T Á J É K O Z T A T Ó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "T Á J É K O Z T A T Ó"

Átírás

1 T Á J É K O Z T A T Ó A felvonó-, mozgólépcső- vagy mozgójárdaberendezésekkel kapcsolatos TELEPÍTÉSTERVEZÉSI ÉS TERVEZÉSI tanácsadás szolgáltatásról 2000 Szentendre, Dózsa György út 26. Levélcím: 2001 Szentendre, Pf: 180. Tel: ; Fax: info@emi.hu; Bankszámlaszám: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. HU Cégjegyzékszám: KSH: Adószám: A CERTOP által az MSZ EN ISO 9001:2009 és az MSZ ISO/IEC 27001:2006 szerint tanúsított szervezet. A NAT által NAT /2014 számon akkreditált vizsgálólaboratórium. Kijelölt és notifikált vizsgáló és tanúsító szervezet (Notified body number: 1415) építési termékek teljesítmény állandóságának értékelésére és ellenőrzésére. Nemzeti Műszaki Értékelés és Európai Műszaki Értékelés kiadására feljogosított műszaki értékelő szervezet. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által E /2014 engedélyszámon akkreditált felnőttképzési intézmény.

2 Tisztelt Megrendelő! Köszönettel vettük a felvonó-, mozgólépcső- és mozgójárda-berendezésekkel kapcsolatos telepítés-tervezési illetve tervezési tanácsadási és állásfoglalás készítési szolgáltatásunkra vonatkozó szíves érdeklődésüket. A szolgáltatásunkkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk: 1. A munka megnevezése: A telepítés-tervezési tanácsadás a megrendelő lapon megadott épületre vonatkozóan, az épület függőleges forgalmát ellátó berendezések javasolt műszaki jellemzőinek meghatározása. Javasolható igénybe venni elsősorban az épület, építmény vezető- (építész-) tervezőjének, a szükséges berendezések elhelyezésének (aknák, lejtaknák, stb.), méretének, darabszámának szakszerű meghatározásához, amellyel biztosítható az épület, építmény hosszú távú használhatósága a függőleges forgalom szempontjából. Javasolható a szolgáltatás igénybevétele a szaktervezőnek (jogosultsággal rendelkező felvonó-, illetve mozgólépcső-tervezőnek) konzultatív jelleggel, a függőleges forgalmi igényekről az építésztervezővel kialakított előzetes elképzelések ellenőrzéséhez, még az építészeti tervezés korai fázisában. A szolgáltatás igénybevétele és az abban javasoltak megvalósítása esetén biztosítható, hogy a megfelelő forgalmi képességek mellett a javasolt berendezések minden jogi- és szabványelőírásnak is meg fognak felelni. A tervezési tanácsadás keretében a megrendelő lapon megadott témakörben - az Iroda a felvonók, mozgólépcsők vagy mozgójárdák egyéb tervezési problémáiban tud segítséget nyújtani. 2. A tanácsadás tartalma és formája 2.1. Telepítéstervezési tanácsadás tartalma A megrendelői igénynek megfelelően vállaljuk a telepítés-tervezésben kimagasló szaktudással rendelkező munkatárs rendelkezésre állását személyes konzultáció céljából. Az Iroda a megadott építmény, illetve épület függőleges forgalmát ellátó berendezések jellegének, elhelyezésének, mennyiségének, műszaki jellemzőinek és beépítési helyigényének meghatározásában nyújt a megfelelő számítások elvégzése után - írásbeli szakértői véleményt, a fenti paraméterek tételes felsorolásával. Megadja a telepítésnél figyelembe veendő épület és a berendezés(ek) kapcsolódásának feltételeit. A javasolt felvonók beépítési- és méret-paramétereit az MSZ ISO 4190 szabványsorozat előírásainak felhasználásával határozzuk meg.

3 2.2. Tervezési tanácsadás tartalma: Az Iroda az igénynek megfelelően kiviteli elrendezési tervek készítéséhez, továbbá szerkezeti-, gépészeti- vagy villamos tervezési problémák, statikai-, szilárdságtani-, villamos számítások megoldásában nyújt személyes konzultatív-, vagy írásbeli segítséget A tanácsadás formája: A tanácsadás formája igény szerint lehet személyes konzultáció vagy írásbeli állásfoglalás. 3. A munka elvégzéséhez szükséges feltételek: 3.1. Telepítéstervezési tanácsadás: A szolgáltatás megrendelőjétől a következőket várjuk: Az épület, építmény vázlattervei, szintenkénti alaprajzai, szintmagassági adatai, és az adott szinten elhelyezkedni tervezett személyek számára vonatkozó adatok, szintelrendezések. Az épület funkciójának leírása. Külső körülmények, amelyek befolyásolják vagy korlátozzák az épület kialakítását (pl.: műemléki védelem, épülettűz elleni védelem, speciális utazóközönség, stb.). Meglévő építmény esetén a berendezés elhelyezésére szolgáló tér (akna, lejtakna, stb.) felmérési vázlatai. Meglévő építmény esetén, felmérési adatok hiányában ajánljuk az állapotfelmérésre vonatkozó szolgáltatásunk igénybevételét Tervezési tanácsadás: Az egyedi igények szerinti szolgáltatás nyújtásához szükséges bemenő adatok átadása. 4. A munka elvégzésének időpontja, időtartama: A telepítéstervezési tanácsadás időpontjának meghatározása a megrendelővel előzetesen egyeztetve történik, személyes konzultációs igény esetén egyeztetett időpontban, normál esetben hét munkanapon belül, sürgős esetben (felárral) három munkanapon belül. Írásbeli szakvélemény iránti igény esetén a megrendelő által igényelt, és az Irodánk által teljesíthető határidő szerint. Az írásbeli szakvélemény iránti igény esetén a vállalási határidő általános esetben az adatok beérkezését és a munkadíj átutalását követő 14 munkanap, sürgősségi felár megfizetése esetén 7 munkanap.

4 5. A munka díja: 5.1. A személyes konzultáció igénye esetén átalány-díj fizetendő, amelyet Ft / óra / fő /+ÁFA mérnökóradíjjal kalkuláltunk. Így konzultációs alkalmanként - a konzultáció időtartamától függetlenül - két mérnök másfél órás munkadíja, azaz összesen ,- Ft /alkalom + ÁFA térítendő. A sürgősségi felár az óradíj 50%-a. A megbeszélésről minden esetben emlékeztető készül Írásbeli telepítéstervezési tanácsadás iránti igény esetén a szolgáltatás szintén átalánydíjas: Alapesetben, amikor az építmény forgalmát vélhetően egyetlen felvonó, vagy egyetlen felvonócsoport kielégítheti (lakóépületek, kisebb panziók, kisméretű irodaházak, stb): építményenként Ft + ÁFA, a sürgősségi felár szintén 50 % Különlegesebb esetekben, nagyobb kiterjedésű, vélhetően több felvonót illetve felvonócsoportot, esetleg mozgólépcsőket is igénylő építmények esetén (nagyobb irodaházak, nagyobb szállodák, bevásárló-központok, kiterjedt vasúti aluljárórendszerek, stadionok, stb.) egyedi kalkuláció szerint, előre egyeztetett megállapodás alapján. A berendezés- (illetve felvonó-) csoport alatt az MSZ szerinti, közös számítással kezelhető csoport értendő Írásbeli tervezési tanácsadás, számítások iránti igény esetén a díj egyedileg, a Megrendelővel egyeztetve kerül megállapításra a Ft + ÁFA mérnökóradíj alapulvételével. A telepítéstervezési és a tervezési tanácsadás díját a szolgáltatás elvégzését megelőzően kell kiegyenlíteni. 6. A munka megrendelése: A megküldött a telepítéstervezési tanácsadás illetve tervezési tanácsadás megrendelésére vonatkozó formanyomtatványunkat kérjük kitöltve számunkra visszaküldeni. A nyomtatvány kitöltésére adminisztratív okokból, a számviteli előírások betartása érdekében van szükség. Az aláírt megrendelés visszaérkezését és a munkadíj megadott bankszámlaszára történő - FMF TT közleményű - átutalását/befizetését követően az előzetesen egyeztetett időpontban, illetve az egyeztetett határidőre az épületre vonatkozó telepítés tervezési tanácsadás, illetve a tervezési tanácsadás írásbeli elkészítése megkezdhető. 7. A munka teljesítése: A telepítés tervezési tanácsadási megbízás teljesítése a személyes konzultációval, illetve az írásbeli szakértői állásfoglalás elektronikus formában történő megküldésével történik meg. Egyúttal kérjük a megrendelőlapon található teljesítés igazolás ellenjegyzését és visszaküldését is. 8. Kiegészítő információk: Az ÉMI Nonprofit Kft. Felvonó és Mozgólépcső Felülvizsgáló Iroda (és elődei) munkatársai a már hatályát vesztett 113/1998. (VI.10.) Korm. rendeletben foglaltak alapján közel 16 éven keresztül végezték el a felvonókkal és mozgólépcsőkkel kapcsolatos szakmai felügyeletet és ellenőrzést. A cég a rendelkezésre álló rendkívül nagy szakmai tudást a jogszabályi környezet átalakulását követően is kamatoztatni kívánja, ezért született az a döntés, miszerint az FMF Iroda a szakmai tevékenységét tovább folytatja, elősegítve ezzel a felvonók és a mozgólépcsők biztonságos és kulturált használatra való alkalmasságát.

5 Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a felvonókról, mozgólépcsőkről és mozgójárdákról szóló, jelenleg hatályos 146/2014. (V.5.) Korm. rendelet 16. (3) bekezdése alapján, ha az állapotfelmérés során közvetlen balesetveszélyt jelentő vagy okozó hiba, hiányosság észlelhető, akkor a berendezés üzemeltetését azonnali kikapcsolással le kell állítani és a vészhelyzet megszüntetéséig szüneteltetni kell. A Felvonó és Mozgólépcső Felülvizsgáló Iroda az ÉMI, a magyarországi legnagyobb építésügyi vizsgáló intézetének része, ezért ezúton is felajánljuk, hogy építményének egészével, vagy bizonyos részeivel kapcsolatos problémák (statikai, energetikai, épületgépészeti, épület-szerkezeti, stb.) elhárításában vagy felmérésében is közreműködünk. A tervezési tanácsadást a felvonókról, mozgólépcsőkről és mozgójárdákról szóló mindenkor hatályos törvények, rendeletek és szabványok alapján végezzük. Az ezekben való változás esetén a kiadott szakértői állásfoglalás felülvizsgálandó. Reméljük, hogy a felkínált szolgáltatásunk mindenben megfelel az Önök igényeinek és együttműködésünk sikeres lesz. Budapest, augusztus 04. Üdvözlettel: Szász Béla kiemelt mérnök Polgár Géza kiemelt mérnök

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó A felvonó-, mozgólépcső- vagy mozgójárdaberendezésekkel kapcsolatos felújítási tanácsadás szolgáltatásról 2000 Szentendre, Dózsa György út 26. Levélcím: 2001 Szentendre, Pf: 180.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó A felvonó-, mozgólépcső- vagy mozgójárdaberendezésekkel kapcsolatos műszaki ellenőrzési szolgáltatásról Tisztelt Megrendelőnk! Köszönettel vettük a felvonó-, mozgólépcső- vagy mozgójárda-berendezésekre

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Felvonó és Mozgólépcső Felülvizsgáló Iroda által végzett, az engedélyezési dokumentációk felülvizsgálatához kapcsolódó

Részletesebben

Felelős műszaki vezető

Felelős műszaki vezető Felelős műszaki vezető A felelős műszaki vezető irányítja az építési munkahelyen a kivitelezést. A felelős műszaki vezető tevékenysége a vállalkozó (alvállalkozó) kivitelező építési szerződésében vállalt

Részletesebben

RENGETEG GARANCIÁLIS PROBLÉMA KELETKEZIK JELENTŐS GAZDASÁGI KÁROKAT OKOZ!

RENGETEG GARANCIÁLIS PROBLÉMA KELETKEZIK JELENTŐS GAZDASÁGI KÁROKAT OKOZ! 1 A 2015-16. évi építésfelügyeleti ellenőrzések során a szúrópróba szerűen vizsgált termékek 8%-ánál nem megfelelő eredményt kaptunk, a dokumentáció ellenőrzésekor 20% volt a hibás dokumentum! RENGETEG

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. május 28-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. május 28-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i ülésére Tárgy: III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének statikai felmérése

Részletesebben

Árajánlat és TÜV megfelelőségi nyilatkozat

Árajánlat és TÜV megfelelőségi nyilatkozat Zánka Község Önkormányzata 8251 Zánka, Iskola u. 11. Tel.: 06 70 276-8008 Email: str7104@gmail.com Árajánlat és TÜV megfelelőségi nyilatkozat - Zánka Község Önkormányzata finanszírozásában megépítésre

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG. Főigazgató. 10/2011. sz. OKTVF Főigazgatói Utasítás

ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG. Főigazgató. 10/2011. sz. OKTVF Főigazgatói Utasítás ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG Főigazgató 10/2011. sz. OKTVF Főigazgatói Utasítás az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Konzultációs

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 31 KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás I. szakasz: Ajánlatkérő A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Az érdekelt gazdasági

Részletesebben

Nyílászárók bevizsgálása, minősítése és tanúsítása I.

Nyílászárók bevizsgálása, minősítése és tanúsítása I. Nyílászárók bevizsgálása, minősítése és tanúsítása I. Papp Imre okl. faipari mérnök ÉMI Nonprofit Kft. Szerkezetvizsgáló Laboratórium vizsgáló mérnök ROTO oktatások 2014.02. 21. - 2014.02. 28. ben így

Részletesebben

TERVEZET. A Kormány. ./2015. (.) Korm. rendelete

TERVEZET. A Kormány. ./2015. (.) Korm. rendelete A Kormány./2015. (.) Korm. rendelete a felvonókról, mozgólépcsőkről és mozgójárdákról szóló 146/2014. (V. 5.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános

Részletesebben

Felvonókról általában. rövid összefoglalás

Felvonókról általában. rövid összefoglalás Felvonókról általában rövid összefoglalás 1 Miről lesz szó? Fogalmak és szabályok: az OTÉK vonatkozó előírásai; rendeletek, szabványok Az épületek forgalmi igényei: a személy- és teherszállítás szükségessége,

Részletesebben

Farkas Ágnes okl. táj- és kertépítész parképítési és zöldfelület fenntartási igazságügyi szakértö 2008. március

Farkas Ágnes okl. táj- és kertépítész parképítési és zöldfelület fenntartási igazságügyi szakértö 2008. március Farkas Ágnes okl. táj- és kertépítész parképítési és zöldfelület fenntartási igazságügyi szakértö 2008. március Szabványos játszószerek halmaza = játszótér??? Játszótér = a zöldfelület játszószerekkel

Részletesebben

Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon

Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon Siófok 2014. május 05. Gyökér Imre tanúsítási csoportvezetı Tel: 30 / 530-2592 30 / 267-6383 E-mail: gyoker.imre@emi-tuv.hu Gyors áttekintés Az országban

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Körjegyzõség Markotabödöge-Rábcakapi-Cakóháza

Körjegyzõség Markotabödöge-Rábcakapi-Cakóháza Ügytípus Elvi építési, építési, bontási, használatbavételi, rendeltetésváltozási, fennmaradási engedélyezési, továbbá az azokkal összefüggésben keletkezett ellenõrzési és kötelezési ügyek Az ügyet intézõ

Részletesebben

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2014.10.02. Villámvédelem. Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás. Villámvédelem

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2014.10.02. Villámvédelem. Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás. Villámvédelem Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2014 Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás 2014. szeptember 18. 1 - A mai nap tematikája 1. Szabvány és jogszabályi környezet

Részletesebben

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2015.02.02. Villámvédelem. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás.

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2015.02.02. Villámvédelem. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás. Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2014 2015. február 2. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás Tartalom, tervezői jogosultságok A tervezés

Részletesebben

XXI. Felvonó konferencia Siófok 2015. június 11-12.

XXI. Felvonó konferencia Siófok 2015. június 11-12. XXI. Felvonó konferencia Siófok 2015. június 11-12. A felvonók és mozgólépcsők (mozgójárdák), az ellenőrök és az ellenőrző szervezetek nyilvántartásával kapcsolatos hatósági feladatok Illyés Gyula szakreferens

Részletesebben

CE -JELÖLÉS FELVONÓKON

CE -JELÖLÉS FELVONÓKON CE -JELÖLÉS FELVONÓKON DARABOS ZOLTÁN ÉMI ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ NONPROFIT KFT. FELVONÓ- ÉS MOZGÓLÉPCSŐ FELÜGYELET (FMF) VEZETŐ ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző KÖZEL 50 ÉVES, 100% ÁLLAMI TULAJDONÚ

Részletesebben

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Fenyvesi Zsolt Tűzvédelmi mérnök Tűzvédelmi tervező szakmérnök Előzmények-problémák Mi indokolta az új követelményt? Információ hiány az üzemeltetésnél - a megvalósult

Részletesebben

XV. Nukleáris Technikai Szimpózium december Hullán Szabolcs

XV. Nukleáris Technikai Szimpózium december Hullán Szabolcs A 184/2016 (VII.13.) Korm. rendelet (Az Atv. hatálya alá tartozó építményekkel, létesítményekkel kapcsolatos műszaki szakértői, tervezői, műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői szakmagyakorlásra alkalmasság

Részletesebben

Tűzvédelmi Szakértők Továbbképzése:

Tűzvédelmi Szakértők Továbbképzése: A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség Tűzvédelmi Főosztálya az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat hatálybalépését megelőzően széleskörű szakmai konferenciákat,

Részletesebben

AZ IMPORT CEMENTEK TANÚSÍTÁSA

AZ IMPORT CEMENTEK TANÚSÍTÁSA ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INNOVÁCIÓS KHT. Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. 1113 Budapest, Diószegi út 37. Levélcím : 1518 Budapest Pf. 69. AZ IMPORT CEMENTEK TANÚSÍTÁSA Laczó Józsefné tud.

Részletesebben

Szemléletváltás nagy építési beruházásoknál a kivitelezés előrehaladásának ÉMI általi minőségellenőrzése Nyiri Szabolcs.

Szemléletváltás nagy építési beruházásoknál a kivitelezés előrehaladásának ÉMI általi minőségellenőrzése Nyiri Szabolcs. Nyiri Szabolcs Műszaki Igazgató Szemléletváltás nagy építési beruházásoknál a kivitelezés előrehaladásának ÉMI általi minőségellenőrzése 2017.09.14. ISOFÓRUM XXIV. NMK Tartalomjegyzék I. Néhány szót az

Részletesebben

Szeged külterület, (volt Öthalmi Laktanya) II. kerület, HRSZ:01392/23 ingatlanon létesítendő Inkubátorház kiviteli- és engedélyes tervei elkészítésére

Szeged külterület, (volt Öthalmi Laktanya) II. kerület, HRSZ:01392/23 ingatlanon létesítendő Inkubátorház kiviteli- és engedélyes tervei elkészítésére Szeged külterület, (volt Öthalmi Laktanya) II. kerület, HRSZ:01392/23 ingatlanon létesítendő Inkubátorház kiviteli- és engedélyes tervei elkészítésére Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/152 Tervezési szerződés

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok A TÜV Rheinland InterCert Kft-nek, mint bejelentett szervezetnek (notified body) az Európai Bizottság által adott azonosítószáma: 1008 A tanúsítvány / / kijelölés / bejelentés / egyéb jogosultság alapjául

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 2. oldal 5. (1) A kijelölt szervezet a tárgyévben végzett megfelelő

Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 2. oldal 5. (1) A kijelölt szervezet a tárgyévben végzett megfelelő Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 1. oldal 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet az egyéni védőeszközök megfelelőségét értékelő szervezetek kijelölésének és

Részletesebben

Az építési folyamatok minőségbiztosítása. Wiesner György Építéskivitelezési Tanszék

Az építési folyamatok minőségbiztosítása. Wiesner György Építéskivitelezési Tanszék Az építési folyamatok minőségbiztosítása Wiesner György Építéskivitelezési Tanszék Építési folyamatban résztvevők Megrendelő, beruházó Beruházást lebonyolító Tervező szaktervezők Hatóságok Építéshatóság

Részletesebben

BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ

BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ 2. TARTALOMJEGYZÉK 3. FELELŐS TERVEZŐI NYILATKOZAT 1. CÍMLAP 2. TARTALOMJEGYZÉK 3. TERVEZÖI NYILATKOZAT 4. ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok A TÜV Rheinland InterCert Kft-nek, mint bejelentett szervezetnek (notified body) az Európai Bizottság által adott azonosítószáma: 1008 A tanúsítvány / / kijelölés / bejelentés / egyéb jogosultság alapjául

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Kramlik Kornélia Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

Ó Ó ó ö ó

Ó Ó ó ö ó É ó ö É Á ó ó ü ó Ü ó ö ú ű ö ö ö ü ó Ó Ó ó ö ó Ó Ó ö ö ö ü Ó Ó ö ö ü ö ó ó ü ü Ó Ó Ó Ó ó ö ó ö ó ö ó ö ü ö ö ü ö ó ü ö ü ö ö ö ü ü ö ü É ü ö ü ü ö ó ü ü ü ü Ó Ó ü ö ö ü ö ó ö ö ü ó ü ó ö ü ö ü ö ü ö ó

Részletesebben

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara Építési műszaki ellenőr Továbbképzés 2017. Fejér Megyei Mérnöki Kamara Az Építési Műszaki Ellenőr Definíció Feladatai Felelőssége Összeférhetetlenségi szabályok Vonatkozó jogszabályi környezet Definíció

Részletesebben

Anyagmozgatógépek Építıgépek és Felvonók Szakmai Tagozat. A felvonó tervezés gyakorlati és jog kérdései MMK aktualitások.

Anyagmozgatógépek Építıgépek és Felvonók Szakmai Tagozat. A felvonó tervezés gyakorlati és jog kérdései MMK aktualitások. Anyagmozgatógépek Építıgépek és Felvonók Szakmai Tagozat A felvonó tervezés gyakorlati és jog kérdései MMK aktualitások XXIV. Felvonó Konferencia Siófok 2016. június j 9. Némethy Zoltán 1 Előzmények a

Részletesebben

ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó

ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó É ó ú ó ú ó Á ó ó ú ó ó ó ú ó ó ó ó ú ó ó ó ó ó ó ú ó ó ú ó ó ó ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó Ö ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó Ü ó ű ú ú ó ó ó ó ó ó ó É ó É ó É ó ó ó ó ó ó É ó ú ó ó É ó ó ó ó É ó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó testületi ülésére Tárgy: Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. szám és 732 hrsz. polgármesteri hivatal

Részletesebben

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Ügyleírás A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről,

Részletesebben

ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É

ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É Ü ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É É ű Ö Ö Á É ű Ö Ö Á Ü Á ű ű Ó Ó Á Á É Ü É ű Ó Á Ó Á ű Ö ű ű É Ü Ö ű É Ö ű ű Ó ű ű Ú ű ű ű ű ű É ű É Ú Ö Á É ű ű Ó ű ű ű ű ű ű Ó ű Ü ű ű ű É ű ű Ü Ü ű ű Ő Á Á Á ű ű ű Ó Ó Ó ű

Részletesebben

NEMZETI TESTÜLET. Nemzeti Akkreditálási Rendszer. szervezetek minõsítési NAR-01M. Hatálybalépés: 2008. november 1. 3. kiadás

NEMZETI TESTÜLET. Nemzeti Akkreditálási Rendszer. szervezetek minõsítési NAR-01M. Hatálybalépés: 2008. november 1. 3. kiadás NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET Nemzeti Akkreditálási Rendszer Vizsgáló, ellenõrzõ és tanúsító szervezetek minõsítési eljárása kijelöléshez NAR-01M 3. kiadás Hatálybalépés: 2008. november 1. Tartalomjegyzék

Részletesebben

ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű

ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű ű ű Ó É É ű Ó ű Ü ű ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű É ű Á ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű ű Ö Ü Ö É ű ű Ü Ü ű É Á Ú É É ű ű ű Ö É ű É Ó É Á Á É ű ű Á ű ű ű Á É ű Ö Á ű ű ű Á ű Á É Ö Ó Ö ű ű ű ű ű ű ű Á É Á Á ű ű ű Á ű ű ű

Részletesebben

Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú

Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú Ö ű ű Ö Ü ű ű ű ű ű Ó ű Ü ű Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú ű ű Á Á Á É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ö Ó Ú ű ű ű ű Ü Ó Ú ű É É Ó É É Ó É É É É Ó ű ű ű ű ű Ü ű Á ű ű ű ű ű Ü ű ű ű ű ű ű Á ű Ú Á Á Ö É Á Á Ö É Ü ű ű Ü

Részletesebben

Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö

Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö ű É É Á Á Á É Ó É É Á ö ő ő ö ő ő ő Ó ő ö ő ö ő ú ő ü ö ő ü ö Á É ű Á É É É Ö ö Á É É ő ő ö Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö É É Á Ö ő ú ő ű Ö ü Ő É Ó É É Á Ó É Á É Ü É Á Ó É ő ő ö ö ő ö ö ö

Részletesebben

ű Ú ű ű É Ú ű ű

ű Ú ű ű É Ú ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ú ű Ú ű ű É Ú ű ű ű Á ű ű ű ű ű Ü ű Á ű ű ű Á Á ű ű ű É ű ű ű Ú É ű ű ű ű ű ű ű ű Á É Á Ö Ü ű É ű ű Ö É Ü Ú ű Ó ű É Ó Ó Ó ű É Ü Ü ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű ű Á Á ű Ú ű Ú ű ű Ó ű ű Ü Ü

Részletesebben

Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö

Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö Ó ú ú ú ú ű ű ű ú Á Ö ű Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö Ú ű ú É Á Ó Ó É Ó Ó ú ű ű ű ú Ö Ó Ö ú ú Ö ú Ü ú Ü É Ö Á Á Á Á ú Ó Ö ú ú ú Ü Ö ú ú ú ú ú ú Ö ú Ö Ó ű

Részletesebben

Ó é é Ó Ó ő ű Ó Ö ü Ó é Ó ő Ó Á Ö é Ö Ó Ó é Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó ű Ö Ó Ó Ó é Ó Ó ö Ö Ó Ö Ö Ó Ó Ó é ö Ö é é Ü Ó Ö Ó é Ó é ö Ó Ú Ó ő Ö Ó é é Ö ú Ó Ö ö ű ő

Ó é é Ó Ó ő ű Ó Ö ü Ó é Ó ő Ó Á Ö é Ö Ó Ó é Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó ű Ö Ó Ó Ó é Ó Ó ö Ö Ó Ö Ö Ó Ó Ó é ö Ö é é Ü Ó Ö Ó é Ó é ö Ó Ú Ó ő Ö Ó é é Ö ú Ó Ö ö ű ő É Ó Ű Á Ó É Ó Á É Ó Á ő ű Ó ú Ö ú é Ö Ó Ö ú Ó Ö ú Ó Ó Ó Ó ű é ű ű Ó Ó ú ű ű é é Ö ö Ö Ö Ó ű Ó Ö ü ű Ö Ó ő Ó ő Ó ú Ó ő Ó é Ó ű Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó Ö Ó Ó ö ő ü é ü Ö é é é Á é Ó Ó ú ú ű é Ö é é é Ó é é Ó Ó

Részletesebben

ó ő ő ó ő ö ő ő ó ó ó ö ő ó ó ó ö ő ó ő ő ö Ö ő ö ó ő ö ő ő ú ö ö ü ö ó ö ö ö ő ö ö Ö ú ü ó ü ő ő ő ő ó ő ü ó ü ö ő ö ó ő ö ő ö ü ö ü ő ö ö ó ö ő ő ö

ó ő ő ó ő ö ő ő ó ó ó ö ő ó ó ó ö ő ó ő ő ö Ö ő ö ó ő ö ő ő ú ö ö ü ö ó ö ö ö ő ö ö Ö ú ü ó ü ő ő ő ő ó ő ü ó ü ö ő ö ó ő ö ő ö ü ö ü ő ö ö ó ö ő ő ö ü ö ő ö ő ó ö ő ü ü ö ő ó ó ü ő ö ő ö ő ö ü ö ő ö ő ó ö ü ü ö ő ő ő ö ő ö ü ö ő ó ő ö ü ö ő ő ű ő ö ö ő ű ő ü ö Ő ó ö ö ő ü ó ü ú ű ú ő ó ó ó ő ö ő ő ö ó ö ö ő ő ö ö ó ú ő ő ö ó ö ó ö ü ó ő ő ö ó ő ő ó

Részletesebben

Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö

Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö É Ó ö É Á ű Ü Ü ö Ú ö ö ö ö ö ö ö ú ö ö ö ö ö ú ú ú ú ú ú ü ú ú ö ö ű ö ü ú ö Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö Á Ó ú ö Á ö Á ö ú ú ö ö ö ö ü ü Ü ú

Részletesebben

ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü

ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü ü ü É ű ű É É ű ü ű ü ü ü Á ü ü ü ü ü ű É ü ű É ű ü ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü ü Á ü ü ü ü ü Ú ü ü ű É ü ü ű ü ü ű ü ü ü ü É ü ü ü ü ü ü ü ü É ű ü Á ü ü ü ü ü Á Ö É ü ü ű Ú ü ü ü ű

Részletesebben

Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű

Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű É ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Á Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű Ú Ú Ú Ú Ú Á ű Ó ű Ú É É Ú Ú ű É ű ű ű ű É ű Ő ű Ő ű ű ű ű ű É ű É Á ű ű Ü Á Ó ű ű ű Ú ű ű É ű ű Ú

Részletesebben

É Á Á Ö Á

É Á Á Ö Á É Á Á Ö Á Á É Á Ü ű Á É Ü ű Ú ű ű É É ű ű Á ű ű ű ű ű É ű ű ű Á É É É ű Á É É Á É Á É Ü Ü ű Á Á Á ű Á Á Á Á Á Á Á Á Ü ű Á ű Ü É É Á Á Á É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Á Á É É ű É ű Ő ű É Ő Á É É ű ű Ú Á

Részletesebben

ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á

ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á ú ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á Á ú á ú á Á ö á ö ö ö ú á á ö ö ö ö á ű Ü ú ö Ü ű ö ú ű á á á ú á ú ú á ö ö ú ö ú ú ö ö ú ö ö ö á ö ö ö á á ö ú ö á á Ú á ö ö ö Ü ú Á á ű ö Ü ö ú Á á ö á ö

Részletesebben

é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü é é é ü é é ó é ü ó ö é

é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü é é é ü é é ó é ü ó ö é Ó Ö é ü ó ö é é ü é é ó ö é ü ü é é ó é é é é é é ö é é é é é é é ó ö ü é é é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü

Részletesebben

A fajlagos tűzterhelési adatszolgáltatás

A fajlagos tűzterhelési adatszolgáltatás Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2015 II. Norma szerinti villámvédelem: a tervezés gyakorlati kérdései (részlet az előadásból) 2015. szeptember 8. 1 Köteles-e

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok Tanúsítványok, k, kijelölések, bejelentések, egyéb A TÜV Rheinland InterCert Kft-nek, mint bejelentett szervezetnek (notified body) az Európai Bizottság által adott azonosítószáma: 1008 A tanúsítvány /

Részletesebben

FELHÍVÁS minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszerek integrált belső auditor tanfolyamra történő jelentkezésre

FELHÍVÁS minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszerek integrált belső auditor tanfolyamra történő jelentkezésre NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ERDŐMÉRNÖKI KAR 9400 Sopron, Ady E. u. 5. Tel: 99/518-207 Fax: 99/329-808 E-mail: erdeszdekani@emk.nyme.hu tárgy: MIR-KIR belső auditori tanfolyam témafelelős: Polgár András

Részletesebben

ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú

ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú ő ű ű ő ö ö Á ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú ő ö Á Ó ő ő ü ú ő ő ő ő Á ő ú ű ő ő ő ü ú ő ő ő ő ő ő ő ő ö ü ú ő ő ő ő ű ű ő ő ö ű ü ő ő ő ö ö

Részletesebben

ü ú ú ü ú ú ú ú

ü ú ú ü ú ú ú ú ú ú ú ü Ü ú ú ű ú ú ü ú ü ü ú ú ü ú ú ú ú ü ú Ö ü ü ü ú ü ú Ó ü ü ű ü Á Ü ü ű ü ű ü ű ű ü Ó ű ú ú ű ú ü ü ú ű ű ú ű ü ú ű ű ü ü ü ű ü ű ü ü ű ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ű ü ű Ó ü ü ü ú Á Ü ú ü ű ü Á Ü Ö Ú Á Á

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármestere 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Polgármestere 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Polgármestere 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Javaslat -a Képviselő-testületnek- a Sárospatak újság nyomdai feladatainak

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/139. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/ KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/139. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/ KÉ. Hirdetmény típusa: A Baranya Megyei Kormányhivatal 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztésének előkészítése című pályázat keretében energetikai tanúsítás végzése, energetikai tanúsítvány készítése

Részletesebben

Havi felvonó karbantartási szerződés

Havi felvonó karbantartási szerződés Havi felvonó karbantartási szerződés Megrendelő: Budapest, Vállalkozó: Liftmester Kft. Szerződés tárgya: 1131 Budapest, E-mail: info@liftmester.hu Tel: 06/30-2679-976 1 db. 500kg.-os, 6 személyes személyfelvonó

Részletesebben

KIVONAT! 28/2011. (IX.06.) BM rendelet Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról XIV. FEJEZET VILLÁMVÉDELEM

KIVONAT! 28/2011. (IX.06.) BM rendelet Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról XIV. FEJEZET VILLÁMVÉDELEM KIVONAT! 28/2011. (IX.06.) BM rendelet Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról XIV. FEJEZET VILLÁMVÉDELEM 218. A villámvédelmi berendezés norma szerinti, ha tervezése, kivitelezése, felülvizsgálata, karbantartása

Részletesebben

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara Építési műszaki ellenőr Továbbképzés 2018. Fejér Megyei Mérnöki Kamara Az Definíció Feladatai Felelőssége Összeférhetetlenségi szabályok Vonatkozó jogszabályi környezet Definíció A műszaki ellenőr az építtető

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok Tanúsítványok, k, kijelölések, bejelentések, egyéb A TÜV Rheinland InterCert Kft-nek, mint bejelentett szervezetnek (notified body) az Európai Bizottság által adott azonosítószáma: 1008 A tanúsítvány /

Részletesebben

NMÉ, teljesítménynyilatkozat a jövő útja?!

NMÉ, teljesítménynyilatkozat a jövő útja?! NMÉ, teljesítménynyilatkozat a jövő útja?! Tűzvédelem 2013 konferencia 2013. november 6. Dr. Hajpál Mónika kutató mérnök, laborvezető ÉMI Nonprofit Kft. Tűzvédelmi Laboratórium A múlt - 2013. június 30.

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok

TÜV Rheinland InterCert Kft. Tanúsítványok, akkreditációk, kijelölések, bejelentések, egyéb jogosultságok A TÜV Rheinland InterCert Kft-nek, mint bejelentett szervezetnek (notified body) az Európai Bizottság által adott azonosítószáma: 1008 A tanúsítvány / / kijelölés / bejelentés / egyéb jogosultság alapjául

Részletesebben

2013. október 25. okl. építészmérnök Tel.:(1) okl. épületszigetelő szakmérnök irodavezető

2013. október 25. okl. építészmérnök Tel.:(1) okl. épületszigetelő szakmérnök irodavezető A 305/2011/EU rendelet hatályba lépésének és a 3/2003 (I.25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet visszavonásának hatása az építési termékek forgalmazására, betervezésére és beépítésére 2013. október 25. Budavári

Részletesebben

Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete

Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete ZÖLDTERÜLET FENNTARTÁSI FELADATOK 1. Bevezetés A Szolgáltatási Szerződés I. számú fejezete, a közterület és parkfenntartás körébe tartozó feladatok, zöldfelületek

Részletesebben

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. A családi háztól a SkyCourtig.

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. A családi háztól a SkyCourtig. III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Construma 2001. április 7. A családi háztól a SkyCourtig. Az épületek felújításának tűzvédelmi tervezése és a dokumentáció követelményei. III. Rockwool Építészeti

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI Nemzeti, Kbt. 115. Nyílt eljárás - E60 - Szerződéskötési-, teljesítési szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: Dorog Város Önkormányzata Energetikai korszerűsítés Zrínyi

Részletesebben

Üdvözöljük! Tánci Kft. Minden ami elektromosság!

Üdvözöljük! Tánci Kft. Minden ami elektromosság! Üdvözöljük! Ön a Tánci Kft. Bemutatkozó anyagát tartja a kezében. Reméljük sikerül társaságunkról olyan reális képet alkotni, amely egy sikeres üzleti kapcsolat alapját képezheti. Tánci Kft. 6727 Szeged

Részletesebben

VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽELEZNIČNÍ, a.s.

VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽELEZNIČNÍ, a.s. A transzeurópai vasúti rendszer interoperabilitásának műszaki specifikációi Az infrastruktúra felépítése Roman Adamek Bejelentett szervezet irodavezetője Az oktatás témakörei - Bevezető A bejelentett szervezet

Részletesebben

RÖNTGEN MEGFELELŐSÉGVIZSGÁLAT ÉS SUGÁRVÉDELEM

RÖNTGEN MEGFELELŐSÉGVIZSGÁLAT ÉS SUGÁRVÉDELEM RÖNTGEN MEGFELELŐSÉGVIZSGÁLAT ÉS SUGÁRVÉDELEM Porubszky Tamás *, Váradi Csaba, Salik Ádám, Elek Richárd, Bartha András, Juhász László, Sáfrány Géza Országos Közegészségügyi Központ (OKK) Országos Sugárbiológiai

Részletesebben

2019. október Mátraháza

2019. október Mátraháza CÉGES MEGRENDELŐLAP Visszaküldendő a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat címére: 1089 Budapest, Orczy út 32/b. A kiállító neve: Levélcím: Telefon: Bankszámlaszám: Adószám: (A fenti adatok kitöltése kötelező.)

Részletesebben

RÖNTGEN MEGFELELŐSÉGVIZSGÁLAT ÉS SUGÁRVÉDELEM

RÖNTGEN MEGFELELŐSÉGVIZSGÁLAT ÉS SUGÁRVÉDELEM RÖNTGEN MEGFELELŐSÉGVIZSGÁLAT ÉS SUGÁRVÉDELEM Porubszky Tamás *, Váradi Csaba, Salik Ádám, Elek Richárd, Bartha András, Juhász László, Sáfrány Géza Országos Közegészségügyi Központ (OKK) Országos Sugárbiológiai

Részletesebben

ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2017

ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2017 ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2017 1 Tartalom Az ÉMI-TÜV SÜD Akadémia 3 Irányítási rendszer képzések Minőségirányítási képzések 4 Környezetirányítási képzések 7 Integrált irányítási rendszer képzések

Részletesebben

A 146/2014. (V.5.) KORMÁNYRENDELET

A 146/2014. (V.5.) KORMÁNYRENDELET A 146/2014. (V.5.) KORMÁNYRENDELET ALKALMAZÁSA A GYAKORLATBAN Előadó: Palla Miklós ÉMI-TÜV. SÜD. Kft. 2014. Június 5-én lépett hatályba a 146/2014. (V.5.) Korm. Rendelet, csaknem 1 éve élünk együtt vele,

Részletesebben

Horváth Lajos tq. alezredes. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Tqzvédelmi és Mentésirányítási Tanszék

Horváth Lajos tq. alezredes. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Tqzvédelmi és Mentésirányítási Tanszék Horváth Lajos tq. alezredes Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Tqzvédelmi és Mentésirányítási Tanszék 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Őrzés-védelmi szolgáltatás és tűzjelző valamint kamerás megfigyelő és riasztó/vagyonvédelmi rendszerek kezelése megrendelése a Budapest Főváros Kormányhivatala által használt ingatlanok közül 58 db ingatlanra

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

Sajátosságok a vasúti berendezések tervezői munkájában. Hoffmann Péter Vágány Szerviz Kft.

Sajátosságok a vasúti berendezések tervezői munkájában. Hoffmann Péter Vágány Szerviz Kft. Sajátosságok a vasúti berendezések tervezői munkájában Hoffmann Péter Vágány Szerviz Kft. A prezentáció tartalma A Vágány Szerviz Kft. bemutatása, tevékenységei ismertetése A vasúti tervezői munkák jogszabályi

Részletesebben

Tanúsítvány. ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Tanúsítjuk, hogy az. az alábbi érvényességi területen

Tanúsítvány. ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Tanúsítjuk, hogy az. az alábbi érvényességi területen Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy az Székhely: 2000 Szentendre, Dózsa György út 26. : melléklet szerint az alábbi érvényességi területen műszaki értékelése; az üzem és üzemi gyártásellenőrzés alapvizsgálata,

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület 1. A szabályozás célja Jelen eljárásutasítás rögzíti az Európai Parlament (EP) és Tanács a tagállamok felvonókra vonatkozó jogszabályainak összehangolásáról szóló 95/16/EK irányelvével összeegyeztethető

Részletesebben

FELVONÓ TERVDOKUMENTÁCIÓ

FELVONÓ TERVDOKUMENTÁCIÓ Otis Felvonó Kft. H-1082 Budapest, Futó utca 47-53. Tel.: +36-1-430-4600 Fax.: +36-1-430-4647 hungary@otis.com FELVONÓ TERVDOKUMENTÁCIÓ Smidt Múzeum bővítése Szombathely, Hollán Ernő u. 2. Hrsz.:6004 E-NP2663-00-000-0

Részletesebben

ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2017/II.

ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2017/II. ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2017/II. www.emi-tuv.hu 1 Tartalom Az ÉMI-TÜV SÜD Akadémia 3 Irányítási rendszer képzések Minőségirányítási képzések 4 Környezetirányítási képzések 7 Integrált irányítási

Részletesebben

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT /2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT /2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-1-1285/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A MARTON Műszaki Szakértő Iroda Kft. Gépvizsgáló Laboratórium (1116 Budapest, Tétényi út 128./b.)

Részletesebben

Nagykovácsi Kastély Komplexum 2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 2., Hrsz és 919/1. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

Nagykovácsi Kastély Komplexum 2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 2., Hrsz és 919/1. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: Építési műszaki ellenőri tevékenység ellátása a Nagykovácsi Kastélypark Komplexum Teleki-Tisza kastély és melléképületei felújítása, kivitelezési munkálatai során Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/54

Részletesebben

Lakójurta Árlista Metamor Natural Design Kft Balatonalmádi, Szigeti J. utca 22. tel.:

Lakójurta Árlista Metamor Natural Design Kft Balatonalmádi, Szigeti J. utca 22. tel.: Lakójurta Árlista 2019. Metamor Natural Design Kft. 8220 Balatonalmádi, Szigeti J. utca 22. tel.: +36 30 330 5464 info@nomadjurta.hu www.nomadjurta.hu Tartalom 1. 2. 3. 4. 5. Lakójurta - alapkivitel...

Részletesebben

ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2018/1.

ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2018/1. ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2018/1. www.emi-tuv.hu 1 Tartalom Az ÉMI-TÜV SÜD Akadémia 3 Irányítási rendszer képzések Minőségirányítási képzések 4 Környezetirányítási képzések 8 Integrált irányítási

Részletesebben

ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2018/1.

ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2018/1. ÉMI-TÜV SÜD Akadémia Képzési kínálat 2018/1 www.emi-tuv.hu 1 Tartalom Az ÉMI-TÜV SÜD Akadémia 3 Irányítási rendszer képzések Minőségirányítási képzések 4 Környezetirányítási képzések 7 Integrált irányítási

Részletesebben

A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére

A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére Belépési sorszám: TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére Tanácsadás telefonon, írásban: Telefon: 237-9826, 237-9800/147 Telefax: 237-9821

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület. Ajánlatadás, szerződéskötés az I02 üzleti területen

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület. Ajánlatadás, szerződéskötés az I02 üzleti területen 1. A szabályozás célja Jelen eljárásutasítás a TÜV Rheinland InterCert (TRI) Ipari szolgáltatások üzletág I02 üzleti terület ajánlatadási és szerződéskötési folyamatát, illetve a megkeresések, ajánlatkérések

Részletesebben

Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás

Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás Szentendre Város Önkormányzata a társasházak energetikai korszerűsítését elősegítendő ösztönző támogatást kíván nyújtani az

Részletesebben