Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Versenyszabályzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Versenyszabályzat"

Átírás

1 Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenyszabályzat 2011

2 Nevezés: Nevezhető minden olyan csapat, amely a hozzájárulási díjat és a versenyszervező által kiadott nevezési lapot határidőre beadta (határidő: első meccse elkezdéséig). A hozzájárulási díj minden, a bajnoksággal kapcsolatos költséget fedez. Minden csapat a Versenybizottság (továbbiakban: VB) által kiadott nevezési lapon nevezhet. Aki az első mérkőzés elkezdéséig nem adta le a nevezési lapot, nem indulhat a bajnokságban. A nevezési lapot csak maradéktalan és olvasható kitöltés mellett fogadjuk el. Résztvevők: A mérkőzéseken minden játékos csak a saját felelősségére szerepel. Sérülés esetén a szervezőket semmilyen felelősség nem terheli. Ezért orvosi igazolást sem kérünk a játékosoktól. Csapatonként legfeljebb 15 játékos nevezhető. Egy játékos csak egy csapatban játszhat. A nevezési lapon, minimum 6 főnek kell szerepelnie (5 + 1 kapus). Új játékos igazolása a bajnokság kezdetétől számított 5 héten belül lehetséges. A játékosok és csapatok adatait titkosan kezeljük, abba betekintést a VB tagjain kívül nem ad, harmadik félnek nem adja tovább, kivéve a hivatalos szerveknek (pl. rendőrség).

3 Végeredmény: A megszerzett pontszám a mértékadó (győzelem: 3 p., döntetlen: 1 p., vereség: 0 p.), azonos pontszám esetében az egymás elleni eredmény dönt, ha ez is azonos, akkor a gólkülönbség, ha ez is azonos, akkor a több rúgott gól szabálya érvényesül. Mindezek egyezősége esetén a büntetőrúgások döntenek, amire a Versenybizottság ír ki dátumot. A bajnokságban a szervezőség fegyelmet, játék-tisztaságot kíván megtartani, ezt fokozni, hogy bajnokság minden résztvevője, látogatója jó érzéssel távozzon és jöjjön újra vissza. Ezért, ha ún. bundagyanú merül fel, a VB a meccset megvizsgálja és valós bundagyanú esetében felülbírálhatja az eredményt mindkét csapat rovására. A Versenybizottság fenntartja a jogot arra, hogy a szervezésektől függően a bajnokság rendszerén változtat, ha szükséges. Halasztás: A csapatok, a mérkőzés időpontja előtt legkésőbb 3 nappal kérhetik a halasztását, a halasztási díj befizetésével. Kell az ellenfél beleegyezése. Halasztási díj: ,- HUF. A halasztást követően a VB felkínálja a halasztás lehetséges időpontjait, amely pótlására mihamarabb sort kell keríteni. Vis maior halasztás lehetséges: ha különleges esemény történt, amit a VB azonnal megbeszél és erre lehetőséget biztosíthat. A csapatoknak a szervezőség nem biztosít meccslabdát. Ezt a csapatoknak kötelességük biztosítani. Abban az esetben, ha nincs labda, a szervezőket semmilyen felelősség, avagy mulasztás nem terheli!!!

4 Díjazás: Kupa, érem, oklevél felsőház első három helyezettje. Különdíj: legjobb kapus, legjobb játékos, gólkirály Játékszabályok: A mérkőzéseken a mellékelt módosítások figyelembe vételével a kispályás labdarúgás szabályai érvényesek. A játéktér 20x40 m-es, vonalas, kiváló minőségű Terraflex alapú pálya. A kapu 3x2 m-es, szabvány kapu. A labda a FIFA által elfogadott 5-ös méretű labda. A Játékidő 2x20 perc futóórával. Hosszabbítás, időbeszámítás nincs. Időmérő órát bekiabálásra nem állítunk meg, ezt csak a mindenkori játékvezető állíttathatja meg, amennyiben ezt indokoltnak tartja. A megindokolt lehetőségekről tájékozódni a VBasztalnál, illetve a mindenkori játékvezetőnél lehet. A középkezdésnél az ellenfélnek 5m-re kell állnia! Várakozási idő a bajnokságunkban nincs, kérem sportolóink pontos, precíz megjelenését, tiszteletben tartva egymás idejét! Ettől eltérni csak vis major esetén lehetséges!

5 Minden mérkőzésről jegyzőkönyv készül, papírformában. A mérkőzésen csak azok a játékosok szerepelhetnek, akiknek a neve szerepel a mérkőzés jegyzőkönyvében, és a csapatvezető átadta a versenybizottsági asztalnak kitöltve. A mérkőzés jegyzőkönyvébe csak azon játékosok nevei kerülhetnek be, akik szerepelnek az adott csapat nevezési lapján, és a mérkőzés pillanatában játékjoguk nincs felfüggesztve (nincsenek eltiltva). Abban az esetben, ha a jegyzőkönyv nincs kitöltve a mérkőzés NEM KEZDHETŐ EL. Ilyen esetben a játékvezető nem indítja el a mérkőzést, hanem kötelezi a csapatvezetőt (vagy ennek távollétében egy csapattagot), hogy a jegyzőkönyvet töltse ki, miközben a mérkőzést elindítja függetlenül attól, hogy a csapat milyen létszámban állt ki a mérkőzésre (figyelembe véve a minimális létszámú csapatkiállás szabályát). A bajnokságban játszhat igazolt labdarúgó. Egy időben maximum 6 fő tartózkodhat a játéktéren, melyből 5 mezőnyjátékos +1fő kapus lehet. Kapus: saját csapatától eltérő mezszínben játszhat, valamint az ellenfél csapattól is eltérő színű mezben. Mérkőzést elkezdeni 3+1 fővel lehet. Ha egy csapat nem tud minimális számú játékra jogosult személyt pályára küldeni a mérkőzés kezdetekor, akkor a mérkőzést le kell fújni, és a vétlen csapat javára 5-0-s gólkülönbséggel igazolni. Az egy csapatban játszó játékosokat kérjük, hogy azonos színű, egységes mezben játsszanak, melyben a kapus eltérő színű felszerelést viseljen (csapatától-, és ellenfelétől is eltérő színűt)! A bajnokság alatt megfelelő teremcipő, vagy ún. hernyótalpas cipő használható, utcai cipővel, egyéb lábbelivel a pályára lépni nem lehet ilyen esetben a játékvezető eltilthatja a játékost a pályára lépéstől, amíg a sportoló nem pótolja a megfelelő lábbelit. Becsúszó szerelés nem engedélyezett. Alkoholos befolyásoltság alatt lévő játékos pályára lépése tiltott. Amennyiben a mindenkori Játékvezető, vagy az Ellenőr tapasztalja (pl. beszélgetés pillanatában) az alkoholos befolyásoltságot, a játékost azonnali hatállyal kitiltja az arénából (végső esetben, akár piros lappal, mely után eltiltás következhet), melynek következménye a játéktér kötelező elhagyása, ellenkező esetben a mérkőzést lefújja a játékvezető.

6 Cserék: A mérkőzéseken folyamatosan lehet cserélni, a csapatok létszámának meghatározott keretéig, és csak a saját kispadnál lehet (kivétel sérülés esetén)! Amennyiben egy csapatból a megengedettnél több játékos tartózkodik egyszerre a pályán mikor a labda játékban van, a vétkes csapatból egy általuk tetszőlegesen választott játékost (vagy a beérkező, vagy a levonuló játékost) 2 perces kiállítással kell sújtani, mely büntetés a csapatot sújtja, és nem kerül beírásra a levonuló játékosnak. Kapus csak akkor cserélhető, amikor a labda nincs játékban, és a kapust cserélő csapatnak jelezni kell a játékvezető felé, hogy kapuscsere történt! Kapus: Az alapvonalat elhagyott labdát a kapus csak kézzel hozhatja játékba! Alapvonalat elhagyott labda kidobásából gól nem érhető el közvetlenül, csak ha a labda játékban volt. Hazaadást nem foghatja meg (nagypályás szabályok érvényesek)!

7 Partrúgás: Oldalvonalat elhagyott labdát, csak rúgással lehet játékba hozni, oldalvonalon kívülről, vagy vonalról. Oldalvonalon belülről elvégzett partrúgásnál a játékvezető visszafújja a partrúgást, és az ellenfél következhet partrúgással. A partrúgást végző játékostól ellenfele 2 m-re kell álljon (Sportkastélyban a piros vonal jelzi ezt)! A partrúgást 5 msp-en belül kell elvégezni, ellenkező esetben az ellenfél következik partrúgással. Az 5 msp mérése akkor kezdődik, amikor a játékos a labdát letette a földre. A labda, amennyiben a mennyezetet, vagy annak tartozékait érinti, partrúgás következik az ellenfél javára. Szögletrúgás: Az ellenfél a szögletrúgótól 5 m-re állhat (a 6-os vonal és a kapufa között egy kis, kb cm-es felfestett vonal jelzi ezt a Sportkastélyban!). Közvetlenül gól elérhető.

8 A szabadrúgás: A szabadrúgás azonnal elvégezhető (függetlenül, hogy az ellenfél mennyire távol tartózkodik a labdától), ellenben ha a játékos kéri az 5 m-t, a játékvezetői sípot meg kell várnia. A büntetőrúgás: Kaputól 7 méterre lévő büntető pontról kell elvégezni. A büntetőt végző játékoson és az ellenfél gólvonalon elhelyezkedő kapusán kívül valamennyi pályán lévő játékosnak a játéktéren, de a büntetővonalnál hátrébb kell lennie a büntető elvégzéséig, de legalább 5 méterre a rúgó játékostól. Büntetőrúgást követően van kipattanó labda! Időn túli büntetőrúgás van. Szabálytalanságokért 9-es büntetőrúgás: 9-es büntetőrúgást ítél az ellen a csapat ellen a játékvezető, amelyik eléri a 5. szabálytalanságot egy mérkőzésen és egy félidőn belül. Ezen szabályozás szerint, követve a futsal szabályait: aszabálytalanságnál is, és minden azt követő szabálytalanságnál 9es büntetőrúgás következik. Félidőnél törlődnek a szabálytalanságok. A 9-es büntetőrúgást, a kapu előtti szaggatott vonalról kell elvégezni (9 m). A 9-es büntetőrúgásból kipattanó labda van.

9 Időn túli 9-es büntetőrúgás van. Szabálytalanságok (sportszerűtlen viselkedés) és a játékvezető: Nagypályás értelemben: szabályos becsúszásért (a kapus saját hatosán belüli becsúszást kivéve) az ellenfél javára szabadrúgást kell ítélni. Nem kell viszont büntetni a becsúszást abban az esetben, ha a becsúszó játékos közelében nincs ellenfél, és a labdát játssza meg. Végleges (5 perces), valamint 2 perces kiállítás esetén a kiállítás idejét a VB-asztal, illetve az aréna kijelzője méri. A kiállított vagy a helyette pályára lépő játékos csak a játékvezető, vagy ellenőr engedélyével térhet vissza a játéktérre. Ennek megszegése szabálytalan cserének minősül így a szabálytalanul visszatérő játékos újabb sárgalapos kiállításban részesül, ami magával vonhatja a harmadik sárgáért járó automatikus piros lapot (azaz végleges, 5 perces kiállítást). Sárga lapot kap az a játékos, aki: sportszerűtlen magatartásban vétkes szóval vagy mozdulattal bírálja a játékvezetőt, de nem használ goromba, durva kifejezéseket következetesen vét a játékszabályok ellen késlelteti a játék újraindítását szabadrúgásnál, szögletrúgásnál, vagy partrúgásnál tudatosan nem tartja be az előírt távolságot figyelmeztetés ellenére sem szabálytalanul cserél szándékosan becsúszó szerelést kísérel meg (kivéve, ha a becsúszó játékos közelében nincs ellenfél és a labdát játssza meg) szándékos labdakezezést követ el, de ezzel nem gátolja meg az ellenfelet gól elérésében, és nem semmisít meg nyilvánvaló gólhelyzetet. Az itt nem jegyzett egyéb esetekben az MLSZ szabálykönyve idevágó részei irányadóak!

10 Piros lappal (végleges kiállítással) büntetendő az a játékos, aki: súlyos sportszerűtlenségben vétkes; durva játékban vétkes leköpi az ellenfelet, vagy bármely más személyt goromba, durva, vagy sértő kifejezéseket használ ugyanazon a mérkőzésen már kapott 2 sárga lapos kiállítást, és újabb sárga lapos figyelmeztetéssel járó szabálytalanságot követ el. A végleg kiállított játékos helyett 5 perc elteltével másik játékra jogosult játékos játszhat tovább. A végleg kiállított játékos kiállítása után elkövetett esetleges sportszerűtlen cselekedete eltiltásának mértékét befolyásolja. Az eltiltások mértékéről és az egyéb szankciókról a VB hivatott dönteni! Piros lapos kiállításnál a játékosnak kötelező az aréna területének elhagyása (öltözőben, vagy lelátón, vagy egyéb helyen várhatja meg ilyenkor az eltiltott játékos a meccs végét). Fellebbezés minden piros lapos kiállításnál (vagy csapat ellen hozott szankciókról) a VB dönt az eltiltásról, stb., amelyre (csak) a nevezett csapat vezetője fellebbezéssel élhet írásban. Az itt nem jegyzett egyéb esetekben az MLSZ szabálykönyve idevágó részei irányadóak!

11 Játékvezető jogköre, és hatásköre: Kiterjed az adott mérkőzésen, a pályán történő mérkőzés lebonyolításának, és a fair play menetének biztosítására, levezetésére Szankciók alkalmazására amennyiben erre szükség van A teljes Sportkastély intézmény területére kiterjedő szankció (eltiltás) alkalmazására (épületen belül, és a parkolót is beleértve). Kispad: Kispadokon csak azok a játékosok tartózkodhatnak, akiknek csapata adott pillanatbanmérkőzik, valamint: csapathoz tartozó személyekből összesen 3 fő civil 14 év alatti személy semmilyen esetben nem tartózkodhat az Arénában! Aréna területe: Az arénában tartózkodni csak és kizárólag a következő személyeknek lehet: A Versenybizottság (vagy a szervezést segítő-) tagjainak Technikusnak/oknak Játékvezető/-knek Biztonsági szolgálat tagjainak

12 Az aktuális mérkőzést játszó csapattagok, az őket elkísérő személyekkel (a fentiek értelmében, a kísérő személyek száma: max. 3 fő) A soron következő mérkőzést váró csapatok tagjai, akik nem zavarhatják a zajló meccset bemelegítés a paraván mögött mindkét oldalon Sajtó munkatársai, akik aktív munkát végeznek adott mérkőzésen a VB engedélyével A Sportkastély munkatársainak Bármely közfeladatot ellátó személynek Vagy egyéb személy/-ek, akinek a Versenybizottsági asztallal van folyamatban lévő intéznivalója. Nem tartózkodhat az Aréna területén: 14 év alatti személy semmilyen esetben nem tartózkodhat az Arénában; Csapattagok, akiknek már lement a mérkőzésük; Szurkolók Alkoholos-, vagy kábítószeres befolyásoltság alatt lévő személy (akár játékos, akár szurkoló).

13 Egyebek: Amennyiben egy csapat nem jelenik meg egy mérkőzésen, vagy saját elhatározásából levonul mérkőzés vége előtt, illetve jogos óvás esetén a mérkőzést 5-0-s gólkülönbséggel a vétlen csapat javára igazoljuk. Óvást a mérkőzés befejezéséig lehet szóban jelezni, a Versenybizottsági asztalnál, az ellenőröknél. A jegyzőkönyvbe vett óvást az óvni kívánó csapat csapatkapitánya aláírásával hitelesíti. Az óvás díja , -Ft (amit azonnal kell kifizetni készpénzben), ami jogosság esetén 100%-ban visszajár, de jogos óvás esetén a vétkes csapat az óvás díjának 100%-át köteles befizetni! Amennyiben az óvást, játékos jogosulatlan szereplése miatt nyújtották be, az óvás alatt lévő játékos köteles magát egy fényképes igazolvány bemutatásával igazolni a játékvezetőnél közvetlenül a mérkőzések után (személyi igazolvány, útlevél, járművezetői engedély). Amikor az óvás, játékos jogosulatlan szerepeltetésének okán történik, akkor az igazoltató személy (játékvezető, vagy játékvezető ellenőr, vagy ketten együttesen) jogosult erre, az öltözőben semmilyen illetéktelen személy nem tartózkodhat (pl. az óvás benyújtó csapat egyik tagja sem). Szurkolói rendbontás történik: a Versenybizottság elrendelheti a mérkőzés lefújását Szurkolói rendbontás történik: a Versenybizottság elrendelheti a mérkőzés félbeszakítását, amíg a szurkolói rendzavarás elhárítása nem történik meg kielégítő megoldással Szurkolói rendbontás történik, mégpedig a Magyarország Alkotmányával, valamint az MLSZ, UEFA-FIFA szabályaival ellentétes, jogsértő, és törvénysértő skandálások történnek, azaz hangzanak el, hanggal, vagy írásban feliratokon: a mérkőzés lefújására kerül sor, kötelező rendőri intézkedés, és feljelentés mellett. Az idevágó jogszabályok értelmében: faji-, vallási-, vagy politikai hovatartozás miatt azonnali hatállyal félbeszakítjuk a mérkőzést, a fentebb említett intézkedések mellett.

14 Felhívom minden csapat figyelmét, hogy a fentebb említett események bekövetkeztében lefújt mérkőzésnél, a Versenybizottság dönt az adott csapat kizárásáról, vagy más szankcióiról, vagy/és, hogy az adott csapathoz tartozó szurkolók viselkedése miatt hányszor kell zárt kapuk mögötti mérkőzést elrendelni. Minden mérkőzésen, a VB asztalnál ellenőr tartózkodik, aki arra hivatott, hogy adott esetben beavatkozhasson a játék menetébe (ez csak különösen indokolt esetben lehet), ha olyan kihágást tapasztal, amely a fair play játékszellemével nem fér össze, vagy nagyon súlyos eset történik. Ettől eltérően az MLSZ szabályai az irányadóak, amely rögzíti a mindenkori ellenőr szerepét! Felkérjük a sporttársakat, hogy a versenykiírást és szabályzatait tanulmányozzák át, az abban foglaltakat a csapat tagjaival ismertessék, elkerülve azt (a játék tisztasága és a sportszerőség érdekében), hogy a bajnokság során a játékosokat váratlanul érje a szabályok alkalmazása. A teljes sporttelep területén, a csapat felelős az okozott kárért ezért az esetleges károkozást a csapatnak meg kell térítse a bajnokságot szervezőknek. Ennek elmaradása akadályt képezhet, hogy a következő mérkőzést lejátssza a nevezett csapat. A szervezőség szankciót alkalmazhat játékos, vagy csapat, vagy szurkolók ellen, abban az esetben, ha ezt valamilyen oknál fogva indokoltnak tartja a tisztességes, becsületes, és fair play megtartása érdekében. Hatásköre kiterjed az intézmény egész területére, bármilyen napra és időpontra!a szervezősség szankciót alkalmazhat bármikor, amikor játékvezetőit, vagy a szervezőséget bármilyen sérelem éri, függetlenül a helyszíntől, és az időponttól!!! KÁBÍTÓSZER-, vagy erősen ALKOHOLOS BEFOLYÁSOLTSÁG alatt lévő személyek az Sportkastély intézményében nem tartózkodhatnak (igazodva az érvényben lévő Sportkastély Házirendjéhez), az adott személyt a szervezők, vagy a Biztonsági Szolgálat felszólítja az intézmény azonnali elhagyására, ennek sikertelenségénél kivezettetheti, vagy rendőri biztosítás kérhet (ez utóbbinál velejáró rendőrségi feljelentés is történhet). Esetleges rendőri biztosítás alkalmával, a rendőri kiszállás díja a renitens személyt terheli. Mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfelének játékosát, vezetőit, versenybizottság tagját tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatát a versenybizottság azonnal kizárja a további küzdelmekből. Budapest, Pintér Róbert Főszeervező

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014.

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. FODISZ országos diáksport versenynaptár Sportág A verseny megnevezése Korcsoport

Részletesebben

A Labdarúgás Játékszabályai

A Labdarúgás Játékszabályai A Labdarúgás Játékszabályai 2012/2013 Fédération Internationale de Football Association Elnök: Joseph S. Blatter (Switzerland) Fõtitkár: Jérôme Valcke (France) Cím: FIFA-Strasse 20 P.O. Box 8044 Zurich

Részletesebben

A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015

A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015 A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015 Fax: -222 7878 Internet: www.fifa.com A labdarúgás játékszabályai 2014/2015 Készült a FIFA és az International Football Association Board 2014. évi szabálykönyve alapján

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor 2015. május 20-21. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA K Ö S Z Ö N T Ő Kedves Diákok, kedves Pedagógusok, kedves Szülők!

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZAT

Magyar Labdarúgó Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZAT Magyar Labdarúgó Szövetség Az MLSZ elnöksége a 21/2009. számú határozatával fogadta el. Az MLSZ elnöksége a 119/2009.(06.25.) számú határozatával módosította Az MLSZ Elnöksége a 69/2010. (04.14.) számú

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2014/2015. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) U14 KOROSZTÁLYÚ ¾ PÁLYÁS BAJNOKSÁG Megyei U14 korosztályú vegyes (fiú, leány) serdülő ¾ pályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása

Részletesebben

FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017

FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017 FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017 A FINA nemzetközi vízilabda szabályok az MVLSZ döntése szerint a mindenkori hazai kiegészítésekkel érvényesek a magyarországi vízilabda eseményeken. A

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYE Veszprém Megyei férfi Téli Kupa versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A Kupa szervezője és

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLY NB II. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

Tel.:/44/510-236 Fehérgyarmat, Kossuth tér 17. Tel.:/44/510-105. A 2013. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása és sorsolása

Tel.:/44/510-236 Fehérgyarmat, Kossuth tér 17. Tel.:/44/510-105. A 2013. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása és sorsolása Fehérgyarmati Városi Diák- és Magyar Labdarúgó Szövetség Szabadidősport Szervező Bizottság Sz.-Sz.-B. Megyei Igazgatóság Fehérgyarmat, Kiss E. u. 2. Fehérgyarmati Csoportja Tel.:/44/510-236 Fehérgyarmat,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság / JNSZ Megyei Labdarúgó Szövetség /

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság / JNSZ Megyei Labdarúgó Szövetség / Magyar Labdarúgó Szövetség Igazgatóság / JNSZ Labdarúgó Szövetség / JNSZ U-14 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG (csökkentet pályás) JNSZ U-14 korosztályú csökkentett pályaméretű fiú serdülő labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA, CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETRE A Labdarúgás Versenyszabályzatát az MLSZ Elnöksége 55/2009. (04.16.) számú határozatával fogadta el. Módosította

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság Veszprém Megyei I. ú férfi felnőtt, nagypályás pályaméretű labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE 2007-2008. ÉV Az MLSZ elnöksége a 65/2007. (2007.04.02.) számú határozatával fogadta el. BEVEZETŐ... 5

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei-Budapesti Igazgatóság MEGYEI IGAZGATÓSÁG CÍMERE MEGYEI I-. OSZTÁLY Megyei I. osztályu férfi felnőtt, nagypályás, labdarúgó bajnokság alap versenykiírása 2015 2016.

Részletesebben

ZALA MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT - LEÁNY. Zalaegerszeg 2015. május 18.

ZALA MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT - LEÁNY. Zalaegerszeg 2015. május 18. ZALA MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT - LEÁNY Zalaegerszeg 2015. május 18. 1 Kedves Diáksportolók, Testnevelők, Edzők! Tisztelt Vendégeink! Tisztelettel köszöntjük

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG 2015/2016. évi Nemzeti csapatbajnokságok VERSENYKIÍRÁSA 1.) SZERVEZŐ: a Magyar Bowling és Teke Szövetség, Teke Szakági Szövetség (továbbiakban MATESZ) a Nemzeti felnőtt csapatbajnokságokat és a felnőtt

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYEI I. OSZTÁLY Veszprém Megyei I. osztályú férfi felnőtt versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1.

Részletesebben

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények - Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A torna előkészítése 1. Általános követelmények A kiemelt régiós U11 és U13 tornákon a régió kiemelt sportszervezeteinek

Részletesebben

Az egyéni squash játékszabályai

Az egyéni squash játékszabályai 1 Az egyéni squash játékszabályai 2010. (1-8 Mellékletekkel) Érvényes: 2010. november 01-től 2 Tartalom 1. A játék 2. Pontozás rendszere 3. Bemelegítés 4. Adogatás 5. A labdamenet 6. A jó visszaütés 7.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. Digitally signed by Bodnár Péter László Date: 2013.05.05 20:32:16 +02'00'

MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. Digitally signed by Bodnár Péter László Date: 2013.05.05 20:32:16 +02'00' MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNO OKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú férfi ifjúsági U21, U17 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013-2014.

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú férfi ifjúsági U21, U17 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013-2014. Magyar Labdarúgó Szövetség II. osztályú férfi ifjúsági U21, U17 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013-2014. év Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE

LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 203./2006. (07.04) számú határozatával. BEVEZET...5 A versenyszabályzat célja...5 A versenyszabályzat

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ. Komárom, Városi Sportcsarnok 2014. január 18-19.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ. Komárom, Városi Sportcsarnok 2014. január 18-19. KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ Komárom, Városi Sportcsarnok 0. január -9. K Ö S Z Ö N T Ő Kedves diákok, testnevelők, intézményvezetők, szülők! Szeretettel köszöntök mindenkit

Részletesebben

Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013.

Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013. Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNO OKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Tisztelt Kosaras Barátunk!

Tisztelt Kosaras Barátunk! Tisztelt Kosaras Barátunk! Ebben az évben, úgy látszott, hogy nem tudjuk megrendezni, a Pest Megyei Utcai Kosárlabda Bajnokságot. Ennek okai, természetesen az anyagiakban kereshetőek. Támogatást, sehonnan

Részletesebben

TÉTELEK (2015. július 11.)

TÉTELEK (2015. július 11.) TÉTELEK (2015. július 11.) 1. Miként büntesse a játékvezető, az ellenfelét túlzott erőbevetéssel megrúgó vagy azt megkísérlő játékost, ha a labda nincs játékban? 2. Egy játékos a közvetett szabadrúgást

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / U-16 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Veszprém Megyei U-16 korosztályú férfi nagypályás, labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben