31. szám február hírmondó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "31. szám 2016. február hírmondó"

Átírás

1 31. szám február hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Gőzerővel dübörög tovább az év, ami mind a pályázatok világában, mind pedig cégünk életében is érződik. Szerencsésnek érezzük magunkat, mert sok pályázat jelent meg idén. Például a Vidékfejlesztési Program vagy Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében már beadható pályázatok is vannak, így széles támogatási repertoárral állhatunk ügyfeleink rendelkezésére. Feladatunknak érezzük, hogy a pályázatírás és projektmenedzsment szolgáltatásunk mellett elsődleges informátori szerepet is betölthessünk a vállalkozások, illetve önkormányzatok tájékoztatása végett. Februárban tovább folytatódott országjáró roadshow-nk, Sárospatakon és Nagyecseden tartottunk sikeres pályázati fórumokat. Mindemellett a Piac és Profit által szervezett rendezvényeken is részt vettünk, Szegeden és Pécsen hallhatott a nagyközönség értékes információkat előadóinktól a Pénz, de honnan? című konferenciákon. Az online világról sem szabad elfeledkezni, újabb két sikeres Online konferenciát tudhatunk a hátunk mögött ebben hónapban. Érdemes még megemlíteni, hogy romániai irodánk is hasonló eredményeket ért el, hiszen ők Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen rendeztek nagyszabású és sikeres pályázati tájékoztatókat. Tartalom: Ügyvezetői köszöntő Pályázati összefoglaló Külföldi kitekintés Rendezvények Programajánló Bemutatkozik partnerünk 1. oldal 2. oldal 4. oldal 5. oldal 7. oldal 10. oldal ban (VP), mind a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), mind pedig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) jelentek meg kiírások, amelyek közül mind a vállalkozások, mind pedig az önkormányzatok megtalálhatják a számukra legmegfelelőbbet. Februári kiadványunkban olvashatnak még továbbá nagy sikert arató Online konferenciánkról, közelgő eseményeinkről, valamint egy új partnerünk is bemutatkozik. Kellemes időtöltést kívánok! Harsányi Gábor Ügyvezető igazgató Goodwill Cégcsoport Márciusban tovább folytatjuk ezt a hagyományt, rengeteg konferencián találkozhatnak majd velünk, de ez nem is csoda: mind a Vidékfejlesztési Program GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ info@gwconsulting.hu Web:

3 Pályázati összefoglaló Pályázati körkép A februári hónap bővelkedett történésekben a pályázatok terén, ebben az összefoglalóban igyekszünk a fontosabb mozzanatokat kiragadni és bemutatni. VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM (VP) 66 milliárd forint keretösszeggel jelentetett meg a kormány pályázatokat a kertészeti ágazat versenyképességének javítása céljából, melyek a következőek: - Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével (VP ) - Kertészet korszerűsítése gombaházak hűtőházak létrehozása, meglévő gombaházak hűtőházak korszerűsítése (VP ) - Kertészet korszerűsítése gyógy- és fűszernövény termesztés fejlesztése (VP ) - Kertészet korszerűsítése ültetvénytelepítés támogatására öntözés kialakításának lehetőségével (VP ) A kiírások keretein belül lehetőség van épületek építésére vagy fejlesztésére, gépek beszerzésére, valamint infrastruktúra fejlesztésére is. A támogatás mértéke és összege felhívásonként eltérő, valamint a pályázatok benyújtása is! További hat kiírás jelent meg, mintegy 138 milliárd forint keretösszegben. Ezzel a Miniszterelnökség által eddig kiírt pályázatokkal a rendelkezésre álló 1300 milliárd forintnyi forrás csaknem 50%-át a gazdák rendelkezésére bocsájtotta. Ezek a kiírások a következőek: - Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás (VP ) - Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések (VP ) - Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések (VP ) - Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés (VP ) - Kompenzációs kifizetések természeti hátránnyal érintett területeken (VP ) Hamarosan szintén benyújtható lesz a települések egyedi szennyvízkezelését támogató pályázat (Egyedi szennyvízkezelés, VP ), mely a vidéki települések épített infrastrukturális eszközeinek kisléptékű fejlesztését segíti elő.

4 Pályázati összefoglaló GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) A hónap elején került meghirdetésre a Gyakornoki program pályakezdők támogatására című, GINOP kódjelű pályázat, amely lehetőséget biztosít a pályakezdők számára az iskolai rendszerű képzésen túl megszerzett szakképesítéseinek hasznosítására, illetve munkahelyi tapasztalatok megszerzésére. A pályázatok, noha csak augusztustól benyújthatóak, már most érdemes lehet elkezdeni a felkészülést! A hónap közepén a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszt három darab pályázati felhívást: - GINOP Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása - GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása - GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Aggodalomra azonban semmi ok nincs, hiszen a felhívásokat átdolgozás és változtatás után újra meg fogják nyitni a tavasz folyamán. Ilyen változtatás lehet többek között, hogy a GINOP kódjelű felhívásnál nem fognak különbséget tenni a szabad vállalkozási zónán kívülre, illetve azon belülre tervezett beruházások között. TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) Nem csak a vállalkozások számára, ugyanúgy az önkormányzatoknak is jelentek meg felhívások. Az egyik TOP pályázat, a Zöld város kialakítása a megyei jogú önkormányzatokat célozza meg. A felhívás célja, hogy a fejlesztések eredményeként az önkormányzatok és a helyi vállalkozások között hosszú távú együttműködés alakuljon ki, összehangolja a köz- és a magánszektor szereplői által tervezett fejlesztéseket, amelyek a városi környezet megújításán túl a gazdaság fejlődését, a foglalkoztatás bővülését is eredményezhetik. Mindezek megvalósítása során elsődleges tekintettel kell lenni a közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítására. A támogatás mértéke akár 100% is lehet, a támogatási összeg és a pályázatok benyújtásának kezdete pedig megyei jogú városonként eltérő. Március 16-tól benyújtható a helyi önkormányzatoknak a Helyi gazdaságfejlesztés című (TOP ) pályázat, amely a helyi gazdaság üzleti infrastrukturális hátterének támogatására irányul. Támogatás igényelhető helyi termelők helyi piacra jutásának támogatására, önkormányzati, saját közétkeztetési célokat szolgáló fejlesztések támogatására, valamint helyi termékek piacra jutását segítő agrár-logisztikai fejlesztések támogatására. A támogatás mértéke és összege itt is régióként eltérő mértékű. A pályázatokról bővebben honlapunkról, a +36/ telefonszámon, vagy az info@gwconsulting. hu címen informálódhat!

5 Külföldi kitekintés Külföldi kitekintés A romániai Goodwill Consulting 2008 tavaszán nyitotta meg első irodáját. A kezdetben 5 fős pályázatírói csapattal működő vállalkozás mára már Románia piacvezető pályázatírójává nőtte ki magát. Szolgáltatásaik skálája a pályázati tanácsadáson kívül közbeszerzési eljárások lefolytatását, üzleti tervek, hatás- és megvalósíthatósági tanulmányok összeállítását és a projektmenedzsment szolgáltatást is tartalmazza től energetikai szaktanácsadással is ügyfeleik rendelkezésére állnak. Mivel az idei év márciusában indulnak a kiírások a jelenlegi hétéves uniós költségvetési ciklus vállalkozásokat érintő pályázatai, ezért a kolozsvári Goodwill Consulting kollégái ingyenes, magyar nyelvű tájékoztató roadshow-t szerveztek Székelyföld több városában. A konferenciák mind Székelyudvarhelyen, mind pedig Kézdivásárhelyen nagy sikert arattak, rengeteg érdeklődőt vonzottak, így ők első kézből értesülhettek a pályázatokat illető információkról. Várhatóan április-májusban folytatódik a konferenciasorozat, amelynek során az ország összes megyéjébe szeretnének kollégáink eljutni.

6 Rendezvények Februári konferenciák FEBRUÁR PÉNZ, DE HONNAN? FÓKUSZBAN AZ EU-PÁLYÁZATI PÉNZEK, PIAC & PROFIT Február 04-én került megrendezésre a Pénz, de honnan? - Fókuszban az EU-pályázati pénzek című konferencia Szegeden. A konferencián a résztvevők friss pályázati információkat tudhattak meg a kormány EU pályázati kiírásairól. Soha nem látott mennyiségben, több ezer milliárdos keretösszegű kiírásokra számíthatnak az üzleti szektor szereplői a kis és középvállalkozások, valamint az önkormányzatok is. A as kiírások keretében lehetőség lesz kutatás-fejlesztésre, ingatlan beruházásokra, gép- és eszközbeszerzésre, falufejlesztésre, infrastrukturális fejlesztésekre, illetve energetikai felújításokra. A konferencián Cibulka Dóra pályázati tanácsadó kolléganőnk is előadást tartott a GINOP, valamint a Vidékfejlesztési Operatív Program pályázati kiírásairól. Az előadásában részletesen is kitért a pályázási feltételekre, illetve az idő fontosságára is, mely a pályázati anyagok beadását illeti. Az előadás sorozatokat követően lehetőség nyílt személyes konzultációra is, ahol az érdeklődök feltehették a fejlesztésekkel kapcsolatos kérdéseiket is FEBRUÁR PÁLYÁZATI FELKÉSZÍTŐ WORKSHOP SÁROSPATAKON Nagy érdeklődő számmal valósult meg február 4-én a Goodwill Consulting Kft. Regionális nyíregyházi irodájának pályázati felkészítő fóruma Sárospatakon. A rendezvényt a Cuvée Rendezvényházban tartottuk, és nagy örömünkre szolgált, hogy a vendégek körében számos jelenlegi kedves ügyfelünket is üdvözölhettük. A nyitóbeszédet Sikora Attila Sárospatak alpolgármestere tartotta. Az esemény témáját természetesen a közelmúltban megjelent pályázati felhívások adták. Szó esett állattenyésztéssel, élelmiszeriparral, turisztikával és energetikával kapcsolatos pályázatokról. A helyi vállalkozások és önkormányzatok fejlődése érdekében kiemelten kezeltük Borsod - Abaúj Zemplén megye pályázati lehetőségeit. Kollégáink Siető Andrea, Stock Nikoletta és Szanyi Tamás az előadások végeztével hasznos pályázati tanácsokkal, szakértő szemléletű javaslatokkal is ellátta a résztvevőket. Megtisztelő felkérésnek is eleget tettünk, mert interjút adhattunk a Zemplén Televíziónak, így a médián keresztül szélesebb körben is informálhatjuk a helyi vállalkozásokat pályázati témában. Az esemény alkalmat adott arra, hogy a vendégek megkóstolhassák cégünk ügyvezetőjének, Harsányi Gábornak, vagyis a Harsányi Pincészetnek kiváló borát.

7 Rendezvények FEBRUÁR 11. MEET UP STARTUP VS LIFESTLYE BUSINESS A KUBIK Coworking és a GoodWill Consulting közötti együttműködésnek köszönhetően február 11-én került megrendezésre Meet UP szakmai programunk, ahol a Startup modell és a Lifestyle Business modell lehetőségeiről és veszélyeiről tartottak előadást szakembereink. Szó esett arról is, hogy miben tér el ez a két fogalom, mint üzleti modell és életforma augusztusában a Goodwill Consulting Kft. létrehozta a GWHub elnevezésű, Startup vállalkozásokat segítő üzleti kört, mely az ötletek megvalósításához finanszírozással, üzleti modellekkel, forrásgyűjtéssel és gyakorlati tanácsokkal szolgál az érdeklődőknek. Szakembereink abban nyújtanak segítséget ügyfeleinek, hogy céljaikat a legjobb üzleti modell alapján a leghatékonyabban megvalósíthassák, és egy jövedelmező vállalkozást tudjanak kialakítani. Ön is érdekelt a témában? Érdeklődjön információs vonalunkon a 06 20/ es telefonszámon és kollégáink állnak szíves rendelkezésükre! FEBR. 22. PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM NAGYECSED Pályázati fórumsorozatunk Nagyecseden folytatódott február 22-én, mely nagy érdeklődésnek örvendett. A fórum kiváló alkalmat teremtett arra, hogy üzleties környezetben, szakmai előadások keretében részletes információt nyújtson a hazai as pályázati ciklus kiemelkedő lehetőségeiről FEBRUÁR 25. PÉNZ, DE HONNAN? FÓKUSZBAN AZ EU-PÁLYÁZATI PÉNZEK PIAC ÉS PROFIT Immár sokadik alkalommal február 25-én ismét megrendezésre került a Piac és Profit szervezésében a Pénz, de honnan című EU pályázati konferenciája. A konferencián Dr. Varecza Zoltán kollégánk tartott előadást

8 Programajánló Márciusi programajánló Ahogy közeleg a tavasz, úgy a pályázati fórumok és a konferenciák is csak sokasodnak. Számos alkalommal találkozhat vállalkozásunkkal! Tekintse át programajánlónkat és találkozzunk szakmai konferenciák keretében. ONLINEKONFERENCIA Időpont: Március :00 óra Téma: Mindent, amit a GINOP pályázatairól tudni kell! A konferencián szakmai előadásokat hallhatnak a résztvevők, a as pályázati időszak EU-pályázati kiírásairól, valamint a megújuló energiák hasznosítását elősegítő lehetőségekről is. PÁLYÁZATI FÓRUM TÖRÖKSZENTMIKLÓSON Időpont: Március. 03. Helyszín: 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos utca 135. Téma: A fórumot Törökszentmiklós város Város polgármestere Markót Imre nyitja meg, melyet szakmai előadásaink követnek. Az előadások során szó lesz a Szabad Vállalkozási zónákban tevékenykedő vállalkozásokat érintő gazdaságfejlesztési és innovációs pályázatokról, a vidékfejlesztési agrárpályázatokról, valamint olyan energetikai megoldásokról, melyek jelentős energia megtakarítást eredményeznek. VIDÉKFEJLESZTÉSI KONFERENCIA PIAC & PROFIT Időpont: - Március 03. Debrecen - Március 10. Kaposvár A konferencia fő témája az agrárágazatot érintő Vidékfejlesztési Program lesz. A konferencián nyíregyházi kollégáink szakmai előadásait is meghallgathatják a témában, hiszen részletesen is beszámolnak majd a Vidékfejlesztési Program pályázati lehetőségeiről. Megéri ott lenni, és érdemes bővebben tájékozódni a részletekről. BNI NEMZETKÖZI NETWORKING KONFERENCIA 2016 Időpont: Március 8-9. Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt Business Network International (BNI) évről évre egyre növekvő érdeklődés mellett a világ több mint 60 országában szervezi meg az első negyedévben a Nemzetközi Networking Hetet. Az esemény kiemelt célja, hogy a résztvevők biztos üzleti kapcsolatokat építhessenek ki. A rendezvényen vállalkozásunk is jelen lesz, ahol az érdeklődők személyesen is konzultálhatnak értékesítő kollégáinkkal.

9 Programajánló KERTÉSZETI KONFERENCIA KECSKEMÉT Időpont: Március Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont, 6000 Kecskemét, Izsáki út 6. A rendezvényen, mint kiállítók veszünk részt, illetve a szekcióülések alkalmával előadást tartunk a kertészeteket és mezőgazdasági vállalkozásokat érintő pályázati lehetőségekről. További részletekért kattintson IDE! ONLINEKONFERENCIA Időpont: Március 10. Téma: Az egyedi szennyvíz kezelési program pályázatairól, valamint a TOP és a VP kiírások lehetőségeiről tartanak előadást szakértő munkatársaink. Időpont: Március 17. Téma: Borászatok fejlesztési lehetőségei OSZTRÁK MAGYAR ÜZLETI FÓRUM PIAC & PROFIT Időpont: Március 17. Helyszín: Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99. Téma: Az Osztrák-Magyar üzleti életről és annak gazdasági hatásairól kaphatnak bővebb tájékoztatást a résztvevők. Kollégánk Simon Tamás, az Ausztria-Magyarország Interreg határon átnyúló együttműködések című pályázati kiírásokról fog előadást tartani. PÉNZ, DE HONNAN? FÓKUSZBAN AZ EU-PÁLYÁZATI PÉNZEK - PIAC & PROFIT Időpont: Március 24. Helyszín: Nyíregyháza, Centrál Hotel (4400 Nyíregyháza, Nyár utca 2-4. Téma: Továbbra is fókuszban az EU pályázati kiírások. Fejlesztési elképzeléseit most Uniós támogatásból is megvalósíthatja. Jöjjön el Ön is, és értesüljön első kézből a as időszak pályázati lehetőségeiről. A konferencia során személyes konzultációra is lehetőség lesz, ahol konkrét elképzeléseiket is átbeszélhetik szakembereinkkel.

10 Programajánló GWHUB MEETUPOK A GOODWILL CONSULTING KFT. TÁMOGATJA A KEZDŐ VÁLLALKOZÁSOKAT augusztus 26.-án a Goodwill Consulting Kft. létrehozta a GWHub elnevezésű, Startup vállalkozásokat segítő üzleti kört. Az ötletek megvalósításához finanszírozással, üzleti modellekkel, forrásgyűjtéssel és gyakorlati tanácsokkal szolgálunk az érdeklődőknek. Amennyiben aa cél, hogy egy új startupot építsen fel a kezdő vállalkozó, és ehhez már megvan az ötlet, csapat, vagy akár egy igazoltan működőképes koncepció, akkor érdemes hozzánk ellátogatni. Segítünk a következő lépés előkészítésében és megvalósításában. A meetupok alkalmával nyitott beszélgetések keretében vitatunk meg egy-egy olyan konkrét témát, melyet tagjaink vezetnek fel. A beszélgetések mellett több szolgáltatással is segíteni tudjuk az érdeklődőket, ilyen például a pályázatfigyelés, stratégiai fejlesztési terv készítése, pályázatírás, innovációs potenciál vizsgálata ban megtartottuk már első találkozónkat, melynek témája Startup vs. Lifestyle-business volt. Márciusban ismét érdekes beszélgetések keretében vitatjuk majd meg a Startup világ szereplőit érintő további kérdéseket. További részletekért kattintson ide! ONLINE KONFERENCIA A 21. SZÁZADBAN AZ INTERNET SEGÍTSÉGÉVEL MÉG MESZ- SZEBBRE JUTTATHATÓAK EL A PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓK Nagy érdeklődésnek örvend a Goddwill consulting Kft. online konferencia névre keresztelt eseménysorozata, melynek keretén belül a település- és vállalkozásvezetők kényelmesen, akár saját irodájukban juthatnak a legfrissebb pályázati információkhoz. Szakértőink havonta több alkalommal is részletesen tárgyalnak aktuális pályázati témákat. A következő alkalom témájának címe: Mindent a GINOP-ról! Milyen gazdaságfejlesztési pályázatokra számíthatnak a hazai KKV-szektor a közötti támogatási ciklusban? A program megtekintése után lehetősége van minden résztvevőnek, hogy feltegye kérdéseit, melyeket szakértő előadóink azonnal meg is válaszolnak. Találkozzunk március 3-án 11:00 órakor a következő online konferencián! További részletekért kattintson ide!

11 Bemutatkozik partnerünk Építőipari Vállalkozót keres? Partnerünk a Szabó- Galambos Fővállalkozói Kft. bemutatkozik A Szabó- Galambos Fővállalkozói Kft óta dolgozik a hazai építőiparban. A szervezet kialakult szakterülete magában foglalja élelmiszeripari üzemek, raktárak, logisztikai központok és hűtőházak építését. A vállalkozás fő profilja az alábbiakban foglalható össze: Építőipari fővállalkozás keretében a megbízók által megadott információk alapján elkészítik a cég szakemberei a létesítmény engedélyezési és kiviteli tervét az élelmiszer-higiéniai és környezetvédelmi tervekkel együtt, amennyiben ez utóbbiakra szükség van. A létesítmény kivitelezése során a földmunkáktól kezdve a komplett építészeti, épületgépészeti, elektromos és hűtéstechnikai munkákon át a teljes közmű és infrastruktúra kiépítéséig megvalósítják a megrendelők elképzeléseit. Esetenként a raktári berendezések, technológiai gépek beszerzése, illetve a bútorozás és kertépítés is a feladatuk. A cég rendelkezik speciális szolgáltatásokkal is, ide tartozik például a hűtőházak, hűtőtermek, hűtőkamrák építése. A nagyüzemek, a közepes, illetve kisebb hűtőtároló igényű felhasználók, kereskedők igényeihez alkalmazkodva alakítják ki a hűtőtereket. Hűtőházak kivitelezését fővállalkozásban, a tervezéstől a kulcsátadásig vállalja a cég. A húsfeldolgozókkal szemben az élelmiszeripar a legszigorúbb higiéniai elvárásokat támasztja, de a Szabó-Galambos Kft. ezek figyelembevételével tervezi és építi a húsfeldolgozó létesítményeket. Az általuk használt anyagok és technológia garantálják, hogy az épületek megfelelnek a szigorú hazai és EU-normáknak. Raktárcsarnokok építésének tekintetében a létesítmények túlnyomó része könnyűszerkezetes vázszerkezetű, de igény esetén vasbeton vázszerkezet kialakítása is megoldható. A cég az szívesen áll a hazai vállalkozások rendelkezésére, minőségi szolgáltatásokkal, és több mint 20 éves tapasztalattal a kivitelezések területén Budapest, Lehel út szabo-galambos@szabo-galambos.hu

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

33. szám - Április hírmondó

33. szám - Április hírmondó 33. szám - Április hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy ez a tavaszi időjárás változik, úgy történnek változások a pályázatok világában is. Hiszen módosult

Részletesebben

Marketing Hősök Kora 26. Országos Marketing Konferencia

Marketing Hősök Kora 26. Országos Marketing Konferencia Marketing Hősök Kora 26. Országos Marketing Konferencia A KÜLDETÉS Küldetésünk (Magyar Marketing Szövetség), hogy hazánk fejlődéséhez magas színvonalon művelt marketing tevékenységgel tudjunk hozzájárulni.

Részletesebben

Ajándék Sportime Magazin VOSZ tagok részére

Ajándék Sportime Magazin VOSZ tagok részére Ajándék Sportime Magazin VOSZ tagok részére A Sportime Magazin több, mint 10 éve van a piacon. A két havonta megjelenő magazin rendszerint szabadidősporttal, életmódváltással és élsporttal foglalkozik.

Részletesebben

Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ. A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását

Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ. A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ 2011.05.05 A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását Megismerve a "Vidékfejlesztési, agrár - és

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 6-án 15 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről. - Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

OPERATÍV PROGRAMOK, AKTUÁLIS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

OPERATÍV PROGRAMOK, AKTUÁLIS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK OPERATÍV PROGRAMOK, AKTUÁLIS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP/VP/Hazai forrás Támogatás intenzitás Aktuális kiírások Változások, tapasztalatok Partnerségi Megállapodás

Részletesebben

MIN SÉGI FELVONÓ KARBANTARTÁSI SZERZ DÉS TERVEZET

MIN SÉGI FELVONÓ KARBANTARTÁSI SZERZ DÉS TERVEZET MIN SÉGI FELVONÓ KARBANTARTÁSI SZERZ DÉS TERVEZET Amely létrejött, egyrészt.. másrészt IMSZI-M Kft. 1122 Budapest Krisztina krt. 31-33. között, az alulírott helyen és időben a mellékletben felsorolt felvonók

Részletesebben

világítástechnikai korszerusítés

világítástechnikai korszerusítés világítástechnikai korszerusítés Energiafogyasztást csökkento program LED fényforrások, Iámpatestek, teljes rendszermegoldások tervezéstol a kivitelezésig TEGALED PROJEKT H-7300 Komló, Altáró út 18. Pf.

Részletesebben

Haladék kft-k törzstőkéjének felemelésére és más, Ptk-s változások alkalmazására

Haladék kft-k törzstőkéjének felemelésére és más, Ptk-s változások alkalmazására Haladék kft-k törzstőkéjének felemelésére és más, Ptk-s változások alkalmazására Elfogadta a Parlament a Polgári törvénykönyv (Ptk. 2013. évi V. törvény) hatályba lépésével összefüggő átmenti és felhatalmazó

Részletesebben

A SZERENCSI KISTÉRSÉG

A SZERENCSI KISTÉRSÉG A SZERENCSI KISTÉRSÉG FELZÁRKÓZTATÁSI FEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2010. ÁPRILIS MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. - 1 - A Szerencsi kistérség felzárkóztatási fejlesztési programja A fejlesztési program

Részletesebben

kollektív beruházás esetén maximum 30 millió Ft 2/A 2,07 milliárd Ft 2/B 0,71 milliárd Ft 5/B 1,19 milliárd Ft 400 db

kollektív beruházás esetén maximum 30 millió Ft 2/A 2,07 milliárd Ft 2/B 0,71 milliárd Ft 5/B 1,19 milliárd Ft 400 db Pályázati felhívás: Támogatási intenzitás: Támogatás mértéke: Rendelkezésre álló forrás: Támogatott projektek száma: Területi korlátozás: Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése - VP2-4.1.1.4-16 A közép-magyarországi

Részletesebben

NÖVELÉSE GEOTERMIKUS ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉVEL VP-2-4.1.3.1.-16

NÖVELÉSE GEOTERMIKUS ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉVEL VP-2-4.1.3.1.-16 PÁLYÁZAT KERTÉSZET KORSZERŰSÍTÉSE- ÜVEG- ÉS FÓLIAHÁZAK LÉTESÍTÉSE, ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK NÖVELÉSE GEOTERMIKUS ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉVEL VP-2-4.1.3.1.-16 A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA: A jelen

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

ÁLLATTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.1.1-16

ÁLLATTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.1.1-16 ÁLLATTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.1.1-16 A Felhívás célja a lófélék, a húshasznosítású galamb, a strucc, az emu, a fürj, a nyúl, a méh és a csincsilla tartásának támogatása. A Felhívás több területen

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Pályázati felhívás: Támogatás mértéke: kollektív beruházás esetén maximum 200 millió Ft Rendelkezésre álló forrás: 5,95 milliárd Ft

Pályázati felhívás: Támogatás mértéke: kollektív beruházás esetén maximum 200 millió Ft Rendelkezésre álló forrás: 5,95 milliárd Ft Pályázati felhívás: Támogatási intenzitás: Támogatás mértéke: VP24.1.1.116 Állattartó telepek korszerűsítése A középmagyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%a, a nem középmagyarországi

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

2009. Perfekt Képzési Terv FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04. Képzési Terv 2009. 1. oldal

2009. Perfekt Képzési Terv FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04. Képzési Terv 2009. 1. oldal FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04 2009. 1. oldal Bevezetés A Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zrt. több mint fél évszázados tapasztalattal, szakmai hírnévvel, az egész országot lefedı hálózattal rendelkezı

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

EGÉSZSÉGTURISZTIKAI TEVÉKENYSÉGÜNK 2009.

EGÉSZSÉGTURISZTIKAI TEVÉKENYSÉGÜNK 2009. EGÉSZSÉGTURISZTIKAI TEVÉKENYSÉGÜNK 2009. Quelle der Gesundheit in Ungarn német nyelvű kiadvány A termékalapú kiadvány célcsoportja a magyarországi termálfürdőket, természeti gyógyerőket meglátogatni, orvosi

Részletesebben

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2010. évre szóló feladatterve

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2010. évre szóló feladatterve A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2010. évre szóló feladatterve Stratégiai célkitűzések: A pénzügyi és gazdasági válság negatív hatásai még várhatóan 2010-ben is érezhetők lesznek, ezért a kamarai

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft.

MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/343-279 Sz.: 4/2015. MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

Részletesebben

Szatmár Leader Közhasznú Egyesület 4900 Fehérgyarmat, Kossuth tér. 40. E-mail: leader.szatmar@gmail.com Honlap: www.szatmarleader.

Szatmár Leader Közhasznú Egyesület 4900 Fehérgyarmat, Kossuth tér. 40. E-mail: leader.szatmar@gmail.com Honlap: www.szatmarleader. JEGYZŐKÖNYV A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület Elnökségének és Tervezői Munkacsoportjának együttes üléséről 2016. január 28. 10 00 TÁRGYSOROZAT: I. A beérkezett projektjavaslatok illeszkedésvizsgálata

Részletesebben

Stratégiai tervezés a szociális munkában

Stratégiai tervezés a szociális munkában Stratégiai tervezés a szociális munkában 1 2 Kőnig Éva (szerk.) Stratégiai tervezés a szociális munkában Debrecen, 2011 3 A kiadvány a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszéke, valamint

Részletesebben

A nem önkormányzati fenntartásban működő médiumok Szentes városában.

A nem önkormányzati fenntartásban működő médiumok Szentes városában. Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Témafelelős: Mihály Béláné Ikt.szám: P-3892/2012. Tárgy: Az önkormányzat által adott költségvetési támogatások és a támogatott médiumok helyzetének

Részletesebben

be/sfp-09450/2015/mlsz

be/sfp-09450/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Etyek Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Etyek SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 600 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

DÉVAVÁNYA VÁROS HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

DÉVAVÁNYA VÁROS HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATÁNAK MÓDOSÍTÁSA DÉVAVÁNYA VÁROS HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATÁNAK MÓDOSÍTÁSA 2016. február I. Bevezetés Összhangban az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség Előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény,

Részletesebben

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 Energiatermelési, energiafelhasználási és hulladékgazdálkodási technológiák vállalati versenyképességi, városi és regionális hatásainak komplex vizsgálata és modellezése

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. 2016. tavasz. dunahouse.com

CÉGBEMUTATÓ. 2016. tavasz. dunahouse.com CÉGBEMUTATÓ 2016. tavasz dunahouse.com A Duna House Csoport számokban *2015-ös adatok alapján ** eladási és kiadási tranzakciók tekintetében Közel 12 ezer** ingatlanügylet* 21 Mrd Ft kihelyezett hitel*

Részletesebben

PÁLYÁZAT KERTÉSZET KORSZERŰSÍTÉSE GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK LÉTREHOZÁSÁRA, MEGLÉVŐ GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.3.

PÁLYÁZAT KERTÉSZET KORSZERŰSÍTÉSE GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK LÉTREHOZÁSÁRA, MEGLÉVŐ GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.3. PÁLYÁZAT KERTÉSZET KORSZERŰSÍTÉSE GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK LÉTREHOZÁSÁRA, MEGLÉVŐ GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.3.4-16 A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA: Jelen felhívás egyik célja a kertészeti ágazaton

Részletesebben

Vidékfejlesztési Program 2014-2020

Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Kis Miklós Zsolt Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár Miniszterelnökség Lébény, 2015. október 20. Az agrár-vidékfejlesztési támogatások új rendszere (alkalmazva

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/35. Ezer pár cipő A Polgár Alapítvány azoknak a gyerekeknek gyűjt, akik szeptemberben, kinőtt

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2016/05. Újabb pályázati menetrendek jelentek meg a Magyar Közlönyben A közlöny 8, számában megjelent

Részletesebben

Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Alapvető szolgáltatások és a falvak megújítása a vidéki térségekben

Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Alapvető szolgáltatások és a falvak megújítása a vidéki térségekben Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Alapvető szolgáltatások és a falvak megújítása a vidéki térségekben Lantos Gergely főosztályvezető-helyettes Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztéséért Felelős Államtitkárság

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe Szeged Megyei Jogú Város Verzió: 1.0 Készítette: Clarity Consulting Kft. Készült: 2016. január 6. 1/47 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 1.1. SZEGED SMART CITY VÍZIÓJA... 5 1.2. A SMART CITY VÍZIÓ

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 19-én 15 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Jelen vannak: Kurucz Sándorné elnök, Szilágyi

Részletesebben

Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megye A Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 5 éve szakmai konferencia, Bábolna, 2013. december 10. Stabilan az élvonalban Komárom-Esztergom megye A megyei önkormányzat a területfejlesztés

Részletesebben

23/2007. (VIII. 29.) MeHVM rendelet

23/2007. (VIII. 29.) MeHVM rendelet 23/2007. (VIII. 29.) MeHVM rendelet a Környezet és Energia Operatív Program prioritásaira rendelt források felhasználásának részletes szabályairól és egyes támogatási jogcímeirıl Az államháztartásról szóló

Részletesebben

ÁLLÁSBÖRZE ÉS KARRIER NAP

ÁLLÁSBÖRZE ÉS KARRIER NAP A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható! Dunaújvárosi Főiskola 2014. november 11. ÁLLÁSBÖRZE ÉS KARRIER NAP A Te jövőd, a Te döntésed! ELŐSZÓ Kedves Látogató! A Dunaújvárosi Főiskolán megrendezésre

Részletesebben

BESZÁMOLÓ FERTŐD VÁROSI KÖNYVTÁR 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. 1. Szervezeti keretek, feltételek

BESZÁMOLÓ FERTŐD VÁROSI KÖNYVTÁR 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. 1. Szervezeti keretek, feltételek BESZÁMOLÓ FERTŐD VÁROSI KÖNYVTÁR 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 1. Szervezeti keretek, feltételek Könyvtárunk az elmúlt évekhez hasonlóan részben önálló intézményként végzi a könyvtári tevékenységeket, feladatokat.

Részletesebben

Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése

Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése VP-6-7.4.1.1-16 A támogatás mértéke, összege A támogatás maximális

Részletesebben

TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001

TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 H í r l e v é l 2014. II. évfolyam II. szám TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 Az integrált rendszer kereteinek megteremtése az foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével H í r l e v é l Hírlevelünkben

Részletesebben

Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017

Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017 Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017 Társasági jövőkép és küldetés Mára a turizmus a magyar gazdaság húzóágazatává vált, fejlődése negyedik éve töretlen. Az ágazat nemzetgazdasági jelentőségét

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2016/13. Civil szervezetek (egyesületek és alapítványok) jogi értesítője 2016 Civil Közlöny 2016

Részletesebben

Ősszel indulnak az első vidékfejlesztési pályázatok

Ősszel indulnak az első vidékfejlesztési pályázatok Ősszel indulnak az első vidékfejlesztési pályázatok Az Európai Bizottság 2015 08.11.-én hivatalosan elfogadta a Vidékfejlesztési Programot (VP), így közel 1300 milliárd forint áll majd rendelkezésre 2020-ig

Részletesebben

ő ú ú ú ú ő É Á Ő ú ő ű ő ő ü ú Ö É É Á Á Á Á ú ő ü ú ő Ö ú ú Á Á Á ő ü É Á Á ú Ö Ö É É ü Á É Á Ü É Ö Á Á Á Á Ó É Ó Á Á É É É Ü Ö Ú É ú Á É É ü ú Ö Ú É É Ő Ó Ó Ö Ó ú Ő ű ú Ő ű ő ő ú Ö ű ő ő ű É Ő É ű Ü

Részletesebben

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ű ú ű ű ű É ű ú É É ú Ó Á ú ú Á ú É É ű ű É ú ú ű ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ú ú ú É ú ű ű Ú ú É ű ú ú ú ú ú Á Ú ú Ú ű ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú Ú ú ú ű ú ú Á ú ú ú ű ú Ú ú ú ú ű ú ú Ú ú ű

Részletesebben

ő Á Á Á ő ó Á Ö É Ö Á Á É Ó Á É É ó ő ü ő ü ő ő ó ó ő ó ó ő ó ő ő Ö ü ó ú ó ő Ö ő ü ó ő ő ú ó ő ü ő ő ü ü ő ő ő ő ő ő ő ü ü ó ó ő ü ő ő ü ü ő ü ó ő ó ü ü ő ú ü ő ü ü ő ő ü ó ő ü ó ó ő ü ú ő ó ő ü ó ú ő

Részletesebben

ű ű ű É Ü ű ű ű Ö Ü Ö ű Ö Ú Ö ű ű ű Á ű ű Á É ű Ú ű Ó ű É Ó É ű ű É ű ű ű Á ű ű ű ű Ö Ö É Ú Í ű Ó ű Ö ű Ö Ö Ö Ö Ö ű ű ű ű ű Ö É É Á Á É Ö Ö É Ú Á ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ő ű Á ű

Részletesebben

Ó É Í ű ö ö ű í ö ö ö ö ö ö ö í ö ú ö í í ö í í í í ű ö í ö í ú Á Í Ó Á í ö ö ö ö ö ú Ú ö í í í ö ű ö ú ö Ú É É ö ú ö ö ú í í ú ú í ú ú í É ö É ö ú ú ú ö ú ö ú í É ö ö ö ö ö ö ú ö ö ú ú Á í ú ö Í ö í ö

Részletesebben

Á Á Á Ó ő ő ő í ő ö í ő ő ó í ó í ö ú ű í ó í ö ö őí ö ö ó í ő Á Á ö ö ű ö ö ö ö ö í ö ő ő ö ö í ő ö Ö Ú É Á őí í ö ö ö ö ö ő ö ő ő Ó ú ö ö ó Á ö ö ö í ö í ö í ű ö ö ű ö É ö ú ö í ö ú ű ö ű ö ö ő ű Ö ő

Részletesebben

be/sfp-10565/2015/mlsz

be/sfp-10565/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve TÖKMAG Focisuli Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TÖKMAG Focisuli SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3523 A kérelmező

Részletesebben

ő ú ö ú ű ő Á ö ő Á ö ű ö ő Á ö Á Á ú ö ő ő ő ú ű ö ú ű ő Á ö ö ű ű ő ö Á ö ő ő ö Á ö ű ö ő ő ő ö ő ö ő ű ú ö ő ö Á ö Á Á ö ű ö ö ű ö ő ő ű ő ö ő ő ö ö ű ö ö ú ö ú ö ö ö ű ö Á ő Ü ö ű ö ő ő ö ö ö ö ő ú

Részletesebben

ű ű ű ű É ű É Ú É É ű Ú É ű ű É É ű ű ű ű É É ű É ű ű ű É ű ű Á Ü Á ű Ú É É ű É ű ű É É ű ű É Á Á ű É É Ü ű Ú Ü ŰŰ ű ű ű Ó Ú ű ű Ö É ű Ú ű ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ö Ü ű ű ű É É Á Á Á Á Ú É ű É ű ű Ü É É Ú ű

Részletesebben

ű Ó ú ú ú ú ú Ö Ö ú Á Ú ű ú ú Ú É ú ú Ö Ö Ű ú ú ú ű ú É ű ú É ú ú ú ű ű ű ú ű ú ű ú ű ű ú ű ű ú ú Á ú É ű ú ú ű ú Ü ű ú ú ű ű ú ú ú ú Ö Ö Ú ú ú ú ú ú ú ú ű É ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú É Í ú ű ú ú ú ú ű ű É ú

Részletesebben

ö ö ö ö ü ő ű ó ö ö ű ó ú ó ű ó ú ó ó ü ó ö ó ó ű ö ó ű ö ö ü ü ó ó ü ü ó ő ó ü ó ü ó ó ó ó ő ő ü ő ü ű ó ó ü ó ö ó ó ű ű ő ű ö ö ü ű ő ü ő ű ő ú ü ö ö ó ó ü ü ó ü ó ű ú ó ú ó ö ű ő ü ö ó ó ó ő ó ö ó ő

Részletesebben

ö í ő ő ő ö ö ö ö ö ő ő í ű ő ő ő ő ő í ű ő ő ő ű í ű ó ő ő ó ú ő ő ó ó í ó ö ö ö ő ő ő ő ú ú ó ö ö ő ő ű ö ö ú ó ó ó ö ú ő ó ö ő ő ö ő í ö ö í ő ö ő ö ő ö ú ő í ő ő ö ú ű ő ő ő ő í ö ö í í ú í ö ó ő ö

Részletesebben

be/sfp-08451/2015/mlsz

be/sfp-08451/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bajánsenye Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bajánsenye SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1793 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Á Á ó ó ő ó ü ó ó ó ó ó ő ó Á ó Í Í ő ő É Á ó ó ó ó Á ő É ó ő ő ő ő ü ó ő Ö Ö Ö ő ó ő ó ő ő ő ú ő Á Ö É ó ó ő ó Á ő ó ő ő ő ő ó Ö ú ú ú ű ó ó ő ó ú ú ő ó ü ó ó Ö ú ű ó ű ü ű ü ű ű ü ű ü Ö ó ő ó ú ő ó ó

Részletesebben

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kozármisleny Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

Í ö Í ú Ú ö É Ú É Í Ó Ó ö ö ö Ö ú ú ú É Í É Í Ó Ú ö ö Ú É Í Ö ú ö ú ú Ö ú ű Í Ó ú Í ú Í Á É Í Ó Ö ö ú Ú Ö ö Ú É Í Ó É Í ú ű Í Í öé ö Í Í ú ú ű ö Í ú ű ö ú É ű ú ú Á ú Ö ú ú ö ö ú ű ú ö ö ö ö ú ű ú ö ú

Részletesebben

ú ű Í Í Ó ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ű Í ű ú ú ú Í ú ú ú É Ó Á Á Á É Á Á Á ú ű Á Á Á É ú É Á ű Á ű Á Á Á Á Á ú ú Á ú É Á É ű ű ú ű ú ű Í ű ú ú ú É Í É Í ú ú ű ú Í ú Í ű ű ú ű Í ú ú ú ú ű ú ú ú ű

Részletesebben