DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG"

Átírás

1 DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG MARKÓ LAJOS VÁROSI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2011/2012 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA. Támogatóink: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Campus Étterem, Zeusport Áruház, Varázs Kép Reklám Stúdió

2 MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA / A bajnokság célja: Mozgási és sportolási igények kielégítése. A városi és környékbeli labdarúgást szerető játékosok, csapatok szervezett bajnoki rendszerben történő versenyeztetése. A bajnokság győzteseinek, helyezettjeinek megállapítása. A labdarúgás népszerűsítése A mérkőzések nézőinek szórakoztatása. 2./ A bajnokság rendezője: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség A lebonyolításért felelős: DLSZ Kispályás Bizottsága A versenykiírásért felelős: DLSZ Versenybizottsága 3./ A bajnokság résztvevői: A bajnokságban azok a csapatok vehetnek részt, akik a DLSZ versenykiírását elfogadják és magukra nézve kötelezően betartják, valamint a nevezési lapot határidőre leadják, és a nevezési díjat befizetik. (A befizetési szelvényt vagy fénymásolatát a nevezési laphoz csatolni kell!) Nevezési határidők: A és B osztályban augusztus 01. C, D és Senior osztályban szeptember 01. A bajnokságot A osztály (12 csapat), B osztály (12 csapat), C osztály (2x12 csapat), D osztály (nevezéstől függően), Senior osztály (nevezéstől függően) csapatai alkotják. Senior osztályban a 35. életévüket betöltött játékosok szerepelhetnek. Újonnan alakult csapatokat a D osztályba soroljuk. A csapatok besorolását a DLSZ Kispályás Bizottsága végzi a DLSZ elnökségének jóváhagyásával. 4./ A bajnokság időtartama és helyszíne: A osztály augusztus 25. november 10. őszi szezon március 19. június 7. tavaszi szezon B osztály augusztus 26. november 11. őszi szezon március 20. június 8. tavaszi szezon C-D osztályok szeptember 7. november 11. március 26. június 8. őszi szezon tavaszi szezon Senior osztály szeptember 7. november 11. őszi szezon március 28. június 8. tavaszi szezon

3 A, B és Senior osztály mérkőzései a dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakiskola Sportpályán kerülnek megrendezésre. C és D osztályú mérkőzéseket a pályaválasztó csapat által megjelölt pályán játsszák, amelynek meg kell felelnie a kispályás labdarúgás szabályainak. 5./ Bajnoki mérkőzések időpontjai: A, B és Senior osztályok mérkőzéseinek időpontját a DLSZ Versenybizottsága írja ki, a sorsolásnak megfelelően (a mérkőzések időpontjával kapcsolatos kéréseket a nevezési laphoz lehet csatolni). C és a D osztályok mérkőzéseinek időpontját a csapatvezetők a szezon indulása előtti héttől kezdődően a keddi szövetségi napokon köthetik le óra között a DLSZ irodájában (Polgármesteri Hivatal VII. emelet). 6./ A helyezések eldöntése: A bajnokságok helyezési sorrendjét a bajnoki mérkőzéseken megszerzett pontok összessége határozza meg. Azonos pontszám esetén az alábbi sorrend dönt: több győzelem az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége, az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége, gólkülönbség, több rúgott gól. A osztályban a bajnoki címről és a kiesésről csak a pontkülönbség dönt. Azonos pontszám esetében rájátszás mérkőzés dönt a helyezésről. Amennyiben a mérkőzés döntetlenül végződik, 2x5 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, 3-3 büntetőrúgás következik, majd szükség esetén felváltva lövik a büntetőket a csapatok. Kettőnél több csapat pontazonossága esetén körmérkőzéssel dől el a bajnoki cím. Győzelemért 3 pont, döntetlenért 1 pont, vereség esetén 0 pont jár. Kizárt vagy visszalépett csapatok esetében a Labdarúgás Szabályzata az irányadó. 7./ Feljutás, kiesés: Az A osztály helyezettje kiesik a B osztályba. A B osztály 1-2. helyezettje feljut az A osztályba. A B osztály helyezettje kiesik a C osztályba. A helyezett kupa szabályok szerint oda-visszavágós rendszerben osztályozót játszik a C osztály 2. helyezettjeivel. Amennyiben a két mérkőzésen azonos eredmény születik, a második mérkőzés után 2x5 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, 3-3 büntetőrúgás következik, majd szükség esetén felváltva lövik a büntetőket a csapatok. Az első mérkőzésen a C osztály csapatai a pályaválasztók, a második mérkőzésen a B osztály csapatai. A C osztály mindkét csoportjának 1. helyezettje felkerül a B osztályba. A C osztály mindkét csoportjának helyezettje kiesik a D osztályba. A D osztály 1-2. helyezettje jut fel a C osztályba. A D osztályból kiesés nincs. A Senior osztályból feljutás és kiesés nincs.

4 Visszalépések, kizárások miatt történő besorolások ügyében a DLSZ dönt. Amennyiben bármelyik osztály 1. és/vagy 2. helyezettje nem vállalja a magasabb osztályban való szereplést, továbbra is az eredeti osztályban marad. Ha egyik csapat sem vállalja a magasabb osztályban való szereplést, akkor a bajnoki helyezések sorrendjében felajánlásra kerül a csapatok részére, hogy a magasabb osztály rosszabbik kiesőjével kupa szabályok szerint oda-visszavágós rendszerben osztályozót játsszon. Ha csak az egyik csapat vállalja a magasabb osztályban való szereplést, akkor a bajnoki helyezések sorrendjében felajánlásra kerül a csapatok részére, hogy a magasabb osztály jobbik kiesőjével kupa szabályok szerint oda-visszavágós rendszerben osztályozót játsszon. Amennyiben a két mérkőzésen azonos eredmény születik, a második mérkőzés után 2x5 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, 3-3 büntetőrúgás következik, majd szükség esetén felváltva lövik a büntetőket a csapatok. Az első mérkőzésen az alacsonyabb osztályú csapatok a pályaválasztók, a második mérkőzésen a magasabb osztályú csapatok. A mérkőzések helyét és időpontját a DLSZ határozza meg. 8./ Nevezési díj: A osztályú csapatoknak B osztályú csapatoknak C osztályú csapatoknak D osztályú csapatoknak Ft Ft Ft Ft Senior osztályú csapatoknak Ft 9./ Díjazás Az A, B, C, D és Senior osztályok 1-3. helyezett csapatai serleg és oklevél díjazásban részesülnek. Az A osztályban külön díjazásban részesül a legtöbb gólt szerző játékos, a legjobb játékos, legjobb kapus (Török Kálmán díj) és a legjobb 21 év alatti játékos. 10./ Játékjogosultság: A bajnokságban azok a labdarúgók szerepelhetnek, akik naptári nap szerint betöltötték a 14. életévüket és rendelkeznek a DLSZ által kiállított igazolással. Orvosi igazolás nem kötelező, a játékosok saját felelősségükre vállalják a játékot. 11./ Igazolás, átigazolás: Leigazolni egész évben, keddi napokon, óra között a DLSZ-ben van lehetőség (kivéve a július és a december közötti időszak, keddi munkaszüneti napok, valamint a bajnokság utolsó három fordulója) igazolási díj befizetését igazoló csekk bemutatásával. Szövetségi nap: kedd óra között (kivéve július és december közötti időszak, valamint a keddi munkaszüneti napok). Átigazolni augusztus 01-től az adott (vagy érintett) bajnokság (ok) kezdetéig, valamint téli szünetében van lehetőség az átigazolási díj befizetését igazoló csekk bemutatásával! Átigazolási időn kívül akkor sem lehet átigazolni, ha az osztály valamennyi csapata hozzájárul. A hivatalosan megszűnt vagy kizárt csapatok játékosai az egész év folyamán bármikor átigazolhatók.

5 Igazolási díj: Átigazolási díj: 600 Ft 800 Ft Igazolványcsere díjtalan, de csak a régi ellenében adjuk ki az újat. Elveszett vagy megrongálódott igazolvány cseréje 800 Ft. Névváltozás esetén az új igazolványok kiadása csapatonként Ft. Új csapat alakulása esetén az új igazolványok kiadása 200 Ft/fő (max. 12 darab). 12./ Visszalépés, törlés, halasztás: Amennyiben valamelyik csapat a bajnokságból visszalép, a visszalépés szándékát írásban kell közölni a DLSZ-szel. Ha valamely csapat nem áll ki a sorsolás szerinti időpontban, akkor a mérkőzés 3 pontját 3-0-s gólkülönbséggel az ellenfél javára igazoljuk, és a vétkes csapattól pedig 2 büntető pontot levonunk. Második ki nem állás esetén további 6 büntetőpont kerül levonásra, harmadik ki nem állás esetén a csapatot töröljük a bajnokságból. A, B és a C osztályokból kizárt csapat a következő évben csak a D osztályban nevezhetnek. A, B és Senior csoportos mérkőzés időpontját megváltoztatni csak a két csapat megállapodásával és a Kispályás Bizottság jóváhagyásával lehet. A kérelmet legkésőbb egy héttel a kisorsolt időpont előtt a DLSZ címére (d m jv. gmail.com ) kell elküldeni a kérelmező csapatvezetőnek, lehetőség szerint az új időpont megjelölésével. A fenti határidő betartása mellett az érintett vétlen csapatvezetőnek hozzájáruló t kell küldenie. A halasztási kérelem csak abban az esetben érvényes, ha mindkét beérkezik a mérkőzés időpontja előtt egy héttel. A halasztott mérkőzést az eredeti időponttól számított három héten belül, de legkésőbb az utolsó három forduló megkezdéséig le kell játszani, egyébként a mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a vétlen csapat kapja. A halasztott mérkőzés megrendezéséről a halasztást kezdeményező csapatnak kell gondoskodni. A bajnokság utolsó három fordulójában mérkőzést halasztani nem lehet. Mérkőzést halasztani szezononként (őszi tavaszi) csak egy-egy alkalommal lehet. C, és D csoportos lekötött mérkőzés elhalasztását, legkésőbb a mérkőzést megelőző keddi szövetségi napon lehet kérvényezni, a két csapat írásos megállapodásával. Az időjárási viszonyok miatt elmaradt, vagy félbeszakadt C, és D csoportos mérkőzést két héten belül le kell kötni, egyébként a mérkőzés 0-0 ponttal és 0-0 gólkülönbséggel kerül feltüntetésre a tabellán. Várható rossz idő esetén is meg kell jelenni a csapatoknak és a játékvezetőnek a mérkőzés helyszínén, ahol a játékvezető dönt a mérkőzés esetleges elhalasztásáról. Ha a kisorsolt mérkőzés játékvezetője nem jelenik meg, a két csapat megegyezése alapján szükséges játékvezető vezetheti le a mérkőzést, amelyet a jegyzőkönyvben a mérkőzés megkezdése előtt rögzíteni kell.

6 13./ Fegyelmi tárgyalás: Fegyelmi tárgyalást a DLSZ Fegyelmi Bizottsága tartja minden kedden, 16 és 17 óra között. A kiállított játékos és a csapatvezető a fegyelmi tárgyaláson részt vehet. A mérkőzésen véglegesen kiállított játékos igazolását a mérkőzés játékvezetője bevonja. Az igazolást a játékos ismételt játékjogosultságakor a Kispályás Bizottság adja ki. A DLSZ Fegyelmi Bizottságának határozatai érvényesek a DLSZ által szervezett minden rendezvényre. 14./ Egyéb rendelkezések: a) A mérkőzések játékideje: 2x25 perc, szünet nélkül. Egy pályán történő sorozatmérkőzés esetén, valamint A, B és Senior osztályban várakozási idő nincs! b) A mérkőzéseket a kitűzött helyen és időpontban kell lejátszani, azoktól eltérni csak a két csapat írásos megegyezésével és a Kispályás Bizottság beleegyezésével lehet. c) A csapatok létszáma 5 mezőnyjátékos és 1 kapus, a mérkőzésen korlátlanul lehet cserélni. c/1. A támadó csapat valamely játékosáról az alapvonalon kívülre került labdát, a védő csapat kapusának kézből kell játékba hoznia 4 másodperc alatt. A labdát az ellenfél térfelére át lehet dobni. Amíg a labda nem hagyta el a büntetőterületet, addig az nem került játékba. Ha a labda nem került szabályosan játékba, illetve ha nem kézből végezte el a kapus a kidobást, akkor a kidobást szabályos körülmények között meg kell ismételni. c/2. A labda játékba hozatalának alkalmával az ellenfél játékosainak a labdától legalább 5 méterre (kidobás, szöglet, közvetett vagy közvetlen szabadrúgás), kezdőrúgásnál, illetve középkezdésnél legalább 3 méterre, bedobásnál/berúgásnál minimum 1 méterre kell helyezkedniük. A kezdőrúgást előrefelé kell elvégezni. Ellenkező esetben a labda játékba hozatalát meg kell ismételni, és a szabálytalankodó játékost szóban, ismétlődés esetén sárga lappal figyelmeztetni kell. c/3. A labda játékba hozatalát 4 másodpercen belül el kell végezni (kivéve, ha akadályoztatva van), ellenkező esetben szabadrúgás esetén közvetett szabadrúgást kell ítélni a vétlen csapat javára a szabadrúgás helyéről (ha a szabadrúgást a saját büntetőterületen belül nem végzik el 4 másodpercen belül, akkor a szabálysértés miatt megítélt közvetett szabadrúgást büntetőterület vonalának arról a pontjáról kell elvégezni, amely a legközelebb volt az esethez). A 4 másodperces szabály elleni vétség esetén bedobásnál/oldal berúgásnál a bedobás/oldal berúgás joga átszáll a vétlen csapatra, szögletrúgásnál pedig kapus kidobás következik. A 4 másodperc mérése akkor kezdődik, amikor az elvégzés helyén a labda a játékos birtokába kerül (Nem szükséges, hogy a kezébe vegye!) Amennyiben a kapus nem végzi el a kidobást a meghatározott időn belül, úgy csapata ellen közvetett szabadrúgást kell ítélni a büntetőterület vonalának arról a pontjáról, amely a legközelebb volt az esethez.

7 d) A mérkőzéseket szabályos sportfelszerelésben, egységes színű mezben, tornacipőben vagy salak cipőben kell lejátszani. Stoplis cipő viselése tilos. Azonos színű mez esetén a pályaválasztó csapatnak kell más színű mezről gondoskodni. e) A játékosok neveit és igazolványszámait a versenyjegyzőkönyvbe be kell írni, és a mérkőzés előtt a játékvezetőnek át kell adni. Jegyzőkönyvet a pályaválasztó csapatnak kell biztosítani. f) A mérkőzés előtt a játékvezetőnek a labdarúgó szövetség által kiállított igazolással kell a játékosokat igazolni. Vitás esetben a játékos köteles a személyi igazolványát is bemutatni. g) Játékvezető által alkalmazott fegyelmezések a mérkőzés folyamán: szóbeli figyelmeztetés, sárga lapos figyelmeztetés, 5 perces kis büntetés, végleges kiállítás (piros lap). Végleges kiállítás esetén a vétkes csapat a mérkőzés végéig emberhátrányban játszik. 15./ Függelék: i) Óvás, fellebbezés: Óvást 8 napon belül, írásban kell a DLSZ felé benyújtani, óvási díj befizetését igazoló szelvénnyel együtt. Óvási díj: 8.000,- Ft Az óvás határozata ellen a DLSZ elnökéhez lehet fellebbezni, a határozat kézhezvételétől számított 8 napon belül, írásban a fellebbezési díj befizetésével. Fellebbezési díj: ,- Ft Óvási és fellebbezési díjat a DLSZ az óvás elfogadása esetén visszatéríti. j) Mérkőzések bejelentése: C és D csoportban a sorsolás kézhezvétele után minden pályaválasztó csapat köteles lekötni a teljes idény hazai mérkőzéseinek helyszínét, idejét. A mérkőzések legkorábbi kezdési időpontja munkanapokon 14 óra lehet, munkaszüneti napokon 9 óra. A legkésőbbi kezdés: villanyfényes pályán: 20 óra nem világított pályán úgy, hogy a mérkőzés sötétedésig befejeződjön. Ha a játékvezető a mérkőzést sötétedés miatt lefújja, a felelősség a két csapatot terheli. A pályák állapotáért (pl.: vonalak jól látható felfestése, kapuk rögzítése, hálók állapota) a pályaválasztó csapat felel. Amennyiben a mérkőzések lekötése nem a versenykiírás szerint történik (hangsúlyozottan az idény eleji időpont lekötéseket, értesítéseket), a vétkes csapatokkal szemben a DLSZ hivatalból pontlevonással jár el.

8 k) Jegyzőkönyv: A pályaválasztó csapat köteles a mérkőzés jegyzőkönyvéről gondoskodni. Csak hiteles jegyzőkönyvet fogadhat el a játékvezető, ha ez nincs, nem vezetheti le a mérkőzést! A mérkőzésre a játékvezetőt a DLSZ küldi. Számláról a játékvezetőnek kell gondoskodnia (nem a DLSZ adja!). A játékvezető díját a pályaválasztó csapatnak a mérkőzés kezdete előtt rendeznie kell. A játékvezető a mérkőzést előírt felszerelésben vezetheti. A játékvezetőnek kötelessége a mérkőzés előtt legalább 15 perccel megjelenni. A bajnokság megkezdése előtt a csapatoknak írásban kell kérni a Szövetséget, ha valamelyik játékvezető működését mérkőzéseikre nem kérik. Ezt az igényt év közben is be lehet jelenteni. l) Játékvezetői díjak: A osztály B osztály C - D osztály Senior osztály 3.500,- Ft 2.750,- Ft 2.000,- Ft 2.000,- Ft A mérkőzéseket egy játékvezető vezeti. Amennyiben valamelyik csapat kéri két játékvezető működését, a második játékvezető díját a kérő csapatnak kell fizetni. m) A versenykiírásban nem szereplő kérdésekben az MLSZ érvényben lévő szabályai, valamint a kispályás labdarúgás egységes szabályzata az irányadó. Dunaújváros, május 13. Petrás Gábor Főtitkár Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Mészáros István Versenybizottság elnök Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYE Veszprém Megyei férfi Téli Kupa versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A Kupa szervezője és

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG 2015/2016. évi Nemzeti csapatbajnokságok VERSENYKIÍRÁSA 1.) SZERVEZŐ: a Magyar Bowling és Teke Szövetség, Teke Szakági Szövetség (továbbiakban MATESZ) a Nemzeti felnőtt csapatbajnokságokat és a felnőtt

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú férfi ifjúsági U21, U17 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013-2014.

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú férfi ifjúsági U21, U17 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013-2014. Magyar Labdarúgó Szövetség II. osztályú férfi ifjúsági U21, U17 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013-2014. év Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2014/2015. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

Tel.:/44/510-236 Fehérgyarmat, Kossuth tér 17. Tel.:/44/510-105. A 2013. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása és sorsolása

Tel.:/44/510-236 Fehérgyarmat, Kossuth tér 17. Tel.:/44/510-105. A 2013. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása és sorsolása Fehérgyarmati Városi Diák- és Magyar Labdarúgó Szövetség Szabadidősport Szervező Bizottság Sz.-Sz.-B. Megyei Igazgatóság Fehérgyarmat, Kiss E. u. 2. Fehérgyarmati Csoportja Tel.:/44/510-236 Fehérgyarmat,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) U14 KOROSZTÁLYÚ ¾ PÁLYÁS BAJNOKSÁG Megyei U14 korosztályú vegyes (fiú, leány) serdülő ¾ pályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság Veszprém Megyei I. ú férfi felnőtt, nagypályás pályaméretű labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYEI I. OSZTÁLY Veszprém Megyei I. osztályú férfi felnőtt versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / U-16 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Veszprém Megyei U-16 korosztályú férfi nagypályás, labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság / JNSZ Megyei Labdarúgó Szövetség /

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság / JNSZ Megyei Labdarúgó Szövetség / Magyar Labdarúgó Szövetség Igazgatóság / JNSZ Labdarúgó Szövetség / JNSZ U-14 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG (csökkentet pályás) JNSZ U-14 korosztályú csökkentett pályaméretű fiú serdülő labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei-Budapesti Igazgatóság MEGYEI IGAZGATÓSÁG CÍMERE MEGYEI I-. OSZTÁLY Megyei I. osztályu férfi felnőtt, nagypályás, labdarúgó bajnokság alap versenykiírása 2015 2016.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Heves Megyei Igazgatóság

Magyar Labdarúgó Szövetség Heves Megyei Igazgatóság Magyar Labdarúgó Szövetség Heves Megyei Igazgatóság U-16 BAJNOKSÁG Heves Megyei U-16 korosztályú fiú nagypályás, labdarúgó bajnokságok alap versenykiírása 2013 2014. év TERVEZET VERZIÓ 1. Tartalom 1. A

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014-2015.

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014-2015. Magyar Labdarúgó Szövetség II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014-2015. év Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság U-21 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Megyei U-21 korosztályú férfi ifjúsági, nagypályás, labdarúgó bajnokságok alap versenykiírása 2013 2014. év Tartalom

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLY NB II. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE 2007-2008. ÉV Az MLSZ elnöksége a 65/2007. (2007.04.02.) számú határozatával fogadta el. BEVEZETŐ... 5

Részletesebben

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014.

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. FODISZ országos diáksport versenynaptár Sportág A verseny megnevezése Korcsoport

Részletesebben

Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013.

Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013. Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNO OKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. Digitally signed by Bodnár Péter László Date: 2013.05.05 20:32:16 +02'00'

MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. Digitally signed by Bodnár Péter László Date: 2013.05.05 20:32:16 +02'00' MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNO OKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE

LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 203./2006. (07.04) számú határozatával. BEVEZET...5 A versenyszabályzat célja...5 A versenyszabályzat

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA, CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETRE A Labdarúgás Versenyszabályzatát az MLSZ Elnöksége 55/2009. (04.16.) számú határozatával fogadta el. Módosította

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor 2015. május 20-21. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA K Ö S Z Ö N T Ő Kedves Diákok, kedves Pedagógusok, kedves Szülők!

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZAT

Magyar Labdarúgó Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZAT Magyar Labdarúgó Szövetség Az MLSZ elnöksége a 21/2009. számú határozatával fogadta el. Az MLSZ elnöksége a 119/2009.(06.25.) számú határozatával módosította Az MLSZ Elnöksége a 69/2010. (04.14.) számú

Részletesebben

Tisztelt Kosaras Barátunk!

Tisztelt Kosaras Barátunk! Tisztelt Kosaras Barátunk! Ebben az évben, úgy látszott, hogy nem tudjuk megrendezni, a Pest Megyei Utcai Kosárlabda Bajnokságot. Ennek okai, természetesen az anyagiakban kereshetőek. Támogatást, sehonnan

Részletesebben

A Labdarúgás Játékszabályai

A Labdarúgás Játékszabályai A Labdarúgás Játékszabályai 2012/2013 Fédération Internationale de Football Association Elnök: Joseph S. Blatter (Switzerland) Fõtitkár: Jérôme Valcke (France) Cím: FIFA-Strasse 20 P.O. Box 8044 Zurich

Részletesebben

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények - Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A torna előkészítése 1. Általános követelmények A kiemelt régiós U11 és U13 tornákon a régió kiemelt sportszervezeteinek

Részletesebben

A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015

A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015 A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015 Fax: -222 7878 Internet: www.fifa.com A labdarúgás játékszabályai 2014/2015 Készült a FIFA és az International Football Association Board 2014. évi szabálykönyve alapján

Részletesebben

Tárgy: GYIRMÓT FC KFT módosítási javaslatok MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzata dokumentumhoz

Tárgy: GYIRMÓT FC KFT módosítási javaslatok MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzata dokumentumhoz Magyar Labdarúgó Szövetség Budapest Dr. Vági Márton Úr Főtitkár és Csiki Károly Úr Versenyigazgató részére Tárgy: GYIRMÓT FC KFT módosítási javaslatok MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzata dokumentumhoz Tisztelt

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT

NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT Magyar Labdarúgó Szövetség NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT A Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzatot az MLSZ Elnöksége 58/2009.(04.16.) számú határozatával fogadta el.

Részletesebben