Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint RAPIDO KAUGUMMIENTFERNER

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint RAPIDO KAUGUMMIENTFERNER"

Átírás

1 Oldal 1 -tól/-től SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Nem tanácsolt alkalmazások Nem állnak rendelkezésre információk. 1.. A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó Társaság: Cím: Város: Taunusstraße 19 D München Telefon: +49/89/ Telefax: +49/89/ info@dr-schnell.de Felelős személy: Josef Feuerstein Telefon: +49/89/ Internet: Felvilágosítást ad: Szállító Társaság: sdb@dr-schnell.de Labor Clean Market Kft. Cím: Kén u. 5. Város: Telefon: Internet: H-1097 Budapest Telefax: Sürgősségi telefonszám: Health Toxicological Information Service (HTIS): SZAKASZ: A veszély meghatározása 2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás az EGK 67/548-as illetve az EK 1999/45-ös irányelve alapján Veszély jelzése(i): F - Tűzveszélyes, Xn - Ártalmas, Xi - Irritatív, N - Környezetre veszélyes R-mondatok: Tűzveszélyes. Szem- és bőrizgató hatású. Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. Osztályozás a 1272/2008/EK rendelet [CLP] szerint Veszélyességi kategóriák: Tűzveszélyes folyadékok: Tűzv. foly. 2 Bőrmarás/bőrirritáció: Bőrirrit. 2 Súlyos szemkárosodás/szemir ritáció: Szemkár. 1 Célszervi toxicitás egyszeri expozíció: STOT egy. Aspirációs veszély: Asp. vesz. 1 Avízi környezetre veszélyes: Vízi, krónikus 2 Figyelmeztető mondatok: Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet.

2 Oldal 2 -tól/-től Címkézési elemek Bőrirritáló hatású. Súlyos szemkárosodást okoz. Álmosságot vagy szédülést okozhat. Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Veszélyes összetevők, melyeket fel kell tüntetni a címkén Benzin (nyersolaj), hidrogénezett könnyű Fettalkohol, ethoxyliert Alkylbenzolsulfonsäureester Docusatnatrium Figyelmeztetések: Piktogram: Veszély GHS02-GHS05-GHS07-GHS08-GHS09 Figyelmeztető mondatok H225 H04 H15 H18 H6 H411 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. Bőrirritáló hatású. Súlyos szemkárosodást okoz. Álmosságot vagy szédülést okozhat. Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Óvintézkedésre vonatkozó mondatok P210 Hőtől, forró felületektől, szikrától, nyílt lángtól és más gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás. P24 Az elektrosztatikus kisülés megakadályozására óvintézkedéseket kell tenni. P27 Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását. P280 Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező. P01+P0+P1 LENYELÉS ESETÉN: a szájat ki kell öblíteni. TILOS hánytatni. P05+P51+P8 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. 2.. Egyéb veszélyek Az ebben a készítményben jelen lévő anyagok nem felelnek meg a PBT vagy vpvb besorolás kritériumainak.. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok.2. Keverékek

3 Oldal -tól/-től 12 Veszélyes anyag EK-szám CAS-szám Indexszám REACH-szám Alkotóelemek Osztályozás 67/548/EGK szerint Osztályozás a 1272/2008/EK rendelet [CLP] szerint Tömeg Benzin (nyersolaj), hidrogénezett könnyű % F - Tűzveszélyes, Xn - Ártalmas, Xi - Irritatív, N - Környezetre veszélyes R Flam. Liq. 2, Skin Irrit. 2, STOT SE, Asp. Tox. 1, Aquatic Chronic 2; H225 H15 H6 H04 H Fettalkohol, ethoxyliert 1-<5 % Xi - Irritatív, N - Környezetre veszélyes R41-50 Eye Dam. 1, Aquatic Acute 1 (M-Factor = 1); H18 H Alkylbenzolsulfonsäureester 1-<5 % Xi - Irritatív R8-41 Skin Irrit. 2, Eye Dam. 1; H15 H Docusatnatrium 1-<5 % Xi - Irritatív R8-41 Skin Irrit. 2, Eye Dam. 1; H15 H Fettalkoholpolyglycolether Xi - Irritatív R41 Eye Dam. 1; H18 1-<5 % A R-, H- és EUH-mondatok szövege: lásd a(z) 16 fejezetet. További információ 648/2004.számú EK detergensekről szóló rendelet > 0 % szénhidrogének, nyílt szénláncú. > 5 % nemionos tenzidek, anionos tenzid Illatanyagok: Limonén, Linalool, Benzil-szalicilát 4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtás 4.1. Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Belélegzés esetén Az érintettet a veszélyzónából el kell távolítani. Gondoskodni kell friss levegőről. Tünetek jelentkezése esetén vagy gyanús esetekben azonnal orvosi segítséget kell kérni. Eszméletvesztés bekövetkezésének veszélye esetén fektetés és szállítás stabil oldalfekvésben. Orvosi ellátást kell kérni. Bőrrel való érintkezés esetén Ha az anyag a borre jut, a szennyezett ruhát rögtön le kell vetni és a bőrt kellő mennyiségu víz. Bőrirritáció esetén orvoshoz fordulni. Szembe kerülés esetén Azonnal óvatosan és alaposan szemzuhannyal vagy vízzel leöblíteni. Adott esetben kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Tünetek jelentkezése esetén vagy gyanús esetekben azonnal orvosi segítséget kell kérni. Lenyelés esetén A szájat alaposan ki kell öblíteni vízzel. TILOS hánytatni. Azonnal orvost kell hívni. Aspirációs veszély: Hányás esetén a fejet minél mélyebbre hajtani, így elkerülhető, hogy a hányadék a

4 Oldal 4 -tól/-től 12 tüdőbe kerüljön A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások Ha szükséges, a késleltetve megjelenő tünetek és hatások a 11. szakaszban, illetve a felvételi módok a 11. szakaszban találhatók. A következő tünetek léphetnek föl: fejfájás. Rosszullét. Szédülés. A központi idegrendszer depressziója. Koordinációs zavarok eszméletlenség. lenyelés után: Rosszullét. hányás. Vigyázat a hányásnál: félrenyelés veszélye! tüdőödéma. tüdőgyulladás (pneumónia). 4.. A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése Nem szükségesek különleges intézkedések. 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések 5.1. Oltóanyag A megfelelő tűzoltó készülék Porlasztott vízsugár. / alkoholálló hab. / Széndioxid (CO2). Az alkalmatlan oltóanyag Teljes vízsugár Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Veszélyes égéstermékek Szénoxidok Gázok/gőzök, egészségkárosító. Robbanékony gőz-/levegőkeverék 5.. Tűzoltóknak szóló javaslat Robbanás és/vagy tűz esetén a keletkező gázokat nem szabad belélegezni. Tűz esetén: A környezeti légkörtől független légzésvédő készüléket kell használni. Abban az esetben: Komplett védőruha. További információ A kontaminált oltóvizet elkülönítve gyűjtse. Ne engedje a csatornába vagy a környezeti vizekbe. Ártalmatlanítás a hatósági előírások szerint. 6. SZAKASZ: Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás. Megfelelő szellőzésről kell gondoskodni. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. Abban az esetben: Ügyeljen a csúszásveszélyre! 6.2. Környezetvédelmi óvintézkedések Megakadályozni a nagy területen való szétfolyást (pl. korlátok közé szorítással, olajzárral). Csatornába vagy élővízbe engedni nem szabad. Vizekbe, talajba, vagy a csatornarendszerbe történő szivárgása esetén értesíteni kell a megfelelő hatóságokat.

5 Oldal 5 -tól/-től A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai Folyadékkötő anyaggal (homok, kovaföld, savkötő univerzálkötő) felitatni. A felvett anyagot a Hulladékfeldolgozás fejezetnek megfelelően kell kezelni Hivatkozás más szakaszokra Lásd még: 1. szakasz, valamint személyi védőfelszerelés 8. szakasz. 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Biztonságos kezelési útmutatás Ez ebben a szakaszban található adatok mellett a 8. és a 6.1-es szakaszban is releváns adatok találhatók. További információ Megfelelő szellőzésről kell gondoskodni. Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás. A sztatikus feltöltődés ellen védekezni kell. Robbanásvédett berendezéseket, szerkezeteket, elszívóberendezéseket, készülékeket stb. kell használni. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. A használat közben enni, inni és dohányozni nem szabad. Vegye figyelembe a használati utasítást. Tartsa be a használati utasításokat a címkén. A munkafolyamat a kezelési utasítás szerint végzendő. A vegyi anyagokkal kapcsolatos általános higiéniás előírások követendők. Szünetek előtt és munkavégzés után, kezet mosni. Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó. Szennyezett munkaruhát tilos kivinni a munkahely területéről A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt A tároló helyiségek vagy tartályok különleges formatervezése Olyan helyen tárolja, amelyhez csak felhatalmazott személyeknek van hozzáférése. Figyelembe veendő: Üzembiztonsági rendelet. A terméket kizárólag az eredeti csomagolásában és zárva kell tárolni. A terméket tilos átjáróban és lépcsőházban tárolni. Különválasztási szabályokat tartsa be. Hűvös helyen tartandó. 7.. Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) Nem állnak rendelkezésre információk. 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1. Ellenőrzési paraméterek 8.2. Az expozíció ellenőrzése Megfelelő műszaki ellenőrzés Megfelelő szellőzésről kell gondoskodni. Ez lokális elszívással vagy a használt általános szellőztetéssel érhető el. Munkahelyi határérték (MHÉ) túllépése esetén: Megfelelő légzésvédelmet kell alkalmazni. Csak abban az esetben ha érvényes, ha itt expozíciós határértékek kerültek feltüntetésre Egészségügyi intézkedések A vegyi anyagokkal kapcsolatos általános higiéniás előírások követendők. Szünetek előtt és munkavégzés után, kezet mosni. Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó. Szennyezett munkaruhát tilos kivinni a munkahely területéről.

6 Oldal 6 -tól/-től 12 Szem-/arcvédelem Szorosan záródó védőszemüveg. (EN 166) Kézvédelem Természetes latex védőkesztyű (EN 74), Permeációs idő (átszakadási idő) percekben: 10 Nitril védőkesztyű (EN 74)., Permeációs idő (átszakadási idő) percekben: 480 Ajánlás: gyártó: KCL GmbH, D-6124 Eichenzell, vertrieb@kcl.de Specifikációs szám: 706 Lapren, 70 Camatril Velours Rövid ideig történő kézzel való érintkezésnél: Neoprén védőkesztyű (EN 74). PVC védőkesztyű (EN 74). Kézvédőkrém használata javasolt. Nem tesztelték. Speciális felhasználás esetén ajánlatos az egyes védőkesztyűk vegyszerálló tulajdonságait a kesztyű gyártójával tisztázni. Bőrvédelem {Védőruházat (pl. munkavédelmi cipő EN ISO 2045, hosszú ujjú munkaruha) Légutak védelme Munkahelyi határérték (MHÉ) túllépése esetén: A P2 (EN 1487) szűrő, megkülönböztető szín: barna, fehér Ügyeljen a viselési időnek a veszélyesanyag-rendelet szerinti korlátozására, összhangban a légzésvédő készülékek használatára vonatkozó szabályokkal (BGR 190). Környezeti expozíció ellenőrzések Nem állnak rendelkezésre információk. 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Fizikai állapot: Szín: Szag: ph-érték: Állapotváltozások Olvadáspont: Kezdeti forráspont és forrásponttartomány: Gyulladáspont: Tűzveszélyesség szilárd: gáznemű: Robbanásveszélyes tulajdonságok Robbanási határok - alsó: Robbanási határok - felső: Gyulladási hőmérséklet: Öngyulladási hőmérséklet szilárd: folyékony színtelen jellemző <20 C >=80 C <0 C 0,8 térf.% 8 térf.% 250 C Módszer (főhatóanyag megadása) (főhatóanyag megadása) (főhatóanyag megadása)

7 Oldal 7 -tól/-től 12 gáznemű: Oxidálási tulajdonságok Gőznyomás: Gőznyomás: Sűrűség: Ömlesztési sűrűség: Vízben való oldhatóság: Oldhatóság egyéb oldószerekben Megoszlási hányados: Dinamekus viszkozitás: Kinematicus viszkozitás: Gőzsűrűség: Oldószertartalom: 9.2. Egyéb információk Keverhetőség: Zsíroldhatóság (g/l): Vezetőképesség: Felületi feszültség: 10. SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség A termék ellenőrzése nem történt meg Kémiai stabilitás Szakszerű tárolás és kezelés esetén stabil A veszélyes reakciók lehetősége Nincs ismert veszélyes reakció Kerülendő körülmények Lásd még: 7. szakasz. Hevítés, nyílt láng, gyújtóforrá Nem összeférhető anyagok Lásd még: 7. szakasz. Kerülni kell az erős oxidálószerekkel való kontaktust Veszélyes bomlástermékek Lásd még: 5.2. szakasz. Rendeltetésszerű használat esetén nem bomlik. 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ 85 hpa 0,75 g/cm³ oldhatatlan Toxikokinetika, anyagcsere és eloszlás A besorolás az elkészítési irányelvek (1999/45/EK) kalkulációs eljárása alapján történt. Akut toxicitás A rendelkezésre álló adatok alapján az osztályozás kritériumai nem teljesülnek. (főhatóanyag megadása)

8 Oldal 8 -tól/-től 12 CAS-szám Alkotóelemek Expozíciós útvonal Módszer Dózis Faj Forrás Fettalkohol, ethoxyliert orális LD50 >2000 mg/kg Patkány Alkylbenzolsulfonsäureester orális dermális LD50 - mg/kg Nem állnak rendelkezésre adatok LD50 - mg/kg Nem állnak rendelkezésre adatok belélegzéses gőz LC50 - mg/l Nem állnak rendelkezésre adatok Docusatnatrium orális dermális Fettalkoholpolyglycolether orális dermális LD50 LD50 LD mg/kg mg/kg >2000 mg/kg Patkány Nyúl Patkány LD50 - mg/kg Nem állnak rendelkezésre adatok belélegzéses gőz LC50 - mg/l Nem állnak rendelkezésre adatok Izgató és maró hatás Bőrirritáló hatású. Súlyos szemkárosodást okoz. Szenzibilizáló hatások A rendelkezésre álló adatok alapján az osztályozás kritériumai nem teljesülnek. Egyetlen expozíció utáni célszervi toxicitás (STOT) Álmosságot vagy szédülést okozhat. (Benzin (nyersolaj), hidrogénezett könnyű) Ismételt dózisú toxicitás A rendelkezésre álló adatok alapján az osztályozás kritériumai nem teljesülnek. Rákkeltő, mutagén és szaporodásra káros hatások A rendelkezésre álló adatok alapján az osztályozás kritériumai nem teljesülnek. Aspirációs veszély Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. 12. SZAKASZ: Ökológiai információk Toxicitás Lásd 2.1 (értékelés) További információkat a környezeti hatásokkal kapcsolatban.

9 Oldal 9 -tól/-től 12 CAS-szám Alkotóelemek A vízi környezetre mérgező Módszer Dózis [h] [d] Faj Forrás Fettalkohol, ethoxyliert Akut hal toxicitás Akut növekedés gátlási teszt, algán Akut toxicitás crustacea Alkylbenzolsulfonsäureester LC mg/l 96 h Cyprinus carpio (ponty) ErC50 >0,4-<1 mg/l 72 h Scenedesmus subspicatus EC50 0,26 mg/l Akut hal toxicitás LC50 - mg/l 96 h Nem állnak rendelkezésre adatok Akut növekedés gátlási teszt, algán ErC50 - mg/l 48 h Nem állnak rendelkezésre adatok Akut toxicitás crustacea EC50 - mg/l 48 h Nem állnak rendelkezésre adatok Docusatnatrium Akut hal toxicitás Akut toxicitás crustacea Fettalkoholpolyglycolether LC50 28 mg/l 96 h Oncorhynchus mykiss (Szivárványos pisztráng) EC50 6 mg/l 48 h Daphnia magna Akut hal toxicitás LC50 - mg/l 96 h Nem állnak rendelkezésre adatok Akut növekedés gátlási teszt, algán ErC50 - mg/l Nem állnak rendelkezésre adatok Akut toxicitás crustacea EC50 - mg/l 48 h Nem állnak rendelkezésre adatok Perzisztencia és lebonthatóság A preparátumban található felületaktív anyagok(k) megfelel(nek) a tisztítószerekre vonatkozó, (EC) No.648/2004 számú szabályzatban lefektetett biológiai lebomlási kritériumoknak. Azon dokumentumok, melyek ezt megerősítik, az egyes tagállamok illetékes hatóságai részére készen állnak, és kérésre vagy egy detergensgyártó utasítására rendelkezésre bocsáthatók 12.. Bioakkumulációs képesség Nem állnak rendelkezésre adatok A talajban való mobilitás Nem állnak rendelkezésre adatok A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei Nem állnak rendelkezésre adatok Egyéb káros hatások Nem állnak rendelkezésre adatok 1. SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok 1.1. Hulladékkezelési módszerek Hulladékelhelyezési megfontolások Ártalmatlanítás a hatósági előírások szerint. Például, megfelelő égetőmű. Pl. megfelelő hulladék-lerakóhelyre szállítani. Hulladék elhelyezési szám maradékokból/felhasználatlan termékekből származó hulladék

10 Oldal 10 -tól/-től SZERVES KÉMIAI FOLYAMATOKBÓL SZÁRMAZÓ HULLADÉKOK; szerves alapanyagok termeléséből, kiszereléséből, forgalmazásából és felhasználásából származó hulladékok; egyéb szerves oldószerek, mosófolyadékok és anyalúgok Veszélyes hulladék. Szennyezett csomagolás ártalmatlanítása és ajánlott tisztítószerek Ártalmatlanítás a hatósági előírások szerint. Ajánlás: Hulladékgazdálkodás duális rendszerben. 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk Szárazföldi szállítás (ADR/RID) UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: 14.. Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Címkék: Osztályba sorolási szabály: F1 Korlátozott mennyiség (LQ): 1 L Szállítási kategória: 2 Veszélyességi kód: Alagútkorlátozási kód: D/E Egyéb vonatkozó információk (Szárazföldi szállítás) Felszabadított mennyiség: E2 Belvízi szállítás (ADN) UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: 14.. Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: II Címkék: Osztályba sorolási szabály: F1 Korlátozott mennyiség (LQ): 1 L Egyéb vonatkozó információk (Belvízi szállítás) Felszabadított mennyiség: E2 Tengeri szállítás (IMDG) UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: 14.. Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Címkék: Különleges intézkedések: Korlátozott mennyiség (LQ): EmS: HYDROCARBONS, LIQUID, N.O.S. II HYDROCARBONS, LIQUID, N.O.S. HYDROCARBONS, LIQUID, N.O.S. II - 1 L F-E, S-D

11 Oldal 11 -tól/-től 12 Egyéb vonatkozó információk (Tengeri szállítás) Felszabadított mennyiség: E2 Légi szállítás (ICAO) UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: 14.. Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Címkék: Különleges intézkedések: Korlátozott mennyiség (LQ) (utasszállító repülőgép): HYDROCARBONS, LIQUID, N.O.S. II A A224 1 L IATA-Csomagolási utasítás (utasszállító repülőgép): IATA-Maximális mennyiség (utasszállító repülőgép): IATA-Csomagolási utasítás (teherszállító repülőgép): IATA-Maximális mennyiség (teherszállító repülőgép): Egyéb vonatkozó információk (Légi szállítás) Felszabadított mennyiség: E2 Korlátozott mennyiség (Passenger-LQ): Y Környezeti veszélyek KÖRNYEZETVESZÉLYEZTETŐ: igen A felhasználót érintő különleges óvintézkedések A veszélyes anyagok szállításáért felelős személyeket a megfelelő oktatásban kell részesíteni. A biztosítással kapcsolatos előírásokat elsősorban a szállításban részt vevő személyek esetén kell figyelembe venni. A káresemények megelőzéséra a megfelelő óvintézkedéseket kell bevezetni. 5 5 L L A MARPOL 7/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás A szállítás nem ömlesztett áruként, hanem darabárúként történik, ezért nem alkalmazható. Itt nem alkalmazható a kis mennyiségekre vonatkozó szabályozás. További információ Kockázati szám, valamint csomagkód kérésre. 15. SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok A vonatkozó fontosabb jogszabályok További utalások Besorolás és jelölés, lásd 2. szakasz. Vegyianyagokra vonatkozó rendelet, ChemV érvényes. Vegyi anyag környezeti kockázatának csökkentésére irányuló rendelet, ChemRRV érvényes. Levegőtisztasági rendelet, LRV érvényes. Nemzeti előírások Foglalkoztatási korlátozások: Vízszennyezési osztály (D): A fiatal emberek munkahelyi védelméről szóló 94//EK irányelvet figyelembe kell venni. A várandós anyák munkahelyi biztonságáról és egészségéről szóló 92/85/EK irányelvet figyelembe kell venni. 2 - vízszennyező

12 Oldal 12 -tól/-től SZAKASZ: Egyéb információk Módosítások Átdolgozott szakaszok: 1 Rövidítések és betűszavak vpvb = very persistent very bioaccumulative PBT = persistent bioaccumulative toxic A R-mondatok szövege (Szám és teljes szöveg) 11 Tűzveszélyes. 8 Bőrizgató hatású. 41 Súlyos szemkárosodást okozhat. 50 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre. 51 Mérgező a vízi szervezetekre. 5 A vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. 67 A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. A H- és EUH-mondatok szövege (Szám és teljes szöveg) H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. H04 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. H15 Bőrirritáló hatású. H18 Súlyos szemkárosodást okoz. H6 Álmosságot vagy szédülést okozhat. H400 Nagyon mérgező a vízi élővilágra. H411 Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. További információk A jelen Biztonsági adatlapban szereplő adatok a nyomtatás időpontjában birtokunkban lévő ismereteinknek felelnek meg. Az információk támpontként szolgálnak a jelen biztonsági adatlapon feltüntetett termék raktározását, feldolgozását, szállítását és ártalmatlanítását illetően. Az adatok más termékekre nem vonatkoznak. Amennyiben a termék más anyagokkal keveredik vagy feldolgozásra kerül, úgy a biztonsági tájékoztató adatai nem vonatkoznak automatikusan az újonnann gyártott anyagra. (A veszélyes összetevők adatait a szállító utolsó érvényes biztonsági adatlapjából vettük át.)

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint MILOR

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint MILOR Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FLOORTOP

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FLOORTOP Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y ANTI-FOAM

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y ANTI-FOAM Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Y0050 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint OKKLUFINE 55107 / 55109. Jelölő Kontaktfesték

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint OKKLUFINE 55107 / 55109. Jelölő Kontaktfesték Oldal 1 -tól/-től 11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító OKKLUFINE Jelölő Kontaktfesték 55107 / 55109 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINO SPANN-EX Szilikonlazító

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINO SPANN-EX Szilikonlazító Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: 14225/ 14227 Termék kereskedelmi neve ACETONE ISOPROPYL ALCOHOL Anyag-csoport: Ketone

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVALUX UV LACQUER

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVALUX UV LACQUER Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító U0720LM 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y YELLOW

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y YELLOW Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Y77-Z1102 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Modell-rögzítőliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. Modell-rögzítőliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FINO BONDER Modell-rögzítőliquid 1404 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOPEARL Retenciós ragasztók

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOPEARL Retenciós ragasztók Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: 20672 Termék kereskedelmi neve XYLENE MIBK Anyag-csoport: Kohlenwasserstoffe, gesä.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Diclean F-711

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Diclean F-711 Oldal 1 -tól/-től 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően. : Mezőgazdaság növényvédo szerek

Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően. : Mezőgazdaság növényvédo szerek Kibocsátási dátum: 17/10/2007 Feldolgozva: 06/11/2013 Felváltja ezt: 12/03/2013 Változat: 11.4 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX LAMINATING ADHESIVE

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX LAMINATING ADHESIVE Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító U0800 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR)

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR) Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCK 318 Schlammaktivität/TTC Test, LCK318 A; 1/2

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCK 318 Schlammaktivität/TTC Test, LCK318 A; 1/2 Nyomtatás dátuma: 07.04.2014 Termék kódja: LCK318-1 Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 60828-78-6 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Felülvizsgálat : 22.04.2015 Változat (Felülvizsgálat) : 2.0.0 (1.0.0) Nyomtatás dátuma : 22.04.2015

Felülvizsgálat : 22.04.2015 Változat (Felülvizsgálat) : 2.0.0 (1.0.0) Nyomtatás dátuma : 22.04.2015 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt 1.2 felhasználása Releváns azinosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOTRAY LC PREMIUM Kanálanyag

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOTRAY LC PREMIUM Kanálanyag Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: 14973/ 14974 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. FINO UNISEAL UVA-fényre keményedő zárólakk. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. FINO UNISEAL UVA-fényre keményedő zárólakk. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám: EK-szám: FINO UNISEAL UVA-fényre keményedő zárólakk 005

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Atomic Tattoo Ink - all shades

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Atomic Tattoo Ink - all shades Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Izolálószer FINOPEN UNI-SEP. Kohlenwasserstoffe, gesä. 64742-89-8 649-267-00-0 265-192-2

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Izolálószer FINOPEN UNI-SEP. Kohlenwasserstoffe, gesä. 64742-89-8 649-267-00-0 265-192-2 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám: EK-szám: FINOPEN UNI-SEP Izolálószer 1169 Kohlenwasserstoffe,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINO DEOXYD Folyósító anyag

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINO DEOXYD Folyósító anyag Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: 42060 REACH regisztrációs szám: - CAS-szám: 85392-66-1 EK-szám: 286-925-2 1.2. Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kurinpower A-406

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kurinpower A-406 Oldal 1 -tól/-től 11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Hurler

BIZTONSÁGI ADATLAP Hurler BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Air Condition Foam Cleaner

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Air Condition Foam Cleaner Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

: Sika Poxicolor Plus Part B

: Sika Poxicolor Plus Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma 10.04.2015 Verzió 1.1 Nyomtatás Dátuma 10.04.2015

Felülvizsgálat dátuma 10.04.2015 Verzió 1.1 Nyomtatás Dátuma 10.04.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma 04.06.2015 Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma 04.06.2015. SikaGard -6220

Felülvizsgálat dátuma 04.06.2015 Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma 04.06.2015. SikaGard -6220 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 21223-26 Alkaline Cyanide Reagent

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 21223-26 Alkaline Cyanide Reagent Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Fogcsonklakk FINOCAD SPACER

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Fogcsonklakk FINOCAD SPACER Oldal 1 -tól/-től 11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FINOCAD SPACER Fogcsonklakk 19917 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 453/2010 sz. (EU) Rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 453/2010 sz. (EU) Rendelet szerint Oldal: 1 -tól 9 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi név: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1.

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1. Kibocsátási dátum 03/12/2013 Feldolgozva Változat 1.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Keverék 1.2. Az anyag

Részletesebben

No Change Service! Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 06.01.2015 Utolsó kiadás dátuma 01.02.2013 Első kiadás dátuma 10.10.2007

No Change Service! Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 06.01.2015 Utolsó kiadás dátuma 01.02.2013 Első kiadás dátuma 10.10.2007 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint GLYKOSOL N

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint GLYKOSOL N Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint LCK 114 CSB/COD/DCO

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint LCK 114 CSB/COD/DCO Oldal 1 -tól/-től 12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító

BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító Oldal 1 ennek 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 12.03.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve Szinonimák REACH

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. ADDINOL Hydrodynamic Transmission Oil SGL 18

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. ADDINOL Hydrodynamic Transmission Oil SGL 18 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Felülvizsgálat : 02.05.2015 Változat (Felülvizsgálat) : 2.0.0 (1.0.0) Nyomtatás dátuma : 04.05.2015

Felülvizsgálat : 02.05.2015 Változat (Felülvizsgálat) : 2.0.0 (1.0.0) Nyomtatás dátuma : 04.05.2015 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt 1.2 felhasználása Releváns azinosított

Részletesebben

Hidrofobizáló szer. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre.

Hidrofobizáló szer. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. Rev. sz. 1.2 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum MA10000903/ 02.07.2015 02.07.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 108 7 - WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 108 7 - WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML Termék kódja : 0890 108 7 MSDS-Identcode : 10033062 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Frissítés dátuma : 13.04.2015 Változat : 1.0.0 Nyomtatás dátuma : 2015.04.20. Vouch-No. : 10881

Frissítés dátuma : 13.04.2015 Változat : 1.0.0 Nyomtatás dátuma : 2015.04.20. Vouch-No. : 10881 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt 1.2 felhasználása Releváns azonosított

Részletesebben

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Ipari porlasztás, Nem ipari permetszórás

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Ipari porlasztás, Nem ipari permetszórás Ref. 130000004897/ Rev. sz. 1.1 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum 26.05.2015 26.05.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag

Részletesebben

Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 2015.05.28. (2.verzió) Előző változat: 2013.10.15. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerű felhasználásra.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1/7 verziószám: 3.0- HU BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító mg/l Cl-] 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

FLUROSTAR 200 Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 09/12/2013 Feldolgozva: 09/12/2013 : Változat: 2.

FLUROSTAR 200 Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 09/12/2013 Feldolgozva: 09/12/2013 : Változat: 2. Kibocsátási dátum 09/12/2013 Feldolgozva 09/12/2013 Változat 2.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Keverék Az anyag/készítmény neve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCK 491 LUMIStox Luminescent Bacteria Sample cuvette

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCK 491 LUMIStox Luminescent Bacteria Sample cuvette Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Galistop

BIZTONSÁGI ADATLAP Galistop BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Felülvizsgálat : 14.04.2014 Változat (Felülvizsgálat) : 2.0.0 (1.0.0) Nyomtatás dátuma : 14.04.2014

Felülvizsgálat : 14.04.2014 Változat (Felülvizsgálat) : 2.0.0 (1.0.0) Nyomtatás dátuma : 14.04.2014 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt 1.2 felhasználása Releváns azinosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint TICKOPUR J 80U

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint TICKOPUR J 80U Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 605 01 (B) - VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B)

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 605 01 (B) - VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B) Termék kódja : 0892 605 01 (B) SDS-Identcode : 10034596

Részletesebben

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre.

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. 130000004876/ Rev. sz. 1.1 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum 19.06.2015 19.06.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCA 703 Addista; 1/1

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCA 703 Addista; 1/1 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 425-26 Hardness 2 Solution

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 425-26 Hardness 2 Solution Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Verzió 03.04 Felülvizsgálat dátuma 19.11.2013 Nyomtatás Dátuma 29.05.2014

Verzió 03.04 Felülvizsgálat dátuma 19.11.2013 Nyomtatás Dátuma 29.05.2014 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 05.09.2013 Nyomtatás Dátuma 06.09.2013

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 05.09.2013 Nyomtatás Dátuma 06.09.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : Anyagszám/Genisys-szám : 05268826001 Az anyag megnevezése : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. OLI-NATURA HS Profiöl

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. OLI-NATURA HS Profiöl Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L2078 Bromcresol Green Ind. Solution

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L2078 Bromcresol Green Ind. Solution Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Verzió 05.00 Felülvizsgálat dátuma 11.03.2015 Utolsó kiadás dátuma 29.10.2012 Első kiadás dátuma 22.05.2007

Verzió 05.00 Felülvizsgálat dátuma 11.03.2015 Utolsó kiadás dátuma 29.10.2012 Első kiadás dátuma 22.05.2007 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Silanisierungsliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. Silanisierungsliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FINO SILANO Silanisierungsliquid 41168 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név/megnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve

Részletesebben

Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 10.03.2015 Utolsó kiadás dátuma 19.11.2013 Első kiadás dátuma 23.01.2008

Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 10.03.2015 Utolsó kiadás dátuma 19.11.2013 Első kiadás dátuma 23.01.2008 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint LOCTITE SF 7455 ACTIVATOR known as Loctite 7455 Primer 500ml oldal 1 / 12 BA száma : 173277 Felülvizsgálat ideje: 25.05.2015 Nyomtatás ideje: 10.07.2015 Előző

Részletesebben

Beltéri vakolat. Az információ nem áll rendelkezésre.

Beltéri vakolat. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. Rev. sz. 1.0 Felülvizsgálat dátuma Nyomtatás Dátuma MA10000288/ 01.04.2014 01.04.2014 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 64565 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Bázis hígító

BIZTONSÁGI ADATLAP Bázis hígító Bázis hígító Oldal 1 ennek 13 BIZTONSÁGI ADATLAP Bázis hígító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 14.03.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve Szinonimák REACH

Részletesebben

1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: FOLTBENZIN Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS szám: 64742-89-8

1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: FOLTBENZIN Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS szám: 64742-89-8 Változat: 2 Felülvizsgálat: 2013.01.22. Kiadás kelte: 2012. 11. 29. Oldal: 1/12 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Színtelen matt akril lakk

BIZTONSÁGI ADATLAP Színtelen matt akril lakk Színtelen matt akril lakk Oldal 1 ennek 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Színtelen matt akril lakk 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 11.03.2014 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA Felülvizsgálat dátuma: 2016.06.02. Verzió szám: 4 Az előző verzió kiadása: 2015.06.03 1. SZAKASZ A keverék

Részletesebben

28.05.2015. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

28.05.2015. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61557 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre.

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. 130000004669/ Rev. sz. 1.1 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum 16.07.2015 16.07.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag

Részletesebben

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 27.11.2012 102000006601 Nyomtatás Dátuma: 27.11.2012

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 27.11.2012 102000006601 Nyomtatás Dátuma: 27.11.2012 BAYCIDAL WP LÉGYLÁRVA IRTÓ SZER 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév BAYCIDAL WP LÉGYLÁRVA IRTÓ SZER Termék kódja (UVP) 04007425 1.2 Az anyag

Részletesebben

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000016510 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000016510 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012 SENCOR 600 SC 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév SENCOR 600 SC Termék kódja (UVP) 79017286, 80899823 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

: Ambi Pur Winter Garden aeroszol freshell

: Ambi Pur Winter Garden aeroszol freshell Kibocsátási dátum: 21/01/2015 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Termékkód

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Alcanta Reiniger

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Alcanta Reiniger Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.1 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP POLI-FARBE

BIZTONSÁGI ADATLAP POLI-FARBE Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2012. 11. 29. Oldal: 1/13 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 103 - BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 103 - BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML Termék kódja : 0890 103 SDS-Identcode : 10033154 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

SOLFAC EW 050 1/11 Verzió 5 / H Felülvizsgálat dátuma: 28.05.2013 102000006375 Nyomtatás Dátuma: 28.05.2013

SOLFAC EW 050 1/11 Verzió 5 / H Felülvizsgálat dátuma: 28.05.2013 102000006375 Nyomtatás Dátuma: 28.05.2013 SOLFAC EW 050 1/11 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév SOLFAC EW 050 Termék kódja (UVP) 00787809 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

: Sikafloor -381/-381 AS/-381 ECF Part B

: Sikafloor -381/-381 AS/-381 ECF Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Kiállítás dátuma: 1998.01.21. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

PUMA EXTRA 1/11 Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000011507 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012

PUMA EXTRA 1/11 Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000011507 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012 PUMA EXTRA 1/11 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév PUMA EXTRA Termék kódja (UVP) 06471331 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 08.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 08.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61162 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: Sika Reactivation Primer

: Sika Reactivation Primer 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000011280 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000011280 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012 FALCON 460 EC 1/12 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév FALCON 460 EC Termék kódja (UVP) 06353711 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

: Sikadur -31 AUT Normal Part B

: Sikadur -31 AUT Normal Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013.12.20. Felülvizsgálat időpontja: 2015.01.07. Verziószám: 6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013.12.20. Felülvizsgálat időpontja: 2015.01.07. Verziószám: 6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: LEADE004 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. Adatlap száma: NEOSIL-01 Oldalszám: 1 / 11 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Gépi tisztítószer (15040) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

Gépi tisztítószer (15040) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 2015.05.28. (2.verzió) Előző változat: 2013.10.15. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 305 450 - KÉZTISZTÍTÓ KRÉM 450 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 305 450 - KÉZTISZTÍTÓ KRÉM 450 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : KÉZTISZTÍTÓ KRÉM 450 ML Termék kódja : 0890 305 450 SDS-Identcode : 10036404 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: W5 C Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

: FROSCH APPLE COLOR DETERGENT 1,5 L SO

: FROSCH APPLE COLOR DETERGENT 1,5 L SO 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61627 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 100 14 - D3 FAENYV 12 KG

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 100 14 - D3 FAENYV 12 KG 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : D3 FAENYV 12 KG Termék kódja : 0892 100 14 SDS-Identcode : 10032938 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2215 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2013. 12. 03. Oldalszám: 1/9

Biztonsági adatlap Azonosító: 2215 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2013. 12. 03. Oldalszám: 1/9 Kiadás: 2013. 12. 03. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX Wash and Wax viaszos autósampon 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

: Bonux Color mosópor

: Bonux Color mosópor Kibocsátási dátum: 26/02/2015 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Termékkód

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 5861 401 150 - AUTOMATA VÁLTÓMŰ ADALÉK 150 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 5861 401 150 - AUTOMATA VÁLTÓMŰ ADALÉK 150 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : AUTOMATA VÁLTÓMŰ ADALÉK 150 ML Termék kódja : 5861 401 150 SDS-Identcode : 10042110 1.2

Részletesebben

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú EK rendelet szerint

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú EK rendelet szerint ZANTARA 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév ZANTARA Termék kódja (UVP) 79014236 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben