7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT"

Átírás

1

2 7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 7.A. Fogászati asszisztencia 7.2. Fogászati asszisztens 7.. Fogászati asszisztens (52) 7.5. Fogorvosi asszisztens 7.6. Fogorvosi asszisztens, szájhigiénikus 7.9. Klinikai fogászati higiénikus 7.0. Klinikai fogászati higiénikus (54) 7.. Klinikai fogászati higiénikus (52) 7.2.Fogászati asszisztens (54) 7.5. Klinikai fogászati higiénikus (55) 7.B. Fogtechnika 7.4. Fogműves 7.7. Fogtechnikus 7.8. Fogtechnikus (54) 7.. Fogtechnikus (55) 7.4. Fogtechnikus gyakornok (54)

3 7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT TOVÁBBKÉPZÉSEI Enged szám: /207 EHUMAP Továbbképzések/Alcsoportok Fogászati implantológia P P 2 Esztétikai fogászat aktualitásai P P Aktualitások a fogászatban P P 4 Prevenció és etika a fogászatban P P 5 A fogászat aktuális kérdései P P Alcsoportok A TK-ra befogadható még 7.A. 7.B. FIGYELEM! A továbbképzéssel érintett szakmacsoport, szakképesítések alcsoport szerinti részletezései a képzési tartalmakban olvashatóak.

4 A kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyam képzési tartalma A továbbképzéssel érintett szakmacsoport megnevezése (részletezve, ha nem az egész 7. Fogászati ellátás szakmacsoport szakmacsoportra vonatkozik a továbbképzés) A továbbképzés címe Fogászati implantológia A szakmacsoport vonatkozásában a kiemelt témakörök és óraszámai témakörök óraszám Szakmacsoportos elem Kézhigiéné Kötelező elem A szakmacsoportos elem továbbképzési formája A kötelező elem továbbképzési formája A továbbképzést lezáró tudásszint felmérés formája A lefolytatáshoz szükséges felszerelések Előadó(k)ra vonatkozó követelmények (témánként végzettségi és szakmai gyakorlati szint meghatározásával) A modern implantátumok A fogbeültetés tervezése Modern képalkotó diagnosztika Implantáció az infekciókontroll tükrében Implantáció asszisztensi szemmel - Műtéti előkészítés, műtéti technika, utókezelés Implantátum felépítmények készítésének technikája Reanimáció. Az öt órás továbbképzés tartalmazza az aktuális nemzetközi ajánlásoknak megfelelő eszköz nélküli újraélesztést (BLS). Jelenléti oktatás Jelenléti oktatás (gyakorlat maximum 2 fős csoportbontásban) Írásbeli Gyakorlati A továbbképzés megvalósításához szükséges oktatástechnikai eszközök (minimum feltétel: laptop, projektor, vetítővászon); a reanimáció eszközei. Szakmacsoportos elemek: Fogszakorvos, protetikus-, dento-alveoláris sebész-, fogtechnikus, legalább 5 év szakmai gyakorlattal rendelkező klinikai fogászati higiénikus. 5 Az előadók dokumentummal igazoltan pedagógiai ismerettel rendelkezők, vagy egyetemi oktatók, vagy a szakképesítésben oktató szakemberek. Az előadók a szakterületükre vonatkozóan érvényes működési engedéllyel rendelkező szakemberek. Kézhigiéné: Okleveles kórházhigiénés és infekciókontroll szakember, kórházhigiénikus szakorvos, epidemiológiai szakápoló legalább 5 éves szakmai gyakorlattal

5 Reanimáció: Az előadók az ERC irányelv oktatásában igazolt gyakorlattal rendelkező szakemberek.

6 A továbbképzéssel érintett szakmacsoport megnevezése (részletezve, ha nem az egész szakmacsoportra vonatkozik a továbbképzés) A kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyam képzési tartalma A továbbképzés címe A szakmacsoport vonatkozásában a kiemelt témakörök és óraszámai 7. Fogászati ellátás szakmacsoport Esztétikai fogászat aktualitásai témakörök Szakmacsoportos elem Higiéné a fogászaton 2 Kötelező elem A szakmacsoportos elem továbbképzési formája A kötelező elem továbbképzési formája A továbbképzést lezáró tudásszint felmérés formája A lefolytatáshoz szükséges felszerelések Előadó(k)ra vonatkozó követelmények (témánként végzettségi és szakmai gyakorlati szint meghatározásával) óraszám Fogfehérítés Újdonságok az endodontiában Az esztétikai fogászat a legújabb anyagok és technikák a fogak rekonstrukciójában Cirkónium pótlások készítésének laboratóriumi technikája Minőségügy a fogászatban 2 Reanimáció. Az öt órás továbbképzés tartalmazza az aktuális nemzetközi ajánlásoknak megfelelő eszköz 5 nélküli újraélesztést (BLS). Jelenléti oktatás Jelenléti oktatás (gyakorlat maximum 2 fős csoportbontásban) Írásbeli Gyakorlati A továbbképzés megvalósításához szükséges oktatástechnikai eszközök (minimum feltétel: laptop, projektor, vetítővászon); a reanimáció eszközei. Szakmacsoportos elemek: Fogszakorvos, konzerváló-, protetikus-, fogtechnikus, legalább 5 év szakmai gyakorlattal rendelkező klinikai fogászati higiénikus. Az előadók dokumentummal igazoltan pedagógiai ismerettel rendelkezők, vagy egyetemi oktatók, vagy a szakképesítésben oktató szakemberek. Az előadók a szakterületükre vonatkozóan érvényes működési engedéllyel rendelkező szakemberek. Higiéné a fogászaton témakörben: Okleveles kórházhigiénés és infekciókontroll szakember, kórházhigiénikus szakorvos, epidemiológiai szakápoló legalább 5 éves szakmai gyakorlattal Reanimáció: Az előadók az ERC irányelv oktatásában igazolt gyakorlattal rendelkező szakemberek.

7 A továbbképzéssel érintett szakmacsoport megnevezése (részletezve, ha nem az egész szakmacsoportra vonatkozik a továbbképzés) A továbbképzés címe A kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyam képzési tartalma 7. Fogászati ellátás szakmacsoport Aktualitások a fogászatban A szakmacsoport vonatkozásában a témakörök óraszám kiemelt témakörök és óraszámai Szakmacsoportos elem Betegjogok, betegbiztonság érvényesülése 2 Kötelező elem A szakmacsoportos elem továbbképzési formája A kötelező elem továbbképzési formája A továbbképzést lezáró tudásszint felmérés formája A lefolytatáshoz szükséges felszerelések Előadó(k)ra vonatkozó követelmények (témánként végzettségi és szakmai gyakorlati szint meghatározásával) Adatszolgáltatás és adatvédelem 2 Szűrővizsgálatok, megelőzés és egészségnevelés gyermekkorban Fogszabályozás és szájhigiéné Infekciókontroll a fogászaton 2 A parodontológia újdonságai műtéti megoldások Reanimáció. Az öt órás továbbképzés tartalmazza az aktuális nemzetközi ajánlásoknak megfelelő eszköz nélküli újraélesztést (BLS). Jelenléti oktatás Jelenléti oktatás (gyakorlat maximum 2 fős csoportbontásban) Írásbeli Gyakorlati A továbbképzés megvalósításához szükséges oktatástechnikai eszközök (minimum feltétel: laptop, projektor, vetítővászon); a reanimáció eszközei. Szakmacsoportos elemek: Fogszakorvos, gyermekfogász-fogszabályozó-, parodontológus szakorvos, fogtechnikus, legalább 5 év szakmai gyakorlattal rendelkező klinikai fogászati higiénikus 5 Az előadók dokumentummal igazoltan pedagógiai ismerettel rendelkezők, vagy egyetemi oktatók, vagy a szakképesítésben oktató szakemberek. Az előadók a szakterületükre vonatkozóan érvényes működési engedéllyel rendelkezzenek. Infekciókontroll a fogászaton témakörnél: Okleveles kórházhigiénés és infekciókontroll szakember, kórházhigiénikus szakorvos, epidemiológiai szakápoló legalább 5 éves szakmai gyakorlattal Reanimáció: Az előadók az ERC irányelv oktatásában igazolt gyakorlattal rendelkező szakemberek.

8 A továbbképzéssel érintett szakmacsoport megnevezése (részletezve, ha nem az egész szakmacsoportra vonatkozik a továbbképzés) A továbbképzés címe A kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyam képzési tartalma A szakmacsoport vonatkozásában a kiemelt témakörök és óraszámai 7. Fogászati ellátás szakmacsoport Prevenció és etika a fogászatban témakörök Szakmacsoportos elem Infekciókontroll a fogászatban rendelő, műtő, labor 2 Kötelező elem A szakmacsoportos elem továbbképzési formája A kötelező elem továbbképzési formája A továbbképzést lezáró tudásszint felmérés formája A lefolytatáshoz szükséges felszerelések Előadó(k)ra vonatkozó követelmények (témánként végzettségi és szakmai gyakorlati szint meghatározásával) óraszám Életmód és szájhigiéné összefüggései 2 Jogi, munkajogi aktualitások 2 Mit és hogy? - Kommunikáció és etika a rendelőben és azon kívül Minőségügy a fogászatban 2 Szolgálat és szolgáltatás a fogorvoslásban 2 Az eltűnt személyek és a halottak fogazatuk alapján való azonosításának etikai és jogi dilemmái A fogorvosi elsősegélynyújtás, konzultáció, szaktanácsadás és tudományos tevékenység etikája Reanimáció. Az öt órás továbbképzés tartalmazza az aktuális nemzetközi ajánlásoknak megfelelő eszköz nélküli újraélesztést (BLS). Jelenléti oktatás Jelenléti oktatás (gyakorlat maximum 2 fős csoportbontásban) Írásbeli Gyakorlati A továbbképzés megvalósításához szükséges oktatástechnikai eszközök (minimum feltétel: laptop, projektor, vetítővászon); a reanimáció eszközei. Szakmacsoportos elemek: Fogszakorvos, legalább 5 év szakmai gyakorlattal rendelkező klinikai fogászati higiénikus, jogász, felsőfokú pedagógiai, bölcsész, kommunikációs, minőségügyi végzettségű szakember 2 5 Az előadók dokumentummal igazoltan pedagógiai ismerettel rendelkezők, vagy egyetemi oktatók, vagy a szakképesítésben oktatók. Az előadók a szakterületükre vonatkozóan érvényes működési engedéllyel rendelkezzenek. Infekciókontroll a fogászatban rendelő, műtő, labor témakörnél: okleveles kórházhigiénés és infekciókontroll szakember, kórházhigiénikus szakorvos, epidemiológiai szakápoló legalább 5

9 éves szakmai gyakorlattal Reanimáció: Az előadók az ERC irányelv oktatásában igazolt gyakorlattal rendelkező szakemberek.

10 A kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyam képzési tartalma A továbbképzéssel érintett szakmacsoport megnevezése (részletezve, ha nem az egész 7. Fogászati szakmacsoport szakmacsoportra vonatkozik a továbbképzés) A továbbképzés címe A szakmacsoport vonatkozásában a kiemelt témakörök és óraszámai Szakmacsoportos elem Kötelező elem A szakmacsoportos elem továbbképzési formája A kötelező elem továbbképzési formája A továbbképzést lezáró tudásszint felmérés formája A lefolytatáshoz szükséges felszerelések Előadó(k)ra vonatkozó követelmények A fogászat aktuális kérdései témakörök Anamnézis, betegvizsgálat, írott és digitalizált dokumentáció, etikai alapelvek óraszám Sugárvédelem a fogászati röntgen készülékek használata során Stomato-onkológiai prevenció a fogorvosi rendelőben Szisztémás betegségek a szájüregben Dento-alveolaris ambuláns szájsebészet az asszisztensek mindennapi gyakorlatában Speciális ellátást igénylő páciensek a konzerváló fogászatban Kompozíciós tömőanyagok használata és anyagtana Parodontológiai kórképek kóroktana és ellátása Korszerű regenerációs műtétek Esztétikai fogászat Implantátumokra készített fogpótlások Korszerű lenyomatanyagok és lenyomatvételi technikák Esztétikai fogászat: alkalmazott kerámiák, digitális technológia, fogszín meghatározás Fogazati és állcsont rendellenességek korszerű fogszabályozási ellátása Primer és szekunder prevenció lehetőségei a fogászati gyakorlatban Reanimáció. Az öt órás továbbképzés tartalmazza az aktuális nemzetközi ajánlásoknak megfelelő eszköz nélküli újraélesztést (BLS). Jelenléti oktatás Jelenléti oktatás (gyakorlat maximum 2 fős csoportbontásban) Írásbeli Gyakorlati A továbbképzés megvalósításához szükséges oktatástechnikai eszközök (minimum feltétel: laptop, projektor, vetítővászon); a reanimáció eszközei. Szakmacsoportos elemek (az elvárások minden témánál 5

