A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE"

Átírás

1 A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE a 2014/2015-ös tanévre jelentkezők számára Iskolánk a hozzánk jelentkező nyolcadikosok számára a rendes felvételi eljárás keretében felvételi vizsgát tart. A FELVÉTELI VIZSGA RÉSZEI: központi írásbeli felvételi vizsga magyar nyelv, matematika (a 9. évfolyamra vonatkozó) szóbeli vizsga általános iskolai eredmények Iskolánkba nem nyerhet felvételt az a tanuló, aki nem írja meg a központi írásbeli felvételi vizsgát. Ez alól kivételt jelentenek azok a tanulók, akiknek a nemzeti köznevelésről szóló törvény 56. -a (korábban a közoktatási törvény 30. (9) bekezdése) alapján mentesítésük van valamelyik tantárgyból. SPECIÁLIS ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYOK a sajátos nevelési igényű és a tanulási, beilleszkedési, magatartási nehézséggel küzdő tanulók esetében: A mentesítést a jelentkezési laphoz csatolt (érvényes) szakértői vélemény és szülői kérvény alapján állapítjuk meg a következő lehetőségek szerint:

2 Ha a tanuló mentesül az írásbeliség vagy valamelyik vizsgatantárgy értékelése és minősítése alól, a szóbeli vizsgán elért pontszámot (max. 40 pont) arányosítjuk a központi írásbeli felvételi vizsga pontszámához (max. 2 x 50 pont): egy vizsgatárgy esetén 1,25 x szóbeli pontszám = max. 50 pont két vizsgatárgy esetén - 2,5 x szóbeli pontszám = max. 100 pont. Ha a tanuló mentesül a helyesírási feladatok értékelése alól, a maximálisan elérhető 50 pontot arányosítjuk a helyesírási feladatokra adható pontszám levonásával. (például: ha 6 pontot lehetett elérni a helyesírási feladatokkal, 44 pont lesz a maximálisan elérhető pontszám, és ha a tanuló pl. 30 pontot szerzett, az arányosított összpontszáma: 50 : 44 x 30 = 34 pont) A szakértői vélemény javaslata alapján a feladatlapok kidolgozásához hosszabb időt biztosítunk ( perc), és ez a feladatlapok értékelését nem érinti. 4. A szakértői vélemény javaslata alapján engedélyezzük a segédeszköz használatát (például a matematikánál számológép). Felhívjuk a figyelmüket, hogy a fenti értékelési szabályok csak iskolánkra vonatkoznak, más iskolák más értékelési szabályokat állapíthatnak meg. A központi írásbeli felvételi vizsgát bármelyik írásbelit szervező középiskolában, így iskolánkban is meg lehet írni! JELENTKEZÉS A KÖZPONTI ÍRÁSBELI VIZSGÁRA: az általános iskolában (ilyenkor az iskola továbbítja a jelentkezési lapot), iskolánkban (személyesen a titkárságon, vagy a honlapunkról is letölthető jelentkezési lap beküldésével). Az SNI és a BTM tanulók esetében a jelentkezési laphoz mellékelni kell a mentesítésre vonatkozó szakértői véleményt, illetve egy szülő kérvényt, amelyben szíveskedjenek megjelölni a kért kedvezményt is. A központi írásbeli vizsgára jelentkezés határideje: december 10. A központi írásbeli vizsga országosan egységes időpontban zajlik, ezért nem küldünk levélben külön értesítést. A jelentkezők névsorát és a terembeosztást iskolánk honlapján lehet megtekinteni december végétől.

3 A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: január Indokolt és igazolt távollét esetén a pótírásbeli időpontja: január A SZÓBELI VIZSGÁRA nem kell külön jelentkezni, mert ezt a szerepet a felvételi jelentkezési lap tölti be, amelyet az általános iskola továbbít a középiskola számára. A felvételi jelentkezési lapok beérkezésének határideje: február 14. A központi írásbeli vizsga Értékelő lap -jának fénymásolatát csatolni kell a felvételi jelentkezési laphoz! A felvételi jelentkezési lapon több tanulmányi terület is megjelölhető, de nagyon fontos a megfelelő sorrend kialakítása! KÓD TANULMÁNYI SZAKMACSOPORT IDŐ TERÜLET 01 szakközépiskola egészségügyi 4 év 02 szakközépiskola szociális szolgáltatások 4 év A szóbeli felvételi vizsga időpontja iskolánkban: február A felvételi vizsga napjáról és a pontos időpontról a felvételi jelentkezési lapok beérkezése után levélben küldünk értesítést. Akinek nem megfelelő az időpont, másik időpontot a titkárságon kérhet a as telefonszámon.

4 A SZÓBELI VIZSGA TARTALMA A szóbeli vizsga (amelyen a szülő is jelen lehet) két tagból álló felvételi bizottság előtt zajlik. A SZÓBELI VIZSGA FELADATAI: FELADAT 1. Egy rövid állatmese hangos, értő felolvasása Pontszám 5 pont 2. A mese értelmezése, beszélgetés a mese erkölcsi tanulságairól 15 pont 3. Egy egészségnevelési vagy környezetvédelmi témájú képmontázs értelmezése, illetve beszélgetés a témáról (a választott tanulmányi területtől függően) Összesen: 20 pont 40 pont A felvételi bizottság a szóbeli vizsgán elsősorban nem a jelentkezők tantárgyi tudását vizsgálja, hanem a következő alapkészségeket: Alapkészségek olvasás, szövegértés, kifejezőkészség Egészségügyi szakközépiskola: Tájékozottság (a választott tanulmányi területre vonatkozó témában) egészséges táplálkozás (a tápanyagok fajtái) az ember és a környezet higiéniája a mozgás, a sport szerepe gyermeknevelés a család szerepe Szociális szakközépiskola: szociális problémák (szegénység, munkanélküliség, hajléktalanság) a család szerepe gyermeknevelés, gyermekvédelem az idős emberek szerepe a társadalomban a fogyatékkal élők

5 AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI: Olvasás Szövegértés Képmontázs Kifejezőkészség hangsúly, hanglejtés, hangszín, a mondatok tagolása, olvasási tempó a vizsgázó el tud-e vonatkoztatni a tanmese konkrét cselekményétől, érti-e a szöveg mögöttes tartalmát, le tudja-e vonni az emberi világra vonatkozó erkölcsi tanulságokat, van-e önálló véleménye a témáról a vizsgázó felismeri-e a képek közötti összefüggést, mennyire tájékozott a képeken szereplő témákban a vizsgázó mennyire szabatosan, világosan, árnyaltan fogalmazza meg véleményét A felvételi bizottság minden tagja pontoz, és a pontszámot a három tag átlagpontszáma alapján alakítjuk ki (törtszám esetén egész számra kerekítünk a kerekítés szabályai szerint). FELVÉTELI PONTSZÁMÍTÁS Tantárgy Általános iskolai osztályzatok 7. osztály 8. osztály év végi félévi Magyar nyelv X X Irodalom X X Idegen nyelv X X Történelem X X Matematika X X Biológia X X Központi írásbeli vizsga Magyar nyelv Matematika Szóbeli vizsga Maximális pontszám 60 pont 100 pont 40 pont Összes elérhető pontszám 200 pont Ha a tanuló mentesült valamelyik tantárgyból az értékelés és a minősítés alól, helyette egy közel álló tantárgy osztályzatát vesszük figyelembe, például: Magyar nyelv irodalom Idegen nyelv magyar nyelv Mindkettő 2 x irodalom Matematika fizika (informatika)

6 A FELVÉTELI JEGYZÉK ÖSSZEÁLLÍTÁSA: A felvételi rangsort a felvételi eljárás során elért összpontszám alapján alakítjuk ki, és mindenkit besorolunk minden tanulmányi területre, amelyre jelentkezett, ezért ez egy nagyon hosszú lista. (Az egyes tanulmányi területek felvételi jegyzékén a jelentkezők számának és elért pontszámának függvényében értelemszerűen különböző lesz a rangsorban elfoglalt hely.) Azonos pontszám esetén előnyt élveznek: 1. a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók 2. a Budapesten lakó tanulók 3. a sajátos helyzetű tanulók: akinek testvére az iskolával tanulói jogviszonyban áll akinek testvére vagy szülője az iskola tanulója volt aki a 19. kerületben lakik aki 19. kerületi általános iskolába jár A felvételi jegyzéket (az oktatási azonosító vagy a tanuló által megadott jelszó megjelölésével) a szóbeli vizsgát követően (legkésőbb március 7-éig) közzétesszük iskolánk honlapján, és az épület bejáratánál is kifüggesztjük. A felvételi jegyzéken minden hozzánk jelentkező diák szerepel. IDEIGLENES FELVÉTELI RANGSOR Az ideiglenes felvételi rangsort a középiskolák április 3-a után küldik el a Felvételi Központnak, miután megkapták az általános iskolában március án beadott módosítások alapján a jelentkezettek módosított névsorát. Az ideiglenes felvételi rangsort a korábban közzétett felvételi jegyzék rangsora alapján állítjuk össze.

7 A felvételi ponthatárt a jelentkezők által elért pontszámok és a felvehető tanulók függvényében határozzuk meg. Nem nyerhet felvételt iskolánkba az a tanuló, aki nem érte el a felvételi ponthatárt (ez a korábbi években 100 pont volt), nem írta meg a központi írásbeli vizsgát (kivéve a mentesített tanulók), a szóbeli vizsgán nem jelent meg, és ennek okát nem jelezte. VÉGLEGES FELVÉTELI JEGYZÉK A végleges felvételi jegyzéket a Felvételi Központ április 18-áig küldi meg a középiskoláknak, a felvételről hivatalos értesítést csak ez után szabad küldeni. A felvételi értesítések kiküldésének határideje: április 25. AZ EGYES TANULMÁNYI TERÜLETEINKRŐL BŐVEBB INFORMÁCIÓ OLVASHATÓ ISKOLÁNK HONLAPJÁN TAGOZATAINK NÉVEN: Beiskolázási felelős: Pintér Károlyné igazgatóhelyettes Telefonszám: (1)

8 NYÍLT NAPOK Iskolánkban a nyílt hét már lezajlott, de január végéig minden kedden és csütörtökön órai kezdettel felvételi tájékoztatót tartunk. Az érdeklődőknek egyénileg is adunk részletes tájékoztatást, iskolánk előzetes bejelentkezés alapján bármikor megtekinthető. NYÍLT ÓRÁK November között tanítási órákat lehet megtekinteni. A látogatható órákról és az időpontról honlapunkon adunk tájékoztatást. A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2014/2015-ös tanévre jelentkezőknek Október 15. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. NYÍLT NAPOK iskolánkban Október A részletes csoportos tájékoztatók 8.00, 10.00, 12.00, órakor kezdődnek (ezekre nem kell külön bejelentkezni, de előzetes időpont-egyeztetés alapján egyénileg is szívesen fogadjuk az érdeklődőket). November 4-étől január végéig minden kedden és csütörtökön órakor tartunk nyílt órákat, ezekre nem kell előzetesen bejelentkezni.

9 Október 31. November 12. November 15. November December 10. A középiskoláknak felvételi tájékoztatóban kell nyilvánosságra hozniuk felvételi eljárásuk rendjét, és közzé kell tenniük a KIRben*. A felvételi előkészítő tanfolyam indulása iskolánkban matematikából és magyar nyelvből (kedd csütörtök , 8 hétig tart). Az Oktatási Hivatal közzéteszi a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékét. NYÍLT ÓRÁK iskolánkban A látogatható órák időpontját és helyszínét november közepéig közzétesszük iskolánk honlapján. A nyílt órákra a következő telefonszámokon lehet jelentkezni: , A nyolcadikosok jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára* (a jelentkezési lapokat általában az általános iskola küldi el a középiskoláknak, de iskolánk titkárságán is lehet jelentkezni). A sajátos nevelési igényű vagy tanulási nehézséggel küzdő tanulóknak mellékelniük kell a szakértői véleményt és egy szülői kérvényt, amelyben a kért kedvezményt is meg kell jelölni. Január 18. Központi írásbeli felvételi vizsga Január 23. Pótló írásbeli felvételi vizsga Január 28. Január 29. Január 31. Február 6. Február 14. A kijavított feladatlapok megtekintésének lehetősége iskolánkban (Más iskola más időpontot jelöl ki!) A feladatlap javításával kapcsolatos esetleges észrevétel határideje iskolánkban Az írásbeli vizsga Értékelő lapjainak * átvétele iskolánkban A nyolcadikosok értesítése az írásbeli felvételi vizsga eredményéről (végső határidő). Az általános iskolának eddig az időpontig el kell küldenie a jelentkezési lapokat a középiskoláknak. (A központi írásbeli felvételi vizsga Értékelő lap -jának fénymásolatát kérjük mellékelni!)

10 Febr. 18-márc. 7. Febr Március 12. Március Március 24. Április 3. Április 8. Április 18. Április 25. Május Május 16. Június 1. A szóbeli vizsgák kijelölt időszaka a középiskolákban. Szóbeli felvételi vizsga iskolánkban (a pontos időpontról a jelentkezési lapok beérkezése után levélben küldünk értesítést). A szóbeli vizsga témái és az értékelési szempontok megtalálhatók a KIR-ben és iskolánk honlapján. A felvételi jegyzéket* (régen: ideiglenes felvételi jegyzék) minden középiskola nyilvánosságra hozza valamilyen formában (mi a honlapunkon március 7-éig). A felvételi jelentkezési lapok módosításának lehetősége az általános iskolákban *. A Felvételi Központ megküldi a középiskoláknak a hozzájuk jelentkezettek névsorát Felvételi Központ megküldi a középiskoláknak a hozzájuk jelentkezettek módosított névsorát. A középiskolák elküldik az ideiglenes felvételi rangsort * a Felvételi Központnak. A Felvételi Központ elküldi a középiskoláknak az egyeztetett, végleges felvételi jegyzéket*. A középiskolák eddig az időpontig elküldik a felvételi értesítéseket a tanulóknak és az általános iskoláknak. (Az ennél korábbi értesítések nem tekinthetők hivatalosnak!) Rendkívüli felvételi eljárás* A középiskola dönt a rendkívüli felvételi eljárás keretében jelentkezett tanulók felvételéről. A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál. Június 26. Beiratkozás iskolánkban Szeptember 1. A középiskola értesíti az illetékes jegyzőt, ha a tanköteles tanuló nem iratkozott be. A táblázatban a jelentkezéseknél végső határidők szerepelnek, az általános iskola természetesen korábbi időpontot tűz ki a papírok leadására!

11 MAGYARÁZATOK: tanulmányi terület Minden iskola meghatároz egy számot (ezt korábban tagozatkódnak nevezték, ma belső kódnak), amellyel az egyes tagozatait jelöli (ez iskolánként változó), ezek egy országos kiadványban is megjelennek, amelyet minden általános iskola megkap. Iskolánk tervezett tanulmányi területei (tagozatkódjai): 01 szakközépiskola, egészségügyi szakmacsoport 02 szakközépiskola, szociális szolgáltatások szakmacsoport KIR Köznevelési Információs Rendszer: egy olyan országos informatikai rendszer, amely minden iskola adatait és felvételi tájékoztatóit tartalmazza. Internetes elérhetőség: központ írásbeli vizsga Országosan egységes, ezért bármelyik központi vizsgát szervező középiskolában meg lehet írni. Azok a középiskolák, amelyek nem szerveznek központi írásbeli vizsgát, saját külön írásbeli vizsgát nem tarthatnak. Iskolánkban felvételi követelmény a központi írásbeli vizsga, kivéve, ha a tanuló magyarból vagy matematikából mentesült az írásbeliség értékelése alól, és a mentesítést a jelentkezéskor is kérvényezte. Értékelő lap Az írásbeli vizsgán elért pontszámokat tartalmazó lap, amelyet egy számítógépes program állít elő a feladatlapok számítógépbe beírt pontszámai alapján. Az értékelő lapon a mentesítés ténye és módja is szerepel. Iskolánkban az Értékelő lapot a szűkös határidő miatt nem küldjük ki postán, hanem személyesen lehet átvenni január 31-én 8.00 és óra között. A hozzánk jelentkező tanulóknak az Értékelő lap fénymásolatát mellékelniük kell a felvételi jelentkezési laphoz. felvételi jegyzék (régen: ideiglenes felvételi jegyzék) A középiskolák az általuk meghatározott szempontok szerint március 7-éig kialakítják a hozzájuk jelentkezettek rangsorát, illetve feltüntetik a felvételi kérelem elutasítását (E), és ezt valamilyen formában például a honlapjukon nyilvánosságra hozzák. Ezen a jegyzéken minden jelentkező szerepel, így a tényleges felvétel szempontjából nem igazán mérvadó, hiszen sokan nem az első helyen jelölték meg az adott iskolát, és ők

12 kiesnek a végleges jegyzékről. módosítási lehetőség Az általános iskolában március án módosítani lehet a jelentkezést, de csak a korábban megjelölt iskolák sorrendje vagy az adott iskolánál megjelölt tagozatok sorrendje módosítható, új iskola már nem vehető fel, és a beírt iskola nem törölhető. Új tanulmányi terület (tagozat) a középiskolával való egyeztetés alapján felvehető, ennek tényét a módosító lapon fel kell tüntetni. Módosítani a középiskola által közzétett felvételi jegyzéken elfoglalt kedvezőtlen hely miatt nem kell és nem érdemes, hiszen a jegyzék jelentősen szűkülni fog, és a középiskolák nem tudják, hányadik helyen jelölte meg őket a tanuló, így akit nem utasítanak el, annak van lehetősége a bejutásra. Csak az módosítson, aki valóban megváltoztatta döntését az iskolák vagy a megjelölt tagozatok sorrendjéről. ideiglenes felvételi rangsor Ezt a nem nyilvános jegyzéket a középiskolák állítják össze és küldik el a Felvételi Központnak április 8-áig az általuk meghatározott felvételi jegyzék rangsora alapján. Erről még nem lehet a tanulóknak felvételt nyert értesítést küldeni, hiszen ez a hosszú névsor mindazoknak a tanulóknak a nevét tartalmazza, akiket az iskola felvenne (nem utasítana el), illetve tartalmazza a véglegesen elutasított tanulók nevét, így őket a Felvételi Központ törli az adott iskola jegyzékéről. egyeztetett, végleges felvételi jegyzék Ezt a jegyzéket a Felvételi Központ számítógépes rendszere alakítja ki a tanulók által megjelölt iskolasorrend alapján, miután a középiskolák beküldték az ideiglenes felvételi rangsort. A végleges felvételi jegyzéket a Felvételi Központ április 18-áig küldi el a középiskoláknak, és azok csak ez után küldhetik el a jelentkezőknek a felvételi értesítést. Ez a névsor valóban végleges, mert már csak azoknak a nyolcadikosoknak a nevét tartalmazza, akik befértek a középiskolák által meghatározott felvehető létszámba. A középiskolák azoknak a tanulóknak küldhetnek felvételt nyert értesítést, akik szerepelnek ezen a jegyzéken. (Az nem fordulhat elő, hogy valakit két vagy több iskolába is felvesznek, mert minden nyolcadikos neve csak egy középiskola jegyzékén szerepel, ezért az április 18. előtt kiküldött felvételt nyert értesítés nem hivatalos.) Minden tanulónak abba a középiskolába kell beiratkoznia, amelynek a végleges felvételi jegyzékén szerepel. Ha ez nem történik meg, a középiskola értesíti az illetékes jegyzőt. rendkívüli felvételi eljárás Azoknak a középiskoláknak kell rendkívüli felvételi eljárást tartaniuk, amelyeknél a felvett tanulók létszáma nem éri el a felvehető tanulók 90 százalékát.

13 EREDMÉNYES TANÉVET, JÓ DÖNTÉST ÉS SIKERES FELVÉTELIT KÍVÁNUNK!

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény (42. 1. bekezdés) 11/1994.(VI.8.) MKM rendelet 8-as számú melléklete A 2011/2012. tanév

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

Tagintézmény-vezető neve, Szabóné Diós Edit e-mail címe: igazgato.kossuthzs.iskola@int.ritek.hu Pályaválasztási felelős neve: Dr.

Tagintézmény-vezető neve, Szabóné Diós Edit e-mail címe: igazgato.kossuthzs.iskola@int.ritek.hu Pályaválasztási felelős neve: Dr. KÖZÉPISKOLA KIR-BEN SZEREPLŐ NEVE: SZEGEDI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA KOSSUTH ZSUZSANNA TAGINTÉZMÉNYE OM azonosító száma: 201290 Cím: 6724 Szeged, Kodály tér 1. Telefonszám: 62/550-486 Fax: 62/550-486

Részletesebben

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013 Felvételi 2013 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2013. szeptemberben induló képzésekre honlap : www.felvi.hu Felvételi tájoló 2013. (Felvi-rangsorokkal) Képzési szintek A:

Részletesebben

A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában

A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában Tanítási év 2015/2016. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. (kedd),

Részletesebben

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Cím 5700 Gyula, Bodoky u. 10. Telefonszám 06 /66/ 463-118 Fax 06 /66/ 468-111 E-mail Honlap Igazgató neve

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2017/2018-as tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2017/2018-as tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre 2 Beköszöntő helyett Választani mindig nehéz, hiszen a döntéssel, miközben új utak nyílnak, mások lezárulnak. Különösen nehéz ismeretek hiányában felelősségteljesen

Részletesebben

Középiskolai Felvételi Tájékoztatója

Középiskolai Felvételi Tájékoztatója Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskolája OM kód: 203060 Középiskolai Felvételi Tájékoztatója a 2016/2017. tanévi beiskolázáshoz 1. oldal Kedves Leendő Tanulónk!

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2015. szeptember 1-től 2016. június 15-ig tart

Részletesebben

A tanév szervezési feladatai

A tanév szervezési feladatai 1. Szorgalmi idő A tanév szervezési feladatai Esemény Időpont Felelős a befejező évfolyamon A tanév utolsó napja Első félév vége Szülők értesítése a tanulmányi eredményekről 2014. szeptember 1. 2015. június

Részletesebben

A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE

A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE A 35/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2014. szeptember 1-től 2015. június 15-ig tart

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben Augusztus Augusztus 17. Augusztus 18-19. Augusztus 24-25 Augusztus 24-25. Augusztus 26. Vezetőségi értekezlet Tantestületi alakuló

Részletesebben

ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKA-, RENDEZVÉNY-, ÉS FELADATELLÁTÁSI TERVE. A 2013 / 2014 es TANÉVRE

ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKA-, RENDEZVÉNY-, ÉS FELADATELLÁTÁSI TERVE. A 2013 / 2014 es TANÉVRE ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKA-, RENDEZVÉNY-, ÉS FELADATELLÁTÁSI TERVE A 2013 / 2014 es TANÉVRE A 2013/2014-es tanévben a szorgalmi idő Első tanítási nap: 2013. szeptember 2. (hétfő)

Részletesebben

A tanév 180 tanítási napból, 36 tanítási hétből áll az alsóbb évfolyamoknak. A szakképzősök 32, az érettségizők 30 hetet járnak iskolába.

A tanév 180 tanítási napból, 36 tanítási hétből áll az alsóbb évfolyamoknak. A szakképzősök 32, az érettségizők 30 hetet járnak iskolába. A TANÉV RENDJE A tanév 180 tanítási napból, 36 tanítási hétből áll az alsóbb évfolyamoknak. A szakképzősök 32, az érettségizők 30 hetet járnak iskolába. Évnyitó istentisztelet: 2014. augusztus 31. Első

Részletesebben

3+2 évfolyamos Szakközépiskolai képzés III. Szociális ágazat Szociális gondozó és ápoló. XIII. Informatikai ágazat Számítógép-szerelő, karbantartó

3+2 évfolyamos Szakközépiskolai képzés III. Szociális ágazat Szociális gondozó és ápoló. XIII. Informatikai ágazat Számítógép-szerelő, karbantartó OM 102635 A Garabonciás Digitális és Mozgásművészeti, Informatikai Szakközépiskola Szociális és Számítástechnikai Szakiskola felvételi eljárása, lebonyolításának ütemezése az iskolarendszerű szakképzések

Részletesebben

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓJA 2016-2017. TANÉVRE.

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓJA 2016-2017. TANÉVRE. KAROLINA GIMNÁZIUM BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓJA 2016-2017. TANÉVRE. Intézményünk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Kongregációja (SSND). Felelősséggel választjuk nevelési mottóként az iskolanővérek

Részletesebben

MAGÁNTANULÓI SZABÁLYZAT

MAGÁNTANULÓI SZABÁLYZAT MAGÁNTANULÓI SZABÁLYZAT Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium 6782 Mórahalom Barmos György tér 2. 1. Jogszabályi háttér - A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2016/2017-es tanévre jelentkezőknek Október 20. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. A középiskoláknak

Részletesebben

Az intézmény nyitvatartása és a tervezett jelentősebb események időpontjai

Az intézmény nyitvatartása és a tervezett jelentősebb események időpontjai Az intézmény nyitvatartása és a tervezett jelentősebb események időpontjai Az intézmény nyitvatartása Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig reggel 7 órától délután 19 30 óráig tart nyitva.

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2014/2015-ös tanévre jelentkezőknek Október 15. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. NYÍLT NAPOK

Részletesebben

E S E M É N Y N A P T Á R

E S E M É N Y N A P T Á R A 2014/2015. tanév munkatervének melléklete SZÉKESFEHÉRVÁRI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM E S E M É N Y N A P T Á R 2014. augusztus 31.(vasárnap) 2013-2014. tanév augusztus 25. hétfő 8.00 Alakuló és évnyitó értekezlet

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

2183 Galgamácsa, Iskola u. 3. www.gmiskola.hu Tel.: 06-28-489-012 OM azonosító: 032366. Szeptember

2183 Galgamácsa, Iskola u. 3. www.gmiskola.hu Tel.: 06-28-489-012 OM azonosító: 032366. Szeptember A tanév helyi rendje A tanítási napok száma: 181 nap. Tanítás nélküli napok száma: 5 nap. Szeptember 1. A tanév első tanítási napja Kovács Zsolt 3-22. Osztályszintű szülői értekezletek Kovács Zsolt 11.

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2013. Zoltánfy István Általános Iskola 6772 Deszk, Móra F. u. 2. OM azonosító: 200909 Telephely kódja: 005. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: 2013. Zoltánfy István Általános Iskola 6772 Deszk, Móra F. u. 2. OM azonosító: 200909 Telephely kódja: 005. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2013 6. évfolyam :: Általános iskola Zoltánfy István Általános Iskola 6772 Deszk, Móra F. u. 2. Létszámadatok A telephely létszámadatai az általános iskolai képzéstípusban a 6. évfolyamon

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1) A program címe: V e z e t ő i t o v á b b k é p z é s - Kategória: V e z e t ő k é p z é s 2) A program szervezője és jogtulajdonosa: Európai Vezetőképző Akadémia

Részletesebben

Belső vizsgaszabályzat

Belső vizsgaszabályzat Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 1024 Budapest, Keleti Károly u. 37. Belső vizsgaszabályzat 2014/2015-ös tanév I. A belső vizsga célja 1. a tanulási folyamat hatékonyságának fejlesztése

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A verseny címe: Országos Német nyelvi verseny 7.-8. osztályosoknak

VERSENYKIÍRÁS. A verseny címe: Országos Német nyelvi verseny 7.-8. osztályosoknak VERSENYKIÍRÁS A verseny címe: Országos Német nyelvi verseny 7.-8. osztályosoknak A verseny meghirdetője: Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5000 Szolnok Rákóczi út 45. A verseny célja: A nyelvtanulásban

Részletesebben

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista Kétegyházi Márki Sándor Általános 028327 Különös közzétételi lista 2015/2016 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Szak Szakvizsga

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

001 Újbudai József Attila Gimnázium 1117 Budapest Váli Feladatellátási hely: utca 1. Tanulmányi terület kódja:002

001 Újbudai József Attila Gimnázium 1117 Budapest Váli Feladatellátási hely: utca 1. Tanulmányi terület kódja:002 OM azonosító:034982 Székhely neve: Újbudai József Attila Gimnázium Székhely címe: 1117 Budapest, Váli Tanulmányi terület kódja:001 Tanulmányi terület neve: gimnázium: 4 évfolyamos + 1 évf. nyelvi el készít

Részletesebben

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek A Heller Farkas Szakkollégium 2016-os felvételi kérdőívét tartod a kezedben, amely által megteheted az első lépést a Helleres úton. Az írásbeli kérdőív kitöltése után a felvételi következő lépése egy szóbeli

Részletesebben

A 2015. évi középfokú felvételi vizsgadolgozatok eredményei

A 2015. évi középfokú felvételi vizsgadolgozatok eredményei A. évi középfokú felvételi vizsgadolgozatok eredményei. Az írásbeli vizsga funkciója, a feladatsorok összeállítása Az írásbeli vizsga feladata, hogy olyan mércét állítson, olyan módszereket alkalmazzon,

Részletesebben

A 2011-2012-es TANÉV RENDJE

A 2011-2012-es TANÉV RENDJE A 2011-2012-es TANÉV RENDJE Szeptember 1. (Cs.) Első tanítási nap. 4 óra of. óra. Házirend, tankönyvek, órarend, a napközis jelentkezések véglegesítése. Szeptember 5. (H.) A bizonyítványok leadása. Szeptember

Részletesebben

Emelt szintű érettségire készítés

Emelt szintű érettségire készítés Kanizsai Dorottya Gimnázium Emelt szintű érettségire készítés 2015. 1 Kanizsai Dorottya Gimnázium Az emelt szintű érettségire való felkészítésről 1. Jogszabályi alapok I. Az emelt szintű érettségire való

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA FELVÉTELI LEHETŐSÉG ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN:

KÖZZÉTÉTELI LISTA FELVÉTELI LEHETŐSÉG ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN: M AGLÓDI VERMESY PÉTE R ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ M ŰVÉSZETI ISKOLA KÖZZÉTÉTELI LISTA FELVÉTELI LEHETŐSÉG ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN: Beiskolázási körzet Maglód város közigazgatási területe. Körzeten kívüli

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2008/2009. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

Ideiglenes felvételi jegyzék 2016/17. tanév 001 tagozatkód szakgimnázium Egészségügy ágazatra felvételt nyert

Ideiglenes felvételi jegyzék 2016/17. tanév 001 tagozatkód szakgimnázium Egészségügy ágazatra felvételt nyert 001 tagozatkód szakgimnázium Egészségügy ágazatra felvételt nyert 71611429602 71626817459 71626866005 71635099736 73082495220 73097026569 75415749076 MILÁN200 LUCABABA INUYASHA MÁTÉ0626 ARIEL 002 tagozatkód

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

A 2016/2017. tanév rendje. Kecskemét, 2016. augusztus 29. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH

A 2016/2017. tanév rendje. Kecskemét, 2016. augusztus 29. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH A 2016/2017. tanév rendje Kecskemét, 2016. augusztus 29. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH Jogszabályi háttér A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A szakképzésről szóló

Részletesebben

Tanítási szünet a szorgalmi id ben, a tanítás nélküli munkanapok

Tanítási szünet a szorgalmi id ben, a tanítás nélküli munkanapok Tanítási szünet a szorgalmi id ben, a tanítás nélküli munkanapok szi szünet 2012. október 29-t l november 4-ig tart. Szünet el tti utolsó tanítási nap október 27. (szombat), a szünet utáni els tanítási

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév JANUÁR 1. csütörtök 2. péntek Téli rektori szünet utolsó. 3. szombat 4. vasárnap 2014/2015 tanév őszi féléves záróvizsga időszak első 5. hétfő 6. kedd

Részletesebben

Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy Vízügyi Szakközépiskolája. Különös Közzétételi Lista

Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy Vízügyi Szakközépiskolája. Különös Közzétételi Lista Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy Vízügyi Szakközépiskolája Különös Közzétételi Lista 1. A felvételi lehetőségek 1. Felvételi követelmények: A 8. osztály sikeres elvégzése. A jelentkezési lap

Részletesebben

Középfokú írásbeli felvételi vizsgára jelentkező tanulók beosztása

Középfokú írásbeli felvételi vizsgára jelentkező tanulók beosztása Középfokú írásbeli felvételi vizsgára jelentkező tanulók beosztása Ezúton értesítjük a tanulókat, hogy jelentkezésük alapján a táblázatban szereplő tárgy(ak)ból a megjelölt helyen és időpontban tehetnek

Részletesebben

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 A Budapest II. Kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium a 2016/2017-es tanévben

Részletesebben

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20.

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20. Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola székhelye: 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Tel: 74/496-782 e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu Ikt.sz.: /2015. OM: 036345 Ügyintéző: Ősze Józsefné Ügyintézés

Részletesebben

A VERES PÁLNÉ GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A 2016/2017. tanévre

A VERES PÁLNÉ GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A 2016/2017. tanévre Veres Pálné Gimnázium 1053 Budapest Veres Pálné utca 38. Tel./fax: 3-186-721 OM kód: 035231 A VERES PÁLNÉ GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A 2016/2017. tanévre Az iskola neve és címe: Veres Pálné Gimnázium

Részletesebben

m á r c i u s hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

m á r c i u s hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap m á r c i u s fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap 1 2 22. 1-2 3 4 5 6 7 8 9 23. 3-9 Az előkészítő tanfolyamok háziverseny 15h Az Újpesti Közművelődési Kör csillagászati programja 19-21h 24.

Részletesebben

Neptun rendszer jelentkezési segéd

Neptun rendszer jelentkezési segéd 1. Neptun rendszer Neptun rendszer jelentkezési segéd Cserháti Sándor Kollégium A böngésző címsávjába gépeld be a Neptun rendszer címét: NEPTUN.SZE.HU 2. Hallgatói web A Neptun webes oldalán jobb oldalt

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II.

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A vizsga részei KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA Emelt szint Írásbeli vizsga Szóbeli vizsga Írásbeli

Részletesebben

Katona József Gimnázium 2012-2013. A KATONA JÓZSEF GIMNÁZIUM MUNKATERVE A 2012/2013. TANÉVRE

Katona József Gimnázium 2012-2013. A KATONA JÓZSEF GIMNÁZIUM MUNKATERVE A 2012/2013. TANÉVRE A KATONA JÓZSEF GIMNÁZIUM MUNKATERVE A 2012/2013. TANÉVRE FELADAT ELLÁTÁSI TERV Esemény Időpont Felelősök, résztvevők A tanév időbeosztása 1. tanévnyitó tantestületi értekezlet 2012. augusztus 31. 8 00

Részletesebben

1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17.

1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17. 1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17. 1. Intézményi alapadatok OM azonosító: 036396 Intézmény neve, címe:

Részletesebben

Történelem. A vizsgáztatói és felkészítő gyakorlatra vonatkozó kérdőív:

Történelem. A vizsgáztatói és felkészítő gyakorlatra vonatkozó kérdőív: Történelem Kérjük, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre! A vizsgáztatói és felkészítő gyakorlatra vonatkozó kérdőív: 1. A kétszintű érettségi vizsgarendszer 2005. évi bevezetése óta hány május-júniusi

Részletesebben

Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium

Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium OM azonosító: 201526 Beiskolázási Szabályzat 2015/2016. tanév (a 2016/2017. tanévre felvételizők számára) 1 Iskolánk OM azonosítója: 201526 A felvételi eljárás

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége

KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége KÖZZÉTÉTELI LISTA 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Feladatellátás: fő Végzettség, szakképzettség Magyar nyelv és irodalom 3 1 fő egyetem, magyar nyelv és irodalom szak 2 fő egyetem,

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Szeptember. KPT, szociometria és intelligencia mérések elkészítésének határideje

Szeptember. KPT, szociometria és intelligencia mérések elkészítésének határideje 3. Szeptember A tanév első tanítási napja, Diákönkormányzati képviselők választása, Összevont szülői értekezlet és osztályszintű szülői értekezletek osztályfőnökök 6. DÖK és ZölDök megalakulása Neiszné

Részletesebben

Pontrendszer szociális helyzet felmérésére

Pontrendszer szociális helyzet felmérésére IV. A FELVÉTELI ELJÁRÁS SORÁN ADHATÓ PONTSZÁMOK (1) A rendszeres szociális ösztöndíj pontozási rendszere alapján történik a kollégiumi felvételi szociális pontszámának megállapítása. (2) A kollégiumi felvételi

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Befizetési időszak: 2016. augusztus 3. szeptember 15. között. Az alaprendelésnél megszűnik az iskola visszáruzási joga.

Tisztelt Szülők! Befizetési időszak: 2016. augusztus 3. szeptember 15. között. Az alaprendelésnél megszűnik az iskola visszáruzási joga. Tisztelt Szülők! Az alábbiakban láthatják a következő tanévben használatba kerülő tankönyvek listáját. Alsó tagozatban mindenki ingyenes, felső tagozatban a nem rászorulók fizetős státuszban vannak. A

Részletesebben

Felvételi előkészítő tájékoztató 2012.

Felvételi előkészítő tájékoztató 2012. Felvételi előkészítő tájékoztató 2012. Néhány gondolat a központi felvételiről! A központi Matematika felvételi az elmúlt években sok 8. osztályos diák számára igen csak komoly megmérettetésnek bizonyult.

Részletesebben

Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

Használati útmutató link internethez csatlakozik internetböngésző dokumentumon belüli kereszthivatkozás CTRL eltéréseket tapasztal- tunk

Használati útmutató link internethez csatlakozik internetböngésző dokumentumon belüli kereszthivatkozás CTRL eltéréseket tapasztal- tunk 1 Használati útmutató Ez a kiadvány nagyon sok hasznos linket (távoli hivatkozást, hiperhivatkozást) tartalmaz, ezért célszerű olyan számítógépen használni, amelyik internethez csatlakozik és telepítve

Részletesebben

Erasmus+ pályázati tájékoztató

Erasmus+ pályázati tájékoztató Erasmus+ pályázati tájékoztató Közgazdaságtudományi Kar Pécs 18/09/2013 Erasmus+ pályázati tájékoztató Erasmus+ pályázat beadása előtti teendők Pályázat menete Intézmények Fontos tudnivalók Szakmai gyakorlat

Részletesebben

A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE. 2015/2016. tanév. II. félév

A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE. 2015/2016. tanév. II. félév A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE 2015/2016. tanév II. félév Készítette: Pusztai Judit (igh.) SZAKVEZETŐK A KAPOSVÁRI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUMBAN Tanító szakvezetők: 1. a Richterné Somlyai Mónika 2. a Bánkutiné

Részletesebben

Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet)

Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet) PANNON EGYETEM Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet) VI. fejezet A sajátos szükségletű hallgatók jogai A 79/2006. (IV.5.) Korm. Rendelet 18. (1) bekezdése alapján a sajátos szükségletű

Részletesebben

végzettség szakképzettség munkakör, beosztás alkalmazás tantárgyfelosztás szerint tanít 1 főiskola szakvizsgázott

végzettség szakképzettség munkakör, beosztás alkalmazás tantárgyfelosztás szerint tanít 1 főiskola szakvizsgázott Közzétételi lista 2015/2016. A 229/2012 (VIII.28.) Korm.rendelet 23 alapján 2230 Gyömrő, Üllői út 26. Tel/fax: 06-29-332-983 e-mail: gyomro@axelero.hu Honlap: www.telekikastely.hu OM azonosító: 038549

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap)

Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap) Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap) Feladat Határidő Felelős Javító- és osztályozó vizsgák augusztus 25. 8.00 Munkaközösségi értekezletek augusztus 26-27. Tanév-előkészítő nyitóértekezlet

Részletesebben

A 2015-2016-OS TANÉV

A 2015-2016-OS TANÉV A 2015-2016-OS TANÉV II. FÉLÉVÉNEK IDŐBEOSZTÁSÁRÓL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBA LÉPÉS DÁTUMA: 2016. február 08. HATÁLYOS: 2016. június 30. Azonosító: DU 1/2016. Iktatószám: JII-DH-KFK-14/1/2016. 1 1. AZ UTASÍTÁS

Részletesebben

Hitéleti. Kapacitás min. < max.

Hitéleti. Kapacitás min. < max. Hitéleti AOF Mester Saját vizsgák Vizsgaidőpontok PTE F58544 PTE KPVK NTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE: 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1. Telefon: (74) 528 300 Fax: (74) 528 301 FELVÉTELVEL KAPCSOLATOS EGYÉB ELÉRHETŐSÉG:

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Anyanyelvi tantárgy-pedagógia III. Tantárgy kódja TAB 1312 Meghirdetés féléve 4. Kreditpont 2 Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.

KÖVETELMÉNYEK. Anyanyelvi tantárgy-pedagógia III. Tantárgy kódja TAB 1312 Meghirdetés féléve 4. Kreditpont 2 Heti kontaktóraszám (elm. + gyak. Anyanyelvi tantárgy-pedagógia III. Tantárgy kódja TAB 1312 Meghirdetés féléve 4. Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 0+2 Előfeltétel (tantárgyi kód) TAB1310, TAB 1311 2 óra szeminárium a részvétel kötelező.

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség kritériumai és vizsgálatának törvényi szabályozása

Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség kritériumai és vizsgálatának törvényi szabályozása Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség kritériumai és vizsgálatának törvényi szabályozása a nevelési tanácsadók szemszögéből Kertváros Gyáli Kistérség Nevelési Tanácsadó és Logopédiai Szakszolgálat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a házi gyermekorvosi és fogorvosi megállapodások módosítására Előterjesztő: Előkészítő: dr. Váliné Antal

Részletesebben

MATEMATIKA ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 3.

MATEMATIKA ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 3. MATEMATIKA ÍRÁSBELI VIZSGA I. rész Fontos tudnivalók A megoldások sorrendje tetszőleges. A feladatok megoldásához szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet és bármelyik

Részletesebben

Puskás Tivadar Távközlési Technikum

Puskás Tivadar Távközlési Technikum 27 Puskás Tivadar Távközlési Technikum Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam szakközépiskola matematika Előállítás ideje: 28.3.6. 6:48:31 197 Budapest,

Részletesebben

Felvételi tudnivalók a 2014/2015. tanévben

Felvételi tudnivalók a 2014/2015. tanévben Felvételi tudnivalók a 2014/2015. tanévben Felvételi eljárás 1. Jelentkezési határidő: 2015. február 15. 24 óra Hitelesítési határidő (ügyfélkapu, adatlap): 2015. február 23. Hiánypótlásra történő felszólítás:

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA Középszint Emelt szint 180 perc 15 perc 240 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

NÉMET NEMZETISÉGI NÉPISMERET

NÉMET NEMZETISÉGI NÉPISMERET Német nemzetiségi népismeret középszint 0811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 201. NÉMET NEMZETISÉGI NÉPISMERET KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA PROJEKT JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

tartalmi szabályozók eredményesebb

tartalmi szabályozók eredményesebb Rövid távú, átmeneti intézkedések a tartalmi szabályozók eredményesebb alkalmazására Konkrét javaslatok 1. NAT és a kerettanterv heti összóraszámainak harmonizációja 2. Kerettantervek helyi alkalmazásának

Részletesebben

MUNKATERV. 2013/2014-es tanév a 2013/2014. tanév rendje alapján (47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a 2013/2014. tanév rendjéről)

MUNKATERV. 2013/2014-es tanév a 2013/2014. tanév rendje alapján (47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a 2013/2014. tanév rendjéről) MUNKATERV 2013/2014-es tanév a 2013/2014. tanév rendje alapján (47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a 2013/2014. tanév rendjéről) Leonardo Média Akadémia Szakképző Iskola és Gimnázium Készítette: Kató igazgató

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

# $%& %% '%( #)%* + %, - % %

# $%& %% '%( #)%* + %, - % % !" #!! " # $%& %% '%( #)%* + %, - % % #%.%! /%" 0(&.)1(% '(( (* 21(, #34( #( 1 $ %& " (! %& (" '5%% '"( )**& '5%% $+, -)$*% ''5%( '"( )* *( ''5%( $+, -)$** '''5%* '"( )**, '''5%* $+, -)$* + * 2 %../0%..1

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL ELÉRHETŐ FUNKCIÓK 1. Adónaptár A bejelentkezést követően lehetőség van az eseményekről értesítést kérni! 2. Pótlékszámítás 3. Elektronikus űrlapok

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009 Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009 Dr. Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár Oktatási és Kulturális Minisztérium 2009. július 24. Nem nyert felvételt 26% Felvételt nyert 74%

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Foglalkozásegészségügyi szakápoló szakképesítés. 2379-06 Foglalkozásegészségügyi felmérés modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Foglalkozásegészségügyi szakápoló szakképesítés. 2379-06 Foglalkozásegészségügyi felmérés modul. 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24.

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24. J A V A S L A T az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására Ózd, 2015. június 24. Előterjesztő: Előkészítő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 26 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium szövegértés Előállítás ideje: 27.3.. 12:28:21

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról XVI. FEJEZET AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK VÁLASZTÁSA 331. (1) Az Európai Parlament tagjainak választásán e törvény I-XII. Fejezetét, a 245., a 247. (1)

Részletesebben

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség.

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség. Strandröplabda 1. A verseny célja: Az iskolákban folyó eredményes röplabda munka segítése. A strandröplabda sportág népszerűsítése a diákok körében. Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok

Részletesebben

A tanév munkarendje. 1. A tanév előkészítési feladatai: 2. A tanítás rendje. 3. Tanítási szünetek. 4. Tanítás nélküli munkanapok

A tanév munkarendje. 1. A tanév előkészítési feladatai: 2. A tanítás rendje. 3. Tanítási szünetek. 4. Tanítás nélküli munkanapok 1. A tanév előkészítési feladatai: A tanév munkarendje Szertár és tanteremrendezés: 2015. augusztus 17-19. A tankönyvek fogadása: 2015. augusztus 18. Tantestületi alakuló értekezlet: 2015. augusztus 24.

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben