Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (VII. 09.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (VII. 09.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről"

Átírás

1 Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (VII. 09.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. -ának (1) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény (Továbbiakban: Étv.) 28. -ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Önkormányzat által létesített helyi közművek költségeinek az érintett ingatlanok tulajdonosaira történő áthárításának szabályozására, az ún. szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulásról az alábbi rendeletet alkotja: 1. E rendelet hatálya Dunakeszi város illetékességi területén az ezen rendelet 1. sz. mellékletében felsorolt utcákban lévő lakóházas és nem lakás céljára szolgáló ingatlanok tulajdonosaira terjed ki. 2. (1) 1 Az önkormányzat a pénzeszközeiből végzett szennyvízcsatorna-hálózat építés költségeiből , -Ft-ot, azaz százhatvanezer forintot az ingatlanok tulajdonosaira áthárít. (2) A rendelet hatálybalépését követő 6 hónapon belüli, egy összegben történő befizetés esetén a fizetendő hozzájárulás mértéke az (1) bekezdésben meghatározott ,- Ft. Ezt követően a befizetendő összeg az 5. szerint meghatározottak szerinti késedelmi pótlékkal emelkedik. (3) A hozzájárulás összegét 5 év (60 hónap) alatt, havi Ft-os részletekben is meg lehet fizetni, minden hónap 15. napjáig. Részletfizetés esetén a hozzájárulás teljes összege ,- Ft. A részletfizetést a rendelet hatályba lépésétől számított 6 hónapon belül meg kell kezdeni. (4) Amennyiben az ingatlan tulajdonosa a (3) bekezdés szerinti részletfizetést megkezdi, de később a fennmaradó részt egy összegben megtéríti, úgy a hozzájárulás fennmaradó összegét a (3) bekezdésben meghatározott , -Ft alapulvételével kell kiszámítani. (5) 1 Amennyiben a tulajdonos a (3) bekezdés szerinti részletfizetést megkezdi, de több mint 3 havi részlet megfizetésével elmarad, úgy az önkormányzat a (3) bekezdésben meghatározott hozzájárulás meg nem fizetett részét egy összegben követelheti. (6) 1 A fejlesztési hozzájárulás megfizetése az önkormányzat által megépített szennyvízcsatorna-hálózat tulajdonjogában változást nem keletkeztet, szolgáltatási díjkedvezményre nem jogosít. 3. A fizetendő hozzájárulás összegét az önkormányzat e rendelet keretei között veti ki és közli az érdekeltekkel.

2 A határidőig be nem fizetett hozzájárulás összege után az esedékességet követő naptól a jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd részét naponta késedelmi pótlékként kell megfizetni. 6. (1) Az Önkormányzat a hozzájárulás megfizetésének és a megépült közműre csatlakozás feltételeiről megállapodást köt az önkormányzati beruházással érintett ingatlanok tulajdonosaival. (2) A megállapodás pontos tartalmát a R sz. melléklete tartalmazza. (3) A Polgármesteri Hivatal által előkészített megállapodást az Önkormányzat nevében a Polgármester írja alá. 7. (1) 1 Ha a magánszemély tulajdonos a hozzájárulás összegének megfizetése előtt az ingatlant átruházza, a még fennálló hátralékot egy összegben köteles megfizeti. (2) Ha a magánszemély tulajdonos a hozzájárulás összegének megfizetése előtt elhalálozik, az örökös, amennyiben az örökhagyó részletekben már megkezdte a teljesítést, változatlan feltételekkel fizetheti tovább a hátralékot, vagy dönthet a fennmaradó rész egy összegben történő megfizetéséről. (3) Az (1)-(2) bekezdésben szabályozott esetekben a fennmaradó rész megtérítésére a 2. (4) bekezdése irányadó. 8. Az 1. sz. mellékletben felsorolt utcákban elkészült szennyvízcsatorna közművek az Önkormányzat tulajdonába kerülnek. 9. Jelen rendelet augusztus 1-én lép hatályba. Dunakeszi, július 9. Záradék: Dr. Illés Melinda Kecskeméthy Géza. jegyző polgármester A rendelet a mai napon kihirdetésre került. Dunakeszi, július 9. Dr. Illés Melinda Jegyző 1 Módosította a 27/2008. (XI.05.) Ör.

3 1. sz. melléklet Szennyvízcsatorna-fejlesztési hozzájárulás megfizetésére kötelezett utcák jegyzéke - Pihenő lejtő ( hrsz-ig) - Csobogó köz /6 hrsz - Csiga köz - Pihenő u. ( /5 hrsz-ig)

4 2. sz. melléklet 1 Egy összegben történő fizetés esetén az Önkormányzattal kötendő szerződés minta S Z E R Z Ő D É S érdekeltségi hozzájárulás megfizetéséről amely létrejött egyrészről Dunakeszi Város Önkormányzata (a továbbiakban: jogosult) Dunakeszi, Fő út 25., másrészről... an.:, szig.sz.: és.. an.:, szig.sz.:... (a továbbiakban: kötelezettek) Dunakeszi, szám alatti lakosok között, a Dunakeszi, utcában épült önkormányzati finanszírozású szennyvízcsatorna gerincvezeték költségeinek az érintett ingatlantulajdonos/tulajdonosok általi megfizetésének és a rákötés engedélyezéseinek feltételeivel kapcsolatban, az alábbiak szerint: 1. A kötelezettek vállalják, hogy a fenti című, hrsz-ú ingatlanuk után, az Önkormányzat elkülönített számlájára érdekeltségi hozzájárulás címén, egy összegben, megfizetnek a jogosultnak...,- Ft (azaz.. ) forintot. A befizetés a szerződés megkötésével egyidejűleg történik. 2. A kötelezettek vállalják a megépült szennyvízcsatorna gerincvezetékre történő házi bekötést, a mellékelt a DMRV Zrt., mint üzemeltető által kiadott lakossági csatornabekötések létesítéséről szóló tájékoztató előírásai szerint. Kötelezettek vállalják továbbá, hogy a DMRV Zrt. bekötési engedélyét a Hivatal Osztályán a bekötés elvégzése után 15 napon belül bemutatják. 3. A Polgármesteri Hivatal. Osztálya ezen szerződés aláírása után a DMRV Zrt. csatornabekötési nyomtatványán igazolja a közműfejlesztési hozzájárulás befizetését. 4. A kötelezettek tudomásul veszik Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 19/2008.(VII. 09.) rendeletének 8. -ában szabályozott tulajdonjogviszonyokra vonatkozó rendelkezést. 5. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a jelen jogügyletben esetleg származó vitájukat elsődlegesen egyezséggel kísérlik meg rendezni. Ha ez nem vezet eredményre, akkor a vitájuk eldöntésére az általános illetékességű bírósághoz fordulnak.

5 Ezen szerződést a felek elolvasták, megértették, kijelentik, hogy az abban foglaltakkal akaratukkal mindenben megegyeznek, s mint ilyet az alulírott napon és tanúk előtt, jóváhagyólag aláírják. Dunakeszi, jogosult... kötelezett Kötelezett Tanúk: Név:. Lakcím: Szig.sz.: Név:. Lakcím: Szig.sz.:

6 3. sz. melléklet 1 Részletfizetés esetén az Önkormányzattal kötendő Szerződés minta S Z E R Z Ő D É S érdekeltségi hozzájárulás megfizetéséről amely létrejött egyrészről Dunakeszi Város Önkormányzata (a továbbiakban: jogosult) Dunakeszi, Fő út 25., másrészről... an.:, szig.sz.: és.. an.:, szig.sz.:... (a továbbiakban: kötelezettek) Dunakeszi, szám alatti lakosok között, a Dunakeszi, utcában épült önkormányzati finanszírozású szennyvízcsatorna gerincvezeték költségeinek az érintett ingatlantulajdonos/tulajdonosok általi megfizetésének és a rákötés engedélyezéseinek feltételeivel kapcsolatban, az alábbiak szerint: 1. A kötelezettek vállalják, hogy a fenti című, hrsz-ú ingatlanuk után, az Önkormányzat elkülönített számlájára érdekeltségi hozzájárulás címén, 5 év alatt, havi egyenlő részletekben, megfizetnek a jogosultnak , - Ft-ot, azaz Százkilencvenhatezer- harminckettő forintot. A havi részlet 3.267,- Ft, azaz Háromezer hatvanhárom forint. 2. A havi részletek megfizetéséhez szükséges befizetési csekket a jogosult a Polgármesteri Hivatalon keresztül biztosítja. 3. A kötelezettek tudomásul veszik, hogy ha több mint három havi részlet befizetésével elmaradnak, akkor a jogosult a követelést nyomban lejárttá teheti és a teljes hátralékos összeget egy összegben követelheti. Ha ennek a kötelezettek 15 napon belül nem tesznek eleget, akkor az egy összegben esedékes hátralék után a mindenkori késedelmi kamatot is kötelesek megfizetni. 4. Ha a kötelezettek az ingatlanukat a jelen szerződés megkötésétől számított 5 éven belül átruházzák, erről jogosultat értesíteniük kell. 5. Kötelezettek a 4. pont szerint ingatlan átruházáskor a hátralékos összeget vagy egy összegben megfizetik, vagy az új tulajdonossal megállapodnak abban, hogy az érdekeltségi hozzájárulás fennmaradó részét az új tulajdonos fizeti meg. 6. Ha a 5. pont szerint az új tulajdonos vállalja a fennmaradó összeg megfizetését, az eredeti kötelezett akkor mentesül a fizetési kötelezettség alól, ha az ingatlan átruházási szerződést bemutatja a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályán. Ha a gerincvezetékre történő csatlakozás az átruházáskor még nem történt meg, a kötelezettség alóli mentesülés további feltétele, hogy az új tulajdonos Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2008. (II. 05.) rendelet 2. sz. melléklete szerinti szerződést megkösse az Önkormányzattal.

