Beiskolázási tájékoztató 2014/15-ös tanév

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beiskolázási tájékoztató 2014/15-ös tanév"

Átírás

1 SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA Beiskolázási tájékoztató 2014/15-ös tanév 5000 Szolnok, Baross út 37/A. Tel.: 56/ Fax: 56/ OM azonosító: A hivatalos tájékoztató megtalálható a oldalon!

2

3 SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA 5000 Szolnok, Baross út 37/A. Tel.: 56/ Fax: 56/ OM azonosító: A Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola jogilag önálló, 4 tagintézményből álló, egy OM azonosítóval rendelkező, egységes iskola. A tagintézmények megőrzik egyéni arculatukat, pedagógiai-szakmai önállóságot élveznek. Az Intézményben folyó szakképzés célja, hogy kielégítse a munkaerőpiac igényeit, biztosítsa a folyamatos önképzés lehetőségét, és felkészítse tanulóit a felsőfokú tanulmányok sikeres folytatására. A képzés minőségének javítása érdekében arra törekszünk, hogy egyre több tanuló számára biztosítsuk tanulószerződés keretében a valós vállalati környezet megismerését, hogy elsajátíthassák az ott alkalmazott gépek, berendezések szakszerű használatát, üzemeltetését. A jelen tanulói a jövő pályakezdő munkavállalóiként kell, hogy helyt álljanak a folyamatosan fejlődő, és új technológiákat alkalmazó kis- és nagyvállalatoknál. Térségünkben az utóbbi években jelentős beruházások történtek a Stadler, Segura, Daimler-Benz, VogelNoot stb. jóvoltából. Ilyen, és hasonló vállalkozások munkaerő szükségletét kell a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolának iskolarendszerben és felnőttképzésben kielégítenie. A Műszaki Szakközép- és Szakiskola tagintézményei 6 telephelyen kínálják egymást erősítő képzéseiket. FELVÉTELI IDŐPONTOK: A központi írásbeli vizsgákra a jelentkezési lapok benyújtásának határideje december 10. Jelentkezési lapok postázási címe: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola, 5000 Szolnok, Baross út 37/A. A központi írásbeli felvételi időpontja: január 18. (szombat) 1000 Pótló központi írásbeli vizsga: január 23. (csütörtök) 14

4 Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény 5000 Szolnok, Bán út 9. Tel.: 56/ , Fax: 56/ KÖZLEKEDÉS SZAKMACSOPORT Az új kerettantervre épülő szakközépiskolai képzés keretében anyagismeret, műszaki ábrázolás, mechanika, gépelemek, villamosságtan, járműszerkezetek, diagnosztika tantárgyak tanítása és gépjárműszerelés, karbantartás gyakorlat oktatása is folyik. Azon tanulók számára, akik szakmai tantárgyból tesznek érettségi vizsgát, az autószerelő vagy autóelektronikai műszerész szakmai képzés egy tanév keretében valósul meg, ahol elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek a gépjárművek gépészeti, villamos és elektronikus egységeiről, rendeltetésszerű használatának műszaki feltételeit biztosító gépjármű fenntartó műszaki-gazdasági tevékenységről. A sikeres szakmai vizsga után lehetőségük van egy tanév alatt autótechnikus végzettség megszerzésére. BAROSS GÁBOR GÉPIPARI, KÖZLEKEDÉSI TAGINTÉZMÉNY FELVÉTELI: szakközépiskola: központi írásbeli felvételi 50%, általános iskolai eredmények 50% (magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, technika 7. év végi, 8. félévi eredmények)

5 SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉS Közlekedés szakmacsoport tagozat kód: 11 tervezett kimenet: autószerelő autóelektronikai műszerész autótechnikus SZAKISKOLA (képzési idő 3 év) Hegesztő tagozat kód: 12 Épület- és szerkezetlakatos tagozat kód: 13 Karosszérialakatos tagozat kód: 14 Villanyszerelő tagozat kód: 15 SZAKISKOLAI KÉPZÉS KAROSSZÉRIALAKATOS A karosszérialakatos a vázszerkezetek és burkoló elemek cseréjét, javítását végzi. Balesetekben sérült gépkocsik ellenőrző padon történő mérése, méretre alakítása is a feladatai közé tartozik. Különböző kötéseket (hegesztés-, csavarozás-, ragasztás) alkalmaz sérült és korrodált járműveken. A szakma alapjait az iskolánk korszerű tanműhelyében sajátíthatják el a tanulók, majd vállalkozásoknál illetve szervizekben folytathatják tanulmányaikat. HEGESZTŐ A hegesztő szakmunkás különböző eljárásokkal fém alkatrészek, szerkezeti elemek összeépítését, gépalkatrészek javítását, felületi megmunkálását, darabolását végzi. A hegesztő szakma hiányszakmának minősül, államilag ösztöndíjjal is támogatott szakma. Iskolánkban jól felszerelt hegesztő kabinetben biztosítjuk a szakmai gyakorlati alapképzést. A tanulók az alapozó képzést követően a gyakorlat további részét ipari vállalatoknál töltik, ahol nagy igény jelentkezik a jól BAROSS GÁBOR GÉPIPARI, KÖZLEKEDÉSI TAGINTÉZMÉNY FELVÉTELI: - szakiskolai osztályokban: általános iskolai eredmények 100% (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, technika, rajz tantárgyak 5., 6., 7. év végi és 8. félévi eredmények alapján) - A választott szakmára vonatkozó egészségügyi alkalmasság.

6 Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény 5000 Szolnok, Bán út 9. Tel.: 56/ , Fax: 56/ VILLANYSZERELŐ A villanyszerelő a lakó- és középületek, irodaházak, ipari és mezőgazdasági épületek áramköreinek kivitelezését, javítását, felújítását, karbantartását végzi. Az energiaellátás biztosításával, villamos gépek, készülékek, üzembe helyezésével foglalkozik. Az első évben a tanulóink elsajátítják az alapokat, majd a duális képzés értelmében lehetőség van a 2. és 3. évben arra, hogy a tanulók külső munkahelyen vagy vállalkozásokban végezzenek tanulmányokat, hogy valóságos körülmények között sajátítsák el az ismereteket. ÉPÜLET- ÉS SZERKEZETLAKATOS A szerkezetlakatos szakmunkás a könnyű- és nehézfémszerkezetek műhelyszintű előgyártását, csarnok- és épületszerkezetek, tartályok, kazánok helyszíni összeállítását végzi. A szerkezetlakatos szakma hiányszakmának minősül, államilag ösztöndíjjal is támogatott. Iskolánk tanműhelye jól felszerelt lakatos kabinettel rendelkezik. A tanulók a gyakorlati képzés első részében az iskola tanműhelyében lakatos és hegesztő alapképzésben részesülnek, a gyakorlat további részét ipari vállalatoknál töltik. Tagintézményünk részt vesz az Arany János Kollégiumi és Szakiskolai programban. Szerezz egy jó szakmát, biztos megélhetést nálunk! BAROSS GÁBOR GÉPIPARI, KÖZLEKEDÉSI TAGINTÉZMÉNY PÁLYAVÁLASZTÁSI NYÍLT NAP: november 26. (kedd) 9 00 PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET: november 26. (kedd) 1700 VÁRUNK!!!!!

7 Építészeti, Faipari Tagintézmény SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉS Faipar szakmacsoport Szakképesítés: 5000 Szolnok, Petőfi út 1. Tel.: 56/ , Fax: 56/ Faipari technikus 4+1 év Tagozatkód: 21 FAIPAR SZAKMACSOPORT A faipari technikus a fűrésztelepeken, az alapanyag-gyártó üzemekben a késztermékek előállításhoz szükséges alapanyagok gyártását szervezi. A megrendelő igényei alapján bútoripari termékek gyártási, szervezési, értékesítési feladatát végzi. Az épületekhez szükséges beépített bútorok, ajtók, ablakok, lépcsők, parketta és egyéb épületasztalos ipari termékek gyártási, szervezési feladatával foglalkozik. Betartja a biztonságos munkavégzés szabályait. A gyártási folyamatok tervezését önállóan, vagy mérnöki i rá ny í tá s s a l, m ű sza k i p o nto s s á g ga l vé g z i. A termelésszervezésnél megfelelő irányítási és szervező készségét alkalmazza. KATONASULI A szakközépiskolai tagozatunkon érettségi vizsgára való felkészítés és a szakmacsoportnak megfelelő alapozás folyik. A tanulóknak a 4 év során lehetőséget biztosítunk bekapcsolódni a KATONASULI programba. Az érettségi vizsga kötelező tárgyai: magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, faipari alapismeretek. A katonai szakmai alapozó tantárgy 6. tárgyként választható. A negyedik év végén a felsőfokú továbbtanulás vagy iskolánkon belüli technikusi képesítés megszerzése következhet. ÉPÍTÉSZETI, FAIPARI TAGINTÉZMÉNY FELVÉTELI: Szakközépiskolai képzésben -írásbeli felvételi vizsga eredménye 50 % -Általános iskolai eredmények 50 % Magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv, rajz 8. félévi eredmények átlaga alapján.

8 Építészeti, Faipari Tagintézmény 5000 Szolnok, Petőfi út 1. Tel.: 56/ , Fax: 56/ SZAKISKOLAI KÉPZÉS A szakmai elméleti és gyakorlati oktatás a három éves duális szakképzés keretén belül zajlik, mely szakmai vizsgával zárul. Asztalos Az asztalos fő feladatköre a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítését végzi. Tevékenységi köre a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzésén át a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztrációk, valamint a befejező feladatok elvégzéséig terjed. Ács Az építőiparban előforduló famunkálatokat végez, fedélszerkezeteket, zsaluzatokat, állványokat készít, bont, átalakít és karbantart, illetve beépíti az előregyártott faszerkezeteket. A helyszíni monolit beton és vasbetonszerkezetek zsaluzása, a zsaluzatokhoz, zsaluzati rendszerekhez tartozó állványzatok szerelése, a beton bedolgozása és a homlokzati fémállványok szerelése. ÉPÍTÉSZETI, FAIPARI TAGINTÉZMÉNY FELVÉTELI: Szakiskolai képzésben -Általános iskolai eredmények 100 % Magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, rajz 8. félévi eredmények átlaga alapján.

9 SZAKISKOLAI KÉPZÉS Faipar szakmacsoport Szakképesítés: Asztalos, 3 év Tagozatkód 22 Építészet szakmacsoport Szakképesítések: Kőműves és hidegburkoló 3 év, Tagozatkód 23 Ács 3 év, Tagozatkód 24 Festő, mázoló, tapétázó 3 év, Tagozatkód 25 Szárazépítő, Tagozatkód 26 Festő, mázoló, tapétázó Festő, mázoló, tapétázó feladata a szakszerű felületdiagnosztika, felület előkészítése előkezelése, festés, mázolás, díszítés, tapétázás, vékonyvakolat felhordása, felújítási munkák végzése. Tevékenységét a kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával önállóan, a biztonsági előírásai szerint végzi. Tevékenységével a festési folyamat alkalmazásán keresztül részt vesz a technológiai folyamatok, a minőség és a munkabiztonság betartásában. Kőműves és hidegburkoló A kőműves és hidegburkoló feladata épületek és épületrészek készítése, javítása, karbantartása, felújítása és bontása. A megszerzett szakképesítés birtokában képes falazási, vakolási, betonozási munkák elvégzésére, valamint kültéri és beltéri felületek hidegburkolására. Munkájához kapcsolódóan egyszerűbb állványozási, zsaluzási, vasbetonszerelési munkákat is elvégez. Szárazépítő A modern szárazépítés fiatal építési technológia, mintegy 50 éves múltra tekinthet vissza. Magyarországon a szárazépítés valódi történelme 1991-ben kezdődött. A szárazépítés előre gyártott építőelemekből, száraz technológiával, azaz víz felhasználása nélkül, mechanikus kapcsolatokkal készít épületszerkezeteket. A szárazépítő nagymértékben hozzájárul az épület belső tereinek végleges megjelenéséhez, az egyes helyiségek használhatóságához és az elkészült épületben tartózkodók kellemes közérzetéhez. ÉPÍTÉSZETI, FAIPARI TAGINTÉZMÉNY PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET: november 20. (szerda) Az érdeklődő tanulókat és szüleiket szívesen fogadjuk minden héten csütörtökön ig iskolánkban előzetes egyeztetést követően. PÁLYAVÁLASZTÁSI NYÍLT NAPOK: november 14. (csütörtök) 9.00-től Szolnok, Sárkány út december 12. (csütörtök) 9.00-től Szolnok, Petőfi út 1.

10 Jendrassik György Gépipari Tagintézmény 5000 Szolnok, Baross út 37. Pf.: 186 Tel.: 56/ , Fax: 56/ Szakmacsoport (tagozatkód) Informatika (31) Közlekedés (32) Gépészet (33) INFORMATIKA SZAKMACSOPORT Képzési célok: Életünket egyre korszerűbb funkciókkal rendelkező és ezzel együtt egyre tetszetősebb formájú ipari termékek veszik körül. Nem is lehet ma olyan terméket értékesíteni, amely nem eléggé dizájnos. A tetszetős formák viszont kellően bonyolultak is. A bonyolult formákat számítógép alkalmazása nélkül megtervezni, megrajzolni sem lehet, nem hogy gyártani. Erre szolgálnak a CAD (számítógéppel támogatott tervezés), valamint a CAM (számítógéppel támogatott gyártás) szoftverek. JENDRASSIK GYÖRGY GÉPIPARI TAGINTÉZMÉNY Amit még kínálunk: Színes diákélet: gólyatábor, diáknap, sítábor, kirándulások, gólyaavató Aktív sportélet: labdarúgás, kosárlabda, röplabda, floorbal, atlétika, testépítés, sakk INGYENES FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ: november 23-tól minden szombaton 9 órától az iskolában

11 Tervezett kimenet: CAD-CAM informatikus Közúti közlekedésüzemvitel-ellátó Gépgyártástechnológiai technikus Képzési idő: 4+1 év 4+1 év 4+1 év KÖZLEKEDÉS SZAKMACSOPORT Képzési célok: A nemzetközi kapcsolatok és a munkamegosztás szélesedésével, egyre hangsúlyosabb szerepet kap a logisztika és a szállítások költséghatékony lebonyolítása. Ehhez szükség van olyan szakemberekre, akik átfogó ismeretekkel rendelkeznek a közlekedés technikai elemeiről, a logisztikai feladatokról, fuvarozásról és szállítmányozásról pénzügyi-gazdasági-díjszámítási feladatokról, informatikai eszközökről valamint az ezekkel kapcsolatos jogi, munka- és környezetvédelmi feladatokról. JENDRASSIK GYÖRGY GÉPIPARI TAGINTÉZMÉNY FELVÉTELI: A 7. évfolyam év végi és a 8. évfolyam félévi érdemjegyei magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv, és fizika tantárgyakból 50%-ban, a központi írásbeli felvételin elért eredmény szintén 50%-ban

12 Jendrassik György Gépipari Tagintézmény 5000 Szolnok, Baross út 37. Pf.: 186 Tel.: 56/ , Fax: 56/ GÉPÉSZET SZAKMACSOPORT Képzési célok: Alapvető feladat a gépészet igen sokféle munkaterületén hatékonyan dolgozni, irányítani és szervezni tudó szakember képzése. A hagyományos gépészeti és technológiai ismeretek elsajátítása mellett fontos célkitűzés a legkorszerűbb technikák technológiák hatékony oktatása. A képzés tartalmának és felépítésének rugalmassága révén megalapozzák a munkáltatói igényekhez történő gyors alkalmazkodást. A képzés szakmailag fe l ké s z í t a g é p é s z i s m e r e t e k m e l l e t t a számítástechnikai rendszerek alkalmazására, kezelésére, működtetésére is. A nagymértékben variálható tananyag a hagyományos képesítések megszerzése mellett speciális végzettségek elsajátítására is lehetőséget nyújt. JENDRASSIK GYÖRGY GÉPIPARI TAGINTÉZMÉNY PÁLYAVÁLASZTÁSI NYÍLT NAPOK: november 28. (csütörtök) 800 és december 3. (kedd) 800 PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK: november 28. (csütörtök) 1630 és december 3. (kedd) 1630

13 Pálfy - Vízügyi Tagintézmény 5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3. Tel.: 56/ , Fax: 56/ cím:palfy.vizugyi@gmail.com honlap: Tagintézményünk két nagy múltú, sikeres szakközépiskola örököse, színvonalas szakmai munkájának folytatója. A évfolyamokon az érettségire való felkészülés mellett, a választott szakmacsoportnak megfelelő programmal szakmai előkészítés és alapozás történik. Tanulóink képet kapnak arról, hogy milyen feladatok, lehetőségek várnak az adott szakma területén a szakemberekre. Ez segít abban, hogy megalapozottan döntsenek, hogyan tovább az érettségi után. A modulrendszerű szakképzés miatt, igény esetén lehetőség van további szakképesítések megszerzésére is. VEGYIPAR SZAKMACSOPORT A vegyipari technikus önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz nagyüzemi vegyi folyamatok végrehajtásában, ellenőrzésében, részleges vagy teljes irányításában, készülékek, berendezések üzemeltetésében, a termékek minőségének és kémiai összetételének ellenőrzésében. Alkalmazható a kőolaj- és benzinszármazékok, gyógyszerek, szintetikus anyagok, kozmetikumok, növényvédő szerek, műtrágyák és műanyagok gyártásában, műanyagok és gumik feldolgozásában. PÁLFY - VÍZÜGYI TAGINTÉZMÉNY Gyere a KIS KÉMIKUSOK körébe! Időpontok: november december december január január 16. Megismerheted: - a laborokat, a kémia érdekességeit, - a tanárokat, az iskolatársakat. A foglalkozások 15 órakor kezdődnek. A foglalkozások ingyenesek! Csütörtökönként várunk benneteket!

14 Pálfy - Vízügyi, Tagintézmény 5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3. Tel.: 56/ , Fax: 56/ cím:palfy.vizugyi@gmail.com honlap: KÖRNYEZETVÉDELEM- VÍZGAZDÁLKODÁS SZAKMACSOPORT A környezetvédelmi technikus részt vesz a környezetkárosító hatások elhárításában és megelőzésében. A víz, a talaj, a levegő állapotát, szennyezettségét vizsgálja, önállóan vagy mérnöki irányítással dolgozik. A hazai és nemzetközi eredményekhez viszonyított mérési eredményekről beszámolókat, jelentéseket készít és továbbít a felettesei részére. Részt vesz a hiányosságok megszüntetésében a szakhatóságok véleménye alapján. Elősegíti új környezetkímélő termékek, technológiák vagy eljárások bevezetését, engedélyeztetési eljárások lebonyolítását. Levelezős verseny 7-8. osztályosok részére: - vizeink védelme - Környezetünk építészete - Környezetünk kémiája címekkel A tanulók érdeklődési körüknek megfelelően vehetnek részt a versenyen, feladatlapok kitöltésével és visszaküldésével. A feladatlapok az iskolánk honlapjáról letölthetők. INFORMATIKA SZAKMACSOPORT Az informatikai rendszergazda képzés során olyan szakembereket képezünk, akik az informatika alkalmazásának biztonságos feltételeit biztosítják. A külső és belső hálózat üzemeltetése mellett eszközöket tudnak telepíteni, felkészülnek a hálózati hibák elhárítására, a megfelelő adatvédelem biztosítására. Az informatikai szakképzésünk is modulrendszerű. Ezt a lehetőséget kihasználva a technikusi évfolyamon délutáni, kedvező, de önköltséges tanfolyamokon tanulóink ez idő alatt akár több informatikai jellegű szakmát is megszerezhetnek. PÁLFY - VÍZÜGYI TAGINTÉZMÉNY Ezen ne gondolkozz sokat! GYERE: a tehetséggondozó matematika szakkörre a PÁLFY-VÍZÜGYIBE! Jelentkezés telefonon : 56/ november január 11. Hat ingyenes foglalkozás szombatonként

15 Tervezett kimenet: Szakmacsoport (tagozatkód) Vegyipari technikus Vegyipar (41) Környezetvédelem-vízgazdálkodás (42) Környezetvédelmi technikus Vízügyi technikus Informatikai rendszergazda Informatika (43) Magasépítő technikus Építészet (44) Elektronikai technikus Elektrotechnika-elektronika (45) Automatikai technikus Képzési idő: 4+1 év 4+1 év 4+1 év 4+1 év 4+1 év 4+1 év 4+1 év ÉPÍTÉSZET SZAKMACSOPORT A magasépítő technikus építés előkészítő és építéshelyi szervező, irányító, ellenőrző tevékenységet végez. Önállóan vagy mérnöki irányítással épületek és más építmények terveinek készítésével, az épületek és építmények építésével, felújításával, átalakításával, üzemeltetésével, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. Az építőanyag gyártás technológiai folyamatait előkészíti. A gyártási technológia folyamatát és a készterméket ellenőrzi. ELEKTROTECHNIKA-ELEKTRONIKA SZAKMACSOPORT Az elektronikai technikus a vállalat, intézmény, szervezet operatív területi vezetőjének közvetlen munkatársa. Alapvető feladata a szervezet gyengeáramú berendezéseinek és kapcsolódó villamos hálózatának üzemeltetése,a rendszerek dokumentált nyomon követése. Feladata az alkalmazott irányítás,- és vezérléstechnikai, illetve a hálózati installáció kezelése, összeállítása, üzemeltetése. Átlátja az alkalmazott villamos berendezések jellemzőit, szükség esetén beavatkozik, hibafeltárást, hibakeresést végez. Képes az egyszerűbb erős-illetve gyengeáramú áramkörök tervezésére, ezek szimulációjára. Tisztában van a felhasználói programokkal, illetve azok alkalmazásával. Ismeri és alkalmazza a méréstechnikai elveket és eszközöket. Ismeri és alkalmazza a villamos biztonságtechnikai előírásokat. Alapvető gépészeti ismeretei révén együttműködik e szakterület munkatársaival. Önállóan vagy mérnöki irányítással elektronikus berendezések tervezésével, gyártásával, összeszerelésével, építésével, üzemeltetésével, karbantartásával és javításával összefüggő műszaki jellegű, egyéb kisegítő feladatokat végez. PÁLFY - VÍZÜGYI TAGINTÉZMÉNY PÁLYAVÁLASZTÁSI NYÍLT NAPOK: november 21. csütörtök 900 óra november 25. hétfő 900 óra PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK: november 21. csütörtök november 23. szombat 1000

16 SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA 5000 Szolnok, Baross út 37/A. Tel.: 56/ Fax: 56/ OM azonosító: A ÖS TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK KOLLÉGIUM Az iskola vidéki tanulóit szeretettel várja a Városi Kollégium. Bővebb információ: a oldalon vagy az 56/ as telefonon.

17 SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA 5000 Szolnok, Baross út 37/A. Tel.: 56/ Fax: 56/ OM azonosító: A FELNŐTTKÉPZÉSRŐL Az intézmény megalakulása július 1-jén történt szeptember 24-től megszerveztük az intézményi akkreditációt és azóta folyamatosan szervezzük a tanfolyamokat. Felnőttképzésünk a megye munkaerőpiaci igényeihez igazodik, hisz a megrendelőink a környező cégek és természetesen csak olyan képzéseket rendelnek, melyek a saját érdekeiket szolgálják. Pályázatokon szintén olyan szakmákat hirdetnek, melyek keresettek a munkaerőpiacon. Ezen szakmák közül az esztergályos, CNC-forgácsoló, szerkezetlakatos, hegesztő a legkeresettebb. Jelenleg 80 fő vesz részt CNC-forgácsoló képzésben. Környező megyékből is érkeznek megrendelések (pl. Pest, Csongrád, Bács-Kiskun, Békés). Több, mint száz szaktanár dolgozik intézményünkben a felnőttképzés területén is. Nagyon sokat köszönhetünk nyugdíjas kollégáinknak, akik segítenek abban, hogy egy képzés ne csak délután kezdődhessen el. Legnagyobb megrendelőnk a CLAAS Hungária Kft, a STADLER Szolnoki Vasúti Járműgyártó Kft., MÁV Gépészet Zrt. Munkánkkal szeretnénk segíteni a cégeknek, valamint hozzájárulni a munkához jutás lehetőségéhez. Munkánkban iskolánk mind a négy tagintézménye részt vesz, tanáraink, szakoktatóink lelkiismeretes munkát végeznek. Továbbra is tervezzük a jelenlegi struktúrában a környék iparának támogatását. Tevékenykedünk a vizsgaszervező központ létrehozásán. A 2012-es évtől a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal engedélye alapján Magyarország területére kiterjedően az alábbi 28 szakmában rendelkezünk engedéllyel szakmai vizsga szervezésére. Képzési kínálatunk: Iskolánk műszaki szakterületeken felnőttképzés keretében több mint 250 OKJ szakmában indíthat tanfolyamot. Nappali tagozatos tanulóink részére már a szakmai alapképzés időszakában is lehetőséget biztosítunk az iskolai képzési profiljához igazolód szakképesítések megszerzésére. Ezeket tanórán kívül tanfolyami képzés keretében szervezzük diákjainknak. OKJ szerinti szakképesítések PLC programozó Energetikus - Megújuló erőforrás Villanyszerelő CNC-forgácsoló Hegesztő Gépi forgácsoló Műanyagfeldolgozó Építményszigetelő Építő- és anyagmozgatógép kezelő Logisztikai ügyintéző Számítógép szerelő, karbantartó Egyéb képesítések AUTODESK AutoCAD FESTO PLC FESTO P111 CISCO CCNA minősítés ECDL A tanfolyamok indításának feltétele, minimum 10 fő jelentkező. Jelentkezés, érdeklődés: az iskola Titkárságán (56) , titkarsag@szolmusz.hu, vagy Szekeres János felnőttképzésért felelős igazgatóhelyettesnél (30)

18 SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA 5000 Szolnok, Baross út 37/A. Tel.: 56/ Fax: 56/ OM azonosító: A FELNŐTTOKTATÁSRÓL MUNKA MELLETT megszerezhető ÉRETTSÉGI BIZONYÍTVÁNY középiskolai képzésben FELNŐTT TAGOZATON Kétféle lehetőséget kínál a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola JENDRASSIK GYÖRGY GÉPIPARI TAGINTÉZMÉNY ESTI TAGOZAT LEVELEZŐ TAGOZAT Képzési idő: Képzési idő: 3 ÉV 4 ÉV (feltétel egy lezárt középiskolai év, vagy szakmunkás bizonyítvány) Tanítási időpontok: hétfőn és szerdán délutánonként - Évente két alkalommal tantárgyi beszámoló. - Év végén vizsga a tanult tárgyakból. Tanítási időpontok: KÉTHETENTE SZOMBAT (távoktatási elemeket tartalmazó képzés) - Évente három alkalommal tantárgyi beszámoló. Oktatás helye: 5000 Szolnok, Baross út 37. Tel.: 56/ VASÚTÁLLOMÁS, BUSZPÁLYAUDVAR 5 PERC Érdeklődni lehet az tagintézmény titkárságán személyesen vagy telefonon.

19 SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA 5000 Szolnok, Baross út 37/A. Tel.: 56/ Fax: 56/ OM azonosító: A FELNŐTTOKTATÁSRÓL MUNKA MELLETT megszerezhető ÉRETTSÉGI BIZONYÍTVÁNY középiskolai képzésben FELNŐTT TAGOZATON Kétféle lehetőséget kínál a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola ÉPÍTÉSZETI, FAIPARI TAGINTÉZMÉNY ESTI TAGOZAT NAPPALI INTENZÍV TAGOZAT Képzési idő: Képzési idő: 3 ÉV 2 ÉV (feltétel egy lezárt középiskolai év, vagy szakmunkás bizonyítvány) (feltétel egy lezárt középiskolai év, vagy szakmunkás bizonyítvány) Tanítási időpontok: heti kétszer délután Tanítási időpontok: nappali rendszer szerint Lehetőség van a KATONASULI programba való bekapcsolódásra. Oktatás helye: 5000 Szolnok, Petőfi út 1. Tel.: 56/ VASÚTÁLLOMÁS, BUSZPÁLYAUDVAR 5 PERC Érdeklődni lehet az tagintézmény titkárságán személyesen vagy telefonon.

20 Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény 5000 Szolnok, Bán út 9. Tel.: 56/ , Fax: 56/ Építészeti, Faipari Tagintézmény 5000 Szolnok, Petőfi út 1. Tel.: 56/ , Fax: 56/ Jendrassik György Gépipari Tagintézmény 5000 Szolnok, Baross út 37. Pf.: 186 Tel.: 56/ , Fax: 56/ Pálfy - Vízügyi Tagintézmény 5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3. Tel.: 56/ , Fax: 56/ A SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉPÉS SZAKISKOLA TAGINTÉZMÉNYEI

A minőségi szakképzés garanciái a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolában

A minőségi szakképzés garanciái a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolában A fiatalok foglalkoztatásának előmozdítása Közép-Kelet-Európában Projekt Szeminárium 2013. október 10. A minőségi szakképzés garanciái a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolában Előadó: Kiss Ferenc

Részletesebben

SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA

SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA A Szolnoki Műszaki M Szakközép- és s Szakiskola diákjai, tantestülete és igazgatósága nevében szeretettel köszk szöntöm m a TIOP konferencia résztvevr sztvevőit!

Részletesebben

SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA

SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA Beiskolázási tájékoztató 2015/16-os tanév 5000 Szolnok, Baross út 37/A. Tel.: 56/ 425-844 Fax: 56/ 427-200 E-mail: titkarsag@szolmusz.hu www.szolmusz.hu OM azonosító:

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2018/2019. tanévre

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2018/2019. tanévre Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2018/2019. tanévre Szaktudás Lelkiség Szolgálat 3400 Mezőkövesd, gróf Zichy János u. 18. Tel/Fax.: 49/505-280 e-mail: szechenyi@mezokovesd.t-online.hu

Részletesebben

Makó Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Makó Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Makó Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Cím: 6900 Makó, Posta u. 4-6. Telefonszám: 62/510-917 Fax: 62/510-917 E-mail: kerititkarsag@gmail.com

Részletesebben

Tel., Fax: +36 (66) Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

Tel., Fax: +36 (66) Békéscsaba, Gyulai út 32/1. www.bekszi.hu kozponti@mail.bekszi.hu Tel., Fax: +36 (66) 441-314 5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. OM azonosító: 200913 Nyilvántartási szám: 21012-2007 Felnőttképz. akkr. lajstromsz.: AL-1663 5601 Békéscsaba,

Részletesebben

Pályaválasztási felelős: Dr. Papné Mátyus Zsuzsanna Az iskola OM azonosítója:

Pályaválasztási felelős: Dr. Papné Mátyus Zsuzsanna Az iskola OM azonosítója: Intézmény neve: József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Címe: 3200 Gyöngyös, Kócsag u. 36-38. Tel./fax: 37/311-857, 37/311-673 Honlap: www.jozsefa-gy.sulinet.hu E-mail: jaszk@jozsefa-gy.sulinet.hu

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ DEBRECENI SZC MECHWART ANDRÁS GÉPIPARI ÉS INFORMATIKAI SZAKGIMNÁZIUMA SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ 1 9 0 8 Debrecen, Széchenyi utca 58. SZAKIRÁNYÚ SZAKGIMNÁZIUMOT VÉGZETTEK SZÁMÁRA AJÁNLOTT 1 ÉVES SZAKKÉPZÉSEINK

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2019/2020. tanévre

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2019/2020. tanévre Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2019/2020. tanévre Szaktudás Lelkiség Szolgálat 3400 Mezőkövesd, gróf Zichy János u. 18. Tel/Fax.: 49/505-280 e-mail: szechenyi@mezokovesd.t-online.hu

Részletesebben

SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉS. Tagozatkód 903 Szakmacsoport. Közlekedés szakmacsoport, közlekedésgépész ágazat

SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉS. Tagozatkód 903 Szakmacsoport. Közlekedés szakmacsoport, közlekedésgépész ágazat Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 8000 Székesfehérvár, Berényi út 105. Fenntartó: Székesfehérvári Szakképzési Centrum OM azonosító: 203053 Telefon: (22)

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/012 Cím: 6726 Szeged, Temesvári körút 38. Telefonszám 62/547-122 Fax 62/547-125 E-mail csonka@csonka-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító: 203030 PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2018/2019. tanévre 4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004 Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/004 Cím: 6724 Szeged, Kálvária tér 7. Telefonszám: 62/424-874, 62/426-955 Fax: 62/547-039 E-mail: igazgato@derimiksa.hu

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Cím 6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy Zsilinszky u. 7-9. Telefonszám 62/222-246 Fax 62/222-246 E-mail kalmar@hiszk.hu

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004 Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/004 Cím: 6724 Szeged, Kálvária tér 7. Telefonszám: 62/424-874, 62/426-955 Fax: 62/547-039 E-mail: igazgato@derimiksa.hu

Részletesebben

HISZK_Kalmár_PÁV_adatlap_2011

HISZK_Kalmár_PÁV_adatlap_2011 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KALMÁR ZSIGMOND TAGINTÉZMÉNY OM azonosító száma:029678 Cím: 68 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zs. u. 7-9. Telefonszám 62-222-246 Fax

Részletesebben

Érettségire épülő (fő) szakképesítés ( ) Érettségi vizsga keretében

Érettségire épülő (fő) szakképesítés ( ) Érettségi vizsga keretében 1.SZ. MELLÉKLET SZAKGIMNÁZIUM KÖZISMERETI TÁRGYAK 9-12.évf. 9.évf 10.évf 11.évf 12.évf összes óra Magyar nyelv és irodalom 4 4 4 4 556 13. évf. 13. évf. összes óra Idegen nyelv 4 4 4 4 556 4 124 Matematika

Részletesebben

Szegedi SZC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /014

Szegedi SZC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /014 Szegedi SZC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/014 Cím: 6724 Szeged, Mars tér 14. Telefonszám: 62/558-751 Fax: 62/558-755 E-mail: igazgato.szszc.gd@gmail.com Honlap:

Részletesebben

P I A C K É P E S S Z A K M A B I Z T O S J Ö V Ő

P I A C K É P E S S Z A K M A B I Z T O S J Ö V Ő PÁLYAVÁLASZTÁS, TOVÁBBTANULÁS P I A C K É P E S S Z A K M A B I Z T O S J Ö V Ő Az intézmény adatai: Intézményi OM azonosító: 203035 Cím: Eger, Kertész utca 128. Telefon: 06/36-312-166 Web: www.bgeger.hu

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /007

Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /007 Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/007 Cím: 6725 Szeged, Kálvária sgt. 84-86. Telefonszám: 62/551-540, 62/558-480 Fax: 62/444-178,

Részletesebben

Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola

Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola Felvételi tájékoztató 2008. 1 Az Intézmény hivatalos adatai OM azonosító: 029804 Név: Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola Cím: 6600, Szentes, Szent I. herceg

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A as TANÉVRE

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A as TANÉVRE FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2019 2020-as TANÉVRE Tagintézményünkben, a szakgimnáziumi osztályokban a 9-12. évfolyamokon szakmai érettségire, majd egy éves képzéssel technikusi OKJ-s vizsgára készítjük fel

Részletesebben

Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 8200 Veszprém, Március 15. utca 5. OM azonosító: 203066 Telefon: 88/567-430, 70/641-3703 E-mail: iskola@vejsz.sulinet.hu Honlap: www.vejsz.sulinet.hu

Részletesebben

VSZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szeptember 1-től érvényes szakközépiskolai helyi szakmai programok

VSZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szeptember 1-től érvényes szakközépiskolai helyi szakmai programok VSZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 26. szeptember -től érvényes szakközépiskolai helyi szakmai programok 26. szeptember -től érvényes szakközépiskolai szakmai programok Szakképesítés:

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Szakgimnáziuma OM azonosító száma: /014

Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Szakgimnáziuma OM azonosító száma: /014 Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Szakgimnáziuma OM azonosító száma: 203052/014 Cím: 6724 Szeged, Mars tér 14. Telefonszám: 62/558-751 Fax: 62/558-755 E-mail: gabord@gdszeged.hu Honlap: www.gdszeged.hu

Részletesebben

A szakmai gyakorlati képzés történhet az iskola tanműhelyében vagy vállalkozónál tanulószerződéssel.

A szakmai gyakorlati képzés történhet az iskola tanműhelyében vagy vállalkozónál tanulószerződéssel. I. SZAKKÖZÉPISKOLA: "Szakközépiskolai szakmai és közismereti " kerettantervre épülő helyi tantervek alapján történik a négy éves képzés, amelyre a 8. osztály befejezése után lehet jelentkezni. A szakközépiskola

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Újpesti Két Tanítási nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Felvételi tájékoztató

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Újpesti Két Tanítási nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Felvételi tájékoztató Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Felvételi tájékoztató OM azonosító: 203058 Cím: 1041 Budapest, Görgey Artúr utca 26. Web: www.umszki.hu

Részletesebben

GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM. Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma

GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM. Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági

Részletesebben

Mit kínálunk 2017/2018-ra?

Mit kínálunk 2017/2018-ra? Mit kínálunk 2017/2018-ra? Tervezett 9. osztályok száma: 53 db. Meghirdetett helyek száma: 1.517. 7 szakgimnázium: 20 ágazat 25 osztály 6 szakközépiskola: 10 szakmacsoport 20 osztály 1 szakiskola: 4 szakmacsoport

Részletesebben

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító: 203030 PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018. tanévre 4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Részletesebben

SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉS. Ágazat Kód Szakma Választható idegen nyelv. Felvehető létszám Gépészet IX Gépgyártástechnológiai 1 osztály angol 30 fő

SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉS. Ágazat Kód Szakma Választható idegen nyelv. Felvehető létszám Gépészet IX Gépgyártástechnológiai 1 osztály angol 30 fő GYŐRI MŰSZAKI SZC LUKÁCS SÁNDOR MECHATRONIKAI ÉS GÉPÉSZETI SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 9027 Győr, Mártírok útja 13 15. Tel.: 96/528-760, 20/447-0674, 30/335-3798, fax: 96/528-761 E-mail:

Részletesebben

Iskolai pályaválasztási tájékoztatók időpontjai: 2015. november 16. (hétfő) 15 óra 2015. december 14. (hétfő) 15 óra

Iskolai pályaválasztási tájékoztatók időpontjai: 2015. november 16. (hétfő) 15 óra 2015. december 14. (hétfő) 15 óra Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Középiskolája és Szakiskolája 8200 Veszprém, Március 15. utca 5. OM azonosító: 203066 Telefon: 88/567-430; 88/426-866 Telefax: 88/567-431 E-mail: ig@vejsz.sulinet.hu Honlap:

Részletesebben

A Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

A Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium A Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 8200 Veszprém, Eötvös K. u. 1. Tel: 88/420-066, 420-004 Fax: 88/420-004 E-mail: iskola@tmvp.hu Honlap: www.tmvp.hu Intézményvezető:

Részletesebben

EURÓPA BAPTISTA SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

EURÓPA BAPTISTA SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM EURÓPA BAPTISTA SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Tel.: (46) 530-474 E-mail: Web: OM azonosító: 200315 Igazgató neve: Szász Tamás Pályaválasztási felelős: Molnárné Vaszily Nóra GIMNÁZIUM Az alábbi képzési

Részletesebben

C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA

C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA I. A KÉPZÉS PEDAGÓDIAI CÉLJA: Az általános műveltséget erősítő előképzettség, valamint a szakmacsoportos alapozó ismeretek megszerzése után a szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek

Részletesebben

Iskolai pályaválasztási tájékoztatók időpontjai: 2014. november 24. (hétfő) 15 óra 2015. január 05. (hétfő) 15 óra

Iskolai pályaválasztási tájékoztatók időpontjai: 2014. november 24. (hétfő) 15 óra 2015. január 05. (hétfő) 15 óra Igazgató: Pribelszki János E-mail: ig@vejsz.sulinet.hu Honlap: www.vejsz.sulinet.hu (Aktuális információk) www.facebook.com/jendrassik-venesz Középiskola és Szakiskola Telefon: 88/567-430, 88/426-866 Telefax:

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 8000 Székesfehérvár, Berényi út 105. OM azonosító: 203053 Tel: 22/315514, 502448 Email cím: vacinfo@vacimszfvar.sulinet.hu

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája A történetünk 1950-ben alapították (Állami Vas-Fém-Gépipari Gimnázium) 1955-1991. Latinka Sándor Gépipari Technikum 1993-tól

Részletesebben

A képzési formák 8. osztályt végzettek számára

A képzési formák 8. osztályt végzettek számára Kód A képzési formák 8. osztályt végzettek számára Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola, Veszprém, Március 15. utca 5. OM azonosító: 037223 KIK 178012 2015-2016. tanév A szakképesítés és OKJ szakképzettség

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztatók

Pályaválasztási tájékoztatók OM azonosító: 031970 Intézmény címe: 2900 Komárom, Táncsics M. utca 73. Telefon/fax: 06/34/344-105; tel.: 06/34/540-313; 06/34/345-928 E-mail: alapyszaki@gmail.com Honlap: http://www.ipari-kom.sulinet.hu

Részletesebben

A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 543 02 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

ÁCS-ÁLLVÁNYOZÓ. Modul Tantárgy Kód Könyv cím Oldal Foglalkoztatás I Foglalkoztatás II Munkahelyi egészség és biztonság

ÁCS-ÁLLVÁNYOZÓ. Modul Tantárgy Kód Könyv cím Oldal Foglalkoztatás I Foglalkoztatás II Munkahelyi egészség és biztonság ÁCS-ÁLLVÁNYOZÓ ÁCS RENDELHETŐ TANKÖNYVEK 1197-12 1199-12 Munkahelyi egészség és biztonság 10101-12 Építőipari közös tevékenység 10102-12 Hagyományos zsaluzat és állványzata 108-12 Rendszerzsaluzatok és

Részletesebben

Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola. 8200 Veszprém, Március 15. u. 5. Tel.: 88/567-430 Fax: 88/567-431

Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola. 8200 Veszprém, Március 15. u. 5. Tel.: 88/567-430 Fax: 88/567-431 Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola 8200 Veszprém, Március 15. u. 5. Tel.: 88/567-430 Fax: 88/567-431 Iskolánk 2008-ban elnyerte a Kereskedelmi,Vendéglátó és Idegenforgalmi Iskolák Országos Szövetsége

Részletesebben

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok:

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok: Információ a 2016-2017. évi Megyei Pályaválasztási Tájékoztatóhoz Intézmény neve: Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakközépiskola és Szakiskola Intézmény címe: 3300 Eger, Mátyás király

Részletesebben

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok:

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok: Információ a 2018-2019. évi Megyei Pályaválasztási Tájékoztatóhoz Intézmény neve: Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Intézmény címe: 3300 Eger, Mátyás király

Részletesebben

SZSZC Encsi Aba Sámuel Szakközépiskolája

SZSZC Encsi Aba Sámuel Szakközépiskolája SZSZC Encsi Aba Sámuel Szakközépiskolája Rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett szakmái és férőhelyei: Szakma száma Szakma megnevezése Férőhely 0831 ipari gépész 5 fő 0832 hegesztő 3 fő 0833 kőműves

Részletesebben

2017/2018. tanév beiskolázási engedély. Érettségi végzettséghez kötött ágazati szakképesítés megnevezése

2017/2018. tanév beiskolázási engedély. Érettségi végzettséghez kötött ágazati szakképesítés megnevezése 2017/2018. tanév beiskolázási engedély Szakgimnázum 2017/2018. tanévben indítani engedélyezett SZAKGIMNÁZIUMI ÁGAZATI képzés 9. évfolyamon - ágazat Az érettségi vizsga keretében megszerezhető szakképesítés(ek)

Részletesebben

Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; Címe: 6000 Kecskemét Hunyadi tér 2. Telefon, fax száma:

Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; Címe: 6000 Kecskemét Hunyadi tér 2. Telefon, fax száma: Intézmény neve, OM azonosító száma: Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; 203041 Címe: 6000 Kecskemét Hunyadi tér 2. Telefon, fax száma: +36 46 480 744 E-mail

Részletesebben

EGRI SZC REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLÁJA

EGRI SZC REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLÁJA EGRI SZC REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLÁJA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017 tanévre RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS 3390 Füzesabony, Ifjúság út 17. Tel.: 36/341-131 www.remenyikzs.sulinet.hu EGRI SZC REMENYIK

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Kedves nyolcadikos tanulók!

Tisztelt Szülők! Kedves nyolcadikos tanulók! Dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola 2401 Dunaújváros, Bercsényi u. 2. Telefon/fax: 06 25/412-247 OM azonosító: 030188 E-mail: szki@banki-duj.sulinet.hu Honlap: www.banki-duj.sulinet.hu

Részletesebben

JNSZ TISZK PROGRAM - Szolnoki Gazdasági Napok

JNSZ TISZK PROGRAM - Szolnoki Gazdasági Napok JNSZ TISZK PROGRAM - Szolnoki Gazdasági Napok 2009. 09. 10. (csütörtök) Az oktatás és a gazdaság kapcsolata avagy Mit tehet a szakképzés a gazdaság fellendítése érdekében A versenyszféra és a szakképzés

Részletesebben

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK A 41. sorszámú Elektronikai technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 523 02 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

2017. február 1-jén az alábbi keresztféléves képzéseinket indítjuk:

2017. február 1-jén az alábbi keresztféléves képzéseinket indítjuk: Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Építőipari Szakgimnáziuma OM 203052 6720 Szeged, Horváth Mihály u. 2-6., Tel/fax:62/547-160 Web: www.vedres.sulinet.hu, E-mail: epki@vedres.sulinet.hu 2017. február

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2015-2016-os tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2015-2016-os tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015-2016-os tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

GÉPÉSZET ÁGAZAT. A képzés négy + egy éves. A szakmai oktatás célja:

GÉPÉSZET ÁGAZAT. A képzés négy + egy éves. A szakmai oktatás célja: 0404 GÉPÉSZET ÁGAZAT A képzés négy + egy éves A szakmai oktatás célja: a műszaki szemlélet kialakítása műszaki feladatmegoldó képesség fejlesztése a technológiai és termelési fejlesztő-tervezőmunka néhány

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ NYOLCADIKOS TANULÓK RÉSZÉRE a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma kilencedik évfolyamára a 2019/2020.

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ NYOLCADIKOS TANULÓK RÉSZÉRE a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma kilencedik évfolyamára a 2019/2020. Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma 8200 Veszprém, Csap u. 9. Tel: 88/560-590 Fax: 88/560-570 Igazgató: ifj. Szathmáry Árpád Pályaválasztási felelős: Juhász Tamás

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2012-2013-as tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2011-2012-es tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2011-2012-es tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2011-2012-es tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

Pályaválasztás-beiskolázás

Pályaválasztás-beiskolázás Pályaválasztás-beiskolázás Országos beiskolázási adatok a diákok 96,9 %-ának felvétele már az általános felvételi eljárásban (79 363 tanuló) az ekkor kimaradók részére (2 520 tanuló) 72 000 szabad férőhely

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018 2019. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Igazgató neve: Molnár György Pályaválasztási felelős neve: Gajdácsi Andrea igazgatóhelyettes Intézmény egyedi kódszáma:101496

Igazgató neve: Molnár György Pályaválasztási felelős neve: Gajdácsi Andrea igazgatóhelyettes Intézmény egyedi kódszáma:101496 Információ a 2017-2018. évi Megyei Pályaválasztási Tájékoztatóhoz Intézmény neve: Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Intézmény címe: 3300 Eger, Mátyás király

Részletesebben

VM ASzK, Szakképző Iskola - Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola 6600 Szentes, Kossuth L. u. 45. Felvételi szabályzat

VM ASzK, Szakképző Iskola - Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola 6600 Szentes, Kossuth L. u. 45. Felvételi szabályzat VM ASzK, Szakképző Iskola - Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola 6600 Szentes, Kossuth L. u. 45. OM azonosító: 027986 Telephely kódja: 011 http://www.szentesinfo.hu/bartha Felvételi szabályzat 2012/2013-es

Részletesebben

Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Középiskolája és Szakközépiskolája

Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Középiskolája és Szakközépiskolája Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Középiskolája és Szakközépiskolája OM azonosító: 203066 VSZC:192102 Igazgató: Gulkai László Cím: Veszprém, Március 15. utca 5. E-mail: iskola@vejsz.sulinet.hu Honlap: www.vejsz.sulinet.hu

Részletesebben

: 4440 Tiszavasvári, Petőfi út 1. : Tel.: 42/520-045; 520-046 Fax: 42/520-045 : Honlap: http://www.vpszk.sulinet.hu E-mail: vpkszk@vpkszk.sulinet.

: 4440 Tiszavasvári, Petőfi út 1. : Tel.: 42/520-045; 520-046 Fax: 42/520-045 : Honlap: http://www.vpszk.sulinet.hu E-mail: vpkszk@vpkszk.sulinet. A T ii s z a v a s v á r ii K ö z é p ii s k o ll a,, S z a k ii s k o ll a é s K o ll ll é g ii u m P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I T Á J É K O Z T A T Ó J A 2 0 1 3 / 1 4 NYÍÍLT NAP: : 20112 okttóbeerr

Részletesebben

A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeinek felnőttoktatási kínálata 2015/2016-os tanév

A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeinek felnőttoktatási kínálata 2015/2016-os tanév A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeinek felnőttoktatási kínálata 2015/2016-os tanév Nappali munkarend Képzés megnevezése OKJ száma Időtartama Jelentkezés feltétele Képzést indító tagintézmény

Részletesebben

Pályaválasztási nyílt nap október 7.

Pályaválasztási nyílt nap október 7. Pályaválasztási nyílt nap 2016. október 7. szakgimnáziumi képzés képzési idő: 4+1 év 1. szakasz: 4 év alatt érettségi és Közszolgálati ügykezelő (52 345 04) 2. szakasz: 1 év alatt Közszolgálati ügyintéző

Részletesebben

Debreceni Szakképzési Centrum Tanulmányi terület kódok összesítője. Informatika

Debreceni Szakképzési Centrum Tanulmányi terület kódok összesítője. Informatika szakképesítés: 31 521 10 Gyártósori gépész 0011 Gépészet 54 521 03 Gépgyártástechnológiai technikus Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma Szakközépiskola 0012 Informatika szakképesítés: 52 481 02 Irodai

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2016-2017-es tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2016-2017-es tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016-2017-es tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben induló osztályok:

A 2016/2017. tanévben induló osztályok: Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum BÉKÉSY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLÁJA 1174 Budapest, Széchenyi u. 9-11. Telefon: +36-1-256-16-73 +36-1-257-00-32 OM azonosító: 203061 Telephely kód: 002 Nyitott kapuk

Részletesebben

Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma

Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma P ÁL Y AV ÁL AS Z T Á S, T O V ÁB B T AN U L Á S P I AC K É P E S S Z AK M A B I Z T O S J Ö V Ő 2 0 1 8 / 2 0 1 9 Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma OM azonosító:

Részletesebben

Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskolája

Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskolája Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskolája Cím 3534 Miskolc, Gagarin u. 54. Telefonszám 46/530-342 Fax 46/530-433 E-mail igazg@fazolaszki.hu Honlap www.fazolaszki.hu Tagintézmény-vezető

Részletesebben

ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM SZÉCHENYI ISTVÁN SZAKKÖZÉPIKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA

ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM SZÉCHENYI ISTVÁN SZAKKÖZÉPIKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM SZÉCHENYI ISTVÁN SZAKKÖZÉPIKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA OM azonosító: 203067 Címe: 8900 Zalaegerszeg, Déryné utca 1. Intézményvezető: Braun Tünde Beiskolázási felelős: Péter

Részletesebben

Rendkívüli felvételi eljárás

Rendkívüli felvételi eljárás Rendkívüli felvételi eljárás OM azonosító: Név: Cím: 3051 Soproni Szakképzési Centrum 9400 Sopron, Virágoskert utca 7 SZAKGIMNÁZIUM Feladatellátási hely megnevezése és elérhetősége Képzés kódja és megnevezése

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2016/2017. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2016/2017. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. tanév Igazgató: Molnárné Somogyi Margit Műszaki Igazgató: Molnár József Igazgatóhelyettes: Zsemberi Zoltán Kedves pályaválasztó diákok! 14 évesen egy olyan választás előtt

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Iskolánk vendéglátó-ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi szakképző iskola, ahol szakközép- és szakiskolai képzés keretében a nyolc általános iskolai osztályt végzett, illetve az

Részletesebben

Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola PÁLYAVÁLASZTÁSI ÚTMUTATÓ 2018/2019-ES TANÉV Az iskola szakmaszerkezeti felépítése: Ssz. A Szakképesítés (képzési program)

Részletesebben

54 525 01 2 év érettségi végzettség és egészségügyi alkalmasság

54 525 01 2 év érettségi végzettség és egészségügyi alkalmasság A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeinek felnőttoktatási kínálata 2015/2016-os tanév Nappali munkarend Képzés megnevezése OKJ száma Időtartama Jelentkezés feltétele Képzést indító tagintézmény

Részletesebben

Megnevezés (tanult idegen nyelv) Létszám (fő) Tagozatkód

Megnevezés (tanult idegen nyelv) Létszám (fő) Tagozatkód KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. u. út 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu OM azonosító: 030716

Részletesebben

2019-ben is vár benneteket a fennállásának 69. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma

2019-ben is vár benneteket a fennállásának 69. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma 2019-ben is vár benneteket a fennállásának 69. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma Cím: 8000, Székesfehérvár, Deák Ferenc u. 11. Tel/fax: 22/315-012 E-mail: titkarsag@jaky.hu

Részletesebben

A 6. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 6. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 6. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 543 02 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

szakgimnáziumi képzés képzési idő: 4+1 év 1. szakasz: 4 év alatt érettségi és Közszolgálati ügykezelő ( ) 2. szakasz: 1 év alatt

szakgimnáziumi képzés képzési idő: 4+1 év 1. szakasz: 4 év alatt érettségi és Közszolgálati ügykezelő ( ) 2. szakasz: 1 év alatt szakgimnáziumi képzés képzési idő: 4+1 év 1. szakasz: 4 év alatt érettségi és Közszolgálati ügykezelő (52 345 04) 2. szakasz: 1 év alatt Közszolgálati ügyintéző (54 345 01) rendészet ismeretek szakgimnáziumi

Részletesebben

Alapítás éve: 1997 Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tel/Fax.: 36/

Alapítás éve: 1997 Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tel/Fax.: 36/ Alapítás éve: 1997 Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola 3300 Eger, Mátyás király út 165. Tel/Fax.: 36/516-8 E-mail: igazgato@iqpont.hu Honlap: www.iqpont.hu

Részletesebben

Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 9. évfolyam Duális szakiskolai szakképzés közismereti óraterve Műveltségterület neve Tantárgy neve Óraszám Éves Heti Kommunikációs ismeretek

Részletesebben

Szakképzések tantárgy és óratervei

Szakképzések tantárgy és óratervei I. számú melléklet a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Pedagógiai Programjához Szakképzések tantárgy és óratervei 2017 34 341 01 Eladó szakképesítés óraterve a szakképzési

Részletesebben

Kedves Érdeklődők, leendő Diákjaink!

Kedves Érdeklődők, leendő Diákjaink! OM azonosító: 029337 Cím: 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. Telefonszám: 46/365-912, 46/360-125 Faxszám: 46/562-239 Honlap: Email cím: Igazgató: www.szemere.miskolc.hu info@szemere.sulinet.hu Szabó András

Részletesebben

P Á L Y A V Á L A S Z T Á S, T O V Á B B T A N U L Á S P I A C K É P E S S Z A K M A B I Z T O S J Ö V Ő

P Á L Y A V Á L A S Z T Á S, T O V Á B B T A N U L Á S P I A C K É P E S S Z A K M A B I Z T O S J Ö V Ő P ÁL Y AV ÁL AS Z T ÁS, T O V ÁB B T A N U L Á S P I AC K É P E S S Z AK M A B I Z T O S J Ö V Ő Pályaválasztási felelős: Bózsóné Szabó Ágnes 06-36/312-166/136 mellék Iskolatitkár: Varga Henriett 06-36/312-166/107

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018 / 2019. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola

Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Az iskola szakmaszerkezeti felépítése: A Szakképesítés (képzési program) Jelentkezés időtartama Ssz. kimenetelének határmegnevezése hónap

Részletesebben

ÓRATERVEK 2016/2017. sárgával jelölve a most futó érintett évfolyam/osztály 1 / 25

ÓRATERVEK 2016/2017. sárgával jelölve a most futó érintett évfolyam/osztály 1 / 25 ÓRATERVEK 2016/2017 sárgával jelölve a most futó érintett /osztály 1 / 25 Nyelvi előkészítő os, 5 éves szakgimnáziumi ok előkészítő éve 2016-tól 9/Kny-A két tanítási nyelvű és 9/Ny-B nyelvi előkészítő

Részletesebben

Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 8200 Veszprém, Március 15. utca 5. OM azonosító: 203066 Telefon: 88/567-430, 70/641-3703 E-mail: jvpalyavalasztas@gmail.com Honlap: www.jendra.hu

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2017/2018. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2017/2018. tanév Igazgató: Molnárné Somogyi Margit Kedves pályaválasztó diákok! FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018. tanév 14 évesen egy olyan választás előtt álltok, amely talán az egész további életeteket meghatározhatja.

Részletesebben

2011-2012: 2012: Jubileumi tanév

2011-2012: 2012: Jubileumi tanév 2011-2012: 2012: Jubileumi tanév Intézm zményünk nk szület letése A tanműhely átadása A tanulmányi nyi épület átadása A képzk pzési szerkezet alakulása Gépipari Technikum 1951 Kiválik az intézményből a

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 2019/2020. tanévre. Kaposvári Szakképzési Centrum OM:

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 2019/2020. tanévre. Kaposvári Szakképzési Centrum OM: FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE 2019/2020. tanévre Kaposvári Szakképzési Centrum OM: 203027 Kaposvár 2018 I. A felvételi rendszer működési módját a következő jogszabályok írják elő: 2011. évi CXC. törvény a 20/2012.

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM ÓRATERVEK

PEDAGÓGIAI PROGRAM ÓRATERVEK PEDAGÓGIAI PROGRAM ÓRATERVEK ÚJPESTI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 2014. 1 Tartalomjegyzék ÓRATERVEK A 2013. SZEPTEMBER 1. UTÁN INDULT OSZTÁLYOKNAK...3 Villamosipar és elektronika

Részletesebben

Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma

Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma (OM azonosító: 203028) Felvételi tájékoztató 8. osztályosok számára 2018/2019-es tanévre Informatika Közlekedés, szállítmányozás és logisztika Közgazdaság

Részletesebben

A 21. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 21. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 21. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 525 06 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA Az Vállalkozói Szakgimnázium, Szakközépiskola és Gimnázium 1211 Budapest, Táncsics M. u. 78. OM azonosító: 035497 www.adu-iskola.hu www.facebook.com/aduiskola iskola@adu-iskola.hu Telefonszám: 276-0512

Részletesebben

2017-ben is vár benneteket a fennállásának 67. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma

2017-ben is vár benneteket a fennállásának 67. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma 2017-ben is vár benneteket a fennállásának 67. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma Cím: 8000, Székesfehérvár, Deák Ferenc u. 11. Tel/fax: 22/315-012 E-mail: titkarsag@jaky.hu

Részletesebben

WIGNER JENŐ MŰSZAKI, INFORMATIKAI KÖZÉPISKOLA

WIGNER JENŐ MŰSZAKI, INFORMATIKAI KÖZÉPISKOLA WIGNER JENŐ MŰSZAKI, INFORMATIKAI KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Képzési profilunk: 3300 Eger, II. Rákóczi Ferenc utca 2. Telefon: 36/ 311-211, 36/515-115 Fax: 36/515-116 E mail: busaki@wignerkozepiskola.hu

Részletesebben

TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ SZENT BENEDEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Budapesti Tagintézménye OM száma: 201410 TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A Magyar

Részletesebben