MAJOROS ISTVÁN Birkózó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAJOROS ISTVÁN Birkózó"

Átírás

1 MAJOROS ISTVÁN Birkózó Született: Budapest Kecskemét sporttörténetében az első sportoló, aki a város sport OLIMPIAI BAJNOKA egyesületének tagjaként nyert olimpiai bajnoki címet. A birkózást Budapesten kezdte, Szegeden át került Kecskemétre, az Univer Kecskeméti TE birkózó gárdájához. Itt lett érett versenyző. Az olimpiára Tihanics Tibor készítette fel. Majoros István nagy elődök példáját követte, mivel előtte már Bóbis Gyula és Polyák Imre kecskeméti születésű birkózók is olimpiai bajnokságot nyertek A csapatbajnoki sikerek kezdete. A Balla-korszakban kiteljesedett, a kecskeméti birkózás átütő sikere a 2003-as csapatbajnokság, amelyet a mester már nem élt meg.

2 Az athéni olimpia előtti évben a KTE birkózói, mint csapatbajnokok. A térdelők között jobbról a második Majoros István. Itt még nem tudta, hogy a következő évben ismét olimpián indulhat. A kép jobb oldalán a vezetőedző, Tihanics Tibor, aki az olimpiai ezüstérmes Balla Józseftől vette át a csapatot. Majoros István birkózó pályafutása BHSE / Budapesti Honvéd Sport Egyesület/ BVSC /Budapesti Vasas Sport Club/ Szegedi BE /Szegedi Birkózó Egyesület/ KTE Kecskeméti Testedző Egyesület, majd Kecskeméti Univer KTE Majoros István az országos bajnokságokon /felnőttként/: kf. /57 kg/ kf. /57 kg/ Bronzérem kf. /57 kg/ Aranyérem kf. /57 kg/ Aranyérem kf. /63 kg/ Aranyérem csapatban is kf. /58 kg/ Aranyérem kf. /58 kg/ Aranyérem kf. /60 kg/ Aranyérem kf. /60 kg/ Aranyérem Majoros István az Európa-bajnokságokon Junior EB kf. /54 kg/ helyezetlen Budapest Felnőtt EB kf. /54 kg/ EB kf. /58 kg/ EB kf. /63 kg/ EB kf. /58 kg/ Moszkva EB kf. /58 kg/ Aranyérem Moszkva EB kf. /60 kg/ 5. Én szabályos voltam! mondja Majoros István tekintete.

3 Majoros István magyar bajnok. Összesen nyolc alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára, mint magyar bajnok. Eredményhirdetésre várva.

4 Megszokott jelenet: első helyezett Majoros István. Itt éppen magyar bajnok. A díjat Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára adja át. Majoros István kötöttfogású birkózó (55 kg) az olimpiai kvótát a február én rendezett versenyen, Újvidéken szerezte meg azzal, hogy a harmadik helyen végzett. Fél éve volt arra, hogy rákészüljön élete legnagyobb kihívását jelentő versenyére, az olimpiára Athénban. Fél év nem nagy idő, mondhatni inkább rövid, egy nagy feladatra felkészülni. A mester, Tihanics Tibor azonban tudta a dolgát, csodát művelt tanítványával, aki a csodát beteljesítette az olimpián. Egy percig sem volt kétséges, hogy milyen eredménnyel végez. Majoros István olimpiai bajnok birkózó sportpályája

5 Eredményei: Világbajnokságokon: Szombathely serdülő VB kf. /43 kg/ 1. sz.f. /43 kg/ Barcelona ifi VB kf. /50 kg/ junior VB kf. /54 kg/ junior VB kf. /54 kg/ Prága felnőtt VB kf. /57 kg/ VB kf. /58 kg/ VB kf. /58 kg/ Athén VB kf. /58 kg/ VB kf. /58 kg/ VB kf. /55 kg/ Újvidék VB kf. /55 kg/ Budapest VB kf. /55 kg/ Világkupa kf. /55 kg/ Kanton VB kf. /55 kg/ 15. OLIMPIAI szereplése: Sidney Olimpia kf. /55 kg/ Athén Olimpia kf. /55 kg/ Arany Majoros István az olimpiai döntőben 2004-ben. Hogyan lehet olimpiát nyerni? Fel kell rá készülni sok-sok edzéssel és az odavezető úton jó eredménnyel, győzelmekkel az Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon. Így tett Polyák Imre birkózó az olimpiái előtt, valamint Földi Imre a súlyemelő is. Olimpiai bajnokok lettek, ha nem is az első nekifutásra. Lehet-e másképpen olimpiát nyerni? Lehet, de arra azt szokták mondani, hogy meglepetés. Majoros István meglepetést produkált olimpiai bajnoki győzelmével. ÓRIÁSI MEGLEPETÉST! Íme a bizonyíték: Majoros István az Európa-bajnokságokon sohasem volt még csak dobogó közelben sem ig. A 9., 12., 16., 19. helyezései után, ( )amikor Moszkvában EB-t nyert meglepetésre (!) a világbajnoki szereplése is hasonló: 7., 10., 12., 16., 16., 23. és akkor jött egy 3. hely Újvidéken. Nos, akkor ki is nyerhet olimpiát? Aki EB és VB érmek tömkelegével érkezik az olimpiára, vagy aki a vert mezőnyből.