11 (témánként végzettségi és szakmai gyakorlati szint meghatározásával) azonosak): Fogszakorvos, protetikus-, dento-aleoláris sebész- szakorvos, gyermekfogász-fogszabályozó-, parodontológus szakorvos, fogtechnikus, legalább 5 év szakmai gyakorlattal rendelkező klinikai fogászati higiénikus. Az előadók dokumentummal igazoltan pedagógiai ismerettel rendelkezők, vagy egyetemi oktatók, vagy a szakképesítésben oktató szakemberek. Az előadók a szakterületükre vonatkozóan érvényes működési engedéllyel rendelkező szakemberek. Reanimáció: Az előadók az ERC irányelv oktatásában igazolt gyakorlattal rendelkező szakemberek.

10. MŰTÉTI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT

10. MŰTÉTI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 10. MŰTÉTI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 10.A. Endoszkópia 10.1. Emésztőszervi endoszkópos szakasszisztens 10.2. Emésztőszervi endoszkópos szakasszisztens (egészségügyi szakasszisztens) (54) 10.3. Endoszkópos

Részletesebben

13. KÖZEGÉSZSÉGÜGYI ÉS NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKMACSOPORT

13. KÖZEGÉSZSÉGÜGYI ÉS NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKMACSOPORT 13. KÖZEGÉSZSÉGÜGYI ÉS NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKMACSOPORT 13.A. Fertötlenítés 13.D. Népegészségügy 13.. Egészségőr 13.1. Egészségfejlesztési szakember MSc 13.3. Egészségőr-fertőtlenítő 13.1. Katonai higiénikus

Részletesebben

4.F. Szövettani diagnosztika

4.F. Szövettani diagnosztika 4. LABORATÓRIUMI DIAGNOSZTIKA SZAKMACSOPORT 4.A. Általános labororatóriumi diagnosztika 4.1. Általános laboratóriumi asszisztens 4.F. Szövettani diagnosztika 4.38. Szövettani asszisztens 4.11. Egészségügyi

Részletesebben

(54) Radiográfus (52) Sugárterápiás szakasszisztens (54) Röntgenasszisztens Röntgenasszisztens (52)

(54) Radiográfus (52) Sugárterápiás szakasszisztens (54) Röntgenasszisztens Röntgenasszisztens (52) 5. KÉPI DIAGNOSZTIKA SZAKMACSOPORT 5.A. Képi diagnosztika 5.E. Radiofarmakológia 5.3. Diagnosztikai képalkotó 5.4. Radio-farmakológiai szakasszisztens 5.5. Radio-farmakológiai szakasszisztens (egészségügyi

Részletesebben

14. EGÉSZSÉGÜGYI MENEDZSMENT SZAKMACSOPORT

14. EGÉSZSÉGÜGYI MENEDZSMENT SZAKMACSOPORT 14. EGÉSZSÉGÜGYI MENEDZSMENT SZAKMACSOPORT 14.A. Egészségbiztosítás 14.1. Egészségbiztosítási szak 14.4. Egészségügyi operátor () 14.. Egészségügyi operátor (4) 14.8. Egészségügyi ügyvitelszervező 14.9.

Részletesebben

Cipőkészítő és javító (ortopédiai cipész) Fülilleszték-készítő Fülilleszték-készítő (52) 15.G. Ortopédiai műszerészet

Cipőkészítő és javító (ortopédiai cipész) Fülilleszték-készítő Fülilleszték-készítő (52) 15.G. Ortopédiai műszerészet 15. REHABILITÁCIÓS ÉS ÉLETVEZETÉST TÁMOGATÓ SZAKMACSOPORT 15.A. Addiktológia 15.F. Ortopédiai cipőkészítés 15.1. Addiktológiai konzultáns 15.17. Ortopédiai cipész 15.28. Pszichiátriai és mentálhigiénés

Részletesebben

2.A. Gyermek ápolás és asszisztencia (1) 2.9. Egészségügyi gyermekotthoni gondozó Segédápoló (gyermek)

2.A. Gyermek ápolás és asszisztencia (1) 2.9. Egészségügyi gyermekotthoni gondozó Segédápoló (gyermek) . GYERMEK ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT ALCSOPORTJAI.A. Gyermek ápolás és asszisztencia (1).9. Egészségügyi gyermekotthoni gondozó.16. Segédápoló (gyermek).b. Gyermek ápolás és asszisztencia ().3. Csecsemő-

Részletesebben

6. ÁLTALÁNOS ÉS ELEKTROFIZIOLÓGIAI ASSZISZTENCIA SZAKMACSOPORT

6. ÁLTALÁNOS ÉS ELEKTROFIZIOLÓGIAI ASSZISZTENCIA SZAKMACSOPORT 6. ÁLTALÁNOS ÉS ELEKTROFIZIOLÓGIAI ASSZISZTENCIA SZAKMACSOPORT 6.A. Audiológia 6.. Audiológiai asszisztens 6.. Audiológiai szakasszisztens (54) 6.7. Audiológiai szakasszisztens és hallásakusztikus (54)

Részletesebben

Foglalkozási napló. Fogászati asszisztens 14. évfolyam

Foglalkozási napló. Fogászati asszisztens 14. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Fogászati asszisztens 14. évfolyam (OKJ száma: 54 720 02) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

11. SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT

11. SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 11. SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 11.1. Szülésznő 11.. Szülésznő (54) 11.. Szülésznő (55) 11.4. Szülésznő (BSc) 11.5. Szülésznő (főiskolai végzettség) 11. SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT TOVÁBBKÉPZÉSEI

Részletesebben

17.TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT SZAKMACSOPORT Akupresszőr Alternatív fizioterápia Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta 17.4.

