SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 S60 felhasználói útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 S60 felhasználói útmutató"

Átírás

1 SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 S60 felhasználói útmutató 5.0 változat 1.7 dokumentum verzió

2 Felelősség-korlátozás Szerzői jog Védjegyek Szabadalmak Ezt a dokumentumot megvizsgált és megtekintett formában, mindennemű kifejtett vagy törvényi garancia nélkül adjuk közre, beleértve többek között a forgalomképességre, valamely konkrét rendeltetésre való alkalmasságra, valamint a harmadik felek jogainak megsértésére vonatkozó törvényi garanciákat is. A SEVEN semmiféle esetben sem vállal felelősséget az ebben a dokumentumban előforduló esetleges hibákért, illetve a járulékos vagy következményes károkért (beleértve többek között a pénzügyi veszteséget), amelyek a dokumentum vagy az abban közölt információk használatából vagy használhatatlanságából adódnak, abban az esetben sem, ha a SEVEN a szóban forgó károk lehetőségéről előzetesen értesült. Copyright 2005 SEVEN Networks International Ltd. Minden jog fenntartva. Tilos ezt a kiadványt vagy annak bármely részét a Seven Networks International Ltd. előzetes írásos engedélye nélkül lemásolni, számítógépes vagy egyéb tároló rendszerben tárolni vagy bármilyen formában, illetve bármely eszközön azt továbbítani. Az ebben a kiadványban közölt információk külön értesítés nélkül módosíthatók. A SEVEN a SEVEN Networks, Inc. védjegye. A SEVEN Always-On Mail, valamint a SEVEN Mail a SEVEN Networks International Ltd. védjegyei. A Domino és a Lotus az IBM Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Az Ericsson a Telefonaktiebolaget LM Ericsson védjegye vagy bejegyzett védjegye. A Microsoft, Outlook, Windows, és Windows NT a Microsoft Corporation bejegyzett védjegyei vagy védjegyei az Egyesült Államokban, illetve más országokban. A Nokia a Nokia Corporation bejegyzett védjegye. A dokumentumban előforduló egyéb termék- és vállalatnevek tulajdonosaik védjegyei vagy kereskedelmi elnevezései lehetnek, és azokat ebben a dokumentumban kizárólag azonosíthatóságuk érdekében nevezzük meg. Függő szabadalmak. Változat: 5.0 Kibocsátás: augusztus SEVEN Networks International Ltd. 2 SEVEN Networks International Ltd.

3 Tartalom SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.01 S60 felhasználói útmutató... 1 Felhasználói célközönség... 6 Kapcsolódó dokumentumok... 6 A dokumentumokkal kapcsolatos visszajelzések6 Telepítő csomag... 7 A telepítéshez szükséges kellékek... 7 Hálózati kapcsolatok... 7 A SEVEN Always-on Mail telepítése... 9 A SEVEN Always-on Mail aktiválása Beállítások Kapcsolati beállítások beállítások Naptár beállítások Kapcsolat beállítások A SEVEN Always-on Mail alkalmazás indítása 21 A SEVEN Always-on Mail szolgáltatások használata üzenetek kezelése üzenetek és csatolt fájlok olvasása Csatolt állományok kezelése Új üzenet írása Naptári bejegyzések kezelése Hibakeresés Gyakori kérdések További támogatás SEVEN Always-On Mail 5.0 Enterprise Edition User Guide 3

4

5 Előszó Üdvözöljük a fontos elektronikus levelei, naptárai és kapcsolatai kezelését segítő teljes körű mobil irodai alkalmazásokat kínáló rendszer, a SEVEN Always-on Mail világában. Mivel az Always-On Mail True Push technológiát használ, nincs szükség szinkronizálásra, és a legfrissebb információk késés nélkül jutnak el Önhöz. A SEVEN mobil készülékén keresztül biztonságos, azonnali, vezeték nélküli hozzáférést biztosít a vállalati alkalmazásokhoz. Ebben az útmutatóban a SEVEN Always-on Mail mobil készüléken történő kezelésére és használatára vonatkozó információkat találja meg. Az előszó az alábbi fejezetekre oszlik: Felhasználói célközönség Kapcsolódó dokumentumok A dokumentumokkal kapcsolatos észrevételek

6 Felhasználói célközönség Ez az útmutató azoknak az üzleti felhasználóknak készült, akik a SEVEN Alwayson Mail alkalmazást és mobil készüléket használnak a vállalati alkalmazásokhoz és adatokhoz való hozzáférés céljából A dokumentum összeállítása során feltételeztük, hogy Ön rendelkezik vezeték nélküli hozzáférésű mobil készülékkel, és hogy már tudja kezelni a készüléket. Kapcsolódó dokumentumok A SEVEN dokumentumkészlet az alábbi dokumentumokat tartalmazza: SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 felhasználói útmutató kézi számítógépekhez Az Always-On Mail Windows mobil kézi számítógépes eszközökön, pl. Qtek és HP ipaq eszközön történő használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 UIQ felhasználói útmutató Az Always-On Mail Symbian UIQ eszközökön történő használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 S80 felhasználói útmutató Az Always-On Mail Nokia Series 80 eszközökön történő használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 Windows Mobile Smartphone felhasználói útmutató Az Always-On Mail Microsoft Windows Mobile Smartphone eszközökön történő használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. További információk a internetes oldalon találhatók. A dokumentumokkal kapcsolatos visszajelzések A SEVEN műszaki kiadványok osztálya várja az Önök visszajelzéseit. A későbbi változatok továbbfejlesztése érdekében a következő címre várjuk az Önök észrevételeit és javaslatait: techdocs@seven.com. 6 SEVEN Networks International Ltd.

7 Chapter 1: A SEVEN Always-on Mail bemutatása Telepítő csomag A Nokia Series 60 operációs rendszerrel működő eszközökhöz, pl. a Nokia 3230 és a Nokia 6680 készülékekhez tartozó SEVEN Always-on Mail alkalmazás szabványos Symbian telepítő állomány. A fájl a.sis kiterjesztésről ismerhető fel. Az S60 eszközökhöz tartozó telepítő fájl neve tartalmazza az S60 karaktereket. A telepítéshez szükséges kellékek Hálózati kapcsolatok A SEVEN Always-on Mail szolgáltatások használatának megkezdéséhez a következőkre van szükség: megfelelő S60 eszközre, pl. egy Nokia 3230 vagy Nokia 6680 készülékre. Az alkalmazás által támogatott készülékek teljes jegyzékét kérje a szolgáltatójától vagy a SEVEN alkalmazásokat árusító üzletekben. a Nokia Series 60 operációs rendszerrel működő eszközökhöz tartozó SEVEN Always-on Mail telepítő csomag szabványos telepítő (.SIS) állomány. Ezt a fájlt az Ön szolgáltatójának vagy SEVEN üzletének kell biztosítania az Ön részére. Mobil készülékén működő csomagkapcsolt (GPRS vagy 3G) kapcsolatra és az Internethez közvetlenül kapcsolódó APN (Access Point Name) konfigurációra van szüksége. Ezt úgy ellenőrizheti, hogy a készülék internetes böngészőjével megnyit egy internetes (nem WAP) oldalt. Ha az oldal megnyílik, nincs szükség külön APN beállítására. FONTOS! A SEVEN Always-on Mail alkalmazás a valódi Always-On élmény érdekében a mobil készüléken folyamatosan nyitva tartja a csomagkapcsolt (GPRS vagy 3G) internetes kapcsolatot. A kapcsolatot annak ideiglenes megszakadásakor az alkalmazás automatikusan újraindítja. A csomagkapcsolt kapcsolat a hazai hálózatban és barangolás közben felmerülő költségeit illetően szolgáltatójától kérjen felvilágosítást.

8 Ha nem sikerül megteremteni az internetes kapcsolatot, az APN beállítások a Settings>Connection fül kiválasztásával módosíthatók. Nyissa meg a Access points funkciót, és módosítsa a beállításokat. A Settings menü egyes készülékeken a Tools alatt található. 1. ábra. Internet Accounts A számítógépes rendszergazda, illetve a szolgáltató nyújthat a beállításhoz további segítséget. Egyes szolgáltatók kérésre SMS-ben küldik el a szükséges beállításokat. 8 SEVEN Networks International Ltd.

9 Chapter 2: Telepítés és aktiválás A SEVEN Always-on Mail telepítése Ebben a fejezetben a SEVEN Always-on Mail a mobil készülékre történő telepítésére és aktiválására vonatkozó információkat találja meg. Egy előfizetéshez csak egy eszköz használható. Ha új készüléket kíván használni, először törölni kell a régi készülék telepítését. A SEVEN Always-on Mail a következő lépésekben telepíthető a mobil készülékre: 1. Másolja be az eszközre a SEVEN Always-on Mail telepítő csomagot (.SIS fájl). Ez többféleképpen is végrehajtható: a. el lehet küldeni PC-ről Bluetooth kapcsolaton (fontos, hogy ilyenkor a Bluetooth a küldő és a fogadó készüléken is engedélyezve legyen) b. el lehet tárolni a készülék által kezelt memóriakártyára c. eszközkezelő programmal kábelen keresztül telepíthető (a kábelt általában a mobil készülékhez adják) d. infravörös összeköttetéssel küldhető PC-ről 2. Kezdje meg a telepítést, és nyomja meg az Install gombot. A fájl helye attól függ, hogy hogyan küldte át a fájlt az eszközre: a. ha a fájlt Bluetooth-on vagy infravörös kapcsolaton másolta be, az a Messaging inbox ablakban jelenik meg. b. ha a fájlt memóriakártyán tárolta el, vagy kábelen küldte át, nyissa meg a File Manager programot, és keresse meg a fájlt a lemezen vagy a memóriakártyán 3. Ha üzenete érkezett a szállítói hitelesítésről, ne törődjön vele, és nyomja meg a Yes gombot. 4. Válassza ki a használni kívánt nyelvet (ez a képernyő csak abban az esetben jelenik meg, ha a telepítő csomag több nyelvet tartalmaz). 5. Az Ok gomb kiválasztásával kezdje meg a telepítést.

10 2. ábra. Telepítés 6. Ha memóriakártyát használ, az alkalmazás telepítéséhez válassza ki a memória típusát. Bármelyiket választhatja. 3. ábra. A memória kiválasztása 7. Olvassa el az engedélyezés feltételeit, és nyomja meg a Yes gombot. 4. ábra. Engedélyezési szerződés A telepítés befejeződéséről visszaigazoló üzenetet kap. 10 SEVEN Networks International Ltd.

11 A SEVEN Always-on Mail aktiválása Ahhoz, hogy elektronikus leveleket fogadhasson, a SEVEN Always-on Mail alkalmazást először aktiválnia kell. Ha egy korábban másvalaki által használt készüléket kíván használni, jól teszi, ha először törli az eszközön tárolt korábbi kapcsolatokat és naptárat, mivel azokat az alkalmazás az aktiválási eljárás végén átviszi a számítógépére. Az aktiválási eljárás során az eszközön tárolt naptár is törölhető. A telepítés befejeztével lépjen az alkalmazásokhoz, és indítsa el a SEVEN Mail alkalmazást. 5. ábra. Az aktiválás megkezdése 1. A csomagkapcsolt kapcsolatra vonatkozó tájékoztató képernyő jelenik meg. Nyomja meg a Yes gombot. 6. ábra. Kapcsolati tájékoztató 2. A megjelenő képernyő megkérdezi, milyen internetes kapcsolatot (APN, Access Point) használ. Az internetes kapcsolat kiválasztásához válassza ki a Next ikont, és nyomja meg az Ok gombot. Az APN beállításával kapcsolatos további tájékoztatást a fenti Hálózati kapcsolatok c. szakaszban talál. SEVEN Always-On Mail 5.0 Enterprise Edition User Guide 11

12 7. ábra. Internetes kapcsolat 3. A megjelenő képernyő megkérdezi, hogy szeretné-e szinkronizálni a naptár- és kapcsolat-adatokat. Válassza ki a használni kívánt szolgáltatásokat. Ezen a beállításon a későbbiekben lehet változtatni. Nyomja meg a Next gombot. 8. ábra. A naptár és a kapcsolatok szinkronizálásának kiválasztása 4. A következő lépésben az időzónát kell kiválasztani. Válassza ki a megfelelő zónát, és érintse meg a Next gombot. 9. ábra. Az időzóna kiválasztása 12 SEVEN Networks International Ltd.

13 5. Erre a lépésre csak abban az esetben kerül sor, ha a naptárban vannak események, és Ön a naptár szinkronizálását választotta. Kiválaszthatja, hogy az eszközön található naptárat le kívánja-e cserélni, illetve, hogy össze szeretné-e fésültetni a készüléken található naptárat a számítógépes naptárával. Ha a készüléket korábban másvalaki használta, javasoljuk, hogy cserélje le a naptárat, hogy a korábbi bejegyzések ne keveredjenek össze az ön saját naptárának eseményeivel (az eszköz nem tesz különbséget a különböző felhasználók által bevitt feljegyzések között). Ha az Always-On Mail valamely korábbi verzióját frissíti, naptárát az alkalmazás szinkronizálja, és Ön lecserélheti az eszközön található naptárat. Ha le szeretné cserélni a számítógépén tárolt naptárat, először a számítógépes naptári alkalmazás segítségével kell azt kiürítenie, majd ebben a lépésben a No gombot kell kiválasztania. Nyomja meg a Next gombot. 10. ábra. Naptár cseréje vagy összefésülése 6. Ezt követően létrejön a kapcsolat. Ha az APN-nel (hozzáférési pont vagy internetes kapcsolat) probléma támad, a készülék kapcsolati hibát jelez. Ilyenkor felfüggesztheti a telepítést, és kiválaszthatja a megfelelő APN-t. További információkat a fenti Hálózati kapcsolatok c. szakaszban talál. A telepítést az Alkalmazások menüpontból lehet újrakezdeni. 7. Amikor a kapcsolat létrejött, az eszköz létrehozza a SEVEN Always-on Mail szolgáltatás aktiválásához szükséges aktiváló kódot. Erre a biztonság érdekében van szükség. SEVEN Always-On Mail 5.0 Enterprise Edition User Guide 13

14 11. ábra. Aktiváló kód 8. Ha számítógépére az aktiváló kódot kérő üzenetet kapott, válaszoljon a levélre úgy, hogy a válasz első sorába másolja be az aktiváló kódot. Ha nem kapott ilyen üzenetet, küldje el az aktiváló kódot a rendszergazdának, aki a kód segítségével aktiválja a szolgáltatást. FONTOS! 12. ábra. Aktiváló üzenet Az aktiváló kód a szolgáltatás használatához szükséges személyes titkosító kód. Következésképpen a kódot biztonságos módon kell elküldenie a rendszergazdának. Például: Telefonon tájékoztathatja SMS-ben küldheti ben is elküldheti, de kizárólag a vállalat belső hálózatán. Interneten lehetőleg ne küldje el a kódot! 14 SEVEN Networks International Ltd.

15 9. Miután a szolgáltatást sikerült aktiválni, az Always-On Mail automatikusan elindul (feltéve, hogy létrejött az internetes összeköttetés). Az aktiválás befejeződéséről a rendszer Önt a mobil készülékére és a számítógépére elküldött üzenetben tájékoztatja. 10. Sikeresen befejeződött a telepítés és az aktiválás. Nyomja meg a Continue gombot. Megjelenik az állapot képernyő. 13. ábra. Sikeres kapcsolódás és aktiválás képernyők 14. ábra. Állapot képernyő Az állapot képernyőt a Back kiválasztásával zárhatja be, léphet ki a háttérben futó alkalmazásból, s ettől fogva a készüléket a szokásos módon használhatja. Most már használni tudja az Always-On Mail szolgáltatást. SEVEN Always-On Mail 5.0 Enterprise Edition User Guide 15

16

17 Chapter 3: Beállítások és Eszközök A SEVEN Always-on Mail a telepítés és aktiválás során valamennyi alapvető beállítást saját maga végzi el. Ebben a fejezetben részletesen bemutatjuk, milyen beállításokra van lehetőség, és hogy milyen eszközöket használhat, hogy hatékonyan tudja igénybe venni a szolgáltatásokat, valamint a mobil , a naptár és a kapcsolatok optimalizálására. A beállításokat és eszközöket ebben a fejezetben ismertetjük. A beállításokhoz és az eszközökhöz úgy tud hozzáférni, hogy az alkalmazások menüben megnyitja a SEVEN Mail funkciót, és kiválasztja a Options>Settings menüpontot. 15. ábra. Hozzáférés a Tools és Settings funkciókhoz A Pause(/Resume) gombbal átmenetileg megszakíthatja a SEVEN Always-on Mail működését. A megállításkor az információk nem vesznek el, hiszen az újrakezdéskor az ek, naptári bejegyzések és kapcsolatok automatikusan frissülnek. Ha hosszú időre szakítja meg az alkalmazást, a legrégebbi üzeneteket a rendszer nem küldi el a mobil eszközre. A régi ek elküldését a Days to store beállítással lehet szabályozni (ld. a továbbiakban az settings szakaszt). Az üzeneteket a rendszer alapbeállításban 4 napig állítja sorba, vagyis az ennél korábbi üzeneteket a Resume gomb megnyomásakor már nem küldi el a készülékre. A megállítás azért is hasznos, mert segítségével a kapcsolatban jelentkező problémákat is ellenőrizhetjük, hiszen az eszköz a Resume kiválasztásakor azonnal újra kapcsolódik. A lehetséges Settings funkciókat külön fejezetben ismertetjük. A Clear mailbox kiválasztásával a készülékre érkező üzeneteket törölhetjük. Az üzenetek a szerveren tárlódnak. Ha a szerverből is ki kívánja törölni őket, lépjen

18 be a beérkező üzenetekbe, válassza ki az összes t, és nyomja meg a törlés gombot. A Sync calendar kiválasztásával vezeték nélkül szinkronizálhatja a mobil készüléken és a számítógépen található naptárait, összefésülve a két naptáron tárolt adatokat. Rendes esetben erre nincs szükség, hiszen a SEVEN Always-on Mail automatikusan szinkronban tartja a két naptárat. A Sync contacts kiválasztásával vezeték nélkül szinkronizálhatja a mobil készüléken és a számítógépen található kapcsolatait, összefésülve a két rendszeren tárolt adatokat. Rendes esetben erre nincs szükség, hiszen a SEVEN Always-on Mail automatikusan szinkronban tartja a két adatbázist. A View log kiválasztásával a naplófájl tekinthető meg. A Help segítségével az online súgóba lehet belépni (előfordulhat, hogy ehhez a menüponthoz lejjebb kell görgetni a képernyőt). Az About az aktuális SEVEN Always-on Mail verziót mutatja meg. Beállítások Az Options menüből a Settings menüpont kiválasztásával többféle beállítást módosíthat vagy tekinthet meg. Kapcsolati beállítások Az első fülön a Connection beállításokat találja: 16. ábra. Kapcsolati beállítások Access point: az internetes kapcsolathoz használt APN-t határozza meg. Az APN beállításával kapcsolatos további információk a fenti Hálózati kapcsolatok c. szakaszban találhatók. A hozzáférési pontokkal kapcsolatban a szolgáltató további tájékoztatást tud nyújtani. Keepalives: azt határozza meg, hogy az Always-On Mail számára engedélyezett-e a kapcsolattartó jelek küldése. Az ajánlott beállítás az Automatic, vagyis hogy az eszköz csak abban az esetben kezdi el a kapcsolattartó jelek küldését, ha észreveszi, hogy a hálózati kapcsolat ideiglenesen megszakadt. Ennek az a célja, hogy biztosítsa a folyamatos kapcsolatot azokban a hálózatokban is, ahol az éppen nem használt kapcsolatokat bizonyos idő elteltével a rendszer automatikusan megszakítja. Az On funkció kiválasztásával az eszköz kétpercenként küldi el a kapcsolattartó jeleket. Az egyes üzenetek mérete kb. 10 byte. Az Off funkció kiválasztásakor az eszköz nem küld kapcsolattartó jeleket. 18 SEVEN Networks International Ltd.

19 A kapcsolattartó jeleket a szerver oldal minden esetben 15 percenként küldi. Abban az esetben, ha a kapcsolattartó jelküldés be van kapcsolva ( On vagy Automatic beállítással), és a kapcsolat túl gyakran szakad meg, az Always-On Mail automatikusan Paused üzemmódba kapcsol. A Paused üzemmódot a felhasználó számára úgy jelzi a rendszer, hogy a beállítások képernyő felülre kerül, jelezve, hogy az Always-On Mail megállított állapotban van. A kapcsolattartó jelek működésének célja, hogy elkerülhető legyen a túl magas kapcsolódási díj azokban a hálózatokban, amelyek kapcsolódási díjjal üzemelnek. Ezek a költségek különösen barangoláskor lehetnek jelentősek. beállítások Az fülön a következő beállításokat találja: 17. ábra. beállítások Days to store s: azt a maximális időtartamot határozza meg, ameddig az üzenetek megőrződnek a készüléken. Ha az üzenet régebbi ennél az időkorlátnál, az Always-On Mail automatikusan törli az üzenetet a készülékről. Az üzenetek a szerverről nem törlődnek, számítógépéről később is hozzáférhet azokhoz. Ennek a beállításnak a célja, hogy szabaddá tegye a készülék memóriáját. Ez a beállítás a módosítástól számított 6 órán belül kerül át a szerverre, tehát ha lerövidíti ezt az időt, a régebbi üzenetek a megadott időkorláton belül törlődnek. A készüléken egy évig megőrizheti üzeneteit. A Sound notification beállítás segítségével beállíthatja, hogy új érkezésekor a készülék hanggal jelezzen. User address: a felhasználó címe. Ez az aktiváláskor automatikusan beállítódik, megváltoztatni nem szabad. Naptár beállítások A Calendar fülön az alábbi beállításokat találja: SEVEN Always-On Mail 5.0 Enterprise Edition User Guide 19

20 18. ábra. Naptár beállítások Calendar: ez a beállítás azt határozza meg, hogy a naptárban szereplő adatokat a rendszer folyamatosan szinkronban tartsa a levelező szerveren található naptárral és viszont. Timezone: az Ön időzónáját jelzi. Synchronize days in past: ennek a beállításnak a segítségével szabályozhatja, hogy a korábbi naptárbejegyzéseket a rendszer hogyan szinkronizálja az eszközzel. A szinkronizálás maximális időtartama 366 nap. Remove old events: ha ezt a beállítást bekapcsolja, a korábbi események szinkronizáláskor törlődnek a telefon naptárából. A Synchronize days in past beállítás módosításával Ön határozhatja meg, hogy a korábbi események hogyan törlődjenek. Ennek a beállításnak is az a célja, hogy szabaddá tegye a készülék memóriáját. Kapcsolat beállítások A Contacts fülön az alábbi beállításokat találja: 19. ábra. Kapcsolat beállítások Contacts: ezzel a beállítással határozhatja meg, hogy a telefonon tárolt kapcsolatait szinkronizálja-e a levelező szerveren tárolt kapcsolatokkal. 20 SEVEN Networks International Ltd.

21 Chapter 4: A SEVEN Always-on Mail használata A SEVEN Always-on Mail fontos elektronikus levelei, naptárai és kapcsolatai kezelését segítő teljes körű mobil irodai alkalmazásokat kínáló rendszer. Ebben a fejezetben a SEVEN Always-on Mail használatára vonatkozó tudnivalókat találja meg. A SEVEN Always-on Mail alkalmazás indítása Az Always-On Mail a készülék bekapcsolásakor a háttérben automatikusan elindul. Ennélfogva a bekapcsolásához külön semmit nem kell tennie. Az Always-On Mail akkor működik, ha a készülék képernyőjén megjelenik a csomagkapcsolt adat (3G vagy GPRS) kapcsolat ikonja. A rendszer állapotát úgy is ellenőrizheti, hogy az Applications menüben megnyitja a SEVEN Mail alkalmazást. üzeneteit a Messaging>SEVEN Mail menüben nyithatja meg. A SEVEN Mail alkalmazás a többi üzenetmappával egy szinten található. A mappát megérintve léphet be a bejövő üzenetek mappába. 20. ábra. A SEVEN Mail mappa helye A SEVEN Always-on Mail szolgáltatások használata Ez a szakasz azt mutatja be, hogyan használhatja ki a különféle funkciókat, amikor számítógépe éppen nem elérhető.

22 üzenetek kezelése Az új üzenetek automatikusan megérkeznek, ha a SEVEN Always-on Mail működik, és van csomagkapcsolt adat-összeköttetés. Az Always-On Mail automatikusan elindul, és mindaddig fut, amíg nem állítja át Paused üzemmódba. Ha a készülék elveszti a csomagkapcsolt adathálózati kapcsolatot, az Always-On Mail egy idő után automatikusan újrakapcsolódik a hálózatra, amikor az újból elérhetővé válik. A mobil készüléken elvégzett valamennyi tevékenység megjelenik a számítógépen is. Ha például elolvasott egy üzenetet, az a mobil készüléken és a számítógépen egyaránt elolvasott üzenetként jelenik meg. Ha kitöröl egy üzenetet, az törlődik a szerverről, és a továbbiakban számítógépről sem lesz elérhető. Hasonlóképpen, ha a számítógép bejövő üzeneteiben olvas el vagy onnan töröl ki egy üzenetet, a változtatások a mobil készülék bejövő üzenet mappájában is megjelennek. Új érkezésekor a képernyő alján megjelenik egy értesítés. A Show kiválasztásával beléphet a bejövő üzenetek mappába. Az olvasatlan üzenetek a képernyőn vastag betűvel jelennek meg. 21. ábra. Olvasatlan üzenetek ablak üzenetek és csatolt fájlok olvasása üzeneteit a megfelelő üzenet kiválasztásával tudja elolvasni a Bejövő mappában. Az olvasatlan üzenetek vastag betűvel jelennek meg. Az üzenetet boríték ikon jelzi. Az az összes szokásos információt tartalmazza, azaz: feladó, tárgy, időbélyeg stb. A sürgősséget nem jelzi a készülék. Ha több információra van szüksége, válassza ki az Options/Message details menüpontot. A csatolt fájlokat a Bejövő üzenetek mappában gémkapocs ikon jelzi. 22. ábra. üzenet Az üzenetekkel kapcsolatos tevékenységeket az Options menüben lehet elvégezni. A lehetséges lépések: Reply (to sender/ to all), Forward, Delete, Message details, Find (Phone number/ /url) és Close. 22 SEVEN Networks International Ltd.

23 23. ábra. Options menü Az egyes parancsok rövid leírása: Reply to sender: Válaszol a feladónak. Az elküldött üzenetek ugyanúgy eltárolódnak a számítógép elküldött üzenetek mappájában, mintha a számítógépről válaszolt volna. Reply To all: Válaszol az összes címzettnek. Forward: Továbbítja az t, és megkéri, hogy írja be a címzett címét. Delete: Ugyanúgy törli az üzenetet, mint a számítógép levelező programja. Az üzenet törlődik a levelező szerverről. Message details: Az üzenet küldésének napját és időpontját jelzi. Find(Phone number/ /url): Segítségével telefonszámokra, és internetes címekre kereshetünk. A bejövő mappában az alábbi menüpontok érhetők el: Open, Mark as read(/unread), Create message, Reply, Delete és Move to folder. 24. ábra. A bejövő mappa menüje Open: Olvasásra megnyitja az üzenetet. Mark as unread(/read): A kiválasztott üzeneteket olvasott vagy olvasatlan üzenetként jelöli. Ha egy üzenetet olvasatlanként jelölünk, az ismét vastag betűvel jelenik meg a Bejövő mappában. Create message: a segítségével új vagy egyéb üzeneteket írhatunk. Reply(To sender/to all): Válaszol a feladónak vagy az összes címzettnek. SEVEN Always-On Mail 5.0 Enterprise Edition User Guide 23

24 Csatolt állományok kezelése Delete: Törli a kiválasztott üzenet(ek)et. Ezzel a funkcióval egy vagy egyszerre több üzenetet törölhet. A toll gombbal és a Bejövő mappában fel-le mozogva egyszerre több üzenetet is kijelölhet törlésre. Move to folder: A segítségével jeit a készüléken létrehozott mappákba rendezheti. Ezek a mappák nem kerülnek át a számítógépre, vagyis az ek a Bejövő mappában maradnak. Ha egy korábban a saját mappába áttett t kitöröl, az a Bejövő mappából is kitörlődik. A csatolt fájlokat vagy a bizonyos határt meghaladó nagyon hosszú eket a rendszer csonkolja a sávszélességgel való takarékosság érdekében, illetve hogy ne töltsön le feleslegesen olyan nagy méretű fájlokat, amelyeket valószínűleg úgyis csak számítógépen kíván majd megnyitni. A méretkorlát általában 10kb, de ezt a beállítást a rendszergazda módosíthatja. Csatolt fájl letöltéséhez nyissa meg az t, válassza ki az Options>Attachments menüt, és válassza ki az Options>Open menüpontot. Új üzenet írása 25. ábra. Csatolt fájlok megnyitása Megjelenik egy párbeszéd ablak, amely megerősítést kér a csatolt fájl letöltéséhez. A képernyőn megjelenik az mérete is, hogy Ön meg tudja becsülni a fájl letöltésének költségét. A csatolt fájlok letöltés előtt.dlt kiterjesztéssel jelennek meg. A leveleket csatolt fájllal együtt anélkül is továbbíthatja, hogy a csatolt fájlt készülékére letöltené. Ehhez a levelet a szokásos módon kell továbbítani, ilyenkor a csatolt fájlok is automatikusan továbbküldődnek. A csatolt fájlok méretét kizárólag a készüléken elérhető szabad memória korlátozza. Ha egy nagy méretű csatolt fájlt nem tud letölteni, a készüléken helyet szabadíthat fel olyan adatok (pl. korábban letöltött nagy fájlok) törlésével, amelyekre már nincs szüksége. Ezt követően ismételten megpróbálkozhat a letöltéssel. A készülékről küldeni is lehet csatolt fájlokat. A tárgyban bővebb információkat az alábbi Új írása c. szakaszban talál. Új írását az Options>Create Message>SEVEN Mail menüpontok kiválasztásával kezdheti meg a Bejövő mappában (a New funkcióval nem hozhat létre új SEVEN Mail-t). 24 SEVEN Networks International Ltd.

25 26. ábra. Új A To mezőbe írja be a címzett címét. A céges kapcsolatok között is keresheti az címet az Options>SEVEN Contacts menüpont kiválasztásával. Új kapcsolat felvételéhez a név legalább három betűjét írja be a nagyítólencse-ikonnal jelzett mezőbe, majd válassza ki az Options>Search menüpontot, és a joystick (navigációs gomb) megnyomásával válassza ki a keresett személyt. Amikor valamennyi címzettet hozzáadta, válassza ki az Options>Done menüpontot, hogy visszatérjen az hez. 27. ábra. SEVEN kapcsolatok Csatolt fájlokat az Options>Attachments kiválasztásával rendelhet hozzá az üzenethez. Írja be a szöveget a Tárgy (Sub) és Szöveg mezőkbe. A cc soron a másolati címzetteket veheti fel. Az üzenet küldéséhez nyomja meg az Options>Send gombot. Naptári bejegyzések kezelése Ha a SEVEN Always-on Mail naptár aktív, a naptár-bejegyzések változásai azonnal megjelennek a naptárszerveren, amikor a készüléken változtatunk és viszont. Fontos találkozóink bejegyzéseit így az irodától távol is folyamatosan naprakészen tarthatjuk. A naptári meghívókat az üzenetekben a ikon jelöli. Ha egy meghívásra szeretne válaszolni, nyissa meg az t, és válassza ki az Accept/Decline/Tentative lehetőségeket az Options menüből. SEVEN Always-On Mail 5.0 Enterprise Edition User Guide 25

26 28. ábra. Válasz meghívóra (Meeting Request) A választható lehetőségek a számítógéphez hasonlóan itt is az Accept, Decline és a Tentative. A lehetőség kiválasztásakor egy üzenetablak jelenik meg, amely megkérdezi, hogy kívánja-e szerkeszteni a választ. A naptár használatával kapcsolatos további információkat az eszköz felhasználói kézikönyvében talál. FONTOS! Ne szinkronizálja az Always-On Mail-lel másvalakinek a naptárát vagy kapcsolatait, ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy megkettőződnek a naptári bejegyzések, vagy hasonló problémák lépnek fel. 26 SEVEN Networks International Ltd.

27 Chapter 5: Az Always-on Mail bővítése A SEVEN Always-on Mail 5.0 közvetlenül telepíthető a SEVEN Always-on Mail 4.0 változatra. Ha az eddigiekben ennél korábbi változatot használt, a bővítéshez először törölnie kell a korábbi változatot, és csak utána lehet telepíteni az újat. Az újratelepítési eljárás hasonló a kezdeti telepítéshez.

28 Chapter 6: Az Always-on Mail törlése Ebben a fejezetben a SEVEN Always-on Mail programnak a mobil készülékről való törlésére vonatkozó tudnivalókat találja meg. 1. Zárja be az Always-On Mail-t az Applications>SEVEN Mail menübe való belépéssel és az Options>Pause, Options>Exit kiválasztásával (ehhez lejjebb kell görgetnie az Options menüben). 2. A főmenüben lépjen be az Applications>Tools>Manager menüpontokba. 3. Az alkalmazások közül válassza ki a SEVEN Always-on Mail, majd az Options>Remove menüpontot. 4. Hagyja jóvá a műveletet. A program megkérdezi, hogy törölni szeretné-e a naptárt (ha használta ezt a szolgáltatást). Ha a készüléket a jövőben másvalaki fogja használni, a naptárat valószínűleg ki kívánja törölni. 5. Várjon, amíg a program eltávolítja az alkalmazást. FONTOS! A program törlésekor valamennyi üzenet törlődik a készülék Bejövő mappájából.

29 Chapter 7: Hibakeresés és általános tudnivalók Ebben a fejezetben azt mutatjuk be, milyen lépésekkel ellenőrizheti mobil készüléke megfelelő működését és találhatja meg az esetleges hibákat, és válaszolunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Hibakeresés Javasoljuk, hogy végezze el az alábbiakban ismertetett ellenőrző műveleteket, mielőtt további segítségért a rendszergazdához fordulna. 1. A SEVEN Mail az Alkalmazásokból történő megnyitásával ellenőrizze az Always-On Mail állapotát - Az állapot képernyőn az Összekapcsolt állapotnak kell megjelennie. 2. Az Always-on Mail megállítása és újraindítása - Ezzel a teszttel a mobil készülék azonnal újrakapcsolódik a szerverhez. Probléma esetén az Always-On Mail állapot képernyője hibát jelez. 3. Indítsa újra mobil készülékét - Ez olyankor segít, ha a készüléken belső hiba lépett fel. 4. Küldjön t a készülékről a saját postaládájába, és ellenőrizze, hogy megérkezik-e a készülékre az üzenet. - Ez a teszt rögtön jelzi, hogy az üzenet elmegy-e, illetve, hogy az szerver postaládájába ugyan megérkezik, ám a készülékre nem. Ha 5 percen belül nem érkezik meg a készülékre, ellenőrizze, hogy a számítógép postaládájába megérkezett-e. Ha a vállalati rendszer túlterhelt, a bejövő üzenetek esetleg lassabban érkeznek meg. 5. Ha az Always-On Mailt hosszabb időre megállította vagy kikapcsolta, visszakapcsolás után hagyjon egy kis időt, hogy a készülék a sorba állított üzeneteket feldolgozhassa.

30 - Az Always-On Mail-nek időre van szüksége a sorba állított korábbi üzenetek feldolgozásához, csak ezt követően tud új üzenetet fogadni. Ha az alkalmazást hosszabb időre bezárta vagy megállította, előfordulhat, hogy a szerveren sok sorba állított üzenet gyűlt össze. Üzenetet küldeni azonnal tud, de az új üzeneteket a készülék csak azt követően tudja fogadni, hogy az összes korábbi üzenetet feldolgozta. 6. Ha a problémák ezek után is folytatódnak, kérjen segítséget a rendszergazdától. Támogatás kérésekor a naplófájlokra is szükség van. - A naplófájlok megkereséséhez nyissa meg a SEVEN Mail-t, válassza ki a SEVEN Always-On Mail>View log menüpontot, és küldje el azt SEVEN levél formájában. A naplóbejegyzéseket külső fájlkezelő programmal is böngészheti. A naplófájlok a System>Data mappában találhatók Duality*.txt elnevezéssel. Ha.old fájlokat talál, ezeket is küldje el. Gyakori kérdések K: Hogy kerülhetem el, hogy adataim idegen kezekbe kerüljenek, ha a készüléket esetleg ellopják? V: A lopásból eredő biztonsági kockázat csökkentése érdekében az alábbiakra van lehetőség: Jelenti a lopást a rendszergazdának, aki távolról törli az eszközön szinkronizált adatokat ( eket, kapcsolatokat és naptári bejegyzéseket). A fokozott biztonság érdekében külső adattitkosító szoftver is használható. K: Nem sikerül a program törlése, mert a telefon azt jelzi, hogy az alkalmazás használatban van. Mit tegyek? V: Ha a telefon valamilyen ok miatt megakad, próbálja meg megállítani és kilépni az alkalmazásból, majd indítsa újra a telefont és első lépésként az Alkalmazáskezelő (Application Manager) menüből törölje a programot. 30 SEVEN Networks International Ltd.

31 Chapter 8: További támogatás További támogatás A SEVEN Always-on Mail szolgáltatással kapcsolatos további támogatáshoz: forduljon a rendszergazdájához forduljon vállalata PC-s ügyfélszolgálatához A telefon mobil összekapcsolhatóságával kapcsolatos további segítségért a telefon gyártójához vagy a szolgáltatójához fordulhat.

SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0. Kézi számítógépes felhasználói útmutató. 5.0 változat 1.10 dokumentum verzió

SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0. Kézi számítógépes felhasználói útmutató. 5.0 változat 1.10 dokumentum verzió SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 Kézi számítógépes felhasználói útmutató 5.0 változat 1.10 dokumentum verzió Felelősség-korlátozás Szerzői jog Védjegyek Szabadalmak Ezt a dokumentumot megvizsgált

Részletesebben

SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0. UIQ felhasználói útmutató. 5.0 változat 1,8 dokumentum verzió

SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0. UIQ felhasználói útmutató. 5.0 változat 1,8 dokumentum verzió SEVEN Always-On Mail Enterprise Edition 5.0 UIQ felhasználói útmutató 5.0 változat 1,8 dokumentum verzió Felelősség-korlátozás Szerzői jog Védjegyek Szabadalmak Ezt a dokumentumot megvizsgált és megtekintett

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével állíthatja be a Virtualoso email levelezést Sony Ericsson X8 készülékre. Az alkalmazás beállítását

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Issue 2 Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet

Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet A Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect online levelezô alkalmazásának telepítése Microsoft Exchange szerverrel való együttmûködéshez : Megjegyzés:

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry Glover Electric kft. www.visiotech.hu Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian Windows mobile Android IPhone Blackberry 1.Symbian Operációs Rendszer 1. Először telepítenie kell a

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra TELEPÍTÉS ELŐTTI TEENDŐK: Ez a dokumentum a WorldShip alkalmazás WorldShip DVD-ről való frissítését ismerteti. A WorldShip alkalmazást az internetről is telepítheti. Keresse fel a következő weblapot, majd

Részletesebben

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger)

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) szoftveres, PKCS#12 formátumú tanúsítvány átalakításához 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. CSPChanger

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N97_mini készülékre. Az alkalmazás

Részletesebben

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban.

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban. ios iphone Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Tartalom: Az iphone aktiválása Az iphone beállítása Aktiválás számítógéppel Levelezés Szinkronizálás számítógéppel és az itunes

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

Sharpdesk Információs útmutató

Sharpdesk Információs útmutató Sharpdesk Információs útmutató Tartsa meg ezt a kézikönyvet, mivel nagyon fontos információkat tartalmaz. Sharpdesk sorozatszámok Ez a termék csak a licencekkel megegyező számú számítógépre telepíthető.

Részletesebben

1. Origin telepítése. A telepítő első képernyőjén kattintson a Next gombra:

1. Origin telepítése. A telepítő első képernyőjén kattintson a Next gombra: 1. Origin telepítése Az Origin telepítéséhez tegye be az Origin CD-t a CDROM-ba, majd kattintson az Origin 7.5 hivatkozásra, miután elindult a CD behelyezésekor a telepítő program. Ha nem indulna el a

Részletesebben

Rendszerkezelési útmutató

Rendszerkezelési útmutató Rendszerkezelési útmutató Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800-646-4633 (800-MiniMed) 818.576.5555 www.minimed.com Képviselet az Európai Unióban: Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével. vírusirtási útmutató

Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével. vírusirtási útmutató Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével vírusirtási útmutató 1. A vírus definíciós adatbázis frissítése A tálca jobb alsó sarkán található NOD32 ikon segítségével nyissa meg a Vezérlő központot.

Részletesebben

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6510 TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Termék áttekintése...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger)

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) szoftveres, PKCS#12 formátumú tanúsítvány átalakításához 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. CSPChanger

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. AirPrint

Felhasználói kézikönyv. AirPrint Felhasználói kézikönyv AirPrint BEVEZETÉS Mindent megtettünk annak érdekében, hogy e dokumentumban található adatok teljes körűek, pontosak és naprakészek legyenek. A gyártó nem vállal felelősséget a hatáskörén

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

A fényképezőgép-firmware frissítése

A fényképezőgép-firmware frissítése A fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja hajtani a frissítést,

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Telepítési leírás verzió: 1.33 2017.10.05. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. KEAASZ TELEPÍTÉSE... 3 3. A KEAASZ ALKALMAZÁS ELTÁVOLÍTÁSA...

Részletesebben

Vodafone e-sms. Használati útmutató

Vodafone e-sms. Használati útmutató Vodafone e-sms Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Követelmények Telepítés 3 Telepítési útmutató A program első indítása Üzenetek küldése 5 Címzettek kiválasztása Üzenetek írása Üzenetek elküldése

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Operációs rendszer A Nintex Workflow 2007 szoftvert Microsoft Windows Server 2003 vagy 2008 alá kell telepíteni. Böngésző kliens Microsoft Internet Explorer 6.x, de a Microsoft Internet

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet

FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet 1. Letöltési hely A kliens szoftver a következő helyről tölthető le: http://www.forticlient.com/downloads 2. Kompatibilitás A kliens a kompatibilátási

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

é rtésí té sék szű ré sé

é rtésí té sék szű ré sé E-mail é rtésí té sék szű ré sé Szűrési beállítások 2019. 01. 03. Tartalom E-mail értesítések szűrése...2 Gyakorlati példák szűrési feltételek megadására...2 Szűrés beállítása a levelezőrendszerben...2

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket az IVE-W530BT Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT 1 Bevezetés Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Gyökértanúsítványok telepítése Windows Mobile operációs rendszerekre

Gyökértanúsítványok telepítése Windows Mobile operációs rendszerekre Gyökértanúsítványok telepítése Windows Mobile operációs rendszerekre Windows Mobile 2003 / 2003 SE / WM 5 / WM6 rendszerekre 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A Windows

Részletesebben

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Fizetési meghagyás online igénylése 1(13) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A MOKK E-Fizetési meghagyás kezelésének

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ

WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ Köszöntünk! Jó döntést hoztál, hogy az általunk fejlesztett plugineket választottad, nézzük is meg gyorsan, hogyan tudod

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE Megjegyzések STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE 1. A konkurrens hálózati verzió telepítése két részből áll: a) szerver telepítés, és b) munkaállomás telepítés minden kliensen. Ezzel szemben,

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

AirPrint útmutató. B verzió HUN

AirPrint útmutató. B verzió HUN AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DN/L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Nokia 6230i Beállítások. Személyes E-mail profil létrehozása és beállítása :

Tisztelt Ügyfelünk! Nokia 6230i Beállítások. Személyes E-mail profil létrehozása és beállítása : Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Nokia 6230i típusú készüléket választotta. Új multimédiás mobiltelefonjával képüzeneteket küldhet és fogadhat, a www.t-zones.hu WAP-portálon keresztül számos információt

Részletesebben

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára Norton Family TM Getting Started 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára A Norton Family használatához először szokásos felhasználói fiókokat kell létrehozni a gyereknek minden általa használt

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2 1. Egyszerű

Részletesebben

2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye.

2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Letöltés! 1. kiadás 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. A Nokia tune a Nokia Corporation hangvédjegye.

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Telepítési Kézikönyv

Telepítési Kézikönyv Intelligens Dokumentum Kezelő Rendszer Telepítési Kézikönyv 1/15. oldal Dokumentum áttekintés Dokumentum címe: doknet telepítési kézikönyv Dokumentum besorolása: szoftver telepítési leírás Projektszám:

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Figyelem : a 3220 központosított beállítási struktúrával rendelkezik ami lehetővé teszi az összes profil egy helyről történő elérését.

Figyelem : a 3220 központosított beállítási struktúrával rendelkezik ami lehetővé teszi az összes profil egy helyről történő elérését. Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Nokia 3220 típusú készüléket választotta. Új multimédiás mobiltelefonjával képüzeneteket küldhet és fogadhat, a www.t-zones.hu WAP-portálon keresztül számos információt

Részletesebben