Nyaralási idény a bőr fokozott igénybe vételének időszaka

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nyaralási idény a bőr fokozott igénybe vételének időszaka"

Átírás

1 Nyaralási idény a bőr fokozott igénybe vételének időszaka A bőr nyári ellenségei a por, a szél, az UV-sugárzás, a magas hőmérséklet. A bőr átalakulása a nyári igénybe vétel hatására: a zsírosodásra hajlamos bőr még zsírosabb lesz; a kiszáradásra hajlamos bőr még szárazabb lesz; kombinált típusú bőr: a T-zónában zsírosabb, a többi része viszont a megszokottnál szárazabb lesz; a normál bőr zsírosabb vagy szárazabb lesz.

2 Egészséges lebarnulás nem létezik! Az UV-sugarak által kiváltott következmények: pigmentfoltok; a felhám (epidermisz) megvastagodása; a kollagén és az elasztin rostszálak károsodása; dehidratáció. 1. feladat a bőr hidratálása: Hialuronsav hidratáló maszk arcra és nyakra; Gyöngy fényt adó maszk arcra és nyakra. 2. feladat a bőr öregedésének megelőzése, az UV-sugárzás következményeinek felszámolása: Ling Zhi ganodermás revitalizáló maszk arcra és nyakra; Q10 Koenzim fiatalító maszk arcra és nyakra; Ásványi anyag komplex regeneráló maszk arcra és nyakra; C-vitamin halványító maszk arcra és a nyakra; Lótusz tonizáló maszk arcra és a nyakra; Méhpempő és propolisz tápláló maszk arcra és nyakra.

3 Pro Komfort maszkok varázslatos átváltozás néhány perc alatt! Csipesszel kitépkedett, szélein cérnaszállá vékonyított szemöldöke megsűrűsödött, és arányosan, feketén ívelt élénkzölddé színesedett szemei fölött. Orrtöve fölött nyomtalanul eltűnt a pici függőleges ránc, amely akkor, októberben jelent meg, amikor a Mestert elveszítette. Eltűnt a sárgás kis árnyék is a halántékáról, meg az alig észrevehető szarkalábak a szeme külső sarkából. Orcája finoman kipirosodott, homloka fehér és sima lett, hajából elmúlt a fodrász kezétől származó göndörség. A harmincesztendős Margaritára természettől hullámos fekete hajú, húsz év körüli nő nézett vissza a tükörből. Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita, 20. fejezet, Az Azazello-krém

4 Pro Komfort idom-maszkok A kompresszió eredménye: a maszk hatékonysága 90%-ig emelkedik. Az idomra felhordott alap garantálja az aktív komponensek egyenletes eloszlását a bőr felületén.

5 A maszkok hatásának megsokszorozását elősegítő kiegészítők: Tusfürdők, tonikok, szivacsok, bőrradírok, Tiande mezoroller és a relaxálás.

6 Hialuronsav hidratáló maszk arcra és nyakra a Pro Komfort sorozatból Aktív összetevők: hialuronsav; hidrolizált kollagén. A maszk kifejezett hidratáló hatással rendelkezik, erősíti a bőr nedvességmegtartó képességét. Életkortól függetlenül, minden bőrtípusra alkalmazható.

7 Hialuronsav a hidratálás királynője A hialuronsav egyetlen molekulája ezer vízmolekulát képes megkötni. 1 gramm hialuronsav 3 liter vizet nyel el. Hialuronsav a zseniális fuvarozó: oda szállítja a folyadékot, ahol arra éppen szükség van.

8 Hialuronsav a hosszú élet titka és védelem a sejteknek. A hialuronsav megbízható védelmet nyújt a bőrsejtek károsodása ellen. A csupasz földikutya igen sokáig él: életkora igazolt rekordja több mint 32 év.

9 Kollagén a bőr váza vagy a rugók matracban A kollagéntermelés zavarainak első jele a nem mimikai eredetű ráncok megjelenése. A menopauza kezdetétől számított 5 év alatt a bőr kollagéntartalma mintegy 30%-át elveszíti.

10 Gyöngy fényt adó maszk arcra és nyakra a Pro Komfort sorozatból Aktív összetevők: hidrolizált kollagén; gyöngyproteinek. A maszk helyreállítja a bőr hidrolipid és ásványi egyensúlyát, segíti a kollagén és az elasztin szintézisét, semlegesíti a szabad gyököket.

11 A gyöngyprotein vagy konhin: hidratálás, antioxidánsok, UV-védelem, a PH-szint szabályozása, 22 fajta aminosav, 18 féle mikroelem, B- és D-vitamin. A tengeri gyöngykagyló a borsószem méretét 12 év alatt, a 8 mm-es átmérőt pedig alatt éri el.

12 Ganoderma revitalizáló maszk arcra és nyakra a Pro Komfort sorozatból Aktív összetevők: a pecsétviaszgomba (ganoderma gomba) kivonata; hidrolizált kollagén. A maszk igen erős antioxidáns, regeneráló és hidratáló hatással rendelkezik, a bőrt energiával tölti fel és felveszi a küzdelmet az öregedés ismertetőjegyeivel.

13 A pecsétviaszgomba tudományos neve Ganoderma lucidum: ganos fény, derma bőr, lucidim ragyogó Hatékonyságban a ginzeng gyökeret is felülmúló növény.

14 Fe Mn P Co A pecsétviaszgombában megtalálható: csaknem minden vitamincsoport: béta-karotin, a B-, D-, E-, C- és egyéb vitaminok; 13 féle aminosav; fehérjék; Mg K Zn B Ca telítetlen zsírsavak; immunerősítő poliszacharidok; terpenoidok; ásványi anyagok: kálium, foszfor, vas, kalcium, magnézium, cink, mangán, bór és kobalt; több mint 80 féle enzim. A pecsétviaszgomba kozmetikai hatása: hidratál; antioxidáns hatású; megakadályozza az öregedés jellemzőinek megjelenését a bőrön; gyorsítja a sejtosztódást; regenerálja az UV-sugárzástól károsodott sejteket.

15 Q10 Koenzim fiatalító maszk arcra és nyakra a Pro Komfort sorozatból Aktív összetevők: Q10 koenzim; hidrolizált kollagén. A maszk elősegíti a ráncok mélységének csökkenését, javítja a bőrturgort, egyenletessé teszi a bőr mikrofelületét.

16 A Q10 koenzim a bőrsejtek energiatöltője A tudósok véleménye szerint: minél alacsonyabb a szervezetben a Q10 koenzime szintje, annál magasabb az ember biológiai életkora. A Q10 koenzim zsíroldó antioxidáns.

17 Ásványi anyag komplex regeneráló maszk arcra és nyakra a Pro Komfort sorozatból Aktív összetevők: ásványi só; levendula illóolaj; hidrolizált kollagén. A maszk feltölti a bőrt ásványi és mikroelemekkel, lassítja az öregedési folyamatokat, hidratál, növeli a bőrturgort.

18 Ásványi só a tengeri ásványok forrása 80%-át ásványok és mikroelemek alkotják és mindössze 20%-a só. Lassítja az öregedési folyamatokat, szabályozza a hidrolipid ellensúlyt, táplálja a bőrt.

19 Levendula illóolaj Megszünteti az UV-sugárzás káros következményeit: regenerálja a bőrt, elmulasztja az irritációt és az elszarusodást, csökkenti a gyulladásos folyamatokat.

20 C-vitamin halványító maszk arcra és a nyakra a Pro Komfort sorozatból Aktív összetevők: aloékivonat; porcsinkivonat; Q10 koenzim. A maszk kiegyenlíti és világosítja az arcbőr színét, megvéd az UV-sugarak káros hatásaitól, megelőzi a korral járó elváltozásokat.

21 Porcsin- és aloékivonat a C-vitamin forrása A C-vitamin csökkenti a melanintermelést Odo von Meung, XI. századi orvos így írt a porcsinról: S ezért a hideglelést, melyet a görögök kauszonnak hívnak, gyógyítja, midőn zölden vagy morzsoltan a hasadra teszed, szörpnek ugyancsak hat, ha megisszák, ha pedig, mint zöldséget vagy füvet, elrágják, úgy általában a láz is lelohad. Ha szétrágják vagy megisszák, csökkenteni képes a mérhetetlen vérfolyást és a gyomor mértéktelen vérzését. Ha fogunkkal morzsoljuk szét, a görcsnek vet gátat. Ha viszont morzsoltan ráteszed a feldagadt szemnek segítség..

22 Lótusz tonizáló maszk arcra és a nyakra a Pro Komfort sorozatból Aktív összetevők: lótuszkivonat; hidrolizált kollagén. A maszk lassítja az öregedési folyamatokat, fenntartja a bőr magas nedvességtartalmát.

23 Az égi liliom a fiatalság szimbóluma Dicsőség neked, lótuszvirág drágaköve ( Az Om mani padme hum tibeti mantra fordítása.) A flavonoidok, peptidek, B-vitaminok megőrzik a bőr fiatalságát.

24 Méhpempő és propolisz tápláló maszk arcra és nyakra. Aktív összetevők: méhpempő; propolisz; hidrolizált kollagén. A maszk táplálja, hidratálja bőrt, lassítja az öregedési folyamatokat, tonizál.

25 Felséges zselé a bőr fiatalságának meghosszabbítására: fehérjék, lipidek, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok «Avicenna fekete viasza.

26 A hatás megnövelése érdekében érdemes a maszkokat kúraszerűen 5-12 alkalommal alkalmazni.

27 a s z é p s é g o k a

Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com. www.vipgroup.net. MILLENIUM Gél. Gyengéd Gondoskodás

Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com. www.vipgroup.net. MILLENIUM Gél. Gyengéd Gondoskodás www.vipgroup.net Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com MILLENIUM Gél Gyengéd Gondoskodás Segít a bőrnek a szabad gyökök elleni küzdelemben Mélyen hidratál külsőleg és belsőleg Javítja

Részletesebben

Fedezd fel újra a fiatalságod!

Fedezd fel újra a fiatalságod! Fedezd fel újra a fiatalságod! SOD Öregedést gátló szuperenzim www.gerovital.hu A felfedezéseiről nemzetközileg híres Dr. Ana Aslan professzorasszony, a neves geriáter és gerontológus fejlesztette ki az

Részletesebben

Corrective regeneráló szérum kapszulákban

Corrective regeneráló szérum kapszulákban Corrective regeneráló szérum kapszulákban Minden kapszulában egy csipet szépség található A kozmetikai szérumok története: a profi kozmetikai szalonokból a fürdőszobába Az arcod fehérneműje vagy rétegenkénti

Részletesebben

A másodlagos biogén elemek a szerves vegyületekben kb. 1-2 %-ban jelen lévő elemek. Mint pl.: P, S, Fe, Mg, Na, K, Ca, Cl.

A másodlagos biogén elemek a szerves vegyületekben kb. 1-2 %-ban jelen lévő elemek. Mint pl.: P, S, Fe, Mg, Na, K, Ca, Cl. A sejtek kémiai felépítése Szerkesztette: Vizkievicz András A biogén elemek Biogén elemeknek az élő szervezeteket felépítő kémiai elemeket nevezzük. A természetben található 90 elemből ez mindössze kb.

Részletesebben

TAKARMÁNYOZÁSTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

TAKARMÁNYOZÁSTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 TAKARMÁNYOZÁSTAN Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Ásványi anyagok vázrendszer, fogak (Ca, P, F) enzim aktivátorok (Zn, Mn) ozmotikus viszonyok (K, Na, Cl) sav-bázis

Részletesebben

Ásványi anyagok. Foszfor (P)

Ásványi anyagok. Foszfor (P) Ásványi anyagok Az ásványi anyagok azon csoportját, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-ánál nagyobb mennyiségben vannak jelen, makroelemeknek nevezzük. Azokat az elemeket, amelyek ennél

Részletesebben

Árlista 2015. október 1-től

Árlista 2015. október 1-től Árlista 2015. október 1-től MENNYEI CSODA a szépség és egészség cége sorsz. kód Megnevezés eur Ft EU regisztráció Kozmetológiai termékek 101423 2015. éves katalógus - magyar 400 1 db 100245 Mosógömb prospektus

Részletesebben

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Iskolagyümölcs - program Oktatási segédanyag 2013/2014. tanév 1. félév/2. A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak

Részletesebben

Árlista 2016.01.01-től

Árlista 2016.01.01-től Árlista 2016.01.01-től Pont Euro Ft EU regisztráció Nyomtatványok 101423 2015. éves katalógus - magyar 0,00 1,23 400 1 db 100245 Mosógömb prospektus 0,00 0,77 250 1 db 100252 Női Egészség brosúra 0,00

Részletesebben

Ásványi anyagok, nyomelemek

Ásványi anyagok, nyomelemek Ásványi anyagok, nyomelemek Makroelemek Mikroelemek - Nyomelemek Makroelemek Kalcium (Ca) Egészséges felnõttek esetén a napi szükséglet 800 mg. Serdülõ- és idõskorban, valamint terhesség, szoptatás esetén

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

Kollagén a bőr építésze!

Kollagén a bőr építésze! Kollagén a bőr építésze! A kollagén rost a bőr támasztó karosszériája Ha a kollagén rostokat 1 mm átmérő vastagságban egymás mellé összetesszük, több mint 10 kg terhelést bírnak ki akárcsak a hagyományos

Részletesebben

Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját.

Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját. trnd Projektmenetrend NIVEA Cellular Anti-Age Bőrfiatalítók: Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/nivea-cellular trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük

Részletesebben

50 kg/ha 80 Ft/kg 50*80 = 4000 Ft/ha. 60 kg/ha 105 Ft/kg 60*105= 6300 Ft/ha. 130 kg/ha 65 Ft/kg 130*65= 8450 Ft/ha

50 kg/ha 80 Ft/kg 50*80 = 4000 Ft/ha. 60 kg/ha 105 Ft/kg 60*105= 6300 Ft/ha. 130 kg/ha 65 Ft/kg 130*65= 8450 Ft/ha SzGY04 - Végezzen el tápanyagutánpótlás számítást! GYAKORLATI PÉLDA Tápanyag utánpótlás Költségek: A./ Műtrágya anyagköltség B./ Keverés, őrlés segédüzemi költségének kiszámítása C./ Műtrágya felrakásának

Részletesebben

Tápanyag-utánpótlási javaslat gyümölcs termesztéséhez

Tápanyag-utánpótlási javaslat gyümölcs termesztéséhez Tápanyag-utánpótlási javaslat gyümölcs termesztéséhez Radifarm: Gyökérnövekedés serkentı biostimulátor. Olyan ültetvényekben használjuk, ahol gyenge gyökérzet révén nem megfelelı a hajtásnövekedés. Telepítésnél

Részletesebben

Megérett az idő az őszi akciókra!

Megérett az idő az őszi akciókra! Megérett az idő az őszi akciókra! Gyűjtsd be az ajándéktermést takaríts meg több mint 187,73 eurót! Ősz 2015. Szeptember 1 október 31.* * A társaság fenntartja az akciós feltételek módosításának jogát.

Részletesebben

3 új TIENS étrend-kiegészítő

3 új TIENS étrend-kiegészítő 3 új TIENS étrend-kiegészítő TIENS VISIONS, TIENS FLEXI, TIENS FIZZY A tökéletes látásért Aktív életért Kirobbanó energiáért TARTALOM TIENS VISION TIENS FLEXI TIENS FIZZY TIENS VISION Fekete áfonya és

Részletesebben

NÖVÉNYÉLETTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

NÖVÉNYÉLETTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 NÖVÉNYÉLETTAN Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Létfontosságú tápelemek, Tápelem hiánytünetek Előadás áttekintése 1. A növények tápelem ellátásának a vizsgálatára

Részletesebben

A méz jótékony hatásai

A méz jótékony hatásai A méz jótékony hatásai A méz jótékony hatása ısidık óta ismert, nem véletlenül illetik az Istenek eledele névvel: beltartalmi értékeivel nagyon kevés más élelmiszer vetekedhet. A fajtamézek jótékony hatásai

Részletesebben

5. A talaj szerves anyagai. Dr. Varga Csaba

5. A talaj szerves anyagai. Dr. Varga Csaba 5. A talaj szerves anyagai Dr. Varga Csaba A talaj szerves anyagainak csoportosítása A talaj élőlényei és a talajon élő növények gyökérzete Elhalt növényi és állati maradványok A maradványok bomlása során

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012

TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012 TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012 www.heliadprofessional.hu A Helia-D egyformán jelent szépséget és minőséget minden nő számára. Bevezető 3 Kedves Kozmetikusok! A 80-as évek elején a magyar nézők egy tévéinterjúban,

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek A haj és a vitaminok A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Étrend-kiegészítők. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Étrend-kiegészítők. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Étrend-kiegészítők Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Étrend-kiegészítők Élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS Probiotikus - és egyéb étrend-kiegészítık és pezsgıtabletták vizsgálata TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elısegítése (Te tudod, hogyan lehetsz egészségtudatos

Részletesebben

Paula Seling, énekesnő. Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT

Paula Seling, énekesnő. Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT Paula Seling, énekesnő Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT Original www.farmec.ro Gerovital by Gerovital Plant Új, tartósítószer-mentes formula! A Gerovital

Részletesebben

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat. Nyomelemek, ásványi anyagok: Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is! Néhány rövid mondat

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 223/2012/EU RENDELETE

A BIZOTTSÁG 223/2012/EU RENDELETE L 75/12 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2012.3.15. A BIZOTTSÁG 223/2012/EU RENDELETE (2012. március 14.) a műtrágyákról szóló 2003/2003/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet I. és IV. mellékletének

Részletesebben

Gramix Prog. Gramix Program. Gramix Program. egyedülálló. célszerűség. célszerűség. gyártástechnológia K+F K+F K+F K+F. minőség. minőség.

Gramix Prog. Gramix Program. Gramix Program. egyedülálló. célszerűség. célszerűség. gyártástechnológia K+F K+F K+F K+F. minőség. minőség. K+F Gramix Program tudatos gazdálkodás gyedi etétel yság s kelát prémium minőség mezo- és mikroelemek egyedülálló gyártástechnológia rugalmasság prémium minőség Program hozzáadott érték ezo- és elemek

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi id : az írásbeli vizsga befejezésének id pontjáig A min sít neve: Vízvári László A min sít beosztása: f igazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS NYOMELEMEK SZEREPE A SZERVEZETBEN

ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS NYOMELEMEK SZEREPE A SZERVEZETBEN ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS NYOMELEMEK SZEREPE A SZERVEZETBEN KÉSZÍTETTE: GAÁL ELEONÓRA okleveles táplálkozástudományi szakember DEBRECENI EGYETEM Egészséges alapanyagok egészséges táplálkozás mintaprojekt a közétkeztetés

Részletesebben

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Mozgásszervi megbetegedések és megelőzésük A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Az ember egész testalkatát, felépítését a csontváz határozza meg,

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

FÖLDMŰVELÉSTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 FÖLDMŰVELÉSTAN Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Előadás Biológiai tényezők és a talajművelés Szervesanyag gazdálkodás I. A talaj szerves anyagai, a szervesanyagtartalom

Részletesebben

TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT NÖVÉNYGONDOZÁSHOZ

TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT NÖVÉNYGONDOZÁSHOZ TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT NÖVÉNYGONDOZÁSHOZ Köszöntő A magyar tulajdonban lévő CORAX-BIONER BIOTECHNOLÓGIAI ZRT. több mint egy évtizede gyárt és forgalmaz a nagyüzemi mezőgazdasági termelők számára növényvédő

Részletesebben

Bevezetés a növénytanba Növényélettani fejezetek 2.

Bevezetés a növénytanba Növényélettani fejezetek 2. Bevezetés a növénytanba Növényélettani fejezetek 2. Dr. Parádi István Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Tanszék (istvan.paradi@ttk.elte.hu) www.novenyelettan.elte.hu A gyökér élettani folyamatai

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 815 02 Gyakorló kozmetikus

Részletesebben

Tápanyag-gazdálkodás

Tápanyag-gazdálkodás Tápanyag-gazdálkodás A szőlő növekedése és terméshozama nagymértékben függ a talaj felvehető tápanyag-tartalmától és vízellátottságától. Trágyázás: A szőlő tápanyagigényének kielégítésére szolgáló műveletcsoport

Részletesebben

2012.12.04. A) Ásványi és nem ásványi elemek: A C, H, O és N kivételével az összes többi esszenciális elemet ásványi elemként szokták említeni.

2012.12.04. A) Ásványi és nem ásványi elemek: A C, H, O és N kivételével az összes többi esszenciális elemet ásványi elemként szokták említeni. Toxikológia és Ökotoxikológia X. A) Ásványi és nem ásványi elemek: A C, H, O és N kivételével az összes többi esszenciális elemet ásványi elemként szokták említeni. B) Fémes és nem fémes elemek Fémes elemek:

Részletesebben

THALASSO TERÁPIA. Kezelések

THALASSO TERÁPIA. Kezelések THALASSO TERÁPIA Kezelések A THALASSO A Thalasso szó görög eredetû jelentése: Jó közérzet tengeri növények és ásványi anyagok által. A tengerbôl származó természetesen gazdag összetételû anyagok kiválóan

Részletesebben

Csöppnyi gondoskodás... Csöpp Mix. Lombtrágya család. EK műtrágya. www.csoppmix.hu

Csöppnyi gondoskodás... Csöpp Mix. Lombtrágya család. EK műtrágya. www.csoppmix.hu Csöppnyi gondoskodás... B Mg Csöpp Lombtrágya család Cu Zn Fe Mn N K www.csoppmix.hu Csöpp 1. Kalászos Összetétel (m/m): Nitrogén (N) 10 % Kálium (K 2 O) 5 % (K) 4,15 % Kálcium (Ca) 2,5 % (CaO) 3,5 % Magnézium

Részletesebben

Feszesítö Lifting Krém 777 Gazdag Feszesítö Lifting krém MARKETING PREZENTÁCIÓ. Elérhető: 2013 Szeptember

Feszesítö Lifting Krém 777 Gazdag Feszesítö Lifting krém MARKETING PREZENTÁCIÓ. Elérhető: 2013 Szeptember Feszesítö Lifting Krém 777 Gazdag Feszesítö Lifting krém MARKETING PREZENTÁCIÓ Elérhető: 2013 Szeptember Bőr feszesség Feszesség hiánya a vendég szemszögéböl A bőr elveszíti tónusosságát Barázdák és ráncok

Részletesebben

Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília

Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília A természet kvintesszenciái A kvintesszencia szó Arisztotelész természeti filozófiájából indul ki és a latin quinta essentia,

Részletesebben

Arckezelések. Arc és dekoltázskezelések

Arckezelések. Arc és dekoltázskezelések Arckezelések Arc és dekoltázskezelések Bőrdiagnosztizálás után következik a bőr megfelelő letisztítása és tonizálása. Pílingezéssel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, előkészítjük a bőrt a hatóanyagos

Részletesebben

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete KOZMETIKUS I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai 1. Szakképesítés azonosító száma: 51 7812 01 2. Szakképesítés megnevezése: Kozmetikus II. A szakképesítés munkaterülete 1. A szakképesítéssel

Részletesebben

Ganoderma, a gyógynövények királya

Ganoderma, a gyógynövények királya Ganoderma, a gyógynövények királya A Ganoderma lucidum (magyarul: pecsétviasz gomba, Kínában Lingzhi, Japán A ganoderma jótékony hatása megmutatkozik az emberi szervezet sz Megerősíti és megnyugtatja az

Részletesebben

Az erő a hosszú hajban van! Oroszul a sörény: koszmi, ami a kozmikus szóból ered

Az erő a hosszú hajban van! Oroszul a sörény: koszmi, ami a kozmikus szóból ered Az erő a hosszú hajban van! Oroszul a sörény: koszmi, ami a kozmikus szóból ered Szeretnéd megnöveszteni a hajad? Használd az Arany Gyömbér és a Bio Rehab készítményeket! A hajnövekedés általános gyorsasága

Részletesebben

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző A táplálkozás nem teljesítményfokozó tényező, de a táplálkozásban elkövetett hibák csökkentik a teljesítőképességet! Energia szükséglet Egy

Részletesebben

Legyen vendégünk a Guinot szépségápolási szalonokban!

Legyen vendégünk a Guinot szépségápolási szalonokban! Legyen vendégünk a Guinot szépségápolási szalonokban! Világszerte több mint 10.000 Guinot szalonban kínálnak professzionálisan képzett kozmetikusok kiváló kezeléseket az Ön bõre számára. Kutatói csoportunkkal

Részletesebben

500 mg nátrium-alginát, 267 mg nátrium-hidrogén-karbonát és 160 mg kalcium-karbonát 10 ml szuszpenzióban.

500 mg nátrium-alginát, 267 mg nátrium-hidrogén-karbonát és 160 mg kalcium-karbonát 10 ml szuszpenzióban. 1. A GYÓGYSZER NEVE Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 500 mg nátrium-alginát, 267 mg nátrium-hidrogén-karbonát és 160 mg kalcium-karbonát 10 ml szuszpenzióban.

Részletesebben

Dr. Kardeván Endre VM államtitkár

Dr. Kardeván Endre VM államtitkár Az EK-műtrágya -ként megjelölt műtrágyák forgalomba hozataláról és ellenőrzéséről szóló 37/2006. (V. 18.) FVM rendelet - Projekt neve: ÁROP-2.2.10-10-2010-0005 Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági Készítette:

Részletesebben

VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK

VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK KÉSZÍTETTE: GAÁL ELEONÓRA OKLEVELES TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI SZAKEMBER DEBRECENI EGYETEM Egészséges alapanyagok egészséges táplálkozás mintaprojekt a közétkeztetés minőségi

Részletesebben

Szenzáció az orvoslásban és a természetgyógyászatban. Made by"nature"

Szenzáció az orvoslásban és a természetgyógyászatban. Made bynature Szenzáció az orvoslásban és a természetgyógyászatban Made by"nature" Aki fájdalomtól szenved, az egyetlen dologra vágyik, hogy megszabaduljon a szenvedéstől! Szinte bármit megtenne az enyhülésért! A fájdalom

Részletesebben

BIOGÉN ELEMEK MÁSODLAGOS BIOGÉN ELEMEK (> 0,005 %)

BIOGÉN ELEMEK MÁSODLAGOS BIOGÉN ELEMEK (> 0,005 %) BIOGÉN ELEMEK ELSŐDLEGES BIOGÉN ELEMEK(kb. 95%) ÁLLANDÓ BIOGÉN ELEMEK MAKROELEMEK MÁSODLAGOS BIOGÉN ELEMEK (> 0,005 %) C, H, O, N P, S, Cl, Na, K, Ca, Mg MIKROELEMEK (NYOMELEMEK) (< 0,005%) I, Fe, Cu,

Részletesebben

Trestan Eukaliptusz habfürdö Hegyifenyö habfürdö Citromfü habfürdö Rozmaring habfürdö 23 Csalán sampon Kamilla sampon Gyógynövény sampon 24

Trestan Eukaliptusz habfürdö Hegyifenyö habfürdö Citromfü habfürdö Rozmaring habfürdö 23 Csalán sampon Kamilla sampon Gyógynövény sampon 24 TARTALOM Kräuterhof Lóbalzsam Lóbalzsam extra erös melegitö hatású 3 Feketenadálytö balzsam Ördögkarom balzsam Vazelin 4 Aloe vera ápoló- és fi tness zselé Testkrém kakaó-és sheavajjal Piros szölölevél

Részletesebben

Elmosódó határvonal a tudomány és a természet között

Elmosódó határvonal a tudomány és a természet között Elmosódó határvonal a tudomány és a természet között proteine del grano NUTRIZIONE Táplálja igényre szabottan a száraz hajat NUTRIZIONE LEGGERA Sampon Normál fejbôrre, vékony szálú vagy közepesen vastag

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 815 02 Gyakorló kozmetikus Értékelési skála: 81 100 pont 5 (jeles) 71 80 pont

Részletesebben

Előadó: Dr. Haller Gábor Szám: 12164/2002. Tárgy: Poly-Feed műtrágya család forgalomba hozatali és felhasználási engedélye

Előadó: Dr. Haller Gábor Szám: 12164/2002. Tárgy: Poly-Feed műtrágya család forgalomba hozatali és felhasználási engedélye FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM NÖVÉNY-ÉS TALAJVÉDELMI FŐOSZTÁLY Előadó: Dr. Haller Gábor Szám: 12164/2002 Biomark KFT 1046 Budapest, Nagysándor J. u. 10. Tárgy: Poly-Feed műtrágya család

Részletesebben

Az EK műtrágyák az Európai Unió tagállamai között, külön engedélyezési eljárás nélkül, szabadon forgalmazható műtrágyák.

Az EK műtrágyák az Európai Unió tagállamai között, külön engedélyezési eljárás nélkül, szabadon forgalmazható műtrágyák. Az Európai Parlament és Tanács 2003/2003 (október 13.) műtrágyákról szóló rendelete, a rendelet előírásait kielégítő műtrágyák esetében, engedélyezi az EK jelölés használatát. Az EK műtrágyák az Európai

Részletesebben

ÉLELMISZERTÖRVÉNYI ÉS SZABVÁNYÜGYI (TUDOMÁNYOS TITKOSSZOLGÁLATI) TERRORISTÁK ELLENI FELJELENTÉS A KORÁBBI JÓ SZABVÁNY ÖSSZETÉTELI ELŐÍRÁSA

ÉLELMISZERTÖRVÉNYI ÉS SZABVÁNYÜGYI (TUDOMÁNYOS TITKOSSZOLGÁLATI) TERRORISTÁK ELLENI FELJELENTÉS A KORÁBBI JÓ SZABVÁNY ÖSSZETÉTELI ELŐÍRÁSA Iratjel: elelmiszertorvenyi-es-szabvanyugyi-terroristak-elleni-feljelentes-151202 ÉLELMISZERTÖRVÉNYI ÉS SZABVÁNYÜGYI (TUDOMÁNYOS TITKOSSZOLGÁLATI) TERRORISTÁK ELLENI FELJELENTÉS Volt egy jó magyar szabvány.

Részletesebben

VALIT. kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat. MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK. 1. Leírás, alkalmazás

VALIT. kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat. MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK. 1. Leírás, alkalmazás MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK VALIT kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat 1. Leírás, alkalmazás A VALIT cement és polimer kötıanyagok kombinációján alapuló többé-kevésbé rusztikus

Részletesebben

THALASSO TERÁPIA CELULIT KEZELÉS

THALASSO TERÁPIA CELULIT KEZELÉS THALASSO TERÁPIA CELULIT KEZELÉS THALASSO TERÁPIA - CELLULIT KEZELÉS A cellulit, melyet külsõ megjelenése alapján narancsbõrnek vagy matracjelenségnek nevezünk, a bõralatti kötõszövet (szubkutisz) disztrófiás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 106535E Az anyag/keverék felhasználása : Tisztító- és fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

Fenntartható mederkotrás és iszapkezelés lehetősége a Balatonnál - többrétűen kapcsolt fenntarthatósági eljárás -

Fenntartható mederkotrás és iszapkezelés lehetősége a Balatonnál - többrétűen kapcsolt fenntarthatósági eljárás - Fenntartható mederkotrás és iszapkezelés lehetősége a Balatonnál - többrétűen kapcsolt fenntarthatósági eljárás - Homonnay Zsombor Ábrahámhegyi Fürdőegyesület - Sekély vizű tó, nagymértékű beépítettség,

Részletesebben

Több összetevőt tartalmazó peptid bioregulátorok. Termékkatalógus

Több összetevőt tartalmazó peptid bioregulátorok. Termékkatalógus Több összetevőt tartalmazó peptid bioregulátorok Termékkatalógus Tartalomjegyzék Komplex készítmény az immunrendszer serkentésére ImmuneTIDE PLUS...6 Komplex készítmény a csecsemőmirigy működésének szabályozására

Részletesebben

Új sertésteljesítmény-vizsgáló állomás Herceghalomban

Új sertésteljesítmény-vizsgáló állomás Herceghalomban 36 MÁL 2014/4 KIÁLLÍTÁS HÍDLÁS A tenyésztés szolgálatában Új sertésteljesítmény-vizsgáló állomás Herceghalomban 2014. március utolsó napján került sor Herceghalomban a megújult sertésteljesítményvizsgáló

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 96/8/EK IRÁNYELVE

A BIZOTTSÁG 96/8/EK IRÁNYELVE 1996L0008 HU 20.06.2007 001.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A BIZOTTSÁG 96/8/EK IRÁNYELVE (1996. február 26.) a

Részletesebben

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl A téli hónapokban sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekrõl és gyümölcsökrõl. Számos fajtájuk télen is bõvelkedik vitaminokban, gyakori fogyasztásukkal

Részletesebben

TÁPANYAGGAZDÁLKODÁS. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

TÁPANYAGGAZDÁLKODÁS. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 TÁPANYAGGAZDÁLKODÁS Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Előadás áttekintése 6. A műtrágyák és kijuttatásuk agronómiai ill. agrokémiai szempontjai 6.1. A műtrágyák

Részletesebben

Tartalom. Bevezetés a patofiziognómiába

Tartalom. Bevezetés a patofiziognómiába Tartalom Előszó 11. oldal Bevezetés a patofiziognómiába 13. oldal Hermész Triszmegisztosz A test nem tud hazudni Igaz" tudományos értelemben Egyikünk sem kezdő Egy pillantás többet mond, mint egy többórás

Részletesebben

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat Nagyszerű választás a vér táplálásához és az idegek megnyugtatásához! A kínai medicina szerint az Aranyszínű selyemdatolya (Jujuba), vagy más néven kínai datolya segít

Részletesebben

Vitaminok leírása, hatásai

Vitaminok leírása, hatásai Vitaminok leírása, hatásai A vitaminok két nagyobb csoportra oszthatók, vízben oldódó és zsírban oldódó vitaminokra. &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp

Részletesebben

FÉNYVÉDELEM 2013 MARKETING ANYAG

FÉNYVÉDELEM 2013 MARKETING ANYAG FÉNYVÉDELEM 2013 MARKETING ANYAG A KOCKÁZATOS NAPSUGARAK UVA: ÖREGÍT Az UVA sugarak hosszabb hullámhosszal behatolnak a bőr irharétegébe és felelősek az érett bőr öregedéséért és a ráncokért. UVB: ÉGET

Részletesebben

Lépéselıny II. elérésre és halálesetre szóló, lépcsızetes szolgáltatású életbiztosítás feltételei

Lépéselıny II. elérésre és halálesetre szóló, lépcsızetes szolgáltatású életbiztosítás feltételei Lépéselıny II. elérésre és halálesetre szóló, lépcsızetes szolgáltatású életbiztosítás feltételei 5. számú függelék Az Allianz Hungária Biztosító Rt.(a továbbiakban: biztosító) és a szerzıdı fél között

Részletesebben

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Az anyag, ill. keverék és a társaság/vállalat azonosítása Termékadatok: Cikkszám: 0781 309 0011, 0781 309 0012 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: Viking

Részletesebben

Hogyan használjuk a TIENS TS Arcmaszkokat?

Hogyan használjuk a TIENS TS Arcmaszkokat? SZÉPSÉG WORKSHOP Hogyan használjuk a TIENS TS Arcmaszkokat? Aprotie Organics Fedezzük fel a természetes bőrápolás élményét! Aprotie Organics Az Aprotie Organics bőrápoló termékcsalád megalkotásakor kifejezetten

Részletesebben

Tiande márciusi akciók

Tiande márciusi akciók Tiande márciusi akciók 2013. tavasz 2013. márc. 1-2013. ápr. 31. A cég fenntartja a jogot az akció feltételeinek megváltoztatására Az akció feltételei Vásárolj 1+1 nano korrektort (lifting és botox hatással)

Részletesebben

Vitaminok Ásványi anyagok

Vitaminok Ásványi anyagok Táplálkozástan és gasztronómia 2012.04.23. 1 Védő tápanyagok Vitaminok Ásványi anyagok 2012.04.23. 2 Vitaminok! A szervezet számára nélkülözhetetlen, biológiailag aktív anyagok, energiát nem szolgáltatnak,

Részletesebben

AGROKÉMIA ÉS A NÖVÉNYTÁPLÁLÁS ALAPJAI Oktatási segédlet a műtrágyák felismeréséhez

AGROKÉMIA ÉS A NÖVÉNYTÁPLÁLÁS ALAPJAI Oktatási segédlet a műtrágyák felismeréséhez PANNON EGYETEM GEROGIKON KAR KESZTHELY NÖVÉNYTERMESZTÉSTANI ÉS TALAJTANI TANSZÉK AGROKÉMIA ÉS A NÖVÉNYTÁPLÁLÁS ALAPJAI Oktatási segédlet a műtrágyák felismeréséhez Készítették: Dr. habil. Sárdi Katalin

Részletesebben

Orvosok részére Megkötés és méregtelenítés Baktericid hatás Nyálkahártya regenerálás

Orvosok részére Megkötés és méregtelenítés Baktericid hatás Nyálkahártya regenerálás Orvosok részére Az Enterosgel egy természetes, szilikon-alapú készítmény a mérgező anyagok szervezetből történő eltávolítására, a mikrobiocenosis beszabályozására, valamint a nyálkahártya hámszövet és

Részletesebben

S Z Á M Í T Ó G É P E S

S Z Á M Í T Ó G É P E S S Z Á M Í T Ó G É P E S S Z Ö V E G S Z E R K E S Z T É S - Tezaurusz - S z e mi n á r i u mi d o l g o z a t K É S Z Í T E T T E : Sándor Judit DE-TTK Informatikus-könyvtáros szak I. évfolyam - 2 félév

Részletesebben

Sugározza a szépséget! TIENS BELSŐ SZÉPSÉG KAPSZULA

Sugározza a szépséget! TIENS BELSŐ SZÉPSÉG KAPSZULA Sugározza a szépséget! TIENS BELSŐ SZÉPSÉG KAPSZULA BELSŐ SZÉPSÉG KAPSZULA A Bels szépség étrend-kiegészítő kapszula egy olyan kiváló készítmény, melynek segítségével ahogy neve is sejteti megőrizhetjük

Részletesebben

OTKA T037390. Szakmai beszámoló. (Zárójelentés 2002-2005)

OTKA T037390. Szakmai beszámoló. (Zárójelentés 2002-2005) OTKA T037390 Szakmai beszámoló (Zárójelentés 2002-2005) 2 Bevezetés A kutatás célja, feladatai A hasznosításra nem kerülő REA-gipsz a salak és pernye anyagokkal és az ún. mosóvízzel együtt sűrű zagy formájában

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét szedni, alkalmazni, olvassa el fi BETEGTÁJÉKOZTATÓ:

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Elevit

Részletesebben

Spa Menü Beauty & Wellness

Spa Menü Beauty & Wellness Spa Menü Beauty & Wellness HU KLASSZIKUS MASSZÁZSOK Gyógymasszázs 25 perc 6 900 HUF Gyógymasszázs 50 perc 9 500 HUF Manager masszázs 25 perc 6 500 HUF A nyak, a vállöv és a lapocka környéki izmok ellazítására

Részletesebben

AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA

AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA I. AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA Az önköltség számítási szabályzat célja, a vállalkozás gazdálkodásának hatékonyabbá tétele a költséggazdálkodás tervezése, elemzése útján. Szabályozza

Részletesebben

PROPHARMATECH Egészségügyi Kutató-fejlesztő Laboratórium

PROPHARMATECH Egészségügyi Kutató-fejlesztő Laboratórium PROPHARMATECH Egészségügyi Kutató-fejlesztő Laboratórium Az egészségügyi innovációs laboratóriumunk bőrápoló készítmények, és gyógyszer termékek kutatásával-fejlesztésével foglalkozik. Fő célunk, hogy

Részletesebben

Tiens TS Arcmaszkok TIENS TS Revitalizáló Arcmaszk TIENS TS Hidratáló Arcmaszk

Tiens TS Arcmaszkok TIENS TS Revitalizáló Arcmaszk TIENS TS Hidratáló Arcmaszk Tiens TS Arcmaszkok TIENS TS Revitalizáló Arcmaszk TIENS TS Hidratáló Arcmaszk CSODÁLATOS KÜLSŐ MINDEN OLDALRÓL! Revitalizáló Arcmaszk & Hidratáló Arcmaszk Új Termék! A BŐR KÜLSŐ KÁROSÍTÓ TÉNYEZŐI Nitrogén-monoxid

Részletesebben

Kollagén első az egyenlők között és a fiatalság fehérjéje.

Kollagén első az egyenlők között és a fiatalság fehérjéje. Tengeri kollagén Kollagén első az egyenlők között és a fiatalság fehérjéje. Az emberi kollagén 40%-a a bőrben található. A bőr kötőszövete az irharéteg (dermisz) 70 %-ban kollagénből áll. A fiatal bőrolyan,

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

MELLÉKLETEK. a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.3.24. COM(2014) 180 final ANNEXES 1 to 5 MELLÉKLETEK a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE az ökológiai termelésről és az ökológiai termékek

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Kálium-jodát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Archenius egyenlet. fehérje denat. optimum

Archenius egyenlet. fehérje denat. optimum Bírság A bírság nem mentesít semmi alól. A környezetvédelmi minisztérium vagy a jegyző szabhatja ki (utóbbi esetben a bírság 30%-a az önkormányzatot illeti). ( ) Alap 9-18.000 Ft Környezetveszélyeztetés

Részletesebben

TÁPANYAG- GAZDÁLKODÁS

TÁPANYAG- GAZDÁLKODÁS TÁPANYAG- GAZDÁLKODÁS TRÁGYÁK CSOPORTOSÍTÁSA Szerves - Istállótrágya - Hígtrágya - Zöldtrágya - Komposzt Szervetlen - Műtrágya TÁPANYAGOK CSOPORTOSÍTÁSA Makroeklemek - Nitrogén (N) - Foszfor (P 2 O 5 )

Részletesebben

Tagállamok - Árubeszerzésre irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás. HU-Siófok: Szénsavas ásványvíz 2011/S 183-300075

Tagállamok - Árubeszerzésre irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás. HU-Siófok: Szénsavas ásványvíz 2011/S 183-300075 1/14 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:300075-2011:text:hu:html HU-Siófok: Szénsavas ásványvíz 2011/S 183-300075 Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban Árubeszerzés

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: A TANÁCS RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: A TANÁCS RENDELETE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 20.6.2008 COM(2008) 382 végleges Javaslat: A TANÁCS RENDELETE a Kínai Népköztársaságból származó kézi emelőkocsik és alapvető részegységeik behozataláról

Részletesebben

A Plantaco Kft. 2012. évi terméklistája

A Plantaco Kft. 2012. évi terméklistája A Plantaco Kft. 2012. évi terméklistája Az elmúlt évtizedekben a szántóföldi növénytermesztés eredményességét elsősorban a hektáronkénti termés mennyisége határozta meg, minimális figyelmet fordítva a

Részletesebben

Nemcsak más, hanem jobb! MdA. mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET

Nemcsak más, hanem jobb! MdA. mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET Nemcsak más, hanem jobb! MdA mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET Rólunk A Industria-Technik egy épületgépészeti-, energiatechnikai- és környezetvédelmi mérnöki irodából jött létre.

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI TERMESZTÉSŰ DOHÁNYOK NITROGÉN TÁPANYAG IGÉNYE A HOZAM ÉS A MINŐSÉG TÜKRÉBEN. Gondola István

A MAGYARORSZÁGI TERMESZTÉSŰ DOHÁNYOK NITROGÉN TÁPANYAG IGÉNYE A HOZAM ÉS A MINŐSÉG TÜKRÉBEN. Gondola István A MAGYARORSZÁGI TERMESZTÉSŰ DOHÁNYOK NITROGÉN TÁPANYAG IGÉNYE A HOZAM ÉS A MINŐSÉG TÜKRÉBEN Gondola István Agronómiai értekezlet ULT Magyarország Zrt. Napkor 2013. január 29. Bevezetés Justus von Liebig

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Rendkívül jó a sajátos igények kielégítésére. Az új, a szükségleteknek még jobban megfelelő SELECT GOLD szárazeledel macskák számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. SELECT GOLD mert minden macska

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 104232E Az anyag/keverék felhasználása : felület fertőtlenítőszer Az anyag típusa : Keverék

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben