MOZAIKBURKOLATOK FEKTETÉSE ÉS FUGÁZÁSA. A Fókuszban sorozat jelen számában a mozaikburkolás és -fugázás során

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MOZAIKBURKOLATOK FEKTETÉSE ÉS FUGÁZÁSA. A Fókuszban sorozat jelen számában a mozaikburkolás és -fugázás során"

Átírás

1 2014. SZEPTEMBER 1 MOZAIKBURKOLATOK FEKTETÉSE ÉS FUGÁZÁSA T A R T A L O M: Bevezetés 1 Az aljzatok ellenőrzése 2 Burkolás 3 Az MSZ EN szerinti termékosztályok 4 Fugázás 5 A Fókuszban sorozat jelen számában a mozaikburkolás és -fugázás során a l k a l m a z a n d ó a n y a g o k r ó l é s módszerekről szeretnénk megfelelő információt nyújtani. Az utóbbi másfél évtizedben Magyarországon is egyre szélesebb körben alkalmaznak mozaikot magán és közületi beruházásoknál is, olyan sokféle területen, mint a f ü r d ő s z o b á k, ú s z ó m e d e n c é k, pezsgőfürdők, gőzkabinok, kádak, konyhák burkolása, kerámia-burkolatok közötti díszítésként, vagy bármilyen különleges díszítést igénylő felületen (bár- és recepciós-pultok, oszlopok, stb.). A nagy igényre való tekintettel sok gyártó alternatív és újszerű anyagokból is készít mozaikot, a megszokott üveg, kerámia vagy természetes kő mellett. Így ma már a piacon találunk fából, f é m b ő l, m ű g y a n t á b ó l k é s z ü l t mozaikokat is, gyakran a hagyományos négyzetestől eltérő formátumokban is. Ennek az evolúciónak a hatására az é p í t é s z e k, d e s i g n e r e k é s végfelhasználók a mozaikburkolatok végtelen tárházából választhatnak, melyek mind különleges hatást kölcsönöznek a felületnek színük, formájuk vagy anyaguk által. Néhány burkolási követelmény betartása, illetve a felhasználási területnek, mozaiktípusnak és várható erőhatásoknak megfelelő ragasztó- és f u g á z ó h a b a r c s k i v á l a s z t á s a elengedhetetlen a jó minőségű, szép és tartós mozaikburkolat kialakításához. Ennek a kiadványnak az a célja, hogy a kitűnő eredményhez szükséges megfelelő információkkal szolgáljon. Vastagság kiegyenlítő 6 távtartók mozaikokhoz Élvédők mozaikokhoz 7

2 2 Az aljzatok ellenőrzése Sima: a vékony mindössze 3-4 mm vastag üvegmozaikok esetén különösen fontos, hogy az a l j z a t t ö k é l e t e s e n s i m a é s m i n d e n egyenetlenségtől (púpok és mélyedések) mentes legyen. A kisebb hibákat ki lehet javítani a felület minél nagyobb simítóval történő átglettelésével, a mozaikhoz használt ragasztót alkalmazva. A nagyobb egyenetlenségeket (> 5 mm) a megfelelő cementkötésű kiegyenlítőhabarcsok, mint a LITOPLAN RAPID és a LITOPLAN SMART segítségével kell kijavítani. Érlelt: cementkötésű és gipszbázisú aljzatok esetén, ki kell várni a szükséges érlelési idő leteltét, hogy elkerüljük a maradéknedvesség távozása során esetleg kialakuló repedéseket, melyek károsíthatják az elkészült burkolatot. Gipszbázisú vakolat esetén az értéknek kevesebb mint 1%-nak, míg anhidrid aljzatok esetén legfeljebb 0,5%-nak kell lennie. Tiszta: minden aljzatnak tisztának, por- és minden a tapadást hátrányosan befolyásoló anyagtól mentesnek kell lennie. Szilárd: a megfelelő tapadás érdekében az aljzatnak kellően szilárdnak, a felületnek pedig mállékony részektől és felporlástól mentesnek kell lennie. Ezen tulajdonságok javítására szilárdító alapozók használhatók, mint például a PRIMER C, amely bármilyen cementkötésű, meszes vagy gipszbázisú aljzaton használható. Száraz: burkolás előtt mindig ajánlott ellenőrizni az aljzat maradék-nedvességtartalmát, karbidos vagy dielektromos nedvességmérővel. A cementkötésű aljzatoknál a maximális maradéknedvességtartalom általában 3-4%. PRIMER C Szilárdító és szigetelő diszperziós alapozó beltéri használatra. LITOPLAN RAPID Ultragyors kötésű és száradású állékony (tixotróp) cementkötésű kiegyenlítőhabarcs beltéri falak és padlók kiegyenlítésére 1-től 25 mm rétegvastagságig.

3 3 BURKOLÁS A hagyományos kb cm táblaméretű, hálóra vagy papírra kasírozott mozaikok esetén, ajánlott az aljzatra segédvonalakat rajzolni, amelyek segítik majd a táblák megfelelő elhelyezését. Ha a mozaik később STARLIKE CRYSTAL vagy STARLIKE COLOR CRYSTAL fugázóhabarccsal kerül fugázásra, ügyeljünk rá, hogy csak világos színnel húzzuk meg ezeket a vonalakat. Helyezzen a padlóra szárazon 3 mozaiktáblát egymás mellé ügyelve rá, hogy a táblák közötti távolság pontosan megegyezzen a táblán belül a szemek közötti távolsággal, majd mérje le az így elhelyezett 3 tábla teljes méretét. Jelölje fel ezt a méretet a burkolandó aljzatra vízszintesen és függőlegesen is, majd vízmérték segítségével rajzolja fel az ezen alapuló rasztert. Így több négyzetre osztotta a falat, melyek mindegyike 9 tábla (3 3) mozaik méretének felel meg. Ha a mozaik mintát tartalmaz, vagy egy meghatározott irányt, illetve mintát kell követnie, tartsa be a gyártó FÓKUSZ BAN által mellékelt burkolási utasításokat. Még a nem négyzet alakú szemekből álló, tehát egyenetlen szélekkel rendelkező mozaikok esetén is fontos, hogy a táblák közötti távolság megegyezzen a táblán belül a szemek közötti távolsággal így biztosítva, hogy a fugák azonosak. Tekintsük most át a megfelelő ragasztó kiválasztását, aminél ahogy már említettük figyelembe kell venni a mozaik és az aljzat típusát, illetve a tervezett használati körülményeket. Általában fehér, lecsúszásmentes ragasztót válasszon, hogy elkerülje a táblák megcsúszását a falon, így biztosítva a tökéletes beállítást. Átlátszó mozaikokhoz, mindenképp fehér ragasztót válasszon, hogy kiküszöbölje a kész burkolat nem kívánatos színváltozását. Az alábbi 1. Táblázatban láthatja a Litokol által a különböző aljzatokhoz javasolt ragasztókat. ALJZAT Litoplus K55 Litoplus K % Latexkol 1:1 arányban vízzel hígítva Starlike Litoelastic Cementkötésű aljzatok Meszes és gipszbázisú aljzatok (*) Primer C-vel előkezelve * * Gipszkarton Fa vagy fém aljzatok 5 10 m-nél kisebb beltéri medencék, kádak és pezsgőfürdők Elastocemmel vagy Coverflexszel szigetelve 5 10 m-nél nagyobb beltéri, illetve kültéri medencék, kádak és pezsgőfürdők Elastocemmel vagy Coverflexszel szigetelve Hidroflexszel szigetelt beltéri vizes helyiségek Meglévő kerámia-burkolatú felületek Könnyűszerkezetű építőelemek 1. Táb.: útmutató a ragasztó kiválasztásához.

4 4 Az MSZ EN szerinti termékosztályok LITOPLUS K55 (C2TE) Fokozott terhelhetőségű (C2) lecsúszásmentes (T), nyújtott nyitott idejű (E), hófehér, cementkötésű ragasztóhabarcs, mozaikok burkolásához Külön említést kell tennünk a Starlike epoxi habarcsról, amely mind ragasztó-, mind fugázóhabarcsként használható. Ennek a terméknek a használata a ragasztás valamint a fugázás során több előnnyel jár, különösen a nagyon vékony üvegmozaikok esetén, mivel lehetővé teszi, hogy a ragasztó- és a fugázóhabarcs színe megegyezzen. Ezáltal lehetővé teszi bármilyen szín használatát anélkül, hogy ragasztóhabarcs színe befolyásolná a fugázóhabarcs színét. LITOPLUS K % LATEXKOL 1:1 arányban vízzel hígítva (C2TE -S1) Hófehér fokozott terhelhetőségű (C2), lecsúszásmentes (T), nyújtott nyitott idejű (E) és alakváltozásra képes (S1) cementkötésű ragasztóhabarcs LITOELASTIC (R2T) Hófehér fokozott terhelhetőségű (R2), lecsúszásmentes (T) reaktív ragasztó. LITOCHROM STARLIKE (R2T) Fokozott terhelhetőségű (R2), lecsúszásmentes (T) reaktív ragasztó. Az MSZ EN szerint reaktív (RG) fugázóhabarcs. Ahogy a fenti táblázatból is kitűnik, ez nagyon sokoldalú termék, és sokféle aljzaton használható mind bel-, mind kültérben. Miután kiválasztotta a legmegfelelőbb ragasztót, és bekeverte a csomagoláson és a termékismertetőben található utasítás szerint, hordja fel a ragasztót a simító sima felével, biztosítva, hogy az teljesen beborítsa az aljzatot, így egyneművé téve azt. Ezután rögtön hordjon fel még a ragasztóból a 3,5 mm-es fogazott simító fogas felével. Ajánlott egyszerre nem túl nagy felületet behúzni, hogy elkerülje a ragasztó ragasztó bebőrösödését a mozaiktáblák fektetése előtt. A különösen vékony (> 3mm) mozaikokhoz még ennél is kisebb fogazású simító is használható (lásd a fotót). Fektesse a mozaiktáblákat a ragasztóágyba kellő erővel benyomva azokat, majd gumiborítású prakkolóval ütögesse végig a tábákat, így biztosítva a tökéletes tapadást. Vigyázzon rá, hogy a fugákba ne kerüljön a ra ga s z tóból, h o g y e l é g h e l y m a ra d j o n a fugázóhabarcsnak. A papírra kasírozott mozaikok felületéről a papír kb. 24 óra elteltével, vagy a ragasztó teljese kiszáradását követően lehet eltávolítani. A szivaccsal benedvesített papír lassan, átlósan és közel a felülethez húzva könnyen eltávolítható néhány perc várakozás (hogy a papír átázzon) után. Ebben a fázisban ajánlott tiszta vízzel átmosni a felületet, hogy minden papír- és papírragasztó-maradványt eltávolításunk a mozaikról, mert ezek gondot okozhatnak a későbbi fugázás során.

5 5 FUGÁZÁS A fugázás elkezdése előtt ellenőrizze, hogy a ragasztó teljesen megkötött és kiszáradt-e. Ezután mechanikai úton távolítsa el a fugákból a beléjük került ragasztót. A fugázáshoz LITOCHROM 1-6 cementkötésű, vagy a tökéletesen egynemű színt és vízzárást biztosító STARLIKE epoxi fugázóhabarcsot lehet használni. A megfelelő felhasználáshoz kövesse a csomagoláson és a termékismertetőben található utasításokat. kockázati tényezőket. Ennek megfelelően ilyen típusú mozaikok esetén mindig előzetes teszt elvégzést javasoljuk, hogy megbizonyosodhassunk a felület végleges kinézete megfelelő-e. LITOCHROM 1-6 Fokozott terhelhetőségű cementkötésű fugázóhabarcs 1-től 6 mm fugaszélességig. Az MSZ EN szerint CG2 osztályú. Kétkomponensű, saválló e p o x i r a g a s z t ó é s fugázóhabarcs kerámia burkolólapok és mozaik r a g a s z t á s á h o z é s fugázásához 1-től 15 mm-es fugaszélességig. szabadalmi sorszám: b1. Az MSZ EN szerint RG osztályú. KÜLÖNLEGES ESETEK Ebben a fejezetben a különleges mozaikok, vagy a nagy igénybevételnek kitett felületek burkolásakor fellépő különleges igényekről ejtünk néhány szót. Természetes kőből készült mozaikok A természetes köveknek rengeteg fajtája van, és a fajtákon belül is komoly eltérések tapasztalhatók a lelőhelytől függően, ezért fontos körültekintően eljárni a fugázóhabarcs kiválasztása során. Például a fehér kristályos márványokból készült mozaikot azon kívül, hogy fehér cementkötésű ragasztóval (LITOPLUS K55) kell ragasztani, nem szabad epoxi habarccsal fugázni, mivel hajlamosak beszívni a műgyantát, ami visszafordíthatatlan foltosodást okoz. Lényeges még figyelembe venni a kőmozaik felületének típusát (polírozott, antikolt, stb.), hogy előre meghatározhassuk a Fa- vagy fémmozaikok Ezekhez a mozaikokhoz, mindenképp reaktív (R2T) ragasztók, mint a LITOELASTIC és a STARLIKE használata ajánlott, még ha a mozaik hátoldala műanyag vagy műgyanta anyagú is. E kettő közül az aljzat típusa alapján kell kiválasztani a megfelelőbbet (lásd 1. Táblázat). Fugázáshoz mindig epoxi fugázóhabarcsot, mint a STARLIKE használjon. A tisztítás során csak lúgos kémhatású tisztítószereket, például LITONET-et használjon, hogy elkerülje a felület károsodását. Ü vegmoza i ko k b u r ko l á s a m e d e n c é k b e n, pezsgőfürdőkben és kádakban Az 1. Táblázatban már bemutatott megfelelő ragasztó választáson felül, ajánlott elölről papírra vagy fóliára kasírozott üvegmozaik használata. A hátulról üvegszövethálóra kasírozott üvegmozaikok használata lehetőleg kerülendő, mivel a kasírozáshoz általánosan használt ragasztó a vízzel történő folyamatos érintkezés miatt felpuhul és elengedi a szemeket. Emiatt ilyen mozaikot kizárólag reaktív ragasztó (LITOELASTIC vagy STARLIKE ) és epoxi fugázóhabarcs (STARLIKE ) használatával lehet burkolni ilyen környezetben. Az epoxi fugázóhabarcs használata ezeken a helyeken más fajta mozaikok esetén is erősen ajánlott, mivel szebb, tartósabb és könnyebben tisztítható felületet eredményez.

6 6 VASTAGSÁG KIEGYENLÍTŐ TÁVTARTÓK MOZAIKOKHOZ A mozaikok fektetéséhez és fugázásához kínált termékek széles skáláján felül, a Litokol a b u r ko l atpro f i l o k é s é l védők p i a cán meghatározó szerepet betöltő brit GENESISszel régóta fennálló partnerkapcsolatának köszönhetően, ebből a szegmensből is kínál termékeket mozaikokhoz is. Ebben a fejezetben a mozaikok kerámiab u r k o l a t t a l t ö r t é n ő k o m b i n á l á s á t megkönnyítő, innovatív vastagság kiegyenlítő távtartókra szeretnénk koncentrálni. Az egymásra helyezhető cm-es perforált PVC lapokból álló távtartót a ragasztóágyba f e k t e t v e 2, 5-5 m m v a s t a g s á g o k a t egyenlíthetünk ki egyszerűen. Ily módon a különböző vastagságú burkolólap és mozaik illesztése sokkal könnyebbé válik, feleslegessé téve a nehézkes és időigényes előzetes kiegyenlítése cementkötésű habarccsal. A termék különösen nagy előnyt jelent olyan falfelületek esetén, melyek nagy része kerámiaburkolatú, kell benne elhelyezni. A vastagság kiegyenlítő távtartó lapok egyenként 5 db lapot tartalmazó csomagokban kerülnek forgalomba. Kiegyenlítő távtartók NÉLKÜL Kiegyenlítő távtartókkal EGYÜTT

7 7 Ezen felül négyféle 5 mm vastag ívelt és szögletes alumínium profilt (EAM050, EMS050, TMG050, EMI050) is kínálunk mozaikburkolatok negatív és pozitív éleinek kialakításához. Ezen profilok burkolás során történő beillesztésével még különlegesebbé és esztétikusabbá tehetjük a felületet. EAM alumínium mozaikprofil Ívelt EMS alumínium mozaikprofil TMG alumínium mozaikprofil EMI alumínium mozaikprofil Hasznos segítség a munkájához: nézze meg és töltse le a FÓKUSZBAN technikai útmutatókat a millepoxy.hu oldalról. MILLEPOXY magyarországi partnere info@millepoxy.hu millepoxy.hu +3630/ Litokol & Millepoxi Minden jog fenntartva.

FÓKUSZBAN 2014. AUGUSZTUS

FÓKUSZBAN 2014. AUGUSZTUS 2014. AUGUSZTUS 1 VÉKONY PORCELÁN BURKOLÓLAPOK FEKTETÉSE ÉS FUGZÁSA Tartalom: Bevezetés 1 3 A burkolólapok fektetése és fugázása A ragasztó kiválasztása 4 5-6 A különböző iparágakban egyre sűrűbben célkitűzés,

Részletesebben

Távtartók. Távtartók 4 mm - 5/32. Távtartók 1 mm - 1/32 Távtartók 5 mm - 3/16. Távtartók 7 mm - 9/32. Távtartók 1,5 mm - 1/16. Távtartók 10 mm - 3/8

Távtartók. Távtartók 4 mm - 5/32. Távtartók 1 mm - 1/32 Távtartók 5 mm - 3/16. Távtartók 7 mm - 9/32. Távtartók 1,5 mm - 1/16. Távtartók 10 mm - 3/8 Távtartók T és kereszt távtartók A Litokol távtartók palettája 8 méretet (1-től -ig) tartalmaz 15 különböző fajtában. A távtartók a szakemberek igényeit figyelembe véve készülnek, és választhatók T vagy

Részletesebben

LITOKOL VÍZSZIGETELŐ RENDSZER BELTÉRI VIZES HELYISÉGEKBE

LITOKOL VÍZSZIGETELŐ RENDSZER BELTÉRI VIZES HELYISÉGEKBE LITOKOL VÍZSZIGETELŐ RENDSZER BELTÉRI VIZES HELYISÉGEKBE MILLEPOXY TARTALOM A szabvány...........3 Tanúsítványok.......4 Az aljzatok jellemzői..........6 KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓK 1. Csoport - Folyékony kent

Részletesebben

KERÁMIA-BURKOLÓLAPOK ÉS ÜVEG- MOZAIKOK BURKOLÁSA HOMLOKZATOKON. Bevezetés 1. oldal A burkolólapok hőtágulásának kiszámítása 3.

KERÁMIA-BURKOLÓLAPOK ÉS ÜVEG- MOZAIKOK BURKOLÁSA HOMLOKZATOKON. Bevezetés 1. oldal A burkolólapok hőtágulásának kiszámítása 3. 014 FEBRUÁR KERÁMIA-BURKOLÓLAPOK ÉS ÜVEG- MOZAIKOK BURKOLÁSA HOMLOKZATOKON TARTALOM Alakváltozásra és fokozottan alakváltozásra képes ragasztók Bevezetés 1. oldal A burkolólapok hőtágulásának kiszámítása

Részletesebben

Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására

Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására Adesilex LC/R Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására ALKALMAZÁSI TERÜLET Fa padlóburkolatok beltéri ragasztása. Jellemző alkalmazások

Részletesebben

Ultra-fehér, lecsúszásmentes, cementkötésű, nyújtott nyitott idejű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapok falra ragasztásához

Ultra-fehér, lecsúszásmentes, cementkötésű, nyújtott nyitott idejű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapok falra ragasztásához Tixobond White Ultra-fehér, lecsúszásmentes, cementkötésű, nyújtott nyitott idejű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapok falra ragasztásához MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Tixobond White a C1TE osztály

Részletesebben

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz ADESILEX P10 Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Adesilex P10

Részletesebben

KERALASTIC és KERALASTIC T

KERALASTIC és KERALASTIC T KERALASTIC és KERALASTIC T Fokozott terhelhetőségű, kétkomponensű poliuretán ragasztók kerámia és kőanyagú burkolólapokhoz MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keralastic az R2 osztály szerinti fokozott terhelhetőségű

Részletesebben

Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez

Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez A nagyformátumú burkolatok állandó helyet foglalnak el a kereskedelemben. Reprezentatív lakó- és kereskedelmi ingatlanok esetében ezek a burkolatok a megrendelők

Részletesebben

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz ADESILEX P10 Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Adesilex P10

Részletesebben

HIGH QUALITY ARTISTIC GLASS MOSAICS

HIGH QUALITY ARTISTIC GLASS MOSAICS HIGH QUALITY ARTISTIC GLASS MOSAICS MELANGE LUXURY MOSAICS MELANGE LUXURY MOSAICS AQUA (20x20x8 mm) AFONYA (20x20x8 mm) LEMON (20x20x8 mm) STARLIKE + GOLD TURCHESE C.400 STARLIKE + GALAXY ZAFFIRO C.260

Részletesebben

Felhasználói Katalógus. Építőipari szakemberek számára

Felhasználói Katalógus. Építőipari szakemberek számára Felhasználói Katalógus Építőipari szakemberek számára HU Tartalomjegyzék A vállalat 2 Szabványok és osztályozások 6 Táblázat a ragasztóválasztáshoz 9 Burkolási rendszerek 15 Aljzatelőkészítés termékei

Részletesebben

Praktikus tanácsok. Alapfogalmak: "Tegyük a helyére a dolgokat..." Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás

Praktikus tanácsok. Alapfogalmak: Tegyük a helyére a dolgokat... Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás Praktikus tanácsok "Tegyük a helyére a dolgokat..." Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás Alapfogalmak: Mit jelent az, hogy fagyálló a ragasztó, vagy a fugázó? Azt jelenti, hogy

Részletesebben

SICIS BURKOLÁSI ÚTMUTATÓ

SICIS BURKOLÁSI ÚTMUTATÓ SICIS BURKOLÁSI ÚTMUTATÓ Jelen útmutató az üvegmozaikok (Natural, Colibrì, Neo Colibrì, Glimmer, Murano, Firefly, Waterglass, Iridium, Structura), márvány mozaikok, illetve a SiciStone SICIS program márvány,

Részletesebben

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft.

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. 2085 Pilisvörösvár, Bécsi út külterület (Pf. 46.) 26-567-600 26-567-601 e-mail: headoffice@weber-terranova.hu www.weber-terranova.hu Menjen biztosra! Színes

Részletesebben

Csempék, lapok és természetes kövek vízszigetelése, fektetése. és fugázása

Csempék, lapok és természetes kövek vízszigetelése, fektetése. és fugázása Csempék, lapok és természetes kövek, fektetése és fugázása Flächengrund 303 Flächengrund 404 Gisogrund Wadian Komplett- Dichtsystem Lastogum Seccoral 1K Seccoral 2K Bicollit Carraflex Carraflott weiß/grau

Részletesebben

Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől

Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől 19 20 Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől A tél beállta előtt lehetőségünk nyílhat olyan kültéri munkák elvégzésére, mint pl az erkélyek, teraszok vízszigetelésének, burkolatának

Részletesebben

Kétkomponensı saválló (26 színben választható) Epoxi fugázóanyag legalább 3 mm széles hézagokhoz

Kétkomponensı saválló (26 színben választható) Epoxi fugázóanyag legalább 3 mm széles hézagokhoz Kétkomponensı saválló (26 színben választható) Epoxi fugázóanyag legalább 3 mm széles hézagokhoz EN 13888 SZERINTI BESOROLÁS A Kerapoxy RG osztály szerinti reaktív mıgyanta (R) fugázóanyag (G). EN 12004

Részletesebben

MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Kerafloor C1 osztály szerinti normál terhelhetőségű (1), cementkötésű (C) ragasztóhabarcs.

MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Kerafloor C1 osztály szerinti normál terhelhetőségű (1), cementkötésű (C) ragasztóhabarcs. KERAFLOOR CEMENTKÖTÉSŰ RAGASZTÓHABARCS KERÁMIA BURKOLÓLAPOKHOZ 15 MM RAGASZTÓHABARCS-ÁGYAZAT VASTAGSÁGIG MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Kerafloor C1 osztály szerinti normál terhelhetőségű (1), cementkötésű

Részletesebben

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz ADESILEX P10 Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, fehér ragasztóhabarcs üveg-, kerámia- és márványmozaikokhoz MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Adesilex P10

Részletesebben

Cementkötésű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapokhoz

Cementkötésű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapokhoz Keraset Cementkötésű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapokhoz MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraset C1 osztály szerinti normál terhelhetőségű (1), cementkötésű (C), ragasztóhabarcs. ALKALMAZÁSI TERÜLET

Részletesebben

Háromkomponensű epoxi-cement állékony (tixotróp) habarcs nedves aljzatok simítására

Háromkomponensű epoxi-cement állékony (tixotróp) habarcs nedves aljzatok simítására Triblock Finish Háromkomponensű epoxi-cement állékony (tixotróp) habarcs nedves aljzatok simítására ALKALMAZÁSI TERÜLET Nedvesedésnek kitett vízszintes és függőleges betonfelületek védelmére és simítására,

Részletesebben

H2O kád beépítési és karbantartási útmutató

H2O kád beépítési és karbantartási útmutató H2O kád beépítési és karbantartási útmutató Köszönjük vásárlását és bizalmát termékünk iránt. Reméljük, sok éven át nagy megelégedettséggel tudja majd használni termékünket. Általános tudnivalók: - Beépítés

Részletesebben

KERALASTIC és KERALASTIC T

KERALASTIC és KERALASTIC T KERALASTIC és KERALASTIC T KÉTKOMPONENSŰ, FOKOZOTT TERHELHETŐSÉGŰ, POLIURETÁN RAGASZTÓK KERÁMIA BURKOLÓLAPOKHOZ ÉS TERMÉSZETES KÖVEKHEZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keralastic R2 osztály szerinti fokozott

Részletesebben

www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek

www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek Ajánlott rétegrend vizes helyiségekbe fürdőszobák (zuhanyzók, mosdók, kádak) burkolásához Használati víz elleni védelem a Folyékonyfólia KS felhordásával történik,

Részletesebben

Szuper finom, fokozott terhelhetőségű cementkötésű fugázóhabarcs 4 mm fugaszélességig

Szuper finom, fokozott terhelhetőségű cementkötésű fugázóhabarcs 4 mm fugaszélességig Keracolor SF Szuper finom, fokozott terhelhetőségű cementkötésű fugázóhabarcs 4 mm fugaszélességig MSZ EN 13888 SZERINTI BESOROLÁS A Keracolor SF CG2 osztály szerinti fokozott terhelhetőségű (2) cementkötésű

Részletesebben

S osztály. MAPEI Kft. 2040 Budaörs, Sport utca 2. Tel. +36/23-501-670 Fax +36/23-501-666 www.mapei.hu E-mail: mapei@mapei.hu

S osztály. MAPEI Kft. 2040 Budaörs, Sport utca 2. Tel. +36/23-501-670 Fax +36/23-501-666 www.mapei.hu E-mail: mapei@mapei.hu S osztály A APEI S osztály az SZ EN 12004 szabvány szerinti S1 osztályú alakváltozásra képes és S2 osztályú nagy alakváltozásra képes ragasztóhabarcsokat tartalmaz. A ragasztóhabarcsok alakváltozásra képességét

Részletesebben

Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására

Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására Mapetherm AR1 GG Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására ALKALMAZÁSI TERÜLET Bármilyen (extrudált vagy habosított polisztirol, ásványgyapot,

Részletesebben

Speciálisan nagy lapok nagy felületen történő fektetéséhez kifejlesztve, kétoldalas kenés (double buttering) nélkül.

Speciálisan nagy lapok nagy felületen történő fektetéséhez kifejlesztve, kétoldalas kenés (double buttering) nélkül. Ultralite S2 Egykomponensű, könnyűsúlyú, fokozott terhelhetőségű, nagy alakváltozásra képes, nyújtott nyitott idejű, rendkívül kiadós ragasztóhabarcs. Simítóval könnyen és a burkolólapok hátoldalát nagymértékben

Részletesebben

Fokozott terhelhetőségű, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és kő burkolóanyagokhoz

Fokozott terhelhetőségű, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és kő burkolóanyagokhoz KERAFLEX Fokozott terhelhetőségű, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és kő burkolóanyagokhoz EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraflex C2TE osztály szerinti fokozott terhelhetőségű

Részletesebben

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató Kedves Vásárlónk! Útmutatónk segítségével elvégzett helyes telepítés elősegíti, hogy WPC kerítését és annak előnyét (például a fáénál várható hosszabb

Részletesebben

Gyorskötésű, magas szárazanyag-tartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására

Gyorskötésű, magas szárazanyag-tartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására Adesilex LC/R-P Gyorskötésű, magas szárazanyag-tartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására ALKALMAZÁSI TERÜLET A következő anyagok beltéri ragasztására használatos: léc vagy

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 50kg(110lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával +36309663268 Ha már nem szeretik a lakásban a járólapot, ha a járólap felülete megkopott, sokszor gyors és hatékony megoldást jelent

Részletesebben

Kellő mennyiségű vízzel bekeverve a Mapestone TM könnyen bedolgozható, állékony (tixotróp), habarccsá válik.

Kellő mennyiségű vízzel bekeverve a Mapestone TM könnyen bedolgozható, állékony (tixotróp), habarccsá válik. Mapestone TM TRASZTARTALMÚ, KÖZÉPVASTAG ÁGYAZATÚ RAGASZTÓHABARCS CEMENTKÖTÉSŰ, SZÜRKE, TARSZTARTALMÚ, 5 ÉS 20 MM KÖZÖTTI KÖZÉPVASTAG ÁGYAZATÚ RAGASZTÓHABARCS ELSZÍNEZŐDÉSRE ÉS NEDVESSÉG MIATTI ALAKVÁLTOZÁSRA

Részletesebben

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj 1. oldal 1 11-002-1.4.3.1 (25) ÖN X0b(H) Környezeti hatásoknak ki nem tett beton, C16/20 - X0b(H) - D max = 16 mm, CEM 42,5 szilárdsági osztályú portlandcementtel, képlékeny beton, m = 6,5 finomsági modulusú

Részletesebben

MAPEI ajánlás a KEKELIT padlófűtés rendszerek feletti hidegburkoláshoz, lakókörnyezetben

MAPEI ajánlás a KEKELIT padlófűtés rendszerek feletti hidegburkoláshoz, lakókörnyezetben MAPEI ajánlás a KEKELIT padlófűtés rendszerek feletti hidegburkoláshoz, lakókörnyezetben 1 A KE KELIT vékony padlófűtéses rendszer kialakítása eltér a hagyományos padlófűtéses rendszerektől, ezért szükség

Részletesebben

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes (tixotróp) diszperziós ragasztó falfelületek burkolásához

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes (tixotróp) diszperziós ragasztó falfelületek burkolásához [Mapei logo] Ultramastic 2 [D2T embléma] Felhasználásra kész, lecsúszásmentes (tixotróp) diszperziós ragasztó falfelületek burkolásához MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Ultramastic 2 D2T osztály szerinti

Részletesebben

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű ragasztóhabarcs a kerámia burkolólapokhoz és kőlapokhoz

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű ragasztóhabarcs a kerámia burkolólapokhoz és kőlapokhoz Keraflex Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű ragasztóhabarcs a kerámia burkolólapokhoz és kőlapokhoz EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraflex C2TE osztály szerinti

Részletesebben

ISOLASTIC LATEX ADALÉKSZER CEMENTKÖTÉSŰ RAGASZTÓK ALAKÍTHATÓSÁGÁNAK JAVÍTÁSÁRA

ISOLASTIC LATEX ADALÉKSZER CEMENTKÖTÉSŰ RAGASZTÓK ALAKÍTHATÓSÁGÁNAK JAVÍTÁSÁRA ISOLASTIC LATEX ADALÉKSZER CEMENTKÖTÉSŰ RAGASZTÓK ALAKÍTHATÓSÁGÁNAK JAVÍTÁSÁRA Az latex adalékszert Kerabond-hoz, Kerabond T-hez, Kerafloor-hoz vagy Adesilex P10-hez keverve javítja a ragasztók terhelhetőségét

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető i tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 30kg(66lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség

vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség vízszigetelési megoldások Az épületek nedvesség elleni védelme kulcsfontosságú az építkezések és a felújítások során. A Weber nemzetközi tapasztalatának

Részletesebben

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve Ultrabond Eco 540 Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve ALKALMAZÁSI TERÜLET Az Ultrabond Eco

Részletesebben

Szigetelőanyagok mint például a poliuretán hab, Rockwool, üveggyapot, polisztirol és parafa hangszigetelő lapok, stb. pontszerű ragasztása

Szigetelőanyagok mint például a poliuretán hab, Rockwool, üveggyapot, polisztirol és parafa hangszigetelő lapok, stb. pontszerű ragasztása KERAFLEX EASY S1 Fokozott terhelhetőségű, könnyen felhordható, alakváltozásra képes, cementkötésű ragasztóhabarcs nyújtott nyitott idővel. A burkolóanyagok hátoldalát nagymértékben fedi és nagyon alacsony

Részletesebben

Műgyanta bázisú diszperziós alapozó, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátással

Műgyanta bázisú diszperziós alapozó, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátással Primer G Műgyanta bázisú diszperziós alapozó, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátással ALKALMAZÁSI TERÜLET Gipsz felületek kezelésére kerámia burkolólapok fektetése előtt. Tapadóhídként

Részletesebben

Keracrete + Keracrete Powder

Keracrete + Keracrete Powder Keracrete + Keracrete Powder Kétkomponensű, fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, cementkötésű ragasztó kerámia burkolólapok, üvegmozaikok és természetes kövek ragasztására (ragasztóvastagság legfeljebb

Részletesebben

LITOCHROM STARLIKE. millepoxy.hu ÚJ FEJLESZTÉS FUGÁZÁS ÉS TISZTÍTÁS TERMÉKEI

LITOCHROM STARLIKE. millepoxy.hu  ÚJ FEJLESZTÉS FUGÁZÁS ÉS TISZTÍTÁS TERMÉKEI LITOCHROM STARLIKE KÉTKOMPONENSŰ, SAVÁLLÓ EPOXI RAGASZTÓ ÉS FUGÁZÓHABARCS KERÁMIA BURKOLÓLAPOK ÉS MOZAIK RAGASZTÁSÁHOZ ÉS FUGÁZÁSÁHOZ 1-TŐL 1 MM-ES FUGASZÉLESSÉGIG. SZABADALMI SORSZÁM: 0744761.7.B1 Szabadalmaztatott

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT.

TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT. TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK Esztrich- és önterülõalapozó 3 Önterülõ padlótapasz 0 5 4 Önterülõ 3 15 5 Bond 6 Gyors padlókiegyenlítõ 3 15 7 NIVO 10 30 önterülõ padlókiegyenlítõ 10 30 mm 8

Részletesebben

Tapéta felrakási útmutató

Tapéta felrakási útmutató Tapéta felrakási útmutató Útmutató a sua1xx - sua4xx jelzésű termékekhez. SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE Felhelyezés előtt győződjön meg róla, hogy az átvett szállítmány minden darabja ugyanazzal a tételszámmal

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-220 TERMÉKLEÍRÁS

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-220 TERMÉKLEÍRÁS TERMÉK ADATLAP CEMENTBÁZISÚ, POLIMERREL MÓDOSÍTOTT RAGASZTÓANYAG FALI- ÉS PADLÓ KERÁMIA LAPOKHOZ, BELTÉRI ÉS KÜLTÉRI ALKALMAZÁSRA, CSÖKKENTETT LECSÚSZÁSSAL ÉS MEGHOSSZABBÍTOTT NYITOTT IDŐVEL. C2TE BESOROLÁSÚ

Részletesebben

Rifix termékcsalád MEGOLDÁSOK KÜLTÉRRE, BELTÉRRE, FÜRDŐSZOBÁBA:

Rifix termékcsalád MEGOLDÁSOK KÜLTÉRRE, BELTÉRRE, FÜRDŐSZOBÁBA: 1 2 MEGOLDÁSOK KÜLTÉRRE, BELTÉRRE, FÜRDŐSZOBÁBA: Rifix termékcsalád A termékek rendszerben történő alkalmazása a kiváló minőségű és hosszan tartó burkolat egyik garanciája. 3 SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION

Részletesebben

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ FORMLINER Fa mintázat Típus 001 4000x100 mm 90 85 Típus 002 90 100 Típus 00 4000x1250 mm 1 50 2 Fa mintázat Típus 004 4000x1250 mm 90 50 Típus 005 4000x100 mm 1 100 Típus 006 4000x100 mm 1+1+1+1 Fa mintázat

Részletesebben

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű ragasztóhabarcs a kerámia burkolólapokhoz és kőlapokhoz

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű ragasztóhabarcs a kerámia burkolólapokhoz és kőlapokhoz Keraflex Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű ragasztóhabarcs a kerámia burkolólapokhoz és kőlapokhoz EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraflex C2TE osztály szerinti

Részletesebben

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Adesilex P9 Express Fokozott terhelhetőségű, gyorskötésű, cementkötésű ragasztóhabarcs a kerámia burkolólapokhoz MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Adesilex P9 Express C2F osztály szerinti fokozott terhelhetőségű

Részletesebben

HIDEGBURKOLATOK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT

HIDEGBURKOLATOK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT HIDEGBURKOLATOK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR ALJZAT a burkolati/felületképzési (vagy vízszigetelési) réteg készítésére, fogadására alkalmas szerkezeti

Részletesebben

Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően

Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően TERMÉK ADATLAP Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően TERMÉKLEÍRÁS A egy felhasználásra kész

Részletesebben

Vízszigetelés a lakásban

Vízszigetelés a lakásban Vízszigetelés a lakásban Alapok, pincék, támfalak vízszigetelése Alapozás PLASTIMUL PRIMER PLASTIMUL C Felhordható hengerrel, ecsettel. Közvetlenül a száradási idő eltelte után a fedőréteget fell kell

Részletesebben

SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység. Hőszigetelő rendszerek kivitelezési fogásai

SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység. Hőszigetelő rendszerek kivitelezési fogásai SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység Hőszigetelő rendszerek kivitelezési fogásai I. MIÉRT SZIGETELÜNK HOMLOKZATOT? 3 Miért szigetelünk homlokzatot? Épületeink hőveszteségei Energiatanúsítvány:

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-213 TERMÉKLEÍRÁS VIZSGÁLATOK

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-213 TERMÉKLEÍRÁS VIZSGÁLATOK TERMÉK ADATLAP Nagyteljesítményű, cementbázisú, C2TE besorolású csemperagasztó az MSZ EN 12004+A1 szabványnak megfelelően TERMÉKLEÍRÁS A cementbázisú csemperagasztó, melyet alacsony megcsúszás és kiterjesztett

Részletesebben

ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű

ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű É Á É É Ó Á ű Á ű ú ú ű ű ú ű ű ú Á ú ű ú ű ú ű ú ű Á ű ú ű ű Ö Ú Á ű ű Á ű ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű ű ú ű ű ű ű ű ú ű ű ű ű ű ű Á ú ű ű ú ú ű ű ű ű ű ú ű Á ű ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ű Ö ú ű Ö

Részletesebben

Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő

Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő ű É ű ű É Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő É Ó Ó É ű Ö ű Ö ű ű ű Ú Ú Ö ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű Ú É É É É Ö Ö Ú Ö É ű ű ű ű ű ű ű Ó ű Ö Ö ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ö ű ű ű Ü ű ű ű ű Ö ű

Részletesebben

ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü

ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü Ü ú ű ű ú ű ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü ö ö ö ö ö ö ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ü ü Ú ú ü ű ü ú ű ö ű ú ö ö ö ö Á ú ú ű Á ú Á Á Á ü ö ö Á ö ö ü Á ú Á ú Á Á Ö Á Á ö ű ö ö ü ú ü ú ö ú ű ú ú ü ü ü ü ű ű Ő ú ö ű ú ú ű

Részletesebben

ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü

ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü ő É ő ő ő ő É Ü Ö Ö Ö Í Ö Ö Ö ő Ó Ó Ö Ö Á É É É ő Á É Á Á Ú Á Ú Ö Ö Á Ú Ö Á ű Á ú ő ő ü ü Ó ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü ő ő ő ő Á ü ú ú

Részletesebben

É Ö Á Í Á Ó Ö ü

É Ö Á Í Á Ó Ö ü Ö ű Ö ő ü ő ő ő ű Ö Ö ü Á Á É Ö Á Í Á Ó Ö ü Ö ű ű Ö ű ű ú ű ű ú ú ő ő ü ű ű É Ö ú ű ő ű ű ú ő ü Ö ú ú ő ő ú ű ü ő ü ű ú ú ű Ü ő ő Ó ü É Ó Ö Ö ú ü ü ü ü Ű ú Ö Á ü É Ó ű Á Ö Á ű ü ú Ö ű ű ű ü ő ő ő Á ő ő

Részletesebben

É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í

É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í Í É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í É Á É Í Í É É Í Í Í Á Í Á Á ö ó ö ö ő ő ő ö ö ó ő ű ö ö ö ö ü ö ö ö ü ü ó ö Á ó ó ö ö ő ő ő ő ö ó ü ó ó ó ó ó ó ö ü ü ó ö Ó Í Í É É

Részletesebben

é ú é é é é é é é é é é é é ú é ö é é é ö Ő é é é ú é é é é é é é é ö é é é ö é Ö é é ö é ö é é é ű é ö ö é ö é é ö ö é é ö ö é ö é Ö é ú é é é é é é

é ú é é é é é é é é é é é é ú é ö é é é ö Ő é é é ú é é é é é é é é ö é é é ö é Ö é é ö é ö é é é ű é ö ö é ö é é ö ö é é ö ö é ö é Ö é ú é é é é é é é ű ö Ö é é ö ú é é é é ö ö é ö é é é ö ö é é é ö ö é ű é é ö é é é é é é é é é é ö é ö é é é ű ö ű ö é é é Ö Ú Í é ö é é Ő ö ö ú é é é é é é é é é é ű é é é ú é é é ű ú é é é é é ö é ö é ö é é ö é é é

Részletesebben

ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü

ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü ü ü ü ú ú ü ű ü ű ü ü ű ü ü ü Í ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü ú ü ü Á ű ü ü ü ü ü ü ü ú ü ü Í ú ü É Ö Ö ú Ö Ö Ö ú ú ü ú Á Ö Á ú É ü ú ú É ú ú ú Ü ü ű ú ű É ú ű ü ü Á ú É ü ű ü ú Á É É ú ü Ö Ö Ö ú ú Á Ö

Részletesebben

Ü

Ü Ó Á ú Á É Ü Ö Ö Ö É É É Ö É Ü Ö É É É É É Ó Ö Ó Í Ö Ö Ö Ö Í Ö Ö É É É Í Ö Ö É Ö Í Á Ó Í Á É É Ó É Ú Á Í É É É Ö Ö Ó Ö Ö Ö Ö Ó Ó Ó Í Ü Ö É É Ö Ó Ö Ó ö Ö Ö Ö Ö Ö Ó Ü Ö Ó É ű É É É É É É É É Í Ö Ó Ö É Ö Ö

Részletesebben

É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű

É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű É É É Ó Á É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű ü ű ö ö ú ö ú ö ö ö ö ö ü ú ü ö ö ö ö ö ü

Részletesebben

ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó

ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó ö ú Á ő ű ü ő ó ö ö ú ö ú ü ó ó ű ö ú ó ó ó ő ö ö ő ú ó ö ö ő ő ő ő ö ű ü ü ü ő ü ü ő ő ü ó ő ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó ó ü ű

Részletesebben

ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü

ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü Á Ó ö ü ü ü ú ú ü ü ö ü Ő ö ö ö ü ú ü Á ö ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü ö ö ü ü ö ü ö Ó ö ö ü ü ö ü ö ú ö ú ü ö ü É É Á ü ű Ö ű ú ö ö ú ö ú ö ú ö ű ü Ö ö ű ü ú ö ü ú ű ö ű ú

Részletesebben

Í Ú É ő ő ú ö Ö ú ú ú ö ö ú ö ö ű ö ő ö ö ú ö ő ő ö ö ö ő ő ú ő ú ö ö ö ú ö ö ú ő ö ú ö ű ö ő Ó ő Á ö ő ö ö

Í Ú É ő ő ú ö Ö ú ú ú ö ö ú ö ö ű ö ő ö ö ú ö ő ő ö ö ö ő ő ú ő ú ö ö ö ú ö ö ú ő ö ú ö ű ö ő Ó ő Á ö ő ö ö ö ú ö ö ú ö ú Ü ő ú ő ö ő ő ő ö ö Í Ú É ő ő ú ö Ö ú ú ú ö ö ú ö ö ű ö ő ö ö ú ö ő ő ö ö ö ő ő ú ő ú ö ö ö ú ö ö ú ő ö ú ö ű ö ő Ó ő Á ö ő ö ö Ú ő ö ő ő ő ö ú ú ú ő ö ő ö ő ő ő ö ö ö ö ő ő ö ő ú ő ö ú ö

Részletesebben

ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö

ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö Í Á Ö Ú Á Á Ó Á ö ú ú ö ú ú ö ü ü ű ü ű ö ö ü ű ö ü ö ú ö ü ú ö ö ü ü ö ü ű ö ö ü ű ö ö ú ö ö ú ú ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ú ö ü ű ö ü

Részletesebben

Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö

Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö Ö É Ö Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö Ü Ü Á É Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ú Í É Ó Á Ü Á É Á Ü Í Í Í Í Ü Í Í Í Í Í É Ö Á Í Á Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Í Í É Í Í É É Í Í Í É Í Ü Í Ü Á Ü Ü

Részletesebben

ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö

ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö Ü É ű ü ü ö Í ü ö ö ü ű Í Í ü ű ö Ö ö ö ö Í ü ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö ü ü ü Í ü ö ö ö ö ö ö ö ü Í Í ű ö ö ö ü ü ö ü ö ö ö ü ö ö ö ö ü ü ű ü ö ö ö ü ö ü ű ö ü ö ö ű Í ü ü ű Í ö ü ö

Részletesebben

ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó ó ö ü ü ö ü ó ó ő ó ü ó ü ü ö ö É ú ó ó ö ú ö ü ü ó ó ó ü Á ö ö ü ó ö ó ö ö ö ö ó ó ö ó ó

ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó ó ö ü ü ö ü ó ó ő ó ü ó ü ü ö ö É ú ó ó ö ú ö ü ü ó ó ó ü Á ö ö ü ó ö ó ö ö ö ö ó ó ö ó ó Ü Ű Ö É Á Á ö É É Ö Ú Ü ö ü ő ő ö ő Á ő ó ő ü ü ö ö ú É ű ó ü ű ö ú ü ö ó ö ö ü ű ö ó ó ö ö ö ö ü ű ö ő ö ö ó ö ö ő ó ő ü ő ó ő ö ö ő ü ü ö ő ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó

Részletesebben

É ő ő ű ú Á ő Á ő ű ő ő ő ő ő ő ő ő ű ú ű ű ő ő ő ű

É ő ő ű ú Á ő Á ő ű ő ő ő ő ő ő ő ő ű ú ű ű ő ő ő ű ő ő ű ú Á ő ű ő ő ő ő Ö Ö Í Á É Á ő Ö Ö Í ő ő ő ő É ő ő ú ú ú ő Á Ö É ő ő ű ú Á ő Á ő ű ő ő ő ő ő ő ő ő ű ú ű ű ő ő ő ű ő ű ő ú Á ő ű ő ő ő ő ő ő Ö ő ú ú Ö ő ő ű ú Á ő ú Ó ű Ó ú ú ú ő ő ú ú ő ő ú ő Ú ú

Részletesebben

é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü

é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü é í ü é ö é é ő ü é é é ú é ó Í é é ő Í é ó ö í é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü é ö ő

Részletesebben

ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í ó ű Ü ó í ú í ö í ö í Í ó ó í í ö ü ö ö í ö í ö ö ö ü ó í ö ö ó í ú ü ó ö

ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í ó ű Ü ó í ú í ö í ö í Í ó ó í í ö ü ö ö í ö í ö ö ö ü ó í ö ö ó í ú ü ó ö Á Ö É Á É Ő Ü Ü ü ö Ö ü ú ö í ü ü ó ó Á ö ó ö ö ö Ö í ü ü ü í í ü ü ö ü ü ü ü ö í ó ó Ő ó ó ö ó ö í ü í Í ó í ó ö í ó ó ö ó ó ö ó ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í

Részletesebben

í Ó ó ó í ó ó ó ő í ó ó ó ó

í Ó ó ó í ó ó ó ő í ó ó ó ó í Ú Á Í í Ó ó ó í ó ó ó ő í ó ó ó ó í Ó Ó í ő ó Í í í í Ó í ó í í Ő É Ú Ű Í É Á ó Á É É ó ó í É Ü Í ő í ó í ó í Ő Ő Á Ó Ó Á É É Á Á É É Ő Á Ú É í ó Á í Á í í ő í í Ő Ő É Ú Ű Í É Á ó Á É Ö Í Í É ó ó í Ú

Részletesebben

í ó ő í é ö ő é í ó é é ó é í é é í é í íí é é é í é ö é ő é ó ő ő é ö é Ö ü é ó ö ü ö ö é é é ő í ő í ő ö é ő ú é ö é é é í é é í é é ü é é ö é ó í é

í ó ő í é ö ő é í ó é é ó é í é é í é í íí é é é í é ö é ő é ó ő ő é ö é Ö ü é ó ö ü ö ö é é é ő í ő í ő ö é ő ú é ö é é é í é é í é é ü é é ö é ó í é ű ű ö é ő ó í ö ő ü é ő é ü ő ö ő ö é é í ö ő ö ó ő é ó í ö ő ü é é é é é ő é é é é í ő ö é é ő ű ő ö í ö é é é Ö ű ú ő é é ű ő í ü ö é é ő ó ö ö ő é é é é é é é é é é ő ü í í é ú í í í Ú í é ú é ő ó ó

Részletesebben

Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü

Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü É Á í É Á Á ü Ú ű í Í Í Ü ü ú ü Í ü ü ü ü Í ü Í í ü ü ü ü ü ü ü ü ü í Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü Í Ó Í Ó ü ü ü Í ü ü É ü ü ü ü ü É ü ü Í ü ü ü Í Ó Í Ó í Á í É ü í Í ü í Í í í ü ü É ü ü

Részletesebben

ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö ü ú ö ú ö ű ú ú ü ö ó ö ö

ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö ü ú ö ú ö ű ú ú ü ö ó ö ö ö ö Ő Ö ü ö Ö ü ü ü ó ö ö ö ü ö ú ü ü ö ö ú ú ö ú ó ú ó ü ú ú ú ú ó ú ö ú Á ö ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö

Részletesebben

É Í ü ú É ü ő ő ő ő ú ő ú ü ü ő ü ú ü ű ú ú ü ü Í ü ű ő ő É ő

É Í ü ú É ü ő ő ő ő ú ő ú ü ü ő ü ú ü ű ú ú ü ü Í ü ű ő ő É ő ő Ü É Í ü ú É ü ő ő ő ő ú ő ú ü ü ő ü ú ü ű ú ú ü ü Í ü ű ő ő É ő ő ő ú ő ő ő ú ő ü ú ű ő ű É Í ő É Ü Í ő ü ő ő ő ő ő ő ú ü ű ő ú ő ű ő ő ő ű ő ű ő É Í Ú Ö Á Á É Á Á Á Ő Á É Á Ö Á Ö É É É ü ő Á ő ú ü ő

Részletesebben

ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö

ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö Í Í Ő Ó Ü Ö Ő ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö ő ö ő Í ó ö ó ú Í Ö Í ÍÍ É Ó Ü Ü Ó Ó Ö É Ö ő ö ő ű ó ö ú Í Ö Í Ö Í Ö Ó Ó Ó Ó Ü Ö Ü Ü É Ú Ö Ó Ó Í Í ő ö ő ű ó ö ó ú É Ö Í Í ÍÍ Í Í Í É Í

Részletesebben

ő ő Ű ü ú ú Ú ü ű ő ő ő ő Á Á Í ü É ő ő ő ő ő É ő ú ú ú ő Á Ö ő

ő ő Ű ü ú ú Ú ü ű ő ő ő ő Á Á Í ü É ő ő ő ő ő É ő ú ú ú ő Á Ö ő ő ő ű ú ő ü ü ü ü ü ő ő ü ü ü ü ü ü ü ü ü ő Ö ő ő ő ő ő Ű ü ú ú Ú ü ű ő ő ő ő Á Á Í ü É ő ő ő ő ő É ő ú ú ú ő Á Ö ő ő ű ő ú ü ú ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü ű ő ü Á ő ú ű ű ő ő ő É ü ű ő ő ő ű ú ü ú ő ő ő

Részletesebben

ő ő ő ő ő ő ú ő ü Á ü ü ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő Ö Ó ő ő ő Ö ő ő ő

ő ő ő ő ő ő ú ő ü Á ü ü ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő Ö Ó ő ő ő Ö ő ő ő ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ú ő ü Á ü ü ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő Ö Ó ő ő ő Ö ő ő ő ő ü ő ő ű ü ő ű ő ő ő ő ü ő ő ő ü ő ű ő ő ő ü ő ü ő ő ü ű ő ő ü ü Á ő Á ű ű ü Á ő ű ű ő ű ű ü ű ő ő ő ü ő ű Ó ü Í Á ő ű ő ő ő ő ü

Részletesebben

ű í ú ü ü ü ü ü Ó í ü í í í É Á

ű í ú ü ü ü ü ü Ó í ü í í í É Á ü ű ü ú ű í ú í ű í ú ú ú ú ű í ú ü ü ü ü ü Ó í ü í í í É Á ű í í í Á ü É í í Ö Ö Á í Á É Á ú ú ú í ű í ú ű í í í É í í É í ű í ü í ú ű í ű í É í Ú í í í ű í ú ű í í í ü í í ú í ú í Ö ű í í í ü ü Ő í í

Részletesebben

Ü ű ö Á Ü ü ö ö

Ü ű ö Á Ü ü ö ö Í Í Ü Ú ö ú Ö Ü ű ö Á Ü ü ö ö ú ü ü ö ü ö ö ö ö Ü Ü ö ö ö ö ö ü ü ö ü Ü ö ú ü ö ü ö ű ö ű Ü ü ö É ö ü ü ö ö ö ö ö ö ö ö Ó ö Ü ü Ü ü ü ö ö ö ö ö ö ö ú ü ö ű ü ö ú ű Ü ö ö ö ü Ü Ü Ü ú ö ö ü ű ö ű ö Á Á Í

Részletesebben

ú ü ü ú Ö ú ü ü ü ü ü ú ü ú ü ű Í ü ü ű ü ű Ó ü Ü ű ú ú Á ü ű ű ü ü Ö ü ű ü Í ü ü

ú ü ü ú Ö ú ü ü ü ü ü ú ü ú ü ű Í ü ü ű ü ű Ó ü Ü ű ú ú Á ü ű ű ü ü Ö ü ű ü Í ü ü ű ü ü ú ü ú ú ű ü ú ú ü ü Ó Ö Í ü ú ú ű Ö ú ú ú ü ü ú ÍÍ ú ü ü ú Ö ú ü ü ü ü ü ú ü ú ü ű Í ü ü ű ü ű Ó ü Ü ű ú ú Á ü ű ű ü ü Ö ü ű ü Í ü ü ü Ü ü ü ú ü ű ü ü ü Ü ú ú ü ü ü ü Í ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü Í Í ü

Részletesebben

í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó

í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó Á Á Ó Ö Á í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó ó í í ó ó ű ű ö ű ú í ö ó ó í ó ó ö ö Ü ú ó Ü ö ö í ö í ó ó ó ű í ó ö ö í í ö ö í ö Í ó ö í ö ö ó ó ö ö í ó ö ö í í ö í ú Í

Részletesebben

Í Í Ó ű Ü Ó Ó Ü ü Ö Í Ü Í Í ú Ö Ó Í ú ú Ö Ó É Í ű ú

Í Í Ó ű Ü Ó Ó Ü ü Ö Í Ü Í Í ú Ö Ó Í ú ú Ö Ó É Í ű ú ű É Í Á Á Á Ó É Á Á Ó Í Ö Á Á Á Ö ü Í Ó Í ű ű ü ú Í Í Ó ű Ü Ó Ó Ü ü Ö Í Ü Í Í ú Ö Ó Í ú ú Ö Ó É Í ű ú ü Í ú Ü Ű Ó Ó Í ú Í ú Ö Ó ü Ü ü ű Ó ú Í ü É Í Í Á Á Ó Í Á ú Ö Í Ó ú ú ú Í ú ú ű ú Ü ü ü Í Á ü ú Í ú

Részletesebben

ö ö Ö ó ó ö ó ó ó ü ö í ü ú ó ó í ö ö ö ó ö ü ú ó ü ö ü ö ö Ö ü ö ö Ö ó

ö ö Ö ó ó ö ó ó ó ü ö í ü ú ó ó í ö ö ö ó ö ü ú ó ü ö ü ö ö Ö ü ö ö Ö ó ü ö ö Ö ü ü ö ö Ö ö ó ö ú ó ü ö ö ö Ö í ó ü í í ü ö í í ó ó ü ö ü ö ö ü í ó ö ö Ö ó ó ö ó ó ó ü ö í ü ú ó ó í ö ö ö ó ö ü ú ó ü ö ü ö ö Ö ü ö ö Ö ó ö ö Ö ü í ö Ö ö ö ó ü í ö ó ó ü ö ó í ü ü ü ö ö ü í ü

Részletesebben