Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 9/2001.(II.09.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 9/2001.(II.09.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról (egységes szerkezetben)"

Átírás

1 Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 9/2001.(II.09.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról (egységes szerkezetben) (Módosította: 42/2005. (XII.16.) sz. rendelet) A távhőszolgáltatásról szóló évi XVIII. törvény (továbbiakban Tszt.) 6. -ában kapott felhatalmazás alapján Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata (továbbiakban Önkormányzat) a következők szerint rendelkezik: I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya 1. (1) E rendelet hatálya kiterjed Eger Megyei Jogú Városban a) azokra a távhő termelésére szolgáló hőtermelő létesítményekre, melyek létesítési és működési engedélyét a Tszt. 7. a) pontja alapján a városi Önkormányzat jegyzője adja ki; b) azokra a távhőszolgáltatókra, akik működési engedélyét a Tszt. 7. b) pontja alapján a városi Önkormányzat jegyzője adja ki; c) a b.) pont szerinti engedélyes szolgáltatását igénybevevő felhasználókra. Fogalom-meghatározások 2. E rendeletben a Tszt. 3. -ában, továbbá az Önkormányzat díjrendeletében meghatározott fogalmakat kell alkalmazni. II. Fejezet ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG 3. (1) Az Önkormányzat köteles biztosítani a távhőszolgáltatásba bekapcsolt lakóépületek és vegyes célra használt épületek távhőellátását. (2) Az ellátási kötelezettségét az Önkormányzat a távhőszolgáltató közmű üzemeltetésére engedélyt kapott társaságokon keresztül valósítja meg. III. Fejezet ENGEDÉLYEZÉS A Tszt. szerint az Önkormányzati engedélyezési hatáskörbe tartozó távhőtermelők 4.

2 2 és távhőszolgáltatók létesítési és működési engedélyéhez benyújtandó kérelmek tartalmi követelményei megegyeznek a Tszt. egyes rendelkezéseinek végrehajtására kiadott 157/2005. (VIII.15.) Kormány rendeletben leírtakkal. IV. Fejezet A TÁVHŐRENDSZER MŰKÖDTETÉSE ÉS FEJLESZTÉSE 5. (1) A távhőszolgáltató tulajdonát képező szolgáltatói berendezést, valamint a szolgáltató tulajdonában levő felhasználói berendezést a távhőszolgáltató köteles fenntartani, üzemeltetni és fejleszteni, és az ezzel kapcsolatos költségeket viselni. (2) Új vagy növekvő távhő igénnyel jelentkező fogyasztási hely tulajdonosától a távhőszolgáltató a távhőszolgáltatás díjával nem fedezett fejlesztési költségekre legfeljebb az Önkormányzat a távhőszolgáltatás díjairól szóló rendeletében meghatározott csatlakozási díjat kérhet. A csatlakozási díj megfizetése a távhőrendszerre való rácsatlakozás lehetőségét biztosítja a távhőszolgáltató által meghatározott helyen. A csatlakozási díj a gerinc- és elosztóvezetéki, a hőtermelői valamint a hőmennyiségmérő berendezések létesítési, illetve bővítési költségeinek fedezetére szolgál. A csatlakozási díj nem tartalmazza a bekötővezetékek, hőközpontok - beleértve a hőmennyiségmérő nélküli hőközponti átadó blokkot is - létesítési és bővítési költségeit. 6. (1) Felhasználói berendezés létesítése - más megállapodás hiányában - a fogyasztási hely tulajdonosának a kötelessége. (2) Új felhasználói berendezést létesíteni, meglévő felhasználói berendezést áthelyezni, átalakítani vagy megszüntetni, az új, áthelyezett, átalakított felhasználói berendezést üzembehelyezni csak a távhőszolgáltató előzetes hozzájárulásával szabad. (3) A felhasználó tulajdonában levő hőközpont esetén a (2) bekezdés előírásait csak a hőközpont és a kapcsolódó primer hálózat vonatkozásában kell alkalmazni. (4) A felhasználói hőközpont kiviteli tervének elkészítéséhez a távhőszolgáltató köteles díjmentesen adatokat szolgáltatni.. (5) A lakóépületek és vegyes célra használt épületek felhasználói hőközpontjainak kiviteli tervét a távhőszolgáltató köteles díjmentesen véleményezni. (6) A felhasználói hőközpontok és hőfogadó állomások üzembe helyezési és az azokat magában foglaló épület használatbavételi eljárásához a távhőszolgáltatót meg kell hívni, az eljárásokban a távhőszolgáltató közreműködni köteles. (7) A lakóépület és vegyes célra használt épület felhasználói hőközpontjának és hőfogadó állomásának üzembehelyezési eljárásában való közreműködésért a távhőszolgáltató díjat nem számíthat fel.

3 3 (8) Az elkészült felhasználói berendezést a szolgáltatói berendezéssel - a szerződésben meghatározott feltételek mellett - csak a távhőszolgáltató kapcsolhatja össze, a távhő fogyasztás elszámolására alkalmas mérőeszköz egyidejű felszerelésével. (9) A felhasználói berendezés üzemeltetése és fenntartása a felhasználási hely tulajdonosának kötelessége. (10) A felhasználói berendezés üzemeltetője a folyamatos és biztonságos ellátás érdekében köteles az általa üzemeltetett berendezés üzemképes állapotáról gondoskodni. 7. Azokat a területeket, ahol területfejlesztési, környezetvédelmi és levegőtisztaság-védelmi szempontok alapján célszerű a távhőszolgáltatás fejlesztése, e rendelet 2.sz. melléklete tartalmazza. V. Fejezet A TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ ÉS A FOGYASZTÓ KÖZÖTTI JOGVISZONY 8. (1) A távhőszolgáltató és a felhasználó közötti jogviszony általános szabályait a 157/2005.(VIII.15.) kormány rendelet mellékleteként kiadott Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat (továbbiakban TKSZ.) tartalmazza. (2) A távhőszolgáltatót a lakossági felhasználóval általános, az egyéb felhasználóval egyedi közüzemi szerződéskötési kötelezettség terheli. (3) Az általános közüzemi szerződés alapján a távhőszolgáltató a lakossági felhasználó részére folyamatos, biztonságos és meghatározott mértékű távhőszolgáltatásra, a lakossági felhasználó a távhőszolgáltatás ellenértékének rendszeres megfizetésére köteles. (4) Az egyéb felhasználó és a távhőszolgáltató a polgári jog szabályai szerint egyedi közüzemi szerződést köt a távhő folyamatos és biztonságos szolgáltatására, illetőleg ellenértékének megfizetésére. (5) A közüzemi szerződések tartalmára a TKSZ. előírásai az irányadók. (6) A távhőszolgáltató és a felhasználó közötti jogviszony rendeletekben foglaltakon túlmenő szabályait az Üzletszabályzat tartalmazza, melyet a távhőszolgáltató köteles a felhasználók részére hozzáférhetővé tenni. A szolgáltatott távhő mérése és elszámolása 9. (1) A szolgáltatott távhő mérése és elszámolása a mindenkori távhőszolgáltatás díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről szóló Önkormányzati rendelet szerint történik.

4 4 1 (2) A felhasználó kérheti a távhőszolgáltatótól az alkalmazott mérőeszköz hitelességének mérésügyi hatóság általi igazolását, valamint az alkalmazott mérőeszközök megfelelő beépítésének méréstechnikai felülvizsgálatát. Ha a mérőeszköz felülvizsgálata indokolt volt, annak költsége a távhőszolgáltatót terheli, ellenkező esetben a költséget a felhasználó köteles viselni. A távhőszolgáltatás szüneteltetése, korlátozása 10. (1) A távhőszolgáltató jogosult az élet-, egészség- vagy a vagyonbiztonság veszélyeztetése, a szolgáltatói berendezés üzemzavara esetén, valamint más módon el nem végezhető munkák elvégzéséhez a távhőszolgáltatást a szükséges legkisebb felhasználói körben és időtartamban szüneteltetni. A távhőszolgáltatás szüneteltetése miatt a felhasználói berendezésben (radiátor) keletkező károkat, amennyiben a szolgáltatás szüneteltetésében a felhasználó vétlen, a távhőszolgáltató köteles megtéríteni. (2) A távhőszolgáltató köteles az előre tervezhető karbantartási, felújítási munkák miatti szüneteltetés időpontjáról és várható időtartamáról az üzletszabályzatban vagy a szerződésben rögzített módon a felhasználókat előre értesíteni. (3) Ha a felhasználói berendezés hibája üzemzavart idézhet elő, illetőleg a távhőrendszer üzembiztonságát vagy a szolgáltatás folyamatosságát veszélyeztetheti, a távhőszolgáltató a hiba kijavításáig a szolgáltatást korlátozhatja, illetőleg szüneteltetheti. 11. (1) A távhőszolgáltató jogosult a) országos tüzelőanyag-hiány miatt nála vagy a vele szerződéses jogviszonyban álló távhőtermelőnél fellépő termeléskiesés esetén, vagy b) környezetvédelmi érdekből a szolgáltatást korlátozni. (2) Ha a település folyamatos és biztonságos távhőellátása a Kormány döntése szerinti országos tüzelőanyag-hiány miatt vagy környezetvédelmi okból veszélybe kerül, a távhőszolgáltatónak a közüzemi szerződésben meghatározott mértékű, de legfeljebb 10 %-os hőteljesítmény-csökkentéssel és a rendelkezésére álló más eszközökkel kell megkísérelnie a korlátozás okának megszüntetését, illetőleg a hírközlő eszközökön keresztül kell kérnie a felhasználókat a távhő fogyasztás önkéntes csökkentésére. (3) Ha a (2) bekezdésben meghatározott - megelőzést szolgáló - intézkedések ellenére a közvetlenül fenyegető távhőhiány, illetőleg távhőellátási zavar nem vagy nem kellő időben hárítható el, vagy a folyamatos és biztonságos távhőszolgáltatás nem biztosítható, a távhőszolgáltató a települési Önkormányzat képviselő-testületének döntése alapján a távhőszolgáltatást korlátozza.

5 5 (4) A távhőszolgáltatás korlátozását elrendelő önkormányzati döntésről, illetőleg a korlátozás bevezetéséről a felhasználókat a távhőszolgáltató értesíti. A korlátozás elrendelésekor a távhőszolgáltató a korlátozás okáról, kezdő időpontjáról, várható időtartamáról és mértékéről tájékoztatja a felhasználókat. (5) A felhasználói korlátozás - beleértve a (2) bekezdés szerinti korlátozást is - nem terjedhet ki az egészségügyi intézményekre, gyermekintézményekre. (6) Lakossági felhasználó korlátozására csak végső esetben és csak akkor kerülhet sor, ha az egyéb felhasználók korlátozása után az még szükséges. (7) A felhasználó tulajdonában lévő hőközpont esetén a felhasználó köteles az elrendelt távhőkorlátozást maximum 4 óra alatt végrehajtani, és a távhőszolgáltató ezirányú ellenőrzését eltűrni. (8) A távhőszolgáltató tulajdonában levő hőközpontok esetén a távhőkorlátozást a távhőszolgáltató hajtja végre. (9) A korlátozási sorrendet az 1. sz. melléklet tartalmazza. (10) A korlátozásra szolgáló okok megszűnése után a korlátozást fel kell oldani. 12. A 11. szerinti korlátozásból, illetőleg elvárható magatartás esetén a 10. szerinti szüneteltetésből származó károkért a távhőszolgáltatót kártalanítási kötelezettség nem terheli. VI. Fejezet FOGYASZTÓVÉDELEM 13. (1) A távhőszolgáltató köteles együttműködni a felhasználókat érintő kérdésekben a fogyasztóvédelmi szervekkel és a felhasználói érdekképviseletekkel. (2) A Önkormányzat együttműködik a fogyasztóvédelmi szervekkel és a felhasználói érdekképviseletekkel, és ennek keretében a távhőszolgáltatást érintő képviselőtestületi előterjesztéseket előzetesen véleményezteti, különös tekintettel az ármegállapításra. (3) A (2) bekezdés szerinti vélemény nyilvánításba bevonandó szervek köre: Heves megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség; MESZÖV Lakásszövetkezetek Titkársága; valamennyi felhasználói érdekképviselet, amely az egyesülési jogról szóló évi II. törvény alapján jött létre kifejezetten a felhasználók érdekképviselete céljából, és amely írásban bejelenti a szolgáltatónál valamint az Önkormányzat Jegyzőjénél együttműködési szándékát a felhasználói érdekvédelem terén.

6 6 (4) Az Önkormányzat jegyzője kivizsgálja a Tszt. szerinti jogkörében a távhőszolgáltatással kapcsolatos felhasználói panaszokat, továbbá a fogyasztóvédelmi szervek és felhasználói érdekképviseletek rendelkezésére bocsátja azokat az adatokat és információkat, amelyek a távhő szolgáltató tevékenységével és a felhasználói érdekekkel egyaránt kapcsolatosak és a távhő szolgáltató piaci érdekeit nem sértik. 2 (5) Az Önkormányzat jegyzője elrendelheti a távhőszolgáltató bejutását a felhasználási helyre, ha a felhasználó, illetve díjfizető nem teszi lehetővé: 3 a)a távhő-elszámolási vagy költségmegosztó mérőeszköz leolvasását, ellenőrzését, 4 b) szerződésszegés vagy szabálytalan vételezés esetén a távhőszolgáltatás felfüggesztését, illetve 5 c) a felhasználói berendezés ellenőrzését. 6 7 (6) Az Önkormányzat jegyzője a (5) bekezdés szerinti határozatát az energiaellátás folyamatos biztosítása érdekében fellebbezésre tekintet nélkül végrehajthatóvá nyilváníthatja. (7) A felhasználói panaszok kezelésére és egyéb, a fogyasztóvédelemre, a jogorvoslatra, az adatszolgáltatási kötelezettségre vonatkozó eljárási szabályokat a fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény, a Tszt, a Magyar Energia Hivatal "A távhőszolgáltatással kapcsolatos fogyasztói érdekvédelemre vonatkozó ajánlásai" és az Üzletszabályzat tartalmazzák. (8) A távhőszolgáltató az ügyfélszolgálat munkarendjét köteles úgy meghatározni, hogy az a falhasználók és díjfizetők részére legalább heti egy alkalommal a szokásos munkaidőn túl is elérhető legyen. VII. Fejezet VEGYES RENDELKEZÉSEK 14. (1) Jelen rendelet hatálybalépésekor meglévő közüzemi szerződések az azokban foglalt lejárati határidőig érvényben maradnak. A TKSZ-nek és e rendeletnek a szerződés tartalmára vonatkozó rendelkezéseit új szerződés kötésekor, illetve a meglévő szerződések módosítása esetén kell alkalmazni. 15. A 8. (6) bekezdés szerinti Üzletszabályzatot a távhőszolgáltató e rendelet hatályba lépését követő 90 napon belül köteles az Önkormányzat jegyzőjének jóváhagyásra benyújtani. 16. (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. Dr. Nagy Imre Polgármester Dr. Estefán Féza jegyző

7 7 1.sz. melléklet a 42/2005. (XII.16.) Önkormányzati rendelethez. Távhőkorlátozási sorrend 1. Egyéb felhasználók közül az ipari üzemek; 2. Ipari üzemeken kívüli egyéb felhasználók; 3. Lakossági felhasználók használati melegvíz fogyasztása; 4. Lakossági felhasználók fűtése. 2.sz. melléklet az elsődlegesen távhőszolgáltatással ellátandó terület.

A szolgáltatás határai, Hibabejelentés. Készítette: dr. Sagát-Galla Bernadett

A szolgáltatás határai, Hibabejelentés. Készítette: dr. Sagát-Galla Bernadett A szolgáltatás határai, Hibabejelentés Készítette: dr. Sagát-Galla Bernadett I. A szolgáltatás határai A távhőszolgáltatásról szóló 2005 évi XVIII. törvény (Tszt.) A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.

Részletesebben

KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS egyéb fogyasztó részére biztosított távhőszolgáltatásra

KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS egyéb fogyasztó részére biztosított távhőszolgáltatásra F 101 ESZF../. KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS egyéb fogyasztó részére biztosított távhőszolgáltatásra A szerződés létrejött egyrészről az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. (stat. azonosítója: 12794726-3530- 114-11, cégjegyzékszáma:

Részletesebben

2/2005. (I.26.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege

2/2005. (I.26.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL SZÓLÓ az 56/2005. (X.27.) és az 54/2008. (XII.22.) rendeletek által módosított 2/2005. (I.26.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

1. Felek a felhasználási helyként a Felhasználó.. szám alatti épületét (.. nevű felhasználási hely) jelölik meg.

1. Felek a felhasználási helyként a Felhasználó.. szám alatti épületét (.. nevű felhasználási hely) jelölik meg. ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Komáromi Távhőszolgáltató Kft. (székhely: 2900 Komárom, Csokonai u. 2. adószám: 11183855-2-11), mint távhőszolgáltató (a továbbiakban: SZOLGÁLTATÓ),

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 39/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a távhőszolgáltatásról A TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KÖTELEZETTSÉGEI

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 39/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a távhőszolgáltatásról A TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KÖTELEZETTSÉGEI 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 39/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a távhőszolgáltatásról Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testületének a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról. Általános rendelkezések

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról. Általános rendelkezések Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS Hőközpont azonosító : Iktatási szám :./2013. ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS Távhő mérés szerinti szolgáltatására mely létrejött egyrészről a Salgó Vagyon Salgótarjáni Vagyonkezelő és Távhőszolgáltató Kft.

Részletesebben

1998. évi XVIII. sz. törvény a távhőszolgáltatásról

1998. évi XVIII. sz. törvény a távhőszolgáltatásról 1998. évi XVIII. sz. törvény a távhőszolgáltatásról 1998. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról 1 [A vastag betűs szedés az 1998. évi XVIII. törvény ( Tszt. ), a normál betűs szedés a végrehajtásáról

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános és értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. Általános és értelmező rendelkezések Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlésének 14/2010. (V.20.) Kgy. sz. rendelete a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2005.(XII.31.) ÖR rendelete a távhőszolgáltatásról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2005.(XII.31.) ÖR rendelete a távhőszolgáltatásról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2005.(XII.31.) ÖR rendelete a távhőszolgáltatásról Módosította: 22/2006. (X.01.), 38/2006. (XII.30.), 13/2008. (VI.01.), 21/2008. (X.31.) Az árak megállapításáról

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. (1) A rendelet területi hatálya Gödöllő Város közigazgatási területére terjed ki.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. (1) A rendelet területi hatálya Gödöllő Város közigazgatási területére terjed ki. Gödöllő Város Képviselő-testülete 16/2010. (VI.25.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 15/2012.(V.10.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a távhőszolgáltatásról

Részletesebben

A díjképzés szabályai

A díjképzés szabályai A díjképzés szabályai 1. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény ármegállapítással kapcsolatos 57. - 57/D. - 57/F. 57/E. és 57/G. -ainak előírásai: 57. (1) A távhőszolgáltatás csatlakozási

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK. rendelete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL (TERVEZET)

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK. rendelete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL (TERVEZET) SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2005.(.) rendelete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL (TERVEZET) Az árak megállapításáról szóló többször módosított 1990. évi LXXXVII. sz. törvényben, valamint a

Részletesebben

II. FEJEZET. Fogalom meghatározás

II. FEJEZET. Fogalom meghatározás Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete Szombathely Megyei Jogú Város területén végzett távhőszolgáltatásról Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2006. (VI. 19.) Kt. rendelete 1

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2006. (VI. 19.) Kt. rendelete 1 Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2006. (VI. 19.) Kt. rendelete 1 a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjáról (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2008.

Részletesebben

I. Mérés. Hőhordozó közeg: Maximum 90 C előremenő, - a külső hőmérséklet függvényében szabályozott - hőmérsékletű melegített víz.

I. Mérés. Hőhordozó közeg: Maximum 90 C előremenő, - a külső hőmérséklet függvényében szabályozott - hőmérsékletű melegített víz. SZOLGÁLTATÓI HŐKÖZPONTRÓL ELLÁTOTT LAKOSSÁGI FELHASZNÁLÓK KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSE mely létrejött egyrészről a PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft (8400. Ajka, Móra Ferenc u. 26.), mint (statisztikai

Részletesebben

Az energiahatékonyságról szóló törvény fogyasztóvédelmi kérdései

Az energiahatékonyságról szóló törvény fogyasztóvédelmi kérdései Az energiahatékonyságról szóló törvény fogyasztóvédelmi kérdései 2012/27/EU irányelv 2015. évi LVII. törvény az energiahatékonyságról Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv Távhő Cselekvési Terv Nemzeti

Részletesebben

(1) A szolgáltató jogosult a évi XVIII. törvény 41. alapján a szolgáltatást korlátozni.

(1) A szolgáltató jogosult a évi XVIII. törvény 41. alapján a szolgáltatást korlátozni. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 63/2005.(XI.21.) Kgy. rendelete a távhőszolgáltatásról, valamint a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjának megállapításáról és a díjalkalmazás feltételeiről

Részletesebben

Távhőszolgáltatási Általános Közüzemi Szerződés

Távhőszolgáltatási Általános Közüzemi Szerződés Száma:. Távhőszolgáltatási Általános Közüzemi Szerződés Szerződést kötő felek: Távhőszolgáltató neve:... címe: Statisztikai azonosítója:... Cégjegyzékszáma:... Adószáma:... Számlavezető pénzintézetének

Részletesebben

GYŐRI HŐSZOLGÁLTATÓ KFT.

GYŐRI HŐSZOLGÁLTATÓ KFT. GYŐRI HŐSZOLGÁLTATÓ KFT. ÜZLETSZABÁLYZATA 2007. A Győri Hőszolgáltató Kft. Üzletszabályzata 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rész 4 Előszó 4 1. Az üzletszabályzat tárgya, hatálya, hatálybalépése, módosítása

Részletesebben

Siklós Város Önkormányzatának 26/2000. (XI.24.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról

Siklós Város Önkormányzatának 26/2000. (XI.24.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról Siklós Város Önkormányzatának 26/2000. (XI.24.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról A távhő gazdaságos, folyamatos és biztonságos termelésére, szolgáltatására és fogyasztására, valamint e területeken

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2006.(IX.14.) sz. rendelete a távhőszolgáltatásról. I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2006.(IX.14.) sz. rendelete a távhőszolgáltatásról. I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2006.(IX.14.) sz. rendelete a távhőszolgáltatásról (egységes szerkezetben az 53/2006.(XII.12.), 2/2008.(I.29.), 40/2008.(IX.30.), 30/2009.(VI.30.), 45/2009.(X.27.),

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 54/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 54/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 54/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatás díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről szóló 40/2006. (XII. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2011. (XII.16.) önkormányzati rendelete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL ÉS A DÍJALKALMAZÁS FELTÉTELEIRŐL (a 3/2013. (II.22.) önkormányzati rendelettel egységes

Részletesebben

1. számú melléklet. Általános közüzemi szerződés

1. számú melléklet. Általános közüzemi szerződés MELLÉKLET 1. számú melléklet Általános közüzemi szerződés Száma:.. Távhőszolgáltatási Általános Közüzemi Szerződés Szerződést kötő felek: Távhőszolgáltató neve: címe: Statisztikai azonosítója: Cégjegyzékszáma:

Részletesebben

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE. 2/2008. (I.25.) önkormányzati rendelete

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE. 2/2008. (I.25.) önkormányzati rendelete ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2/2008. (I.25.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatás helyi szabályozásáról, valamint a távhőszolgáltatási díjak megállapításáról és alkalmazásáról (egységes

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! h a t á r o z a t o t :

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! h a t á r o z a t o t : 149/H/2004. AB határozat A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! Az Alkotmánybíróság önkormányzati rendelet törvényességének vizsgálatára irányuló indítvány alapján meghozta a következő h a t á r o z a t o t : 1.

Részletesebben

EGYEDI KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS

EGYEDI KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS Várpalotai Közüzemi Kft. 8100 V á r p a l o t a, Fehérvári út 7. 9/4 EGYEDI KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS egyéb célú felhasználó fűtés szolgáltatására SZÁMA: FELHASZNÁLÓ: 2 EGYEDI KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS Amely létrejött

Részletesebben

19/2016. (VI. 24.) önkormányzati rendelet

19/2016. (VI. 24.) önkormányzati rendelet 19/2016. (VI. 24.) önkormányzati rendelet jogtar.gyor.eu/ 2016-06-24 19/2016. (VI. 24.) önkormányzati rendelet A távhőszolgáltatásról Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlése az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete KISTELEK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2007. (II.14.) KT. RENDELETE A GEOTERMÁLIS TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL Kistelek Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SZ. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL

GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SZ. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SZ. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL A Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény /továbbiakban Tszt./ 60.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010 június 24-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a távhőszolgáltatásról, annak díjképzéséről és a díjalkalmazás feltételeiről

Részletesebben

A városi energiagazdálkodás és a szabályozó hatóság Budapest november 25. Horváth Károly vezető-főtanácsos

A városi energiagazdálkodás és a szabályozó hatóság Budapest november 25. Horváth Károly vezető-főtanácsos A városi energiagazdálkodás és a szabályozó hatóság Budapest 2010. november 25. Horváth Károly vezető-főtanácsos horvathk@eh.gov.hu Városi energiagazdálkodás jelentősége 2009-ben Magyarország összes primerenergia

Részletesebben

26/2006. (IX. 25.) Ök rendelet

26/2006. (IX. 25.) Ök rendelet jogtar.gyor.eu http://jogtar.gyor.eu/?p=10731 26/2006. (IX. 25.) Ök rendelet 2006-10-01 A szöveg időállapota: 2012.IV.1. Időállapot váltás: 2006.X.1. 2008.XII.31. 2009.I.1. 2012.III.31. 2012.IV.1. - 26/2006.

Részletesebben

Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Távhőszolgáltatói üzletág ÜZLETSZABÁLYZATA

Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Távhőszolgáltatói üzletág ÜZLETSZABÁLYZATA Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Távhőszolgáltatói üzletág ÜZLETSZABÁLYZATA Jóváhagyta: Dr. Bánfi Margit Címzetes Főjegyző Makó Város Önkormányzata Készítette: Nagy Nándor Ügyvezető . TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

FŰTÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

FŰTÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS ÜSz/4 Szerződés száma: FŰTÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről: Szegedi Távfűtő Kft. székhelye: 6724 Szeged, Vág u. 4. levelezési címe: 6724 Szeged, Vág u. 4. számlavezető pénzintézete:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A távhőszolgáltatásról és a díjalkalmazás feltételeiről szóló önkormányzati

Részletesebben

[egységes szerkezetben]

[egységes szerkezetben] Ózd Város Önkormányzatának 19/2007.(X.1.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény egyes rendelkezéseinek Ózd város területén történő végrehajtásáról [egységes szerkezetben]

Részletesebben

VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS FENNTARTÓ KFT TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZEMEGYSÉG ÜZLETSZABÁLYZAT

VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS FENNTARTÓ KFT TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZEMEGYSÉG ÜZLETSZABÁLYZAT VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS FENNTARTÓ KFT TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZEMEGYSÉG ÜZLETSZABÁLYZAT Mosonmagyaróvár, 2009. november 1. Jóváhagyta:... Mosonmagyaróvár Város jegyzője TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 6 ELŐSZÓ...

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Az általános közüzemi szerződés (a továbbiakban: Szerződés) általános szerződési feltételei a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 25/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 25/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 25/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk(2) bekezdésében,

Részletesebben

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása 2005. évi XVIII. Törvény: 57/C. 104 (1) A távhőszolgáltató honlapján közzéteszi és a Hivatalnak

Részletesebben

2005. évi XVIII. törvény. a távhőszolgáltatásról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya

2005. évi XVIII. törvény. a távhőszolgáltatásról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról Az Országgyűlés a felhasználók biztonságos, megfelelő minőségű és gazdaságos távhőellátása érdekében az objektív, átlátható és hátrányos megkülönböztetéstől

Részletesebben

2005. évi XVIII. törvény. a távhőszolgáltatásról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya

2005. évi XVIII. törvény. a távhőszolgáltatásról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról Az Országgyűlés a felhasználók biztonságos, megfelelő minőségű és gazdaságos távhőellátása érdekében az objektív, átlátható és hátrányos megkülönböztetéstől

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról

Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról Kazincbarcika város Önkormányzatának Képviselő-testülete a távhőszolgáltatásról

Részletesebben

T/13142. számú. törvényjavaslat. a távhőszolgáltatásról

T/13142. számú. törvényjavaslat. a távhőszolgáltatásról MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/13142. számú törvényjavaslat a távhőszolgáltatásról Előadó: Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Budapest, 2004. november 2... évi törvény a távhőszolgáltatásról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének október 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének október 29-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Az általános közüzemi szerződés (a továbbiakban: Szerződés) általános szerződési feltételei a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény

Részletesebben

Egyedi Közszolgáltatási szerződés (Nem háztartási fogyasztóknál történő elszámolás esetén)

Egyedi Közszolgáltatási szerződés (Nem háztartási fogyasztóknál történő elszámolás esetén) Egyedi Közszolgáltatási szerződés (Nem háztartási fogyasztóknál történő elszámolás esetén) 1. Amely létrejött egyrészről: - Baja Energetika Korlátolt Felelősségű Társaság - cím (székhelye): 6500 Baja,

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 14/39199/2006 E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2006. április 28-i nyilvános ülésére

2. NAPIREND Ügyiratszám: 14/39199/2006 E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2006. április 28-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 14/39199/2006 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2006. április 28-i nyilvános ülésére T árgy: Előterjesztő: Előkészítette: Tapolca Város Önkormányzatának új rendelete

Részletesebben

TIGÁZ-DSO Kft. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET. Kapacitás-lekötési szerződésszegés jogkövetkezményei (Üzletszabályzat 8.

TIGÁZ-DSO Kft. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET. Kapacitás-lekötési szerződésszegés jogkövetkezményei (Üzletszabályzat 8. TIGÁZ-DSO Kft. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET Kapacitás-lekötési szerződésszegés jogkövetkezményei (Üzletszabályzat 8.b) SZERZŐDÉSSZEGŐ MAGATARTÁS FORMÁI FÖLDGÁZELOSZTÓ Nem értesíti

Részletesebben

SEGÍTÜNK! Döntsön megfontoltan! Tájékoztató az energiaés közműszolgáltatókról

SEGÍTÜNK! Döntsön megfontoltan! Tájékoztató az energiaés közműszolgáltatókról www.mekh.hu PANASZA VAN? SEGÍTÜNK! Döntsön megfontoltan! Tájékoztató az energiaés közműszolgáltatókról V. Miben segít a kiadvány? A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) küldetése, hogy

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1..

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 43/2005 (XII. 16.) sz. rendelete a távhőszolgáltatás legmagasabb díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről Módosította: 48/2006 (XII.15.) önkormányzati

Részletesebben

TIGÁZ-DSO Kft. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET. Kapacitás-lekötési szerződésszegés jogkövetkezményei (Üzletszabályzat 8.

TIGÁZ-DSO Kft. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET. Kapacitás-lekötési szerződésszegés jogkövetkezményei (Üzletszabályzat 8. TIGÁZ-DSO Kft. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET Kapacitás-lekötési szerződésszegés jogkövetkezményei (Üzletszabályzat 8.b) SZERZŐDÉSSZEGŐ MAGATARTÁS FORMÁI FÖLDGÁZELOSZTÓ Nem értesíti

Részletesebben

TIGÁZ Zrt. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET

TIGÁZ Zrt. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET Kapacitás-lekötési szerződésszegés jogkövetkezményei (Üzletszabályzat 8.b) SZERZŐDÉSSZEGŐ MAGATARTÁS FORMÁI FÖLDGÁZELOSZTÓ Nem értesíti az érintett rendszerhasználót az üzletszabályzatban, illetve a szerződésben

Részletesebben

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása 2005. évi XVIII. Törvény: 57/C. 104 (1) A távhőszolgáltató honlapján közzéteszi és a Hivatalnak

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS. Szolgáltatói hőközpontból történő távhőszolgáltatásra

ÁLTALÁNOS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS. Szolgáltatói hőközpontból történő távhőszolgáltatásra 6. sz. melléklet ÁLTALÁNOS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Szolgáltatói hőközpontból történő távhőszolgáltatásra Amely egyrészről a Barcikaszolg Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. (3700 Kazincbarcika, Munkácsy

Részletesebben

289/2007. (X. 31.) Korm. rendelet a lakossági vezetékes gázfogyasztás és távhőfelhasználás szociális támogatásáról

289/2007. (X. 31.) Korm. rendelet a lakossági vezetékes gázfogyasztás és távhőfelhasználás szociális támogatásáról Alkalmazott jogszabályok 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0500018.tv 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet a távhőszolgáltatásról szóló 2005.

Részletesebben

Oroszlány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2012. (III.15.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról 1. egységes szerkezetben

Oroszlány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2012. (III.15.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról 1. egységes szerkezetben Oroszlány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2012. (III.15.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról 1 egységes szerkezetben Oroszlány Város Képviselő-testülete a távhőszolgáltatásról szóló

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.27.) Ökr. számú rendelete

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.27.) Ökr. számú rendelete KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.27.) Ökr. számú rendelete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL, A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁS DÍJAIRÓL ÉS A DÍJALKALMAZÁS FELTÉTELEIRŐL Komló Város Önkormányzati Képviselőtestülete

Részletesebben

2. sz. melléklet ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS

2. sz. melléklet ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS 2. sz. melléklet ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: a SÁRVÁR TÁVHŐ Hőtermelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 9600 Sárvár, Széchenyi u. 2., cégjegyzékszáma:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2006.(IX.14.) sz. rendelete a távhőszolgáltatásról. I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2006.(IX.14.) sz. rendelete a távhőszolgáltatásról. I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2006.(IX.14.) sz. rendelete a távhőszolgáltatásról (egységes szerkezetben az 53/2006.(XII.12.), 2/2008.(I.29.), 40/2008.(IX.30.), 30/2009.(VI.30.), 45/2009.(X.27.),

Részletesebben

4/A. sz. függelék 1/8

4/A. sz. függelék 1/8 1/8 Bevezetés Az általános közszolgáltatási szerződés (a továbbiakban: Szerződés) általános szerződési feltételei a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény (a továbbiakban: Tszt.), az annak

Részletesebben

E G Y E D I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R ZŐDÉS

E G Y E D I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R ZŐDÉS Szerződés száma: /.. E G Y E D I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R ZŐDÉS Amely létrejött a Móri Hőtermelő és Szolgáltató Kft. cím: 8060 Mór, Dózsa György út 22/A mint Távhőszolgáltató, valamint a Mór, mint Fogyasztó

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÉPÜLETRÉSZENKÉNTI HŐMENNYISÉGMÉRÉS SZERINTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRA

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÉPÜLETRÉSZENKÉNTI HŐMENNYISÉGMÉRÉS SZERINTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRA ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÉPÜLETRÉSZENKÉNTI HŐMENNYISÉGMÉRÉS SZERINTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRA Az általános közüzemi szerződés (a továbbiakban: Szerződés) általános szerződési

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2006. (II. 28.) RENDELETE 1 A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2006. (II. 28.) RENDELETE 1 A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2006. (II. 28.) RENDELETE 1 A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. Törvény (továbbiakban Tszt.) 60. (3) bekezdésében

Részletesebben

FŰTÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

FŰTÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS ÜSz/5 Szerződés száma: FŰTÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről: Szegedi Távfűtő Kft. székhelye: 6724 Szeged, Vág u. 4. levelezési címe: 6724 Szeged, Vág u. 4. számlavezető pénzintézete:

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától A jogszabály mai napon (2012.VIII.14.) hatályos állapota

Részletesebben

Magyar Közlöny 2005/54. szám oldaltól a oldalig. A törvényt az Országgyűlés a április 11-i ülésnapján fogadta el

Magyar Közlöny 2005/54. szám oldaltól a oldalig. A törvényt az Országgyűlés a április 11-i ülésnapján fogadta el Magyar Közlöny 2005/54. szám 2727. oldaltól a 2743. oldalig A törvényt az Országgyűlés a 2005. április 11-i ülésnapján fogadta el 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról Az Országgyűlés a felhasználók

Részletesebben

H Ő S Z O L G Á L T A T Á S I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R Z Ő D É S

H Ő S Z O L G Á L T A T Á S I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R Z Ő D É S H Ő S Z O L G Á L T A T Á S I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R Z Ő D É S - Hőközponti hőfogyasztás mérés alapján - (...sz hőközpont) amely létrejött egyrészről a Salgó Vagyon Kft. 3104 Salgótarján, Park út 12.

Részletesebben

PRIMER AJKAI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KFT ÜZLETSZABÁLYZATA A J K A, Jóváhagyta: Ajka Város jegyzője

PRIMER AJKAI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KFT ÜZLETSZABÁLYZATA A J K A, Jóváhagyta: Ajka Város jegyzője PRIMER AJKAI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KFT ÜZLETSZABÁLYZATA A J K A, 2006. Jóváhagyta: Ajka Város jegyzője 1 TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 5 ELŐSZÓ... 5 1.AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA, HATÁLYA, HATÁLYBALÉPÉSE,

Részletesebben

EGYEDI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

EGYEDI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS 4. SZÁMÚ MELLÉKLET EGYEDI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS egyrészről: a távhőszolgáltató megnevezése:kőszegi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság képviselő: Szanyi Gyula ügyvezető igazgató székhelye:

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2006.(V.15.) sz. Önkormányzati r e n d e l e t e. a távhőszolgáltatásról

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2006.(V.15.) sz. Önkormányzati r e n d e l e t e. a távhőszolgáltatásról PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2006.(V.15.) sz. Önkormányzati r e n d e l e t e a távhőszolgáltatásról A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény (a továbbiakban: Tszt.) 60. (3)

Részletesebben

AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A 34/2009.(XI.13.) rendelettel módosított 10/2006.(III.22.) RENDELETE

AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A 34/2009.(XI.13.) rendelettel módosított 10/2006.(III.22.) RENDELETE AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A 34/2009.(XI.13.) rendelettel módosított 10/2006.(III.22.) RENDELETE A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL SZÓLÓ 2005. ÉVI XVIII. TÖRVÉNY EGYES RENDELKEZÉSEINEK AJKA VÁROS

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Az üzletszabályzat tárgya, illetékességi területe,hatálya... 4. 3. általános szabályok... 8

TARTALOMJEGYZÉK. Az üzletszabályzat tárgya, illetékességi területe,hatálya... 4. 3. általános szabályok... 8 TARTALOMJEGYZÉK Az üzletszabályzat tárgya, illetékességi területe,hatálya 4 1 A hőszolgáltató ismertetése 4 2 Fogalom meghatározások a távhőszolgáltatásban 6 3 általános szabályok 8 4 Fogyasztási helyek

Részletesebben

2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról 1

2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról 1 OptiJUS Opten Kft. I 2005. évi XVIII. törvény 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról 1 2011.4.15. és 2011.6.30. között hatályos szöveg Tartalomjegyzék I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 A törvény

Részletesebben

- A szövetkezetekről szóló évi I. törvény rendelkezik a lakásszövetkezetek és a szövetkezeti tagok tulajdoni viszonyairól, beleértve a központi

- A szövetkezetekről szóló évi I. törvény rendelkezik a lakásszövetkezetek és a szövetkezeti tagok tulajdoni viszonyairól, beleértve a központi 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról Az Országgyűlés a felhasználók biztonságos, megfelelő minőségű és gazdaságos távhőellátása érdekében az objektív, átlátható és hátrányos megkülönböztetéstől

Részletesebben

83/2005. (XII. 16.) Főv. Kgy. rendelet. Általános rendelkezések

83/2005. (XII. 16.) Főv. Kgy. rendelet. Általános rendelkezések Hatályos: 2009.10.28-2012.09.30 83/2005. (XII. 16.) Főv. Kgy. rendelet a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény egyes rendelkezéseinek Budapest főváros területén történő végrehajtásáról Budapest

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ózdi Távhő Kft.

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 41/2008. (XII. 22.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 41/2008. (XII. 22.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 41/2008. (XII. 22.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény egyes rendelkezéseinek Miskolc város területén történő végrehajtásáról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 3. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat Általános rendelkezések 1. A Tszt. 52. (1) bekezdésében meghatározott Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat

Részletesebben

2005. évi XVIII. törvény. a távhőszolgáltatásról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya

2005. évi XVIII. törvény. a távhőszolgáltatásról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya Hatályos: 2009. X. 1. napjától 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról Az Országgyűlés a felhasználók biztonságos, megfelelő minőségű és gazdaságos távhőellátása érdekében az objektív, átlátható

Részletesebben

HÍRLEVÉL. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleménye

HÍRLEVÉL. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleménye HÍRLEVÉL I. A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatósága által előírt tájékoztató a társasházi tulajdonosok részére A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési

Részletesebben

ÁSZF 3. sz. melléklet

ÁSZF 3. sz. melléklet KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Általános Szerződési Feltételei a távhő fűtési célú és a használati melegvíz célú szolgáltatására és elszámolására A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. a Polgári

Részletesebben

2011. évi CXXVI. törvény

2011. évi CXXVI. törvény 2011. évi CXXVI. törvény a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény és az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény módosításáról Megjelent: MK 2011/112. (IX. 30.) Hatályos: 2011.

Részletesebben

Csabacsűd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2009.(I.30.) önkormányzati rendelete

Csabacsűd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2009.(I.30.) önkormányzati rendelete Csabacsűd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009.(I.30.) önkormányzati rendelete az ivóvíz-ellátási szolgálatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről Csabacsűd

Részletesebben

A díjképzés szabályai 2011.IV.15-től

A díjképzés szabályai 2011.IV.15-től A díjképzés szabályai 2011.IV.15-től 1. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény ármegállapítással kapcsolatos, 57. 57/A. 57/B. és 57/D -ainak előírásai: 57. (1) A távhő legmagasabb hatósági

Részletesebben

VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS FENNTARTÓ KFT TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZEMEGYSÉG ÜZLETSZABÁLYZAT

VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS FENNTARTÓ KFT TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZEMEGYSÉG ÜZLETSZABÁLYZAT VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS FENNTARTÓ KFT TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZEMEGYSÉG ÜZLETSZABÁLYZAT Mosonmagyaróvár, 2014. november 20. Jóváhagyta:... Mosonmagyaróvár Város jegyzője Tartalom 1. Az tárgya, hatálya, hatálybalépése,

Részletesebben

4. (1) Az Ör 32. (2) bekezdés d) pont db) alpontja helyébe a következő rendelkezés

4. (1) Az Ör 32. (2) bekezdés d) pont db) alpontja helyébe a következő rendelkezés Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 15/2015. (VI.1.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról szóló 49/2005. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Hőközpontok helye a távhőrendszerben. Némethi Balázs FŐTÁV Zrt.

Hőközpontok helye a távhőrendszerben. Némethi Balázs FŐTÁV Zrt. Hőközpontok helye a távhőrendszerben Némethi Balázs FŐTÁV Zrt. A távhő fogalma az a hőenergia, amelyet a távhőtermelő létesítményből hőhordozó közeg (gőz, melegített víz) alkalmazásával, távhővezeték-hálózaton

Részletesebben

TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zártkörűen Működő Részvénytársaság TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA - 2 - TARTALOMJEGYZÉK Előszó 4 1. Az üzletszabályzat tárgya, hatálya, hatálybalépése, módosítása

Részletesebben

Fogyasztóvédelmi adatok

Fogyasztóvédelmi adatok Fogyasztóvédelmi adatok Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény szerinti adat- és információ közzététel: a./ A közszolgáltatási tevékenységet folytató vállalkozás neve: Halasi Városgazda Beruházó,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Vác Város Önkormányzat 41/2005.(XII. 19.) számú rendelete a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről A távhőszolgáltatásról szóló 2005.

Részletesebben

Nemzeti Digitális Fejlesztési Program

Nemzeti Digitális Fejlesztési Program Nemzeti Digitális Fejlesztési Program Jogszabályi változások az építményengedélyezés szabályozásában 2016.11.07. Szakmai Továbbképzés Tatabánya 1 Jogszabályi változások az építményengedélyezés szabályozásában

Részletesebben

2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról 1

2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról 1 OptiJUS Opten Kft. I 2005. évi XVIII. törvény 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról 1 2009.1.1. és 2009.6.30. között hatályos szöveg Tartalomjegyzék I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 A törvény

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 32/2009. (X. 26.) rendelete. a távhőszolgáltatásról

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 32/2009. (X. 26.) rendelete. a távhőszolgáltatásról Egységes szerkezetbe foglalt szöveg 2015. december 1. MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 32/2009. (X. 26.) rendelete a távhőszolgáltatásról A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi

Részletesebben

2005. évi XVIII. törvény. a távhőszolgáltatásról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya

2005. évi XVIII. törvény. a távhőszolgáltatásról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról Az Országgyűlés a felhasználók biztonságos, megfelelő minőségű és gazdaságos távhőellátása érdekében az objektív, átlátható és hátrányos megkülönböztetéstől

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (IV. 1.) önkormányzati rendelete a a távhőszolgáltatásról, valamint a távhőszolgáltatás díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről Nagykőrös Város

Részletesebben