A L HARMATTAN KÖNYVKIADÓ ÉS A L HARMATTAN DIGITÁLIS ADATBÁZIS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A L HARMATTAN KÖNYVKIADÓ ÉS A L HARMATTAN DIGITÁLIS ADATBÁZIS"

Átírás

1 A L HARMATTAN KÖNYVKIADÓ ÉS A L HARMATTAN DIGITÁLIS ADATBÁZIS 2018

2 A L HARMATTAN KÖNYVKIADÓ Az 1999-ben alapított L Harmattan Könyvkiadó évente mintegy kötetet jelentet meg, elsősorban bölcsészettudományi és társadalomtudományi szak- és tankönyveket. Jelenleg mintegy könyvsorozatot gondoz, a kiadónál megjelenő könyveket a Magyar Tudományos Akadémia a legmagasabb besorolású szakmai publikációként fogadja el. A kiadó saját fejlesztésű digitális kiadványai és tankönyvei sikeresek, e téren is gazdag tapasztalatokkal rendelkezik tól az Arcanum Kft.-vel közösen fejlesztett archívuma L Harmattan Digitális Adatbázis néven elérhető az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Alapprogram keretei között az EISZ konzorcium tagjai számára. A Kiadó az általános piacvezető pozíciója mellett az alábbi tudományterületeken önmagában is piacvezető státusszal bír: antropológia-néprajz, filozófia, politikatudomány, felsőoktatási tankönyvek, történelem, régészet, teológia.

3 A L HARMATTAN KÖNYVKIADÓ NEMZETKÖZI KAPCSOLATRENDSZERE Megalakulása óta a L Harmattan Könyvkiadó 10 alkalommal pályázott sikeresen az Európai Unió Kultúra keretprogramjában található könyvkiadási pályázaton, és ennek segítségével mintegy 70 kötetet jelentetett meg. A Kiadó több mint 30 kötetet adott ki a Francia Intézet Kosztolányi Programjának keretében. Emellett az alábbi nemzetközi szervezetekkel alakított ki szerződésben rögzített együttműködést: Danish Arts Agency, Flemish Literature Fund, Goethe Institut InterNationes, Indiai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, Ireland Literature Exchange, Canada Art Council, Llull Institute, Portugál Kulturális Minisztérium, Spanyol Királyság Külügyminisztériuma, Georgiai (Grúz) Kulturális és Műemlékvédelmi Minisztérium, Román Kulturális Intézet, ProHelvetia, Szlovén Kulturális Minisztérium, Luxemburgi Kulturális Minisztérium, Belga Királyság Kulturális Minisztériuma, Szlovák Tudományos Akadémia, Babes-Bolyai Tudományegyetem, a Flamand Kormány Képviselete, NORLA, New European Books kiadó, East European Monographs kiadó. A L Harmattan Könyvkiadónál idegen nyelven megjelent kötetek a hazai viszonyok között egyedülálló módon az Amazon könyvterjesztő rendszerébe is felkerülnek és megrendelhetők, valamint a francia anyacégen keresztül Franciaországban könyvesbolti forgalomban vannak.

4 GROUPE L HARMATTAN és ÉDITIONS L HARMATTAN A francia anyacéghez, illetve a Groupe L Harmattanhoz jelenleg 12 francia nyelvű kiadó kapcsolódik, többek között olyan rangos műhelyek, mint a belga Academia vagy a francia Odin Éditions. A L Harmattan emellett három teljes értékű, felszerelt és egyenként is hatalmas gyűjteménnyel rendelkező kutatóintézetet üzemeltet (iremmo, IREA, Université Africaine de la Paix), valamint a Le Lucernaire néven ismert kulturális központot. A csoport 14 országban van jelen leányvállalatai révén. Különösen intenzív a működése Fekete-Afrikában, ahol a könyvkiadáshoz kapcsolódó feladatokat kiegészítik az általános kulturális misszióval és az általános jólléttel összefüggő törekvések.

5 L HARMATTAN DIGITÁLIS ADATBÁZIS A szerződött intézmények beiratkozott olvasói, hallgatói és oktatói közel 1400 könyvhöz, mintegy könyvfejezethez, teljes körűen kereshető, digitalizált könyvoldalhoz férhetnek itt hozzá, akár otthonról! Hogy Ön hol férhet hozzá legkönnyebben az Adatbázishoz, azt az Előfizető intézmények aloldalán találhatja meg.

6 FOLYAMATOS TARTALOMFEJLESZTÉS Évente mintegy 100 új könyv digitalizálásával és közzétételével a L Harmattan Könyvkiadó arra törekszik, hogy a felsőoktatást, a kutatói szférát és az ismeretterjesztő irodalom iránt érdeklődő olvasók körét folyamatosan naprakész tudományos tartalommal lássa el. A 2019-es előfizetők várhatóan mintegy 1500 digitalizált könyvhöz férhetnek majd hozzá.

7 CSATLAKOZOTT INTÉZMÉNYEK I. EGYETEMEK ÉS FŐISKOLÁK A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Adventista Teológiai Főiskola Apor Vilmos Katolikus Főiskola Budapesti Corvinus Egyetem Eötvös Loránd Tudományegyetem (EduID-val otthonról is elérhető) Eszterházy Károly Egyetem (EduID-val otthonról is elérhető) Evangélikus Hittudományi Egyetem IBS - Nemzetközi Üzleti Főiskola II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Kaposvári Egyetem Károli Gáspár Református Egyetem Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Magyar Művészeti Akadémia Magyar Táncművészeti Egyetem Miskolci Egyetem Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Óbudai Egyetem (EduID-val otthonról is elérhető) Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem Pázmány Péter Katolikus Egyetem (EduID-val otthonról is elérhető) Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Pünkösdi Teológiai Főiskola Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Sárospataki Református Teológiai Akadémia Soproni Egyetem (EduID-val otthonról is elérhető) Szegedi Tudományegyetem (EduID-val otthonról is elérhető) Színház- és Filmművészeti Egyetem Testnevelési Egyetem

8 CSATLAKOZOTT INTÉZMÉNYEK II. KULTURÁLIS KÖZINTÉZMÉNYEK Békés Megyei Könyvtár Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Budavári Mátyás-templom Egyháztörténeti Gyűjtemény Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Egyházmegyei Levéltár és Könyvtár Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Jászkerület Kulturális és Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft. József Attila Megyei és Városi Könyvtár Külgazdasági és Külügyminisztérium Bánffy Miklós Szakkönyvtár Evangélikus Országos Gyűjtemény, Evangélikus Országos Könyvtár Méliusz Juhász Péter Könyvtár Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár MTA Könyvtár és Információs Központ (EduID-val otthonról is elérhető) Országos Széchényi Könyvtár Pest Megyei Könyvtár Széchenyi István Városi Könyvtár Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény Vörösmarty Mihály Könyvtár

9 SZAKMAILAG ELLENŐRZÖTT TARTALOM Az Adatbázisban található tartalmak túlnyomó többsége olyan együttműködésekből született, melyet a L Harmattan Könyviadó különböző akadémiai kutatóintézetekkel, egyetemekkel, szakmai és civil szervezetekkel, valamint szakterületükön vezetőnek számító szakemberekkel alakított ki. A magas színvonalú szakkönyveket a L Harmattan szépirodalmi portfoliója teszi teljessé.

10 SZAKMAI REFERENCIÁK I. EGYETEMEK, FŐISKOLÁK ÉS KUTATÓINTÉZETEK A L Harmattan Könyvkiadó az elmúlt 19 évben mintegy 1600 tudományos szakmunkát adott ki. A Zsigmond Király Főiskola, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Sapientia Hittudományi Főiskola összes tankönyve a L Harmattan Könyvkiadó gondozásában jelent, illetve jelenik meg. Sorozatokra vonatkozó tankönyv- és szakkönyvkiadási programot valósít meg: az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézet, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóintézet, az ELTE BTK, az ELTE ÁJK, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészet- és társadalomtudományi intézeteivel.

11 SZAKMAI REFERENCIÁK II. EGYÉB INTÉZMÉNYEK ÉS SZERVEZETEK A L Harmattan Könyvkiadó szerződéses viszonyban áll, illetve állt az alábbi szakmai intézményekkel és szervezetekkel: Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, Magyar Filozófiai Társaság, Goldziher Intézet, Magyar Daseinanalitikai Egyesület, Magyar Irodalomtörténeti Társaság, Magyar Addiktológiai Társaság, Eszmélet Alapítvány, Magyarországi Jezsuita Rend, Bakonybéli Szent Maurícius Monostor, Pápai Református Teológiai Akadémia, Eötvös József Intézet, Magyar Tudományos Akadámi Társadalomtudományi Kutatóintézet, Magyar Pszichológiai Társaság, Balassi Intézet, Hermann Ottó Múzeum, Somogy Megyei Levéltár, Zala Megyei Levéltár stb.

12 AZ ADATBÁZIS KERESŐJÉNEK HASZNÁLATA Ahhoz, hogy az Adatbázis által garantált teljeskörű felhasználói élményhez hozzá jusson, kérjük olvassa el a Felhasználói útmutatónkat! Az útmutató révén páratlan gyorsasággal és eredményességgel találhatja meg a keresett hivatkozásokat, idézeteket, mert az Adatbázis mögött az Arcanum Kft. által létrehozott csúcstechnológiás rendszer üzemel.

13 ÁLTALÁNOS ELVEK A kereső relevancia szerint rendezi a keresőkifejezésekre adott találatokat. A relevanciát az alábbi szempontok szerint állapítja meg az algoritmus: 1. Adott oldalon milyen gyakran szerepelnek a keresőkifejezés szavai 2. Az oldal tartalmának hossza 3. Milyen távolságban helyezkednek el (ahol a keresett kifejezések közelebb vannak egymáshoz, az a találat előrébb sorolódik) 4. Azok szintén előrébb kerülnek, amik pont olyan formában fordulnak elő, ahogy a keresőmezőbe beírták 5. Melyik mezőben vannak a találatok (a cím, a szerző és a tartalomjegyzék mezőben talált egyezés előrébb sorolódik)

14 KERESÉS ISMERETLEN VAGY VÁLTOZÓ KARAKTEREKRE (CSONKOLÁS) Csonkolásra például ragozott formák, vagy különleges karaktereket tartalmazó kifejezések esetében lehet szükség. (Ld. Karlíček» Karl!!ek) * Karakterhelyettesítő, tetszőleges számú karaktert helyettesít? Karakterhelyettesítő, 0 vagy 1 karaktert helyettesít! Karakterhelyettesítő, pontosan 1 karaktert helyettesít

15 KERESÉS OPERÁTOROKKAL AND OR NOT nw Azon oldalakat listázza, amelyek a kifejezés mindkét oldalát tartalmazzák Azon oldalakat listázza, amelyek a kifejezés legalább egyik oldalára betalálnak Azon oldalakat listázza, amelyek kizárólag a kifejezés bal oldalát tartalmazzák Azon oldalakat listázza, amelyek az adott szavakat adott szó távolságban, megfelelő sorrendben tartalmazzák. Az n helyére tetszőleges számot beírhatunk. Például 3W, 10W, 0W. nn Azon oldalakat listázza, amelyek az adott szavakat adott szó távolságban tetszőleges sorrendben tartalmazzák. Az n helyére tetszőleges számot beírhatunk. Például 3N, 10N, 0N.

16 KERESÉS PONTOS SZÓTÁVOLSÁGRA Találatok tartalmazzák a keresőkulcsokat bizonyos távolságban Csokonai 1W Mihály Találatot ad a Csokonai Mihályra és a Csokonai Vitéz Mihályra is magyar 3W múzeum Találatok például: Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, Magyar Fotográfiai Múzeum, Magyar Királyi Hadtörténelmi Múzeum, magyar állami tulajdonú múzeumok stb. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerűen olyan oldalakat keressünk, amelyek adott szavak egymáshoz közel helyezkednek el. Itt a példában 10 szó távolságra: Petőfi 10W Kossuth 10W Arany 10W Jókai Tetszőleges sorrendben: Petőfi 10N Kossuth 10N Arany 10N Jókai

17 SZAVAK KIZÁRÁSA Előfordulhat, hogy bizonyos téves találatok ki szeretnénk szűrni. Ennek orvosolására használhatjuk a NOT operátort. Az Üllő kifejezésre keresve például rengeteg, az Üllői úttal kapcsolatos találatot ad a rendszer, amelyet a NOT operátor alkalmazásával kiszűrhetünk. Üllő NOT (Üllői 0W út)

18 HARMATHÉQUE.COM A L Harmathèque digitális multimédiás adatbázis 2009 óta elérhető könyvtárak számára. A saját online megjelenítővel rendelkező platformon jelenleg oldal érhető el: ekönyv, cikk és könyvfejezet, videó, és hangzó anyag. Az Éditions L'Harmattan könyvei, valamint az Academia, EME, Indigo Côté-Women, Odin, Orizons, Sepia, SPM, Téraèdre stb. kiadók könyvei egyaránt elérhetők. A tartalom teljes mértékben lefedi a humán és társadalomtudományokat, és a világon is egyedülállóan gazdag anyagot kínál Afrika, Ázsia, Latin-Amerika, az arab világ, valamint a karibi térség kutatóinak.

19 ONLINE MEGJELENÍTŐN OLVASHATÓ, ÉS ÉVI 2800 ÚJ CÍMMEL BŐVÜL Az Éditions L Harmattan saját online olvasójával közvetlenül, távolról hozzáférhetők a dokumentumok. A platform képes egyazon dokumentumhoz is korlátlan számú hozzáférést biztosítani egyazon időben. A L Harmathéque adatbázis folyamatosan bővül, átlagosan évente 2800 új könyvvel. A papír alapon kiadott publikációk azonnal megjelennek a L Harmathéque rendszerben is.

20 A L HARMATHÉQUE ELŐFIZETŐI REFERENCIÁI Amerikai Egyesült Államok: Harvard University, Yale University, University of Michigan, Berkeley (University of California) Spanyolország: UCAM Katolikus Egyetem Franciaország: Sorbonne, Sorbonne nouvelle, Sciences Po (Párizsi Politikai Tanulmányok Intézete), Grenoble-i Városi Könyvtár Kanada: Montreali Metropolitan Könyvtár, Quebec-i Városi Könyvtár Svájc: Genfi Városi Könyvtár, Lausanne-i Városi Könyvtár, Neuchatel-i Városi Könyvtár

21 L HARMATHÉQUE ÁLTALÁNOS ÁRSZABÁS ekönyvre és folyóiratcikkre és könyvfejezetre vonatkozó korlátlan elérés, egy évre, folyamatosan, havi rendszerben bővülő tartalommal, egyetemi könyvtárak számára: 1000 fő hallgatói létszámig: főig főig főig főig fős hallgatói létszám fölött:

DIGITÁLIS ADATBÁZIS 2017

DIGITÁLIS ADATBÁZIS 2017 1400 eredeti szerzői mű, 400 000 könyvoldalnak megfelelő felsőoktatási tankönyv, szakkönyv és kézikönyv digitális tartalomfejlesztése L Harmattan Kiadó 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. Telefon:

Részletesebben

Diákhitel Központ Zrt.

Diákhitel Központ Zrt. Diákhitel Központ Zrt. Éves kiadvány Statisztikai melléklet 2005/2006. tanév Statisztikai adatok az egyes intézményekben tanult, törlesztésre kötelezett ügyfelekről Budapest, 2006. augusztus 31. TARTALOM:

Részletesebben

HATÁROZATOK TÁRA. A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének.

HATÁROZATOK TÁRA. A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének. Határozat száma 71/2016. 72/2016. 73/2016. 74/2016. 75/2016. Előterjesztő Gulyás Tibor Határozat tartalma A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének.

Részletesebben

III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói

III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói FELSŐOKTATÁSI JELENTKEZÉSEK 2010 75 III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma, 2010. 3 (első helyes jelentkezések) 4 Eötvös Loránd

Részletesebben

Konzorciumok 2017-ben Tervezet a október 26-ai állapot szerint

Konzorciumok 2017-ben Tervezet a október 26-ai állapot szerint Konzorciumok 2017-ben Tervezet a 2016. október 26-ai állapot szerint Academic Search Complete (EBSCO) 25% állami támogatás, kétéves előfizetés 1 Állatorvostudományi Egyetem 2 Andrássy Gyula Budapesti Német

Részletesebben

Campus Mundi ösztöndíjprogram. Információs nap Intézményi kapcsolattartók részére szeptember 7.

Campus Mundi ösztöndíjprogram. Információs nap Intézményi kapcsolattartók részére szeptember 7. Campus Mundi ösztöndíjprogram Információs nap Intézményi kapcsolattartók részére 2017. szeptember 7. I IV. pályázati fordulók eredménye Tervezett létszám Támogatott létszám Különbség Részképzés 290*4 =

Részletesebben

2. táblázat Belépési arányok a felsőoktatás A típusú programjaiba,

2. táblázat Belépési arányok a felsőoktatás A típusú programjaiba, MELLÉKLET 1. táblázat Felsőfokú továbbtanulásra jogosító végzettséget szerzettek aránya az adott korcsoportban, 2007 ISCED 3A ( A típusú programokra való belépési lehetőség) ISCED 3B ( B típusú programokra

Részletesebben

Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége

Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége tanító 19 fő Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége Munkakör Iskolai végzettség Intézmény neve általános iskolai tanító angol nyelv társadalomtudományi és gazdasági szakfordító Diploma szerzési

Részletesebben

A pályázat címe (A pályázat kódja: NTP-OTDKR-16) DÖNTÉSI LISTA

A pályázat címe (A pályázat kódja: NTP-OTDKR-16) DÖNTÉSI LISTA 1. NTP-OTDKR-16-0001 Debreceni Egyetem Magyarország Hajdú-Bihar Debrecen OTDK részvétel Debreceni Egyetem 10 076 000 2. NTP-OTDKR-16-0002 Állatorvostudományi Egyetem XXXIII. OTDK hallgatói részvételének

Részletesebben

A tehetséges hallgatók XXXII. OTDK-n történő részvételének támogatása (A pályázat kódja: NTP-OTDKR-14) DÖNTÉSI LISTA

A tehetséges hallgatók XXXII. OTDK-n történő részvételének támogatása (A pályázat kódja: NTP-OTDKR-14) DÖNTÉSI LISTA 1. NTP-OTDKR-14-0001 2. NTP-OTDKR-14-0002 3. NTP-OTDKR-14-0003 Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi i Műszaki és Gépészmérnöki i Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Pályázat a Semmelweis Egyetem

Részletesebben

Pályázati felhívás. Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan diák, aki az alábbi pályázati feltételeknek együttesen megfelel:

Pályázati felhívás. Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan diák, aki az alábbi pályázati feltételeknek együttesen megfelel: Pályázati felhívás A Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Magyar Nemzeti Bank támogatásával ösztöndíjpályázatot hirdet a 2013/2014-es tanévre felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony

Részletesebben

Pályázati felhívás. Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan diák, aki az alábbi pályázati feltételeknek együttesen megfelel:

Pályázati felhívás. Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan diák, aki az alábbi pályázati feltételeknek együttesen megfelel: Pályázati felhívás Figyelembe véve azt, hogy a gazdasági képzésen nagyon alacsony az államilag támogatott helyek száma, ezért lehetőséget adunk arra, hogy a pályázatban részt vehessenek az önköltséges

Részletesebben

A könyvtári rendszer

A könyvtári rendszer A könyvtári rendszer Mi a könyvtár? Információk (dokumentumok) rendszerezett gyűjteménye, amelyet közhasználatra szánnak. A könyvtár gyűjt (könyv, periodika, CD, DVD stb.) rendszerez, hogy visszakereshetők

Részletesebben

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista Oktatási intézmény ; Eötvös Lóránd Tudományegyetem képző Főiskolai Kar; Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar; Budapesti Műszaki Egyetem- és Társadalomtudományi Kar; Pázmány Péter Katolikus

Részletesebben

Elektronikus hallgatói adminisztrációs rendszerek

Elektronikus hallgatói adminisztrációs rendszerek Elektronikus hallgatói adminisztrációs rendszerek 198x 2007 2007. április 26. Makay Árpád, Szegedi Tudományegyetem 1 A fejlődés motorjai Technikai előfeltételek A felsőoktatási intézmények tartalmi igényei

Részletesebben

Iskolánk nevelőtestületének adatai es tanév

Iskolánk nevelőtestületének adatai es tanév Iskolánk nevelőtestületének adatai 2016-2017-es tanév Ssz Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy 1 Pedagógus I. Károli Gáspár Református Egyetem történelem szakos, vallás

Részletesebben

Pedagógusok képesítése. Végzettségek szintje szakonként. 1. KLTE TTK 1. egyetem 1. matematika 2. ábrázoló geometria. 1. főiskola 1. földrajz 2.

Pedagógusok képesítése. Végzettségek szintje szakonként. 1. KLTE TTK 1. egyetem 1. matematika 2. ábrázoló geometria. 1. főiskola 1. földrajz 2. Végzettségek általános iskolai Az oklevelet kiállító intézmények megnevezése (a kar jelölésével) Nápolyi Pedagógusok képesítése Végzettségek szintje szakonként Mely szakokra képesített (tantárgyanként)

Részletesebben

Online tartalmak konzorciumi beszerzése

Online tartalmak konzorciumi beszerzése Online tartalmak konzorciumi beszerzése Lencsés Ákos Sütő Péter 2018. október 10. A konzorciumi beszerzés szempontjai könyvtári oldalról A konzorciumalapítás szempontja lehet: földrajzi elhelyezkedés;

Részletesebben

Iskolánk nevelőtestületének adatai as tanévben. Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy

Iskolánk nevelőtestületének adatai as tanévben. Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy Iskolánk nevelőtestületének adatai 2017-2018-as tanévben Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy 1. Pedagógus I. történelem szakos, vallás történelem, hittan

Részletesebben

FELHÍVÁS a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Német Nemzetiségi Pedagógus Tanulmányi Ösztöndíjára a 2019/2020. tanévre

FELHÍVÁS a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Német Nemzetiségi Pedagógus Tanulmányi Ösztöndíjára a 2019/2020. tanévre FELHÍVÁS a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Német Nemzetiségi Pedagógus Tanulmányi Ösztöndíjára a 2019/2020. tanévre A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (a továbbiakban: MNOÖ) a

Részletesebben

A felsőoktatási intézmények. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ

A felsőoktatási intézmények. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ A felsőoktatási intézmények KAZINCZY FERENC SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENYÉNEK 44. országos döntője scientia et f idelitate Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János

Részletesebben

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista 1. Pedagógusok végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Oktatási intézmény Megszerzett szakképzettség ; Eötvös Lóránd

Részletesebben

Pályázati azonosító. Székhely település. Székhely megye. Pályázat kódja. Pályázó neve

Pályázati azonosító. Székhely település. Székhely megye. Pályázat kódja. Pályázó neve (A pályázat kódja: ) -001 MTA Természettudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Tanuljunk egymástól! - MFA nyári iskola középiskolásoknak 1 885 000 Ft -002 MTA Agrártudományi Kutatóközpont

Részletesebben

Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása (A pályázat kódja: NTP-HHTDK-15) DÖNTÉSI LISTA

Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása (A pályázat kódja: NTP-HHTDK-15) DÖNTÉSI LISTA 1. 0001 Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Semmelweis TDK 2016 1 200 000 2. 0002 Mezőgazdasági Hódmezővásárhely SZTE MGK TDK Műhelymunka támogatása 974 000 3. 0003 Állam- és Jogtudományi Szeged

Részletesebben

(A pályázat kódja: NTP-TDK-14) DÖNTÉSI LISTA

(A pályázat kódja: NTP-TDK-14) DÖNTÉSI LISTA Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek 1. NTP-TDK-14-0001 Gazdaságés Társadalomtudományi Elmélet és gyakorlat - az Európai Unió kiemelt ügyei a hallgatók kutatásaiban 1 2. NTP-TDK-14-0002

Részletesebben

Az Eszterházy Károly Egyetem Könyvtári szolgáltatásai szeptember 17. Gál Tibor Tittel Pál Könyvtár

Az Eszterházy Károly Egyetem Könyvtári szolgáltatásai szeptember 17. Gál Tibor Tittel Pál Könyvtár Az Eszterházy Károly Egyetem Könyvtári szolgáltatásai 2018. szeptember 17. Gál Tibor Tittel Pál Könyvtár Az egyetem könyvtári rendszere Tittel Pál Könyvtár (TPK) Eger Gyöngyös Jászberény Sárospatak Országos

Részletesebben

Felsőoktatási programok helyzete a Tempus Közalapítványnál. Bokodi Szabolcs felsőoktatási vezető Tempus Közalapítvány

Felsőoktatási programok helyzete a Tempus Közalapítványnál. Bokodi Szabolcs felsőoktatási vezető Tempus Közalapítvány Felsőoktatási programok helyzete a Tempus Közalapítványnál Bokodi Szabolcs felsőoktatási vezető Tempus Közalapítvány ERASMUS Mobilitási eredmények 2015/16 Költségvetési folyamatok Ráták 2017 Szociális

Részletesebben

Helyismereti elektronikus könyvtárak és portálok (és egyéb elektronikus tartalmak: képeslapgyűjtemények stb.)

Helyismereti elektronikus könyvtárak és portálok (és egyéb elektronikus tartalmak: képeslapgyűjtemények stb.) MEGYEI Helyismereti elektronikus könyvtárak és portálok (és egyéb elektronikus tartalmak: képeslapgyűjtemények stb.) Verseghy Ferenc Elektronikus Könyvtár http://www.vfmk.hu/vfek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei

Részletesebben

Adatbázisok 2018-ban ADT- ARCANUM DIGITÁLIS TUDOMÁNYTÁR AKADÉMIAI KIADÓ FOLYÓIRATAI AKADÉMIAI KIADÓ MERSZ ADATBÁZIS AKADÉMIAI KIADÓ SZÓTÁRAI CAMBRIDGE

Adatbázisok 2018-ban ADT- ARCANUM DIGITÁLIS TUDOMÁNYTÁR AKADÉMIAI KIADÓ FOLYÓIRATAI AKADÉMIAI KIADÓ MERSZ ADATBÁZIS AKADÉMIAI KIADÓ SZÓTÁRAI CAMBRIDGE Adatbázisok 2018-ban ADT- ARCANUM DIGITÁLIS TUDOMÁNYTÁR AKADÉMIAI KIADÓ FOLYÓIRATAI AKADÉMIAI KIADÓ MERSZ ADATBÁZIS AKADÉMIAI KIADÓ SZÓTÁRAI CAMBRIDGE JOURNALS EBSCO JSTOR L HARMATTAN KIADÓ MATHSCINET

Részletesebben

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI)

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Kállai Ernő Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Osztály: Romakutatások Osztálya Tudományos cím vagy fokozat: PhD E-mail: kallai.erno@tk.mta.hu Telefonszám: +36-1 224-6700 / 5224 Épület: T (Emelet,

Részletesebben

Az Eszterházy Károly Egyetem könyvtárai szeptember 22.

Az Eszterházy Károly Egyetem könyvtárai szeptember 22. Az Eszterházy Károly Egyetem könyvtárai 2017. szeptember 22. Az egyetem könyvtári rendszere Tittel Pál Könyvtár Eger Gyöngyös Jászberény Sárospatak Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Tittel Pál (1784-1831)

Részletesebben

Felsőoktatási intézmények helye, szerepe a vidék városaiban a 2002-től 2015-ig terjedő időszakban

Felsőoktatási intézmények helye, szerepe a vidék városaiban a 2002-től 2015-ig terjedő időszakban Felsőoktatási intézmények helye, szerepe a vidék városaiban a 2002-től 2015-ig terjedő időszakban Előadó: Dr. Péter Zsolt Nagyvárad, 2016. szeptember 16. Az előadás főbb témakörei Témaválasztás indoklása

Részletesebben

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke megbízásából, Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere rektori megbízási okiratot adott át:

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke megbízásából, Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere rektori megbízási okiratot adott át: SAJTÓ- ÉS KOMMUNIKÁCIÓS FŐOSZTÁLY Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke megbízásából, Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere rektori megbízási okiratot adott át: Kissné Budai Rita

Részletesebben

SAJTÓ- ÉS KOMMUNIK[CIÓS FŐOSZT[LY

SAJTÓ- ÉS KOMMUNIK[CIÓS FŐOSZT[LY SAJTÓKÖZLEMÉNY Balog Zoltán egyetemi és főiskolai tanári kinevezéseket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára

Részletesebben

NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG

NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG 2018 A spanyol mint idegen nyelv Magyarországon Magyarországon egy többen érdeklődnek a spanyol nyelvtanulás iránt. Általában második vagy harmadik idegen nyelvként

Részletesebben

minden édenek neve vad poklokat büvöl. A Magyarországi Tanácsköztársaság

minden édenek neve vad poklokat büvöl. A Magyarországi Tanácsköztársaság Az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja és a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tisztelettel meghívja

Részletesebben

A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője. Program

A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője. Program A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudomány Kar Magyar Nyelvtudományi Tanszék 1088 Budapest,

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

Földgázkereskedő kiválasztása

Földgázkereskedő kiválasztása Földgázkereskedő kiválasztása Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/91 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Helyesbítés/2015 EUHL Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2017.06.02. Iktatószám: 7661/2017

Részletesebben

Önéletrajz. Személyi adatok. Szakmai tapasztalat férjezett, 3 gyermek édesanyja népzenei tárgyak tanára, tanszakvezető

Önéletrajz. Személyi adatok. Szakmai tapasztalat férjezett, 3 gyermek édesanyja népzenei tárgyak tanára, tanszakvezető Önéletrajz Személyi adatok Név Szabó Ágnes Cím 1022 Budapest, Ruszti út 7. Telefonszám +36304790140 E-mail szaboo.agnes@gmail.com Születési év Családi állapot 1978 férjezett, 3 gyermek édesanyja Szakmai

Részletesebben

SEGÉDLET. 1/2. rész. a Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény 2. melléklete

SEGÉDLET. 1/2. rész. a Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény 2. melléklete SEGÉDLET a helyi önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások 2013. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásai elszámolása szabályszerűségének kincstári felülvizsgálatához 1/2. rész

Részletesebben

105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, 72 ezer diákból 55 800 jutott be állami

105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, 72 ezer diákból 55 800 jutott be állami Felvételi 2015. A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, ami lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal A felsőoktatási szakképzésre 6500, alapképzésre 45 200, osztatlan

Részletesebben

Campus Mundi ösztöndíjprogram. Információs nap Intézményi kapcsolattartók részére január 26.

Campus Mundi ösztöndíjprogram. Információs nap Intézményi kapcsolattartók részére január 26. Campus Mundi ösztöndíjprogram Információs nap Intézményi kapcsolattartók részére 2018. január 26. I IV. pályázati fordulók eredménye Tervezett létszám Támogatott létszám Különbség Részképzés 290*4 = 1.160

Részletesebben

S zakm ai beszám o ló a 3437/317. szám ú N KA PÁLYÁZAT MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL

S zakm ai beszám o ló a 3437/317. szám ú N KA PÁLYÁZAT MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL Dr. Kovács Pál M egyei Könyvtár és Közösségi Tér 9023 Győr. Herman Olló u. 22. Telefon: 96/516-670» Telefax: 96/418-942 S zakm ai beszám o ló a 3437/317. szám ú N KA PÁLYÁZAT MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL A Dr. Kovács

Részletesebben

Uniós, Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás - EKR

Uniós, Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás - EKR ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI Uniós, Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás - E10 - Előkészítés szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs

Részletesebben

EGYHÁZI INTÉZMÉNYEK AZ EISZ NEMZETI PROGRAMBAN. Egyházi Könyvtárak Egyesülése Szarvas, június 29.

EGYHÁZI INTÉZMÉNYEK AZ EISZ NEMZETI PROGRAMBAN. Egyházi Könyvtárak Egyesülése Szarvas, június 29. EGYHÁZI INTÉZMÉNYEK AZ EISZ NEMZETI PROGRAMBAN Egyházi Könyvtárak Egyesülése Szarvas, 2016. június 29. ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS NEMZETI PROGRAM STRATÉGIAI CÉLOK Tudományos tartalomszolgáltatás

Részletesebben

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ CSAPATBEOSZTÁS

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ CSAPATBEOSZTÁS ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ Budapest - Ikarus BSE Atlétikai Centrum, 2017. október 15. Magasugrás fiú 11:00 Szolnoki Széchenyi István Gimnázium 1.7750

Részletesebben

Rangsorokon innen és túl

Rangsorokon innen és túl Rangsorokon innen és túl Magyar felsőoktatási rangsorok, hallgatói preferenciák Ankét a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi karán 2013. november 19. Temesi József, egyetemi tanár, társigazgató Nemzetközi

Részletesebben

EISZ Programtanács ülés június 22.

EISZ Programtanács ülés június 22. EISZ Programtanács ülés 2018. június 22. Napirend Napirend előtt: új tagok köszöntése Beszámoló az elmúlt hónapok munkájáról: USC SOÁ Alapítvány VHA beszerzés, a kiadói tárgyalások jelen állása, OA szakmai

Részletesebben

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT ORSZÁGOS DÖNTŐ RAJTLISTA

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT ORSZÁGOS DÖNTŐ RAJTLISTA 017/018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORT ORSZÁGOS DÖNTŐ RAJTLISTA Helyszín: Budapest, Ikarus BSE Atlétikai Centrum Időpont: 017. október 15. A Versenybíróság elnöke: Szöllösné Patinszki Andrea

Részletesebben

A Köztársaság elnökének. határozata. egyetemi tanári kinevezésekről

A Köztársaság elnökének. határozata. egyetemi tanári kinevezésekről A Köztársaság elnökének. /2009./ /KE határozata egyetemi tanári kinevezésekről Az Alkotmány 30/A. (1) bekezdés i) pontjában megállapított jogkörömben, a felsőoktatásról szóló 2005. CXXXIX. törvény 100.

Részletesebben

HU UNIVERSITY OF WEST HU 2 5 Képzőművészet 1/2

HU UNIVERSITY OF WEST HU 2 5 Képzőművészet 1/2 ERASMUS KÓD AZ NEVE ORSZÁG HELYEK SZÁMA EÖTVÖS LORÁND BUDAPES0 TUDOMÁNY 0 I TUDOMÁNY KÁROLI GÁSPÁR BUDAPES0 REFORMÁTUS HR ZAGREB0 ZAGREB DEBRECE0 DEBRECEN 0 EGER0 ESZTERHÁZY KÁROLY SZFVAR0 KODOLÁNYI JÁNOS

Részletesebben

Table 1 ERASMUS KÓD AZ EGYETEM NEVE ORSZÁG SZAK/TANTÁRGY. SZENT ISTVÁN EGYETEM HU Filozófia és etika

Table 1 ERASMUS KÓD AZ EGYETEM NEVE ORSZÁG SZAK/TANTÁRGY. SZENT ISTVÁN EGYETEM HU Filozófia és etika Table 1 ERASMUS KÓD AZ NEVE ORSZÁG SZAK/TANTÁRGY BUDAPES01 TUDOMÁNY Filozófia és etika SZENT ISTVÁN Filozófia és etika HR ZAGREB01 UNIVERSITY OF ZAGREB HR Filozófia és etika NYIREGY04 COLLEGE OF NYÍREGYHÁZA

Részletesebben

Unitas Egyházi Könyvtárak Közös Katalógusa és Információs Portálja

Unitas Egyházi Könyvtárak Közös Katalógusa és Információs Portálja Unitas Közös Katalógusa és Információs Portálja www.unitas.hu "In necessariis unitas, in dubiis libertas, in omnibus autem charitas A szükséges dolgokban legyen egység, a kétesekben szabadság, mindenben

Részletesebben

A folyóirat recenzensei/lektorai 2016-ban. Recenzenti časopisa u godini. Peer-Reviewers in 2016

A folyóirat recenzensei/lektorai 2016-ban. Recenzenti časopisa u godini. Peer-Reviewers in 2016 Recenzenti časopisa u 2016. godini Peer-Reviewers in 2016 dr. BARCSI Tamás Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Pécs, Magyarország Univerzitet u Pečuju, Fakultet medicinskih nauka, Pečuj, Mađarska

Részletesebben

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása (A pályázat kódja: NTP-TDK-13) Érvényes, befogadott pályázatok listája

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása (A pályázat kódja: NTP-TDK-13) Érvényes, befogadott pályázatok listája 1. NTP-TDK-13-001 2. NTP-TDK-13-002 3. NTP-TDK-13-003 Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek i Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi i Tudományegyetem, Általános Orvostudományi

Részletesebben

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Döntési lista

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Döntési lista 1. NTP-SZKOLL-12-P-0001 ELTE Bibó István Bibó István Tehetséggondozó Tevékenysége 3 000 000 2. NTP-SZKOLL-12-P-0002 Luther Otthon - Luther Márton 2013. tavasz 3. NTP-SZKOLL-12-P-0003 ELTE Eötvös József

Részletesebben

Erasmus+ SMS helyek a 2018/2019-es tanév II. félévére, Kolozsvári Kar: SMS helyek x Partner egyetem neve, település Erasmus kód Szakterület

Erasmus+ SMS helyek a 2018/2019-es tanév II. félévére, Kolozsvári Kar: SMS helyek x Partner egyetem neve, település Erasmus kód Szakterület SAPIENTIA EMTE, KOLOZSVÁRI KAR 1. dr. Murádin János Kristóf - elnök 2. dr. Bodó Barna 3. dr. Kokoly Zsolt 4. dr. Néda Tamás 5. dr. Virginás Andrea 6. dr. Toró Tibor 7. Andacs Zsolt (diák) 8. Dobos Piroska

Részletesebben

Magyarország sorsfordító esztendői:

Magyarország sorsfordító esztendői: MEGHÍVÓ A VERITAS Történetkutató Intézet és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár a Kállay-kormány megalakulásának 75. és Kállay Miklós halálának 50. évfordulóján tisztelettel meghívja a Magyarország

Részletesebben

Intézmény teljes neve

Intézmény teljes neve Intézmény Intézmény Számkódja betűkódja Intézmény teljes neve 81 ANNYE Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem 1475 ATE Állatorvostudományi Egyetem 51 ATF Adventista Teológiai Főiskola 2 AVKF Apor

Részletesebben

SZAKMAI ÉLETRAJZ Köbel Szilvia. Középiskola 1979 1983 budapesti Madách Imre Gimnázium (irodalmi-drámai tagozat), siófoki Perczel Mór Gimnázium

SZAKMAI ÉLETRAJZ Köbel Szilvia. Középiskola 1979 1983 budapesti Madách Imre Gimnázium (irodalmi-drámai tagozat), siófoki Perczel Mór Gimnázium SZAKMAI ÉLETRAJZ Köbel Szilvia Születési helye, ideje Budapest, 1965 Középiskola 1979 1983 budapesti Madách Imre Gimnázium (irodalmi-drámai tagozat), siófoki Perczel Mór Gimnázium Egyetem 1985 1990 ELTE

Részletesebben

A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Acta Antiqua Academiae Kiadó Megítélt támogatás (forint)

Részletesebben

Intézmény teljes neve Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem ANNYE 81 Állatorvostudományi Egyetem ATE 1475 Adventista Teológiai Főiskola ATF

Intézmény teljes neve Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem ANNYE 81 Állatorvostudományi Egyetem ATE 1475 Adventista Teológiai Főiskola ATF Intézmény teljes neve Intézmény Intézmény Számkódja betűkódja Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem ANNYE 81 Állatorvostudományi Egyetem ATE 1475 Adventista Teológiai Főiskola ATF 51 Apor Vilmos

Részletesebben

35. SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENYE KAZINCZY FERENC ORSZÁGOS DÖNT 2007. ÁPRILIS 2-3. A HAZAI ÉS A HATÁRON TÚLI FELSOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK

35. SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENYE KAZINCZY FERENC ORSZÁGOS DÖNT 2007. ÁPRILIS 2-3. A HAZAI ÉS A HATÁRON TÚLI FELSOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK A HAZAI ÉS A HATÁRON TÚLI FELSOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK KAZINCZY FERENC SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENYE 35. ORSZÁGOS DÖNT 2007. ÁPRILIS 2-3. VITÉZ JÁNOS RÓMAI KATOLIKUS TANTÓKÉPZ FISKOLA A VERSENY HELYSZÍNE: 2007.

Részletesebben

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 2006-2011 ELTE BTK Nyelvészeti Doktori Iskola, Budapest, doktori képzés,

Részletesebben

Földgázkereskedő kiválasztása a közötti időszakra

Földgázkereskedő kiválasztása a közötti időszakra Földgázkereskedő kiválasztása a 2016.10.01. - 2017.09.30. közötti időszakra Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/67 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Helyesbítés/2015 EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

Szakály Sándor. I. Személyi adatok

Szakály Sándor. I. Személyi adatok Szakály Sándor I. Személyi adatok Szül.: 1955. november 23. Munkahely: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Történettudományi Intézet, Új-és Jelenkori Történeti Tanszék 1146 Budapest,

Részletesebben

közoktatási vezető szakvizsga BMGE-GTK E matematika szakos tanár KLTE-TTK 195 / 1979 E matematika matematika

közoktatási vezető szakvizsga BMGE-GTK E matematika szakos tanár KLTE-TTK 195 / 1979 E matematika matematika Ssz. Munkakör matematika KLTE-TTK 128 / 1981 E matematika matematika 1. igazgató határozatlan idejű fizika KLTE-TTK 128 / 1981 E fizika közoktatási vezető szakvizsga BMGE-GTK 5572. 2004 E matematika KLTE-TTK

Részletesebben

Kollégium neve irsz város utca. Budapesti Corvinus Egyetem FI43814 Rajk László Szakkollégium Budapest Horánszky u. 6. eljárás folyamatban

Kollégium neve irsz város utca. Budapesti Corvinus Egyetem FI43814 Rajk László Szakkollégium Budapest Horánszky u. 6. eljárás folyamatban Intézmény neve Int. azonosító Kollégium neve irsz város utca Nyilvántartásba vétel állapota Megjegyzés Budapesti Corvinus FI43814 Rajk László Szakkollégium Budapest Horánszky u. 6. Budapesti Corvinus FI43814

Részletesebben

A Deutsche Schule Budapest magyar ágán érettségi vizsgát tett diákok továbbtanulása az érettségi évében

A Deutsche Schule Budapest magyar ágán érettségi vizsgát tett diákok továbbtanulása az érettségi évében A Deutsche Schule Budapest magyar ágán érettségi vizsgát tett diákok továbbtanulása az érettségi évében Intézmény Kar/Szakirány 1999-2011 2012 2013 2014 1999-2014 Magyar érettségi vizsgát tett 282 20 20

Részletesebben

A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Acta Antiqua Academiae Scientiarum Hungaricae Kiadó Megítélt

Részletesebben

Statisztikák a 2014-es HÓDításról

Statisztikák a 2014-es HÓDításról Statisztikák a 2014-es HÓDításról Iskolák (abc sorrendben) Résztvevők száma Átlagpont Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola 90 85,58 benjamin 40 99,08 junior 14 63,14 kadét 36 79,31 Apáczai Csere János

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz

Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz Egyházi Könyvtárak Egyesülése 1085 Budapest, Üllői út 24. 20/824 38 81 gabriella.hubert@lutheran.hu Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz Örökségünk jövője - A 21. század kihívásai a muzeális

Részletesebben

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Érvényes, befogadott pályázatok listája

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Érvényes, befogadott pályázatok listája Pályázati kategória kódja Pályázati azonosító Pályázó neve Székhely Település Székhely Megye Projekt címe Igényelt támogatás összege - 0001 ELTE Bibó István Bibó István Tehetséggondozó Tevékenysége - 0002

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7. Tájékoztató az eljárás eredményéről/eu/2011.08.19. EUHL. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7. Tájékoztató az eljárás eredményéről/eu/2011.08.19. EUHL. Hirdetmény típusa: Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ - Az Akadémiai Kiadó Zrt. által forgalmazott online folyóiratcsomagok valamint elektronikus szótárcsomagok, lexikonok beszerzése a 2015. évre

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK, IRÁNYOK A MAGYARORSZÁGI FELSŐOKTATÁSI KÖNYVTÁRAKBAN

VÁLTOZÁSOK, IRÁNYOK A MAGYARORSZÁGI FELSŐOKTATÁSI KÖNYVTÁRAKBAN VÁLTOZÁSOK, IRÁNYOK A MAGYARORSZÁGI FELSŐOKTATÁSI KÖNYVTÁRAKBAN SZÉKELYNÉ TÖRÖK TÜNDE ELTE EGYETEMI KÖNYVTÁR MI LESZ VELED, FELSŐOKTATÁSI KÖNYVTÁR?...nem tudjuk, hogyan alakul a könyvtáros szakma......mi

Részletesebben

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2.

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. A konferencia harminchárom előadója a következő intézmények oktatója vagy

Részletesebben

ALAPÍTÁSI ENGEDÉLYT KAPOTT KÖNYVTÁRI KÉPZÉSI PROGRAMOK

ALAPÍTÁSI ENGEDÉLYT KAPOTT KÖNYVTÁRI KÉPZÉSI PROGRAMOK ALAPÍTÁSI ENGEDÉLYT KAPOTT KÖNYVTÁRI KÉPZÉSI PROGRAMOK A képzés neve, engedélyének érvényessége Könyvtárosok mentálhigiénéje II. Konfliktuskezelés 2008. július 8. Európai Számítógép Kezelői Ismeretek (ECDL).

Részletesebben

Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtár október 13.

Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtár október 13. Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtár 2016. október 13. A Tittel Pál Könyvtár felépítése: Egri Campus Gyöngyösi Campus Jászberényi Campus Sárospataki Campus Tittel Pál (1784-1831) Csillagkoronák

Részletesebben

Központi beruházások

Központi beruházások neve Központi beruházások VI. BÍRÓSÁGOK 1 Bíróságok 74,8 1 791,9 Fejezeti kezelésű ok 1 Igazságszolgáltatás beruházásai 1 3 710,9 4 Kormányzati beruházás VI. fejezet összesen: 1 3 1 3 1 791,9 1 453,7 X.

Részletesebben

CAMPUS MUNDI PÁLYÁZATOK BÍRÁLATA

CAMPUS MUNDI PÁLYÁZATOK BÍRÁLATA CAMPUS MUNDI PÁLYÁZATOK BÍRÁLATA CAMPUS MUNDI Pályázói létszámok Részképzés: 2016. március 10: 31 befejezett pályázat 2016. március 20: 547 befejezett pályázat Mai adatok: Szakmai gyakorlat: Rövid tanulmányút:

Részletesebben

S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy

S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, 5540, Kossuth u. 17 (alsó tagozat) S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy 1 Pedagógus 1 i Brunszvik Teréz Óvóképző Intézet,

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK LÉGKÖRE ÉS INFRASTRUKTÚRÁJA 2005 2006

FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK LÉGKÖRE ÉS INFRASTRUKTÚRÁJA 2005 2006 FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK LÉGKÖE ÉS INFASTUKTÚÁJA 2005 2006 Jelen összefoglaló a Felsőoktatási (ANKING) kutatás keretében az elmúlt két évben vizsgált eket hasonlítja össze öt változó alapján. Az eket

Részletesebben

AZ MTA ÉS AZ EGYETEMEK

AZ MTA ÉS AZ EGYETEMEK AZ MTA ÉS AZ EGYETEMEK NEMZETKÖZI ERC- ÉS BEJCZY-NAP 207 ÓBUDAI EGYETEM SZÁSZ DOMOKOS, AZ MTA ALELNÖKE AZ MTA TÁMOGATOTT KUTATÓCSOPORTOK IRODÁJA ÉS AZ EGYETEMEK Támogatott kutatócsoportok száma (202 206)

Részletesebben

abs. sor. csop. sor. név intézmény Kar eredmény EGYETEMI-FŐISKOLAI EGYENKÉNTI IDŐFUTAM KERÉKPÁRVERSENY 2009. október 11.

abs. sor. csop. sor. név intézmény Kar eredmény EGYETEMI-FŐISKOLAI EGYENKÉNTI IDŐFUTAM KERÉKPÁRVERSENY 2009. október 11. Abszsorrend abs. sor. csop. sor. név intézmény Kar Országúti MTB eredmény 1 1 Dancs Márton Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Kar O 0:24:22 2 2 Dékány Tamás Széchenyi István

Részletesebben

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK 1989 2017 2017 Lovász László elnök Csépe Valéria kutatóprofesszor MTA Természettudományi Kutatóközpont Cziráki Szabina titkár Országos Tudományos Diákköri Tanács

Részletesebben

POLONICA VARIETAS című februári pályázati kiírás nyertesei összesítő táblázat

POLONICA VARIETAS című februári pályázati kiírás nyertesei összesítő táblázat POLONIC VRIETS 1. Zalaegerszegi Tankerületi Központ (dy Endre Általános Iskola, Gimnázium és lapfokú Művészeti Iskola, Zalaegerszeg) 2. Kelet-Pesti Tankerület (Budapest X. Kerületi Zrínyi Miklós Gimnázium)

Részletesebben

ACTA CAROLUS ROBERTUS

ACTA CAROLUS ROBERTUS ACTA CAROLUS ROBERTUS Károly Róbert Főiskola tudományos közleményei Alapítva: 2011 3 (1) ACTA CAROLUS ROBERTUS 3 (1) Módszertan szekció E-LEARNING A FELSŐOKTATÁSBAN DIDAKTIKAI LEHETŐSÉGEK A FELNŐTTKÉPZÉSBEN

Részletesebben

Olvass. Tanulj. Vidd magaddal.

Olvass. Tanulj. Vidd magaddal. ELTE Reader Olvass. Tanulj. Vidd magaddal. Az ELTE Eötvös Kiadó a tudományegyetem intézményi könyvkiadója. Könyvkiadóként keressük azokat a lehetőségeket, amelyek a digitális publikálásban rejlenek. Egyetemi

Részletesebben

Intézményi tájékoztató nap

Intézményi tájékoztató nap Intézményi tájékoztató nap 218.2.26 Bélik Márton hallgatókért és partner kapcsolatokrért felelős egységvezető-helyettes Jánosik Orsolya Intézményekért felelős egységvezetőhelyettes Google trends 215-218.

Részletesebben

Bemutatkozik a SZIE KDKL Levéltára

Bemutatkozik a SZIE KDKL Levéltára Bemutatkozik a SZIE KDKL Levéltára A Magyar Hidrológiai Társaság XXXI. Országos Vándorgyűlése Gödöllő, 2013. július 3. Kissné Bognár Krisztina főlevéltáros, levéltárvezető Szent István Egyetem Kosáry Domokos

Részletesebben

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk?

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? rövid összegzés a számok tükrében Madarász Tamás projektfelelős FAVA Konferencia, 2015. április 8-9. Siófok Tartalom KUTATÁS-FEJLESZTÉS FINANSZÍROZÁSA A FELSŐOKTATÁSBAN

Részletesebben

ProQuest az EISZ konzorciumban 2017

ProQuest az EISZ konzorciumban 2017 ProQuest az EISZ konzorciumban 2017 Program Köszöntő A konzorcium bemutatása Adatbázisok: ProQuest Central, SciTech Premium Collection, ProQuest Dissertations and Theses Tréning Stefan Voss Admin funkciók

Részletesebben

A ZSOLTÁR A RÉGI MAGYAR IRODALOMBAN Tudományos konferencia Csurgó, 2007. május 24 26. A konferenciát rendezi a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetének Reneszánsz Osztálya és a Károli Gáspár

Részletesebben

A magyarságtudományok önértelmezései A doktoriskolák II. nemzetközi konferenciája. Rendező: Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság

A magyarságtudományok önértelmezései A doktoriskolák II. nemzetközi konferenciája. Rendező: Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság A magyarságtudományok önértelmezései A doktoriskolák II. nemzetközi konferenciája Rendező: Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság Szervezőbizottság: Dobos István (elnök) Bene Sándor Tuomo Lahdelma Monok

Részletesebben

A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE

A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE SZAKIRODALMAZÁS A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE Bevezetés Kétféle ismeret van: magunk rendelkezünk a szükséges információval, vagy tudjuk, hogy az hol lelhető fel. (Samuel Johnson) Évente kb. 60 millió

Részletesebben

Szakmai önéletrajz. Végzettség: 2002 PhD (ELTE Neveléstudományi Doktori Iskola) 1980 ELTE Bölcsészettudományi kar könyvtármagyar

Szakmai önéletrajz. Végzettség: 2002 PhD (ELTE Neveléstudományi Doktori Iskola) 1980 ELTE Bölcsészettudományi kar könyvtármagyar Szakmai önéletrajz Név: Győri János Születési hely: Budapest, Magyarország Születési idő: 1956. 04. 01. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahely: ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája Jelenlegi beosztása:

Részletesebben

A SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA - 1 -

A SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA - 1 - A SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA - 1 - A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szenátusa (a továbbiakban: Szenátus)

Részletesebben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban 2 Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban konferencia Időpont: 2016. október 14-16. Helyszín: MTA Szegedi Területi Bizottság (6723 Szeged, Somogyi u. 7.)

Részletesebben

Végzettségek szintje szakonként. Mely szakokra képesített (tantárgyanként) középiskolai tanár egyetem történelem történelem. egyetem biológia biológia

Végzettségek szintje szakonként. Mely szakokra képesített (tantárgyanként) középiskolai tanár egyetem történelem történelem. egyetem biológia biológia Munkakör,,, Végzettségei Az oklevelet kiállító intézmény Végzettségek szintje szakonként Mely szakokra képesített (tantárgyanként) Tanított tantárgyak közművelődési és népművelési előadó közművelődés és

Részletesebben