7 7. A kötelezettek vállalják a megépült szennyvízcsatorna gerincvezetékre történő házi bekötést, a mellékelt a DMRV Zrt., mint üzemeltető által kiadott lakossági csatornabekötések létesítéséről szóló tájékoztató előírásai szerint. Kötelezettek vállalják továbbá, hogy a DMRV Zrt. bekötési engedélyét a Hivatal Osztályán a bekötés elvégzése után 15 napon belül bemutatják. 8. A Polgármesteri Hivatal. Osztálya ezen szerződés aláírása után a DMRV Zrt. csatornabekötési nyomtatványán igazolja a közműfejlesztési hozzájárulás befizetését. 9. A kötelezettek tudomásul veszik Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 19/2008.(VII. 09.) rendeletének 8. -ában szabályozott tulajdonjogviszonyokra vonatkozó rendelkezést. 10. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a jelen jogügyletben esetleg származó vitájukat elsődlegesen egyezséggel kísérlik meg rendezni. Ha ez nem vezet eredményre, akkor a vitájuk eldöntésére az általános illetékességű bírósághoz fordulnak. Ezen szerződést a felek elolvasták, megértették, kijelentik, hogy az abban foglaltakkal akaratukkal mindenben megegyeznek, s mint ilyet az alulírott napon és tanúk előtt, jóváhagyólag aláírják. Dunakeszi, jogosult... kötelezett Kötelezett Tanúk: Név:. Lakcím: Szig.sz.: Név:. Lakcím: Szig.sz.:

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. ( II.05.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. ( II.05.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. ( II.05.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2009.(IV.24.)Kt. rendelete Maglód város területén történő utólagos közműrákötések rendjéről és közműfejlesztési hozzájárulásról ZÁRADÉK Az egységes szerkezetbe

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hozzájárulás mértéke. A hozzájárulás mértékét jelen rendelet 1. számú melléklete határozza meg.

A rendelet hatálya. A hozzájárulás mértéke. A hozzájárulás mértékét jelen rendelet 1. számú melléklete határozza meg. Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2009. (III.20.) számú önkormányzati rendelete a csapadékvíz-elvezető csatorna közművesítési hozzájárulásról Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Tárgy: Utólagos közmű csatlakozások rendjéről és a fizetendő hozzájárulásról szóló rendelet megalkotása

Tárgy: Utólagos közmű csatlakozások rendjéről és a fizetendő hozzájárulásról szóló rendelet megalkotása Tárgy: Utólagos közmű csatlakozások rendjéről és a fizetendő hozzájárulásról szóló rendelet megalkotása ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. november 30-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Szentgotthárd

Részletesebben

SZERKEZETBEN 24.) 23/2010. (XII. 28.) 4/2013. (IV.

SZERKEZETBEN 24.) 23/2010. (XII. 28.) 4/2013. (IV. Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2006. (IV. 24.) számú rendelete az Intézményfejlesztési Alapról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a módosításáról szóló 23/2010. (XII. 28.) és 4/2013. (IV.

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2014. április

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) az önerős beruházásban megvalósuló ivóvíz és szennyvízelvezető hálózat közműnek a meglévő közműhálózatra csatlakozás.

A rendelet hatálya. (2) az önerős beruházásban megvalósuló ivóvíz és szennyvízelvezető hálózat közműnek a meglévő közműhálózatra csatlakozás. Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 18/2010.(XII. 17.) számú rendelete a KÖZMŰFEJLESZTÉSI HOZZÁJÁRULÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK RENDJÉRŐL egységes szerkezetben a 16/2014. (IX.15.) sz. rendelettel Bugyi Nagyközség

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. A rendelet hatálya 1..

EGYSÉGES SZERKEZET. A rendelet hatálya 1.. EGYSÉGES SZERKEZET Cserszegtomaj község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011.(X.27.) önkormányzati rendelete a közműfejlesztési hozzájárulás megállapításának rendjéről Cserszegtomaj Község Önkormányzatának

Részletesebben

Zsámbék Város Képviselő-testületének. 30/2011. (XII.16.) számú önkormányzati R E N D E L E T E. a telekadóról

Zsámbék Város Képviselő-testületének. 30/2011. (XII.16.) számú önkormányzati R E N D E L E T E. a telekadóról Zsámbék Város Képviselő-testületének 30/2011. (XII.16.) számú önkormányzati R E N D E L E T E a telekadóról A Helyi adókról szóló (továbbiakban: Htv.) többször módosított 1990. évi C. törvény 1.. (1) bekezdése,

Részletesebben

1.. Elővásárlási jog. 2.. Kiszolgáló és lakóút céljára történő lejegyzés

1.. Elővásárlási jog. 2.. Kiszolgáló és lakóút céljára történő lejegyzés KOZÁRMISLENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003.(XI.13.) Önkormányzati rendelete A településrendezési feladatok megvalósulását biztosító sajátos jogintézményekről (egységes szerkezetben

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló víziközmű hálózathoz történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről,

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az utólagos csatlakozás feltételei

A rendelet hatálya. Az utólagos csatlakozás feltételei Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29 / 2017. (VIII.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló víziközmű hálózathoz történő utólagos csalatkozás műszaki és pénzügyi feltételeiről,

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának többször módosított 6/1992. (II.27.) Ör. rendelete Tolna Város területén épülő közművek megvalósulási lehetőségeiről

Tolna Város Önkormányzatának többször módosított 6/1992. (II.27.) Ör. rendelete Tolna Város területén épülő közművek megvalósulási lehetőségeiről Tolna Város Önkormányzatának többször módosított 6/1992. (II.27.) Ör. rendelete Tolna Város területén épülő közművek megvalósulási lehetőségeiről A rendelet célja 1. A lakossági igények gyorsabb kielégítésének

Részletesebben

A rendelet hatálya Általános rendelkezések

A rendelet hatálya Általános rendelkezések 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 13/1997. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1 a tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2 A Tolna

Részletesebben

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.24.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.24.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.24.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2009. (III.16.) rendelete

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2009. (III.16.) rendelete Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2009. (III.16.) rendelete az önkormányzati közút- és közműépítések fejlesztési hozzájárulásáról Záradék: Ezen rendelet kihirdetésre került Piliscsaba

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2012. (VII.10.) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának

Részletesebben

I. fejezet Bevezető rendelkezések. II. fejezet Az elővásárlási joggal érintett lakások elidegenítéséről 1. Adásvételi szerződéskötési feltételek

I. fejezet Bevezető rendelkezések. II. fejezet Az elővásárlási joggal érintett lakások elidegenítéséről 1. Adásvételi szerződéskötési feltételek 10/2005. (I. 31.) sz. önkormányzati rendelet, valamint az ezt módosító 12/2006. (IV. 10) sz., a 36/2006.(XII.18.) sz., a 12/2007.(II.23.) sz., 40/2007. (XII. 14.) sz., a 23/2008. (VI. 26.) sz., valamint

Részletesebben

Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2011. (VI.24.) Ör.sz. rendelete. a szennyvízcsatorna közműfejlesztési hozzájárulásról

Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2011. (VI.24.) Ör.sz. rendelete. a szennyvízcsatorna közműfejlesztési hozzájárulásról Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2011. (VI.24.) Ör.sz. rendelete a szennyvízcsatorna közműfejlesztési hozzájárulásról Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL A 43/2001. (XII. 17.) 3, A 49/2001. (2002. I. 2.) 4, A 16/2002. (VII. 4.)

Részletesebben

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának 12/1996. (IV.26.) sz. önkormányzati rendelete Az építményadóról

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának 12/1996. (IV.26.) sz. önkormányzati rendelete Az építményadóról Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának 12/1996. (IV.26.) sz. önkormányzati rendelete Az építményadóról A Budapest, VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 209/2014.(X.30.) számú határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 209/2014.(X.30.) számú határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 209/2014.(X.30.) számú határozata a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. "Sóstó 2015/A" kötvényének átstrukturálásáról A Közgyűlés az előterjesztést megtárgyalta, és jóváhagyta

Részletesebben

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019. (IV. 05.) önkormányzati rendelete a lakásért életjáradék program bevezetéséről

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019. (IV. 05.) önkormányzati rendelete a lakásért életjáradék program bevezetéséről Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019. (IV. 05.) önkormányzati rendelete a lakásért életjáradék program bevezetéséről Dunakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2016. (X. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ADÓKRÓL

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2016. (X. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ADÓKRÓL PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2016. (X. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ADÓKRÓL az azt módosító 3/2017. (II. 2.) önkormányzati rendelettel EGYSÉGES SZERKEZETBEN Páty Község Önkormányzatának képviselő-testülete

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 29/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ ÉPÍTMÉNYADÓRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 29/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ ÉPÍTMÉNYADÓRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 29/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete AZ ÉPÍTMÉNYADÓRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 29/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete az építményadóról

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

32/2003. (VIII. 7.) Makó ör. 1. a helyi érdeket szolgáló közút és járda építésének és felújításának szervezéséről és önkormányzati támogatásáról

32/2003. (VIII. 7.) Makó ör. 1. a helyi érdeket szolgáló közút és járda építésének és felújításának szervezéséről és önkormányzati támogatásáról 32/2003. (VIII. 7.) Makó ör. 1 a helyi érdeket szolgáló közút és járda építésének és felújításának szervezéséről és önkormányzati támogatásáról Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2018. ( ) önkormányzati rendelete

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2018. ( ) önkormányzati rendelete MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2018. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló víziközmű hálózathoz történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről,

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. szeptember 10. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015 (IV.27.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról (egységes szerkezetben a 16/2015.(VIII.28.), 25/2017.(XII.19.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: , Fax:

2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: , Fax: Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: 06 24 511-830, Fax: 06 24 511-831 E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés az Alsónémedi Felsőerdősor utca kiépítésére fizetendő útépítési érdekeltségi hozzájárulásról szóló../2011. ( ) sz. önkormányzati rendelethez Tisztelt Képviselő-testület! Már a 2010. év első

Részletesebben

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS SZT-. ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Pér Község Önkormányzata mint engedményező (cím: 9099 Pér, Szent Imre utca 1.; törzsszám: 727837; adószáma: 15727835-2-08; képviseletében eljár:

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselőtestületének 20/2001. (X.25.) KT. sz. r e n d e l e t e az út, és járdaépítési érdekeltségi hozzájárulásról

Szatymaz Község Képviselőtestületének 20/2001. (X.25.) KT. sz. r e n d e l e t e az út, és járdaépítési érdekeltségi hozzájárulásról Szatymaz Község Képviselőtestületének 20/2001. (X.25.) KT. sz. r e n d e l e t e az út, és járdaépítési érdekeltségi hozzájárulásról (egységes szerkezetben a 20/2007. ( IX. 25. ) KT. sz., a 16/2009. (X.15.),

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület április 24-ei rendes ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület április 24-ei rendes ülésére Budakalász Város Polgármestere 77/2014.(IV.24.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. április 24-ei rendes ülésére Tárgy: Javaslat a csatorna érdekeltségi hozzájárulás

Részletesebben

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Szarvas Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. február 22-i ülésére Tárgy: A MSZP Zirc és Térsége Szervezeteinek Szövetsége kérelme Előadó: dr. Árpásy Tamás jegyző Előterjesztés

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Képviselő-testületének 76/2013. (04.25.) Öh. sz. határozata A Biatorbágy, 04/26,

Részletesebben

A Rendelet preambuluma az alábbiak szerint módosul:

A Rendelet preambuluma az alábbiak szerint módosul: Belváros Lipótváros, Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának 42/2009. (X. 30.) rendelete az önkormányzat tulajdonában álló bérlakások elidegenítésének feltételeiről szóló többször módosított-40/2007.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. november 26. -i ülésére Tárgy: Az önkormányzati beruházásban megvalósított szennyvízlevezető csatornahálózat költségeihez

Részletesebben

Jánoshalma Város Képviselő-testületének 2/1996/I.24./Ör.sz. rendelete /egységes szerkezetben/

Jánoshalma Város Képviselő-testületének 2/1996/I.24./Ör.sz. rendelete /egységes szerkezetben/ Jánoshalma Város Képviselő-testületének 2/1996/I.24./Ör.sz. rendelete /egységes szerkezetben/ az önkormányzat tulajdonában lévő lakások értékesítéséről Jánoshalma Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita Előterjeszti:Mezőfi

Részletesebben

Jármi község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (XII. 14.) önkormányzati rendelete. a talajterhelési díjról

Jármi község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (XII. 14.) önkormányzati rendelete. a talajterhelési díjról Jármi község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (XII. 14.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról szóló 2003.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 27-i ülésére Tárgy: A Zirc, Kossuth u. 18. szám alatti 996/3/C helyrajzi számú garázs ingatlan bérleti úton történő

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (II.5.) Ör. sz. rendelete az önkormányzat által végzett beruházásokhoz kapcsolódó lakossági közművesítés hozzájárulásról / egységes szerkezetben

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XII. 16.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XII. 16.) önkormányzati rendelete az utólagos közmű csatlakozások rendjéről és a fizetendő hozzájárulásról Majosháza Község Önkormányzatának

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014.(III.20.) önkormányzati rendelete (G4) a talajterhelési díjról

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014.(III.20.) önkormányzati rendelete (G4) a talajterhelési díjról Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014.(III.20.) önkormányzati rendelete (G4) a talajterhelési díjról Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat pénztartozás mérséklésére,

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a gyermekvédelmi szakellátással kapcsolatos együttműködési megállapodás megkötésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a gyermekvédelmi szakellátással kapcsolatos együttműködési megállapodás megkötésére Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ikt.szám: 30.989/2012 Javaslat a gyermekvédelmi szakellátással kapcsolatos együttműködési megállapodás megkötésére Tisztelt Közgyűlés! A gyermekek védelméről

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére Tárgy: Küldetés Alapítvány kérelme Sorszám: IV/5 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb előterjesztés

Részletesebben

Csolnok Község Önkormányzata

Csolnok Község Önkormányzata Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (IX.16) számú önkormányzati rendelete államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÉS HORVÁT KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 4/2002. (II.15.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÉS HORVÁT KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 4/2002. (II.15.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE PETRIVENTE KÖZSÉGI ÉS HORVÁT KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 4/2002. (II.15.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÜLTERÜLETI ÉS BELTERÜLETI INGATLANOK HASZONBÉRBE

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1991.(X.17.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1991.(X.17.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1991.(X.17.) r e n d e l e t e lakásvásárláshoz nyújtható helyi támogatásról 1 ( a módosítással egységes szerkezetben ) Csorvás Város önkormányzatának

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete*

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* a helyi iparűzési adóról (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) A Közgyűlés a helyi adókról

Részletesebben

11/2007. (VIII. 01.) számú rendelete a közműfejlesztési hozzájárulás megállapításának rendjéről és mértékéről 1.. A rendelet célja

11/2007. (VIII. 01.) számú rendelete a közműfejlesztési hozzájárulás megállapításának rendjéről és mértékéről 1.. A rendelet célja Nagybakónak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2007. (VIII. 01.) számú rendelete a közműfejlesztési hozzájárulás megállapításának rendjéről és mértékéről Nagybakónak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Vételi jogot biztosító szerződés

Vételi jogot biztosító szerződés Vételi jogot biztosító szerződés ingatlanra Vételi jogot biztosító szerződés amely létrejött egyrészről családi és utónév: születési családi és utónév:. születési hely és idő:.. anyja neve:... lakcím:....

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjesztő: Vargáné

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2011. (VI. 22.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2011. (VI. 22.) önkormányzati rendelete Hatályon kívül helyezte: 24/2011. (XI. 21.) Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2011. (VI. 22.) önkormányzati rendelete egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól,

Részletesebben

Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (XI.21.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (XI.21.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (XI.21.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Som Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be.

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. január 14. Dr. Pavlek Tünde sk.

Részletesebben

1. Eladó kijelenti, hogy 1/1 részbeni kizárólagos tulajdonát képezi az alábbi ingatlan:

1. Eladó kijelenti, hogy 1/1 részbeni kizárólagos tulajdonát képezi az alábbi ingatlan: Ikt.sz.: PVV Zrt. ADÁSVÉTELI ELŐSZERZŐDÉS B-10-00-01 VERZIÓ: 3.0 mely létrejött egyrészről a PVV Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: Pécs, Búza tér 8/b. szám,

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 196/2015. (VIII.04.) határozat Lévai Istvánné és Lévai István bogácsi lakos részére

Részletesebben

Kosd Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2012. (I. 25.) számú rendelete a talajterhelési díjról

Kosd Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2012. (I. 25.) számú rendelete a talajterhelési díjról Kosd Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2012. (I. 25.) számú rendelete a talajterhelési díjról Egységes szerkezetben a 4/2012. (II.08.) önkormányzati rendelettel. Kosd Község Önkormányzatának

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések. Az adó megállapítása és az adókötelezettség 1.

I. rész. Általános rendelkezések. Az adó megállapítása és az adókötelezettség 1. A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 40/2011. (XII.12.) rendelete a helyi építmény- és telekadóról A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Gétye Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 13/2004./XII. 18./ számú.

Gétye Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 13/2004./XII. 18./ számú. Gétye Községi Önkormányzat Képviselőtestületének - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 13/2004./XII. 18./ számú r e n d e l e t e A HELYI ADÓK BEVEZETÉSÉRŐL HATÁLYOS: 2005. JANUÁR 1-ÉTŐL. 2 GÉTYE

Részletesebben

Zalaapáti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 17/2003./XII. 22./ számú.

Zalaapáti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 17/2003./XII. 22./ számú. Zalaapáti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 17/2003./XII. 22./ számú r e n d e l e t e A HELYI ADÓK BEVEZETÉSÉRŐL HATÁLYOS: 2004. JANUÁR 1-ÉTŐL. 2

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 23-ai rendes ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 23-ai rendes ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S 262/2010. (XI.23.) sz. előterjesztés A Képviselő-testület 2010. november 23-ai rendes ülésére Tárgy: Javaslat az önkormányzati bértelkek

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 228-2012015. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: 2 db Hiv. sz.: - Postacím: 5601Pf112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

ÚJLENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/1998. (VI.25.) számú rendelete a

ÚJLENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/1998. (VI.25.) számú rendelete a ÚJLENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/1998. (VI.25.) számú rendelete a a szociálisan hátrányos helyzetben lévők adósságterhének enyhítéséről és lakhatási körülményeinek javításáról Újlengyel község Önkormányzata

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Miskolci Egyetem (székhelye: 3515 Miskolc, Egyetemváros; képviseli: Dr. Patkó Gyula rektor) - mint bérbeadó, a továbbiakban bérbeadó, másrészről a Bartók

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE 2 A TULAJDONÁBAN LÉVŐ LAKÁSOK ELIDEGENÍTÉSÉNEK EGYES FELTÉTELEIRŐL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE 2 A TULAJDONÁBAN LÉVŐ LAKÁSOK ELIDEGENÍTÉSÉNEK EGYES FELTÉTELEIRŐL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE 2 A TULAJDONÁBAN LÉVŐ LAKÁSOK ELIDEGENÍTÉSÉNEK EGYES FELTÉTELEIRŐL A 17/1999. (V. 13.) 3, A 33/2000. (X. 24.) 4, A 42/2000.

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2016. (XII. 14.) önkormányzati rendelete

Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2016. (XII. 14.) önkormányzati rendelete Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2016. (XII. 14.) önkormányzati rendelete az utólagos közmű csatlakozások rendjéről és a fizetendő hozzájárulásról Dunavarsány Város Önkormányzatának

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2006. (V. 15.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásáról

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2006. (V. 15.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásáról Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2006. (V. 15.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásáról az azt módosító 5/2008. ((II.15.) és 53/2008. (XII.18.) rendeletekkel EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Részletesebben

Adásvételi szerződés

Adásvételi szerződés 1 Ingatlan-adásvételi szerződés haszonélvezeti jogról való ingyenes lemondással, foglaló kikötésével, tulajdonjog fenntartása mellett Adásvételi szerződés amely létrejött egyrészről eladó családi és utóneve:

Részletesebben

mint a településrendezési cél megvalósításában közreműködő az ingatlanon beruházást megvalósító továbbiakban: Tulajdonos és Beruházó II.

mint a településrendezési cél megvalósításában közreműködő az ingatlanon beruházást megvalósító továbbiakban: Tulajdonos és Beruházó II. 1 TELEPÜLÉSRENDEZÉSI SZERZŐDÉS 1. SZ MÓDOSÍTÁSA amely létrejött egyrészről: Név: Székhely: 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A. Adószám:15730088-2-13 Törzsszáma: 730084 Statisztikai számjel: 15730088-8411-321-13

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2005. (X. 25.) rendelete

Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2005. (X. 25.) rendelete Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2005. (X. 25.) rendelete az önkormányzati tulajdonú közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért fizetendő díj megállapításáról, a díjalkalmazás feltételeiről

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 22-i ülésére. 1/b. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 22-i ülésére. 1/b. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 22-i ülésére 1/b. napirend Tárgya: Előadó: Maglód város területén történő utólagos közmű csatlakozások rendjéről és a fizetendő

Részletesebben

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete az önerős

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete az önerős Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete az önerős útépítések lakossági érdekeltségi hozzájárulás szabályozásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete

16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete 16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete Szentgotthárd Város Önkormányzatának tulajdonában lév lakások elidegenítésének szabályairól Módosítva: a 4/2002.

Részletesebben

5.. 6.. 7.. Sárrétudvari, 2014. augusztus 28. A kihirdetés dátuma: 2014. augusztus 28. Gyengéné dr. Lévai Adrienn s.k. jegyző

5.. 6.. 7.. Sárrétudvari, 2014. augusztus 28. A kihirdetés dátuma: 2014. augusztus 28. Gyengéné dr. Lévai Adrienn s.k. jegyző Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 8/2014.(VIII.28.) önkormányzati rendelete a közkifolyós vízhasználatról, a vízhasználat díjának megfizetéséről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzatának. 11/1995. (VI. 21.) számú rendelete. az önkormányzati tulajdonban lév lakások elidegenítésérl

Letenye Város Önkormányzatának. 11/1995. (VI. 21.) számú rendelete. az önkormányzati tulajdonban lév lakások elidegenítésérl Letenye Város Önkormányzatának 11/1995. (VI. 21.) számú rendelete az önkormányzati tulajdonban lév lakások elidegenítésérl (egységes szerkezetbe foglalt szöveg) Letenye Város Önkormányzata a lakások és

Részletesebben

40/2004. (X. 18.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelete. az életjáradék lakásért konstrukcióról

40/2004. (X. 18.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelete. az életjáradék lakásért konstrukcióról 40/2004. (X. 18.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelete az életjáradék lakásért konstrukcióról Budapest-Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 1. (1) bekezdésében kapott

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Javaslat az Arany János Általános Iskola és a Scheiling Kft. közötti, határozatlan idejű bérleti szerződés jóváhagyására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

31/2003.(IX.08.) ÖKT. sz rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

31/2003.(IX.08.) ÖKT. sz rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete AZ INGATLANOK KÖZMŰFEJLESZTÉSÉNEK HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL SZÓLÓ a 34/2004. (V.25.), 30/2013. (VI.24.) és a 28/2015. (XI.05.) önkormányzati rendeletek által módosított

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 26/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 26/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 26/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 26/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete az iparűzési

Részletesebben

Talajterhelési díj helyi szabályairól

Talajterhelési díj helyi szabályairól Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 24/2015.(XI.26.) önkormányzati RENDELETE Talajterhelési díj helyi szabályairól Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról

Részletesebben

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről név: születési hely, idő: anyja neve: személyi igazolvány szám: adószám: lakcím: mint Bérbeadó (a továbbikban: Bérbeadó) és név: születési hely, idő: anyja

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének július 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének július 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. július 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Képviselő-testületének 176/2018. (VII. 19.) határozata A CTPark cégcsoporttal kötendő településrendezési

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

I. RÉSZ Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. b.) Nem lakás céljára szolgáló helyiség elidegenítésére terjed ki.

I. RÉSZ Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. b.) Nem lakás céljára szolgáló helyiség elidegenítésére terjed ki. Balmazújváros Város Önkormányzatának 3/2009. (I. 21.) B. újv. Ör. sz. r e n d e l e t e Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások, és helyiségek elidegenítéséről Balmazújváros Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Részletesebben

Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100

Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100 Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100 KÉRELEM ÉTKEZTETÉS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ I. 1. Az ellátást igénybe vevő adatai: Név:... Születési

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA Ikt. szám: IV/B. 218/2016. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének és jegyzőjének 6/2016. (IX.30.) együttes utasítása a rendezési terv

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 6211/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Tárgy: Megállapodás a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulással egyes kötelező megyei

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 12/2009(VIII.14.) rendelettel módosított 12/1996(VIII.15.) Ktr.

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 12/2009(VIII.14.) rendelettel módosított 12/1996(VIII.15.) Ktr. Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 12/2009(VIII.14.) rendelettel módosított 12/1996(VIII.15.) Ktr. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Egységes szerkezetben: 2011. március 25. 2 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.)

Részletesebben

Magánszemélyek kommunális adója

Magánszemélyek kommunális adója 5/2000. (XI.20.) sz. Önkormányzati rendelet a helyi adókról (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) A Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a központi állami költségvetéstől független

Részletesebben