2015. május 23. szombat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015. május 23. szombat"

Átírás

1 Rendhagyó pannonhalmi borünnep Szent Orbán tiszteletére május 23. szombat Hosszú évekkel ezelőtt a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a Pannonhalmi Borvidék meghatározó pincészetei elhatározták, hogy választott védőszentjeinkhez Szent Mártonhoz, Szent Jánoshoz, Szent Vincéhez és Szent Orbánhoz kapcsolódóan újjáélesztik a napjainkra jórészt feledésbe merült szőlészeti-borászati tradíciókat. Orbán közelgő napjához, május 25-hez ráadásul az egyik legismertebb borünnepünk kötődik, a hagyomány szerint ugyanis ő az utolsó fagyosszentek egyike s mint ilyen, kultuszát többek között annak is köszönheti, hogy ez az időszak a szőlővirágzás ideje és a fagyok ekkor súlyos károkat okozhatnak a későbbi termés szempontjából. Pincészetünk négy éve minden esztendőben egy-egy keresztet emelt a dűlőiben a szent napján, amely eseményt tavaly nyílt nap és borvásár keretezett. Immár mindegyik ültetvényünkön keresztet tudva idén keresztállítás nélkül ugyan, de nem kisebb főhajtással a szent előtt rendezzük meg május 23. szombaton pincészeti nyílt napunkat és ünnepi programunkat, amelyre minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk. Tesszük mindezt egy igazán régi és igazán új, jobban mondva egy régi-új helyen: a Pannonhalmi Apátsági Múzeumnak otthont adó Apátsági Major Látogatóközpontban. A XVIII. században barokk stílusban emelt Apátsági Major épülete 2014 nyaráig egy funkció nélküli, omladozó, rossz állapotban lévő ingatlan volt Pannonhalma városának egyik központi helyén, a piac mellett, tavalyi felújításának eredményeként azonban XXI. századi igényeket kielégítő kulturális-turisztikai látogatóközpont jött létre. A komplexum regionális kiállítótérként működik, ahol külön gyűjteményi válogatásban kerül bemutatásra az eddig hely hiányában ki nem állított főapátsági tárgyi kulturális örökség, a komoly művészettörténeti jelentőségű középkori kőtár, valamint a pincészeti nyílt napunknak helyet adó, mintegy 422 méter hosszú pincerendszerben installált Pannónia szőlőskertje ezeréves bencés szőlészeti-borászati kiállítás.

2 A és óra között zajló nyílt nap során a belépőjegy megvásárlásával minden látogató okostelefont kap a kezébe és megkezdődik a hűvös történelmi pinceágakban a séta, amelynek keretében visual guide segítségével szerezhet ismereteket a szőlőtermesztés és borkészítés történetéről és összetett rendszeréről illetve a pannonhalmi bencések évezredes szőlő- és borkultúrájáról. A letétdíj ellenében átadott s visszaváltható kóstolópohárral a kézben szabad sétálókóstoló formájában juthatunk a pincerendszerben létesített kóstolóállomásokhoz, ahol az Apátsági Pincészet kollégái nyújtanak díjmentes kóstolót és persze információt az egyes tételekről. A kivezető ágnál alkalmi borboltot és jó idő esetén működő borteraszt létesítünk, ahol kizárólag ezen a napon egységesen 15% kedvezmény érvényesítésével vásárolhatók a Pincészet borai elvitelre és fogyasztásra egyaránt, miközben az ugyanebben az udvarban található PAUSA Apátsági Kávéház borkorcsolyát és egytálételt, valamint jellegének megfelelően sütemény- és fagylaltkülönlegességeket illetve kávét kínál az ünnepre érkezőknek. A nyílt nap izgalmas, érdekes és egyedi kísérőelemei közé tartozik a Fritz Joe virtuóz klarinétművész és Marosi Zoltán méltán híres tangóharmonikás alkotta duó, amely hol a vendégérkezésnél, hol pedig a pinceágak állomásainál vagy épp a belső udvarban szolgáltat kellemes dallamokat a kóstoláshoz, továbbá a Jazz-zenészekről című portrékiállítás is, amely már a Pincészet által indított jazz-koncertsorozat, a Pannonhalmi Jazz-Nyár 2015-ös szezonjának előfutáraként szerepel ünnepi programunkban.

3 Bácsay Péter ( Svájcban élő magyar festőművész jazz-zenészekről készített portréiból összeállított festménykiállítását a Szent Orbán napi ünnepi programunk részeként órakor az Apátsági Major rendezvénytermében mutatjuk be a nagyközönségnek a művész személyes részvételével. A kiállítást Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész és író nyitja meg, amelyet követően az alkotó Bácsay Péter tart exkluzív tárlatvezetést illetve meglepetésként egy könnyű énekes-gitáros blues-szólókoncertet, mindezek kísérőjeként s az ünnepi program lekerekítéseként pedig friss pogácsával és új Vis Vitalis bencés ásványvizünkkel vendégeljük meg a kiállításmegnyitóra érkezőket. A megnyitót követően a tárlat szeptember 30-ig naponta 9.00 és óra között megtekinthető a Major rendezvénytermében.

4 PROGRAM május 23. szombat órától óráig: Nyílt nap és kedvezményes borvásár az Apátsági Majorban kísérőprogramokkal: - történelmi pinceséta visual guide segítségével és ingyenes sétálókóstoló, - a Főapátság műgyűjteményéből és középkori kőtárából álló állandó kiállítás, valamint a Bencés spiritualitás című időszakos kiállítás megtekintése (kedvezményes kombinált belépőjeggyel) - 15% egységes kedvezmény a palackos borok vásárlására, - jó idő esetén szabadtéri kóstolóterasz a Major belső udvarában, - Fritz Joe és Marosi Zoltán duója, - PAUSA Apátsági Kávéház finomságai órakor: Jazz-zenészekről Bácsay Péter Svájcban élő magyar festőművész portrékiállításának megnyitója ÁRAK A nyílt nap részvételi díja mindössze 750,- Ft/fő, amely tartalmazza a történelmi pincerendszer visual guide használatával történő látogatását és a kóstolóállomásoknál történő borpróbákat egyaránt. A kedvezményes kombinált belépőjegy ára 1.500,- Ft/fő, amely a fentieken túl tartalmazza a Főapátság műgyűjteményéből és középkori kőtárából álló állandó kiállítás, valamint a Bencés spiritualitás című időszakos kiállítás megtekintését is. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy e napon kóstoltatás és kiszolgálás kizárólag a rendezvény helyszínén 500,- Ft/db betétdíj ellenében kapható visszaváltható kóstolópohár segítségével történik. A kóstolóteraszon fogyasztott borok árai megegyeznek a csak ezen a napon biztosított kedvezményes palackárakkal, míg a PAUSA Kávéház étel- és italkínálatának aktuális árait a mindenkori árlap tartalmazza.

5 ÉTKEZÉS A Pannonhalmi Apátsági Pincészet nyílt napján a Pannonhalma főteréről és a Major udvaráról egyaránt megközelíthető PAUSA Apátsági Kávéház kínál borkorcsolyát és egytálételt, valamint jellegéhez méltó módon sütemény- és fagylaltkülönlegességeket, kávét és bencés ásványvizet, míg az á la carte étkezésre vágyókat a Kosaras-dombon található VIATOR Apátsági Étterem és Borbár csalogatja kulináris kalandra. Éttermi asztalfoglaláshoz és további tájékoztatáshoz munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár Cím: H-9090 Pannonhalma, Kosaras domb Tel.: +36/96/ Mobil: +36/30/ viator@viator.co.hu Web: SZÁLLÁS A Cseider-völgyben található, a VIATOR Étterem és Borbár irányából gyalogosan is megközelíthető Szent Jakab Ház ideális lehetőség azoknak, akik a kora esti órákban vagy a közös borfogyasztás miatt már nem szeretnének útra kelni illetve a szórakoztató program után helyben keresnek pihenőhelyet. Szállásfoglaláshoz és egyéb kérdések esetén, kérjük, keresse fel munkatársunkat az alábbi elérhetőségeken: SZENT JAKAB HÁZ Cím: H-9090 Pannonhalma, Cseider-völgy Tel.: +36/96/ Mobil: +36/30/ szentjakabhaz@osb.hu Web:

6 INFORMÁCIÓ Felmerülő kérdések esetén pincészeti munkatársaink és rendezvényhelyszíni kollégáink készséggel állnak rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken: PANNONHALMI APÁTSÁGI PINCÉSZET Cím: 9090 Pannonhalma, Vár 1. Tel.: +36/96/ Fax: +36/96/ Web: PANNONHALMI APÁTSÁGI MÚZEUM / APÁTSÁGI MAJOR LÁTOGATÓKÖZPONT Cím: 9090 Pannonhalma, Mátyás k. u Tel.: +36/96/ major@osb.hu Web: FONTOS! Bár kellemes kora nyári időjárásra számítunk, a történelmi pincerendszerben állandó C hőmérséklet uralkodik, ezért fokozottan kérjük, hogy minden kedves vendégünk megfelelő öltözékről gondoskodni szíveskedjen! Az Apátsági Pincészet Szent Orbán napi rendezvényén túl a Pannonhalmi Borvidék számos borászata a pünkösdi hétvége további napjaira is programot hirdet pincelátogatásokkal, borkóstolókkal és kiegészítő műsorokkal, míg a jogosítványkímélő közlekedést pincéről pincére a győri Hotel Famulus**** szállodától 2 óránként induló borvidéki buszos körjárat biztosítja. A borvidéki buszjárat menetrendjéről, a résztvevő pincészetek ehhez igazított kínálatáról, a különleges programokról és a bejelentkezési illetve menetjegy-vásárlási lehetőségekről összeállított információk a borvidéki programszervezésben és -lebonyolításban segédkező Pannonhalmi Borvidék BorPromo saját honlapján ( a Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárás fejezete alatt érhetők el. Mindenkit nagy szeretettel várunk Szent Orbán ünnepére, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet nyílt napjára és kedvezményes borvásárjára illetve Bácsay Péter kiállításmegnyitójára, valamint a Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárásra! Illés Tamás marketing- és kereskedelmi vezető

7

2016. május 28. szombat

2016. május 28. szombat Ismét apátsági borünnep Szent Orbán tiszteletére 2016. május 28. szombat A természettel együtt dolgozó emberek, így a szőlészek és borászok életében is mindenkor különösen fontos szerepet hordoztak az

Részletesebben

2017. május 27. szombat

2017. május 27. szombat Szent Orbán-napi gasztroünnep, nyitott pince és borvásár 2017. május 27. szombat A természettel együtt dolgozó emberek, így a szőlészek és borászok életében is mindenkor különösen fontos szerepet hordoztak

Részletesebben

2014. május 24. szombat

2014. május 24. szombat S z e n t Orbán na p i k e r e s z tállít á s, p i n c é s ze t i n y í l t n a p é s b o r v á s á r 2014. május 24. szombat Az egyik legismertebb borünnepünk kötődik május 25-hez, Szent Orbán napjához.

Részletesebben

Ha Pünkösd, akkor pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken!

Ha Pünkösd, akkor pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken! Ha Pünkösd, akkor pincejárás a Borvidéken! Borkóstolók kiváló borok, koncertek, előadások, családi programok, finomságok specialitások A pünkösdi hétvégén, május 23. és 25. között újra benépesül a Borvidék.

Részletesebben

2012. május 26. szombattól 28. hétfőig

2012. május 26. szombattól 28. hétfőig Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárás 2012. május 26. szombattól 28. hétfőig A Pannonhalmi Borvidék mintegy 650 hektárnyi művelt szőlőültetvényével Magyarország egyik legkisebb, ugyanakkor talán leghosszabb

Részletesebben

Pannonhalmi Borvidék Márton napi pincejárás 2013. november 09-10.

Pannonhalmi Borvidék Márton napi pincejárás 2013. november 09-10. Márton nap apropóján újra pincejárást szervezünk a Pannonhalmi Borvidéken! November 9-én és 10-én a borvidék 9 borásza, borászata várja szeretettel a borkedvelő közönséget! A Pannonhalmi Borvidék mintegy

Részletesebben

V i n ce -ünn ep Pannon hal mán a borv i dé ki ös s ze fog ás j eg yéb en

V i n ce -ünn ep Pannon hal mán a borv i dé ki ös s ze fog ás j eg yéb en V i n ce -ünn ep Pannon hal mán a borv i dé ki ös s ze fog ás j eg yéb en 2013. január 19-20. szombat-vasárnap A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint ha megcsordul

Részletesebben

S z en t Vi nc e h agy om ány a Pan nonh al m án évr ől év re erő se bb

S z en t Vi nc e h agy om ány a Pan nonh al m án évr ől év re erő se bb S z en t Vi nc e h agy om ány a Pan nonh al m án évr ől év re erő se bb 2014. január 24-25. péntek-szombat A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint ha megcsordul Vince,

Részletesebben

Ha Pünkösd, akkor újra pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken!

Ha Pünkösd, akkor újra pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken! Borvidék Ha Pünkösd, akkor újra pincejárás a Borvidéken! A pünkösdi hétvégén, június 03. és 05. között újra benépesül a Borvidék. Nyolc borászat várja nyitott pincékkel a borkedvelőket és kirándulni vágyókat

Részletesebben

Pannonhalmi Borvidék Vince-napi pincejárás 2016. január 22-24.

Pannonhalmi Borvidék Vince-napi pincejárás 2016. január 22-24. Ha január vége, akkor Vince-nap, ha Vince-nap, akkor nyitott pincék és pincejárás a Borvidéken! Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince tartja a közmondás. Az előző években igazi kemény, téli időben zajlottak

Részletesebben

2017. január péntek-vasárnap

2017. január péntek-vasárnap Szent Vince ünnepén ismét együtt egy újabb kiváló évjáratért 2017. január 20-22. péntek-vasárnap A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint ha megcsordul Vince, tele lesz

Részletesebben

Pannonhalmi Borvidéki Bortúrák

Pannonhalmi Borvidéki Bortúrák Pannonhalmi Borvidéki Bortúrák Borvidéki ízelítő (1 éjszakás csomag) 1. nap: 10.00 óra Érkezés a Szent Jakab Házba, szobák és kulcsok átvétele 10.30 óra Indulás a Szent Jakab Háztól transzferbusszal 11.00

Részletesebben

P AN N O N H AL M I FŐ AP ÁT S ÁG

P AN N O N H AL M I FŐ AP ÁT S ÁG P AN N O N H AL M I FŐ AP ÁT S ÁG 996-ban Géza fejedelem bencés szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. Az István király által jogaiban megerősített monostor feladata a kereszténység terjesztése

Részletesebben

2016. január 22-24. péntek-vasárnap

2016. január 22-24. péntek-vasárnap Szent Vince napján ismét együtt egy újabb kiváló évjáratért 2016. január 22-24. péntek-vasárnap A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint ha megcsordul Vince, tele lesz

Részletesebben

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG 996-ban Géza fejedelem bencés szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. Az István király által jogaiban megerősített monostor feladata a kereszténység terjesztése

Részletesebben

Pannonhalmi Borvidék Vince-napi pincejárás január

Pannonhalmi Borvidék Vince-napi pincejárás január Ha január vége, akkor Vince-nap, ha Vince-nap, akkor nyitott pincék és pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken január 20-22. között! Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince tartja a közmondás. Az előző években

Részletesebben

Pannonhalmi Borvidék Vince-napi pincejárás január

Pannonhalmi Borvidék Vince-napi pincejárás január Ha január vége, akkor Vince-nap, ha Vince-nap, akkor nyitott pincék és pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken január 20-22. között! Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince tartja a közmondás. Az előző években

Részletesebben

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG 2015 2015 A PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG PROGRAMJAI További információ a +36 (96) 570-191-es telefonszámon vagy az info@osb.hu e-mail címen illetve a www.bences.hu weboldalon. A műsorváltoztatás

Részletesebben

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG 996-ban Géza fejedelem bencés szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. Az István király által jogaiban megerősített monostor feladata a kereszténység terjesztése

Részletesebben

MMX PANNONHALMI FŐIAPV ÁTSÁG

MMX PANNONHALMI FŐIAPV ÁTSÁG PANNONHALMI MMXIV Programok 2014 FŐAPÁTSÁG 2014. március 21-től november 11-ig Időszaki kiállítás Ikon és ereklye: Képtisztelet Keleten és Nyugaton Kiállítások az Apátsági Major Látogatóközpontban 2014.

Részletesebben

Pannonhalmi Borvidék Márton-napi pincejárás november

Pannonhalmi Borvidék Márton-napi pincejárás november Közeledik a Márton nap újra pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken! Márton napjának hétvégéjén, november 11. és 13. között a Pannonhalmi Borvidék több településén is újra nyitott pincék várják a borkedvelő

Részletesebben

A Főapátságban látogatható területek nyitva tartása*

A Főapátságban látogatható területek nyitva tartása* NYITVA TARTÁS 2019. A Főapátságban látogatható területek nyitva tartása* Apátsági Pincészet vezetések** 01.01. -01.14. között ZÁRVA 01.15. 03.20. kedd-vasárnap 10.00 15.00 hétfőn zárva 03.21. 04.30. kedd-vasárnap

Részletesebben

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG 996-ban Géza fejedelem bencés szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. Az István király által jogaiban megerősített monostor feladata a kereszténység terjesztése

Részletesebben

PROGRAMLEHETOSÉGEK, NYITVATARTÁS, ÁRLISTA

PROGRAMLEHETOSÉGEK, NYITVATARTÁS, ÁRLISTA PROGRAMLEHETOSÉGEK, NYITVATARTÁS, ÁRLISTA További információ és valamennyi programra bejelentkezés: TriCollis Foglalási Központ Tel.: +36-96/570-191 Email: info@osb.hu 2018. Apátság, Pincészet, Megújuló

Részletesebben

Nyitott Pince Napok A MÓRI BORVIDÉKEN

Nyitott Pince Napok A MÓRI BORVIDÉKEN Nyitott Pince Napok A MÓRI BORVIDÉKEN 2013. május 18-19-20.-án 10-18 óráig Pünkösd három napja újra a borvidékek és a finom borok jegyében telik! Ismerkedjenek meg a Móri Borvidék vendégváró nyitott pincéivel!

Részletesebben

P A N N O N H A L M I FŐA P Á T S Á G

P A N N O N H A L M I FŐA P Á T S Á G P A N N O N H A L M I FŐA P Á T S Á G 996-ban Géza fejedelem bencés szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. Az István király által jogaiban megerősített monostor feladata a kereszténység terjesztése

Részletesebben

A Pannonhalmi Főapátság vállalkozási arca

A Pannonhalmi Főapátság vállalkozási arca arca Előadó: Rábai László 1 Győr, 2017.06.06. CSR Egy fordított modell A Pannonhalmi Főapátság azért hozott létre vállalkozásokat, hogy a gazdálkodási hagyományait újra élessze és egyúttal az oktatási-nevelési,

Részletesebben

Pannonhalma, 2016. július 1-3. péntek-vasárnap

Pannonhalma, 2016. július 1-3. péntek-vasárnap Pannonhalmi Szent Márton Jazzfesztivál Pannonhalma, 2016. július 1-3. péntek-vasárnap A Pannonhalmi Főapátság az 1996-os millenniuma után ismét kiemelkedő jelentőségű évfordulóhoz érkezett: 1700 éve született

Részletesebben

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG 996-ban Géza fejedelem bencés szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. Az István király által jogaiban megerősített monostor feladata a kereszténység terjesztése

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

P a n n o n h a l mi J a z z - N y á r 2 0 1 2

P a n n o n h a l mi J a z z - N y á r 2 0 1 2 P a n n o n h a l mi J a z z - N y á r 2 0 1 2 Pannonhalmi Jazz-Terasz / VIATOR Jazz-Vacsorák A pannonhalmi jazz-koncertsorozatunk alapításától eltelt 5 év alatt talán mindannyian megszokhattuk már, hogy

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

Kedves Tarokk Barátok! III. Országos Paskievics Vándorkupa 1. forduló 2015.03.28. (szombat) VIII. Gibás Imre Tarokk kupa 2015. 03.29.

Kedves Tarokk Barátok! III. Országos Paskievics Vándorkupa 1. forduló 2015.03.28. (szombat) VIII. Gibás Imre Tarokk kupa 2015. 03.29. Kedves Tarokk Barátok! Örömmel tudatom Veletek, hogy idén immáron 8. alkalommal rendezzük meg Szilvásváradon a hagyományos Gibás Imre tarokkkupát, illetve természetesen csatlakozunk az Országos tarokkverseny

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

www.ceuco.com 1/5 Hungary ceuco@ceuco.com Vice-President-Márta Hasenauer General Secretary Italy

www.ceuco.com 1/5 Hungary ceuco@ceuco.com Vice-President-Márta Hasenauer General Secretary Italy www.ceuco.com 1/5 HUNGARIKUMOK az európai gasztronómiai és borkultúrában PROGRAMOK nap időpont napirend Utazás a szállodákból Villányba. Pincelátogatás a borvidék Aurum díjas borászainak pincészeteiben,

Részletesebben

P a n n o n h a l m i J a z z - N y á r J a z z Mi n d e n k i n e k Pannonhalmi Jazz-Nyár

P a n n o n h a l m i J a z z - N y á r J a z z Mi n d e n k i n e k Pannonhalmi Jazz-Nyár Pannonhalmi Jazz-Nyár 2015 Jazz Mindenkinek Egy esztendővel járunk a Pannonhalmi Jazz-Terasz alapításának tízedik évfordulója előtt. A kísérleti jelleggel indult kezdeményezés ötletadó gondolata a kulturált

Részletesebben

KARÁCSONYI CSOMAGAJÁNLATAINK.

KARÁCSONYI CSOMAGAJÁNLATAINK. KARÁCSONYI CSOMAGAJÁNLATAINK HÖLGYEKNEK AJÁNLJUK Lavandis szappan levendulaolajjal (125g) Lavandis kézkrém Lavandis szappanzsák Albus csokoládé A csomag ára: 6.990 Ft Miraculosum szappan körömvirágolajjal

Részletesebben

2017. augusztus 25. péntek

2017. augusztus 25. péntek ARCUS TEMPORUM XIII PANNONHALMI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL 2017. AUGUSZTUS 25 27. 2017. augusztus 25. péntek 01 IMÁDSÁG Vesperás Időpont: 18:40 19:25 02 ZENE Megdicsőült éj A Concerto Budapest és Rost Andrea

Részletesebben

B Wiskolarendezvénywebshop

B Wiskolarendezvénywebshop Bi s k o l a rendezvény w e b s h o p Tartalom Bemutatkozás 3 Borkollégium tanfolyamok, kóstolók 4 Borkollégium további szolgáltatások 6 Winelovers rendezvények 8 Winelovers webshop 10 Bemutatkozás ABorkollégium

Részletesebben

P a n n o n h a l m i J a z z - N y á r 2 0 1 6 1 0 é v e s a J a z z - T e r a s z Pannonhalmi Jazz-Terasz VIATOR Jazz-Vacsorák

P a n n o n h a l m i J a z z - N y á r 2 0 1 6 1 0 é v e s a J a z z - T e r a s z Pannonhalmi Jazz-Terasz VIATOR Jazz-Vacsorák Pannonhalmi Jazz-Nyár 2016 10 éves a Jazz-Terasz A Pannonhalmi Apátsági Pincészet szemrevaló épületegyüttesének kialakításával azonos időben környezetének rendezése is megtörtént. Ennek során épült ki

Részletesebben

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1.

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1. Csütörtök: Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány, Diófás u. 1. 19:00-23:00 BorZsongás hangolódás jó zene, baráti beszélgetések könnyed borozgatások. Különleges tételek kóstolója Gere Andival

Részletesebben

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő 2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2014 Szervező intézmény A tavalyi rendezvény sikerére alapozva a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati

Részletesebben

Ha Pünkösd, akkor újra pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken!

Ha Pünkösd, akkor újra pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken! Ha Pünkösd, akkor újra pincejárás a Borvidéken! A jogosítványkímélő utazást a győri Hotel Famulustól két óránként menetrendszerűen induló borvidéki buszos körjárat biztosítja. Az első felszálláskor az

Részletesebben

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG

P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG P AN N O N H AL M I F Ő AP ÁT S ÁG 996-ban Géza fejedelem bencés szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. Az István király által jogaiban megerősített monostor feladata a kereszténység terjesztése

Részletesebben

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG MMXII

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG MMXII PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG MMXII Programok 2012 2012. augusztus 20. Szent István ünnepe 10.00 óra Ünnepi szentmise PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG Időszaki kiállítás március 21-től november 11-ig Van egy kert útikalauz

Részletesebben

UPDATE 2013 Szervező Intézmény. Kedves Kolléganők és Kollégák! Tudományos Szervezők. Előzetes program

UPDATE 2013 Szervező Intézmény. Kedves Kolléganők és Kollégák! Tudományos Szervezők. Előzetes program Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2013 Szervező Intézmény A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája az idei évtől új, kétnapos szakmai továbbképző tanfolyamot rendez,

Részletesebben

Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n!

Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n! B o r á s z at T u r i z m u s Pa rt n e r e k galéria b emutatkoz ás Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n! Tóth Ferenc pincészetét, az Egri Borvárat bátran

Részletesebben

Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap*

Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap* Mit tudnak a HungaryCard csomagok? Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap* Belépő a Fővárosi állat- és növénykertbe, 2 főre 25% S 1.250 Ft ebéd a Hotel Benczúr zsolnay éttermében 30% 2.400 Ft Bringóhintózás

Részletesebben

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG MMXIII

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG MMXIII PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG MMXIII Programok 2013 Időszaki kiállítás 2013. március 21-től november 11-ig IMAGO Portrék a Pannonhalmi Főapátság gyűjteményeiből 2013. augusztus 20. Szent István ünnepe A PANNONHALMI

Részletesebben

A borturizmus és jótékony hatásai 2012. augusztus 27. 12:57

A borturizmus és jótékony hatásai 2012. augusztus 27. 12:57 A borturizmus és jótékony hatásai 2012. augusztus 27. 12:57 A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos

Részletesebben

Elnök/President: Dr. Molnár Dénes. Főtitkár/Secretary General: Dr. Gárdos László M E G H Í V Ó

Elnök/President: Dr. Molnár Dénes. Főtitkár/Secretary General: Dr. Gárdos László M E G H Í V Ó Kedves Kollégák! Elnök/President: Dr. Molnár Dénes Főtitkár/Secretary General: Dr. Gárdos László M E G H Í V Ó MAGYAR GYERMEKORVOSOK TÁRSASÁGA 2012. ÉVI NAGYGYŰLÉSÉRE 2012. szeptember 06-08. Tapolca, Hotel

Részletesebben

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától.

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. Különleges ajánlatunk, amely a következőket tartalmazza:

Részletesebben

XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, AUGUSZTUS

XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, AUGUSZTUS XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI TATA, 2017. AUGUSZTUS 23 25. TÉMA MOTTÓ RÉSZLETEK A VÁROSBAN OTTHONUNK KŐBŐL, VÍZBŐL, SZERETETBŐL www.foepiteszek.hu; www.fok.tata.hu PROGRAM 1.NAP 2016. augusztus 23. szerda

Részletesebben

Élvezze az ínyenc fogásokat és legyen részese egy kulináris élménynek a Villányi borvidéken egy zenés-táncos mulatság keretein belül!

Élvezze az ínyenc fogásokat és legyen részese egy kulináris élménynek a Villányi borvidéken egy zenés-táncos mulatság keretein belül! Márton Napi Exkluzív Gourmet Libavacsora Élvezze az ínyenc fogásokat és legyen részese egy kulináris élménynek a Villányi borvidéken egy zenés-táncos mulatság keretein belül! 1/8 Időpont: 2019. november

Részletesebben

Varázslatos napok Sárváron

Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron. Gyönyörködjön a színes őszi természetben,majd frissüljön fel a sárvári EUROPESPA-MED Minőség Díjas Gyógy és Wellness Fürdőben ahol gyógyvíz,élményelemek,csúszdák

Részletesebben

Kerettéma: Modern technológiák a bányamérésben

Kerettéma: Modern technológiák a bányamérésben Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Bányamérő Szakcsoportja, a Magyar Bányamérő Alapítvány és a Bányászati Szakosztály Tatabányai Helyi Szervezete nevében tisztelettel meghívjuk Önt és

Részletesebben

2010. június 19. szombat 18-24 óra. Múzeumok Éjszakája

2010. június 19. szombat 18-24 óra. Múzeumok Éjszakája 2010. június 19. szombat 18-24 óra Múzeumok Éjszakája Közös program: a Veresi Gőzös közlekedése 18-tól 24 óráig, a különböző rendezvényhelyszínek között, díjtalanul Gödöllői Városi Múzeum Szabadság tér

Részletesebben

Mokos Borklubtagsági Program Szabályzat

Mokos Borklubtagsági Program Szabályzat tagsági Program Szabályzat (Érvényes: 2019.03.25-től) Kedves leendő Tag! Töltse ki alábbi regisztrációs lapunkat, hogy Ön is csatlakozhasson a hoz. Minden kedves vásárlónk, aki legalább 25.000,- forint

Részletesebben

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma 1. oldal (összes: 6) A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2. oldal (összes: 6) saját kivitelezésében elkészült Lombkorona tanösvénye olyan hihetetlenül népszerű kirándulóhely lett, amire még a legmerészebb álmunkban

Részletesebben

P a n n o n h a l m i J a z z n y á r J a z z, j A z z, j a Z Z! Pannonhalmi Jazznyár 2017 Pannonhalmi Jazzmajor VIATOR Jazzvacsorák

P a n n o n h a l m i J a z z n y á r J a z z, j A z z, j a Z Z! Pannonhalmi Jazznyár 2017 Pannonhalmi Jazzmajor VIATOR Jazzvacsorák Pannonhalmi Jazznyár 2017 Jazz, jazz, jazz! 2016-ban a pannonhalmi jazzkoncertek 10 éves jubileumának ünneplésével lezárult egy szakasz, amelynek során a hagyományteremtő szándékkal indított rendezvénysorozat

Részletesebben

A MAGYAR SAJTÚT HÁLÓZAT

A MAGYAR SAJTÚT HÁLÓZAT A MAGYAR SAJTÚT HÁLÓZAT Szlanyinka Edina Kis-, Közép-, Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete Vidékfejlesztési Minisztérium Budapest, 2013. június 28. A Kis-, Közép-, Agrárvállalkozók Sajtkészítők Egyesülete

Részletesebben

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum Soproni Múzeum Múzeumok Éjszakája 2015-ben a Legendák nyomában: Soproni mesék, mítoszok címet viselte. A Kvintesszencia Régizene együttes koncertjével

Részletesebben

All inclusive - valóban minden benne van???

All inclusive - valóban minden benne van??? All inclusive - valóban minden benne van??? Manapság a szállodák előszeretettel használják leírásukban, szóróanyagaikban ezt a kifejezést: ALL INCLUSIVE. Mit is jelent valójában az all inclusive? Annak

Részletesebben

Helyszín: Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza

Helyszín: Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza 2017. október 12 14. Főszervező: Prof. Dr. Zeher Margit Helyszín: Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann u. 49, 4032 Kedves Kollégák! A Debreceni Egyetem ÁOK Klinikai Immunológia

Részletesebben

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 2010 KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 A közelgõ karácsony alkalmából engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk a Balaton Borgaléria ünnepi borkínálatát. Kérjük, tekintse meg összeállításunkat és válassza ki

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély Dég, Festetics-kastély Cím: 8131, Dég, Hunyadi út 11. Telefon: +36 25 237 392, +36 20 400 1343 GPS koordináta: 46.8743890851, 18.4340420872 2013. március 29 április 1. (húsvéti hétvége) 10.00 18.00-ig,

Részletesebben

Business csomagok. Rendezvényhelyszín, komplex bor-, wellness, és gasztronómiai élmények Már csak 1,5 órányira Budapestről!

Business csomagok. Rendezvényhelyszín, komplex bor-, wellness, és gasztronómiai élmények Már csak 1,5 órányira Budapestről! Business csomagok Rendezvényhelyszín, komplex bor-, wellness, és gasztronómiai élmények Már csak 1,5 órányira Budapestről! M6 Business csomagok Rendezvényhelyszín, komplex bor-, wellness, és gasztronómiai

Részletesebben

Fiatal Hypertonologusok Fóruma Hajdúszoboszló, 2005. szeptember 9 11. Tisztelt Kolléga!

Fiatal Hypertonologusok Fóruma Hajdúszoboszló, 2005. szeptember 9 11. Tisztelt Kolléga! Tisztelt Kolléga! A Magyar Hypertonia Társaság Ifjúsági Bizottsága elsõ alkalommal rendezi meg az idén a Fiatal Hypertonologusok Fórumát. A szeptember eleji hétvégére tervezett rendezvényen a szakmai továbbképzés

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TISZAZUGI FÖLDRAJZI MÚZEUM ÉVI MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TISZAZUGI FÖLDRAJZI MÚZEUM ÉVI MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TISZAZUGI FÖLDRAJZI MÚZEUM 2016. ÉVI MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL A program címe: Iránya a csillagos ég! - Éjszaka a Tiszazugban Dr. Róka András, főiskolai docens (Kémiai

Részletesebben

XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, AUGUSZTUS

XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, AUGUSZTUS XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, 2017. AUGUSZTUS 23-25. TÉMA CSALÁD A VÁROSBAN MOTTÓ OTTHONUNK KŐBŐL, VÍZBŐL, SZERETETBŐL RÉSZLETEK www.foepiteszek.hu; www.fok.tata.hu PROGRAM 1.NAP 2016. augusztus

Részletesebben

Szív a Szívért Alapítvány

Szív a Szívért Alapítvány Szív a Szívért Alapítvány 1138. Budapest, Váci út 163. Kedves Sorstársaink, Hozzátartozók és Vendégeink! Székesfehérvár-Agárd, 2017. június 9-10-11-12.-i (péntek du.-hétfő de.) Orvos- Beteg találkozó rövid

Részletesebben

Nap/Day Időpont/Time Program Helyszín/Venue Jegyek/Tickets

Nap/Day Időpont/Time Program Helyszín/Venue Jegyek/Tickets Ezt ajánljuk! 2015.06.20-tól 2015.08.09-ig 2015.07.19-ig Pécsi Nyári Színház (http://www.pecsinyariszinhaz.hu/) Örmény képzőművészek jelene és jövője (Megnyitó: július 3. 17.00 óra) Király u. 24. 2015.07.04

Részletesebben

2010/5. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9.

2010/5. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. 2010/5 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. Tisztelt Klubtagok! Még javában tart az Akadémiai Klub Egyesület ôszi évadja, alig négy hangversenyen és két borkóstolós vacsorán vagyunk túl. Messze még az esztendô

Részletesebben

MÁSODIK TÁJÉKOZTATÓ DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2015. (DEMIN XV.) MINŐSÉG AZ IRÁNYÍTÁSBAN, MINŐSÉG A GYAKORLATBAN

MÁSODIK TÁJÉKOZTATÓ DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2015. (DEMIN XV.) MINŐSÉG AZ IRÁNYÍTÁSBAN, MINŐSÉG A GYAKORLATBAN MÁSODIK TÁJÉKOZTATÓ DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2015. (DEMIN XV.) MINŐSÉG AZ IRÁNYÍTÁSBAN, MINŐSÉG A GYAKORLATBAN A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézet és a Debreceni

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Karácsonyi vacsorájuk helyszínéül javasoljuk Émile Kávéházát vagy Éttermét.

Karácsonyi vacsorájuk helyszínéül javasoljuk Émile Kávéházát vagy Éttermét. Émile Ha igazán csodálatos és új helyszínnel szeretné meglepni rokonait, szeretteit, üzleti partnereit, örömmel javasoljuk Émile-t, Buda új kulináris törzshelyét. A Gerbeaud és az Onyx minősége jelenik

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

Fontos információk csoportok részére

Fontos információk csoportok részére Fontos információk csoportok részére Megközelíthetőség, parkolás, lépcsők Pannonhalmi Főapátság GPS-koordinátái: N 47.555214 E 17.759749 Közúton Az Apátság megközelíthető Budapest, Hegyeshalom, Győr felől

Részletesebben

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban.

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban. Időpont: 2018. december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal Szállás: Znojmoban, panzióban, 2-3-4 személyes szobákban. Étkezés: étterem lehetőség Znojmoban és Pozsonyban. Felszerelés: esőkabát,

Részletesebben

Bor Baráti Kör. képes krónikája 2001. Október Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból

Bor Baráti Kör. képes krónikája 2001. Október Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból A Bor Baráti Kör képes krónikája 2001. Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból elmegyünk Egerbe, a Szépasszony völgybe. Következő héten borkóstolót tartunk (képen balról jobbra: Miki, Konyak)

Részletesebben

Kedves Hímző Alkotó! A találkozó célja:

Kedves Hímző Alkotó! A találkozó célja: Kedves Hímző Alkotó! A Hagyományok Háza támogatásával 2017. május 12-13-án szervezzük meg az Országos Hímző Találkozót és Továbbképzést. Ennek keretében nyílik meg Dr. Illés Károlyné, Népi Iparművész,

Részletesebben

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő A reneszánsz Itália szeptember (4 nap) Irányár: 59.900.-Ft/fő A reneszánsz Itália 1. nap: Békéscsaba-Trieszt-Padova Találkozás Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti Parkolóban. 05.00 h-kor. Elutazás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG TERÜLETÉN TARTANDÓ ESKÜVŐKHÖZ EGYHÁZI SZERTARTÁS

TÁJÉKOZTATÓ A PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG TERÜLETÉN TARTANDÓ ESKÜVŐKHÖZ EGYHÁZI SZERTARTÁS TÁJÉKOZTATÓ A PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG TERÜLETÉN TARTANDÓ ESKÜVŐKHÖZ 2017 Kedves Jegyespár! Gratulálunk döntésükhöz, és köszönjük, hogy házasságkötésük, életük e jelentős fordulópontja helyszínéül Pannonhalma

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

1. Árak. Belépőjegyek. Kedvezményes (diák, 60 éves kor felett, pedagógus) 1500 Ft/fő 900 Ft/fő 700 Ft/fő Ingyenes

1. Árak. Belépőjegyek. Kedvezményes (diák, 60 éves kor felett, pedagógus) 1500 Ft/fő 900 Ft/fő 700 Ft/fő Ingyenes 1. Árak Belépőek Látogatóközpont (kiállítás, Hagyományos gazdálkodás tanösvény, major) Major (Hagyományos gazdálkodás tanösvény, major, játszótér) Szaporca látogatóközpont (Szaporca község Szaporca major

Részletesebben

Tisztelt Kollégák! Baráti üdvözlettel: Dr. Varga Sándor Osztályvezető főorvos VÖK Kórház és Rendelőintézet, Orosháza Gyermekosztály

Tisztelt Kollégák! Baráti üdvözlettel: Dr. Varga Sándor Osztályvezető főorvos VÖK Kórház és Rendelőintézet, Orosháza Gyermekosztály MEGHÍVÓ Tisztelt Kollégák! Nagy örömünkre szolgál, és megtisztelő számunkra, hogy a Magyar Gyermekorvosok Társasága Dél-magyarországi Decentrumának következő tudományos rendezvényére Gyopárosfürdőn, az

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük.

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük. Szakmai beszámoló A Türr István Múzeum Csillagmesék címmel Baján, 2017. június 24-én, Szent Iván éjszakáján 5 helyszínen, 6 órán át, 26 féle kulturális, kulináris programmal várta látogatóit. A Nemzeti

Részletesebben

Időpont Rendezvény Helyszín

Időpont Rendezvény Helyszín Idén is izgalmas programokkal várja Önt és családját, barátait a Villányi Borvidék és a MOKOS Családi Pincészet! Időpont Rendezvény Helyszín 2017.01.21. Palkonyai Nyitott Vince Palkonya 2017.01.21. Pincéről

Részletesebben

J a z z + B o r = P a n n o n h a l m a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Apátsági Múzeum VIATOR Apátsági Étterem Zolbert "Live"

J a z z + B o r = P a n n o n h a l m a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Apátsági Múzeum VIATOR Apátsági Étterem Zolbert Live Jazz + Bor = Pannonhalma A képlet egyszerű. Még ha szerénytelenségnek tűnik is, több mint egy évtizedes előéletével a Pannonhalmi Jazznyár kétségkívül elválaszthatatlanul összekötötte Pannonhalmán a bencés

Részletesebben

ZICHY FERENC LÁTOGATÓKÖZPONT GYÔR SZAKRÁLIS KINCSEK ÉS TORONY KILÁTÓ MÚZEUMHÁZ IHLET ÉS MÛVÉSZET SZENT JAKAB LÁTOGATÓKÖZPONT LÉBÉNY

ZICHY FERENC LÁTOGATÓKÖZPONT GYÔR SZAKRÁLIS KINCSEK ÉS TORONY KILÁTÓ MÚZEUMHÁZ IHLET ÉS MÛVÉSZET SZENT JAKAB LÁTOGATÓKÖZPONT LÉBÉNY ZICHY FERENC LÁTOGATÓKÖZPONT GYÔR SZAKRÁLIS KINCSEK ÉS TORONY KILÁTÓ MÚZEUMHÁZ IHLET ÉS MÛVÉSZET SZENT JAKAB LÁTOGATÓKÖZPONT LÉBÉNY KAPUK A KÁPTALANDOMBRA Megnyílt Magyarország legnagyobb területû egyházi

Részletesebben

Csongrád megyei turisztikai. Lorem ipsum kérdések megvitatása

Csongrád megyei turisztikai. Lorem ipsum kérdések megvitatása Csongrád megyei turisztikai pályázatok bemutatása, aktuális Lorem ipsum kérdések megvitatása Turisztikai kiírások az Új Széchenyi Terv keretében a Dél-alföldön Kód Pályázat címe Beadott Nyert Cs. M-ben

Részletesebben

BORTRIATLON 2013. Vegyen részt a BORTRIATLON felfedezôúton és gyûjtsön össze minél több boros CÍMKÉT, BÉLYEGET. és PECSÉTET!

BORTRIATLON 2013. Vegyen részt a BORTRIATLON felfedezôúton és gyûjtsön össze minél több boros CÍMKÉT, BÉLYEGET. és PECSÉTET! Vegyen részt a BORTRIATLON felfedezôúton és gyûjtsön össze minél több boros CÍMKÉT, BÉLYEGET és PECSÉTET! SZÜRKEBARÁT HÉTVÉGE 2013. MÁJUS 4-5. KÉKNYELŰ VIRÁGZÁS 2013. JÚNIUS 8-9. RIZLING VAKÁCIÓ 2013.

Részletesebben

Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon:

Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon: Isaszeg Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon: 06-20/550-0924 E-mail: isapaletta@freemail.hu

Részletesebben

Miskolc Pass Turisztikai Kártya

Miskolc Pass Turisztikai Kártya Miskolc Pass Turisztikai Kártya Szerezzen felejthetetlen élményeket a Miskolc Pass turisztikai kártyával! Kényelmesen, külön jegy megvásárlása nélkül, ingyenesen élvezheti 15 attrakció szolgáltatását,

Részletesebben

KATAR-KUVAIT HASZNOS INFORMÁCIÓK

KATAR-KUVAIT HASZNOS INFORMÁCIÓK MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KATAR-KUVAIT HASZNOS INFORMÁCIÓK Melléklet az MKIK üzleti delegáció meghirdetése kapcsán Beutazással kapcsolatos információk KATAR Katarba turista céllal beutazni kívánó

Részletesebben

Szenvedély van február

Szenvedély van február Szenvedély van. 2018. február 22 25. BUDAPEST BOAT SHOW 2017 30.000* LÁTOGATÓ * A Budapest Motor Fesztivállal együtt 100 HAJÓ 90 KIÁLLÍTÓ 2MRD FT ÖSSZÉRTÉKŰ HAJÓK LÁTOGATÓI ELÉGEDETTSÉG VÁSÁRLÁS A KIÁLLÍTÁSON

Részletesebben

MEGHÍVÓ ÉS TÚRA LEÍRÁS TELJESÍTMÉNYTÚRA. A 6. próba!

MEGHÍVÓ ÉS TÚRA LEÍRÁS TELJESÍTMÉNYTÚRA. A 6. próba! Magyar Turizmus Zártkörűen Működő Részvénytársaság Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda 5350 Tiszafüred, Kossuth tér 1. Tel./Fax: (06-59) 351-753 E-mail: rmitiszato@hungarytourism.hu www.tisza-to-info.hu

Részletesebben

Kiskőrös Város Országos Petőfi Sándor Petőfi Szülőház Önkormányzata Társaság és Emlékmúzeum. Kedves Barátunk!

Kiskőrös Város Országos Petőfi Sándor Petőfi Szülőház Önkormányzata Társaság és Emlékmúzeum. Kedves Barátunk! Kiskőrös Város Országos Petőfi Sándor Petőfi Szülőház Önkormányzata Társaság és Emlékmúzeum Tisztelt Hölgyem / Uram! Kedves Barátunk! Már 20. alkalommal adunk hírt a sajátos kiskőrösi szilveszter lehetőségéről.

Részletesebben