A 2004-ben megítélt összes támogatás Komárom-Esztergom megyei pályázóknak. Európai Uniós Forrásból megítélt támogatások:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2004-ben megítélt összes támogatás Komárom-Esztergom megyei pályázóknak. Európai Uniós Forrásból megítélt támogatások:"

Átírás

1 A 2004-ben megítélt összes támogatás Komárom-Esztergom megyei pályázóknak Európai Uniós Forrásból megítélt támogatások: Az uniós források közül a gazdasági versenyképesség növelését célzó operatív programon belül 740,8 Millió forint támogatást ítéltek meg megyénk kis- és középvállalkozásainak műszaki-technológiai fejlesztésekre. Ugyancsak a kis- és középvállalkozások számára ügyviteli hatékonyság növelésére és integrált vállalati rendszerek bevezetésére 23 M forint támogatás lett 2004-ben jóváhagyva. Megyénkben 586,25 M forint támogatást ítéltek meg az úgynevezett e-önkormányzatok program keretén belül (Esztergom és Kisbér), valamint 76 M forintot szélessávú internethálózat fejlesztésére (Bábolna és környezete). A Humán Erőforrás és Infrastruktúra Operatív Program hat alrendszeréből ítéltek megyénkben intézmények, alapítványok, közhasznú társaságok és önkormányzatok számára különböző feladatok magasabb szintű ellátására összesen E Ft támogatást. Ezen programok elsősorban Tatabánya és Esztergom városokban hoztak sikert 2004-ben. A Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program egy pályázat sikerét hozta ben: a kisigmándi szélerőmű-fejlesztésre, 86,7 Millió forint támogatást hagytak jóvá. A Regionális Operatív Program egyéb keretén belül összesen E Ft támogatásra van ígérvényük a Komárom-Esztergom megyei pályázóknak 2004-ben (Almásfüzitő, Esztergom, Nagysáp és Tata), hivatalosan azonban még csak az Esztergom belvárosának integrált megújítása pályázat sikerét jelentették be. A PHARE programon belül az Európai Szociális Alapból 272,5 millió, az Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése (ORPHEUS) programon belül pedig 1.032,6 millió forint támogatást hagytak jóvá Komárom-Esztergom megyei pályázóknak. Ezen két programban Kisbér és szövetséges települései, mint Bakonytérségi Önkormányzatok Szövetsége, Oroszlány, Nyergesújfalu és Esztergom városok szerepeltek sikeresen. A programban Kisbér város komplex belváros-fejlesztési koncepciójának megvalósítására hagytak jóvá csaknem 900 M forint támogatást (Bakony kapuja című projekt). A SMART programból környezetvédelmi technológiaváltás céljára ítéltek meg Komárom- Esztergom megyei vállalkozások részére összesen 178,2 Millió forintot.

2 Hazai forrásokból megítélt támogatások A hazai források jelentős része, több mint 4,5 milliárd forint centralizált, és kb. 570 Millió forint decentralizált forrás volt. A centralizált forrásokból címzett támogatást a megyei önkormányzat és Kisbér városa egészségügyi beruházásához hagytak jóvá, összesen 2,119 Milliárd forint összegben. Különféle munkaügyi támogatásokra, munkahelyek megőrzésére, létrehozására, hátrányos helyzetűek, vagy romák foglalkoztatásának támogatására, önkormányzatok közmunkaprogramjaira illetve át- és továbbképzésére, munkanélküliek különféle támogatására összesen E Ft-ot hagytak jóvá 2004-ben. Mezőgazdasági támogatásban tatai és budapesti illetőségű vállalkozók pályázatait ítélték 2004-ben sikeresnek összesen E Ft összeggel. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Vízügyi Célelőirányzatából (KÖVICE) Zöld Forrás pályázatán megyei szinten forint támogatást nyertek pályázóink. A megye civil szervezetei összesen ezer forint támogatást nyertek a 2004-ben kiírt pályázatokon. A Belügyminisztérium forrásából a Megyei önkormányzat, Csém és Kisbér pályázata összesen Millió forint támogatást nyert. A Nemzeti Energiamegtakarítási Programban 2004-ben Esztergom, Nagyigmánd és Tokod nyert pályázatával együttesen ezer forintot. A decentralizált források döntéseiből a Közép- Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 359 Millió forint, a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács 201,5 Millió forint, a Velencei-tó, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács közel 10 Millió forint támogatást ítélt meg Komárom-Esztergom megye önkormányzatai, civil szervezetei, gazdasági szereplői részére. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt pályázatok közül a települések hulladék közszolgáltatására és a települések közösségi intézményeinek fejlesztésére kiírt pályázatain szerepeltek leginkább jól megyénk önkormányzatai. Hulladék közszolgáltatásra 102,554 millió, közösségi intézmények fejlesztésére 156,368 millió forint támogatást ítélt meg Komárom-Esztergom megye önkormányzatai számára a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Segítséget jelentett és eredményes volt Komárom-Esztergom megye önkormányzatai számára a Környezetvédelmi és vízügyi célelőirányzatra és a Terület és Régiófejlesztési Célelőirányzaton belül a települések közösségi intézményeinek fejlesztésére kiírt pályázatokon a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által megítélt 33 millió és 47,4 millió forint.

3 Komárom nyert játszótérfejlesztésre forintot, Bakonyszombathely, Dunaalmás és Mocsa nyert összesen forintot a közművelődési és könyvtárhálózat-fejlesztési pályázaton, melyeket ugyancsak a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ítélt meg. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács turisztikai pályázatán Tatabánya és Várgesztes nyert összesen forintot. Az informatikai fejlesztésre kiírt régiós pályázaton Komárom-Esztergom Megye Önkormányzati Hivatala és Tatabánya pályázata szerepelt sikeresen, összesen 3,5 millió forintot nyerve. A Velenceitó, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács által kiírt pályázatokon megyénk egyetlen, Tatabányai Kistérsége tudott aktívan részt venni és súlyához képest jelentős eredményt mutathat fel, hiszen Várgesztes és Vértessomló települések csaknem 10 millió forint támogatást nyertek. A Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács által kezelt TEKI pályázaton elsősorban a Bakonyaljai kistérséget támogatta a döntéshozó testület, de sikeresek voltak Bokod, Kecskéd és Csém pályázatai is. CÉDE pályázatot az Oroszlányi Kistérség nem nyújtott be, mert az oroszlányi víztisztítóra adott három évre elhúzódó támogatás olyan mértékű volt, hogy a rendelkezésre álló megyei TEKI-keret jelentős hányadát Oroszlány kapta. A többi kistérségről elmondható, hogy körülbelül hasonló sikerrel szerepeltek. Legnagyobb támogatást a Tatai Kistérségnek, legkisebbet a Bakonyaljai Kistérségnek hagyott jóvá a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács. Ezen a soron a főösszeg 63,14 millió forint. A kistérségek pályázati eredményei 2004-ben A legeredményesebb pályázó Kisbéri Kistérség 36%-ban részesedik több mint 3,6 Milliárd forintos összegével. A kistérség eredményességét nagyrészt Kisbér városának köszönheti, ahol két jelentős uniós forrásra és egy hazai forrásra pályázva sikerült jelentős támogatásokat nyerni. Kisbér városa eredményesen szerepelt a Gazdasági Versenyképesség növelését célzó operatív program e-önkormányzatok alrendszerében benyújtott pályázatával, a megítélt támogatás 306,25 Millió forint. Hasonló siker koronázta az ORPHEUS programra benyújtott pályázatát, melyen szövetséges környező településeivel 879 Millió forintot nyertek komplex belváros-fejlesztési koncepció megvalósítására. Hazai címzett támogatásban 2,0985 Milliárd forint támogatásban részesül a kórházépítés Kisbér városában. Ezen támogatásokon túl is elmondható, hogy a kistérség valamennyi települése aktívan részt vesz a pályázatokon, és sikereket ér el.

4 Az ESZA küzdelem a munka világából való kirekesztődés ellen pályázatokon Bakonyszombathely, Csatka és Császár, a SMART környezetvédelmi technológiaváltás programján Ászár, TRFC és TTFC pályázatokon Ete, Ácsteszér és Kisbér is eredményesen vett részt. A kistérségek közül Esztergom-Nyergesújfalu Kistérsége csaknem 2,5 Milliárd forinttal 24%-os részesedést hasított ki a képzeletbeli tortából, mely a Komárom-Esztergom megye önkormányzatai, civil szervezetei, gazdasági szereplői számára megítélt támogatásokat jelenti. A kistérség zászlóshajója Esztergom, a maga több mint 2 Milliárd forintos sikeres pályázati összegével, melyből több mint egymilliárdot humán erőforrás-fejlesztésre nyert öt különböző pályázatával. Ugyancsak jelentős támogatásokat nyert Esztergom a Regionális Operatív Programon és a Gazdasági Versenyképesség növelését célzó operatív programokon is. Esztergomi kis-és közepes vállalkozások csaknem 40 millió forintot nyertek műszaki-technológiai fejlesztésre és integrált vállalati irányítási rendszerek fejlesztésére. Esztergom város Önkormányzata 280 millió forint támogatást nyert a Gazdasági Versenyképesség növelését célzó operatív program e-önkormányzatok alrendszerében benyújtott pályázatával. Ugyancsak Esztergomi vállalkozás szerepelt sikeresen a SMART környezetvédelmi technológiaváltás programján, 21,7 Millió forintot nyerve. Jelentősnek mondható, 13,782 Millió forint támogatást ítéltek meg a döntéshozók esztergomi civil szervezetek számára, megyei szinten csak Tatabánya és Tata szerepelt e pályázatokon eredményesebben. Ha figyelembe vesszük, hogy a megyei önkormányzat Pszichiátriai Otthonának fejlesztése is Esztergomban történik, akkor a város támogatottsága több mint egymilliárd forinttal nagyobb, azaz meghaladja a 3 milliárdot is. A kistérség települései közül Nyergesújfalu pályázati eredményei, összességében 288,392 Millió forinttal nagyon eredményesnek mondhatók. Nyergesújfalu négy sikeres uniós pályázatot adott be 2004-ben, melyek közül az ORPHEUS pályázaton integrált helyi fejlesztésre nyert több mint 153 Millió forintot, az ESZA küzdelem a munka világából való kirekesztődés ellen pályázatán csaknem 75 millió forintot, humán erőforrás-fejlesztésre közel 40 Millió forintot. Nyergesi kis-és közepes vállalkozások forintot nyertek műszaki-technológiai fejlesztésre. A kistérségben figyelemre méltóak Tát és Lábatlan pályázati eredményei. Mindkét településen a kis-és közepes vállalkozások eredményes pályázatai a Gazdasági Versenyképesség növelését célzó Operatív Programokon műszakitechnológiai fejlesztésre hoztak jelentős támogatásokat - 55 Millió és 38,35 Millió forintot -, de a táti kis-és közepes vállalkozások az integrált vállalati irányítási rendszerek fejlesztésére, menedzsment-fejlesztésre és szakmaspecifikus tanácsadásra is nyertek pályázataikkal.

5 A kistérség minden települése legalább két eredményes pályázatot könyvelhet el 2004-re, kivéve Dömöst, ahol nem született eredményes döntést hozó pályázat. A Tatabányai Kistérség 1,6 milliárd forintos összegével harmadik a kistérségek megyei eredményes pályázatait illetően. Ez megyénk egészére vonatkoztatva 16 %-ot jelent. Megjegyzésre érdemes, hogy egyedül a Tatabányai Kistérségben található három olyan település, Környe, Gyermely és Héreg, akik nem nyertek pályázati támogatást 2004-ben. Tatabánya Megye jogú Város a humán erőforrás-fejlesztési pályázatokon négy eredményes pályázattal 1,15 milliárd forintot nyert. Ezen kívül gazdasági szereplői és a civil szféra voltak legfőképpen 2004-ben sikeresek a pályázatokon. A Gazdasági Versenyképesség növelését célzó Operatív Programokon műszaki-technológiai fejlesztésre 181,38 Millió forintot nyertek a tatabányai kis-és közepes vállalkozások, a SMART környezetvédelmi technológiaváltás programon pedig 100 milliót. A tatabányai civil szervezetek több mint 40 Millió forint támogatást nyertek 2004-ben, mely eredményt nagyon jelentősnek ítélhetünk, mivel legalább kétszerese a megye területén bármely más városban elért eredménynek. A kistérség települései közül jó eredménynek mondhatók Vértesszőlős, Szomor és Várgesztes pályázati eredményei 39, 23,6 és 19,9 millió forintos összegükkel. Vértessomló 12,7, Tarján 6,3, Szárliget 1,28 millió forint támogatást nyert 2004-ben. A Komárom-Bábolna Kistérsége egymilliárdot meghaladó eredménye 11%-os részesedést jelent megyei szinten. A kistérség eredményében legnagyobb részt az almásfüzitői sikeres pályázat jelentette 688,75 millió forinttal. A kistérségben Komáromban, Bábolnán és Mocsán elsősorban a vállalkozások eredményes pályázatait, Bábolna szélessávú Internet hálózat fejlesztési pályázatát és a kisigmándi szélerőműprogramot kell kiemelnünk. Komáromban Gazdasági Versenyképesség növelését célzó operatív programokon műszaki-technológiai fejlesztésre közel 100 millió forintot nyertek a kis-és közepes vállalkozások. A kisigmándi szélerőmű-programra 86,7 millió forint támogatást nyert a vállalkozás a KIOP energiagazdálkodás környezetbarát fejlesztése címen. Mocsán a SMART környezetvédelmi technológiaváltás programon 44,5 Millió forintot nyert pályázatával a vállalkozó. A Gazdasági Versenyképesség növelését célzó operatív programokon műszaki-technológiai fejlesztésre Mocsán 10 millió, Bábolnán 13,3 millió, Almásfüzitőn 4 millió forint pályázati eredmény lett jóváhagyva a kis-és közepes vállalkozások számára 2004-ben.

6 A Tatai Kistérség megyei részesedése 7%, ami összegében ezer forintot jelent. A kistérségben Tata vezető szerepe a pályázatok eredményességében is megmutatkozik. Kiemelkedő a város önkormányzatának eredményes ROP pályázata, 336 millió forintos támogatással és humán erőforrás-fejlesztésre nyert 59,5 millió forintot eredményező pályázata. Tatai kis-és közepes vállalkozások a Gazdasági Versenyképesség növelését célzó operatív programokon műszaki-technológiai fejlesztésre közel 150 millió forintos támogatást nyertek 2004-ben. Mezőgazdasági vállalkozások 57,458 millió, a civil szféra 21 millió forint támogatást nyert Tatán 2004-ben. Ezzel Tata Tatabánya és Esztergom között második a megye városai között a civil szféra támogatottságát illetően. A kistérség települései közül Tardos és Baj kis- és közepes vállalkozásainak eredményes pályázatait kell megjegyezni melyeket a Gazdasági Versenyképesség növelését célzó operatív programokon műszaki-technológiai fejlesztésre nyertek 25 millió, illetve 15,7 millió forint összegben. A kistérségben egyetlen település Kocs esetében nem tudunk 2004-ben nyert támogatásról beszámolni. Az Oroszlányi Kistérség összességében 256,57 M Ft támogatást nyert 2004-ben, ami a megyei főösszeg 3 %-ának felel meg. Kömlőd kivételével valamennyi településnek volt eredményes pályázata. Oroszlány, Szákszend és Kecskéd eredményei a legeredményesebbek a kistérségben. Uniós forrásból csak Oroszlány tudott támogatáshoz jutni. A két uniós pályázatból kiemelkedő a küzdelem a munka világából való kirekesztődés ellen célra meghirdetett ESZA pályázaton nyert 63,4 millió forint. A kistérség eredményesen vett részt a régiós Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat és a szintén régiós Térség- és Településfelzárkóztatási Célelőirányzat pályázatain, összesen 150 millió forint támogatást nyerve. Ezen pályázatokon Bokod, Kecskéd, Szákszend, és Oroszlány kapott támogatást 2004-ben. A kistérségben egyedül Kömlőd nem nyert pályázati támogatást 2004-ben. A Dorogi Kistérség valamennyi települése nyert támogatást valamely pályázaton, számukra e forint támogatást ítéltek meg, ami megyei vonatkozásban 3 %-os részesedést jelent. Nagysáp, Dorog és Tokodaltáró pályázati eredményességét és a települési hulladékszolgáltatás fejlesztésére kiírt régiós pályázat sikerességét kell kiemelni. Nagysáp regionális operatív programon nyert 83 M Ft-ot, Tokodaltárón a Gazdasági Versenyképesség növelését célzó operatív programon műszaki-technológiai fejlesztésre nyert 25 millió forintot egy vállalkozás. A települési hulladékszolgáltatás fejlesztésére kiírt régiós pályázaton a kistérség összességében több mint 60 Millió forintot nyert, amiből kimagasló Dorog közel 50 millió forintos támogatása. Ezen régiós pályázaton a kistérség valamennyi települése eredményesen pályázott.

Kom-Eg megye

Kom-Eg megye Engedélyezési terv beadásának tervezett Kivitelezés megkezdés Kivitelezés befejezés Kontakt személy Járás Település Nyertes pályázó Közintézményi IH Üzleti IH Lakossági IH határideje tervezett határideje

Részletesebben

Melegedőhelyek Komárom-Esztergom megyében

Melegedőhelyek Komárom-Esztergom megyében helyek Komárom-Esztergom megyében Vértestolna Polgármesteri Hivatal Vértestolna, Petőfi u. 82. ESZI Szent Erzsébet Központ hajléktalanszálló Tatabánya, Tatabánya Hegy utca 20. Csém melegedőhely Csém, Béke

Részletesebben

Tatabánya Szent Borbála Kórház. Tatabánya 1. oldal / 104

Tatabánya Szent Borbála Kórház. Tatabánya 1. oldal / 104 Tatabánya Szent Borbála Kórház megye - Szak Progressz Település név makó Szakmanév Intézet név ivitási Szakmai szervezeti egység d 10 4105 Oroszlányi Bokod 2225 01 Belgyógyászat Tatabánya, Szt. Borbála

Részletesebben

A megyei területrendezési terv módosítása a következı szervezetekkel került egyeztetésre:

A megyei területrendezési terv módosítása a következı szervezetekkel került egyeztetésre: A megyei területrendezési terv módosítása a következı szervezetekkel került egyeztetésre: 1. Szervezet neve Válaszadás (igen+/nem-) Egyetértés (igen+/nem-) 2. Miniszterelnöki Hivatal + 0 3. Földmővelésügyi

Részletesebben

Nitrátérzékeny területek Komárom-Esztergom megyében

Nitrátérzékeny területek Komárom-Esztergom megyében Komárom-Esztergom megyében ESZTERGOM Pilismarót Bana Kerékteleki Bársonyos Réde Tárkány Ászár KISBÉR Bakonyszombathely Bakonybánk Hánta Ácsteszér Csatka Koromla Süttő NYERGESÚJFALU Dömös KOPPÁNYMONOSTOR

Részletesebben

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA Almásfüzitő, vá. 8741/826 Naszály, Tsz. iroda Z 13 40 1/4934 8741/884 Naszály, Tsz. iroda M 15 40 1/4916 8741/834 Naszály, Tsz. iroda Z 18 40 1/4946 8741/842

Részletesebben

Érvényes: április 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: április 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, cukrászda, 5.35, 12.25, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.30 03 Almásfüzítő, vá., 5.35, 12.25, 14.40 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45

Részletesebben

Érvényes: július 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: július 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, Árpád u., 5.35, 12.25, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.30 03 Almásfüzítő, vá., 5.35, 12.25, 14.40 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45

Részletesebben

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA Almásfüzitő, vá. 8741/826 Naszály, Tsz. iroda Z 13 40 1/4934 8741/884 Naszály, Tsz. iroda M 15 40 1/4916 8741/834 Naszály, Tsz. iroda Z 18 40 1/4946 8741/842

Részletesebben

Érvényes: december 13-tól AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: december 13-tól AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, cukrászda, 5.35, 12.25, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.30 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45 N10.45, 11.15, 11.45, 15.35 P15.45 03

Részletesebben

Érvényes: december 9-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: december 9-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, Árpád u., 5.35, 12.15, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.15 03 Almásfüzítő, vá., 5.35, 12.15, 14.40 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45

Részletesebben

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA Almásfüzitő, vá. 8741/826 Naszály, aut. ford. Z 13 40 1/4934 8741/884 Naszály, aut. ford. M 15 40 1/4916 8741/834 Naszály, aut. ford. Z 18 40 1/4946 8741/842

Részletesebben

Érvényes: április 19-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: április 19-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, Árpád u., 5.35, 12.15, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.15 03 Almásfüzítő, vá., 5.35, 12.15, 14.40 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45

Részletesebben

08.30-12.30 Oroszlány, Csákvári út (8119 sz út), (143 sz kereszteződése

08.30-12.30 Oroszlány, Csákvári út (8119 sz út), (143 sz kereszteződése 2015. február 01. 07.00-09.00 Tata, Baji u. 09.05-11.00 Tata, Vértessszőlősi út 11.05-12.00 Tata, Honvéd u. 12.05-14.00 Szomód belterület 14.05-16.00 Tata, Kocsi u. 16.05-17.00 Tata, Ady E. u. 2015. február

Részletesebben

07.00-11.30 Kisbér, Komáromi utca Magyar közút telepe elött 12.30-14.30 Kisbér, Perczel Mór u. 17. sz.

07.00-11.30 Kisbér, Komáromi utca Magyar közút telepe elött 12.30-14.30 Kisbér, Perczel Mór u. 17. sz. 2015. június 01. 4 óra M1 autópálya Tata 63+250km szelvény 09.00-17.00 ( 6 órában) 11-es sz. főút Pilismarót, Dömös, Esztergom Csenkei-híd Esztergom, 6-os kőnél 09.00-10.00. Komárom, Petőfi út ( 1-es főút)

Részletesebben

Érvényes: április 19-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK

Érvényes: április 19-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK Ács, Árpád u., 7.26, 16.35 Ács, vá., 7.26 Ács, Zöldfa u., 7.26 Ajka, aut. áll. 7.54 Almásfüzítő, vá., 7.09, 7.26, 7.29 N 8.09, 8.14, 11.14 N12.09, 14.19, 16.35, 18.09 e18.54 Ászár, posta H11.15 Bábolna,

Részletesebben

Érvényes: szeptember 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK

Érvényes: szeptember 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK Ács, Árpád u., 7.26, 16.35 Ács, vá., 7.26 Ács, Zöldfa u., 7.26 Ajka, aut. áll. 7.54 Almásfüzítő, vá., 7.09, 7.26, 7.29 N 8.09, 8.14, 11.14 N12.09, 13.09, 14.19, 16.35, 18.09 e18.54 Ászár, posta H11.15

Részletesebben

Duna-Vértes Köze Regionális. Hulladékgazdálkodási Társulás ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés júniusi 28-i ülésére

Duna-Vértes Köze Regionális. Hulladékgazdálkodási Társulás ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés júniusi 28-i ülésére Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. júniusi 28-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a megyében működő Duna Vértes Köze Regionális

Részletesebben

Projekthelyszín település(ek) A projekt elő készítettsége

Projekthelyszín település(ek) A projekt elő készítettsége IF1. Tatabánya központú városhálózati csomópont nagytérségi beágyazódása Intermodális közösségi közlekedési központ létrehozása Tatán Tatai járás Tata megvalósíhatósági Tata Város 750 000 000 Ft IF1. Tatabánya

Részletesebben

2016. augusztus 01. Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság M km szelvény Csémi felüljáró M km szelvény

2016. augusztus 01. Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság M km szelvény Csémi felüljáró M km szelvény 2016. augusztus 01. Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság 20.00-06.00 Tatabánya, Árpád út 52. 08.00-10.40 Komárom, Ácsi út 84. 11.20-13.40 Komárom, Petőfi út 28. (Magtár) 14.40-17.40 Komárom, Szőnyi

Részletesebben

AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK Ajka, aut.áll Almásfüzitő, vá. 1 M 7:30 M 8:20 X 10:10 M 12:20 Annavölgy, óvoda 6 M 5:15 Z 5:40 Z 11:30 13:00 M 14:00 + 15:50 M 12:50 O 14:55 M 15:05 X 15:45 19:05 21:05 22:20 Bajna, sz. vend. 10 M 5:15

Részletesebben

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com Az Oroszlányi kistérség lakossági fórumai További információ Bokod: (Hősök tere 6.) Dad: Faluház (Fő utca 91.) Kömlőd: (Komáromi utca 16.) Kecskéd: (Fő út 1.) Szákszend: Faluház (Száki u. 89.) 2008. február

Részletesebben

Érvényes: december 11-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK H10.10, H H14.10

Érvényes: december 11-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK H10.10, H H14.10 02 Ajka, aut. áll. 01 Almásfüzítő, vá. 02 Almásfüzítő, vá., 7.30 5.00, 8.20 13.20 H10.10 06 Annavölgy, óvoda, 5.15 N 5.40 N11.30 07 Annavölgy, óvoda H 4.40 < 5.30 N12.20 09 Annavölgy, óvoda H 4.35 P 4.45

Részletesebben

11. rész-ajánlattételi terület Komárom-Esztergom megye

11. rész-ajánlattételi terület Komárom-Esztergom megye e terhek 1 1 PILISCSÉV kül 18 8 43889 16293 2 18 igen 0 6 1 1 0 ESZTERGOMI JÁRÁSI HIVATAL 1 4397 11844 1 1 PILISCSÉV kül 80 32 41627 4288 6 129 igen 0 42 3 2 1 ESZTERGOMI JÁRÁSI HIVATAL 1 8568 83178 1

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 22/2005. (IX. 29.) számú önkormányzati rendelete

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 22/2005. (IX. 29.) számú önkormányzati rendelete A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 22/2005. (IX. 29.) számú önkormányzati rendelete Komárom-Esztergom Megye Területrendezési Szabályzatáról (Egységes szerkezetben) A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés

Részletesebben

Szervezetünk a Gerecse Natúrpark tagja. Írta: tea április 17. szerda, 06:06

Szervezetünk a Gerecse Natúrpark tagja. Írta: tea április 17. szerda, 06:06 Felismerve, hogy a Gerecse tágabb térségében fellelhető számos természeti és építészeti-kulturális érték, hagyomány megőrzéséhez, fenntartható fejlesztéséhez olyan térségi szintű, járásokon is átívelő,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés február 26-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés február 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés E L N Ö K E ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. február 26-ai ülésére Tárgy: Döntés a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács megyei települések

Részletesebben

Elıterjesztés. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 24-ei ülésére

Elıterjesztés. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 24-ei ülésére Komárom-Esztergom Megye F ı j e g y z ı j e VI. 195-2/2008. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Múzeumainak Igazgatósága

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. november 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. november 29-i ülésére VI. /2012 Üi: Petrik E. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. november 29-i ülésére Tárgy: Döntés a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács megyei települések részére megítélt

Részletesebben

Érvényes: október 01-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK. f19.52

Érvényes: október 01-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK. f19.52 Ajka, aut. áll. 9.20 Almásfüzítő, vá., 7.14 H 9.24 9.55, 11.24, 15.21 17.50 Annavölgy, óvoda 15.42 N13.52 Bajna, sz. vend. 5.31 H 6.02 6.35 P 6.52 < 7.17 z 7.21 < 7.28, 7.40 H 8.31 9.20 10.27 11.22 12.46

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság 1/ számú Hivatalos értesítője

Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság 1/ számú Hivatalos értesítője Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság 1/2017-. számú Hivatalos értesítője 2017. Augusztus 22. Tartalomjegyzék Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok 3-8.

Részletesebben

Érvényes: szeptember 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK H

Érvényes: szeptember 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK H 02 Ajka, aut. áll. 1 01 Almásfüzítő, vá. 02 Almásfüzítő, vá., 7.30, 8.20 13.20 H10.10, 12.20 06 Annavölgy, óvoda, 5.15 N 5.40 N11.30 07 Annavölgy, óvoda H 4.40 < 5.30 N12.20 09 Annavölgy, óvoda H 4.35

Részletesebben

6 órában Esztergom, Kiss J. út, Kossuth u., Visegrádi út, Petőfi út

6 órában Esztergom, Kiss J. út, Kossuth u., Visegrádi út, Petőfi út 2016. március 01. 4 óra M1 autópálya Csém 86+800 6 órában Esztergom, Kiss J. út, Kossuth u., Visegrádi út, Petőfi út 08.00-09.00 Tata, Baji u. 09.05-11.00 Tata, Vértessszőlősi út 11.05-12.00 Tata, Bacsó

Részletesebben

K I M U T A T Á S. HVI vezetőhelyettes/ek HVI vez. tsz. Mobilszám. Dr. Fülsesné Balogh Anita

K I M U T A T Á S. HVI vezetőhelyettes/ek HVI vez. tsz. Mobilszám. Dr. Fülsesné Balogh Anita K I M U T A T Á S Komárom-Esztergom megye iről 2014. januári állapot : 01-Tatabánya (Tamásné Lobenwein Gizella, 06-30/278-8992; 34/310-714) : 02 - Esztergom (dr. Sarkantyú Lajos Adrián, 06-30/353-8809;

Részletesebben

Esztergomi Rk Esztergom-kv., Retek u, Kossuth L. út, Kiss J. út

Esztergomi Rk Esztergom-kv., Retek u, Kossuth L. út, Kiss J. út 2016. december 01. K-E MRFK Közlekedésrendészeti Osztály 08.00-18.00 Tatabánya, Árpád út 52. 21.00-07.00 Esztergom, Kiss J. út, Kossuth u., Visegrádi út, Petőfi út 08.30-12.30 81. sz. főút 47. km ÖMV kút

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés. A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulással összefüggő kérdésekről

Város Polgármestere. Előterjesztés. A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulással összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Duna-Vértes Köze Regionális

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS KNYKK-KEM 07/2016-2017 Érvényes: 2017. december 10-től MENETRENDI ÉRTESÍTÉS Értesítjük a t. Utazóközönséget, hogy 2017. december 10-én (vasárnap) üzemkezdettől az alábbi menetrend módosítások kerülnek

Részletesebben

Elıterjesztés. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés február 18-ai ülésére

Elıterjesztés. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés február 18-ai ülésére Komárom-Esztergom Megye Fıjegyzıje Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. február 18-ai ülésére Tárgy: Az országgyőlési egyéni választókerületi választási bizottságok, illetve a területi

Részletesebben

MENETRENDI TÁJÉKOZTATÓ

MENETRENDI TÁJÉKOZTATÓ Helyközi Személyszállítási Üzletág 2800 Tatabánya I., Csaba u. 19. Levélcím: 2801 Pf.:126 Telefon: 34/515-244 Fax: 34/515-258 VV-14/2011-2012. Érvényes: 2011. december 19. 2012. január 03.-ig MENETRENDI

Részletesebben

NCA jogosultsági és sikerességi arányok (%)

NCA jogosultsági és sikerességi arányok (%) A Komárom-Esztergom megyei civil szervezetek NCA pályázati forrásai A Nemzeti Civil Alapprogram számottevő forrás a Komárom-Esztergom megyei civil szervezetek életében, ezért a megyei civil szolgáltatásfejlesztési

Részletesebben

Előterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés november 27-ei ülésére

Előterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés november 27-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés 2014. november 27-ei ülésére Tárgy: Személyi javaslatok Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat képviseletére Előterjesztő: Popovics György, a közgyűlés

Részletesebben

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Tematika Felkészülés a 2014-2020-as időszakra

Részletesebben

Tatabányai Rk. Dorogi Rk Dorog, Bécsi u szám előtt, Taxus kertészeti áruda Bajna, Jókai u. 2.

Tatabányai Rk. Dorogi Rk Dorog, Bécsi u szám előtt, Taxus kertészeti áruda Bajna, Jókai u. 2. 2016. május 01. K-E MRFK Közlekedésrendészeti Osztály 21.00-05.00 Esztergom, Kiss J. út, Kossuth u., Visegrádi út, Petőfi út 01.00-05.00 Dorog, Bécsi u.112. szám előtt Taxus kertészeti áruda 14.00-18.00

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. évi közhasznúsági jelentés KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A 2008. ÉVRŐL Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség 2836 Baj, Petőfi S. u. 50. www.vercse.hu 1 8 6 1 7 4 1 2 9 4 9 9 5 2 9 1 1 Statisztikai számjel

Részletesebben

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4.

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4. OTP Consulting Romania OTP Bank Romania Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, 2008. április 4. A Nemzeti Stratégiai Referencia Kerethez kapcsolódó Operatív Programok Humánerőforrás-fejlesztési Operatív

Részletesebben

Az NFT I. ROP képzési programjai és a területfejlesztés aktuális feladatai

Az NFT I. ROP képzési programjai és a területfejlesztés aktuális feladatai Az NFT I. ROP képzési programjai és a területfejlesztés aktuális feladatai Sára János főosztályvezető Területfejlesztési Főosztály 2008. április 3. Az NFT I. Regionális Operatív Programjának két képzési

Részletesebben

Hétfő,Szerda,Péntek: 9.00-15.00-ig Kedd,Csütörtök: 12.00-18.00-ig

Hétfő,Szerda,Péntek: 9.00-15.00-ig Kedd,Csütörtök: 12.00-18.00-ig FOGLALKOZTATÁSI INFORMÁCIÓS PONTOK (FIP) KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT FEJÉR MEGYE sorszám Címe E-mail cím FIP ügyfélfogadási rendje FIP főbb szolgáltatásainak megnevezése 1 Civil Szervezetek

Részletesebben

A 4303/7/2008.sz határozat melléklete

A 4303/7/2008.sz határozat melléklete Kistérség Település Szakma Ellátó intézmény Osztály Dorogi Annavölgy Általános sebészet Esztergom,Vaszary Kolos Kórház Sebészeti Mátrix Osztály Dorogi Bajna Általános sebészet Esztergom,Vaszary Kolos Kórház

Részletesebben

A területfejlesztés hazai forrásai Területfejlesztési célelőirányzat (TFC) / Terület- és régiófejlesztési célelőirányzat (TRFC) A helyi önkormányzatok

A területfejlesztés hazai forrásai Területfejlesztési célelőirányzat (TFC) / Terület- és régiófejlesztési célelőirányzat (TRFC) A helyi önkormányzatok A hazai területfejlesztési támogatási rendszer 1996-2008 Területfejlesztési politika előadás és gyakorlat (2009/10 I. félév) ELTE, geográfus szak 2009. November 17. NAGY András vezető tervező VÁTI Nonprofit

Részletesebben

Ácsteszér. A könyvtár neve: Ácsteszéri Községi Könyvtár Könyvtárvezető: Borbély Ilona

Ácsteszér. A könyvtár neve: Ácsteszéri Községi Könyvtár Könyvtárvezető: Borbély Ilona Ácsteszér A könyvtár neve: Ácsteszéri Községi Könyvtár Könyvtárvezető: Borbély Ilona Cím: 2887 Ácsteszér, Kossuth L. u. 43. Telefon: +36-34/388-088 E-mail cím: kozsegikonyvtarteszer@gmail.com Honlap: http://www.acsteszer.hu

Részletesebben

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A MAG Zrt. által kínál lehetőségek Dr. Novák Csaba ügyvezető igazgató, MAG Zrt. A Nemzeti Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési eredményei

Részletesebben

AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL. II. évfolyam 15. szám július 15.

AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL. II. évfolyam 15. szám július 15. AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL II. évfolyam 15. szám 2008. július 15. Tartalomjegyzék Mérlegen a vidékfejlesztési pályázatok (ÚMVP)... 2 Az Új Magyarország Vidékfejlesztési

Részletesebben

Ügyfélszolgálati helyek [1]

Ügyfélszolgálati helyek [1] Ügyfélszolgálati helyek [1] Táti térség Bajót Dunaalmás Mogyorósbánya Neszmély Nyergesújfalu Sütt? Tát Nyergesújfalu Polgármesteri Hivatal (2536 Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 104-106.) Minden páros héten

Részletesebben

MRTT Vándorgyűlés Mosonmagyaróvár, október 20. Gordos Tamás. programiroda vezető, Pro Régió Ügynökség

MRTT Vándorgyűlés Mosonmagyaróvár, október 20. Gordos Tamás. programiroda vezető, Pro Régió Ügynökség MRTT Vándorgyűlés Mosonmagyaróvár, 2017. október 20. Gordos Tamás programiroda vezető, Pro Régió Ügynökség Definíció olyan tervszerű társadalmi tevékenység, amelyet a közösség elsősorban a közigazgatási

Részletesebben

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RFKB TEVÉKENYSÉGE

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RFKB TEVÉKENYSÉGE A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RFKB TEVÉKENYSÉGE RFKB tagjai: Delegáló szervezet fő OÉT-ban képviseleti joggal rendelkező munkáltatói szervezetek 9 OÉT-ban képviseleti joggal rendelkező munkavállalói szervezetek 6

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő tűzoltóságok helyzetéről

Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő tűzoltóságok helyzetéről KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. április 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő

Részletesebben

Bábolna, 2013.December 10.

Bábolna, 2013.December 10. Bábolna, 2013.December 10. Bemutatkozás 2007 Kalandra hív a régi vármegye helyi közösség 2008 Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület: dorogi és esztergomi kistérségek önkormányzatai, civil szervezeti,

Részletesebben

Tárgy: Döntés a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács megyei települések részére megítélt támogatásaihoz kapcsolódó szerződések lezárásáról

Tárgy: Döntés a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács megyei települések részére megítélt támogatásaihoz kapcsolódó szerződések lezárásáról Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés E l n ö k e VI. 52 /2014 ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2014. március 7.-i ülésére Tárgy: Döntés a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács megyei

Részletesebben

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Biró Eszter igazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Debrecen, 2013.11.29.

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Biró Eszter igazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Debrecen, 2013.11.29. Gazdaságfejlesztés 2014-2020 Biró Eszter igazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Debrecen, 2013.11.29. Partneri kapcsolat alakult ki az ügyfelekkel Projekt Partner Rendszer A Projekt Partneri Rendszer

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE TATABÁNYA Szent Borbála Kórház, Tüdõgyógyászati Osztály GYEMSZI Az intézmény címe: 2800 Tatabánya, Szanatórium u. 1-3. Az intézmény levelezési címe: 2800 Tatabánya, Szanatórium

Részletesebben

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Pécs, 2013.12.06.

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Pécs, 2013.12.06. Gazdaságfejlesztés 2014-2020 Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Pécs, 2013.12.06. A bizalom megnyilvánul a megkeresésekben 80 000 74 000 76 000 70 000 Darabszámok 60 000

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL Iktatószám: III. 1959-10/2016. 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu

Részletesebben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében Dr. Papp Csaba megyei jegyző Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 1 A megyei önkormányzat feladatai megyei szintű

Részletesebben

A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra

A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A megyei önkormányzat feladatai

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. ( jóváhagyva án) 1.) Költségvetési szerv neve: Duna - Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás

ALAPÍTÓ OKIRAT. ( jóváhagyva án) 1.) Költségvetési szerv neve: Duna - Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás ALAPÍTÓ OKIRAT ( jóváhagyva 2009.05.13-án) 1.) Költségvetési szerv neve: Duna - Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás 2.) Költségvetési szerv székhelye: 2800 Tatabánya, Fő tér. 6. 3.) Költségvetési

Részletesebben

európai uniós pályázati források a nyugat-dunántúli

európai uniós pályázati források a nyugat-dunántúli európai uniós pályázati források a nyugat-dunántúli és a gyôri nonprofit szervezetek Körében Dr. Reisinger Adrienn Hajós Barbara bevezető gondolatok Európaiunióscsatlakozásunkótamárhazánkszámáraisrendelkezésreállnakatársadalmi

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS KNYKK-KEM 04/2016-2017 Érvényes: 2017. július 1-től MENETRENDI ÉRTESÍTÉS Értesítjük a t. Utazóközönséget, hogy 2017. július 1-jén (szombaton) üzemkezdettől az alábbi menetrend módosítások kerülnek bevezetésre

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés október 25-ei testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés október 25-ei testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés 2007. október 25-ei testületi ülésére Tárgy: A megyei közmővelıdési szakmai tanácsadási és szolgáltatási feladatok ellátása Elıterjesztı: Simon

Részletesebben

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 9 XIX. UNIÓS FEJLESZTÉSEK Fejezeti kezelésű előirányzatok 4 Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztés Operatív Program 0 90,0 0 938,7 0 938,7 Működési költségvetés

Részletesebben

KIMUTATÁS a tömegtartózkodásra alkalmas hűtött helyekről (A vasárnapi zárva tartás figyelembevételével)

KIMUTATÁS a tömegtartózkodásra alkalmas hűtött helyekről (A vasárnapi zárva tartás figyelembevételével) KIMUTATÁS a tömegtartózkodásra alkalmas hűtött helyekről (A vasárnapi zárva tartás figyelembevételével) Komárom-Esztergom Bajna Hősök tere 5. COOP Komárom-Esztergom Dorog Mária u. 2. OTP Bank Nyrt Komárom-Esztergom

Részletesebben

08.30-11.00. Oroszlány, Csákvári út 11.30-12.30. Bokod, Dadi út 13.30-14.30 Oroszlány, 8143. sz. út Vajdakanyar magassága

08.30-11.00. Oroszlány, Csákvári út 11.30-12.30. Bokod, Dadi út 13.30-14.30 Oroszlány, 8143. sz. út Vajdakanyar magassága 2015. július 01. 4 óra M1 autópálya Csém 86+800 09.00-17.00 ( 6 órában) 11-es sz. főút Pilismarót, Dömös, Esztergom Csenkei-híd Esztergom, 6-os kőnél 01.00-03.00 Komárom, Petőfi út ( 1-es főút) 03.15-05.15

Részletesebben

várható fejlesztési területek

várható fejlesztési területek 2014-2020 várható fejlesztési területek EU támogatási prioritások A Bizottság által meghatározott 11 tematikus célkitűzéshez való kötelező illeszkedés 1.a kutatás, a technológiai fejlesztés és innováció

Részletesebben

KD. Regionális Fejlesztési Ügynökség 8000. Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. E L İ T E R J E S Z T É S

KD. Regionális Fejlesztési Ügynökség 8000. Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. E L İ T E R J E S Z T É S KD. Regionális Fejlesztési Ügynökség 8000. Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. május 28-i ülésére Tárgy: Tájékoztató Közép-Dunántúli régió

Részletesebben

Önkormányzati pályázati elképzelések, eredmények 2008-2009. években Berhidán

Önkormányzati pályázati elképzelések, eredmények 2008-2009. években Berhidán i pályázati elképzelések, eredmények 2008-2009. években Berhidán Sorszám Pályázati cél pályázó Projekt helyzete Támogatási igény- összeg Megjegyzés 1 TIOP-1.1.1/07/1 Informatikai infrastruktúra fejlesztése

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. április 25.-i ü l é s é r e

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. április 25.-i ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE VI-../2013 ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. április 25.-i ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom megyei kerékpárút-hálózat áttekintése,

Részletesebben

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP)

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) VÁLLALKOZÁSOK STRUKTURÁLT TAPASZTALATCSERÉJE 2014. december 1., Százhalombatta Kocza Mihály oktatási menedzser Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

07.10-09.10. 8142, Mocsa- Komárom 09.30-11.30 13, Csém- Komárom 13.00-15.30 Komárom, Mocsai út

07.10-09.10. 8142, Mocsa- Komárom 09.30-11.30 13, Csém- Komárom 13.00-15.30 Komárom, Mocsai út 2013. szeptember 01. 09.00.- 12.00. Tatabánya, 1. sz. főút 14.00.- 17.00. Környe belterülete 07.10-09.10. 8142, Mocsa- Komárom 09.30-11.30 13, Csém- Komárom 13.00-15.30 Komárom, Mocsai út 09:00-10:00 Dorog,

Részletesebben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (2014-2020) tervezett tartalmának összefoglalása előzetes, indikatív jellegű információk

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (2014-2020) tervezett tartalmának összefoglalása előzetes, indikatív jellegű információk A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (2014-2020) tervezett tartalmának összefoglalása előzetes, indikatív jellegű információk PRIORITÁSTENGELY 1. Térségi a foglalkoztatási helyzet javítása

Részletesebben

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ A 2007-2013-as programozási időszak eredményei, tapasztalatai, előretekintés Müller Ádám, SA Pénzügyi és Monitoring igazgató-helyettes Szombathely,2014.04.10. Felülről

Részletesebben

Helyi önkormányzatok fejlesztési eszközei Magyarországon Uniós forrásokhoz való hozzáférés lehetőségei a 2014-2020-as időszakban

Helyi önkormányzatok fejlesztési eszközei Magyarországon Uniós forrásokhoz való hozzáférés lehetőségei a 2014-2020-as időszakban Helyi önkormányzatok fejlesztési eszközei Magyarországon Uniós forrásokhoz való hozzáférés lehetőségei a 2014-2020-as időszakban Németh Mónika Miniszterelnökség Nemzetközi Főosztály 1 2012 Partnerségi

Részletesebben

A Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal 2008. évi ellenőrzési terve. I. Önkormányzatok ellenőrzése. Komplex felügyeleti vizsgálatok:

A Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal 2008. évi ellenőrzési terve. I. Önkormányzatok ellenőrzése. Komplex felügyeleti vizsgálatok: 33 A Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal 2008. évi ellenőrzési terve I. Önkormányzatok ellenőrzése Komplex felügyeleti vizsgálatok: Sorszám Település 1. Héreg, Vértestolna körjegyzőség 2008.

Részletesebben

SZÉCHENYI PROGRAMIRODA ZALA MEGYE TOP FEJLESZTÉSEK

SZÉCHENYI PROGRAMIRODA ZALA MEGYE TOP FEJLESZTÉSEK SZÉCHENYI PROGRAMIRODA ZALA MEGYE TOP FEJLESZTÉSEK AZ ITP ELFOGADÁSA A Zala Megyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) végrehajtásának zalai keretrendszerét Integrált

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2014-2020. Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2014-2020. Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2014-2020 Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Tematika Felkészülés a 2014-2020-as időszakra Gazdaságfejlesztési és Innovációs

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Előterjesztés Dorog Város Képviselő-testületének 2009. július 16-i

Részletesebben

3.2. Ágazati Operatív Programok

3.2. Ágazati Operatív Programok 3.2. Ágazati Operatív Programok A. Versenyképesség operatív program Irányító Hatóság Gazdasági Minisztérium Közreműködő Szervezetek Ellenőrző Hatóság a Számvevőszék Auditáló Hatósága A pályázók köre: A

Részletesebben

Piacok közérdekű információi Komárom-Esztergom megyében

Piacok közérdekű információi Komárom-Esztergom megyében Ács 2941 Ács, Fő u. 2. k, p:6-11 G.A.T. Kft. 34/385-588 gatkft@gmail.com Helyiség cím nyitva tartás üzemeltető telefon email B.szombathely Baross G. u. 1. szo : 7-12 Bakonyszombathely Önkormányzata 34/359-111

Részletesebben

A Közép-magyarországi régió vállalkozásainak támogatása a KMOP keretein belül. Varju László, Elnök, KMRFT október 14.

A Közép-magyarországi régió vállalkozásainak támogatása a KMOP keretein belül. Varju László, Elnök, KMRFT október 14. A Közép-magyarországi régió vállalkozásainak támogatása a KMOP keretein belül Varju László, Elnök, KMRFT 2008. október 14. KMRFT - Adatok, feladatok A Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács

Részletesebben

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS Dr. Bene Ildikó Szolnok, 2015.11.24. ÚMFT-ÚSZT projektek projektgazdák szerinti megoszlása JNSZ megyében 2007-2013 között JNSZ megye uniós támogatásai 2007-2013 ÖSSZESEN:

Részletesebben

Bakonyi Péter c.docens

Bakonyi Péter c.docens Az EU csatlakozás gyorsmérlege - informatikai szempontból Bakonyi Péter c.docens Kormányzati lépések 2003-20062006 Stratégia készítés és programtervezés: Magyar Információs Társadalom ( MITS ) Kormány

Részletesebben

Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban

Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban Az EU célrendszere 2007-2013 Kevésbé fejlett országok és régiók segítése a strukturális és kohéziós alapokból 2014 2020 EU versenyképességének

Részletesebben

A Közép-dunántúli Régió Innovációs Stratégiája

A Közép-dunántúli Régió Innovációs Stratégiája A Közép-dunántúli Régió Innovációs Stratégiája Magyar Műszaki Értelmiség Napja 2009. Dr. Szépvölgyi Ákos KDRIÜ Nonprofit Kft. 2009.05.14. A Közép-Dunántúl hosszú távú területfejlesztési koncepciója (1999)

Részletesebben

Csabrendek, Hosztót, Szentimrefalva, Veszprémgalsa és Zalaszegvár körj.

Csabrendek, Hosztót, Szentimrefalva, Veszprémgalsa és Zalaszegvár körj. 32 A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal 2009. évi ellenőrzési terve I. Önkormányzatok ellenőrzése Komplex felügyeleti vizsgálatok: Sorszám Település 1. Balatonakali 2009. március 2. Pátka

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 07/205-2008, 07/217-2008, 07/225-2008, 07/231-2008

Részletesebben

MTVSZ, 2013.10.01. Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása

MTVSZ, 2013.10.01. Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása MTVSZ, 2013.10.01 Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása A közép-magyarországi régió és a VEKOP speciális helyzete A KMR és a régió fejlesztését célzó VEKOP speciális helyzete: Párhuzamosan

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-i ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. március 29-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

A 2005. évben a regionális fejlesztési tanácsok döntési hatáskörébe adott támogatásokra meghirdetésre kerülő pályázati felhívásokhoz

A 2005. évben a regionális fejlesztési tanácsok döntési hatáskörébe adott támogatásokra meghirdetésre kerülő pályázati felhívásokhoz ÉRTÉKELÉSI RENDSZER A 2005. évben a regionális fejlesztési tanácsok döntési hatáskörébe adott támogatásokra meghirdetésre kerülő pályázati felhívásokhoz Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Észak-alföldi

Részletesebben

A KDRFÜ Nonprofit Kft. tevékenységének bemutatása. Molnár Tamás Ügyvezető igazgató

A KDRFÜ Nonprofit Kft. tevékenységének bemutatása. Molnár Tamás Ügyvezető igazgató A KDRFÜ Nonprofit Kft. tevékenységének bemutatása Molnár Tamás Ügyvezető igazgató A KDRFÜ Nonprofit Kft. múltja Az Ügynökséget, közhasznú társaságként 1997-ben alapította a Közép- Dunántúli Regionális

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés október 29-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés október 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. október 29-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyűlés két ülése közötti időszak fontosabb

Részletesebben

Beruházás-statisztika

Beruházás-statisztika OSAP 1576 Beruházás-statisztika Egészségügyi ágazat Önkormányzatok és önállóan jelentő egészségügyi szolgáltatók 2011 Önkormányzatok és önállóan jelentő egészségügyi szolgáltatók beruházási és felújítási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év október 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató az el pályázatok ellenőrzéséről Előadó: Horváth László polgármester Előterjesztés

Részletesebben