2461 Tárnok, Pacsirtamező u. 2. Tel: +36-1/ , fax: +36-1/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2461 Tárnok, Pacsirtamező u. 2. Tel: +36-1/501-4990, fax: +36-1/501-4994"

Átírás

1 1. oldal BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP késztermék Junior Elf Princess Eau de Toilette 50ml Kiállítás kelte: június Felülvizsgálat dátuma: január A magyar változat kiállításának kelte: SZAKASZ: A termék/kémiai anyag és a gyártó/forgalmazó azonosítása Késztermék neve: Késztermék kódja: Gyártó: Forgalmazó: Junior Elf Princess Eau de Toilette 50ml CR TS3229 Corsair International Toiletries Ltd. Unit 1, Park Ind. Estate, Frogmore, St. Albans, Hertfordshire AL2 2DR, United Kingdom Tel: +44 (0) info@corsair.co.uk Meteor CEE Kft Tárnok, Pacsirtamező u. 2. Tel: +36-1/ , fax: +36-1/ info@meteorcee.hu Sürgősségi telefonszám: A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) címe: 1096 Budapest, Nagyvárad tér órás telefonszáma: SZAKASZ: Veszélyek meghatározása Vészhelyzeti áttekintés: Ez egy testápolási vagy kozmetikai termék, amely biztonságos a fogyasztók és az egyéb felhasználók számára rendeltetésszerű és ésszerűen előrelátható használat mellett. Lehetséges egészségügyi hatások: Szembe kerülés: A szemmel történő érintkezés enyhe, múló irritációt okozhat. Vörösség és/vagy szúró érzés előfordulhat. Bőrrel való érintkezés: Nem várható irritáló, szenzitizáló, fotoallergén vagy fototoxikus hatás rendeltetésszerű használat esetén. A rendeltetésszerű használatot vagy hosszabb idejű érintkezést követő esetlegesen fellépő irritáció várhatóan enyhe és múló. Belélegzés: Nem várható a légzőrendszerre gyakorolt irritáló hatás. A nem illó anyagok esetén korlátozott belélegzés valószínű. Lenyelés: A rendeltetésszerűen használt termék várhatóan nem okoz emésztőrendszeri irritációt. A hígítatlan termék véletlen lenyelése enyhe emésztőrendszeri irritációt okozhat hányingerrel, hányással és hasmenéssel.

2 2. oldal 3. SZAKASZ: Összetétel/összetevőkre vonatkozó adatok A késztermék összetevőinek teljes listája a következő: Denaturált szesz, víz, illatanyagok, PEG-40 hidrogénezett ricinusolaj, CI A termék a következő, az EU kozmetikai irányelve szerint meghatározott allergén illatanyagokat tartalmazhatja: Limonene, Linalool, Benzil-benzoát, Benzil-alkohol, Citronellaolaj Az OSHA, 29 CFR és/vagy a HPA alá tartozó WHMIS által meghatározott veszélyes összetevők: Kémiai név Köznapi név CAS szám Összetételi LD50/LC50 tartomány Ethanol Denaturált szesz % LD50 (szájon át) = 7060mg/kg (patkány) LC50 = nincs rendelkezésre álló adat 4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtás Szembe kerülés esetén: Javasolt az érintett szemet percen át alaposan átöblíteni vízzel. Amennyiben a tünetek nem enyhülnek, forduljon orvoshoz! Bőr problémák: Ne folytassa a termék használatát. Tegyen hideg borogatást az érintett területre a kényelmetlen érzés megszüntetésére. Amennyiben a tünetek nem enyhülnek, forduljon orvoshoz. Belélegzés esetén: Enyhe, múló légúti irritációt okozhat. Kerülni kell a koncentrált gőzökkel történő hosszan tartó érintkezést. Lenyelés esetén: A termék véletlen lenyelése esetén orvosi ellátásra lehet szükség. Lenyelés esetén folyadékot (vizet vagy tejet) kell inni hígítás céljából, és tünetileg kezelni az érintett személyt. Tilos hánytatni! Megjegyzés: Az orvosi ellátás után a páciensnek tanácsolni kell, hogy amennyiben bármilyen szokatlan vagy váratlan tünet merülne fel, és a beteg szükségesnek ítéli meg, akkor ismét orvoshoz kell fordulni, és a későbbi orvosi ellátást a beteg tüneteihez és egészségéhez kell igazítani. 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések Lobbanáspont: 22,75 C Oltóanyagok: kémiai hab, száraz vegyi anyag, szén-dioxid vagy víz. Robbanásveszély: Gyúlékony folyadék. Ha nagy mennyiségek szabadulnak ki rosszul szellőző területen, levegővel robbanékony elegyek keletkezhetnek. Tűzoltási utasítások: Vegye fel a kapcsolatot kárelhárító személyzettel. Levegővel keveredve robbanékony elegyek keletkezhetnek. Használjon zárt légző felszerelést és teljes védőfelszerelést, ha nagy mennyiségek érintettek a tűzben. Veszélyes bomlástermékek keletkezhetnek. A termikus bomlás hatására szén-oxidok és/vagy nitrogén, szénhidrogének és/vagy annak származékai szabadulhatnak fel.

3 3. oldal 6. SZAKASZ: Intézkedés véletlen kifolyás esetén Területi elhatárolás és szennyezés mentesítés módszerei: Háztartási környezetben: Itassa fel a kifolyt anyagot és tisztítsa meg a területet tisztítószerrel. Hígítsa fel az anyagot vízzel. Szellőztesse ki a területet és szüntessen meg minden lehetséges gyújtóforrást. Nem háztartási környezetben: Szellőztesse át a területet és távolítson el minden gyújtóforrást. Használjon védőszemüveget, amennyiben a fröccsenés veszélye fennáll; használjon kesztyűt és egyéb védőruházatot (kötény, csizma, stb.) a bőrrel való érintkezés elkerülése érdekében. 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: Háztartási környezetben: Ne tegye ki hőnek vagy lángnak. Csak jól szellőző helyiségben használja. Ne permetezze láng közelébe, vagy dohányzás közben. Kerülni kell a szembe történő permetezést. Gyermekektől elzárva tartandó. Nem háztartási környezetben: Kerülni kell a hőhatásokat, szikrákat, lángot, és a dohányzást a használat során. Kerülni kell az szélsőséges hőhatásokat és a gyújtóforrásokat. Oxidáló szerektől távol tartandó. A biztonságos tárolás feltételei: Háztartási környezetben: Kerülni kell a hőhatásokat, szikrákat, lángot, és a dohányzást. Kerülni kell a szélsőséges hőhatásokat és a gyújtóforrásokat. Oxidáló szerektől távol tartandó. Nem háztartási környezetben: Oxidáló szerektől elkülönítve tartandó. Jól szellőző, hűvös helyen tárolandó. Az IB Gyúlékony folyadékok besorolásra vonatkozó helyi szabályozásoknak megfelelően tárolandó. Egyéb javaslatok: nincs. 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése, egyéni védelem Háztartási körülmények között: Ez egy testápolási vagy kozmetikai termék, amely biztonságos a fogyasztók és az egyéb felhasználók számára rendeltetésszerű és ésszerűen előrelátható használat mellett. Nem háztartási körülmények között: Jól szellőző helyiségben használandó. Használjon biztonsági szemüveget, ha fennáll a fröccsenés veszélye; használjon kesztyűt és egyéb védőruházatot (kötény, csizma stb.) a bőrrel való érintkezés elkerülésére. Mindig kövesse a megfelelő higiéniai gyakorlatot. Kerülni kell a bőrrel és ruhával történő hosszan tartó érintkezést. Ez egy testápolási vagy kozmetikai termék, amely biztonságos a fogyasztók és az egyéb felhasználók számára rendeltetésszerű és ésszerűen előrelátható használat mellett. 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdonságok Szín, szag és megjelenés: áttetsző folyadék karakteres illattal. Halmazállapot: folyadék. ph: nincs adat. Olvadáspont: nincs adat. Forráspont: nincs adat. Vízben való oldhatóság: nincs adat.

4 4. oldal Lobbanáspont: 22,75 C Gőzsűrűség: nincs adat. %VOC: Megfelel a szövetségi és állami VOCtartalomra vonatkozó előírásoknak (Volatile Organic Compounds, Illékony Szerves Vegyületek) Fajsúly: nincs adat. 10. SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség Kerülendő körülmények: Kerülni kell a szélsőséges hőhatásokat és a gyújtóforrásokat. Oxidáló szerektől elkülönítve tárolandó. Egyéb javaslatok: nincs. 11. SZAKASZ: Toxikológiai információk Ez egy testápolási termék, amely biztonságos a fogyasztók és az egyéb felhasználók számára rendeltetésszerű és ésszerűen előrelátható használat mellett. A toxikológiai határértékekről szóló további információ kérésre a forgalmazónál elérhető. Krónikus hatások: a késztermék várhatóan nem okoz krónikus egészségügyi hatásokat. Célszervek: a készterméknek várhatóan nem gyakorol káros egészségügyi hatásokat a célszervekre. Rákkeltő hatás: a készterméknek várhatóan nincs rákkeltő hatása. NTP: nem IARC: nem OSHA: nem 12. SZAKASZ: Ökológiai információk Az előrelátható koncentrációban a termék összetevői várhatóan biztonságosak a környezetre nézve rendeltetésszerű használat és véletlenszerű kifolyások esetén. A csomagolási elemek kompatibilisek a hagyományos szilárd hulladékkezelési módszerekkel. További információ kérésre elérhető a forgalmazónál. 13. SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok A termék hulladékait a nemzeti és regionális előírásoknak megfelelően kell kezelni. Háztartási környezetben: A következő utasítások kizárólag a fogyasztói felhasználásra vonatkoznak. Ne eressze a terméket természetes vizekbe előkezelés vagy megfelelő hígítás nélkül. Tartsa lezárva a terméket a párolgás elkerülése érdekében. Nem háztartási környezetben: A jelen biztonságtechnikai adatlapban megjelölt termékek eredeti formájukban hulladékként kezelve gyúlékony, tűzveszélyes hulladékok. Azt ártalmatlanítást a nemzeti és regionális szabályozásoknak megfelelően kell végezni. 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk Késztermék szárazföldi szállítása (DOT): Consumer Commodity, ORM-D Késztermék hajóval történő szállítása (IMDG): UN1266, illatszer készítmény, 3. osztály, PG II, Ltd. Qty. (mennyiségi korlátozás) Késztermék légi szállítása (IATA): Consumer Commodity, ID8000, 9. osztály

5 5. oldal 15. SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk EU DPD (Dangerous Products Directive, Veszélyes Termékek Irányelve) besorolás (DPD 88/379/EGK). Jelen biztonságtechnikai adatlap olyan információkat tartalmaz, melyek kritikus fontosságúak a termék biztonságos kezeléséhez és helyes használatához. A jelen biztonságtechnikai adatlapban leírt termék az EU Kozmetikai Irányelvének és annak módosításainak szabályozása alá tartozik. A csomagoláson, az edényen és az esetleges kísérő lapoknak leírtaknak megfelelően használva a termék használata biztonságos. A jelen biztonságtechnikai adatlapban leírt termékekben található illatanyagok megfelelnek az érvényes IFRA irányelveknek. 16. SZAKASZ: Egyéb információk Felelősségi nyilatkozat: Jelen biztonságtechnikai adatlap célja a tudásunkról szóló rövid összefoglaló biztosítása és irányadás az anyag használatával kapcsolatban. Az itt közzétett információk olyan forrásokból származnak, melyeket a Corsair Toiletries Ltd. megbízhatónak vél, és megfelelnek a társaság legjobb tudásának. A dokumentum célja nem az, hogy a világszerte érvényes veszélykommunikációs szabályozások minden vonatkozó részét tartalmazza. Jelen információkat jóhiszeműen adtuk ki. Az anyag minden felhasználójának mérlegelnie kell a használati körülményeket és meg kell teremtenie a megfelelő védőmechanizmusokat a dolgozói expozíciók, vagyonkár vagy a környezetbe való kijutás elkerülésére. A Corsair Toiletries Ltd. nem vállalja a felelősséget átvevők vagy harmadik személyek sérüléséért, vagy a termék nem rendeltetésszerű használatából fakadó bármilyen vagyonkárért.

EU biztonsági. Módosítás dátuma: 19 December 2005 Nyomtatás dátuma: 10 Október 2007 EU SDB20990A Oldal: 1 3 SHERASONIC

EU biztonsági. Módosítás dátuma: 19 December 2005 Nyomtatás dátuma: 10 Október 2007 EU SDB20990A Oldal: 1 3 SHERASONIC EU biztonsági Módosítás dátuma: 19 December 2005 Nyomtatás dátuma: 10 Október 2007 EU SDB20990A Oldal: 1 3 Első Stoff-/Zubereitungs-und cég neve Kereskedelmi név: Gyártó: SHERA anyagtechnológia GmbH &

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Loctite 7850 oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 173739 Felülvizsgálat ideje: 26.01.2012 Nyomtatás ideje: 31.05.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Szakasz: Veszélyesség szerinti besorolás

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Szakasz: Veszélyesség szerinti besorolás Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 07-12-2015 Verziószám: 1 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: Termékkód: VSSK9802 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Ariel Active Gel Capsules Color&Style (Folyékony mosószer előre kiadagolt kiszerelésben)

Ariel Active Gel Capsules Color&Style (Folyékony mosószer előre kiadagolt kiszerelésben) Készült: 2009. október 28. Biztonsági Adatlap 1. Készítmény azonosítása Ariel Active Gel Capsules Color&Style (Folyékony mosószer előre kiadagolt kiszerelésben) Gyártó Cég neve: Címe: Telefonszáma, Fax

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / cég meghatározása. Griffin L.L.C. c/o Griffin (Europe) Headquarters N.V.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / cég meghatározása. Griffin L.L.C. c/o Griffin (Europe) Headquarters N.V. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / cég meghatározása Az anyag megnevezése: KOCIDE 2000 A forgalmazó neve: A forgalmazó címe: Griffin L.L.C. c/o Griffin (Europe) Headquarters N.V.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC, 31. cikkelye szerint. Weißenhorner Straße 2 89250 Senden Tel: +49 (0) 7309/872-0 Fax: +49 (0) 7309/872-24

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC, 31. cikkelye szerint. Weißenhorner Straße 2 89250 Senden Tel: +49 (0) 7309/872-0 Fax: +49 (0) 7309/872-24 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése Kereskedelmi név: Pumice polírpaszta (Bimstein) Gyári szám: 520 0016 0 Gyártó: Forgalmazó: Bredent GmbH & Co.KG Weißenhorner Straße 2 89250 Senden Tel:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó: Forgalmazó: Felelős személy: BRADOLIFE kézfertőtlenítő gél higiénés kézfertőtlenítőszer Florin Vegyipari

Részletesebben

1 Anyag / Készítmény és a Vállalat Azonosítása. 2 Veszély Azonosítása. 3 Összetétel / Információk az összetevőkről. 4 Elsősegélynyújtás

1 Anyag / Készítmény és a Vállalat Azonosítása. 2 Veszély Azonosítása. 3 Összetétel / Információk az összetevőkről. 4 Elsősegélynyújtás 1. oldal / 5 oldalból Készítés dátum: 2012.06.22. 1 Anyag / Készítmény és a Vállalat Azonosítása Anyag vagy Készítmény azonosítása: Termék neve: Fumados SG superconcentrate Felhasználása: Folyékony lerakódásgátló

Részletesebben

Anyagbiztonsági adatlap Oldal: 1 / 5

Anyagbiztonsági adatlap Oldal: 1 / 5 Oldal: 1 / 5 1. AZONOSÍTÁS VARTA Consumer Batteries GmbH &Co. KGaA Telefonszám vészhelyzet esetére: Méretek: Minden cella 1 g lítium tartalom Minden elem 2 g lítium tartalom Alfred Krupp Str 9, 73479 Ellwangen/Germany

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Készült az 1907/2006 EK rend. /REACH/ szerint 2012.10.17.-én 3. verzió Oldal:1/6 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2.A termék felhasználása: Textil anyagokból folt eltávolítására 1.3.Gyártó

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/7 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2.A termék felhasználása: Segédanyag textilanyagok mosásához 1.3.Gyártó cég: Monolit Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. KIWI EXPRESS CREAM With Nano Önfényező cipőápolószer 1. KÉMIAI KÉSZÍMÉNY ÉS VÁLLALT AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. KIWI EXPRESS CREAM With Nano Önfényező cipőápolószer 1. KÉMIAI KÉSZÍMÉNY ÉS VÁLLALT AZONOSÍTÁSA 1. KÉMIAI KÉSZÍMÉNY ÉS VÁLLALT AZONOSÍTÁSA A készítmény azonosítása : KIWI EXPRESS CREAM With Nano Önfényező cipőápolószer (minden szín) Termékkód : SC/21/120.001 A készítmény felhasználása : cipőápolószer

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1.

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1. A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: YTONG Vékonyágyazatú falazóhabarcs 1.2 A gyártóra, forgalmazóra vonatkozó adatok Szállító: 1.2.1 Postacím:

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Glicerin 87 % Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Forgalmazó (exportáló) cég neve, címe, telefon és fax száma: Procter&Gamble 1134 Budapest Váci út 35 Tel: 451-1100 Fax: 451-1387

Biztonsági adatlap. Forgalmazó (exportáló) cég neve, címe, telefon és fax száma: Procter&Gamble 1134 Budapest Váci út 35 Tel: 451-1100 Fax: 451-1387 Biztonsági adatlap Figyelem: csak veszélyesnek minősített termékekre vonatkozik Kiállítás kelte: 2001. január 2. 1. Készítmény és a gyártó cég azonosítása Készítmény neve: Mr. Proper Konyhai Tisztítószer

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Készült 2012.10.16.-án az 1907/2006 EK rend. /REACH/ szerint Verzió: 2 Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A készítmény felhasználása: 1.3.Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK Kiadás száma: 1.1 Kiadás kelte: 2010. 06. 14. Felülvizsgálat kelte: 2010. 06. 14. 1. AZONOSÍTÁS Anyag/készítmény megnevezése: magyar név: Aromax Légúttisztító Illóolajkeverék angol név: Aromax Respiratory

Részletesebben

: FROSCH ALOE VERA DISH 500ML SO2

: FROSCH ALOE VERA DISH 500ML SO2 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 61687 Az anyag/készítmény felhasználása : Tisztítószer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Ponal Express oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 260191 Felülvizsgálat ideje: 21.03.2012 Nyomtatás ideje: 05.10.2012 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Tisztítószerek

Részletesebben

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545 Kiállítás kelte: 2010-11-25 Biztonsági adatlap A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint GHS / CLP Módosítva: 2010-11-25 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító: REACH

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend. BIZTONSÁGI ADATLAP INI MOK Kiállítás/javítás kelte: 2011.12.30. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Márkanév: INI MOK Gépi szőnyegtisztító Gyártó: SUTTER Professional S.r.I. 15060

Részletesebben

MÁRVÁNYDEKOR lábazati vakolat

MÁRVÁNYDEKOR lábazati vakolat BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2004-04-06 Módosítás kelte: 2008-05-27 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Lábazati vakolat Gyártó cég

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Date: 2012.02.06

BIZTONSÁGI ADATLAP. Date: 2012.02.06 Date: 2012.02.06 1. Az anyagra / készítményre és a cégre vonatkozó információk A termék neve: A termék típusa: Motorolaj Felhasználás: Autóipar Gyártó/szállító: SCT-Vertriebs GmbH Címe: Feldstrasse 154

Részletesebben

1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉG/VÁLLALKOZÓ MEGHATÁROZÁSA. 1.2 Anyag használata Lágyítók higiénikus regenerálására használt só hozzáadott anyagokkal.

1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉG/VÁLLALKOZÓ MEGHATÁROZÁSA. 1.2 Anyag használata Lágyítók higiénikus regenerálására használt só hozzáadott anyagokkal. A magyar változat kiállításának dátuma: 20100127 1/8 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉG/VÁLLALKOZÓ MEGHATÁROZÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása Termék : 1.2 Anyag használata Lágyítók higiénikus

Részletesebben

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP A 2001/58/EK utasítás szerint

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP A 2001/58/EK utasítás szerint MERO 1/5 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév MERO Termékkód (UVP) 05951437 Alkalmazás gyomirtó szer Forgalmazó Bayer Hungária Kft. Bayer CropScience Alkotás

Részletesebben

1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása:

1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása: Kiállítás kelte: 2007.06.13. 1. oldal, összesen: 7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása: 1.2. A készítmény felhasználása: Pigmentkoncentrátum vizes

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2011.02.01, Utoljára frissítve: 2012.11.27 Oldal: 1/8 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék megnevezése: Bros szúnyogírtó folyadék

Részletesebben

Terméknév: MOL LZS 2 M4 lítiumbázisú kenőzsír

Terméknév: MOL LZS 2 M4 lítiumbázisú kenőzsír BIZTONSÁGI ADATLAP (93/112 EGK irányelv és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft Terméknév: MOL LZS 2 M4 lítiumbázisú kenőzsír Változat: 3 Utolsó változtatás: 2002. 07. 01. Kibocsátás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AMBI-PUR (2 IN 1 FRESH YELLOW SHINE) légfrissítő

BIZTONSÁGI ADATLAP AMBI-PUR (2 IN 1 FRESH YELLOW SHINE) légfrissítő 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY és VÁLLALAT ADTAI Termék neve : AMBI-PUR FLORAL (2 IN 1 FRESH YELLOW SHINE) Termék használata: YELLOW SHINE friss citrus illat virág és erdő jegyekkel Légfrissítő 75 ml Gyártó Forgalmazza

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1272/2008/EK rendelet és a 44/2000. (XII.27.)EüM rendelet szerint Kiadás dátuma: 2015.09.28. Változat: 1.0

Biztonsági adatlap 1272/2008/EK rendelet és a 44/2000. (XII.27.)EüM rendelet szerint Kiadás dátuma: 2015.09.28. Változat: 1.0 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1. Kereskedelmi név: No1 Mosógép Méregtelenítő 2 komponensű készítmény organikus összetevőkkel Termékkód: MM2015 1.2. Az anyag / készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat kelte: 2005.05.20. Termék neve: SCHWEGO MAT UV 8455 Nyomtatvány kelte: 2005.05.30.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat kelte: 2005.05.20. Termék neve: SCHWEGO MAT UV 8455 Nyomtatvány kelte: 2005.05.30. 1. A készítmény neve: SCHWEGO MAT UV 8455 (4391) Gyártó cég neve Bernd Schwegmann GmbH. Címe: D-53501 Grafschaft Gelsdorf, Wernher von Braun Str. 14. Telefon: 0 22 25/92 26-0 Forgalmazó és importáló cég:

Részletesebben

1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA

1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA.   2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Kibocsátás dátuma 02-febr.-2010 Felülvizsgálat dátuma 2014. 12. 02. 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve Kálcium-karbonát (Mészkö) Cat

Részletesebben

1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. E-mail: cemolkerkft@gmail.com 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA

1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. E-mail: cemolkerkft@gmail.com 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Kibocsátás dátuma 28-okt.-2009 Felülvizsgálat dátuma 2014.12.02. Felülvizsgálási szám 2 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve Citromsav

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.29. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kálcium-karbonát Szénsavas mész A

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Aerodag Ceramishield oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 326229 Felülvizsgálat ideje: 2009.12.03. Nyomtatás ideje: 2010.03.11. Kereskedelmi

Részletesebben

UNICLEAN65-VOC mentes 1000L

UNICLEAN65-VOC mentes 1000L 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : UNICLEAN65-VOC MENTES 1000L Felhasználás : Nyomdaipari anyag Szállító : Brenntag Hungária Kft. Bányalég utca 45.

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint CERESIT Betonfrost oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 333057 Felülvizsgálat ideje: 19.07.2011 Nyomtatás ideje: 05.10.2012 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: U Doppelband Stark 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Duck Power Double Action WC-tisztító folyadék

Duck Power Double Action WC-tisztító folyadék 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató A termék neve : Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása A biztonsági

Részletesebben

Terméknév: MOL Arol 2T kétütemű motorolaj

Terméknév: MOL Arol 2T kétütemű motorolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (93/112 EGK irányelv és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOLLUB Kft Terméknév: MOL Arol 2T kétütemű motorolaj Változat: 9 Utolsó változtatás: 2002. 07. 01. Kibocsátás kelte:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP/ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP

BIZTONSÁGI ADATLAP/ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP/ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP A 91/155/EEC IRÁNYELVVEL ÖSSZHANGBAN AZ OKO Z7,Z8 & Z10 GUMITÖMÍTÕ KONCENTRÁTUM NEM VESZÉLYES ANYAG, OKO PUNCTURE FREE OFF ROAD & OKO PUNCTURE FREE ON ROAD GUMITÖMÍTÕK.

Részletesebben

1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. E-mail: cemolkerkft@gmail.com 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA

1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. E-mail: cemolkerkft@gmail.com 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Kibocsátás dátuma 25-jún.-2009 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Felülvizsgálási szám 2 1.1 Termékazonosító Termék neve Ezüst-nitrát oldat Cat No. 124250000; 124250010;

Részletesebben

Kockázati tanács embernek és környezetnek A 67/548/EGK vagy a 1999/45/EK irányelvek alapján nem veszélyes anyag vagy készítmény.

Kockázati tanács embernek és környezetnek A 67/548/EGK vagy a 1999/45/EK irányelvek alapján nem veszélyes anyag vagy készítmény. 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 61687 Az anyag/készítmény felhasználása: Tisztítószer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálat: 2011. 03. 29. Oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolírozó piros 1.2.A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTITÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTITÓSZER 1.VEGYI ANYAG NEVE A KÉSZITMÉNY NEVE BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTITÓSZER TERMÉKSZÁM 8196816/17.11.05 A KÉSZITMÉNY FELHASZNÁLÁSA FORGALMAZÓ SÜRGŐSSÉGI TELEFON KISZERELÉS Cif

Részletesebben

SNS BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészséges Természetes Körmök. 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ AZONOSÍTÁSA A TERMÉK LEÍRÁSA: SN 09095 Fedőgél GYÁRTÓ

SNS BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészséges Természetes Körmök. 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ AZONOSÍTÁSA A TERMÉK LEÍRÁSA: SN 09095 Fedőgél GYÁRTÓ 1/5 oldal SNS Egészséges Természetes Körmök 2014/03/10 Változat száma: 1 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ AZONOSÍTÁSA A TERMÉK LEÍRÁSA: SN 09095 Fedőgél GYÁRTÓ Signature Nail Systems LLC 905016th Place Vero Beach

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Oldal: 1/(9) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás: szemkimosószer

Részletesebben

3. VESZÉLYESSÉGI ISMERTETŐ Egészségkárosító hatás: Környezetkárosító hatás: Fizikai, kémiai adatok: Egyéb: A készítmény enyhén irritálja szemet. A kés

3. VESZÉLYESSÉGI ISMERTETŐ Egészségkárosító hatás: Környezetkárosító hatás: Fizikai, kémiai adatok: Egyéb: A készítmény enyhén irritálja szemet. A kés TERMÉK BIZTONSÁGI ADATLAP Q8 Antifreeze Long-Life 2002-12-17 1. TERMÉK ÉS GYÁRTÓ CÉG MEGNEVEZÉSE Készítmény neve: Jelölése: Használata: Gyártó cég neve: Q8 Antifreeze Long-Life Fagyálló és hűtőfolyadék

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADAT L AP 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EÜM rendelet szerint

B I ZTONSÁGI ADAT L AP 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EÜM rendelet szerint B I ZTONSÁGI ADAT L AP 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EÜM rendelet szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: NA-212 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű,

Részletesebben

Mr Muscle Lefolyótisztító granulátum Verzió 1.0 Készítés dátuma 20.04.2015 Felülvizsgálat dátuma : - Specifikáció Szám: 350000006884

Mr Muscle Lefolyótisztító granulátum Verzió 1.0 Készítés dátuma 20.04.2015 Felülvizsgálat dátuma : - Specifikáció Szám: 350000006884 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 28.09.2012 Verzió 9.10 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. ul. Kochanowskiego 9, 40-035 Katowice. 2. A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. ul. Kochanowskiego 9, 40-035 Katowice. 2. A veszély meghatározása Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: CHE0112-100; CHE0112-400; CHE1506 CLEANSER PR (tisztító aeroszol) 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1778. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 20. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1778. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 20. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt. Kiadás dátuma: 2008. 03. 20. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PRELIX Rovareltávolító szórópisztolyos 1.2. A készítmény felhasználása: gépjárművekre

Részletesebben

MEDIKÉMIA Zrt. Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Telefon: (62) 592-777 Fax: (62) 592-700

MEDIKÉMIA Zrt. Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Telefon: (62) 592-777 Fax: (62) 592-700 Kiadva: 2007. 08. 29. Változat 6 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT dermedéspont csökkentő 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: MEDIKÉMIA Zrt.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2 Gyártó neve, címe: UNICHEM d.o.o., SI-1360 Vrhnika, Sinja Gorica 2. tel.: +386-1-7558-150 fax.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2 Gyártó neve, címe: UNICHEM d.o.o., SI-1360 Vrhnika, Sinja Gorica 2. tel.: +386-1-7558-150 fax. UNICHEM d.o.o. Sinja Gorica 2, 1360 Vrhnika Tel: 01/7558-150 Fax: 01/7558-155 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉGEK AZONOSÍTÓ ADATAI 1.1 A készítmény kereskedelmi neve: 1.2 Gyártó neve, címe: UNICHEM

Részletesebben

: Jar Sensitive Tea Tree & Mint kézi mosogatószer

: Jar Sensitive Tea Tree & Mint kézi mosogatószer Kiadás dátuma: 09/03/2012 Feldolgozva: Változat: 1.0 SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kémiai típusa Kereskedelmi megnevezés : Szervetlen : Jar Sensitive

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006EK - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006EK - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006EK - ISO 11014-1 szerint SDS-No. 46309 Kiállítás kelte: 2003. február Átdolgozva: 2004. szeptember 2006. augusztus Felülvizsgálva: 2007. 07. 17. 1. A vállalat és a készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap oldalszám: 1/4 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján.

Biztonsági adatlap oldalszám: 1/4 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján. Biztonsági adatlap oldalszám: 1/4 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján. A nyomtatás kelte: 2003.2.3. Az átdolgozás kelte: 2004.5.5.,

Részletesebben

Johnson OFF! rovarriasztó folyadék Verzió 1.0 Készítés dátuma 03.03.2015 Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 350000007378

Johnson OFF! rovarriasztó folyadék Verzió 1.0 Készítés dátuma 03.03.2015 Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 350000007378 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2 Gyártó neve, címe: UNICHEM d.o.o., SI-1360 Vrhnika, Sinja Gorica 2. tel.: +386-1-7558-150 fax.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2 Gyártó neve, címe: UNICHEM d.o.o., SI-1360 Vrhnika, Sinja Gorica 2. tel.: +386-1-7558-150 fax. UNICHEM d.o.o. Sinja Gorica 2 1360 Vrhnika KIADÁS DÁTUMA: 2010.03.19 Verziószám: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1.1 A készítmény kereskedelmi neve: BIFECT CSÓTÁNYIRTÓ GÉL A készítmény felhasználása: rovarirtó szer

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. A 2001/58/EK utasítás szerint

Biztonsági Adatlap. A 2001/58/EK utasítás szerint Biztonsági Adatlap A 2001/58/EK utasítás szerint Nyomtatás Dátuma: 06/20/2007*** Felülvizsgálási szám: 1 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Az anyag/készítmény azonosítása Termék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: BINZEL-Antispritzerschutzmittel 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. Összetétel** A készítmény foszforsavat, vas(ii)-szulfátot, nemionos felületaktív anyagot és színezéket tartalmaz.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. Összetétel** A készítmény foszforsavat, vas(ii)-szulfátot, nemionos felületaktív anyagot és színezéket tartalmaz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Felhasználási javaslat: saválló anyagból készült berendezések (nagykonyhai mosogatógépek) és felületek tisztítására használható, porcelánhoz, fajanszhoz, szerelvényekhez,

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma autosampon Készült 2015.05.26.-án az 1907/2006 EK /REACH/és a 453/2010/ EUrend.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma autosampon Készült 2015.05.26.-án az 1907/2006 EK /REACH/és a 453/2010/ EUrend. 1/7 1. Szakasz - A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító Dalma autósampon 1.2. Felhasználás: Autók mosásához 1.3.Szállító: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővásárhely Erzsébeti út 12

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2016. február 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2016. február 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Csigariasztó

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 356-4043 Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK szerint A 2005. 06. 08.-án kiadott angol nyelvű adatlap alapján készült 2008. 02. 05.-én BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK szerint 1/5 1.Az anyag/készítmény és vállalkozás azonosítása 1.1. A készítmény neve: PRONTO

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 54478 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

MASTERCLEAN-NVOC C30L

MASTERCLEAN-NVOC C30L 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Nyomdaipari anyag Szállító : Brenntag Hungária Kft. Bányalég utca 45. HU 1225 Budapest Felelős

Részletesebben

KOMAD 110 viszkozitás módosító adalék

KOMAD 110 viszkozitás módosító adalék BIZTONSÁGI ADATLAP 93/112 EGK irányelv és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft Terméknév: KOMAD 110 viszkozitás módosító adalék Változat: 3 Utolsó változtatás: 2002. 07. 01. Kibocsátás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP- KOMPOSZT-TEA. BIZTONSÁGI ADATLAP a 44/2000. (XII 27.) EüM rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP- KOMPOSZT-TEA. BIZTONSÁGI ADATLAP a 44/2000. (XII 27.) EüM rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 44/2000. (XII 27.) EüM rendelet szerint 2004. december 06. 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT NEVE 1.1 A termék azonosítása Kereskedelmi név: Komposzt-tea 1.2 A termék felhasználása Talajkondícionáló

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Az Európai Közösség 1907/2206/EK rendelet II. melléklete (Art. 31) Termék neve: Heat Sink Compound Felülvizsgálat dátuma: 18.09.12 Version : 1.1 Ref. sz.: BDS001215_15_20120918

Részletesebben

Veszprém, Házgyári u. 21 sz. Brill -22 C Szélvédőmosó Folyadék oldalszám: 1/6 Változat: Felülvizsgálat: 2006. 12. 12. Kibocsátás kelte: 2006. 06. 20.

Veszprém, Házgyári u. 21 sz. Brill -22 C Szélvédőmosó Folyadék oldalszám: 1/6 Változat: Felülvizsgálat: 2006. 12. 12. Kibocsátás kelte: 2006. 06. 20. Brill -22 C Szélvédőmosó Folyadék oldalszám: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Brill -22 C Szélvédőmosó és Jégoldó Folyadék Koncentrátum Felhasználási terület:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 34590-94-8 252-104-2 5-15 % - -

BIZTONSÁGI ADATLAP 34590-94-8 252-104-2 5-15 % - - Termék neve: SCHWEGO SOFT 2000 AYH (4077) 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 04. 26. 1. A készítmény neve: SCHWEGO SOFT 2000 AYH (4077) nedvesítővíz-adalék Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe:

Részletesebben

Biztonsági adatlap oldalszám: 1/6 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján.

Biztonsági adatlap oldalszám: 1/6 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján. Biztonsági adatlap oldalszám: 1/6 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján. A nyomtatás kelte: 2006.10.2. Az átdolgozás kelte: - 1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Tisztítókészlet Digitális kamera 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása Honosítás kelte: 2008.

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P (REACH)

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P (REACH) B I Z T O N S Á G I A D A T L A P (REACH) 1. Termék és vállalat Termék: Típus és felhasználás: Beszállító neve: Cím: Forgalmazó cég: Vape-Garden Fito Levéltető elleni Levéltető elleni szer házi használatra

Részletesebben

Raid molyirtó aeroszol Verzió 1.0 Készítés dátuma 12.02.2015 Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 350000020345

Raid molyirtó aeroszol Verzió 1.0 Készítés dátuma 12.02.2015 Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 350000020345 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

Részletesebben

MESTER 300 C Hőálló Szilikon

MESTER 300 C Hőálló Szilikon (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 10 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 09. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 05. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 09. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 05. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mûanyagápoló.

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről, P001283 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386 Eching bei München Hivatalos tanácsadó testület

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 01. 03. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 04. 08. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 01. 03. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 04. 08. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Halas tavak,

Részletesebben

Verziószám:1.0 Átdolgozva: 2007.04.02. Nyomtatás dátuma: 2007.04.02. Kenőanyag. Kémiai leírás CAS-szám EG-szám Besorolás Koncentráció (%)

Verziószám:1.0 Átdolgozva: 2007.04.02. Nyomtatás dátuma: 2007.04.02. Kenőanyag. Kémiai leírás CAS-szám EG-szám Besorolás Koncentráció (%) 1. ANYAG-/KÉSZÍTMÉNY- ÉS CÉGLEÍRÁS Termékinformáció Megnevezés Száma Cég High Power Special SAE 10W-40 motorolaj 81 22 9 407 428, 81 22 9 407 414, 81 22 9 407 295, 81 22 9 407 296 BMW Rt. Felhasználás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2016. 05. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2016. 07. 14. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2016. 05. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2016. 07. 14. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 760, 761, 762, 765, 766, 767, 763, 770 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Duck Fresh Discs WC-öblítő korong Lime Verzió 1.0 Készítés dátuma 06.04.2015 Felülvizsgálat dátuma: Specifikáció Szám: 350000021645

Duck Fresh Discs WC-öblítő korong Lime Verzió 1.0 Készítés dátuma 06.04.2015 Felülvizsgálat dátuma: Specifikáció Szám: 350000021645 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

Részletesebben

Heraklith Verziószám: 2.00

Heraklith Verziószám: 2.00 Heraklith Verziószám: 2.00 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító A készítmény neve: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelel azonosított felhasználása,

Részletesebben

Változat szám 3 SZAKASZ 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Változat szám 3 SZAKASZ 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Felülvizsgálat dátuma 1.1 SZAKASZ 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító Termék neve Cat No. 197420000; 197420250; 197425000 Szinonimák Reach reg. szám: 01-2119502447-44

Részletesebben

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása. 3. Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása. 3. Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok Biztonsági adatlap oldalszám: 1/5 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. június 16. Felülvizsgálat időpontja: 2015. október 13. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. június 16. Felülvizsgálat időpontja: 2015. október 13. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: SAE020I / 01 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint oldalszám: 1/10 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: K2R Mosó- és mosógéptisztító Termékkód: 3000610102 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

MAESTRO LAK ZA PARKET MAT/POLUMAT/ MAESTRO 2K PU parkettalakk matt / selyemfényű

MAESTRO LAK ZA PARKET MAT/POLUMAT/ MAESTRO 2K PU parkettalakk matt / selyemfényű Oldal 1 / 13 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi Kémiai név: Készlet azonosító: MAESTRO LAK ZA PARKET MAT/POLUMAT/ MAESTRO 2K PU parkettalakk

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 112798E Az anyag/keverék felhasználása : Tisztító- és fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

A.I. Schulze Chemotechnische Fabrik e.k. Alleinhersteller und Vertrieb BIRKOSIT Dichtungskitt

A.I. Schulze Chemotechnische Fabrik e.k. Alleinhersteller und Vertrieb BIRKOSIT Dichtungskitt Biztonsági adatlap a 453/2010/EU rendelet szerint Dátum: 2013.09.01. 1/10. oldal. Felvált minden korábbi biztonsági adatlapot. A mindenkori aktuális változat honlapunkon található: www.aischulze.com Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FLÓRASZEPT OTTHON FRISS CITROM ILLATTAL FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP FLÓRASZEPT OTTHON FRISS CITROM ILLATTAL FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP FLÓRASZEPT OTTHON FRISS CITROM ILLATTAL FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 7602732 A KÉSZÍTMÉNY

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP késztermék BATMAN deo spray 150ml Kiállítás kelte: január A magyar változat kiállításának kelte:

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP késztermék BATMAN deo spray 150ml Kiállítás kelte: január A magyar változat kiállításának kelte: 1. oldal BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP késztermék BATMAN deo spray 150ml Kiállítás kelte: 2016. január A magyar változat kiállításának kelte: 2016.06.27. 1. SZAKASZ: A termék/kémiai anyag és a gyártó/forgalmazó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat kelte: 2005.04.18. Termék neve: SCHWEGO SOFT 2000 H Nyomtatvány kelte: 2005.04.18.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat kelte: 2005.04.18. Termék neve: SCHWEGO SOFT 2000 H Nyomtatvány kelte: 2005.04.18. 1. A készítmény neve: SCHWEGO SOFT 2000 H Gyártó cég neve Bernd Schwegmann GmbH. Címe: D-53501 Grafschaft Gelsdorf, Wernher von Braun Str. 14. Telefon: 0 22 25/92 26-0 Forgalmazó és importáló cég: Grafika

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. mosási kiegészítőként színes és fehér ruhákhoz elsősorban háztartásokban.

BIZTONSÁGI ADATLAP. mosási kiegészítőként színes és fehér ruhákhoz elsősorban háztartásokban. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2007. szeptember 27. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: A készítmény felhasználása: alkalmas direkt

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja:2014. 05. 22. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja:2014. 05. 22. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Felületaktív

Részletesebben