6 Majoros István az olimpiát megelőző versenyeredményei alapján számíthatott valami fényes sikerre. Aztán jött élete lehetősége Athénban. Selejtező csoport: Ano Liosia-csarnok Első mérkőzés: Majoros István Toyota (japán) 5:3 hosszabbítás után. A hosszabbításos mérkőzés mindig izgalmas. Aki veszít, annak jelentősen csökkennek az esélyei. Az 5:3 biztos győzelemnek számít végül is. Második mérkőzés: Majoros István Ramirez (dominikai) 5:0. Óriási különbség, lehengerlő teljesítmény. Negyeddöntő: Ano Liosia-csarnok: Majoros István Lazaro Rivas Scull (kubai) 6:1. Ahogy mondani szokták: nem egy nyeretlen kétéves volt az ellenfél, hanem egy korábbi olimpiai ezüstérmes, és egykori világbajnok! Majoros őt is legázolta. Elődöntő: Majoros István Vakulenko (ukrán) 3:1. Az előző két mérkőzés után egy kis kiengedés, de így is biztos győzelem. Döntő: Majoros István Gajdar Mamedalijev (orosz) 3:1. Szorosnak indult a mérkőzés. Az orosz vezetett 1:0-ra, de ezzel el is lőtte minden puskaporát, mert szinte állandóan menekült. Azt hitte a naiv, hogy nyerhet avval az egy pontocskával. Többször intették partner helyzetbe kellett mennie /béka/. Majoros támadott folyamatosan. Kiegyenlített, 1:1, majd vezetést szerzett, 2:1, de lejárt az idő. A pihenő Majorosnak adott megújulást. Az edzői tanács is hatékonyabbnak bizonyult, hiszen a folytatásban rövid idő múlva Majoros akciót hajt végre. Az orosz nagyot nyekken egy váratlan fordított csípőledöntéssel indított akció után. 3:1! Megvan a harmadik pont, ami a győzelmet jelenti nemcsak a mérkőzésen, hanem az olimpiai bajnokságért folytatott küzdelemben is. MAJOROS ISTVÁN OLIMPIAI BAJNOK! Athén. Kötöttfogás /55 kg/ Olimpiai bajnok: MAJOROS ISTVÁN (Magyarország) Ezüstérmes: Gajdar Mamedalijev (Oroszország) Bronzérmes: Artyom Kjuregjan (Görögország) A meglepetésember történelmet, birkózói történelmet írt. - Ő az egyetlen a magyar birkózóküldöttségből, aki dobogóra állhatott, annak is a - legmagasabb fokára. - A magyar birkózósport tizenkilencedik olimpiai aranyérmét nyerte. - Az athéni olimpián a negyedik magyar aranyérmet a birkózó Majoros szerezte. - Az olimpiai birkózó éremtáblázaton Magyarország Majoros aranyérmével a 6. holtversenyben Azerbajdzsánnal, Egyiptommal és Ukrajnával. - Majoros István az első kecskeméti érintettségű sportoló, aki kecskeméti sportegyesület színeiből lett olimpiai bajnok.

7 - A Kecskeméti Univer KTE sportegyesület első olimpikon sportolója és első olimpiai bajnoka. Olimpiai pillanatok A kép mindent elárul, a meggyötört tekintetű ellenfél már érzi, hogy neki itt nincs keresnivalója. Majoros István erőben és pszichés fölényben van, testtartása is sugallja, hogy bárki is az ellenfele, itt csak ő lehet a győztes. Úgy is lett.

8 Eredményhirdetés után

9 Eredményhirdetés után

10 Majoros István az aranyéremmel az egyetlen, aki kecskeméti színekben lett olimpiai bajnok.

11 Dunszt István rajzai Majoros Istvánról

12

13 Az olimpia előtt a birkózó kecskeméti olimpikonok. Közöttük Majoros István birkózása vált valóra olimpiai bajnokságával. Boros László 16., Berzicza Tamás 8., Kecskés Zoltánt dopping vétség miatt kizárták! Ungvári Miklós egy mérkőzés után kiesett.

14

15

16

17

18

19

20 cikk Az Univer Erős Pistái

21 Az Univer Erős Pistái

22 Belépőjegy az olimpiai birkózóversenyre az Ano Liosia olimpiai birkózó csarnokba. Olimpiai mozzanatok Majoros aláírásával.

23 Bajnoki cím után ezüstérem. Az előző évi országos csapatbajnokság után, az olimpiai évben az ezüstérem jutott az Univer Kecskeméti TE birkózócsapatának. Balról az első Tihanics Tibor, a mester. A harmadik Majoros István, az olimpiai bajnok ban az olimpia évében Sipiczky Sándor sorozatot indított, azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a riói olimpiára, és hogy bemutassa kecskeméti érintettségű olimpikonjaink közül azokat, akik dobogós helyen végeztek az olimpiákon.

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi junior Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök A verseny megnevezése: Junior Világbajnokság A verseny helye: Trnava A verseny ideje: 2018. 09.

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi U23-as Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi U23-as Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2017. évi U23-as Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök Az előterjesztést jóváhagyta az IB 2017. 11. 09. A verseny megnevezése: U23-as Világbajnokság A

Részletesebben

KECSKEMÉTI KÖTŐDÉSŰ SPORTOLÓK AZ OLIMPIÁKON

KECSKEMÉTI KÖTŐDÉSŰ SPORTOLÓK AZ OLIMPIÁKON KECSKEMÉTI KÖTŐDÉSŰ SPORTOLÓK AZ OLIMPIÁKON Kecskeméti Olimpia Barátok Bóbis Gyula Köre 2013 2014 2 Felhasznált források: Wikipédia a szabad enciklopédia (http://hu.wikipedia.org) Győr Béla Az olimpiák

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Felnőtt Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Felnőtt Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi Felnőtt Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök Az előterjesztést tárgyalja: 2018. 04. 20-i Elnökségi Ülés A verseny megnevezése: Felnőtt Európa-bajnokság

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Előterjesztés A évi U23-as Európa-bajnokságon való részvételről Novi Sad

Előterjesztés A évi U23-as Európa-bajnokságon való részvételről Novi Sad Előterjesztés A 2019. évi U23-as Európa-bajnokságon való részvételről Novi Sad Előterjesztő: Lévai Zoltán Ritter Árpád Gulevszkij Konsztantin U23-as Európa-bajnokság Novi Sad kötöttfogás /2019 03 04-06./

Részletesebben

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a évi októberi budapesti világbajnokságra

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a évi októberi budapesti világbajnokságra A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a 2018. évi októberi budapesti világbajnokságra Készítette: az MBSZ 2017. december 8-i elnökségi ülésére Sike

Részletesebben

Összefoglaló: Úszás, 7. nap

Összefoglaló: Úszás, 7. nap https://fina-budapest2017.com/hu/hirek/2580/osszefoglalo-uszas-7-nap Összefoglaló: Úszás, 7. nap 2017.07.29. 20:54 CET Női 50 méteres pillangóúszás A svéd Sarah Sjöström másodszorra lett a szám világbajnoka,

Részletesebben

I. KI MIBEN BRONZÉRMES? - HELSINKI 1952

I. KI MIBEN BRONZÉRMES? - HELSINKI 1952 I. KI MIBEN BRONZÉRMES? - HELSINKI 1952 A feladat az, hogy gyűjtsétek össze, hogy az 1952-es helsinki olimpián kik voltak bronzérmeseink egyéni számban, és melyik sportágban, melyik versenyszámban nyerték

Részletesebben

I. KI MIBEN? London 2012

I. KI MIBEN? London 2012 I. KI MIBEN? London 2012 A feladat az, hogy gyűjtsétek össze a 2012-es londoni olimpián egyéni érmeseinket, és írjátok a táblázatba, hogy melyik sportágban, versenyszámban nyerték egyéni érmüket? Minden

Részletesebben

Birkózás. Bóbis Gyula

Birkózás. Bóbis Gyula Birkózás Bóbis Gyula (Kecskemét, 1909. október 7. Budapest, 1972. január 24.) olimpiai bajnok birkózó, Bóbis Ildikó, háromszoros olimpiai ezüstérmes tőrvívó apja. Életpályája Sportpályafutását a Kecskeméti

Részletesebben

Vasas Sport Club 2006. május 30. Küldöttközgyűlés - Kitüntetettek ÖRÖKÖS BAJNOKOK. Vasas Sport Club - www.vasassc.hu. 1. oldal, összesen: 17

Vasas Sport Club 2006. május 30. Küldöttközgyűlés - Kitüntetettek ÖRÖKÖS BAJNOKOK. Vasas Sport Club - www.vasassc.hu. 1. oldal, összesen: 17 ÖRÖKÖS BAJNOKOK 1. oldal, összesen: 17 Atlétika Rezessy Gergely 15 éve a Vasas tagja. Az 1998-as budapesti Európa bajnokságon a maratoni távon a 17. helyen végzett. 12-szeres magyar bajnok, a mai magyar

Részletesebben

FRANCIA KARDCSAPAT EREDMÉNYEI 1982-1993

FRANCIA KARDCSAPAT EREDMÉNYEI 1982-1993 FRANCIA KARDCSAPAT EREDMÉNYEI 1982-1993 1 Philippe DELRIEU Olimpiai egyéni negyedik hely, Szöul 1988 Olimpiai ezüst érem, csapat, Los Angeles 1984 Világbajnoki negyedik hely csapatban, Barcelona 1985 Világbajnoki

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁYZAT Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: Javaslat az Összefüggések Alapítvány

Részletesebben

alul maradt 160 kilós lengyel ellenfelével szemben

alul maradt 160 kilós lengyel ellenfelével szemben 2010. január 16. szombat FELNŐTT ORSZÁGOS RANGSORVERSENY Keresztes Krisztina (+78 kg) aranyérmes Ganter István (100 kg) hetedik 2010. január 23. szombat FELNŐTT MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KUPA Keresztes Krisztina

Részletesebben

OLIMPIAI KVÍZ. Athéntól Londonig. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A pályázó adatai. Név:.. E-mail cím:... Postacím:...

OLIMPIAI KVÍZ. Athéntól Londonig. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A pályázó adatai. Név:.. E-mail cím:... Postacím:... OLIMPIAI KVÍZ Athéntól Londonig Kérdések az újkori olimpiák magyar vonatkozású eseményeiről Jelölje meg a helyes válaszokat, majd 2012. augusztus 3-án, pénteken 16 óráig dobja be a kölcsönzőpultnál elhelyezett

Részletesebben

Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra!

Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra! A MAGYARORSZÁGON ÉLŐ NEMZETISÉGEK JOGAINAK VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES AZ ENSZ NEMZETI EMBERI JOGI INTÉZMÉNYE Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra! a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes

Részletesebben

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS Dobrovitz József 2009 NÉGYESFOGATHAJTÁS LEGEREDMÉNYESEBB HAJTÓINK A Magyar Lovassport kétségkívül legeredményesebb szakága évtizedek óta a fogathajtóké, hisz sikert sikerre halmoztak az egykori szövetségi

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Vízilabda: nagy csatákkal és a magyarhorvát döntővel zárul a vízilabdatorna

Vízilabda: nagy csatákkal és a magyarhorvát döntővel zárul a vízilabdatorna https://fina-budapest2017.com/hu/hirek/2533/vizilabda-nagy-csatakkal-es-a-magyar-horvat-dontovel-zarul-a-vizilabdatorna Vízilabda: nagy csatákkal és a magyarhorvát döntővel zárul a vízilabdatorna 2017.07.29.

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Felnőtt Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Felnőtt Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2017. évi Felnőtt Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök Az előterjesztést tárgyalja az MBSZ 2017. 08. 03-i Elnökségi ülése 2017. 07. 25. A verseny megnevezése:

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2016. évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést tárgyalja: az MBSZ 2016. július 6-i Elnökségi ülése A verseny megnevezése: Kadet

Részletesebben

Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez Készítette: Horváth Vilmos Szombathely,

Részletesebben

2 Fejezet/ bekezdés. Minden súlycsoport küzdelmei 2018-tól két napig fognak tartani

2 Fejezet/ bekezdés. Minden súlycsoport küzdelmei 2018-tól két napig fognak tartani 2 Fejezet/ bekezdés Verseny lebonyolítás A versenyeket kieséses rendszerben rendezik, ahol a résztvevő birkózók, számának megfelelően kell kialakítani 4, 6, 8, 16, 32, 64-es táblát. Ha a mérlegelt versenyzők

Részletesebben

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói 100 m férfi döntő Raggambi Fluck István emlékverseny Az 1920-as évek kiemelkedő vágtázója volt. 100 és 200 méteren hatszor nyert magyar bajnokságot. 14-szeres

Részletesebben

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny!

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/176/japan-es-kazahsztan-is-jon-budapestre-ime-a-vb-mezony Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! 2016.11.24. 11:09 CET Tokióban rendezték meg

Részletesebben

Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb információkat, amelyeket a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG kapcsán tudni érdemes. Íme!

Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb információkat, amelyeket a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG kapcsán tudni érdemes. Íme! Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb információkat, amelyeket a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG kapcsán tudni érdemes. Íme! A verseny A világbajnokság a sportág legrangosabb eseménye. Az első vb-t 1956-ban

Részletesebben

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/302/vizilabda-a-vb-szele-megerintette-budapestet Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet 2017.02.14. 10:20 CET Egy kis ízelítőt kaphatott a budapesti közönség

Részletesebben

Magyar Birkózó Szövetség. Magyar Edzők Társasága Olimpiai felkészülés és kvalifikáció Konferencia május 8.

Magyar Birkózó Szövetség. Magyar Edzők Társasága Olimpiai felkészülés és kvalifikáció Konferencia május 8. Magyar Birkózó Szövetség Magyar Edzők Társasága Olimpiai felkészülés és kvalifikáció Konferencia 2018. május 8. 2 FELKÉSZÜLÉS - KVALIFIKÁCIÓ KVALIFIKÁCIÓ - FELKÉSZÜLÉS Lassan félidejéhez érkezik az olimpiai

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/421/uszo-ob-gyurta-tripla-milak-kristof-cseh-laszlot-legyozve-a-vb-n Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n 2017.04.22. 20:09 CET Véget

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Junior Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Junior Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2017. évi Junior Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ IB jóváhagyta: 2017. 06. 19. A verseny megnevezése: Junior Európa-bajnokság

Részletesebben

JAVASLAT. a csepeli sportolók olimpiára való felkészülési támogatására és a Csepel SC Alapítvány támogatásának kiegészítésére

JAVASLAT. a csepeli sportolók olimpiára való felkészülési támogatására és a Csepel SC Alapítvány támogatásának kiegészítésére 1 BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER JAVASLAT a csepeli sportolók olimpiára való felkészülési támogatására és a Csepel SC Alapítvány támogatásának kiegészítésére Készítette: Vukovich

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Junior Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Junior Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2017. évi Junior Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ IB jóváhagyta: 2017. 07. 12. 1 A verseny megnevezése: Junior világbajnokság

Részletesebben

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok!

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok! 96 év Puskás Pál 96 éves III. rész Szerkesztette Rentka László 2013 2013. szeptember 28-29. A Hajdúszoboszlón megrendezett szenior versenyünkön először osztották ki a szigorú feltételekhez kötött A magyar

Részletesebben

Lássuk az eredményeket!

Lássuk az eredményeket! 2012. április 28-29. között került megrendezésre az idei évi Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Jánoshalmán. 3 héttel a Fekvenyomó Világbajnokság előtt, sokaknak ez volt az utolsó verseny,

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök Az előterjesztést tárgyalja: 2018. 04. 20-i Elnökségi Ülés A verseny megnevezése: Kadet Európa-bajnokság

Részletesebben

BIRKÓZÓ TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY

BIRKÓZÓ TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY BIRKÓZÓ TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY 2017.kormany.hu 1 2 3 A birkózás a világ egyik legősibb sportága, mintegy négyezer éves múltra tekint vissza, először Krisztus előtt 708-ban szerepelt az ókori olimpiák műsorán.

Részletesebben

CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB

CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB 1212 BUDAPEST, BÉKE TÉR 1. TELF: 420-3810, FAX: 420-4501 ADÓSZ: 18242980-2-43. KHB:10400195-01917150-00000000 III. Magyar Bajnokság Grappling (GI, NO GI), Pankration, Amatőr MMA Versenyágakban

Részletesebben

Ranglista és Minősítési Szabályzat

Ranglista és Minősítési Szabályzat MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG Hatályos: 2013.január 1-től Az MTLSZ Elnöksége által elfogadva 2013.január 7-én Készítette: Bakó László és Borka György 1 1 Egyéni ranglista 1.1 Az MTLSZ minden Ranglista verseny

Részletesebben

1/4 Final. Qualif. 1/2 Final. Final 1-2. Final 3-5. Final :28: Junior kötöttfogású Országos Bajnokság - Nov 2018 GR - 55 kg

1/4 Final. Qualif. 1/2 Final. Final 1-2. Final 3-5. Final :28: Junior kötöttfogású Országos Bajnokság - Nov 2018 GR - 55 kg 28--3 5:28:27 28 Junior kötöttfogású Országos Bajnokság - Nov 28 GR - 55 kg Qualif. /4 Final /2 Final Final -2 BVSC TÓTH R. () ÉKR BALOGH G. (2) 4-(8-) by VSU - 2:3 CVSE KECSKEMÉTI D. (3) 2 ÉKR BALOGH

Részletesebben

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Közgyűlése Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Budapest, 2012. április 4. Készítette: Storcz Botond szövetségi kapitány Helyzetelemzés

Részletesebben

Freestyle - Juniors - 57 kg. Csoport A. Csoport B

Freestyle - Juniors - 57 kg. Csoport A. Csoport B 29 Junior szabadfogású minősítési verseny - Jan 29 EREDMÉNYEK Freestyle - Juniors - 57 kg Csoport A Forduló Forduló 2 Forduló 3 Total Helyezés # Név NOC Ellenfél C.Pts VP Ellenfél C.Pts VP Ellenfél C.Pts

Részletesebben

Tanítványaim, akikre büszke vagyok

Tanítványaim, akikre büszke vagyok Tanítványaim, akikre büszke vagyok 2003-tól tanítok - etikát, tanulásmódszertant, technikát - a Csanádi Sportiskolában. Az elmúlt tíz év alatt sok diákkal ismerkedtem meg és követtem, követem sportpályafutásukat.

Részletesebben

Felnőtt Női és Férfi Súlyemelő Országos Bajnokság

Felnőtt Női és Férfi Súlyemelő Országos Bajnokság Felnőtt Női és Férfi Súlyemelő Országos Bajnokság Kecskemét 2011.október 15-16. Felnőtt Női és Férfi Súlyemelő Országos Bajnokság Program: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Támogatóink: 2011.10.15.

Részletesebben

BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015

BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015 BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015 Az olimpiák, a labdarúgó világbajnokságok és egyéb sportesemények a mai Európai Unió s államok történetében 1) Párosítsák össze a sportolókat és a sportágakat! Nevezzék

Részletesebben

2010. évi NBI-NBII. Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása

2010. évi NBI-NBII. Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 2010. évi NBI-NBII. Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 1./ A csapatbajnoki versenyrendszer célja: A szakosztályok erőviszonyainak bizonyítása, a sportág technikai fejlődésének, felmérése szakmai

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS www.zmkba.hu BEMUTATKOZÁS Az egyesület névadója Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző. 35 éves pályafutása során több rangos tisztséget töltött be és számos kitüntetésben részesült, valódi ikonja a kick-box

Részletesebben

Magyar Vízilabda Szövetség

Magyar Vízilabda Szövetség 2018/2019. évi Bajnokságai Versenykiírásának kiegészítő melléklete - 2018/2019. évi bajnoki szezon - 1. A lebonyolítás rendje (1) A ának Versenyfelügyeleti Albizottsága (a továbbiakban: BI VB) a 2018/2019.

Részletesebben

Tájékoztató. a Kerekegyházi Sportegyesület évi működéséről. Készítette:

Tájékoztató. a Kerekegyházi Sportegyesület évi működéséről. Készítette: Kerekegyházi Sportegyesület 6041 Kerekegyháza, Dózsa Gy. u. 145. Tájékoztató a Kerekegyházi Sportegyesület 2011. évi működéséről Készítette: Bognárné Kormos Erika a Kerekegyházi Sportegyesület elnökhelyettese

Részletesebben

120. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG augusztus 7-9. Székesfehérvár IDŐREND. I. nap augusztus 7. péntek

120. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG augusztus 7-9. Székesfehérvár IDŐREND. I. nap augusztus 7. péntek IDŐREND I. nap augusztus 7. péntek 16:00 magasugrás ffi selejtező 16:00 kalapácsvetés női selejtező 16:00 100 m női előfutam Dr. Irányossy Gézáné Vértessy Katalin emlékverseny 16:00 távolugrás ffi selejtező

Részletesebben

Vízilabda. Kecskeméti érdekeltségűek: Drávucz Rita, Valkay Erzsébet, Valkay Ágnes, Tóth II. Andrea

Vízilabda. Kecskeméti érdekeltségűek: Drávucz Rita, Valkay Erzsébet, Valkay Ágnes, Tóth II. Andrea Vízilabda Kecskeméti érdekeltségűek: Drávucz Rita, Valkay Erzsébet, Valkay Ágnes, Tóth II. Andrea Valkay Ágnes vízilabdázó 2004. Athén 2008. Peking 1981.02.27. Lajosmizse A három Valkay leány egyike, aki

Részletesebben

2015. évi rafting U19, U23, felnőtt és masters korosztályok válogatási rendszere

2015. évi rafting U19, U23, felnőtt és masters korosztályok válogatási rendszere PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2015. évi rafting U19, U23, felnőtt és masters korosztályok válogatási rendszere KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

V. HELYTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ

V. HELYTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ V. HELYTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ SPORTTÖRTÉNET KÖNYVBEN KÉPEN NETEN ELÉRHETŐ PONTSZÁM: 86 1. A képen szentesi sportlétesítmények részletei láthatók. Írjátok a képek alá a helyes megnevezést! 1 2. Az alábbi képeken

Részletesebben

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója 2012 Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója Megyei ranglista-versenyeredmények Újonc egyéni 2001 Czémán Róbert 1999 Raposa Roland 1. helyezett Szalai Anna 1. helyezett Serdülő egyéni 1997/98 Raposa Roland

Részletesebben

Asztalitenisz sportágban az UNIVER-SPORT Kft. Asztalitenisz

Asztalitenisz sportágban az UNIVER-SPORT Kft. Asztalitenisz 1 Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, elismerését fejezi ki az elmúlt évben városunk színeiben kiemelkedő eredményt elért sportolóknak, edzőiknek, felkészítőiknek elsőként: Asztalitenisz sportágban

Részletesebben

2009. január 17. szombat BHSE IFJÚSÁGI MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KUPA

2009. január 17. szombat BHSE IFJÚSÁGI MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KUPA 2009. január 17. szombat BHSE IFJÚSÁGI MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KUPA Korányi Barbara (52 kg) ötödik Márkus Barbara (57 kg) harmadik Kormány István (+90 kg) második helyezett 2009. január 24. szombat BHSE FELNŐTT

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről Ó z d, 2015. február 19. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

Születési id, hely: április 1., Tapolca

Születési id, hely: április 1., Tapolca IRÁNY RIÓ! HONVÉD 1977. április 1., Tapolca Tapolcai Vívó SE / Budapesti Honvéd Sportegyesület Borosné Eitner Kinga / Dancsházy-Nagy Tamás Párbajt r egyéni és csapat 1. hely: egyéni (1997, 2002, 2003)

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

2015. évi NB I és NB II. Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása

2015. évi NB I és NB II. Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 2015. évi NB I és NB II. Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 1./ A csapatbajnoki versenyrendszer célja: 2./ A versenysorozat résztvevői: A 2015. évi csapatbajnoki címek eldöntése. A birkózósport

Részletesebben

Sajtóanyag Minőségi vízilabda a Hegyvidéken

Sajtóanyag Minőségi vízilabda a Hegyvidéken Sajtóanyag Minőségi vízilabda a en A i Önkormányzat továbbra is kiemelten fontos feladatként kezeli a kerület sportéletének segítését. Ennek érdekében az önkormányzat az éves költségvetéséből több mint

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉVI ÖKÖLVÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉVI ÖKÖLVÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2017. ÉVI IFJÚSÁGI ÖKÖLVÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. Szeptember 2 0-23. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2017. ÉVI ÖKÖLVÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI KOROSZTÁLY 1. A bajnokság célja

Részletesebben

Eredmények és dilemmák 2017 Sterbenz Tamás Gulyás Erika Csurilla Gergely Juhász Gábor

Eredmények és dilemmák 2017 Sterbenz Tamás Gulyás Erika Csurilla Gergely Juhász Gábor Eredmények és dilemmák 2017 Sterbenz Tamás Gulyás Erika Csurilla Gergely Juhász Gábor Testnevelési Egyetem // Sportgazdasági és Döntéstudományi Kutatóközpont Kutatások - 2017 - Ösztönzés és teljesítmény

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG ORSZÁGOS SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI FIÚ EGYÉNI, SPRINT ÉS ÖSSZETETT EGYÉNI BAJNOKSÁG 2014-2015. ÉVI V E R S E N Y K I Í R Á S A A bajnokság kiírása a Magyar Bowling és Tekeszövetség Teke Szakági Szövetsége /továbbiakban:

Részletesebben

2018. évi Extra Liga Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása

2018. évi Extra Liga Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 2018. évi Extra Liga Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 1./ A csapatbajnoki versenyrendszer célja: A 2018. évi Extra Liga csapatbajnoki cím eldöntése. A birkózósport népszerűsítése. A szakosztályok

Részletesebben

Iromány száma: T/3634. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: WIRM47RK0001

Iromány száma: T/3634. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: WIRM47RK0001 Iromány száma: T/3634. Benyújtás dátuma: 2018-11-20 23:32 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: WIRM47RK0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018.

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. I. A versenyrendszer célja: a, a Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) amatőr versenyrendszerének elsődleges célja a Muaythai (thaibox)

Részletesebben

Olimpiai Játékok, Athén 2004

Olimpiai Játékok, Athén 2004 Olimpiai Játékok, Athén 2004 A fotókon a 2004-es Athéni Olimpiai Játékok néhány magyar aranyérmesét látja. Olvassa el a képek alatti szöveget, majd oldja meg a feladatokat! / In these pictures you can

Részletesebben

Magyar Kick-Box Szakszövetség. Versenyrendszer Szabályzat (VESZ) Hatálybalépés időpontja: 2009.01.15.

Magyar Kick-Box Szakszövetség. Versenyrendszer Szabályzat (VESZ) Hatálybalépés időpontja: 2009.01.15. Magyar Kick-Box Szakszövetség Versenyrendszer Szabályzat (VESZ) Hatálybalépés időpontja: 2009.01.15. Versenyrendszer Szabályzat A szabályzat célja: Az egyes szakágakban, szabályrendszerekben és korcsoportokban

Részletesebben

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018.

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. I. A versenyrendszer célja: a, a Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) amatőr versenyrendszerének elsődleges célja a Muaythai (thaibox)

Részletesebben

FELNŐTT FÉRFI NŐI VÁLOGATOTT 2013. ÉVI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

FELNŐTT FÉRFI NŐI VÁLOGATOTT 2013. ÉVI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA FELNŐTT FÉRFI NŐI VÁLOGATOTT 2013. ÉVI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA 2013. évi Fő versenyek Felnőtt Európa-bajnokság Budapest (HUN) április 25-27. Felnőtt Csapat Európa-bajnokság Budapest (HUN) április 28. Felnőtt

Részletesebben

2017. évi NB II. Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása

2017. évi NB II. Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 2017. évi NB II. Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 1./ A csapatbajnoki versenyrendszer célja: A 2017. évi NB II. csapatbajnoki címek eldöntése. A birkózósport népszerűsítése. A szakosztályok erőviszonyainak

Részletesebben

MESSZI ISTVÁN a Petőfi Népe sporttudósításaiban

MESSZI ISTVÁN a Petőfi Népe sporttudósításaiban MESSZI ISTVÁN a Petőfi Népe sporttudósításaiban 1. 1978.06.08. SOROKBAN 7. o. Békéscsabán az ifjúsági I.-II. korcsoport területi kiválasztó versenyén vettek részt a Kecskeméti Spartacus súlyemelői II.

Részletesebben

KOB VOB hétvége 2015. június 20 21. Mánfa

KOB VOB hétvége 2015. június 20 21. Mánfa KOB VOB hétvége 2015. június 20 21. Mánfa Egy nagyon fárasztó hétvégén vagyunk túl, ahonnan sok tapasztalattal, rengeteg új élménnyel és természetesen, ahogyan azt már megszoktuk, temérdek éremmel gazdagodva

Részletesebben

... Az asztal száma Az iskola neve Érvényes pontszám

... Az asztal száma Az iskola neve Érvényes pontszám I. KI MIBEN? London 2012 A feladat az, hogy gyűjtsétek össze a 2012-es londoni olimpián egyéni érmeseinket, és írjátok a táblázatba, hogy melyik sportágban, versenyszámban nyerték egyéni érmüket? Minden

Részletesebben

Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig

Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/461/vizilabda-a-hazigazda-noi-valogatott-10-lepese-a-vilagbajnoksagig Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig 2017.05.17. 11:20 CET

Részletesebben

III-IV. KORCSOPORT FELADATOK 0-7. forduló

III-IV. KORCSOPORT FELADATOK 0-7. forduló III-IV. KORCSOPORT FELADATOK 0-7. forduló 1 Válasszátok ki az általatok helyesnek tartott választ! Minden helyes válasz: 1 pont. Maximális pontszám: 10 pont. Megoldási idő: 10 perc. 2014/2015. TANÉVI 0.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 107. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Hikari Aikido Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

KATONAOLIMPIKONJAINK LONDONBAN

KATONAOLIMPIKONJAINK LONDONBAN GYŐR BÉLA KATONAOLIMPIKONJAINK LONDONBAN London 1908 és 1948 után immár harmadik alkalommal lesz házigazdája a világ legnagyobb és minden sportoló által a legfontosabbnak tartott versenyének, a Nyári Olimpiai

Részletesebben

BEAC Az elsők címmel rendez sporttörténeti kiállítást egyesületünk

BEAC Az elsők címmel rendez sporttörténeti kiállítást egyesületünk 1 / 5 2016.06.03. 13:52 Menü Sportolni szeretnék Sportágak Zenés és táncos sportok Harcművészet Labdás csapatsportok Erő, állóképességi sportok Ütős sportok Fitnesz és életmód sportok Szabadtéri sportok

Részletesebben

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team Bemutatkozás A KONTENT-DKSI Cycling Team Az országúti kerékpársport Debrecenben sikeres múltra tekinthet vissza. Számos válogatott szereplés, OB győzelmek, rangos külföldi versenyeken való eredményes részvételek

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG ORSZÁGOS SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI FIÚ EGYÉNI, SPRINT ÉS ÖSSZETETT EGYÉNI BAJNOKSÁG 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA A bajnokság kiírása a Magyar Bowling és Tekeszövetség Teke Szakági Szövetsége /továbbiakban: MATESZ/

Részletesebben

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit.

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület Közreműködő

Részletesebben

Magyar Curling Szövetség Versenyszabályzata 2015.

Magyar Curling Szövetség Versenyszabályzata 2015. Magyar Curling Szövetség Versenyszabályzata 2015. Készült: 2012. január 10. Előterjesztve: 2012. február 02-i elnökségi ülésre Elnökség által elfogadva: 2012. február 02-i elnökségi ülésen Módosítva: 2015.

Részletesebben

A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES

A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES A XXX. nyári Olimpiai Játékok nemzetek közötti összesített éremtáblázata LONDON 2012 / Éremtáblázat Aranyérem Ezüstérem

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 24/2012.(11.29.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 24/2012.(11.29.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 24/2012.(11.29.) számú határozata a 2012. évi 04/2012Sportösztöndíj támogatása pályázati kiírásra beérkezett pályázatokkal

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYZAT POLGÁRMESTERE 5 8/&/5~ Készült a 2015. április 1. napján tartandó képviselő-testületi Készítette: dr. Sulcz Andrea jegyzői kabinetvezető ülésre! Tárgy: Javaslat

Részletesebben

A kerekesszékes vívás bemutatkozása

A kerekesszékes vívás bemutatkozása A kerekesszékes vívás bemutatkozása A sport rehabilitáló ereje A sport általánosságban rendkívüli hatással van a fizikai adottságok és a személyiség fejlesztésére, az egészség megőrzésében játszott szerepét

Részletesebben

Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia

Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV. KORCSOPORT Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Olimpiai Akadémiával együtt működésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A magyar olimpiatörténet megismertetése

Részletesebben

Támogatót keres a KSC sakkszakosztálya

Támogatót keres a KSC sakkszakosztálya Magyarország tavalyi évben második legeredményesebb gyermek- és ifjúságnevelő sakkszakosztálya támogatót keres, akinek a nevét is viselné a bajnokságokban, versenyeken. A Kőbánya SC (KSC) sakkszakosztálya

Részletesebben

KVPL III. forduló. A III. forduló a Sporttörténet - sportolimpikonok- sportdinasztiák. Betekintést nyerhettek a híres magyar olimpikonok, sportolók

KVPL III. forduló. A III. forduló a Sporttörténet - sportolimpikonok- sportdinasztiák. Betekintést nyerhettek a híres magyar olimpikonok, sportolók KVPL III. forduló A III. forduló a Sporttörténet - sportolimpikonok- sportdinasztiák Kecskeméten nevet viseli. Betekintést nyerhettek a híres magyar olimpikonok, sportolók életébe, olvashattok az olimpiákról

Részletesebben

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015 Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: V. MIGHTYFIST Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, Sasok Sportegyesület Rendező: Szalay Gábor V.dan, Békássy Csaba V.dan

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉVI JUNIOR ÖKÖLVÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉVI JUNIOR ÖKÖLVÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2018. ÉVI JUNIOR ÖKÖLVÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Gyöngyös, 2018. szeptember 12-15. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2018. ÉVI ÖKÖLVÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 1. A bajnokság célja

Részletesebben

Vízilabda: már a negyeddöntőért játszottak, magyar, amerikai, orosz sikerek

Vízilabda: már a negyeddöntőért játszottak, magyar, amerikai, orosz sikerek https://masters.fina-budapest2017.com/hu/hirek/469/vizilabda-mar-a-negyeddontoert-jatszottak-magyar-amerikai-orosz-sikerek Vízilabda: már a negyeddöntőért játszottak, magyar, amerikai, orosz sikerek 2017.08.10.

Részletesebben