Vadászkutya fajták. Vadászkutyák csoportosítása Magyarországon használatos vadászebek November 16. Ujhelyi Tamás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Vadászkutya fajták. Vadászkutyák csoportosítása Magyarországon használatos vadászebek. 2010. November 16. Ujhelyi Tamás"

Átírás

1 Vadászkutya fajták Vadászkutyák csoportosítása Magyarországon használatos vadászebek

2 Vadászkutyák csoportosítása Ősi típusú vadászkutyák Agarak Magyar agár Angol agár Egyéb nemzettségek agarai (Afgán, Perzsa, stb) Kopók Erdélyi kopó Alpesi tacskókopó Beagle Számos egyéb fajta

3 Vadászkutyák csoportosítása A jelenkor vadászkutyái Vizslák Angol vizslák Pointer Angol szetter Ír szetter Gordon szetter Német vizslák Rövidszőrű német vizsla Drótszőrű német vizsla Weimari vizsla Münsterlandi vizsla

4 Vadászkutyák csoportosítása Magyar vizslák Rövidszőrű magyar vizsla Drótszőrű magyar vizsla Egyéb vizslák Egyéb nemzetek vizslái (Olasz, Spanyol, Dán, stb) November 16.. Ujhelyi Tamás

5 Vadászkutyák csoportosítása kotorékebek tacskók rövidszőrű tacskó hosszúszőrű tacskó szálkásszőrű tacskó terrierek simaszőrű foxterrier drótszőrű foxterrier welsh terrier jagd terrier

6 Vadászkutyák csoportosítása vaddisznós kutyák kotorékebek kopó erdélyi kopó alpesi tacskókopó beagle pumi lajka

7 Vadászkutyák csoportosítása kajtató ebek Spánielek Cocker spániel Springer spániel vadelhozó kutyák labrador retriever golden retriever vérebek hannoveri véreb bajor hegyi véreb angol véreb

8 Magyar agár Egyes elméletek szerint a honfoglaló magyarok hozták magukkal a Kárpátmedencébe, de vannak, akik elvetik ezt az elméletet. Minden estre hosszú időn keresztül elhanyagolt és mellőzött fajta volt a magyar agár, s csak egy Mátyás királyról szóló - film forgatásához való szükséglet hívta felszínre a figyelmet ismét a magyar agárra. A kihaltnak vélt magyar agarat Szigethy Kálmán, a gödöllői filmtelep vezetője Szabolcs-Szatmár megyében fedezte fel, ahol vásárolt is egy kant és egy szukát. Ez a két kutya, illetőleg utódjaik alapozták meg a magyar agár újkori tenyészetét. Általános leírás: Ősi vadászkutyafajta. Testhossza valamivel több, mint magassága. Marmagassága: cm, tömege kg. Feje ék alakú, füle kicsi. Erős, izmos, karcsú állat. Viselkedése: Nyílt természetű, kissé tartózkodó, értelmes állat. Kevésbé igényes, rendkívül szívós állat. Szaglása nem túl jó. Hosszú, izmos lábai, mély mellkasa teszik lehetővé a vad hosszú távon való követése.

9 Magyar agár

10 Kopók A kopók falkában vadásznak, a csapatért küzdenek, ugyanazt a vadat kell követniük. Szociális viselkedésük, társas hajlamaik ideálisak és kiválóak. Nem marakodnak, nem versengenek, a falkában ritkán fordulnak elő rangsorviták, hatalmi harcok. A kopók szelíd, békés, engedelmes társas lények, ugyanakkor szívós, rámenős, bátor kutyák.

11 Erdélyi kopó Ősi vadászkutya, ősei a honfoglaló magyarokkal a Kárpát-medencébe behozott keleti jellegű kopók. Ezek a kopók keveredtek az itt található kopófajtákkal, melyből kialakult a Pannonkopó. Ezek utódaiból alakulhatott ki az erdélyi kopó. Az erdélyi kopót egy 1947-es román rendelet miszerint minden kopót ki kell irtani majdnem kipusztította. Csupán 20 év múlva sikerült fellelni egy-egy fajtiszta egyedet, melyet a budapesti Állatkert megvásárolt, s alapját képezte a fajta megmentésének. Színe: háromszínű, alapszíne bársonyfekete, a szemei felett, pofája tájékán, a végtagokon, a hasaalján és a szügyön csersárga jegyekkel, valamint fehér folt a fejen, nyakon, mellen, mancsokon vagy a farok végén. Marmagassága cm (kan); (szuka) cm. Tömege: kg. Viselkedése: Élénk, értelmes, játékos. Rendkívül kitartó, könnyen kiképezhető. Kitűnően hajtja és állítja a vadat. Hajtás közben magas hangon jelez. Rámenős, bátor kutya. Használhatósága: A nagyobb vadat állítja, hajtja, a kisebbet lefojtja. Lovas hajtóvadászaton is bevált. Vadászat közben bátor, kitartó. Szimata kiváló, a szagnyomot jól tartja. Kiegyensúlyozott, jó természetű.

12 Erdélyi kopó

13 Alpesi tacskókopó Évszázadokkal ezelőtt tenyésztették ki, a tacskó és a kopó keresztezésével, majd szigorú munkakövetelmények mellett, tiszta vérben tenyésztették. Színe: őzbarna, sötét őzbarna, fekete, rozsdavörös szemfolttal. (négyszemű) Marmagassága: cm (kan), cm (szuka). Viselkedése, tulajdonságai: Nyugodt, kiegyensúlyozott, kiváló nyomkövető. Bátor és kitartó, munkaszerető, tevékeny és élénk. Az időjárás viszontagságaira nem érzékeny. Használhatósága: A sebzett csülkösvad felkutatására használják. Előszeretettel használják vaddisznóhajtásban, disznóra éles. Szükség esetén apróvadat is apportíroz!

14 Alpesi tacskókopó

15 Vizslák A vizslák különleges és előkelő helyet foglalnak el a vadászkutyák között. Ha az összes többi vadászkutya kipusztulna, a vizsla valamennyit képes lenne helyettesíteni. Bámulatosan okos, ügyes, engedelmes, intelligens, sokoldalú. Fegyelmezettsége egészen magas fokú. Munka közben kötelességérzete mindig legyőzi természetes ösztöneit. Szimata, apportírozóképessége közismerten jó. Nem véletlen, hogy minden nagy kutyás hagyományokkal rendelkező nemzet kitenyésztette a maga vizslafajtáját.

16 Rövidszőrű magyar vizsla Kialakulása: pontosan nem ismert, de valószínűleg a pannonkopótól származik, miközben keveredett egyéb, a Kárpát-medencébe hozott kopójellegű fajtával (tatárjárás, török hódoltság). Mindenesetre a XV. században már ismerték a magyar vizslát. Színe: sötét zsemlyesárga. Marmagassága: cm (kan), cm (szuka). Tömege: kg. Viselkedése, tulajdonságai: A magyar vizsla legendásan értelmes, engedelmes, tanulékony, nyugodt, mindenes vadászkutya. Jó orrú, szenvedélyes apportírozó. Szenvedélyesen szereti a vizet. Vérebmunkára is használható. Használhatósága: Mindenes vadászkutya. Erdei, mezei és vízi munkában is megállja a helyét. Ha kell gyorsan keres, ha kell nyugodtan veszi fel a vércsapát. Megbízható.

17 Rövidszőrű magyar vizsla November 16.. Ujhelyi Tamás

18 Drótszőrű magyar vizsla A XX. század 30-as éveiben tenyésztették ki, a rövidszőrű magyar vizslát keresztezték drótszőrű német vizslával. Viselkedése, tulajdonságai: Méreteiben, tulajdonságaiban hasonló a rövidszőrű magyar vizsláéval, csak egy kissé keményebb, rámenősebb és egy kicsit nehezebben kezelhető. Mindamellett értelmes, éber, apportírozó hajlama kiváló. Szenvedélyesen kedveli a vizet, kitűnően úszik. Durva szőrzete jó védelmet nyújt mindenféle nehéz, bozótos terepen. Használhatósága: Mindenes vadászkutya. Erdei, mezei és vízi munkában is megállja a helyét. Ha kell gyorsan keres, ha kell nyugodtan veszi fel a vércsapát. Megbízható.

19 Drótszőrű magyar vizsla November 16.. Ujhelyi Tamás

20 Rövidszőrű német vizsla A fajta kialakítása 1860-as és az 1880-as évekre tehető. Ekkor a németek egy mindenes vadászkutyát akartak kialakítani. A cél érdekében több fajtát is felhasználtak, jelentős eredményeket azonban a spanyol vizsla és a St. Hubert fajta keresztezése hozott. Ennek a szerencsés keresztezésnek köszönhető a fajta kiváló szaglása. Az így kialakított vizsla nehézségén a feltehetően a pointer vér segített. Színe: fehér alapon világos gesztenye vagy sötétebb barna, spriccelt, foltos vagy egyszínű. Marmagassága: cm (kan), cm (szuka). Tömege: kg. Remek felépítésű, elegáns kutya. Viselkedése, tulajdonságai: Kitűnően állja a vadat. Lövésre és felrebbenésre szobormerevvé válik. Kitűnő apportképességgel rendelkezik, nagyon szereti a vizet. Minden terepen megállja a helyét, kitűnő mindenes vizsla. Rendkívül értelmes, könnyen kiképezhető, nehezen fárad. Megbízható, barátságos, munkakedve lenyűgöző. Használhatósága: Remek vadászkutya, különösen a terepmunkában kiváló, de a vízi munkában is sok elismerést arat. Könnyen nevelhető, vezethető.

21 Rövidszőrű német vizsla

22 Drótszőrű német vizsla A drótszőrű német vizsla kitenyésztésekor több fajtát is kereszteztek, de az alap a rövidszőrű német vizsla volt. E mellet felhasználták a pudelpointert, a drótszőrű griffont, sőt valószínűleg felhasználták az airedale terriert és az uszkárt is. Színe: barna alapszín, fehér vagy szürkésbarna foltokkal. Marmagassága: cm (kan), cm (szuka). Tömege: kg. Viselkedése, tulajdonságai: Nem annyira hajlékony, mint rövidszőrű társa, kissé keményebb, energikusabb. Intelligens, tanulékony, szenvedélyes apportírozó. Aktív, mozgékony, ügyes kutya. Használhatósága: Sokoldalúsága ezt a kutyát tulajdonképpen mindenféle vadászatra alkalmassá teszi. Kemény kötésű, kissé nyers kutya.

23 Drótszőrű német vizsla

24 Pointer Elegáns, csupa ideg, dekoratív megjelenésű, barátságos kutya. Teste csupa izom. Felettébb ruganyos és mozgékony. Színe: fehér alapon fekete, sárga vagy barna foltos, de lehet egyszínű is. Marmagassága: cm (kan), cm (szuka). Tömege: kg. Viselkedése, tulajdonságai: Eszes, értelmes, ragaszkodó, csupa ideg kutya. Kiváló a szaglása. Feltűnően gyors. Szenvedélyesen keres, kutat, nagyon szeret vadászni. A vadat álló kutyák királyának nevezik. Használhatósága: A pointer az orrával jelez. Munkája abból áll, hogy a nyílt vidéken megtalálja a vadat. A fegyveres vadász előtt dolgozik, rendkívül éles szaglásával észleli, majd szoborrá merevedve jelzi a vadat, mintha lépés közben hirtelen megállna.

25 Pointer

26 Retrieverek Arisztokratikus megjelenésű, bátor, ám mégis békés, erőteljes felépítésű, jól úszó kutyák. Ezek a kutyák évszázadok óta az ember vadásztársai. Igazi apportírozó specialisták. A lövés utáni feladatok végrehajtására tenyésztették őket. Két Magyarországon használatos fajtájuk van, a labrador retriever és a golden retriever. Társas, nagyterítékű vadászatokon mutatják igazi értéküket, nyújtják a legnagyobb segítséget November 16.. Ujhelyi Tamás

27 Retrieverek

28 Vérebek A nyomkövetés specialistái, a csapázás királyai. A legjobb orrú kutyák, s minden mai szimat és vadászkutyák ősének tartják. Őseik megtalálhatók csaknem minden olyan vadászkutya kitenyésztésében, ahol a jó orr fontos és megtalálható. Kiválóak a hideg nyom követésében, nem ritka a 72 órás nyom sikeres követése is. Sok ország rendőrsége alkalmazza őket szagazonosítóként, eltűnt személyek felkutatására.

29 Angol véreb Kialakulását homály fedi, az angolok magukénak tulajdonítják. Nagyobb azonban annak a valószínűsége, hogy származása Belga területekhez kötődik, s a St, Hubertus kopóból tenyésztették ki. A XVIII. század második felében a bűnüldöző szervek már kiképzett vérebekkel dolgoztak, főleg a birka tolvajok ellen. Az angol vérebek a háborúban is szerepeltek, egyebek között Erzsébet angol királynő Írország elleni háborújában és VIII. Henrik franciák elleni hadjáratában. Színe: fekete, vörös, vörösesbarna, olykor sötétebb bronzos árnyalattal keverve. Marmagassága: cm (kan) és cm (szuka). Tömege: kg. Súlyos, nagytestű, impozáns állat. Viselkedése, tulajdonságai: Nevével ellentétben nagyon barátságos. Soha nem támad meg senkit és semmit, a nyom végén általában a farkát csóválja barátságosan. Rendkívül ragaszkodó, nyugodt, higgadt kutya. A testi fenyítés, egy erélyesebb durvább szó is makaccsá teszi, ilyenkor akár megtagadhatja is a munkát. Használhatósága: Az angol véreb a szimatkutyák csoportjának koronázatlan királya. Különleges képességének, a nyom követésének köszönhetően az egyszer felvett nyomot többé nem téveszti. A sebzett vad nyomát kitartóan követi, bár a nyom végét hajszával nem fejezi be. E miatt vadászatra ritkán használják, a hétköznapok vadászai többet kívánnak vérebüktől.

30 Angol véreb November 16.. Ujhelyi Tamás

31 Hannoveri véreb A hannoveri véreb eredete egészen a kelták koráig vezethetők vissza. Újabb kori története akkor kezdődött, amikor megjelentek a korszerű lőfegyverek ősei. Szükség volt olyan jó csapázó kutyákra, amelyek képesek követni, és ha kell megállítani a sebzett vadat. A hannoveri véreb őse feltehetőleg a leithund (vezető eb) és a kopó voltak. Gazdasági értékük a nagyvadas területeken vitathatatlan. Színe: vörös különböző árnyalatai, valamint fekete-barna csíkos. Marmagassága: cm. Tömege: kg. Közepes nagyságú, erős, nyújtott testű, viszonylag rövid lábú kutya. Viselkedése, tulajdonságai: Kitűnő vadászkutya. Nyugodt, kiegyensúlyozott, kiváló nyomkövető. Bátor és kitartó, munkaszerető, tevékeny és élénk. Rendkívül jó nyomkövető. Használhatósága: A sebzett vad felkutatására használják. Miután főleg hivatásos vadászok tenyésztik, minden remény meg van arra, hogy a fajta kiváló tulajdonságai és adottságai megmaradnak.

32 Hannoveri véreb

33 Bajor hegyi véreb Miután a hannoveri véreb kissé nehézkes, erős testalkatával a hegyvidéken nem boldogult, keresztezték a hegyi kopóval. Az eredmény könnyebb, izmosabb kutya lett. Így alakult ki a bajor hegyi véreb. Színe: vörös legkülönbözőbb árnyalatai, de lehet halványsárga is. Marmagassága: cm (kan), cm (szuka). Tömege: kg. Hasonlít a hannoveri vérebre, csak könnyedebb, mozgékonyabb, véknyabb. Viselkedése, tulajdonságai: A bajor hegyi véreb nyomtartó képessége elmarad ugyan a hannoveri vérebétől, de hajszája egészen kiváló. Bátor, jóindulatú, jó szimatú kutya. Valamivel élénkebb temperamentumú, de jól kiképezhető. Használhatósága: Ugyanaz, mint a hannoveri vérebé. Nem túl népszerű hazánkban, de használata elterjedőben van.

34 Kotorékebek A kotorékmunkát végző ebek feladata, hogy a föld alatt elbújt, kotorékában meghúzódó vadat kiugrassa, vagy vele harcba bocsátkozva lefojtsa, majd kivonszolja. Ezért erre a célra a kotorékba beférő, kis termetű, de igen harcias természetű, fogós ebeket használják. A kotorékebek jelentősége a vadászatban a XX. század derekáig nagy volt, azonban az elmúlt évtizedekben jelentőségük megcsappant (a vidra és a borz védetté válása). Napjainkban azonban ismét reneszánszát éli e szép vadászati forma (a borz újra vadászható, rókák számának növekedése, immunizálás). A természetes vadászati lehetőségekből kiszoruló kotorékkutyák számára a képességek megőrzése és továbbfejlesztése céljából mesterségesen kialakított járatokban, műkotorékokban versenyeket tartanak. Ugyanakkor a tenyésztők arra törekednek, hogy a korábban kotorékmunkára felhasznált ebekben olyan meglévő képességeket fejlesszenek tovább, amely révén a vadászat más területein eredményesen felhasználhatók (vaddisznós kutyák).

35 Terrierek Jellemzőik: Harciasság, bátorság, szívósság, kihívó viselkedés, harapós természet, erős izomzat, kemény állkapocs, általában durva szőrzet. Rettenthetetlen vadászok, nagy kötekedők. A legkisebb provokációra is azonnal verekedést kezdeményeznek. Újra és újra támadnak, bármilyen sebeket is szerezzenek harc közben. Hazai képviselőik: foxterrier, jagd terrier, welsh terrier.

36 Tacskók Jellemzőik: Sokoldalú, nagyszerű kiskutyák. Intelligenciájuk kiemelkedő. Nemcsak arról van szó, hogy könnyen megtanul mindent, amit egy kutya megtanulhat, hanem valósággal gondolkodik. Annak ellenére, hogy nem agresszív ha felmérgesítik, életre-halálra képes küzdeni. Kemény kutya, de neveléssel finomítható, képezhető. Vidám, mozgékony, eleven állat. A tacskó minden változata kiváló vadászeb, nem csupán a föld alatti munkára alkalmasak, hanem a föld felett is kitűnően követik a vad nyomát. Vércsapára, kotorékmunkára valamennyi típus jól használható. Remekül ásnak. Hazai képviselőik: szálkásszőrű-, rövidszőrű tacskó

37 Terrierek, tacskók

Vadászat, vadgazdálkodás II.

Vadászat, vadgazdálkodás II. Vadászat, vadgazdálkodás II. Természetvédelmi mérnök szak levelező tagozat, III. évfolyam 2007/08 tanév 2. félév Vadászkutyák Agarászat Solymászat Íjászat Vadászkutyák Hosszú múltra visszatekintő tenyésztés

Részletesebben

NEVEZÉSI FAJTANÉV OSZTÁLY NEM LÉTSZÁM

NEVEZÉSI FAJTANÉV OSZTÁLY NEM LÉTSZÁM FAJTANÉV NEVEZÉSI OSZTÁLY NEM LÉTSZÁM ARGENTIN DOG FIATAL kan 3 ARGENTIN DOG NYíLT kan 2 ARGENTIN DOG FIATAL szuka 1 ARGENTIN DOG Összesen 6 JAGDTERRIER NYíLT szuka 1 JAGDTERRIER Összesen 1 BORDER TERRIER

Részletesebben

Német juhászkutya Kan Baby 1-1 1 Kan Növendék 2-2 1 Szuka Baby 3-3 1 Szuka Kölyök 4-4 1 Fajta összesen: 4

Német juhászkutya Kan Baby 1-1 1 Kan Növendék 2-2 1 Szuka Baby 3-3 1 Szuka Kölyök 4-4 1 Fajta összesen: 4 Német juhászkutya Kan Baby 1-1 1 Kan Növendék 2-2 1 Szuka Baby 3-3 1 Szuka Kölyök 4-4 1 Fajta összesen: 4 Tervueren Szuka Fiatal 5-5 1 Szuka Növendék 6-6 1 Groenendael Kan Fiatal 7-8 2 Szuka Nyilt 9-9

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:07:52. 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport

Miskolc Maraton CACIB 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:07:52. 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport Miskolc Maraton CACIB 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:07:52 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport 723 110 Groenendael 2 Csehszlovák farkaskutya 2 Német juhászkutya 2 Munka Szuka

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-03 01:00:25. 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport

Miskolc Maraton CACIB 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-03 01:00:25. 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport Miskolc Maraton CACIB 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-03 01:00:25 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport 533 83 Groenendael 2 Csehszlovák farkaskutya 2 Német juhászkutya 1 Munka Szuka

Részletesebben

II. VELENCE TÓ CAC 2014. augusztus 10. (2014-08-10)

II. VELENCE TÓ CAC 2014. augusztus 10. (2014-08-10) II. VELENCE TÓ CAC 2014. augusztus 10. (2014-08-10) 2014-08-10 FCI I. Fajtacsoport 419 76 Groenendael 2 Tervueren 2 Csehszlovák farkaskutya 3 Német juhászkutya 3 Német juhászkutya hosszúszőrű aljszörzettel

Részletesebben

Miskolc CAC szeptember 20. ( ) Exportálás időpontja: :47:44

Miskolc CAC szeptember 20. ( ) Exportálás időpontja: :47:44 Miskolc CAC 2014. szeptember 20. (2014-09-20) Exportálás időpontja: 2014-09-15 11:47:44 2014-09-20 FCI I. Fajtacsoport 506 67 Groenendael 5 Tervueren 2 Schipperke 2 Csehszlovák farkaskutya 2 Német juhászkutya

Részletesebben

FeHoVa CACIB február 15. ( ) Exportálás időpontja: :30: FCI I. fajtacsoport

FeHoVa CACIB február 15. ( ) Exportálás időpontja: :30: FCI I. fajtacsoport FeHoVa CACIB 2013. február 15. (2013-02-15) Exportálás időpontja: 2013-01-29 09:30:45 2013-02-15 FCI I. fajtacsoport 714 126 Groenendael 3 Tervueren 3 Csehszlovák farkaskutya 3 Német juhászkutya 4 Német

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB 2015. április 19. (2015-04-19) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:13:10. 2015-04-19 FCI I. Fajtacsoport

Miskolc Maraton CACIB 2015. április 19. (2015-04-19) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:13:10. 2015-04-19 FCI I. Fajtacsoport Miskolc Maraton CACIB 2015. április 19. (2015-04-19) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:13:10 2015-04-19 FCI I. Fajtacsoport 604 120 Groenendael 2 Tervueren 1 Schipperke 2 Csehszlovák farkaskutya 5 Fiatal

Részletesebben

FeHoVa CACIB február 14. ( ) Exportálás időpontja: :16: FCI I. fajtacsoport

FeHoVa CACIB február 14. ( ) Exportálás időpontja: :16: FCI I. fajtacsoport FeHoVa CACIB 2013. február 14. (2013-02-14) Exportálás időpontja: 2013-01-29 09:16:47 2013-02-14 FCI I. fajtacsoport 764 137 Groenendael 4 Malinois 1 Tervueren 1 Német juhászkutya 3 Beauce-i juhászkutya

Részletesebben

II. VELENCE TÓ CAC 2014. augusztus 10. (2014-08-10)

II. VELENCE TÓ CAC 2014. augusztus 10. (2014-08-10) II. VELENCE TÓ CAC 2014. augusztus 10. (2014-08-10) 2014-08-10 FCI I. Fajtacsoport 739 122 Groenendael 3 Malinois 2 Tervueren 2 Schipperke 1 Csehszlovák farkaskutya 4 Német juhászkutya 6 Növendék Kan 2

Részletesebben

FeHoVa CACIB február 17 ( ) Exportálás időpontja: :57: FCI I. fajtacsoport

FeHoVa CACIB február 17 ( ) Exportálás időpontja: :57: FCI I. fajtacsoport FeHoVa CACIB 2013. február 17 (2013-02-17) Exportálás időpontja: 2013-01-29 09:57:02 2013-02-17 FCI I. fajtacsoport 661 122 Groenendael 3 Malinois 1 Tervueren 1 Német juhászkutya 3 Beauce-i juhászkutya

Részletesebben

Miskolc RETRÓ CAC május 26. szombat délután ( ) Exportálás időpontja: :47:

Miskolc RETRÓ CAC május 26. szombat délután ( ) Exportálás időpontja: :47: Miskolc RETRÓ CAC 2018. május 26. szombat délután (2018-05-26) Exportálás időpontja: 2018-05-23 11:47:11 2018-05-26 359 1. ring Mr. Tibor Gere (RS) 76 Tervueren 1 Border collie 5 Collie hosszúszőrű 14

Részletesebben

Miskolc CAC május 26. szombat délelőtt ( ) Exportálás időpontja: :45:

Miskolc CAC május 26. szombat délelőtt ( ) Exportálás időpontja: :45: Miskolc CAC 2018. május 26. szombat délelőtt (2018-05-26) Exportálás időpontja: 2018-05-23 11:45:13 2018-05-26 431 1. ring Vinnai András (HU) 60 Komondor 8 Kuvasz 7 Mudi 12 Növendék Kan 2 Érett Kan 1 Kölyök

Részletesebben

Miskolc Holdvilág CAC 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:10:41. 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport

Miskolc Holdvilág CAC 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:10:41. 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport Miskolc Holdvilág CAC 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-14 18:10:41 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport 578 91 Groenendael 2 Csehszlovák farkaskutya 2 Német juhászkutya 2 Beauce-i

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON ( )

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON ( ) SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON (2016-08-28) 2016-08-28 FCI I. Fajtacsoport 710 126 Groenendael 4 Csehszlovák farkaskutya 3 Német juhászkutya 1 Német juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Holdvilág CAC 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-03 00:56:42. 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport

Miskolc Holdvilág CAC 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-03 00:56:42. 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport Miskolc Holdvilág CAC 2015. április 18. (2015-04-18) Exportálás időpontja: 2015-04-03 00:56:42 2015-04-18 FCI I. Fajtacsoport 416 56 Groenendael 2 Csehszlovák farkaskutya 1 Német juhászkutya 1 Beauce-i

Részletesebben

Székesfehérvári CACIB 2015. június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-21) Exportálás időpontja: 2015-05-31 20:09:38

Székesfehérvári CACIB 2015. június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-21) Exportálás időpontja: 2015-05-31 20:09:38 Székesfehérvári CACIB 2015. június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-21) Exportálás időpontja: 2015-05-31 20:09:38 2015-06-21 FCI I. Fajtacsoport 557 100 Ausztrál Kelpie 1 Groenendael 2 Győztes Kan 2

Részletesebben

Székesfehérvár CACIB május 11. vasárnap ( )

Székesfehérvár CACIB május 11. vasárnap ( ) Székesfehérvár CACIB 2014. május 11. vasárnap (2014-05-11) 2014-05-11 FCI I. Fajtacsoport 594 94 Groenendael 3 Tervueren 1 Csehszlovák farkaskutya 1 Briard 1 Border collie 14 Fiatal Kan 3 Növendék Szuka

Részletesebben

FeHoVa CACIB február 14. ( ) Exportálás időpontja: :55:38

FeHoVa CACIB február 14. ( ) Exportálás időpontja: :55:38 FeHoVa CACIB 2013. február 14. (2013-02-14) Exportálás időpontja: 2013-02-08 21:55:38 2013-02-14 FCI I. fajtacsoport 1169 186 Groenendael 7 Malinois 2 Tervueren 3 Német juhászkutya 5 Beauce-i juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB 2015. április 19. (2015-04-19) Exportálás időpontja: 2015-04-03 00:55:43. 2015-04-19 FCI I. Fajtacsoport

Miskolc Maraton CACIB 2015. április 19. (2015-04-19) Exportálás időpontja: 2015-04-03 00:55:43. 2015-04-19 FCI I. Fajtacsoport Miskolc Maraton CACIB 2015. április 19. (2015-04-19) Exportálás időpontja: 2015-04-03 00:55:43 2015-04-19 FCI I. Fajtacsoport 439 79 Groenendael 2 Schipperke 2 Csehszlovák farkaskutya 1 Német juhászkutya

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON ( )

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON ( ) SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON (2016-08-28) 2016-08-28 FCI I. Fajtacsoport 582 93 Groenendael 3 Csehszlovák farkaskutya 2 Német juhászkutya 1 Német juhászkutya

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLELŐTT/MORNING ( )

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLELŐTT/MORNING ( ) SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLELŐTT/MORNING (2016-08-28) 2016-08-28 FCI I. Fajtacsoport 771 135 Groenendael 5 Növendék Kan 2 Malinois 1 Tervueren 2 Csehszlovák farkaskutya 2

Részletesebben

Székesfehérvári CACIB 2015. június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-21) Exportálás időpontja: 2015-06-17 20:02:19

Székesfehérvári CACIB 2015. június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-21) Exportálás időpontja: 2015-06-17 20:02:19 Székesfehérvári CACIB 2015. június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-21) Exportálás időpontja: 2015-06-17 20:02:19 2015-06-21 FCI I. Fajtacsoport 916 156 Ausztrál Kelpie 1 Groenendael 4 Győztes Kan 2

Részletesebben

Székesfehérvári CACIB 2015. június 20. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-20) Exportálás időpontja: 2015-06-17 20:05:47

Székesfehérvári CACIB 2015. június 20. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-20) Exportálás időpontja: 2015-06-17 20:05:47 Székesfehérvári CACIB 2015. június 20. a VELENCEI TÓ partján (2015-06-20) Exportálás időpontja: 2015-06-17 20:05:47 2015-06-20 FCI I. Fajtacsoport 898 136 Ausztrál Kelpie 1 Groenendael 2 Tervueren 3 Csehszlovák

Részletesebben

Székesfehérvári CACIB június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015 Exportálás időpontja: :32:59

Székesfehérvári CACIB június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015 Exportálás időpontja: :32:59 Székesfehérvári CACIB 2015. június 21. a VELENCEI TÓ partján (2015 Exportálás időpontja: 2015-06-04 13:32:59 2015-06-21 FCI I. Fajtacsoport 637 115 Ausztrál Kelpie 1 Groenendael 2 Győztes Kan 2 Malinois

Részletesebben

CACIB Kutyakiállítás (2015-07-19) összesítés

CACIB Kutyakiállítás (2015-07-19) összesítés CACIB Kutyakiállítás (2015-07-19) összesítés Fajta Nem Osztály Összesen Groenendael Kan Fiatal Nyílt Szuka Nyílt Groenendael összesen Tervueren Kan Nyílt Győztes Szuka Nyílt Tervueren összesen Csehszlovák

Részletesebben

Miskolc CAC 2014. szeptember 20. (2014-09-20) Exportálás időpontja: 2014-09-11 07:44:24

Miskolc CAC 2014. szeptember 20. (2014-09-20) Exportálás időpontja: 2014-09-11 07:44:24 Miskolc CAC 2014. szeptember 20. (2014-09-20) Exportálás időpontja: 2014-09-11 07:44:24 2014-09-20 FCI I. Fajtacsoport 263 38 Groenendael 1 Csehszlovák farkaskutya 2 Német juhászkutya 1 Német juhászkutya

Részletesebben

FeHoVa CACIB február 15. ( ) Exportálás időpontja: :59:15

FeHoVa CACIB február 15. ( ) Exportálás időpontja: :59:15 FeHoVa CACIB 2013. február 15. (2013-02-15) Exportálás időpontja: 2013-02-08 21:59:15 2013-02-15 FCI I. fajtacsoport 1149 172 Groenendael 6 Malinois 1 Tervueren 5 Csehszlovák farkaskutya 3 Német juhászkutya

Részletesebben

Székesfehérvár CACIB 2014. május 10. szombat (2014-05-10)

Székesfehérvár CACIB 2014. május 10. szombat (2014-05-10) Székesfehérvár CACIB 2014. május 10. szombat (2014-05-10) 2014-05-10 FCI I. Fajtacsoport 325 47 Német juhászkutya 1 Bearded Collie 1 Border collie 7 Nyílt Szuka 3 Collie hosszúszőrű 9 Nyílt Szuka 4 Shetlandi

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB május 13. szombat ( ) Exportálás időpontja: :02: FCI I.

Miskolc Maraton CACIB május 13. szombat ( ) Exportálás időpontja: :02: FCI I. Miskolc Maraton CACIB 2017. május 13. szombat (2017-05-13) Exportálás időpontja: 2017-05-03 09:02:26 2017-05-13 FCI I. Fajtacsoport 697 87 Groenendael 3 Tervueren 2 Érett Szuka 1 Német juhászkutya hosszúszőrű

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLELŐTT/MORNING ( )

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLELŐTT/MORNING ( ) SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLELŐTT/MORNING (2016-08-28) 2016-08-28 FCI I. Fajtacsoport 418 83 Groenendael 3 Malinois 1 Tervueren 1 Német juhászkutya 1 Német juhászkutya hosszúszőrű

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON ( )

SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON ( ) SZÉKESFEHÉRVÁR - VELENCE 1 NAP/DAY 2 x CAC DOG SHOW - DÉLUTÁN/AFTERNOON (2016-08-28) 2016-08-28 FCI I. Fajtacsoport 354 67 Groenendael 3 Csehszlovák farkaskutya 1 Német juhászkutya hosszúszőrű aljszörzettel

Részletesebben

CACIB Kutyakiállítás (2015-07-18) összesítés

CACIB Kutyakiállítás (2015-07-18) összesítés CACIB Kutyakiállítás (2015-07-18) összesítés Fajta Nem Osztály Összesen Román juhászkutya - kárpátiai Kan Győztes Román juhászkutya - kárpátiai összesen Csehszlovák farkaskutya Szuka Fiatal Csehszlovák

Részletesebben

CACIB Kutyakiállítás (2013-07-28) összesítés

CACIB Kutyakiállítás (2013-07-28) összesítés CACIB Kutyakiállítás (2013-07-28) összesítés Fajta Nem Osztály Összesen Groenendael Szuka Fiatal Groenendael összesen Tervueren Kan Gyõztes Tervueren összesen Német juhászkutya rövidszõrû Kan Fiatal Munka

Részletesebben

Székesfehérvár CACIB május 10. szombat ( )

Székesfehérvár CACIB május 10. szombat ( ) Székesfehérvár CACIB 2014. május 10. szombat (2014-05-10) 2014-05-10 FCI I. Fajtacsoport 582 91 Groenendael 1 Csehszlovák farkaskutya 1 Német juhászkutya 2 Briard 1 Bearded Collie 1 Border collie 16 Fiatal

Részletesebben

CACIB Kutyakiállítás (2013-07-27) összesítés

CACIB Kutyakiállítás (2013-07-27) összesítés CACIB Kutyakiállítás (2013-07-27) összesítés Fajta Nem Osztály Összesen Groenendael Szuka Fiatal Groenendael összesen Tervueren Kan Tervueren összesen Német juhászkutya rövidszõrû Kan Fiatal Munka Szuka

Részletesebben

CACIB Kutyakiállítás (2015-07-19) összesítés

CACIB Kutyakiállítás (2015-07-19) összesítés CACIB Kutyakiállítás (2015-07-19) összesítés Fajta Nem Osztály Összesen Groenendael Kan Fiatal Nyílt Groenendael összesen Tervueren Kan Nyílt Győztes Szuka Nyílt Tervueren összesen Csehszlovák farkaskutya

Részletesebben

3 fajtacsoportból összesen 55 db. 4 fajtacsoportból összesen 18 db. 5 fajtacsoportból összesen 27 db. 6 fajtacsoportból összesen 20 db

3 fajtacsoportból összesen 55 db. 4 fajtacsoportból összesen 18 db. 5 fajtacsoportból összesen 27 db. 6 fajtacsoportból összesen 20 db Éjszakai CACIB Kutyakiállítás (2015-08-22) összesítés Fajta Összesen Malinois összesen Tervueren összesen Schipperke összesen Csehszlovák farkaskutya összesen Német juhászkutya rövidszőrű összesen Német

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB május 26. vasárnap ( ) Exportálás időpontja: :55: FCI I.

Miskolc Maraton CACIB május 26. vasárnap ( ) Exportálás időpontja: :55: FCI I. Miskolc Maraton CACIB 2019. május 26. vasárnap (2019-05-26) Exportálás időpontja: 2019-05-21 15:55:52 2019-05-26 FCI I. Fajtacsoport 938 126 Groenendael 4 Tervueren 3 Német juhászkutya 2 Német juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Maraton Holdvilág-CAC 2019.május 25.szombat-délután-PM Exportálás időpontja: :51:55

Miskolc Maraton Holdvilág-CAC 2019.május 25.szombat-délután-PM Exportálás időpontja: :51:55 Miskolc Maraton Holdvilág-CAC 2019.május 25.szombat-délután-PM Exportálás időpontja: 2019-05-16 10:51:55 2019-05-25 FCI I. Fajtacsoport 887 123 Groenendael 4 Tervueren 3 Német juhászkutya 4 Német juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB május 25. szombat ( ) Exportálás időpontja: :54: FCI I.

Miskolc Maraton CACIB május 25. szombat ( ) Exportálás időpontja: :54: FCI I. Miskolc Maraton CACIB 2019. május 25. szombat (2019-05-25) Exportálás időpontja: 2019-05-21 15:54:08 2019-05-25 FCI I. Fajtacsoport 1015 143 Groenendael 4 Tervueren 3 Német juhászkutya 3 Német juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Maraton Holdvilág-CAC 2017.május 13.szombat-délután-PM Exportálás időpontja: :05:45

Miskolc Maraton Holdvilág-CAC 2017.május 13.szombat-délután-PM Exportálás időpontja: :05:45 Miskolc Maraton Holdvilág-CAC 2017.május 13.szombat-délután-PM Exportálás időpontja: 2017-05-03 09:05:45 2017-05-13 FCI I. Fajtacsoport 668 82 Groenendael 2 Tervueren 2 Érett Szuka 1 Német juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB május 25. szombat ( ) Exportálás időpontja: :51: FCI I.

Miskolc Maraton CACIB május 25. szombat ( ) Exportálás időpontja: :51: FCI I. Miskolc Maraton CACIB 2019. május 25. szombat (2019-05-25) Exportálás időpontja: 2019-05-16 10:51:18 2019-05-25 FCI I. Fajtacsoport 940 130 Groenendael 4 Tervueren 3 Német juhászkutya 3 Német juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB május 25. szombat ( ) Exportálás időpontja: :40:16

Miskolc Maraton CACIB május 25. szombat ( ) Exportálás időpontja: :40:16 Miskolc Maraton CACIB 2019. május 25. szombat (2019 05 25) Exportálás időpontja: 2019 05 09 14:40:16 2019 05 25 FCI I. Fajtacsoport 634 80 Groenendael 3 Tervueren 1 Német juhászkutya 1 Német juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB május 14. vasárnap ( ) Exportálás időpontja: :07: FCI I.

Miskolc Maraton CACIB május 14. vasárnap ( ) Exportálás időpontja: :07: FCI I. Miskolc Maraton CACIB 2017. május 14. vasárnap (2017-05-14) Exportálás időpontja: 2017-05-03 09:07:40 2017-05-14 FCI I. Fajtacsoport 612 68 Tervueren 1 Érett Szuka 1 Csehszlovák farkaskutya 1 Német juhászkutya

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB május 26. vasárnap ( ) Exportálás időpontja: :44: FCI I.

Miskolc Maraton CACIB május 26. vasárnap ( ) Exportálás időpontja: :44: FCI I. Miskolc Maraton CACIB 2019. május 26. vasárnap (2019 05 26) Exportálás időpontja: 2019 05 09 14:44:14 2019 05 26 FCI I. Fajtacsoport 580 69 Groenendael 3 Tervueren 1 Német juhászkutya hosszúszőrű aljszörzettel

Részletesebben

Miskolc Maraton CACIB május 26. vasárnap ( ) Exportálás időpontja: :52: FCI I.

Miskolc Maraton CACIB május 26. vasárnap ( ) Exportálás időpontja: :52: FCI I. Miskolc Maraton CACIB 2019. május 26. vasárnap (2019-05-26) Exportálás időpontja: 2019-05-16 10:52:25 2019-05-26 FCI I. Fajtacsoport 861 112 Groenendael 4 Tervueren 3 Német juhászkutya 2 Német juhászkutya

Részletesebben

Kaposvár Vadászkuty CAC

Kaposvár Vadászkuty CAC Készült/Made/Gemacht: 2019.04.01. Kaposvár Vadászkuty CAC 2019. április 06. (szombat-saturday-samstag) S T A T I S Z T I K A FIGYELEM! Előfordulhat, hogy a böngésző megjegyzi a régebbi statisztikát. Frissítsen

Részletesebben

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet. a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet. a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól 64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól Az állattenyésztésről szóló az 1996. évi CXXX. törvénnyel módosított 1993. évi CXIV. törvény (a továbbiakban: Átv.) 49. -a (1)

Részletesebben

Bélyegek képeslapon. Vadászkutyák régi képeslapokon

Bélyegek képeslapon. Vadászkutyák régi képeslapokon Bélyegek képeslapon A képeslevelezőlap-gyűjtésben egy bizonyos mennyiség után mindenképp tanácsos szakosodni egy vagy több témára. Egy érdekes motívumot ajánlok most gyűjtőtársaim figyelmébe, ez pedig

Részletesebben

STATISZTIKA. CAC 2014. Nyíregyháza 2014.05.20

STATISZTIKA. CAC 2014. Nyíregyháza 2014.05.20 CAC 2014. Nyíregyháza STATISZTIKA 2014.05.20 Fajta Nem Osztály Összesen Berger de Brie Kan Fiatal Berger de Brie összesen Groenendael Szuka Fiatal Groenendael összesen Német juhászkutya Kan Növendék Szuka

Részletesebben

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet. a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet. a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól - 1-64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet Az állattenyésztésről szóló az 1996. évi CXXX. törvénnyel módosított 1993. évi CXIV. törvény (a továbbiakban: Átv.) 49. -a (1) bekezdésének a) 7 8. pontjaiban és a

Részletesebben

Standard. 3. fajtacsoport, Standard Nr. 139.

Standard. 3. fajtacsoport, Standard Nr. 139. 3. fajtacsoport, Nr. 139. Általános megjelenés: Az ír terrier aktív, élénk megjelenésű, hajlékony, szálkás szőrű, jó tömegű kutya, anélkül, hogy ügyetlenség jellemezné, mivel a gyorsaság, a kitartás és

Részletesebben

Német juhászkutya Kan Növendék 1-2 2 Szuka Fiatal 3-3 1 Szuka Nyilt 4-4 1 Fajta összesen: 4

Német juhászkutya Kan Növendék 1-2 2 Szuka Fiatal 3-3 1 Szuka Nyilt 4-4 1 Fajta összesen: 4 Német juhászkutya Kan Növendék 1-2 2 Szuka Fiatal 3-3 1 Szuka Nyilt 4-4 1 Tervueren Kan Fiatal 5-5 1 Szuka Növendék 6-6 1 Groenendael Kan Fiatal 7-8 2 Szuka Fiatal 9-10 2 Malinois Szuka Baby 11-11 1 Collie

Részletesebben

CURLY COATED RETRIEVER

CURLY COATED RETRIEVER CURLY COATED RETRIEVER FAJTALEÍRÁS A curly coated valószínűleg a legrégibb retriever, ennek ellenére manapság a ritka fajtákhoz tartozik. Története a 19. század elején kezdődik Angliában. Visszamenőleg

Részletesebben

Békéscsabai Regionális Képz Központ 5600 Békéscsaba Kétegyházi út 1. SZÜLFÖLD ALAP. Oktatási és Szakképzési Kollégium 4142/2008. sz.

Békéscsabai Regionális Képz Központ 5600 Békéscsaba Kétegyházi út 1. SZÜLFÖLD ALAP. Oktatási és Szakképzési Kollégium 4142/2008. sz. Békéscsabai Regionális Képz Központ 5600 Békéscsaba Kétegyházi út 1. SZÜLFÖLD ALAP Oktatási és Szakképzési Kollégium 4142/2008. sz. pályázat KYNOLÓGIA VADÁSZEB FAJTAISMERET Modulfüzet Verzió: 1.0 Összeállította:

Részletesebben

Olvasásnépszerűsítő játék II. írásbeli forduló Beküldési határidő: május 6.

Olvasásnépszerűsítő játék II. írásbeli forduló Beküldési határidő: május 6. Olvasásnépszerűsítő játék II. írásbeli forduló Beküldési határidő: 2019. május 6. A csapat neve:... A csapattagok neve, lakcíme:... Az iskola neve, címe, telefonszáma:... Felkészítő tanár neve, telefonszáma:...

Részletesebben

Fiatal szuka 5 Nyílt szuka 3 Collie hosszúszırő 6 Fiatal kan 2 Növendék kan 1 Fiatal szuka 1 Nyílt szuka 1 Érett szuka 1 Bobtail 2

Fiatal szuka 5 Nyílt szuka 3 Collie hosszúszırő 6 Fiatal kan 2 Növendék kan 1 Fiatal szuka 1 Nyílt szuka 1 Érett szuka 1 Bobtail 2 Székesfehérvár CAC 2010. 2010.06.06. 1 László István 66 Csehszlovák farkaskutya 1 Német juhászkutya 8 Nyílt kan 3 Bearded Collie 1 Border Collie 14 Nyílt kan 3 Fiatal szuka 5 Nyílt szuka 3 Collie hosszúszırő

Részletesebben

Német juhászkutya Kan Fiatal 1-1 1 Kan Nyilt 2-3 2 Szuka Fiatal 4-5 2 Szuka Növendék 6-7 2 Szuka Nyilt 8-11 4 Fajta összesen: 11

Német juhászkutya Kan Fiatal 1-1 1 Kan Nyilt 2-3 2 Szuka Fiatal 4-5 2 Szuka Növendék 6-7 2 Szuka Nyilt 8-11 4 Fajta összesen: 11 Német juhászkutya Kan Fiatal 1-1 1 Kan Nyilt 2-3 2 Szuka Fiatal 4-5 2 Szuka Növendék 6-7 2 Szuka Nyilt 8-11 4 1 Groenendael Kan Győztes 12-12 1 Szuka Fiatal 13-13 1 Malinois Kan Győztes 14-14 1 Collie

Részletesebben

Karcag CAC délután kiállított fajták

Karcag CAC délután kiállított fajták Karcag CAC 2019.09.28 - délután kiállított fajták Afgán agár / Afghan Hound Szuka Nyílt 270-270 Akita Kan Növendék 210-210 Kan Nyílt 211-212 Szuka Kölyök 213-213 Szuka Nyílt 214-214 Szuka Győztes 215-215

Részletesebben

Karcag CAC délelőtt kiállított fajták

Karcag CAC délelőtt kiállított fajták Karcag CAC 2019.09.28 - délelőtt kiállított fajták Afgán agár / Afghan Hound Szuka Nyílt 302-302 Akita Kan Növendék 230-230 Kan Nyílt 231-231 Szuka Kölyök 232-232 Szuka Nyílt 233-233 Szuka Győztes 234-234

Részletesebben

Komárom DERBY - CACIB október 20. ( ) Exportálás időpontja: :28:

Komárom DERBY - CACIB október 20. ( ) Exportálás időpontja: :28: Komárom DERBY - CACIB 2013. október 20. (2013-10-20) Exportálás időpontja: 2013-10-01 08:28:35 2013-10-20 1378 1. kör Dr. Hargitai Gábor (HU) 53 Komondor 11 Kuvasz 4 Mudi 15 Kan 8 Puli fekete 4 Puli fakó

Részletesebben

1. Neve: Fajtája: Szálkás szőrű Német vizsla (kev?) Neme: Kora: Tulajdonságai: 2. Neve: Fajtája: Neme: Kora: Tulajdonságai:

1. Neve: Fajtája: Szálkás szőrű Német vizsla (kev?) Neme: Kora: Tulajdonságai: 2. Neve: Fajtája: Neme: Kora: Tulajdonságai: 1. Neve: Szálkás szőrű Német vizsla (kev?) 2. Neve: 2. / A... 2/B... 3. Neve: 4.Neve: 5. Neve: 6. Neve: 7. Neve: 9. Neve: BEAGLE 8. Neve: Rasztás PULI 10. Neve: 11. Neve: Szetter keverék (?) 11/B (?) 12/A

Részletesebben

CACIB 2. & (2014. 09. 06.) 2. (07.09.2014, 2. (07.09.2014, 2014.08.08.-08.08.2014 WORDLEGEND

CACIB 2. & (2014. 09. 06.) 2. (07.09.2014, 2. (07.09.2014, 2014.08.08.-08.08.2014 WORDLEGEND Afgán agár / Afghan Hound Kan Növendék 278-279 Airedale Terrier Kan Nyílt 115-115 Szuka Kölyök 116-116 Szuka Növendék 117-117 Szuka Nyílt 118-118 Akita Kan Fiatal 175-175 Alaszkai malamut / Alaskan Malamute

Részletesebben

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) PEKINGESE (Pekingi palotakutya)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) PEKINGESE (Pekingi palotakutya) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard N 207/ 2009.06.05./ GB PEKINGESE (Pekingi palotakutya) 2 SZÁRMAZÁS: Kína. VÉDNÖK:

Részletesebben

Kiállított fajták Fajta Nem Osztály Startszám Afgán agár / Afghan Hound Airedale Terrier Akita Alaszkai malamut / Alaskan Malamute

Kiállított fajták Fajta Nem Osztály Startszám Afgán agár / Afghan Hound Airedale Terrier  Akita    Alaszkai malamut / Alaskan Malamute Kiállított fajták Fajta Afgán agár / Afghan Hound Szuka Győztes 427-427 Airedale Terrier Kan Nyílt 198-198 Szuka Nyílt 199-199 Akita Kan Növendék 283-283 Kan Nyílt 284-285 Szuka Minor puppy 286-287 Szuka

Részletesebben

Statisztika 2014.08.08.-08.08.2014 WORDLEGEND/ WORTERKLÄRUNG

Statisztika 2014.08.08.-08.08.2014 WORDLEGEND/ WORTERKLÄRUNG Afgán agár / Afghan Hound Kan Növendék 294-295 Airedale Terrier Kan Kölyök 124-124 Kan Nyílt 125-125 Szuka Növendék 126-127 Szuka Nyílt 128-128 Akita Kan Fiatal 189-189 Szuka Kölyök 190-190 Alaszkai malamut

Részletesebben

Alaszkai Malamut Az alaszkai malamut és a szibériai husky összehasonlítása

Alaszkai Malamut Az alaszkai malamut és a szibériai husky összehasonlítása Alaszkai Malamut Az alaszkai malamut és a szibériai husky összehasonlítása (Forrás: Az Amerikai Alaszkai Malamut Klub bírói oktatóanyaga) Összeállította: W. Willhauck Fordította: Romoda Csilla Fajta eredete:

Részletesebben

Fajtabemutató-Standard Módosítás: 2009. február 04. szerda, 14:59

Fajtabemutató-Standard Módosítás: 2009. február 04. szerda, 14:59 A kaukázusi juhászkutya ősi hazája Közép-Ázsia, Kaukázus, Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, Dagesztán, Csecsenföld, Észak-Oszétia és a környező kisebb köztársaságok. Nagyon nagy számban fordul elő Oroszország

Részletesebben

Pécs CAC Kutyakiállítás (Szentlőrínc) 1.kör Stefan Sinko (Slo) 1.lap NÉMET JUHÁSZKUTYA, HOSSZÚSZ. (DEUTSCHE SCHÄFERH., 2 BORDER COLLIE 23

Pécs CAC Kutyakiállítás (Szentlőrínc) 1.kör Stefan Sinko (Slo) 1.lap NÉMET JUHÁSZKUTYA, HOSSZÚSZ. (DEUTSCHE SCHÄFERH., 2 BORDER COLLIE 23 1.kör Stefan Sinko (Slo) NÉMET JUHÁSZKUTYA, HOSSZÚSZ. (DEUTSCHE SCHÄFERH., 2 BORDER COLLIE 23 COLLIE, HOSSZÚSZŐRŰ-ROUGH. 11 WELSH CORGI PEMBROKE 1 BORDEAUXI-DOG (DOGUE DE BORDEAUX) 9 ANGOL BULLDOG (ENGLISH

Részletesebben

Miskolc RETRO CAC 2014. szeptember 20. (2014-09-20) Exportálás időpontja: 2014-09-15 11:46:18

Miskolc RETRO CAC 2014. szeptember 20. (2014-09-20) Exportálás időpontja: 2014-09-15 11:46:18 Miskolc RETRO CAC 2014. szeptember 20. (2014-09-20) Exportálás időpontja: 2014-09-15 11:46:18 2014-09-20 FCI I. Fajtacsoport 420 53 Groenendael 5 Tervueren 2 Schipperke 1 Csehszlovák farkaskutya 2 Német

Részletesebben

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) TIBET TERRIER (Tibetan Terrier)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) TIBET TERRIER (Tibetan Terrier) 2011.07.13. / DE FCI - Standard Nr. 209 TIBET TERRIER (Tibetan Terrier) FORDÍTÁS: A Tibeti Kutyafajták Nemzetközi Klubja, kiegészítette és átdolgozta Christina Bailey / Hivatalos eredeti nyelv (EN) EREDET:

Részletesebben

Vaddisznós kutyák munkája tankertben

Vaddisznós kutyák munkája tankertben Vaddisznós kutyák munkája tankertben A vaddisznó egyéni és társas vadászatán egyaránt kívánatos a jól képzett vadászkutya alkalmazása. Megjegyezendő, hogy valójában e vadfaj vadászatán nem ragaszkodunk

Részletesebben

Német juhászkutya MEMSAAI.ELTE

Német juhászkutya MEMSAAI.ELTE Német juhászkutya MEMSAAI.ELTE Tartalom Német juhászkutya...1 Teste...3 Feje...3 Marmagassága...4 Testtömege...4 Szőrzete...4 Színei...4 Alomszáma...4 Várható élettartama...5 Vérmérséklete...5 Jelleme...5

Részletesebben

A KUTYA (BŐR ÉS SZŐRZET) KÉSZÍTETTE: BERTA BOGLÁRKA 6.A

A KUTYA (BŐR ÉS SZŐRZET) KÉSZÍTETTE: BERTA BOGLÁRKA 6.A A KUTYA (BŐR ÉS SZŐRZET) KÉSZÍTETTE: BERTA BOGLÁRKA 6.A BŐR A tapintás fontos a kutya számára, mivel az érintések érzelmi és társas kapcsolatokat közvetítenek. Érintéssel a kutya megnyugtatható: pulzusa

Részletesebben

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Június 30-944 29 19

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Június 30-944 29 19 BUKSI-MUKSI Kb.10 hónapos tacskó keverék kan. Kiegyensúlyozott, kerek világú kutya, okos kobakkal. Kedves, játékos, gyerekbarát. Kertben figyelmes, jól jelző, de feleslegesen ugat. Kutyákkal barátságos,

Részletesebben

Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezetek

Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezetek Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezetek Nyilvántartási határozat a, EB 005 Akita-Északi Kutyák és Spicc Tenyésztők 2071 Páty Pf. 79. 54605/1 2000.06.09. 1.) akita, nagy japán, basejni EB

Részletesebben

NOVA SCOTIA DUCK RETRIEVER

NOVA SCOTIA DUCK RETRIEVER NOVA SCOTIA DUCK RETRIEVER FAJTALEÍRÁS "Tolling" játékkal kíváncsiságot felkelteni és közelebb csábítani. A trükk lényege, hogy egy erre a célra tenyésztett kutyafajta, amely a rókára hasonlít, játékával

Részletesebben

IV. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY. Tanuló neve, osztálya: Iskola neve, címe: Felkészítő tanár neve:

IV. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY. Tanuló neve, osztálya: Iskola neve, címe: Felkészítő tanár neve: IV. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY Tanuló neve, osztálya: Iskola neve, címe: Felkészítő tanár neve: A név, cím részt nyomtatott nagybetűkkel kérjük kitölteni az olvashatóság

Részletesebben

Állatsereglet a szavannán A szavannák állatai II.

Állatsereglet a szavannán A szavannák állatai II. Állatsereglet a szavannán A szavannák állatai II. Nagytestű növényevők Sok fű kedvező élőhely. Évszakváltáskor vándorlások- A fű kevés tápanyagot biztosít, ezért szinte folyamatosan legelniük kell. Patások.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA CAC március 30. (szombat) 1.kör Harsányi Péter (HU) 1.lap BEARDED COLLIE 3 BORDER COLLIE 19 COLLIE, HOSSZÚSZŐRŰ-ROUGH.

BÉKÉSCSABA CAC március 30. (szombat) 1.kör Harsányi Péter (HU) 1.lap BEARDED COLLIE 3 BORDER COLLIE 19 COLLIE, HOSSZÚSZŐRŰ-ROUGH. 1.kör Harsányi Péter (HU) BEARDED COLLIE 3 BORDER COLLIE 19 COLLIE, HOSSZÚSZŐRŰ-ROUGH. 8 BOBTAIL (OLD ENGLISH SHEEPDOG) 1 SHETLAND SHEEPDOG 1 WELSH CORGI PEMBROKE 3 MUDI 13 ANGOL BULL TERRIER (ENGLISH

Részletesebben

Bogáncs Állatmenhely 8900 Zalaegerszeg, Csilla d l Nyitva tartás: hétf t l-vasárnapig 1000-1400

Bogáncs Állatmenhely 8900 Zalaegerszeg, Csilla d l Nyitva tartás: hétf t l-vasárnapig 1000-1400 BAMBI: ALISA: született 2007. december 1. született 2008. március 1. szuka ivartalanított szuka Roti keverék. Játékos kölyök. Vizslakeverék. Kamaszkorát éli, nagyon eleven és játékos. BIKFIC: már gazdára

Részletesebben

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) LHASA APSO

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) LHASA APSO 2011.07.13. / DE FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) FCI - Standard Nr. 227 LHASA APSO FORDÍTÁS: A Tibeti Kutyafajták Nemzetközi Klubja, kiegészítette és átdolgozta Christina Bailey / Hivatalos

Részletesebben

Az 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről (1. számú melléklet)

Az 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről (1. számú melléklet) A Magyar Állatorvosi Kamara országos Szakmai Továbbképzési Oktatási Bizottságának ajánlása az ebeken gyógyászati és kozmetikai célból végzett fül-, illetve farok-vágásról I. Preambulum A Magyar Állatorvosi

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter 98/2013. (X. 24.) VM rendelete a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól

A vidékfejlesztési miniszter 98/2013. (X. 24.) VM rendelete a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól A vidékfejlesztési miniszter 98/2013. (X. 24.) VM rendelete a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól Az állattenyésztésről szóló 1993. évi CXIV. törvény 49. (1) bekezdés a) pont 2., 3., 8., 13. alpontjában,

Részletesebben

Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezetek felülvizsgálati terve 2015. év

Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezetek felülvizsgálati terve 2015. év Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezetek felülvizsgálati terve 2015. év 2015. II. negyedév: Tenyésztő szervezet neve Hungária Boxer Klub Magyar Staffordshire Bull Terrier Angol és Ausztrál

Részletesebben

Fogalmak IV. Színöröklés elméleti alapjai

Fogalmak IV. Színöröklés elméleti alapjai Fogalmak IV. Színöröklés elméleti alapjai A színeződés a melanintól függ, ami szemcsék formájában rakódik le a bőrbe, illetve a szőrbe. A melanint speciális pigmentképző sejtek termelik. A pigmentképződés

Részletesebben

Emberfajták. Europid nagyrassz: gazdag domborulatú arc, keskeny orr, világosodó bőr-hajszemszínre

Emberfajták. Europid nagyrassz: gazdag domborulatú arc, keskeny orr, világosodó bőr-hajszemszínre Emberfajták Europid nagyrassz: gazdag domborulatú arc, keskeny orr, világosodó bőr-hajszemszínre való hajlam; Erő 20 Penge védelem Nordikus: világos színek, magas termek, karcsú, keskeny orr és ajak, viszonylag

Részletesebben

A kutya kiképzése. Az alkalmazott etológia kérdései. I. rész

A kutya kiképzése. Az alkalmazott etológia kérdései. I. rész A kutya kiképzése Az alkalmazott etológia kérdései I. rész Tény: Az ember kb. i. e. 12000 évvel ezelőtt háziasította a kutyákat, az állatok közül vélhetőleg elsőként. - Mi hát az etológia? A tudomány szempontjából

Részletesebben

Békéscsaba CAC MÁRCIUS 31. (vasárnap-sunday-sonntag)

Békéscsaba CAC MÁRCIUS 31. (vasárnap-sunday-sonntag) Készült/Made/Gemacht: 2019.03.28. Békéscsaba CAC 2019. MÁRCIUS 31. (vasárnap-sunday-sonntag) S T A T I S Z T I K A FIGYELEM! Előfordulhat, hogy a böngésző megjegyzi a régebbi statisztikát. Frissítsen (F5),

Részletesebben

{slimbox images/standard/alfifej_2.jpg,images/standard/alfifej_2_s.jpg,pokolbéli-rosszcsont Alf}

{slimbox images/standard/alfifej_2.jpg,images/standard/alfifej_2_s.jpg,pokolbéli-rosszcsont Alf} FCI által elfogadott Fajtastandard Nr.190/1998.01.12/D Rövid történeti áttekintés Általános megjelenés Végtagok Kültakaró Méret Hibák {slimbox images/standard/alfifej_2.jpg,images/standard/alfifej_2_s.jpg,pokolbéli-rosszcsont

Részletesebben

2016.év. [KATALÓGUS] Árlista és rövid termékleírás a Szövetkezet által a 2016-os évben előállított termékeiről.

2016.év. [KATALÓGUS] Árlista és rövid termékleírás a Szövetkezet által a 2016-os évben előállított termékeiről. 2016.év Somoskőújfal ui Szociális Szövetkezet [KATALÓGUS] Árlista és rövid termékleírás a Szövetkezet által a 2016-os évben előállított termékeiről. SOMOSKŐÚJFALUI SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET 3121 Somoskőújfalu,

Részletesebben

- 114 - EGY MAJDNEM ELFELEJTETT KUTYAFAJTA: AZ ERDÉLYI KOPÓ. dr. Fodor Tamás

- 114 - EGY MAJDNEM ELFELEJTETT KUTYAFAJTA: AZ ERDÉLYI KOPÓ. dr. Fodor Tamás - 114 - EGY MAJDNEM ELFELEJTETT KUTYAFAJTA: AZ ERDÉLYI KOPÓ dr. Fodor Tamás A legtöbb ember jól ismeri a leggyakoribb magyar kutyafajtákat: a pulit, a pumit, a kuvaszt, a komondórt és a zsemlyesárga magyar

Részletesebben

Pomázi Ágoston. A vadászat és vadászkinológia alakulása a II. világháborút követően, napjainkig

Pomázi Ágoston. A vadászat és vadászkinológia alakulása a II. világháborút követően, napjainkig Pomázi Ágoston A vadászat és vadászkinológia alakulása a II. világháborút követően, napjainkig Az agarászat és falkászat mellett nagy jelentőséggel bírt a vizslatás is, elsősorban az apróvad egyéni vadászatok

Részletesebben

Pécs CAC április 07. (vasárnap-sunday-sonntag)

Pécs CAC április 07. (vasárnap-sunday-sonntag) Készült/Made/Gemacht: 2019.04.03. Pécs CAC 2019. április 07. (vasárnap-sunday-sonntag) S T A T I S Z T I K A FIGYELEM! Előfordulhat, hogy a böngésző megjegyzi a régebbi statisztikát. Frissítsen (F5), hogy

Részletesebben

CAC KUTYAKIÁLLÍTÁS - KECSKEMÉT - DÉLELŐTT (szombat) 1.kör Tal Yaffe (IL) 1.lap BORDER COLLIE 24 COLLIE, HOSSZÚSZŐRŰ-ROUGH.

CAC KUTYAKIÁLLÍTÁS - KECSKEMÉT - DÉLELŐTT (szombat) 1.kör Tal Yaffe (IL) 1.lap BORDER COLLIE 24 COLLIE, HOSSZÚSZŐRŰ-ROUGH. 1.kör Tal Yaffe (IL) BORDER COLLIE 24 COLLIE, HOSSZÚSZŐRŰ-ROUGH. 12 SHETLAND SHEEPDOG 1 AUSZTRÁL JUHÁSZKUTYA (AUSTRALIAN SHEPHERD DOG) 7 ÓRIÁS USZKÁR, FEHÉR (POODLE-GIANT, WHITE) 1 ÓRIÁS USZKÁR, FEKETE

Részletesebben

A spanyol agarak tragédiájától...

A spanyol agarak tragédiájától... A spanyol agarak tragédiájától... WWW.GALGO-IN-NOT.DE WWW.GREYHOUND-IN-NEED.COM...a családi kedvenc létig Hogy történhetett ez meg? Évszázadok óta csodálja az ember az agarak eleganciáját. Sokakat vonz

Részletesebben

MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM

MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM leltári szám: KM 2012.1.1 mennyiség: 1 db anyaga: akvarell, papír tárgy neve: ifj. Vastagh György: Fogolyszínő magyar kakas és tyúk (vázlat) származási helye: Budapest állapota: ép méretek: 35 x 49,5 Leírás:

Részletesebben

FCI-Standard Nr 243 / 09. 06. 1999

FCI-Standard Nr 243 / 09. 06. 1999 FCI-Standard Nr 243 / 09. 06. 1999 Az alábbi idézet Nagy Tamás: AZ ALASZKAI MALAMUT címû könyvébõl való. Az idézet a szerzõ külön engedélyével lett megjelenítve. Az itt látható szöveg szerzõi jogvédelem

Részletesebben