E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 IKTATÓSZÁM: /2012. TÁRGY: ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK- BEN MELLÉKLET: 1 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 21-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ: OKTATÁSI ALBIZOTTSÁG AZ ELŐTERJESZTÉST KÉSZÍTETTE: CSELIK LÁSZLÓ PETREN FERENCNÉ ÉS SZALAI CSILLA VEZETŐ FŐTANÁCSOSOK ELŐADÓ: BOGNÁR LÁSZLÓ AZ OKTATÁSI ALBIZOTTSÁG ELNÖKE HIVATALI KOORDINÁTOR: VÉLEMÉNYEZÉSRE MEGKAPTA: BIZOTTSÁGI TÁRGYALÁS: SZÁMA: OKTATÁSI ALBIZOTTSÁG ( ) PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁG (06..) AZ ELŐTERJESZTÉS SZAKMAILAG INDOKOLT: ILLETÉKES TISZTSÉGVISELŐ: NAGY CSABA ALPOLGÁRMESTER TERJEDELEM: 6. OLDAL

2 Tisztelt Közgyűlés! Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése, az államháztartásról szóló törvény előírásai szerint, a Város évenkénti költségvetési rendeletében határozza meg az Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési intézmények létszámkeretét. A közoktatási intézmények esetében a feladatok ellátásához szükséges álláshelyek megállapítása, a változások kezelése nem költségvetési évhez, hanem tanévekhez igazodóan válik aktuálissá. Az álláshelyek száma szoros összefüggésben van az intézmények által ellátandó óraszámokkal. Az intézményi óraszámok pedig az ellátandó feladatok, az engedélyezett és működő osztályok, csoportok számának függvényében alakulnak. Adott nevelési évet, tanévet megelőzően kiszámolható az a heti óratömeg, melyet az intézmények a tanév során feladataik ellátásához felhasználnak, tantárgyfelosztásukban megjelenítenek. A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 52. -ának, valamint 1. számú mellékletének rendelkezései szerint az oktatási intézményeket az alábbi jogcímek szerint illetik meg órák: tanulók kötelező tanórai foglalkozása (időkerete évfolyamonként változó) tanulók választható tanórai foglalkozása (időkerete a kötelező órák évfolyamonként változó %-ban meghatározott) egyéni foglalkozások szervezése (időkerete az összes kötelező óra 12% -a) napközis, tanulószobai foglalkozások szervezése (időkerete évfolyamonként meghatározott) nemzeti, etnikai kisebbségi nevelés, oktatás (időkerete a kötelező órákat 10 %-kal növeli) sajátos nevelési igényű gyerekek rehabilitációs foglalkozása (időkerete - a fogyatékosság típusától függően - az adott évfolyamra megállapított kötelező órák meghatározott %-a) gyógytestnevelés (csoportonként 3 óra/hét) magántanulók felkészítése (tanulónként 10 óra/hét) órakedvezmények biztosítása (kötelező órák 5 %-a) az esti és levelező képzésben alkalmazandó óraszámok A fenti jogcímeken számított törvényi órakeretet az önkormányzat teljes mértékben biztosítja minden intézménye számára. TERJEDELEM: 6. OLDAL

3 2 Ezen kívül a fenntartó a szakszervezeti tisztségviselők és a közalkalmazotti tanács kedvezményeit is biztosítja. A fentiekre figyelemmel teszünk javaslatot a közalkalmazotti álláshelyek módosítására. Óvodák: A Keleti Városrészi Óvoda álláshelyei csökkenthetők 1,00 pedagógus álláshellyel és 1, 25 nem pedagógus álláshellyel. Az álláshelyeken foglalkoztatott közalkalmazottak jogviszonya nyugdíjazás miatt megszűnik és az álláshelyek is megszüntethetők. A Keleti Városrészi Óvodában a 2,25 álláshely megszüntetése esetén is biztosított a 11 telephelyen működő óvoda zavartalan feladatellátása. Többcélú intézmények általános iskolái Az Oktatási és Kulturális Bizottság a Közgyűlés által ráruházott hatáskörében eljárva 66/2012. (05. 16) számú határozatával döntött a 2012/2013. tanévben indítható első osztályok számáról. A határozatban foglaltakat figyelembe véve, valamint a közoktatási intézmények működésének átszervezéséről szóló 153/2011. ( ) számú határozatra tekintettel az Oktatási és Kulturális Referatúra összeállította a tanév során felhasználható heti óratömeget tagintézményekre, intézményegységekre bontva. Az intézményvezetőkkel, illetve tagintézmény-vezetőkkel történt egyeztetés során kialakult az az intézményi óratömeg, mely alapján az álláshelyek számának módosítása, illetve annak szükségessége nyomon követhető. Az alábbiakban intézményenként teszünk javaslatot az álláshelyek számának korrekciójára. Javaslatunkat az intézményvezetőkkel történt egyeztetést követően alakítottuk ki, mely szerint a feladatok változása következtében 27,5 pedagógus-álláshely és 9 nem pedagógus álláshely szüntethető meg a többcélú intézményekben az általános iskolai feladatellátás változásaiból következően. Az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban javasoljuk 1,50 pedagógus-álláshely megszüntetését július 1-jei hatállyal. Az ANK 2. Számú Általános Iskolájában egy osztállyal kevesebb fog működni a következő tanévben. Az ellátandó órákat számba véve az álláshelyek száma 1,50-tel csökkenthető. A Budai Városkapu Iskolában 14,00 pedagógus-álláshely, valamint 3,00 nem pedagógus-álláshely megszüntetését javasoljuk szeptember 1-jei hatállyal a következő indokok alapján:

4 3 A Budai Városkapu Iskola Török István utcai feladatellátási helye szeptember 1-től a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működik tovább. A feladatot ellátó pedagógus és nem pedagógus közalkalmazottakat a továbbiakban az Egyházmegye foglalkoztatja. A Mecsekaljai Iskolában 1,00 pedagógus-álláshely megszüntetését javasoljuk július 1-jei hatállyal a következő indokok alapján: A TÁMOP pályázat keretében 2 fő pedagógus vett részt továbbképzésben, melynek során 1 álláshelynyi órakedvezményt kellett kötelezően biztosítani számukra. A pályázat lejártával, az órakedvezmények megszüntetésével a feladatok ellátásához szükséges engedélyezett álláshelyek száma 1-gyel csökkenthető. A Megyervárosi Iskolában 3,00 pedagógus-álláshely megszüntetését javasoljuk július 1-től az alábbiak szerint: A Megyervárosi Iskola Anikó Utcai Általános Iskolájában 2 osztállyal kevesebb fog működni a következő tanévben. Az ellátandó óratömeg csökkenését figyelembe véve 2,00 álláshely megszüntetésére van szükség. Az Illyés Gyula Általános Iskolában a tanulásban akadályozottak ellátása miatt 2005 óta áll alkalmazásban egy pszichológus. A tanulásban akadályozottak számának csökkenésével, a gyerekek pszichológiai megsegítésével kapcsolatos feladatok is csökkennek. Az iskolapszichológus működését a többi iskolaközponthoz hasonlóan - szükséges lenne kiterjeszteni a Megyervárosi Iskola egészére, azaz a többi intézményegységre is. Mivel a városi iskolapszichológiai hálózat működtetése az Éltes Mátyás EGYMI Nevelési Tanácsadójának feladata, ezért célszerű az iskolapszichológus áthelyezése az Éltes EGYMI Nevelési Tanácsadójához. Fentiek miatt 1,00 álláshely megszüntetése indokolt a Megyervárosi Iskolában, illetve egy álláshely létrehozása az Éltes EGYMI-ben. Az intézkedéssel a Megyervárosi Iskola minden intézményegységében biztosítható az iskolapszichológiai ellátás, ezzel teljessé válik a többcélú intézményeket ellátó iskolapszichológiai hálózat kialakítása. A Városközponti Iskolában 8,00 pedagógus-álláshely, valamint 6,00 nem pedagógus álláshely megszüntetését javasoljuk július 1-től a következők alapján: A Városközponti Iskola Felsővámház Utcai Általános Iskolájában általános iskolai oktatás szeptember 1-től már nem folyik. A Városközponti Iskola egészét tekintve 4 osztállyal kevesebb működik majd a 2012/2013-as tanévben, mint az idei évben. A feladat-, és óraszámcsökkenés következményeként 8,00 pedagógus-álláshely és 6,00 nem pedagógus álláshely megszüntetése indokolt. Középfokú oktatás A középfokú oktatási intézmények esetében a változásokat az Országos Képzési Jegyzék szerint indult képzések képzési idejének növekedése (a továbbiakban:

5 4 OKJ-s képzések), a Közgyűlés, az Oktatási és Kulturális Bizottság, valamint a PANNON Szakképzés Szervezési Társulás korábbi határozatainak a 2012/2013- as tanévre áthúzódó végrehajtása indokolja sz. Angster József Szakképző Iskola: A Közgyűlés 259/2008.(05.29.) sz. határozata a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről következtében az autóelektronikai műszerész és az autótechnikus képzés a Széchenyi István Iskolából átkerül az intézménybe. Az előrehozott szakképzés már két évfolyamon a 9. és 10-en zajlik, valamint az új OKJ képzés központi programjaiban nőtt a gyakorlati órák száma, így több órát kell csoportbontásban tartani. Mindezek miatt az intézmény pedagógus álláshelyeit 2,48-cal indokolt megnövelni. (Az iskola 2,5 pedagógust átvesz a Széchenyi István Iskola tanárai közül.) Megyervárosi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola: A gimnázium 5-8 évfolyamán a tavalyihoz képest egy osztállyal kevesebb indul, aminek következtében az intézmény pedagógus álláshelyeit 2,00-vel indokolt csökkenteni. Budai Városkapu Iskola: Az intézmény 9-12 évfolyamán egy normál és egy felzárkóztató osztállyal kevesebb indul mint az előző tanévben, ezért az intézmény pedagógus álláshelyeit 2,00-vel indokolt csökkenteni. Leőwey Klára Gimnázium: A Közgyűlés 153/2011.(04.21.) sz. határozata a közoktatási intézmények működésének átszervezéséről következtében az osztályok száma kettővel csökken a tavalyi évhez képest, ezért az intézmény pedagógus álláshelyeit 4,29-cel indokolt csökkenteni. Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola: Az intézményben az indítandó osztályok száma hattal kevesebb, mint a 2011/2012-es tanévben volt. Az iskolában az előrehozott szakképzés már két évfolyamon a 9. és 10-en zajlik, valamint az új OKJ képzés központi programjaiban nőtt a gyakorlati órák száma, így több órát kell csoportbontásban tartani. Mindezek miatt az intézmény pedagógus álláshelyeit 4,47-tel lehet csökkenteni. Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola: Az indítandó osztályok száma megegyezik a tavalyival. A csoportbontások racionalizálása miatt azonban az intézmény pedagógus álláshelyet 1,00-gyel lehet csökkenteni. Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola: Az intézményben az indítandó osztályok száma öttel kevesebb, mint a 2011/2012-es tanévben volt. Az iskolában az előrehozott szakképzés már két évfolyamon a 9 és 10-en zajlik. Az új OKJ képzés központi programjaiban nőtt a gyakorlati órák száma, így több órát kell csoportbontásban tartani. Mindezek miatt az intézmény pedagógus álláshelyeit 3,16-tal lehet csökkenteni. Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola: Az intézményben az indítandó osztályok száma hárommal kevesebb, mint a 2011/2012-es tanévben volt. Az iskolában az idei tanévtől kezdődően elindul az előrehozott szakképzés. Az új OKJ képzés központi programjaiban nőtt a gyakorlati órák száma, így több órát kell

6 5 csoportbontásban tartani. Mindezek miatt az intézmény pedagógus álláshelyeit 3,56-tal lehet csökkenteni. Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola: A Közgyűlés 259/2008.(05.29.) sz. határozata a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről következtében az autóelektronikai műszerész és az autótechnikus képzés a Széchenyi István Iskolából átkerül az 500. sz. Angster József Szakképző Iskolába. A Közgyűlés 153/2011.(04.21.) sz. határozata a közoktatási intézmények működésének átszervezéséről következtében az osztályok száma 4-gyel csökken a tavalyi évhez képest, ezért az intézmény pedagógus álláshelyeit 6,30-cal indokolt csökkenteni. Az így kialakított pedagógus álláshely-szükséglettel a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy is egyetért, további foglalkoztatásukat vállalja. Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola: A Közgyűlés 259/2008.(05.29.) sz. határozata a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről következtében a gépészet és az elektrotechnika elektronika szakmacsoportok tekintetében a képzés a Széchenyi István Iskolából átkerült az intézménybe. Továbbá a PANNON Szakképzés Szervezési Társulás 24/2011.(IX.30.) számú határozatával döntött az indítható szakképzésekről. Az előzőekben írtak, valamint az új OKJ képzés központi programjaiban nőtt a gyakorlati órák száma, így több órát kell csoportbontásban tartani. Mindezek miatt az intézmény pedagógus álláshelyeit 1,96-tal indokolt megnövelni. A Közgyűlés 102/2012. (03.22.) számú határozata a Miroslav Krleža Horvát Iskola fenntartói jogának átadásáról az Országos Horvát Önkormányzat részére döntése értelmében az intézmény álláshelyeit a 2012/2013-as tanévre már nem a Közgyűlésnek kell megállapítania. Az ANK Gimnáziumának, az Éltes Mátyás Általános Iskola Szakiskola és Kollégium Szakiskolájának, a Hajnóczy József Kollégiumnak, a Janus Pannonius Gimnáziumnak, a Kodály Zoltán Gimnáziumnak és a Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskolának ellátandó feladatai, osztály és csoportszámai nem változtak a tavalyi évhez képest, így esetükben pedagógus álláshely szám változtatásra nincsen szükség. Fenti intézkedések városi szinten 49,84 pedagógus és 10,25 nem pedagógus álláshely megszüntetését jelentik. A közoktatási intézmények javasolt álláshelyeinek számát az előterjesztés melléklete tartalmazza. Az előterjesztést az Oktatási Albizottság június 18-ai, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság a június 20-ai ülésén tárgyalja állásfoglalásukról a Bizottságok elnökei a Közgyűlés ülésén adnak tájékoztatást. Pécs, május 31. Bognár László Az Oktatási Albizottság Elnöke

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 06-6/721/2008. TÁRGY: ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN MELLÉKLET: 2 DB E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 259/2008. (05. 29.) sz. határozata. a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 259/2008. (05. 29.) sz. határozata. a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 259/2008. (05. 29.) sz. határozata a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről Pécs Megyei Jogú Város közoktatását meghatározó stratégiai dokumentumokban

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése. /2012. (04.02.) számú állásfoglalása. A közoktatási intézmények alapító okiratának módosításáról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése. /2012. (04.02.) számú állásfoglalása. A közoktatási intézmények alapító okiratának módosításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése OKTATÁSI ALBIZOTTSÁGÁNAK /2012. (04.02.) számú állásfoglalása A közoktatási intézmények alapító okiratának módosításáról Az Oktatási Albizottság javasolja

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 06-6-630-2/2010. TÁRGY: PEDAGÓGUS ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN MELLÉKLET: 2 DB

IKTATÓSZÁM: 06-6-630-2/2010. TÁRGY: PEDAGÓGUS ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN MELLÉKLET: 2 DB IKTATÓSZÁM: 06-6-630-2/2010. TÁRGY: PEDAGÓGUS ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN MELLÉKLET: 2 DB E LŐTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JÚNIUS 24-I

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP-3.1.4.- 12/2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 12-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 12-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 06-6-158/2009. TÁRGY: A MEGYERVÁROSI ISKOLA MŰKÖDÉSÉNEK ELEMZÉSE MELLÉKLET: E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. FEBRUÁR 12-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ: OKTATÁSI

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 05-5/150-2/2011. TÁRGY: ÉVI PÁLYÁZAT A LÉTSZÁMCSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOS EGYSZERI HOZZÁJÁRULÁS IGÉNYLÉSÉHEZ (II.

IKTATÓSZÁM: 05-5/150-2/2011. TÁRGY: ÉVI PÁLYÁZAT A LÉTSZÁMCSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOS EGYSZERI HOZZÁJÁRULÁS IGÉNYLÉSÉHEZ (II. IKTATÓSZÁM: 05-5/150-2/2011. TÁRGY: 2011. ÉVI PÁLYÁZAT A LÉTSZÁMCSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOS EGYSZERI HOZZÁJÁRULÁS IGÉNYLÉSÉHEZ (II. ÜTEM) MELLÉKLET: E LİTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

2. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Dr. Páva Zsolt s. k. Dr. Lovász István s. k.

2. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Dr. Páva Zsolt s. k. Dr. Lovász István s. k. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2016. (II.2.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek meghatározásáról szóló 30/2007. (VI.22.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Kérdőívek alapján összeállított kockázatelemzés Kockázati mérőszámok rangsora 2012. évre vonatkozóan

Kérdőívek alapján összeállított kockázatelemzés Kockázati mérőszámok rangsora 2012. évre vonatkozóan 1. sz. melléklet Kérdőívek alapján összeállított kockázatelemzés Kockázati mérőszámok rangsora 2012. évre vonatkozóan Intézmények megnevezése Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet 28 Pécsi Művészeti

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület április 30.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület április 30.-i ülésére Város Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Iktatószám: Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői Titkárság Az előterjesztést

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-14/2009. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-14/2009. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-14/2009. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 30-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

Alaptevékenysége (szakfeladatai) december 31-ig Általános iskolai nappali rendszerű nevelés, oktatás, Évfolyamonként emeltszintű idegenn

Alaptevékenysége (szakfeladatai) december 31-ig Általános iskolai nappali rendszerű nevelés, oktatás, Évfolyamonként emeltszintű idegenn A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Megyervárosi Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Rövid és rövidített neve: Megyervárosi Iskola Székhelye: 7632 Pécs, Testvérvárosok tere 1. Az intézmény

Részletesebben

Konyha típusa. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. főző. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. főző

Konyha típusa. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. főző. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. tálaló. főző Ellátandó Intézmények neve/címe Konyha típusa Főzőkonyha működési engedély száma, engedélyezett adagszáma PMJV ISZI 7633 Pécs Zipernowsky Károly u. 1. PMJV ISZI Tüzér utcai Idősek Otthona 7633 Pécs, Tüzér

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 07-7/1216-6/2016. TÁRGY: INDÍTHATÓ ÓVODAI CSOPORTOK A 2016/2017. NEVELÉSI ÉVBEN MELLÉKLET: - E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE KULTURÁLIS ÉS KÖZNEVELÉSI

Részletesebben

Ahhoz, hogy az Ügynökség elfogadja a hiánypótlást a Közgylési határozatban az alábbiaknak kell szerepelnie:

Ahhoz, hogy az Ügynökség elfogadja a hiánypótlást a Közgylési határozatban az alábbiaknak kell szerepelnie: 1. sz. melléklet Helyben Dátum: 2009. november 17. Ügyintéz: Kálmán Zsolt Ügyiratszám: 08-8/2536/2009 Tárgy: Beszámoló Tisztelt Közgylés! Önkormányzatunk pályázott a D.D.O.P/5.1.5.B Települési bel- és

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Ecsegfalva Község Önkormányzat 010. május 31-én tartandó Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A 011/01. tanévben indítható iskolai osztályok, valamint napközis csoportok számának meghatározása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 08-8-743 TÁRGY: KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDO- SÍTÁSA MELLÉKLET: ELEKTRONIKUS FORMÁBAN 22 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012.

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/2082/2011. TÁRGY: A MEGYERVÁROSI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGASABB VEZETŐJÉNEK/ IGAZGATÓJÁNAK MEGBÍZÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/2082/2011. TÁRGY: A MEGYERVÁROSI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGASABB VEZETŐJÉNEK/ IGAZGATÓJÁNAK MEGBÍZÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/2082/2011. TÁRGY: A MEGYERVÁROSI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGASABB VEZETŐJÉNEK/ IGAZGATÓJÁNAK MEGBÍZÁSA MELLÉKLET: E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Szám: 46483/2010. J a v a s l a t a 2011/2012. tanévben indítható középiskolai és szakiskolai osztályok meghatározására

Részletesebben

1. Az Ör. 5. melléklete helyébe az 1. melléklet lép. 2. Az Ör. 6. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

1. Az Ör. 5. melléklete helyébe az 1. melléklet lép. 2. Az Ör. 6. melléklete helyébe a 2. melléklet lép. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének /2017. (X..) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek meghatározásáról szóló 5/2017. (I.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Új napirendi pont 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: A 2012/2013. tanévben indítható középiskolai

Részletesebben

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat 11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) alapító okiratának módosítása 1 A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon Hrvatski Vrtić, Osnovna Škola, Gimnazija i Učenički Dom Miroslava Krleže Székhelye:

Részletesebben

37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat

37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat 37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában működő középfokú közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése az irányításában

Részletesebben

67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása

67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. július 1. napjától

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Előterjesztő: Várospolitikai alpolgármester Tárgy: A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása Iktatószám: 73818/2010.

Részletesebben

Ó z d, június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

Ó z d, június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T a közoktatási intézményekben 2011/2012-es nevelési évben/tanévben indítható óvodai /tanuló- és napközis számának engedélyezésére Ó z d, 2011. június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 08-8/1698-8/2012 TÁRGY: MÚZEUMOK ÉS KÖNYVTÁR ÁTADÁS-ÁTVÉTELE MELLÉKLET: 5 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. DECEMBER 13-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 2-10/2010/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. április 29-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

A projekt számszerősíthetı eredményei

A projekt számszerősíthetı eredményei 1 A projekt számszerősíthetı eredményei TÁMOP 3.1.4./08/2. projekt összefoglalása Cég neve Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Adószám 15478706-2-02 Közép-Magyarországi régió nem 2 Apáczai Csere János

Részletesebben

30/2007. (III. 22.) Kgy. határozat

30/2007. (III. 22.) Kgy. határozat 30/2007. (III. 22.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének módosításáról szóló 4/2007. (III. 23.) Kgy. rendelet végrehajtásával összefüggő intézkedések A Baranya Megyei

Részletesebben

89/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat

89/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat 89/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat Intézményi struktúra változtatása a Baranya Megyei Önkormányzat Komló székhelyen fenntartott közoktatási intézményeiben 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése dönt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére ELŐTERJESZTÉS a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (Kiskunhalas)

Részletesebben

Maximálisan felvehető tanulólétszám: Óvodában: 124 Általános iskolában: 2334 Gimnázium: 324 Felnőtt gimnázium: 800 Szakágazat: Alaptevékenysége

Maximálisan felvehető tanulólétszám: Óvodában: 124 Általános iskolában: 2334 Gimnázium: 324 Felnőtt gimnázium: 800 Szakágazat: Alaptevékenysége A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Mecsekaljai Óvoda, Általános Iskola és Középiskola Rövid és rövidített neve: Mecsekaljai Iskola Székhelye: 7633 Pécs, Bánki Donát utca 2. Az Intézmény

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 147. MELLÉKLET: 6 db TÁRGY: Javaslat a közoktatási intézmények 2012/2013. tanévi osztályaira, csoportjaira E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁG-ÁNAK AUGUSZTUS 22-I ÜLÉSÉRE

E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁG-ÁNAK AUGUSZTUS 22-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 05-5/167-2/2013 TÁRGY: AZ ELSZÁMOLÓHÁZ ÁLTAL BONYOLÍTOTT INTEGRÁLT IRODATECHNIKAI RENDSZER KIÉPÍTÉSÉRE ÉS MŰKÖDTETÉSÉRE IRÁNYULÓ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS MELLÉKLET: E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS

Részletesebben

Előterjesztés a május 29 -én tartandó Képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés a május 29 -én tartandó Képviselő-testületi ülésére Előterjesztés a 2012. május 29 -én tartandó Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A 2012/2013. tanévben indítható iskolai osztályok, valamint napközis csoportok számának meghatározása az ÁMK Ványai Ambrus

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 06-6/1094-2/2010 TÁRGY: KÖZOKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK GAZDASÁGI ÁLLÁSHELYEINEK CSÖKKENTÉSE MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 06-6/1094-2/2010 TÁRGY: KÖZOKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK GAZDASÁGI ÁLLÁSHELYEINEK CSÖKKENTÉSE MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 06-6/1094-2/2010 TÁRGY: KÖZOKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK GAZDASÁGI ÁLLÁSHELYEINEK CSÖKKENTÉSE MELLÉKLET: E LŐTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER

Részletesebben

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz.

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz. 3. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012.( ) Kgy sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe:

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe: A L A P Í T Ó O K I R A T A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata a Karacs Ferenc Gimnázium,

Részletesebben

Alapító Okiratot Módosító Okirat

Alapító Okiratot Módosító Okirat 1. sz. melléklet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mint a Keleti Városrészi Óvoda alapító szerve, a költségvetési szerv 2009. július 1. napjától hatályos alapító okiratát, a költségvetési szervek jogállásáról

Részletesebben

Összefoglaló. A Bizottság az ülés napirendjét 3 egybehangzó igen szavazattal elfogadta.

Összefoglaló. A Bizottság az ülés napirendjét 3 egybehangzó igen szavazattal elfogadta. 03-3/9-17/2014. Összefoglaló az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. július 18-án megtartott rendkívüli üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. Jelen vannak: Lengvárszky Attila

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM 667/2011. MELLÉKLETEK: 6 DB TÁRGY: Tájékoztató a Baranya megyei szakképzés helyzetéről, különös tekintettel

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-7/2009. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 98/2009. (XI. 27.) közgyűlési határozata intézményi alapító okiratok

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA

SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA 31.sz. melléklet a 10/2010. (1.18.) számú határozathoz SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4)

Részletesebben

VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE. A pedagógus létszám szükséglet meghatározása a berhidai általános iskolákban

VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE. A pedagógus létszám szükséglet meghatározása a berhidai általános iskolákban VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE 8100 Várpalota, Gárdonyi G. u. 39. (88) 592-660/166 (88) 592-660/ 225 e-mail: varpalota.tobbcelu.tarsulas@varpalota.hu Iktatószám: 204-2/2012 Ügyintéző:

Részletesebben

szakközépiskola 4;5 szakiskola 2

szakközépiskola 4;5 szakiskola 2 A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 4. (1) és a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény 37. (5) alapján Kaposvár Város Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére. Tárgy: Óvodai csoportszám és iskolai osztályszám meghatározás

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére. Tárgy: Óvodai csoportszám és iskolai osztályszám meghatározás ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére Tárgy: Óvodai csoportszám és iskolai osztályszám meghatározás Az előterjesztést készítette: Verosztáné Csorba Mónika Előterjesztő:

Részletesebben

Előterjesztés. A Benedek Elek Óvoda alapító okiratának módosításáról

Előterjesztés. A Benedek Elek Óvoda alapító okiratának módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés A Benedek Elek Óvoda alapító okiratának módosításáról A Magyarország 2013. évi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV törvény tartalmazza az a települési önkormányzatok

Részletesebben

Romhányiné dr. Balogh Edit s. k. Dr. Balogh Pál s. k.

Romhányiné dr. Balogh Edit s. k. Dr. Balogh Pál s. k. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-11/2012/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 10-i rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Szám: 42581/2010. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 312-570; (32) 417-255 Tájékoztató a 2010/2011-es nevelési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere Tárgy: A 2012/2013. tanév előkészítése Iktatószám: 43128/2012. Melléklet: 1 db határozati javaslat

Részletesebben

Címe: 3525 Miskolc, Városház tér 8. Az intézmény közfeladata: közoktatási feladat ellátása 4 és 5 évfolyamos szakközépiskola 1 és 2 éves

Címe: 3525 Miskolc, Városház tér 8. Az intézmény közfeladata: közoktatási feladat ellátása 4 és 5 évfolyamos szakközépiskola 1 és 2 éves VI-178/3026/2012. sz. határozat melléklete 15. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetben) Jelen alapító okiratot Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: III. Béla Gimnázium, Művészeti

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-5/2007. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 60/2007. (VI. 27.) közgyűlési határozata egységes középiskola létrehozásáról:

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 14-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 14-i ülésére Előterjesztés 3. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. október 14-i ülésére Tárgy: A Fekete István Általános Iskola maximális osztály létszámának túllépése Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Határidő: 2011. július 3. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Imre László megyei főjegyző

Határidő: 2011. július 3. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Imre László megyei főjegyző 116/2011. (VI. 23.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 2/A. (3) bekezdésében és a 93. (1) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselőtestületének

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselőtestületének E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. május 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Tájékoztató a 2012/2013. évi óvodai, iskolai beíratásról Iktatószám:

Részletesebben

BAKTAY ERVIN GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

BAKTAY ERVIN GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRATA Dunaharaszti Város Önkormányzata BAKTAY ERVIN GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében nyert felhatalmazás alapján

Részletesebben

7631 Pécs-Vasas Szövetkezet utca 13. 7691 Pécs-Somogy, Bányatelep 42. 7691 Pécs-Somogy, Búzakalász utca 47.

7631 Pécs-Vasas Szövetkezet utca 13. 7691 Pécs-Somogy, Bányatelep 42. 7691 Pécs-Somogy, Búzakalász utca 47. A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Székhelye: 7629 Pécs, Komlói u. 58.

Részletesebben

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8495/2006. Előterjesztés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 240/2011. (XII.15.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 240/2011. (XII.15.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 240/2011. (XII.15.) számú határozata előterjesztés egyes nevelési-oktatási intézmények alapító okiratának módosításáról A Közgyűlés 1. az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

Tájékoztató. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-án tartandó ülésére

Tájékoztató. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-án tartandó ülésére Tájékoztató Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 23-án tartandó ülésére A tájékoztató tárgya: Az általános iskolák és középiskolák összevonásának eredménye A napirend előterjesztője:

Részletesebben

szakközépiskola 4;5 szakiskola 2 12. évfolyamra vagy/és érettségire épülő 10. évfolyamra vagy/és 16. betöltött életévre épülő 1;2 Szakképzés 2;3

szakközépiskola 4;5 szakiskola 2 12. évfolyamra vagy/és érettségire épülő 10. évfolyamra vagy/és 16. betöltött életévre épülő 1;2 Szakképzés 2;3 A L A P Í TÓ O K I R A T közép 1. számú melléklet A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 4. (1) és a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény 37. (5) alapján

Részletesebben

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134.

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134. Ságújfalu és Kishartyán Községek Önkormányzatainak Képviselő-testületei az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv., valamint a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján, az általuk alapított

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1863/2012. Sorszám: 11. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. május 31. napján

Részletesebben

2 éves szakképzési évfolyammal. esti-levelező tagozat Felvehető maximális tanulói létszám: nappali tagozaton: 650 fő

2 éves szakképzési évfolyammal. esti-levelező tagozat Felvehető maximális tanulói létszám: nappali tagozaton: 650 fő VI-169/3026/2012. sz. határozat melléklete 6. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetben) Jelen alapító okiratot Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. MÁJUS 08-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. MÁJUS 08-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 06-6/313/2008/14. TÁRGY: ÉLTES MÁTYÁS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZER- TANI INTÉZMÉNY LÉTREHO- ZÁSA MELLÉKLET: 2 DB E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS február 9-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS február 9-i rendes ülésére 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 9-i rendes ülésére Tárgy: 2012/2013. tanévben indítható iskolai osztályok és óvodai

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: november 17.

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: november 17. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. november 17. Javaslat az alapellátási területi ellátási kötelezettségről szóló 15/2012. (III. 9.) önkormányzati

Részletesebben

853112-1 Sajátos nevelési igényű (a megismerő funkciók vagy a viselkedés

853112-1 Sajátos nevelési igényű (a megismerő funkciók vagy a viselkedés ALAPÍTÓ OKIRAT 3. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Kisfaludy

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 682-3/2008. MELLÉKLETEK: - DB TÁRGY: Települési önkormányzatok közoktatási intézkedéseiről szakvélemény

Részletesebben

118/2007. (XII. 5.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat intézményei alapító okiratainak (technikai) módosítása

118/2007. (XII. 5.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat intézményei alapító okiratainak (technikai) módosítása 118/2007. (XII. 5.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat intézményei alapító okiratainak (technikai) módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. január 1. napjától a a) Baranya

Részletesebben

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1484/2011. Sorszám: 9. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. május 26. napján

Részletesebben

/ egységes szerkezetben/

/ egységes szerkezetben/ Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat által fenntartott József Attila Általános Művelődési Központ Alapító Okirata / egységes szerkezetben/ Iktatószám: 1566-4/2011. Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Nem kötelező feladatok átadása a Baranya Megyei Önkormányzat részére

Részletesebben

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 38. (1) bekezdése, az államháztartásról

Részletesebben

Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 2. Tel.: 78/414-014 e-mail: kistersegkkoros@emitelnet.hu

Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 2. Tel.: 78/414-014 e-mail: kistersegkkoros@emitelnet.hu Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 2. Tel.: 78/414-014 e-mail: kistersegkkoros@emitelnet.hu 152-4./2007. Kivonat A Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás 2007. december 5-én

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 6./ Az intézmény székhelye: 7081 Simontornya, Hunyadi utca 15. 7./ Az intézmény alapítója: Simontornya Város Önkormányzata jogelődje

ALAPÍTÓ OKIRAT. 6./ Az intézmény székhelye: 7081 Simontornya, Hunyadi utca 15. 7./ Az intézmény alapítója: Simontornya Város Önkormányzata jogelődje Simontornya Város Önkormányzat Képviselő-testülete, Kisszékely Község Önkormányzat Képviselő-testülete, Nagyszékely Község Önkormányzat Képviselő-testülete, Pálfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete,

Részletesebben

Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata

Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata - egységes szerkezetben a módosításokkal - Magyargéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Sóshartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-152/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A 2012/2013. nevelési, ill.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 249/2003. (X. 1.) számú h a t á r o z a t a a 2003/2004-es tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 16. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Medgyaszay István

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 17. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Bánki Donát Szakképző

Részletesebben

Előterjesztés. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről

Előterjesztés. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről 9953-13/2013 Előterjesztés a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről Tisztelt Közgyűlés! A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

az Oktatási és Kulturális Bizottság március 9-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott soron következő üléséről

az Oktatási és Kulturális Bizottság március 9-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott soron következő üléséről 03-3/9-5/2011. Ö s s z e f o g l a l ó az Oktatási és Kulturális Bizottság 2011. március 9-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott soron következő üléséről Jelen vannak: a mellékelt

Részletesebben

Összefoglaló. az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. június 18-án megtartott üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126.

Összefoglaló. az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. június 18-án megtartott üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. 03-3/9-13/2014. Összefoglaló az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. június 18-án megtartott üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. Jelen vannak: Dr. Hoppál Péter elnök, Lengvárszky

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztató a munkaerőpiaci esélynövelés programjának 2006. évi megvalósulásáról a megyei fenntartású közoktatási intézményekben.

Tárgy: Tájékoztató a munkaerőpiaci esélynövelés programjának 2006. évi megvalósulásáról a megyei fenntartású közoktatási intézményekben. Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Művelődési, Kisebbségi, Ifjúsági és Sport Bizottságának Elnöke Szám. 125/2007. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Művelődési, Kisebbségi,

Részletesebben

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 88., 90. és 92. -a, valamint a közoktatásról

Részletesebben

Intézményi mködési bevételek 6 066. Hatósági jogkörhöz köthet mködési bevétel 0

Intézményi mködési bevételek 6 066. Hatósági jogkörhöz köthet mködési bevétel 0 A Polgármesteri Hivatal saját hatáskör elirányzat módosításai 1.sz. melléklet ezer forint Intézményi mködési bevételek 6 66 Hatósági jogkörhöz köthet mködési bevétel Egyéb saját bevétel 11 Kisebbségi önkormányzatok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/2082/2011. TÁRGY: A MEGYERVÁROSI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGASABB VEZETŐJÉNEK/ IGAZGATÓJÁNAK MEGBÍZÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/2082/2011. TÁRGY: A MEGYERVÁROSI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGASABB VEZETŐJÉNEK/ IGAZGATÓJÁNAK MEGBÍZÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/2082/2011. TÁRGY: A MEGYERVÁROSI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGASABB VEZETŐJÉNEK/ IGAZGATÓJÁNAK MEGBÍZÁSA MELLÉKLET: E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8885/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Tárgy: BKMÖ Kecskeméti Közoktatási, Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézménye (Kecskemét)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 201/2006. (IX. 13.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 201/2006. (IX. 13.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 0/006. (IX. 3.) számú h a t á r o z a t a a 006/007-es tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés./ az előterjesztést megtárgyalta és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 27-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 27-i ülésére 508-22/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 27-i ülésére Tárgy: A nevelési tanácsadás kistérségi ellátásának létszámbővítési igénye 2012.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 15.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 15.-i rendkívüli ülésére Város Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Iktatószám: 001/12218-6/2009. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői Titkárság

Részletesebben

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T K I V O N A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007.... tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2007. (...) KGY. sz. H A T Á R O Z A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megvitatta az Oktatási, Kulturális

Részletesebben