I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK"

Átírás

1 Balatonszabadi Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2010.(IX.30.) rendelete Balatonszabadi Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzatáról A Balatonszabadi Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. tv.16..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a közbeszerzésekrıl szóló 2003.évi CXXIX. tv. 6.. (1) bekezdésében foglaltak alapján az Önkormányzat közbeszerzései közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának, belsı ellenırzésének felelısségi rendjérıl, a nevében eljáró, illetıleg az eljárásba bevont személyek, szervezetek felelısségi körérıl, a közbeszerzési eljárások dokumentálási rendjérıl, illetve az eljárás során hozott döntésekért felelıs személyekrıl, testületekrıl, a közpénzek felhasználása átláthatóságának és széleskörő nyilvános ellenırizhetıségének megteremtése, továbbá a verseny tisztaságának biztosítása érdekében "a közbeszerzésekrıl" szóló évi CXXIX. törvény 6. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az alábbi szabályzatot alkotja. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Szabályzat célja, hatálya és értelmezı rendelkezések 1.. A Szabályzat célja 1) A Szabályzat célja, hogy a közbeszerzésekrıl szóló évi CXXIX. törvény (továbbiakban: Kbt.) rendelkezéseivel összhangban az ajánlatkérı közbeszerzéseire vonatkozóan meghatározza: a) a közbeszerzési eljárás elıkészítésének, lefolytatásának, belsı ellenırzésének felelısségi rendjét, b) a nevében eljáró illetıleg az eljárásba bevont személyek, illetıleg szervezetek felelısségi körét, c) a közbeszerzési eljárás dokumentálásának rendjét, valamint d) az eljárás során hozott döntésekért felelıs személyt, személyeket, illetıleg testületet.

2 2.. A Szabályzat hatálya 2) A Szabályzat hatálya kiterjed az Balatonszabadi Község Önkormányzatára, valamint annak közbeszerzéseiben - e Szabályzat alapján - eljáró szerveire, intézményeire, valamint az Önkormányzat szervezetén belül az ezzel kapcsolatos feladatokat ellátó személyekre, illetve minden olyan árubeszerzésére, építési beruházására, építési koncessziójára, szolgáltatás megrendelésére, szolgáltatási koncessziójára, amelynek értéke a közbeszerzés megkezdésekor eléri, vagy meghaladja a Kbt (1), (2) és (4) bekezdése szerinti a mindenkori közösségi és nemzeti közbeszerzési értékhatárokat, valamint arra az esetre, ha az ajánlatkérı tervpályázati eljárást folytat le. 3) A Kbt., valamint az Önkormányzat Mőködési Szabályzatában meghatározottak mellett jelen Közbeszerzési Szabályzatot kell alkalmazni azon közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az Önkormányzat visszterhes szerzıdés megkötése céljából köteles lefolytatni megadott tárgyú, és értékő beszerzések megvalósítása érdekében. 4) A közbeszerzés értékén a közbeszerzés megkezdésekor annak tárgyáért általában kért, illetıleg kínált általános forgalmi adó nélkül számított, a Kbt ában foglaltakra figyelemmel megállapított legmagasabb összegő teljes ellenszolgáltatást kell érteni (a továbbiakban: becsült érték). Ha a beszerzés becsült értékének kiszámításakor a Kbt. 40. szerinti egybeszámítási szabályok nem lettek figyelembe véve, de az a költségvetési évben vagy az adott tizenkét hónapban a beszerzés értéke eléri vagy meghaladja az egybeszámítással a Kbt-ben meghatározott értékhatárt, a közbeszerzést már az egybeszámított értéknek megfelelı eljárás szerint kell lefolytatni, figyelemmel a Kbt. 40. (5)-(6) bekezdésében foglaltakra. 3. Értelmezı rendelkezések 1.)A Szabályzat alkalmazásában: a) közbeszerzésen a Kbt. 2. (1) bekezdésében meghatározott eljárást, b) lebonyolítói tevékenységen az eljárás elıkészítésétıl annak a Kbt. 98. (4) bekezdése szerinti lezárásáig a döntéshozatal kivételével - a közbeszerzések elıkészítését, megszervezését, az azzal kapcsolatos adminisztrációs tevékenységek ellátását, az eljárással kapcsolatos minden egyéb feladat elvégzését, az eljárás jogszerő lefolytatásnak biztosítását, valamint ha e Szabályzat másként nem rendelkezik - az eljárás folyamatának teljes körő dokumentálását, c) külsı lebonyolítón a b) pontban meghatározott tevékenységet végzı, az Önkormányzat szervein kívüli szervezetet, illetıleg az Önkormányzat szervei kötelékébe nem tartozó személyt kell érteni. 2.) Az e Szabályzatban meg nem határozott egyéb fogalmak tekintetében a Kbt. értelmezı rendelkezései az irányadóak.

3 II. Fejezet KÖZÖS SZABÁLYOK 4.. Az Ajánlatkérı nevében eljáró személyek 1.)Az Ajánlatkérı jogait és kötelezettségeit az Önkormányzat közbeszerzési eljárásai esetében a Képviselı-testület mint testület gyakorolja. 2.)A Képviselı-testület tagjai és a polgármester a 2. pontban meghatározott jogaikat és kötelezettségeiket az e Szabályzatban meghatározott személyek és szervek útján gyakorolják, illetve teljesítik. 5.. A közbeszerzési eljárásokban közremőködık feladata és hatásköre 1.)A közbeszerzéssel kapcsolatban a Képviselı-testület feladatai a) Dönt az egyes közbeszerzési eljárások megindításáról. b) Kiválasztja, felkéri a hivatalos közbeszerzési tanácsadót. c) Jóváhagyja az ajánlati (ajánlattételi), részvételi felhívást, dönt a határidık módosításáról, valamint az ajánlati (ajánlattételi) részvételi felhívás visszavonásáról. d) A közbeszerzési eljárást lezáró döntés minısített többséggel való meghozatala a Bíráló Bizottság szakvéleménye alapján. e) Költségvetési rendeletben meghatározza a tárgyévben megvalósítandó beszerzések pénzügyi fedezetét. f) Éves Közbeszerzési Terv jóváhagyása, módosítása a Kbt. 5 (1),(3) és (4) bekezdése szerint. g) Felhatalmazza a polgármestert a Bírálóbizottság tagjainak felkérésére. h) Engedélyezi a közbeszerzési eljárás külsı szervezettel történı lefolytatását. i) Elrendeli a közbeszerzési eljárások lefolytatását érintı ellenırzéseket, gondoskodik a szükséges intézkedések megtételérıl. j) Dönt a békéltetési eljárásban való részvételrıl, valamint a békéltetési és a jogorvoslati eljárásban az ajánlatkérıt képviselı személyérıl. A közbeszerzési tevékenység irányítása, a közbeszerzési eljárások szervezése, elıkészítése, illetve a lefolytatás feltételeinek biztosítása a polgármester feladat- és hatáskörébe tartozik, mellyel összefüggésben: a) Felelıs a közbeszerzési eljárások szabályszerő és határidıre történı lefolytatásáért (az általános felelısség vállalás kinyilvánítása). b) Biztosítja az éves közbeszerzési terv Képviselı-testület általi jóváhagyás céljából történı elıkészítését. c) Felelıs a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos feladatok végrehajtásának megszervezéséért.

4 d) Kijelöli a Közbeszerzési Munkacsoportot, mely legalább 3 fıbıl áll. Szükség szerint gondoskodik a munkacsoport kibıvítésérıl további szakember(ek) vagy külsı szakértı(k) bevonásával. e) Figyelemmel kíséri a közbeszerzési eljárások lefolytatását, rendszeresen ellenırzi a közbeszerzési eljárásba bevont személyek tevékenységét. f) A közbeszerzési eljárása tekintetében gondoskodik annak elıkészítésétıl a szerzıdés teljesítéséig az írásbeli dokumentálásról. A keletkezett összes iratot, jelenléti íveket, szerzıdéseket, összegzéseket stb. amennyiben lehetséges, akkor elektronikus adathordozón (CD) is meg kell ırizni. g) Kivizsgál minden, a közbeszerzés eljárást zavaró körülményt, továbbá minden olyan esetet, amely annak eredményét befolyásolhatja. h) Rendelkezik a közbeszerzésekkel kapcsolatos feladatok megosztásáról. i) Felelıs a Közbeszerzési Döntıbizottságnál indított jogorvoslati eljárás során az iratok határidıben történı megküldéséért, valamint az ajánlatkérı által felkért jogi képviselıvel együtt az észrevételek elkészítéséért. j) Felelıs a közbeszerzési eljárás során keletkezett dokumentumoknak az Iratkezelési Szabályzatában meghatározottak szerinti dokumentálásáért. k) A Képviselı-testület felhatalmazása alapján aláírja a közbeszerzési eljárások eredményeként keletkezı szerzıdéseket. l) Kezdeményezi a közbeszerzési eljárás megindítását az éves közbeszerzési tervnek megfelelıen. m) Intézkedik a hirdetmények közzétételére vonatkozóan. n) Aláírja az ajánlati (ajánlattételi), részvételi felhívást. o) A Közbeszerzési Döntıbizottságnál indított jogorvoslati eljárás során határidıben megküldi a dokumentumokat, valamint az ajánlatkérı által felkért jogi képviselıvel együtt elkészíti az észrevételeket. 2.)A Közbeszerzési Munkacsoport feladat- és hatásköre: a) Részt vesz az ajánlati (ajánlattételi), részvételi felhívás és a dokumentáció elkészítésében. b) A közbeszerzési eljárás során keletkezett dokumentumokat az Iratkezelési Szabályzatában meghatározottak szerinti dokumentálja. c) Elıkészíti a tájékoztató jelentést az elızı évben lefolytatott közbeszerzésekrıl, és felelıs a jelentés Közbeszerzési Értesítı részére május 31. napjáig történı megküldéséért. d) A költségvetési rendelet elfogadását követıen ütemtervet készít az Önkormányzat közbeszerzéseire, és április 15. napjáig elızetes összesített tájékoztatót küld meg a Közbeszerzési Értesítıben való közzététel céljából. e) Részt vesz az ajánlatok, részvételi jelentkezések bontásán, gondoskodik a törvényben meghatározott jegyzıkönyv felvételérıl. f) Gondoskodik az eredményhirdetési határozat megszövegezésérıl. g) Az eredményhirdetésre elkészíti az írásbeli összegzést az elbírált ajánlatokról.

