák A duplum fogalma Miért kell kerülni a duplumot? Hogyan akadályozzuk létrejöttét? Migrálási duplum-keletkezés Duplum felismerés (azonosítás) Duplumjelöltek

Részletesebben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V., Molnár Szilvia 2016/2017.

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály Szabó Dóra mtmt@lib.elte.hu 2019. április 5. Tartalom Az MTMT létrejötte és céljai Országos

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK-ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség-ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

MTMT2. Konzultáció 2017 március 16

MTMT2. Konzultáció 2017 március 16 MTMT2 Konzultáció 2017 március 16 Menetrend Technikai tudnivalók Alapok, tulajdonságok Makara Gábor Az MTMT2 új szervezése Holl András Tesztelési tapasztalatok megvitatása Adminisztrátorok, SZTAKI Idézés

Részletesebben

Változások jegyzéke (5.17-es program verzió)

Változások jegyzéke (5.17-es program verzió) Változások jegyzéke (5.17-es program verzió) MINDENKINEK Duplum jelölő és kezelő lap (# 600, 614, 177) Szerkesztői listán duplumok kézi jelölése és egyszerű esetek kezelése. A Szerző számára a javítható

Részletesebben

Az áttekintés témái. Egyes részleteket a további előadások és bemutatók tárgyalják

Az áttekintés témái. Egyes részleteket a további előadások és bemutatók tárgyalják MTMT2 ről általában Az áttekintés témái 1. A szervezési és működési elvek 2. Radikális eltérések 3. Újdonságok (20) 4. Architektúra 5. Forrásközlemény idéző közlemény az MTMT2-ben 6. Intézményi tennivalók

Részletesebben

ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához

ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához MTA Könyvtár és Információs Központ MTMT Osztály 2018.10.29. Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék Regisztráció... 4 A regisztrációs űrlap megnyitása... 4

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V. Az ORCID egy olyan 19 karakterből

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról

Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról Változások szerzők számára Disszertáció típus bővítése témavezető és két dátum mezővel, idézőnél is (#2519) A témavezető nevének megadása kétféleképpen

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról

Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról Szerzőknek Könyv közlemény kötelező adat keretezése (#2134) A Könyv típusú közleményeknél a Szerző és Szerkesztő kötelezően kitöltendő mezők

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek A kurzusok kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen dokumentumban igyekeztünk a kurzusok oktatói

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

MTMT Intézményi Adminisztrátori felület használati útmutató

MTMT Intézményi Adminisztrátori felület használati útmutató MTMT Intézményi Adminisztrátori felület használati útmutató (4-es illetve 5-ös jogosultsággal rendelkező adminisztrátorok számára) A MyCite v5.15.04 (dbv5.15.03) [2011.04.03.] verziója alapján Összeállította:

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

MTMT Szerzői felület (útmutató)

MTMT Szerzői felület (útmutató) MTMT Szerzői felület (útmutató) I. Az MTMT-ről II. Regisztráció, belépés, elfelejtett belépési kódok III. Szerzői adatlap, jelszó, fórum, belső levelezés IV. Főmenü általános bemutatása V. Közlemények

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Alkatrészböngésző modul

Alkatrészböngésző modul Alkatrészböngésző modul 1. Bevezetés... 2 2. Képernyő elemei... 2 2.1. Gyári cikktörzs és Nem gyári cikktörzs... 2 2.2. Készletek... 2 2.3. Árak... 3 2.4. Adatok... 3 2.5. Cikkszámkövetési lánc... 4 2.6.

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

EuroStat adatlekérdező

EuroStat adatlekérdező TeIR EuroStat adatlekérdező Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. AZ EUROSTAT ALKALMAZÁS CÉLJA... 3 2. FELHASZNÁLÓI FELÜLET... 3 3. AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA... 4 3.1. KERESÉS

Részletesebben

MTMT Szerzői felület (útmutató)

MTMT Szerzői felület (útmutató) MTMT Szerzői felület (útmutató) I. Az MTMT ről II. Regisztráció, belépés, elfelejtett belépési kódok III. Szerzői adatlap, jelszó, fórum, belső levelezés IV. Főmenü általános bemutatása V. Közlemények

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Útmutató. a statisztikai táblázatok összeállításához

Útmutató. a statisztikai táblázatok összeállításához Útmutató a statisztikai táblázatok összeállításához verzió: 1.0 Érvényes: MyCite ver.: 6.x MTMT, Budapest 2015. 03. 03. Az új statisztikai elemek segítségével az Intézményekhez tartozó szerzőkről, közleményekről

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Gyári alkatrészek modul

Gyári alkatrészek modul Gyári alkatrészek modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Riportok... 3 2.2. Csoportos beállítás... 3 2.3. Kapcsolatok... 5 2.4. Cikkszámkövetése ellenırzése... 5 2.5. Elıtér és háttértörzs...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Szabó Dóra Web of Science:

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. Változások mindenkinek

Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. Változások mindenkinek Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. A fenti időszakban a felsorolt változások jó része már régóta helyesen működik, beleértve egyes soron kívüli

Részletesebben

Gyógyszernek nem minősülő kiegészítő termékek adatbázisa (Data base of non medication products)

Gyógyszernek nem minősülő kiegészítő termékek adatbázisa (Data base of non medication products) Gyógyszernek nem minősülő kiegészítő termékek adatbázisa (Data base of non medication products) A regisztrációt követően lesz lehetőségük a termékek adatainak megtekintésére. Főoldal Kereső ablakok, szűrési

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

MTMT SEGÉDLET. Budapest, 2014.

MTMT SEGÉDLET. Budapest, 2014. MTMT SEGÉDLET Budapest, 2014. Tartalomjegyzék 1. Regisztráció, belépés, elfelejtett jelszó... 3 Belépés az adatbázisba... 3 2. Első belépés, szerzői adatlap... 4 3. Főmenü (Adatbevivő/szerkesztő oldal)...

Részletesebben

Diákhitel igénylés folyamata

Diákhitel igénylés folyamata 1 Diákhitel igénylés folyamata Beállítások A DHK-tól kapott éles vagy teszt tanúsítványokat telepíteni kell a megfelelő szerveren, szervereken (ld. Neptun üzemeltetési dokumentáció). A tesztelési folyamat

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 *

MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 * MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 * Jelszóval kapcsolatos változások A felhasználók adatainak és a rendszer informatikai biztonságának növelése céljából az adatbázis új verziójában már az MTMT adminisztrátortorai

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016)

Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016) Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016) Áts József, Szabó Panna ELTE intézményi MTMT adminisztrátor mtmt@lib.elte.hu v. 2016. szeptember 5., Szabó Panna Tartalom A doktori iskolák akkreditációja

Részletesebben

TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése Idézettség keresése és feltöltése az MTMT-be, ODT import 2013.09. TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Változások az 5.15.03-as verzióban

Változások az 5.15.03-as verzióban Változások az 5.15.03-as verzióban Mindenkit érintő változások "OTKA táblázat" forgalomból kivonása A táblázat további intézkedésig nem látható. Fórumokban keresés - az [állapot] állítás A Fórumban történő

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

PayU integráció beállítása a ShopRenter rendszerében

PayU integráció beállítása a ShopRenter rendszerében PayU integráció beállítása a ShopRenter rendszerében PayU beállítása A PayU beállításához a többi bankkártyás fizetéssel ellentétben nem a bank által emailben küldött adatokat kell megadnunk, hanem a PayU

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

Tervezett fakitermelések bejelentése

Tervezett fakitermelések bejelentése Tervezett fakitermelések bejelentése ERDŐGAZDÁLKODÁSI HATÓSÁGI BEJELENTÉSEK/TERVEZETT ERDŐGAZDÁLKODÁSI TEV. BEJELENTÉSE/TERVEZETT FAKITERMELÉSEK BEJELENTÉSE BEVEZETÉS A Tervezett fakitermelések bejelentése

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása az oktatói weben manuálisan... 3 3 Feladatok eredményeinek bevitele a Neptunba... 5

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - Android kliens

Felhasználói kézikönyv - Android kliens Felhasználói kézikönyv - Android kliens Tartalom Telepítés Indítás Fő képernyők Térkép Rétegválasztó ablak Kilépés Keresés Lista Részletek Telepítés Az Élő Berek Android alkalmazás letölthető a www.e-berek.hu

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

Adó rendelet változások paraméterezése

Adó rendelet változások paraméterezése Adó rendelet változások paraméterezése Utolsó módosítás: 2017. 11. 23. Tartalomjegyzék Adó rendelet változások paraméterezése... 1 I. Új adónem bevezetése... 2 II. Új települési adó bevezetése... 5 III.

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tudsz továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben még nem használtad

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Használati útmutató Az online példatárhoz

Használati útmutató Az online példatárhoz Használati útmutató Az online példatárhoz A Példatár egy többféle szűrési feltétellel és találati megjelenítéssel rendelkező online adatbázis: I. Keresés 1. Találati lista 2. Térképes megjelenítés 3. Alrendszerek

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Rangsor készítése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.09.25. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Tartalomjegyzék 1. Rangsorolás

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna október 16.,

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna október 16., MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. október 16., mtmt@lib.elte.hu Tartalom Az MTMT céljai, szolgáltatásai Az országos és az ELTE-s szabályok

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben