Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. STIHL Regionális Fakitermelő Csapatverseny. Göbös major szeptember 3. Versenyszabályzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. STIHL Regionális Fakitermelő Csapatverseny. Göbös major szeptember 3. Versenyszabályzat"

Átírás

1 Versenyszabályzat Ez a szabályzat csak erre a versenyre érvényes! Egy csapat csak egy regionális versenyen indulhat kvalifikációs céllal! Általános tudnivalók A verseny lebonyolítása során jelen szabályzat mellett kötelezően betartandók a versenybírók utasításai, az érvényes munkavédelmi előírások és az Erdészeti Biztonsági Szabályzat (EBSZ) rendelkezései. Az EBSZ ismeretét és betartását a versenyzők a jelentkezési lapon aláírásukkal igazolják. A verseny során kiemelt figyelmet kell fordítani a munkatechnikák munkavédelmi szempontjaira. A verseny ideje alatt a motorfűrészt csak azok a csapattagok használhatják, akik rendelkeznek motorfűrész kezelésére jogosító gépkezelői jogosítvánnyal. A verseny célja A versenyzők szakmai tudásának összehasonlítása. A fakitermelés társadalmi megítélésének javítása. A fahasználati munkakultúra ápolása, fejlesztése, szakmai ismeretek elmélyítése, tapasztalatszerzés, kapcsolatteremtés. Résztvevők A versenyen csak előzetesen regisztrált csapatok vehetnek részt. A verseny csapatverseny. A csapatokat 4 fő alkotja, melyből a motorfűrész kezelők fakitermelői bizonyítvánnyal és érvényes gépkezelői jogosítvánnyal rendelkeznek. Eszközök A versenyzők a kombinált versenyszámban csak a saját eszközeiket használhatják. A szerelés versenyszámban csakis a szervezők által biztosított motorfűrész (STIHL MS 661-es) és egy a géphez tartozékként kapható kombikulcs használható. A verseny során csak STIHL motorfűrészek használhatók.

2 Védőfelszerelések, munkabiztonság A versenyzők minden versenyszámban az EBSZ előírásai szerinti védőfelszerelést kötelesek hordani. A biztonsági előírások megtartásáért a verseny során is a versenyzők felelősek. Ha a versenyző a saját vagy mások testi épségét különösen súlyosan veszélyezteti, a bírók közös megegyezéssel leállíthatják a versenyzőt, és gondoskodnak a veszélyhelyzet megszüntetéséről. Az ilyen versenyzőt (csapatot) kizárják a versenyből. A motorfűrészek csak a kijelölt versenypályán indíthatók be az EBSZ-ben előírt védőfelszerelés használata mellett, ide értve a versenyszámok előtt történő üzemi hőmérsékletre melegítést is. A pályán kívül történő motorfűrész használat a csapat kizárását vonhatja maga után. A versenyzők a verseny ideje alatt alkoholt nem fogyaszthatnak, mely megszegése esetén a versenyző (csapat) kizárható a versenyből. A versenyszámok mérése és pontozása, óvás A verseny során a mérést és kiértékelést előre kijelölt semleges bírók végzik. A verseny során a versenyszámok végrehajtási idejéhez büntetőpontok adódhatnak extra másodpercek formájában. A szabálytalanságokért járó szankciók a versenyszámok leírásánál, illetve a pontozó lapokon találhatók. 1 büntetőpont 20 másodperc időnek felel meg. A csapatok összpontszámát a fő versenyszám összes számított idejének és a szerelésversenyszám összes számított idejének az összege adja. A szerelés versenyszám felhasznált ideje háromszoros szorzóval kerül beszámításra az összes számított időbe. Az a csapat győz, amelynek az értékelés során kevesebb az összpontszáma. Azonos eredmény esetén a kombinált versenyszám időeredménye dönt. A versennyel kapcsolatos észrevételeket, óvásokat és információkat a versenybíróság (zsüri) elnökével kell közölni. A pontozó bíróknál óvni tilos, ilyen óvás esetén büntetőpont jár. Óvni csak az adott versenyszám végét követően 15 percen belül lehet és az ügyben azonnal döntés születik. Indokolatlan óvásért (pl. a versenyszabályzat nem kellő ismerete) büntetőpont jár. A versenyről készült bármilyen felvétel nem lehet alapja óvásnak, ilyen irányú törekvés szabálytalan óvásnak minősül, bűntetőpont jár érte!

3 Díjazás Az első három helyezést elérő csapat vásárlási utalványt kap a STIHL Kft. jóvoltából, valamint minden csapattag ajándékcsomagban részesül: - I. helyezett csapat 4x Ft STIHL vásárlási utalvány - II. helyezett csapat 4x Ft STIHL vásárlási utalvány - III. helyezett csapat 4x Ft STIHL vásárlási utalvány Az első hat helyezett csapat részt vehet az országos döntőn ősszel, melyre ugyan ebben a személyi összetételben jelentkezhetnek a csapatok. A személyi változásokat csak a STIHL Kft. engedélyezheti előzetes egyeztetés alapján, kivételes esetben. A versenyzők (csapattagok + max. 2 fő kísérő) részére a Stihl Kft. ebédet biztosít, amelyet bármikor elfogyaszthatnak a rendezvény ideje alatt a lovardában üzemelő ételkimérésnél. Versenyszámok KOMBINÁLT VERSENYSZÁM Kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás Versenypálya: 1. A 4 fős csapat egy 12x16 m-es elkülönített versenypályán dolgozik. 2. Az elkülönített versenypályákon csak a versenyzők és a pontozó bírók tartózkodhatnak. 3. A versenypályákat sorshúzással kapják meg a csapatok. Felszerelés: 1. A versenyen csak biztonság-technikai szempontból megfelelő STIHL motorfűrészekkel lehet dolgozni. A nem megfelelő felszerelés esetén eltérésenként 1-1 hibapont jár. (pl. láncfogó csapszeg nincs meg, vagy sérült, láncfék nem működik stb.) A STIHL vezetőlemez és lánctípus szabadon választható.

4 2. A 4 fős csapat 2db motorfűrészt, 4db fejszét, 1db hossztoló lécet és 1 db kacort használhat. Egyéb eszköz használata nem megengedett. 3. Tartalék motorfűrész nem használható. 4. Egyéni védőfelszerelés használata kötelező a motorfűrészesek számára, mely az alábbiakból áll: vibrációcsökkentő kesztyű, acélbetétes bakancs, vágásbiztos betéttel ellátott lábszárvédő, sisak, arcvédő és fültok. Egyéni védőfelszerelés használata a felkészítők (hasítók, sarangolók) számára is kötelező az alábbiak szerint: sisak, kesztyű, acélbetétes bakancs. 5. A versenyhez szükséges üzemanyagról és kenőanyagokról a versenyzőknek maguknak kell gondoskodniuk. 6. Az eszközök esetleges meghibásodása esetén a javítás a nevező feladata. A kombinált versenyszám folyamata: A versenyszám megkezdése előtt a versenyzőknek lehetőségük van a rönköket ellenőrizni, a versenybírókkal egyeztetni, szükség esetén korrigálni. Amennyiben ezzel a lehetőséggel nem él a csapat utólag óvásnak nem lehet alapja a helytelen méret, vagy minőség. 1. A csapatverseny egyszerre 4 pályán zajlik, a csapatok egy időben hajtják végre a feladatokat. 2. Minden csapat egyszer hajtja végre a versenyszámot a kisorsolt sorrend szerint. 3. A rajt előtt a felszereléseket (2 db motorfűrész, 4 db fejsze stb.) a versenyzők a kisorsolt pályán tetszőleges helyen és formában helyezhetik el, de a motorok nem járhatnak. 4. A rajt után csak a csapat kijelölt motorfűrész kezelője léphet a pályára és ő hajtja végre a kombinált darabolást. A többiek a rajtvonalon kívül maradnak. 5. A versenyző a kombinált darabolást a versenypályán elhelyezett kb. 36 cm átmérőjű hámozott rönkön hajtja végre. A rönk, a vízszinteshez képest 7 -os dőléssel, a rajtvonallal szemben fölfelé áll, a bütüjének középpontja 70 cm magasságban van a föld fölött. 6. A rönk mindkét oldalának közepére, a hossztengely irányában 5 cm széles csíkok kerültek felfestésre. A vágást alulról kell indítani és felülről kell befejezni úgy, hogy a két vágás a felfestett sávban találkozzon. A rönk tetején hossztengely irányában, középen egy 2cm széles festett csík látható, melyből a felülről indított, második vágást kell megkezdeni. Hibás vágásért hibánként 1 büntetőpont jár. 7. Törekedni kell arra, hogy a két vágás a palástra merőleges legyen, és lépcső nélkül találkozzanak a már említett sávban.

5 8. 2 fok, vagy annál nagyobb eltérés esetén fokonként 1 büntetőpont jár mm, vagy annál nagyobb lépcső esetén 2 mm-enként 1 büntetőpont jár. 10. A korong vastagsága minimálisan 30 mm, maximálisan 80 mm lehet. A levágott korong mérete sehol sem térhet el ettől. Méret tévesztés esetén 2 büntető pont jár. 11. Ha a két vágás síkja nem találkozik, és a korong nem esik le, akkor felülről kell teljesen átvágni a korongot. A korongot leválasztani a rönkről kézzel vagy motorfűrészen kívül más eszközzel nem szabad. A kombinált darabolás során levágott korong földre érkezése után léphet a csapat többi tagja a versenypályára és kezdheti meg a többi feladatot. A korong földre érkezése előtt történő belépés esetén belépő csapattagonként 1-1 büntetőpont jár. 12. A pálya hosszában elhelyezett 2db 4m-es rönköt kell legallyazni, választékolni, majd 1 m-es választékokra darabolni, félbehasítani és sarangba rakni. 13. Gallyazás: Mindkét törzsön 15 db ág helyezkedik el, melyeket a tő felöl, indítva úgy kell levágni, hogy a palástban 5mm-nél mélyebb vágás ne legyen, illetve a csonk se legyen 5mm-nél nagyobb. Tilos forgó lánccal lépni, vagy akárcsak a talpat felemelni. (Ez minden motorfűrészes munkára érvényes, kivéve gallyazásnál és darabolásnál, abban az esetben, amikor a törzs a láb és a vezetőlemez között van.) Minden hibáért 1-1 büntetőpont jár. 14. A választékolást a tő felől kell kezdeni, 5cm-es tűréshatárral. Hibánként 1 büntetőpont jár. 15. A darabolást a csúcs felől kell kezdeni, lábbal nem lehet a fát megtámasztani. Egy fát egyszerre csak egy ember darabolhat. Hibánként 1-1 büntetőpont jár. 16. A verseny mért ideje alatt a választék nem gurulhat ki a versenypályáról. Kigurulás esetén 1 büntetőpont jár. 17. Hasításnál sujtásirányból a szembenállónak felsőtestével ki kell hajolnia. A biztonsági távolságot a hasító körül be kell tartani. Hasításkor a rönköt láb közé venni, valamint felállítani tilos! Hibánként 1 büntetőpont jár. 18. Csak szabályos, fele-fele részben hasított választék rakható sarangba. Az 1/3-2/3 részben hasított választékért 1 büntetőpont jár. (Nem megfelelő hasadás esetén a nagyobb rész újrahasításával a hiba korrigálható.) 19. A választékot szabad lábbal segítve gurítani. 20. A hasításnál mindkét oldalról rá lehet segíteni motorfűrésszel, ha kell, végig is lehet vágni a dorongot. 21. A hasított választékot sarangba kell rakni a pályán belül felfestett csíkhoz úgy, hogy a bütük egy síkban legyenek. A síktól 5 cm-nél nagyobb eltérés esetén darabonként 1 büntetőpont jár.

6 22. A verseny indítása hangjelzéssel történik. A feladat végét a csapatkapitány kézfeltartással jelzi akkor, amikor a csapattagokkal és az eszközökkel együtt elhagyta a versenyhelyet. 23. A műveletek (kombinált darabolás gallyazás választékolás darabolás hasítás sarangolás) ki nem hagyhatók és fel nem cserélhetők. Minden ebből adódó hibáért 1-1 büntetőpont jár. 24. Lépéshibáért lépésenként 1-1 büntetőpont jár a teljes feladat végrehajtása során. 25. Minden versenypályán stopperes bírók mérik az időt és elbírálják a szabályosságot büntetőpont 20 másodperc időnek felel meg, amely a csapat mért idejéhez adódik. SZERELÉS VERSENYSZÁM Szerelés: Vezetőlemez-fordítás Feladat: A versenyszervezők által biztosított Stihl MS 661-es, 50 cm-es vezetőlemezű motorfűrészen meg kell fordítani a vezetőlemezt, azaz le kell szerelni és újra fel kell szerelni a vágószerkezetet. A versenyszám egyszerre 4 asztalnál zajlik, csapatonként 1-1 fő hajtja végre a feladatot. A bírók a rajt előtt ellenőrzik a gépeket: a rögzítő csavarokat nyomaték kulccsal 20 Nm erővel meghúzzák. A bírók a rajt előtt ellenőrzik a versenyzők már meglévő kézsérüléseit. A versenyzőknek lehetőségük van egyszer szétszedni és összerakni a gépet, ha szükségesnek tartják, kenőanyagot használhatnak. A szerelés versenyszám folyamata: A motorfűrészt asztalra tetszőlegesen lehet elhelyezni, majd a versenyzők a startvonal mögé állnak, ami 1 m távolságra van az asztaloktól. A Rajt! vezényszóra, amikor az időmérés is kezdődik, a versenyzők a következőket hajtják végre: odalépnek az asztalhoz lecsavarják az anyákat leveszik a fűrészporvetőt (deknit) leveszik a láncot

7 megfordítják a vezetőlemezt és visszaillesztik a vágószerkezetet, helyére teszik a fűrészporvetőt, az anyákat, és beállítják a helyes láncfeszességet megszorítják az anyákat az asztalra teszik a szereléshez használt szerszámot Az időmérés akkor fejeződik be, amikor a versenyző az asztalra helyezi a szerszámot és elengedi a motorfűrészt. Értékelés: Ha a motorfűrész bármely tartozéka, vagy a kulcs leesik a földre, esetenként 1-1 bűntetőpont jár. Ha a versenyző nem húzza rá eléggé az anyákat (20 Nm) 1 büntetőpont jár. Ha rosszul szereli vissza a láncot, a deknit, vagy a vezetőlemezt 1 bűntetőpont jár. Ha nem jó a láncfeszesség (nem lehet kézzel elforgatni a láncot vagy a saját súlya miatti lógása nagyobb, mint 0 mm) 1 büntető pont jár. Ha a versenyző nem fordítja meg a vezetőlemezt, vagy a láncot fordítva teszi fel, 2 büntetőpont jár. Friss (a szerelés során szerzett) sérülés a kézen 1 büntető pont. 1 büntető pont 20 másodperc időnek felel meg, amelyet a csapat felhasznált idejének háromszorosához adnak. Az így kialakult összidő adódik a csapat pontszámához. A verseny alatt kérjük, hogy a biztonságos munkavégzés legyen a legfőbb szempont és a versenyzők vigyázzanak egymás, valamint a nézők testi épségére! A versenyszámoknál kérjük a csapatok pontos megjelenését! Az időbeosztást a regisztrációt követő sorsoláskor mindenki megtudja, a helyszínen kifüggesztjük. A versenyzőknek jó felkészülést és eredményes versenyt kívánnak a szervezők! Kérdés felmerülése esetén keressék bizalommal a szervezők képviselőjét: Bors László Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt /

2014 április 12. Versenyszabályzat. Kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás

2014 április 12. Versenyszabályzat. Kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás Ez a szabályzat csak erre a versenyre érvényes! Versenyszabályzat KOMBINÁLT VERSENYSZÁM Kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás Versenypálya 1. A 4 fős csapat egy

Részletesebben

Dél-Alföldi Favágó bajnokság Ifj. Danszki Károly emlékverseny Póstelek április 30. Versenyszabályzat

Dél-Alföldi Favágó bajnokság Ifj. Danszki Károly emlékverseny Póstelek április 30. Versenyszabályzat Dél-Alföldi Favágó bajnokság Ifj. Danszki Károly emlékverseny Póstelek 2012. április 30 Versenyszabályzat I. CSAPATVERSENY: I/1. Lánckímélő darabolás Kötelező egyéni védőfelszerelések: Arcvédő és fültok

Részletesebben

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T VI. FAVÁGÓ VERSENY KESZEG

V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T VI. FAVÁGÓ VERSENY KESZEG 1. Általános tudnivalók A verseny lebonyolítása során jelen szabályzat mellett kötelezően betartandók a versenybírók utasításai, az érvényes munkavédelmi előírások és az Erdészeti Biztonsági Szabályzat

Részletesebben

Versenyszabályzat. BAKONYERDŐ - STIHL Regionális Fakitermelő Bajnokság. Bakonyszentlászló - Hódos-ér 2014. 05. 15.

Versenyszabályzat. BAKONYERDŐ - STIHL Regionális Fakitermelő Bajnokság. Bakonyszentlászló - Hódos-ér 2014. 05. 15. Versenyszabályzat BAKONYERDŐ - STIHL Regionális Fakitermelő Bajnokság Bakonyszentlászló - Hódos-ér 2014. 05. 15. FIGYELEM! A versenyszabályzat eltérhet a korábban kiadott vagy más versenyeken használt

Részletesebben

Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27.

Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27. Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27. Versenyszabályzat I. CSAPATVERSENY: I/1. Lánckímélő darabolás: Feladat: A sík lapra helyezett fából egy 5-8 cm-es korongot úgy

Részletesebben

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 2014. évi Somogy Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltó Verseny VERSENYSZABÁLYZAT A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel

Részletesebben

TŰZOLTÓ-KAPOCSKUPA VERSENYSZABÁLYZAT

TŰZOLTÓ-KAPOCSKUPA VERSENYSZABÁLYZAT MAGYAR TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG BUDAPEST TŰZOLTÓ-KAPOCSKUPA VERSENYSZABÁLYZAT 2014.DECEMBER 16. 1/5 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék... 1 1. Általános Leírás... 2 1.1 Célkitűzések és háttér... 2 1.2 Lebonyolítás...

Részletesebben

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Gyakorlati versenyszabályzata

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Gyakorlati versenyszabályzata A piliscsabai FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium szakmai munkaközössége, a fakitermelés motorfűrészes technológiájából versenyt hirdet erdészeti iskolák

Részletesebben

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió december 2., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió december 2., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió 201 december, Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A verseny célja Regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani

Részletesebben

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió január 21., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió január 21., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió 2018. január 21., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok 1. A verseny célja Regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget

Részletesebben

Pronobiscum Vagyonvédelmi Kft Budapest, Batthyány u. 24. Versenykiírás

Pronobiscum Vagyonvédelmi Kft Budapest, Batthyány u. 24. Versenykiírás Versenykiírás A 2010. 04.24-én megrendezésre kerülő Személy- és Vagyonőri Szakmai versenyre E-mail: pronobiscum@pronob.hu, Tel./fax: (+36-1) 225 08 39, (+36-1) 225 08 40 Website: www.pronob.hu 2 A verseny

Részletesebben

Versenyszabályzat. A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez

Versenyszabályzat. A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez Versenyszabályzat A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel személyi feltételei: A versenyben részt vevő egyesület tagja legyen. Érvényes

Részletesebben

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata A Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság Szervezésében megrendezésre kerülő VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2014-1 - I. fejezet

Részletesebben

Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr vasárnap, 11:00

Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr vasárnap, 11:00 Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr 2016.12.04. vasárnap, 11:00 1. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétika szakosztályaiban és a iskolai Kölyök Atlétika

Részletesebben

VILÁGBAJNOKSÁG VERSENYSZABÁLYZATA

VILÁGBAJNOKSÁG VERSENYSZABÁLYZATA FAKITERMELŐ VILÁGBAJNOKSÁG VERSENYSZABÁLYZATA Magyar kiadás 2009. Az ialc állandó támogatói: Copying rights with ialc 1 TARTALOMJEGYZÉK Fejezet Tartalom Oldal TARTALOMJEGYZÉK 2 I ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK 4

Részletesebben

A. versenyszám: Összetett szakmai írásbeli feladatsor

A. versenyszám: Összetett szakmai írásbeli feladatsor A. versenyszám: Összetett szakmai írásbeli feladatsor A feladat megoldásához felhasznált kevesebb idő pontegyezőség esetén a helyezési sorrendet dönti el. A versenybírók "Rajt!" vezényszavára indul a feladatlapok

Részletesebben

VERSENYFÜZET. Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu

VERSENYFÜZET. Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu VERSENYFÜZET Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu A verseny célja: Lehetőséget biztosítani az intézmények alsó tagozatos tanulói számára, hogy az atlétika játékos formában történő gyakorlásával

Részletesebben

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió január 28., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió január 28., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió 201 január 2, Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A verseny célja Regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT ECO - FLÚGOS FUTAM 2019 ZALAKAROS

VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT ECO - FLÚGOS FUTAM 2019 ZALAKAROS VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT ECO - FLÚGOS FUTAM 2019 ZALAKAROS TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános tudnivalók 1.1. Versenykiírás 1.2. A verseny résztvevői 1.3. A verseny tervezett programja 1.4. Kapcsolat 2. A

Részletesebben

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21.

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Verseny ideje: 2013.09.21-2013.09.21 Típusa: Megyei Döntő - kategória Lajta-Hanság Zrt. Helyszíne: Lovasiskola Címe: Mosonmagyaróvár Kálnoki u. 28. Rendező neve:

Részletesebben

A Sport XXI. Terem Atlétikai Verseny gyakorlatanyaga

A Sport XXI. Terem Atlétikai Verseny gyakorlatanyaga A Sport XXI. Terem Atlétikai Verseny gyakorlatanyaga T1 / 1. Sprint váltó 1 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) egy 3m x 0,8m alapterületű területen áll fel a futás 2. A gyermekek tetszőleges sorrendben

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA A Pályakerékpár Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny gyakorlati versenyrész szabályzata

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny gyakorlati versenyrész szabályzata Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny gyakorlati versenyrész szabályzata 1. Szerelés 1.1 A szerelésről általában Ennél a versenyszámnál a motorfűrész vágószerkezetét kell le- majd visszaszerelni.

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Bács-Kiskun Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA BÁCS_KISKUN MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények tanulói

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó cápa, serdülő és junior korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

Sport XXI. Atlétikai alapprogram

Sport XXI. Atlétikai alapprogram Sport XXI. Atlétikai alapprogram Alföldi Régió, Terem 2 gyerekversenye Kecskemét 2017. december 15. 14,00 óra Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Sportcsarnoka 1. A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása

Részletesebben

IV. Bács-Kiskun Megyei Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

IV. Bács-Kiskun Megyei Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata IV. Bács-Kiskun Megyei Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2015 I. fejezet A IV. Bács-Kiskun megyei rendezvény- és verseny szervezői, valamint általános tudnivalók 1) Az IV. Hagyományőrző

Részletesebben

Magyar Sárkányhajó Bajnokság IV. forduló Újpesti-öböl augusztus 4.

Magyar Sárkányhajó Bajnokság IV. forduló Újpesti-öböl augusztus 4. Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2018. IV. forduló Újpesti-öböl 2018. augusztus 4. Szervező Magyar Kajak - Kenu Szövetség H-1138 Budapest, Latorca u. 2. www.kajakkenusport.hu Helyszín Újpesti-öböl (Budapest,

Részletesebben

IV. Nemzetközi Német Katonai Lovas Bajnokság Gotha Csapatfeladatok leírása (fordítás)

IV. Nemzetközi Német Katonai Lovas Bajnokság Gotha Csapatfeladatok leírása (fordítás) IV. Nemzetközi Német Katonai Lovas Bajnokság 2017. 09. 08-10. Gotha Csapatfeladatok leírása (fordítás) A csapatfeladatok és az egyéni feladatok német és angol nyelvű leírását az alábbi linken találjátok:

Részletesebben

HUNGEXPO KUPA 2011 V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A

HUNGEXPO KUPA 2011 V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A HUNGEXPO KUPA 2011 NEMZETKÖZI KORONGVADÁSZ VERSENY V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A és VE R S E N Y K I Í R Á S HUNGEXPO KUPA 2011 NYÍLT NEMZETKÖZI KORONGVADÁSZ VERSENY V E R S E N Y K I Í R Á S 2011.

Részletesebben

I., II. korcsoportos atlétika diákolimpia

I., II. korcsoportos atlétika diákolimpia I., II. korcsoportos atlétika diákolimpia Budapesti Honvéd SE XIII. ker. Dózsa György út 53. 2015. május 5. kedd www.bpdiaksport.hu 1. A bajnokság célja: Budapest 2015. évi Diákolimpia Bajnoka cím. Az

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Szám: Jóváhagyom: Bittmann Tibor tű. dandártábornok főtanácsos humán szolgálatvezető Budapest, 2015. január -n. VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2015. március 14.

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

VI. Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VI. Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata VI. Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2013 1 I. fejezet VI. Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Verseny rendezvény- és versenyszervezői, valamint általános tudnivalók 1) Az V. Angyalföldi

Részletesebben

XXII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY

XXII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY XXII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY XXII. Kelet-magyarország Kupa Célbaugró Verseny I. Kelet-magyarország Kupa Távolsági/Swoop Verseny I. Kelet-magyarország Kupa Célraszálló verseny

Részletesebben

Országos Pattantyús Számítógépes Nyomtatott Áramkör-Tervező Verseny

Országos Pattantyús Számítógépes Nyomtatott Áramkör-Tervező Verseny Országos Pattantyús Számítógépes Nyomtatott Áramkör-Tervező Verseny. Versenyszabályzat A Versenyről általában A Verseny iskolánk legnagyobb rendezvényének, az idén huszadik alkalommal megrendezett Pattantyús

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Győr-Moson-sopron Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA Győr_Moson_sopron MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények

Részletesebben

Versenykiírás Rendező. Verseny időpontja. A verseny helyszíne. Nevezés

Versenykiírás Rendező. Verseny időpontja. A verseny helyszíne. Nevezés Versenykiírás Rendező Soproni Rendészeti Sportegyesület, Soproni Atlétikai Klub, SMJV Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoport Csuka Zsolt SRSE elnök csuka.zsolt2@gmail.com Verseny időpontja 2015.szeptember

Részletesebben

Evezős évadnyitó VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK

Evezős évadnyitó VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK Evezős évadnyitó 29. gróf Széchenyi István emlékverseny 9. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK 2019. április 5. péntek - Érkezés 14:00 Regisztráció kezdete Helyszín: Szent XXIII. János pápa

Részletesebben

Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019

Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019 Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019 A verseny célja: Magyarország szabadtéri összetett bajnoki címeinek eldöntése felnőtt, U23 és junior korcsoportokban. A verseny dátuma:

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg. Asztalitenisz A és B KATEGÓRIA A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: Az asztalitenisz sportág népszerűsítése

Részletesebben

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás FEKOSZ Sportkupa Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen Versenykiírás 1. A verseny bemutatása A Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége által 2013. április 26 28. között Debrecenben

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018)

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) A 2018. év uszonyosúszó gyermek, serdülő,

Részletesebben

A tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák 2014 / 2015-ös tanév Heves megyei Kapkodd a lábad versenykiírása

A tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák 2014 / 2015-ös tanév Heves megyei Kapkodd a lábad versenykiírása A tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák 2014 / 2015-ös tanév Heves megyei Kapkodd a lábad versenykiírása A verseny célja: A sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása,

Részletesebben

Magyarország évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport

Magyarország évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport Magyarország 2017. évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport A verseny célja: Az atlétika népszerűsítése. A spotszervezetek munkájának egymással történő csapatszintű összehasonlítása. A bajnokság

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó gyermek, ifjúsági és felnőtt korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti

Részletesebben

Sárkányhajó Roadshow 2018 Vásárosnamény, június 23.

Sárkányhajó Roadshow 2018 Vásárosnamény, június 23. Sárkányhajó Roadshow 2018 Vásárosnamény, 2018. június 23. A Vásárosnaményi Roadshow állomás Időpont: 2018. június 23. Helyszín: Vásárosnamény Gergelyiugornya Tisza - part Kapcsolattartó: Lévai Csaba Elérhetőség:

Részletesebben

2010.október 17. MERENYE

2010.október 17. MERENYE A verseny idıpontja: 2010. október 17. 08,00-13,00 óráig Helye: Merenyei Víztározó Elsı ízben kerül megrendezésre az I. ABSF - Merenye Süllıpergetı Kupa 2010. október 30-án. Bízunk a verseny sikerességében,

Részletesebben

Házi Verseny 2013. március.27.

Házi Verseny 2013. március.27. Fodrász, Kozmetikus, Házi Verseny 2013. március.27. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. ) Fontos tudnivalók: * A versenyzők elfoglalják

Részletesebben

XXVIII. VILLAMOSENERGIA-IPARI TENISZTALÁLKOZÓ

XXVIII. VILLAMOSENERGIA-IPARI TENISZTALÁLKOZÓ VERSENYKIÍRÁS XXVIII. VILLAMOSENERGIA-IPARI TENISZTALÁLKOZÓ 2013. augusztus 8-11. BUDAPEST VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: Villamosenergia-ipar hagyományainak folytatása, a dolgozók egészségének megőrzése,

Részletesebben

Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Nyugati Csoport a ZÁÉV Zrt. és ZALAEGERSZEG MJV. Önkormányzata támogatásával

Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Nyugati Csoport a ZÁÉV Zrt. és ZALAEGERSZEG MJV. Önkormányzata támogatásával Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő 2018 - Nyugati Csoport a ZÁÉV Zrt. és ZALAEGERSZEG MJV. Önkormányzata támogatásával A verseny célja: Az atlétika népszerűsítése. A spotszervezetek munkájának

Részletesebben

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER A program szervezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A

Részletesebben

Magyarország évi Serdülő Csapatbajnoksága

Magyarország évi Serdülő Csapatbajnoksága Magyarország 2019. évi Serdülő Csapatbajnoksága A verseny célja: 1. Versenyzési lehetőség biztosítása serdülő és újonc atléták részére. 2. A serdülő és újonc atléták pozitív élményhez segítése. 3. A Sport

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA Érvényes 2005-től visszavonásig MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG DIÁKOLIMPIA JÁTÉKOS SPORTVERSENY Gyakorlatanyaga Érvényes 2005-től visszavonásig A versenyszámokat összeállította:

Részletesebben

Magyarország évi Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága

Magyarország évi Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága Magyarország 2017. évi Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága 1. A bajnokság rendezője: A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az Alba Regia Atlétikai Klub 2. A bajnokság időpontja

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg. B kategória III-VI. KORCSOPORT Duatlon B KATEGÓRIA A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A futás, és kerékpározás,

Részletesebben

2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság

2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság 2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA 1. Célja: A 2010. év uszonyosúszó cápa és junior korosztály Magyar Bajnokainak és helyezettjeinek megállapítása, a gyermek

Részletesebben

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől függetlenül MINDENKÉPPEN meg lesz tartva!!! A pálya az éppen

Részletesebben

Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem.

Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. Fodrász, Kozmetikus, Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. ) Fontos tudnivalók: * A versenyzők elfoglalják

Részletesebben

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY A verseny Fővédnöke: Szervezőbizottság tagjai: Pásztor

Részletesebben

XII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY

XII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY XII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY XII. Kelet-magyarország Kupa Ejtőernyős Célbaugró Verseny I. Kelet-magyarország Kupa Ejtőernyős Távolsági/Swoop Verseny I. Kelet-magyarország

Részletesebben

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018.

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. I. A versenyrendszer célja: a, a Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) amatőr versenyrendszerének elsődleges célja a Muaythai (thaibox)

Részletesebben

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során.

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során. , pontosság és biztonság a tűzifavágás során. 29 A rönkhasítók a tűzifa-előkészítés speciális eszközei. Hosszában vágják el a törzseket, így biztosítják könnyű darabolásukat a kazánok, kandallók és kályhák

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Ritmikus Gimnasztika Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

XX.JUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015. MÁJUS 3.

XX.JUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015. MÁJUS 3. XXJUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015 MÁJUS 3 A verseny megnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főszervezője: A verseny főbírója:

Részletesebben

BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS

BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP 2019.07.06. ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS Pályák száma: Pályaméret: Csapatlétszám: Játékidő: Játékvezető: Nevezési határidő és sorsolás: Mérkőzések kezdete:

Részletesebben

Versenyszabályzat. a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre. Kardos István Dr. Mártai István Dr.

Versenyszabályzat. a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre. Kardos István Dr. Mártai István Dr. Versenyszabályzat a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre Jóváhagyta: Kardos István Dr. Mártai István Dr. Göndöcs Zsigmond főigazgató főigazgató elnök Magyar Vöröskereszt Országos

Részletesebben

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016 SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016 ORSZÁGOS ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÉS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY VERSENYKIÍRÁS Verseny rendezője és szakmai megvalósítója Helyszín, időpont Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport

Részletesebben

ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA TÖBBPRÓBA ÉS EGYÉNI MEGYEI BAJNOKSÁGAINAK V E R S E N Y K I Í R Á S A

ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA TÖBBPRÓBA ÉS EGYÉNI MEGYEI BAJNOKSÁGAINAK V E R S E N Y K I Í R Á S A ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA TÖBBPRÓBA ÉS EGYÉNI MEGYEI BAJNOKSÁGAINAK V E R S E N Y K I Í R Á S A II-III-IV. korcsoport 1. A bajnokság célja: A megyebajnoki cím eldöntése. Versenyalkalom biztosítása a 2000-2001-2002-2003-2004-2005-ben

Részletesebben

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER A program szervezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A

Részletesebben

2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros, Radnóti út. 6.

2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros, Radnóti út. 6. 2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. FONTOS TUDNIVALÓK: A versenyzők elfoglalják helyüket a páston. Mielőtt a verseny indul,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.)

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG 2018. IDŐPONT: 2018. DECEMBER 20-21-22. HELYSZÍN: GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) IDŐREND: Fegyvernem, idő, terembeosztás.

Részletesebben

III. Sárkányhajó Magyar Nagydíj 2015 Sukoró szeptember Velencei tó - Sukoró Evezős és Kajak-Kenu pálya (VVSI Sporttelep)

III. Sárkányhajó Magyar Nagydíj 2015 Sukoró szeptember Velencei tó - Sukoró Evezős és Kajak-Kenu pálya (VVSI Sporttelep) III. Sárkányhajó Magyar Nagydíj 2015 Sukoró 2015. szeptember. 26-27. Szervező Magyar Kajak - Kenu Szövetség H-1138 Budapest, Latorca u. 2. www.kajakkenusport.hu Helyszín Velencei tó - Sukoró Evezős és

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 1. Az országos döntő rendezője: Szenyor Szabadidő Kerékpáros Sport egyesület Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség megbízása alapján a Magyar Diáksport Szövetség

Részletesebben

2015. október 24. Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

2015. október 24. Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6. A verseny megnevezése: Hungarian Open - Céghmester Kupa Ifjúsági, kadet, junior és U21 nemzetközi bajnokság Kvalifikációs verseny a 2016. évi korosztályos Európa Bajnokságra A verseny időpontja: 2015.

Részletesebben

XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny

XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny SOPRON 2015. november 21-22. 37. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny Sopron Kupa 2015. november 21-22. A verseny célja Dr. Csik Ferenc Olimpiai Bajnok tiszteletére olyan úszóverseny

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A verseny helyszíne Csány Szendrey Általános Művelődési Központ 8360 Keszthely, Fodor u

VERSENYKIÍRÁS. A verseny helyszíne Csány Szendrey Általános Művelődési Központ 8360 Keszthely, Fodor u VERSENYKIÍRÁS A Magyar Vívó Szövetség megbízása alapján Keszthely Város Önkormányzata támogatásával a Balaton Vívóklub megrendezi a 2018/2019-es idény Gyermek Újonc Serdülő PÁRBAJTŐR MAGYAR BAJNOKSÁGot,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny 1. A verseny célja: A sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása. 2. Verseny helye és ideje: Kecskemét, Kecskeméti Fürdő, 50m-es 10 pályás

Részletesebben

2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság

2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság 2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2018. március 3. /szombat/ Meghívásos,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. III. Misina Tűzoltó Toronyfutó Verseny Pécs, május 25. BARANYA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG IGAZGATÓ

VERSENYKIÍRÁS. III. Misina Tűzoltó Toronyfutó Verseny Pécs, május 25. BARANYA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG IGAZGATÓ BARANYA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG IGAZGATÓ A 2018. évi sportmunkaterv alapján Jóváhagyom! Budapest, elektronikus bélyegző szerint Bittman Tibor tű. dandártábornok főtanácsos humán szolgálatvezető

Részletesebben

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018.

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. I. A versenyrendszer célja: a, a Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) amatőr versenyrendszerének elsődleges célja a Muaythai (thaibox)

Részletesebben

Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2015 Sukoró Július. 18.

Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2015 Sukoró Július. 18. Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2015 Sukoró 2015. Július. 18. Szervező Magyar Kajak - Kenu Szövetség H-1138 Budapest, Latorca u. 2. www.kajakkenusport.hu Helyszín Velencei tó - Sukoró Evezős és Kajak-Kenu

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS TRIATLON BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS TRIATLON BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS TRIATLON BAJNOKSÁG Rendező A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Triatlon Szövetség megbízásából az AGRIA Kerékpár és Triatlon Klub A

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA 2010. Mezőhegyes, 2010. november 27, szombat 10 óra MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk és várjuk az ITF Taekwon-do sportegyesületeket a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség 2010.évi Országos

Részletesebben

Go-kart, Go-Bosch versenyszabályzat Junior csapatok

Go-kart, Go-Bosch versenyszabályzat Junior csapatok 1.0 1/5 1 Általános szabályok 1.1 A Verseny célja A verseny célja: a jövő gokartjának megvalósítása, a jövő autóinak mintájára. A csapatoknak a modern autók jövőbe mutató funkcionalitását kell minél ötletesebben

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. A KATEGÓRIA Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

Magyarország évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága

Magyarország évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága Magyarország 2016. évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága 1. A bajnokság rendezője: A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az Alba Regia Atlétikai Klub 2.

Részletesebben

XIII. WTF Taekwondo. Bajnokság május 31. Nagykáta

XIII. WTF Taekwondo. Bajnokság május 31. Nagykáta XIII. WTF Taekwondo Országos Formagyakorlat Bajnokság 2014. május 31. Nagykáta Dátum: Helyszín Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: Szabályok: Nevezési díj: Nevezési határidő: Nevezések beküldése,

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Gyorsasági Görkorcsolyázó Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt

Részletesebben

Magyarország évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport

Magyarország évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport Magyarország 2019. évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport A verseny célja: Az atlétika népszerűsítése. A spotszervezetek munkájának egymással történő csapatszintű összehasonlítása. A bajnokság

Részletesebben

Versenykiírás (Tervezet)

Versenykiírás (Tervezet) - 1 - XIII. MEBSZ- MATASZ Bajtársi Találkozó, Versenykiírás (Tervezet) I. Általános rész A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége a Magyar Tartalékosok Szövetségének Csongrád megye szervezete, valamint

Részletesebben

Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye. Versenykiírás

Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye. Versenykiírás 1 Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye Versenykiírás VERSENYKATEGÓRIA: Csapatverseny A verseny szervezői: Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesülete Rendészeti

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg. A KATEGÓRIA Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. A kategória Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Floorball Szakszövetséggel (MFSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Floorball Szakszövetséggel (MFSZ) együttműködésben hirdeti meg. Floorball kispályás A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Floorball Szakszövetséggel (MFSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A floorball sportág utánpótlásbázisának szélesítése,

Részletesebben