17.TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT SZAKMACSOPORT Akupresszőr Alternatív fizioterápia Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta 17.4. 17.TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT SZAKMACSOPORT 17.1. Akupresszőr 17.2. Alternatív fizioterápia 17.3. Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta 17.4. Bioenergetikus 17.5. Életmód-tanácsadó és terapeuta 17.6. Fitoterápia

Részletesebben

9. MOZGÁSTERÁPIA ÉS FIZIOTERÁPIA SZAKMACSOPORT

9. MOZGÁSTERÁPIA ÉS FIZIOTERÁPIA SZAKMACSOPORT 9. MOZGÁSTERÁPIA ÉS FIZIOTERÁPIA SZAKMACSOPORT 9.A. Fizioterápia 9.. Fizikoterápiás asszisztens 9.3. Fizioterápiás asszisztens 9.4. Fizioterápiás asszisztens () 9.. Fizioterápiás szakasszisztens (4) 9.1.

Részletesebben

A 2014/2015-ös tanévben hallgatói jogviszonyt létesítő hallgatók kurrikuluma felmenő rendszerben

A 2014/2015-ös tanévben hallgatói jogviszonyt létesítő hallgatók kurrikuluma felmenő rendszerben A 2014/2015-ös tanévben hallgatói jogviszonyt létesítő hallgatók kurrikuluma felmenő rendszerben A tantárgy elnevezése Kreditkó Előtanulmány Számonkérés d ELMÉLETI MODUL 1. szemeszter kötelező Anatómia,

Részletesebben

Naptári 2017.I.félé. Napok 3 Tanf. órák25 Vizsga igen Dija Ft

Naptári 2017.I.félé. Napok 3 Tanf. órák25 Vizsga igen Dija Ft 1 Korszerű gyökércsapos fogművek súlyosan destruált fogak helyreállításának lehetőségei Jelleg Kötelező szinten tartó y i Kar Szakképesítések, amelyekhez kötelező szintentartó pontszámként Szakképesítése

Részletesebben

8. GYÓGYSZERTÁRI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT

8. GYÓGYSZERTÁRI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 8. GYÓGYSZERTÁRI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 8.1. Gyógyszerellátási szakasszisztens (egészségügyi szakasszisztens) (4) 8.2. Gyógyszergazdálkodó szakasszisztens 8.3. Gyógyszerkiadó szakasszisztens 8.4. Gyógyszerkiadó

Részletesebben

A kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok szakmai tartalmai

A kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok szakmai tartalmai Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 3. (1) (3) bekezdésben leírtak alapján a miniszter közzéteszi A kötelező szakmacsoportos továbbképzési

Részletesebben

A FOGORVOSTUDOMÁNY HELYE AZ ÉLETTUDOMÁNYOK VILÁGÁBAN. A FOGORVOSI TUDOMÁNYÁGAK SZEREPE A GYÓGYÍTÁSBA, A FOGORVOSI TEAM

A FOGORVOSTUDOMÁNY HELYE AZ ÉLETTUDOMÁNYOK VILÁGÁBAN. A FOGORVOSI TUDOMÁNYÁGAK SZEREPE A GYÓGYÍTÁSBA, A FOGORVOSI TEAM A FOGORVOSTUDOMÁNY HELYE AZ ÉLETTUDOMÁNYOK VILÁGÁBAN. A FOGORVOSI TUDOMÁNYÁGAK SZEREPE A GYÓGYÍTÁSBA, A FOGORVOSI TEAM Készítette: Dr. Dézsi Anna Júlia ÉLETTUDOMÁNY Alkalmazott tudományok gyakorlati tevékenység

Részletesebben

Magyar joganyagok - 48/1997. (XII. 17.) NM rendelet - a kötelező egészségbiztosítás k 2. oldal (2) A fogászati sürgősségi ellátás körébe tartozó beava

Magyar joganyagok - 48/1997. (XII. 17.) NM rendelet - a kötelező egészségbiztosítás k 2. oldal (2) A fogászati sürgősségi ellátás körébe tartozó beava Magyar joganyagok - 48/1997. (XII. 17.) NM rendelet - a kötelező egészségbiztosítás k 1. oldal 48/1997. (XII. 17.) NM rendelet a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető fogászati ellátásról

Részletesebben

Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó

Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2018-01-27 Ütemezés: Időtartam: Hetente 3 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

Érvényes: től visszavonásig. Konzultáció, betegvizsgálat, szájüregi daganatos elváltozások szűrése, kezelési terv, árajánlat készítése

Érvényes: től visszavonásig. Konzultáció, betegvizsgálat, szájüregi daganatos elváltozások szűrése, kezelési terv, árajánlat készítése Érvényes: 2018.03.01-től visszavonásig Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy a megadott árak tájékoztató jellegűek. Betegeink részére egyedi kezelési tervet készítünk, melyben az egyes árak mellett

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1. vizsgafeladat november 16.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1. vizsgafeladat november 16. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

A 23. sorszámú Fogászati asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 23. sorszámú Fogászati asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 23. sorszámú Fogászati asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 720 02 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

ORÁLIS IMPLANTOLÓGIA SZAKKÉPESÍTÉS ÉS MEGSZERZÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI

ORÁLIS IMPLANTOLÓGIA SZAKKÉPESÍTÉS ÉS MEGSZERZÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ORÁLIS IMPLANTOLÓGIA SZAKKÉPESÍTÉS ÉS MEGSZERZÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI 1.1. A képzés célja: A képzés célja olyan fogorvosok szakképzése, akik a fogorvosi KKK-ban meghatározott alapvető implantológiai ellátásokon

Részletesebben

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 1 (2) A továbbképzési időszak teljesítéséhez az egészségügyi szakdolgozónak e rendelet szerinti a) kötelező

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: A rendelést egy 4 hónapos várandós kismama keresi fel fogászati szűrés, valamint az intrauterin életszakaszt érintő utód gyermekfogászati prevenciós tanácsadás céljából. Tájékoztassa a kismamát

Részletesebben

3.34. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 725 11 KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ

3.34. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 725 11 KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ 3.34. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 725 11 KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC.

Részletesebben

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA A kötelező szakmacsoportos továbbképzés ELLENŐRZÉSI JEGYZŐKÖNYVE (63/2011.(XI.29.) NEFMI rendelet alapján) Szakértő neve: Szakértő igazolvány száma: SZAFTEX befogadási száma: MESZK befogadási sorszáma:

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2410-06 Fogászati higiénikus tevékenysége fogászati kezeléseknél modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2410-06 Fogászati higiénikus tevékenysége fogászati kezeléseknél modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

3.20. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 724 01 FOGTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ

3.20. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 724 01 FOGTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ 3.20. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 724 01 FOGTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről

Részletesebben

I. A szakképzés jogi háttere

I. A szakképzés jogi háttere 2.42. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 52 725 02 GYAKORLÓ KÉPI DIAGNOSZTIKAI, NUKLEÁRIS MEDICINA ÉS SUGÁRTERÁPIÁS ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint az I. EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZATHOZ A szakképzési kerettanterv

Részletesebben

Szakmai kritérium rendszer az érvényben lévő OKJ-k szerint

Szakmai kritérium rendszer az érvényben lévő OKJ-k szerint Általános szempontok: - érvényes kamarai igazolvány - érvényes működési nyilvántartási igazolvány a szakképesítés szakmacsoportja / szakterület szerint/ vagy annak hiányában igazolás, hogy a meghosszabbítás

Részletesebben

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE. az 54 720 02 FOGÁSZATI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE. az 54 720 02 FOGÁSZATI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 54 720 02 FOGÁSZATI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA Pécs, 2014. augusztus 28. Dr.

Részletesebben

Teljes borító korona készítésének klinikai munkafázisai. Dr. Bistey Tamás

Teljes borító korona készítésének klinikai munkafázisai. Dr. Bistey Tamás Teljes borító korona készítésének klinikai munkafázisai Dr. Bistey Tamás Munkafázisok áttekintése Klinikai munkafázisok Betegvizsgálat, kezelési terv, preparálás, lenyomatvétel Vázpróba Laboratóriumi munkafázisok

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar. Előzetes tanszéki javaslat tantárgy befogadási kérelemhez. 2014/2015-os curriculum alapján

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar. Előzetes tanszéki javaslat tantárgy befogadási kérelemhez. 2014/2015-os curriculum alapján Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Előzetes tanszéki javaslat tantárgy befogadási kérelemhez 2014/2015-os curriculum alapján Hallgató neve: Évfolyam/ szemeszter: Átadó intézmény: Előírt tantárgy

Részletesebben

3.74. S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ

3.74. S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ 3.74. S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) 55 725 11 KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

A Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika tájékoztatója IV. és V. éves fogorvoshallgatók számára

A Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika tájékoztatója IV. és V. éves fogorvoshallgatók számára A tájékoztatója IV. és V. éves fogorvoshallgatók számára A gyermekfogászat és fogszabályozás oktatásának célja, hogy a hallgatók elsajátítsák mindazokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, melyeket

Részletesebben

Engedélyszám: 10023-1/2011-EAHUF. 2411-10 Fogászati prevenció, szájhigiéné követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 10023-1/2011-EAHUF. 2411-10 Fogászati prevenció, szájhigiéné követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat A fogorvosi rendelésre érkező páciens stomato-onkológiai vizsgálata során a szájnyálkahártyáján egy letörölhetetlen, fehér foltot talál. Konzultáljon a fogorvossal a páciensnél talált elváltozásról!

Részletesebben

PARODONTOLÓGIA szakvizsga megszerzésének követelményrendszere*

PARODONTOLÓGIA szakvizsga megszerzésének követelményrendszere* Elméleti követelmények** PARODONTOLÓGIA szakvizsga megszerzésének követelményrendszere* Ismernie kell: a fogágy anatómiáját (EM szintig) és élettanát a fogágybetegség epidemiológiáját a fogágybetegség

Részletesebben

Vezetői beszámoló és program

Vezetői beszámoló és program Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi Vezetői

Részletesebben

2.37. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 52 723 01 GYAKORLÓ ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint az I. Egészségügy ÁGAZATHOZ

2.37. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 52 723 01 GYAKORLÓ ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint az I. Egészségügy ÁGAZATHOZ 2.37. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 52 723 01 GYAKORLÓ ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint az I. Egészségügy ÁGAZATHOZ A szakképzési kerettanterv ágazatra vonatkozó része (4x1 évfolyamos képzésben az első négy

Részletesebben

EREDMÉNYES BETEGBIZTONSÁGI FEJLESZTÉSEK - A TUDÁS SZEREPE

EREDMÉNYES BETEGBIZTONSÁGI FEJLESZTÉSEK - A TUDÁS SZEREPE 44. Betegbiztonsági Fórum EREDMÉNYES BETEGBIZTONSÁGI FEJLESZTÉSEK - A TUDÁS SZEREPE 2018. április 5. Program Aktualitások A betegbiztonság oktatása helyzetkép és kérdések Eredményes betegbiztonsági projektek

Részletesebben

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT 1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT...2 2. GYERMEK ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT...3 3. SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT...3 4. LABORATÓRIUMI DIAGNOSZTIKA SZAKMACSOPORT...4 5. KÉPI DIAGNOSZTIKA

Részletesebben

A Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika tájékoztatója IV. és V. éves fogorvoshallgatók számára

A Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika tájékoztatója IV. és V. éves fogorvoshallgatók számára A tájékoztatója IV. és V. éves fogorvoshallgatók számára A gyermekfogászat és fogszabályozás oktatásának célja, hogy a hallgatók elsajátítsák mindazokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, melyeket

Részletesebben

röntgenfelvétel: helyi arcüreg felvétel Röntgen CD-re írása/db

röntgenfelvétel: helyi arcüreg felvétel Röntgen CD-re írása/db Fogászati árlista Diagnosztika amamnézis, első megbeszélés (amennyiben nálunk folytatja a kezelést levonásra kerül a végső árból az ) státusz, tervkészítés orálkamerával való felmérés góckutatás röntgenfelvétel:

Részletesebben

Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet által akkreditált egészségügyi továbbképzésekről. Képzési kínálatunk

Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet által akkreditált egészségügyi továbbképzésekről. Képzési kínálatunk FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 1134 BUDAPEST, TÜZÉR U. 33-35. Nyilvántartási szám: 01-0849-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-2057 Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző

Részletesebben

dr. Horváth János szakmai önéletrajz

dr. Horváth János szakmai önéletrajz dr. Horváth János szakmai önéletrajz Beosztás: osztályvezető főorvos Telefon: 317-6600 Mobil: 309918929 Belső mellék: 60734 Szoba: 201, 202, 203, 204 Szakterület: Fogszabályozás Szakmai önéletrajz Személyi

Részletesebben

2326- Aszepszis-antiszepszis, munkavédelem, környezetvédelem. 2327- Első ellátás-elsősegélynyújtás. 2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés

2326- Aszepszis-antiszepszis, munkavédelem, környezetvédelem. 2327- Első ellátás-elsősegélynyújtás. 2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés OKJ szám Szakképesítés Követelménymodul 54 723 1000 Ápoló 2321-2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés 2324- Alapápolás 2325- Diagnosztika-terápia 2329- Betegmegfigyelés/Monitorozás 2322- Gondozás 2330-

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPESÍTÉSEK

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPESÍTÉSEK 54 723 01 1000 Ápoló 2321-06 Interakció az egészségügyi ellátásban 2323-06 Egészségnevelés-egészségfejlesztés 2324-06 Alapápolás 2325-06 Diagnosztika-terápia 2329-06 Betegmegfigyelés/Monitorozás 2322-06

Részletesebben

2385-09 Rögzített fogpótlás készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2385-09 Rögzített fogpótlás készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2385-09 Rögzített fogpótlás készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Rögzített fogpótláshoz a munka sikeressége érdekében tájékoztatja új kollégáját, a jó fogszín maghatározás és a

Részletesebben

Árjegyzék. A kezelés megkezdése előtt kérjen tájékoztatót a várható költségekről!

Árjegyzék. A kezelés megkezdése előtt kérjen tájékoztatót a várható költségekről! Árjegyzék A kezelés megkezdése előtt kérjen tájékoztatót a várható költségekről! Vizit ( kezelés nélkül ) 4000.- Oralkamerás diagnosztika 4500.- Digitális röntgen felvétel 2500.- Kezelési terv készítése

Részletesebben

A Központi Stomatológiai Intézet integrálása a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karába

A Központi Stomatológiai Intézet integrálása a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karába Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi A Központi

Részletesebben

A Központi Stomatológiai Intézet integrálása a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karába

A Központi Stomatológiai Intézet integrálása a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karába Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi A Központi

Részletesebben

2. EGYÉB ADATOK A képzés megkezdésének feltételei: Iskolai előképzettség: érettségi végzettség Bemeneti kompetenciák:

2. EGYÉB ADATOK A képzés megkezdésének feltételei: Iskolai előképzettség: érettségi végzettség Bemeneti kompetenciák: A 45. sorszámú Klinikai fogászati higiénikus megnevezésű szakképesítés ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés ráépülés azonosító száma:

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 33594 MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 140. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A nemzeti erõforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az

Részletesebben

Az egyes tárgyak előadóinak neve. Kötelező és kötelezően választható tárgyak

Az egyes tárgyak előadóinak neve. Kötelező és kötelezően választható tárgyak Az egyes tárgyak előadóinak neve Kötelező és kötelezően választható tárgyak Általános és fogászati radiológia Előadó: Dr. Dobó Nagy Csaba egyetemi (Orális Diagnosztikai Tanszék) Anatómia (Maxillofacialis

Részletesebben

K1 99% K2 99% K3 99% K4 0% K5 100% K6 100% K7 100% K8 0% K9 0%

K1 99% K2 99% K3 99% K4 0% K5 100% K6 100% K7 100% K8 0% K9 0% Intézmény neve Intézmény OEP kódja PÉNZÜGYI ADATOK III. negyedév I/1. Tartozásállomány alakulása 126 275 252 ebből nem lejárt 23 697 440 1-30 napon belül lejárt 14 882 514 31-60 napon belül lejárt 13 787

Részletesebben

DENTOALVEOLARIS SEBÉSZET

DENTOALVEOLARIS SEBÉSZET DENTOALVEOLARIS SEBÉSZET szakvizsga megszerzésének követelményrendszere* maxillofaciális daganatok és komplex kezelésük maxillofaciális traumatológia a rehabilitáció helye a maxillofaciális daganatok komplex

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

Cystaszűkítő készülék alkalmazása nagy kiterjedésű ciszta esetén

Cystaszűkítő készülék alkalmazása nagy kiterjedésű ciszta esetén Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi Cystaszűkítő

Részletesebben

Hasadékos páciens teljes protetikai rehabilitációja

Hasadékos páciens teljes protetikai rehabilitációja Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi Hasadékos

Részletesebben

KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT ÉS FOGPÓTLÁSTAN szakvizsga megszerzésének követelményrendszere*

KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT ÉS FOGPÓTLÁSTAN szakvizsga megszerzésének követelményrendszere* KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT ÉS FOGPÓTLÁSTAN szakvizsga megszerzésének követelményrendszere* KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT Operatív fogászat a rágószerv anatómiáját és élettanát a caries epidemiológiáját a fogszuvasodás

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2411-06 Fogászati prevenció, szájhigiéné modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2411-06 Fogászati prevenció, szájhigiéné modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

2.48. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV GYÓGY- ÉS SPORTMASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint az I. EGÉSZSÉG ÁGAZATHOZ 2013.

2.48. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV GYÓGY- ÉS SPORTMASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint az I. EGÉSZSÉG ÁGAZATHOZ 2013. 2.48. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 54 726 01 GYÓGY- ÉS SPORTMASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint az I. EGÉSZSÉG ÁGAZATHOZ 2013. A szakképzési kerettanterv ágazatra vonatkozó része (4x1 évfolyamos képzésben

Részletesebben

16. DIETETIKAI SZAKMACSOPORT

16. DIETETIKAI SZAKMACSOPORT 16. DIETETIKAI SZAKMACSOPORT 16.1. Diétás segédasszisztens 16.. Diétásnővér (középfokú) 16.. Dietetikus 16.4. Dietetikus (BSc) 16.5. Élelmezési menedzser (54) 16.6. Élelmezésvezető 16.7. Élelmezésvezető

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig minősítő neve: Vízvári László minősítő beosztása: főigazgató JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ie) alpontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

A Konzerváló Fogászat célkitűzése, elméleti, gyakorlati oktatása

A Konzerváló Fogászat célkitűzése, elméleti, gyakorlati oktatása 1818-1865 A Konzerváló Fogászat célkitűzése, elméleti, gyakorlati oktatása Dr. Tóth Zsuzsanna Ph.D. klinikaigazgató Konzerváló Fogászati Klinika Követelmények a számonkérés rendszere A propedeutika célja,

Részletesebben

FOK I. évfolyam ( csop.) TANÉV 2. félév

FOK I. évfolyam ( csop.) TANÉV 2. félév FOK I. évfolyam (11-23. csop.) 2018-2019. TANÉV 2. félév HÉTFÕ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK 8-9 9-10 DEMO DEMO 10-11 MOLEKULÁRIS BIOLÓGIA 11-12 MOLEKULÁRIS BIOLÓGIA 12-13 sejtbiológia gy. 17-23 sejtbiológia

Részletesebben

FOGSZABÁLYOZÁS szakvizsga megszerzésének követelményrendszere*

FOGSZABÁLYOZÁS szakvizsga megszerzésének követelményrendszere* FOGSZABÁLYOZÁS szakvizsga megszerzésének követelményrendszere* a fogszabályozás orvosi szakterülete, jelentősége, összefüggések a fogszuvasodással és a fogágybetegségekkel a fogazati rendellenességek előfordulásának

Részletesebben

SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK

SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 1. sz. melléklete 1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT 1.1.

Részletesebben

FELSŐ RÖGZÍTETT ÉS ALSÓ KOMBINÁLT FOGPÓTLÁS KÉSZÍTÉSE

FELSŐ RÖGZÍTETT ÉS ALSÓ KOMBINÁLT FOGPÓTLÁS KÉSZÍTÉSE Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter c. egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi FELSŐ

Részletesebben

Alsó állcsont rehabilitációja esztétikus tömésekkel

Alsó állcsont rehabilitációja esztétikus tömésekkel Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi Alsó állcsont

Részletesebben

Magyar joganyagok - 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet - az egészségügyi szakdolgoz 2. oldal (4) Ha a továbbképzésre kötelezett azonos szakmacsoportba

Magyar joganyagok - 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet - az egészségügyi szakdolgoz 2. oldal (4) Ha a továbbképzésre kötelezett azonos szakmacsoportba Magyar joganyagok - 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet - az egészségügyi szakdolgoz 1. oldal 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről

Részletesebben

KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK FOGORVOS OSZTATLAN SZAK

KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK FOGORVOS OSZTATLAN SZAK Forrás: 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet a felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett FOGÁSZATI ASSZISZTENS TANFOLYAM a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett FOGÁSZATI ASSZISZTENS TANFOLYAM a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2019-03-09 A tanfolyam már biztosan indul! Jellemző a túljelentkezés, kérjük idejében biztosítsa helyét a csoportban! Hetente 11 hónap Helyszín:

Részletesebben

Kiskunmajsa település ellátási adatai

Kiskunmajsa település ellátási adatai Járó-TEK 2017-03-9 Kiskunmajsa település ellátási adatai általános kémiai laboratóriumi diagnosztika (5001) Progreszivítás: 1, szakorvosi, diagnosztika addiktológia (1801) addiktológia (1801) addiktológia

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma 55 725 11 Klinikai fogászati higiénikus Komplex szakmai vizsga A vizsgafeladat megnevezése: Fogászati higiénikus tevékenységei, fogászati prevenciós tevékenység, A vizsgafeladat

Részletesebben

Tiszaug település ellátási adatai

Tiszaug település ellátási adatai Járó-TEK 2018-12-12 Tiszaug település ellátási adatai általános kémiai laboratóriumi diagnosztika (5001) addiktológia (1801) addiktológia (1801) addiktológia (1801) Diótörés Alapítvány addiktológia (1801)

Részletesebben

A 25. sorszámú Fogtechnikus megnevezésű szakképesítés ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 25. sorszámú Fogtechnikus megnevezésű szakképesítés ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 25. sorszámú Fogtechnikus megnevezésű szakképesítés ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés ráépülés azonosító : 55 724 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE. az FOGÁSZATI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE. az FOGÁSZATI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 54 720 02 FOGÁSZATI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA Pécs, 2014. augusztus 28. Dr.

Részletesebben

hatályos: 2015.09.01-2015.09.02

hatályos: 2015.09.01-2015.09.02 41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet az emberi erőforrások minisztere ágazatába tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 37/2013. (V. 28.) EMMI rendelet módosításáról 1 hatályos: 2015.09.01-2015.09.02

Részletesebben

ÓRATERV GYAKORLÓ CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKÁPOLÓ NAPPALI SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, A szakmai követelménymodulokhoz rendelt tantárgyak heti óraszáma

ÓRATERV GYAKORLÓ CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKÁPOLÓ NAPPALI SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, A szakmai követelménymodulokhoz rendelt tantárgyak heti óraszáma ÓRATERV GYAKORLÓ CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKÁPOLÓ NAPPALI SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, A szakmai követelménymodulokhoz rendelt tantárgyak heti óraszáma Szakmai követelménymodulok 11500-12 11499-12 Foglalkoztatás II. 11498-12

Részletesebben

I. évfolyam FOK ( csop.) TANÉV 1. félév

I. évfolyam FOK ( csop.) TANÉV 1. félév I. évfolyam FOK (11-23. csop.) 2017-2018. TANÉV 1. félév HÉTFÕ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK 8-9 SZÁMONKÉRÉS ODONTOLÓGIA EA. 9-10 BIOSTATISZTIKA Szeminárium O. KÉMIA EA. O. KÉMIA EA. o. kémia sz 17-23 o.

Részletesebben

A dentoalveolaris sebészet és a fogszabályozás együttműködésének lehetőségei gyermek- és ifjúkorban

A dentoalveolaris sebészet és a fogszabályozás együttműködésének lehetőségei gyermek- és ifjúkorban A dentoalveolaris sebészet és a fogszabályozás együttműködésének lehetőségei gyermek- és ifjúkorban Dental Hírek - X. évfolyam 3. szám Az orvostudomány rohamos fejlődésének egyik következménye, hogy a

Részletesebben

ÁRJEGYZÉK (2014.03.01.)

ÁRJEGYZÉK (2014.03.01.) ÁRJEGYZÉK (2014.03.01.) Kezelési díj Szájvizsgálat, állapotfelmérés, kezelési terv 3.000.- Szaktanácsadás, gyógyszerfelírás 3.000-5.000.- Röntgen 2 000,- OP (panorámaröntgen) GÓCSA - DÍJ (le nem mondott

Részletesebben

Fogászati asszisztens feladatai extraorális röntgenfilmek készítésekor MP 020.ST

Fogászati asszisztens feladatai extraorális röntgenfilmek készítésekor MP 020.ST Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: Fogászati asszisztens feladatai extraorális röntgenfilmek készítésekor MP 020.ST Készítette: Kiss Tiborné fogászati

Részletesebben

Kiskunmajsa település ellátási adatai

Kiskunmajsa település ellátási adatai Járó-TEK 2018-12-11 Kiskunmajsa település ellátási adatai általános kémiai laboratóriumi diagnosztika (5001) Progreszivítás: 1, szakorvosi, diagnosztika addiktológia (1801) addiktológia (1801) addiktológia

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma 55 725 11 Klinikai fogászati higiénikus Komplex szakmai vizsga A vizsgafeladat megnevezése: Fogászati higiénikus tevékenységei, fogászati prevenciós tevékenység, szájhigiénés

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások. 1. vizsgafeladat. 2010. február 2.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások. 1. vizsgafeladat. 2010. február 2. Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének idıpontjáig minısítı neve: Vízvári László minısítı beosztása: fıigazgató JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2411-06 Fogászati prevenció, szájhigiéné modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2411-06 Fogászati prevenció, szájhigiéné modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig minősítő neve: Vízvári László minősítő beosztása: főigazgató JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Szakfelügyelő főorvosi Minőségügyi szakfőorvosi konferencia április 4.

Szakfelügyelő főorvosi Minőségügyi szakfőorvosi konferencia április 4. Szakfelügyelő főorvosi Minőségügyi szakfőorvosi konferencia 2014. április 4. Program: 10.45-11.00 Regisztráció 11.00-11.10 Megnyitó 11.10-11.20 A MOK Fogorvosi Tagozat elnökének (Dr. Hermann Péter egyetemi

Részletesebben

KURZUSOK ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT I.

KURZUSOK ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT I. KURZUSOK 1 ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT 2018. I. 2 ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT 2018. I. FÉLÉV KURZUSOK 3 ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT KURZUSOK 2018. I. FÉLÉV 4 ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT 2018.

Részletesebben

Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara

Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara IMPLANTÁTUMOK SEBÉSZETE Kétfázisú műtéti technika Egyfázisú műtéti technika KÉTFÁZISÚ MŰTÉTI TECHNIKA Spiekermann: Color atlas of implantology EGYFÁZISÚ MŰTÉTI TECHNIKA

Részletesebben

Tájékoztató az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről

Tájékoztató az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről Tájékoztató az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről 2013 A szakképzés munkavégzésre irányuló jogviszonyban eltöltött, meghatározott időtartamú törzsképzési és szakgyakorlati időből áll. (A jelölt

Részletesebben

2010. november Zagyva Klára

2010. november Zagyva Klára Egészségügyi Szakképzési Konferencia 2010. november 22-23. Zagyva Klára Néhány gondolat Miért? (a fejlesztések mozgatóerői) Struktúra Tartalom Vizsgatevékenységek Modulszámok változásai Ami az új szvk

Részletesebben

Szakorvosi, szakfogorvosi, szakgyógyszerészi, szakpszichológusi, és egyéb egészségügyi felsőfokú képzésekre irányadó tájékoztatás

Szakorvosi, szakfogorvosi, szakgyógyszerészi, szakpszichológusi, és egyéb egészségügyi felsőfokú képzésekre irányadó tájékoztatás Szakorvosi, szakfogorvosi, szakgyógyszerészi, szakpszichológusi, és egyéb egészségügyi felsőfokú képzésekre irányadó tájékoztatás Azon jelöltek esetében, akik 2012. szeptember 15. napja előtt kezdték meg

Részletesebben

Új Országos Képzési Jegyzék

Új Országos Képzési Jegyzék EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATI HUMÁN ERŐFORRÁS-STRATÉGIAI FŐOSZTÁLY Új Országos Képzési Jegyzék Dr. Cserháti Zoltán főosztályvezető A szakképzési rendszer átalakításának célja Alap:

Részletesebben

Mi érdekli? Gyermekkori vagy felnőttkori fogszabályozás? Esztétikai fogászat? Fogékszer?

Mi érdekli? Gyermekkori vagy felnőttkori fogszabályozás? Esztétikai fogászat? Fogékszer? Üdvözöljük a Mosoly Házában! Főként fogszabályozásra specializálódott fogászati magánklinikánk Szombathely belvárosában, a Fő tér szomszédságában található. Három fogorvosi székkel felszerelt rendelőnk

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések. 1. vizsgafeladat. 2011. január 11.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések. 1. vizsgafeladat. 2011. január 11. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben