BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK"

Átírás

1 1 BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Az egyesület rövidített neve: Székhelye: Hatóköre: Bélyegzője: BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET BSHE 3950 Sárospatak Kossuth út 65. sz. Berek holtág és a Csepel-tó köralakú és téglalapalakú A körbélyegzőben: Felül: Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület Sárospatak Középen: Halábra Alul: 1952 A téglalap alakú bélyegzőben: Első sor: Bodrogmenti Sporthorgász Második sor: Egyesület Harmadik sor: 3950 Sárospatak Kossuth 65. Negyedik sor: Logója:

2 2 2. Az egyesület célja: a.) b.) c.) d.) e.) f.) g.) A horgászsport gyakorlása, fejlesztése, népszerűsítése. Tagjai horgászérdekeinek képviselete, valamint kedvező horgászati lehetőség biztosítása. A tagoknak a vonatkozó jogszabályokban foglaltak és a horgászerkölcs szabályainak tiszteletben tartása, a természet szeretetére és védelmére való nevelése. Tagjai és a külső tagok számára, a horgászathoz szükséges dokumentumok biztosítása (állami horgászjegy, területi engedély, horgászigazolvány, vizsgabizonyítvány, napijegy). A horgászsport fejlesztése, a sporthorgászat népszerűsítése. A horgászoknak a jogszabályok, a társadalmi együttélés és a horgászerkölcs szabályainak tiszteletben tartása, a természet szeretetére és védelmére való nevelése. Az egyesület politikai tevékenységet nem folytat. 3. Az egyesület tevékenysége: a.) Biztosítja tagjai számára a rendszeres egyesületi élethez szükséges feltételeket, ennek keretében ismerteti a horgászattal összefüggő jogszabályokat és más rendelkezéseket. b.) Halászati jogot gyakorol az egyesület vízterületein. c.) Biztosítja a halállomány védelmét, valamint a horgászatra vonatkozó jogszabályok, előírások és az országos Horgászrend szabályainak megtartását. d.) Segíti a hatóságokat az orvhalászat és az orvhorgászat megakadályozásában, valamint a vizek tisztasága és természet védelmében. e.) Rendszeres lehetőséget biztosít tagjai számára a horgászattal összefüggő szakismeretek gyarapítására. f.) Halfogó és egyéb sportversenyeket rendez. 1.) Az egyesület a Horgászegyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetségének tagjaként működik. 2.) Az egyesület és a szövetség kapcsolataira a szövetség alapszabálya az irányadó. 4.

3 3 AZ EGYESÜLET TAGJAI 5. 1.) Az egyesület rendes tagjává olyan személy (természetes személy, jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) válhat, aki - nyilatkozik a belépési szándékáról, - elfogadja az egyesület célját, céljait, - az alapszabály alapján az egyesület tagjait terhelő kötelezettségek teljesítését vállalja, - az egyesület taggá választ. A taggá választásról az alapszabály rendelkezése szerint határozhat a vezetőség. 2.) Az egyesületnek lehetnek tiszteletbeli tagjai is. Az egyesület tiszteletbeli tagja olyan természetes személy lehet, aki kimagasló szakmai tudásával segíti az egyesület munkáját. A tiszteletbeli tag erkölcsi támogatást nyújt az egyesület részére. Az egyesület tiszteletbeli tagjává olyan személy válhat, aki - az egyesület célja szerinti területen vagy ahhoz kapcsolódó területen folytat tevékenységet - az egyesület az egyesületi célok előmozdítása érdekében végzett tevékenységéért tiszteletbeli taggá választ, - a tiszteletbeli tagságot elfogadja. A tiszteletbeli taggá választásról, az alapszabály rendelkezése szerint határozhat a vezetőség. 3.) Az egyesület pártoló tagjává olyan személy válhat, aki - az egyesület pártoló tagja kíván lenni, - az egyesület tevékenységét időszakosan vagy rendszeresen támogatni kívánja, - az egyesület pártoló taggá választ. A pártoló taggá választásról, az alapszabály rendelkezése szerint határozhat a vezetőség. 4.) Az egyesületnek lehetnek jogi személy tagjai is. Jogi személy esetében ennek részletes feltételeit az egyesület vezetősége és a jogi személy között megkötött együttműködési megállapodás szabályozza. 5.) Az egyesületnek csak az lehet tagja, aki nem áll állami horgászjegy váltásának tilalma alatt, valamint egyesületi tagságot kizáró horgász fegyelmi büntetés hatálya alatt. 6.) Ifjúsági tagként lehet felvenni a 14 és 18 év közötti fiatalokat. A gyermekhorgászok csak a szülők írásbeli beleegyezése és felelősségvállalása után léphetnek be az egyesületbe. 7.) Amennyiben indokolt valamennyi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytató, vagy sorkatonai illetve tartós külföldi szolgálatot teljesítők, vagy tartósan betegek az egyesületi tagság megőrzése érdekében, az egyesület tagjaként tagdíjkedvezményt kaphatnak. Az ebben az esetben fizetendő folyamat fenntartási díj az éves tagdíj. A folyamatfenntartás maximális időtartama 3 év lehet. 8.) Az egyesület tagja lehet nem magyar állampolgár is. 9.) Az egyesület taglétszáma maximálisan 500 fő lehet.

4 4 1.) A belépési szándékot a tagnyilvántartó-lap kitöltésével és annak aláírásával kell kinyilvánítani. 2.) A tagfelvételről a vezetőség dönt. A tag a tagfelvételt elutasító vezetőségi határozat ellen, a határozatnak a tag részére igazolt módon történt közlésétől kezdődő 15 napon belül élhet jogorvoslattal a közgyűléshez, amely azt a soron következő ülésén bírálja el ) Új belépő tag - a pártoló és a tiszteletbeli tag kivételével - a vezetőség által meghatározott ún. egyszeri belépési díjat (vagyoni hozzájárulást) köteles fizetni, aminek értéke a tárgyévi háromnyaras ponty kilónkénti árának tízszerese, majd a következő évtől a vezetőség által javasolt és a közgyűlés által meghatározott éves tagdíj fizetésére kötelezett. A vagyoni hozzájárulás befizetésétől indokolt esetben a vezetőség eltekinthet, annak befizetése alól felmentést adhat. 4.) A két közgyűlés közötti tagfelvételről a vezetőség köteles beszámolni ) A tagokat az alapszabályban foglalt jogok és kötelezettségek egyenlő arányban illetik, ill. terhelik. 2.) A rendes tagok jogai: a/ a közgyűléseken részt vehet, személyes tanácskozási, - indítványozási - és szavazati jogot gyakorolhat, tevékenyen közreműködik az egyesület munkájában, valamint segíti azt feladatai teljesítésében, b/ ha a törvényben foglalt feltételeknek eleget tesz, a tisztújítást megelőző két évben folyamatos rendes tagsági jogviszonnyal rendelkezik - az egyesület bármely tisztségére választható, c/ a közgyűlésen napirendjére, napirendi pontjára javaslatot tehet, d/ kezdeményezheti tiszteletbeli tag felvételét, e/ jogosult igénybe venni az egyesületnek a tagok részére biztosított szolgáltatásait, f/ választhat és amennyiben a választás évét megelőző két évben folyamatos tagsággal rendelkezett, választható az egyesület szerveibe, i/ az egyesület tisztségviselőihez vagy testületeihez kéréssel, javaslattal fordulni. j/ az egyesület rendezésében tanfolyamokon, előadásokon, filmvetítéseken, kiállításokon, versenyeken és más rendezvényen részt venni. k/ az egyesület útján horgászati alapokmányokat igényelni, állami horgászjegyet váltani, területi engedélyeket vásárolni l/ az állami horgászjegy birtokában, a tagi kötelezettségek teljesítése esetén, az egyesület vízterületein éves területi engedély ellenében horgászni.

5 5 m/ a MOHOSZ szövetségi rendszerében (MOHOSZ és tagszövetségei, azok tagegyesületei) horgászigazolvánnyal és Tagsági lap bélyeggel regisztrált horgászként a szervezeti rendszerben kialakított kedvezményes horgászati és egyéb szolgáltatásokat igénybe venni. n/ Az Országos és Megyei, Területi Szövetség, valamint az egyesület által rendezett tanfolyamokon, előadásokon, horgászversenyeken és más rendezvényeken részt venni. 3.) A rendes tagok kötelesek: a/ az alapszabály rendelkezéseit, a közgyűlés, a vezetőség és az egyesület választott testületeinek határozatait betartani, b/ a tagdíjat és egyéb előírt díjakat az egyesület pénztárába határidőre befizetni, c/ az egyesületi vagyont megvédeni, d/ Az egyesület által szervezett közösségi munkában részt venni, e/ A tagok kötelesek tevékenyen részt venni az egyesület munkájában és segíteni a feladatai teljesítésében. A nő, gyermek és nyugdíjas tagok kivételével évi egy alkalommal az egyesület által szervezett társadalmi munkán részt venni. Amennyiben kötelezettségének nem tud, vagy nem akar eleget tenni, a következő évi tagdíjának befizetésénél 2000 forint társadalmi munka hozzájárulást köteles befizetni. f/ A horgászatra vonatkozó jogszabályokat, az Országos Horgászrendet és egyesületi vizek helyi horgászrendi előírásait betartani. g/ A fogási naplót előírás szerint vezetni és az azon megjelölt határidőig le kell adni. Aki ennek a kötelezettségének nem tesz eleget az jogszabályt sért, illetve megszegi a fogási napló kiadójának, egyesületének erre vonatkozó előírásait. h/ A tag köteles a vizek és a környezet tisztasága felett őrködni. Az esetleges környezet- és vízszennyezéssel kapcsolatos tapasztalatait haladéktalanul közölni kell az egyesület vezetőségével, a vízterület hasznosítójával. i.) Továbbá köteles az egyesület közgyűlésének, vezető szerveinek határozatait maradéktalanul betartani. Magatartásával, tevékenységével az egyesület tagjainak közös érdekeit nem sértheti, az egyesület választott képviselőit nem sértegetheti. Ezen kötelességének megszegése esetén fegyelmi eljárás alá vonható, tagsága felfüggeszthető, megszüntethető. Az egyesület rendes tagja nem veszélyeztetheti az egyesület céljának megvalósítását. 4.) Az egyesület idős horgásztagjainak az egyesületek testületei kedvezményeket állapíthatnak meg. 5.) Az egyesület közgyűlése a helyi sajátosságoknak megfelelően további jogokat és kötelezettségeket is megállapíthat.

6 6 TISZTELETBELI ÉS PÁRTOLÓ TAGOK 1.) A tiszteletbeli és a pártoló tag az egyesület szerveibe nem választhat, az egyesületi szervek döntéshozatalában csak tanácskozási joggal vehet részt, köteles betartani az egyesület alapszabályát, végrehajtani a közgyűlés és a vezetőség határozatait. 1.) A pártoló tagok jogai: 8. A természetes személy pártoló tagok személyesen, jogi személy pártoló tagok pedig képviselőjük útján - tanácskozási joggal vesznek részt az egyesület közgyűlésén, ahol javaslatokat, észrevételeket tehetnek a működéssel kapcsolatban; - részesülhetnek az egyesület által nyújtott kedvezményekben /pl. rendezvényen való kedvezményes részvétel/. 2.) A pártoló tagok kötelesek: - az Alapszabályt betartani, végrehajtani a közgyűlés és a vezetőség határozatait, - a vállalt támogatást nyújtani. 3.) A tiszteletbeli tagok jogai: A tiszteletbeli tagok - részesülhetnek az egyesület által nyújtott kedvezményekben /pl. rendezvényen való kedvezményes részvétel/. TAGSÁGI VISZONY MEGSZŰNÉSE 9. 1.) A tagság megszűnik, ha a tag a tagságról lemond: - a lemondásról írásban kell nyilatkozni, - a lemondásról szóló nyilatkozatot az elnöknek kell megküldeni, - a tagsági viszony a lemondásról szóló nyilatkozat egyesület általi átvételének napján szűnik meg. A tagságról való lemondás a tagot terhelő vagyoni kötelezettség teljesítése alól nem mentesít. 2.) A tagság megszűnik, ha a tagot a vezetőség felfüggeszti és a soron következő közgyűlés az egyesületből kizárja A tagot az egyesületből ki lehet zárni, ha

7 - az alapszabály rendelkezéseit megsérti vagy - az egyesület érdekeit sértő magatartást tanúsít. A tagot az egyesületből kizárni csak a közgyűlés által elfogadott határozatban, a fegyelmi szabályzatban meghatározott eljárás lefolytatást követően lehet. 7 A tagot az egyesület elnöke írásban, igazolható módon értesíti a kizárási eljárás megindításáról. Szükség esetén, különösen az ügy bonyolultságára tekintettel a közgyűlés több ülésen is dönthet a kizáró határozat elfogadásáról. A közgyűlés biztosítja az érintett tag számára a védekezés lehetőségét, amely alapján személyesen nyilatkozatot tehet a közgyűlésen, bizonyítási eszközzel élhet (pl. tanú meghallgatását javasolhatja, okiratot mutathat be), írásbeli beadványt nyújthat be, jogi képviselőt vehet igénybe. A kizáró határozatot, annak elfogadását követő öt napon belül az elnök írásban, ajánlott tértivevényes levélküldemény útján vagy az átvételt igazolható egyéb módon kézbesíti a kizárással érintett tagnak. A kizáró határozatban köteles az egyesület a kizárás indokairól és a jogorvoslati lehetőségekről a tagot írásban tájékoztatni. A tag tagságának megszüntetéséről a közgyűlés titkos szavazással dönt. 3.) A tagot a tagnyilvántartásból az egyesület tagjai közül törölni kell: - halála esetén, - megszűnése esetén A tag a tagnyilvántartásból az egyesület tagjai közül tagdíjhátralék miatt akkor törölhető, ha a vezetőség azt megelőzően írásban, igazolható módon felhívta a tagot a tagdíjhátralék megfizetésére és a fizetési határidő eredménytelenül telt el, ennek időpontja tárgyév május 31-e. - a vezetőség törlést elrendelő határozatát a vezetőségnek közölnie kell a taggal, - ha a tagdíj meg nem fizetése miatt a tagot az egyesület tagjai közül törlik, tagsága az egyesületben tárgyév június 1-én megszűnik. 4.) Tagsági viszony megszűnése esetén a tagdíjfizetés kötelezettsége megszűnik, de a már befizetett tagdíjak és egyéb díjak vissza nem követelhetők. 5.) Az egyesület szervei által hozott jog- vagy alapszabálysértő határozat megsemmisítése iránt bármely tag a különleges jogállású tag (pártoló tag, tiszteletbeli tag) csak érintettsége esetén, a határozat tudomására jutásától számított harminc napos jogvesztő határidőben pert indíthat. A perindítás a határozat végrehajtását nem gátolja, a bíróság azonban indokolt esetben a tag kérelmére a határozat végrehajtását felfüggesztheti. A per a törvényszék hatáskörébe tartozik.

8 8 AZ EGYESÜLET SZERVEZETE 10. Az egyesület szervei: a.) Közgyűlés b.) Vezetőség c.) Felügyelő Bizottság d.) Fegyelmi bizottság A vezetőség, a felügyelő és a fegyelmi bizottság tagjai nem lehetnek egymás közeli hozzátartozói. A b), c), pontokban felsorolt szervek tagjai közé a közügyek gyakorlásától el nem tiltott, magyar és más állampolgár egyaránt választható. 1.) Az egyesület legfőbb szerve a közgyűlés. KÖZGYŰLÉS 11. A közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik: a.) döntés az alapszabály elfogadásáról és módosításáról, b.) döntés az egyesület más egyesülettel való egyesüléséről vagy feloszlásának kimondásáról (a feloszlás és egyesülés kimondásához kétharmados szótöbbség szükséges.), c.) döntés az ügyintéző és képviseleti szerv tagjainak megválasztásáról és visszahívásáról (ezen belül az egyesület elnökét), a felügyelő bizottság elnökét és tagjait és a fegyelmi bizottság elnökét és tagjait, d.) döntés az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényben meghatározott beszámoló és közhasznúsági melléklet elfogadásáról, e.) döntés a tagdíj összegének és esedékességének megállapításáról, megállapítja a belépési és egyéb díjakat, f.) döntés a vezetőség beszámolójának elfogadásáról, g.) az egyesület éves költségvetésének megállapítása, h.) meghatározza a megválasztandó testületek létszámát, i.) megtárgyalja a vezetőség éves beszámolóját és meghatározza munkájának további irányítását, jóváhagyja munkaprogramját. j.) beszámoltatja munkájáról a felügyelő és a fegyelmi bizottságot. k.) meghatározza az egyesület érdekében évente elvégzendő közösségi munka mértékét, módját illetve annak pénzbeli megváltási rendjét. l.) megállapítja a kezelésében lévő vízterületek horgászrendjét, m.) másodfokon eljár a fegyelmi bizottság tagjainak fegyelmi ügyében, n.) dönt a horgászrend és a fegyelmi szabályzat elfogadásáról és módosításáról. 2.) A közgyűlés akkor határozatképes, ha az ülésen tagjaik több mint a fele részt vesz. Döntéseit a tisztújítás kivételével, a jelenlévő tagok szótöbbségével, nyílt szavazással hozza meg. A közgyűlés titkosan, írásbeli szavazással dönt a vezetőség tagjainak megválasztásáról és a tag egyesületből való kizárásáról. 3.) A vezetőség tagját csak akkor lehet visszahívni, ha az új vezetőségi tagot megnevezik, a két kérdésről egyszerre kell határozni.

9 9 4.) A közgyűlés jegyzőkönyvvezetőt és a jegyzőkönyvet hitelesítő két tagot megválasztja, a határozatait a határozatok tárában közzé kell tenni. 5.) A tagok döntése szerint a ponttól eltérően meghatározható szavazati arány - az alapszabály módosításához az összes tag több, mint fele, - a tag kizárásához az összes tag több, mint fele, - az egyesület feloszlásának elhatározásához az összes tag több, mint fele, - a vezetőség valamely tagjának visszahívásához az összes tag több, mint fele, - az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényben meghatározott beszámoló és közhasznúsági melléklet elfogadásához az összes tag több, mint fele, - az ügyintéző és képviseleti szerv éves beszámolójának elfogadásához az összes tag több, mint fele szavazat szükséges. 6.) A tagok 20%-ának indítványára írásban, titkosan szavaz a közgyűlés. 7.) A közgyűlés szavazatszámláló bizottságot választ. 8.) A közgyűlés levezető elnököt választ. 9.) A közgyűlés összehívása: évente legalább egyszer össze kell hívni. A közgyűlést az elnök, akadályoztatása esetén a titkár hívja össze. A meghívónak a közgyűlés kezdő napját 15 (tizenöt) nappal megelőzően kell a tagokhoz megérkeznie, biztosítani kell, hogy a meghívó kiküldését megelőzően az egyesület tagjai a közgyűlés napirendi pontjára javaslatot tehessenek, és a javaslattételre legalább 5 (öt) napot kell biztosítani. A meghívót ki kell küldeni a tagoknak és a Megyei Horgász egyesületek Szövetségének. A közgyűlést írásban kell összehívni postai úton vagy a tag által erre a célra megadott címre a napirend közlésével kell összehívni. 10.) Rendkívüli közgyűlést kell tartani akkor, ha a/ az egyesület tagjainak legalább egyharmada az ülés céljának és okának megjelölésével írásban kéri, b/ a bíróság elrendeli, c/ a Felügyelőbizottság indítványozza, d/ a vezetőség indítványozza. 11.) A közgyűlés ülésén az elnök, akadályoztatása esetén a titkár elnököl. 12.) Megismételt közgyűlés: - akkor lehet tartani, ha a közgyűlés nem határozatképes, - kizárólag az eredeti meghívóban rögzített napirendi pontok tárgyalhatóak meg, - a résztvevők számától függetlenül határozatképes, ha a távolmaradás jogkövetkezményeit és a megismételt közgyűlés időpontját és helyét a meghívó tartalmazza, - az eredeti közgyűlési meghívóban az eredeti közgyűlés napjára lehet összehívni, - tag kizárásáról, egyesület más egyesülettel való egyesüléséről, feloszlásáról csak akkor határozhat, ha azon a tagok több mint fele részt vesz, annak tényét a napirend a meghívóban tartalmazta. Tag kizárásáról a megismételt ülés is dönthet, azonban erről az érintett tagot

10 10 értesíteni kell! Amennyiben az értesítés ellenére az érintett tag az ülésen nem jelenik meg, a közgyűlési határozat akkor is szabályos. A megismételt ülés a határozatképtelen ülést követő későbbi időpontra, akár fél órán belül, de csak az eredetivel azonos napirenddel hívható össze. Újabb napirendi pont ekkor nem vehető fel az ülés napirendjébe. A vezetőség AZ EGYESÜLET ÜGYINTÉZŐ ÉS KÉPVISELETI SZERVE 1.) Az ügyintéző és képviseleti szerv megnevezése vezetőség. Az ügyintéző és képviseleti szerv tagjai a közgyűlés döntése szerinti időszakra választhatóak: Egyesületünk esetében ez az időszak 5 év ) Vezetőségi taggá az választható, aki a törvényben előírt feltételek teljesíti, és nem esik kizáró ok alá. A vezetőség tagja az lehet, a) aki legalább korlátozottan cselekvőképes, kivéve, ha a cselekvőképességét a bíróság a képviseleti joggal érintett ügycsoportban korlátozta, és b) a közügyek gyakorlásától nincs eltiltva, és c) aki ca) magyar állampolgár, vagy cb) a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben meghatározottak szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik, vagy cc) a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozik, és bevándorolt vagy letelepedett jogállású, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkezik. cd) a választást megelőző két gazdálkodási évben folyamatos rendes tagsági jogviszonnyal rendelkezett. 3.) A vezetőség tagjai a közgyűlés által választott elnök, a közgyűlés által választott titkár, gazdasági vezető és a közgyűlés által választott 6 (hat) fő vezetőségi tag. 4.) A vezetőségi tagság megszűnése: - a tisztségről való lemondással. A lemondást a vezetőség ülésén kell bejelenteni jegyzőkönyvben rögzíteni kell vagy a lemondást írásban, igazolható módon kell közölni. - visszahívással. - határozott időre választott vezetőség esetén a határozott idő lejártával. Határozott időre választott vezetőség esetén - ha a vezetőség tagjai közül a tagok valamelyikének vezetőségi tagsága - annak lejártát megelőzően - megszűnik, az újonnan megválasztott tag megbízatása az eredetileg megválasztott tag megbízatási idejének hátralévő időtartamára szól.

11 11 A VEZETŐSÉG FELADATAI, DÖNTÉSI RENDJE ) A vezetőség hatáskörébe tartozik mindazon ügyek intézése, amely nem tartozik a közgyűlés vagy az elnök hatáskörébe. 2.) A vezetőség feladata: a.) Kitűzi a közgyűlés időpontját, összeállítja és előkészíti tárgysorozatát. b.) Gazdálkodik a közgyűlés által megállapított körben. c.) Javaslatot tesz az egyesületi tagdíj meghatározására. d.) Határoz a tagok felvétele és törlése ügyében. e.) Elsőfokon eljár a fegyelmi bizottság tagjainak fegyelmi ügyében, másodfokon eljár az egyesület választott tisztséget be nem töltő tagjainak fegyelmi ügyében. f.) Gazdálkodik az egyesület kezelésében lévő vízterületeken, összefogja és irányítja azok tevékenységét. g) Megállapítja a horgászversenyek, valamint más rendezvények időpontját, a verseny feltételeit, díjait és kijelöli rendezőit, bíráit. h.) Kijelöli az egyesület versenycsapatát és vezetőjét, a rendezett horgászversenyeken és más rendezvényeken való részvétel esetén. i.) Kinevezi illetve szerződést köt az egyesület alkalmazottaival, gyakorolja felettük a munkáltatói jogokat. j.) A költségvetés keretében megállapítja a kiemelkedő mértékű közösségi munkát végző tagok jutalmazását, illetve az egyesület alkalmazottainak fizetését. k.) A közgyűlés elé terjeszti a horgászrendben szükségessé váló módosításokat és a horgászrendben átvezeti az elfogadott változásokat. 3.) A vezetőség évente legalább 2 (két) alkalommal rendes ülést tart. Rendkívüli ülést kell összehívni, ha ezt: - a vezetőség tagjainak legalább 50 %-a az ülés céljának megjelölésével kéri, - az egyesületi elnök szükségesnek tartja, - a felügyelő bizottság szükségesnek tartja. 4.) A vezetőségi ülést az egyesületi elnök, akadályoztatása esetén a titkár hívja össze és látja el az elnöki feladatot. A napirendet is tartalmazó meghívót az ülés kitűzött időpontja előtt legalább 8 nappal korábban a vezetőség valamennyi tagjának írásban vagy -ben, az átvételt igazolható módon kell megküldeni. 5.) A vezetőség üléseire a választott vezetőségi tagokon kívül meg kell hívni a fegyelmi bizottság elnökét, tanácskozási joggal. 6.) A vezetőség határozatképes, ha azon a tagok több mint fele jelen van. Határozatait a jelenlévő tagok szótöbbségével, nyílt szavazással hozza. 7.) A vezetőség üléséről jegyzőkönyvet vezet, a jegyzőkönyvet a vezetőségi tagok írják alá, a vezetőség határozatait közzé kell tenni a határozatok tárában. 8.) A vezetőség döntéseiről határozatot hoz, a vezetőség tevékenységéről éves beszámoló készít. 9.) Amennyiben a vezetőségi ülés határozatképtelen, a megismételt ülés a ) pontban meghatározott rendelkezések szerint határozatképes.

12 ) A határozathozatal rendje: a.) az egyesület valamennyi szerve üléséről jegyzőkönyvet kell készíteni, b.) a jegyzőkönyvet a vezetőségi ülés esetén a vezetőség tagjai, közgyűlés esetén a levezető elnök és az egyesület két erre kijelölt tagja írja alá, c.) a vezetőség és a közgyűlés döntéseit határozatba foglalja, d.) a határozatokat a határozatok tárában kell nyilván tartani, e.) a közgyűlés az egyesületből való kizárásra irányuló eljárás szabályait tartalmazó belső szabályzatot határozatban fogadja el. 2.) Az egyesület képviselete: Az egyesületet az elnök önállóan képviseli vagy az elnök és egy vezetőségi tag együttesen képviseli. 3.) Az egyesületi tagdíj: A tagdíjat meg kell fizetni - a közgyűlés döntése szerint - - számlára utalással vagy - befizetési pénztárbizonylaton történő befizetéssel az egyesület pénztárába. AZ EGYESÜLET ELNÖKE ) A vezetőséget bármikor, de legalább félévente egyszer össze kell hívnia. Az összehívás módja: a vezetőséget írásban, igazolható módon vagy elektronikus levélben kell összehívnia, ha olyan kérdésben szükséges döntést hozni, amely a vezetőség hatáskörébe tartozik. Döntést, határozatot nem igénylő esetekben az összehívás telefonon is történhet. 2.) Az elnök feladatai: a.) a közgyűlést és a vezetőség üléseit bármikor összehívhatja és az üléseken elnököl, b.) a kiadások számláit ellenőrzi, c.) megbízólevelet ad ki, gyakorolja a munkáltatói jogkört, munkák elvégzésére eseti megbízást adhat ki. d.) intézkedéseit a közgyűlés vagy a vezetőség döntésének megfelelően kell megtennie, döntés hiányában pedig az egyesület érdekeivel összhangban, e.) kezeli az egyesület pénzeszközeit, ennek keretében utalványozási jogkört gyakorol, f.) vezeti a pénztárkönyvet, g.) kezeli az egyesület iratait, bevételi és kiadási bizonylatait, h.) vezeti az egyesület tagnyilvántartását, i.) vezeti a határozatok tárát, j.) képviseli az egyesületet, illetve a vezetőség egyes tagjait, megbízza az egyesület esetenkénti képviseletével, határoz azok költségtérítéséről. k.) ellenőrzi a testületi szervek határozatainak végrehajtását, őrködik az egyesület szerveinek törvényes és alapszabályszerű tevékenysége felett. l.) a költségvetés keretei között utalványozási jogot gyakorol, a költségvetés keretein belül az összköltségvetés 20 %-áig átcsoportosíthat. 3.) Az egyesületi elnököt munkájában a titkár segíti, akadályoztatása esetén a titkár helyettesíti.

13 13 AZ EGYESÜLET TITKÁRA Az egyesület titkára: 16. a.) b.) c.) d.) e.) f.) Segíti az egyesületi elnököt feladatainak ellátásában, végzi az elnök által írásban átruházott munkafeladatokat. Előkészíti a közgyűlés és a vezetőség elé kerülő előterjesztéseket. Gondoskodik a közgyűlés és a vezetőségi ülések jegyzőkönyvének vezetéséről. Irányítja, illetve ellátja az egyesület szerveinek írásbeli teendőit. Szervezi az egyesület rendezvényeit. A titkár helyettesítéséről az elnök dönt. Az egyesület gazdasági felelőse: AZ EGYESÜLET GAZDASÁGI FELELŐSE Intézi az egyesület gazdasági ügyeit, az egyesület vagyoni helyzetéről az elnöknek és a vezetőségnek rendszeresen beszámol. A pénz- és vagyonkezelésről okmányolt számadásokat készít. Elkészíti az éves költségvetést, a vagyonmérleget és azokat a vezetőség, majd a közgyűlés elé terjeszti. Folyamatosan felügyeli az egyesület gazdálkodását, biztosítja a bevételi és a kiadási oldal közötti egyensúlyt, különös figyelemmel az éves gazdálkodási tervben meghatározottakra. 17. A felügyelő bizottság: FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG ) A Felügyelőbizottság az egyesület törvényes működését felügyelő ellenőrző szerv, tevékenységéért a közgyűlésnek tartozik felelősséggel. A Felügyelőbizottság elnökét és két tagját a közgyűlés választja meg, ők az egyesületben más tisztséget nem tölthetnek be. 2.) A Felügyelőbizottság tevékenységéről évente beszámol a közgyűlésnek. A Felügyelőbizottság elnöke tanácskozási joggal jogosult részt venni a vezetőség ülésén. 3.) A Felügyelőbizottság az ügyrendjét és éves ellenőrzési programját maga állapítja meg. A Felügyelőbizottság szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal ülésezik. A Felügyelőbizottság ülését az Felügyelőbizottság elnöke, akadályoztatása esetén bármely tagja hívja össze. A napirendet is tartalmazó meghívót az ülés kitűzött időpontja előtt legalább 8 nappal korábban a Felügyelőbizottság valamennyi tagjának írásban, az átvételt igazolható módon kell megküldeni. A Felügyelőbizottság akkor határozatképes, ha mindhárom tagja jelen van az ülésen. A Felügyelőbizottság határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza meg.

14 14 4.) A Felügyelőbizottság ellenőrzi: a/ az egyesület alapszabály szerinti működését, b/ a vezető testületek határozatainak és állásfoglalásainak végrehajtását, c/ a jogszabályok előírásainak megtartását, d/ a költségvetés végrehajtását, a gazdálkodás rendszerére vonatkozó szabályok betartását, az egyesület kezelésében lévő vagyon működtetését, e/ negyedévenként a pénz- és anyagkezelést, a számviteli fegyelem megtartását. 5.) A Felügyelőbizottság köteles évente megvizsgálni az egyesület költségvetésének végrehajtásáról készített költségvetési beszámolót, valamint a pénzügyi mérleget és megállapításairól a közgyűlésnek jelentést kell tennie. 6.) A Felügyelőbizottság tevékenységét testületileg, illetve legalább két tagja útján látja el, vizsgálataihoz szakértőket is igénybe vehet. Az ellenőrzésről a bizottság jegyzőkönyvet köteles készíteni. 7.) A Felügyelőbizottság megállapítása esetén annak jellegétől függően az alábbi intézkedéseket teheti: a) kisebb hiányosságokra írásban felhívja az elnök figyelmét és rámutat a követendő eljárásra, b) súlyosabb hiányosság megállapítása esetén írásban tájékoztatja az illetékes testületet, az egyesület elnökét, és kezdeményezi a szükséges intézkedések megtételét. Ha a kezdeményezés 30 napon belül nem vezet eredményre, vagy ha az ellenőrzés a Vezetőség tevékenységével kapcsolatban állapít meg súlyosabb hiányosságokat, a Felügyelőbizottság kezdeményezheti a közgyűlés összehívását. Ennek elmulasztása esetén vagy azonnali intézkedést igénylő esetben a Felügyelőbizottság összehívhatja a vezetőséget, a közgyűlést. Ennek sikertelensége esetén a Felügyelőbizottság írásban haladéktalanul tájékoztatja a törvényességi felügyeletet ellátó ügyészséget. A fegyelmi bizottság: FEGYELMI BIZOTTSÁG ) A fegyelmi bizottság elnökét és tagjait a közgyűlés választja. 2.) A fegyelmi bizottságnak egy elnöke és két tagja van. 3.) A bizottság tagjai egyidejűleg nem lehetnek a vezetőség illetve a felügyelő bizottság tagjai. 4.) A bizottság első fokon eljár az egyesület választott tisztséget be nem töltő tagjainak, valamint a vezetőség és a felügyelő bizottság fegyelmi ügyeiben, az elnök kivételével. 5.) A bizottság eljárásaiban az egyesületi fegyelmi szabályzatban foglaltakat alkalmazza. 6.) A bizottság időszakonként tájékoztatja a fegyelmi helyzetről és a felelősségre vonási gyakorlatról a vezetőséget, a közgyűlésen beszámol munkájáról. 7.) A fegyelmi bizottság tevékenységéről évente beszámol a közgyűlésnek. A fegyelmi bizottság elnöke tanácskozási joggal jogosult részt venni a vezetőség ülésén. 8.) A fegyelmi bizottság az ügyrendjét és éves ellenőrzési programját maga állapítja meg. A fegyelmi bizottság szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal ülésezik.

15 15 A fegyelmi bizottság ülését az fegyelmi bizottság elnöke, akadályoztatása esetén bármely tagja hívja össze. A napirendet is tartalmazó meghívót az ülés kitűzött időpontja előtt legalább 8 nappal korábban a fegyelmi bizottság valamennyi tagjának írásban, az átvételt igazolható módon kell megküldeni. A fegyelmi bizottság akkor határozatképes, ha legalább két tagja jelen van az ülésen. A fegyelmi bizottság határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza meg. 9.) A fegyelmi bizottság tevékenységét testületileg, illetve legalább két tagja útján látja el, vizsgálataihoz szakértőket is igénybe vehet. Az ellenőrzésről a bizottság jegyzőkönyvet köteles készíteni. A bizottság tagjai nem vehetnek részt a halőrzési tevékenységben, viszont véleményezhetik azt, tanácsaikkal segíthetik annak szervezőjét, ötleteket adhatnak annak hatékonyabb lebonyolítása érdekében. AZ EGYESÜLET VAGYONA, GAZDÁLKODÁSA ) Az egyesület tagdíjának mértékét a vezetőség javaslatára a közgyűlés határozza meg 2.) Az egyesület éves költségvetés alapján gazdálkodik. Az egyesület az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvényben meghatározott beszámolóját az elnök készíti el, s azt a közgyűlés fogadja el. Az egyesület célja megvalósítása érdekében nonprofit, kiegészítő jelleggel gazdasági-vállalkozási tevékenységet végezhet. 3.) Az egyesület jogi személy. 4.) Az egyesület vagyonát ingóságok, készpénz és követelések alkotják. Az egyesület bevételei tagdíjakból, belépési és egyéb díjakból, az egyesület kezelésben lévő vízterületekre kiadott területi engedélyek díjából, az egyesület alapszabályszerű tevékenységéből eredő egyéb bevételekből, valamint az esetleges szponzori támogatásból áll. Az egyesület vagyonát a tagok által befizetett éves tagsági díjak, a pártoló tagok és támogatók önkéntes adományai, a vagyont képező ingó- és ingatlan vagyontárgyak, gazdasági társaságok, gazdasági társaságokban vagyonrészek, a halászati jog és egyéb vagyon értékű jogok képezik. 5.) Az egyesület tagjai a Polgári Törvénykönyvnek a kártérítésre vonatkozó szabályai szerint kártérítési felelősséggel tartoznak az egyesületnek vétkesen okozott kárért. 6.) Az egyesület vagyonáért, valamint vagyoni eszközeinek a jóváhagyott költségvetésben meghatározott célokra való felhasználásáért az elnök, a titkár, a gazdasági felelős és a felügyelő bizottság felelősek. 7.) Tartozásaiért az egyesület saját vagyonával felel. 8.) Jogutód nélküli megszűnést kivéve az egyesület vagyona nem osztható fel. A közgyűlés a vagyonkezelési szabályzat vagy közgyűlési határozat alapján a tagok részére indokolt esetben vagyoni hozzájárulást adhat.

16 9.) Jogutód nélküli megszűnés esetén a vagyon felosztásáról a megszűnést kimondó közgyűlés köteles határozatot hozni, de a vagyon továbbra is csak horgászati célt szolgálhat. Amennyiben ilyen határozat nincs, a vagyont horgászati célra kell fordítani. 10.) Az egyesület alapszabálya vagy törvény eltérő rendelkezése hiányában a megszűnt egyesületnek a hitelezői igények kielégítése után megmaradt vagyona a civil szervezetek támogatására való felhasználás céljából a Nemzeti Együttműködési Alapot illeti meg. A vagyon felhasználásának módját a Civil Információs Portálon nyilvánosságra kell hozni Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt. Adatkezelési szabályok Az egyesület adatkezelése során az adatkezelésre vonatkozó általános törvényi és egyéb jogszabályi előírásokat betartja. 22. Civil szervezetként következő személyi adatokat tartja nyilván a tagjairól: a.) a tagok neve, lakóhelye; b.) a tagok horgászigazolványának kelte, száma; c.) a tagok állami jegyének sorszáma; Valamennyi adatot körültekintően kell kezelni. Az egyesület címe és elérhetősége nyilvános adatot képez. Az egyesület a tagjairól kizárólag jogszabályban meghatározott esetben közöl adatot, a tagnyilvántartás nem nyilvános. A tagokról, a vezetőség tagjairól személyes adatokat csak jogszabály vagy az érintett személy hozzájárulása esetén lehet kiadni. 23. Az egyesület törvényességi felügyeletét a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség látja el. Az alapszabályban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. törvény és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény rendelkezései irányadók, annak keretei között a közgyűlés bármely kérdésben határozatot hozhat.

17 17 Az alapszabály mellékletei: 1 Helyi horgászrend 2. Fegyelmi szabályzat 3. Pénz és vagyonkezelési szabályzat 4. Iratkezelési szabályzat A jelen egységes szerkezetbe foglalt Alapszabályt az Egyesület -en március hó 16-án megtartott közgyűlésén a../20.. (...) Kgy. sz. alatt jegyzőkönyvezett határozatával jóváhagyta és elfogadta. Kelt:Sárospatak, március elnök neve: címe:

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1 - KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. Az egyesület neve: KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET Székhelye: 2870 Kisbér, Deák Ferenc utca 78. Működési területe: Vízterülete: Bélyegzője: Kisbér városi Park-tó

Részletesebben

1.2. az egyesület székhelye: 3200 Gyöngyös, Nap utca 2. A ép.1 a.

1.2. az egyesület székhelye: 3200 Gyöngyös, Nap utca 2. A ép.1 a. 1.oldal Apró Lépések Egyesület ALAPSZABÁLYA Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglaltan Alulírott tagok a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Az egyesület neve, célja és feladata 1..

AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Az egyesület neve, célja és feladata 1.. AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület neve, célja és feladata 1.. 1./ Az egyesület neve: Erdészeti Horgász Egyesület (továbbiakban: egyesület) 2./ Az egyesület székhelye: 9245. Mosonszolnok,

Részletesebben

Az egyesület alapszabályának adattartalma

Az egyesület alapszabályának adattartalma 41. melléklet a 11/2012. (II. 29.) KIM rendelethez Az egyesület alapszabályának adattartalma 1. Kötelezı rendelkezések az általános rendelkezések körében: 1.1. az egyesület neve 1.2. az egyesület székhelye

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

KRISZTINA EGYESÜLET EGYSÉGES SZERKEZETŰ MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA. 1.2. Az egyesület székhelye: 1124 Budapest, Szendi u. 7. fsz. 1.

KRISZTINA EGYESÜLET EGYSÉGES SZERKEZETŰ MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA. 1.2. Az egyesület székhelye: 1124 Budapest, Szendi u. 7. fsz. 1. KRISZTINA EGYESÜLET EGYSÉGES SZERKEZETŰ MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA mely a 2013. szeptember 30. napján megtartott alakuló taggyűlésen került elfogadásra, és módosításra a 2014. január 6. napján megtartott

Részletesebben

BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata. II. Az egyesület célja

BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata. II. Az egyesület célja BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület 2. Székhelye: 2660 Balassagyarmat,

Részletesebben

A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA

A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA 1.. 1. Az egyesület neve: Fehérvár és Környéke Horgászegyesület 2. Rövidített név: FKHE 3. Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Budai út 92. 4. Levelezési

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y A 2012. A VPE 2012. június 6-án MEGTARTOTT KÖZGYŰLÉSÉNEK KGY/ /2012. SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL

A L A P S Z A B Á L Y A 2012. A VPE 2012. június 6-án MEGTARTOTT KÖZGYŰLÉSÉNEK KGY/ /2012. SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL A L A P S Z A B Á L Y A 2012. A VPE 2012. június 6-án MEGTARTOTT KÖZGYŰLÉSÉNEK KGY/ /2012. SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL 1 V A S A D P O L G Á R Ő R E G Y E S Ü L E T A L A P S Z A B Á L Y A A Pest Megyei Bíróság

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. 1. Az egyesület neve: Síkvölgyi Sporthorgász Egyesület 2. Székhelye: 2800 Tatabánya I. Gál ltp. 529. 3/7 3. Működési területe: Tatabánya Síkvölgy 4. Vízterülete:

Részletesebben

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben)

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) A módosítások dőlt betűvel szerepelnek. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az

Részletesebben

A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN. Preambulum:

A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN. Preambulum: A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN Preambulum: Jelen Alapító okirat az Egyesület 2009. július 10. napján, a 2010. március hó 19. napján, 2010. április

Részletesebben

TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata

TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata 1 TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET J Á S Z D Ó Z S A EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata 1. Az egyesület neve: TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA

Részletesebben

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14.

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14. Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11 A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA Békéscsaba 2013. március 14. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Rokka Horgász Egyesület

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

Dunakeszi Alsóért Egyesület módosított alapszabálya

Dunakeszi Alsóért Egyesület módosított alapszabálya Dunakeszi Alsóért Egyesület módosított alapszabálya Általános rendelkezések 1. (1) Az egyesület neve: Dunakeszi Alsóért Egyesület (2) Az egyesület rövidített neve: DAE (3) Az egyesület székhelye: 2120,

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA 1. 1) Az egyesület neve: Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület 2) Az egyesület alakulási éve: 1989.

Részletesebben

BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Békéscsaba, 2013. 1 1. Az egyesület neve, célja és feladata (1) Az egyesület neve: Békéscsabai Vízmű Sporthorgász Egyesület (2) Székhelye: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesület

Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesület Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesület az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény, valamint a 2013. évi V. törvény

Részletesebben

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása Az Egyesület a Budapesti Fővárosi Bíróságnál történt (Nyilvántartási szám 4627, 16.Pk.68949/1992, 1992.07.09.) nyilvántartásba vétellel jött létre.

Részletesebben

Szedres és Vidéke Horgászegyesület. Alapszabálya. Köriratban az egyesület neve, alapító évszáma, középen horog, hal.

Szedres és Vidéke Horgászegyesület. Alapszabálya. Köriratban az egyesület neve, alapító évszáma, középen horog, hal. Szedres és Vidéke Horgász Egyesület Alapszabálya 1. Egyesület neve: Székhelye: Működési területe: Vízterülete: Pecsétje: Szedres és Vidéke Horgászegyesület Szedres Szedres Holt - Sárvíz Köriratban az egyesület

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Érvényes: 2012.11.10 1.. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Hatvani Horgász Egyesület (továbbiakban: Egyesület) 2. Székhelye: 3000 Hatvan Pázsit út 17

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR Alapszabály - tervezet I. Általános rendelkezések A szakkör neve: SZIGETMONOSTORI ÍJÁSZ KÖR A szakkör rövidített neve: SZÍK A szakkör székhelye: Szigetmonostor Faluház 2015 Szigetmonostor,

Részletesebben

A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA

A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA (1) Az egyesület neve: TAVASZ Horgászegyesület, Pogány (2) Székhelye: 7666 Pogány, Széchenyi u. 12. (3) Pecsétjei: Körbélyegzőn:

Részletesebben

2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a mindenkori elnök lakcíme)

2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a mindenkori elnök lakcíme) DOMBÓVÁRI NYERGESVÖLGYI HORGÁSZ SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület adatai 1. Egyesület neve: Dombóvári Nyergesvölgyi Horgász Sportegyesület 2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a

Részletesebben

BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. Az egyesület neve, célja, jogállása és feladata: o Az egyesület neve: Balatonkenesei Horgászegyesület o Székhelye: Balatonkenese, Csónakos utca 6. o Pecsétje:

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya

Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben - 2012.12.15. A Dunavarsányi Petőfi Sporthorgász Egyesület Alapszabálya (A 2012.12.15. napján tartott közgyűlésen

Részletesebben

Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben)

Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben) Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben) A Hemokromatózisos Betegek Egyesülete az Egyesület alapszabályát módosításokkal egységes szerkezetben foglalva a

Részletesebben

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer A Szövetség tagja lehet bárki, aki a Green Business Szövetség filozófiáját elfogadja és e gondolat a tevékenységében tükröződik. Tagjaink között szívesen látjuk

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Általános rendelkezések: A Tiszaújvárosban működő társasházak, lakásszövetkezetek képviselői

Részletesebben

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET Alapszabály I. Az egyesület neve, székhelye, bélyegzője 1. a. Az egyesület neve: ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET b. Az egyesület székhelye: 1047 Budapest IV., Attila utca 150. c.

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án)

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án) A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án) 1 I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. (1) Az egyesület neve: Lipóti Sporthorgász Egyesület (2) Az egyesület alakulási

Részletesebben

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1.

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1. MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA Budapest, 2005. április 1. Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvényben (a továbbiakban:

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály Újpalota Sportegyesület Alapszabály Az Újpalota Sportegyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége Alapszabályának 2014. 03. 18. napján kelt módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége Alapszabályának 2014. 03. 18. napján kelt módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége Alapszabályának 2014. 03. 18. napján kelt módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege 1. (1) Magyar Azbesztmentesítők Szövetség (továbbiakban: Szövetség) célja.

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

A GYULAI "MUNKÁCSY" HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA

A GYULAI MUNKÁCSY HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA A GYULAI "MUNKÁCSY" HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA /egységes szerkezetbe foglalva/ (A 2012. évi január 20. napján tartott közgyűlésen megszavazott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben

A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben 1/8 A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben 1.. 1. Az egyesület neve: Várpalotai Bányász Horgász Egyesület 2. Székhelye: 8100 Várpalota Beszálló akna ltp. 3.

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalt

HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalt HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalt AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA FELADATA l. Az egyesület neve: HALÁSZTELKI

Részletesebben

Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal)

Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal) Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal) I. 1. Az egyesület neve: HORGÁSZEGYESÜLET DACSONYTÖRDEMIC

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület neve, célja és feladata: 1. 1. Az egyesület neve: BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ( rövidítése: BSHE ) 2. Székhelye: Bácsbokod, Gróf Széchenyi

Részletesebben

Alapszabály KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET

Alapszabály KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET 1 Alapszabály KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET A Kisbéri Horgász Egyesület 2015.05.28. napján kelt alapszabálya az alábbiak szerint kerül módosításra a 2017. február 26.-i módosítással is egységes szerkezetbe.

Részletesebben

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77.

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77. Alapszabály A Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület tagjai a mai napon a Polgári Törvénykönyv 1 és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője Ózd, 2016. április 28. Ózd

Részletesebben

MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA

MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA VÉSZTŐ, 2012. FEBRUÁR 5. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. (1) Az egyesület neve: Mágori Horgász Egyesület (2) 1 Székhelye: Vésztő, Északi utca 2.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A kecskeméti Puszta Német Magyar Kulturális Egyesület tevékenységébe bekapcsolódó személyek - felismerve a közös Európa megteremtése érdekében

Részletesebben

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése Frankelos és Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Baráti Kör ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Frankelos

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI

A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI 1. (1) Az Egyesület neve: Szegvári Horgász, Víz- és Környezetvédelmi Egyesület (továbbiakban:

Részletesebben

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: 1 ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. A sportegyesület neve: Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa Sportegyesület 2. Székhelye:

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Ózd, 2015. október 29. Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft ügyvezetője Ózd Város

Részletesebben

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ A 2018. MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE EBT. VEZETŐSÉGE 2018. ÁPRILIS 24. 1 1/1 A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET. Alapszabálya

BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET. Alapszabálya BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET Alapszabálya I. Az egyesület neve, székhelye,célja és feladata: 1. Az egyesület neve: Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület 2. Az egyesület rövid neve: Bodrogmenti Sporthorgász

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Lőrinci Város Sport Club Sportegyesület Rövidített neve: LVSC 1.2. Az egyesület székhelye: 3024

Részletesebben

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják.

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják. MHE tagsági adatok frissítése Kérjük, az alábbi űrlapon frissítse tagsági adatait annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk érni Önt! Frissítem a tagsági adataim Az alapszabályunk III. fejezete: Az Egyesület

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Rövid neve: Értem Egyesület 1.2. Az

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése ALAPSZABÁLY 1. Az egyesület neve Pozsonyi Piknik Egyesület 2. Az egyesület célja Az egyesület célja: 2.1. Az Egyesület célja a magyar kultúra megismerése és megismertetése, a hagyományok és az anyanyelv

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

Toponár Sportegyesület ALAPSZABÁLYA

Toponár Sportegyesület ALAPSZABÁLYA Toponár Sportegyesület ALAPSZABÁLYA A sportegyesület az 1989. évi II. törvény alapján létrehozott, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A Rákosmente Kerékpáros Sport és Szabadidő Egyesület (továbbiakban: Egyesület) alakuló Közgyűlése az Egyesülési jogról szóló 1989. évi

Részletesebben

A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA. Az Egyesület neve, célja és feladatai

A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA. Az Egyesület neve, célja és feladatai A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA Az Egyesület neve, célja és feladatai 1. (1) Az Egyesület neve: Mozdulj Világosi Sport Egyesület (2) Székhelye: 8171 Balatonvilágos, Csók István sétány 38.

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET -

FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET - EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET - S Z E G E D Szent-Györgyi Albert u. 2. Egységes szerkezetbe foglalva: 2006. július 6. ALAPSZABÁLY A Független Városi Szövetség Magyar

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya Egyesület Alapszabálya Az Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület alakuló közgyûlésén alapszabályát a következõkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Egyesület neve: Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület

Részletesebben

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete Alapszabálya Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság

Részletesebben

SÓCZÓ-ZUGI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

SÓCZÓ-ZUGI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA SÓCZÓ-ZUGI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 2016 1 Az egyesület neve, célja és feladata 1.. 1./ Az egyesület neve: Sóczózugi Környezetvédelmi és Horgász egyesület 2./Az egyesület székhelye:

Részletesebben