Zalacsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2006. (XI.09.) számú rendelete. Az ivóvíz és szennyvíz közművekhez kapcsolódó hozzájárulásról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Zalacsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2006. (XI.09.) számú rendelete. Az ivóvíz és szennyvíz közművekhez kapcsolódó hozzájárulásról"

Átírás

1 Zalacsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2006. (XI.09.) számú rendelete Az ivóvíz és szennyvíz közművekhez kapcsolódó hozzájárulásról Zalacsány Község Önkormányzat Képviselőtestülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. Törvény 28.. (2) bekezdésében, a vízgazdálkodásról szóló évi LVII. törvény 16.. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a helyi társadalmi viszonyok rendezésére az alábbi rendeletet alkotja: Általános rendelkezések A rendelet célja 1.. E rendelet célja, hogy Zalacsány község közigazgatási területén meghatározza az ivóvíz és szennyvíz elvezetést szolgáló közművekre történő csatlakozáskor alkalmazandó szabályokat. 2.. (1) A rendelet hatálya kiterjed Zalacsány község közigazgatási területén a jóváhagyott helyi építési szabályzat és szabályozási tervek, és az Országos Településrendezési és Építési Követelmények előírásaiban, valamint a vonatkozó jogszabályokban foglaltak szerint az ingatlanok ellátását szolgáló ivóvíz és szennyvíz elvezetést szolgáló közművekhez történő közmű csatlakozásra. (2) Zalacsány község közigazgatási területén lévő közművek tulajdonosa Zalacsány község Önkormányzata (a továbbiakban? önkormányzat). Értelmező rendelkezések 3.. E rendelet alkalmazásában: a.) háttérfejlesztési hozzájárulás megfizetésére kötelezett (a továbbiakban? kötelezett): az a magánszemély, jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, magánszemélyek jogi személyiséggel nem rendelkező egyesülése, aki a közműre a rácsatlakozást igényli, és aki a közműhálózat létesítésekor a hálózatépítés költségeihez a tényleges igénybevételnek megfelelő mértékben bármely oknál fogva nem járult hozzá, b.) közmű: Zalacsány község közigazgatási területén lévő víz- szennyvízcsatorna hálózati, c.) közmű üzemeltető: ca) víz közmű esetében: AQUAZALA Kft. Zalaszentgrót, Mező Ferenc út 27., cb) szennyvízközmű esetében: TENGERSZEM HVH Keszthely, Lovassy u. 3.

2 - 2 - A háttérfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos rendelkezések 4.. (1) A közművekre való csatlakozásért a kötelezett háttérfejlesztési hozzájárulást (a továbbiakban: hozzájárulás) köteles fizetni az önkormányzat részére, érdekeltségi egységek szerint. (2) A hozzájárulás mértékét és az érdekeltségi egységek meghatározását e rendelet 1. sz. mellékelte tartalmazza. (3) A fizetendő hozzájárulás mértékét a víz- és csatornadíjak meghatározásakor felül kell vizsgálni. 5.. (1) A közműre való csatlakozási engedély csak a hozzájárulás befizetését követően adható ki. (2) a közmű üzemeltetője az ingatlan közműhálózatra való csatlakoztatását a csatlakozási engedély kiadása után végezheti el. (3) A nem önkormányzati beruházásban épült, de az önkormányzat tulajdonába és kezelésébe átadott közművekre történő csatlakozás esetén is hozzájárulást kell fizetni. (4) A hozzájárulásokból befolyó összeg a községi közművek felújítására, fejlesztésére, különösen a szennyvíztisztító telep és berendezései bővítésére fordítható. (5) A nem önkormányzati fejlesztési céloknál az ivóvíz hálózat és a szennyvíz csatornaépítés költségei az építtetőket terhelik, ezekhez az önkormányzat hozájárulást, támogatást nem biztosít. 6.. Az ivóvíz és szennyvízelvezetést szolgáló hozzájárulás megfizetésével szerzett ellátási jogosultság nem személyhez, hanem az ingatlanhoz kötődik. Eljárási rendelkezések 7.. (1) A kötelezett által fizetendő hozzájárulás összegét, megfizetésének feltételeit Zalacsány-Ligetfalva-Tilaj-Almásháza községek körjegyzője (a továbbiakban: jegyző) határozatban állapítja meg. (2) A kötelezett által fizetendő hozzájárulás összegét e rendeletben megállapított mérték alapján kell megállapítani. 8.. (1) A kötelezett által fizetendő hozzájárulás összegét a határozatban megállapított határidőn belül köteles az önkormányzatnak egy összegben megfizetni.

3 - 3 - (2) A hozzájárulás megfizetése alól felmentés nem adható. (3) Ha kötelezett a hozzájárulás összegét a határozatban megállapított határidőn belül nem tudja megfizetni, kérelmére indokolt esetben legfeljebb l évrerészletfizetési kedvezmény biztosítható. Ebben az esetben az Önkormányzat javára a tartozás erejéig, annak biztosítékaként a tulajdonos mint beruházó és az Önkormányzat között létrejött megállapodás alapján a tartozást és járulékainak erejéig jelzálogjogot az ingatlan nyilvántartásba be kell jegyeztetni. (4) Ha az ingatlan tulajdonosa az ingatlant a hozzájárulás megfizetése előtt elidegeníti, a még Fennálló hátralék az elidegenítéssel egyidejűleg egy összegben esedékessé válik. (5) A közműhálózatra rácsatlakozás feltétele a hozzájárulás teljes összegének a megfizetése, vagy részletfizetés esetén az első részlet megfizetése, a jegyző a hozzájárulás megfizetéséről a kötelezettnek igazolást ad ki. 9.. A rendelet szerinti eljárásban az elektronikus ügyintézés kizárt. Határköri szabályok 10.. A rendeletben szabályozott eljárási kérdésekben a jegyző a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. Törvény rendelkezései alapján jár el. Záró rendelkezések 11.. (1) Ez a rendelet november 09.-én lép hatályba. Balogh Józsefné Nagy Lászlóné Polgármester A rendelet kihirdetve: Zalacsány, november 09. Balogh Józsefné

4 1.sz. melléklet a 9/2006. (XI.09.) önkormányzati rendelethez A fizetendő ivóvíz és szennyvíz közművekhez kapcsolódó háttérfejlesztési hozzájárulás mértéke 1.) Víz háttérfejlesztési hozzájárulás - belterületi lakások esetén: 30 eft/ingatlan 2.) Szennyvíz háttérfejlesztési hozzájárulás: Lakossági fogyasztók esetén: - első egységre vonatkozóan (maximum kettőnél nem több fürdőszoba): 200 e Ft/egység - minden további egység esetében: 220 e Ft/egység Zalacsányi lakóhellyel rendelkező tulajdonosok részére az Önkormányzat 50 %-os kedvezményt biztosít. nem lakossági fogyasztók esetén: - első egységre vonatkozóan (maximum kettőnél nem több fürdőszoba): 200 e Ft/egység - minden további egység esetében: 280 e Ft/egység 3.) Tervezett nagyberuházások után fizetendő háttérfejlesztési hozzájárulást az alábbiak szerint kell megállapítani: a.) Kész műszaki tervek birtokában a megvalósítandó beruházás tervező által meghatározott napi vízigénye x 200 e Ft/m3. b.) Műszaki tervek hiányában a beruházó nyilatkozata alapján prognosztizált napi vízigény x 200 e Ft/ m3. Ebben az esetben a beruházó köteles a prognosztizált napi vízigény mennyiségét az Önkormányzattal előzetesen egyeztetni. c.) a beruházás használatbavételét (üzembe helyezését) követő 1 éven belül figyelemmel kell kísérni a tényleges vízfogyasztást. Többlet vízfelhasználás esetén a háttérfejlesztés összegét is arányosan meg kell emelni. Érdekeltségi egységek meghatározása: - lakó és üdülőingatlan esetén első egységnek minősül 1 lakás vagy üdülő, maximum kettőnél nem több fürdőszobával, minden további fürdőszoba 1 további érdekeltségi egységet jelent (fürdőszobának minősül a zuhanyzó is), - panzió és szállodai szolgáltatás esetében is első alapegységnek minősül kettő fürdőszoba, minden további fürdőszoba 1 egységnek számít. (Fürdőszobának számít a zuhanyzó is, egy fürdőszobának számít a zuhanyzó és WC együtt is). Egy épület panzió jellegét az építési engedélytől függetlenül a tényleges használat határozza meg. A szállodák és panziók szennyvíz érdekeltségi hozzájárulás összege az érvényes építési engedély kiadásának időpontjából számítandó.

5 Közegészségügyi intézmények, oktatási intézmények, kulturális intézmények a vízfogyasztás átalánymennyisége, illetve az ÁNTSZ engedélye szerinti vizesblokk mennyiség alapján képeznek 1-1 érdekeltségi egységet, - kempingek esetében 4 férőhely felel meg 1 érdekeltségi egységnek, - egyéb nem lakás céljára szolgáló helyiségek esetében első érdekeltségi egységnek minősül: - kereskedelmi egység (bolt): 100 m2 = 1 érdekeltségi egység, - ipari, szolgáltatási, javítóműhely: 120 m2 = 1 érdekeltségi egység, - iroda: 1-3 szoba = 1 érdekeltségi egység, minden további szoba 1 érdekeltségi egység, - az ingatlan vegyes használata esetén az érdekeltségi egységek a használati jogcímek szerinti bontásban a fentiek szerint meghatározottak szem előtt tartásával képeznek 1 vagy több érdekeltségi egységet, - fentiekben nem jelölt egyéb szolgáltatás (pl.: fürdő, úszómedence, vendéglátás) esetében az érdekeltségi egységet a panzió és szálloda esetében megjelölt módon kell számítani, e felett a tényleges kibocsátott szennyvízmennyiség figyelembe vételével a kontingens igény felmérése alapján a képviselőtestület az igénylővel egyedi megállapodást köt. Az 1) és 2) pontban meghatározott díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.

6 Zalacsány község Önkormányzati Képviselőtestületének 9/1999. (X.23.) számú rendelete a település ivóvízellátást szolgáló vízközművekkel való rendelkezésről Zalacsány község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított évi LXV. törvény 79.. (2) bekezdés b.) pontjában foglaltak alapján a település vízellátását szolgáló vízközművekkel való rendelkezésről a következő rendeleteket alkotja: 1.. (1) Az önkormányzat működési területén levő, település ivóvízellátást szolgáló vizi közművek és a zalaszentgróti regionális vízmű műtárgyak Zalaszentgrót, Türje, Zalacásny, Zalaszentlászló, Sénye, zalaszántó, Vindornyalak, Óhid, Kisvásárhely, Mihályfa, Szalapa, Kisgörbő, Döbrőce, Nagygörbő, Vindornyaszőlős, Kehidakustány, Kallósd, Sümegcsehi, Bazsi települési önkormányzatok és a Zala Megyei Önkormányzat osztatlan közös tulajdonát képezi. (2) A képviselőtestület és a tulajdonostársak képviselőtestületei az ivóvízellátást szolgáló vizi közművek működtetésének módjáról (formájáról) szótöbbséges határozattal döntenek. 2.. (1) Az ivóvíz ellátást szolgáló vizi közművek koncessziós szerződéssel történő működtetése esetén a közös koncessziós pályázatot a képviselőtestület és a tulajdonostársak képviselőtestületei írják ki és bírálják el. (2) A közös koncessziós pályázati kiírás előkészítését, a pályázat közzétételét, a pályázatok döntésre történő előkészítését, valamint a döntés közlését a tulajdonostársakkal együtt létrehozott előkészítő bizottság végzi. 3.. (1) E rendelet november 01. napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a gondoskodik. Zalacsány, október 22. Gellén Sándor Polgármester Futácsi Lászlóné Kihirdetve: Zalacsány, október 23. Futácsi Lászlóné

Keménfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2009.(XII.18.) számú önkormányzati rendelete

Keménfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2009.(XII.18.) számú önkormányzati rendelete Keménfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2009.(XII.18.) számú önkormányzati rendelete a közműfejlesztési hozzájárulásról (Egységes szerkezetben) Keménfa Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Zalalövő Város Önkormányzatának. 7/2003. (IV. 17.) számú. RENDELETE egységes szerkezetben. a közműfejlesztési hozzájárulásokról

Zalalövő Város Önkormányzatának. 7/2003. (IV. 17.) számú. RENDELETE egységes szerkezetben. a közműfejlesztési hozzájárulásokról Zalalövő Város Önkormányzatának 7/2003. (IV. 17.) számú RENDELETE egységes szerkezetben a közműfejlesztési hozzájárulásokról Zalalövő Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. RÉSZ Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. b.) Nem lakás céljára szolgáló helyiség elidegenítésére terjed ki.

I. RÉSZ Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. b.) Nem lakás céljára szolgáló helyiség elidegenítésére terjed ki. Balmazújváros Város Önkormányzatának 3/2009. (I. 21.) B. újv. Ör. sz. r e n d e l e t e Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások, és helyiségek elidegenítéséről Balmazújváros Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Részletesebben

SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2003. (04. 30.) Kt. számú RENDELETE. a közterületek használatáról

SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2003. (04. 30.) Kt. számú RENDELETE. a közterületek használatáról SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2003. (04. 30.) Kt. számú RENDELETE a közterületek használatáról Egységes szerkezetbe foglalva a 6/2006. (II.16.) számú rendelet módosítással A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testülete 20/2005. (VI.23.) számú rendelettel és 2/2011. (I.28.) számú rendelettel módosított 15/2004. (III.18.) számú rendelete az építési engedélyezési eljárás során

Részletesebben

fejezet A rendelet hatálya

fejezet A rendelet hatálya Vámosmikola község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004.(IV.30.) rendelete a közterület használatáról és a közterület használati díjakról a módosításáról szóló 13/2008.(XI.27.) rendelettel egységes

Részletesebben

14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben

14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben 14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben Nagytarcsa Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2004. (XII. 20.) számú r e n d e l e t e

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2004. (XII. 20.) számú r e n d e l e t e Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2004. (XII. 20.) számú r e n d e l e t e a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról Hajdúsámson Város Önkormányzata

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2007. (X.11.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2007. (X.11.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2007. (X.11.) rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának területén lévő közterületek alapvetően

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XIV. évfolyam 8. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2013. SZEPTEMBER 27. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI ZMJVK 30/2013. (IX.27.) ÖR. ZMJVK 31/2013. (IX.27.) ÖR. ZMJVK 32/2013.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010. (III.31.) önkormányzati rendelete a költségalapon meghatározott lakbérű bérlakások lakbérének megállapításáról és mértékéről

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet területi hatálya Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére

A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet területi hatálya Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 46 /1997.(09.25) számú rendelete a települési folyékony kommunális hulladék ideiglenes elhelyezéséről, gyűjtéséről, elszállításáról, ártalommentes végleges elhelyezéséről

Részletesebben

Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X.22.) önkormányzati rendelete a közterület használatról

Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X.22.) önkormányzati rendelete a közterület használatról Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X.22.) önkormányzati rendelete a közterület használatról 2 Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések 1..

I. fejezet Általános rendelkezések 1.. Almamellék Község Önkormányzatának 11/2002 (XII. 17.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról (egységes szerkezetben 13/2005 (XII.1.) számú rendelettel.) Almamellék községi Önkormányzat Képviselőtestület

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 22/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 22/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Vaskút Községi Önkormányzat

Részletesebben

I. RÉSZ. A rendelet hatálya 1. a.) az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokra, b.) ideiglenes hasznosítású lakás céljára használt helyiségekre,

I. RÉSZ. A rendelet hatálya 1. a.) az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokra, b.) ideiglenes hasznosítású lakás céljára használt helyiségekre, Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2002. (II. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban álló lakások bérleti díjáról (egységes szerkezetben) A rendeletet módosította

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 12/2009(VIII.14.) rendelettel módosított 12/1996(VIII.15.) Ktr.

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 12/2009(VIII.14.) rendelettel módosított 12/1996(VIII.15.) Ktr. Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 12/2009(VIII.14.) rendelettel módosított 12/1996(VIII.15.) Ktr. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről

Részletesebben

Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (IX. 30.) R E N D E L E T E

Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (IX. 30.) R E N D E L E T E Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (IX. 30.) R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről Emőd város Önkormányzata a lakások és helyiségek

Részletesebben

I. Fejezet. 1.A rendelet hatálya

I. Fejezet. 1.A rendelet hatálya Kisbér Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 3/2012.(II.9.) rendelete a járművek parkoló-és tárolóhelyei kialakításáról, használatáról, a parkolóhelyek megváltásáról Kisbér Város Önkormányzatának

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 29/2013. (XI.04.) sz. önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 29/2013. (XI.04.) sz. önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 29/2013. (XI.04.) sz. önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról Hatályba lépés napja: 2013. november 15. Ezen önkormányzati rendelet

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya 1.

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya 1. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA Zagyvaszántói Önkormányzat 15/2004. (IV.30.) rendelete a közterület használatról és a közterület-használati díjakról a 10/2005.(IX.29.), a 11/2008.(VIII.28.), a 13/2008.(X.30.

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések. Az adó megállapítása és az adókötelezettség 1.

I. rész. Általános rendelkezések. Az adó megállapítása és az adókötelezettség 1. A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 40/2011. (XII.12.) rendelete a helyi építmény- és telekadóról A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére Tárgy: A helyi adókról szóló 30/2010. (XII.21.) önkormányzati rendelet módosítása Előadó: Horváth László képviselő,

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2006. (III. 31.) ÖR. rendelet

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2006. (III. 31.) ÖR. rendelet C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2006. (III. 31.) ÖR. rendelet a lakások bérletéről szóló 10/2001. (VII. 4.) ÖR. rendelete módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról

Részletesebben

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat. Képviselő- testületének. 23/2009. (X. 26.) rendelete az

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat. Képviselő- testületének. 23/2009. (X. 26.) rendelete az Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat Képviselő- testületének 23/2009. (X. 26.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és a lakbérek meghatározásáról Záradék: E rendelet a Polgármesteri

Részletesebben

(Egységes szerkezet) Általános rendelkezések 1.

(Egységes szerkezet) Általános rendelkezések 1. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 39/1999.(XII.21.), 1 19/2000.(IV.14.), 1/2001.(I.31.), 37/2001.(XII.19), 36/2002.(XII.12.), 42/2003.(XII.19.), 38/2004.(VII.5.), 72/2004.(XII.17.), 9/2005.(I.28.),

Részletesebben

Kács Község Önkormányzatának 4/2011.(I.25.) számú rendelete Kács község építészeti értékeinek helyi védelméről

Kács Község Önkormányzatának 4/2011.(I.25.) számú rendelete Kács község építészeti értékeinek helyi védelméről Kács Község Önkormányzatának 4/2011.(I.25.) számú rendelete Kács község építészeti értékeinek helyi védelméről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról

Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Vaskút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/1999. (III.23.) rendelete a község képe és történelme szempontjából meghatározó épített környezet védelméről Vaskút Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete közterületen lévő reklámok, reklámberendezések és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselő-testületének 17/2005. (V.26.) rendelete

Szatymaz Község Képviselő-testületének 17/2005. (V.26.) rendelete Szatymaz Község Képviselő-testületének 17/2005. (V.26.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról és a közterületek tisztántartásáról (egységes szerkezetben

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról BIRI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 4/2004. (III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.)

Részletesebben

Tömörkény Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének. 22/2000. (XI. 29.) ÖKt. számú. R e n d e l e t e

Tömörkény Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének. 22/2000. (XI. 29.) ÖKt. számú. R e n d e l e t e Tömörkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2000. (XI. 29.) ÖKt. számú R e n d e l e t e az Önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvíz díjáról Egységes szerkezetben Tömörkény

Részletesebben

Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013 (VI.27.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról. 1. A Rendelet hatálya

Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013 (VI.27.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról. 1. A Rendelet hatálya Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013 (VI.27.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról Kazár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az elidegenítésre kijelölés szabályai

A rendelet hatálya. Az elidegenítésre kijelölés szabályai Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Orfű Község Önkormányzata 13/2008. (09. 29.) számú rendelete a parkoló létesítési kötelezettségről és annak megváltásáról Orfű Önkormányzatának képviselőtestülete a parkoló létesítési kötelezettség módjáról

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 34/2004. (XII. 17.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 34/2004. (XII. 17.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 34/2004. (XII. 17.) ÖR. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 11/1999. (VI. 10.) ÖR. rendelete

Részletesebben

/Egységes szerkezetben /

/Egységes szerkezetben / Dorogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének többször módosított 6/1994. Ö.R. számú rendelete a lakásépítés és lakásvásárlás helyi támogatásáról /Egységes szerkezetben / Dorogháza Község Önkormányzata

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 11/2008. (XI.1.) ÖK. számú r e n d e l e t e. a közterület használatáról

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 11/2008. (XI.1.) ÖK. számú r e n d e l e t e. a közterület használatáról ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 11/2008. (XI.1.) ÖK. számú r e n d e l e t e a közterület használatáról Előszállás nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről

Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Dozmat község Önkormányzatának képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésének helyi szabályozásáról szóló 7/1994. (XI. 28.) KT. számú önkormányzati rendeletével

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (IX. 1.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (IX. 1.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (IX. 1.) önkormányzati rendelete A magánerős lakossági útépítés szervezéséről és támogatási rendszeréről (Módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

Nyergesújfalu Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12 / 2004.( VII.1.) rendelete a közterületek használatáról

Nyergesújfalu Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12 / 2004.( VII.1.) rendelete a közterületek használatáról Nyergesújfalu Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12 / 2004.( VII.1.) rendelete a közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról.

Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról. Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról. Szendrő Város Önkormányzatának képviselőtestülete A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1 az önkormányzat tulajdonában lévő lakások lakbérének megállapításáról a 38/2010. (VII. 12.) 2, a 43/2011. (VII.27.) 3,

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről, valamint az elidegenítésükre vonatkozó

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére egységes szerkezetben a 19/2006. (VI. 28.), 5/2004. (II.

Részletesebben

Algyő Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 7/1998. (II.27.) Kt. sz. rendelete. a köztisztaságról. / egységes szerkezetben /

Algyő Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 7/1998. (II.27.) Kt. sz. rendelete. a köztisztaságról. / egységes szerkezetben / Algyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1998. (II.27.) Kt. sz. rendelete a köztisztaságról / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve: 2014. február 28.-tól (Algyő Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

A rendelet hatálya. 3. Szerződő felek: Albertirsa Város Önkormányzat Víziközmű Üzemeltető Intézménye és a fogyasztó.

A rendelet hatálya. 3. Szerződő felek: Albertirsa Város Önkormányzat Víziközmű Üzemeltető Intézménye és a fogyasztó. Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2007. (XII. 21.) számú rendelete, a 40/2008. (XII.19.), a 26/2009. (XII.04.) és a 34/2011. (XII.16.) rendeletekkel egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának

Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának 7/2002. (XII.03. ) számú rendelete (A 2004. évi módosításokkal egybeszerkesztve) az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Zalaszentgyörgy

Részletesebben

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a reklámhordozók elhelyezéséről

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a reklámhordozók elhelyezéséről 1 Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a reklámhordozók elhelyezéséről Páty Község Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Módosítás: a) 24/2011. (V. 30.) ör. b) 31/2015. (XI. 19.)

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról

Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról A 21/2005. (IX. 30.), a 28/2005. (XII. 22.) és a 27/2006. (XII. 21.)

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (...) rendelete

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (...) rendelete Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (....) rendelete a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

a Képviselő-testület 2016. április 29-i nyilvános ülésére

a Képviselő-testület 2016. április 29-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/318/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2016. április 29-i nyilvános ülésére Tárgy: Az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek elidegenítésének

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2010. (VI. 21.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2010. (VI. 21.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2010. (VI. 21.) önkormányzati rendelete a parkolás szabályozásáról és a várakozás igénybevételének rendjéről Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011.(10.28.)sz. önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011.(10.28.)sz. önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011.(10.28.)sz. önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Képviselő-testülete költségvetését és zárszámadását tartalmazó rendeletekhez kapcsolódó

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Balatonlelle Város Önkormányzata 14/2013.(VIII.30.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Balatonlelle Város Önkormányzata

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2013 (III.18.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Pécs Megyei Jogú

Részletesebben

a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetbe foglalt szövege) Általános rendelkezések

a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetbe foglalt szövege) Általános rendelkezések Emőd Város* Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2002. (XII. 12.), 14/2007. (XII. 14.) rendeleteivel módosított 10/1999. (XII. 17.) R E N D E L E T E a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1 az önkormányzat tulajdonában lévő lakások lakbérének megállapításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Vargáné Fodor Rita a

Részletesebben

Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról *

Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról * Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról * Mórahalom város Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Egységes: 2010.12.16. Alsózsolca Város Képviselő-testületének 31/2002./XII.28./ sz. önkormányzati rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

MEZŐCSÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012 (IV. 23.) önkormányzati rendelete

MEZŐCSÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012 (IV. 23.) önkormányzati rendelete MEZŐCSÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012 (IV. 23.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL, VALAMINT ELIDEGENÍTÉSÜKRE VONATKOZÓ EGYES SZABÁLYOKRÓL Mezőcsát

Részletesebben

SÁRBOGÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 18/2004. (IV. 9.) K t r. s z. rendelete

SÁRBOGÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 18/2004. (IV. 9.) K t r. s z. rendelete e) 1 II. FEJEZET Lezárva: 2009. augusztus 24. 1. oldal SÁRBOGÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 18/2004. (IV. 9.) K t r. s z. rendelete az Önkormányzat tulajdonáról, a tulajdonosi jogok gyakorlásáról,

Részletesebben

Felsőnyék Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (XI. 26.) sz. rendelete az ivóvíz szolgáltatás díjának megállapításáról

Felsőnyék Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (XI. 26.) sz. rendelete az ivóvíz szolgáltatás díjának megállapításáról Felsőnyék Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (XI. 26.) sz. rendelete az ivóvíz szolgáltatás díjának megállapításáról Felsőnyék Község Önkormányzati Képviselő-testülete az árak megállapításáról

Részletesebben

II. fejezet Az Önkormányzat vagyona

II. fejezet Az Önkormányzat vagyona Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008.

Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008. Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008. Tárgy: A közterület használatáról szóló rendelet megalkotása Melléklet: 1 pl. Rendelet-tervezet

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 14/1996. (IV. 26.) ÖR számú rendelete. a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 14/1996. (IV. 26.) ÖR számú rendelete. a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/1996. (IV. 26.) ÖR számú rendelete a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról A rendelet kihirdetve: Várpalota, 1996. április 26. Dr.

Részletesebben

PÁLYÁZATIFELHlVÁS. A közszolgáltatásba bevont terület települési, foldrajzi és közlekedési jellemzői:

PÁLYÁZATIFELHlVÁS. A közszolgáltatásba bevont terület települési, foldrajzi és közlekedési jellemzői: PÁLYÁZATIFELHlVÁS Balassagyarmat Város Önkormányzata a Balassagyarmat város közigazgatási területén nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási tevékenység ellátására

Részletesebben

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Irodájától 6600 Szentes, Kossuth tér 6.

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Irodájától 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Irodájától 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.:G-44723/2013 Témafelelős: Korom Pál Tárgy: Rendeletalkotás és közszolgálati szerződés megkötése a nem közművel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére.... sz. napirend

Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére.... sz. napirend Dunakeszi Város Polgármesterétől Sajtó tájékoztatható Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére... sz. napirend Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2007. évi 20. szám 2007. október 25. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 43/2007. (X. 25.) Ö.r. Debrecen Megyei

Részletesebben

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2008. (IX.19.) rendelete a helyi építmény- és telekadóról. I. rész Általános rendelkezések

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2008. (IX.19.) rendelete a helyi építmény- és telekadóról. I. rész Általános rendelkezések A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2008. (IX.19.) rendelete a helyi építmény- és telekadóról A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLET. 8/2008. (II. 21.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ-TESTÜLET. 8/2008. (II. 21.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2008. (II. 21.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete a Budapest-Csepel Önkormányzata tulajdonában álló, lakás céljára

Részletesebben

Pusztazámor Községi Önkormányzatának 13/2012. (XII.19.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól

Pusztazámor Községi Önkormányzatának 13/2012. (XII.19.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Pusztazámor Községi Önkormányzatának 13/2012. (XII.19.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Pusztazámor Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 33/2007.(VI.28.) ÖK számú R E N D E L E T E. Mezőkövesd város építészeti értékeinek helyi védelméről

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 33/2007.(VI.28.) ÖK számú R E N D E L E T E. Mezőkövesd város építészeti értékeinek helyi védelméről Mezőkövesd Város Önkormányzatának 33/2007.(VI.28.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város építészeti értékeinek helyi védelméről A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A.

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S

E LŐ T E R J E S Z T É S E LŐ T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- Testülete 2004. április 26- i ülésére Tárgy: A hirdető- berendezések és hirdetmények elhelyezéséről szóló 40/2003.(X.27.) ÖK. rendelet felülvizsgálata.

Részletesebben

(4) Rendkívüli körülmény esetén az anyakönyvvezető a jegyző engedélyével az ügyfelek lakásában, munkaidőben bonyolítja le az anyakönyvi eseményt.

(4) Rendkívüli körülmény esetén az anyakönyvvezető a jegyző engedélyével az ügyfelek lakásában, munkaidőben bonyolítja le az anyakönyvi eseményt. Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2014. (VII.04.) önkormányzati rendelete az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól, valamint az azokért fizetendő díjak mértékéről

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. március 21-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. március 21-i ülésére X. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. március 21-i ülésére Tárgy: a 052/37 hrsz-ú út szélesítése Az elıterjesztést készítette: Kovács Gábor fıtanácsos Tárgyalásra

Részletesebben

Város Jegyzője ELŐTERJESZTÉS. a helyi adótárgyú rendeletek módosításának tárgyában

Város Jegyzője ELŐTERJESZTÉS. a helyi adótárgyú rendeletek módosításának tárgyában Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/121, 134, 122 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: ado@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS a helyi adótárgyú rendeletek

Részletesebben

I. rész Altalános rendelkezések. A rendelet hatálya

I. rész Altalános rendelkezések. A rendelet hatálya Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről Páty Község

Részletesebben

Budapest Főváros Terézváros Önkormányzat 11/2000. (V. 8.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról.

Budapest Főváros Terézváros Önkormányzat 11/2000. (V. 8.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról. Budapest Főváros Terézváros Önkormányzat 11/2000. (V. 8.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról Módosítások: a) 3/2001. (II. 7.) ör. b) 38/2002. (XI. 22.) ör. c) 13/2004.

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének. 14/2008.(IV.16.) rendelete. a közterületek használatáról

Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének. 14/2008.(IV.16.) rendelete. a közterületek használatáról Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének 14/2008.(IV.16.) rendelete a közterületek használatáról Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

6. (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) E rendelet kihirdetéséről a Jegyző az SZMSZ ben foglaltak alapján gondoskodik.

6. (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) E rendelet kihirdetéséről a Jegyző az SZMSZ ben foglaltak alapján gondoskodik. Gyömrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2011. (II. 17.) számú rendelete a házasságkötések, a bejegyzett élettársi kapcsolatok és egyéb családi események szolgáltatási díjairól, valamint a Városháza

Részletesebben

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2004. (IV. 30.) rendelete

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2004. (IV. 30.) rendelete Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2004. (IV. 30.) rendelete Biharnagybajom község háziorvosi, fogorvosi és védőnői körzeteiről Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Erdőkertes község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2009. (XII. 17.) sz. és 10/2010. (V.27.) sz. rendeletével módosított 14/2008. (12.04.) sz. rendelete a közterületek rendjéről Erdőkertes község

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat. 56/2008. (XI. 06.) sz. önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat. 56/2008. (XI. 06.) sz. önk. rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2008. november 6. Dr. Xantus Judit Jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 56/2008. (XI. 06.) sz. önk. rendelete a telekadóról

Részletesebben

Arló Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2004. (XI.2.) önkormányzati rendelete

Arló Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2004. (XI.2.) önkormányzati rendelete Arló Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2004. (XI.2.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről (egységes szerkezetben a 24/2004.(XI. 29.),

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 21/2001.(XII.10.) Alap A települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására,tárolására

Részletesebben

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete. a közterület használatáról

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete. a közterület használatáról LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Lébény Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló

Részletesebben

Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. június 26-án, 18-órakor megtartandó ülésére

Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. június 26-án, 18-órakor megtartandó ülésére Az előterjesztés száma: 129/2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. június 26-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nem közművel

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2001.(XI.5.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2001.(XI.5.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2001.(XI.5.) r e n d e l e t e a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorvás

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA J E G Y Z Ő J É T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA J E G Y Z Ő J É T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA J E G Y Z Ő J É T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselőtestületének 6/2014.(V.21.) KT. sz. r e n d e l e t e az épített környezet értékeinek helyi védelméről

Szatymaz Község Képviselőtestületének 6/2014.(V.21.) KT. sz. r e n d e l e t e az épített környezet értékeinek helyi védelméről Szatymaz Község Képviselőtestületének 6/2014.(V.21.) KT. sz. r e n d e l e t e az épített környezet értékeinek helyi védelméről Szatymaz községi Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. (1) bek. a.) pontja,

Részletesebben