PCI-Pecimor - Talajjal érintkezô épületszerkezetek DIN szabvány szerinti vízszigetelései

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PCI-Pecimor - Talajjal érintkezô épületszerkezetek DIN 18 195 szabvány szerinti vízszigetelései"

Átírás

1 PCI-Pecimor - komplettvízszigetelési rendszerek Talajjal érintkezô épületszerkezetek DIN szabvány szerinti vízszigetelései

2 Bemutatkozunk... Cégünk, a Degussa-Építôkémia Hungária Kft., építési vegyianyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Jogelôdeink már 20 évvel ezelôtt forgalmaztak építési vegyianyagokat Magyarországon. Vállalatunk mögött erôs nemzetközi háttér áll: 1996-ban a világ több mint 80 országában termelô- és értékesítési hálózattal rendelkezô, svájci székhelyû MBT Holding AG 100%-os magyarországi érdekeltsége lettünk, mely 2001 óta a világ egyik legnagyobb vegyi konszernjéhez, a Degussa AG-hoz tartozik. Termékeink között egyaránt megtalálhatók beton- és habarcsadalékszerek, hideg- és melegburkolati ragasztórendszerek, alternatív szigetelôrendszerek, vasbeton szerkezetek felújító anyagai, korrózió elleni védôbevonatok, ipari padló rendszerek és más nélkülözhetetlen építôipari anyagok. Magas minôségû, megbízható és világszerte elismert termékeink egymásra épülô építési anyagrendszerek, intelligens és felhasználóbarát megoldások az építôipari szakemberek számára. A mûszaki hatékonyság és magas fokú gazdaságosság mellett termékrendszereink a lehetô legnagyobb biztonságot nyújtják mind a tervezésben, mind pedig a kivitelezésben. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a garancia és a szavatosság kérdésére is. Alapvetô filozófiánk, hogy nem pusztán árut értékesítünk, hanem mûszaki problémákat oldunk meg partnereinkkel közösen gondolkodva. Célunk, hogy termékeink a megfelelô helyre és a megfelelô technológiával épüljenek be. Mindezek érdekében a tervezés fázisában segítjük a tervezôket, az építés helyén helyszíni szaktanácsadást biztosítunk, folyamatosan szakmai továbbképzéseket tartunk. Az Építéskivitelezési rendszerek Divízió által forgalmazott fôbb termékcsoportok: Kiöntôhabarcsok Javítási rendszerek Hidegburkolati ragasztók, csemperagasztók Fugahabarcsok Melegburkolati ragasztók Injektáló anyagok Gyorskötô esztrichcementek Padlókiegyenlítôk Padlóbevonatok Önterülô ipari padlók Hézagkitöltô rendszerek Vízszigetelési anyagok Degussa-Építôkémia Hungária Kft. Központi iroda és raktár: 1222 Budapest, Háros u Tel.: Fax: info@degussa-cc.hu Területi iroda és raktár: 8900 Zalaegerszeg, 74-es út - Tel./fax: (92) zala.admin@degussa-cc.hu Kereskedelmi partnerek: Szabó Bt Budapest, Szállás u Tel./fax: Kemo-Épker Kft Debrecen, Rigó u Tel./fax: (52) Miklya és Társa Bt Békéscsaba, Corvin Ottó u Tel./fax: (66) Kem-Univerzál Kft Budapest, József u Tel.: , Fax:

3 Az épületszerkezet tartós védelme A pinceterek kihasználásával kapcsolatos igények, valamint a talajjal érintkezô épületszerkezetek hôvédelmével és beltéri klímájával szembeni követelmények egyre fokozódnak. A vízszigetelési rendszereknek éppen ezért optimális mértékben kell védeniük az épületszerkezeteket a víz károsító hatásaitól, ily módon biztosítva a belsô terek kihasználásának lehetôségét. Vizsgálatok igazolják, hogy az épület-károsodások mintegy 16%-a a pince-szerkezeteknél jelentkezik. Például a pinceterek erôs átvizesedésével kapcsolatos károk leggyakoribb oka az, hogy rosszul becsülték fel a pince falaira és padlószerkezetére ható vízterhelést, és ezért rosszul választották ki a szigetelési rendszert. A károsodások többsége enyhén áteresztô talajszerkezeteknél és lejtôknél jelentkezik, miután a feltöltött munkatérbe behatoló víz a hiányzó vízelvezetés miatt idônként feltorlódó vízterhelésként hat a külsô pinceszerkezetekre. Az alkalmazott vízszigetelési rendszerek általában talajpárára méretezettek, ezért erre a terhelésre már nem alkalmasak. DIN Talajpára terhelés DIN szerinti vízszigetelések 2000 augusztusa óta a DIN szabályozza az épületszerkezetek vízszigetelésének kivitelezését, mégpedig úgy, hogy meghatározza a terhelési eseteket, az alkalmazandó anyagokat és a vízszigetelési munkálatok kivitelezését. A talajjal érintkezô épületszerkezetek már régóta bevált és leggyakrabban alkalmazott vízszigetelési módszerét, a mûanyagokkal vízszigetelô vastagbevonatokat, a szabvány 4. és 6. része tartalmazza. Szintén a 4. részbe kerültek bele a hidegen öntapadó bitumenes szigetelôtekercsek is. Az ezen anyagokkal szembeni anyagminôségi követelményeket a DIN szabvány 2. része határozza meg. A szabvány 3. része foglalja magába az aljzattal és a termékek beépítésével szembeni követelményeket. DIN Nem torlódó szivárgó víz terhelés DIN Feltorlódó szivárgó víz terhelés Nyomás alatti víz (talajvíz) terhelés

4 A DIN szabvány elôírásai DIN : Talajpára/nem torlódó szivárgó víz terhelési eset Talajpára a talajban lévô kapillárisan kötött nedvesség (kapilláris-, szívó- és tapadóvíz). Minimális terhelésként mindig jelen van a talajban. A talajpárához hasonló terhelés a csapadékok által okozott nem torlódó szivárgó víz. Ezzel a terheléssel csak akkor szabad számolni, ha mind a talaj, mind a töltôanyag erôsen áteresztô (k 10-4 m/s), vagyis pl. ha a talaj homokos vagy kavicsos. A megjelenô víznek le kell tudnia szivárogni a szabad talajvíz szintjére, és még csak átmenetileg sem szabad feltorlódnia. Ugyanez a terhelési eset van akkor is, ha gyengén áteresztô talajoknál a DIN 4095 szerinti hosszú élettartamú drénezést alkalmaznak. Az aljzatban levô 5 mm-nél nagyobb mélyedéseket habarccsal le kell zárni a kisebb egyenetlenségeket pedig javítóhabarcs kaparófelhordásával kell kiegyenlíteni. Az éleket ki kell húzni, a holkereket le kell kerekíteni. A mûanyaggal modifikált bitumenes vastagbevonatokat minimum két rétegben kell felhordani, a mindenkori terhelési esettôl függôen hálóerôsítéssel vagy anélkül. A padló/fal csatlakozások tartományában a vastagbevonatot a falról a padlófelületre legalább 100 mm-es fedéssel kell átvezetni. A rétegvastagság ellenôrzését még friss állapotban a nedves rétegvastagság mérésével kell ellenôrizni. DIN : Feltorlódó szivárgó víz terhelési eset A nyomás alatti víz hidrosztatikus nyomást fejt ki a vízszigetelô rétegre. A nyomás alatti víz terhelési eseten belül megkülönböztetünk feltorlódó szivárgó víz és talajvíz kategóriát. Kevéssé áteresztô talajok (k 10-4 m/s) esetén a szivárgó víz feltorlódhat a szerkezet elôtt, és arra idônként nyomás alatti vízként hathat. Nyomás alatti víz (talajvíz) terhelési eset Nyomás alatti víz terhelést kell feltételeznünk akkor, ha az épületek vagy szerkezetek a talaj fajtájától függetlenül ki vannak téve talajvíznek vagy rétegvíznek. A nyomás alatti víz (talajvíz) elleni vízszigetelésre a DIN szabványban nincs elôírás mûanyaggal modifikált bitumenes vastagbevonatokra. Ennek ellenére van rá lehetôség, hogy a szabványban elôírtaktól eltérô bitumenes vastagbevonati vízszigetelési rendszert alkalmazzunk, de ezt minden esetben elôzetesen egyeztetni kell az építtetôvel. Az átszáradás vizsgálata egy mintadarab töréses vizsgálatával történik. A száraz rétegvastagságnak talajpára és nem nyomás alatti víz terhelési esetben (DIN ) legalább 3 mm-nek kell lennie. A minimális száraz rétegvastagságnak feltorlódó víz terhelési esetben (DIN ) el kell érnie a 4 mm-t, és merevítést kell beépíteni. A padlólemezeket szigeteléssel védeni kell a felszálló nedvességtôl, a külsô és belsô falakat pedig minimum egy vízszintes szigetelô réteggel kell szigetelni (keresztmetszeti szigetelés). Az építési gödör feltöltése elôtt minden szigetelôréteget védeni kell a sérülés ellen (védôfátyol, drénlemez, védôlemez alkalmazásával).

5 A talajjal érintkezô épületszerkezetek vízszigetelésének kivitelezése Az aljzat elôkészítése/alapozása Az aljzatnak szilárdnak, tisztának és teherhordónak kell lennie. A belsô éleket és a fal/padló csatlakozásokat holkeresen kell kiképezni. A falazatban lévô (5 mm-nél nagyobb) mélyedéseket ki kell tölteni, a betonban lévô hibahelyeket ki kell egyenlíteni, és az éleket le kell törni. A pince külsô falait az aljzattól függôen kell alapozni. Egyhéjas szerkezeteknél a lábazati tartományt cementbázisú szigetelô iszappal kell védeni a felszálló nedvességtôl és a fröccsenô víztôl. Pince külsô falak szigetelése talajpára/nem torlódó szivárgó vizek Ilyen terhelés esetén a vízszigetelés történhet két rétegben felhordott, minimum 3 mm-es száraz rétegvastagságú kenhetô bitumenes vastagbevonattal, illetve hidegen öntapadó bitumenes szigetelô tekercsekkel is. Mindkét szigetelési rendszer repedésáthidaló, és kiváló tapadási tulajdonságokkal rendelkezik. A kenhetô vastagbevonati rendszer mellett szól, hogy felhordása egyszerûbb az éleknél, sarkoknál, tagolt felületeknél, míg a szigetelô tekercsek elônyös tulajdonsága például, hogy felrakásukat követôen az építési gödör azonnal visszatölthetô és ellentétben a vastagbevonatokkal még -5 C mellett is bedolgozhatóak. Mindkét szigetelési rendszert védeni kell az építési gödör visszatöltése során keletkezô károsodásoktól. Pince külsô falak szigetelése torlódó szivárgó vizek ellen (DIN A torlódó víz elleni bitumenes vastagbevonatos szigetelésnek minimálisan 4 mm száraz rétegvastagságúnak kell lennie. A kivitelezésnek két rétegben kell történnie szövegbetét beépítése mellett. A nyomás alatti víz (talajvíz) elleni, mûanyagokkal modifikált bitumenes vastagbevonatos szigetelésre a DIN nem tartalmaz elôírásokat. Ezért a szabványtól eltérô szigetelési módot az építtetôvel elôzetesen egyeztetni kell. A felhordás ebben az esetben is két rétegben történik szöveterôsítéssel és minimum 4 mm-es száraz rétegvastagsággal. Szigetelés és védelem Periméter lapokkal vagy megfelelô drénlemezekkel kombinálva olyan nagyértékû szigetelési rendszert nyerünk, amely egyesíti magában a víz- és hôszigetelést, valamint a védô- és drénrendszert egyaránt. Az átszáradt vízszigetelésre pontragasztásos eljárással vagy teljes felületû ragasztással kell felhelyezni a lapokat.

6 Termékeink az Ön biztonságának szolgálatában PCI-Repafix/PCI-Polycret 20/PCI-Polycret 5/ PCI-Pecimor Super a holkerek kialakításához és a javítási munkákhoz beton és téglafalazat esetén PCI-Seccoral (mûanyaggal modifikált, cementbázisú, rugalmas, repedésáthidaló vízszigetelés) és PCI- Dichtschlämme (merev, cementbázisú vízszigetelés) a lábazathoz PCI-Pecimor F a téglából és mészhomokkôbôl készült külsô pincefalak alapozásához PCI-Pecimor-Betongrund a betonból készült külsô pincefalak alapozásához. A termék az összes PCI- Pecimor termék alapozásához használható rgó vizek ellen (DIN ) PCI-Pecimor 1K (egykomponenses, polisztirollal töltött, oldószermentes kenhetô bitumenes vastagbevonat) PCI-Pecimor 1K-Beschleuniger (kötésgyorsító a PCI- Pecimor 1K-hoz, a gyorsabb kötés miatt az építési gödör is rövidebb idôn belül tölthetô vissza) PCI-Pecimor 2N (kétkomponenses, korán esôálló, oldószermentes kenhetô bitumenes vastagbevonat) PCI-Pecimor 2S (kétkomponenses, korán esôálló, oldószermentes kenhetô bitumenes vastagbevonat) PCI-Pecimor Super (kétkomponenses, korán esôálló, oldószermentes, polisztirollal töltött kenhetô bitumenes vastagbevonat, alkalmas a holkerek kialakítására is) IN ) és nyomás alatti víz (talajvíz) ellen PCI-Pecimor 2N (kétkomponenses, korán esôálló, oldószermentes kenhetô bitumenes vastagbevonat), hálóerôsítés szükséges PCI-Pecimor 2S (kétkomponenses, korán esôálló, oldószermentes kenhetô bitumenes vastagbevonat), hálóerôsítés szükséges PCI-Pecimor Super (kétkomponenses, korán esôálló, oldószermentes, polisztirollal töltött kenhetô bitumenes vastagbevonat, alkalmas a holkerek kialakítására is), hálóerôsítés szükséges PCI-Pecithene (öntapadó, azonnal víz- és csapódó esô álló bitumenes vízszigetelô tekercs), mely a PCI- Wintergrundierung alapozóval egészen -5 C-ig is bedolgozható PCI-Pecimor-Sicherheits-Dichtband-220 (biztonsági bitumenes fugaszalag pl. épületrészek közötti, valamint csatlakozási pontok feletti és erôsen repedésveszélyes zónák feletti lezáráshoz) PCI-Pecimor-Dichtband (speciális szövetszalag épületrészek elválasztó fugáinak szerkezeti szigetelésére) PCI-Gewebebahn (merevítés nyomás alatti vizek elleni, valamint DIN szerinti vízszigetelésekhez) PCI-Pecimor-Sicherheits-Dichtband-220 (biztonsági bitumenes fugaszalag pl. épületrészek közötti, valamint csatlakozási pontok feletti és erôsen repedésveszélyes zónák feletti lezáráshoz) PCI-Pecimor-Dichtband (speciális szövetszalag épületrészek elválasztó fugáinak szerkezeti szigetelésére) PCI-Pecimor 1K (PCI-Pecimor 1K-Beschleuniger kötésgyorsító adagolása után), PCI-Pecimor 2N, PCI-Pecimor 2S, PCI-Pecimor Super a periméter lemezek ragasztásához bitumenes vastagbevonatokra történô pontszerû vagy teljes felületû ragasztásához PCI-Pecidrain védô- és drénlemez a bitumenes vastagbevonatokkal készült szerkezeti vízszigetelésekhez (a PCI-Pecimor Super vastagbevonattal a PCI-Pecidrain lap közvetlenül a még friss bevonatba ragasztható)

7 PCI-Pecimor F Bitumenes alapozó pince külsô falakra és alapokra Alapozó a PCI-Pecimor 1K, PCI-Pecimor 2N, PCI-Pecimor 2S és PCI-Pecimor Super vastagbevonatokhoz (1:5 arányú vizes hígításban) Egykomponenses, oldószermentes kenhetô bitumenes vastagbevonat padlóra, falra, de nem alkalmas ivóvízhez 5, 12 és 33 literes edényekben PCI-Pecimor 2S Bitumenes vastagbevonat pince külsô falakra és alapokra Kétkomponenses, mûanyaggal vastagbevonat a DIN szerint Korai esôállóság, kb. 2 napos átszáradási idô Általános építésfelügyeleti engedéllyel Alkalmazási területek: padlóra, falra, de nem alkalmas ivóvízhez 32 kg-os kombinált edényben PCI-Pecimor - Betongrund Speciális bitumenes alapozó betonból készült pince külsô falakra Alapozó a betonból készült pince külsô falak bitumenes vastagbevonatainak buborékmentes szigeteléséhez Speciális porkeverék, amelyet 1:9 arányban kell vízzel keverni a PCI-Pecimor 1K, 2N, 2S és Super vastagbevonatok alapozásához (1 rész por : 9 rész bevonat) beton aljzatokra 1 kg-os dobozban PCI-Pecimor Super Bitumenes vastagbevonat pince külsô falakra és alapokra Kétkomponenses, mûanyaggal vastagbevonat a DIN szerint Korai esôállóság, kb. 2 napos átszáradási idô Holkerek kialakítására is alkalmas Polisztirollal töltött, könnyen kenhetô, könnyen bedolgozható Általános építésfelügyeleti engedéllyel Alkalmazási területek: padlóra, falra, de nem alkalmas ivóvízhez 30 literes edényben PCI-Pecimor 1K Bitumenes vastagbevonat pince külsô falakra és alapokra Egykomponenses, mûanyaggal vastagbevonat a DIN szerint Átszáradási idô: kb. 5 nap Általános építésfelügyeleti engedéllyel Alkalmazási területek: padlóra, falra, de nem alkalmas ivóvízhez 10 és 30 literes edényekben PCI-Pecithene Wintergrundierung Alapozó alacsony hômérsékletekhez A PCI-Pecithene öntapadó bitumenes szigetelôtekercs alapozásához -5 C és +10 C közötti hômérsékleti tartományokban Felhasználásra kész padlóra, falra 15 kg-os edényben PCI-Pecimor 1K- Beschleuniger Kötésgyorsító a PCI-Pecimor 1K-hoz A PCI-Pecimor 1K egykomponenses bitumenes vastagbevonat kiszáradási idejét gyorsítja meg épületrészek szigeteléseknél A PCI-Pecimor 1K-hoz kell hozzákeverni periméter lapok ragasztása esetén 1 kg-os zsákban PCI-Pecithene Bitumenes öntapadó tekercs pince külsô falakra, alapokra, balkonokra, teraszokra Bedolgozható -5 C és +30 C között Egyik oldalán öntapadó Azonnal víz- és csapódó esô álló Rugalmas és repedésáthidaló Tekercs vastagság: 1,5 mm; tekercs szélesség: 1,0 m padlóra, falra 15 méteres tekercsben (15 m/karton) 5 méteres tekercsben (4 db 5 m-es tekercs/karton) PCI-Pecimor 2N Bitumenes vastagbevonat pince külsô falakra és alapokra Kétkomponenses, mûanyaggal vastagbevonat a DIN szerint Korai esôállóság, átszáradási idô: kb. 3 nap Általános építésfelügyeleti engedéllyel Alkalmazási területek: padlóra, falra, de nem alkalmas ivóvízhez 32 kg-os kombinált edényben PCI-Pecithene Aluband Hidegen ragadó szalag a PCI-Pecithene tekercs külsô lezárásához Alumíniumkasírozott ragasztószalag a PCI-Pecithene tekercs külsô lezárásához Kiegészítô védelem a víz szigetelô tekercsek mögé hatolása ellen Egyik oldalán öntapadó, a külsô része alukasírozott Szalag vastagság: 1,5 mm; szalag szélesség 0,165 m Bedolgozható -5 C és +30 C között falra 15 méteres tekercsben

8 PCI-Pecithene Klebeband Hidegen tapadó ragasztószalag periméteres lapok PCI-Pecithene tekercsekkel szigetelt felületekre történô felragasztásához Mindkét oldalán öntapadó butilkaucsuk bázisú szalag lapok (periméterlapok) és drénelemek felragasztására PCI-Pecithene tekercsekkel szigetelt függôleges szerkezeti felületekhez Bedolgozható -5 C és +30 C között Tekercsszélesség: 0,1 m falra 15 méteres tekercsben PCI-Pecimor- Dichtband Speciális bitumenes erôsítôszalag épületek elválasztó fugáinak szerkezeti szigeteléséhez Pl. épületek elválasztó fugáinak szigeteléséhez PCI-Pecimor 1K, 2N, 2S és Super vastagbevonatok esetén Mindkét oldalán fátyolkasírozott Hosszúság: 10 m; szélesség: 30 cm; vastagság: 1 mm Alkalmazási területek: belés kültérben, padlóra, falra 10 méteres tekercsben PCI-Pecithene Vliesband Hidegen tapadó ragasztószalag PCI-Pecithene tekercsekkel szigetelt felületek vakolható felületi lezáró szalagja Fátyolkasírozott, vakolható ragasztószalag PCI-Pecithene tekercsekkel szigetelt felületek külsô lezárására Egyik oldalán öntapadó, külsô oldalán fátyolkasírozott Bedolgozható -5 C és +30 C között Szalag vastagság: 2,0 mm; szalag szélesség: 0,1 m falra 15 méteres tekercsben PCI-Pecidrain Védô- és drénlemez épületszerkezetek bitumenes vastagbevonattal történô vízszigeteléséhez DIN 4095 szerinti drénelem Mindkét oldalán fátyolkasírozott Védi a vízszigetelést a mechnaikai károsodások ellen, pl. az építési gödör visszatöltésekor Nyomásstabil egészen 3 m beépítési mélységig Méretek: 1200 x 600 x 20 mm (hossz x szélesség x vastagság) pincefalakra 8,64 m 2 -es kötegekben (12 db lap kötegenként) PCI-Anker-Rührer Keverôszár Kétkomponenses, mûanyaggal vastagbevonatok keverôszerszáma kb percenkénti fordulatszámú fúrógépbe fogatva 1 db PCI-Gewebebahn Erôsítô hálószövet Az összes felületi- és peremszigeteléshez Szélesség: 1 m; hossz: 50 m 50 méteres tekercsben PCI-Sicherheits- Dichtband-220 Vízzáró sarok- és csatlakozófugák kialakításához Mindkét oldalán a peremen fátyolkasírozott speciális szigetelôszalag Teljes szélesség: 220 mm; vastagság: 1 mm PCI-Pecimor 1K, 2N, 2S és Super bitumenes vastagbevonatokkal szigetelt épületrészeket elválasztó fugák lezárására Alkalmazási területek: belés kültérben, falon és padlón, de nem alkalmas ivóvízre 20 méteres tekercsben

MŰSZAKI ADATLAP. PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez

MŰSZAKI ADATLAP. PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez MŰSZAKI ADATLAP PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez Termékismertető: 302 PCI-kiadás: 2004. 06. Fordítás-aktualizálás: 2004. 10. Alkalmazási terület: - Falra és

Részletesebben

Amire a munkához szüksége van:

Amire a munkához szüksége van: Amire a munkához szüksége van: Vastagbevonó Földdel érintkező épületrészeknek a talaj nedvességével, nem nyomó talajvízzel és feltorlódó szivárgóvízzel szembeni védelmére. Alkalmas: függőleges és vízszintes

Részletesebben

vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség

vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség vízszigetelési megoldások Az épületek nedvesség elleni védelme kulcsfontosságú az építkezések és a felújítások során. A Weber nemzetközi tapasztalatának

Részletesebben

Csempék, lapok és természetes kövek vízszigetelése, fektetése. és fugázása

Csempék, lapok és természetes kövek vízszigetelése, fektetése. és fugázása Csempék, lapok és természetes kövek, fektetése és fugázása Flächengrund 303 Flächengrund 404 Gisogrund Wadian Komplett- Dichtsystem Lastogum Seccoral 1K Seccoral 2K Bicollit Carraflex Carraflott weiß/grau

Részletesebben

A HOSSZÚTÁVON MEGBÍZHATÓ ÉPÜLETSZERKEZETEK LÉTESÍTÉSÉNEK FELTÉTELEI ÉPÜLETSZERKEZETEK TERVEZÉSE DR. Gábor László: az első kérdés: mikor és miért van szükség? a második kérdés: hová kerülnek? a harmadik

Részletesebben

Alépítményi és felszíni vízelvezetések

Alépítményi és felszíni vízelvezetések Alépítményi és felszíni vízelvezetések Alkalmazási területek: Talajjal érintkező függőleges épületszerkezetek HDPE dombornyomott és felületszivárgó lemezek Talajon fekvő padlószerkezetek Zöldtetők Mérnöki

Részletesebben

DEITERMANN Épület vízszigetelõ rendszerek

DEITERMANN Épület vízszigetelõ rendszerek DEITERMANN Épület vízszigetelõ rendszerek Gazdaságos és megbízható DEITERMANN épületvízszigetelõ termékek és rendszerek Talajnedvesség, csurgalékvíz vagy talajvíz a gond? Melyik rendszer a megfelelõ? A

Részletesebben

Talajba kerülő szerkezetek szigetelése - Pincefalak

Talajba kerülő szerkezetek szigetelése - Pincefalak Talajba kerülő szerkezetek szigetelése - ak Egyre gyakoribb felhasználói igény, az épületeink terepszint alatti tereinek (pincehelységeinek) a teljes értékű lakásként való kialakítása. Ebből kifolyólag

Részletesebben

Szigetelés mindenhova

Szigetelés mindenhova új Sopro ZR Turbo XXL cement alapú reaktív szigetelés Szigetelés mindenhova exxtra Light! nagyon kiadós cement alapú reaktív szigetelés megbízható, gyors kiszáradás rendkívül flexibilis és bitumen mentes

Részletesebben

Bitumenes anyagok. Rend. szám Kiszerelés Raklap Nettó ár Anyagszükséglet

Bitumenes anyagok. Rend. szám Kiszerelés Raklap Nettó ár Anyagszükséglet Kenhető bitumenes szigetelő- & védőfólia Isolier- & Schutz Anstrich ISA 755 Felhasználásra kész, oldószermentes, kenhető bitumenes védőés szigetelőfólia földdel érintkező be ton, vakolat, téglafal, könnyűés

Részletesebben

Bitumenes anyagok. Termékleírás. Rend. szám Kiszerelés Raklap Nettó ár Anyagszükséglet

Bitumenes anyagok. Termékleírás. Rend. szám Kiszerelés Raklap Nettó ár Anyagszükséglet Kenhető bitumenes szigetelő- & védőfólia Isolier- & Schutz Anstrich ISA 755 Felhasználásra kész, oldószermentes, kenhető bitumenes védőés szigetelőfólia földdel érintkező be ton, vakolat, téglafal, könnyűés

Részletesebben

Erkélyek helyreállítása. Javító és védõrendszerek

Erkélyek helyreállítása. Javító és védõrendszerek Erkélyek helyreállítása Javító és védõrendszerek Erkélyek és teraszok: birtoklásuk érték, karbantartásuk feladat Kármegállapítás és megoldás: Károsodás jelei Okai Megoldása Az erkélyek és teraszok ideális

Részletesebben

A termékek Németországban általános építésfelügyeleti vizsgálati bizonylattal rendelkeznek.

A termékek Németországban általános építésfelügyeleti vizsgálati bizonylattal rendelkeznek. MŰSZAKI ADATLAP PCI PECIMOR 1 K Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez PCI PECIMOR 1 K PCI PECIMOR 1K-Beschleuniger Termékismertető: 311 PCI-kiadás: 2004. 08. Fordítás-aktualizálás:

Részletesebben

Műszaki ismertető StoMurisol BD 2K

Műszaki ismertető StoMurisol BD 2K Kétkomponensű bitumenes vastagbevonat Jellemzők Alkalmazási terület Tulajdonságok Különlegességek/tudnivalók Kültérben Talajnedvesség (kapilláris víz, tapadó víz) és nem feltorlódó szivárgó víz elleni

Részletesebben

Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag. {tab=termékleírás} Tulajdonságok:

Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag. {tab=termékleírás} Tulajdonságok: Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag {tab=termékleírás} Tulajdonságok: Az ASO-Dichtband-2000 egy új típusú kompozit anyag, amely tartós, nyújtható, vízszigetelő, de a páraván

Részletesebben

Termékek. Vázlatrajzok BETONMEGOLDÁSOK

Termékek. Vázlatrajzok BETONMEGOLDÁSOK Termékek Vázlatrajzok BETONMEGOLDÁSOK Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával Tartalomjegyzék BETONMEGOLDÁSOK Szabványos szerkezeti

Részletesebben

Alépítményi és felszíni vízelvezetések

Alépítményi és felszíni vízelvezetések Alépítményi és felszíni vízelvezetések A vízelvezetésről általában A talajban és a felszínen megtalálható különbözõ megjelenési formájú vizek veszélyt jelenthetnek az épületeinkre. Az épületet érõ nedvességhatások

Részletesebben

SZAKI ADATLAP PCI PECITHENE

SZAKI ADATLAP PCI PECITHENE MŰSZAKI ADATLAP PCI PECITHENE Hidegen ragasztható,, bitumenes szigetelőtekercs pincék külső falaihoz, alaptestekhez, balkonokhoz, teraszokhoz Termékismertető: 311 PCI-kiadás: 1999. 10. Fordítás-aktualizálás:

Részletesebben

Soba. FlamLINE. Fugaszalag 3 dimenziós hézagmozgáshoz

Soba. FlamLINE. Fugaszalag 3 dimenziós hézagmozgáshoz Soba Fugaszalag 3 dimenziós hézagmozgáshoz Egyszerû beépíthetôség lángolvasztással 1 Szigetelôlemez elvágása a dilatációnál fugaszalag elhelyezése és lángolvasztással történô rögzítése 2 fugaszalag fugaszalag

Részletesebben

Sika vízszigetelési technológiák az épületfelújításban 21. századi fegyverek az építészek kezében

Sika vízszigetelési technológiák az épületfelújításban 21. századi fegyverek az építészek kezében Sika vízszigetelési technológiák az épületfelújításban 21. századi fegyverek az építészek kezében Mindent egy kézből Az alapoktól a tetőig Betontechnológia Talajnedvesség elleni szigetelés Padlóburkolat

Részletesebben

ÉPÜLETSZIGETELÉS. Horváthné Pintér Judit okl. építészmérnök okl. épületszigetelő szakmérnök címzetes egyetemi docens

ÉPÜLETSZIGETELÉS. Horváthné Pintér Judit okl. építészmérnök okl. épületszigetelő szakmérnök címzetes egyetemi docens ÉPÜLETSZIGETELÉS Horváthné Pintér Judit okl. építészmérnök okl. épületszigetelő szakmérnök címzetes egyetemi docens Pintér & Laczkovits Épületszigetelő Szakmérnök Bt. pinter.laczkovits@t-online.hu Talajnedvesség

Részletesebben

www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek

www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek Ajánlott rétegrend vizes helyiségekbe fürdőszobák (zuhanyzók, mosdók, kádak) burkolásához Használati víz elleni védelem a Folyékonyfólia KS felhordásával történik,

Részletesebben

Oxal. Technológiai kézikönyv. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer.

Oxal. Technológiai kézikönyv. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer. szigetelés kapilláris nedvesség ellen utólagos külső oldali szigetelés belső oldali szigetelés nedves és sóterhelt pincefalak belső és külső oldali helyreállítása

Részletesebben

Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől

Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől 19 20 Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől A tél beállta előtt lehetőségünk nyílhat olyan kültéri munkák elvégzésére, mint pl az erkélyek, teraszok vízszigetelésének, burkolatának

Részletesebben

TÖKÉLETES KAPCSOLAT HÁZ ÉS ÉG KÖZÖTT TUDTA? EGY SZERKEZETKÉSZ HÁZ AKÁR KIZÁRÓLAG LEIER ÉPÍTŐANYAGOKBÓL IS FELÉPÍTHETŐ?

TÖKÉLETES KAPCSOLAT HÁZ ÉS ÉG KÖZÖTT TUDTA? EGY SZERKEZETKÉSZ HÁZ AKÁR KIZÁRÓLAG LEIER ÉPÍTŐANYAGOKBÓL IS FELÉPÍTHETŐ? www.leier.hu Vásároljon most rendkívüli árkedvezménnyel! TÖKÉLETES KAPCSOLAT HÁZ ÉS ÉG KÖZÖTT További részletekért és színekért kérdezze építőanyag kereskedőjét. TOSCANA nagy hullámú betoncserepek erős,

Részletesebben

Kérem kapaszkodni! Sopro TurboDichtSchlämme. Szigetelő anyagok. 48 Hidegburkolás

Kérem kapaszkodni! Sopro TurboDichtSchlämme. Szigetelő anyagok. 48 Hidegburkolás ÚJ Sopro TurboDichtSchlämme Kérem kapaszkodni! gyorsan kikeményedik már 24 óra elteltével ellenáll 3 bar nyomásnak rendkívül flexibilis, már 1 nap után repedésáthidaló Zuhanyzókba, uszodákhoz balkonokhoz,

Részletesebben

Drénlemezek. termékcsalád típusai:

Drénlemezek. termékcsalád típusai: Drénlemezek Többfunkciós drénlemez család, mely hatékonyan alkalmazható felületi vízelvezetésre és a nedvesség távoltartására mind függõleges mind pedig vízszintes épületszerkezeteknél. Anyaga nagy szilárdságú

Részletesebben

{loadposition ujakcio} {phocagallery view=category categoryid=28 image INDUFLOOR-IB2360. Műgyanta záró réteg betonra. {tab=termékleírás}

{loadposition ujakcio} {phocagallery view=category categoryid=28 image INDUFLOOR-IB2360. Műgyanta záró réteg betonra. {tab=termékleírás} {loadposition ujakcio} {phocagallery view=category categoryid=13 imageid=68} {phocagallery view=category categoryid=25 imageid=136} {phocagallery view=category categoryid=28 image {phocagallery Vékonybevonat

Részletesebben

Ha biztosra akar menni. Tervezési segédlet. Alternatív vízszigetelések készítéséhez

Ha biztosra akar menni. Tervezési segédlet. Alternatív vízszigetelések készítéséhez Ha biztosra akar menni. Tervezési segédlet Alternatív vízszigetelések készítéséhez Ha biztosra akar menni. Alternatív vízszigetelések PCI rendszerekkel Használati víz elleni szigetelések Víztározók: ivóvíz,

Részletesebben

Bitumenes anyagok. Rendelési szám Kiszerelés Nettó ár Raklap Anyagszükséglet. 850 Ft/kg 955 Ft/kg. KellerDichtGrundierung

Bitumenes anyagok. Rendelési szám Kiszerelés Nettó ár Raklap Anyagszükséglet. 850 Ft/kg 955 Ft/kg. KellerDichtGrundierung 1:10 arányban hígítva vízzel! 755 Kenhető bitumenes szigetelőfólia BitumenEmulsion BE 755 Felhasználásra kész, oldószermentes, kenhető bitumenes védő- és szigetelőfólia be ton, vakolat, téglafal, könnyű-

Részletesebben

Szerkezetszigetelés - technika

Szerkezetszigetelés - technika Szerkezetszigetelés - technika Oldal 1. Alapozás 95 2. Bitumenes vízszigetelés 97 3. Bitumenmentes vízszigetelés 99 4. Dilatációképzés anyagai 100 5. Kiegészítők 102 Szerkezetszigetelés Murexin Árlista

Részletesebben

SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM ÖNÖKET!

SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM ÖNÖKET! SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM ÖNÖKET! Kartellben a természettel etikusan A kartell konkurens (versenytárs) vállalatok írásbeli vagy szóbeli megállapodása az egymás közti verseny korlátozására. (forrás: WIKIPÉDIA)

Részletesebben

Kérem kapaszkodni! Sopro TurboDichtSchlämme. Szigetelő anyagok. 52 Hidegburkolás

Kérem kapaszkodni! Sopro TurboDichtSchlämme. Szigetelő anyagok. 52 Hidegburkolás TurboDichtSchlämme Kérem kapaszkodni! gyorsan kikeményedik már 24 óra elteltével ellenáll 3 bar nyomásnak rendkívül flexibilis, már 1 nap után repedésáthidaló Zuhanyzókba, uszodákhoz balkonokhoz, teraszokhoz

Részletesebben

Bitumenes anyagok. 755 Kenhető bitumenes BE 755. 751 Pince szigetelő KDG 751. 681 Pince szigetelő KDV 681. szigetelőfólia. alapozó.

Bitumenes anyagok. 755 Kenhető bitumenes BE 755. 751 Pince szigetelő KDG 751. 681 Pince szigetelő KDV 681. szigetelőfólia. alapozó. 1:10 arányban hígítva vízzel! 755 Kenhető bitumenes szigetelőfólia BitumenEmulsion BE 755 Oldószermentes, kenhető bitumenes szigetelőfólia be ton, vakolat, téglafal, könnyű- és pórusbeton, valamint pincefalak

Részletesebben

Bazaltgyapot. Dűbel. Nobasil PTE

Bazaltgyapot. Dűbel. Nobasil PTE 1, Bazaltgyapot Nobasil PTE Terhelhető hő- és hangszigetelő tábla, elsősorban úsztatott padlószerkezetek lépéshang-szigetelésére, közbenső födémek akusztikai és tűzvédelmi szigeteléseként. 2, Dűbel 1 /

Részletesebben

TYTAN PROFESSIONAL Power Flex

TYTAN PROFESSIONAL Power Flex TYTAN PROFESSIONAL Power Flex A Power Flex Kiváló minőségű termék építőipari anyagok tartós tömítéséhez és ragasztásához, be- és kültéri használatra egyaránt. A ragasztót kiváló az építőiparban előforduló

Részletesebben

Különböző burkolóanyagok biztonságos és deformálódás mentes fektetése 1.6. Csempék és lapok burkolása homlokzatokra

Különböző burkolóanyagok biztonságos és deformálódás mentes fektetése 1.6. Csempék és lapok burkolása homlokzatokra .6 Külső homlokzatok burkolatai. rész Mindig felmerül az építtetők és tervezők arra vonatkozó kívánsága, hogy a legújabb építészeti elképzeléseik homlokzatát kerámia csempével burkolják. Az előnyök kézenfekvők:

Részletesebben

Merev szigetelőhabarcs

Merev szigetelőhabarcs Merev szigetelőhabarcs {tab=termékleírás} Cementbázisú vízszigetelő habarcs talajvíz és torlaszvíz ellen, negatív víznyomás esetén is. Bevizsgálva 70 m vízoszlop nyomásig DIN szerint. Beton és téglafelületekre,

