2018. május júniusi vizsgaidőszak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2018. május júniusi vizsgaidőszak"

Átírás

1 2018. május júniusi vizsgaidőszak

2

3 A vizsga napján 7.30-ra illetve ra (földrajz) kell a vizsgázónak érkeznie iskolai egyenruhában. A vizsgázók a középszintű vizsgák előtt a földszinti aulában gyülekeznek. A földszinti aulában tájékoztatón vesznek részt, itt ismerik meg a vizsga helyszínét. A kijelölt vizsgateremben az ülésrendet a felügyelő tanár alakítja ki. A vizsgázóknak a személyazonosságukat igazolniuk kell az arra alkalmas igazolvánnyal.

4 A vizsga folyamán használható írószerek, megengedett segédeszközök (amelyekről a vizsgázó gondoskodik), kevés élelem és innivaló kerülhet a padra a vizsgadolgozaton kívül, minden mást (pl. táskát, a kikapcsolt TELEFONT) az arra kijelölt helyen kell elhelyezni. A kiosztott borítékokat az útmutatás alapján ki kell tölteni. Nyilatkozat a tájékoztatás tudomásulvételéről című dokumentumot alá kell írni. A A dolgozat minden oldalára a vizsgázónak a nevét fel kell írni.

5 A feladatlapok elején a kidolgozáshoz hasznos tudnivalók találhatók, amelyet figyelmesen el kell olvasni! Ha a kidolgozás során választani kell valamilyen szempont szerint a feladatok közül, ne feledkezz meg erről!!! - magyar, matematika, történelem, fizika, kémia segédeszközök a szabályzat szerint használhatók a megoldás során. A A tisztázati és a piszkozati lapok számára kijelölt táblázatot a feladatlap első oldalán fel kell tüntetni. A megoldás végeztével az üresen maradt helyeket, valamint a piszkozati oldalakat át kell húzni. A munka befejeztével a dolgozatot a borítékba kell helyezni, amit a felügyelő tanárral együtt az ellenőrzés után leragaszt a vizsgázó.

6 Az egyes részek megoldására járó idő eltelte után a tanárnak a dolgozatrészeket össze kell szednie. Az üresen maradt részeket, a piszkozati oldalakat át kell húzni. Ellenőrizni kell, hogy minden oldalon szerepel-e a vizsgázó neve. A borítékba kell helyezni a dolgozatrészt, és a pad bal oldalára kell elhelyezni a nem lezárt borítékot. A felügyelő tanár a következő feladatlapot kiosztja. Majd ennek befejezésekor az előzőek szerint kell újra eljárni. A kiosztásra és a begyűjtésre fordított idő nem csökkentheti a kidolgozásra szánt időt.

7 A helyiséget indokolt esetben, egyesével lehet elhagyni. Ha a megkezdett vizsgáról engedéllyel távozik a vizsgázó, kérésére az írásbeli vizsgakérdésekre adott válaszokat értékelni kell, vagy az igazgató engedélye alapján pótló vizsgát tehet. Ha engedély nélkül távozik, vizsgaeredménye elégtelen, és javító vizsgára utasítandó a vizsgázó, amit a következő vizsgaidőszakban tehet le.

8 A szabálytalanság észlelésekor a dolgozatot a felügyelő tanár elveszi, ráírja, hogy milyen szabálytalanságot észlelt, a pontos idejét, aláírja, majd visszaadja a vizsgázónak, aki folytathatja a munkát. A vizsga után jegyzőkönyv készül az esetről, melyet aláír a tanár, a vizsgázó és az igazgató A különvélemény rávezethető a dokumentumra. A szabálytalanság elbírálására a vizsgabizottság jogosult.

9 A választ részben vagy egészében érvényteleníti, és értékeli a dolgozatot. Javítóvizsgára utasítható a vizsgázó az adott tárgyból. Minden tárgyból javítóvizsgára utasítható a vizsgázó A döntést határozatban kell meghozni, mely ellen jogorvoslati lehetőség van.

10 Az írásbeli dolgozatok szaktanári értékelését a szóbeli vizsga előtt nyilvánosságra kell hozni. Az igazgató által kijelölt helyen és időben a javításiértékelési útmutatóval a szaktanár vezetésével a vizsgázó a dolgozatot összevetheti. Másolatot készíthet a vizsgázó a dolgozatról, melynek költségeit térítenie kell. Egy munkanapot kell biztosítani a dolgozat megtekintésére. Az esetleges észrevételeket a következő napon 16 óráig lehet megtenni. Ha igazoltan késik vele, az igazoláshoz kell csatolni az észrevételt. Csak a javítási-értékelési útmutatóban foglaltaktól való eltérés vagy számszaki hiba esetén tehető észrevétel.

11 Középszint, emelt szint egy időpontban (kivétel az informatika) magyar nyelv és irodalom matematika történelem angol nyelv német nyelv május 7. hétfő 8.00 ÚJ Helyesírási szótár (iskolai) május 8. kedd 8.00 Függvénytáblázat, körző, vonalzó, szögmérő, zsebszámológép május 9. szerda 8.00 Középiskolai történelmi atlasz május 10. csütörtök 8.00 Nyomtatott szótár (a 4. részhez) május 11. péntek 8.00 Nyomtatott szótár (a 4. részhez) KÖZÉP két rész: két rész: perc 4 rész: EMELT 240 perc 240 perc két rész: rész: Olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség

12 informatika - emelt szint biológia társadalomismeret képző- és iparművészet ismeretek informatika - középszint május 14. hétfő 8.00 Vonalzó, számítógép a választott szoftverekkel (iskola biztosítja) május 15. kedd 8.00 zsebszámológép május 15. kedd Nincs segédeszköz május 16. szerda 8.00 Vizsgázó: rajz/festőeszközök Iskola: rajztábla, papír A/2 2.rész május 17. csütörtök 8.00 Vonalzó, számítógép a választott szoftverekkel (iskola biztosítja) KÖZÉP EMELT perc 120 perc 240 perc perc két rész: perc

13 kémia földrajz fizika orosz nyelv május 18. péntek 8.00 Függvénytáblázat, zsebszámológép május 18. péntek Középiskolai földrajz atlasz, zsebszámológép, körző, vonalzó (2.rész) május 22. kedd 8.00 Függvénytáblázat, zsebszámológép május 25. péntek 8.00 Nyomtatott szótár (a 4. részhez) KÖZÉP EMELT 120 perc 240 perc két rész: perc 120 perc 240 perc 4 rész: rész: Olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség

14 További vizsgatárgyak Emberismeret és etika az írásbeli vizsga: projektmunka Testnevelés középszinten a gyakorlati vizsgát a szóbeli vizsgák időszakában szervezzük meg JOGSZABÁLYI HÁTTÉR ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet. Hatályos január 1-től AZ EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGÁK HELYSZÍNÉT AZ ISKOLÁBA ÉRKEZŐ, SZEMÉLYRE SZÓLÓ BEHÍVÓLEVÉL TARTALMAZZA!!

15 A középszintű írásbeli érettségi dolgozatok esetén: június 4. hétfő Az emelt szintű írásbeli érettségi dolgozatok esetén várhatóan: június 5. kedd HELYSZÍN: Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium (emelt szintű is!)

16

17 A szóbeli vizsga előtt a nyitó értekezleten az írásbeli vizsgadolgozatok eredményeit, és a vizsgázókat érintő döntéseket az elnök és a vizsgabizottság hagyja jóvá. Majd a vizsgázók behívása után a tájékoztató értekezleten a szóbeli vizsgával kapcsolatos tudnivalókat, az érettségi vizsgát követő eredményhirdetés helyét és idejét, valamint a vizsgabizottság döntése elleni jogorvoslat lehetőségét az elnök ismerteti. A szóbeli vizsgán a vizsgabizottság mindig minimum három tagú kell, hogy legyen. Amennyiben ez nem teljesül, a vizsgát fel kell függeszteni.

18 A szóbeli vizsga beleértve a tételhúzást is reggel 8 óra előtt nem kezdhető el és legfeljebb 18 óráig tarthat. A vizsgázónak legalább 30 perccel korábban meg kell jelennie a vizsga helyszínén abban a vizsgacsoportban, ahová beosztották. A szóbeli vizsga nyilvános, amelyet az elnök a vizsgázó kérésre korlátozhat.

19 Felkészülésre vizsgatárgyanként 30 perc gondolkodási időt kell biztosítani, amely alatt a vizsgázó jegyzetet készíthet, de szabad előadásban kell elmondania gondolatait. (Kivéve az idegen nyelvi vizsgát, amelyhez nem rendelhető gondolkodási idő.) A feleltetés időtartama középszintű vizsga esetén 15 percnél több nem lehet. A vizsgatárgyak szóbeli vizsgáihoz szükséges segédeszközökről a kérdező tanár gondoskodik. A tétel húzása után a tétel kifejtéséhez szükséges segédeszközt a vizsgázó választja ki. A kérdések megoldásának sorrendjét a vizsgázó határozza meg.

20 A vizsgázók a teremben egymással nem beszélgethetnek, egymást nem segíthetik. A vizsgázó útbaigazítás és támogatás nélkül, önállóan felel. Csak abban az esetben kaphat segítséget, ha elakad vagy súlyosan téved. A vizsgabizottság tagjai a tétellel kapcsolatban kérdéseket tehetnek fel. A vizsgázót megszakítani akkor lehet, ha súlyosan téved vagy a rendelkezésre álló idő letelt. Ha teljes tájékozatlanságot árul el a vizsgázó és az adható összes pontszám 12 %-át nem éri el, akkor az elnök póttételt húzathat egy alkalommal. Ekkor az elért pontszámot felezni kell. Ha a vizsgázó a feleletet befejezte, a következő tétel húzása előtt rövid időre elhagyhatja a vizsgatermet.

21 Ha a vizsgázó fel nem róható okból a szóbeli vizsgán nem jelenik meg, vagy a helyszínről engedéllyel távozik, akkor az igazgató engedélyével egy másik vizsganapon megismételheti a vizsgát vagy egy másik vizsgaidőszakban pótló vizsgát tehet. Ha felróható okból távol marad vagy engedély nélkül távozik, a másik vizsgaidőszakban javítóvizsgát tehet a vizsgázó.

22 A szabálytalanság elbírálására és döntéshozatalra a vizsgaszabályzat írásbeli vizsgán elkövetett szabálytalanság kivizsgálására vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

23 A_18 jelű érettségi vizsgabizottság június A vizsga kezdete: június 19. kedd óra Megjelenés: június óra A vizsgabizottsághoz beosztott tanulók: 11. D 10 fő (német nyelv, informatika)

24 B_18 jelű érettségi vizsgabizottság június A vizsga kezdete: június 25. hétfő óra Megjelenés: június óra A vizsgabizottsághoz beosztott tanulók: 10. C 2 fő (informatika, orosz nyelv) 3/11 2 fő (informatika, angol nyelv)

25 C_18 jelű érettségi vizsgabizottság június A vizsga kezdete: június 18. hétfő óra Megjelenés: június óra A vizsgabizottsághoz beosztott tanulók: 11. A 11 fő (informatika)

26 D_18 jelű érettségi vizsgabizottság június A vizsga kezdete: június 25. hétfő óra Megjelenés: június óra A vizsgabizottsághoz beosztott tanulók: 11. B 4 fő (informatika) 11. C 4 fő (informatika) Volt tanulónk 1 fő (informatika)

27 M_18 jelű érettségi vizsgabizottság június A vizsga kezdete: június 19. kedd óra Megjelenés: június óra A vizsgabizottsághoz beosztott tanulók: 10. B 2 fő (angol nyelv) 5/13. 5 fő (angol nyelv, matematika, informatika) Érettségi után 1 fő (testnevelés)

28 A vizsgázó teljesítményét a pontszámok %-ban és osztályzatban történő kifejezésével minősíteni kell. A teljesítményt a számításoknál az egész szám megállapításáig lehet elvégezni. Ha a vizsgatárgy vizsgája több vizsgarészből áll, a vizsgázónak minden vizsgarészből legalább 12 %- ot, összesen 25 %-ot teljesíteni kell ahhoz, hogy legalább elégséges osztályzatot kaphasson. A középszintű matematika érettségi vizsga esetén ha a tanuló írásbeli teljesítménye elérte a 12 %-ot de nem érte el a 25 %-ot, akkor szóbeli vizsgát kell tennie.

29 % jeles (5) % jó (4) % közepes (3) % elégséges (2) 0-24 % elégtelen (1) A vizsgázónak az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez a vizsgatárgyakból legalább elégséges osztályzatot kell szereznie. Amennyiben valamelyik tárgyból elégtelent kapott, úgy javító érettségi vizsgát kell tennie.

30 Az a vizsgázó, aki rendelkezik közép- és emelt szintű sikeres eredménnyel ugyanabból a vizsgatárgyból, nyilatkozatban dönt arról, hogy melyik eredmény szerepeljen az érettségi bizonyítványában. Az érettségi vizsga eredményét, a vizsgabizottság még nem ismertetett döntéseit a vizsgázók és a vizsgabizottság tagjai jelenlétében az elnök az eredményhirdető értekezleten ismerteti. Az eredmény kihirdetése nyilvános. A vizsgabizottság elnöke az eredmények kihirdetése előtt értékeli az érettségi vizsgát. A vizsgabizottsági döntések elleni jogorvoslatra a rendelkezésre álló időt az értekezletet követő első munkanaptól kell számítani, amely az azt követő munkanap végéig, 16 óráig tart. AZ EREDMÉNYHIRDETŐ ÉRTEKEZLETEN MINDEN VIZSGÁZÓNAK KÖTELEZŐ A MEGJELENÉS ISKOLAI EGYENRUHÁBAN.

31 A vizsga helyszínén a behívólevélben közöltek szerint kell megjelenni ünnepi egyenruhában. Egy-egy vizsgatárgyból a feleltetés időtartama 20 percnél több nem lehet. A vizsgázó teljesítményét a tantárgyi bizottság mindhárom tagja egyéni értékelő lapon külön értékeli, majd egyeztetés után közösen tesznek javaslatot a vizsgázó minősítésére. Egyéni osztályozó íven küldik meg az emelt szintű érettségi eredményét a középszintű érettségi vizsgabizottság számára. Ha a vizsgázó szabálytalanságot követett el, a tantárgyi bizottság javaslatot tesz a minősítésre.

32 % elérése esetén jeles (5) % elérése esetén jó (4) % elérése esetén közepes (3) % elérése esetén elégséges (2) 0-24 % elérése esetén elégtelen (1) A többletpont legalább 45 %-os emelt szintű eredmény esetén jár

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2019. május-júniusi vizsgaidőszakról 2019. március 13. Érettségi tájékoztató 2019 1 Érettségi tantárgyak Kötelező érettségi tantárgyak: Magyar nyelv és irodalom Történelem Matematika

Részletesebben

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2018. május-júniusi vizsgaidőszakról 2018. március 26 és 27. Készítette : Csajági Sándor igazgatóhelyettes Érettségi tájékoztató 2018 1 Írásbeli érettségi vizsgák ideje (1. hét) 2017.

Részletesebben

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2016/2017. tanév

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2016/2017. tanév Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2016/2017. tanév Általános tudnivalók Megjelenés: - Kezdés előtt legalább fél órával - Egyenruhában Terembeosztás: - Bejáratnál - Tanterem ajtaján Általános tudnivalók

Részletesebben

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2015. május-júniusi vizsgaidőszakról 2015. március - április Készítette : Csajági Sándor igazgatóhelyettes Érettségi tájékoztató 2015 1 Érettségi tantárgyak Kötelező érettségi tantárgyak:

Részletesebben

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2015/2016. tanév

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2015/2016. tanév Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2015/2016. tanév Általános tudnivalók Megjelenés: - Kezdés előtt legalább fél órával - Egyenruhában Terembeosztás: - Bejáratnál - Tanterem ajtaján Általános tudnivalók

Részletesebben

Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján)

Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján) Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján) 1. Az érettségi vizsga anyaga: az általános és vizsgakövetelményekben leírtak szerint 2. Érettségi vizsga közép-

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK MEGJELENÉS A VIZSGÁN A VIZSGA KEZDETE ELŐTT 30 PERCCEL VISELET: EGYENRUHA TEREMBEOSZTÁS HIRDETŐTÁBLÁN A VIZSGATEREMBEN CSAK A FELÜGYELŐ TANÁR JELENLÉTÉBEN SZABAD TARTÓZKODNI ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Érettségi vizsga május-június

Érettségi vizsga május-június Érettségi vizsga 2017. május-június www.vmg.vm-knyek.hu Jogszabályi háttér Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (100/1997.(VI.13.) Korm.r.) hatályos 2017.01.02-től Az érettségi vizsga részletes

Részletesebben

Érettségi vizsga május-június

Érettségi vizsga május-június Érettségi vizsga 2019. május-június https://www.oktatas.hu 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet 40/2002. (V. 24.) OM rendelet korábbi feladatlapok, javítási útmutatók, idegen nyelvekhez letölthető hanganyag

Részletesebben

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2013/2014. tanév

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2013/2014. tanév Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2013/2014. tanév Általános tudnivalók Megjelenés: - Kezdés előtt legalább fél órával - Egyenruhában Terembeosztás: - Bejáratnál - Tanterem ajtaján Általános tudnivalók

Részletesebben

ÉRETTSÉGI 2015. TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOKNAK. Tálas Valéria igazgatóhelyettes. vali@begart.hu 20/3393740

ÉRETTSÉGI 2015. TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOKNAK. Tálas Valéria igazgatóhelyettes. vali@begart.hu 20/3393740 ÉRETTSÉGI 2015. TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOKNAK Tálas Valéria igazgatóhelyettes vali@begart.hu 20/3393740 JOGSZABÁLYOK 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 100/1997. (VI.13.) Korm. rendelet

Részletesebben

TUDNIVALÓK AZ ÉRETTSÉGI VIZSGA MENETÉRŐL

TUDNIVALÓK AZ ÉRETTSÉGI VIZSGA MENETÉRŐL TUDNIVALÓK AZ ÉRETTSÉGI VIZSGA MENETÉRŐL ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA A vizsga kezdete előtt fél órával meg kell érkezni (általában fél 8-ra). Ünneplőben kell jönni. 7.35-kor igazgatói tájékoztató és a csoportbeosztás

Részletesebben

Mit kell tudni az érettségi vizsgáról? 2015.

Mit kell tudni az érettségi vizsgáról? 2015. Mit kell tudni az érettségi vizsgáról? 2015. Általános szabályok 30 perccel a vizsga megkezdése előtt meg kell jelenni a vizsga helyszínén. A vizsga megkezdése előtt azonosító okmánnyal (személyi igazolvány,

Részletesebben

1., Az írásbeli érettségi vizsga

1., Az írásbeli érettségi vizsga 1., Az írásbeli érettségi vizsga 1.1., Általános tudnivalók Az írásbeli érettségi vizsgán központilag összeállított írásbeli feladatsort kell megoldani, melyet a megyei kormányhivatal járási hivatalától

Részletesebben

TOKAJI FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM A KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK

TOKAJI FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM A KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK TOKAJI FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM A KÖZÉP ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára...

Részletesebben

TUDNIVALÓK 2014-ES ÉRETTSÉGIRŐL

TUDNIVALÓK 2014-ES ÉRETTSÉGIRŐL TUDNIVALÓK A 2014-ES ÉRETTSÉGIRŐL Az írásbeli és szóbeli vizsgák időrendje: Írásbeli vizsgák időpontjai: Középszintű érettségi vizsgák Emelt szintű érettségi vizsgák Időpontok magyar nyelv és irodalom

Részletesebben

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2016. május-júniusi vizsgaidőszakról 2016. március 23. Készítette : Csajági Sándor igazgatóhelyettes Érettségi tájékoztató 2016 1 Érettségi tantárgyak Kötelező érettségi tantárgyak:

Részletesebben

A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT

A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ E L J Á R Á S B E L I T U D N I VA L ÓK Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 1 1., JELENTKEZÉS AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRA... 2 2., AZ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI

Részletesebben

A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT

A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ E L J Á R Á S B E L I T U D N I VA L ÓK Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 1 1., JELENTKEZÉS AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRA... 2 2., AZ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI

Részletesebben

A KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK

A KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A KÖZÉP ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK TARTALOM Bevezetés... 1 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára... 2 2. Az írásbeli érettségi vizsga... 2 Általános tudnivalók...

Részletesebben

A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT

A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ E L J Á R Á S B E L I T U D N I VA L ÓK Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 1 1., JELENTKEZÉS AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRA... 2 2., AZ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI

Részletesebben

Érettségi vizsga május-június

Érettségi vizsga május-június Érettségi vizsga 2015. május-június www.oh.gov.hu 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet 40/2002. (V. 24.) OM rendelet korábbi feladatlapok, javítási útmutatók, idegen nyelvekhez letölthető hanganyag 100/1997.

Részletesebben

TUDNIVALÓK A 2013. ÉVI ÉRETTSÉGI VIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN

TUDNIVALÓK A 2013. ÉVI ÉRETTSÉGI VIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN TUDNIVALÓK A 2013. ÉVI ÉRETTSÉGI VIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN Az írásbeli és szóbeli vizsgák időrendje: Írásbeli vizsgák Középszintű érettségi vizsgák Emelt szintű érettségi vizsgák Időpontok Kezdés nemzetiségi

Részletesebben

A Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁNAK 7. számú melléklete

A Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁNAK 7. számú melléklete A Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁNAK 7. számú melléklete Győr 2013 TANULMÁNYI IDŐ ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYZATA 1. A vizsgaszabályzat jogi kerete 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

Kétszintű érettségi es tanév. Út az egyetemre!

Kétszintű érettségi es tanév. Út az egyetemre! Kétszintű érettségi 2018-19-es tanév Út az egyetemre! Miért kétszintű? Egy adott vizsgatárgyból közép- vagy emelt szinten jelentkezés a felkészülés szintjétől felvi.hu a szak ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

Részletesebben

Érettségi 2010. A 2010. évi május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai

Érettségi 2010. A 2010. évi május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai Érettségi 2010 Követelmények, vizsgaleírások Egyes tantárgyak érettségi témakörei elérhetık szaktanárnál illetve http://www.oh.gov.hu/erettsegi_vizsgak honlapon, a részletes érettségi követelményeket az

Részletesebben

A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALOM: A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára 2. Az érettségi vizsgára bocsátás feltételei 2.1. Ki bocsátható érettségi vizsgára 2.2. Mire

Részletesebben

A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALOM: A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára 2. Az érettségi vizsgára bocsátás feltételei 2.1. Ki bocsátható érettségi vizsgára 2.2. Mire

Részletesebben

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A ÉVI ŐSZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A ÉVI ŐSZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A 2016. ÉVI ŐSZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Az érettségi vizsgák vizsgaszabályzatát a 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet tartalmazza. A kormányrendelet

Részletesebben

3. melléklet. 2018/2019-es tanév május-júniusi vizsgaidőszak

3. melléklet. 2018/2019-es tanév május-júniusi vizsgaidőszak 3. melléklet ÉRETTSÉGI ÜTEMTERV 2018/2019-es tanév május-júniusi vizsgaidőszak Határidők: dátum feladat felelős november 9. az érettségire jelentkezők tájékoztatása az érettségi vizsga menetéről január

Részletesebben

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A ÉVI TAVASZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A ÉVI TAVASZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A 2018. ÉVI TAVASZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Az érettségi vizsgák vizsgaszabályzatát a 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet tartalmazza. A kormányrendelet

Részletesebben

ÉRETTSÉGI TÁJÉKOZTATÓ 2014.

ÉRETTSÉGI TÁJÉKOZTATÓ 2014. TEMESVÁRI PELBÁRT FERENCES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2500 Esztergom, Bottyán János utca 10. Telefon: 33/631-554; Telefax: 33/631-369 Honlap: http://franka-egom.ofm.hu E-mail: franka@index.hu Skype: franka.esztergom

Részletesebben

ÉRETTSÉGI FELVÉTELI. Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezési határidő: február 15. JAG

ÉRETTSÉGI FELVÉTELI. Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezési határidő: február 15. JAG ÉRETTSÉGI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: iskolában, jegyzőnél FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: EGYÉNILEG Kapcsolódó jogszabályok felkészítése középszintű érettségire

Részletesebben

A Hunyadi János Általános Iskola Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium 2011-2012 évi érettségi vizsgaszabályzata

A Hunyadi János Általános Iskola Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium 2011-2012 évi érettségi vizsgaszabályzata A Hunyadi János Általános Iskola Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium 20112012 évi érettségi vizsgaszabályzata 1. A vizsgaszabályzat célja, hatálya Vizsgaszabályzatunk célja a 100/1997. (VI.13.) Korm.

Részletesebben

Kétszintű érettségi A továbbtanulás kulcsa

Kétszintű érettségi A továbbtanulás kulcsa Kétszintű érettségi 2016. A továbbtanulás kulcsa Miért kétszintű? Egy adott vizsgatárgyból közép- vagy emelt szinten A felkészülés szintjétől függetlenül lehet jelentkezni felvi.hu-n a szak ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

Részletesebben

Tájékoztató a tanulóknak a évi érettségiről (Az iskola honapján is olvasható!)

Tájékoztató a tanulóknak a évi érettségiről (Az iskola honapján is olvasható!) Tájékoztató a tanulóknak a 2019. évi érettségiről (Az iskola honapján is olvasható!) I. A KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGÁK IDŐPONTJAI: Magyar nyelv és irodalom: 2019.05.06-án 08.00 (hétfő) Matematika: 2019.05.07-én

Részletesebben

VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ

VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ A JAVÍTÓVIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN Javítóvizsgát tehet az a tanuló, aki tanév végén legfeljebb három tantárgyból elégtelen osztályzatot kapott. A javítóvizsgán számon

Részletesebben

A K Ö Z É P - É S E M E LT S Z I N T É R E T T S É G I V I Z S G Á T

A K Ö Z É P - É S E M E LT S Z I N T É R E T T S É G I V I Z S G Á T A K Ö Z É P - É S E M E LT S Z I N T É R E T T S É G I V I Z S G Á T É R I N T TA R TA L M I É S E L J Á R Á S B E L I T U D N I VA L Ó K A középszint érettségi vizsgát érint tartalmi és eljárásbeli tudnivalók

Részletesebben

Gyakorlati tudnivalók az érettségi vizsgákhoz október-november

Gyakorlati tudnivalók az érettségi vizsgákhoz október-november Gyakorlati tudnivalók az érettségi vizsgákhoz 2013. október-november Az írásbeli érettségi vizsgák időpontjai Írásbeli időpontja Délelőtt Délután Magyar nyelv és irodalom 2013.október 14. Hétfő Egészségügyi

Részletesebben

Kétszintű érettségi A továbbtanulás kulcsa

Kétszintű érettségi A továbbtanulás kulcsa Kétszintű érettségi 2019. A továbbtanulás kulcsa Miért kétszintű? Egy adott vizsgatárgyból közép- vagy emelt szinten A felkészülés szintjétől függetlenül lehet jelentkezni felvi.hu-n a szak ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

Részletesebben

Írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalom. Írásbeli vizsga matematika. Időtartam: 240 perc (4 óra) Időtartam: 180 perc (3 óra)

Írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalom. Írásbeli vizsga matematika. Időtartam: 240 perc (4 óra) Időtartam: 180 perc (3 óra) Írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalom Időtartam: 240 perc (4 óra) 8 00 9 30 I. feladatlap: Szövegértés és érvelés vagy gyakorlati szövegalkotás 90 perc 9 30-12 00 II. feladatlap: Műértelmező szövegalkotás:

Részletesebben

A K Ö Z É P - É S E M E LT S Z I N T É R E T T S É G I V I Z S G Á T

A K Ö Z É P - É S E M E LT S Z I N T É R E T T S É G I V I Z S G Á T A K Ö Z É P - É S E M E LT S Z I N T É R E T T S É G I V I Z S G Á T É R I N T TA R TA L M I É S E L J Á R Á S B E L I T U D N I VA L Ó K A középszint érettségi vizsgát érint tartalmi és eljárásbeli tudnivalók

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD OM AZONOSÍTÓ: 032551 VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD VIZSGASZABÁLYZAT 2013 Az emberi erőforrások miniszterének 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelete a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési

Részletesebben

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A ÉVI MÁJUS-JÚNIUSI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A ÉVI MÁJUS-JÚNIUSI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A 2016. ÉVI MÁJUS-JÚNIUSI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Az érettségi vizsgák vizsgaszabályzatát a 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet tartalmazza. A kormányrendelet

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2018. február 1. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló közép- és emelt szintre

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló középés emelt szintre

Részletesebben

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK MÁJUS-JÚNIUS

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK MÁJUS-JÚNIUS VIZSGÁK 2017. MÁJUS-JÚNIUS KÖTELEZŐ: VIZSGATÁRGYAK MAGYAR ÍRÁSBELI SZÓBELI MATEMATIKA ÍRÁSBELI TÖRTÉNELEM ÍRÁSBELI SZÓBELI IDEGEN NYELV ÍRÁSBELI SZÓBELI KÖTELEZŐEN VÁLASZTHATÓ: Gimnáziumban: BIOLÓGIA,

Részletesebben

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről 2013.01.17. Jelentkezés Az egyes tanulók jelentkezésével kapcsolatos adminisztrációt az adott osztályhoz tartozó jegyző látja el. A diákok személyre

Részletesebben

ÉRETTSÉGI TÁJÉKOZTATÓ

ÉRETTSÉGI TÁJÉKOZTATÓ ÉRETTSÉGI TÁJÉKOZTATÓ A vizsgát érintő tartalmi és eljárásbeli tudnivalók A tájékoztatót a 40/2002. (V. 24.) OM rendeletnek megfelelően tesszük közé. A dokumentum terjedelménél fogva sem térhet ki az érettségi

Részletesebben

Érettségi MÁJUS JÚNIUS VIZSGAIDŐSZAKA KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM

Érettségi MÁJUS JÚNIUS VIZSGAIDŐSZAKA KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM Érettségi 2017. MÁJUS JÚNIUS VIZSGAIDŐSZAKA Gyors elemzés 10 tant{rgy elemzése: matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, angol nyelv, német nyelv, biológia, kémia, fizika, informatika, földrajz

Részletesebben

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI Az iskolai vizsgák rendje: Tanulmányok alatti vizsgát (javítóvizsga, pótló vizsga, osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, szintfelmérő vizsga) a tanuló az iskolában,

Részletesebben

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2009-2013. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük.

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2009-2013. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2009-2013. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A vizsgaszervezés néhány számadata Vizsgatárgyak (az idegen nyelvűekkel

Részletesebben

ÉRETTSÉGI TÁJÉKOZTATÓ

ÉRETTSÉGI TÁJÉKOZTATÓ ÉRETTSÉGI TÁJÉKOZTATÓ A vizsgát érintő tartalmi és eljárásbeli tudnivalók A tájékoztatót a 40/2002. (V. 24.) OM rendeletnek megfelelően tesszük közé. A dokumentum terjedelménél fogva sem térhet ki az érettségi

Részletesebben

Érettségi vizsgákról szóló tájékoztató (időpont, vizsgaleírás, segédeszközök)

Érettségi vizsgákról szóló tájékoztató (időpont, vizsgaleírás, segédeszközök) Érettségi vizsgákról szóló tájékoztató (időpont, vizsgaleírás, segédeszközök) Kedves Vizsgázó! Az alábbi összefoglaló az érettségiről szóló legfontosabb tudnivalókat tartalmazza: a személyi azonosításhoz

Részletesebben

2014/2015 TÁJÉKOZTATÓ. 12. évfolyam tanulói részére az érettségiről. A tájékoztató olvasható és letölthető: www.krg.hu Érettségi menüpont

2014/2015 TÁJÉKOZTATÓ. 12. évfolyam tanulói részére az érettségiről. A tájékoztató olvasható és letölthető: www.krg.hu Érettségi menüpont 2014/2015 027953 TÁJÉKOZTATÓ a 12. évfolyam tanulói részére az érettségiről A tájékoztató olvasható és letölthető: www.krg.hu Érettségi menüpont A tanulók tájékoztatása az érettségi vizsgákról 2015. Készült:

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata Tanulmányok alatti vizsgát kell tennie azoknak a tanulóknak, akiknek félévi vagy év végi osztályzatait évközi teljesítményük és érdemjegyeik alapján nem lehetett

Részletesebben

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2008. évi, a 2009. évi, a 2010. évi és a 2011. évi május-júniusi vizsgaidőszak adatait is feltüntettük. A vizsgaszervezés néhány számadata

Részletesebben

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2008. évi, a 2009. évi, a 2010. évi és a 2011. évi május-júniusi vizsgaidőszak adatait is feltüntettük. A vizsgaszervezés néhány számadata

Részletesebben

HELYI SZAKASZVIZSGA SZABÁLYZAT

HELYI SZAKASZVIZSGA SZABÁLYZAT HELYI SZAKASZVIZSGA SZABÁLYZAT Hatályos: 2018. szeptember 03-tól visszavonásig Kökény István igazgató Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A szakaszvizsga fajtája, célja... 3 3. A helyi szakaszvizsga

Részletesebben

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2009-2012. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük.

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2009-2012. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2009-2012. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A vizsgaszervezés néhány számadata Vizsgatárgyak (az idegen nyelvűekkel

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata

Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata 1. A vizsgaszabályzat célja 20/2012. (VIII.31.)EMMI rendelet 64. -73. -ban foglaltak alapján a tanuló tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének szabályozása.

Részletesebben

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük.

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2009-2012. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A vizsgaszervezés néhány számadata Vizsgatárgyak (az idegen nyelvűekkel

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a 2016/2017. évi érettségi vizsgákhoz

TÁJÉKOZTATÓ a 2016/2017. évi érettségi vizsgákhoz TÁJÉKOZTATÓ a 2016/2017. évi érettségi vizsgákhoz Alapvető jogszabályok 1. 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról 2. 40/2002. (V. 24.) OM rendelet az érettségi

Részletesebben

Az írásbeli vizsganapokon célszerű figyelembe venni az időjárási viszonyokat, tessék odafigyelni a réteges öltözködésre.

Az írásbeli vizsganapokon célszerű figyelembe venni az időjárási viszonyokat, tessék odafigyelni a réteges öltözködésre. Tudnivalók érettségizőknek! Alapvető jogszabályok 1. 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról 2. 40/2002. (V. 24.) OM rendelet az érettségi vizsga részletes

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga szabályzata

A tanulmányok alatti vizsga szabályzata A tanulmányok alatti vizsga szabályzata Az iskolában az alábbi tanulmányok alatti vizsgák tehetők le: osztályozó vizsga különbözeti vizsga javítóvizsga A félévi és a tanév végi osztályzat megállapításához

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2019. február 15. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló középés emelt szintre

Részletesebben

JOGSZABÁLYKIVONATOK. Az érettségiről

JOGSZABÁLYKIVONATOK. Az érettségiről JOGSZABÁLYKIVONATOK AZ ÉRETTSÉGIRŐL (részletes leírás a 100/1997. Kormányrendeletben)...1 Felvételi vizsgatárgyak a Közgazdaságtudományi Karon meghirdetett alapszakokon...2 Érettségi vizsgaidőpontok a

Részletesebben

2013/2014 TÁJÉKOZTATÓ. 12. évfolyam tanulói részére az érettségiről. A tájékoztató olvasható és letölthető: www.krg.hu Érettségi menüpont

2013/2014 TÁJÉKOZTATÓ. 12. évfolyam tanulói részére az érettségiről. A tájékoztató olvasható és letölthető: www.krg.hu Érettségi menüpont 2013/2014 027953 TÁJÉKOZTATÓ a 12. évfolyam tanulói részére az érettségiről A tájékoztató olvasható és letölthető: www.krg.hu Érettségi menüpont A tanulók tájékoztatása az érettségi vizsgákról 2014. Készült:

Részletesebben

tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér

tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér Kétszintű érettségi tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér Az érettségi jellemzői Kétszintű közép és emelt szint

Részletesebben

Belső vizsgaszabályzata

Belső vizsgaszabályzata A Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 1024 Budapest, Keleti Károly u. 37. Belső vizsgaszabályzata 2016/2017-es tanév I. A belső vizsga célja 1. a tanulási folyamat hatékonyságának fejlesztése

Részletesebben

Belső vizsgaszabályzat a 7. (nyelvi előkészítő osztály), a 8., 9. (nyelvi előkészítő osztály illetve a 9.C osztály), a 10. és 11.

Belső vizsgaszabályzat a 7. (nyelvi előkészítő osztály), a 8., 9. (nyelvi előkészítő osztály illetve a 9.C osztály), a 10. és 11. II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 1024 Budapest, Keleti Károly u. 37. Belső vizsgaszabályzat a 7. (nyelvi előkészítő osztály), a 8., 9. (nyelvi előkészítő osztály illetve a 9.C osztály), a 10. és 11. évfolyam

Részletesebben

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2010-2014. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük.

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2010-2014. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2010-2014. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A vizsgaszervezés néhány számadata Vizsgatárgyak (az idegen nyelvűekkel

Részletesebben

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük.

A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A prezentációban számos helyen kis betűvel vagy külön utalással a 2012-2015. május-júniusi vizsgaidőszakok adatait is feltüntettük. A vizsgaszervezés néhány számadata Vizsgatárgyak (az idegen nyelvűekkel

Részletesebben

A DABASI TÁNCSICS MIHÁLY GIMNÁZIUM KÖZÉPSZINTŰ ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI VIZSGA

A DABASI TÁNCSICS MIHÁLY GIMNÁZIUM KÖZÉPSZINTŰ ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI VIZSGA A DABASI TÁNCSICS MIHÁLY GIMNÁZIUM KÖZÉPSZINTŰ ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI VIZSGA A jelentkezés A tájékoztató tartalma feltételei, mentesítés, igazgatói döntés

Részletesebben

12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga)

12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga) 12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga) 12.1 Általános szabályok A vizsgaszabályzat célja a tanulók tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének szabályozása

Részletesebben

A Pogány Frigyes Szakközépiskola

A Pogány Frigyes Szakközépiskola K-292/2013 A Pogány Frigyes Szakközépiskola Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata 2013. augusztus 30. 1 A tanulmányok alatti vizsgák eljárási szabályai A tanulmányok alatti vizsga vizsgabizottsága A vizsgabizottság

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban

Tanulmányok alatti vizsgák a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban Tanulmányok alatti vizsgák a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban A tanulmányok alatti vizsgák típusai: osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, valamint pótló és javítóvizsga. Valamennyi írásbeli vizsga időtartama

Részletesebben

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Tartalom A kétszintű érettségi vizsga rendszere A pontszám számítás Intézményi ajánlatok és lehetőségek További segítség Kérdések-válaszok A kétszintű érettségi

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

A kétszintű érettségi vizsga. 2016/2017. tanév május- júniusi vizsgaidőszak

A kétszintű érettségi vizsga. 2016/2017. tanév május- júniusi vizsgaidőszak A kétszintű érettségi vizsga 2016/2017. tanév május- júniusi vizsgaidőszak MÉG MIELŐTT JELENTKEZNÉL Átgondolásra javasoljuk: A pályaválasztás a 4 lábú szék: Mi az ami érdekel? Mitől csillan fel a szem?

Részletesebben

AZ OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TANTÁRGYANKÉNTI, ÉVFOLYAMONKÉNTI KÖVETELMÉNYEI, A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK TERVEZETT IDEJE A

AZ OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TANTÁRGYANKÉNTI, ÉVFOLYAMONKÉNTI KÖVETELMÉNYEI, A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK TERVEZETT IDEJE A 14.sz. melléklet AZ OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TANTÁRGYANKÉNTI, ÉVFOLYAMONKÉNTI KÖVETELMÉNYEI, A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK TERVEZETT IDEJE (Pedagógiai Program 1.10. 50-56.o.) 1.10. A tanulmányok alatti vizsgák

Részletesebben

Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma ZIRC. Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata, részei és értékelése

Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma ZIRC. Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata, részei és értékelése Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma ZIRC Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata, részei és értékelése 2017 1.1 A vizsgaszabályzat hatálya Jelen vizsgaszabályzat hatálya kiterjed az

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK MÁJUS-JÚNIUS

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK MÁJUS-JÚNIUS VIZSGÁK 2019. MÁJUS-JÚNIUS KÖTELEZŐ: VIZSGATÁRGYAK MAGYAR ÍRÁSBELI SZÓBELI MATEMATIKA ÍRÁSBELI TÖRTÉNELEM ÍRÁSBELI SZÓBELI IDEGEN NYELV ÍRÁSBELI SZÓBELI KÖTELEZŐEN VÁLASZTHATÓ: Gimnáziumban: BIOLÓGIA,

Részletesebben

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A 2015. ÉVI MÁJUS-JÚNIUSI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A 2015. ÉVI MÁJUS-JÚNIUSI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A 2015. ÉVI MÁJUS-JÚNIUSI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Az érettségi vizsgák vizsgaszabályzatát a 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet tartalmazza. A kormányrendelet

Részletesebben

Az adott tanteremben mindig a felügyelő tanár alakítja ki az ülésrendet.

Az adott tanteremben mindig a felügyelő tanár alakítja ki az ülésrendet. A Magiszteres diákoknak mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgákra ünneplőben kell megjelenni. A személyi igazolványt a vizsgázónak magával kell hoznia az írásbeli a szóbeli érettségire is. Az írásbeli

Részletesebben

A kétszintű érettségiről

A kétszintű érettségiről A kétszintű érettségiről Átszámítás A kétszintű érettségi vizsga rendszere Érettségi vizsga Munkaerőpiac Szakképzés Középiskola Középszint Emelt szint Felsőoktatás A legfelkészültebbek számára Magasabb

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017 MÁJUS-JÚNIUSI ÉRETTSÉGI VIZSGAIDŐSZAK

TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017 MÁJUS-JÚNIUSI ÉRETTSÉGI VIZSGAIDŐSZAK TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017 MÁJUS-JÚNIUSI ÉRETTSÉGI VIZSGAIDŐSZAK Változások 2017-től a vizsgakövetelmény és a vizsgaleírás több vizsgatárgy esetében is megváltozott. A vizsgatárgyak vizsgaleírásai és vizsgakövetelményei

Részletesebben

Tájékoztató az érettségiző tanulók számára a vizsgák időpontjairól, vizsgaleírásairól, a használható segédeszközökről

Tájékoztató az érettségiző tanulók számára a vizsgák időpontjairól, vizsgaleírásairól, a használható segédeszközökről Tájékoztató az érettségiző tanulók számára a vizsgák időpontjairól, vizsgaleírásairól, a használható segédeszközökről Megjelenés délelőtti vizsgák esetén 7. 30 perc, délután 13.30 perc! A felügyelő tanároknak

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgákra vonatkozó előírások és eljárási szabályok

A tanulmányok alatti vizsgákra vonatkozó előírások és eljárási szabályok A tanulmányok alatti vizsgákra vonatkozó előírások és eljárási szabályok Budapest, 2012. szeptember 24. Sándorné Csikós Mária igazgató A tanulmányok alatti vizsgákra vonatkozó előírások és eljárási szabályok

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsgák fajtái A tanulmányok alatti vizsgák intézményünkben a következők lehetnek

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsgák fajtái A tanulmányok alatti vizsgák intézményünkben a következők lehetnek A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsgák fajtái A tanulmányok alatti vizsgák intézményünkben a következők lehetnek Osztályozó vizsga Különbözeti vizsga Javítóvizsga Pótló

Részletesebben

írásbeli vizsga 7. - művészettörténet május :00

írásbeli vizsga 7. - művészettörténet május :00 Az érettségi vizsga lebonyolítása Félévi eredmény után 2018. február 15-én van a rendes érettségire jelentkezés határideje, ezért az érettségi vizsgára való ISKOLAI jelentkezés határideje: február 13.

Részletesebben

TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT

TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT 2013 Az intézmény vizsgaszabályzata a Pedagógiai Programban meghatározott vizsgák rendjét és eljárási módszereit

Részletesebben

Természetesen feltétlenül hoznod kell kék színű tollat (többet is)!

Természetesen feltétlenül hoznod kell kék színű tollat (többet is)! Az érettségi vizsga lebonyolítása, tudnivalók A vizsgázók az érettségi vizsga minden eseményére (tehát valamennyi írásbeli vizsgára, a szóbeli vizsgára, a tájékoztató értekezletre és az eredményhirdetésre)

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail: info@pok.suli.hu

Részletesebben

Érettségi tájékoztató április 1. Készítette: Aszódi Judit

Érettségi tájékoztató április 1. Készítette: Aszódi Judit Érettségi tájékoztató 2019. április 1. Készítette: Aszódi Judit Tartalom: Jogszabályi háttér 1. Ütemterv 2. Írásbeli érettségi vizsga 2.1. Segédeszközök a középszintű írásbeli érettségi vizsgán 2.2. A

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje Ezt a szabályozást kell alkalmazni valamennyi, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskolában megtartott nem állami vizsga megszervezésekor. A tanulmányok alatti

Részletesebben

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RÉSZEI ÉS KÖVETELMÉNYEI, AZ ÉRTÉKELÉS SZABÁLYAI

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RÉSZEI ÉS KÖVETELMÉNYEI, AZ ÉRTÉKELÉS SZABÁLYAI Másolat a Pedagógiai Programunkból: A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RÉSZEI ÉS KÖVETELMÉNYEI, AZ ÉRTÉKELÉS SZABÁLYAI Jogi háttér: A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 7.. (1) ai) pont, 64-72.. 1.1.1. A tanulmányok

Részletesebben