ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság október 26-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság október 26-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén."

Átírás

1 03-3/15-29/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság október 26-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a Bizottság elnöke, dr. Gulyás Emil a Bizottság alelnöke, Haász János, Grób Gábor és Bognár László bizottsági tagok, dr. Merza Péter vezérigazgató (PVF N.Kft.), Leikauf Tibor elnök, Buzási Gábor gazdasági vezető, Nagy Emil elnök, Sándor Zsolt vezérigazgató, Siptár Dávid szolgáltatási vezető, Vida János ügyvezető, Borbás Károly cégvezető, dr. Deákné dr. Pap Krisztina főosztályvezető, Magay Miklós főosztályvezető, dr. Nász László főosztályvezető-helyettes, dr. Nagy Zoltán főosztályvezető-helyettes, dr. Szilovicsné dr. Hollósy Andrea csoportvezető, dr. Illés Judit jogi csoportvezető, Kilvinger Zsolt informatikai csoportvezető, Hoffmann László energetikus, dr. Balej Emese jogtanácsos, dr. Nagy Árpád Csaba jogtanácsos, dr. Lábodi Judit, dr. Osztásné dr. Varga-Pál Viktória, Gáspár Miklós, Gáspár Róbert, Horváth Andrea, Horváth Enikő, Kálmán Zsolt, Rácz Erika, Róka Róbert, Szabó Zsolt, Gusa Erna, Burjánné Borbás Hajnalka és Koszér Mónika jegyzőkönyvvezető. Dr. Csizmadia Péter: köszönti a bizottsági ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a Bizottság 4 fővel határozatképes. Az ülést 14,10 órakor megnyitja. Ismerteti a napirendet. Kérdése, hogy a kiküldött napirendhez képest van-e módosító javaslat? Dr. Gulyás Emil: a nyílt ülés napirendjére kéri A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és Szervei Kapcsolatait Vizsgáló Ideiglenes Bizottság létrehozása tárgyú előterjesztést. Amennyiben a Bizottság napirendjére veszi az előterjesztést, megtárgyalja és elfogadja, akkori bizottsági előterjesztésként kerül a holnapi Közgyűlés elé. Ha a Bizottság elutasítja a napirendre vételt, úgy a holnapi Közgyűlésen előterjesztőként fogja napirendre kérni. A hatályos SZMSZ szerint a Közgyűlés a rendes ülésén az egyeztetett napirenden felül tárgyalni köteles azokat a javaslatokat, amelyek tárgyalását legalább 7 képviselő kéri. Ismerteti, hogy a vizsgáló bizottság feladata lenne az Önkormányzat és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra viszonyainak vizsgálata attól az időponttól kezdve, amikor a többségi tulajdonát az Önkormányzat eladata. További feladata lenne a Szindikátusi Szerződés végrehajtásának, illetve végrehajtatásának, valamint a Ledina Kerámia Kft. megalakulásának, majd eladásának körülményeinek vizsgálata. Indokoltnak tartja feltárni, hogy mi vezetett oda, hogy az Önkormányzat ellencéget alapított a saját cége ellen. Célszerűségi és jogi háttér vizsgálatát kéri. Javasolja, hogy a paritásos bizottság a megállapításairól január 31. napjáig tegyen jelentést a Közgyűlésnek.

2 2 Gáspár Róbert: a nyílt ülés napirendjére kéri felvenni a Támogatási szerződés megkötése a Pécsi Horvát Színház épületének átalakításának, felújításának és új épületszárnnyal való bővítésének befejező munkálatira és a projekt befejezéséhez kapcsolódó további kiadásokra című előterjesztést és 27. napirend után kéri tárgyalni. Dr. Csizmadia Péter: egyéb javaslat nem lévén elsőként A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és Szervei Kapcsolatait Vizsgáló Ideiglenes Bizottság létrehozása tárgyú előterjesztés napirendre vételéről kéri a szavazást. Megállapítja, hogy a Bizottság 1 igen, 3 nem szavazattal az előterjesztés napirendre vételét elutasította. A Támogatási szerződés megkötése a Pécsi Horvát Színház épületének átalakításának, felújításának és új épületszárnnyal való bővítésének befejező munkálatira és a projekt befejezéséhez kapcsolódó további kiadásokra című előterjesztés napirendre vételéről és a nyílt ülés 27. napirendi pontja után való tárgyalásról kéri a szavazást. Megállapítja, hogy a Bizottság 3 igen, 1 nem szavazattal az előterjesztést napirendre vette. Külön szavazással kell dönteni arról, hogy a meghívó zárt ülésének napirendi javaslatában, 1-5 pont alatt szereplő előterjesztéseket a Bizottság zárt ülésen tárgyalja. (Megjegyz: A Mötv.46. (2) bek. c.) pontja alapján zárt ülést rendelhet el a vagyonával való rendelkezés, továbbá az általa kiírt pályázat feltételeinek meghatározásakor, a pályázat tárgyalásakor, ha a nyilvános tárgyalás az Önkormányzat vagy más érintett üzleti érdekét sértené.) Megállapítja, hogy a Bizottság 3 igen, 1 nem szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta. Kéri, szavazzanak a teljes napirendi sorról a módosításra tekintettel. Megállapítja, hogy a Bizottság 3 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellet a mai ülés napirendjét az alábbiak szerint elfogadta. Zárt ülés 1. "Pénzügyi tanácsadás Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában álló gazdasági társaságok hitelállományával kapcsolatban" tárgyú beszerzési eljárás lezárása 2. Villamos-energia beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárása

3 3 3. KKETTKK-56P-02 Büszkeségpontok program keretében Pécs MJV közigazgatási területén Mecseki Láthatatlanok emlékmű megvalósításához szükséges tervek elkészítése és kivitelezése tárgyú beszerzési eljárás lezárása 4. "Pécs Megyei Jogú Város Fenntartható Városi Mobilitási Tervének (SUMP) elkészítése tárgyú közbeszerzési eljárás lezárása 5. Pécsi Horvát Színház meglévő Anna u. 17. épületének átalakítása, felújítása és új épületszárnnyal való bővítése befejező munkálatok IV tárgyú közbeszerzési eljárás lezárása Nyílt ülés: 1. A évi Adókoncepció és a hozzá kapcsolódó építményadóról valamint a talajterhelési díjról szóló rendeletek módosítása 2. A kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződések megszüntetése, módosítása, a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, valamint a közszolgáltatás díjairól szóló 27/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelet módosítása 3. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. I. félévi beszámolójának elfogadása 4. A városi víziközmű hálózatot érintő döntések meghozatala 5. A Biokom Nonprofit Kft I. félévi beszámolójának és az ügyvezetői prémiumelőleg kifizetésének jóváhagyása 6. A BIOKOM Nonprofit Kft. Társasági Szerződésének módosítása 7. Helyi közutak és tartozékai kialakításával és fenntartásával kapcsolatos eseti közszolgáltatási megbízási szerződés módosítása a BIOKOM Nonprofit Kft.-vel 8. Az EUROPA CANTAT Nonprofit Kft. "v.a." záró beszámolójának elfogadása 9. A Pécsi Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztása 10. A PÉTÁV Kft. bankgarancia-nyújtásának és folyószámlahitelének jóváhagyása 11. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. alapító okiratának, SZMSZ-ének és közszolgáltatási szerződésének módosítása 12. Az Irány Pécs Nonprofit Kft. társasági szerződésének módosítása 13. Az Elszámolóház álláshelyeinek bővítése és módosított SZMSZ-ének, valamint Alapító okiratának elfogadása 14. A Pécsi Kulturális Központ alapító okiratának módosítása évi Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvények finanszírozásával kapcsolatos támogatási szerződés 16. Az Ifjúsági-ház és a Centrum-parkoló fejlesztése című projekthez kapcsolódó in-house szerződés megkötése a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel (TOP ) 17. A Zöld város kialakítása" program keretében az Ifjúsági-ház és a Centrum parkoló fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése" tárgyú közbeszerzési eljárás megindítása (TOP ) 18. A Zöld város kialakítása program keretében a Megyeri tér és környezetében álló területek fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó beszerzési eljárás megindítása (TOP PC )

4 4 19. Helyi gazdaságfejlesztés (TOP ) és a Zöld város kialakítása (TOP ) program keretében az Uránvárosi Piac és környékének fejlesztéséhez kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok ellátása tárgyú beszerzési eljárás megindítása 20. Malomvölgyi parkerdő fejlesztése c. projekthez kapcsolódó in-house szerződés megkötése közbeszerzési szolgáltatások ellátása, projektmenedzsment feladatok elvégzése, kötelező nyilvánosság biztosítása, valamint akcióterületi és pénzügyi terv elkészítése tárgyában a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel (TOP ) 21. A Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés" program keretében Misina tető fejlesztéséhez kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok ellátása tárgyú beszerzési eljárás lezárása és új eljárás megindítása (TOP ) 22. Kertvárosi rendelő kialakítása c. projekthez kapcsolódó in-house szerződés megkötése közbeszerzési szolgáltatások ellátása, projektmenedzsment feladatok elvégzése és kötelező nyilvánosság biztosítása tárgyában a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel (TOP ) 23. Uránvárosi rendelő kialakítása című projekthez kapcsolódó in house megbízási szerződés megkötése a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel (TOP ) 24. "Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Pécsett" című pályázat benyújtásának utólagos jóváhagyása (TOP ) 25. Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése program keretében Pécs MJV tulajdonában lévő Pécs, Kőrösi Csoma Sándor utca 1/1, 583/4 helyrajzi számú intézmény korszerűsítéséhez kapcsolódó engedélyezési és kivitelezési tervek elkészítése vonatkozó beszerzési eljárás megindítása (TOP ) 26. SZOCFÉSZEK projekt keretében Pécs MJV tulajdonában lévő leromlott állapotú szociális bérlakások és azok környezetének rendezéséhez és infrastrukturális fejlesztéséhez kapcsolódó kivitelezés tárgyú közbeszerzési eljárás megindítása (TOP PC ) 27. Kultúrával a köznevelés szolgálatában Pécsett című pályázat benyújtása az EFOP pályázati konstrukcióra 28. Támogatási szerződés megkötése a Pécsi Horvát Színház épületének átalakításának, felújításának és új épületszárnnyal való bővítésének befejező munkálatira és a projekt befejezéséhez kapcsolódó további kiadásokra 29. Az Ellenőrzési Osztály által I. félévben végzett belső ellenőrzések alapján készült jelentések elemzéséről 30. "Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala részére Microsoft server licencek használati jogának megszerzése" tárgyú közbeszerzési eljárás megindítása 31. Az egészségügyi igazgatási feladatok ellátásához beszerzési eljárás megindítása 32. Fedezet biztosítása az egészségügyi igazgatási feladatok ellátására 33. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala részére internet és bérelt vonali adatkapcsolat szolgáltatás igénybevételéhez szükséges forrás biztosítása

5 5 34. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi folyószámlahitelkeretszerződés előkészítése 35. Pályázat benyújtása elektromosautó-töltőállomások létesítése tárgyában a "Jedlik Ányos Terv" GZR-T-Ö-2016 kódszámú kiírásra 36. A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület támogatása 37. Megállapodás megkötése a Baptista Szeretetszolgálat Jogi Személlyel az általa működtetett szociális intézmény fejlesztésének finanszírozására 38. Együttműködési megállapodás megkötése a Zsolnay családtagokkal 39. Az Innovációs és Technológiai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.-vel kapcsolatos döntések meghozatala 40. A Hullám Strand Szolgáltató Kft. nonprofit korlátolt felelősségű társasággá való átalakítása 41. Családi napközik férőhelyszám átcsoportosítása 42. A Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága szünidei gyermekétkeztetésben való részvétele, az intézmény Alapító Okiratának módosítása 43. Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ fenntartásának átvétele, a kapcsolódó döntések meghozatala 44. Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ iskolai szociális munka tárgyában benyújtandó pályázatának jóváhagyása 45. Pécs, Postamester utca 0214/48 hrsz-ú ingatlan belterületbe csatolása iránti kérelem 46. A Pécs, Csaba u. 11. sz. alatti ingatlanra kötött haszonkölcsön szerződés felmondása 47. A Pécs, Hamerli I. u. 1. sz. alatti ingatlanra kötött haszonkölcsön szerződés meghosszabbítása 48. A Pécs, Névtelen utcai 35616/1 hrsz-ú és a 35551/6 hrsz-ú ingatlanok meghatározott részeinek sportcélú hasznosítása 49. Pécs, Alkotmány utca épület szám alatti ingatlan tekintetében fennálló elővásárlási jogról lemondás 50. Pécs, Apáca u. 3. fsz. szám alatti ingatlan tekintetében fennálló elővásárlási jogról lemondás 51. Pécs, 16573/9/A/1 hrsz. (Király u. 66.) alatti ingatlan tekintetében fennálló elővásárlási jogról lemondás 52. Pécs, Király u földszint 4. ajtó szám alatti ingatlan tekintetében fennálló elővásárlási jogról való lemondás 53. Egyebek Dr. Csizmadia Péter: felhívja a figyelmet, hogy a Bizottság zárt ülésen folytatja munkáját, és kéri, hogy a teremben csak a napirend érintettjei maradjanak. (Megjegyz: A Mötv 52. (2) bekezdésben foglaltak alapján a zárt ülésről külön jegyzőkönyv készül.) Bognár László bizottsági tag megérkezett az ülésre.

6 6 Zárt ülést követően Dr. Csizmadia Péter: a nyílt ülés megkezdése előtt tájékoztatja a nyilvánosságot a zárt ülésen hozott döntésről, melyben a Bizottság az 529/2016. (10.26.) számú határozatával a Pénzügyi tanácsadás Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában álló gazdasági társaságok hitelállományával kapcsolatban tárgyban indított beszerzési eljárást lezárta, eredményesnek nyilvánította és az eljárás nyertesének a Jurideco Zrt-t (7622 Pécs, Rákóczi út 80.) hirdette ki, az 530/2016. (10.26.) számú határozatával a Villamos-energia kereskedő kiválasztása évre tárgyú közbeszerzési eljárást lezárta, eredményesnek nyilvánította és az eljárás nyertesének a ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft-t (1132 Budapest, Váci út ) hirdette ki, az 531/2016. (10.26.) számú határozatával a KKETTKK-56P-02 Büszkeségpontok program keretében Pécs MJV közigazgatási területén Mecseki Láthatatlanok emlékmű megvalósításához szükséges tervek elkészítése és kivitelezése tárgyú beszerzési eljárást lezárta, eredményesnek nyilvánította és az eljárás nyertesének Kuti László-t (7625 Pécs, Kisboldogasszony u. 18.) hirdette ki, az 532/2016. (10.26.) számú határozatával a Pécs Megyei Jogú Város Fenntartható Városi Mobilitási Tervének (SUMP) elkészítése tárgyú közbeszerzési eljárást lezárta, eredményesnek nyilvánította és az eljárás nyertesének az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt-t (7621 Pécs, Megye u. 7/1.) hirdette ki, az 533/2016. (10.26.) számú állásfoglalásával javasolta a Közgyűlésnek, hogy A Pécsi Horvát Színház meglévő Pécs Anna u. 17. szám alatti épületének átalakítása, felújítása és új épületszárnnyal való bővítése - befejező munkálatok IV tárgyú közbeszerzési eljárást zárja le, nyilvánítsa eredményesnek és az eljárás nyertesének a MEGA LOGISTIC Beruházási és Üzemeltetési Zrt. (1062 Budapest, Bajza utca ) Ajánlattevőt hirdesse ki. N a p i r e n d tárgyalása: Bognár László bizottsági tag kiment az ülésről. 1.) A évi Adókoncepció és a hozzá kapcsolódó építményadóról valamint a talajterhelési díjról szóló rendeletek módosítása Előadó: Meghívott: Dr. Nagy Zoltán főosztályvezető-helyettes Dr. Tímár Lajos elnök Dr. Síkfői Tamás elnök

7 7 Pichler József elnök Vámos Csaba elnök Turós Izabella megyei igazgató Nagy Emil elnök a Bizottság 3 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellet az alábbi állásfoglalást hozta. 534/2016. (10.26.) számú a évi adókoncepcióról és a hozzá kapcsolódó építményadóról, valamint a talajterhelési díjról szóló rendeletek módosításáról 1.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek a évi Adókoncepció elfogadását és a hozzá kapcsolódó építményadóról és a talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendelet módosítások előterjesztés mellékletei szerinti megalkotását. 2.) A Bizottság felkéri az Adóügyi Osztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: október 27. Felelős: Dr. Nagy Zoltán főosztályvezető-helyettes Dr. Nagy Zoltán főosztályvezető-helyettes Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Bognár László bizottsági tag visszajött az ülésre. 2.) A kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződések megszüntetése, módosítása, a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, valamint a közszolgáltatás díjairól szóló 27/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelet módosítása Előadó: Meghívott: Dr. Nagy Árpád Csaba jogtanácsos Mácsai Antal tűzoltó ezredes, igazgató Dr. Síkfői Tamás elnök Leikauf Tibor kéményseprő mester, elnök Erdősi Csaba kéményseprő mester

8 8 a Bizottság 4 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. (Dr. Gulyás Emil nem vett részt a szavazásban.) 535/2016. (10.26.) számú a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződések megszüntetéséről és módosításáról 1.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, döntsön úgy, hogy az Önkormányzat a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló évi CCXI. törvény 10. (6) bekezdése és a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény 6:212. (1) bekezdése alapján a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátására a közte és a) január 1. és december 31. közötti időtartamra szólóan Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén - a Hunyadi és a Siklósi úttól keletre levő területen Leikauf Tibor (székhelye: Pécs, Siklósi út 58.) - a Hunyadi és a Siklósi úttól nyugatra levő területen Blesz Tibor (székhelye: Pécs, Siklósi út 58.) b) január 1. és december 31. közötti időtartamra szólóan Baranya megye azon településein, ahol korábban a Baranya Megyei Önkormányzat volt az ellátásért felelős: - az 1. számú (Pécsvárad és vonzáskörzet) mesterkörzet településein Ördög Béla (székhelye: Zengővárkony, Arany J. u. 86.), - a 2. számú (Pécs vonzáskörzet) mesterkörzet településein Leikauf Tibor (székhelye: Pécs, Siklósi út 58.), - a 4. számú (Szigetvár vonzáskörzet) mesterkörzet településein Petre Pál Mihály (székhelye: Hobol, Mátyás király u. 17.), - az 5. számú (Komló vonzáskörzet) mesterkörzet településein Szeifert József (székhelye: Komló, Gárdonyi G. u. 20/a.) egyéni vállalkozó kéményseprő mesterek között létrejött határozott idejű közszolgáltatási szerződéseket közös megegyezéssel, október 31-i hatállyal az előterjesztéshez 2. számú mellékletként csatolt tervezet szerinti tartalmú megállapodásokkal megszünteti. 2.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, döntsön úgy az Önkormányzat, hogy Erdősi Csaba (székhelye: Siklós, Felszabadulás út 3.) közszolgáltatóval január 1. és december 31. közötti időtartamra szólóan Baranya megye 3. számú (Siklós és vonzáskörzete) körzet településeinek kéményseprő-ipari közszolgáltatás-ellátására kötött közszolgálati szerződését közös megegyezéssel november 1-i hatállyal az előterjesztéshez 3.

9 9 számú mellékletként csatolt tervezet szerinti tartalmú megállapodással módosítja. 3.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy hatalmazza fel a polgármestert az 1.) és a 2.) pontokban meghatározott megállapodások aláírására. 4.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy kérje fel a polgármestert arra, hogy az 1.) és a 2.) pontokban meghatározott döntésről írásban tájékoztassa a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot és az érintett közszolgáltatókat. 5.) A Bizottság felkéri a Városüzemeltetési Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: október 27. Felelős: Magay Miklós főosztályvezető Magay Miklós főosztályvezető Dr. Nagy Árpád Csaba jogtanácsos 3.) A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. I. félévi beszámolójának elfogadása Előadó: Dr. Lábodi Judit jogász Meghívott: Sándor Zsolt vezérigazgató a Bizottság 4 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett az alábbi állásfoglalást hozta. 536/2016. (10.26.) számú a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt I. félévi beszámolójának elfogadásáról 1.) A Bizottság javasolja a Polgármesternek, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt I. félévi beszámolóját e Ft mérleg főösszeggel és ezer Ft adózás előtti eredmény mellett fogadja el.

10 10 2.) A Bizottság javasolja a Polgármesternek az állásfoglalás 1. pontja szerinti Alapítói határozat meghozatalát. Határidő: Felelős: azonnal Girán János alpolgármester Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Szilovicsné Dr. Hollósy Andrea csoportvezető Sándor Zsolt vezérigazgató 4.) A városi víziközmű hálózatot érintő döntések meghozatala Előadó: Kálmán Zsolt műszaki referens Meghívott: Sándor Zsolt vezérigazgató a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 537/2016. (10.26.) számú a városi víziközmű hálózatot érintő döntések meghozataláról 1.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy a Hideg völgyi út szennyvízelvezetés tárgyú projekt lebonyolításával a Tettye Forrásház Zrt-t bízza meg. Az elkészítéshez szükséges forrás nettó Ft + ÁFA, összesen bruttó Ft a Város évi költségvetéséről szóló 9/2016. (II.15.) önkormányzati rendelet 12. melléklet I/B/2/2 során rendelkezésre áll. 2.) A Bizottság felkéri a Városüzemeltetési Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: Felelős: azonnal Magay Miklós főosztályvezető Magay Miklós főosztályvezető Kálmán Zsolt műszaki referens

11 11 5.) A Biokom Nonprofit Kft I. félévi beszámolójának és az ügyvezetői prémiumelőleg kifizetésének jóváhagyása Előadó: Rácz Erika közgazdász Meghívott: Dr. Kiss Tibor ügyvezető a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 538/2016. (10.26.) számú a BIOKOM Nonprofit Kft I. félévi beszámolójának és az ügyvezetői prémiumelőleg kifizetésének jóváhagyásáról 1.) A Bizottság javasolja a Polgármesternek, hogy a BIOKOM Nonprofit Kft I. félévi beszámolóját ezer Ft adózás előtti eredmény mellett fogadja el. 2.) A Bizottság javasolja a Polgármesternek, hogy a BIOKOM Nonprofit Kft. ügyvezetője részére a társaság féléves beszámolójának eredménye, valamint a évre kitőzött prémiumfeladatok időarányos teljesítése alapján a munkaszerződése szerinti prémiumelőleg (a teljes kifizethető prémium összegének 40%-a) kifizetését hagyja jóvá. 3.) A Bizottság javasolja a Polgármesternek, hogy a BIOKOM Nonprofit Kft. Taggyűlésén, illetve Taggyűlés tartása nélküli írásbeli határozathozatal keretében az állásfoglalás 1. és 2. pontjai szerint adja le szavazatát. Határidő: Felelős: azonnal Girán János alpolgármester Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Szilovicsné Dr. Hollósy Andrea csoportvezető Dr. Kiss Tibor ügyvezető, BIOKOM Nonprofit Kft. 6.) A BIOKOM Nonprofit Kft. Társasági Szerződésének módosítása Előadó: Rácz Erika közgazdász

12 12 Meghívott: Dr. Kiss Tibor ügyvezető a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 539/2016. (10.26.) számú a BIOKOM Nonprofit Kft. Társasági szerződésének módosításáról 1.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy a BIOKOM Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Társaság) Társasági Szerződésének módosítását az előterjesztés 1. számú melléklete szerinti tartalommal hagyja jóvá. A módosítás értelmében az ügyvezető hatásköréből a Társaság telephelyeinek, fióktelepeinek és a társaság fő tevékenységének nem minősülő tevékenységi köreinek megváltoztatásáról szóló döntés a taggyűlés hatáskörébe kerül, továbbá a Társaság tevékenységi köre az alább felsoroltakkal bővül: Biztonsági tanácsadás Személybiztonsági tevékenység Biztonsági rendszer szolgáltatás. 2.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hatalmazza fel dr. Páva Zsolt polgármestert, hogy a Társaság Taggyűlés tartása nélküli döntéshozatala során az írásbeli szavazatát a jelen határozat 1. pontja szerint adja le, továbbá hatalmazza fel a Társasági Szerződés módosításának aláírására. 3.) A Bizottság felkéri a Pénzügyi Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: Felelős: azonnal Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Girán János alpolgármester Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Szilovicsné Dr. Hollósy Andrea csoportvezető Rácz Erika közgazdász

13 13 7.) Helyi közutak és tartozékai kialakításával és fenntartásával kapcsolatos eseti közszolgáltatási megbízási szerződés módosítása a BIOKOM Nonprofit Kft.-vel Előadó: Kőnig Ferenc közlekedési referens Meghívott: Dr. Kiss Tibor ügyvezető a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 540/2016. (10.26.) számú helyi közutak és tartozékai kialakításával és fenntartásával kapcsolatos eseti közszolgáltatási megbízási szerződés módosításáról a BIOKOM Nonprofit Kft.-vel 1.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy az Önkormányzat útfelújítási munkák lebonyolítására a BIOKOM Nonprofit Kft.-vel közfeladat-ellátási szerződéshez kapcsolódó eseti megbízási szerződést az előterjesztés melléklete szerinti tartalommal módosítsa. 2.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hatalmazza fel a Polgármestert arra, hogy az előterjesztéshez csatolt megállapodást írja alá. 3.) A Bizottság felkéri a Városüzemeltetési Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: október 27. Felelős: Magay Miklós főosztályvezető Dr. Girán János alpolgármester Magay Miklós főosztályvezető Kőnig Ferenc közlekedési referens 8.) Az EUROPA CANTAT Nonprofit Kft. "v.a." záró beszámolójának elfogadása Előadó: Markó Mirjam közgazdász Meghívott: Móczár Gábor ügyvezető

14 14 a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 541/2016. (10.26.) számú Az EUROPA CANTAT Nonprofit Kft. "v.a." záró beszámolójának elfogadásáról 1.) A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság javasolja a Polgármesternek, hogy az Europa Cantat Nonprofit Kft. v.a. tevékenységet lezáró beszámolóját, melyben az eszközök és források egyező végösszege ,- Ft, a mérleg szerinti eredmény ,- Ft, fogadja el. 2.) A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság javasolja a Polgármesternek, hogy az Europa Cantat Nonprofit Kft. v.a. végelszámolás utolsó üzleti évéről készült számviteli törvény szerinti beszámolóját, melyben az eszközök és források egyező végösszege ,- Ft, a mérleg szerinti eredmény ,- Ft, továbbá a vagyonfelosztási javaslatot fogadja el. Határidő: Felelős: azonnal Dr. Őri László alpolgármester Dr. Lovász István jegyző Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Móczár Gábor ügyvezető 9.) A Pécsi Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztása Előadó: Dr. Lábodi Judit jogász Meghívott: Siptár Dávid szolgáltatási vezető a Bizottság 4 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett az alábbi állásfoglalást hozta.

15 15 542/2016. (10.26.) számú a Pécsi Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztásáról 1.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy Borbás Károlynak, a Pécsi Állatkert Közhasznú Kft. ügyvezetőjének megbízását közös megegyezéssel október 31. napjával szüntesse meg, egyidejűleg fejezze ki köszönetét a Társaság élén végzett eredményes munkájáért. 2.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy Siptár Dávidot november 1. napjától határozatlan időre havi bruttó Ft díjazás és évtől kezdődően az éves bruttó alapbér 30%-ának megfelelő prémium mellett válassza meg a Pécsi Állatkert Közhasznú Kft. ügyvezetői tisztségére. 3.) A Bizottság javasolja a Polgármesternek, hogy a társaság ügyvezetője részére a következő prémiumfeladatok kerüljenek kitűzésre a évre, és ennek megfelelően hozzon alapítói határozatot: fő látogató elérése (50%), - bruttó 185 millió forintos jegy értékesítésből fakadó árbevétel elérése (50%). 4.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hatalmazza fel a polgármestert Borbás Károly ügyvezetői megbízását megszüntető szerződés aláírására, és kérje fel, hogy Siptár Dávid ügyvezető munkaszerződésének megkötéséhez szükséges intézkedéseket tegye meg. 5.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy a Pécsi Állatkert Közhasznú Kft. Alapító Okiratát Módosító dokumentumot az előterjesztés melléklete szerinti szövegezéssel fogadja el, és hatalmazza fel a Polgármestert annak aláírására. 6.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, kérje fel a Társaság ügyvezetőjét, hogy gondoskodjon a Társaság Alapító Okirata jelen határozat 1-2. pontjának megfelelő módosításának hatályosításáról, valamint a megváltoztatott adatok és az Alapító Okirat módosításának bejelentéséről a Pécsi Törvényszék Cégbíróságánál. A Bizottság felkéri a Pénzügyi Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg.

16 16 Határidő: október 27. Felelős: Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Szilovicsné Dr. Hollósy Andrea csoportvezető Dr. Lábodi Judit jogász 10.) A PÉTÁV Kft. bankgarancia-nyújtásának és folyószámlahitelének jóváhagyása Előadó: Rácz Erika közgazdász Meghívott: Vida János ügyvezető a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 543/2016. (10.26.) számú a PÉTÁV Kft. bankgarancia-nyújtásának és folyószámlahitelének jóváhagyásáról 1.) A PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. és a Pannon Hőerőmű Zrt. között létrejött Hosszú Távú Kapacitás-lekötési, Hőenergia Szállítási és Együttműködési Megállapodásban foglalt kötelezettségek teljesítés érdekében, a Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy az előterjesztés 1. számú melléklete szerinti tartalommal hagyja jóvá a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. (7623 Pécs, Tüzér u ) és a K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.) között kötendő bankgarancia kibocsátási megbízási keretszerződést, valamint az annak biztosítékául szolgáló, az előterjesztés 2. és 3. számú mellékleteit képező jelzálogjog alapításáról szóló szerződést és óvadéki szerződést. 2.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy az előterjesztés 4. számú melléklete szerinti tartalommal hagyja jóvá a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. és a K&H Bank Zrt. közötti, határozatlan időre szóló, ,- Ft keretösszegű folyószámlahitel szerződést. A Jegyző a folyószámlahitel-felvétel szükségességét és indokoltságát megvizsgálta és megállapította, hogy az

17 17 Önkormányzat költségvetésének likviditását nem befolyásolja, az Önkormányzatnak számára további kötelezettségvállalást nem jelent. 3.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hatalmazza fel dr. Páva Zsolt polgármestert, hogy a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. taggyűlésén a szavazatát a jelen határozat 1. és 2. pontjai szerint adja le, illetve hatalmazza fel a taggyűlés tartása nélküli határozathozatal esetén az írásbeli szavazólapok aláírására, továbbá hatalmazza fel a PÉTÁV Kft. ügyvezető igazgatóját a K&H Bank Zrt.-vel kötendő, hivatkozott szerződések aláírására. A Bizottság felkéri a Pénzügyi Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: október 27. Felelős: Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Girán János alpolgármester Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Szilovicsné Dr. Hollósy Andrea csoportvezető Rácz Erika közgazdász 11.) A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. alapító okiratának, SZMSZének és közszolgáltatási szerződésének módosítása Előadó: Dr. Lábodi Judit jogász Meghívott: Vincze Balázs ügyvezető a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 544/2016. (10.26.) számú a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. alapító okiratának, SzMSz-ének és a közszolgáltatási szerződésének módosításáról 1.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Alapító Okiratának Módosítását az előterjesztés 1. számú melléklete szerinti szövegezéssel hagyja jóvá, és hatalmazza fel a polgármestert annak aláírására.

18 18 2.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, kérje fel a Társaság ügyvezetőjét, hogy gondoskodjon a Társaság Alapító Okirata jelen határozat 1. pontjának megfelelő módosításának hatályosításáról, valamint a megváltoztatott adatok és az Alapító Okirat Módosításának bejelentéséről a Pécsi Törvényszék Cégbíróságánál. 3.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. SzMSz-ét az előterjesztés 2. számú melléklete szerinti szövegezéssel hagyja jóvá. 4.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy a közszolgáltatási szerződés módosítását az előterjesztés 5. számú melléklete szerinti szövegezéssel hagyja jóvá, egyben hatalmazza fel a polgármestert, hogy a Támogatásokat Vizsgáló Iroda állásfoglalásának megérkezését követően a közfeladat ellátási szerződés módosítását aláírja. Hatalmazza fel továbbá, hogy a Támogatásokat Vizsgáló Iroda felhívására ha ez szükséges a szerződést a jogszabályi előírásoknak megfelelően kiegészítse. A Bizottság felkéri a Pénzügyi Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: október 27. Felelős: Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Őri László alpolgármester Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Szilovicsné Dr. Hollósy Andrea csoportvezető Dr. Lábodi Judit jogász 12.) Az Irány Pécs Nonprofit Kft. társasági szerződésének módosítása Előadó: Markó Mirjam közgazdász Meghívott: Fodor József ügyvezető a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 545/2016. (10.26.) számú az Irány Pécs Nonprofit Kft. társasági szerződésének módosításáról

19 19 1.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy utólag hagyja jóvá, hogy az Irány Pécs Nonprofit Kft. taggyűlése a Társaság székhelyét 7625 Pécs, Esze Tamás u. 5. számról, 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. számra módosította. 2.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy az Irány Pécs Nonprofit Kft. társasági szerződésének pontjában Fodor József ügyvezető munkajogviszonyát az alábbiak szerint indítványozza módosítani a Társaság taggyűlésének: a) A tagok megállapodnak abban, hogy a társaság ügyvezetői teendőinek január 1. naptól kezdődő és határozatlan ideig terjedő időtartamra történő ellátására Fodor József Anyja neve: Domány Mária Veronika Lakcím: 7635 Pécs, Zurna dűlő 12. Született: Gyula, jogosult, aki a társasággal munkajogviszonyban áll és munkaszerződése szerinti díjazás illeti meg. 3.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy hatalmazza fel a polgármestert, hogy a Társaság soron következő taggyűlésén jelen határozat 2. pontjának megfelelően adja le szavazatát. 4.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy hatalmazza fel dr. Páva Zsolt polgármestert a módosított társasági szerződés aláírására. A Bizottság felkéri a Pénzügyi Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: október 27. Felelős: Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Őri László alpolgármester Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Szilovicsné Dr. Hollósy Andrea csoportvezető 13.) Az Elszámolóház álláshelyeinek bővítése és módosított SZMSZ-ének, valamint Alapító okiratának elfogadása Előadó: Szabó Krisztián főtanácsos Meghívott: Maruzs Erik ügyvezető Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina: az előterjesztés levételét kéri a napirendről, mert az Elszámolóház időközben jelezte, hogy pontosítást kívánnak eszközölni.

20 20 Dr. Csizmadia Péter: ügyrendi szavazást kér az előterjesztés napirendről történő levételéről. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az ügyrendi javaslatot elfogadta. 14.) A Pécsi Kulturális Központ alapító okiratának módosítása Előadó: Horváth Andrea vezető-tanácsos Meghívott: Horzsa Gábor igazgató a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta. 546/2016. (10.26.) számú a Pécsi Kulturális Központ alapító okiratának módosításáról 1.) A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy a Pécsi Kulturális Központ alapító okiratát módosító okiratot, és a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratot az előterjesztéshez 1. és 2. számú mellékletként csatolt tartalommal fogadja el és hatalmazza fel a polgármestert az okiratok aláírására. 2.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, utasítsa a Pénzügyi Főosztály vezetőjét, hogy gondoskodjon az alapító okiratok módosításának - a Magyar Államkincstárnál vezetett nyilvántartáson történő átvezetéséről. 3.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, utasítsa a Pénzügyi Főosztály vezetőjét, hogy a Város évi költségvetéséről szóló 9/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 6. melléklet 1.3 Dologi és egyéb folyó kiadások keret terhére, a Pécsi Kulturális Központ évi költségvetését a megnövekedett feladatainak ellátására való tekintettel, ,- Ft összeggel emelje meg. 4.) A Bizottság utasítja a Humán Főosztály vezetőjét, hogy gondoskodjon a közgyűlési előterjesztés elkészítéséről. Határidő: október 27.

21 21 Felelős: Dr. Maulné Dr. Tóth Csilla főosztályvezető Dr. Őri László alpolgármester Dr. Maulné Dr. Tóth Csilla főosztályvezető Horváth Andrea vezető-tanácsos 15.) évi Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvények finanszírozásával kapcsolatos támogatási szerződés Előadó: Kőnig Ferenc közlekedési referens Meghívott: Kelemen Péterné Temesi Tímea titkár a Bizottság 4 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett az alábbi állásfoglalást hozta. 547/2016. (10.26.) számú a évi Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvények finanszírozásával kapcsolatos támogatási szerződésről 1.) Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy az Önkormányzat az előterjesztés mellékletében foglalt tartalommal kössön támogatási szerződést az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény megszervezésével kapcsolatban felvállalt többletkiadások rendezésére. 2.) A támogatási összeg fedezete az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény finanszírozására a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött AMN-130/2016. szú támogatási szerződés alapján lehívható forint forrás. 3.) A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek, hogy hatalmazza fel a Polgármestert az előterjesztés mellékletében foglalt támogatási szerződés aláírására. A Bizottság felkéri a Városüzemeltetési Főosztály vezetőjét, hogy a fentiek alapján a további intézkedéseket tegye meg. Határidő: október 27. Felelős: Magay Miklós főosztályvezető

22 22 Girán János alpolgármester Magay Miklós főosztályvezető Kőnig Ferenc közlekedési referens 16.) Az Ifjúsági-ház és a Centrum-parkoló fejlesztése című projekthez kapcsolódó in-house szerződés megkötése a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel (TOP ) Előadó: Szabó Zsolt műszaki referens Meghívott: Dr. Merza Péter vezérigazgató a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta. 548/2016. (10.26.) számú h a t á r o z a t a Az Ifjúsági-ház és a Centrum-parkoló fejlesztése c. projekthez kapcsolódó in-house szerződés megkötéséről a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel (TOP ) 1.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 22. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva dönt az in house megbízási szerződés megkötéséről a jelen határozat előterjesztésének melléklete szerinti szövegezéssel a TOP PC azonosítószámú Az Ifjúsági-ház és a Centrum-parkoló fejlesztése című pályázat projektmenedzsment, közbeszerzési szakértő, nyilvánosság biztosítása, valamint akcióterületi és pénzügyi terv elkészítése feladatok tárgyában, utófinanszírozás keretében, összesen Ft + ÁFA azaz, bruttó Ft értékben. 2.) A szerződés megkötése az Önkormányzattól nem igényel további pénzügyi kötelezettségvállalást, mert a támogatási szerződés keretében 100%-ban elszámolható. 3.) A Bizottság felhatalmazza dr. Páva Zsolt polgármestert az 1. pontban meghatározott szerződés aláírására. Határidő: október 31.

23 23 Felelős: Dr. Merza Péter vezérigazgató Girán János alpolgármester Dr. Merza Péter vezérigazgató Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Magay Miklós főosztályvezető 17.) A Zöld város kialakítása" program keretében az Ifjúsági-ház és a Centrum parkoló fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése" tárgyú közbeszerzési eljárás megindítása (TOP ) Előadó: Szabó Zsolt műszaki referens Meghívott: Dr. Merza Péter vezérigazgató a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta. 549/2016. (10.26.) számú h a t á r o z a t a A Zöld város kialakítása program keretében az Ifjúsági-ház és a Centrum-parkoló fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése tárgyú közbeszerzési eljárás megindításáról (TOP ) 1.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 13. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva úgy dönt, hogy A TOP Zöld város kialakítása program keretében az Ifjúsági-ház és a Centrum-parkoló fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése tárgyban a közbeszerzésekről szóló évi CXLIII. törvény (Kbt.) Harmadik Rész 115. (1) bekezdése szerinti, hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárást indít az alábbiak szerint. 2.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 13. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva úgy dönt, hogy az eljárással

24 24 kapcsolatos Ajánlattételi Felhívást és Közbeszerzési Dokumentumot az előterjesztés mellékletei szerinti tartalommal és szövegezéssel jóváhagyja. 3.) A Bizottság Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 9/2016. (II.15.) önkormányzati rendelet 19. (4) a) pontjában nevesített átruházott hatáskörében eljárva a költségvetés Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetési rendelete 12. melléklete szerinti keretét jelöli meg a tárgyi szolgáltatás fedezetéül, amelyből összhangban a benyújtott pályázattal ennek igénybevételére összesen nettó ,- Ft (engedélyezési terv: nettó ,- Ft, kiviteli terv: ,- Ft) azaz bruttó ,- Ft kerülhet felhasználásra. 4.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 14. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva úgy dönt, hogy az eljárásba az alábbi ajánlattevők kerüljenek meghívásra: 1. Építész Kétszög Kft. (7623 Pécs, Megyeri út 20.) 2. Építész Pont Pécs Kft. (7624 Pécs, Taizs Mihály u. 5.) 3. Duplán Kft Pelényi Margit Stúdió (7624 Pécs, Ferencesek u. 24.) 4. A+ Építész Stúdió Kft. (7625 Pécs, Magaslati út 26.) 5. C.S.Ő. Építésziroda Kft. (7625 Pécs, Antónia u. 19.) 6. Kokas és Társa Tervező Kft. (7627 Pécs, Havi-hegyi u. 66.) 7. Riesz Épterv Kft. (7626 Pécs, Király u. 63.) 5.) A Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 16. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva úgy dönt, hogy a közbeszerzési eljárás bíráló bizottságában történő közreműködésre a Bizottság által megválasztott állandó (dr. Illés Judit, dr. Lovász István, dr. Partos János) tagok mellett az alábbi eseti tagokat kéri fel, akik munkájukat díjazás nélkül végzik: - Magay Miklós főosztályvezető - Szécsi Zsolt főépítész 6.) A Bizottság felkéri a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetőjét, hogy az eljárás megindításához szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegye meg.

25 25 Határidő: október 31. Felelős: Dr. Merza Péter vezérigazgató Dr. Merza Péter vezérigazgató Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Magay Miklós főosztályvezető 18.) A Zöld város kialakítása program keretében a Megyeri tér és környezetében álló területek fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó beszerzési eljárás megindítása (TOP PC ) Előadó: Horváth Enikő műszaki referens Meghívott: Dr. Merza Péter vezérigazgató a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta. 550/2016. (10.26.) számú h a t á r o z a t a Zöld város kialakítása program keretében a Megyeri tér és környezetében álló területek fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó beszerzési eljárás megindításáról (TOP PC ) 1.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 20. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva úgy dönt, hogy A TOP Zöld város kialakítása program keretében a pécsi Megyeri tér, és környezetében álló területek fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése tárgyban az Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VII. fejezet 2.) b) pont szerinti beszerzési eljárást indít az alábbiak szerint. 2.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 20. sorában nevesített

26 26 átruházott hatáskörben eljárva úgy dönt, hogy az eljárással kapcsolatos Ajánlattételi Felhívást az előterjesztés mellékletei szerinti tartalommal és szövegezéssel jóváhagyja. 3.) A Bizottság PMJVÖ évi költségvetéséről szóló 9/2016. (II.15.) önkormányzati rendelet 12. mellékletében a TOP Megyeri tér zöldfelületi fejlesztése program keretet jelöli meg a tárgyi szolgáltatás fedezetéül, amelyből összhangban a benyújtott pályázattal bruttó ,- Ft, azaz nettó ,- Ft kerülhet felhasználásra a tárgyi szolgáltatás vonatkozásában. 4.) A Bizottság úgy dönt, hogy az eljárásba az alábbi ajánlattevők kerüljenek meghívásra: 1. Építész Kétszög Kft. (7623 Pécs, Megyeri út 20.) 2. Építész Pont Pécs Kft. (7624 Pécs, Taizs Mihály u. 5.) 3. Duplán Kft Pelényi Margit Stúdió (7624 Pécs, Ferencesek u. 24.) 4. A+ Építész Stúdió Kft. (7625 Pécs, Magaslati út 26.) 5. C.S.Ő. Építésziroda Kft. (7625 Pécs, Antónia u. 19.) 6. Kokas és Társa Tervező Kft. (7627 Pécs, Havi-hegyi u. 66.) 7. Riesz Épterv Kft. (7626 Pécs, Király u. 63.) 5.) A Bizottság felkéri a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetőjét, hogy az eljárás megindításához szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegye meg. Határidő: Felelős: azonnal Dr. Merza Péter vezérigazgató Girán János alpolgármester Dr. Merza Péter vezérigazgató Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Magay Miklós főosztályvezető 19.) Helyi gazdaságfejlesztés (TOP ) és a Zöld város kialakítása (TOP ) program keretében az Uránvárosi Piac és környékének fejlesztéséhez kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok ellátása tárgyú beszerzési eljárás megindítása Előadó: Horváth Enikő műszaki referens Meghívott: Dr. Merza Péter vezérigazgató

27 27 a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta. 551/2016. (10.26.) számú h a t á r o z a t a a Helyi gazdaságfejlesztés (TOP ) és a Zöld város kialakítása (TOP ) program keretében az Uránvárosi Piac és környékének fejlesztéséhez kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok ellátása tárgyú beszerzési eljárás megindításáról 1.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 20. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva úgy dönt, hogy A TOP Helyi gazdaságfejlesztés és a TOP Zöld város kialakítása program keretében Uránvárosi (Hajnóczy út) Piac és környékének fejlesztéséhez kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok ellátása tárgyban az Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VII. fejezet 2.) b) pont szerinti beszerzési eljárást indít az alábbiak szerint. 2.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 20. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva úgy dönt, hogy az eljárással kapcsolatos Ajánlattételi Felhívást az előterjesztés mellékletei szerinti tartalommal és szövegezéssel jóváhagyja. 3.) A Bizottság PMJVÖ évi költségvetéséről szóló 9/2016. (II.15.) önkormányzati rendelet 12. mellékletében a TOP Helyi gazdaságfejlesztés A pécsi uránvárosi piac fejlesztése és a TOP Zöld város kialakítása Zöldfelületi fejlesztések Uránvárosban a 6-os számú főút közlekedési terhelésének csökkentése és a városrész élhetősége érdekében keretet jelöli meg a tárgyi szolgáltatás fedezetéül, amelyből összhangban a benyújtott pályázattokkal az alábbi összegek kerülhetnek felhasználásra a tárgyi szolgáltatás vonatkozásában: - a TOP Helyi gazdaságfejlesztés A pécsi uránvárosi piac fejlesztése című projekt terhére műszaki ellenőri

28 28 feladatok ellátására: nettó ,- Ft, azaz bruttó ,- Ft, - a TOP Zöld város kialakítása Zöldfelületi fejlesztések Uránvárosban a 6-os számú főút közlekedési terhelésének csökkentése és a városrész élhetősége érdekében című projekt terhére műszaki ellenőri feladatok ellátására: nettó ,- Ft, azaz bruttó ,- Ft azaz mindösszesen ,- Ft, azaz bruttó ,- Ft. 4.) A Bizottság úgy dönt, hogy az eljárásba az alábbi ajánlattevők kerüljenek meghívásra: 1. M Mérnöki Iroda (7624 Pécs, Mátyás király u. 23.) 2. Építész Kétszög Kft. (7623 Pécs, Megyeri út 20.) 3. Metróber Kft. (1087 Budapest, Kerepesi u. 29/C.) 5.) A Bizottság felkéri a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetőjét, hogy az eljárás megindításához szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegye meg. Határidő: Felelős: azonnal Dr. Merza Péter vezérigazgató Dr. Merza Péter vezérigazgató Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Magay Miklós főosztályvezető 20.) Malomvölgyi parkerdő fejlesztése c. projekthez kapcsolódó in-house szerződés megkötése közbeszerzési szolgáltatások ellátása, projektmenedzsment feladatok elvégzése, kötelező nyilvánosság biztosítása, valamint akcióterületi és pénzügyi terv elkészítése tárgyában a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel (TOP ) Előadó: Róka Róbert környezetvédelmi referens Meghívott: Dr. Merza Péter vezérigazgató a Bizottság egybehangzó 5 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta.

29 29 552/2016. (10.26.) számú h a t á r o z a t a Malomvölgyi parkerdő fejlesztése c. projekthez kapcsolódó inhouse szerződés megkötéséről közbeszerzési szolgáltatások ellátása, projektmenedzsment feladatok elvégzése, kötelező nyilvánosság biztosítása, valamint akcióterületi és pénzügyi terv elkészítése tárgyában a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel (TOP ) 1.) A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2013.(V.22.) önkormányzati rendelet 4. (3) bekezdésében foglalt, 2. számú melléklet 4. pontjának 22. sorában nevesített átruházott hatáskörben eljárva dönt az in house megbízási szerződés megkötéséről a jelen határozat előterjesztésének melléklete szerinti szövegezéssel a TOP PC Malomvölgyi parkerdő fejlesztése c. projekt menedzsment, közbeszerzési szakértő, nyilvánosság biztosítása, valamint akcióterületi és pénzügyi terv elkészítése feladatok tárgyában, utófinanszírozás keretében tárgyában, összesen bruttó Ft értékben. 2.) Az Önkormányzat részéről nem igényel többlet forrást, mert a projekt 100%-os finanszírozású. 3.) A Bizottság felhatalmazza dr. Páva Zsolt polgármestert az 1. pontban meghatározott szerződés aláírására. Határidő: november 30. Felelős: Dr. Merza Péter vezérigazgató Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Dr. Merza Péter vezérigazgató Dr. Deákné Dr. Pap Krisztina főosztályvezető Magay Miklós főosztályvezető 21.) A Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés" program keretében Misina tető fejlesztéséhez kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok ellátása tárgyú beszerzési eljárás lezárása és új eljárás megindítása (TOP ) Előadó: Róka Róbert környezetvédelmi referens Meghívott: Dr. Merza Péter vezérigazgató

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e 03-3/15-29/2016. MEGHÍVÓ A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. október 26-án (szerda) 14.00 órai kezdettel,

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 4 igen szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta.

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 4 igen szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta. 03-3/15-26/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. szeptember 15-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság január 4-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság január 4-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli ülésén. 03-3/15-1/2017. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2017. január 4-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság december 21-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság december 21-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. 03-3/15-34/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. december 21-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a

Részletesebben

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről 03-3/63-5/2015. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e 03-3/176-1/2017. MEGHÍVÓ A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2017. február 15-én (szerda) 14.00 órai kezdettel,

Részletesebben

03-3/15-9/2016. ÖSSZEFOGLALÓ

03-3/15-9/2016. ÖSSZEFOGLALÓ 03-3/15-9/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. április 28-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság március 16-ai, a Városháza I. emelet 125. számú helyiségében megtartott ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság március 16-ai, a Városháza I. emelet 125. számú helyiségében megtartott ülésén. 03-3/28-4/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2016. március 16-ai, a Városháza I. emelet 125. számú helyiségében megtartott ülésén. Jelen vannak: Dr. Juhászné Dr. Müllner Marianna a

Részletesebben

Összefoglaló. Megállapítja, hogy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 4 igen egyhangú szavazattal a módosított napirendi sort elfogadta.

Összefoglaló. Megállapítja, hogy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 4 igen egyhangú szavazattal a módosított napirendi sort elfogadta. 03-3/10-1/2013. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2013. január 22-én, a Városháza II. emelet 203. számú helyiségében megtartott soron következő üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 591/2016. (11.16.) számú á l l á s f o g l a l á s a az Önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok személyi

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság június 12-én megtartott rendkívüli üléséről.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság június 12-én megtartott rendkívüli üléséről. 03-3/12-17/2013. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság 2013. június 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Kővári János elnök, Decsi István, dr. Kóbor

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e 03-3/15-32/2016. MEGHÍVÓ A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. december 7-én (szerda) 14.00 órai kezdettel,

Részletesebben

03-3/15-27/2016. ÖSSZEFOGLALÓ

03-3/15-27/2016. ÖSSZEFOGLALÓ 03-3/15-27/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. szeptember 21-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter

Részletesebben

3. N. Szabó Sándor emléktáblájának elhelyezéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása Előterjesztő: dr. Őri László alpolgármester

3. N. Szabó Sándor emléktáblájának elhelyezéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása Előterjesztő: dr. Őri László alpolgármester 3. N. Szabó Sándor emléktáblájának elhelyezéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása 4. Az önkormányzati ingatlanok vagyoni jellegének megváltoztatásáról szóló 45/2011. (IX.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság május 18-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság május 18-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. 03-3/15-13/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. május 18-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a Bizottság

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi közbeszerzési terve 1 az 1. számú 2 és 2. számú 3 módosítással egységes szerkezetben A közbeszerzés

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi közbeszerzési terve 1 az 1. számú 2 és 2. számú 3 módosítással egységes szerkezetben A közbeszerzés Beszerzést végző szervezeti egység Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 016. évi közbeszerzési terve 1 az 1. számú és. számú 3 módosítással egységes szerkezetben A közbeszerzés tárgya mennyisége CPV kódja

Részletesebben

5. Az Év Tűzoltója kitüntető cím adományozása Előterjesztő: dr. Őri László alpolgármester. Előadó: Vetusinszki Balázs t.alezredes kirendeltségvezető

5. Az Év Tűzoltója kitüntető cím adományozása Előterjesztő: dr. Őri László alpolgármester. Előadó: Vetusinszki Balázs t.alezredes kirendeltségvezető 4. A TOP-6.6.1-15 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése, illetve a TOP-6.5.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése projektek keretében Pécs MJV tulajdonában lévő Pécs, Csontváry

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság 3 egybehangzó igen szavazattal a napirendet elfogadta.

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság 3 egybehangzó igen szavazattal a napirendet elfogadta. 03-3/32-2/2016. ÖSSZEFOGLALÓ a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2016. január 27-én a Városháza II. emelet 203. számú helységében megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Dr. Gulyás Emil bizottsági alelnök megérkezett az ülésre.

ÖSSZEFOGLALÓ. Dr. Gulyás Emil bizottsági alelnök megérkezett az ülésre. 03-3/15-24/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. augusztus 29-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Jogi és Ügyrendi Bizottsága E l n ö k 03-3/28-20/2016. M E G H Í V Ó

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Jogi és Ügyrendi Bizottsága E l n ö k 03-3/28-20/2016. M E G H Í V Ó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Jogi és Ügyrendi Bizottsága E l n ö k 03-3/28-20/2016. M E G H Í V Ó a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2016. december 6-án (kedd) 14.00 órakor a Városháza (7621

Részletesebben

Összefoglaló. Oszoli Dénes a Bizottság elnöke Huba Csaba bizottsági tag Dr. Keresztes László Lóránt bizottsági tag

Összefoglaló. Oszoli Dénes a Bizottság elnöke Huba Csaba bizottsági tag Dr. Keresztes László Lóránt bizottsági tag 03-3/63-20/2015. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. július 31-én, a Városháza I. emelet 125. számú helyiségében megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e M E G H Í V Ó. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e M E G H Í V Ó. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e 03-3/15-34/2015. M E G H Í V Ó A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. december 9-én (szerda) 14.00 órai kezdettel,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 362/2016.(11.17.) sz. határozata az Önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok személyi kérdéseiről 1. A Közgyűlés a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. május 20-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. május 20-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. 03-3/15-15/2015. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. május 20-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a bizottság

Részletesebben

Előterjesztő: dr. Páva Zsolt polgármester. szóló 49/2011. (X.31.) önkormányzati rendelet módosítása. Előterjesztő: dr. Páva Zsolt polgármester

Előterjesztő: dr. Páva Zsolt polgármester. szóló 49/2011. (X.31.) önkormányzati rendelet módosítása. Előterjesztő: dr. Páva Zsolt polgármester 3. "Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés" program keretében a pécsi Nagy Imre út fejlesztéséhez, és kerékpárút építéséhez kapcsolódó építési engedélyezési

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság május 25-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság május 25-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. 03-3/15-14/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. május 25-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a Bizottság

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának E l n ö k e 03-3/15-32/2015. MEGHÍVÓ A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. november 18-án (szerda) 14.00 órai kezdettel,

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság április 22-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság április 22-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. 03-3/15-10/2015. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. április 22-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a bizottság

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság 3 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta.

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság 3 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta. 03-3/15-22/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. augusztus 10-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság április 25-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság április 25-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. 03-3/275-3/2017 ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2017. április 25-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. Jelen vannak: dr. Juhászné dr. Müllner Marianna a

Részletesebben

Összefoglaló. A Bizottság az ülés napirendjét 3 egybehangzó igen szavazattal elfogadta.

Összefoglaló. A Bizottság az ülés napirendjét 3 egybehangzó igen szavazattal elfogadta. 03-3/9-17/2014. Összefoglaló az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. július 18-án megtartott rendkívüli üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. Jelen vannak: Lengvárszky Attila

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság november 16-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság november 16-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. 03-3/15-31/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. november 16-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a

Részletesebben

Szám: 03-3/1-9/2015. M E G H Í V Ó

Szám: 03-3/1-9/2015. M E G H Í V Ó Szám: 03-3/1-9/2015. M E G H Í V Ó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 2015. május 28-án (csütörtök) 09.00 órai kezdettel tartja ülését a Városháza nagytermében, 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Népjóléti és Sport Bizottság 2015. április 22-én a Városháza II. emelet 203. számú helyiségében megtartott üléséről

ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Népjóléti és Sport Bizottság 2015. április 22-én a Városháza II. emelet 203. számú helyiségében megtartott üléséről 1 03-3/11-8/2015. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Népjóléti és Sport Bizottság 2015. április 22-én a Városháza II. emelet 203. számú helyiségében megtartott üléséről Jelen vannak: Sztojkovics Éva bizottsági elnök,

Részletesebben

Összefoglaló. az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. június 18-án megtartott üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126.

Összefoglaló. az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. június 18-án megtartott üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. 03-3/9-13/2014. Összefoglaló az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. június 18-án megtartott üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. Jelen vannak: Dr. Hoppál Péter elnök, Lengvárszky

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 2626/211/2016. TÁRGY: "A KELETI VÁROSRÉSZI ÓVODA HIRDI TAGÓVODÁJA FELÚJÍTÁSA" TÁRGYÚ PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEK MEGHOZATALA (TOP 6.2.115) MELLÉKLET: 2 DB E L Ő T E

Részletesebben

Összefoglaló. Urbán Eszter jegyzőkönyvvezető

Összefoglaló. Urbán Eszter jegyzőkönyvvezető 03-3/63-11/2015. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. május 7-én, a Városháza II. emelet 203. számú helyiségében megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2018. május 9-én 9:30 órakor megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Jelen voltak: Városháza emeleti nagyterme. (Csatolt jelenléti ív alapján!) Horváth Richárd

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési és Kommunális Bizottságának Elnöke M E G H Í V Ó

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési és Kommunális Bizottságának Elnöke M E G H Í V Ó Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési és Kommunális Bizottságának Elnöke 03-3/32-7/2016. M E G H Í V Ó a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2016. március 16-án (szerdán) 15.00 órakor

Részletesebben

M E G H Í V Ó. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság szeptember 24-én (szerda) 14,00 órai kezdettel,

M E G H Í V Ó. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság szeptember 24-én (szerda) 14,00 órai kezdettel, Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának E l n ö k e 03-3/18-29/2014. M E G H Í V Ó A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2014. szeptember 24-én (szerda) 14,00 órai kezdettel, a Városháza I. em. 126. sz. helyiségében

Részletesebben

Az előterjesztés közgyűlés elé kerül

Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2017. február 16. Javaslat a Szociális szakosított ellátást és a gyermekek átmeneti gondozását szolgáló önkormányzati

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi közbeszerzési terve 1

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi közbeszerzési terve 1 Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. évi terve 1 Beszerzést végző szervezeti egység A közbeszerzés tárgya mennyisége CPV kódja az rendje típusa megindításá nak időpontja szerződés teljesítésén ek várható

Részletesebben

Összefoglaló. a Kulturális és Köznevelési Bizottság november 18-án megtartott üléséről. Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126.

Összefoglaló. a Kulturális és Köznevelési Bizottság november 18-án megtartott üléséről. Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. 03-3/9-10/2015. Összefoglaló a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2015. november 18-án megtartott üléséről. Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. Jelen vannak: Bognár László elnök, Vozár

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 26-26/26-2/2017. TÁRGY: E-KÖZBRINGA RENDSZER KI- ALAKÍTÁSA PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZIGAZGATÁSI TERÜLE- TÉN - I. ÜTEM TÁRGYÚ KÖZBE- SZERZÉSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA (TOP-6.4.1-15-PC1-2016-00001)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Szécsényi Tamás termében, 2014. június 26-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 4 települési képviselő:

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. április 6-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. április 6-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. 03-3/15-6/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. április 6-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a Bizottság

Részletesebben

Előterjesztő: dr. Páva Zsolt polgármester

Előterjesztő: dr. Páva Zsolt polgármester Nyílt ülés: 1. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének módosítása 2. Az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és használatáról szóló 44/2012. (IX.24.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: SZ/17-5/2016. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: SZ/17-5/2016. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 7. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Ö S S Z E F O G L A L Ó. Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság november 10-ei üléséről

Ö S S Z E F O G L A L Ó. Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság november 10-ei üléséről 03-3/12-28/2011. Ö S S Z E F O G L A L Ó Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság 2011. november 10-ei üléséről Helyszín: Polgármesteri Hivatal (Pécs, Széchenyi tér 1.) I. emelet

Részletesebben

Összefoglaló. Oszoli Dénes a Bizottság elnöke Gazdag István bizottsági tag Huba Csaba bizottsági tag Erb József bizottsági tag

Összefoglaló. Oszoli Dénes a Bizottság elnöke Gazdag István bizottsági tag Huba Csaba bizottsági tag Erb József bizottsági tag 03-3/83-19/2014. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2014. július 2-án, a Városháza II. emelet 203. számú helyiségében megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZAT VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA június 16-án megtartott rendkívüli ülésének JEGYZŐKÖNYVE

CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZAT VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA június 16-án megtartott rendkívüli ülésének JEGYZŐKÖNYVE CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZAT VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2015. június 16-án megtartott rendkívüli ülésének JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 99/2015. (06.16.) számú határozat Jegyzőkönyv hitelesítő elfogadása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának 2015. május 6-án 9.00 órakor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében

Részletesebben

A napirendhez egyéb javaslat hiányában a módosításra figyelemmel kéri annak elfogadását.

A napirendhez egyéb javaslat hiányában a módosításra figyelemmel kéri annak elfogadását. 03-3/9-3/2015. Összefoglaló a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2015. február 25-én megtartott rendes üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. Jelen vannak: Bognár László elnök,

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2016. június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 310/2011. (06. 23.) számú határozata a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról 1. Pécs Megyei

Részletesebben

15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság április 26-ai a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság április 26-ai a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. 03-3/294-2/2017. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2017. április 26-ai a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a Bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. május 14-én 10.00 órakor megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Jelen voltak: Városháza emeleti nagyterme. (Csatolt jelenléti ív alapján!) Horváth Richárd

Részletesebben

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester Szám: V/94-15/2017. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 23-án 7,45 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános testületi

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. augusztus 01-jén megtartott rendkívüli nyilvános ülésének

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2019.09.05. Javaslat Új fogászati kezelőegységek beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárás eredményének megállapítására

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság április 20-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság április 20-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. 03-3/15-7/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. április 20-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a Bizottság

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2015. május 27-én, (szerdán)

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság május 27-ei a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság május 27-ei a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. 03-3/15-16/2015. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. május 27-ei a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a bizottság

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: M/40-12/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 6-án /szerdán/ 18 órai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. április 5-én 14.35 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek Napirendek: Nyílt

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 59-19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Részletesebben

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a Szám: IV.57-7/2015. 164/2015.(VIII.18.) határozata Szekszárd városi távfűtő rendszer folyamatos üzemeltetésére, karbantartására és fejlesztésére létrejött vállalkozási szerződés azonnali hatállyal történő

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság december 12-én 11:30 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság december 12-én 11:30 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2018. december 12-én 11:30

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 22-én 8.00 órakor tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. Gyermekvédelmi alap és szakellátások biztosításához szükséges további döntésekről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. Gyermekvédelmi alap és szakellátások biztosításához szükséges további döntésekről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének /2013. (09.19.) számú határozata Gyermekvédelmi alap és szakellátások biztosításához szükséges további döntésekről 1.) A Közgyűlés a Pécs és Környéke

Részletesebben

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai: 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai: Kálmán), távol lévő 3 fő (Kismoni László, Pintér Attila, Selyem József) megalkotta az 5/2014. (IV.1.) önkormányzati

Részletesebben

Ö S S Z E F O G L A L Ó. Készült a Népjóléti és Sport Bizottság október 5-ei üléséről

Ö S S Z E F O G L A L Ó. Készült a Népjóléti és Sport Bizottság október 5-ei üléséről 03-3/11-24/2011. Ö S S Z E F O G L A L Ó Készült a Népjóléti és Sport Bizottság 2011. október 5-ei üléséről Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Moór Eszter: köszönti az ülésen megjelenteket.

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 19.

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 19. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. április 19. Javaslat a Dunaújváros labdarúgó-sportlétesítmény fejlesztése II. ütem kivitelezési munkáinak elvégzése

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2014. november 27-I ÜLÉSÉRE GIRÁN JÁNOS ALPOLGÁRMESTER

E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2014. november 27-I ÜLÉSÉRE GIRÁN JÁNOS ALPOLGÁRMESTER IKTATÓSZÁM: 08-8/339-6/2014 TÁRGY: DÖNTÉS A PÉTÁV KFT. 2015. ÉVI BANKGARANCIA-VÁLLALÁS ÉS BANKSZÁMLAHITEL ÖSSZEGÉRŐL, A FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI TAGOK, KÖNYVVIZSGÁLÓ VÁLASZTÁSÁRÓL ÉS A MÓDOSÍTOTT TÁRSASÁGI

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző Az előterjesztést figyelemmel Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete november 28-i rendkívüli üléséről. Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: /2013.

Bököny Község Képviselő-testülete november 28-i rendkívüli üléséről. Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: /2013. Bököny Község Képviselő-testülete 2013. november 28-i rendkívüli üléséről Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: 120-122/2013. TÁRGYSOROZAT 1) Döntés az Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó infrastrukturális

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 306 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2010. október 21. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Csabdi Község Önkormányzat Könyvtár helyisége 2064 Csabdi, Szabadság

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság november 18-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság november 18-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. 03-3/15-32/2015. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. november 18-ai, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a Bizottság

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének J e g y z ő k ö n y v e 60/2014./VIII.21./ számú testületi határozat A napirendről 61/2014./VIII.21./

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. augusztus 11-én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. október 31-én 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án 14 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án 14 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 469-5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2008. április 15-én tartott munkaterv szerinti nyilvános üléséről Jelen voltak: Dr. Ferenczi Attila bizottság elnöke Mezei Zsolt bizottsági

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: M/40-9/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 28-án /hétfőn/ 18,30

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. augusztus 11-én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését június 21-én (csütörtökön) órára

M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését június 21-én (csütörtökön) órára NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: JKAB/65-6/2018. Ügyintéző:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. B o r d á n y

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. B o r d á n y VI./2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V B o r d á n y Önkormányzati Képviselő- testületének 2016. június 7-én megtartott rendkívüli üléséről. I. N A P I R E N D 1./ Döntés a Terület- és Településfejlesztési Operatív

Részletesebben