Ajándék a mezőhegyesieknek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ajándék a mezőhegyesieknek"

Átírás

1 A három nap eredményei alapján a legeredményesebb mezőhegyesi lovas Piroska Zoltán lett Flórával. A díjat Mitykó Zsolt mezőhegyesi polgármester, Papp István Tibor és Dallos Gyula adták át A háromnapos díjugratóverseny az ifjúsági kategóriákkal kezdődött, ahol számos fiatal tehetség mérettette meg magát, miután izgalmas küzdelmet láthattunk vasárnap a döntőkben és a korosztályos versenyszámokban. A 25. szuperdöntőben kilenc ló állt starthoz, öt kanca és négy mén, köztük a Kanca II. kategória győztese, a mezőhegyesi Flóra, Piroska Zoltánnal. A versenyszám pályája hat akadályt és hét erőkifejtést tartalmazott. Az izgalmas szuperdöntőt mén nyerte, Givano (apja Arizona, anyja Pamela), nyergében Krucsó Szabolccsal; és szintén Krucsó Szabolcs lovagolta a második legjobb időt hibátlanul teljesítő lovat, Lady Winnert (apja Contendro, anyja Céda). Chanel (apja Calido I, anyja Tekla II) Czuczi Istvánnal harmadikként végzett, így a kancák foglalták el a dobogó második és harmadik fokát. Dallos Gyula miniszteri biztos, a magyar lovassport örökös bajnoka is megtisztelte jelenlétével rendezvényünket. 1. oldal (összes: 12)

2 Krucsó Szabolcs, a szuperdöntő győztes lovasa a vándorserleggel Krucsó Ferenc, Krucsó Szabolcs édesapja és edzője így értékelte a versenyt: Igazából számítottam erre a végeredményre. Szabolcs utóbbi 4-5 évben nyújtott teljesítménye előrevetítette, hogy ma megnyeri a szuperdöntőt. Nagy esélyes volt, de előre lefutott verseny nincs. Addig, amíg nem járt le a verseny, én sem mertem ezt kijelenteni. Ez egy nagyon jó helyszín. Én mezőhegyesi vagyok, és szerintem ez egy ajándék a mezőhegyesieknek. Jó lenne minél több helyi lakost itt látni, hogy biztassák, támogassák a versenyzőket. 2. oldal (összes: 12)

3 Jován Richárd és Jaguár, a hatéves lovak harmadik helyezettje. Én apaként és edzőként régóta benne vagyok a lovasvilágban, nagyon sok lóban meglátom a reményt, az esélyt. Sajnos sokszor az utolsó pillanatban kerülnek hozzám a lovak, megkeresnek, hogy segítsek rajtuk. Givano is így került Szabolcshoz. Egy apuka megkeresett, akinek egyébként két lánya van, akik lovagoltak ezen az erős ménen. Egyetértett velem, hogy képzetlenül nem lehet nekivágni egy ilyen nagy feladatnak. Az apa elfogadta az érveimet és ránk bízta ezt a lovat. Jó lovat jó lovasnak kell lovagolnia. Nagyon jó felmenői vannak a lónak, a származásával sincs semmi gond. Nagyon érzékeny ló és óvatos. Speciális lovas kell rá. 3. oldal (összes: 12)

4 Ploona Jován Richárddal ötödik lett a Kanca II. versenyben Sokáig lovagoltam a ménesbirtok jogelődjeinek kötelékében, az első szuperdöntő-győztes, Hermina anyját, Hérát volt szerencsém lovagolni, sok más nagyon jó, Mezőhegyesen tenyésztett ló között. Krucsó Szabolcs is pozitívan értékelte a versenykörülményeket. Minden hétvégén versenyen vagyok, nagyon ritkán van időm hazajönni. Volt két kancám meg egy ménem, ami erre a versenyre alkalmas volt, így adott volt, hogy hazajövök versenyezni és egyúttal a családomat is meglátogatom. A lovaim közül a szürke talán kifáradt, mert ez volt a harmadik versenye idén; a másik kettő, Givano és Lady Winner viszont formában voltak, tökéletesen megfeleltek az elvárásaimnak. A pálya kényelmes volt, technikailag is megfelelt. Köszönjük a résztvevőknek a kitartást és a versenyzőknek a színvonalas jubileumi versenyt! Várjuk önöket augusztus én a Kruzsicz József 4. oldal (összes: 12)

5 Díjlovas emlékversenyen, addig is nyári díjugrató- és díjlovasversenyekkel készülünk július 6-án és 28-án. Gyerekkorom óta ismerem, mert itt nőttem fel. Örülök, hogy megnyertem a szuperdöntőt, meglepetés volt a dicsőségfal is, meg a vándorkupa, amin ott lesz majd a nevem. A legelső Kancaés Ménversenyen is indultam, de a huszonötödiket sikerült megnyernem fejezte ki örömét Szabolcs. Papp István Tibort, a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság vezérigazgatóját is megkérdeztük a verseny után. Hogyan alakult a Kanca- és Ménverseny az elmúlt huszonöt évben? Pap István Tibor a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság vezérigazgatója A II. világháború után Mezőhegyes a két legnépszerűbb szakágban, a díjugratásban és a fogathajtásban is fontos tényező volt fogathajtásban csak versenyzői révén, viszont díjugratásban versenyhelyszínként is. Hazslinszky Krull Géza és Máchánszky Gyula idejében itt már rendeztek díjugratóversenyeket, majd a as években Ménesek Versenye néven tartottak díjugratóversenyt, sőt magyar bajnokság és magyar bajnoki fordulók is zajlottak itt. A rendszerváltás után az akkori szakvezetés új kiírásával alakult ki a Kanca- és Ménverseny, azzal a szakmai alapgondolattal, hogy itt rendezték akkoriban a Tenyészversenyt, ahol ősszel az öt-hat-hétéves lovak versenyeztek, nyáron pedig az idősebb kategória, nagyobb számokban. 5. oldal (összes: 12)

6 Gidran Razbeg 44 Mytoc és Szotyori Nagy Kristóf, a Mén II. döntő győztes párosa Az eredeti kiírás szerint csak olyan kancák és mének nevezhettek, amelyek közvetlenül vesznek részt a tenyésztésben, illetve csak a fedeztetési engedéllyel rendelkező mének, és bírált minősített tenyészkancák. Így miután Mezőhegyesen volt a Tenyészverseny is, gyakorlatilag azonos körülmények között az ötévesektől egészen a legöregebbekig lehetett kipróbálni a lovakat. Saját- és ivadékvizsgálat is zajlott. Nagyon sokat változott a 25 év alatt a kiírás, a környezet és a díjugratósport. Az elején két korosztályban Kanca I., Kanca II., Mén I., Mén II. versenyeztek a kancák és a mének, ez akkor változott meg alapvetően, amikor a korosztályos minősítőversenyek rendszerét bevezette a Díjugrató Szakbizottság. Rendkívül bonyolult lett volna a kiírás, így elengedtük a Kanca I., Kanca II-t, és engedtünk abban is, hogy a fedeztetési engedéllyel bíró mének mellett azok a mének is indulhatnak, melyeknek nincs engedélyük, hiszen pont ez a teljesítmény az, ami alapján az egyesület engedélyt ad. Szladek Máté és Hámor, a Mén II. döntő harmadik helyezettje Tehát a verseny Tenyészverseny jellegét megőriztük, a kiírás lényegi részét megtartottuk, ez egyébként folyamatosan változik. Nagyon örülök annak, hogy 25 éve kitartunk ezzel a versennyel, azt gondolom, hogy Mezőhegyes nem engedheti el a díjugrató versenyhelyszíni státuszát. Kötelességünk nagy versenyeket rendezni a jövőben is. Hogy ezt a következő 25 évben is Kanca- és Ménversenynek hívják-e, azt nem tudom, csak remélem. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy továbbra is kell változtatni a kiírást, a feltételeket, akár a pénzdíjat, ebben kérjük a Díjugrató Szakág együttműködését, segítségét is. Véleményem szerint a Kanca- és Ménverseny fontos állomása volt a magyar díjugratósportnak, mára talán csökkent a jelentősége, de azon kell dolgozni, hogy visszanyerje a státuszát. Ehhez az kell, hogy kiemelt státuszt kapjon a szakbizottságtól és talán az MSLT-től is, és több pénzt kell befektetnünk. A pénz ebben a pillanatban nem probléma, de amennyiben én vagyok a döntéshozó, addig nem teszek bele többet, amíg nem kapok biztosítékot a szakágtól, hogy kiemelten kezelik a versenyt. 6. oldal (összes: 12)

7 Milyen tanulságokat lehet levonni a XXV. Kanca- és Ménverseny után? Harper és Kovács Henri, a Kanca II. verseny bronzérmesei Mindenképpen le kell vonni a tanulságokat. Nyilvánvalóan van egy sajátos földrajzi elhelyezkedése Mezőhegyesnek, nem tudjuk közelebb vinni Budapesthez, vagy a Dunántúlhoz, de megépült az autópálya, Budapestről személyautóval két óra alatt ide lehet érni. Ez már jobb pozíció a 25 évvel ezelőtti állapotokhoz képest. A füves pálya folyamatosan vita tárgya. Ha megkérdezzük a versenyzőket köztük a szakág vezetőjét, vagy olyan lovasokat, akik Eb-n, vb-n lovagoltak, nem kritizálják. Nyilvánvalóan van némi rizikója, mert a szélsőséges időjárást rosszabbul viseli, mint a textiles talaj, de én úgy gondolom, hogy Mezőhegyes konzervatív lovas helyszín, ragaszkodnék a füves pályához. 7. oldal (összes: 12)

8 Cadre Romantic és Kovács Henri nyertek a hatéves lovak kategóriájában A kor követelményeihez igazodva mindenféleképp növelni kell a pénzdíjat, és a szakágtól azt kell kérni, hogy nagymértékben respektálja ezt a versenyt. Mezőhegyes azonban ma már nem csak díjugratóversenyeknek ad otthont. Miután a szakbizottság úgy döntött, hogy a Tenyészversenyt más helyszínen rendezi meg, elkezdtünk komolyabban foglalkozni fogathajtóversenyek szervezésével. Megépült a fogathajtó maraton-akadálypálya, ekkor kicsit alakítottunk a pályán, hogy a fogathajtóverseny feltételeinek jobban megfeleljen, innentől kezdve szűkült a mozgástér a díjugratás irányában, hiszen itt előjön a füves talaj egyik hátránya. 8. oldal (összes: 12)

9 Chanel IC Czuczi Istvánnal a Kanca II. döntőben negyedik lett, a szuperdöntőben pedig harmadik Ha a textiles talajt kijárja a kocsikerék, vagy kiforgatják a lovak, csak meghúzzuk, meghengereljük és ugyanolyan lesz másnap, a fűnek viszont kell négy-öt hét, hogy regenerálódjon. Ezért nem tudunk annyi nagy versenyt rendezni, viszont mi rendezzük a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát, emellett mondhatom, most már hagyományosan 2014 óta rendezünk évente legalább egy nagy fogathajtóversenyt és a Kanca-Mén versenyt. Közben pedig kisebb versenyeket, tehát ha a pálya adottságait vizsgáljuk, sokkal többet nem is tudnánk kihozni belőle. Ha meg tudjuk erősíteni a Kanca- és Ménversenyt a státuszában, és több évre megnyerjük a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát, emellett rendezünk nemzeti vagy nemzetközi versenyt fogathajtásban és közben különböző kisebb versenyeket, megfelelő módon és formában szolgálja Mezőhegyes a magyar lovassportot. Sokáig nem rendezett Mezőhegyes díjlovaglóversenyeket, mostanában azonban már akad, ami a régió díjlovassportjára is fejlesztő hatással lehet. Annál is inkább fontos ez, mert például Hazslinszky Krull Géza vagy tanítványa, Magyar Imre versenyeztek díjlovaglásban. 9. oldal (összes: 12)

10 Castinho Jován Richárddal a Mén II. versenyben ötödik, a szuperdöntőben hatodik lett Arra törekszem, hogy minél több szakágnak tudjunk versenyhelyszínt biztosítani. Ez nem csupán szubjektív törekvés, hanem objektív is, hiszen több fajtát tenyésztünk és minél több szakágban vagyunk érintettek, annál nagyobb a piaci lehetőség, annál nagyobb eséllyel tudjuk eladni a lovainkat. Bár Mezőhegyes nem a díjlovasversenyekről híres, mégis azt lehet mondani, hogy van hagyománya, hiszen a kérdésben említett híres, Mezőhegyesen tevékenykedő lovasok sikeres díjlovasversenyzők is voltak, emellett az idomítás minden lovassport alapja. A Mezőhegyesen rendezett díjlovaglóversenyek üzenet értékűek is a helyi lovasoknak, diákoknak, mert sajnos nem népszerű a mi térségünkben a díjlovaglás. Először kisebb kategóriákban, majd az évek során már nagyobbakban is tudtunk díjlovaglóversenyeket rendezni. Mi lesz, ha megvalósulnak a központi ménesudvart érintő beruházások? 10. oldal (összes: 12)

11 Givano és Krucsó Szabolcs a Mén II. versenyben második lett, a szuperdöntőt pedig megnyerte Tervben van, hogy a központi ménesudvar kinti lovardájának a pályáját bővítjük, ez még jobb feltételeket kínál majd a ménesudvarban tartott díjlovasversenyek rendezéséhez is. Visszatérve a Kanca- és Ménversenyre, nem haladhatunk el amellett, hogy idén kevés volt az induló. Az igaz, hogy kevesen neveztek, de úgy gondolom, hogy a szuperdöntőben elinduló lovasok komoly stábot alkottak. Saját, profi versenyzőinken felül Kovács Henri, Krucsó Szabolcs és nem utolsósorban a Díjugrató Szakág elnöke is megtisztelt minket részvételével. Attól függetlenül, hogy valóban 11. oldal (összes: 12)

12 alacsony volt a létszám, jó minőségű lovak és jó lovasok jöttek, három nap után pedig a legjobbak versenye, a szuperdöntő jól sikerült. Hogy őszinte legyek, annyira nem vagyok elkeseredve, hogy kevesen voltak, mert kompenzálja ezt az a tény, hogy ezen a szinten, cm-en jó lovak és jó lovasok versenyeztek. A jövővel kapcsolatban pedig bizakodó vagyok. (x) Szerző: Farkas Margit Zsuzsánna/Somogyvári Anett Közzététel ideje: , csütörtök, 15:34 A forrás webcíme: oldal (összes: 12)

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny.

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny. Pintérné Molnár Szilvia vagyok, az északnyugat-magyarországi régiófelelős 2016-óta. Régiónkat hat megye Vas, Veszprém, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék alkotják. Térségünkben

Részletesebben

CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016

CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016 CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016 Szabadidős Lovasverseny Sorozat a Berente Sándor Kupáért 2016.03.16. 1. Általános szabályok 1.1. A Csongrád Megyei a 2016. évben szabadidős lovasverseny sorozatot

Részletesebben

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője A verseny helyszíne: Budapest, Nemzeti Lovarda A verseny időpontja: 2015. szeptember 4-6. A verseny rendezője: Magyar

Részletesebben

II. Hévízi Derby (C0 - A2)

II. Hévízi Derby (C0 - A2) II. Hévízi Derby (C0 - A2) Verseny ideje: 2008.06.06-2008.06.08 Típusa: A - kategória Hévíz, Kossuth u. Helyszíne: Labdarúgó edzőpálya és környéke Nevezés # lezárása 1 2008.06.02.nap 22:00 2 2008.06.02.nap

Részletesebben

Szabadidős Lovasverseny Sorozat. a Berente Sándor Kupáért. Versenykiírás

Szabadidős Lovasverseny Sorozat. a Berente Sándor Kupáért. Versenykiírás Szabadidős Lovasverseny Sorozat a Berente Sándor Kupáért Versenykiírás 2015.06.01. 1. Általános szabályok 1.1. A Csongrád Megyei a 2015. évben szabadidős lovasverseny sorozatot szervez, melynek célja a

Részletesebben

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21.

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Verseny ideje: 2013.09.21-2013.09.21 Típusa: Megyei Döntő - kategória Lajta-Hanság Zrt. Helyszíne: Lovasiskola Címe: Mosonmagyaróvár Kálnoki u. 28. Rendező neve:

Részletesebben

Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny

Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny # Nevezés lezárása Boxdíj (HUF) 2018.07.03 18:00 25400 Verseny ideje: 2018.07.12-2018.07.15 Típusa: Szabadtéri Helyszíne: Mezőhegyes Címe: 5820 Mezőhegyes Hársfa

Részletesebben

Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása. A verseny a Csongrád Megyei Lovas Szövetség Berente Sándor Kupa 2018 évi sorozatának fordulója!

Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása. A verseny a Csongrád Megyei Lovas Szövetség Berente Sándor Kupa 2018 évi sorozatának fordulója! Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása Helyszín: Makói Lovas Egyesület Dátum: 2018.08.19 Vasárnap Rendező szervezet Makói Lovas Egyesület neve:: A versenyhelyszín Makó Vásártéri Lovas pálya pontos címe:

Részletesebben

Csongrád Megyei Lovas Szövetség

Csongrád Megyei Lovas Szövetség Csongrád Megyei Lovas Szövetség Szabadidős lovas rendezvény versenykiírása Helyszín: Sándorfalva Dátum: 2015.augustus. 09. Rendező szervezet neve: Orion Sport És Kulturális Egyesület A versenyhelyszín

Részletesebben

Békés Megyei Lovas Szövetség beszámolója a 2016-os lovas évadról

Békés Megyei Lovas Szövetség beszámolója a 2016-os lovas évadról 1 Békés Megyei Lovas Szövetség beszámolója a 2016-os lovas évadról 1. Eredményeink: A 2016-os év kiemelkedő a megyei lovasok számára! Több szakágban is szép sikereket értek el az országos versenyeken.

Részletesebben

Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI KUPA

Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI KUPA Propojený obrázek nelze zobrazit. Příslušný soubor byl pravděpodobně přesunut, přejmenován nebo odstraněn. Ověřte, zda propojení odkazuje na správný soubor a umístění. Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI

Részletesebben

Vezetőszáras versenyek - Új színfolt

Vezetőszáras versenyek - Új színfolt A versenyszám a 4-8 éves korosztály számára biztosít lehetőséget arra, hogy az ifjú lovasok minél hamarabb aktív részesei lehessenek a díjlovaglóversenyeknek. Ez a gyermekek számára óriási lehetőség és

Részletesebben

Magyar Lótenyésztési Napok Mezőhegyes október 6-8.

Magyar Lótenyésztési Napok Mezőhegyes október 6-8. Magyar Lótenyésztési Napok Mezőhegyes 2016. október 6-8. Verzió: 1.7 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Általános információk... 4 2 Ménvizsga... 5 2.1 Érintett tenyésztőszervezetek... 5 2.2 Részvételi feltételek és

Részletesebben

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Császár CAN-B** 1-2-4, CAN-B*-2, CAN-C-1-2, CANP-1-2-4 Y, SZLV

VERSENYKIÍRÁS. Császár CAN-B** 1-2-4, CAN-B*-2, CAN-C-1-2, CANP-1-2-4 Y, SZLV VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Tollaslabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

A Magyarországon legnépszerűbb lovas szakágak összehasonlító helyzetértékelése Díjlovaglás

A Magyarországon legnépszerűbb lovas szakágak összehasonlító helyzetértékelése Díjlovaglás 1 A Magyarországon legnépszerűbb lovas szakágak összehasonlító helyzetértékelése Díjlovaglás Tanulmány Magyar Lovas Szövetség Budapest, 2011. november 2 A. Helyzetértékelés Nemzetközi összehasonlításban

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Célunk az volt, hogy összefogjuk a régió lovasait, családjaink, városunk és gyerekeink részére érdekes, egészséges programokat szervezzünk.

Célunk az volt, hogy összefogjuk a régió lovasait, családjaink, városunk és gyerekeink részére érdekes, egészséges programokat szervezzünk. Az Esztergomi Lovas SE 1992-ben alakult közel 30 taggal. Gazdasági Társaságok, az Esztergomi Polgármesteri Hivatal, Gran Tours Utazási Iroda, lóbarátok és lótulajdonosok alkották az egyesületet. Célunk

Részletesebben

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai:

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: Szakmai terv 2019. A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: - függetlenség: mindenki azzal a szakemberrel/edzővel dolgozik, akit céljai eléréséhez a legalkalmasabbnak tart. - objektív értékelés

Részletesebben

A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I

A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK (2.) A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I Egyedülálló a Szak oktató-gárdája! A Szent István Egyetem

Részletesebben

Magyar Lótenyésztési Napok

Magyar Lótenyésztési Napok FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM Magyar Lótenyésztési Napok Mezőhegyes 2016. október 6-8. Verzió: 0.8 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Általános információk... 4 2 Ménvizsga... 5 2.1 Érintett tenyésztőszervezetek... 5

Részletesebben

Hét középiskolai csapat az EuroSkills hazai döntőjében

Hét középiskolai csapat az EuroSkills hazai döntőjében Gulyás Andrea: a kormány arra törekszik, hogy agrárszakmák a legnépszerűbb hivatások közé emelkedjenek a pályaválasztók körében 1. oldal (összes: 5) Az emberi lélek születésétől fogva igényli, hogy egy

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet

DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet A Nemzeti Bajnokságokra a jelen Szabályzatban leírtakat kell alkalmazni, az adott Bajnokságra vonatkozó speciális szabályok figyelembe vételével. Mind az három nemzeti

Részletesebben

10:00 KEZDŐ ÜGYESSÉGI VERSENY Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kell időre végrehajtani, minél kevesebb hibával.

10:00 KEZDŐ ÜGYESSÉGI VERSENY Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kell időre végrehajtani, minél kevesebb hibával. NAGYCENKI CSALÁDI LOVAS NAP Helyszín: Gróf Széchenyi István Kastély, Lovas pálya Időpont: 2014. augusztus 9. 09:00 Ünnepélyes Megnyitó 09:15 FUTÓSZÁRAS VERSENY Kezdő gyermek lovasok futószáron mutatják

Részletesebben

A lovassportban versenyzők szakágak, nemek és életkor szerinti elemzése

A lovassportban versenyzők szakágak, nemek és életkor szerinti elemzése Bardóczky Veronika A lovassportban versenyzők szakágak, nemek és életkor szerinti elemzése 2015. március 25. Tartalom 1. Összefoglaló... 1 2. Módszertan... 2 3. Eredmények... 4 3.1. Díjlovaglás... 4 3.2.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Egyes, kettes és póni fogatok részére. 2014. Augusztus 10. Algyő. Verseny célja:

VERSENYKIÍRÁS. Egyes, kettes és póni fogatok részére. 2014. Augusztus 10. Algyő. Verseny célja: VERSENYKIÍRÁS Algyői Lovas napok Megyei Fogathajtó Verseny keretében rendezendő CAN-C. kategóriás fogathajtó versenyre, amely egyben a Csongrád megyei amatőr fogathajtó bajnokságminősítő versenye. Egyes,

Részletesebben

XV. Nagykanizsai Military július 1-3. NEMZETI versenykiírás

XV. Nagykanizsai Military július 1-3. NEMZETI versenykiírás XV. Nagykanizsai Military 2011. július 1-3. NEMZETI versenykiírás Verseny ideje: 2011.07.01-03. Típusa: Nemzeti & Nemzetközi Helyszíne: Nagykanizsa - Csónakázó tó címe: 8800 Nagykanizsa Rendező neve: Kanizsa

Részletesebben

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS Dobrovitz József 2009 NÉGYESFOGATHAJTÁS LEGEREDMÉNYESEBB HAJTÓINK A Magyar Lovassport kétségkívül legeredményesebb szakága évtizedek óta a fogathajtóké, hisz sikert sikerre halmoztak az egykori szövetségi

Részletesebben

KITÜNTETETTJEINK 2016. A Magyar Lovas Szövetség 2016. február 20-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos kitüntetéseket adott át.

KITÜNTETETTJEINK 2016. A Magyar Lovas Szövetség 2016. február 20-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos kitüntetéseket adott át. KITÜNTETETTJEINK 2016 A Magyar Lovas Szövetség 2016. február 20-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos kitüntetéseket adott át. Gróf Széchenyi István Emlékérem E legmagasabb lovas kitüntetés a lovastársadalom

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Résztvevő versenyzők: Felső-Dunántúli Fogathajtó Régió versenyzői

VERSENYKIÍRÁS. Résztvevő versenyzők: Felső-Dunántúli Fogathajtó Régió versenyzői VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG országos tollaslabda versenyek kiírása 2014. április 5-6. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, BUDAPEST 1. A verseny célja: A B Kategóriás Országos Bajnokság hagyományteremtő

Részletesebben

KITÜNTETETTJEINK A Magyar Lovas Szövetség február 17-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos elnök kitüntetéseket adott át.

KITÜNTETETTJEINK A Magyar Lovas Szövetség február 17-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos elnök kitüntetéseket adott át. KITÜNTETETTJEINK 2016 A Magyar Lovas Szövetség 2017. február 17-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos elnök kitüntetéseket adott át. Gróf Széchenyi István Emlékérem E legmagasabb lovas kitüntetés a lovastársadalom

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség megalakulásának 80. évfordulója alkalmából

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség megalakulásának 80. évfordulója alkalmából A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség megalakulásának 80. évfordulója alkalmából TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2013/2014. tanév BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2014. 01. 12. 1 TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2013/2014. tanév

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Békés Megyei Lovas Szövetség elnökségi üléséről. Jelenléti ív szerint (1. számú melléklet)

JEGYZŐKÖNYV. a Békés Megyei Lovas Szövetség elnökségi üléséről. Jelenléti ív szerint (1. számú melléklet) Békés Megyei Lovas Szövetség JEGYZŐKÖNYV a Békés Megyei Lovas Szövetség elnökségi üléséről Időpont: 2012. június 18. 17 00 óra Helye: Békéscsaba, Pásztor u. 34. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint (1. számú

Részletesebben

Ling Attila. Készítette: Fazekas Melinda lovaskultúra oktatói szak II. évfolyam

Ling Attila. Készítette: Fazekas Melinda lovaskultúra oktatói szak II. évfolyam Semmelweis Egyetem és Testnevelés és Sporttudományi kar Lovaskultúra Oktató Felsőfokú Szakirányú Továbbképzési Szak Ling Attila Készítette: Fazekas Melinda lovaskultúra oktatói szak II. évfolyam 1962.

Részletesebben

Akadályok, pályák, pályarajz.

Akadályok, pályák, pályarajz. Akadályok, pályák, pályarajz. Tartalomjegyzék I.Díjugratásról...1 II.Díjugrató akadálytípusok...2 III.Összetett akadály...2 III.1Bankek, egyéb ugratók és csúszdák...2 III.2Zárt, részben zárt és részben

Részletesebben

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA 2013 6070 Izsák, Szabadság tér 1. Tel: +36 (76) 568 063 Mobil: +36 (30) 995 3482 Fax: +36 (76) 569 001

Részletesebben

Szabályzat Lovas szabadidős rendezvények lebonyolítására. 2015. május 15.

Szabályzat Lovas szabadidős rendezvények lebonyolítására. 2015. május 15. Csongrád Megyei Szabályzat Lovas szabadidős rendezvények lebonyolítására 2015. május 15. I. BEVEZETÉS A Csongrád Megyei (továbbiakban: Szövetség) egyik legfontosabb feladatának tekinti a hobby- és utánpótlás

Részletesebben

MGSZ 2018 Érted, Veled, Együtt.

MGSZ 2018 Érted, Veled, Együtt. MGSZ 2018 Érted, Veled, Együtt. Kovács István Elnök Horváth Péter Főtitkár Hargitai Sándor MNASZ szakágvezető Magyar Gokart Szövetség MGSZ Alapítva: 2003 www.mgsz.net www.facebook.com/magyargokartszovetseg

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kötélugró Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg, a versenyt

Részletesebben

Lássuk az eredményeket!

Lássuk az eredményeket! 2012. április 28-29. között került megrendezésre az idei évi Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Jánoshalmán. 3 héttel a Fekvenyomó Világbajnokság előtt, sokaknak ez volt az utolsó verseny,

Részletesebben

A SMAFC Lovas Szakosztályának 2012 évi eredményei

A SMAFC Lovas Szakosztályának 2012 évi eredményei A SMAFC Lovas Szakosztályának 2012 évi eredményei 1/1 Díjugratás Verseny: 2012.05.19.-05.20. Nagycenki Világörökség Díjugrató verseny B/0 nyitott vrsz 80-90 cm: 4. helyezett: Tóth Barbara ló neve: 16385

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kajak-Kenu Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége. TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2014/2015. tanév BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége. TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2014/2015. tanév BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2014/2015. tanév BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2014/2015. tanév 1. A verseny célja: BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS a tollaslabda sportág iskolai népszerűsítése;

Részletesebben

A MAGYAR CANICROSS SPORTEGYESÜLETRŐL MEGJELENT ÍRÁSOK, CIKKEK

A MAGYAR CANICROSS SPORTEGYESÜLETRŐL MEGJELENT ÍRÁSOK, CIKKEK 2007. 6. 18. A MAGYAR CANICROSS SPORTEGYESÜLETRŐL MEGJELENT ÍRÁSOK, CIKKEK Canicross ősz Európában, avagy két EB variáció ugyanarra a témára. Ezen az őszön is immár, mint 2004 óta minden évben két Európa

Részletesebben

V e r s e n y k i í r á s A Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Korlátolt Felelősségű Társaság versenyei 2015.

V e r s e n y k i í r á s A Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Korlátolt Felelősségű Társaság versenyei 2015. V e r s e n y k i í r á s A Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Korlátolt Felelősségű Társaság versenyei 2015. B U D A P E S T A Kincsem Nemzeti Kft. fenntartja magának a jogot, hogy az alább

Részletesebben

NSO beszámoló. Bázár György

NSO beszámoló. Bázár György NSO beszámoló 2011 Bázár György NSO National Safety Officer Nemzeti Biztonsági Tisztségviselő Minden olyan nemzeti szövetség, amely nemzetközi lovastusa versenyt rendez, köteles kijelölni egy tevékenyen

Részletesebben

Magyarország 2015. évi Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága, egyben Serdülő Magyar Liga

Magyarország 2015. évi Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága, egyben Serdülő Magyar Liga Magyarország 2015. évi Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága, egyben Serdülő Magyar Liga A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség A verseny időpontja és helyszíne: 2015. július 11-12. (szombat-vasárnap)

Részletesebben

PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY

PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY Országos felnőtt B, C kategóriájú tollaslabda ranglista verseny kiírása 2016. szeptember 24. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Zrínyi Miklós Laktanya, BUDAPEST 1. A verseny célja:

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE 2009. Izsák, 6070, Szabadság tér 1. Tel.: +36 (76) 568-063 Mobil: +36 (30) 995-3482 Fax: +36

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Green, Ride & Slide ÚJ PROGRAM KEZDŐK SZÁMÁRA. A továbbiakban bemutatjuk a különböző lehetőségeket.

Green, Ride & Slide ÚJ PROGRAM KEZDŐK SZÁMÁRA. A továbbiakban bemutatjuk a különböző lehetőségeket. Green, Ride & Slide Érezd jól magad a Nemzeti Reining Lovas Szövetséggel (NRHA)! Az NRHA kidolgozott egy forradalmian új programot, amely lehetővé teszi, hogy minden reining lovasnak alkalma nyíljon versenyezni.

Részletesebben

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára. Tartalomjegyzék

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára. Tartalomjegyzék FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára Tartalomjegyzék 1. Általános elvek... 2 2. A FEI versenynaptárba felvehető versenyek elnevezése... 2 3. Szabályzatra vonatkozó hivatkozások... 2 1. Kocsik

Részletesebben

V. FEJEZET DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK

V. FEJEZET DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK V. FEJEZET DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK 44. CIKKELY NEMZETI BAJNOKSÁGOKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK A Nemzeti Bajnokságokra a jelen Szabályzatban leírtakat kell alkalmazni, az adott Bajnokságra vonatkozó

Részletesebben

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok!

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok! 96 év Puskás Pál 96 éves III. rész Szerkesztette Rentka László 2013 2013. szeptember 28-29. A Hajdúszoboszlón megrendezett szenior versenyünkön először osztották ki a szigorú feltételekhez kötött A magyar

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Fnyílt 2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Tollaslabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI XXIV. WKF KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI XXIV. WKF KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI XXIV. KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Karate Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az

Részletesebben

Beszámoló a 2014. évi tevékenységünkről

Beszámoló a 2014. évi tevékenységünkről Békés Megyei Lovas Szövetség Beszámoló a 2014. évi tevékenységünkről Évindításkor a következő célokat határoztuk meg 2014-re: - a megye területén szabályos versenyek megtartása - a szakmai színvonal emelése

Részletesebben

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA 2015 6070 Izsák, Szabadság tér 1. Tel: +36 (76) 568 063 Fax: +36 (76) 569 001 E mail: fogatsport@fogatsport.hu

Részletesebben

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta Meggyfesztivál XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Mezőhegyesi Kanca-és Ménverseny Debreceni Simonyi Napok Eperfesztivál és Tahitótfalui

Részletesebben

4. Rally NOVI VINODOLSKI

4. Rally NOVI VINODOLSKI 4. Rally NOVI VINODOLSKI 2012. június 15-16. Horvátország, Novi Vinodolski Szilágyi János - Csányi Botond Mitsubishi Lancer EVO IX Reális második hely 4. Rally Novi Vinodolski 2012. június 15-16. - Horvátország,

Részletesebben

MGSZ Érted, Veled, Együtt.

MGSZ Érted, Veled, Együtt. MGSZ 2019 Érted, Veled, Együtt. Kovács István Elnök Horváth Péter Főtitkár Hargitai Sándor MNASZ szakágvezető Magyar Gokart Szövetség MGSZ Alapítva: 2003 www.mgsz.net www.facebook.com/magyargokartszovetseg

Részletesebben

2012. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI ATLÉTIKAI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

2012. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI ATLÉTIKAI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2012. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI ATLÉTIKAI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Rendező: A Bajnokság helye és ideje: Versenybíróság: elnök: elnökhelyettes: titkár: technikai helyettes: Magyar Atlétikai

Részletesebben

A lovasturisztikai fejlesztések lehetőségei a 2014-2020-as tervidőszakban

A lovasturisztikai fejlesztések lehetőségei a 2014-2020-as tervidőszakban A lovasturisztikai fejlesztések lehetőségei a 2014-2020-as tervidőszakban Előadó: Lóska János elnök Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség Előadás vázlat I. Az ágazat közelmúltja és jelene II. Kitörési

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI TÁNCSPORT DIÁKOLIMPIA VERSENYTÁNC SZAKÁG ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI TÁNCSPORT DIÁKOLIMPIA VERSENYTÁNC SZAKÁG ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI TÁNCSPORT DIÁKOLIMPIA VERSENYTÁNC SZAKÁG ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Táncsport Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt

Részletesebben

TOLNA MEGYEI LOVASSPORT SZÖVETSÉG. Gazdasági.felelős: Domsa Ferenc Elnökségi tagok: Fekete József Balatincz Tamás FOGATHAJTÓ SZAKBIZOTTSÁG

TOLNA MEGYEI LOVASSPORT SZÖVETSÉG. Gazdasági.felelős: Domsa Ferenc Elnökségi tagok: Fekete József Balatincz Tamás FOGATHAJTÓ SZAKBIZOTTSÁG TOLNA MEGYEI LOVASSPORT SZÖVETSÉG Elnök: Némedi István Titkár: Pákolitz Istvánné Gazdasági.felelős: Domsa Ferenc Elnökségi tagok: Fekete József Balatincz Tamás FOGATHAJTÓ SZAKBIZOTTSÁG Elnök: Dr Kiss János

Részletesebben

2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Az Judo Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg, a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Széplak Lovassport Egyesület Fertőszéplak, 9436 külterület 101. hrsz.

Széplak Lovassport Egyesület Fertőszéplak, 9436 külterület 101. hrsz. Széplak Lovassport Egyesület Fertőszéplak, 9436 külterület 101. hrsz. 2014. évi beszámoló Fertőszéplak, 2014. december 31. Tartalom 1) Összefoglaló 2) 2014. évben a sportban elért eredmények 3) 2015. év

Részletesebben

CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Mezőhegyes 2015. július 16. - 19. CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY 2 A verseny helye és ideje: Mezőhegyes, 2015. július 16. - 19.

Részletesebben

XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny

XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny SOPRON 2015. november 21-22. 37. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny Sopron Kupa 2015. november 21-22. A verseny célja Dr. Csik Ferenc Olimpiai Bajnok tiszteletére olyan úszóverseny

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA A Pályakerékpár Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XVII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) II. WKF Para Karate Bajnokság VII. Nyílt WKF

Részletesebben

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem!

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! 2015-02-15 12:00:00 Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán!

Részletesebben

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Baján csobbant a csapat Megyedöntőn jártak 2009.01.15. A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Január 8-án a vizek városában

Részletesebben

Javaslatok a versenyrendszer módosm

Javaslatok a versenyrendszer módosm Javaslatok a versenyrendszer módosm dosítására A szakmai egyeztetéseken felmerültek Túl sok a tétverseny a fiataloknak (versenyek száma, felnevezés) Olyan versenyrendszer kell, amely megakadályozza a korai

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2011. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2011. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2011. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA Rendező: A Bajnokság helye és ideje: Versenybíróság: elnök: elnökhelyettes: titkár: technikai helyettes: Magyar Atlétikai

Részletesebben

AZ ÚJ NEMZETI LOVAS PROGRAM ALAPJAI

AZ ÚJ NEMZETI LOVAS PROGRAM ALAPJAI LÁZÁR Vilmos a Magyar Lovassport Szövetség elnöke hétszeres fogathajtó világbajnok egyetemi lovastanár AZ ÚJ NEMZETI LOVAS PROGRAM ALAPJAI Mindenkinek szüksége van megerősítésre. Tudnia kell, hogy amit

Részletesebben

ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE

ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE A verseny rendezője: Tiszaújvárosi Sport Club, MASZ, a NUPI és az IAAF támogatásával. A verseny célja: Az

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009.

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009. Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009. egyes-, kettes-, négyes- és pónifogatok részére 6070 Izsák, Szabadság

Részletesebben

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória. 2. Kiírás: 5, 6, 7 éves lovak számára, kategóriaként különválasztva

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória. 2. Kiírás: 5, 6, 7 éves lovak számára, kategóriaként különválasztva FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória 1. Általános elvek: Ezt a szabályzatot a Nemzetközi Lovas Szövetség (továbbiakban: FEI) szabályzataival együttesen kell értelmezni,

Részletesebben

es tanév. Felkészítő tanár: Veres Judit GRATULÁLUNK! Kerületi extrém akadályverseny Magabiztos győzelem

es tanév. Felkészítő tanár: Veres Judit GRATULÁLUNK! Kerületi extrém akadályverseny Magabiztos győzelem 2013-2014-es tanév A 23.Fővárosi Informatika Alkalmazói Tanulmányi versenyen iskolánk tanulója Csapó Krisztián (7.o.) prezentáció kategóriában II.helyezést és Bánfalvi Béla (7.o.) táblázatkezelés kategóriában

Részletesebben

Magyar Evezős Szövetség

Magyar Evezős Szövetség Magyar Evezős Szövetség ORSZÁGOS DÖNTŐ III., IV., V., és VI. KORCSOPORT Szeged, 2014.09.05-06. 1 2014/2015. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés

Részletesebben

Rákoshegyi Vasutas SE V.

Rákoshegyi Vasutas SE V. Rákoshegyi Vasutas SE. 2007. V. Csipet Kupa 1. A VERSENY CÉLJA A tekesport népszerűsítése. A sportolók tudásszintjének emelése. Megfelelő minőségi versenyzési lehetőség biztosítása a résztvevők számára.

Részletesebben

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/421/uszo-ob-gyurta-tripla-milak-kristof-cseh-laszlot-legyozve-a-vb-n Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n 2017.04.22. 20:09 CET Véget

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata 2012 egyes- és kettesfogatok részére 2012. február 17-i verzió 6070 Izsák,

Részletesebben

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése KVSE atlétika szakosztály 2013. évi értékelése Az atlétika szakosztály elsősorban gyermek és serdülő korcsoporttal dolgozik. A 2013-as évben bekapcsolódtunk a Magyar Atlétikai Szövetség által életre hívott

Részletesebben

Szakmai összefoglaló II. Magyar Lótenyésztési Napok Kaposvár szeptember 1-3.

Szakmai összefoglaló II. Magyar Lótenyésztési Napok Kaposvár szeptember 1-3. Szakmai összefoglaló II. Magyar Lótenyésztési Napok Kaposvár 2017. szeptember 1-3. Verzió: 1.6 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 5 2 MAGYAR HIDEGVÉRŰ FAJTA BÍRÁLATA... 6 2.1 Részvételi feltételek

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kötélugrás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Szekszárdi Rádió Klub egyesület működéséről és terveinek bemutatásáról

Részletesebben

MEZŐHEGYES. XLIII. évfolyam Városi Havilap július FELADATOKKAL TELIK A NYÁR

MEZŐHEGYES. XLIII. évfolyam Városi Havilap július FELADATOKKAL TELIK A NYÁR MEZŐHEGYES XLIII. évfolyam Városi Havilap 2019. július FELADATOKKAL TELIK A NYÁR Mitykó Zsolt polgármestertől Fáradságot nem ismerve a vakáció alatt is tesszük a dolgunkat! TEMPLOM utcai ÚT és CSATORNAÉPÍTÉS

Részletesebben

A Talent Program. A tagokat az adott szakág szakbizottság választja. Bármely tagot bármikor vissza lehet hívni és helyére új tagot lehet delegálni.

A Talent Program. A tagokat az adott szakág szakbizottság választja. Bármely tagot bármikor vissza lehet hívni és helyére új tagot lehet delegálni. A Talent Program A Talent Program a fiatal, elhivatott lovasok és hajtók tehetség-gondozó programja, amely támogatást nyújt a Programra kiválasztottaknak lovastudásuk fejlesztéséhez és lovas ismereteik

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI GUMIASZTAL és MINITRAMPOLIN DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI GUMIASZTAL és MINITRAMPOLIN DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI GUMIASZTAL és MINITRAMPOLIN DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Gumisztal és Minitrampolin Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban:

Részletesebben

Szövetségi Kapitányi Beszámoló 2013.évről

Szövetségi Kapitányi Beszámoló 2013.évről Szövetségi Kapitányi Beszámoló 2013.évről Gyermek- junior-fiatal hajtó- Póni fogathatók, Egyes fogathatók Az elmúlt év sikeres volt az utánpótlás, gyermek junior fiatal hajtók, és a Póni hajtók kategóriájában.

Részletesebben

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai:

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: Szakmai terv 2018. A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: - függetlenség: mindenki azzal a szakemberrel/edzővel dolgozik, akit céljai eléréséhez a legalkalmasabbnak tart. - objektív értékelés

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Tattersall Fedeles minısítı nov.19-21.

Tattersall Fedeles minısítı nov.19-21. Nyomtatás Levélküldés Letöltés(Word) Tattersall Fedeles minısítı nov.19-21. Verseny ideje: 2010.11.19-2010.11.21 Típusa: A - kategória Helyszíne: Budapest TATTERSALL # Nevezés lezárásanevezési díj (HUF)

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28.

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Időpont: 2015. november

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról

BESZÁMOLÓ. a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról BESZÁMOLÓ a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról A 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó

Részletesebben