Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 18/1991. számú rendelet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 18/1991. számú rendelet"

Átírás

1 Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 18/1991 (XI.21.) önkormányzati rendelete A helyi címer és zászló alkotásáról, használatáról, valamint a címekről és kitüntetésekről Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/1992., 4/1997. (II. 21.), 7/2001. (II. 28.), 14/2003. (V. 30., 24/2006. (IX. 30.), 29/2010. (XI. 17.), 3/2012. (I. 25.), 27/2014. (X. 27.) számú rendeletekkel módosított egységes szerkezetbe foglalt szövege 18/1991. számú rendelet A helyi címer és zászló alkotásáról, használatáról, valamint a címekről és kitüntetésekről [1] Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete figyelemmel a Képző- és Iparművészeti Lektorátus G/790/1986. (XII. 5.) számú szakértői állásfoglalására- jelen önkormányzati rendeletében szabályozza a helyi címer- és zászló alkotásának, használatának, valamint a címeknek, kitüntetéseknek kérdéseit Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdés foglalt felhatalmazása alapján, a 32. cikk (1) bekezdés i.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva I. fejezet Monor város címere és zászlója 1. (1) [2] Monor város címere: Álló pajzs, benne két mező, amit egymástól hármas domb rajzolata választ el. A felső mező enciánkék alapú, benne aranyszínű szőlőinda levelekkel. Az alsó mező aranyszínű alapú, középső részén bíborszínű nagy M betű, Monor kezdőbetűjeként. A felső mezőben lévő szőlőinda és levelek Monor történelmi, mezőgazdasági múltját és jelenkori mezőgazdasági jellegét jelképezi. (2) [3] Az alsó mező hármas domborulata a város szőlő- és bortermelő területeit, különösen a Strázsa-hegyet hangsúlyozza.

2 (3) A művészi kivitelezés történelmi alapmotívumát az 1652-ben kelt Monor pecsétje és az ezt célzó levéltári kutatások határozták meg. 2. (1) Monor városi zászlója: Ezüstszínű, 1:2 méretarányú lobogó, közepén a címer rajzolata domborított hímzéssel és színekkel, a végén ezüst rojtozattal. (2) A címer és zászló rajzát hiteles támpéldányait- a rendelet melléklete tartalmazza. II. fejezet A címer és zászló előállítása, használata 3. (1) Monor címerét és zászlóját kizárólag hiteles alakban, színeinek és méretarányainak megtartásával lehet előállítani és használni. (2) A címer vörösréz alapanyagú és égetett zománcszínű, míg a zászló gobelin-szövésű, amelyek eredeti (alap) példányait Monor város polgármestere őrzi. (3) A címert nyomdai termékben fekete-fehér színben, dísz- és emléktárgyakon az előállításhoz felhasznált anyag színeiben lehet alkalmazni és felhasználni. (4) A címert az önkormányzat szervei, intézményei (vállalatai) külön engedély nélkül használhatják: - a képviselő-testületi meghívóin, - a polgármester, alpolgármester, jegyző által használatos hivatalos levélpapíron (borítékon),

3 - az önkormányzat képviselő-testülete által alapított díszokleveleken, emléklapokon, plaketteken és jelvényen, - a polgármesteri vállszalagon, - ünnepségeken és rendezvényeken, fontosabb tárgyalásokon, - nemzetközi (testvérvárosi) kapcsolatokban és idegenforgalmi propagandában. 4. (1) A polgármester a pártok, társadalmi- és tömeg-szervezetek, egyesületek, egyházi közösségek, valamint egyéb szervek és testületek részére külön engedélyezheti a címer előállítását és használatát. (2) Az engedélyt csak írásban lehet kiadni, és azt vissza kell vonni a címer használatával és előállításával történt visszaélés esetén. Az engedélyekről nyilvántartást kell vezetni. 5. A zászlót ezüsthatású alapanyagon, eredeti színezésű címer-rajzolattal, az alapanyagból szegélyezett rojtozattal 1:2 méretaránytól eltérő nagyságban tömeggyártási eljárással is elő lehet állítani. 6. A zászló felhasználható: a.) kiemelkedő ünnepeken és emléknapokon, a középületek fellobogózására, b.) a város életében jelentős helyi események, ünnepségek és rendezvények alkalmával, c.) megkülönböztetésül a többi település részvételével tartott rendezvényeken, d.) Monor és más települések közötti bel-, vagy külföldi kapcsolatokban,

4 e.) cserezászlóként és elismerésként a juttatás jellegének a zászlón való feltüntetésével. 7. Az állami címer, az állami zászló, valamint a helyi címer és zászló együttes használata esetén az állami címernek, az állami zászlónak elsőbbséget kell biztosítani. Az elsőbbség biztosítása történhet: - eltérő méretezéssel, - eltérő elhelyezéssel, vagy - mindkettővel. III. fejezet A Díszpolgári cím adományozása 8. (1) Monor városban és érdekében, hosszú időszak alatt kimagasló társadalmi, gazdasági, közösségi, kulturális, egyéb közhasznú tevékenysége, vagy az egész életpályája során a város (korábban nagyközség) hírnevét öregbítő és történelmileg is maradandót alkotó személy részére MONOR DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím- és az ezt tanúsító DÍSZOKLEVÉL adományozható. E kitüntetést Monorról elszármazó, külföldön élő, illetve már elhalálozott személy is megkaphatja. (2) A díszpolgári cím, és díszoklevél adományozását a javasolt személy megnevezésével, tevékenységének és érdemeinek hiteles és részletes indoklásával, - a polgármester, - az alpolgármester, - a képviselő-testület bizottsága(i) kezdeményezhetik. (3) [4] A beérkezett javaslatokat a testület Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának előzetes véleményezése után a polgármester terjeszti elő a képviselő-testület ülésén.

5 (4) A díszpolgári cím és díszoklevél adományozásáról a képviselő-testület határoz. Döntéséhez a megválasztott települési képviselők felénél több- minősített szavazati arány szükséges. (5) A képviselő-testület ötévenként legfeljebb kettő díszpolgári címet és díszoklevelet adományoz. Az adományozás kezdő éveként megjelölt 1988 évet és az ezt követően korábban kiadott kitüntetéseket elismeri. (6) A díszpolgári címet és díszoklevelet március 15-én Nemzeti Ünnepünkön- Monor várossá nyilvánításának napján, a polgármester adja át. (7) A díszoklevelet a polgármester és a jegyző írja alá. Az oklevél Monor város címerét hordozza merített papíron, védőtokban elhelyezve. (8) A díszpolgári cím jogosultjának az önkormányzat művészi kivitelű és egyedi jellegű ajándéktárgyat adományoz. 9. Monor díszpolgára az önkormányzat megbecsülését élvezi. (1) A képviselő-testület ülésén tanácskozási joggal vehet részt. (2) A város által rendezett ünnepségeken, fogadásokon a polgármesterrel együtt képviseli a várost. (3) Ünnepeken, évfordulókon az önkormányzat megemlékezik róla.

6 10. Az elhunyt díszpolgár arcképét a közeli hozzátartozó hozzájárulásával, a kistanácskozó-terem falán kell örök időre elhelyezni. (1) A kitüntetett személy(ek)ről részletes nyilvántartást kell vezetni. IV. fejezet A képviselő-testület által adományozható egyéb kitüntetések, elismerések 11. (1) Monor városban, a település érdekében végzett kiemelkedő közhasznú tevékenység elismeréseként, MONORÉRT EMLÉKPLAKETT és OKLEVÉL adományozható (2) Az emlékplakett és oklevél adományozását a javasolt személy vagy közösség megnevezésével, tevékenységének és érdemeinek hiteles és részletes indokolásával, - a polgármester, - bármely települési képviselő kezdeményezhetik. Képviselő-testület elé tárgyalásra, csak az esedékesség évében január 31-ig beérkezett javaslatok kerülhetnek. (3) [5] A beérkezett javaslatokat a testület Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának előzetes véleményezése után a polgármester terjeszti elő a képviselő-testület ülésén. (4) A MONORÉRT EMLÉKPLAKETT és OKLEVÉL adományozásáról a képviselőtestület határoz. Döntéséhez a megválasztott települési képviselők felénél többminősített szavazati arány szükséges. (5) A képviselő-testület évenként legfeljebb három kitüntető emlékplakettet és oklevelet adományoz. Az adományozás kezdő éveként megjelölt évet és az azt követően korábban kiadott kitüntetéseket elismeri.

7 (6) A kitüntetést március 15-én és (vagy) október 23-án a polgármester adja át ünnepélyes keretek között. Az oklevelet a polgármester és a jegyző írja alá. (7) A kitüntetéshez az önkormányzat egyedi tárgyat, vagy ajándékutalványt adományoz. 12. (1) A képviselő-testület a város érdekében évenként kiemelkedő, eseti, megnevezett bármilyen jellegű érdemes közhasznú tevékenység elismeréseként, OKLEVELET adományoz. (2) Az oklevél adományozását a javasolt személyek, vagy közösségek megnevezésével, tevékenységük és érdemeik részéletes indoklásával - az állampolgárok (közösségeik), - bármelyik települési képviselő kezdeményezhetik. (3) [6] A beérkezett javaslatokat a polgármester átruházott hatáskörben eljárva figyelemmel a testület Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának előzetes véleményére is- bírálja el, és dönt az oklevelek adományozásáról. (4) A polgármester évenként legfeljebb tíz elismerő oklevelet adományozhat ünnepélyes keretek között, az oklevelet a polgármester írja alá. (5) Az elismert személyekről (közösségekről) e rendelet 10. -ának (1) bekezdésében előírt nyilvántartást kell vezetni az alábbiak szerint: - megjelölve a kitüntetett személy(ek), vagy közösségek nevét, lakcímét, a kitüntetés, elismerés adományozásának dátumát, annak rövid indoklását. 12/A.

8 (1) A képviselő-testület a régi hagyományok újjáélesztése érdekében tevékenykedő szőlőés bortermelő gazdák, illetve az általuk létrehozott szervezetek elismerése és támogatása, illetve a település bortermelő helyeinek, borainak és borkultúrájának fejlesztése, népszerűsítése érdekében Az Év Bora Monoron címet adományoz. (2) A cím annak a magán- vagy jogi személyiségű, monori illetékességű bortermelő által készített, monori vagy Monor környéki alapanyagból származó bornak adományozható, amely a Monor Környéki Strázsa Borrend és Monor-Szárazhegyi Hegyközség által szervezett hivatalos éves monori borversenyen indulási kategóriától függetlenül a legmagasabb összpontszámot érte el. A cím elnyerésének feltétele, hogy a bor termelője az adott borból rendelkezzen legalább 200 literrel és ebből Monor Város Önkormányzatának biztosítson reprezentációs célokra 30 db palack mennyiséget, térítés ellenében. (3) A cím adományozására a Monor Környéki Strázsa Borrend és Monor-Szárazhegyi Hegyközség együttesen tesz javaslatot, az adományozás feltételeinek fennállásáról szóló igazolással. (4) [7] A képviselő-testület évente egy címet adományozhat. A cím adományozásáról az Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság előzetes véleményezése után a testület a polgármester előterjesztésére a május 25-i Szent Orbán-napi városi ünnepségeket megelőző rendes ülésén dönt. Döntéséhez a megválasztott képviselők felénél több minősített szavazati arány szükséges. (5) A címet elnyert bor termelőjének az önkormányzat oklevelet és a kitüntető címmel ellátott serleget adományoz. Az oklevelet a polgármester és a jegyző írja alá. A címet elnyert bor és termelőjének neve a város lakosságának tájékoztatása céljából a Monori Strázsa Önkormányzati újság következő számában megjelenik. (6) Amennyiben a címet elnyert bor kereskedelmi forgalomba kerül és rendelkezik a szükséges szakhatósági engedélyekkel (származási igazolás, OBI engedély, stb.), a forgalmazó az adott tétel mennyiségéig palackjai etikettjén használhatja a kitüntető címet és Monor Város címerét. (7) A címet elnyert borból 1 darab palackot az önkormányzat a monori helytörténeti gyűjteménynek adományoz megőrzésre és kiállítás céljára.

9 (8) A címet elnyert bor elnevezéséről és termelője nevéről nyilvántartást kell vezetni a cím átadásának időpontja szerint. (9) A cím elsőként a évi, (2) bekezdésben foglaltak szerinti borverseny győztesének adható át. V. fejezet Vegyes (záró) rendelkezések 13. (1) Ezen önkormányzati rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. (2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Monor Városi Jogú Nagyközségi Közös Tanács 2/1987. (IV. 9.) számú, illetve a Monor Városi Tanács 3/1990. (II. 20.) sz. korábbi rendeletei hatályukat vesztik. 14. Ezen önkormányzati rendelet eredeti példányát, valamint a címerrajz engedélyezett példányát fel kell terjeszteni az Új Magyar Központi, a Pest Megyei Levéltárnak. 15. Ezen önkormányzati rendelet díszkötéses példányait ki kell adni: - a polgármesternek, - az alpolgármesternek,

10 - [8] az Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnökének, - a Jegyzői Iroda vezetőjének. Monor, január 9. Nagy Illés sk. Dr. Kapási Pál sk. alpolgármester jegyző [1] Kiegészítette a 3/2012. (I. 25.) számú rendelet. 1.. Hatályos: február 25-től. [2] Módosította a 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelet 73. (3) bekezdése. Hatályos: október 28-tól. [3] Módosította a 24/2006. (IX. 30.) számú rendelet 2.. Hatályos: október 1-től. [4] Módosította a 29/2010. (XI. 17.) számú rendelet 2..(1) bekezdés. Hatályos: november 17. [5] Módosította a 29/2010. (XI. 17.) számú rendelet 2..(2) bekezdés. Hatályos: november 17. [6] Módosította a 29/2010. (XI. 17.) számú rendelet 2..(3) bekezdés. Hatályos: november 17. [7] Módosította a 29/2010. (XI. 17.) számú rendelet 2..(4) bekezdés. Hatályos: november 17. [8] Módosította a 29/2010. (XI. 17.) számú rendelet 2..(5) bekezdés. Hatályos: november 17.

1 Módosította a 15/2012. Gárdonyi önkormányzat rendelet

1 Módosította a 15/2012. Gárdonyi önkormányzat rendelet Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/1991. (II. 12.) a városi címer és zászló használatáról, valamint a díszpolgári intézményről 1 (az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) I.

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 7/1993.(VI.09.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 7/1993.(VI.09.) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 7/1993.(VI.09.) sz. önkormányzati rendelete Helyi címer- és zászló alkotásáról, használatáról, a díszpolgári cím és az Önkormányzat által adományozható

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014. (III.6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014. (III.6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014. (III.6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország címerének

Részletesebben

Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete

Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete A helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Gyékényes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2005. (XI.3.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város jelképeiről és használatuk rendjéről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2005. (XI.3.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város jelképeiről és használatuk rendjéről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2005. (XI.3.) R E N D E L E T E Mátészalka Város jelképeiről és használatuk rendjéről (egységes szerkezetben a 16/2009.(XI.2.) és a 11/2012.(V.29.)

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/1998.(I. 27.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/1998.(I. 27.) számú R E N D E L E T E MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1998.(I. 27.) számú R E N D E L E T E Marcali Város jelképeinek megállapításáról és használatának rendjéről Marcali Város Képviselőtestülete a helyi

Részletesebben

A CÍMER HASZNÁLATÁNAK KÖRE ÉS MÓDJA

A CÍMER HASZNÁLATÁNAK KÖRE ÉS MÓDJA Bácsbokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015 (IV.29.) önkormányzati rendelete Bácsbokod Nagyközség Önkormányzatának jelképeiről Bácsbokod Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁSZSZENTÁNDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KEPVISELOTESTULÉTENEK. 1. szakasz

JÁSZSZENTÁNDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KEPVISELOTESTULÉTENEK. 1. szakasz JÁSZSZENTÁNDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KEPVISELOTESTULÉTENEK 1991. évi 15sz.. önkormányzati RENDELETE ( egységes szerkezetben) Jászszentadrás község címerének és zászlajának létesítéséről Jászszentandrás

Részletesebben

13/2000. (VI.16.) rendelete. Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról

13/2000. (VI.16.) rendelete. Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról BERHIDA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÕ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. (VI.16.) rendelete Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról Berhida Város Önkormányzata Képviselõ-testülete a módosított

Részletesebben

Szomor Községi Önkormányzat. 9/1994.(IX.29.) számú rendelete a község címerének és zászlajának megállapításáról és használatának rendjéről.

Szomor Községi Önkormányzat. 9/1994.(IX.29.) számú rendelete a község címerének és zászlajának megállapításáról és használatának rendjéről. Szomor Községi Önkormányzat 9/1994.(IX.29.) számú rendelete a község címerének és zászlajának megállapításáról és használatának rendjéről. Szomor község címere: A községi címer és zászló leírása 1. Kék

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2014. (IX. 5.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2014. (IX. 5.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2014. (IX. 5.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/1991.(VIII. 12.) számú rendelete egységes szerkezetben a 13/2009.(X.27.) számú rendelettel

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/1991.(VIII. 12.) számú rendelete egységes szerkezetben a 13/2009.(X.27.) számú rendelettel SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1991.(VIII. 12.) számú rendelete egységes szerkezetben a 13/2009.(X.27.) számú rendelettel a városi címer és zászló alkotásának és használatának rendjéről.

Részletesebben

Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata. 7/2015. (V.4.) önkormányzati rendelete a nagyközség címeréről és zászlójáról.

Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata. 7/2015. (V.4.) önkormányzati rendelete a nagyközség címeréről és zászlójáról. Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015 (V.4.) Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata 7/2015. (V.4.) önkormányzati rendelete a nagyközség címeréről és zászlójáról Szentmártonkáta

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2000./VII. 05./ ÖK. számú. R e n d e l e t e. Nyírmada Nagyközség címerének megalkotásáról.

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2000./VII. 05./ ÖK. számú. R e n d e l e t e. Nyírmada Nagyközség címerének megalkotásáról. NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2000./VII. 05./ ÖK. számú R e n d e l e t e Nyírmada Nagyközség címerének megalkotásáról. Nyírmada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

1.. AZ ÖNKORMÁNYZAT JELKÉPEI. Tiszacsege Város Önkormányzati Képviselő-testülete az alábbi jelképeket alapítja:

1.. AZ ÖNKORMÁNYZAT JELKÉPEI. Tiszacsege Város Önkormányzati Képviselő-testülete az alábbi jelképeket alapítja: TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATII KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT JJELKÉPEIIRÖL SSZÓLÓ 4/11995..((IIIIII.. 011..)) KT.. SSZ.. RENDELETÉNEK A 16/ /2005.(IX.. 01..)) RENDELETTEL MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (IX. 07.) önkormányzati rendelete az önkormányzati kitüntetésekről és elismerő címekről Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról 25/2006. (XII. 5.) ÖR. sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 2/2007.

Részletesebben

TARTALOM I. FEJEZET: A VÁROS CÍMERÉNEK ÉS ZÁSZLÓJÁNAK LEÍRÁSA. 2 II. FEJEZET: A CÍMER HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI. 2 III. 4 IV. 4 ZÁRADÉK.

TARTALOM I. FEJEZET: A VÁROS CÍMERÉNEK ÉS ZÁSZLÓJÁNAK LEÍRÁSA. 2 II. FEJEZET: A CÍMER HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI. 2 III. 4 IV. 4 ZÁRADÉK. TARTALOM I. FEJEZET: A VÁROS CÍMERÉNEK ÉS ZÁSZLÓJÁNAK LEÍRÁSA... 2 II. FEJEZET: A CÍMER HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI... 2 III. FEJEZET: A ZÁSZLÓ HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI... 4 IV. FEJEZET: VEGYES RENDELKEZÉSEK...

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1991. (X. 31.) rendelete az önkormányzati címer és zászló használatáról*

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1991. (X. 31.) rendelete az önkormányzati címer és zászló használatáról* PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1991. (X. 31.) rendelete az önkormányzati címer és zászló használatáról* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Lengyeltóti Város Képviselő-testülete. 6/1992.(V.28.) rendelete

Lengyeltóti Város Képviselő-testülete. 6/1992.(V.28.) rendelete Lengyeltóti Város Képviselő-testülete 6/1992.(V.28.) rendelete Lengyeltóti Város jelképeiről és a jelképek használatáról (egységes szerkezetben a módositására kiadott 19/2009.(IX.25.), 16/2012.(V.31.)

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. FEJEZET ALGYŐ NAGYKÖZSÉG DÍSZPOLGÁRA KITÜNTETŐ CÍM. (1) A Képviselő-testület megalapítja az Algyő Nagyközség Díszpolgára kitüntető címet.

I. FEJEZET ALGYŐ NAGYKÖZSÉG DÍSZPOLGÁRA KITÜNTETŐ CÍM. (1) A Képviselő-testület megalapítja az Algyő Nagyközség Díszpolgára kitüntető címet. Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2007. (X.3.) Önkormányzati rendelete a kitüntető címek, díjak és elismerő oklevél alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló rendelet / egységes

Részletesebben

Dunakeszi Város Képviselő-testületének 11/1991.(X. 10) sz. Önkormányzati rendelete A város jelképeiről és azok használatáról. I.

Dunakeszi Város Képviselő-testületének 11/1991.(X. 10) sz. Önkormányzati rendelete A város jelképeiről és azok használatáról. I. Dunakeszi Város Képviselő-testületének 11/1991.(X. 10) sz. Önkormányzati rendelete A város jelképeiről és azok használatáról Dunakeszi Város Képviselő-testülete a lakosság akaratán alapulóan e rendelettel

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-tesületének 1/2004. (I.22.) önkormányzati RENDELETE

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-tesületének 1/2004. (I.22.) önkormányzati RENDELETE 1 Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-tesületének 1/2004. (I.22.) önkormányzati RENDELETE A települési címer és zászló alkotásáról, engedélyezéséről és módjáról Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25 / (VIII.10.) önkormányzati rendelete Dabas Város jelképeiről

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25 / (VIII.10.) önkormányzati rendelete Dabas Város jelképeiről Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25 / 2017. (VIII.10.) önkormányzati rendelete Dabas Város jelképeiről Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. a) Kozármisleny Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában álló

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. a) Kozármisleny Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában álló Kozármisleny város képviselő testületének 13/2015 (IV.30.) önkormányzati rendelete a város önkormányzata jelképeinek alkotásáról és használatának szabályozásáról Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1999. (V.25.) önkormányzati rendelete Mezőberény város címere és zászlója használatáról

Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1999. (V.25.) önkormányzati rendelete Mezőberény város címere és zászlója használatáról Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1999. (V.25.) önkormányzati rendelete Mezőberény város címere és zászlója használatáról Mezőberény Város Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében,

Részletesebben

DARVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/1991.(XI.18.).DÖR SZÁMÚ RENDELETE DARVAS KÖZSÉG CÍMERÉNEK, ÉS ZÁSZLÓJÁNAK HASZNÁLATÁRÓL

DARVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/1991.(XI.18.).DÖR SZÁMÚ RENDELETE DARVAS KÖZSÉG CÍMERÉNEK, ÉS ZÁSZLÓJÁNAK HASZNÁLATÁRÓL DARVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/1991.(XI.18.).DÖR SZÁMÚ RENDELETE DARVAS KÖZSÉG CÍMERÉNEK, ÉS ZÁSZLÓJÁNAK HASZNÁLATÁRÓL Darvas község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

A városi címer és zászló leírása Szombathely Megyei Jogú Város zászlója: téglalap alakú, kék színű, rajta Szombathely címerével.

A városi címer és zászló leírása Szombathely Megyei Jogú Város zászlója: téglalap alakú, kék színű, rajta Szombathely címerével. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/1991. (V.23.) önkormányzati rendelete a város címerének és zászlójának megállapításáról és használatának rendjéről A városi címer és zászló leírása

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról 25/2006. (XII. 5.) ÖR. sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 2/2007.

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország címerének

Részletesebben

1. A város jelképei és leírásuk

1. A város jelképei és leírásuk Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete Vecsés Város jelképeiről és használatuk rendjéről, valamint a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásának

Részletesebben

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 42/2000. (XI. 30.) sz. RENDELETE Dabas Város címeréről, zászlajáról és lobogójáról 1

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 42/2000. (XI. 30.) sz. RENDELETE Dabas Város címeréről, zászlajáról és lobogójáról 1 DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 42/2000. (XI. 30.) sz. RENDELETE Dabas Város címeréről, zászlajáról és lobogójáról 1 Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. Tv. 1.. (6) bek. a) pontjában

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 6/1996. (IV.5.) Kgy. számú rendelete. a megye címeréről, pecsétjéről, zászlajáról, és használatuk rendjéről

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 6/1996. (IV.5.) Kgy. számú rendelete. a megye címeréről, pecsétjéről, zászlajáról, és használatuk rendjéről Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 6/1996. (IV.5.) Kgy. számú rendelete a megye címeréről, pecsétjéről, zászlajáról, és használatuk rendjéről (a módosításokat tartalmazó 5/2016. (IV.27.) önk. rendelettel egységes

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 4/2002. (III. 15.) rendelete. Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 4/2002. (III. 15.) rendelete. Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2002. (III. 15.) rendelete Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról (egységes szerkezetben) 1 Jászladány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete. a település jelképeiről és a jelképek használatáról I. FEJEZET.

SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete. a település jelképeiről és a jelképek használatáról I. FEJEZET. SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete a település jelképeiről és a jelképek használatáról Szászberek Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többszörösen

Részletesebben

Kántorjánosi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelete Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről

Kántorjánosi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelete Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről Kántorjánosi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelete Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Módosító rendelet: 25/2011. (X.21.) sz. rendelet

Módosító rendelet: 25/2011. (X.21.) sz. rendelet Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (V.20.) önkormányzati rendelete a város címeréről, zászlójáról és azok használatáról (egységes szerkezetben) Módosító rendelet: 25/2011. (X.21.)

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 4/1992. (II. 11.) önkormányzati rendelete Az Eger város nevének, címerének és zászlajának használatáról

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 4/1992. (II. 11.) önkormányzati rendelete Az Eger város nevének, címerének és zászlajának használatáról Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 4/1992. (II. 11.) önkormányzati rendelete Az Eger város nevének, címerének és zászlajának használatáról Módosította: 33/2006. (IX.01.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1 GALAMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Galambok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

TARANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. Képviselő-testületének. 5 /1999.(V.27.) kt.sz. r e n d e l e t e

TARANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. Képviselő-testületének. 5 /1999.(V.27.) kt.sz. r e n d e l e t e TARANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 5 /1999.(V.27.) kt.sz. r e n d e l e t e Tarany Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által alapított kitüntető címről, díjról és oklevélről és adományozások

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 4/2002. (III. 15.) rendelete. Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 4/2002. (III. 15.) rendelete. Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2002. (III. 15.) rendelete Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról Jászladány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Balatonrendes Község Képviselő-testület 9/2010. (VIII.03.) r e n d e l e t e. Egyes kitüntetések alapításáról és adományozás rendjéről

Balatonrendes Község Képviselő-testület 9/2010. (VIII.03.) r e n d e l e t e. Egyes kitüntetések alapításáról és adományozás rendjéről Balatonrendes Község Képviselő-testület 9/2010. (VIII.03.) r e n d e l e t e Egyes kitüntetések alapításáról és adományozás rendjéről A település önkormányzata a település gazdasági gyarapodását, továbbfejlődését,

Részletesebben

XIX. 41/2011. (XI.30.), 16/2010. (VI.18.), 17/2009. (V.22.), 22/2008. (VI.20.), 6/2007. (II.23.), 17/2004. (IV.13.), 3/1998. (II.20.), 27/1995.(VI.

XIX. 41/2011. (XI.30.), 16/2010. (VI.18.), 17/2009. (V.22.), 22/2008. (VI.20.), 6/2007. (II.23.), 17/2004. (IV.13.), 3/1998. (II.20.), 27/1995.(VI. Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának Kispest Díszpolgára cím alapításáról és adományozásáról szóló 41/2011. (XI.30.), 16/2010. (VI.18.), 17/2009. (V.22.), 22/2008. (VI.20.), 6/2007. (II.23.),

Részletesebben

Jászapáti Városi Önkormányzat 21/2009.(X.1.) rendelete

Jászapáti Városi Önkormányzat 21/2009.(X.1.) rendelete Jászapáti Városi Önkormányzat 21/2009.(X.1.) rendelete Jászapáti Város címerének és zászlajának használata rendjéről (Egységes szerkezetbe foglalva 2014. november 21.) Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. fejezet A község címerének leírása és használata 1..

I. fejezet A község címerének leírása és használata 1.. Nemeske Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2000.(IX.15.) sz. önkormánvzati rendelete a község jelképeiről és a jelképek használatáról. Nemeske Község Önkormányzatának Képviselö-testülete a

Részletesebben

Harkány Város Önkormányzatának 8/2012. (V. 14.) sz. rendelete a Díszpolgári cím, valamint a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről

Harkány Város Önkormányzatának 8/2012. (V. 14.) sz. rendelete a Díszpolgári cím, valamint a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről Harkány Város Önkormányzatának 8/2012. (V. 14.) sz. rendelete a Díszpolgári cím, valamint a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről Harkány Város Önkormányzatának az 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE Újhartyán Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Z Á H O N Y VÁROS. Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2004. /III.1./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Z Á H O N Y VÁROS. Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2004. /III.1./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Z Á H O N Y VÁROS Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2004. /III.1./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat által adományozható elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Részletesebben

I.Fejezet DÍSZPOLGÁRI CÍM l..

I.Fejezet DÍSZPOLGÁRI CÍM l.. Murakeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2002. (XI. 29.) számú rendelete a díszpolgári cím, valamint kitüntető díj alapításáról és adományozásáról Murakeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 13/2009. (IX.9.) KT. Rendelete. Kacsóta község kitüntető címeinek, díjának alapításáról és adományozásuk rendjéről

Kacsóta Községi Önkormányzat 13/2009. (IX.9.) KT. Rendelete. Kacsóta község kitüntető címeinek, díjának alapításáról és adományozásuk rendjéről Kacsóta Községi Önkormányzat 13/2009. (IX.9.) KT. Rendelete Kacsóta község kitüntető címeinek, díjának alapításáról és adományozásuk rendjéről Kacsóta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete - a helyi

Részletesebben

UZSA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2001. (VIII. 15.) r e n d e l e t e. A helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről 1

UZSA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2001. (VIII. 15.) r e n d e l e t e. A helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről 1 UZSA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2001. (VIII. 15.) r e n d e l e t e A helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről 1 Uzsa Község Önkormányzati Képviselő-testülete az 1990.

Részletesebben

I. Fejezet. A címer leírása

I. Fejezet. A címer leírása Jánoshida Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015 (II.26.) önkormányzati rendelete Jánoshida község címerének és zászlajának létesítéséről és használatának rendjéről Jánoshida község Önkormányzatának

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 37/1995. (XI. 2.) számú rendelete

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 37/1995. (XI. 2.) számú rendelete Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 37/1995. (XI. 2.) számú rendelete a Díszpolgári cím, a Budakesziért Emlékérem, a Budakeszi Oktatásügyért Díj, valamint a Budakeszi Egészségügyért Díj

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/1993. (IV.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/1993. (IV.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 12/1993. (IV.1.) számú r e n d e l e t e emlékérem alapításáról és adományozásának rendjéről (egységes szerkezetben a 49/2003. (X.29.) számú rendelettel) Nyíregyháza

Részletesebben

I. fejezet. Az önkormányzat jelképei. (2)Vácrátót Község Önkormányzatának jelképe a címer, a zászló és a pecsét. II. fejezet

I. fejezet. Az önkormányzat jelképei. (2)Vácrátót Község Önkormányzatának jelképe a címer, a zászló és a pecsét. II. fejezet Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015. (V.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzati jelképek és a településnév használatának rendjéről Vácrátót Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

Sumony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2007. (V.30.) rendelete. A község jelképeiről és a jelképek használatáról. I.

Sumony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2007. (V.30.) rendelete. A község jelképeiről és a jelképek használatáról. I. Sumony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (V.30.) rendelete A község jelképeiről és a jelképek használatáról Sumony Községi Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 21/1992. (V.27.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 21/1992. (V.27.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 21/1992. (V.27.) számú r e n d e l e t e a díszpolgári cím alapításáról, adományozásának rendjéről (egységes szerkezetben a 24/1997.(III.3.) számú, a 17/2000.

Részletesebben

Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/1992.(V.11.) önkormányzati rendelete a kitüntető cimek alapításáról és adományozásáról (2)

Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/1992.(V.11.) önkormányzati rendelete a kitüntető cimek alapításáról és adományozásáról (2) Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/1992.(V.11.) önkormányzati rendelete a kitüntető cimek alapításáról és adományozásáról (2) (egységes szerkezetben a módosítására kiadott 13/1994.(V.26.),

Részletesebben

K i v o n a t a Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2003. augusztus 26- án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K i v o n a t a Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2003. augusztus 26- án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K i v o n a t a Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2003. augusztus 26- án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestület 17/ 2003. (IX.

Részletesebben

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 49/2013. (X.18.) sz. rendelete Vác város címerének és zászlójának, valamint a Vác név használatának rendjéről

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 49/2013. (X.18.) sz. rendelete Vác város címerének és zászlójának, valamint a Vác név használatának rendjéről M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 49/2013. (X.18.) sz. rendelete Vác város címerének és zászlójának, valamint a Vác név használatának rendjéről Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Általános rendelkezések I. fejezet A város címere

Általános rendelkezések I. fejezet A város címere Rácalmás Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a város önkormányzata jelképeinek alkotásáról és használatának szabályozásáról Rácalmás Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

I. fejezet a város címerének és zászlójának használatáról. Gödöllő Város címere 1.

I. fejezet a város címerének és zászlójának használatáról. Gödöllő Város címere 1. Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011 (IV.21.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 16/2012.(V.10.) sz., 31/2012.(XII.17.) valamint a 15/2013.(IV.22.) önkormányzati rendeletekkel

Részletesebben

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2014. (XII. 22.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat jelképeiről

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2014. (XII. 22.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat jelképeiről Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2014. (XII. 22.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat jelképeiről Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

(2) A címer hiteles ábrázolását az 1. melléklet tartalmazza.

(2) A címer hiteles ábrázolását az 1. melléklet tartalmazza. Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2018. (III.28.) önkormányzati rendelete az Újhartyán Város jelképeiről és használatuk rendjéről, valamint a közterületek nemzeti ünnepeken történő

Részletesebben

RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 9/2000. (VII.07.) szám. r e n d e l e t e RÁBAHÍDVÉG. község címer és zászló alapításáról és használatáról

RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 9/2000. (VII.07.) szám. r e n d e l e t e RÁBAHÍDVÉG. község címer és zászló alapításáról és használatáról RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000. (VII.07.) szám r e n d e l e t e RÁBAHÍDVÉG község címer és zászló alapításáról és használatáról Rábahídvég község Önkormányzat az 1990. évi LXV. Törvény 1..

Részletesebben

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. az önkormányzati jelképek használatáról szóló

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. az önkormányzati jelképek használatáról szóló HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK az önkormányzati jelképek használatáról szóló 41/2005 (IX.29.) Önk. rendelettel módosított 10/2003. (III.27.) Önk. számú r e n d e l e t e Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

Részletesebben

I. fejezet. A város címere. (1) A város címerének leírása:

I. fejezet. A város címere. (1) A város címerének leírása: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a város önkormányzata jelképeinek alkotásáról és használatának szabályozásáról Hajdúhadház Város Önkormányzata

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 5. Tel.: 89/ Fax.: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 5. Tel.: 89/ Fax.: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 5. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E-mail: polgarmester@papa.hu 22. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2014. március 6-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

1. 1 1/A. 3. Sásd Város Önkormányzata 1997. július 1. napjától Sásd Városért Ifjúsági Díj -at alapít. Díszpolgári cím

1. 1 1/A. 3. Sásd Város Önkormányzata 1997. július 1. napjától Sásd Városért Ifjúsági Díj -at alapít. Díszpolgári cím Sásd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010.(IV.21.) számú önkormányzati rendelete a díszpolgári cím, a kitüntető díjak, valamint Sásd aranykönyvének alapításáról szóló 4/1994. (VIII.20.) számú

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013 (...) számú rendelete a helyi kitüntetésekről és adományozásuk rendjéről

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013 (...) számú rendelete a helyi kitüntetésekről és adományozásuk rendjéről Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013 (...) számú rendelete a helyi kitüntetésekről és adományozásuk rendjéről Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország címerének és

Részletesebben

ÖLBŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

ÖLBŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÖLBŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/1998.(IX.21.) sz. rendelete a község címerének és zászlajának megállapításáról és használatának rendjéről A községi címer és zászló leírása 1. Ölbő község címere A címer

Részletesebben

Díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapítása 1..

Díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapítása 1.. Csabacsüd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2004. (V.26.) KT.számú rendelete a községi díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapításáról és adományozásáról. Csabacsüd Nagyközség Képviselő-testülete

Részletesebben

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017.(IX.28.) önkormányzati rendelete. A helyi kitüntető címekről és díjakról

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017.(IX.28.) önkormányzati rendelete. A helyi kitüntető címekről és díjakról Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017.(IX.28.) önkormányzati rendelete A helyi kitüntető címekről és díjakról Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

GÖLLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 6/2007. (VIII. 3.) sz. rendelete. a díszpolgári cím adományozásáról

GÖLLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 6/2007. (VIII. 3.) sz. rendelete. a díszpolgári cím adományozásáról GÖLLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 6/2007. (VIII. 3.) sz. rendelete a díszpolgári cím adományozásáról Gölle Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete. 4/2005(IV.25.).sz. rendelete. az önkormányzati jelképek alkotásáról és használatának szabályairól

Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete. 4/2005(IV.25.).sz. rendelete. az önkormányzati jelképek alkotásáról és használatának szabályairól Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete 4/2005(IV.25.).sz. rendelete az önkormányzati jelképek alkotásáról és használatának szabályairól Keszü község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2016. (IV.27.) számú önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2016. (IV.27.) számú önkormányzati rendelete A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2016. (IV.27.) számú önkormányzati rendelete a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a megye címeréről, pecsétjéről, zászlajáról, és használatuk rendjéről szóló

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 8/2012 (V.31.) rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 8/2012 (V.31.) rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2012 (V.31.) rendelete A DÍSZPOLGÁRI CÍM, A TELEPÜLÉSI KITÜNTETŐ DÍJAK ÉS ELISMERÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ RENDELET TERVEZETÉRE Nyírpazony Község

Részletesebben

(2) A Közszolgálati Díj odaítélésére a Képviselő-testület Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottsága tesz javaslatot. Közművelődési Díj.

(2) A Közszolgálati Díj odaítélésére a Képviselő-testület Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottsága tesz javaslatot. Közművelődési Díj. Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testülete 26/2013.(IX.11.) önkormányzati rendelete a Díszpolgári Cím, valamint egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

SZENNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/1996. (VII.15.) SZÁMÚ RENDELETE

SZENNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/1996. (VII.15.) SZÁMÚ RENDELETE SZENNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/1996. (VII.15.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG CÍMERÉNEK ÉS ZÁSZLAJÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRÓL Szenna község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI KITÜNTETÉSEK ÉS DÍJAK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ MIKEPÉRCS KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/1997.(IX.22.) SZ.

ÖNKORMÁNYZATI KITÜNTETÉSEK ÉS DÍJAK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ MIKEPÉRCS KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/1997.(IX.22.) SZ. ÖNKORMÁNYZATI KITÜNTETÉSEK ÉS DÍJAK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ MIKEPÉRCS KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/1997.(IX.22.) SZ. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE egységes szerkezetben a tiszteletbeli polgári

Részletesebben

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2016. (IV.27.) számú önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2016. (IV.27.) számú önkormányzati rendelete A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2016. (IV.27.) számú önkormányzati rendelete a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a megye címeréről, pecsétjéről, zászlajáról, és használatuk rendjéről szóló

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 7/1994. (VIII. 20.) számú R E N D E L E T E

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 7/1994. (VIII. 20.) számú R E N D E L E T E Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/1994. (VIII. 20.) számú R E N D E L E T E a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

12/1992.(IX. 28.) számú rendelete egységes szerkezetben a 11/2007.(VI.26.) számú rendelettel

12/1992.(IX. 28.) számú rendelete egységes szerkezetben a 11/2007.(VI.26.) számú rendelettel SZEGHALOM VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1992.(IX. 28.) számú rendelete egységes szerkezetben a 11/2007.(VI.26.) számú rendelettel A díszpolgári cím, valamint a Pro-urbe kitüntetés alapításáról és adományozásáról

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2004.(IV.05.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2004.(IV.05.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004.(IV.05.) rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatuk rendjéről Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata az EU jogharmonizáció

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 8/2016.(VII.06.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi kitüntető díjak adományozásáról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Gyöngyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2006. (VI.1.) rendelete. A község jelképeiről és a jelképek használatáról. I.

Gyöngyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2006. (VI.1.) rendelete. A község jelképeiről és a jelképek használatáról. I. Gyöngyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2006. (VI.1.) rendelete A község jelképeiről és a jelképek használatáról Gyöngyfa Községi Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 63/2013. (XII.13.) számú rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról (egységes szerkezetben)

Vác Város Önkormányzat 63/2013. (XII.13.) számú rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról (egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzat 63/2013. (XII.13.) számú rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról (egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

1. Az önkormányzat jelképei. Az önkormányzat jelképei: a címer és a zászló. 2. A címer

1. Az önkormányzat jelképei. Az önkormányzat jelképei: a címer és a zászló. 2. A címer Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (IV.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzat címeréről, zászlajáról és használatuk rendjéről Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

2 / (I. 26.) RENDELETE HELYI JELKÉPEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATUK RENDJÉRŐL

2 / (I. 26.) RENDELETE HELYI JELKÉPEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATUK RENDJÉRŐL BALATONSZEMES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT K ÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 / 1994. (I. 26.) RENDELETE HELYI JELKÉPEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATUK RENDJÉRŐL Balatonszemes község Önkormányzatának 2/1994. (I.26.) számú

Részletesebben

/2/ A címer hiteles arány és alak szerinti ábrázolását a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza.

/2/ A címer hiteles arány és alak szerinti ábrázolását a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. Kazincbarcika Város Önkormányzatának 22/1992. (X. 30.) sz. rendelete a városi címer és lobogó alkotásáról és használatáról, valamint az épületek, közterületek fellobogózásáról Kazincbarcika Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Alsószentiván Község Önkormányzat 19/2009. (XI. 10.) RENDELETE. a község jelképeiről és azok használatáról, a közterületek fellobogózásáról

Alsószentiván Község Önkormányzat 19/2009. (XI. 10.) RENDELETE. a község jelképeiről és azok használatáról, a közterületek fellobogózásáról Alsószentiván Község Önkormányzat 19/2009. (XI. 10.) RENDELETE a község jelképeiről és azok használatáról, a közterületek fellobogózásáról Alsószentiván Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

A ZALA MEGYEI KÖZGYŰLÉS HATÁLYOS RENDELETEI

A ZALA MEGYEI KÖZGYŰLÉS HATÁLYOS RENDELETEI A ZALA MEGYEI KÖZGYŰLÉS HATÁLYOS RENDELETEI 2015. február 6. A Zala Megyei Önkormányzati Közgyűlés 1/1991. (II.2.) sz. rendelete Zala megye címerének és zászlajának alkotásáról, azok használatának szabályozásáról

Részletesebben

Az önkormányzat jelképei. Az önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló.

Az önkormányzat jelképei. Az önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló. Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2009. (XII.18.) rendelete Nagyhalász címeréről, zászlójáról, nevéről és azok használatának rendjéről Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003. (II.20.) ÖKT. számú R E N D E L E T E

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003. (II.20.) ÖKT. számú R E N D E L E T E NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003. (II.20.) ÖKT. számú R E N D E L E T E városi kitüntetés és elismerés alapításáról, adományozásáról A többször módosított 1990 évi LXV. törvény

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/1991. (IX. 5.) önkormányzati r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/1991. (IX. 5.) önkormányzati r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/99. (IX. 5.) önkormányzati r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS CÍMERÉNEK ÉS ZÁSZLAJÁNAK ALKOTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁRÓL (a 9/2000. (V.8.), 2/2004. (IV.5.), 5/20.

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország címerének

Részletesebben