A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999"

Átírás

1 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999 A biztonságosabb m ködés, együttm ködéssel megvalósuló munkák és új formák kipróbálásának éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak 1999-ben 23 számottev projektje, 4 rendezvényen történt protokolláris részvétele és 2 folyamatos munkája volt. Ez az eredmény az el évhez képest egész kicsi csökkenést jelent. Az egyes munkák el nyeit közvetlenül élvez k száma 634, míg áttételesen több, mint személy látta ezek hasznát. A tevékenység pénzben mérhet értéke valamivel több, mint 2 millió Ft. (Ugyanez vállalkozói alapon több, mint 4,7 millió forintot ér.) (Bizonyos munkák értéke egyáltalán nem becsülhet!) (Ld. a Magyar Kollégium tevékenysége 1999-ben cím táblázatot!) A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület 1999-be n pályázati úton Ft támogatásban részesült. Helyzetelemzés A pályázaton elnyert összegek lehet vé tették a biztonságos m ködést. Ugyanakkor arculcsapással felér meglepetést okozott több, - konkrét tevékenységek finanszírozására benyújtott - pályázat visszautasítása. Így a Magyar Kollégium továbbra sem tudott kilépni az - a pénzhiány szorításából adódó - visszafogott m ködési módból. Újból szembesülnie kellett azzal a ténnyel is, hogy irigyei, rosszakarói is vannak, akik gátolják m ködését. A Magyar Kollégium munkáját továbbra is csak kevesen ismerik határon belül. A határon túli partnerszervezetek erkölcsi támogatása pedig továbbra is kevés és bizonytalan. Meg kellene találni a módját annak, hogy a Magyar Kollégiummal együtt érz határon túli szervezetek egységesen álljanak ki a Magyar Kollégium mellett.

2 2 Szervezeti élet A formális találkozások száma a legszükségesebbekre korlátozódott. A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület sajátos m ködése miatt (kis létszámú tagságának tevékenysége nem önmagára, hanem más célcsoportra irányul) ez nem okozott fennakadást. Elnökségi ülést május 12-én tartottunk, melyen els sorban a tervezett Cseh Tamás koncert tennivalóit beszéltük meg. December 11-én az évi rendes, beszámoló közgy lésre került sor, ezúttal ismét határon túli helyszínen: Dunaszerdahelyen. A Magyar Kollégium közel tíz éves m ködése során harmadszor fordult el, hogy a tagság saját maga számára szervezett programot. Augusztus 11-én Dinnyés Jóska tagtársunk vezényletével napfogyatkozás-nézésre mentünk a Szelidi-tóhoz. A programnak jó visszhangja volt a tagság körében. A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület a közhasznú szervezetté nyilvánítás iránti kérelmét 1998 májusában beadta a F városi Bíróságra. A hivatal 1999 februárjában hiánypótlásra szólította fel az egyesületet. A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület a személyes egyeztetést követ en mindenben eleget tett a F városi Bíróság kérésének. Az egyesület 1999 decemberében újabb, februárjában esedékes - hiánypótlásra kapott felszólítást a F városi Bíróságtól. Kiemelked jelent ség események A Sepsiszentgyörgyön megrendezett, harmadik erdélyi "Hogyan pályázzunk?"- képzés az el kett eredményessége folytán jött létre. A kiváló helyi társszervez knek köszönhet en ez volt a legsikeresebb, legmagasabb színvonalú, a Magyar Kollégium által hasonló témában szervezett tanfolyam, melynek megszervezéséhez a Magyar M vel dési Intézet is hozzájárult. A másik fontos képzés a Magyarországon megtartott Civil Akadémia volt. A résztvev k négy régióból érkeztek. Ezen a rendezvényen koncentráltan érvényesültek a Magyar Kollégium alapelvei. A képzés folytatása tavasszal várható. Kár, hogy Horvátország és Szlovénia - szervezési hiányosságaik miatt - nem képviseltették magukat a tanfolyamon. Ez a munka három szervezet: a Civil Kollégium, a Magyar Kollégium és a Magyar M vel dési Intézet összefogásával valósult meg.

3 3 Fontos eredmény, hogy immár három szakmai tábor munkájában is társrendez ként vesz részt a Magyar Kollégium. A Jászóvári Nyári Egyetem, a Minimum party és a Gyimesi Tánctábor szervez i számítanak a Magyar Kollégium évek óta tartó együtt- köd segítségére. A Magyar Kollégium ismét hozzájárult a Wekerlei napok sikeréhez. A Felvidékr l érkezett nagyszarvai gyermek-bábcsoport el adása és a bábkészítés nagy sikert aratott. A Wekerle Társaskör elnöke személyesen köszönte meg a bábosok közrem ködését és hívta meg ket a jöv évi rendezvényre. A helyi kapcsolatrendszert er síti az ilyen rendezvény, s ez növeli az esetleges támogatók számát. A propagandamunkát azonban e téren is tovább kell javítani! Immár második esztendeje rendszeresen jelentkezik a Civil Rádióban az "A Magyar Kollégium történeteib l" cím sorozat. Egy-egy adás el készítése meglehet sen nagy munka. Kár, hogy közvetlen propagandaértéke még mindig nem mérhet. A m sor két év alatt leküzdötte gyermekbetegségeit, megtalálta saját hangját, stílusát. Célszer volna a sorozatnak valamelyik közszolgálati rádióban helyet találni. Hosszú távon azonban mindenképpen jelen kell lenni civil fórumokon is. Új fórumot talált a Kispesti Polgárban korábban megsz nt sorozat. A Wekerle cím lapban 1999-ben négy történet jelent meg. Ez a periodika további lehet séget kínál arra, hogy a Magyar Kollégium, székhelyének közvetlen környezetében fejthessen ki propagandát. Továbbra is egyértelm en jó határon túlról jöv visszhangja van a Magyar Kollégium-Pályázatfigyel nek. A kisebbségben él szervezeteknek nagy segítséget jelent ez a számukra eljuttatott, a pályázási lehet ségeket tartalmazó anyag. Ezt a munkát folytatni kell! Végre létrejött a Magyar Kollégium által szervezett els turistaút. A váratlanul jött nehézség (az autóbusz elromlása) ellenére - anyagilag is - sikeresnek bizonyult ez a kezdeményezés. Óvatos próbálkozás jellemzi a Magyar Kollégium Duna Televízió-béli megjelenését. A kezdeti szerény sikerek bíztatók ben egy rövid anyagot sugárzott ez az adó ben három film vetítésére is van ígéret. A legfontosabb azonban a - lassan, de biztosan - épül kapcsolat.

4 4 Munkák az egyes régiókban Felvidék A Magyar Kollégium segítségét - ezen régióban - következetesen továbbra is három szervezet igényli: a CSEMADOK Dunaszerdahelyi és Kassa Környéki Területi Választmánya, valamint a Palóc Társaság. Ezekkel állandó a Magyar Kollégium kapcsolata, míg a többivel esetleges. A CSEMADOK ezid tájt folyó bels átszervezése sok energiát köt le, így 1999-ben csak a már említett Somodi Nyári Egyetem programja valósult meg közös munkával. A Palóc Társaság szervezésében Ipoly-vidéki drámapedagógiai turné jött létre. Kárpátalja A Magyar Kollégium id l-id re megpróbálkozik azzal, hogy ebben a régióban is munkát végezzen. A Kárpátaljai Magyar Szervezetek Fórumának elnökével felvett kapcsolat bíztató a esztend re. Erdély Régen tartó munkák folytatása; új, reményteljes kapcsolatok felvétele és azt azonnal követ közös munkák jellemzik továbbra is az e régióban folyó tevékenységet. A Magyar Kollégiumnak Kolozsváron és környékén (Kalotaszeg, Mez ség) valamint a Székelyföldön van er s kapcsolatrendszere. Vajdaság A Vajdaságban dúló háború és az azzal járó adminisztratív megszorítások nem tették lehet vé a tervezett munkák megvalósulását. Horvátország és Muravidék Ezekben a régiókban a Magyar Kollégium, minden er feszítése ellenére idén nem tudott munkát végezni.

5 5 Elmaradt munkák Sajnálatos módon minden esztend ben van olyan tevékenység, amelyet nagy reményekkel tervezünk, de, amelyek valamely ok(ok)ból nem tudnak megvalósulni. A kapcsolatépít tanulmányút és a Kárpát-medencei kisebbségi magyar közm ve- dési civil szervezetek fóruma anyagi okok miatt nem jött létre. A pályázatokat elbíráló grémiumok nem tartották fontosnak, hogy e két esemény megvalósuljon. A Palóc Társaság nem rendezte meg tizedik évfordulós ünnepségét. A III. Mez ségi Fesztiválra a szervez k elfelejtették meghívni a Magyar Kollégiumot. A III. Prímásfesztivál id pontját viszont az utolsó pillanatban megváltoztatták, amihez a Magyar Kollégium nem tudott igazodni. A vajdasági klubvezet képzés a háború miatt, a felvidéki pedig a partner-szervezet által mutatott érdektelenség miatt maradt el. Két sikeres pályázattal indultunk neki a Cseh Tamás jótékonysági koncertnek. Nagy el retartással, jó munkamegosztással indult meg a szervezés. Sok munka feküdt már az el készítésben, amikor a m vész lemondta a fellépést. Az erdélyi tapasztalatcsere-körútra nem jelentkezett elegend résztvev. (Minden bizonnyal a Romániában dúló járvány miatt.) Finanszírozás A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület öt pályázatot nyújtott be ködési költségeinek fedezésére. Ezek közül négy volt eredményes. A megpályázott összegnek közel 40%-át sikerült elnyerni. A siker nagyrészt annak köszönhet, hogy néhány kuratóriumban a döntéshozó grémium egy-egy tagja ismeri a Magyar Kollégium munkáját. Személyes kiállásuk a rosszakarókkal szemben eredményes volt, köszönet érte. Konkrét projekt támogatásának elnyerésére a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület nyolc pályamunkát adott be, ezek közül hat sikertelen volt. Az így megpályázott öszszegnek 13,6 %-át sikerült elnyerni. A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület kérését a Magyar Kollégium Alapítvány méltányolta, így az Egyesület az elnyert összegb l meg tudta venni az SVHS asztali

6 6 videomagnetofont. (Ld. az A Magyar Kollégium által benyújtott pályázatok 1999-ben c. táblázatot!) A biztosabb anyagi háttér a Magyar Kollégium számítógépének korszer sítését is lehet vé tette. Budapest F város XIX. kerület Kispest Önkormányzata a Magyar Kollégium Alapítványnak nyújtott támogatása konkrét munkák megvalósulását segítette. Tervek A Magyar Kollégium számára - mint minden évben, most is - a m ködéséhez szükséges anyagiak el teremtése a legnehezebb feladat. A Magyar Kollégium továbbra sem mondhat le a pályázatokon elnyerhet összegekr l. Ugyanakkor növelnie kell az utaztatásból származó bevételeit. A filmkészítésb l egyel re nem várható komoly jövedelem, viszont a Duna TV-beli szereplésnek jelent s propagandaértéke van. Ha sikerül a Magyar Kollégium történeteib l sorozatot országos médiumokban megjelentetni, talán a potenciális támogatók is kilépnek a napvilágra. A Magyar Kollégium pártok segítségét továbbra sem kívánja igénybe venni. A Magyar Kollégium a jöv ben a korábbinál is jobban igyekszik együttm ködni más szervezetekkel, illetve el segíteni ezek kapcsolatát. A konkrét tevékenység továbbra is els sorban a már m köd folyamatok folytatása, illetve az alkalomszer en jelentkez igények kielégítése lesz. A Magyar Kollégium továbbra is a az egész Kárpát-medence kisebbségben él magyarságát kívánja segíteni kulturális munkájában. Támogatók A Magyar Kollégiumnak az esztend ben végzett munkáját a következ k segítették: Az Országgy lés, a NKÖM Közm vel dési F osztálya, a M vészeti és Szabadm ve- dési Alapítvány valamint az Országépít Alapítvány pályázatain elnyert összegek. Ezek tették lehet vé a szervezet m ködését.

7 7 Budapest F város XIX. kerület Kispest Önkormányzatának anyagi támogatása két fontos program (Wekerlei Napok, Civil Akadémia) megvalósulását tette lehet vé. AMagyar Kollégium Alapítvány a videomagnó megvásárlásához nyújtott anyagi támogatást. AMagyar Alapítványi Központ és a Magyar M vel dési Intézet a "Hogyan pályázzunk?"-képzés sikerét segítette el. A Magyar Kollégium köszönetet mond a fenti szervezeteknek és mindazoknak, akik egyéb módon támogatták évi munkáját. Budapest, december 10-én Romhányi András a Magyar Kollégium vezet je

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998 A realitásokkal való szembenézés és a talponmaradás éve volt a Magyar Kollégium ködésének kilencedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak 1998-ban 29 számottev

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 Sikeres pályázatok, látványos, nagyrendezvények, új formák és a - folyamatosan továbbfejl - kapcsolatrendszerre épített, együttm ködéssel megvalósuló munkák éve volt

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001 Sikeres pályázatok, látványos nagyrendezvények és a munkára épül gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizenkettedik esztendeje. Számszer adatok

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003 Visszatér, sikeres nagyrendezvények; vesztes, vitás esetek és viszonylagos gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizennegyedik esztendeje. Számszer

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002 Sikeres tervezett és nem tervezett munkák, elmaradt nagyrendezvények és a gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizenharmadik esztendeje. Számszer

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996.

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996. A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996. Kudarcokat, de fontos eredményeket is hozó sok tanulsággal szolgáló esztend volt a Magyar Kollégium m ködésének hetedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006 Sok, - de egyre kevésbé sikeres - sikeres pályázat; mindazonáltal biztos működés a hagyományos, együttműködéssel megvalósuló nagyrendezvények; és a wekerleikispesti

Részletesebben

A Magyar Kollégium tevékenysége 1997

A Magyar Kollégium tevékenysége 1997 A Magyar Kollégium tevékenysége 1997 Az 1997-es esztend - a Magyar Kollégium m ködésének nyolcadik éve - számos nagyszer eredménye ellenére a megtorpanás id szaka volt. A vártnál kisebb sikernek els sorban

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005 Sok, - de nem elegendően - sikeres pályázat; a hagyományos, és új, együttműködéssel megvalósuló nagyrendezvények; valamint a wekerlei-kispesti kötődés erősödésének

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2005

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2005 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2005 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu www.magyarkollegium.hu

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu www.magyarkollegium.hu

Részletesebben

2015. április 14. Budapest ISZEF Nemzetpolitikai munkacsoport ülése

2015. április 14. Budapest ISZEF Nemzetpolitikai munkacsoport ülése Garbai Ádám elnökségi tag beszámolója Eseménynaptár 2015. március 1. 2015. május 1. Időpont Helyszín Esemény 2015. március 6. Budapest HÖOK Elnökségi ülése 2015. március 6. Budapest HÖOK Választmányi ülése

Részletesebben

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. ÉV A közgyűlés a jelentést elfogadta. A szervezet adatai: Elnevezés: Viharsarok Néptáncszövetség Képviselő: Dombi Ildikó Székhely: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

KÁRPÁTALJAI FERENCES MISSZIÓ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

KÁRPÁTALJAI FERENCES MISSZIÓ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE KÁRPÁTALJAI FERENCES MISSZIÓ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2010. Készült: 2011. május TARTALOM 1) Számviteli beszámoló 2) Az Alapítvány vagyonának változása 3) Kimutatás a kapott költségvetési támogatásokról

Részletesebben

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata Angyali Szolgálat Alapítvány Alapító Okirata tanítások átadása így hozzájárulva egy békésebb, szeretetteljesebb és boldogabb társadalmi élet kialakulásához. II.-6. Az alapítvány munkájában résztvev k

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2006

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2006 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2006 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu www.magyarkollegium.hu

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

BUDAPEST I. KERÜLETI NÉPJÓLÉTI KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009.

BUDAPEST I. KERÜLETI NÉPJÓLÉTI KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. BUDAPEST I. KERÜLETI NÉPJÓLÉTI KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY 1014 BUDAPEST, KAPISZTRÁN TÉR 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. Az Alapítvány vagyona: Az Alapítvány vagyona 2.598 e Ft-tal n tt. A növekedést a

Részletesebben

BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM. 2016. évi országjelentés Magyarország

BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM. 2016. évi országjelentés Magyarország EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.26. SWD(2016) 85 final BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM 2016. évi országjelentés Magyarország amely a makrogazdasági egyensúlyhiányok megelőzésével és kiigazításával

Részletesebben

MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009.

MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY 1014 BUDAPEST, KAPISZTRÁN TÉR 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. 2009. évi egyszer sített éves beszámoló kiegészít melléklete I. Általános jellemz k Az

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003. Adószám: 18689156-1-13 Bejegyző szerv: PEST MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: 1100 SZENTJÁNOSBOGÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2099. Dobogókő, Fény utca 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003. Fordulónap: 2003. december

Részletesebben

Éves beszámoló 2012. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk.

Éves beszámoló 2012. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk. Éves beszámoló 2012 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2012. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: Cég/szervezet neve: Kisebbségi Jogvédő Alapítvány Képviselők: Dr. Tersztyánszkyné Dr. Vasadi Éva, Dr. Bándi Gyula Székhely: Budapest, 1026 Verseghy F.u.9.

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány 2011. évi közhasznúsági jelentése Bevezetés A Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány célja Pest és Nógrád megyében, szűkebben

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám: 18592333-1-10 Bejegyzı szerv: HEVES MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: PK.60.107/2003 SORSZ: 2193 Bodonyi Hagyományırzı és 3243 Bodony, Kossuth út 22. Közhasznúsági jelentés 2008. Fordulónap:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZATA INTERNETES BÉLYEGGY JT KLUB közhasznú szervezet SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 / 7 Bevezet 1. Az INTERNETES BÉLYEGGY JT KLUB (továbbiakban: Egyesület) Szervezeti és M ködési Szabályzatának (továbbiakban

Részletesebben

Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának, mint fenntartónak a szociális intézményekre vonatkozó 2011. évi ellenőrzése és az értékelés

Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának, mint fenntartónak a szociális intézményekre vonatkozó 2011. évi ellenőrzése és az értékelés Szociális és Gyermekvédelmi Iroda Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának, mint fenntartónak a szociális intézményekre vonatkozó 2011. évi ellenőrzése és az értékelés A Segítő Kéz Kispesti

Részletesebben

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzatának Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Völgyhíd Alapítvány a Fiatalokért

Völgyhíd Alapítvány a Fiatalokért 7626 Pécs, Fels vámház u. 73. 18320451-1-02 Pk.60.252/2001 2009. évi Közhasznúsági jelentése A Völgyhíd Alapítvány a Fiatalokért Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztend r l 1, Számviteli beszámoló A

Részletesebben

Célterület: nincs korlátozás a tevékenységi területre vonatkozóan. Előnyt élveznek a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek.

Célterület: nincs korlátozás a tevékenységi területre vonatkozóan. Előnyt élveznek a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek. A pályázati program fő célja: A márka neve: Háromszék! - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A helyi értékek, sajátosságok védelme, a velük való gazdálkodás fontosságának tudatosítása a polgárokban. Helyi értékek: kulturális,

Részletesebben

Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT

Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. SZERVEZET I. Általános rendelkezések Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT 1.) Az egyesület neve: Veszprémi Motoros Egyesület 2.) Az egyesület m ködési helye: 8200 Veszprém, Nyerges u. 6.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGÉR L

Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGÉR L VESZPRÉM JUTASI U. 79/A 8200 Adószám: 18935426-1-19 Számlaszám: 73200127-11255651 Veszprém, 2014-05-28 Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET

Részletesebben

Költségvetési beszámoló / 2009. év /

Költségvetési beszámoló / 2009. év / Költségvetési beszámoló / 2009. év / Nagyecsed Város Önkormányzata a 2009. évi költségvetését a 2/2009. (II.13.) Ör. rendeletében fogadta el. 2009. év során nyolc alkalommal módosítottuk a költségvetésünket

Részletesebben

Éves beszámoló 2010. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk.

Éves beszámoló 2010. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk. Éves beszámoló 2010 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2010. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról.

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Preambulum Tahitótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési,

Részletesebben

A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről

A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről Számviteli beszámoló A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről Kaszap István Alapítvány Költségvetési támogatás felhasználása Tárgyévben Alapítványunk nem részesült költségvetési

Részletesebben

2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Kollégium Kulturális Egyesület 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: romhanyi@magyarkollegium.hu

Részletesebben

SIOSZ ELNÖKI BESZÁMOLÓ a 2013-as évr l

SIOSZ ELNÖKI BESZÁMOLÓ a 2013-as évr l SIOSZ ELNÖKI BESZÁMOLÓ a 2013-as évr l Általános összefoglaló: A Sportiskolák Országos Szövetsége 1997-ben Szolnokon, egy sportiskolás konferencián alakult meg. A szervezet hivatalos bejegyzése 2002-ben

Részletesebben

Kérdőív. a határon túli magyar ismeretterjesztő, honismereti/helytörténeti szervezetekről, klubokról. Intézettípus kódja: 37

Kérdőív. a határon túli magyar ismeretterjesztő, honismereti/helytörténeti szervezetekről, klubokról. Intézettípus kódja: 37 A felmérésben részt vevő intézetek: Fórum Intézet - Somorja, Regionális és Antropológiai Kutatások Központja - Csíkszereda, Max Weber Kollégium Kolozsvár, Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. Adószám: 18689156-1-13 Bejegyző szerv: PEST MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: 60086/2000/3 SZENTJÁNOSBOGÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 1085 Budapest, Horánszky utca 20. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. Fordulónap:

Részletesebben

Eseménynaptár. Időpont Helyszín Esemény június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap június 17. Balatonlelle HÖOK Választmány ülése

Eseménynaptár. Időpont Helyszín Esemény június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap június 17. Balatonlelle HÖOK Választmány ülése Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2016. június 13. Budapest Egyeztetés Németh Gergővel az EFOTT Civil térrel kapcsolatban 2016. június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap 2016. június 17. Balatonlelle

Részletesebben

Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, július 8.

Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, július 8. Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, 2010. július 8. Előzmények EU tagállamokban kísérleti jelleggel 1997-ben foglalkoztatási paktumok létrehozása

Részletesebben

NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L

NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L Készült: 2013. március 6. Nagyatád Somogy megyei Bírósági nyilvántartási szám: 3143 Országos nyilvántartási

Részletesebben

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2015.

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2015. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2015. évi támogatására 1. A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi

Részletesebben

Egységes felnőttképzés kárpát-medencei hálózatban

Egységes felnőttképzés kárpát-medencei hálózatban Egységes felnőttképzés kárpát-medencei hálózatban A Pannonforrás Hálózat 2009. évi összehangolt programrendszere a Szülőföld Alap Oktatási és Szakképzési Kollégiumának támogatásával valósult meg. A PannonForrás

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám: Bejegyző szerv: Regisztrációs szám: 19023638-1-43 Fővárosi Bíróság, 12.Pk. 62.594 Bárdos Lajos Zenei Hetek Kórus- és Ifjúságnevelési Alapítvány 1114 Budapest, Ulászló utca 15 2010 Fordulónap:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV szeptember között megtartott elektronikus szavazásának eredményeiről

JEGYZŐKÖNYV szeptember között megtartott elektronikus szavazásának eredményeiről JEGYZŐKÖNYV A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP 2014. szeptember 12 15. között megtartott elektronikus szavazásának eredményeiről Az elektronikus szavazás kiírásának időpontja: 2014. szeptember 12. 13:55 óra

Részletesebben

Pályázati kiírás a Pátyon m köd civil szervezetek évi támogatására

Pályázati kiírás a Pátyon m köd civil szervezetek évi támogatására Pályázati kiírás a Pátyon m köd civil szervezetek 2014. évi támogatására Páty Község Önkormányzatának Képvisel -testülete anyagilag is támogatni kívánja a településen m köd civil szervezeteket, hogy ezzel

Részletesebben

A Könyvtári Intézet Határon túli könyvtári szakemberek képzése és továbbképzése programja

A Könyvtári Intézet Határon túli könyvtári szakemberek képzése és továbbképzése programja A Könyvtári Intézet Határon túli könyvtári szakemberek képzése és továbbképzése programja Országos Könyvtárügyi Konferencia, Magyar könyvtári hálózat Határok nélkül szekció Dr. Hangodi Ágnes Könyvtári

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006.

Közhasznúsági jelentés 2006. Adószám: 18951987-1-20 Bejegyző szerv: Zala Megyei Bíróság Regisztrációs szám: Apk.60.007/1994. 8900 Zalaegerszeg, Apáczai. Cs. J. tér 5/A. 2006. Fordulónap: 2006. december 31. Beszámolási időszak: 2006.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám 19171339-1-13 Bejegyző szervezet Pest Megyei Bíróság Pk.60038/1989 Regisztrációs szám TE34 Alkotó Gyermekműhely és Kulturális Iskolaegyesület 2000 Szentendre, Jókai utca 3. Közhasznúsági jelentés

Részletesebben

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA Készült a KMOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Magyarországi Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált

Részletesebben

Göncöl Néptáncegyüttes Alapítvány HATÁROZATOK KÖNYVE

Göncöl Néptáncegyüttes Alapítvány HATÁROZATOK KÖNYVE Göncöl Néptáncegyüttes Alapítvány HATÁROZATOK KÖNYVE 2013. év 2013/1/1. (2013. XII. 9.) A Göncöl Néptáncegyüttes Alapítvány működéséről szóló áttekintést, értékelést elfogadó határozat A Göncöl Néptáncegyüttes

Részletesebben

Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés

Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés Tartalom 1. Szervezet alapadatai 2. Az Alapítvány számviteli beszámolója (éves mérleg és eredmény levezetés) 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

DRÁMAPEDAGÓGIAI NEVELÉST SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY

DRÁMAPEDAGÓGIAI NEVELÉST SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY DRÁMAPEDAGÓGIAI NEVELÉST SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. év Kelt: Budapest, 2009. február 24. 1 TARTALOM: 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás a költségvetési támogatás

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám: Bejegyző szerv: Regisztrációs szám: 18160525-1-42 FŐVÁROSI BÍRÓSÁG PK.60.991/1997 BOKOR, HAZAI RÁSZORULÓK ALAPÍTVÁNY 1163 Budapest, GORDONKA utca 7. 2011 Fordulónap: Beszámolási időszak: 2011.

Részletesebben

A.2 HALÁSZAT (1.3) Draft értékelési jelentés - Függelék. Az intézkedés háttere, előtörténete

A.2 HALÁSZAT (1.3) Draft értékelési jelentés - Függelék. Az intézkedés háttere, előtörténete A.2 HALÁSZAT (1.3) Az intézkedés 6 db alintézkedésből áll: Akvakultúra. Tógazdaságok és iparszerű haltermelő rendszerek építése, felújítása, halkeltetők korszerűsítése (1.3.1) Halfeldolgozók építése, bővítése,

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám: Bejegyző szerv: Regisztrációs szám: 19023638-1-43 Fővárosi Bíróság, 12.Pk. 62.594 Bárdos Lajos Zenei Hetek Kórus- és Ifjúságnevelési Alapítvány 1114 Budapest, Ulászló utca 15 2011 Fordulónap:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 18687350-2-13 Bejegyző szerv: Pest Megyei Bíróság Regisztrációs szám: 4.Pk.60044 2600 Vác, Katona L. utca 17. 2009. Fordulónap: 2009. december 31. Beszámolási időszak: 2009. január 01. - 2009.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 18259089-1-43 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 12215. Hallássérültek Identitásáért Egyesület 1222 Budapest, Zentai utca 22. A. Közhasznúsági jelentés 2009. Fordulónap: 2009.

Részletesebben

A szántóföldi növények költség- és jövedelemhelyzete

A szántóföldi növények költség- és jövedelemhelyzete A szántóföldi növények költség- és jövedelemhelyzete A hazai szántóföldi növénytermelés vetésszerkezete viszonylag egységes képet mutat az elmúlt években. A KSH 2 adatai szerint a vetésterület több mint

Részletesebben

Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója 2010.

Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója 2010. Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója 2010. 2 I. FEJEZET Bevezetés I/I. Jogszabályi háttér - A Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció A legalább 2000

Részletesebben

KÖFOP A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI

KÖFOP A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI EL ZMÉNYEK 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti

Részletesebben

Szakképzés Foglalkoztatás Gyakorlati képzés Pályakezdők Munkaerő-piaci kereslet-kínálat. Tanulmány

Szakképzés Foglalkoztatás Gyakorlati képzés Pályakezdők Munkaerő-piaci kereslet-kínálat. Tanulmány Szakképzés Foglalkoztatás Gyakorlati képzés Pályakezdők Munkaerő-piaci kereslet-kínálat Tanulmány Pályakezdő szakmunkások elhelyezkedésének alakulása Gazdálkodók szakképző iskolát végzettek, felsőfokú

Részletesebben

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda A kiadvány megjelenését támogatta: Tartalomjegyzék Bevezetés...5 Az

Részletesebben

KÖZMŰVELŐDÉSI, SPORT ÉS CIVIL SZERVEZETEK PÁLYÁZATAINAK BENYÚJTÁSÁRA

KÖZMŰVELŐDÉSI, SPORT ÉS CIVIL SZERVEZETEK PÁLYÁZATAINAK BENYÚJTÁSÁRA 81 82 83 8485 86 87 2. számú melléklet a 41/2011. (IX. 23.) önkormányzati rendelethez PÁLYÁZATI ADATLAP KÖZMŰVELŐDÉSI, SPORT ÉS CIVIL SZERVEZETEK PÁLYÁZATAINAK BENYÚJTÁSÁRA 1. Pályázó (közművelődési, sport

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2019. MÁJUS 15. Előadó: Bugyik Andrea HELYI AKCIÓCSOPORT (HACS) BEMUTATÁSA Név: Karcag Városért Helyi Közösség Megalakulás: 2016. év Forma: konzorcium Tagság: 18

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök évi soron kívüli választásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök évi soron kívüli választásáról 1. sz. melléklet T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök 2018. évi soron kívüli választásáról A legutóbbi ülnökválasztás 2015. március 7. napja és április 30. napja között volt. A bírák jogállásáról és

Részletesebben

Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005.

Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005. Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005. Adószám: 18559334-2-09 Bejegyző szerv: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Regisztrációs szám: Pk. 62 121/2000 Fordulónap:

Részletesebben

HH gyermekek száma. Barcs 76 31 10 13,2 1 3 Barcs Komlósd, Péterhida. Barcs 77 16 1 1,3 0 3 5. sz. Tagóvoda. Barcs 18 5 1 5,6 0 1 6. sz.

HH gyermekek száma. Barcs 76 31 10 13,2 1 3 Barcs Komlósd, Péterhida. Barcs 77 16 1 1,3 0 3 5. sz. Tagóvoda. Barcs 18 5 1 5,6 0 1 6. sz. Az intézményfenntartó társulás közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési tervében közép és hosszútávon szerepel a HH/HHH gyermekek kiegyenlített arányú elhelyezése minden óvodai intézményegységben, valamint

Részletesebben

KUTATÁSI EREDMÉNYEK a BOM számára az olimpiával kapcsolatban készített telefonos közvélemény-kutatásból. Budapest, június

KUTATÁSI EREDMÉNYEK a BOM számára az olimpiával kapcsolatban készített telefonos közvélemény-kutatásból. Budapest, június KUTATÁSI EREDMÉNYEK a BOM számára az olimpiával kapcsolatban készített telefonos közvélemény-kutatásból Budapest, 2010. június 1 Bevezetés Az alábbiakban közöljük a kérdőívben szereplő kérdéseket és a

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2006. Szent András Evangelizációs Alapítvány

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2006. Szent András Evangelizációs Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2006. Szent András Evangelizációs Alapítvány Szent András Evangelizációs Alapítvány 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. C, fsz 35. Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank: 12011148 00130975

Részletesebben

Civil szervezetek támogatása

Civil szervezetek támogatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL -TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Az el terjesztést készítette: aljegyz Civil szervezetek támogatása

Részletesebben

Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése

Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése Résztvevő települések: Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Nagyatád, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany Projektidőszak:

Részletesebben

Közhasznú gazdálkodási jelentés

Közhasznú gazdálkodási jelentés MUT Közhasznú gazdálkodási jelentés A Magyar Urbanisztikai Társaság 2013. évi tevékenységéről (Álló betűvel az éves közhasznú gazdálkodási terv, dőlt betűvel a megvalósulásról szóló beszámoló) A legfontosabb

Részletesebben

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY 2008.

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY 2008. POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. A dokumentumot átvettem: Pogány, 2009. február 5. Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Pogányért Alapítvány Számviteli beszámolója 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY

MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Baráti Kör neve és székhelye (1) A Baráti Kör neve: A Veszprémi Lovassy és volt piarista Gimnázium öregdiákjainak Baráti Köre. (2) A Baráti Kör

Részletesebben

1. fejezet. 2. fejezet

1. fejezet. 2. fejezet Tartalomjegyzék 1. fejezet Nemzet, állam, kisebbség 13 1.1. A nemzetpolitika alapjai 13 1.2. Magyarok kisebbségben 17 1.2.1. A trianoni békeszerződés 17 1.2.2. A két világháború közötti időszak 18 1.2.3.

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2013

Pénzügyi beszámoló 2013 Adószám: 18336999-1-43 Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Bejegyzési szám: 14.Pk.60.384/2012/3. Nyilvántartási szám: 11.662. 1119 Budapest, Fehérvári út 109. III/11. 2013 Fordulónap: 2013. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Kérdőív. Intézettípus kódja: 41. A felmérésben részt vevő intézetek:

Kérdőív. Intézettípus kódja: 41. A felmérésben részt vevő intézetek: A felmérésben részt vevő intézetek: Fórum Intézet - Somorja, Regionális és Antropológiai Kutatások Központja - Csíkszereda, Max Weber Kollégium Kolozsvár, Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány

Részletesebben

Határozati javaslat. Tárgy: A Szekszárd Városi Lövészklub működése és terveinek bemutatása

Határozati javaslat. Tárgy: A Szekszárd Városi Lövészklub működése és terveinek bemutatása Határozati javaslat Tárgy: A Szekszárd Városi Lövészklub működése és terveinek bemutatása 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Humán Bizottsága a Szekszárd Városi Lövészklub szakmai

Részletesebben

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY 2007.

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY 2007. POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. Pogány, 2008. április 8. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. A Pogányért Alapítvány Számviteli beszámolója 3. Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról

Részletesebben

A kamara ahol a gazdaság terem. Beszámoló a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. évi tevékenységéről

A kamara ahol a gazdaság terem. Beszámoló a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. évi tevékenységéről A kamara ahol a gazdaság terem Beszámoló a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. évi tevékenységéről 1 Bevezetés Jelen beszámoló elkészítésének célja a kamarai küldöttek tájékoztatása a szervezet

Részletesebben

Mindenekel tt szeretnénk sikerekben gazdag, eredményes, boldog új évet kívánni Önnek!

Mindenekel tt szeretnénk sikerekben gazdag, eredményes, boldog új évet kívánni Önnek! Kedves Olvasónk! Mindenekel tt szeretnénk sikerekben gazdag, eredményes, boldog új évet kívánni Önnek! Januárban a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) egy témakörben vár projektötletet az el zetesen nyilvántartásba

Részletesebben

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl A Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány és kuratóriuma elsısorban pályázati támogatások

Részletesebben

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR A Budapesti M szaki F iskola Szervezeti és M ködési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és M ködési Rend 7. függelék 2. verzió A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestülete 21/2006.(XII.20.) rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról. A rendelet hatálya

Csengőd Község Képviselőtestülete 21/2006.(XII.20.) rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról. A rendelet hatálya Csengőd Község Képviselőtestülete 21/2006.(XII.20.) rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Csengőd Község Képviselőtestülete a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BARANGOLÓ ÓVODA 2017 PÓCSMEGYER, TÁNCSICS u. 26. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Kelt: 2006. január 24. Készítette: Papp István Lőrincné Danyi Zsuzsánna óvodavezető A közoktatásról szóló többször módosított

Részletesebben

Kkv problémák: eltér hangsúlyok

Kkv problémák: eltér hangsúlyok Kisvállalati- és vállalkozáspolitika: vonzások és választások Dr. Habil. Szerb László Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2010.03.28. Dr. Szerb László 1 Kkv problémák: eltér hangsúlyok Vállalkozói

Részletesebben

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2014.

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2014. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2014. évi támogatására A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL.

Részletesebben

Gyógyulj Velünk Egyesület KÖZGYŰLÉS 2016/2

Gyógyulj Velünk Egyesület KÖZGYŰLÉS 2016/2 Gyógyulj Velünk Egyesület KÖZGYŰLÉS 2016/2 1 JAVASLAT A Gyógyulj Velünk Egyesület Közgyűlésének napirendjére Helyszín: 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7, Egyesített Szent István és Szent László Kórház

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 18690431-1-13 Bejegyző szerv: Pest Megyei Bíróság Regisztrációs szám: 4.Pk.60079/2000/4 Gyermekmosoly Közhasznú Alapítvány 2142 Nagytarcsa, Sport utca 6. 2011 Fordulónap: 2011. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Tájékoztató a 2007/2008. tanév, nevelési év munkájáról és az új tanév feladatairól

Tájékoztató a 2007/2008. tanév, nevelési év munkájáról és az új tanév feladatairól Tájékoztató a 2007/2008. tanév, nevelési év munkájáról és az új tanév feladatairól Tisztelt Mővelıdési és Oktatási Bizottság! A Mővelıdési és Oktatási Bizottság a közoktatási intézmények munkatervei, illetve

Részletesebben

PK-142 PK-142-02 Szöveges beszámoló ÚJ!A.T.K.H.E.Közh.jelent 2014.táblázatai6.pdf KIMUTATÁS a vagyon felhasználásáról 2014. év Változás Megnevezés % eft el z évi eft tárgy évi eft + - + - Saját t ke 188

Részletesebben