5 h) Elkészíti és továbbítja közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó hirdetményeket. i) Javaslatot tesz a beérkezett ajánlatok, részvételi jelentkezések érvényességére/ érvénytelenségére vonatkozóan. j) Elvégzi a közbeszerzéssel kapcsolatos adminisztrátori feladatokat, amennyiben külön adminisztrátor nem kerül kijelölésre. k) Összeállítja az egyes közbeszerzési eljárási fajták ajánlati (ajánlattételi), részvételi felhívását. l) Javaslatot tesz, illetve kér a felhívást kiegészítı dokumentációra. m) Elıkészíti a közbeszerzési eljárást lezáró eredményeként létrejövı szerzıdéstervezetet. 3.)A közbeszerzési eljárások bonyolításában részt vevı személyek a) A közösségi értékhatárt elérı vagy meghaladó közbeszerzési eljárás lebonyolításában az ajánlatkérı köteles jogosult hivatalos közbeszerzési tanácsadót bevonni, aki az eljárás lebonyolításában résztvevı személyekkel együttmőködve látja el feladatát. b) A közbeszerzési eljárások lebonyolításában közremőködık (Közbeszerzési Munkacsoport), valamint amennyiben a beszerzés lebonyolítása megkívánja külsı szakértık, akik a beszerzés tárgya szerint megfelelı szakismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek. A lebonyolításban közremőködık a következı feladatokat látják el az egyes közbeszerzésekre létrehozott munkacsoportban: 1 fı közbeszerzési szakértelemmel rendelkezı, 1fı pénzügyi szakértelemmel rendelkezı személy, 1 fı jogi szakértelemmel rendelkezı személy. c) Továbbá szükség esetén: 1-5 fı szakmai szakértı (a beszerzés jellegétıl függı szakmai szakértık), 1 fı adminisztrátor. 4.)A közbeszerzési szakértelemmel rendelkezı személy feladatai: a) A közbeszerzési eljárás szakszerő elıkészítése és lebonyolítása. b) A munkacsoport tagjai tevékenységének koordinálása, összefogása. c) Ajánlati, részvételi felhívás és dokumentáció elkészítésében való közremőködés. d) Az ajánlati, részvételi dokumentáció teljes szakmai, pénzügyi és jogi része elıállításának menedzselése, ideértve az összes szükséges információ megszerzését, összegyőjtését, feldolgozását, számítások végzését. e) Az értékelésben részt vevı Bírálóbizottság tájékoztatása, munkájának megszervezése, részvétel a bizottság munkájában. f) A döntés-elıkészítı javaslat összeállítása a Bírálóbizottság tagjai részére. g) Jelentések és jegyzıkönyvek elkészítése, a keletkezett dokumentumok iktatása.

6 h) Az ütemtervben foglalt határidık betartása, vagy változások esetén a Bíráló Bizottság és az összes érintett értesítése. 5) A pénzügyi szakértı feladatai: a) Ajánlati, részvételi felhívás és dokumentáció elkészítésében való közremőködés. b) A beérkezett ajánlatok, részvételi jelentkezések átvizsgálása pénzügyi megfelelıség szempontjából. c) Ajánlattevık, részvételre jelentkezık által feltett kérdések megválaszolásában való részvétel. d) Szerzıdéskötéssel kapcsolatos pénzügyi kérdések kezelése. e) Az ütemtervben foglalt határidık betartása. f) Egyéb, a közbeszerzési szakértelemmel rendelkezı személy által megnevezett tevékenység az eljárás lebonyolítása érdekében. 6) A jogi szakértı feladatai: a) Ajánlati, részvételi felhívás és dokumentáció elkészítésében való közremőködés. b) Ajánlatok, részvételi jelentkezések átvizsgálása jogi megfelelıség szempontjából. c) Ajánlattevık, részvételre jelentkezık által feltett kérdések megválaszolásában való részvétel. d) Szerzıdéskötéssel kapcsolatos jogi kérdések kezelése. e) Bíráló Bizottság ülésein való részvétel, jogi tájékoztatás adása. f) Az ütemtervben foglalt határidık betartása. g) Egyéb, a közbeszerzési szakértelemmel rendelkezı személy által megnevezett tevékenység az eljárás lebonyolítása érdekében. 7) A szakmai szakértı(k) feladatai: a) Ajánlati, részvételi felhívás és dokumentáció elkészítésében való közremőködés. b) A beérkezett ajánlatok, részvételi jelentkezések átvizsgálása szakmai megfelelıség szempontjából. c) Ajánlattevık, részvételre jelentkezık által feltett kérdések megválaszolásában való részvétel. d) Szerzıdéskötéssel kapcsolatos szakmai kérdések kezelése. e) Az ütemtervben foglalt határidık betartása. f) Egyéb, a közbeszerzési szakértelemmel rendelkezı személy által megnevezett tevékenység az eljárás lebonyolítása érdekében. 8) Az adminisztrátor feladatai: a) Minden, az eljárás kapcsán felmerült adminisztrációs feladat ellátása. b) A bírálóbizottsági üléseken jegyzıkönyv vezetése. c) Keletkezett dokumentumok gépelése, továbbítása. d) Postázás, iktatás, ügyintézés. e) Az ütemtervben foglalt határidık betartása. f) Minden egyéb adminisztrációs tevékenység, melyre a közbeszerzési szakértelemmel rendelkezı személy utasítja. 9) Nem szükséges a közbeszerzés elıkészítéséért felelıs munkacsoport létrehozása, ha lebonyolító közremőködésével történik az eljárás lefolytatása.

7 6.. A Bíráló bizottság 1.)A közbeszerzési eljárás megkezdésekor az ajánlatkérı nevében a polgármester elnökének felkérésére legalább háromtagú Bíráló bizottságot alakul meg, amely részt vesz az ajánlati (ajánlattételi) felhívás, részvételi felhívás, ajánlati dokumentáció, részvételi dokumentáció elkészítésében, valamint szakvélemény elkészítésével segíti az ajánlatkérıt a közbeszerzési eljárás során meghozandó döntésekben. 2.)Megállapítja a beérkezett ajánlatok érvényességének vagy érvénytelenségének tényét, a bírálati szempontok alapján értékeli az ajánlatokat, döntési javaslatot készít a Képviselı-testület részére. 3.)Tárgyalásos eljárásnál a beérkezett ajánlatok alapján javaslatot (forgatókönyvet) készít a tárgyalás menetére. 4.)A Bíráló bizottság tagjai (egyszerő közbeszerzési eljárás esetében is): a) Szavazati joggal rendelkezı, kötelezıen bevonandó tagok: a polgármester által közbeszerzésenként felkért, a beszerzés jellegének megfelelı szakértelemmel rendelkezı személyek, mely tagok akadályoztatása esetén a helyette eljáró személyt a tag javaslatára az illetékes polgármester jelöli ki. b) Szavazati joggal nem rendelkezı, ad hoc jelleggel bevonandó tagok: a polgármester által felkért jogi szakértı, a polgármester által felkért pénzügyi szakértelemmel rendelkezı személy, a polgármester által felkért közbeszerzési szakértelemmel rendelkezı személy, a polgármester által felkért, a közbeszerzés tárgyát érintı szakmai szakértelemmel rendelkezı személy. 5.)A Bírálóbizottság elnökét a tagok az alakuló ülésen maguk közül minısített többséggel választják. 6.)A Bíráló Bizottság akkor határozatképes, ha a tagok több mint fele jelen van, döntéseit a jelenlévı tagok minısített szótöbbségével, nyílt szavazással hozza. Szavazategyenlıség esetén az elnök szavazata dönt. 7.)A tárgyalásos eljárást külsı megbízott, és a polgármester részvételével a bíráló bizottság bonyolítja le. 8.)Ha a közbeszerzés tárgya, sajátossága, nagyságrendje, bonyolultsága különleges szakértelmet igényel, vagy fokozott felelısséggel jár, a képviselı-testület a közbeszerzés lebonyolítására külsı szervezetet kérhet fel, vagy ideiglenes szervezetet hozhat létre. 9.)A hivatalos közbeszerzési tanácsadó bírálóbizottság munkájába történı bevonásáról a polgármester dönt. 10) A közbeszerzési eljárást lezáró döntés meghozatalára a képviselı-testület jogosult.

8 7.. A közbeszerzési eljárás dokumentálása 1.)A közbeszerzési eljárás elıkészítésével, lefolytatásával és a szerzıdés teljesítésével kapcsolatban keletkezett összes iratot a közbeszerzési eljárás lezárulásától, illetıleg a szerzıdés teljesítésétıl számított öt évig meg kell ırizni. Ha a közbeszerzési eljárással kapcsolatban jogorvoslati eljárás indult, az iratokat annak jogerıs befejezéséig, de legalább az említett öt évig kell megırizni. 2.)Az Önkormányzat köteles a Közbeszerzések Tanácsa vagy a hatáskörrel és illetékességgel rendelkezı más szervek kérésére a közbeszerzéssel kapcsolatos iratokat megküldeni. 8.. Belsı ellenırzés 1.)A közbeszerzési eljárások elıkészítésének, lebonyolításának és dokumentálásának a Kbt. és ezen Szabályzat szerinti megfelelısét a belsı ellenırzés rendszerében is ellenırizni kell. 2.)Az ellenırzést a Siófok és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás keretében létrejött Belsı Ellenırzési Társulás végzi. 9.. A közbeszerzési terv 1.)A közbeszerzési terv nem vonja maga után az abban megadott közbeszerzésre vonatkozó eljárás lefolytatásának kötelezettségét, de a közbeszerzési terv elfogadását követıen felmerült beszerzésekkel módosítani kell, megadva a módosítás indokát. A közbeszerzési tervet az Önkormányzatnak legalább öt évig meg kell ıriznie. A közbeszerzési terv nyilvános. 2.)A közbeszerzési terv a Kbt. 5. -a (3) (4) bekezdésenek alapján év közben a módosítás indokát megadva a Képviselı-testület jóváhagyásával módosítható. A közbeszerzési tervet, valamint annak módosítását - a módosítás elkészítésétıl számított öt munkanapon belül - az Önkormányzat honlapján közzé kell tennie. A közbeszerzési tervnek a honlapon a tárgyévet követı évre vonatkozó közbeszerzési terv honlapon történı közzétételéig kell elérhetınek lennie Elızetes összesített tájékoztató és az idıszakos elızetes tájékoztató 1.)Az Önkormányzat döntése alapján a közbeszerzési munkacsoport évente legalább egyszer a költségvetési év kezdetét követıen, de legkésıbb minden év április 15-ig az adott évre, illetıleg az elkövetkezı legfeljebb tizenkét hónapra tervezett közbeszerzésekrıl a Kbt ában meghatározott esetekben elızetes összesített tájékoztatót, és a Kbt. 181, -ában meghatározott esetekben idıszakos elızetes tájékoztatót készít. 2.)Az elızetes összesített tájékoztatót és az idıszakos elızetes tájékoztatót külön jogszabályban meghatározott minta szerinti hirdetmény útján teheti közzé.

9 3.)Az elızetes összesített tájékoztatót a közbeszerzés különbözı tárgyairól együttesen és különkülön is el lehet készíteni. 4.)Az Önkormányzat az elızetes összesített tájékoztatót és az idıszakos elızetes tájékoztatót tartalmazó hirdetményt saját honlapján is köteles közzé tenni a Kbt. 17/C. -ában meghatározott szabályok szerint. 4.)Az elızetes összesített tájékoztatót és az idıszakos elızetes tájékoztatót tartalmazó hirdetmény közzététele nem vonja maga után az abban megadott közbeszerzésre vonatkozó eljárás lefolytatásának kötelezettségét Az éves statisztikai összegezés 1.)A közbeszerzési munkacsoport az éves beszerzéseirıl külön jogszabályban meghatározott minta szerint éves statisztikai összegezést köteles készíteni, amelyet legkésıbb a tárgyévet követı év május 31. napjáig kell megküldenie a Közbeszerzések Tanácsának. Az Önkormányzat éves statisztikai összegezést saját honlapján köteles közzé tenni a Kbt. 17/C. -ában meghatározott szabályok szerint Az eljárás nyilvánossága 1.)Az Önkormányzat köteles az alábbi adatokat, információkat, hirdetményeket lehetıleg közbeszerzési eljárásonként csoportosítva - a saját honlapján is - öt munkanapon belül - közzétenni: a) a közbeszerzési eljárást megindító hirdetményt, a közbeszerzési tervet, b) az eljárás eredményérıl vagy eredménytelenségérıl szóló tájékoztatót tartalmazó hirdetményt, A 2/A. alkalmazásával megkötött szerzıdéseket. c) a szerzıdés megkötésérıl szóló tájékoztatót tartalmazó hirdetményt, az elızetes vitarendezéssel kapcsolatos a Kbt. 96/A. (2) bekezdése szerinti adatokat. d) a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerzıdéseket, e) a szerzıdés módosításáról, teljesítésérıl szóló tájékoztatót tartalmazó hirdetményt, f) amennyiben az Önkormányzat ilyet készített, az elızetes összesített tájékoztatót, illetve idıszakos elızetes összesített tájékoztatót tartalmazó hirdetményt, g) egyéb hirdetményeket, h) az ellenszolgáltatás teljesítésével kapcsolatos adatokat, i) a közbeszerzési eljárás kapcsán indult jogorvoslati eljárás vonatkozásában, a kérelem e törvényben Kbt.-ben meghatározott adatait, a Közbeszerzési Döntıbizottság érdemi határozatát, a közbeszerzési ügy befejezését eredményezı határozatát és a szerzıdés megkötését engedélyezı végzését, adott esetben a bíróság határozatát (határozatait), j) az éves statisztikai összegzést,

10 k) a közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerzıdés teljesítését követıen vagy teljesítésének elmaradása esetén a szerzıdés teljesítésérıl szóló tájékoztatóban foglaltak mellett - haladéktalan tájékoztatást a teljesítés megtörténtérıl, a teljesítéssel kapcsolatban esetlegesen felmerült problémákról, adott esetben a teljesítés elmaradásának okáról. 2.)A hirdetmények honlapon történı közzétételére az Európai Közösségek Hivatalos Kiadványai Hivatala, a törvény harmadik része szerinti eljárás esetén a Közbeszerzések Tanácsa részére történı feladást követıen kerülhet sor. III. Fejezet A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSÁNAK RENDJE 13.. Döntés a közbeszerzési eljárás megindításáról 1.)A közbeszerzési eljárás abban az esetben indítható meg, ha a közbeszerzésre tervezett anyagi fedezet az Önkormányzat rendelkezésére áll. 2.)A Polgármester az eljárást megindító hirdetmény jogszerőségét ellenjegyzésével igazolja. Az eljárást megindító hirdetményt nem lehet ellenjegyezni, ha az sérti a közbeszerzésre, illetıleg a közbeszerzési eljárásra vonatkozó jogszabályokat. Az eljárást megindító hirdetmény ellenjegyzése nélkül a közbeszerzési eljárás nem indítható meg. 4.)Az Önkormányzat a közbeszerzései során elsısorban nyílt, meghívásos, tárgyalásos, vagy gyorsított meghívásos vagy tárgyalásos, továbbá egyszerő eljárást alkalmaz. Hirdetmény nélküli eljárást alkalmazni csak akkor lehet, ha azt a Kbt. kifejezetten megengedi A közbeszerzési eljárás fajtái 1.)A közbeszerzési eljárás során nem lehet áttérni egyik eljárási fajtáról a másikra. A meghívásos és a tárgyalásos eljárásra és a versenypárbeszédre a nyílt eljárás szabályait kell megfelelıen alkalmazni. 2.)A közbeszerzési közösségi és nemzeti értékhatárokat a 4/1 és 4/2. számú melléklet tartalmazza Közbeszerzés egy részére történı ajánlattétel biztosítása 1.)Az Önkormányzat köteles megvizsgálni beszerzését abból a szempontból, hogy a beszerzés tárgyának jellege lehetıvé teszi-e a közbeszerzés egy részére történı ajánlattétel biztosítását. Amennyiben a beszerzés tárgyának természetébıl adódóan részajánlattételi lehetıség biztosítható és az nem ellentétes a gazdasági ésszerőséggel, az Önkormányzat az ajánlati

11 felhívásban köteles lehetıvé tenni a közbeszerzés egy részére történı ajánlattételt ha annak lehetıvé tétele nem okozza a beszerzés ellenértékének jelentıs növekedését és nem hat negatívan a beszerezni kívánt szolgáltatás vagy építési beruházás megvalósításának vagy az árunak a minıségére vagy a közbeszerzési szerzıdés teljesítésének más körülményeire. Ebben az esetben az ajánlati felhívásban elı kell írni, hogy a közbeszerzés tárgyának mely elemeire lehet részajánlatot tenni A nyílt eljárás 1.)A nyílt eljárás ajánlati felhívással indul, amelyet az Önkormányzat külön jogszabályban meghatározott minta szerinti hirdetmény útján köteles közzétenni. 2.)A közbeszerzési ajánlattételi határidıket az 5. számú melléklet foglalja össze A két szakaszból álló eljárás 1.)Két szakaszból álló eljárásra a meghívásos és a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárás, továbbá a versenypárbeszéd esetén kerül sor. 2.)A két szakaszból álló eljárás során a részvételi szakaszban az Önkormányzat nem kérhet, és a részvételre jelentkezı pedig nem tehet ajánlatot. A részvételi szakaszban a jelentkezınek a szerzıdés teljesítésére való alkalmasságáról, illetıleg alkalmatlanságáról kell dönteni A meghívásos eljárás 1.)A két szakaszból álló eljárás részvételi szakaszában a részvételi határidıt az Önkormányzat nem határozhatja meg a részvételi felhívást tartalmazó hirdetmény feladásának napjától számított harminc napnál rövidebb idıtartamban. A meghívásos eljárás ajánlattételi szakaszában az ajánlattételi határidıt az Önkormányzat nem határozhatja meg az ajánlattételi felhívás megküldésének napjától számított negyven napnál rövidebb idıtartamban. elızetes összesített tájékoztatót tartalmazó hirdetmény feladása esetén ajánlattételi felhívás megküldésének napjától számított huszonhat napnál rövidebb idıtartamban. Ha az ajánlatkérı a részvételi felhívást tartalmazó hirdetmény feladásának napját legalább ötvenkét nappal megelızıen, de legfeljebb tizenkét hónapon belül elızetes összesített tájékoztatót tartalmazó hirdetményt adott fel, és az tartalmazta a részvételi felhívás hirdetményi mintája szerinti, a tájékoztatót tartalmazó hirdetmény feladásának idıpontjában rendelkezésre álló adatokat is, a 40 napos határidınél rövidebbet is meg lehet határozni. Ebben az esetben az ajánlattételi határidı nem lehet rövidebb az ajánlattételi felhívás megküldésének napjától számított huszonhat napnál.

12 2.)Az Önkormányzat a részvételi felhívásban meghatározhatja az ajánlattevık keretszámát azzal, hogy a részvételre jelentkezık közül legfeljebb a keretszám felsı határáig terjedı számú alkalmas, egyben érvényes jelentkezést benyújtó jelentkezınek küld majd ajánlattételi felhívást. A keretszámnak legalább öt ajánlattevıt kell magában foglalnia és meg kell adnia az alkalmas jelentkezık közötti rangsorolás módját is arra az esetre, ha a keretszám felsı határát meghaladja az alkalmas jelentkezık száma. 3.)A meghatározott ajánlattevıi keretszámnak megfelelıen a pénzügyi és gazdasági, valamint mőszaki és szakmai alkalmasság alapján kiválasztott jelentkezıket egyidejőleg, közvetlenül, írásban kell felhívni ajánlattételre. Amennyiben az alkalmasnak minısített jelentkezık száma nem éri el a keretszám alsó határát, az alkalmasnak minısített jelentkezık ajánlattételre felhívásával kell folytatni az eljárást. 4.)Ha az Önkormányzat nem határozott meg keretszámot, az összes alkalmas jelentkezıt köteles ajánlattételre felhívni Versenypárbeszéd 1.)Az ajánlatkérı Önkormányzat versenypárbeszédet akkor alkalmazhat, ha a) a közbeszerzés tárgyára vonatkozó közbeszerzési mőszaki leírás meghatározására nem, vagy nem a nyílt, illetve meghívásos eljárásban szükséges részletességgel képes, illetıleg b) a szerzıdés típusának vagy jogi, illetve pénzügyi feltételeinek meghatározására nem, vagy nem a nyílt, illetve meghívásos eljárásban szükséges részletességgel képes. 2.)Az 61) 1) pont a) vagy b) pontja szerinti körülmény fennállása nem eredhet az ajánlatkérı Önkormányzat mulasztásából. 3.)A versenypárbeszédben az ajánlatkérı Önkormányzat és egy vagy több részvételre jelentkezı közötti párbeszéd arra irányul, hogy az ajánlatkérı képes legyen a szerzıdéskötéshez szükséges részletességgel meghatározni a közbeszerzés tárgyára vonatkozó közbeszerzési mőszaki leírást, illetve a szerzıdés típusát vagy jogi, illetve pénzügyi feltételeit A tárgyalásos eljárás 1.)A tárgyalásos eljárás hirdetmény közzétételével vagy hirdetmény közzététele nélkül indulhat. 2.)Az Önkormányzat hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárást akkor alkalmazhat a) ha a nyílt, a meghívásos eljárás vagy a versenypárbeszéd a Kbt. 92. b) vagy c) pontja alapján eredménytelen volt, feltéve, hogy a felhívásnak, a dokumentációnak és az ismertetınek a feltételei idıközben lényegesen nem változtak meg; b) kivételesen, ha az árubeszerzés, az építési beruházás, illetıleg a szolgáltatás természete vagy az ehhez kapcsolódó kockázatok nem teszik lehetıvé az ellenszolgáltatás elızetes átfogó (mindenre kiterjedı) meghatározását;

13 c) építési beruházás esetében, ha az kizárólag kutatási, kísérleti vagy fejlesztési célból szükséges; ez az eset azonban nem alkalmazható, ha megalapozza a piacképességet, illetıleg a kutatásfejlesztés költségeit fedezi; d) szolgáltatás megrendelése esetében, ha a szolgáltatás természete miatt a szerzıdéses feltételek meghatározása nem lehetséges olyan pontossággal, amely lehetıvé tenné a nyílt vagy a meghívásos eljárásban a legkedvezıbb ajánlat kiválasztását, így különösen a szellemi szolgáltatások és a Kbt. 3. melléklet 6. csoportjába tartozó pénzügyi szolgáltatások esetében. 3.)Az Önkormányzat hirdetmény közzététele nélkül induló tárgyalásos eljárást akkor alkalmazhat a Kbt (2) bekezdésének a) pontjában foglalt esetben, ha a tárgyalásra a nyílt, a meghívásos eljárás vagy a versenypárbeszéd a Kbt. 88. (1) bekezdésének a) e) pontja alapján nem érintett összes ajánlattevıjét meghívja. 4.)Tárgyalásos eljárás esetén a tárgyalásról, az ott elhangzottakat tartalmazó jegyzıkönyv elkészítésérıl, és annak minden jelenlevı ajánlattevı általi aláírásáról az Önkormányzat köteles gondoskodni. Az ajánlattevık részére egy példány jegyzıkönyvet át kell adni, vagy két munkanapon belül meg kell küldeni A gyorsított eljárás 1.)Az Önkormányzat a meghívásos vagy a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárás esetében gyorsított eljárást alkalmazhat, ha sürgısség miatt az ilyen eljárásokra elıírt határidık nem lennének betarthatóak. Az Önkormányzatnak a gyorsított eljárás alkalmazásának indokát az eljárást megindító hirdetményben meg kell adnia. 2.)A gyorsított eljárásban az Önkormányzat a részvételi határidıt nem határozhatja meg a részvételi felhívást tartalmazó hirdetmény feladásának napjától számított tíz napnál rövidebb idıtartamban. Az Önkormányzat a gyorsított meghívásos eljárás esetén az ajánlattételi határidıt nem határozhatja meg az ajánlattételi felhívás megküldésének napjától számított tíz napnál rövidebb idıtartamban A keretmegállapodásos eljárás 1.)Keretmegállapodásos eljárás a Kbt. 7/A címe alapján alkalmazható. 2.)A keretmegállapodásos eljárás két részbıl áll. Az elsı részben az Önkormányzat nyílt vagy meghívásos eljárást köteles alkalmazni keretmegállapodás megkötése céljából. Tárgyalásos eljárást is alkalmazhat az Önkormányzat, amennyiben a tárgyalásos eljárás alkalmazásának a Kbt. 124., illetve 125. szerinti feltételei fennállnak. A második részben az Önkormányzat a keretmegállapodásban meghatározott közbeszerzési tárgyra kér ajánlato(ka)t és köt szerzıdést az adott közbeszerzés(ek) megvalósítására. 3.)Keretmegállapodás legfeljebb négy évre köthetı.

14 23.. A tervpályázati eljárás 1.)A közbeszerzési eljárások sajátos esete a tervpályázati eljárás. Az Önkormányzatnak a tervpályázati eljárások részletes szabályairól szóló 137/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet szerint kell eljárni Egyszerő eljárás 1.)Az Önkormányzat egyszerő eljárást folytat le, ha megadott tárgyú közbeszerzéseik értéke a közbeszerzés megkezdésekor eléri vagy meghaladja a nemzeti értékhatárokat, és nem a Kbt. IV. fejezete szerinti közösségi eljárásrend szerint kell eljárni. 2.)Ha az árubeszerzés vagy szolgáltatás becsült értéke nem éri el a huszonöt millió forintot, vagy az építési beruházás becsült értéke nem éri el a nyolcvan millió forintot, az ajánlatkérõ a Kbt (1) bekezdése szerinti közzététel helyett legalább három ajánlattevõnek köteles egyidejûleg, közvetlenül írásbeli a Kbt (2) bekezdésében foglaltakat tartalmazó ajánlattételi felhívást küldeni. Ilyen esetben az ajánlattételi határidõ minimális idõtartama a felhívás megküldésétõl számított tizenöt nap A dokumentáció és a közbeszerzési mőszaki leírás 1.)A Képviselı-testület döntése alapján a közbeszerzési munkacsoport vagy a közbeszerzési megbízott a megfelelı ajánlattétel elısegítése érdekében dokumentációt köteles készíteni, amely egyebek mellett tartalmazza a szerzıdéstervezetet. A szerzıdéstervezetnek tartalmaznia kell a nyertes ajánlat azon elemeit, amelyek értékelésre kerültek valamint a Kbt (4) (6) bekezdése szerinti feltételek teljesülésének esetére alkalmazandó beszedési megbízás teljesítésére szóló, az Önkormányzat részérıl a pénzforgalmi szolgáltatójának adott a beszedési megbízás teljesítésére vonatkozó hozzájárulását, felhatalmazó nyilatkozatát. A dokumentáció tartalmazza az ajánlat részeként benyújtandó igazolások, nyilatkozatok jegyzékét, amelyben az Önkormányzat külön megjelöli azokat a csatolandó dokumentumokat, amelyek a Kbt. 4. 9/A. pontja szerinti körülmények fennállása esetén hamis nyilatkozatnak minısülnek. 2.)Az ajánlati felhívásban vagy a dokumentációban meg kell adni a közbeszerzés tárgyára vonatkozó közbeszerzési mőszaki leírást is.

15 26.. Az ajánlati biztosíték 1.)A közbeszerzési eljárásban való részvételt az Önkormányzat ajánlati biztosíték nyújtásához kötheti, annak érdekében, hogy a közbeszerzési eljárásban komoly szándékú ajánlattevık vegyenek rész. 2.)Az ajánlati biztosítékot az ajánlattevınek az ajánlata benyújtásával egyidejőleg vagy az ajánlati felhívásban meghatározott idıpontig, az ott megjelölt mértékben kell az Önkormányzat rendelkezésére bocsátania. Az ajánlattevınek igazolnia kell, hogy a biztosítékot az Önkormányzat rendelkezésére bocsátotta. 3.)A biztosíték mértékét az ajánlattevık esélyegyenlıségének biztosítása mellett, a felek ajánlati kötöttségének megsértése esetére az Önkormányzatnál az ajánlatnak az ajánlati kötöttség ideje alatti visszavonása vagy a szerzıdéskötésnek az ajánlattevı érdekkörében felmerült okból történı meghiúsulása miatt elıreláthatólag felmerülı veszteség mértékére tekintettel kell megállapítani. 4.)Ha az ajánlattevı az ajánlati kötöttségének ideje alatt ajánlatát visszavonja, vagy a szerzıdés megkötése az érdekkörében felmerült okból hiúsul meg, a biztosíték az Önkormányzatot illeti meg Az ajánlatok felbontása 1.)Az ajánlatokat tartalmazó iratok felbontását az ajánlattételi határidı lejártának idıpontjában kell megkezdeni. Az ajánlatok felbontásánál az ajánlatkérı, az ajánlattevık, valamint az általuk meghívott személyek, továbbá a közbeszerzéshez támogatásban részesülı ajánlatkérı esetében a külön jogszabályban meghatározott szervek képviselıi, illetıleg személyek lehetnek jelen. 2.)Az ajánlatok felbontásakor ismertetni kell az ajánlattevık nevét, címét (székhelyét, lakóhelyét), valamint azokat a fıbb, számszerősíthetı adatokat, amelyek a bírálati szempont (résszempontok) alapján értékelésre kerülnek. 3.)Az ajánlatok felbontásáról és ismertetésérıl a közbeszerzési megbízott a 6. számú melléklet. szerinti jegyzıkönyvet kell készíteni, amelyet a bontástól számított öt napon belül meg kell küldeni az összes ajánlattevınek Az ajánlatok elbírálásának szakmai elıkészítése 1.)A Bíráló Bizottság üléseirıl, az ott elhangzottakról, így különösen a szakvélemény kialakítása szempontjából lényeges körülményekrıl, adatokról, információkról a közbeszerzési megbízott a 7. számú melléklet szerinti jegyzıkönyvet kell készíteni.

16 2.)A Bíráló Bizottság az érvényesnek tartott részvételi jelentkezéseket a megadott szempontok szerint értékeli. Ennek során felelıs a Kbt-ben meghatározott szempontok szerinti értékelés objektív biztosításáért. Az értékelı anyagnak táblázatos formában tartalmaznia kell a részvételre jelentkezık illetve ajánlattevık pénzügyi-gazdasági és mőszaki-szakmai alkalmasságának, továbbá a részvételi jelentkezések illetve ajánlatok megfelelısségének megítéléséhez az ajánlati, ajánlattételi vagy részvételi felhívásban és a kapcsolódó dokumentációban kért az összehasonlíthatóság alapjául szolgáló adatokat, tényeket. 3.)Az ajánlatok elbírálása során a Bíráló Bizottság írásban és a többi ajánlattevı egyidejő értesítése mellett felvilágosítást kérhet az ajánlattevıtıl a kizáró okokkal, az alkalmassággal, illetıleg az ajánlati felhívásban vagy a dokumentációban elıírt egyéb iratokkal kapcsolatos nem egyértelmő kijelentések, nyilatkozatok, igazolások tartalmának tisztázása érdekében. 4.)Az eljárás nyertesére és a szerzıdés megkötésére, vagy az eljárás eredménytelenné nyilvánítására vonatkozó javaslatot a Bíráló Bizottság terjeszti a Képviselı-testület elé döntésre. 5.)Amennyiben valamely ajánlattevı kizárására, a szerzıdés teljesítésére alkalmatlanná, ajánlatának a Kbt-ben meghatározott okból történt érvénytelenné nyilvánítására kerül sor, úgy az erre vonatkozó döntésrıl, a Bíráló Bizottság javaslatát követı öt napon belül a Polgármester köteles az ajánlattevıt indoklással, írásban tájékoztatni Szakvélemény és döntési javaslat. 1.)A Bíráló Bizottság az ajánlatokról, írásbeli szakvéleményt és döntési javaslatot készít. A szakvéleménynek tartalmaznia kell: a) javaslat az ajánlat érvénytelenségére, az érvénytelenségi ok megjelölésével b) javaslat az eljárásból történı kizárására, a kizárási ok megjelölésével, c) elemzést, mely kitér a következıkre: az ajánlatok formai alkalmasságának vizsgálata az ajánlat tartalmi alkalmasságának vizsgálata (pénzügyi-gazdasági, mőszaki-szakmai alkalmasság, összeférhetetlenségi szabályoknak való megfelelés, önálló teljesítés valósul-e meg vagy alvállalkozók, erıforrás szervezetek kerülnek bevonásra, referenciák) d) az ajánlatok megfelelnek-e az ajánlati (részvételi) felhívásban foglaltaknak, e) az ajánlatok tartalmának a bírálati szempontok szerinti részletes kiértékelése és összehasonlítása az ajánlati felhívásban meghatározott pont- és súlyszámok figyelembevételével, f) az a) e) pontokban foglaltak alapján összegzett szakmai véleményt. 2.)A Bíráló Bizottság a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények, a bírálati összegezések és az éves statisztikai összegezések mintáiról szóló 5/2009. (III.31.) IRM rendeletben meghatározott, megfelelı minta alapján köteles az összegzést elkészíteni.

17 30.. Az ajánlatok elbírálása és eredményhirdetés 1.)A Bíráló Bizottság javaslata, illetve írásbeli összegzése alapján az ajánlatokat a Képviselıtestület bírálja el és dönt a közbeszerzési eljárás nyertesérıl vagy a közbeszerzési eljárás eredménytelenségérıl. 2.)A Bíráló Bizottság javaslata alapján a Képviselı-testület a közösségi eljárásrendben eredménytelennek nyilváníthatja az eljárást, ha egyetlen ajánlatot nyújtottak be, akkor is, ha az egyetlen benyújtott ajánlat érvényes. 3.)A közösségi eljárás rendben eredménytelen az eljárás, ha több ajánlatot nyújtottak be, de a benyújtott ajánlatok között csak egyetlen érvényes ajánlat van. 4.)Nem lehet az eljárást eredménytelennek nyilvánítani akkor, ha az Önkormányzat elızı eljárása a 90. és 91. pont szerint eredménytelen volt, és az eljárást az Önkormányzat ugyanazon beszerzési tárgyra folytatja le, úgy, hogy az eljárást megindító felhívás és dokumentáció tartalma az elızı eljáráshoz képest nem változott. 5.)Az eredményhirdetésrıl jegyzıkönyvet kell felvenni, amely tartalmazza a) az eredményhirdetés helyét és idejét, b) a résztvevık felsorolását a részvételi minıségének feltüntetésével, az eredményhirdetésen jelen nem lévı ajánlattevı nevét, c) a közbeszerzési eljárás eredményét. 6.)Az eljárás eredményérıl vagy eredménytelenségérıl szóló tájékoztatót hirdetmény útján közzé kell tennie. A hirdetményt a Közbeszerzési Értesítıben, a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények, a bírálati összegezések és az éves statisztikai összegezések mintáiról szóló 5/2009. (III.31.) IRM rendeletben meghatározott minta szerinti közzétételre legkésıbb az eredményhirdetéstıl, illetıleg az eredményhirdetés határidejének lejártától számított öt munkanapon belül kell feladni. 7.)A hirdetményt a Kbt. 44. (1) bekezdése szerinti közzétételre legkésıbb szerzıdéskötéstıl, illetıleg ennek hiányában a szerzıdéskötés tervezett idıpontjának lejártától számított öt munkanapon belül kell megküldeni. 8.)A Képviselı-testület az eredményhirdetés idıpontját indokolt esetben egy alkalommal, legfeljebb harminc nappal elhalaszthatja. A Polgármester az eredeti határidı lejárta elıtt köteles a halasztásról és annak indokáról, valamint ha szükséges a szerzıdéskötés új idıpontjáról az összes ajánlattevıt egyidejőleg, közvetlenül, írásban tájékoztatni. 9.)A Polgármester az eredményhirdetést indokolt esetben az ajánlati felhívásban meghatározott idıponthoz képest korábbi idıpontban is megtarthatja. A Polgármester a korábbi eredményhirdetési idıpont elıtt legalább két munkanappal korábban köteles az új idıpontról és annak indokáról, valamint ha indokolt a szerzıdéskötés új korábbi idıpontjáról az összes ajánlattevıt egyidejőleg, közvetlenül, írásban tájékoztatni.

18 31.. A szerzıdés megkötése és módosítása 1.)Az eredményes közbeszerzési eljárás alapján a nyertes ajánlattevıvel, vagy - az eljárás nyertesének visszalépése esetén - vagy az eljárás nyertesének a kizáró okok hatálya alá nem tartozásával kapcsolatos hamis nyilatkozata vagy ezen kizáró okokkal kapcsolatos igazolás(ok) benyújtásának elmulasztása esetében amennyiben az a felhívásban kikötésre került - az ajánlatok értékelése során a következı legkedvezıbb ajánlatot tevınek minısített szervezettel (személlyel), ha ıt a Kbt. 93. (2) bekezdése szerinti összegezésben megjelölte az ajánlati, ajánlattételi vagy részvételi felhívás, a dokumentáció és az ajánlat tartalmának megfelelıen kell a szerzıdést írásban megkötni. 2.)Szerzıdéskötésre az ajánlati vagy ajánlattételi felhívásban meghatározottak szerinti az írásbeli összegezés megküldését követı naptól számított tizenkettedik tizedik - egyszerő eljárásban a huszadik - napnál korábbi és harmincadik építési beruházás esetében hatvanadik napnál késıbbi idıpontban nem kerülhet sor. 3.)A Kbt (2) bekezdésének c) pontja szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban azzal az ajánlattevıvel kell tárgyalni és a tárgyalás befejezésekor írásban szerzıdést kötni, aki a szerzıdést a rendkívüli helyzet által megkívánt idı alatt képes teljesíteni. 4.)A szerzıdés nyilvános a Kbt.73. (1) bekezdése szerinti részei kivételével,feltéve,hogy az abban foglaltak nem ellentétesek a Kbt.96. (3) bekezdésével -, annak tartalma (a külön jogszabályok szerint titkosnak minısülı adatok kivételével) közérdekő adatnak minısül. 5.)A felek a Kbt a szerint csak akkor módosíthatják a szerzıdésnek a felhívás, a dokumentáció feltételei, illetıleg az ajánlat tartalma alapján meghatározott részét, ha a szerzıdéskötést követıen a szerzıdéskötéskor elıre nem látható ok következtében beállott körülmény miatt a szerzıdés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti. A szerzıdés módosítását megalapozó körülménynek tekintendı az is, ha a szerzıdés teljesítése során olyan objektum kerül elı, amelyrıl a kulturális örökségvédelmi hatóság külön jogszabályban meghatározott intézkedése alapján feltételezhetı, hogy az kulturális örökségi értéknek minısül. 6.)A közbeszerzési eljárás Kbt. 98. (4) bekezdése szerinti eredményérıl, vagy eredménytelenségérıl szóló tájékoztató közzétételével, illetıleg ha a szerzıdéskötés késıbb történik, azzal, míg az egyszerő közbeszerzési eljárás ha eredményes a szerzıdéskötéssel zárul le. Az Önkormányzat köteles a szerzıdések teljesítésérıl, valamint a szerzıdésmódosításokról külön jogszabályban meghatározott minta szerint tájékoztatót készíteni és hirdetmény útján a Közbeszerzési Értesítıben közzétenni. A hirdetményt legkésıbb a szerzıdés mindkét fél általi teljesítésétıl, illetıleg a szerzıdésmódosítástól számított öt tizenöt munkanapon belül fel kell adni. Az egy évnél hosszabb vagy határozatlan idıre kötött szerzıdések esetében a szerzıdés megkötésétıl számítva évenként kell a szerzıdés részteljesítésérıl tájékoztatót készíteni.

19 32.. Elızetes vitarendezés 1.) Jogosult az ajánlatkérõt tájékoztatni álláspontjáról (a továbbiakban: elõzetes vitarendezés) a) a jogsértõ eseményrõl való tudomásszerzést követõ három munkanapon belül az ajánlattevõ, ha álláspontja szerint egészben vagy részben jogsértõ az írásbeli összegezés [Kbt. 93. (2) bekezdés], illetõleg az ajánlatkérõ bármely eljárási cselekménye vagy a közbeszerzési eljárásban keletkezett bármely a b) pont szerintieken kívüli dokumentum; b) az ajánlattevõ vagy a közbeszerzés tárgyával összefüggõ tevékenységû kamara vagy érdekképviseleti szervezet az adott esetben módosított ajánlattételi, illetõleg részvételi határidõ lejárta elõtti tizedik napig, egyszerû, illetõleg gyorsított eljárásban e határidõk lejártáig, ha álláspontja szerint egészben vagy részben jogsértõ az ajánlati, ajánlattételi vagy részvételi felhívás, illetõleg dokumentáció, vagy azok módosítása. (E bekezdésben foglalt szervezetek a továbbiakban együtt: vitarendezést kérelmezõ.) 2.)Amennyiben valamely ajánlattevõ elõzetes vitarendezési kérelmet nyújtott be valamely az ajánlatok bontását követõen történt eljárási cselekménnyel, keletkezett dokumentummal, kapcsolatban, az ajánlatkérõ a kérelem benyújtásától a válaszának megküldését követõ tizedik napig nem kötheti meg a szerzõdést, illetõleg ha részajánlat tétele lehetséges volt a beszerzés érintett részére vonatkozó szerzõdést, ha ez az idõpont a Kbt. 99. (3) bekezdése szerinti szerzõdéskötési idõpontnál késõbbre esik. 3.)Az írásbeli összegezésben észlelt bármely elírást (névcserét, hibás névírást, szám- vagy számítási hibát vagy más hasonló elírást) az Önkormányzat kérelemre vagy kérelem hiányában is kijavíthatja. A kijavított írásbeli összegezést az Önkormányzat legkésıbb az eredményhirdetést követı öt tíz napon belül köteles egyidejőleg megküldeni az összes ajánlattevınek. 4.)Az Önkormányzat az eredményhirdetéstıl számított tízedik huszadik napig egy alkalommal jogosult az írásbeli összegezést módosítani, és szükség esetén az érvénytelenségrıl szóló tájékoztatást visszavonni, továbbá a már megkötött szerzıdéstıl elállni ha az eredményhirdetést követıen észleli, hogy a kihirdetett eredmény (eredménytelenség) törvénysértı volt és a módosítás a törvénysértést orvosolja. Az Önkormányzat a módosított írásbeli összegezést köteles faxon vagy elektronikus úton haladéktalanul, egyidejőleg az összes ajánlattevınek megküldeni. 33. Jogorvoslati eljárással kapcsolatos feladatok 1.)A Közbeszerzési Döntıbizottságnál (vagy általa) kezdeményezett jogorvoslati kérelem esetén ideértve a békéltetés jogintézményét is annak tudomásra jutását követıen az Önkormányzat haladéktalanul köteles a külsı jogi szakértıt eljárás további szakaszaiba bevonni.

20 2.)A Közbeszerzési Döntıbizottság értesítésében megjelölt, az észrevételek megadására rendelkezésre álló idın belül az Önkormányzat írásbeli véleményének ismeretében a közbeszerzési megbízott közremőködésével a külsı jogi szakértı állítja össze és küldi meg a közbeszerzéssel kapcsolatos észrevételeket a Közbeszerzési Döntıbizottság részére. 3.)A Közbeszerzési Döntıbizottságnál az Önkormányzat képviseletében, meghatalmazás alapján a külsı jogi szakértı jár el. A döntıbizottsági eljárásban a közbeszerzési megbízott, valamint az Önkormányzat érintett tagja vagy munkatársa köteles részt venni és az ügy kedvezı elbírálását elısegíteni A közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó beszerzések 1.)A Kbt. hatálya alá a beszerzés tárgya és/vagy értéke alapján nem tartozó beszerzésekrıl dönteni legalább három írásban bekért és benyújtott ajánlat alapján lehet. Ha az ajánlattételi felhívás alapján nem nyújtott be legalább három ajánlattevı ajánlatot, a Polgármester a benyújtott ajánlat, illetıleg ajánlatok alapján bírálhat Záró rendelkezések 1.)E szabályzat a kihirdetés napján lép hatályba. Rendelkezéseit csak a hatálybalépést követıen felmerült közbeszerzések esetében kell alkalmazni. 2.)Az e szabályzatban nem szabályozott kérdések vonatkozásában és e szabályzatban meg nem határozott fogalmak meghatározására a közbeszerzésekrıl szóló 2003.évi CXXIX. tv rendelkezéseit kell alkalmazni. 3.)Jelen szabályzat a mindenkor hatályban lévı Kbt. hatálya alá tartozik, annak jelen szabályzat rendelkezéseit érintı módosulása esetén a szabályzatot is módosítani kell. 4.) E rendelet hatálybalépésével egyidejőleg hatályát veszti Balatonszabadi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatáról szóló 9/2010.(VI.24) sz. helyi önkormányzati rendelete. 5.) E rendelet kihirdetésérıl a körjegyzı gondoskodik. Balatonszabadi, szeptember 30. Molnár Árpád polgármester Némethné Vincze Mária körjegyzı Kihirdetve: Balatonszabadi, szeptember 30. Némethné Vincze Mária körjegyzı

21 ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI ÉS TITOKTARTÁSI NYILATKOZAT 1. számú melléklet Alulírott (Név), (Cím), (Szül. hely, idı)., (Anyja neve), Sz.ig.sz.:. a Balatonszabadi Község Önkormányzata által, a Közbeszerzésekrıl szóló évi CXXIX. évi tv. (a továbbiakban: Kbt.) alapján,. tárgyában lefolytatandó közbeszerzési eljárásban a Közbeszerzési Bíráló Bizottsági tagságra való jelölést aláírásommal elfogadom. Büntetıjogi felelısségem tudatában kijelentem, hogy velem szemben a Kbt ban foglaltak szerinti összeférhetetlenségi akadály(ok) nem áll(nak) fenn. Egyben kötelezettséget vállalok arra, hogy a fenti tárgyú közbeszerzési eljárással kapcsolatban tudomásomra jutott közérdekő nyilvános adatnak nem minısülı adatot üzleti titokként kezelem, a közbeszerzési eljárással kapcsolatos tudomásomra jutott adatokat, tényeket, titkot megırzöm, azt sem az eljárás befejezése elıtt, sem pedig azt követıen jogosulatlan személy tudomására nem hozom. Tudomással bírok az összeférhetetlenség fennállásának és a titoktartási kötelezettségem megszegésének jogkövetkezményeirıl. Ezen nyilatkozatot a jogkövetkezmények ismeretében, minden befolyástól mentesen, saját kezőleg az alulírott helyen és napon írom alá. Kelt Balatonszabadiban,. bizottsági tag Tanú Tanú

22 Név: Cím: Aláírás :

23 2. számú melléklet TÁVOLMARADÁSI NYILATKOZAT Alulírott (Név), (Cím), (Szül. hely, idı)., (Anyja neve), Sz.ig.sz.:. a közbeszerzés tárgyával kapcsolatos gazdasági tevékenységet végzı fent megnevezett gazdálkodó szervezet cégjegyzésre jogosul képviselıjeként a(z).... tárgyú közbeszerzési eljárásban, a közbeszerzésekrıl szóló évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 10. -a (alapján nyilatkozom, hogy a közbeszerzés tárgyával kapcsolatos gazdasági tevékenységet végzı fent megnevezett gazdálkodó szervezet a fent megnevezett közbeszerzési eljárásban nem vesz részt ajánlattevıként vagy alvállalkozóként. Cégemmel Név Lakcím munkaviszonyban vagy munkavégzése irányuló egyéb egyéb foglalkoztatási jogviszonyban áll vezetı tisztségviselı vagy a felügyelıbizottságának tagja tulajdoni részesedéssel rendelkezik a fentebbiek szerinti személy hozzátartozója Jelen nyilatkozatot a jogkövetkezmények ismeretében, minden befolyástól mentesen, saját kezőleg az alulírott helyen és napon írom alá. Kelt Balatonszabadi, aláírás

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

2015. június 26-i rendes ülésére

2015. június 26-i rendes ülésére 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindításának jóváhagyása a Támasz

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Kísérleti

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Wigner

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

irányítószám: Ország: Magyarország

irányítószám: Ország: Magyarország 25/23-2/2015. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1.) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész)

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/61 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

biztosítási szolgáltatások

biztosítási szolgáltatások biztosítási szolgáltatások Közbeszerzési Értesítő száma: 00/19 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás; Szolgáltatás; Szolgáltatási kategória: 06 Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzata

Monostorpályi Község Önkormányzata Monostorpályi Község Önkormányzata MONOSTORPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI ÉS BESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2016. február 15-től 1 MONOSTORPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI ÉS BESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 1 11. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Határidős adásvételi szerződés keretében orvosi kesztyűk beszerzése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részére-korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Orvosi kesztyűk

Részletesebben

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/53 Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés figyelmeztető jelzést adó készülékek szállítására Hirdetmény típusa:

Részletesebben

a munkanélküliség megelőzése és kezelése Baranya megyében

a munkanélküliség megelőzése és kezelése Baranya megyében a munkanélküliség megelőzése és kezelése Baranya megyében Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/17 Tájékoztató az eljárás eredményéről; Baranya Megyei Munkaügyi Központ tájékoztatója az eljárás Beszerzés

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám:.../2014. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI BIRÓSÁG KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI BIRÓSÁG KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Elnöke Nyíregyháza 2009. EL. II. H. 13. szám A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI BIRÓSÁG KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Ezen Közbeszerzési Szabályzat célja, hogy a közbeszerzésekről

Részletesebben

Tájékoztató szerződés módosításáról "Mikrobusz beszerzése" Kbt. 122/A. szerinti eljárás vonatkozásában.

Tájékoztató szerződés módosításáról Mikrobusz beszerzése Kbt. 122/A. szerinti eljárás vonatkozásában. Tájékoztató szerződés módosításáról "Mikrobusz beszerzése" Kbt. 122/A. szerinti eljárás vonatkozásában. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/126 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa:

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

Szállítási szerződés Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ eszközei beszerzése tárgyában

Szállítási szerződés Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ eszközei beszerzése tárgyában Szállítási szerződés Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ eszközei beszerzése tárgyában Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/80 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata ÖTVÖSKÓNYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Ötvöskónyi Község Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata ÖTVÖSKÓNYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA ÖTVÖSKÓNYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 1 Jóváhagyta Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselőtestülete a 123/2011. (XI. 28.) önkormányzati határozatával 2 PREAMBULUM Ötvöskónyi Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Preambulum: Az OTP Fáy András Alapítvány minden szakmai tevékenységét így a közbeszerzési eljárásokat is a Fáy szellemi örökség jegyében, de a jelen kor legmagasabb szakmai kihívásainak

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/73

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/73 Tájékoztató az eljárás eredményéről "Balatonboglár Város közigazgatási területén lévő strandok fenntartási, illetve ahhoz kötődő parkfenntartási feladatok ellátása-2015." tárgyban kiírt közbeszerzési eljárásban

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában 9. melléklet a 14/2010. (X.29.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában I. SZAKASZ:

Részletesebben

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (székhely: 1132 Budapest, Visegrádi utca 49.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

I. 4.) Az ajánlatkéra más ajánlatkérak nevében folytatja-e le a közbeszerzési eljárást? nem X

I. 4.) Az ajánlatkéra más ajánlatkérak nevében folytatja-e le a közbeszerzési eljárást? nem X 1. melléklet a /2009. (....) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fa: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. június 13-án (hétfő) 16.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2016. június 13-án (hétfő) 16.00 órakor Szám: /2016. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13-án (hétfő) 16.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Gyáli Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Fővárosi

Részletesebben

Mobilszolgáltatás 2013. keretmegállapodás módosítása

Mobilszolgáltatás 2013. keretmegállapodás módosítása Mobilszolgáltatás 2013. keretmegállapodás módosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/8 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2013.07.01

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/57. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/57. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: TIOP 2.2.4-09/1-2010-0004 Központi Technológiai Tömb kialakítása es a hozzá kapcsolódó korszerű egészségügyi reform megvalósítása az Orosháza Városi Önkormányzat Kórházában - kiegészítő építési beruházás

Részletesebben

TÁMOP-7.2.1-11/K-2015 Projektötletek összegyűjtése, tipizálása

TÁMOP-7.2.1-11/K-2015 Projektötletek összegyűjtése, tipizálása TÁMOP-7.2.1-11/K-2015 Projektötletek összegyűjtése, tipizálása Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/4 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/62. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2011.12.30 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/62. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2011.12.30 KÉ. Hirdetmény típusa: Besenyszög Község oktatási intézményeinek (óvoda, és ált. iskola) étkeztetése 12 hónap időtartamra, étel készítése és kiszállítása (tízórai, ebéd, uzsonna) Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/62 Beszerzés

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Jánoshida község KEOP 1.2.0/B JELŰ PÁLYÁZATÁHOZ KAPCSOLÓDÓ

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Jánoshida község KEOP 1.2.0/B JELŰ PÁLYÁZATÁHOZ KAPCSOLÓDÓ Jánoshida Község Önkormányzatának Közbeszerzési Szabályzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Jánoshida község KEOP 1.2.0/B JELŰ PÁLYÁZATÁHOZ KAPCSOLÓDÓ Közbeszerzési eljárásokhoz 1 PREAMBULUM A közpénzek ésszerű

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. február 9. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült: Sződ Község Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében, 2016. május 17. napján18.00 órakor megtartott Sződ Község Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. Napirendi

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Közbeszerzési szabályzat elfogadása (új) 2016. március 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. március 24-i ülésére

Közbeszerzési szabályzat elfogadása (új) 2016. március 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. március 24-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. március 24-i ülésére 9. napirend Tárgya: Előadó: Melléklet: Közbeszerzési szabályzat elfogadása dr. Takács Béla aljegyző Közbeszerzési

Részletesebben

Őrzés-védelmi szolgálat ellátása

Őrzés-védelmi szolgálat ellátása Őrzés-védelmi szolgálat ellátása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/71 Három objektum őrzés-védelme, az Országos Mentőszolgálat Budapest V. ker. Markó utcai központjában napi 24 órában 1 fővel, a XII.

Részletesebben

A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL BESZERZÉSI SZABÁLYZATA

A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL BESZERZÉSI SZABÁLYZATA A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL BESZERZÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. március 1. napjától Beszerzési Szabályzat A gazdasági verseny tisztaságának megóvása, továbbá valamennyi ajánlattevő számára

Részletesebben

Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában

Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/112 Beszerzés tárgya: Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió

Részletesebben

Irodabútor beszerzése a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal részére - 2014

Irodabútor beszerzése a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal részére - 2014 Irodabútor beszerzése a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal részére - 2014 Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/3 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére 1 4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Monoszló Község Önkormányzatának 2012. évi munkaterve

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Tájékoztató eljárás eredményéről - A kiemelt kormányzati projektekkel kapcsolatos fejlesztési tanácsadói szolgáltatások nyújtása

Tájékoztató eljárás eredményéről - A kiemelt kormányzati projektekkel kapcsolatos fejlesztési tanácsadói szolgáltatások nyújtása Tájékoztató eljárás eredményéről - A kiemelt kormányzati projektekkel kapcsolatos fejlesztési tanácsadói szolgáltatások nyújtása Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/5 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ 1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya Széles Ivett hungarikum titkársági koordinátor Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Hungarikum Bizottság Titkársága Előzmények 2012. évi XXX.

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/62

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/62 Őrzés-védelmi szolgáltatás és tűzjelző - valamint kamerás megfigyelő és riasztó/vagyonvédelmi rendszerek kezelése a Budapest Főváros Kormányhivatala által használt ingatlanok közük 48 db ingatlanra vonatkozóan

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről: Számítógépek beszerzése önkormányzati fenntartású iskolák számítógépeinek korszerűsítésére

Tájékoztató az eljárás eredményéről: Számítógépek beszerzése önkormányzati fenntartású iskolák számítógépeinek korszerűsítésére Tájékoztató az eljárás eredményéről: Számítógépek beszerzése önkormányzati fenntartású iskolák számítógépeinek korszerűsítésére Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/127 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény

Részletesebben

VI. fejezet (251. (2) bek.)

VI. fejezet (251. (2) bek.) (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítőben történő közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérő a Kbt. mely rendelkezése (, bekezdés, pont) alapján tartozik annak a hatálya

Részletesebben

Szent István Egyetem /2009.sz. Rektori Utasítás. A Szent István Egyetem Közbeszerzési Szabályzata

Szent István Egyetem /2009.sz. Rektori Utasítás. A Szent István Egyetem Közbeszerzési Szabályzata Szent István Egyetem /2009.sz. Rektori Utasítás A Szent István Egyetem Közbeszerzési Szabályzata Bevezetés A Közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX.törvény (a továbbiakban Kbt.) alapján a Szent István

Részletesebben

Ügyiratszáma: 1864/1/2016. Ügyintéző: dr. Trombitásné dr. Domján Bernadett 21. számú előterjesztés

Ügyiratszáma: 1864/1/2016. Ügyintéző: dr. Trombitásné dr. Domján Bernadett 21. számú előterjesztés Marcali Város Önkormányzatának Polgármestere 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Ügyiratszáma: 1864/1/2016. Ügyintéző: dr. Trombitásné dr. Domján Bernadett 21. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

"Térfigyelő kamerák beszerzése és üzembe helyezése a Nyugati téren" Szerződés módosítás

Térfigyelő kamerák beszerzése és üzembe helyezése a Nyugati téren Szerződés módosítás "Térfigyelő kamerák beszerzése és üzembe helyezése a Nyugati téren" Szerződés módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/26 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről - "2015-2017. üzleti évekre a NISZ Zrt. könyvvizsgálói feladatainak ellátása"

Tájékoztató az eljárás eredményéről - 2015-2017. üzleti évekre a NISZ Zrt. könyvvizsgálói feladatainak ellátása Tájékoztató az eljárás eredményéről - "2015-2017. üzleti évekre a NISZ Zrt. könyvvizsgálói feladatainak ellátása" Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/10 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/135. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2011.12.30 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/135. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2011.12.30 KÉ. Hirdetmény típusa: Kiegészítő építési beruházás a mezőhegyesi volt Centrál Szálló műemlékvédelem alatt álló épületének felújítása, átalakítása, továbbá közvetlen környezetének tereprendezése során Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

Különféle szakértői tevékenységek és szolgáltatások beszerzése ( Észbuk - közösségi portál) TE

Különféle szakértői tevékenységek és szolgáltatások beszerzése ( Észbuk - közösségi portál) TE Különféle szakértői tevékenységek és szolgáltatások beszerzése ( Észbuk - közösségi portál) TE Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/86 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

Nemzeti Foglalkoztatási Alap által finanszírozott gépbeszerzés a Ferrobeton Zrt. részére 2014

Nemzeti Foglalkoztatási Alap által finanszírozott gépbeszerzés a Ferrobeton Zrt. részére 2014 Nemzeti Foglalkoztatási Alap által finanszírozott gépbeszerzés a Ferrobeton Zrt. részére 2014 Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/85 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/4. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/4. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Tájékoztató eljárás eredményéről - Oszcilloszkópok megvásárlása a GINOP-2.3.6-15-2015-00001 - GINOP - ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt, 2. fázis (P4) keretében Közbeszerzési

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről_klíma

Tájékoztató az eljárás eredményéről_klíma Tájékoztató az eljárás eredményéről_klíma Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/141 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ

Részletesebben

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE Orosz Endre főosztályvezető Központi Szolgáltatási Főigazgatóság Közbeszerzési referens képzés PTE A közbeszerzési törvény előzményei A központosított közbeszerzés

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 22.12.2006 COM(2006) 916 végleges 2006/0300 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE pénzügyi konglomerátumhoz tartozó hitelintézetek,

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI Közbeszerzési Értesítő száma: 2011 / 86 Ajánlatkérő: Legfőbb Ügyészség Nyertes ajánlattevő: Teljesítés helye: Beszerzés tárgya: Eljárás fajtája: Hirdetmény típusa: tájékoztató a szerződés teljesítéséről

Részletesebben

- A 46/2012 (III.28.)

- A 46/2012 (III.28.) Korrigendum - A 46/2012 (III.28.) Korm. rendelet alapján lefolytatott országos központosított közbeszerzés 14 havi orvosi vizsgáló és sebészeti kesztyűk biztosítására Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/1

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

BORSODVÍZ Önkormányzati Közüzemi Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság. szabályzata

BORSODVÍZ Önkormányzati Közüzemi Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság. szabályzata BORSODVÍZ Önkormányzati Közüzemi Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság szabályzata a közbeszerzés szabályairól BORSODVÍZ Önkormányzati Közüzemi Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság (továbbiakban:

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

TE - Sporteszközök beszerzése a TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 azonosítószámú kiemelt projekt részeként. Foci eszközök beszerzése."

TE - Sporteszközök beszerzése a TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 azonosítószámú kiemelt projekt részeként. Foci eszközök beszerzése. TE - Sporteszközök beszerzése a TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 azonosítószámú kiemelt projekt részeként. Foci eszközök beszerzése." Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/55 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Közbeszerzési szabályzat Hatályos: 2011. augusztus 31-től Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2011. augusztus 31-től... igazgató P.H. A szabályzat az írásba

Részletesebben

Pedagógiai szakszolgálatban dolgozó szakemberek gyógypedagógus szakvizsgát adó továbbképzésének teljes körű szervezése és lebonyolítása - korrigendum

Pedagógiai szakszolgálatban dolgozó szakemberek gyógypedagógus szakvizsgát adó továbbképzésének teljes körű szervezése és lebonyolítása - korrigendum Pedagógiai szakszolgálatban dolgozó szakemberek gyógypedagógus szakvizsgát adó továbbképzésének teljes körű szervezése és lebonyolítása - korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/118 Pedagógiai szakszolgálatban

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének E LŐTERJESZTÉS megbízási szerződések módosítására Készült: 2015. május 28-i ülésére Előterjesztő: Tisztelt Képviselő-testület! A KEOP-1.1.1./C/13-2013-0029 azonosító számú Szécsény kistérség hulladékgazdálkodási

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Tájékoztató Szaniter és irodakonténerek bérlete tárgyú közbeszerzési eljárás bérleti szerződésének 3. sz. módosításáról.

Tájékoztató Szaniter és irodakonténerek bérlete tárgyú közbeszerzési eljárás bérleti szerződésének 3. sz. módosításáról. Tájékoztató Szaniter és irodakonténerek bérlete tárgyú közbeszerzési eljárás bérleti szerződésének 3. sz. módosításáról. Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/68 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény

Részletesebben

Startmunka 2015. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/132. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Startmunka 2015. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/132. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Startmunka 2015. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/132 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás fajtája: Kbt. 122/A.

Részletesebben

Az "Internet szolgáltatás biztosítása Tiszaújváros Város Önkormányzata részére 2015-2017" tárgyú közbeszerzési eljárás eredményéről szóló tájékoztató

Az Internet szolgáltatás biztosítása Tiszaújváros Város Önkormányzata részére 2015-2017 tárgyú közbeszerzési eljárás eredményéről szóló tájékoztató Az "Internet szolgáltatás biztosítása Tiszaújváros Város Önkormányzata részére 2015-2017" tárgyú közbeszerzési eljárás eredményéről szóló tájékoztató Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/58 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Szombathelyi Törvényszék és Szombathelyi Járásbíróság épülete fűtési rendszerének korszerűsítése

Szombathelyi Törvényszék és Szombathelyi Járásbíróság épülete fűtési rendszerének korszerűsítése Szombathelyi Törvényszék és Szombathelyi Járásbíróság épülete fűtési rendszerének korszerűsítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/106 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

DRV Zrt. - "Vállalkozási szerződés alapján ivóvíz-szivattyúk javítása, karbantartása." - Tájékoztató az eljárás eredményéről

DRV Zrt. - Vállalkozási szerződés alapján ivóvíz-szivattyúk javítása, karbantartása. - Tájékoztató az eljárás eredményéről DRV Zrt. - "Vállalkozási szerződés alapján ivóvíz-szivattyúk javítása, karbantartása." - Tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/121 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről K-0106-N/2014

Tájékoztató az eljárás eredményéről K-0106-N/2014 Tájékoztató az eljárás eredményéről K-0106-N/2014 Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/46 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 22. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 22. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 22. napján megtartott soron kívüli ülésének J e g y z ő k ö n y v e 65/2013./VII.22./ számú testületi határozat A napirendről 66/2013./VII.22./

Részletesebben

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. kötet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS ÁRAZATLAN KÖLTSÉGVETÉS Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. "A Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. kezelésében lévő felvonók, körülkerített emelők időszaki ellenőrzése, karbantartási munkái, kapcsolódó távfelügyelete és személymentési szolgálat" - második módosítás

Részletesebben

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos külföldi utazásához repülőjegy beszerzése

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos külföldi utazásához repülőjegy beszerzése A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos külföldi utazásához repülőjegy beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/11 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás

Részletesebben

Fürdő III. ütem, medencei eszközök tájékoztató eredményről

Fürdő III. ütem, medencei eszközök tájékoztató eredményről Fürdő III. ütem, medencei eszközök tájékoztató eredményről Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/93 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben