BESZÁMOLÓ. Sárospatak város évi közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁMOLÓ. Sárospatak város 2011. évi közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról"

Átírás

1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK 3950 Sárospatak, Rákóczi út 33/a. Pf.:76. Telefon: 06-47/ ; BESZÁMOLÓ Sárospatak város évi közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról Készült: Sárospatak Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i ülésére.

2 1. oldal TISZTELT KÉPVISELŐ TESTÜLET! HÖLGYEIM ÉS URAIM! Sárospatak város közbiztonsági helyzetéről és a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről az elmúlt év március 25-én adtam számot. Az előző évekhez hasonlóan, továbbra is szükségesnek tartjuk, hogy illetékességi területünk önkormányzatainak képviselő testületei előtt átfogóan mutassuk be tevékenységünk főbb mutatóit, majd ennek tükrében az adott település közbiztonságának alakulását. A Sárospataki Rendőrkapitányság illetékességi területének határa nem változott, a 16 településen közel ember él. A Zemplén egyik legszebb természeti adottságokkal, történelmi múlttal rendelkező városa a kapitányság székhelye. A lakosság korösszetétele és a népesség gazdasági aktivitása is kedvezőtlen, az országos viszonylatban is magas megyei adatot a munkanélküliek aránya meghaladja 14 településen. Társadalmi-gazdasági szempontból elmaradott térség, mérték szerint leghátrányosabb helyzetű, a 16 településből társadalmi-gazdasági szempontból elmaradottnak minősített 10 település es adatok szerint stagnáló fejlődési típusú. (forrás: KSH) Sajnos a 10 éve tett megállapítás napjainkban is helytállónak bizonyul. A Sárospataki Rendőrkapitányság évi tevékenysége a működési területe közrendjének, közbiztonságának, a lakosság biztonságérzetének erősítésére irányult. Főbb célkitűzéseink voltak évre: - A lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében a kiemelt, valamint az állampolgárokat leginkább irritáló kis kárértékű - esetenként sorozat jellegű bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, felderítésének javítása. - A gyorsított bíróság elé állítások számának növelése. - A közlekedésbiztonsági illetve baleseti helyzet színvonalának megőrzése. - Az ittas vezetők hatékonyabb kiszűrése, ennek érdekében célirányos ellenőrzések tartása. - A bejelentések, a panaszok gyors és megfelelő színvonalon történő kezelése. - A személyi állomány folyamatos oktatása, a meghatározott feladatok végrehajtásának még következetesebb ellenőrzése, a jogszabályváltozások követése. - Az állampolgárok és a rendőrség, a rendőri állomány és a vezetés közötti bizalmi viszony erősítése. Illetékességi területünk lakosságának a szubjektív biztonságérzetét több formában is igyekeztünk javítani. Az év elejétől a közterületi rendőri jelenlét fokozására heti rendszerességgel minden települést érintő fokozott ellenőrzéseket tartottunk. Az állampolgárokat leginkább irritáló bűncselekmények, illetve szabálysértések elkövetése esetén törekedtünk a bíróság elé állítás intézményének az alkalmazására. A 2010-es évhez képest tovább tudtuk javítani bűnügyben ezt a mutatót (2010-ben 97, 2011-ben 140 esetben), továbbá kiemelkedőnek tartjuk, hogy a bírósági hatáskörbe tartozó szabálysértési ügyben az előző évi 40 alkalommal szemben 2011-ben 44 alkalommal került sor őrizetbe vételre, majd a bíróság elé állításra.

3 2. oldal Fontosnak tartottuk a helyi média bevonásával a lakosságot folyamatosan tájékoztatni a jellemző bűncselekményekről, a polgárok figyelmét felhívni az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről. Az elmúlt évekhez hasonlóan, fokozott figyelmet szenteltünk a közlekedési balesetek bekövetkezésének megelőzésére. A rendszeres közlekedési akcióknak köszönhetően 2011-ben nem növekedett területünkön a személyi sérüléses közlekedési balesetek száma. Kiemelt figyelmet fordítottunk a gyermekek közlekedésbiztonságára, ezért jelenlétünkkel igyekeztünk segíteni az iskolák környékén a balesetmentes közlekedést. Az ittas vezetők kiszűrése érdekében végzett ellenőrzéseink azt mutatják, hogy térségünkben a gépi hajtású járművek vezetői összességében betartják a KRESZ vonatkozó szabályát, azonban a kerékpárosok több esetben nem tekintik betartandó előírásnak az alkoholmentes közlekedést. Az elmúlt évben 21 kerékpárossal szemben indítottunk eljárást ittas vezetés miatt, ezért tárgyévben tovább kívánjuk folytatni a kerékpárosok fokozott ellenőrzését. Kapitányságunkhoz forduló állampolgárok ügyeinek törvényes, gyors, kulturált feldolgozására nagy figyelmet fordítunk, a rendőri intézkedések szakszerű végrehajtása alapvető szempont a mindennapi munkavégzés során. Rendőri intézkedéssel szembeni panasz az elmúlt évben két esetben fordult elő. A panaszok kivizsgálása során megállapítást nyert, hogy nem történt jogsértés, egy részletesebb kommunikációval a félreértés elkerülhető lett volna. Havi rendszerességgel oktatásokat tartottunk, feldolgozva az aktuális, nagy mennyiségű jogszabályváltozást. Kiemelt figyelmet fordítottunk az állomány intézkedéstaktikai, kényszerítő eszközei használatára vonatkozó képzésére, a kulturált szolgálati megjelenés fontosságának hangsúlyozására, számonkérésére. A parancsnoki, vezetői munkában kiemelten jelentkezett a beosztotti állománnyal való törődés. Az ismertté vált bűncselekmények BŰNÜGYI HELYZET Megállapítható, hogy az ismertté vált bűncselekmények száma az elmúlt év viszonylatában minimális, 4,1 %-os emelkedést mutat. Megnevezés: Vált.% Összes ismertté vált bűncsel.: ,1 Sárospatak város: ,8 - %-ban: 54% 58,6% 59,5% 51,9% 50,8% Vonzáskörzet: ,7 - %-ban: 46% 41,4% 40,5% 48,1% 49,2% Az ismertté vált bűncselekmények számának növekedése nagyobb mértékben a vidéki településekhez köthető.

4 3. oldal Főbb bűncselekmény kategóriánkénti megoszlása, illetve azon belül a nagyobb súlyú bűncselekmények számának alakulása a következő: Személy elleni bűncselekmények Vált.% Emberölés és kísérlete ebből Sárospatakon Szándékos testi sértés ebből Sárospatakon ,0 Kategória mindösszesen ,7 ebből Sárospatakon mindösszesen ,7 A személy elleni bűncselekmények száma 75-ről 89-re nőtt, ami alapvetően a garázdaságokkal halmazatban megvalósuló könnyű testi sértések számának emelkedésére vezethető vissza. Említést érdemel, hogy emberölést az utóbbi két évben nem regisztráltunk. A testi sértések száma mindkét évben 39 volt. A könnyű testi sértéseket jellemzően a garázdasággal halmazatban követik el részben családon belül, részben italozás közben. Az esetek jelentős hányadában közrejátszik a sértett provokáló magatartása, alkoholos befolyásoltsága. Közlekedési bűncselekmények Vált.% Közúti baleset okozása ,7 ebből Sárospatakon Ittas vezetés ,6 ebből Sárospatakon ,8 Kategória mindösszesen ,7 ebből Sárospatakon mindösszesen ,3 A közlekedési bűncselekmények számának alakulására a ciklikusság jellemző, mivel 2-3 évi csökkenő tendenciát 2-3 év növekedés követi. A évi 43 eset 2007-ben 46-ra, majd ban 54-re emelkedett. Igazolva a felállított hipotézist, 2009-ben 49, 2010-ben 45, majd 2011-ben 42 közlekedési bűncselekmény vizsgálata zárult le. A 42 eset meghatározó része továbbra is a vétségi szintet elérő ittas járművezetés, amely ben 27 esetben fordult elő. A házasság, a család, az ifjúság és nemi erkölcs elleni bűncselekmények Vált.% Erőszakos közösülés ,0 ebből Sárospatakon ,0 Kiskorú veszélyeztetése ,3 ebből Sárospatakon Tartás elmulasztása ebből Sárospatakon ,0 Kategória mindösszesen ,5 ebből Sárospatakon mindösszesen ,7 Az e területen regisztrált bűncselekmények száma 54,5 %-al csökkent, 11-ről 5-re ben érzékelhetően kevesebb olyan eljárást kellett lefolytatnunk, mely a kiskorúak veszélyeztetésére irányult, erőszakos közösülés miatt pedig büntetőeljárást nem kezdeményeztünk. A családsegítő szolgálat és a gyámhatóságok egyaránt kiemelt figyelmet fordítanak a kiskorúakra, s ez a megelőzés kategóriájában a csökkenő tendenciát erősíti.

5 4. oldal Az államigazgatás, az igazságszolgáltatás és a közélet tisztasága elleni bűncselekmények Vált.% Hiv. szem. elleni erőszak ,0 ebből Sárospatakon Kategória mindösszesen ,8 ebből Sárospatakon mindösszesen ,0 Az e területen indított eljárások meghatározó részét (15) zártörés miatt folytattuk le. Egyre gyakoribb (a évben 4 eset), hogy a büntető és bírósági végrehajtási eljárásokban a lefoglalással érintett személyek nem veszik komolyan a hatósági kényszerintézkedéseket, és a lefoglalt dolgot az eljárás alól elvonják, megsemmisítik, vagy értékesítik. Sárospatak vonatkozásában még jelentősebb a változás (2010-ben nem volt, évben 8 eset). Közrend elleni bűncselekmények Vált.% Garázdaság ,3 ebből Sárospatakon ,7 Önbíráskodás ebből Sárospatakon ,0 Visszaélés kábítószerrel ,2 ebből Sárospatakon ,1 Kategória mindösszesen ,6 ebből Sárospatakon mindösszesen ,7 A közrend elleni bűncselekmények száma 2009-hez képest nőtt, de 2010-hez viszonyítva 158-ról 116-ra, 26,6 %-al csökkent. A közrend elleni bűncselekmények jelentős részét (51) az okiratokkal elkövethető bűncselekmények (okirat hamisítások, visszaélések okiratokkal) teszik ki (ebből Sárospatakon elkövetett 43). A garázdaságok száma 16,3 %-al, 43-ról 36-ra csökkent, ami a bázis év előtti időszak átlagának felel meg. A 2009-es jogszabályváltozás szerint erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás abban az esetben is, ha az nem alkalmas testi sérülés okozására, így a jelenlegi joggyakorlat szerint garázdaságnak kell minősíteni minden olyan erőszakos - irányuljon az dologra vagy személyre cselekményt, amely közterületen vagy nyilvános helyen történik. Kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárásaink száma az eddig regisztrált legmagasabb értéket mutatja. Mindez arra hívja fel a figyelmet, hogy a lehető legszélesebb társadalmi összefogással kell fellépni a jelenséggel szemben, mivel a büntetőjogi szankció nem jelent kellő visszatartó erőt. Gazdasági bűncselekmények Vált.% Pénzhamisítás ,0 ebből Sárospatakon ,0 Adócsalás ebből Sárospatakon Kategória mindösszesen ,0 ebből Sárospatakon mindösszesen ,0 Az összes bűncselekményhez viszonyítottan a gazdasági bűncselekmények száma nem jelentős, a számuk 15-ről 3-ra csökkent.

6 5. oldal Ebben a kategóriában regisztrált 3 bűncselekmény a készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés (bankkártya visszaélés) volt, mely szinte kivétel nélkül a lopás halmazati cselekménye (Sárospatakon 2 eset). Vagyon elleni bűncselekmények Vált.% Lopás ,0 ebből Sárospatakon ,3 Betöréses lopás ,3 ebből Sárospatakon ,2 Sikkasztás ,7 ebből Sárospatakon ,0 Csalás ,8 ebből Sárospatakon ,9 Rablás ,7 ebből Sárospatakon ,0 Zsarolás ,0 ebből Sárospatakon ,0 Rongálás ,7 ebből Sárospatakon ,0 Jármű önkényes elvitele ,0 ebből Sárospatakon ,0 Kategória mindösszesen ,9 ebből Sárospatakon mindösszesen ,2 A vagyon elleni bűncselekmények száma kissé dinamikusabb növekedést mutat (19.9%) az összes bűncselekményszám változáshoz (4,1%) képest. Hasonló arány jellemzi a csoporthoz tartozó lopásokat is, ahol 25 %-os emelkedést láthatunk, a betöréses lopások száma 16,3 %-al, 86-ról 100-ra emelkedett. A kedvezőtlen változás megállítása érdekében igyekszünk hatékonyabbá tenni bűnmegelőzési tevékenységünket kapitányságunk illetékességi területén (járőrök, előadások, stb.). A rablások terén a korábbi években végzett felderítő munka eredményeként az elkövetők jelentős része börtönbüntetését tölti, így sikerült kivonni őket a potenciális elkövetői körből ben 1 esetben rendeltünk el nyomozást rablás miatt. Az ügy jelenleg ügyészi szakban áll, várhatóan felfüggesztésre kerül. Az élet és testi épség elleni bűncselekményeknél a térség társadalmi, gazdasági jellemzői miatt továbbra sem lehet számolni a konfliktustűrő képesség növekedésével, és emiatt gyarapodhat a családon belüli erőszak előfordulása. Mint a vizsgált időszakban elkövetett ilyen jellegű cselekményeknél tapasztalható volt, továbbra is várható, hogy egyes elkövetői rétegek még agresszívabbá válnak. Az ittasságról, mint befolyásoló tényezőről leginkább az ittas járművezetés kapcsán beszélhetünk, ahol is ez szükséges eleme a bűncselekmény megvalósulásának. Ezen kívül az alkohol elsősorban a garázda jellegű bűncselekmények során tekinthető befolyásoló tényezőnek, amikor hatására a fogyasztó elveszíti az önkontrollt, és agresszívvé, antiszociálissá válik. Kábítószert, mint befolyásoló tényezőt bűncselekményeknél nem regisztráltunk. A jövőre nézve véleményezhető, hogy a vagyon elleni bűncselekmények aránya az összes elkövetett bűncselekményeken belül megtartja vezető helyét, számában és arányaiban további növekedés várható.

7 6. oldal Ismertté vált bűnelkövetők Megállapíthatjuk, hogy az elkövetők száma 2011-ben volt a legkevesebb, összesen 313. BŰNELKÖVETŐK Vált.% Ismertté vált bűnelkövetők száma ,5 - fiatalkorú %-ban 19, ,8 9,7 9,9 gyermekkorú elkövetők ,6 - büntetett előéletű Nincs - - %-ban 52,7 45,2 51,2 51,2 adat - Visszaeső* ,2 - %-ban 25,6 20,6 22,6 19,6 17,2 *Visszaeső a szándékos bűncselekmény elkövetője, ha korábban szándékos bűncselekmény elkövetése miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől, vagy a végrehajthatósága megszűnésétől az újabb bűncselekmény elkövetéséig három év még nem telt el. A fiatalkorú elkövetők száma azonos volt az előző évivel (31), a gyermekkorú elkövetők száma viszont 21-ről 15-re csökkent, ami azonos a 2009-es adattal. A kiskorúak bűnözési arányának javítására továbbra is hatékony kapcsolatot ápolunk az önkormányzatok jegyzőivel, a családsegítő és pedagógiai szakszolgálattal személyesen is és a gyermekvédelmi kerekasztal keretében is, akik szignalizációinkra minden alkalommal megteszik a megfelelő lépéseket, segítve ezzel a bűnmegelőző tevékenységet. Hasonló feladatot lát el az Iskola Rendőr program, továbbá az iskolákban megtartott rendészeti osztályfőnöki órák. Nyomozati tevékenység A hivatalos ENyÜBS statisztika 49,9%-os nyomozati eredményességet mutat, amely a évhez viszonyítva 9,82%-os visszaesést jelet. Ez az érték nem tükrözi a valós helyzetet, mivel a rendőrségen befejezett, ám az ügyészség által még le nem dokumentált ügyek jelentős számban vannak a rendszerben. A rendőrség saját statisztikai rendszere szerint tartottuk az előző évi eredményt, vagyis az 59,75 %-ot. Az eredményesség érdekében nagy hangsúlyt fektettünk a bűnmegelőzésre, ezen belül a leginkább veszélyeztetett korosztályokra és egyéb célcsoportokra. Terveink szerint évben ezt a tevékenységet legalább hasonló szinten folytatjuk, hogy az eredményességet tartani tudjuk. A statisztikai számokat elemezve megállapíthatjuk, hogy 2011-ben 679 nyomozás kezdeményezésre került sor a kapitányságunkon, mely 4,1 %-al haladja meg az előző évi 652-es számot. A 674 nyomozás befejezésből 321 zárult vádemeléssel, 141 esetben éltünk a bíróság elé állítás intézményével. Kiemelést érdemel a bíróság elé állítással befejezett ügyek magas száma, ami a vádemeléssel befejezett ügyeknek 43,9 %-át jelentette, illetve az összes nyomozás befejezésnek a 20,9 %-át tette ki.

8 7. oldal KÖZBIZTONSÁGI HELYZET Közrendvédelmi tevékenység A kapitányság közbiztonsági feladatait elsősorban a közrendvédelmi osztály látja el. A kapitányság legnagyobb létszámú osztályának a hadrafogható létszáma 2011-ben 31 fő volt. A létszámbővüléssel tudtuk növelni a közterületi óraszámot a közrendvédelmi osztályon, de emellett a közlekedésrendészeti osztály mutatója is javult. A végrehajtó állomány gyalogos szolgálatellátásának arányát növeltük. A parancsnokok a szolgálati időrendszer által biztosított lehetőségek maximális kihasználásával, továbbá a Készenléti Rendőrség miskolci alegységének és a B-A-Z. MRFK Rendészeti Igazgatóság alegységeinek rendszeres igénylésével törekedtek a megfelelő rendőri jelenlét biztosítására. A közrendvédelmi szolgálati ág legfontosabb célkitűzése a folyamatos közterületi rendőri jelenlét, illetve a társadalom folyamatos elvárásának megfelelve az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálás biztosítása volt. A körzeti megbízotti státuszaink feltöltöttek, településeink e téren lefedettek, a kenézlői és tolcsvai csoportokban 6 és 4 fő lát el szolgálatot. Az állomány intézkedési aktivitása megfelelő. A helyszíni bírságok számának csökkenése (15,1 %) mellett csökkent (45,1 %) a szabálysértési, de nőtt (22,3%) a büntető feljelentések száma. Megnevezés Vált. % Elfogás bcs. elkövetése miatt ,7 Elfogás körözés miatt ,4 Elfogás egyéb ok miatt Előállítás ,8 Helyszíni bírság ,1 Szabálysértési feljelentés ,1 Büntető feljelentés ,3 Az említett számok azt mutatják, hogy járőreink a szolgálatuk alatt aktívak, az észlelt jogsértésekre megfelelően reagálnak. A helyszíni bírság adatai az alábbiak: Megnevezés Vált. % Bírság darabszám Kiszabott bír-ság összege (Ft) Bírság átlag Ft/fő , , , , , ,- - 26, , , , , ,- - 12, évben megtartott migrációs ellenőrzések (MITRAS) során külföldi állampolgár előállítására nem került sor.

9 8. oldal augusztus 16-án kiadásra került A lakosság szubjektív biztonságérzetét - a települési, illetve kistérségi szinten mutatkozó igényekre figyelemmel - leginkább javító, a prevenciót előtérbe helyező rendőri intézkedések megtételére című országos intézkedési terv. A jelenleg is folyó fokozott ellenőrzés sorozat keretében az illetékességi területünk településein heti rendszerességgel guruló ellenőrzést végrehajtó rendőri csoportok a lakosság biztonságérzetét pozitívan befolyásolják és eredményes prevenciós tevékenységet végeznek. A Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsának ülésén, mint a Kistérségi Egyezető Fórumon a kapitányságvezető rendszeresen tájékoztatja a jelenlévőket a térség közbiztonsági helyzetéről, egyeztetnek a szükséges feladatokról. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 143/2011. (IX.23.) számú határozata alapján megalkotott Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Középtávú Közrendvédelmi Programjában meghatározott feladatokat október 21-től folyamatosan hajtjuk végre, a kapitányságunk illetékességi területén a meghatározott szempontok alapján kiválasztott település Sárospatak város. Sárospatak idegenforgalmi jelentőségét szem előtt tartva hangsúlyt helyezünk arra, hogy az ide érkezők zavaró, elriasztó jelenségekkel ne nagyon találkozhassanak. Ezért következetesen teszünk feljelentéseket a jegyző hatáskörébe tartozó szabálysértések esetén is, így különösen a közterületi szeszesital fogyasztás és a köztisztasági szabálysértések elkövetése miatt. Megnevezés Jegyzői hatáskörbe tartozó szabálysértés 2010/ /12. kapitányság össz. Sárospatak kapitányság össz. Sárospatak A járőr útiránytervek megváltoztatásra kerültek, így Sárospatak külterületi részein különös tekintettel Halászhomok, Dorkó, Apróhomok megvalósult a rendszeres rendőri jelenlét a közrend elleni jogsértések megelőzése érdekében. Halászhomokon jellemző a falopás, és az illegális horgászat, halászat, melyek ellen a társszervekkel közösen is fellépünk. A NATURA-2000 területet érintő falopások, illegális fakitermelések megelőzése érdekében több alkalommal fokozott közbiztonsági ellenőrzések megtartására került sor. A Makkoshotyka, Komlóska térségében található erdőrészeken végrehajtott ellenőrzés keretében tetten ért elkövetők a gyorsított bíróság elé állítás során elmarasztaló ítéletet kaptak. Az üzemszerű működésünk mellett a tulajdon elleni jogsértések megakadályozására, különös tekintettel a mezőgazdasági betakarítási időszakra, a terménylopásokra, illetve a tél közeledtével a falopásokra, a külterületek fokozott, visszatérő ellenőrzésére a Sárospatak Önkormányzatával kötött szerződés alapján került sor fizetett többletszolgálatok elrendelésére. Ezen alkalmakkor több esetben helyszíni bírság kiszabását kezdeményeztük, valamint 2 fővel szemben lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt indítottunk eljárást. Kapitányságvezetői utasításra a szabad vizeinkre fokozott ellenőrzés megtartására került sor, melyben részt vettek a Szabolcsi Halászati Szövetkezet munkatársai, - akik a technikát és az üzemanyagot biztosították, továbbá az Aggteleki Nemzeti Park beosztottai. A fokozott ellenőrzés célja a vízi közlekedési szabályok, a szabad vizeken tartózkodás szabályainak betartatása, a balesetek megelőzése, az orvhalászat-, horgászat megelőzése, a természet értékeinek megőrzése volt.

10 9. oldal Az ellenőrzés során lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztünk több esetben eljárást. Fokozott közterületi jelenlét szervezésével igyekeztük megelőzni a Sárospatakon meghirdetett lomtalanítások alkalmával korábbi években tapasztalt közbiztonsági problémákat. A sárospataki kilakoltatások során a szükséges segítséget megadtuk a hatóságoknak. A vagyon elleni jogsértések megelőzése érdekében a közrendvédelmi osztály a polgárőrséggel megerősítve bronz-, ezüst-és arany vasárnapokon, illetve az azt megelőző időszakokban visszatérően ellenőrizte Sárospatak területén nagy forgalommal bíró áruházakat, bevásárló helyeket és azok parkolóit. Külön figyelmet fordítottunk a mozgáskorlátozott parkolók jogszerű igénybevételének ellenőrzésére. Zseblopás és trükkös lopások a tárgyidőszakban nem következtek be. Külföldi árusokkal szemben intézkedésre nem került sor. A polgárőrségről szóló törvény változásával új együttműködési megállapodások megkötésére került sor a térségünkben működő mind a 9 polgárőr szervezettel. Napi kapcsolatban állunk velük, a kapcsolattartás elsősorban a területileg illetékes körzeti megbízottak feladata. A polgárőr szervezetek tagsága 3958 órában teljesített szolgálatot a saját településeiken. Kapitányságunk járőrei a polgárőr szövetségek tagjaival összesen 2321 órában teljesítettek közös szolgálatot. A körözött gépkocsik kiszűrése érdekében egy alkalommal a gépjármű rendszámfelismerő rendszer alkalmazására is sor került. A Belügyminisztérium Egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére kiírt pályázata keretében évben sikeresen pályáztunk A civil szféra bevonása a Sárospataki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tevékenységébe című projektünkkel. A pályázat megvalósítása február végéig tartott. A pályázat keretében együttműködünk a Zempléni Lovas Egyesülettel (tereplovaglás során környezetkárosítás szabálysértés felderítése), a polgárőr szervezetekkel, a közterület ellenőrökkel, illetve a sárospataki általános iskolák szülői munkaközösségének tagjaival. Bűnmegelőzési és rendészeti tárgyú ismeretek a polgárőr gyakorlatban címmel polgárőr mentorok képzését fejeztük be februárban, melyen illetékességi területünk minden polgárőr szervezete képviseltette magát 3-3 fővel. Sárospatak fő- és mellék útvonalain saját elhatározás és a nemzetközi TISPOL akciók keretében kiemelt figyelmet fordítottunk az ittas, vagy kábítószer hatása alatt álló járművezetők kiszűrésére. Sárospatakon, Bodrogolasziban és Vámosújfaluban a közforgalom számára nyitva álló vasúti létesítmények területén a körzeti megbízottak és a járőrök többször végeztek általános bűnmegelőzési és közrendvédelmi ellenőrzéseket. A kenézlői körzeti megbízottak havonta több alkalommal - a menetrendszerinti autóbusszal utaznak ki a székhelyükre, így ezt az ellenőrzési formát is alkalmazzuk. Kiemelt figyelmet fordítottunk a temetők, a sárospataki Iskolakert, Várkert és az iskolák környékének ellenőrzésére, és a hajléktalanok kihűlésének megelőzésére. Évente ismétlődő feladatunk az érettségi vizsgát megelőzően a bombakutatás végrehajtása. Segítettük a településrészi napok, a Drogmentes, az Autómentes Nap, a szüreti felvonulás, és az egyházi alkalmak lebonyolítását. A kapitányság illetékességi területén jelentős idegenforgalom van, amely a májustól szeptemberig terjedő időszakra korlátozódik. Ebben az időszakban a közterületi szolgálatot ellátó állományt az idegenforgalmilag jelentős helyekre vezényeljük. Ilyen például a Sárospataki

11 10. oldal Rákóczi Vár, és a Végardói Strandfürdő. Ezek látogatottsága jelentős, a várban 100 ezer főt meghaladó látogató volt, míg a strandra közel fürdőző váltott jegyet. Többnapos nagy rendezvényeink voltak a Zempléni Fesztivál, illetve a Tolcsvai Bornapok, valamint több településen jelen voltunk a helyi alkalmakkor. A rendőri biztosítást igénylő kulturális rendezvények száma 30 volt (pl. Nemzeti Összetartozás Napja), melyek zömmel Sárospatakon, Tolcsva, illetve Olaszliszka településen kerültek lebonyolításra. Az események során rendbontás nem történt. Az évi III. törvény hatálya alá tartozó tömegdemonstrációt évben öt alkalommal jelentettek be (három Olaszliszkán, kettő Sárospatakon). Jogszerűtlen kényszerítőeszköz használatra, fegyverhasználatra és figyelmeztető lövésre az elmúlt évben nem került sor. Közlekedésrendészeti tevékenység: A Sárospataki Rendőrkapitányság illetékességi területén 366,34 km úthálózat található (önkormányzatok kezelésében 229,11 km, a közút kezelésében 137,23 km), melynek minősége változó, az országos viszonyokat tükrözi. Illetékességi területünkön 2011-ben 84 közlekedési baleset történt. A bejelentett anyagi káros közlekedési balesetek száma 57 volt, amelyeknél rendőri intézkedés történt. Személyi sérüléses balesetek száma 27-volt. Sárospatak településen az anyagi káros balesetek száma kedvezően változott (2011. évben 19, évben 29 eset). Sérülés foka összese n S.patak összesen S.patak összesen S.patak összesen S.patak Halálos Súlyos Könnyű Összesen évben 37 esetből 7 esetben volt ittas a járművezető, ami 18,9%, évben 27 sérüléses balesetből 4 esetben volt ittas az okozó, ez 14,8 %., évben maradt az előző évi eset és arányszám (27-ből 4 esetben). Gyorshajtás 10 esetben, kanyarodás szabályainak megszegése 7 esetben, elsőbbség nem biztosítása 5 esetben, követési távolság miatt 2 esetben, figyelmetlenség miatt 1 esetben, egyéb ok miatt 2 esetben történt baleset. A legtöbb balesetet a személygépkocsi vezetők okozták /14/, tehergépkocsi /1/, kerékpáros /8/ segéd motorkerékpár /4/ esetben volt a baleset okozója.

12 11. oldal Illetékességi területünkön nincs különösen veszélyes hely. A balesetek elszórtan történtek, egymástól távol következtek be. Legtöbb közlekedési baleset Sárospatakon és a mellékutakon történt. A közlekedési balesetek a járművezetők hibájából következnek be. Minden esetben megállapítható volt valamilyen KRESZ szabályszegés. A járművezetők nem választják meg megfelelően a járművük sebességét, nincs kellő veszélyérzetük. Az is tény, hogy térségünkben évtizedek óta közútfejlesztés nem történt, a járműpark viszont jelentősen megnőtt. Sebességmérő készülék csak év második felében állt rendelkezésünkre (283 mérés). A balesetek továbbra is gyorshajtásból, figyelmetlenségből következnek be, így a közlekedés folyamatos ellenőrzésével, ittas vezetők kiszűrésével és a közlekedési kultúra, a közlekedési morál javítására irányuló propagandával tudunk a megelőzés érdekében tenni. A közlekedésrendészeti osztály beosztottjai az elmúlt évben 130 esetben dokumentáltak PDA eszközzel szabályszegést a megállási szabályok megsértése miatt. Ittas kerékpárossal szemben az elmúlt év során 21 esetben intézkedtünk. 15 esetben szabálysértési feljelentés tettünk, a jogszabályok változása után pedig 6 esetben közigazgatási eljárást kezdeményeztünk. Megnevezés Vált. % Elfogás ,0 Előállítás ,6 Helyszíni bírság ,6 Szabálysértési feljelentés ,0 Büntető feljelentés ,0 Hatósági engedély elvétele ,4 Vezetői engedély elvétele ,0 A helyszínelői állomány munkaidejét aktív rendőri tevékenységgel tölti. Az intézkedéseinél meghatározó volt az önkormányzati lakossági elvárás teljesítése és egyéb ORFK. intézkedésből adódó feladatok teljesítése. Komoly hangsúlyt fektettünk a bűnügyi centrikus szolgálatellátásra, a szolgáltató rendőri magatartási forma megjelenítésére. Fő ellenőrzési területnek tartjuk az átíratlan és műszakilag lejárt gépkocsik forgalomból történő kiszűrését. Személy- és helyismeret alapján valamint az állampolgárok jelzése alapján célirányos ellenőrzéseket és intézkedéseket hajtunk végre. Az objektív felelősség következtében érezhető az állampolgárok jogkövetőbb magatartása, mely pozitív irányú elmozdulást jelent, továbbá egyre jobban tudatosul a közlekedőkben az, hogy a fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően reálisan számíthatnak arra a szabálytalankodók, hogy az általuk elkövetett szabálysértés vagy bűncselekmény nem marad szankció nélkül. Sárospatakon továbbra is nagymértékű a kamionforgalom, ezért ennek fokozott rendőri ellenőrzését saját elgondolás alapján és a TISPOL akciók keretében hajtottuk végre. Az ellenőrzések alkalmával észrevehetően lecsökkent a Sárospatakon átmenő kamionforgalom, amely a településen élők elégedettségét váltotta ki. Fokozott rendőri jelenléttel igyekeztünk segíteni a balesetmentes közlekedést a sárospataki Bodrog híd felújítási munkái alatt.

13 12. oldal A kapitányság sikeres működése érdekében fontos, hogy a kis létszámú osztályok dolgozói egymás munkáját segítve, egyes intézkedésekhez segítséget nyújtva tevékenykedjenek. Ennek az elvnek megfelelően az osztály állománya a közrendvédelmi járőrökkel járőr párost alkotva lát el szolgálatot, végzi az előállított vagy őrizetes személyek őrzését, szükség esetén leváltja az ügyeletest. Az illetékességi területünkön megtartásra kerülő, - a közrendvédelmi osztály tevékenységénél részletezett - rendezvények biztosítási feladataiban is aktívan kivette részét. Igazgatásrendészeti tevékenység: A rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályára évben 407 feljelentés érkezett (-28 %). A közterületi állomány legnagyobb számban közlekedési szabálysértések elkövetőivel szemben kezdeményezett eljárást, a feljelentések 90 %-a közlekedési szabálysértés volt. A feljelentett személyek száma a tavalyi 573 főről 413 főre változott. A szabálysértések elkövetőinek 3,3 %-a, 19 fő volt fiatalkorú évben, az idén az arány 6,4 % volt, az összes feljelentett személy közül 25 fő volt fiatalkorú. Az ügyek döntő többségében a feljelentés adatai alapján, bonyolultabb, illetve a feljelentés alapján nem kellően tisztázott ügyekben, vagy fiatalkorú eljárás alá vontak esetében meghallgatást követően döntöttünk. A vizsgált időszakban minimálisan nőtt a meghallgatások száma. Ez az arány 2010-ben 14 % volt, míg évben a meghallgatási arány 14,4 %-ra emelkedett. Az előkészítő eljárással érintett ügyeket is figyelembe véve a meghallgatási arányunk évben 35 % volt. A szabálysértési bírságolási gyakorlatunk a törvényi előírásnak megfelelő. A kiszabott pénzbírság egy főre eső átlaga az előző év hasonló időszakához képest ,- Ft/főről ,- Ft/főre nőtt. (+13,5 %). Kiemelt közlekedési szabálysértések esetében a feljelentések száma 108-ról 51-re csökkent (53 %). A kiemelt közlekedési szabálysértések miatt kiszabott pénzbírság egy főre jutó átlaga ,- Ft-ról ,- Ft-ra nőtt (+24 %) évben a kiemelt közlekedési szabálysértés miatt elmarasztalt 51 személyből 35 főnek (68,6%) a vezetéstől eltiltása is megtörtént ben összesen 413, míg évben 238 ügyben folyt közigazgatási hatósági eljárás. Az ügyintézői teendők ellátása belső feladat-átcsoportosítással történt. A szabálysértési és közigazgatási hatósági ügyben összesen 645 esetben indult eljárás hatóságunknál 2011-ben. Bírósági hatáskörbe tartozó szabálysértési ügyben évben 44 alkalommal került sor őrizetbe vételre és bíróság elé állításra. Ebből összesen 35 esetben került sor tulajdon elleni szabálysértés miatt őrizetbe vételre, s bíróság elé állításra. Ezen felül az ismert elkövető ellen indult előkészítő eljárások napos határidő alatt történő lefolytatása (bizonyítási eljárások, meghallgatások, szakértő bevonása stb.) is feladatátcsoportosítást igényelt, mivel az ORFK által javasolt új főelőadó kinevezésére nem került sor. A évben iktatott 256 előkészítős ügyből 31-ben Feloszlatott társadalmi szervezetben való részvétel miatt indult eljárás, a többi ügyben tulajdon elleni szabálysértést követtek el. Engedélyügyi tevékenység:

14 13. oldal A fegyvertartási engedéllyel rendelkezők száma 229 fő. A tűzfegyverek száma 637 db. A fegyverfajtákat, illetve a tartási célt vizsgálva nem figyelhető meg lényeges változás. 93 fő tart gáz- és riasztó fegyvert, míg 19 fő a flóbert fegyvert tartók száma. A vizsgált időszakban 7 darab gázfegyver viselésére adtunk ki tartási engedélyt. Komlóska község külterületén lévő állandó koronglőtér továbbra is rendben üzemel, eddig jogszabálysértés nem jutott a tudomásunkra. Ezen felül egy állandó épített-, és egy ideiglenes tereplőtérrel rendelkezünk. Az előző évek általunk folytatott szigorú gyakorlata meghozta gyümölcsét, a megújítási határidő és egyéb érvényességi határidők lejárta előtt jóval korábban jelentkeznek az engedélyesek, hogy figyelmetlenségük miatt nehogy joghátrány érje őket év a megújítás éve volt, 137 fő újította meg a fegyvertartási engedélyét. Személy és vagyonvédelmi ügyek tekintetében a vizsgált időszakban 283 fő (a személy- és vagyonőri (275), magánnyomozói (2) és biztonságtechnikai szerelő-, ill. tervező-szerelő (6) az igazolvánnyal rendelkezők száma; 48 új igazolvány és 7 új működési engedély került kiadásra. Pirotechnikai szakterületen játékos termék forgalmazása kapcsán benyújtott kereskedői bejelentések elfogadásának száma nem változott (2). Illetékességi területünkön robbanóanyagraktár nem található. Nyár során 2 tűzijátékot ellenőriztünk. Ezen felül az év végén 1 esetben került sor ideiglenes tárolóhely - pirotechnikai ellenőrzésére. A társas vadászatok ellenőrzése (5 esetben) - tekintettel az idényre november és december hónapban megtörtént. Bűnmegelőzési tevékenység: A bűnmegelőzés keretében folyamatosan elemezzük a bűncselekmények szerkezetét, területi megoszlását, az újabb elkövetési magatartásokat, s a levont következtetések alapján kidolgozzuk a legmegfelelőbb, és leghatékonyabb módszereket. Az eltűnt személyek, köztük az intézeti szököttek körözésével egy fő foglalkozik a bűnügyi osztályon. Meg kell állapítani, hogy a kiemeltként kezelt kiskorúak eltűnése a legtöbb esetben nem a klasszikus értelemben vett eltűnés, valójában inkább elcsavargásnak nevezhetnénk, melynek kiváltó oka a családi összeférhetetlenségben keresendő, így a megoldás is csak ebben a szűk körben realizálható. E tekintetben folyamatos a kapcsolat a rendőrség és a családsegítő szakszolgálat között, akik lelkiismeretes munkájukkal több esetben tudnak hatékonyan fellépni, a kiskorút helyes irányba terelni. A családon belüli erőszak speciális rendőri feladatait a január 01-jétől hatályos 32/2007. (OT 26.) ORFK utasítás szabályozza, mely egyértelműen és nyíltan szerepet vállal a jelenséggel szembeni fellépésben, a rendőri intézkedés módszereinek tökéletesítésében. A Sárospataki Rendőrkapitányság illetékességi területén a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló évi LXXII. törvény alapján évben 19 esetben került sor (2010. évben 14 esetben) ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésére. Az eseteknél jellemző, hogy a férj rendszeresen italozik, a kocsmából hazamenve vélt, vagy valós sérelmeket akar számon kérni a feleségén, majd a kialakult vita alatt bántalmazza a feleségét.

15 14. oldal Az áldozatvédelmi feladatok végrehajtása a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló évi CXXXV. törvény, valamint a rendőrség áldozatsegítő feladatairól szóló 17/2007. (II. 13.) IRM rendelet előírásai alapján történik. A minél szélesebb körű áldozatvédelmi szolgáltatások megismertetése érdekében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Szolgálata által biztosított szórólapok elérhetőségét biztosítottuk. A sárospataki diákok, illetve nyugdíjasok részére egy alkalommal komplex bűnmegelőzési nap került megtartásra; a sárospataki egyházakkal közös szervezésben tartottunk bűnmegelőzési előadásokat híveik részére júniusában a Magyar Helsinki Bizottság közreműködésével rendőr-civil konzultatív fórumot tartottunk. A helyi vállalkozók részére bűnmegelőzési, vagyonvédelmi előadást szerveztünk; az áramszolgáltatóval közös ellenőrzést hajtottunk végre. A zenés táncos szórakozó helyek ellenőrzését a 23/2011. (III.8.) Korm. rendeletnek megfelelően több alkalommal elvégeztük. A népszámlálással kapcsolatban rendőri intézkedésre nem került sor. A közlekedésrendészeti állomány tagjai nagymértékben részt vettek a propaganda tevékenységben, baleset-megelőzésben, bűnmegelőzésben, valamint a lakosság és a rendőrség kapcsolatát javító, a rendőri tevékenységet bemutató média munkában. A sárospataki általános iskolákban iskola rendőrének baleseti helyszínelő lett kijelölve, a községekben a körzeti megbízottak végzik ezt a tevékenységet Az iskola rendőre program keretében a tanév vége előtt április, május hónapban, valamint a tanév kezdetekor megjelentünk a Sárospataki Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő általános iskolákban és a gyermekeknek osztályfőnöki óra keretében előadást tartottunk, több alkalommal közösen a polgári védelem és a tűzoltóság tagjaival. A baleset-megelőzési tevékenység keretében az iskolások körében több vetélkedőt tartottunk és a rajzpályázatokon is sikeresen szerepeltek kisiskolásaink. A káresemények megelőzése érdekében rendszeresen felhívjuk az állampolgárok figyelmét a vagyonbiztonsági intézkedések lehetőségére, szükségességére. Sikeresnek tartjuk a helyi média bevonását a bűnmegelőzési munkánkba. Rendszeresen jelen vagyunk a helyi rádióban, TV-ben, Sárospatak honlapján. Igyekszünk aktuális hírek keretében tájékoztatni a lakosságot a legfontosabb bűncselekményekről, az új elkövetési magatartásokról, a megelőzés lehetőségeiről. Lakossági fórumokon, közmeghallgatásokon vettünk részt. Rendelkezésre álló erőforrások: A Sárospataki Rendőrkapitányság létszáma 2011-ben 64 fő volt. Az év folyamán nyugállományba vonulásra nem került sor, a betöltetlen közrendvédelmi járőri státuszunk februárban 2 frissen végzett kollégával feltöltésre került, illetve augusztusban újabb 1 fővel gyarapodott a közterületi szolgálatot ellátók száma. Szeptembertől közalkalmazottként tevékenykedik az a kollégánk, akinek egészségügyi okok miatt megszűnt a hivatásos szolgálati viszonya. Az igazgatásrendészeti osztály közalkalmazott előadójának januárban megüresedett helyét egész évben nem volt lehetőségünk feltölteni. A Fegyveres Biztonsági Őrség létszáma az év második felében 3 főre csökkent.

16 15. oldal Az állomány az elmúlt évben is teljesítette a fizikai felmérés elvárásait - a korábbi évekhez képest jobb eredménnyel -, hiszen több mint 20 % kiváló teljesítményt nyújtott. Az év végére befejeződött a teljes hivatásos állomány időszakos pszichológiai szűrése. Sportolóink az elmúlt évben is kimagasló eredményeket értek el, különösen igaz ez a labdarúgás tekintetében, ahol két kollégánk a rendőrség országos csapatában nyújtott elismerésre méltó teljesítményt. A kapitányság fegyelmi helyzete javult, mivel 2 esetben került sor fegyelmi eljárás elrendelésére (2007-ben 5, 2008-ban 9, 2009-ben 12, 2010-ben 6 eljárás). Az állomány korrupciós cselekményektől mentes, ilyen cselekmény miatt eljárás évek óta nem történt. Életvitel ellenőrzésre évben 7 fő esetében került sor. Az ismert gazdasági nehézségek miatt csökkent a jutalmazások száma, így pénzjutalmazásra nem került sor. Egy esetben került sor állampolgári jutalom felajánlás átadására két közrendvédelmi területen dolgozó kollégának, akik tetten érték és elfogták egy áruház betörőit. A kimagasló színvonalon végzett tevékenység elismeréseként 3 fő soron kívüli előléptetésben részesült. Pénzügyi-, anyagi-, technikai erőforrás tekintetben a rendőrkapitányság önállósággal nem rendelkezik, személyi és anyagi beszerzéseinket, kiadásainkat az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatóság Észak-magyarországi Gazdasági Ellátó Igazgatósága fedezi. Kapitányságunk épületének állagát igyekszünk fenntartani, megőrizni. Állományunk évben 2157 óra többletszolgálatot teljesített (2009-ben 3658 óra, 2010-ben 3825 óra), amelynek megváltása 2763 órát jelentett (2009-ben 6125 óra, 2010-ben 6593 óra). A 150 óra többletszolgálati órát összesen az év során 1 fő érte el, illetve haladta meg. A mezőgazdasági lopások megelőzése érdekében a sárospataki önkormányzattal, illetve egy vadásztársasággal kötött együttműködési megállapodás keretében került sor fizetett többletszolgálat teljesítésére. A gazdasági nehézségek következtében csökkent illetékességi területünk azon települési önkormányzatainak száma, akik korábban gépjárműveink üzemanyagköltségének finanszírozásához anyagi támogatást tudtak nyújtani. Jelentkező feladataink megfelelő ellátásához a 10 darabos (8 db bérelt, 2 db saját) gépjármű állományunk elégséges. Informatikai téren fejlesztésre szorulunk, mivel számítástechnikai eszközeink közel egynegyede 10 évnél idősebb. Kommunikációs tevékenység Kis létszámú kapitányság lévén jónak mondható a belső kommunikációnk, a vezetők és beosztottak rugalmasan igyekeznek segíteni egymás munkáját. A napi rendszerességű vezetői eligazítások elősegítik a gördülékeny feladatvégzést. Kellő hangsúlyt fektetünk arra, hogy a rendőrségről, illetve a szervezetet érintő különböző kérdésekről az állomány is kellő időben, megfelelően tájékoztatott legyen. Erre is szolgálnak a havi rendszerességgel megtartott állománygyűlések, amelyeken az elmúlt időszak eseményeit értékeljük, tapasztalatait feldolgozzuk, a jogszabályi környezet változásait ismertetjük, és meghatározzuk az előttünk álló feladatokat. Kapitányságunk aktív kapcsolatot tart fenn a nyilvánossággal. A külső kommunikáció terén jelentős az érdeklődés a Sárospatak honlapján megjelenő rendőrségi hírek iránt, tartjuk a

17

BESZÁMOLÓ. Sárospatak város 2010. évi közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról

BESZÁMOLÓ. Sárospatak város 2010. évi közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK 3950 Sárospatak, Rákóczi út 33/a. Pf.:76. Telefon: 06-47/513-030; E-mail: sarospatakrk@borsod.police.hu BESZÁMOLÓ Sárospatak város 2010. évi közbiztonságának helyzetérıl, a

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a borágazatban Magyarország Nemzeti Borítékja. Bor és Piac Szőlészet Borászat Konferencia 2011

Támogatási lehetőségek a borágazatban Magyarország Nemzeti Borítékja. Bor és Piac Szőlészet Borászat Konferencia 2011 Támogatási lehetőségek a borágazatban Magyarország Nemzeti Borítékja Bor és Piac Szőlészet Borászat Konferencia 2011 Miben lehet a minisztérium a borászati vállalkozások segítségére A minisztérium elsősorban

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére 1 4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Monoszló Község Önkormányzatának 2012. évi munkaterve

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok 2010-ra vonatkozóan a Központi Statisztikai

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok 2010-ra vonatkozóan a Központi Statisztikai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. 2011. évi bűnözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. 2011. évi bűnözésről T Á J É K O Z T A T Ó a 2011. évi bűnözésről Kiadja: Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztály, valamint Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály ISSN 1217-0046 3 I. A BŰNÖZÉS TERJEDELME

Részletesebben

B E SZ Á M O L Ó. az Ózdi Rendőrkapitányság - Ózd város vonatkozásában - végzett 2013. évi tevékenységéről

B E SZ Á M O L Ó. az Ózdi Rendőrkapitányság - Ózd város vonatkozásában - végzett 2013. évi tevékenységéről ,20 ÓZDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 3601 Ózd, Jászi Oszkár út 2. Pf.: 112 Tel: (48) 570-070, BM tel:(31) 52-40, Fax.: (48) 570-070/52-85 e-mail: drvargal@borsod.police.hu Szám: 05070-13690/2013. ált. B

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 2 Ügyiratszám: 980-8 /2010. 70-12-1/2010. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Izsák Város

BESZÁMOLÓ Izsák Város Kiskőrösi Rendőrkapitányság Izsák Rendőrőrs Szám: 03040-1654/2016. ált. KISKŐRÖSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Izsák Rendőrőrs (osztály jogállású) BESZÁMOLÓ Izsák Város KÖZBIZTONSÁGÁNAK 2015. ÉVI HELYZETÉRŐL Cím:6070

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. november 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK HIRDETMÉNY KONDÍCIÓS LISTÁK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák és ügyféltájékoztatók A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

Mezőőrök negyedéves beszámolója 2012. IV. negyedév

Mezőőrök negyedéves beszámolója 2012. IV. negyedév Mezőőrök negyedéves beszámolója 2012. IV. negyedév 2012. október 04. Rendőrséggel közös ellenőrzés, amelyen engedély nélkül tarlózókat tartóztattak föl. 2012. október 09. B. M.-t és fiát tetten érték a

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

I. Bevezetés. II. Közbiztonsági helyzet értékelése

I. Bevezetés. II. Közbiztonsági helyzet értékelése I. Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság célkitűzéseinek, útmutatásainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

KAPUVÁRI KÉZ-MŰ ÉS SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÓ NONPROFIT KÖZHASZNÚ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. Kapuvár, 2012. május 12.

KAPUVÁRI KÉZ-MŰ ÉS SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÓ NONPROFIT KÖZHASZNÚ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. Kapuvár, 2012. május 12. KAPUVÁRI KÉZ-MŰ ÉS SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÓ NONPROFIT KÖZHASZNÚ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. Kapuvár, 2012. május 12. A társaság célja Kapuvár város és környéke csökkent munkaképességű

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BALATONKENESE VÁROS 2013.ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL

BESZÁMOLÓ A BALATONKENESE VÁROS 2013.ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL 1 BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BALATONKENESE RENDŐRŐRS 8174 Balatonkenese, Bajcsy-Zs. u. 7.; Tel/fax.: 88/584-970 (BM: 22/46-10) e-mail: fodort@veszprem.police.hu BESZÁMOLÓ A BALATONKENESE VÁROS 2013.ÉVI

Részletesebben

C/2. KÉRELEM. A társas vállalkozás neve és cégformája:... magyarországi fióktelepe(i):...

C/2. KÉRELEM. A társas vállalkozás neve és cégformája:... magyarországi fióktelepe(i):... Iktatószám: /2- C/2. KÉRELEM (Magyarországon fiókteleppel rendelkező társas vállalkozás által végzendő, valamint az EGTtagállamban székhellyel rendelkező vállalkozás által a határozatban elismertetni kívánt

Részletesebben

PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELEM A MAGYAR NEMZETI BANK FELÜGYELETÉBEN

PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELEM A MAGYAR NEMZETI BANK FELÜGYELETÉBEN PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELEM A MAGYAR NEMZETI BANK FELÜGYELETÉBEN Freisleben Vilmos Fogyasztóvédelmi igazgató II. Mfor Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Konferencia 2013. November 14. FOGYASZTÓVÉDELEM A pénzügyi

Részletesebben

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Pados Róbert Hulladékgazdálkodási ügyintéző Zalaegerszeg,

Részletesebben

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Fekete István Általános Iskola területén lévő ebédlő

Részletesebben

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április Évközi minta az egészségügyi bér- és létszámstatisztikából Vezet i összefoglaló Módszertan Táblázatok:

Részletesebben

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest,

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormám >:at Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat / / / Polgármesteri Hivatal g / ^ihf Vj >X)*\ Oktatási és Közművelődési Főosztály,

Részletesebben

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Pályázat kódja GINOP-1.3.2-15 Keretösszeg 2 milliárd Ft Támogatási összeg 5 50 millió Ft Intenzitás maximum 50% Pályázók

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA

1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA ÉVES ELLENŐRZÉSI JELENTÉS 3. sz. melléklet A NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY 2007. ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A 193/2003. (XI. 26.) KORMÁNYRENDELET 31. ALAPJÁN 1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT

Részletesebben

OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika. Vezetõi összefoglaló

OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika. Vezetõi összefoglaló OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika ágazat Vezetõi összefoglaló 2012 GYEMSZI Gyógyszerészeti és Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet Informatikai és Rendszerelemzési Fõigazgatóság Az Emberi Erőforrás

Részletesebben

A közraktározási piac 2015. évi adatai

A közraktározási piac 2015. évi adatai A közraktározási piac 2015. évi adatai Az alább közölt adatok forrása a közraktározás-felügyeleti tevékenység során végzett adatgyűjtés és adatfeldolgozás. A közraktározási piac szereplőinek csekély száma

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzıi

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzıi JEGYZİKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2007. február 6-án megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY

BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY * 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 15. (: 87/482-287, BM: 22/44-41, fax: 87/482-287/44-21 e-mail: novakp@veszprem.police.hu Szám: 19070/ /2013. ált Jóváhagyom:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KARCAG

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KARCAG RENDŐRKAPITÁNYSÁG KARCAG 5300 Karcag, Kossuth tér 1. Levélcím: 5301 Karcag Pf.:10. Tel: 59/500-250 BM 32/42-20 fax:59/500-262 BM 32/42-26 karcagrk@jasz.police.hu Szám: 16030/1979/2012.Ált. J Ó VÁ H A G

Részletesebben

H A T Á S V I Z S G Á L A T I

H A T Á S V I Z S G Á L A T I H A T Á S V I Z S G Á L A T I L A P Iktatószám: A hatásvizsgálat elkészítésére fordított id : Hatásvizsgálatba bevont személyek, szervezetek: Dátum: Kapcsolódó hatásvizsgálati lapok: Vizsgált id táv: El

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007

Közhasznúsági jelentés 2007 Közhasznúsági jelentés 2007 I. Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény levezetés) II. Kimutatás a vagyon felhasználásáról III. Kimutatás a kapott támogatásokról IV. Beszámolás a közhasznú tevékenységről

Részletesebben

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20.

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20. Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola székhelye: 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Tel: 74/496-782 e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu Ikt.sz.: /2015. OM: 036345 Ügyintéző: Ősze Józsefné Ügyintézés

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén)

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén) BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján BALATONHENYE önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

2015. június 26-i rendes ülésére

2015. június 26-i rendes ülésére 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindításának jóváhagyása a Támasz

Részletesebben

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. III. negyedév) Budapest, 2004. december

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. III. negyedév) Budapest, 2004. december ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL (2004. III. negyedév) Budapest, 2004. december Évközi minta az egészségügyi bér- és létszámstatisztikából Vezet i összefoglaló Módszertan Táblázatok:

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez A vízumkérő lap ( Visa application form of the People s Republic of China, Form V. 2013 ) az egyik legfontosabb dokumentum, amit a kínai vízumra való jelentkezésnél

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjérıl szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján PÁTY KÖZSÉG önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek eire vonatkozóan Hatályos: 2016.július 1-től 2016. július 1-jén vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek: éves Kamat 22,13 % 24,89 % 24,89

Részletesebben

A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint

A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint 26. 1.1. Baranya Somogy Tolna Dél-dunántúli régió

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Balatonfüred város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és feladatokról.

B E S Z Á M O L Ó. Balatonfüred város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és feladatokról. BALATONFÜRED RENDŐRKAPITÁNYA 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 15. : 87/482-287, BM: 22/44-22, fax: 482-287/44-26 RegdonL@veszprem.police.hu Szám: 19070/1593/2015. ált. B E S Z Á M O L Ó Balatonfüred város közbiztonságának

Részletesebben

BŰNÖZÉSI ÉS BŰNÜLDÖZÉSI ADATOK AZ ÜGYÉSZSÉGI NYOMOZÁSOK KÖRÉBŐL. 2008. év

BŰNÖZÉSI ÉS BŰNÜLDÖZÉSI ADATOK AZ ÜGYÉSZSÉGI NYOMOZÁSOK KÖRÉBŐL. 2008. év BŰNÖZÉSI ÉS BŰNÜLDÖZÉSI ADATOK AZ ÜGYÉSZSÉGI NYOMOZÁSOK KÖRÉBŐL KIADJA: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG SZÁMÍTÁSTECHNIKA-ALKALMAZÁSI ÉS INFORMÁCIÓS FŐOSZTÁLY ISSN 1587-4958 - 3 - B E V E Z E T Ő Az ügyészség nyomoz

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész)

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/61 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési adó hatálya alá

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési adó hatálya alá Az adóhatóság tölti ki! Adóhatóság: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője Iktatószám: Átvétel dátuma:... Átvevő:... Adózó mutatója:... BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2454-06 Kártevőirtás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. december 10.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2454-06 Kártevőirtás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. december 10. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának partnertérképe

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának partnertérképe Kiskunmajsa Város Önkormányzatának partnertérképe Kiskunmajsa Város Önkormányzatának potenciális partnerei Helyi vállalkozások Kiskunmajsa Város Önkormányzata számára a lehetséges vállalati partnerek feltérképezéséhez

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

Budapest, 2015. április A beutazó turizmus jellemzői és alakulása 2015-ben A KSH keresletfelmérésének adatai alapján

Budapest, 2015. április A beutazó turizmus jellemzői és alakulása 2015-ben A KSH keresletfelmérésének adatai alapján Budapest, 2015. április A beutazó jellemzői és alakulása 2015-ben A KSH keresletfelmérésének adatai alapján 2015-ben 20,2 millió külföldi turista látogatott Magyarországra, számuk 17,0%-kal nőtt 2014-hez

Részletesebben

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE 2009. EVI III. JEGYZŐKÖNYVE 2009. MÁRCIUS 31-1 ULESEROL J e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya Széles Ivett hungarikum titkársági koordinátor Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Hungarikum Bizottság Titkársága Előzmények 2012. évi XXX.

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 EREDMÉNYESSÉG ÉS TÁRSADALMI BEÁGYAZOTTSÁG (TÁMOP 3.1.1. / 4.2.1.) VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ

Részletesebben

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l

Részletesebben

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. I. negyedév) Budapest, 2004. július

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. I. negyedév) Budapest, 2004. július ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL (2004. I. negyedév) Budapest, 2004. július Évközi minta az egészségügyi bér- és létszámstatisztikából Vezet i összefoglaló Módszertan Táblázatok:

Részletesebben

2015. ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSA 2016.04.28. (adatok forintban) Jogcím Összesen (Ft) Összesen (Ft) Összesen (Ft)

2015. ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSA 2016.04.28. (adatok forintban) Jogcím Összesen (Ft) Összesen (Ft) Összesen (Ft) KUNMADARAS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 215. ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSA 216.4.28. (adatok forintban) 1. sz. melléklet Jogcím Összesen (Ft) Összesen (Ft) Összesen (Ft) Eredeti Ei. Módosított Ei. 215

Részletesebben

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV 2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV...../2015. Kgy.sz. határozat 1.számú melléklete Ellenőrzési tervet megalapozó elemzések címei: - 2015. évi belső ellenőri munkaterv (2. számú melléklet) - Kockázatelemzés

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2011. (II.26.) önkormányzati rendelete a házasságkötések és egyéb családi események szolgáltatási díjairól egységes szerkezetben a módosításáról szóló 15/2012.(VI.02.)

Részletesebben

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet A Takarékszövetkezet jelen ben szereplő, változó kamatozású i termékei esetében i kamatváltozást tesz közzé, az állandó (fix) kamatozású i termékek esetében pedig a 2014.06.15-től lekötésre kerülő ekre

Részletesebben

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet A Takarékszövetkezet jelen ben szereplő, változó kamatozású i termékei esetében i kamatváltozást tesz közzé, az állandó (fix) kamatozású i termékek esetében pedig a 2014.08.13-tól lekötésre kerülő ekre

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

xdsl Optika Kábelnet Mért érték (2012. II. félév): SL24: 79,12% SL72: 98,78%

xdsl Optika Kábelnet Mért érték (2012. II. félév): SL24: 79,12% SL72: 98,78% Minőségi mutatók Kiskereskedelmi mutatók (Internet) Megnevezés: Új hozzáférés létesítési idő Meghatározás: A szolgáltatáshoz létesített új hozzáféréseknek, az esetek 80%ban teljesített határideje. Mérési

Részletesebben

Az abortusz a magyar közvéleményben

Az abortusz a magyar közvéleményben Az abortusz a magyar közvéleményben Országos felmérés a egyesület számára Módszer: országos reprezentatív felmérés a 18 éves és idősebb lakosság 1200 fős mintájának személyes megkérdezésével a Medián-Omnibusz

Részletesebben

Autópálya matrica árak 2011

Autópálya matrica árak 2011 Autópálya matrica árak 2011: drágább az autópálya matrica díja 2011-ben. 2011-től átlagosan 8,7 százalékkal emelkednek az úthasználati díjak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a drágulás

Részletesebben

Elfogadásra nem javasolt: 2.e: A célrendszer, a legfontosabb célok megállapítása a Stratégia Munkacsoporttal közösen került kialakításra.

Elfogadásra nem javasolt: 2.e: A célrendszer, a legfontosabb célok megállapítása a Stratégia Munkacsoporttal közösen került kialakításra. Dunaharaszti Településfejlesztési koncepciója és Integrált településfejlesztési stratégiája 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 30. (5) és 31. (1) bekezdés szerinti véleményezése során beérkezett vélemények

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

Szarvasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs

Szarvasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs Szarvasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs Száma: 0400/2439/2010. ált. A tájékoztatót előterjesztésre alkalmasnak tartom: Oltyán Sándor r. alezredes rendőrségi

Részletesebben

118. Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás

118. Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás BAZ MTrT TERVEZŐI VÁLASZ 118. Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás 1. Szakmai szempontból elhibázott döntésnek tartjuk a Tokaji Borvidék Világörökségi terület közvetlen környezetében erőmű létesítését.

Részletesebben

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére Tisztelt Képviselők! Az önkormányzat 2014. évi zárszámadásának elfogadását megelőzően szükséges a Vaszari Közös

Részletesebben

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154)

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) 2010.12.08. Erdész János Témák Projekttel szembeni elvárások Projektszakaszok, elvégzett feladatok, eredménytermékek

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs Taksony település területén 2014. évben végzett tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs Taksony település területén 2014. évben végzett tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06-24 - 470-007 BM: 30-082 Mobil: 06-70 - 338-7465 Szám: 13130/ / 2015.ált Jóváhagyom:

Részletesebben

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Kump Edina ÖKO-Pack Nonprofit Kft. E-mail: edina@okopack.hu Web: www.okopack.hu Dunaújváros, 2014. november 07. A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS FOGALMA A fenntartható fejlődés a fejlődés

Részletesebben

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015.

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Módosító Okirat A Pestszentlőrinci Csemete Óvoda a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testülete által 2014. március 12.

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Békési Rendőrkapitányság Békés városában végzett 2013. évi tevékenységéről Előkészítette: Ladányi Zoltán r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető Véleményező bizottság:

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPUVÁR. :9330 Kapuvár Sport u. 20., 9330 Kapuvár Pf.: 4.,fax::06-96-242-933, BM: 03-21-4402 : kapuvarrk@gyor.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPUVÁR. :9330 Kapuvár Sport u. 20., 9330 Kapuvár Pf.: 4.,fax::06-96-242-933, BM: 03-21-4402 : kapuvarrk@gyor.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPUVÁR :9330 Kapuvár Sport u. 20., 9330 Kapuvár Pf.: 4.,fax::06-96-242-933, BM: 03-21-4402 : kapuvarrk@gyor.police.hu Szám: 08030-./ 2011. Ált. 1. sz. példány Jóváhagyom: 2011. március

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Készítette: "Legjobb vagyok" Tehetségmentoráló Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt 2011. április 22, A "Legjobb vagyok" Tehetségmentoráló Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő testülete 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza:

Tét Város Önkormányzat Képviselő testülete 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: ülésének könyvéből. 14/2012. (II. 22.) Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. február 22-ei ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. KKÁMK Művelődési Ház és a Városi Könyvtár

Részletesebben

M A G Y A R K O N G R E S S Z U S I I R O D A

M A G Y A R K O N G R E S S Z U S I I R O D A Magyar Turizmus Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyar Kongresszusi Iroda 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. Tel.: (06-1) 488-8640 Fax: (06-1) 488-8641 E-mail: hcb@hungarytourism.hu www.hcb.hu A

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Hivatkozások: az 1996. évi LXXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 18/2003. (VII.16.

Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Hivatkozások: az 1996. évi LXXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 18/2003. (VII.16. Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Városi TV Szeged Nonprofit Kft. Székhelye: 6720 Szeged, Kiss Ernő u. 3. Adószáma: 21577165-2-06 Cégjegyzékszáma: 06-09-011600 Csongrád Megyei Bíróság Kölcsönös együttműködés,

Részletesebben

irányítószám: Ország: Magyarország

irányítószám: Ország: Magyarország 25/23-2/2015. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1.) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ Sárospatak város 2008. évi közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben