A VIZIO GLOBAL hoszting Adminisztrációs felületének használata, üzembe helyezésének lépési

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A VIZIO GLOBAL hoszting Adminisztrációs felületének használata, üzembe helyezésének lépési"

Átírás

1 A VIZIO GLOBAL hoszting Adminisztrációs felületének használata, üzembe helyezésének lépési 1. lépés: Hogyan lépjünk be az admin panelbe adataink és előfizetésünk használatára Mindenek előtt látogassunk el a oldalra, ahol szembe találjuk magunkat az admin felületnyitó oldalával. Alábbit kell látnunk. 1. ábra Kezdjük hát meg a kezdeti lépéseket. Lépjünk be a szolgáltatónktól kapott névvel és jelszó párossal. A mi esetünkben most a tesztdomain.edu lesz. A domain valójában nem létezik, csak is kizárólag az oktató anyag erejéig készítettük el. A sikeres belépést követően, fogad minket a valódi adminisztrációs felület. Nézzük hát, hogy mi is van itt és mit mire lehet használnunk. A nyitó oldalon egy összefoglaló adatokat kijelző oldalt látunk, ahol röviden tömören összegzést kapunk tárhelyünk jelenlegi állapotáról, illetve, a felső menüsávban a kezelő panel látható. Nézzük a menüinket, mik is vannak itt. Itt kapunk egy listát, a hozzáadott domainekről. Ha frissen lett létrehozva fiókja. Akkor nagy eséllyel, nincsen semmi a listában. Levelezéshez ezt hozzá kell adni. - Új domain - Itt kettő mező látható. Domain mezőbe logikusan a domain nevünket kell beírni.

2 - Spamszűrő is beállítható. - Opció fordítás: 2. Ábra Most pedig lássuk, a postafiók létrehozást. Ha létezik Domain listában. Bal menüsor levelezőláda. Ha sikeresen betöltötte. Levelező fiókot létrehoz. Itt 4 db álmenü látható. Levelezőláda -Real name: cím tulajdonos neve. Technikai működést nem határozz tehát, bármi beírható. - alias mezőbe cím első felét írjuk be. Pl:(info@domainem.hu) -Jelszó Minimum:3 karakter. Ideális jelszó: Minimum 5 db betű, és 3-4 számkarakterrel ötvözve. -Password strength: Jelszó erősségét mutatja. 4. féle erősség van: Fair: Nem ajánlott semmiképp se. Good: Átlag igényű felhasználónak megfelelő. Strong: Nagyon biztonságos leginkább üzleti előfizetőknél fordul elő. Very Strong: Hoszting panel általa legerősebb jelszó erősség. Korlát MB-ban kifejezve Kérem, nézze meg csomagját a vizioglobal.hu oldalon a webhosting menübe. Mennyi mail kvótát osztottak le Önnek. Az alapján állítsa be.

3 Nézzük a következő fontos menüt. továbbítás Ez akkor alkalmazható PL: van a cégének egy központi címe. De azt akarja, hogy az ide beérkező leveleket az összes alkalmazottja, kollégája megkapja. Fetchmail Ez a funkció, csak is arra szolgál, ha egy másik cégnél vezeti még a működő címét, akkor az adatok beírásával letölthető onnan, illetve letöltést követően törölhet is. Web mail: (Létrehozott címek összes használható) Roundcube: AtMail: 2. főmenű Sites A levelező részhez hasonlóan nézz ki a Sites rész is. Ha szerepel a Domain listában a neve, akkor tud hozzá ftp usert, illetve mysql adatbázist létrehozni. Sok szolgáltatóval ellentétben, nálunk több FŐ DOMAIN futtatható. És mindet a limitekhez mérten kezelheti Újabb weblap hozzáadása: Domain: Ide logikusan a létrehozandó Domain név jön. Tárhely Korlát: Adott domainhez leosztott adatmennyiség korlát (figyelendő több Domain esetén) Forgalom Korlát:Nem szoktuk korlátozni a weblap forgalmát.(csak különleges esetekben) CGI: Ha weboldala az alábbi kettő közül, valamelyikbe íródott. Python környezettel (py/cgi) Perl környezettel (pl/cgi) Saját hibaoldal:ez a ftp-re felcsatlakozás után kerül középpontban: SSL: Ha weboldal, forgalmát titkos kapcsolaton szeretné bonyolítani. PHP Többféle php verzió, modul. Aktív:Ha nincs benne pipa egyszerűen ín aktiválható az oldal. Aldomain 1. Új aldomain.

4 Állomás: valami.domained.hu Domain: Ide azt a Domain válassza ki, amelyikhez szeretné az xxx.domained.hu rekordot. FTP Accounts (FTP fiókjaink kezelése) Eljött hát az FTP kezelés áttekintése. Gyakorlati tapasztalatom, hogy a felhasználók 80%-ának gondot szokott okozni az FTP fiókok létrehozása, és annak kezelése, ezért erre a menüre hangsúlyozottan is kitérünk most. Kezdjük a szokásos álmenüvel, mely itt is, mint mindenhol eddig az Sites > ftp-felhasználó. Itt is arra szolgál, mint a többi helyen, áttekintést kapunk FTP fiókjainkról. Van még két linkünk, melyből az első a legfontosabb számunkra, és melyet a lehető legjobban megpróbálunk most kivesézni, ez pedig a Új FTP- felhasználó, tehát az ÚJ FTP felhasználó felvétele. A név megadása ugyanúgy zajlik, mint a levelezési fiókunknál, tehát bármi lehet, ami az angol ABC kis és nagybetűinek, illetve számainak kombinációjából áll. A domain végződé itt is választható a már levelezésnél leírtak szerint fő, illetve aldomain alapján is választhatunk. Alábbiakra kell válaszolnunk: Weboldal= Ha van hozzáadva akkor azt kell kiválasztani,amelyikhez készíteni akarjuk a hozzáférést. Felhasználónév=Fontos! A beírt név előtti karaktert is meg kell adni kapcsolódáskor. Tárhely korlát = Itt megadható, hogy melyik ftp usernek mennyi helye legyen. Elsődleges aranyszabály a webhosting csomag bérlőinknek: A weboldalak a web nevezetű mappában vannak, tehát oda kell FTP-n feltölteni a webes anyagunkat. Mindenki számára figyelmeztetés. Kérnénk, hogy az FTP helyen látott alap mappa tartalmakat ne töröljék, mert az FTP- jük hibás működését okozhatják! Most már kész is az FTP felhasználónk. Nézzük egy példán keresztül, hogy miként is kell csatlakozni újonnan létrehozott FTP felhasználónkkal a kiszolgálónkhoz. A példánkban egy TotalCommander 7-es lesz a kliens, de mindenki kedvenc FTP-jét használhatja, de a VIZIO GLOBAL rendszergazdái kifejezetten ajánlják a TotalComander Kliens használatát. Vegyük sorra részeit. Mik is kellenek egy FTP-zéshez? 1. kiszolgáló domain neve 2. Port (kiszolgáló kénye kedve szerint állíthatja, ez végett kérdezzünk rá, de általában, ha nem Tüntetik fel, akkor az a szabványos, azaz a 22-es port lesz) 3. felhasználói név 4. jelszó 5. passive mód bekapcsolása (Ha szükséges!) 6. Tűzfal beállítása (Ha szükséges!) Most, hogy átnéztük a hozzávalókat, tekintsük át a csatlakozási műveleteket. Általános hiba az FTP feltöltésnél a kiszolgáló és a felhasználói név megadása, mivel az FTP szerver nem átlagos, csak simám egy felhasználós FTP, hanem úgynevezett multi user-es az-az több felhasználós FTP szerver. Ez végett van, hogy a felhasználói név a választott user név és a domain névből tevődik össze. Példánkban látni fogjuk, hogy is néz ki ez valójában.

5 Csatlakozás TotalCommander-el: 1. Hálózat> FTP Csatlakozás 2. új kapcsolat 3. Kapcsolat neve: (Saját kapcsolatom. tesztdomain.eduˇ ) 4. Kiszolgáló neve: tesztdomain.edu 5. Felhasználói név: teszt@tesztdomain.edu 6. jelszó: amit megadtunk csatlakozáskor, itt: teszt 7. Távoli könyvtár: (ha nem adtunk meg egyéb könyvtárat és nem pipáltuk ki a felhasználó Létrehozásakor, akkor: ) web 8. Helyi könyvtár: (Általában, ahova akarjuk, mi most ide): c:\web 9. OK gomb megnyomása ezzel az FTP kapcsolat mentése megtörtént. Az egész műveleti mező kitöltés részletes képi megjelenéséről az 3. ábra gondoskodik. 3.Ábra Kellemes FTP-zést kívánunk. Ezennel elkészítettük az FTP kapcsolatunkat.

6 Adatbázis (SQL kezelése) Ismételten Sites menü, az-az linkünk van, és a megszokás hatalmával bírva, itt is az Adatbázis bal oldali álmenüben. Itt, mint eddig mindenhol, összefoglalást láthatunk MySQL adatbázisainkról, illetve felhasználóinkról. Szintúgy sok kérdés szokott érkezni az SQL fiókokkal kapcsolatban, hogy miként is kell őket létrehozni. Nos, a következő menüpont a Új adatbázis menüpont erre fog szolgálni. Azt tudni kell, hogy nincs korlátlan SQL elérés és user mennyiség, ez mindig a választott csomag, illetve a szerződésekben foglaltak szerint kerül kiosztásra és itt ezzel a menüvel azokból lehet, csak is gazdálkodni. Amire elsőként rákérdez, hogy mi legyen az adatbázis neve, ahhoz tartozó felhasználónév illetve jelszó. Ez bármi lehet, ami az angol ABC kis és nagybetűinek illetve a numerikus karakterek keverékéből épül fel. A mi esetünkben legyen ez most a tesz1 nevezetű adatbázis. Mivel a mi rendszerünkben még nem létezett. Fontos! Mező előtt lévő karakter 1 betű és két szám keveréke. Ez a web motorban így adandó meg, a konfigurációs állományokban. Adatbázis karakterkódolás alap esetben UTF-8 állítandó be. Távoli hozzáférés csak akkor pipálandó ki, ha kívülről pl másik tárhelyről, vagy szerverről szeretné elérni., egyéb esetben felesleges hacker bug lehet. továbbá bepipálás esetén megadandó egy elérés,ahova a domináns web szerver kapcsólodhat. Ott lévő konfigurációs állomány host mezejébe adandó meg ez az érték. Ha nem kerül kipipálásra Távoli hozzáférés akkor a Hoszt mindig localhost lesz, kívülről nem elérhető az adatbázis! Phpmyadmin elérés (http):adatbazis1.vizioglobal.hu Ezzel ki is aknáztuk az adatbázis menü lehetőségeket. Lépjünk tovább. Web statisztika megtekintése Kattintsunk a Website almenüre. Listázást kapunk az általunk hozzáadott weblapok, illetve hozzánk csatoltakról. Válasszuk ki a,amelyikre megszeretnénk tekinteni a látogatottsági statisztikát.. adott weblap ~profiljába~ belépve. Most pedig nézzük a Statisztikák menüpontot. Ide navigálva. Kettő alternatív szoftver állítható be. -AWStats -Webalizer Válasszuk ki az egyiket. Adjunk meg egy jelszót. Domained.hu/stats Felhasználónév: admin minden esetben. Jelszó. amit a Statisztika menüben beírt. Ezennel befejezettnek nyilvánítom a dokumentációt. Mindenkinek kellemes munkát, és sok látogatót kíván a VIZIO GLOBAL hoszting.

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára.

web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára. web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára. Ebben a tájékoztatóban több helyen hivatkozunk különböző azonosítókra

Részletesebben

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés).

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu Kép 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). 3. 4. Értelemszerűen kitölteni a regisztrációs lapot, és elküldeni. 5. Postafiókomra érkező levélben

Részletesebben

Adatforgalomra vonatkozó beállítások. Lépjünk be a Beállítások menübe

Adatforgalomra vonatkozó beállítások. Lépjünk be a Beállítások menübe Adatforgalomra vonatkozó beállítások Lépjünk be a Beállítások menübe Egyéb beállítások menün belül a Mobilhálózatok menüt válasszuk ki. Itt a Mobil adatok bepipálása szükséges a GPRS alapú szolgáltatások

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver)

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) Vezérlőpult A webhosting szolgáltatáshoz a világ egyik vezető vezérlőpultját biztosítjuk. A vezérlőpult

Részletesebben

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

Szolgáltatási csomagok I-SZERVIZ Kft. érvényes 2008. szeptember 1-től

Szolgáltatási csomagok I-SZERVIZ Kft. érvényes 2008. szeptember 1-től Szolgáltatási csomagok I-SZERVIZ Kft. érvényes 2008. szeptember 1-től HomeWeb csomagok Ha Ön szeretné családjával megosztani fotóit, vagy valamilyen családi eseményt szeretne egyszerű weboldalon megmutatni

Részletesebben

Hálózatos beállítás. A Novitax ügyviteli programrendszerek hálózatos beállítása a következők alapján történhet:

Hálózatos beállítás. A Novitax ügyviteli programrendszerek hálózatos beállítása a következők alapján történhet: WIN-TAX programrendszerek hálózatos beállítása A Novitax ügyviteli programrendszerek hálózatos beállítása a következők alapján történhet: Hálózatos beállítás Szerver és kliens gépre telepítendő programok

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N97_mini készülékre. Az alkalmazás

Részletesebben

A The Bat levelezés beállítása

A The Bat levelezés beállítása A The Bat levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg a The Bat-et, mely általában a Start menü Minden program/programok listájában megtalálható. Amennyiben a telepítést követő első indításkor

Részletesebben

Saját mail szervert használó Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra

Saját mail szervert használó Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Saját mail szervert használó Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes és tökéletes beállítását érhetjük

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Levelező kliensek beállítása

Levelező kliensek beállítása Levelező kliensek beállítása Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Bevezető...1 Eléréshez szükséges adatok...1 Mozilla Thunderbird beállítása...2 Microsoft Outlook 2013 beállítása...7 Bevezető A SinusLink

Részletesebben

A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása

A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása 1. Program Megnyitás Nyissa meg a Mozilla Thunderbird-öt, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Mozilla Thunderbird menüben megtalálható.

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg a Microsoft Outlook 2003-at, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Microsoft Office menü listájában megtalálható.

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE SPECIFIKUS IT ISMERETEK ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE A feladat megoldása során valamely Windows Operációs rendszer használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso levelezésre

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso  levelezésre Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia C6 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz

Felhasználói kézikönyv Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz MOLEHAND Kft. Verzió Dátum Módosította Változás 1 2009-06-11 Simkó Benedek Dokumentum létrehozása 1.1 2009-08-12 Halász István VPN kapcsolódás fejezet létrehozása

Részletesebben

Nokia E52 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso levelezésre

Nokia E52 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso  levelezésre Nokia E52 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia E52 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt.  postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Felhasználói útmutató ver. 2.0 Budapest, 2018. január 26. Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 3 2 E-mail

Részletesebben

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet Tele Élettel Programportál Adminisztrátori segédlet 2015 Tartalomjegyzék 1. Belépés az admin felületre... 2 2. Profil adatok, jelszó megváltoztatása... 3 3. Új esemény feltöltése... 3 3.1. Az esemény fő

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát.

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 1. Létező postafiók megadása ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 2. Fióktípus megadása Rendszerünkben található postafiókjainak beállításához

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása

1. Létező postafiók megadása A Microsoft Office Outlook (korábban Microsoft Outlook) egy személyesinformáció-kezelő és e-mail ügyfél program a Microsoft-tól, valamint része a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagnak Habár leginkább

Részletesebben

CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása

CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása Az OTRS egy nagyon jól használható hibajegykezelő rendszer. Az IBM cég áll a szoftver mögött, ami Perl nyelven íródott. A közösségi verziót a https://www.otrs.com/try/

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu A weboldalt és az admin felületet tervezte és fejlesztette: First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu 1 2 www.kvtagozat.hu Belépés minden regisztrált látogatónak saját egyedi felhasználónévvel

Részletesebben

Levelezési beállítások

Levelezési beállítások Levelezési beállítások Tartalomjegyzék 1 2 2.1 2.2 2.3 2.4 3 Általános információk...2 Beállítások Windows alatt...2 Thunderbird beállítások...2 Microsoft Outlook 2010 beállítások...6 Androidos beállítások...10

Részletesebben

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp. SQL Backup and FTP A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.com/ A program telepítésének menete A telepítő elindítása után megjelenő képernyő a Next > gomb megnyomásával

Részletesebben

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása DogsWorld nevelde telepítése és beállítása Kérdés vagy probléma esetén: dogsworld@uw.hu 1 Tartalomjegyzék DogsWorld nevelde telepítése és beállítása... 1 1. Az UW tárhelyen regisztráció... 3 2. Az UW beállítása...

Részletesebben

A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI

A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI Mgr. Námesztovszki Zsolt A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013. Bevezető A WordPress

Részletesebben

A MOODLE KERETRENDSZER TELEPÍTÉSE

A MOODLE KERETRENDSZER TELEPÍTÉSE Mgr. Námesztovszki Zsolt A MOODLE KERETRENDSZER TELEPÍTÉSE Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013. MOODLE A MOOLDE

Részletesebben

Az Evolution levelezés beállítása

Az Evolution levelezés beállítása Az Evolution levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg az Evolution-t. Amennyiben a telepítést követő első indításkor a program felajánlja az új postafiók készítését, válassza a Nem lehetőséget.

Részletesebben

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása Felhasználói segédlet v1.1 2017. 02. 15 HU Tartalomjegyzék 1. A HIK-CONNECT szolgáltatásról... 3 2. A HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása (PORT TOVÁBBÍTÁS nélkül)...

Részletesebben

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával 6. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveketa Karok többsége a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával készíti el. A záróvizsga-jegyzőkönyv

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak Tartalomjegyzék Outlook Express e-mail fiók beállítása... 2 Outlook Express e-mail fiók módosítása.... 5 Outlook 2003 e-mail fiók beállítása... 7 Outlook 2003 e-mail fiók módosítása.... 10 Outlook 2007

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra!

A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra! 1. Regisztráció A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra! Amennyiben a regisztrációval kapcsolatosan

Részletesebben

InCash számlázó program és a Webshop Hun rendszer összekötése

InCash számlázó program és a Webshop Hun rendszer összekötése InCash számlázó program és a Webshop Hun rendszer összekötése Az InCash számlázó programkészítő cég, egy köztes programot hozott létre, amely segítségével webáruházakban generálódó megrendeléseket képes

Részletesebben

Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban

Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban 1/5. Intézményi oldal Ezen az oldalon adhatók meg a regisztráló intézmény adatai. Úgy kell kitölteni, hogy ezzel

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET

HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET 1. Általános A HYUNDAI CLOUD P2P szolgáltatás távoli élőkép megtekintést, rögzített felvétel visszajátszást és távoli paraméterezést tesz lehetővé. A szolgáltatás igénybevételéhez

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitotta a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől függően,

Részletesebben

Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal

Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal Az ismertető megírásához a Thunderbird 2.0.0.9-es verzióját használtuk, magyar nyelvű Windows XP Professional operációs rendszerre telepítve

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - Thunderbird levelező www.titkositott.email 2 Bevezető Thunderbird levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

BarAck.Net. Internetes csomagkezel. Felhasználói kézikönyv V 1.0. (2011. július 20.)

BarAck.Net. Internetes csomagkezel. Felhasználói kézikönyv V 1.0. (2011. július 20.) BarAck.Net Internetes csomagkezel Felhasználói kézikönyv V 1.0 (2011. július 20.) Tartalomjegyzék 1 Áttekintés...2 1.1 Célkitzés...2 1.2 A program felépítése...2 2 Futtatási környezet, telepítési információk...3

Részletesebben

Okostelefon használati útmutató

Okostelefon használati útmutató TRIGO IT Core 2014 AD and Office 365 Migration Project Okostelefon használati útmutató Tartalomjegyzék 1. A jelen dokumentum célja... 1 2. A Microsoft Exchange e-mail szolgáltatás beállítása Apple iphone,

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása

1. Létező postafiók megadása A Mozilla Thunderbird levelezőprogram (e-mail kliens), amely a Mozilla projektből fejlődött ki. Ellentétben az eredeti Mozillával, amely egy többfunkciós alkalmazás (webböngésző, e-mail kliens, HTML-szerkesztő,

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) a 2010/2011-es tanévtől

Részletesebben

ROUTER beállítás otthon

ROUTER beállítás otthon ROUTER beállítás otthon 1 Tartalom TP LINK router internet kapcsolatának beállítása... 3 WI-FI beállítás... 5 LinkSys router internet kapcsolatának beállítása... 6 WI-FI beállítás... 8 2 TP LINK router

Részletesebben

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Tartalomjegyzék 1. MS Outlook Express... 3 2. MS Outlook 2003... 7 3. Mozilla Thunderbird... 10 Bevezetés Ez a dokumentum az e-szignó archívum

Részletesebben

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA ZRT ebérjegyzék Felhasználói kézikönyv 2016-05-02 Oldal: 2 / 7 Tartalomjegyzék 1. Belépés az Én Postám alkalmazásba... 3 2. ebérjegyzékek megjelenítése... 4 3. ebérjegyzék letöltése... 5 4.

Részletesebben

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0 E-mail beállítása Outlook kliensen Magyar verzió 1.0 1 Tartalom Általános info... 3 MAPI postafiók bállítása Outlook 2010-ben, Autodiscovery szolgáltatással... 4 MAPI postafiók kézi bállítása Outlook 2010-ben...

Részletesebben

5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése

5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése 5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveket a VIK kivételével az előző félévekhez hasonlóan, a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával

Részletesebben

Oktatási cloud használata

Oktatási cloud használata Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnikai és Információs Rendszerek Tanszék Oktatási cloud használata Készítette: Tóth Áron (BME MIT), 2013. A segédlet célja a tanszéki oktatási cloud

Részletesebben

Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása

Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása 1 Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása A jelszavak használatáról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem informatikai és kommunikációs hálózata használatának és üzemeltetésének szabályai, abban

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer hálózatban

WIN-TAX programrendszer hálózatban WIN-TAX programrendszer hálózatban Számítógépes hálózat Hálózat kialakítása Szerver gépre telepítendő alkalmazások: Adatbázis kiszolgáló (Firebird 2.5-ös verzió) WIN-TAX programrendszer Kliens gépre telepítendő

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A weboldalakat, más néven honlapokat azért készítik, hogy egy személyt, vagy szervezetet, például egy alapítványt, megtaláljanak

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitottad a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől

Részletesebben

SzePi Moodle tanári kézikönyv 1.0. A Dugonics András Piarista Gimnázium Moodle rendszerének elérése: http://moodle.szepi.hu

SzePi Moodle tanári kézikönyv 1.0. A Dugonics András Piarista Gimnázium Moodle rendszerének elérése: http://moodle.szepi.hu SzePi Moodle tanári kézikönyv 1.0 A Dugonics András Piarista Gimnázium Moodle rendszerének elérése: http://moodle.szepi.hu Bejelentkezés Az oldalra navigálva, először be kell jelentkeznünk. Ha a jobb felső

Részletesebben

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás TELEPÍTÉS (1) Üdvözli a Bi-LINK. Az alkalmazás használatával követheti, megértheti és irányíthatja legfontosabb egészségügyi paramétereit. Az első lépés készüléke adatainak megtekintéséhez, hogy letölti,

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

CĺM: Bogdana Šuputa Novi Sad Serbia

CĺM: Bogdana Šuputa Novi Sad Serbia BALATON ŠTAMPA doo CĺM: Bogdana Šuputa 73 21000 Novi Sad Serbia TELEFAX: +381 21 / 504 666 +381 21 / 504 722 +381 21 / 505 825 FAX: +381 21 / 504 724 E-MAIL: office@balatonstampa.com WEB: www. balatonstampa.com

Részletesebben

Wifi segédlet Windows 7 operációs rendszer esetén

Wifi segédlet Windows 7 operációs rendszer esetén Wifi segédlet Windows 7 operációs rendszer esetén Könyvtárunkban bevezetésre került a wifi rendszer, melyet az olvasók az olvasótermekben tudnak igénybe venni hozott laptoppal az eduroam keretében. Eduroamra

Részletesebben

einvoicing Elektronikus számlázás Ügyfélportál Felhasználói kézikönyv Ügyfélportál V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12

einvoicing Elektronikus számlázás Ügyfélportál Felhasználói kézikönyv Ügyfélportál V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12 Elektronikus számlázás Felhasználói kézikönyv V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12 Tartalomjegyzék: 1.0 Általános áttekintés 3 2.0 Email értesítés 4 3.0 Bejelentkezés 4 4.0 Számlafelület 5 5.0 Számla keresése

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása

DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása Walisec AHDVR, NVR és IP kamera ingyenes DDNS beállítása: Megjegyzés: Csak kizárólag nem Cloud szériás Walisec eszközöknél használható ez a funkció!

Részletesebben

HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET

HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET 1. Általános A HYUNDAI CLOUD P2P szolgáltatás távoli élőkép megtekintést, rögzített felvétel visszajátszást és távoli paraméterezést tesz lehetővé. A szolgáltatás igénybevételéhez

Részletesebben

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztráció 2019 WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztrációs folyamat három lépésben összefoglalva Az első lépés, hogy a 2019-es vagy a 2018-as megrendelésben megadott regisztrációra jogosult

Részletesebben

1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. http://www.uzletitelekom.hu. Faxszám: 06-80/430-043

1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. http://www.uzletitelekom.hu. Faxszám: 06-80/430-043 1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. 1435 http://www.uzletitelekom.hu Faxszám: 06-80/430-043 Levelezési szolgáltatások megrendelése Levelezési szolgáltatások Új megrendelés Csoportos e-mail Csoportos e-mail

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével Kattintson a Startmenüre, majd válassza a Hálózati és telefonos kapcsolatok pontot. Ezen belül kattintson jobb gombbal a Helyi kapcsolat ikonra, és válassza az előugró menüből a Tulajdonságok pontot. A

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2017_170501 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

IP-címhez kötött webszolgáltatások használata idegen IP-című gépről

IP-címhez kötött webszolgáltatások használata idegen IP-című gépről IP-címhez kötött webszolgáltatások használata idegen IP-című gépről Bevezetés Hanák D. Péter, BME IIT, 2006. május 22. Ismeretes, hogy egyes webszolgáltatások csak meghatározott IP-című számítógépekről

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

*Ezen felületet kell kitölteni saját fiók létrehozásáho z

*Ezen felületet kell kitölteni saját fiók létrehozásáho z Olvasóink otthonról is kereshetnek az EBSCOhost adatbázisban, olvasójegy számuk megadásával. (pl.: VFMK és hat számjegy) http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,cookie,cpid&custid=s5028516 Vonalkódunk

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató

KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató Bemutató Az UMS Egységes Üzenetkezelő Rendszer hang- és faxüzenetek fogadására és faxüzenetek küldésére alkalmas. Felhasználói weboldal Elérhetőség

Részletesebben