Részletesebben

Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően

Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően TERMÉK ADATLAP Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően TERMÉKLEÍRÁS A egy felhasználásra kész

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Kőműves és hidegburkoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 08 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Kérem kapaszkodni! Sopro TurboDichtSchlämme. Szigetelő anyagok. 64 Burkolás. MicroGum technológia. - 5 ºC-ig. Termékleírás

Kérem kapaszkodni! Sopro TurboDichtSchlämme. Szigetelő anyagok. 64 Burkolás. MicroGum technológia. - 5 ºC-ig. Termékleírás TurboDichtSchlämme Kérem kapaszkodni! gyorsan megköt már 6 óra elteltével ellenáll 3 bar nyomásnak rendkívül flexibilis, már 6 óra után repedésáthidaló Zuhanyzókba, uszodákhoz Erkélyekhez, teraszokhoz

Részletesebben

Univerzális poliuretán ragasztó NAGYDÍJ

Univerzális poliuretán ragasztó NAGYDÍJ Univerzális poliuretán ragasztó NAGYDÍJ INSTA-STIK MP univerzális poliuretán ragasztó Az Insta-Stik MP univerzális poliuretán ragasztó különböző hôszigetelô táblák és filcalátétes vízszigetelô lemezek,

Részletesebben

Plastimul 1K Super Plus

Plastimul 1K Super Plus Plastimul 1K Super Plus Egykomponensű, oldószermentes, gyorsszáradású, alacsony zsugorodású, nagyon kiadós, nagyon rugalmas, polisztirol golyócskákkal és apró szemcséjű gumigranulátummal töltött, bitumenes

Részletesebben

Kérem kapaszkodni! Sopro TurboDichtSchlämme. Szigetelő anyagok. 64 Hidegburkolás. MicroGum technológia. - 5 ºC-ig

Kérem kapaszkodni! Sopro TurboDichtSchlämme. Szigetelő anyagok. 64 Hidegburkolás. MicroGum technológia. - 5 ºC-ig TurboDichtSchlämme Kérem kapaszkodni! gyorsan megköt már 6 óra elteltével ellenáll 3 bar nyomásnak rendkívül flexibilis, már 6 óra után repedésáthidaló Zuhanyzókba, uszodákhoz Erkélyekhez, teraszokhoz

Részletesebben

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság SANOVA FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Tökéletes felújítás FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Rendszerek Alkalmazás Elôkészítés Vakolat- ill. höszigetelô réteg Sanova Rendszer K mérsékelten nedves és csekély

Részletesebben

Épületlábazatok. Javítás, felújítás

Épületlábazatok. Javítás, felújítás Épületlábazatok Az épületek lábazata sokkal inkább ki van téve a nedvesség hatásainak, mint a felmenő, hiszen a talajból is folyamatosan nedvesség éri, és a fröccsenő esővízből is oda jut a legtöbb. A

Részletesebben

Vízszigetelés a lakásban

Vízszigetelés a lakásban Vízszigetelés a lakásban Alapok, pincék, támfalak vízszigetelése Alapozás PLASTIMUL PRIMER PLASTIMUL C Felhordható hengerrel, ecsettel. Közvetlenül a száradási idő eltelte után a fedőréteget fell kell

Részletesebben

Építőlemezek kültéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek kültéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek kültéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

CR 90 Kristályképzô. Háromszoros védelem a víz behatolásával szemben

CR 90 Kristályképzô. Háromszoros védelem a víz behatolásával szemben CR 90 Kristályképzô Háromszoros védelem a víz behatolásával szemben 1. Vízzáró bevonatot képez 2. Kristályosodási folyamat 3. Hajszálrepedések öngyógyulása CR 90 Kristályképzô Háromszoros védelem a víz

Részletesebben

Szigetelõ és multifunkcionális lemezek

Szigetelõ és multifunkcionális lemezek 42 Szigetelõ és multifunkcionális lemezek 43 Blanke PERMAT A Blanke PERMAT újszerû feszültségcsökkentô lemezt fôleg instabil aljzatokon, mint pl.: fa vagy padló használják ipari és magánkivitelezéseknél.

Részletesebben

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft.

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. 2085 Pilisvörösvár, Bécsi út külterület (Pf. 46.) 26-567-600 26-567-601 e-mail: headoffice@weber-terranova.hu www.weber-terranova.hu Menjen biztosra! Színes

Részletesebben

Hidegburkolási rendszerek

Hidegburkolási rendszerek Hidegburkolási rendszerek www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Hidegburkolatok a lakásban és a ház körül A burkolás mindig örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk. A szem a csempét látja,

Részletesebben

Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL

Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL 2012. - 1 - 1. Rekonstrukciós munkák A bontási munkák során a falazott szerkezetek felületéről

Részletesebben

Capatect EPS-homlokzati hôszigetelô táblák 600

Capatect EPS-homlokzati hôszigetelô táblák 600 Mûszaki Információ Capatect Nr. 600 Capatect EPS-homlokzati hôszigetelô táblák 600 Expandált polisztirol keményhab homlokzati hôszigetelô táblák 600 Termékleírás Alkalmazási területek: Capatect hôszigetelô

Részletesebben

ADESOGUARD. A vezető öntapadólemezes. függőleges felületein való alkalmazásra

ADESOGUARD. A vezető öntapadólemezes. függőleges felületein való alkalmazásra A vezető öntapadólemezes technológia! MODIFIKÁLT ADESOGUARD Az ADESOGUARD kiváló minőségű, SBS modifikált, öntapadó bitumenes lemez, az ADESO keverék rétegzési technológiával készül, felső oldalán nagysűrűségű

Részletesebben

Praktikus tanácsok. Alapfogalmak: "Tegyük a helyére a dolgokat..." Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás

Praktikus tanácsok. Alapfogalmak: Tegyük a helyére a dolgokat... Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás Praktikus tanácsok "Tegyük a helyére a dolgokat..." Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás Alapfogalmak: Mit jelent az, hogy fagyálló a ragasztó, vagy a fugázó? Azt jelenti, hogy

Részletesebben

Preprufe 300R & 160R

Preprufe 300R & 160R Építmények szigetelése Preprufe 300R & 160R Elõre felhelyezett szigetelõ membrán, mely a ráöntött betonnal ragasztott kötést alkot, megelõzve a vízvándorlást. Felhasználása alaplemezek alatt és alapfalazatokra.

Részletesebben

Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas.

Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas. ASOPLAST-MZ Cikkszám: 2 02222 Kötıanyag - Esztrich- és habarcsadalék Jellemzıi: Az ASOPLAST-MZ nem szappanosítható ragasztó adalékanyag; Acetát-, valamint lágyítóanyag-mentes; Nem korrozív; Az ASOPLAST-MZ

Részletesebben

MŰSZAKI ADATLAP. Biztonsági szigetelőhabarcs Termékismertető: 306 PCI-kiadás: Fordítás-aktualizálás:

MŰSZAKI ADATLAP. Biztonsági szigetelőhabarcs Termékismertető: 306 PCI-kiadás: Fordítás-aktualizálás: MŰSZAKI ADATLAP PCI SECCORAL 2K Vízszigetelés pincék külső falaihoz, alapokhoz vízszigetelés pincék külső falaihoz, alapokhoz, illetve kerámiaburkolat alá Biztonsági szigetelőhabarcs Termékismertető: 306

Részletesebben

SIKA VÍZSZIGETELÉSI RENDSZEREK BOROS MIHÁLY SIKA HUNGÁRIA KFT

SIKA VÍZSZIGETELÉSI RENDSZEREK BOROS MIHÁLY SIKA HUNGÁRIA KFT SIKA VÍZSZIGETELÉSI RENDSZEREK BOROS MIHÁLY SIKA HUNGÁRIA KFT. 2016.11.17. BUILDING TRUST 1910 ÓTA A SIKA VÍZSZIGETELŐ MEGOLDÁSO- KAT NYÚJT TÖBB, MINT 100 ÉVE AZ ELSŐ TERMÉK A SIKA -1 MÉG MINDIG FORGALOMBAN

Részletesebben

VÁLASSZA AZ ADESO ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIÁT ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA

VÁLASSZA AZ ADESO ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIÁT ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA Miért válassza az ADESO öntapadó technológiát Miért válassza az ADESO öntapadó technológiát Az ADESO technológia egy forradalmi megoldás kettős összetételű öntapadó lemezek gyártására,

Részletesebben

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Copyright Verlag Dashöfer Szerző: Horváth Sándor Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Részletesebben

Lapostető rendszerek BauderTHERM A hőcsík adja a tempót

Lapostető rendszerek BauderTHERM A hőcsík adja a tempót Lapostető rendszerek A hőcsík adja a tempót Az időhatékony lemez A gyorsaság és gazdaságosság két kulcsfontosságú fogalom a tető szigetelése során. A napjaink korszerű megoldása a minőségi vízszigetelés

Részletesebben

Építtetô neve: Tervezô neve: telefonszáma: címe:

Építtetô neve: Tervezô neve: telefonszáma: címe: Építtetô neve: Tervezô neve: Építési engedély szám: Kivitelezés megnevezése: (*) családi ház / sorház / ikerház Kivitelezés helyszíne (címe): Kivitelezést végzô cég neve: Kivitelezést végzô cég címe: telefonszáma:

Részletesebben

SARNAWELD INDUKCIÓS RÖGZÍTÉS TETŐSZIGETELÉSEKHEZ

SARNAWELD INDUKCIÓS RÖGZÍTÉS TETŐSZIGETELÉSEKHEZ INDUKCIÓS RÖGZÍTÉS TETŐSZIGETELÉSEKHEZ SZÉLTEHER LAPOS TETŐKÖN A mechanikusan rögzített műanyaglemezes tetőszigetelési rendszereknél az egyik legfontosabb tényező a szélterhelés, ezért a tetőszigetelő

Részletesebben

ETHAFOAM. Lépéshangszigetelés. Lépéshangszigetelés.

ETHAFOAM. Lépéshangszigetelés. Lépéshangszigetelés. ETHAFOAM Lépéshangszigetelés Lépéshangszigetelés www.styrofoam.hu ETHAFOAM Az ETHAFOAM 222 kék színű, rugalmas, tekercselhető, zártcellás extrudált polietilénhab (XPE) lemez a Dow Chemicals lépéshangszigetelés

Részletesebben

Műszaki ismertető StoLevell Novo

Műszaki ismertető StoLevell Novo Ásványi könny ű habarcs/ragasztó-ágyazóhabarcs polisztirol lapokhoz Jellemzés Alkalmazási terület Tulajdonságok Kül és beltér Minden ásványi aljzathoz Szigetel ő lapok ragasztására ásványi aljzatokra Közepes

Részletesebben

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ FORMLINER Fa mintázat Típus 001 4000x100 mm 90 85 Típus 002 90 100 Típus 00 4000x1250 mm 1 50 2 Fa mintázat Típus 004 4000x1250 mm 90 50 Típus 005 4000x100 mm 1 100 Típus 006 4000x100 mm 1+1+1+1 Fa mintázat

Részletesebben

Hidegburkolás a lakásban

Hidegburkolás a lakásban Hidegburkolás a lakásban Erkély, terasz Alapozás Vízszigetelés Erkély, terasz cementes aljzat esetén Égetett kerámia, Előnedvesítés MAPELASTIC AQUADEFENSE MAPELASTIC+MAPEBAND KERAFLEX KERAFLEX LIGHT S1

Részletesebben

STYROFOAM hőszigetelés

STYROFOAM hőszigetelés STYROFOAM hőszigetelés Lépéshangszigetelés Talajjal érintkező épületszerkezetek, padlók hőszigetelése több lakótér, takarékos komfort STYROFOAM Minőség, amelyre építhet www.styrofoam.hu Pincefal, padló,

Részletesebben

Alkalmazástechnikai Útmutató. Alépítményi szigetelés

Alkalmazástechnikai Útmutató. Alépítményi szigetelés Alkalmazástechnikai Útmutató Alépítményi szigetelés 2006 EGYENES RÉTEGRENDÛ MELEGTETÕK TELJES FELÚJÍTÁSA Alépítményi szigetelés RÉTEGRENDEK 1. Talajnedvesség elleni szigetelés általános rétegfelépítés

Részletesebben

Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére

Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére [Mapei logó] Colorite Performance Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére ALKALMAZÁSI TERÜLET Régi és új felületek, illetve meglévő, festett felületek festése olyan

Részletesebben

Tetőszigetelések 2. Épületszerkezettan 4

Tetőszigetelések 2. Épületszerkezettan 4 Tetőszigetelések 2. Épületszerkezettan 4 Tetőidom szerkesztése vápában áttörés, felépítmény ne legyen! Tetőidom szerkesztése áttörések mögött terelőnyereg Tetőidom szerkesztése vízszintes csőelhúzás födémben

Részletesebben

Megfelelıségi nyilatkozat

Megfelelıségi nyilatkozat Megfelelıségi nyilatkozat Mi, a SAINT-GOBAIN ISOVER G+H AG Bürgermeister-Grünzweig-Strasse 1 D-67059 Ludwigshafen, kizárólagos felelısségünk értelmében kijelentjük, hogy az ISOVER Vario KM Duplex UV termék

Részletesebben

MŰSZAKI JELLEMZŐK A Plastimul 2K Super hozzáadott polimerekből és egy por komponensből álló kétkomponensű, nagyon kiadós bitumenemulzió.

MŰSZAKI JELLEMZŐK A Plastimul 2K Super hozzáadott polimerekből és egy por komponensből álló kétkomponensű, nagyon kiadós bitumenemulzió. Plastimul 2K Super Kétkomponensű, oldószermentes, gyorsszáradású, alacsony zsugorodású, nagyon rugalmas, polisztirol golyócskákkal töltött, bitumenes vízszigetelő emulzió ALKALMAZÁSI TERÜLET A Plastimul

Részletesebben

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek 1 Annak érdekében, hogy tartós és megbízható tetőszigetelés készülhessen, nem elegendő csak egy jó szigetelőlemezt gyártani. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a szigetelőlemeznek más termékekkel összeférhetőnek

Részletesebben

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj 1. oldal 1 11-002-1.4.3.1 (25) ÖN X0b(H) Környezeti hatásoknak ki nem tett beton, C16/20 - X0b(H) - D max = 16 mm, CEM 42,5 szilárdsági osztályú portlandcementtel, képlékeny beton, m = 6,5 finomsági modulusú

Részletesebben

horonycsapos fugaképzés ipari padlószerkezetekhez

horonycsapos fugaképzés ipari padlószerkezetekhez BAUTEC FUGAFORM horonycsapos fugaképzés ipari padlószerkezetekhez BAUTEC FUGAFORM horonycsapos fugaképzés ipari padlószerkezetekhez BAUTEC FUGAFORM - XL, FUGAFORM - XDL Ipari padlók tervezése, kivitelezése

Részletesebben

VILLAS TERMÉKEKKEL. 49. Hídmérnöki Konferencia Balatonfüred HÍDAK PÁLYASZERKEZETEINEK FUGAKÉPZÉSE

VILLAS TERMÉKEKKEL. 49. Hídmérnöki Konferencia Balatonfüred HÍDAK PÁLYASZERKEZETEINEK FUGAKÉPZÉSE 49. Hídmérnöki Konferencia 2008.10.10 Balatonfüred HÍDAK PÁLYASZERKEZETEINEK FUGAKÉPZÉSE VILLAS TERMÉKEKKEL Vonatkozó előírások UT.2-2.107:1998 Aszfaltburkolatok repedéseinek és hézagainak kitöltése UT.2-3.701:1998

Részletesebben

Talajnedvesség és nem visszatorlódó. víz alaplemezeknél és falaknál

Talajnedvesség és nem visszatorlódó. víz alaplemezeknél és falaknál A vízterhelési módozatok meghatározása Az építmény állagának behatoló víz és nedvesség elleni megbízható védelme nemcsak a használati érték fentartására szolgál, hanem azt a Német Szövetségi Köztársaság

Részletesebben

SikaBond -T2. Nagyon erős rugalmas ragasztó. Erős kezdeti tapadás Nagy teljesítmény Vízálló Rezgés- és ütésálló Kül- és beltéri használatra

SikaBond -T2. Nagyon erős rugalmas ragasztó. Erős kezdeti tapadás Nagy teljesítmény Vízálló Rezgés- és ütésálló Kül- és beltéri használatra SikaBond -T2 Nagyon erős rugalmas ragasztó Erős kezdeti tapadás Nagy teljesítmény Vízálló Rezgés- és ütésálló Kül- és beltéri használatra SikaBond -T2 egykomponensű poliuretán ragasztó. A Sika tapasztalata

Részletesebben

A vízgazdálkodás területén alkalmazható festék bevonatrendszerek fémszerkezetek védelmére

A vízgazdálkodás területén alkalmazható festék bevonatrendszerek fémszerkezetek védelmére Budalakk Innova Kft. Budapest, 1044, Váci út 40. Tel: (1) 369-7406, Fax: (1) 369-7413 http://www.budalakkinnova.hu festekudvar@budalakkinnova.hu A vízgazdálkodás területén alkalmazható festék bevonatrendszerek

Részletesebben

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben.

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben. Szilikon szalag szilikonok.hu /szilikon/szilikon-termekek/szilikon-szalag/ Szilikon szalagok Négyzet és téglalap keresztmetszetű tömör szilikon szalagok Négyzetes és téglalap alakú hőálló szilikon szalagok

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal

Fejezet Tartalom Oldal Fejezet Tartalom Oldal 14 291 14.1 Műanyagnemesítésű bitumen vastagréteg 294 14.2 Flexibilis bitumenes szigetelőanyag 307 14 Alapelvek Az építőanyagok megbízható védelme a feltörő víz vagy nedvesség ellen

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal

Fejezet Tartalom Oldal Fejezet Tartalom Oldal 14 228 233 14.1 Műanyagnemesítésű bitumen vastagréteg 234 246 14.2 Flexibilis bitumenes szigetelőanyag 247 252 14 Alapelvek Az építőanyagok megbízható védelme a feltőrő víz vagy

Részletesebben

Vízszigetelések. www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu

Vízszigetelések. www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Vízszigetelések www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Bevezetô A víz életünk meghatározó eleme, viszont épületeinkkel kapcsolatban leginkább védelmi feladataink vannak. Fürdôszobában szeretnénk a lefolyóba

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

SAKRET Térburkolás, kertépítés. Terméskő ragasztók Terméskő fugázók, szilikonok Kiegészítők

SAKRET Térburkolás, kertépítés. Terméskő ragasztók Terméskő fugázók, szilikonok Kiegészítők 1 SAKRET Térburkolás, kertépítés Terméskő ragasztók Terméskő fugázók, szilikonok Kiegészítők 2 SAKRET Trockenbaustoffe Europa GmbH & Co KG nem vállal jótállást jelen katalógusban direkt vagy indirekt módon

Részletesebben

Műszaki ismertető StoLevell Combi Plus

Műszaki ismertető StoLevell Combi Plus Ásványi ragasztóés ágyazóhabarcs/alapvakolat Jellemzés Alkalmazási terület kül- és beltéri felhasználás szigetelő lapok ragasztásához ásványi és szerves, nem rugalmas aljzatokra renováló habarcs szanáláshoz

Részletesebben

RÉTEGRENDEK. Projekt: KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS PROJEKT KIVITELI TERV /KEOP / / Épület:

RÉTEGRENDEK. Projekt: KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS PROJEKT KIVITELI TERV /KEOP / / Épület: RÉTEGRENDEK Projekt: KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS PROJEKT KIVITELI TERV /KEOP-7.13.0/15-2015-0028/ Épület: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 1013 Budapest, Krisztina tér 4. (Hrsz.:

Részletesebben

Komuves és burkoló képzések 2016

Komuves és burkoló képzések 2016 Komuves és burkoló képzések 2016 www.lb-knauf.hu/kbkepzesek2016 KŐMŰVES ÉS BURKOLÓ KÉPZÉSEK 2016 2016 januárjában ismételten meghirdeti a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Kőműves és Burkoló

Részletesebben

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató ECOROCK FF Homlokzati hőszigetelő rendszer Kivitelezési útmutató ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer a ROCKWOOL-tól A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. Most továbbléptünk:

Részletesebben

Kosárlabda Sport Club Szekszárd 7100 Szekszárd, Keselyűsi út 3. Név : Primer-Color Kft.

Kosárlabda Sport Club Szekszárd 7100 Szekszárd, Keselyűsi út 3. Név : Primer-Color Kft. Kosárlabda Sport Club Szekszárd 7100 Szekszárd, Keselyűsi út 3. Név : Primer-Color Kft. Cím : 7100 Szekszárd, Tartsay V. u. 6. Kelt: 2015. március 19. Szám : KSH besorolás: Teljesítés:20.. év...hó...nap

Részletesebben

Ssz Megnevezés Mérték Összeg [1] mérték [1] összeg 5 A munka ára 1979478 1138385

Ssz Megnevezés Mérték Összeg [1] mérték [1] összeg 5 A munka ára 1979478 1138385 Ssz Megnevezés Mérték Összeg [1] mérték [1] összeg 1 Építmény közvetlen költségei 1355449 788768 1.2 Akadályoztatási költség 0% 0 0% 0 1.3 Építés közvetlen költségei 1355449 788768 2.1 Árkockázati fedezet

Részletesebben

Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére

Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére [Mapei logo] Idrosilex Pronto Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére ALKALMAZÁSI TERÜLET Víz illetve nedvesség beszivárgásának

Részletesebben

Mapelastic Foundation

Mapelastic Foundation Mapelastic Foundation Kétkomponensű, rugalmas, cementkötésű habarcs mind pozitív mind negatív irányú víznyomásnak kitett betonfelületek vízszigetelésére ALKALMAZÁSI TERÜLET Mind pozitív, mind negatív oldali

Részletesebben

Foglalkozási napló. Kőműves

Foglalkozási napló. Kőműves Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Kőműves (OKJ száma: 34 582 4) szakma gyakorlati oktatásához 0. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Tanulók adatai

Részletesebben

Vízszigetelések. www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu

Vízszigetelések. www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Vízszigetelések www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Bevezetô A víz alapvetôen az életünk örömteli része, viszont számos esetben kordában szeretnénk tartani. Fürdôszobában szeretnénk a lefolyóba elvezetni,

Részletesebben

MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100

MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 Magas minőség és megbízhatóság kevesebb idő alatt! MUREXIN. Ami tart. MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 A Murexin AE 100 Szigetelő-

Részletesebben

Padlóbevonatok. Vizes bázisú padlóbevonat rendszerek Kellemes klíma a felhordás és a használat során. Tudatosan építeni

Padlóbevonatok. Vizes bázisú padlóbevonat rendszerek Kellemes klíma a felhordás és a használat során. Tudatosan építeni Padlóbevonatok Vizes bázisú padlóbevonat rendszerek Kellemes klíma a felhordás és a használat során Tudatosan építeni Nyomós okok szólnak a StoCretec vizes bázisú padlóbevonat rendszerei mellett Számos

Részletesebben