Törvényességi véleményezésre bemutatva: október 6.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Törvényességi véleményezésre bemutatva: 2008. október 6."

Átírás

1 Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: /2008. CÍM: Előterjesztés közterületek elnevezéséről Előterjesztő: Dr. Fodor Tamás polgármester Az előterjesztést megkapta: Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság és Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzata Balf Részönkormányzat Törvényességi véleményezésre bemutatva: október 6. Meghívottak:

2 Előadó: Dr. Varga Józsefné osztályvezető Tisztelt Közgyűlés! Az Építéshatósági Osztályhoz kérelem érkezett: 1./ Csenteri Balázs és Csenteri-Dénes Ildikó részéről a Sopron, Virágvölgy területén található 4685/36 és 4583/50 hrsz-ú utcák elnevezésére; 2./ Bábelné Langó Annamária részéről a Sopron, Balf felé vezető 0222 hrsz.-ú közút elnevezésére; 3./ Németh M. Géza, Németh M. Gézáné, valamint Németh Tamás és Németh Tamásné részéről Sopron, Balf felé vezető külterületi 0235/259 hrsz-ú közút valamint a külterületi 0340/1 és 0330 hrsz-ú országos közutak elnevezésére; 4./ Dobos Zsófia Sopron Szárhalmi erdő közelében levő 5125/40 hrszú utca elnevezésére. Alkalmazandó jogszabályok: A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. (Ötv) 10. (1) bekezdés h/ pontja szerint a közterület elnevezése a képviselőtestület át nem ruházható hatásköre. A magyarországi hivatalos földrajzi nevek megállapításáról és nyilvántartásáról szóló 303/2007. (XI. 14.) Kormányrendelet 5. (1) kimondja: A hivatalos földrajzi nevek megállapításakor figyelemmel kell lenni a helyi lakosság élő névhasználatára, a települési és a helyi kisebbségi önkormányzat, az egyéb szervezetek véleményére, továbbá a természet- és társadalomtudományok eredményeire, a történelmi hagyományokra, különösen a helytörténeti kutatásokra, az elpusztult települések nevére, ezen kívül a földrajzi környezetre, a mező- és erdőgazdasági művelési szerkezetre, a nemzetiségi viszonyokra, a nyelvi és nyelvhelyességi követelményekre. A nyelvhelyességi követelmények magukba foglalják a mindenkori akadémiai helyesírás követését és az arra épülő szabályok betartását. A 41/1992. (II. 25.) Kgy. határozattal jóváhagyott szabályok (közterületek elnevezéséről szóló szabályzat) szerint az elnevezéskor elsősorban a város és környéke történelmi-, kulturális emlékeit, hagyományait, földrajzi környezetét, jellegzetes élővilágát kell figyelembe venni.

3 Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rend. 40. (7) bekezdése szerint a telektömbök sarkain utcanév táblákat kell elhelyezni. Az elnevezendő, érintett közterületeket az 1.; 1/A.; 2.; 3. és a 4. számú melléklet (helyszínrajz) tartalmazza. Beérkezett javaslatok: Az 1. és 1/A sz. mellékleteken feltüntetett utcák a Sopron Virágvölgy területén találhatók, Önkormányzati közutak. 4583/50 helyrajzi számú utca. Virágvölgy területén, a 85. számú országos közúttal párhuzamosan helyezkedik el. A 13023/2 hrsz-ú közúttól és a 4583/48 hrsz-ú (Csőszház dűlő) úttól tart a 4583/46 hrsz-ú útig. - Csőszház dűlő. Csenteri Balázs és Csenteri-Dénes Ildikó kérelmezők javaslata, mert valójában a Csőszház dűlő folytatásában helyezkedik el. - Csőszházdűlő utca. A Soproni Városszépítő Egyesület indokolás nélküli javaslata. Megjegyzés: Ez az elnevezés megtévesztő lehet, hiszen Csőszház dűlő már létezik. 4583/36 helyrajzi számú utca. Virágvölgy területén helyezkedik el. Szinte derékszögben csatlakozik az előbbi 4583/50 hrsz-ú Önkormányzati közúthoz, ettől kiindulva tart a 01065/1 hrsz-ú útig. - Lilaakác utca. Csenteri Balázs és Csenteri-Dénes Ildikó kérelmezők javaslata alapján, mert a Virágvölgyben célszerű virágnevekkel ellátni az utcákat, így földrajzilag könnyebben azonosítható azok elhelyezkedése. - Levendula utca. Csenteri Balázs és Csenteri-Dénes Ildikó javaslata szerint, mert a levendulát, mint növényt a virágjáról ismerik, így ugyancsak könnyen azonosítható lenne egy ilyen elnevezésű utca a Virágvölgyben. A levendula az egyik legszebb magyar szavunk. - Szép kilátás utca. Csenteri Balázs és Csenteri-Dénes Ildikó javaslata, mert az utca tetejéről lenézve a domboldalon nagyon szép kilátás nyílik a tájra, a környező településre és a Fertő tóra. - Gombócz Endre utca között élt természettudós, botanikus volt. A Soproni Városszépítő Egyesület javaslata.

4 A 2. és 3. sz. mellékleteken feltüntetett utcák és utak a Sopron-Balf felé vezető külterületen helyezkednek el. Az Önkormányzat, a Magyar Állam illetve magánszemélyek tulajdonában vannak helyrajzi számú út. Önkormányzati közút. A város Balf felé eső külterületi részén található. A 0340/1 hrsz-ú országos közúttól kiindulva, a 0220 és 0230/1 hrsz-ú utakig tart. Számos kiskert, rajta gazdasági épületekkel, csatlakozik ehhez az úthoz. - Szőlő utca. Bábelné Langó Annamária kérelmező indokolás nélküli javaslata alapján. Megjegyzés: Megtévesztő lehet az elnevezés, mivel Szőlős utca már van. - Szőlős kert utca. Bábelné Langó Annamária kérelmező indokolás nélküli javaslata alapján. Megjegyzés: Megtévesztő lehet az elnevezés, mivel Szőlőskert utca már van. - Gyümölcsös utca. Bábelné Langó Annamária kérelmező és Soproni Városszépítő Egyesület indokolás nélküli javaslata alapján. 0340/1 és 0330 helyrajzi számú utak. A Magyar Állam tulajdonát képező országos közutak, melyek a Sopron, belterületi Balfi utcától (5349/1 hrsz-ú) kiindulva, annak és egymás folytatásában helyezkednek el, a Balf felé vezető külterületi részen. Számos leágazó út és beépítetlen telek csatlakozik hozzájuk. A 0317/1 hrsz.-ú útig tartanak, egymás folytatásaként elhelyezkedve. - Széplaki út. Németh Tamás és Németh Tamásné valamint a kérelmezők javaslata szerint azért, mert az országos közút Fertőszéplak felé is vezet. - Fürdő út. Németh Tamás és Németh Tamásné valamint Németh M. Géza és Németh M. Gézáné kérelmezők indokolás nélküli javaslata alapján. Megjegyzés: Megtévesztő lehet az elnevezés, mivel Fürdő sor már létezik. - Nádas út Németh Tamás és Németh Tamásné kérelmezők indokolás nélküli javaslata alapján. - Kiskert út. Németh M. Géza és Németh M. Gézáné kérelmezők indokolás nélküli javaslata szerint. Valamint Németh Tamás és Németh Tamásné kérelmezők javaslata szerint, mivel kiskertek mellett halad el az országos közút. - Harangvirág út. Németh M. Géza és Németh M. Gézáné kérelmezők és a Soproni Városszépítő Egyesület indokolás nélküli javaslata szerint. Megjegyzés: Megtévesztő lehet az elnevezés, mivel Harangvirág utca már létezik.

5 0235/259 helyrajzi számú utca. Az utca öt magánszemély tulajdonában van. A Balf felé vezető országos 0330 hrsz-ú közútról ágazik le, ebből kiindulva, a kialakult telkek között vezet el a 0235/258 hrsz-ú telekig. - Vadvirág utca. Németh Tamás és Németh Tamásné kérelmezők javaslata szerint azért, mert sok arrafelé a vadvirág. Soproni Városszépítő Egyesület indokolás nélküli javaslata szerint. - Ribizli utca. Németh M. Géza és Németh M. Gézáné kérelmezők indokolás nélküli javaslata szerint. - Fakopács utca. Németh M. Géza és Németh M. Gézáné kérelmezők javaslata szerint azért, mert az út menti diófán sokszor kopácsol a fakopács. - Harkály utca. Németh M. Géza és Németh M. Gézáné kérelmezők javaslata szerint azért, mert az út menti diófán sokszor kopácsol a harkály. A 4. sz. mellékleten feltüntetett út, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő közterület. 5125/40 hrsz-ú út. Az Aranyhegy Ipari Parkhoz csatlakozó területről kiinduló Nemeskúti út folytatásában helyezkedik el, azzal szinte egy utat alkot. A városból a Szárhalmi erdő felé haladva sok-sok telket köt össze. Mivel a telkek egy része már lakóépülettel beépült, indokolt a területen áthaladó útszakasz elnevezése. - Nemeskúti út. Dobos Zsófia kérelmező javaslata szerint, mivel a Nemeskúti út folytatásában helyezkedik el, és mert a kérelmező telkétől kb. 50 méterre az út mellett helyezkedik el a Nemeskút nevű forrás. A Soproni Városszépítő Egyesület ugyanezt javasolta. - Menyét út. Dobos Zsófia kérelmező javaslata szerint, mivel közel az erdő. - Vércse út. Dobos Zsófia kérelmező javaslata szerint, mivel közel az erdő. Megjegyzés: megtévesztő lehet mivel Vércse utca már létezik. - Maderspach Viktor utca. Dél Erdélyi nemes volt, aki a II. világháborúban esett el. Dobos Zsófia kérelmező javaslata szerint, azért mert közelben van az erdő és a vadászház, valamint ezzel az utca elnevezéssel tiszteltét róná le a város a hazaszeretetéről tanúságot tett kiváló magyar vadász előtt.

6 A határozati javaslatok elfogadásához egyszerű többség szükséges (SzMSz. 53. (1) bek.). H a t á r o z a t i j a v a s l a t o k I. Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a 4583/50 hrsz-ú területnek a nevet adja. a./ Csőszház dűlő b./ Csőszházdűlő utca Határidő: november 3.-tól II. Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a 4583/36 hrsz-ú területnek a nevet adja. a./ Lilaakác utca b./ Levendula utca c./ Szép kilátás utca d./ Gombócz Endre utca Határidő: november 3.-tól III.

7 Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a 0222 hrsz-ú területnek a nevet adja. a./ Szőlő utca b./ Szőlős kert u. d./ Gyümölcsös utca Határidő: november 3.-tól Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a 0340/1 és 0330 hrsz-ú területnek a nevet adja. IV. Határidő: november 3-tól a./ Széplaki út b./ Fürdő út c./ Nádas út d./ Kiskert út e./ Harangvirág út V. Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a 0235/259 hrsz.-ú területnek a nevet adja. a./ Vadvirág utca b./ Ribizli utca d./ Fakopács utca e./ Harkály utca Határidő: november 3-tól Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése az 5125/40 hrsz.-ú területnek a VI. nevet adja. a./ Nemeskúti út b./ Menyét út c./ Vércse út d./ Maderspach Viktor út

8 Határidő: november 3-tól VII. Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése felkéri a polgármestert, hogy a 41/1992.(II.25.)KGY. határozat 14. -ában megjelölt szerveket és a lakosságot a döntéseknek megfelelően tájékoztassa az új közterület elnevezésekről, valamint gondoskodjon az utca névtáblák kihelyezéséről az országos települési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormány rendelet 40. (7) bekezdésének megfelelően. Határidő: a tájékoztatásra november 3-tól az utca névtáblák kihelyezésére december Sopron, október 6. Dr. Fodor Tamás Polgármester Mellékletek: 1, 1/A, 2, 3. és 4. sz. mellékletek / térképvázlatok / 1. számú melléklet

9

10 1/A sz. melléklet

11 2. sz. melléklet

12 3. sz. melléklet 4. sz. melléklet

13

Törvényességi véleményezésre bemutatva: 2009. november 4.

Törvényességi véleményezésre bemutatva: 2009. november 4. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 18650-5/2009. CÍM: Előterjesztés közterületek elnevezéséről Előterjesztő: Dr. Fodor Tamás polgármester Az előterjesztést megkapta:

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/ Fax.: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/ Fax.: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 102. 102. 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2014. augusztus 28-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: /2011. CÍM: Előterjesztés közterületek elnevezéséről

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: /2011. CÍM: Előterjesztés közterületek elnevezéséről Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 17362-8/2011. CÍM: Előterjesztés ek elnevezéséről Előterjesztő: Dr. Fodor Tamás polgármester Az előterjesztést megkapta: Városfejlesztési

Részletesebben

Előterjesztés a közterületek használatáról szóló 14/2006. (VI.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztés a közterületek használatáról szóló 14/2006. (VI.1.) önkormányzati rendelet módosításáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: VI/64589/2011. Cím: Előterjesztés a közterületek használatáról szóló 14/2006. (VI.1.) önkormányzati rendelet módosításáról Előterjesztő:

Részletesebben

Településrész és közterület elnevezése

Településrész és közterület elnevezése Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Iktatószám: 01/12511-1/2011. 01/12517-1/2011. Tárgy: Településrész és közterület elnevezése Készítette: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya, célja

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya, célja Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2011. (X. 27.) önkormányzati rendelete A közterületek elnevezéséről és a házszámozás megállapításáról Telekgerendás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IV.23.) önkormányzati rendelet

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IV.23.) önkormányzati rendelet Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IV.23.) önkormányzati rendelet a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól Gelse Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 26-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 26-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A 375 helyrajzi számú közterület Kabók Lajos u. nevének megváltoztatására

Részletesebben

Farkas Corinna Vezető Tanácsadó Garabonc, Fő utca 121 8 7 4 7 Nemes Bertalan Építész Geiszler Róbert Építész Óbuda Építész Stúdió Kft.

Farkas Corinna Vezető Tanácsadó Garabonc, Fő utca 121 8 7 4 7 Nemes Bertalan Építész Geiszler Róbert Építész Óbuda Építész Stúdió Kft. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 61275/2008. Cím: Sürgősségi előterjesztés a Russ villa rekonstrukciójára, többcélú közösségi hasznosítására vonatkozó projekt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Városfejlesztési Bizottság /VFB/ március 22-ei üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Városfejlesztési Bizottság /VFB/ március 22-ei üléséről Ügyiratszám: VI/58544-05/2012. JEGYZŐKÖNYV a Városfejlesztési Bizottság /VFB/ 2012. március 22-ei üléséről Az ülés helye: Sopron, Fő tér 1. Az ülés ideje: 2012. március 22. 15.00 óra Jelen lévő bizottsági

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda vezetője

Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda vezetője Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda vezetője Iktatószám: 01/16051/2016., 01/50850-3/2015., 01/50894-3/2015., 01/50918-3/2015., 01/21222/2016., 01/19400-1/2016.,

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: VI/64842/2009.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: VI/64842/2009. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: VI/64842/2009. Cím: Előterjesztés az ivóvízellátás, valamint szennyvízelvezetés, és tisztítás díjainak meghatározásáról és az

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Sürgősségi előterjesztés az útfelújítások támogatásának

Sürgősségi előterjesztés az útfelújítások támogatásának Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60.385-2/2008 Cím: pályázatáról Sürgősségi előterjesztés az útfelújítások támogatásának Előterjesztő: Dr. Fodor Tamás polgármester

Részletesebben

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (V.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTERÜLETEK ELNEVEZÉSÉRŐL ÉS A HÁZSZÁMOZÁSRÓL

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (V.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTERÜLETEK ELNEVEZÉSÉRŐL ÉS A HÁZSZÁMOZÁSRÓL HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (V.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTERÜLETEK ELNEVEZÉSÉRŐL ÉS A HÁZSZÁMOZÁSRÓL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (V.29.)

Részletesebben

Cím: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata közterületek használatáról szóló 14/2006. (VI. 1.) rendeletének módosításáról

Cím: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata közterületek használatáról szóló 14/2006. (VI. 1.) rendeletének módosításáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: VI/61785/2009. Cím: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata közterületek használatáról szóló 14/2006. (VI. 1.)

Részletesebben

A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2014. (IX.18.) önkormányzati rendelete A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza 1658 hrsz-ú zsákutca értékesítése Az előterjesztést készítette: Papp Gézáné műszaki ügyintéző Előterjesztő:

Részletesebben

CÍM: Előterjesztés a Fertő Tavi Vitorlás Szövetséggel kötendő megállapodásról. Jogi és Ügyrendi Bizottság

CÍM: Előterjesztés a Fertő Tavi Vitorlás Szövetséggel kötendő megállapodásról. Jogi és Ügyrendi Bizottság Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fõ tér 1.) Ügyiratszám: VI/ 59.404/2010. CÍM: Előterjesztés a Fertő Tavi Vitorlás Szövetséggel kötendő megállapodásról Előterjesztő: Dr. Simon István

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület!

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület! Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda Vagyongazdálkodási csoport 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel.: 63/510-300 Ügyiratszám: H-6114-2/2014 Témafelelős: Bakó Hilda Tárgy: A Szentes, belterület

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60472/2009.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60472/2009. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60472/2009. Cím: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonáról, a vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 15/2003. (IV.07.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 15/2003. (IV.07.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/2003. (IV.07.) számú rendelete a közterületek elnevezéséről és a művészeti alkotások közterületen történő elhelyezésének szabályairól (Egységes szerkezetben a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALAPÍTVÁNYOK TÁMOGATÁSÁRÓL II.

ELŐTERJESZTÉS ALAPÍTVÁNYOK TÁMOGATÁSÁRÓL II. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 59814/2010. 40404-3/2010. CÍM: ELŐTERJESZTÉS ALAPÍTVÁNYOK TÁMOGATÁSÁRÓL II. Előterjesztő: Abdai Géza alpolgármester Az előterjesztést

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 21-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 21-i ülésére 14. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 21-i ülésére Tárgy: A lajosmizsei 2627/1, 2627/30, 2625/8 és 0666 hrsz-ú közterületek névadása Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Tószeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

Tószeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól 1 Tószeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Tószeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Javaslat közterület elnevezésére

Javaslat közterület elnevezésére MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Kvo.: 31442/2007 Mellékletek: - térképszelvények 5 db) Javaslat közterület elnevezésére Összeállította: Ádám Ibolya Osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi Osztály

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja, fogalmi meghatározások

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja, fogalmi meghatározások Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2015 (X.30) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszám megállapítás szabályairól Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 60.002-19/2015. Sorszám: 6. ELŐTERJESZTÉS Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 15. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

Héhalom Község Polgármesterétől 3041 Héhalom, Petőfi út 1. Telefon: 32/482-045 e-mail: hivatal@hehalom.hu

Héhalom Község Polgármesterétől 3041 Héhalom, Petőfi út 1. Telefon: 32/482-045 e-mail: hivatal@hehalom.hu Héhalom Község Polgármesterétől 3041 Héhalom, Petőfi út 1. Telefon: 32/482-045 e-mail: hivatal@hehalom.hu Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember -i ülésére Napirend: Javaslat

Részletesebben

címzetes főjegyző Iktatószám: 01/10677/2016.

címzetes főjegyző Iktatószám: 01/10677/2016. Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Iktatószám: 01/10677/2016. Tárgy: A közterületek elnevezésének szabályairól szóló 45/1991. (XII. 31.) Kgy. sz. rendelet módosítása Melléklet: 1 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

SZEGVÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete

SZEGVÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete SZEGVÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete a közterületi nevek megállapításáról, a házszámozás, valamint a névtáblák és a házszámtáblák elhelyezésének

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2012. (X.19.) önkormányzati rendelete a telekadóról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2012. (X.19.) önkormányzati rendelete a telekadóról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2012. (X.19.) önkormányzati rendelete a telekadóról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés h) pontjában

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 43/2014. (IX.23.) számú önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Zamárdi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés a Városfejlesztési Bizottság március 19-i ülésére

Előterjesztés a Városfejlesztési Bizottság március 19-i ülésére Előterjesztés a Városfejlesztési Bizottság 2009. március 19-i ülésére Cím: Előterjesztés a fizető pakolási rendszer bővítéséhez szükséges intézkedések Ügyiratszám: 59033/2009. Előterjesztő: Dr. Simon István

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2. 2

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2. 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 23/2013. (VI.28.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyarország

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58836/2009. CÍM: Dr. Simon István alpolgármester Dr. Dobos József jegyző

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58836/2009. CÍM: Dr. Simon István alpolgármester Dr. Dobos József jegyző Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58836/2009. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉGŰ HÁZIORVOSI KÖRZETEKRŐL ÉS KÖRZETHATÁROKRÓL SZÓLÓ 26/2002.(VI.28.)

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 45/1991. /XII.31./ Kgy. sz. rendelete a közterületek elnevezésének szabályairól (Egységes szerkezetben)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 45/1991. /XII.31./ Kgy. sz. rendelete a közterületek elnevezésének szabályairól (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 45/1991. /XII.31./ Kgy. sz. rendelete a közterületek elnevezésének szabályairól (Egységes szerkezetben) A Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a közterületek és településrészek

Részletesebben

SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MÓDOSÍTÁSÁRÓL

SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MÓDOSÍTÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60.946/2009. CÍM: SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MÓDOSÍTÁSÁRÓL Előterjesztő: Abdai

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (VIII.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (VIII.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (VIII.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (II.21.) önkormányzati rendelete

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (II.21.) önkormányzati rendelete Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (II.21.) önkormányzati rendelete A közterületek elnevezésének, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezésről és házszám-megállapítás

Részletesebben

Az előterjesztést megkapta: Városfejlesztési Bizottság Gazdasági Bizottság Pénzügyi Bizottság Kulturális Oktatási és Sport Bizottság

Az előterjesztést megkapta: Városfejlesztési Bizottság Gazdasági Bizottság Pénzügyi Bizottság Kulturális Oktatási és Sport Bizottság Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58663-12 / 2009. CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Fertőrákosi Barlangszínház-Kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő turisztikai

Részletesebben

CÍM: ELŐTERJESZTÉS AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRÓL. Jogi és Ügyrendi Bizottság

CÍM: ELŐTERJESZTÉS AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRÓL. Jogi és Ügyrendi Bizottság Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 61032/2010. CÍM: ELŐTERJESZTÉS AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRÓL Előterjesztő: Abdai Géza alpolgármester

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelete

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelete Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól 1 Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Lipót Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014.(VIII..) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

Lipót Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014.(VIII..) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Lipót Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014.(VIII..) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Lipót Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK ÁTSZERVEZÉSE MIATT SZÜKSÉGES SZERZŐDÉSEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL

ELŐTERJESZTÉS A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK ÁTSZERVEZÉSE MIATT SZÜKSÉGES SZERZŐDÉSEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 64594/2011. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK ÁTSZERVEZÉSE MIATT SZÜKSÉGES SZERZŐDÉSEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY ÉS A NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY MAGASABB VEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK ELLÁTÁSÁRA SZÓLÓ PÁLYÁZATOK KIÍRÁSÁRÓL

ELŐTERJESZTÉS A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY ÉS A NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY MAGASABB VEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK ELLÁTÁSÁRA SZÓLÓ PÁLYÁZATOK KIÍRÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 63.998/2009. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY ÉS A NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY MAGASABB VEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK

Részletesebben

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTERÜLETEK ELNEVEZÉSÉNEK, AZ ELNEVEZÉSÜK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA IRÁNYULÓ KEZDEMÉNYEZÉS ÉS A HÁZSZÁM-MEGÁLLAPÍTÁS

Részletesebben

Törvényességi véleményezésre bemutatva: december 6.

Törvényességi véleményezésre bemutatva: december 6. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 13680/2010. CÍM: Előterjesztés az építményadóról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról Előterjesztő: Dr. Fodor Tamás polgármester

Részletesebben

Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság, Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság, Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt.sz.: 01/17300-3/2015. Tárgy: A közterületek elnevezésének szabályairól szóló 45/1991. (XII. 31.) Kgy. sz. rendelet módosítása Mell.: 1 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

Előterjesztés a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás díjairól szóló 53/2005. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztés a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás díjairól szóló 53/2005. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fõ tér ) Ügyiratszám: 58066-0/008 CÍM: Előterjesztés a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás díjairól szóló 53/005 (XII ) önkormányzati rendelet

Részletesebben

CÍM: Előterjesztés a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról szóló 33/2004. (VIII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról

CÍM: Előterjesztés a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról szóló 33/2004. (VIII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 62714/2009 CÍM: Előterjesztés a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról szóló 33/2004. (VIII. 31.) önkormányzati

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület!

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület! Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda Vagyongazdálkodási csoport 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel.: 63/510-300 Ügyiratszám: H-43787/2013 Témafelelős: Bakó Hilda Tárgy: A Csongrádi utat és

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Városfejlesztési Bizottság /VFB/ február 21-ei üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Városfejlesztési Bizottság /VFB/ február 21-ei üléséről Ügyiratszám: VI/58592-05/2013. JEGYZŐKÖNYV a Városfejlesztési Bizottság /VFB/ 2013. február 21-ei üléséről Az ülés helye: Sopron, Fő tér 1. Az ülés ideje: 2013. február 21. 15.00 óra Jelen lévő bizottsági

Részletesebben

CÍM: Előterjesztés a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról szóló 33/2004. (VIII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról

CÍM: Előterjesztés a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról szóló 33/2004. (VIII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 64778./2009. CÍM: Előterjesztés a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról szóló 33/2004. (VIII. 31.)

Részletesebben

Nagykáta Város Önkormányzata képviselő-testületének../2014. (VIII ) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

Nagykáta Város Önkormányzata képviselő-testületének../2014. (VIII ) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Nagykáta Város Önkormányzata képviselő-testületének../2014. (VIII ) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Nagykáta Város Önkormányzata képviselő-testülete a

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 45/1991. /XII.31./ Kgy. sz. rendelete a közterületek elnevezésének szabályairól (Egységes szerkezetben)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 45/1991. /XII.31./ Kgy. sz. rendelete a közterületek elnevezésének szabályairól (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 45/1991. /XII.31./ Kgy. sz. rendelete a közterületek elnevezésének szabályairól (Egységes szerkezetben) A Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a közterületek és településrészek

Részletesebben

Előterjesztés. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés. Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Tárgy: A közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés és a házszám-megállapítás szabályairól rendelet-tervezet Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Előterjesztés közoktatási intézmények fejlesztésének pályázati önrész vállalásáról. Pénzügyi Bizottság

Előterjesztés közoktatási intézmények fejlesztésének pályázati önrész vállalásáról. Pénzügyi Bizottság Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60609-4/2010 Cím: Előterjesztés közoktatási intézmények fejlesztésének pályázati önrész vállalásáról Előterjesztő: Dr. Fodor

Részletesebben

Ügyiratszám: 01/ /2016.

Ügyiratszám: 01/ /2016. Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Ügyiratszám: 01/350-248 /2016. Tárgy: Döntés központi jogszabályváltozás (OTÉK) által lehetővé tett beépítési százalék növelésével kapcsolatban a Baktói,

Részletesebben

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Közterület elnevezéséről

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Közterület elnevezéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Közterület

Részletesebben

Hangács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014.(IX.22.) önkormányzati rendelete

Hangács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014.(IX.22.) önkormányzati rendelete Hangács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014.(IX.22.) önkormányzati rendelete A közterületnév megállapításának, valamint a házak számozásának szabályairól Hangács Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Karancsalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013. (VIII. 27.) rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

Karancsalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013. (VIII. 27.) rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Karancsalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013. (VIII. 27.) rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Karancsalja Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata. /2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelet-tervezete

Szajol Község Önkormányzata. /2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelet-tervezete Szajol Község Önkormányzata /2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelet-tervezete a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a szekszárdi 6006/9 hrsz-ú földterület önkormányzati tulajdonba vételére

TÁRGY: Javaslat a szekszárdi 6006/9 hrsz-ú földterület önkormányzati tulajdonba vételére AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 278. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a szekszárdi 6006/9 hrsz-ú földterület önkormányzati tulajdonba vételére E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016.( V.27.) önkormányzati rendelete

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016.( V.27.) önkormányzati rendelete CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016.( V.27.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás rendjéről Záradék: A rendelet megalkotásának napja: 2016. május

Részletesebben

Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13 /2014. (XI.28.) számú rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13 /2014. (XI.28.) számú rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13 /2014. (XI.28.) számú rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Nagybajom Város Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-i ülésére 6415-2/2011 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Vagyonrendelet módosítása régebbi eladás és ajándékozás miatt Az előterjesztést készítette

Részletesebben

a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól I. fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya, célja

a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól I. fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya, célja 1 Kapolcs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2014. (VIII.13.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól Kapolcs Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

SOPRON MJV TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV DÉL-KELETI GAZDASÁGI TERÜLET SZABÁLYOZÁSI TERV DÉLKELETI VÁROSRÉSZ SZABÁLYOZÁSI TERV

SOPRON MJV TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV DÉL-KELETI GAZDASÁGI TERÜLET SZABÁLYOZÁSI TERV DÉLKELETI VÁROSRÉSZ SZABÁLYOZÁSI TERV REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu SOPRON MJV TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV DÉL-KELETI GAZDASÁGI TERÜLET SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA *

SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA * SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA * I. Általános rendelkezések A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 9. (4) bekezdése, az államháztartásról szóló 1992. évi

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (IV.26.) RENDELETE a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (IV.26.) RENDELETE a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (IV.26.) RENDELETE a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Bánk Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 25/2013.(XII.02.) számú önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 25/2013.(XII.02.) számú önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2013.(XII.02.) számú önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól A rendelet 2013. december 02-án kihirdetésre

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2014. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE KÖZOKTATÁSI KÖZALAPÍTVÁNYA ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRÓL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE KÖZOKTATÁSI KÖZALAPÍTVÁNYA ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszá m: 63902/2008. CÍM: ELŐTERJESZTÉS GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE KÖZOKTATÁSI KÖZALAPÍTVÁNYA ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRÓL Előterjeszt

Részletesebben

A közterületek elnevezésére vonatkozó szabályok

A közterületek elnevezésére vonatkozó szabályok Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Újrónafő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Törvényességi véleményezésre bemutatva: november 13.

Törvényességi véleményezésre bemutatva: november 13. Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda vezetője Iktatószám: 01/3165-3/2014. 01/14325-1/2014. 01/20867-2/2014. Tárgy: Közterületek elnevezése Készítette:

Részletesebben

9/ /2014.(IX.11.) HATÁROZATA: Jászszentandrás község víziközműveinek gördülő fejlesztési tervéről.

9/ /2014.(IX.11.) HATÁROZATA: Jászszentandrás község víziközműveinek gördülő fejlesztési tervéről. ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLET JÁSZSZENTANDRÁS 9/2014. Jászszentandrás Önkormányzati Képviselőtestület 2014. szeptember 11-én megtartott soronkívüli ülésének jegyzőkönyve, rendelete, határozata mutatója.

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Közterületek elnevezésének kezdeményezése. Marótiné Sipos Ildikó osztályvezető Hatósági és Adóosztály

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Közterületek elnevezésének kezdeményezése. Marótiné Sipos Ildikó osztályvezető Hatósági és Adóosztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Közterületek elnevezésének kezdeményezése Előterjesztő:

Részletesebben

68/2004. (XII.01.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

68/2004. (XII.01.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A KÖZTERÜLETEK ELNEVEZÉSÉRŐL VALAMINT AZOK JELÖLÉSÉRŐL SZÓLÓ a 10/2007. (III.20.), 29/2009. (XI.30.), 18/2012. (V.25.), 19/2012. (V.25.), 8/2015. (III.30.)

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület!

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület! Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda Vagyongazdálkodási csoport 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel.: 63/510-300 Ügyiratszám: H-2235/2015 Témafelelős: Tóth Ágnes Tárgy: A Szentes, belterület

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselo-testülete 68/2004. (XII.01.) rendelete A közterületek elnevezésérol valamint azok jelölésérol

Budaörs Város Önkormányzat Képviselo-testülete 68/2004. (XII.01.) rendelete A közterületek elnevezésérol valamint azok jelölésérol Budaörs Város Önkormányzat Képviselo-testülete 68/2004. (XII.01.) rendelete A közterületek elnevezésérol valamint azok jelölésérol Budaörs Város Képviselo-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés 2017. február 16. Képviselő-testületi ülés Előterjesztés 7. napirendi pont - Döntés a folyamatban lévő településrendezési eszközt módosító eljárásokról; Előadó: Lizákné Vajda Lívia polgármester Tisztelt

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány közterület és házszámozás rendjéről szóló önkormányzati rendelet

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány közterület és házszámozás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 3. Napirend közterület elnevezés és házszámozás rendje önkormányzati rendelet 3. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány közterület és házszámozás rendjéről szóló önkormányzati rendelet Tisztelt

Részletesebben

1.. Elővásárlási jog. 2.. Kiszolgáló és lakóút céljára történő lejegyzés

1.. Elővásárlási jog. 2.. Kiszolgáló és lakóút céljára történő lejegyzés KOZÁRMISLENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003.(XI.13.) Önkormányzati rendelete A településrendezési feladatok megvalósulását biztosító sajátos jogintézményekről (egységes szerkezetben

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. A közterületek elnevezésére, megváltoztatására vonatkozó szabályok

1. Általános rendelkezések. 2. A közterületek elnevezésére, megváltoztatására vonatkozó szabályok Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés és a házszám-megállapítás

Részletesebben

~( ( 8'( ~') Brigittal ./NYÍREGYHÁZA HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA .,\ ' ' ' - )

~( ( 8'( ~') Brigittal ./NYÍREGYHÁZA HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA .,\ ' ' ' - ) NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY 4401 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-524/392; FAX: +36 42 524-561 E-MAIL: IGAZGATAS@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

Közterületek elnevezésének kezdeményezése. Marótiné Sipos Ildikó osztályvezető Hatósági és Adóosztály

Közterületek elnevezésének kezdeményezése. Marótiné Sipos Ildikó osztályvezető Hatósági és Adóosztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Közterületek elnevezésének kezdeményezése Előterjesztő: Marótiné Sipos

Részletesebben

CÍM: Előterjesztés a Sopron és Környéke Víz és Csatornamű ZRt. 2007. évi Éves Beszámolójáról és Alapszabályának szükséges módosításáról.

CÍM: Előterjesztés a Sopron és Környéke Víz és Csatornamű ZRt. 2007. évi Éves Beszámolójáról és Alapszabályának szükséges módosításáról. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58940-5/2008 CÍM: Előterjesztés a Sopron és Környéke Víz és Csatornamű ZRt. 2007. évi Éves Beszámolójáról és Alapszabályának

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda vezetője

Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda vezetője Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda vezetője Iktatószám: 01/50901-3/2015., 01/50925-3/2015., 01/50864-3/2015., 01/50878-4/2015., 01/50909-3/2015., 01/50906-3/2015.,

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 39693/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület június 16-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 39693/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület június 16-i nyilvános ülésére 4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 39693/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2006. június 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterület használatáról

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 25/2011. (V. 4.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: /2011. CÍM: Jogi és Ügyrendi Bizottság

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: /2011. CÍM: Jogi és Ügyrendi Bizottság Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58921-18/2011. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÖNKORMÁNYZATTAL A GYERMEKVÉDELMI SZAKELLÁTÁSI FELADATOK VONATKOZÁSÁBAN

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007. (IV. 19.) önkormányzati rendelete

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007. (IV. 19.) önkormányzati rendelete Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007. (IV. 19.) önkormányzati rendelete az ingatlanok házszámozásáról és a közterületek elnevezéséről Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2014. (IX..) önkormányzati rendelete

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2014. (IX..) önkormányzati rendelete 6. napirendi ponthoz Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2014. (IX..) önkormányzati rendelete kezdeményezésről,

Részletesebben

Előterjesztés Komplex Partnerségi Projekt Terv elfogadásáról

Előterjesztés Komplex Partnerségi Projekt Terv elfogadásáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám:IV/40584/2011 CÍM: Előterjesztés Komplex Partnerségi Projekt Terv elfogadásáról Előterjesztő: Dr. Fodor Tamás polgármester Az

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (X.11.) önkormányzati rendelete

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (X.11.) önkormányzati rendelete Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (X.11.) önkormányzati rendelete a közterületnevek elnevezése, valamint a házszám-megállapítás szabályairól Pétfürdő Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Cím: Sürgősségi előterjesztés a CÉDE, TEUT, valamint a KEOP-5.3.0/A pályázatokról. Gazdasági Bizottság

Cím: Sürgősségi előterjesztés a CÉDE, TEUT, valamint a KEOP-5.3.0/A pályázatokról. Gazdasági Bizottság Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 61596/2009. Cím: Sürgősségi előterjesztés a CÉDE, TEUT, valamint a KEOP-5.3.0/A pályázatokról Előterjesztő: Dr. Fodor Tamás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK HELYI SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 4/2005. (II. 1.) ÖR. MÓDOSÍTÁSÁRÓL

ELŐTERJESZTÉS A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK HELYI SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 4/2005. (II. 1.) ÖR. MÓDOSÍTÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszá m: 24501/2008. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK HELYI SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 4/2005. (II. 1.) ÖR. MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának március 26-i. k ö z g y ű l é s é r e

E L Ő T E R J E S Z T É S. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának március 26-i. k ö z g y ű l é s é r e VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTERE Szám: 2130-4/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. március 26-i k ö z g y ű l é s é r e Tárgy: Döntés

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (VI.27. számú önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól Cserkeszőlő Község Önkormányzatának

Részletesebben