Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint"

Átírás

1 Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1 Termékazonosító Kereskedelmi név PESTSTOP DELTA 5 CS Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Relevánsan azonosított felhasználások rovarölő A gyártó adatai Cím GAT Microencapsulation AG Gewerbezone 1 A2490 Ebenfurth Telefonszáma Fax száma Információk a Biztonsági adatlaphoz msds@microencapsulation.at Sürgősségi telefonszám Gyógyászati felvilágosításokhoz (német és angol nyelven): +49 (0) (Giftinformationszentrum Nord) Információk a Biztonsági adatlaphoz msds@microencapsulation.at Magyarországon forgalmazza: Bábolna Környezetbiológiai Központ Kft Cím: H1107 Budapest, Szállás u. 6. Tel.: (361) Fax: (361) info@babolnabio.com Vészhelyzet információ: OKBI ügyeleti telefon: SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás az (EK) rendelet, 1272/2008 (CLP) száma szerint Acute Tox. 4; H332 Aquatic Chronic 1; H410 Aquatic Acute 1; H400 Besorolás a 67/548/EGK vagy az 1999/45/EK irányelvnek megfelelően Xn; R20 N; R50/53 Utasítások a besoroláshoz A megjelölés toxikológiai vizsgálatok eredményei alapján történt. Oldal 1(10)

2 Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint Címkézési elemek Megjelölés az (EK) rendelet, 1272/2008 (CLP) száma szerint. A veszélyt jelző piktogramok1 GHS07 Figyelmeztetést Figyelem GHS09 Veszélyes összetevők a cimkén, tartalmaz: Deltametrin A figyelmeztető mondatok H332 Belélegezve ártalmas. H410 Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Óvintézkedésre vonatkozó mondatok P261 Kerülje a gőzök/permet belélegzését. P271 Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. P273 Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását. P304+P340 BELÉLEGZÉS ESETÉN: Az érintett személyt friss levegőre kell vinni és olyan nyugalmi testhelyzetbe kell helyezni, hogy könnyen tudjon lélegezni. P312 Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz. P391 A kiömlött anyagot össze kell gyűjteni. Egyéb veszélyek. 3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok Anyagok Nem alkalmazható. A termék nem anyag. Keverékek Vegyi jellemzők EW (emulzió vízben) és CS (kapszula szuszpenzió) keverék Oldal 2(10)

3 Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint Veszélyesanyag tartalom sz Az anyag neve ám CAS / EK / Index / Besorolás 67/548/EGK REACH szám Besorolás (EK) 1272/2008 (CLP) 1 Szénhidrogének, C10C13, aromás vegyületek, <1% naftalin N; R51/ Xn; R65 R Deltametrin X T; R23/25 N; R50/53 3 2(2butoxietoxi)etil6propilpiperoniléter Asp. Tox. 1; H304 EUH066 Aquatic Chronic 2; H411 Acute Tox. 3*; H301 Acute Tox. 3*; H331 Aquatic Acute 1; H400 Aquatic Chronic 1; H410 N; R50/53 Aquatic Acute 1; H400 Aquatic Chronic 1; H410 Acute Tox. 3; H331 Koncentráció súly % > 5,00 < 10,00 súly % 5,00 súly % 2,50 súly % 4 Nátriumlignitszulfonát Xi; R36 Eye Irrit. 2; H319 > 1,00 < 5,00 súly % Az R, H és EUHmondatok szó szerinti szövegét lásd a 16. fejezetben (*,**,***,****) Magyarázatot ehhez lásd a CLP 1272/2008 rendelet VI. Függelékének 1.2. pontjában sz Megjegyzés Egyedi koncentrációhatárértékek Mtényező ám 2 M = SZAKASZ: Elsősegélynyújtási intézkedések Az elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése Általános előírások Baleset vagy rosszullét esetén azonnal hívjon orvost. Cserélje ki a kontaminált, átitatott ruházatot. Belélegzés után A sérültet elszállítani a veszélyforrástól. Eszméletlenségnél oldalfekvésbe helyezni és azonnal orvoshoz kell fordulni. Friss levegőről kell gondoskodni. Bőrrel való érintkezés után Azonnal vízzel és szappannal lemosni. Szemmel való érintkezés után Kontaktlencséket eltávolítani, szemhéjakat nyitva tartani és legalább 15 percig tiszta, folyó vízzel bőven öblíteni, szemorvost felkeresni. Szemorvosi kezelés. Lenyelés után Hánytatni tilos. Azonnal orvoshoz kell fordulni. Eszméletlen személyeket nem szabad itatni. A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások. A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése. 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések Oltóanyag A megfelelő tűzoltó készülék Vízpermetsugár; Széndioxid. Szárazoltószer; Hab Oldal 3(10)

4 Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint Alkalmatlan oltószerek sebes vízsugár Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek A tűznél sűrű, fekete füst keletkezik. Veszélyes bomlási termékek belélegzése komoly egészségkárosodást okozhat. Szerves anyagok égésgázait alapjában, mint légzésmérgeket kell besorolni. Tűz esetén felszabadulhat: Szénmonoxid (CO); Széndioxid (CO2) Tűzoltóknak szóló javaslat A környező levegőtől független légzésvédő készüléket kell alkalmazni. Védőruhát hordani; A szennyezett oltóvizet külön kell gyűjteni, nem juthat a csatornahálózatba. Az égési maradványokat és a szennyezett oltóvizet a helyi hatósági előírásoknak megfelelően kell eltávolítani. 6. SZAKASZ: Intézkedések véletlenszerű expozíciónál Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Nem sürgősségi ellátó személyzet esetében A bőrrel, szemmel és ruházattal való érintkezés kerülendő. Személyi védőöltözéket kell alkalmazni. A biztonsági előírásokat (lásd a 7. és 8. fejezetet) figyelembe kell venni. Tartsa távol a gyújtó forrásokat. A sürgősségi ellátók esetében. Személyi védőfelszerelés lásd a 8. szakaszt. Környezetvédelmi óvintézkedések Ne engedje a csatornahálózatba/felületi vizekbe/talajvízbe jutni. Behatolásnál vizekbe, talajba vagy csatornába az illetékes hivatalokat értesíteni A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai A kiömlött anyagot nem éghető, nedvszívó szerrel (pl. homok, kovaföld, vermikulit) felitatni és ártalmatlanításra a helyi rendelkezések szerint az erre a célra előirányzott tartályokba gyűjteni (lásd a 13. fejezetet). Hivatkozás más szakaszokra. 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések A biztonságos bánásmódra vonatkozó előírások Érintkezést bőrrel és szemmel meg kell gátolni. A tartályok szorosan zárva tartandók. A munkahelyi határértékek túllépésénél alkalmas légzőkészüléket kell hordani. Használat közben enni, inni nem szabad. Általános biztonsági és higiéniai előírások Használat közben enni, inni nem szabad. Munka után és a szünetek előtt gondoskodni a bőr alapos megtisztításáról; Italoktól, élelmiszertől és takarmánytól távol tartani. Gőzöket nem belélegezni. Tűz és robbanásvédelmi előírások Gyújtó forrásoktól tartsa távol Ne dohányozzon. A elektrosztatikus feltöltődés ellen intézkedéseket kell tenni. A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Műszaki intézkedések és tárolási feltételek A tartályok szorosan zárva tartandók és hűvös, jól szellőztetett helyen tárolandók. A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szembeni követelmények A nyitott tartályokat gondosan lezárni és függőleges helyzetben tárolni, hogy az anyag kifolyását megakadályozzuk. Csak eredeti tartályban tárolja. Együtttárolásra vonatkozó előírások A következőkkel nem szabad együtt tárolni: Oxidálódó szerekkel Oldal 4(10)

5 30 5,6 7, Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Ellenőrzési paraméterek Nincsenek megfigyelendő paraméterek. Az expozíció ellenőrzése Megfelelő műszaki ellenőrzés. Egyéni védőfelszerelés Légutak védelme A munkahelyi határértékek túllépésénél alkalmas légzőkészüléket kell hordani. Amennyiben munkahelyi határértékek nem állnak rendelkezésre, aeroszol és ködképződésnél megfelelő légzésvédelmi intézkedésről kell gondoskodni. A szűrő vagy körüláramló levegőtől független légzésvédő készülék. Szem / arcvédelem Szorosan záródó védőszemüveg (EN 166). Kézvédelem A termékkel történő lehetséges bőrérintkezés esetében pl. védőkesztyű használata EN 374 szerint, kielégítő védelmet nyújt. Meg kell vizsgálni munkahelyre vonatkozó (pl. mechanikai ellenálló képesség, termékkel szembeni összeférhetőség, sztatikus töltésgátlás) alkalmasságára. A kesztyűgyártó kesztyűkre vonatkozó használati, raktározási, ápolási és kicserélési útmutatásait és információit követni kell. A védőkesztyűket megrongálás vagy kezdődő kopási jelenségek fellépésénél azonnal ki kell cserélni. A munkafolyamatokat úgy kell tervezni, hogy ne kelljen állandóan kesztyűt hordani. Egyéb Vegyszerálló munkaöltözet A környezeti expozíció ellenőrzések. 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdonságok Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Alak/Színek folyékony barnás Szag jellegzetes A szag feljegyezhetőségi határa ph érték Érték 5,6 7,0 Módszer CIPAC MT 75.3 Módszer OPPTS Forráspont / forrástartomány Olvadáspont / olvadástartomány Bomláspont / bomlástartomány Gyulladáspont Érték > 100 C Módszer (EC) method A.9 Módszer OPPTS Lobbanási hőmérséklet Érték 420 C Módszer (EC) method A.15 Oldal 5(10)

6 10 60 Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint Öngyulladási hőmérséklet Oxidáló tulajdonságok Robbanásveszélyes tulajdonságok Tűzveszélyesség (szilárd, gázhalmazállapot) Alsó gyulladási határ vagy robbanási tartományok Felső gyulladási határ vagy robbanási tartományok Gőznyomás Gőzsűrűség Párolgási sebesség Relatív sűrűség Sűrűség Érték 1,05 1,09 g/cmł Kiinduló hőmérséklet 20 C Módszer CIPAC MT 3 Módszer OPPTS Vízben való oldhatóság Megjegyzés Oldékonyság (Oldékonyságok) Megoszlási hányados: noktanol/víz keverhető Viszkozitás Érték mpa*s Kiinduló hőmérséklet 20 C Fajta dinamikus Érték 4,5 12,5 Pa Fajta Yeld point. Oldal 6(10)

7 Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint 10. SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség. Kémiai stabilitás. A veszélyes reakciók lehetősége. Kerülendő körülmények Az ajánlott tárolási és kezelési alkalmazásoknál stabil (lásd a 7. pontot). Nem összeférhető anyagok Oxidáló szerekkel Veszélyes bomlástermékek Veszélyes bomlástermékek nem ismertek. 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut orális toxicitás Patkány LD50 > 2000 mg/kg Módszer OPPTS Módszer OECD 423 Akut dermális toxicitás Patkány LD50 > 2000 mg/kg Módszer OPPTS Módszer OECD 402 Akut inhalációs toxicitás Patkány LC50 > 2,01 mg/ml Bőrirritáció Házinyúl Módszer OPPTS Értékelés Nem ingerlő Módszer OECD Szemirritáció Házinyúl Értékelés Nem ingerlő Lk Légzőszervi vagy bőrszenzibilizáció egér Abszorpció útja Bőr Módszer OPPTS Értékelés nem szenzibilizál Abszorpció útja Bőr Módszer OECD 429 Oldal 7(10)

8 801 Lk U_900 Lk Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint Csírasejtmutagenitás Reproduktiv toxicitás Rákkeltő hatás Egyetlen expozíció utáni célszervi toxicitás (STOT) Ismétlődő expozíció utáni célszervi toxicitás (STOT) Aspirációs veszély Egy hasonló összetételű termék analógiája alapján. 12. SZAKASZ: Ökológiai információk Toxicitás Toxicitás a halakra Oncorhynchus mykiss LC50 4,16 mg/l Expozíciós idő 96 h NOEC 0,94 mg/l LOEC 2,1 mg/l Toxicitás Daphnia magna EC50 34,46 mikrogramm / l Expozíciós idő 48 h NOEC 9,4 mikrogramm / l LOEC 21 mikrogramm / l Toxicitás algákra Toxicitás a baktériumokra Egyéb vizben élő organizmusokra Megjegyzés Megjegyzés Perzisztencia és lebonthatóság. Bioakkumulációs képesség. A talajban való mobilitás. A PBT és a vpvbértékelés eredményei. Egyéb káros hatások. A terméket nem szabad a vizekbe vagy a csatornába juttatni. Vízi szervezetekre erősen mérgező. Hosszabb ideig tartó expoziciónál vízi szervezetekre hosszan tartó károsodást okozhat. Oldal 8(10)

9 Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint 13. SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok Termék Az anyag maradékát veszélyes hulladékként kell kezelni. Csomagolás / burkolat A tartályt teljesen ki kell üríteni. Ártalmatlanítása ugyanúgy történik, mint a terméké. 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk Szállítás ADR/RID/ADN Osztály 9 Osztályozási kódok M6 Csomagolási csoport III Veszélyfokozat 90 UNszám UN3082 Az áru megjelenése Környezetre veszélyes folyékony anyag m.n.n. Veszély iniciátor Deltametrin 2(2butoxietoxi)etil6propilpiperoniléter Alagútkorlátozási kód E Címke a veszély megjelölésére 9 Környezetre veszélyes anyag Jelkép "hal és fa" Szállítás IMDG Osztály 9 Csomagolási csoport III UNszám UN3082 Megnevezés és leírás Környezetre veszélyes folyékony anyag m.n.n. Veszély iniciátor deltamethrin 2(2butoxyethoxy)ethyl 6propylpiperonyl ether EmS FA+SF Bárcák 9 Környezetre veszélyes anyag Jelkép "hal és fa" Szállítás ICAOTI / IATA Osztály 9 Csomagolási csoport III UNszám UN3082 Megnevezés és leírás Környezetre veszélyes folyékony anyag m.n.n. Veszély iniciátor deltamethrin 2(2butoxyethoxy)ethyl 6propylpiperonyl ether Bárcák 9 Környezetre veszélyes anyag Jelkép "hal és fa". Környezeti veszélyek Környezetveszélyeztetésre vonatkozó adatokat, amennyiben lényegesek, lásd A felhasználót érintő különleges óvintézkedések. A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Nem releváns Oldal 9(10)

10 . Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK Szerint 15. SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok évi XXV. Törvény a Kémiai biztonságról 44/2000. (XII. 27) EüM rendelet A veszélyes anyagokkal és veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól Európai Parlament és Tanács 1907/2006/EK rendelete A vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról(reach), 98/2001. (VI. 15.) Korm rendelet A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 25/2000. (IX. 30) EüMSzCsM együttes rendelet A munkahelyek kémiai biztonságáról 38/2003. (VII. 7.) ESZCSMFVMKvVM együttes r. A biocid termékek előállításának és forgalomba hozatalának feltételeiről Kémiai biztonsági értékelés. 16. SZAKASZ: EGYÉB INFORMÁCIÓK Az adatlap kitöltéséhez felhasznált, leglényegesebb adatokra vonatkozó források: EUIrányelv 67/578/EU illetve 1999/45/EU a mindenkori érvényes változatban Tanács 1907/2006/EK (REACH), 1272/2008 (CLP) a mindenkori érvényes változatban. EUIrányelv 2000/39/EU, 2006/15/EU, 2009/161/EU Szállítási elöírások a mindenkori érvényes változatban ADR, RID, IMDG, IATA szerint. Adatforrások, melyek a fizikai, toxikológiai és ökotoxikológiai adatok közvetítéséhez lettek felhasználva, be vannak közvetlenül adva a mindenkori fejezetekben A 2. és 3 szakaszban feltüntetett R, H és EUH mondatok teljes szövege (amennyiben nincs már ezekben a szakaszokban feltüntetve). R20 Belélegezve ártalmas. R23/25 Belélegezve és lenyelve mérgező. R36 Szemizgató hatású. R50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. R51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. R65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. R66 Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. EUH066 H301 H304 H319 H331 H400 H411 Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Lenyelve mérgező. Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. Súlyos szemirritációt okoz. Belélegezve mérgező. Nagyon mérgező a vízi élővilágra. Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Biztonsági adatlap vége Oldal 10(10)

Aktuális verzió: 4.0.0, kiállítás napja: 21.07.2014 Helyettesített változat: 3.0.0, kiállítás napja: 22.10.2013 Régió: HU

Aktuális verzió: 4.0.0, kiállítás napja: 21.07.2014 Helyettesített változat: 3.0.0, kiállítás napja: 22.10.2013 Régió: HU Kereskedeli név: Farclean Terékszá: 30003898(10) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Terékazonosító Kereskedeli név Farclean 1.2 Az anyag vagy keverék egfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. PROTECT rovarirtó permet

BIZTONSÁGI ADATLAP. PROTECT rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Készítés dátuma: 2013. 11. 29. Verzió szám: 2 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 A keverék azonosítása: PROTECT

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrápoló emulzió 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 10. 20. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: biológiai lerakódásgátló vegyszer hıcserélı

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. Készítés dátuma: 2013.04.18.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. Készítés dátuma: 2013.04.18. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER Készítés dátuma: 2013.04.18. Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 103 - BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 103 - BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML Termék kódja : 0890 103 SDS-Identcode : 10033154 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

MOSQUITOX LAMBDA 1 ULV

MOSQUITOX LAMBDA 1 ULV BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP. SZÚNYOGIRTÓ SZER Készítés dátuma: 2014. 05. 12. Verzió szám: 3 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 A keverék azonosítása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 5861 001 300 - DIESEL ADALÉK AR 300ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 5861 001 300 - DIESEL ADALÉK AR 300ML 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : DIESEL ADALÉK AR 300ML Termék kódja : 5861 001 300 MSDS-Identcode : 10042457 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító : INK-0304 Márkanév Page 1/10 Felülvizsgálat dátuma 20.11.2013

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Kiállítás dátuma: 2014.07.24 Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék megnevezése: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Kiadás dátuma: 2014.04.21 Felülvizsgálat dátuma/verziószám 2015.09.08/1-1/HU 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: 1 / 10 Termék kód: 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2016. január 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2016. január 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatópor

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító X-935 Polipropilén és Polietilén ragasztó Primer 1.2 A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

FLUROSTAR 200 Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 09/12/2013 Feldolgozva: 09/12/2013 : Változat: 2.

FLUROSTAR 200 Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 09/12/2013 Feldolgozva: 09/12/2013 : Változat: 2. Kibocsátási dátum 09/12/2013 Feldolgozva 09/12/2013 Változat 2.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Keverék Az anyag/készítmény neve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Citro CS. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Penta Citro CS. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 023 600 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 023 600 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL Termék kódja : 0890 023 600 MSDS-Identcode : 10034497 1.2 Az

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő mezőgazdasági

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 2F-08 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/15 Chemisept BG BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2013.08.01. 1.) Szakasz: Az

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 11. 18. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 11. 18. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Terméktípus: Folyékony (SC) 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. OLI-NATURA HS Profiöl

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. OLI-NATURA HS Profiöl Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 D-Water BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2004.03.01. *1.) Szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Bros 007 csótány- és hangyaírtó permet

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Bros 007 csótány- és hangyaírtó permet Kiállítás dátuma: 2010.11.08, Utoljára frissítve: 2012.11.27 Oldal: 1/8 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék megnevezése: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2009. 09. 16. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2009. 09. 16. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 767, 766, 764 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 769, 768 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

CAS szám EU szám Regisztrációs szám 497-19-8 207-838-8 01-2119485498-19-0000 68551-12-2. %-os arány 5-10. < 5 polimer 1387-28-5 237-623-4 < 5

CAS szám EU szám Regisztrációs szám 497-19-8 207-838-8 01-2119485498-19-0000 68551-12-2. %-os arány 5-10. < 5 polimer 1387-28-5 237-623-4 < 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap REGLONE

Biztonsági adatlap REGLONE 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A1412A 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Jelly Belly 3D Very Cherry illatosító 1/9

Jelly Belly 3D Very Cherry illatosító 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.18. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: 15210 1.2. A keverék

Részletesebben

Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: oxálsav 5-15%; monoetanolamin <5%.

Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: oxálsav 5-15%; monoetanolamin <5%. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

: 2K UNIVERZÁLIS RAGASZTÓ 50 ML (A)

: 2K UNIVERZÁLIS RAGASZTÓ 50 ML (A) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Termék kódja : 0893 500 4 (A) 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév :

Részletesebben

Biztonsági adatlap AMISTAR

Biztonsági adatlap AMISTAR 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008 EK szerint A készítés kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálva: 2015. január 15. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1789 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1789 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 04. 24. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2.A keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Edző kétkomponensű

Részletesebben

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-hidroxid /oldat Szinonimák: Szalmiákszesz, Ammóniavíz, Ammonium hydroxide solution

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT akrilát tartalmú autóápoló 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Septonit Forte. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Septonit Forte. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Belt Grip Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ciklohexilamin vagy cyclohexylamine CAS szám: 108-91-8 EU szám: 203-629-0 Index szám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 05. 12. Oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELVENT hőtıtömítı 1.2.A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP: Saniter Foam

BIZTONSÁGI ADATLAP: Saniter Foam BIZTONSÁGI ADATLAP: Saniter Foam Felülvizsgálat: 2015. Július 22. 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása: 1.1 Termékazonosító: Saniter Foam 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 2015/830 sz. (EU) Rendelet szerint. WMF Special-Cleaning Granulate Anyagszám 0072

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 2015/830 sz. (EU) Rendelet szerint. WMF Special-Cleaning Granulate Anyagszám 0072 Oldal: 1 -tól 8 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi név: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap ACTARA 25 WG. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap ACTARA 25 WG. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. ADDINOL Super Mix MZ 405

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. ADDINOL Super Mix MZ 405 Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Felülvizsgálat kelte: - Kiadás dátuma: 2013. 01. 17. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Panda általános tisztítóhab 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

: Gefitinib for system suitability CRS

: Gefitinib for system suitability CRS Kibocsátási dátum: 11/01/2016 Felülvizsgálat dátuma: Felváltja ezt: Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája : Anyag Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 305 450 - KÉZTISZTÍTÓ KRÉM 450 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 305 450 - KÉZTISZTÍTÓ KRÉM 450 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : KÉZTISZTÍTÓ KRÉM 450 ML Termék kódja : 0890 305 450 SDS-Identcode : 10036404 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Air Condition Foam Cleaner

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Air Condition Foam Cleaner Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

AMMÓNIUM-KLORID Ammonium chloride

AMMÓNIUM-KLORID Ammonium chloride Oldal: 1 / 8 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-klorid CAS szám: 12125-02-9 EK szám: 235-186-4 Index-szám: 017-014-00-8 OKBI

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat és felület

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : Original ATE Brake Fluid SL (DOT4) 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 Nyomtatás dátuma: 23.07.2014 Termék kódja: APC138-1 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító APC 138

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG / KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név: M+W INSTRUMENTENBAD

Részletesebben

D-MAXIKLÓR-T -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

D-MAXIKLÓR-T -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: D-MAXIKLÓR-T A keverék/anyag neve: TRIKLÓRIZOCIANÚRSAV (por, granulátum, tabletta) Egyéb

Részletesebben

MaxBrillance mosogató 5L 2012. november 30. Verzió:1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. MaxBrillance mosogató 5L

MaxBrillance mosogató 5L 2012. november 30. Verzió:1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. MaxBrillance mosogató 5L BIZTONSÁGI ADATLAP MaxBrillance mosogató 5L 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: MaxBrillance mosogató 5L 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszély

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszély BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Modifikáló anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL Kiadás dátuma: 2014. 05.07. Verzió szám: 2 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 A keverék

Részletesebben

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1.

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1. Kibocsátási dátum 03/12/2013 Feldolgozva Változat 1.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Keverék 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 830/2015 EU rendelet alapján. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 830/2015 EU rendelet alapján. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP A 830/2015 EU rendelet alapján 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Bionur Univerzális mosószer 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0893 479 005 - MOTORTÉR ÁPOLÓ

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0893 479 005 - MOTORTÉR ÁPOLÓ 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : MOTORTÉR ÁPOLÓ Termék kódja : 0893 479 005 MSDS-Identcode : 10035384 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. azonosító Bright Cold Galvanise Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

MOSQUITOX 1 ULV Forte

MOSQUITOX 1 ULV Forte BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV Forte SZÚNYOGIRTÓ SZER Készítés dátuma: 2014.05.05. Verzió szám: 2 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint 7300 CombiColor Wrought Iron

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint 7300 CombiColor Wrought Iron Kiállítás dátuma: 2014.02.06. Verzió: 1 Oldal: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Termék jellemzése: Festék. Termék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0465 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0465 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2011. 07. 21 Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX téli szélvédőmosó 21 C 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd Kiállítás dátuma: 2007.05.16. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldalszám:1/12 1. S Z AK AS Z : Az a n y a g / k e v e r é k é s a v á l l a l a t / v á l l a l k o z á s a z o n o s í t á s a 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hivatkozási szám: Anyag/Keverék:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 453/2010 sz. (EU) Rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 453/2010 sz. (EU) Rendelet szerint Oldal: 1 -tól 9 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi név: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 079 1 - ALVÁZVÉDŐ WAX FEKETE 1000 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 079 1 - ALVÁZVÉDŐ WAX FEKETE 1000 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : ALVÁZVÉDŐ WAX FEKETE 1000 ML Termék kódja : 0892 079 1 SDS-Identcode : 10033088 1.2 Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK, 453/2010/EU rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK, 453/2010/EU rendeletek szerint Adatlap sz.: 31202 METABOND DOT-4 Oldalszám: 1 / 11 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: METABOND DOT-4 Hivatkozási szám: 467

Részletesebben

: WIRTUOZ 52EC. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2006 és 453/2010 számú EC szabályozás szerint

: WIRTUOZ 52EC. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2006 és 453/2010 számú EC szabályozás szerint Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Háztartási lakkbenzin hígító. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva)

Háztartási lakkbenzin hígító. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) Oldalszám: 1/11 BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. 1. Termékazonosító Az anyag/keverék neve: CAS szám: EU szám: Regisztrációs

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

: IMMOIL-F30CC. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. 1.1.

: IMMOIL-F30CC. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. 1.1. Kibocsátási dátum: Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag/készítmény neve Modell neve : Microscopes-Immersion

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DUPLOSAN KV Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/14

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DUPLOSAN KV Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/14 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatógép

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1373 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1373 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 04. 25. Oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT Illatosított műszerfalápoló aeroszol, citrom

Részletesebben

Terméknév: EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Terméknév: EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum Változat: 6 Felülvizsgálat: 2013. 01. 11. Kibocsátás kelte: 2005.05.12. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék

Részletesebben

H315 - Bőrirritáló hatású H412 - Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz

H315 - Bőrirritáló hatású H412 - Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz Kibocsátási dátum: 02/12/2014 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Termékkód

Részletesebben

Irtó Trió Kft. 1 / 9. oldal

Irtó Trió Kft. 1 / 9. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Folyékony piretroid

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 5-56 + PTFE Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 106535E Az anyag/keverék felhasználása : Tisztító- és fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK RENDELET alapján Összeállítás dátuma: 2015.05.29. (2. Verzió) PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termék megnevezése:

Részletesebben

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.07. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: szélvédő

Részletesebben

: SikaCor Zinc R/SikaCor Zinc R Rapid Part A

: SikaCor Zinc R/SikaCor Zinc R Rapid Part A 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 10.10. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkód: S878Duplex 1.2. A keverék

Részletesebben

: Lenor Odour Eliminator - Textilöblítő koncentrátum

: Lenor Odour Eliminator - Textilöblítő koncentrátum Lenor Odour Eliminator - Textilöblítő koncentrátum Kibocsátási dátum: 29/07/2015 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Fehér és színes textíliák elıáztatásához,

Részletesebben

SchimmelX Penészeltávolító Fürdőszoba-Konyha

SchimmelX Penészeltávolító Fürdőszoba-Konyha (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 9 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa INTO FORTE

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa INTO FORTE BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa INTO FORTE Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 152 - SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 152 - SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML Termék kódja : 0893 152 SDS-Identcode : 10047982 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. KaVo QUATTROcare plus Spray

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. KaVo QUATTROcare plus Spray Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kódja: 1.005.4525 1.011.4624 1.005.3843 Termék kereskedelmi neve QUATTROcare plus Spray

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Nemkívánatos fizikokémiai hatások, valamint az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt nemkívánatos hatások

Nemkívánatos fizikokémiai hatások, valamint az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt nemkívánatos hatások A Őő3/2010 sz. (EK) Rendeletnek megfelel en Kibocsátási dátum: 19/01/2015 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A

Részletesebben